Skrivet den: 2013-10-24 Klockan: 00:16:29

Här kommer äntligen tårtbotten

...som jag lovade för så lääääääänge sedan >>>.
 
 
 
 
 
 
Huvaligen.
Tiden bara springer iväg.
Ja, jag VET att jag tjatar.
Men vi kom hem från semestern och sen så har det inte varit en enda lugn stund känns det som. Blogginläggen bara hopar sig i huvudet på mig och ett av den är ju tårtreceptet som jag använde mig flitit av här i somras.
 
Lillskattens födelsedag >>>
Älsklingens och Lillskattens födelsedagskalas >>>
Min egna födelsedag >>> & >>>
Väninnans födelsedag >>>
Älsklingens jobbarkompis överaskningsfödelsedagskalas >>>
 
Jag har ju använt mig av köpta tårtbottnar hittills när jag gjort tårtor, men inte varit riktigt nöjd över resultatet. De köpta har varit lite hårda, torra och lite storporiga om ni fattar.
Jag vill ha tårtbottnar som är fluffiga, mjuka och lena.
Fluff ;)
 
 
 
 
Så jag provade "Emmas - att vara någons frus >>>" recept (receptet finns INNE bland kommentarerna till inlägget) och jisses vad fluffit det blev.
Precis som det SKA vara.
 
MEN!
Tårtbotten jäser upp i ugnen till nästan dubbel höjd för att sedan sjunka ihop när den kommit ut.
Bli inte besvikna, det blev jag, och trodde att jag gjort något fel. Men den har gjort så varje gång, så jag antar att den ska göra så. Jag kör TVÅ på höjden istället ;)
 
 
 
 
Men nu är det dags för en ny överskeppning av några kilon potatismjöl. Det jag fick är slut för länge sedan.
Men om det är någon som VET varför man använder potatismjöl och inte bara vanligt mjöl och vad skillnaden egentligen blir, så får den gärna höra av sig och berätta.
Jag är väldigt nyfiken på att få veta.
 
Nu god natt!
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Linn

Men jääklar vilken "snygg" tårta! Måste prövas inför min kommande födelsedag :)

Svar: Gör det. Och rapportera så jag får veta vad du tyckte.
Yohanna i Las Palmas

2013-10-24 @ 16:41:52
URL: http://kaffenittiotalisten.blogg.se
Postat av: Mor o Far

Så fin bild den vill jag ha.

Svar: Den ska jag försöka komma ihåg att skicka.
Yohanna i Las Palmas

2013-10-24 @ 18:11:07
Postat av: Ann-Mari

Min mormor (som lärde mig det enkla receptet: 1 mugg socker, 1 mugg ägg, 1 mugg med hälften vetemjöl, hälften potatismjöl och en ordentlig nypa bakpulver), sa att potatismjölet gör tårtbottnen luftigare...

Svar: Åh vad bra det låter. Men en MUGG ägg. Hur många kan det vara? Bakar du efter detta? Jag ska prova en gång att baka med bara vetemjöl så får jag se vad det blir för skillnad. Får återkomma om det ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-10-25 @ 11:44:29
URL: http://ann-mari-trappsittarfolk.blogspot.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0