Skrivet den: 2007-02-14 Klockan: 14:30:53

14 Februari 2007 Valentins day

Kan ni fatta det?
Vilken kille!!!
Octavio kom just och överaskade med en bukett rosa tulpaner till mig och en ros till lillkillen. Det är ju så man smälter.....
Det är ju alla hjärtans dag och även om vi bestämmer att vi inte ska köpa något (eftersom blom-priserna är fyrdubbelt höga denna dag) så är det ju alltid roligt att bli överaskad.

Tulpaner
Vi har bestämt att vi ska gå och äta middag på favorit-indiska-restaurangen i kväll och jag har en liten present till Octavio också.

Men innan dess så hade jag planerat att jag ska börja måla matsalsstolarna som vi slipade färdigt i helgen. Ni ser ju hur det går med det, för klockan är 13:23 och jag har fortfarande inte börjat. Utan sitter här vid datorn och skriver Blogg.

Jag har föresten inte visat hur fint vitrinskåpet blev efter att jag blivit färdig med renoveringen. Detta var en garderob i paywood i brunt utan hyllor och med metallnät-dörrar när jag köpte den för 50 euro.
Visst blev det fint? Jag är jättenöjd.


Vitrinskåp

I fredags var vi och tittade på en lägenhet som vi fastnade för. Den jättefina utanför Las Palmas verkar inte ha någon lösning. Ägaren och fastighetsförmedlingen kommer inte överens om vem som ska betala delningen av lägenheten och det nya köket och badrummet. Och vi kan inte vänta längre utan måste bestämma oss för om vi vill vänta med köp eller köpa och flytta nu. Det är inte långt kvar nu tills Alexander kommer.
Så vi såg denna lägenheten som ligger i Las Palmas, inte långt från där vi bor nu, bara i ett lite fattigare kvarter men utan knarkare utanför dörren. Tre sovrum, kök och salong + en liten tvättstuga + en liten entre och så fönster i alla rummen. Visserligen utsikt över grus men ljust och ganska nya fönster. Badrum som fungerar och kostar 113.000 euro.
Så vi var och snackade ekonomi med kontoret igår och då visar det sig att det kan bli svårt för oss att få lånet för månadskvoten blir för hög. Det är ju så man går i bitar. Föst så räknar de ut en högsta gräns för vad vi får köpa för (120.000 euro) och så när vi hittar någon som är bo-dygligt och till och med billigare än detta så kommer de på att det är för dyrt. Ja, vi får se vad de kommer fram till. De skulle disskutera problemet i går kväll och höra av sig idag till Octavio. Vi har sagt att vi vill köpa så nu får de lösa detta om de vill sälja.....

Puss på er på alla hjärtans dag.
Nu ska jag gå och måla lite.....

Skrivet den: 2007-02-04 Klockan: 11:43:39

4 Februari 2007 Veckorapport

Det har gått en vecka igen!!!
Det är inte klokt vad tiden går fort. Jag hade ju planer på att skriva i denna bloggen mycket oftare än 1 gång i veckan (en blogg ska ju uppdateras varje dag eller så). Men på något vis så blir det aldrig som jag har tänkt mig.

Jo förra veckan så anordnade ju min tyska kompis Uli en fest för mig och magen. Vi var hemma hos henne i Arinaga som ligger söderut på ön, lite förbi flygplatsen. Vi var 8 tjejjer som träffades och åt och snackade om allt. Förståss så dominerade ämnet barn och graviditeter eftersom det var tre gravida där och 2 som hade barn redan. De tre stackarna som var utan fick snällt finna sig i att diskutera barn.
Jag kom dit vid halv2-tiden och åkte inte därifrån förrens kl 7.
Alla var jättesnälla och gav mig i present en hel hög med prylar som fattades för oss att köpa. Ex: skötbord, korg med blöjbytargrejjor, badbalja, termometer, nappflaskor, handdukar, kläder, lakarn osv.
Vi hade det jätteskojj!
Babyshower

På måndagen var vi på föräldrakurs och snackade matvanor och möten hos barnmorskan. Något som känns lite sent nu när jag bara har 6 veckor kvar. Dett skulle jag vilja ha vetat i början av graviditeten på mitt första besök hos barnmorskan tex.

Tisdag var vi på IKEA och en annan affär typ Silvan/Byggvaruhuset och dagarna efter så pysslade vi i lägenheten. Vitrinskåpet är klart, vi har omorganiserat kontoret med nytt skrivbord och myshörna för amning. Vi har satt upp gardiner framför garderoben och ny fattas bara slipning och målning av de nya matsalsstolarna. Om jag nu kan bestämma mig för om jag ska måla dem svarta eller vita.

I fredags följde jag med O:s mamma Nelida till en frisörskola för vi skulle gratisklippa oss. Jag sa ta bara i topparna och klipp lite kortare uppe på huvudet. För jag gillade min frisys som jag fick i Sverige i sommras för MåBra, så den ville jag fortsätta med. Men eftersom läraren inte blev nöjd med hur eleven klippte så blev det kortare och kortare, mitt hår. Och nu sitter jag här och är nästan korthårig, buuuuuääääääää!
Men men det blev bättre dagen därpå när jag fick styla om frillan själv, då känndes det inte så tokigt, och det var ju gratis.

I går var vi på grillfest hos en kompis till Octavio. Det kom en ca 15 pers och vi var i ett hus med terras här i Las Palmas. Lite kallt var det och jag fick ont i höftbenen och ryggen framåt natten men trevligt var det att komma ut.
Tråkigt bara att kortet blev så dåligt. Här är jag med Jose och Lola.

Grillfest Johnny

Nu ska jag gå och väcka Octavio som sover fastäm klockan är snart 11. Vi ska ju slipa stolar och montera ihop spjälsängen. I går på festen så berättades att Eva, en annan tjej som skulle ha en vecka tidigare än jag redan hade fött, ca 1 månad för tidigt. Så nu gäller det att vara beredd. Alexander kan komma vilken dag som helst och då är det ju kul om vi har förberett klart hans saker!!!

Hej svej!
YoRSS 2.0