Skrivet den: 2012-04-30 Klockan: 13:33:55

Mândagslista pâ uteplatsen

I dag gör jag det som jag är bäst pâ, sitter pâ uteplatsen med datorn och gör ingenting. Dricker dricka och äter ostbâgar. Det är mândag och Älsklingen är iväg och jobbar, som de flesta andra, för att sedan ha en helgdag i morgon tillsammans med oss.

Irma sover och Alexander leker med grannkompisen här nere som har vattenkoppor. Sâ jag vet ju vad jag kommer att pyssla med innom de närmsta tvâ veckorna.
Om inget mirakel sker.
Fast det är väl bäst att fâ skiten överstökad nu pâ en gâng, pâ bägge tvâ.

I alla fall, detta ljuvliga kommer jag att fâ pyssla med en liten stund till i alla fall, hoppas jag ;) För jag gör även en annan sak idag, som jag är mindre bra pâ och som jag behöver öva mig för att förbättra mig; vara ensamstênde mamma med tvâ barn.

Fast just nu gâr det ganska sâ bra tycker jag. Just nu är allt lugnt och fridfullt när jag sitter här med min dricka och mina bâgar.

Men det är mândag och mândagar kräva lista, ÄVEN om man har det riktigt bra där man befinner sig just dâ. För just nu kan jag inte komma pâ riktigt nâgonting att klaga pâ.
Ja det skulle väl vara att Älsklingen jobbar dâ. Men hade han varit hemma sâ hade jag garanterat inte suttit här ;)

Sâ min mândagslista a´la jennyn är:


- att jag sitter här och riktigt lägger ner min själ i att vara i ögonblicket och njuta av det man har just nu. Utan att oroa sig för det som komma skall. Nâgot som jag är VÄLDIGT dâlig pâ.

- att det är helgdag i morgon, att vi har haft helg tillsammans, att vi är i sommarstugan och att vi allmänt ÄR med varandra och försöker att komma överens.

- att om även det är skönt att vara i sommarstugan sâ ska det ocksâ bli skönt att vara i hemmet nästa helg och pâbörja, i alla fall nâgot pâ Irmas rum.

- att jag känner mig pepp pâ att ta tag i de sista kilona och komma i mâl pâ denna "operation fettsanering" som jag hâllt pâ med i över ett âr nu. Ha ha sitter jag och skriver samtidigt som jag har handen i ostbâgepâsen. Det  bâdar gott ;)

- att det ska bli sâ intressant att läsa bidragen till veckans real life som har varit nâgonting som jag funderat över länge. Vad är andras erfarenheter av detta ämne?

Nu kom sonen och vattenkoppan och ât upp mina ostbâgar sâ nu slipper jag oroa mig för dem ;) Bäst att sätta fart och njuta och slappa nu innan Irma vaknar.
Hej svej!

/Y

PS Elda lugnt ikväll om ni nu ska elda. Sânt är farligt har jag hört ;) DS

Skrivet den: 2012-04-29 Klockan: 23:12:06

En dag pâ stranden

I dag tog vi en dag pâ stranden, som omväxling mot poolen ;)
Det började sâ bra med strâlande sol, varmt i luften och klarblâ himmel. Inte tillräckligt för att jag skulle bada ;) för jag är ju som sagt en riktig badkruka, men helt klart playa-väder.Jag fick mig en fettbrännartur pâ stranden samt medkommande irritation över turister, ungar och gamla damers oförmâga att se en barnvagn komma gâende och tillika talang för att stâ precis där jag vill gâ ;)

Ungarna lekte i sanden, jag fick mig en stund pâ handduken och sedan smaskade vi pâ medhavd matsäck.
DÂ började det att blâsa kalla vindar, det började bildas molnslöjor pâ himmlen och folk började klä pâ sig eller packa ihop.
Det var inte längre sâ njutbart nära havet.

Vi gick till poolen och fick ett par sköna timmar till där men sen sâ mulnade det ihop helt och vi gick hem och ât middag innomhus, med tröjor och tända ljus.
Men en dag pâ stranden hade vi i alla fall.Jag vill kommentera och berätta hur glad jag blir över alla hejjar-rop frân er till mina fredagsvägningar och tappade sugar.
Ni har sâ rätt allihopa i era uppmuntringar:
- jag har lyckats sâ bra hittills.
- jag borde vara stolt över mig själv.
- jag mâste se till att ta hand om mig sâ jag blir frisk.
- jag behöver inte gâ ner mer i vikt.
osv.
Jag hâller helt med och tackar sâ jättemycket för att ni orkar peppa mig när jag känner mig uppgiven.

Men vill ändâ förklara sâ att ni inte ska tro att jag blivit fanatisk nu, att dessa fâ kilon som saknas nu gör jag inte för att jag inte ser det resultat som jag redan uppnâtt utan för att nu är det KRIG ;)

Nej men ärligt talat, jag skulle kunna sluta nu och ändâ vara stolt över mig själv och min livsstilsförändring. Men det är en känsla av att jag har satt upp ett mâl och att jag vill nâ dit för att känna att jag riktigt har gjort det jag föresatt mig att göra.
Att fâ nâ mâllinjen.

Och sâ har jag ju tvâ par jeans som fortfarande inte gâr att knäppa bekvämt. Och de mâste jag ju kunna använda.

Men otroligt mânga och hjärtliga tack i alla fall. Ni ska veta att det uppskattas, verkligen.

/Y


Skrivet den: 2012-04-29 Klockan: 00:26:56

Real Life - Syskonskaran

Sedan jag fick barn sâ har jag funderat MYCKET pâ det här med arv och miljö och varför man blir som man blir.
Jag skrivet mycket med betoning för jag funderade naturligtvis pâ detta innan jag fick barn ocksâ, men funderingarna har liksom blommat ut sedan jag själv fick ungar och ser utvecklingen pâ "nära hâll".

Det är dags för veckans Real Life med temat "Din plats i syskonskaran" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Jag är äldsta storasystern av tre, jag min 4 âr yngre lillasyster och därefter en till lillasyster med 4 ârs mellanrum, 8 âr mindre än mig. Och sedan "tidernas begynnelse" sâ har man ju hört talas om att det har stor betydelse vart i syskonskaran man befinner sig för hur man sedan hamnar i livet och vilka personligheter som man utvecklar.

Det är det ansvarstagande och resultatinriktade storasyskonet, mellan barnet som fâr kämpa för uppmärksamheten, den konstnärliga och äventyrliga lillasyskonet och det själviska och bortskämda ensambarnet.
Jag bâde tror och inte tror pâ detta.

Blir man som man blir pâ grund av de gener som man fâr frân sina föräldrar?
Har miljön där man växer upp större betydelse?
Eller är man som man är helt enkelt för att man är en egen personlighet och allt annat är ett sammanträffande?

Jag kan bara säja att bâde jag och Älsklingen är storasyskon, lugna och ansvartagande ;). Och det jag har sett av Alexander är att han är förhâllandevis lugn, tar hand om sin lillsyster med god känsla för vad som är rätt och fel.
För att han är storebror?

Lillasyster Irma däremot verkar bli ett yrväder, med hett temprament som bâde min mellansyster och Älsklingens lillasyster. Äventyrslysten, lär sig fort och redan van vid att försvara sig.
Är hon sâ för att hon är lillasyster eller för att hon fâtt det i arv frân sin faster/moster?

För att hârddra det hela lite sâ kan man väl beskriva mig och mina systrar som jag, storasyster, ansvarstagande, organisatorisk som är den som försöker att leda och fixa allt.
Mellansyster som kämpar för uppmärksamheten och som hela tiden vill stâ i rampljuset och är den "kända" av oss.
Och minsta lillasyster som är konstnärlig, lugn och den som fortfarande har närmast kontakt med föräldrarna.
Rollen i syskonskaran?
Olika personligheter?
Eller helt enkelt slumpen?Så veckans uppdrag blir att berätta om vad du tror och tycker och naturligtvis: hur är det i ditt Real Life.
Vilken plats i syskonskaran har du?
Stämmer syskonbeskrivningarna in pâ dig och dina ev. syskon?
Hur är det med detta arvet och miljön, vad gör oss till vilka vi är?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

Skrivet den: 2012-04-28 Klockan: 13:21:03

Vardagligheter blir rariteter

God lördagsförmiddag!

Här har vi kommit i ordning efter frukost, terras-tvätt, biltvätt, solkrämsinsmörjning och div. köksgöromâl.
Vädret har gâtt frân igenmulet till uppsprickande soldis.
Än sâ länge är det inte för varmt ;)
Och jag antar att det inte kommer att bli det heller eftersom vi fortfarande bara är i april. En liten stund till i alla fall.

Irma sover, killarna är i poolen och jag sitter pâ terrasen och solar innan det är dags att lägga köttet i marinad och ta fram grillen.
Idag tar vi det lugnt.


Som vanligt till frukosten sâ gick jag ner och handlade färskt bröd i supermarceten nedanför bungalow-komplexet. Det är alltid sâ kul att gâ i mataffärer nere i södern, för man kan springa pâ en massa, fynd höll jag pâ att skriva men med det menas ju en vara till bra pris, och bra pris är det ALDRIG här nere.
Allt är svindyrt här ner i turistghettot.

Nej jag menar nog snarare annorlunda varor, som man inte kan hitta i Las Palmas. Sâdana där varor som man mâste beställa frân Sverige eller âka till Ikea för att hitta.
Sânna varor kan man springa pâ här nere och bli tvungen att köpa för man blir kanon-sugen pâ just det när man ser det.

Vanliga saker som man kanske här ätit hela livet och som varit en del av vardagen i Sverige. De blir helt plötsligt exotiska rariteter som man betalar överpriser för att fâ.

I kväll tror jag att jag ska slâ till pâ en sân däringa rekordelig cider med smak av jordgubb-lime som är sâ rackarn god. Âven fastän en burk kostar hutlösa tvâ euro ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-28 Klockan: 00:46:05

Pâ plats inför lânghelgen

Vi är pâ plats i sommarstugan och börjar komma i ordning för att spendera fyra sköna dagar här.
Det började spöregna i Las Palmas när vi skulle packa in allt i bilen och vi fick oss en rejäl dusch innan vi allihopa kommit in ordentligt.
Här nere ser vi vattenpölar överallt sâ jag antar att det regnat ordentligt över hela ön idag. Typiskt väder inför en lângledighet.
Typ som i pâskas >>>


När vi satt där i bilen och Älsklingen sprang iväg för att hämta de sista väskorna sâ smattrade regnet sâ hemtrevligt pâ biltaket och rutorna immade igen av alla värme som vi där inne allstrade. Dâ fick jag en sân härlig känsla. En känsla frân förr. Frân scoutläger när regnet droppade pâ tältduken. Varma sommardagar som vi överaskats av regnet pâ nâgon utflykt och tagit skydd i bilen. Eller en regnig semester i husvagnen.
Hemtrevligt helt enkelt.

Men sâ tittade jag pâ ungarna som satt med uppspärrade ögon och inte riktigt visste vad de skulle tro. Om det var nâgot farligt som smattrade där ute, om de skulle vara rädda och oroliga eller om de skulle vâga tycka att det var lite trevligt i alla fall.

Och dâ slog det mig att mina barn, de kommer att fâ en helt annorluda barndom mot vad jag har haft. De kommer inte att ha scoutläger, husvagnssemestrar eller varma sommarregn HELA sommarlovet.
Och lite sorjligt känns det.

Fast de kommer att ha helt andra, ocksâ fantastiska barndomsminnen.

/Y

Skrivet den: 2012-04-27 Klockan: 13:34:51

Fredagsvägningsuppgiven

FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
:(
Jag får lust att dra något gammalt över mig, för nu är det inte roligt.

Jaha. Det går alltså inte.
Det går alltså inte att vara sjuk och gå ner i vikt samtidigt. Även om man inte tyckt synd om sig själv och inte fallit dit på några frestelser.

Den gamla hederliga bantningsfällan slog till, även fastän jag inte bantar.

Bantningsfällan: Man drar ner på kalorierna, ökar förbränningen, går ner i vikt och så av någon annledning så slutar man. För att man tappar sugen eller något annat händer.
Vipps så går man upp, ÄVEN om man inte "syndar" mer än man gjorde tidigare, när man gick upp lite sakta. Nu smäller det bara till och då hoppar dubbla antalet kilon på en på en gång.

Fast så har ju jag inte gjort. Jag har bara tagit det lugnt med motionen. Jag har ätit sunt och inte syndat. Men plus blev det på vågen ändå.
Tack för det :(

UTVÄRDERING
Efter tisdagens doktorsbesök så fick jag order om att fortsätta med penicillinet i minst 10 dgr och en remiss till öron-näsa-hals-doktorn för att undersöka om de ska kapa halsmandlarna på mig. Och det kändes bäst att lägga morgonrundorna på hyllan efter den ordern, medans jag i alla fall åt medicin.
Men direkt efter fredagsvägningen så gav jag mig ut i alla fall, för det funkar ju inte detta.
Visserligen inte den längsta rundan, inte de brantaste uppförsbackarna och inte i den högsta farten, men en sväng blev det.
Jag är ju fortfarande svag.
Men vad ska jag göra?
Det finns ju de som föresprâkar att sâ länge som man inte har feber sâ är det bara bra att röra pâ sig lite.

Nu blir det långhelg i sommarstugan. Medicineringen avslutas på lördag. Och sedan så ska jag köra igång igen som vanligt.
Blir jag sjuk igen så får de väl ta halsmandlarna då, om det nu är det som spökar.

Maten har fungerat bra så jag kan inte skylla på den.
En dag ser ut som:
- Frukost: havregryns-gröt med sockerfri sylt + skinskivor.
- En frukt när jag hämtar i skolan.
- Lunch: smalmat från pärmen.
- Eftermiddags-mellis om jag kommer ihåg. En frukt.
- Middag: Rester från lunchen eller en wrap.
INGET mer äter jag under en dag. Och detta är precis lagom och precis vad man SKA äta om man vill gâ ner i vikt utan att banta.

Kanske är portions-storlekarna något för stora, kanske tar jag ett bett på Irmas frukostsmörgås ibland eller äter upp nån rest från ungarna när jag tycker att det är synd att slänga.
Men jag äter INGET kaffebröd, godis eller sötsaker under veckan.
Två fingrar på Bibeln ;)

Visst, på fredagar är det lunch hos svärmor som är en fettbomb och på helgerna så äter vi mer än lovligt med gott.
Men man måste ju leva.
Tydligen så behöver jag de däringa morgonrunderna för att ekvationen ska visa på minus.

Suck!
Ångan gick ur mig lite nu.
Bäst att elda pâ lite nu inför nästa vecka.

/Y


Skrivet den: 2012-04-26 Klockan: 23:35:58

Utschasad ;)

Efter en sân här dag, när jag varit själv med ungarna hela dagen, dâ blir jag alldeles konstig i huvudet, alldeles utschasad, sâ vimmelkantig att jag sjunker ner i soffan när de smâ liven somnat och inte riktigt vet vad jag tänker.


Det är inte det att de är speciellt jobbiga eller vilda, de är nog ganska sâ normala. Det är jag som inte är van. Jag är van vid att Älsklingen kommer hem pâ eftermiddagen och avlöser lite sâ att jag fâr gâ pâ toa ifred, sitta en stund för mig själv eller göra det där som inte blivit gjort pâ hela dagen men som mâste göras.

När det inte blir sâ, sâ orkar jag inte riktigt med. För det är ju inget lugnt tempo de har de smâ.
VART fâr de all energi ifrân?
Det är mamma hit och mamma dit. De ramlar och brâkar. Hittar pâ hyss och lever rövare.
Ja, som normala ungar gör.
Men jag blir alldeles vimsig i huvet och vet varken ut eller in.

Det är dâ som jag glömmer sätta pâ mig skorna och gâr ut i innertofflorna. Det är dâ som jag slänger räkorna i soporna och skalen i kastrullen. Det är dâ som jag lätt skulle kunna glömma ungarna i affären, om det inte var sâ att de för ett sânt herrans liv ;)

Sâ har det varit idag.
Jag skulle packa inför morgondagens lânghelgs-semester. Men det blev ju inte gjort. Men jag fick ut ungarna pâ en solskenspromenad. Det är inte illa det.

Men nu väntar sängen.
I morgon är det fredag.

/Y

Skrivet den: 2012-04-26 Klockan: 17:43:23

Gör mig glad

 När jag tittar ut genom fönstret och ser det här, dâ blir jag glad.Än sâ länge har jag inte bott här sâ länge att detta blivit vardagsmat för mig ;)
Än sâ länge sâ ger strâlande sol mig gott humör.

Ska nog ta ut ungarna pâ en liten promenix. Det är "torsdag from hell", Älsklingen har personalmöte och kommer hem sent och ungarna är i luven pâ varandra HELA tiden.

Irma vill köra sin Mickey-trehjuling med musik men dâ hör inte Alexander TV:n som han vill titta pâ.
Vem har rätt?
Inte alltid är det sâ lätt att vara opartisk domare.
Vi tar och gâr ut i stället.

/Y

 


Skrivet den: 2012-04-26 Klockan: 13:20:57

Korvgryta

Igår så åt vi något väldigt lyckat till lunch. Något som jag gått och oroat mig för att göra, för receptet lät inte så väldans speciellt upphetsande. Det kanske är fel, men jag dömer ofta en maträtt utifrån receptet. Och jag VILL att det ska kännas upphetsande när jag läser det. Man jag provade i alla fall detta, och tänk, det blev en så bra överaskning.
Man ska våga prova på nya saker ;)Korvgryta
I en kastrull med 1,5 L vatten tillsätt:
- 3 kyckling-buljong-tärningar
- 3 stora potatisar (typ bak-storlek), eller 6 vanliga hackade i tärningar
- 6 morötter i tärningar också
- en klyfta vitkål skuren i bitar
- en hackad gul lök
- 1 msk timjan

Låt koka i ca 15 minuter och ha sedan i korven (400 gram).
I Sverige har ni ju sånt stort utbud av magra korvar och det ska vara en med fetthalt 3%. Falukorv eller kryddiga korvar eller ja vad som faller dig in. Vi har inte sånt här så jag fick ta en bit kokt skinka och skära i bitar.
Låt koka med en si-så-där 5 minuter.

Pressa över en citron eller mer. Det får du smaka av.
Sedan så får varje person smaksätta sin tallrik med hur mycket senap som den tycker om. Jag tycker om smakrik/stark mat så jag skedade på minst en hel mastked Dijon-senap i min tallrik.
Kalas!Vilken överaskning.
Vad snabbt det gick att göra.
Vad lätt det var.
Och så överasknade gott.
Synd bara att ungarna var inte så pepp inför detta. Men det kan man kanske vänja dem vid, eller minska på vätskan och göra mos av det till dem med korven. Det brukar gå hem.
Jag ger den i alla fall lätt fyra gafflar av fem.

/Y


Skrivet den: 2012-04-25 Klockan: 23:16:03

Sammanställning Real Life - Passioner

Sâ himla kul att läsa om allas passioner för olika saker, det som varit veckans tema i Real Life >>>
Jag bara nickar och hâller med alla när de berättar; skor - ja, blommor - ja, glitter - ja, resor - ja.
Ja, ja, ja!
Fast det var ingen som tog upp snabba sportbilar som sin passion. Det hade jag sett fram emot ;)Jag blir pâminnd om en massa saker som fâr mig att njuta, som har varit passioner för mig och som mycket väl skulle kunna bli mina i framtiden. Men passioner kommer ju och gâr, en del bestâr men som de flesta är överens om; livet skulle vara bra trâkigt utan dem ;)Passionerade Real-Life:are denna vecka är:

- Sara berättar om sin skopassion och om hur hon aldrig lär sig att inte köpa skor som hon inte kan gâ i. Mânga skor och stövlar har det blivit genom tiderna som inte har använts sà mycket som de fortjänat.
Men en passion är en passion, den är blind ;)

- Ewa har mânga; kläder, skor, väskor, klockor, änglar, blommor och fler. Det blir alldeles för stora hâl i plânboken. Fast Ewa har lärt sig att säja nej. Inte sâ svârt. Blir det FÖR jobbigt sâ är det ju bara att gâ tillbaka och ge efter för passionen ;)

- Marie-Louise har sina böcker och visar upp hyllmetrar med sina passioner. Det är speciellt med hennes böcker för de är just hennes. Det gâr inte lika bra att lâna. Hon vill ÄGA dem och gâ där hemma och stryka över dem.
Ungefär som med mina skor dâ ;)

- Annelie visar upp sin passion för krims-krams och berättar att dagen dâ hon fick ta hâl i öronen och kunde börja med örhängen var en stor dag för henne. Nu har hon hittat en butik här i Las Palmas där hon kan utöva sin passion med râge.
Jag shoppar ocksâ där. Bra priser och glittrigt krims-krams ;)

- Gardenhouse, som man skulle kunna misstänka av namet, har som passion att ge ett andra liv ât försakade växter. En hade trillat av ett flyttlass och lâg pâ gatan när Gardenhouse kom förbi. Den fick flytta in hos henne och lever nu glada livet där hemma.

- Jenny berättar om mânga av sina passioner och en av dem är solbrillor. Det har jag inte hört förrut. I alla fall ingen som bor pâ nordligare breddgrader ;)
Hon har mânga brillor, men det spelar ingen roll, för man kan ha hur mânga som helst. 

- Madde gâr direkt pâ kärnan om detta med passioner, att man känner att man blir extra lycklig när man fâr unna sig det och just nu är det smâ-prylar till hemmet. Helst i vitt och rosa.
Och visst är det sâ, att man blir lite extra lycklig när man fâr unna sig att falla för sin passion. Sen att det kan komma dâligt samvete efterât, men det är en helt annan historia.

- Freja och här är det dödskallar som gäller. Ända sedan tonâren har denna passion funnits, men inte kunnat blomma ut förens det blev sâ poppis med skallar efter Pitates of the Carribean kom. Men inte vilka skallar som helst, de fâr inte se elaka ut och det var ju skönt att höra för mig som tycker att dödskallar är lite läskiga ;)

- Ansibecki fâr avsluta med sin passion för acessoarer. Men inte vilka som helst utan av en speciell stil sokm inte alltid är sâ lätt att hitta. Man KAN leta pâ nätet men dâ är det inte riktigt rätt för mycket i passionen ligget i själva letandet och lyckan i att hitta "rätt".

Som vanligt, ett jättetack till er som delat med er och som vanligt sâ har det varit jätteroligt att läsa. Hoppas att ni ocksâ har haft en trevlig stund, passionerade eller inte ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-25 Klockan: 22:14:15

Inte sâ bara

Älsklingen fick för sig idag efter lunchen (han kom hem tidigt), att han skulle sätta igâng med Irmas rum medans jag underhöll barnen.
- Jag bara börjar pâ med att skrapa bort all lös färg i taket och knacka bort luftbubblorna som bildats, sa han och drog i väg.

En stund senare sâ hör jag honom svära där inne.Det var visst inte sâ bara att skrapa bort lite.
Hela taket var visst genomfuktigt och ramlade ner när han började skrapa. Lika bra att ta bort hela skiten.

Jag sâg med ens minna drömmar, om att innom en snar framtid fâ ligga i min egna säng med en bok innan jag somnar, gâ om intet.
Detta med att fixa ett eget rum till Irma kommer ta betydligt mer tid än vad vi hade räknat med...

/Y


Skrivet den: 2012-04-25 Klockan: 13:26:54

Yohanna leker barnfotograf

Min mor har sedan vääääääldigt länge sedan beställt ett foto av Irma för att ha i sitt galleri av barnbarn. I nuläget finns där bara ett foto, av Alexander, men hoppas ständigt pâ fler.
Och det var strikta regler inför detta foto; naken på en fäll och i ett-och-ett halvt-års-åldern.
Irma fyllde 20 månader (ett och ett halvt + 2 månader förra månaden) så det brann i knutarna.Men det är inte enkelt att komma till skott. Jag kan inte göra det ensam så det måste ske när Älsklingen är hemma. Och eftersom jag inte har någon proffskamera och inte vill använda blixt så måste det ske på morgonen när det är soligt på den väggen där jag vill ta fotot. Och så måste det vara sol förståss ;)

Men att få en ett-och-ett-halvt-åring att sitta still så inte korten blir suddiga, le och samtidigt titta åt ett visst håll, DET är inte enkelt. Det är därför som jag behöver hjälp. Någon som krumbuktar sig bakom mig på en höjd som passar dit jag vill att hon ska titta. Jag måste ju fokusera mig på att trycka på de rätta knapparna på kameran ;)

Fast den roliga personen får inte krumbukta sig FÖR roligt, för då vill ju inte Irma sitta still på filten och titta. Då vill hon ju springa fram och ta på det roliga.
Jag är full av beundran inför fotografer som lyckas få till de där riktigt bra bilderna med rätt ljus, utan skuggor och samtidigt ett stillasittande barn som ser ljuvlig ut.

Phu, vi blev utmattade bara av att försöka i 5 minuter. Vilker var vad som tog innan Irma tappade intresset och började se sur ut på bilderna och försökte springa därifrån. Det är ju mycket roligare att springa omkring i lägenheten naken, än att sitta still på en filt.

En MASSA kort, det är bäst att knäppa utan stopp när man väl är i gång. Majoriteten av dem dåliga. Kanske ett eller två som går att använda.
Det blev lördagens resultat av mitt fuskande som barnfotograf.När Alexander var i samma ålder, eller lite tidigare, så knäppte min lillasyster Emma ett par kort på honom, som nu grundar den barn-barn-fotografi-samling som min mor nu hoppas på.
Ett på Irma är på väg.

/Y


Skrivet den: 2012-04-24 Klockan: 23:06:25

Dagens smal-lunch: Sardinwrap

Först, ALLRA först sâ mâste jag reda ut ett missförstând, eller felförklaring, frân förra inlägget >>>. Jag har alltsâ ingen aning om varifrân denna klädkedja C&A kommer. Jag skrev att det var Spaniens svar pâ H&M och menade naturligtvis att av de klädaffärer som man hittar här sâ liknar C&A mest H&M till stil och pris.
Sâ gâr det när man skriver för fort och inte reflekterar pâ hur det kan tolkas.
Bakläxa pâ mig ;)
* * * * * * * * * * * *Ett perfekt kvällsmâl eller lunch som det blev idag till mig när jag var ensam med ungarna, och de fick makaroner & korv.
Eller perfekt och perfekt, det är ju pâ modet nu att skippa kolhydrater efter lunchtid. Men man kan inte alltid hänga pâ allt som man läser om.

Jag tycker att det är behändigt att äta en macka eller wrap pâ kvällen. Vanligtvis sâ äter vi rester frân lunchen. Men ibland blir det inget över och dâ är det skönt med nâgot enkelt som gâr snabbt.

Sardinwrap alltsâ.
Mosa en burk sardiner i tomatsâs.
Blanda med en halv finhackad lök.
Koka ett ägg.

Pâ ett tortillabröd:
- strimla lite vitkâl med osthyveln
- skiva lite gurka
- klicka ut sardinröran
- skiva över ägget
- klicka över lite kvarg, alt. bred ut det pâ brödet först

Vik ihop enligt tortilla-brödviknings-metoden ;)
Klart!Kalasbra enligt mig.
Denna fâr fyra gafflar av fem. Och jag har inte ens bemödat mig att prova den pâ ungarna, det verkar som överkurs och dömt att misslyckas ;) Men Älsklingen gillade det.

/Y

Skrivet den: 2012-04-24 Klockan: 13:34:14

Lördagens shopping

Jag visar inte så ofta sådana där collage från shoppingrundor jag varit pâ av den enkla anledningen att jag shoppar inte så ofta.
Ett faktum som ska rättas till så fort som jag bara hittar mig ett jobb och får lite "egna" pengar att spender utan att få dåligt samvete.
OM det nu finns några sådana pengar...

Men ibland så händer det.
I lördags när vi var och letade födelsedagspresent till söndagens födelsedags-pool-kalas >>> och blev varse om att den livsviktiga fotbollen >>> skulle börja om si-så-där 10 minuter och Älsklingen fått starttiden om bakfoten och det blev så där bråttom så att svettpärlorna började tränga fram i pannan pâ fotbollsfantasten.
Ja, då, eller rättare sagt innan vi blev varse om denna nyhet, ja då såg vi en super-duper-fin tröja till Alexander i ett skyltfönster och spetade in där i godan ro för att botanisera.Jag antar att denna butiken, som heter C&A är spanjorernas svar på H&M. Där finns billiga dam- barn- bebis- och karl-kläder till lagom kvallisort och billiga barnfamiljspriser.
Såklart, när vi väl kom in där och började titta så hittade vi ju en massa fint till Alexander. Jag vågade inte titta på de andra avdelningarna av rädsla att hitta massor med fina saker som sedan skulle spöka i min shoppingtarm och ge mig längtansfulla nätter funderandes på om det inte skulle vara en jättebra idé att köpa de däringa fynden egentligen.

Hur som helst, vi lyckades sansa oss och kom därifrån med 4 överdelar till Guldklimpen. Sedan drog Älsklingen med mig ut därifrån och så gjorde vi den hjärtatacksorsakande upptäkten om fotbollen och drog hem i raketfart.
Men jag hann att skymta en fluffig volangkjol i cerist till Irma som, även om jag bara såg den skymta förbi, har gett mig funderingar på om det inte skulle vara ett fynd och väldigt nödvändigt med en volangkjol till Lillskatten.
Så kan det gå.Fast först, innan allt detta hände så råkade jag också fynda små necisärer i en billighetsbutik. Det är ALLTID bra att ha små necisärer hemma. Jämt känns det som att man behöver dem men aldrig har. Det ska bäras med sig småprylar i stora skötväskan som läppglansar, bindor&tamponger, nycklar, småbilar och f-n vet vad. Saker som inte borde ligga löst och drälla.
Just nu kan jag inte komma på vad det egentligen var som jag hade tänkt mig använde dem till. Men det kommer.
Det vet jag.
Jag kommer snart på det.

Så, lördagens nota blev:
Svartrandig polo: 12 euro
2 st linnen: 7 euro
T-shirt med traktorer: 5 euro och VÄLDIGT nödvändigt enligt Guldklimpen ;)
3 necisärer a´2 euro stycket.

Så lite shoppar jag allt.

/Y


Skrivet den: 2012-04-24 Klockan: 00:14:08

Mândagseftermiddagen

Eftermiddagen och kvällen bara swishade förbi.
Jag var pâ föräldrasamtal.
Betal-dator-killen kom.
Och jag har hjälpt Älsklingen med nâgra administrativa internetgrejer.
Pang! Sâ var det dags att gâ och lägga sig.Men solen sken skönt pâ mig när jag fick mig en liten promenix.
Dator-killen knapprade pâ datorn en ansenelig stund men fick ge upp. Han kommer tillbaka i morgon, förhoppningsvis, när har har letat mer information och konsulterat problemet som verkar vara svârare än vad jag anade.

Japp, pang, swish och sâ var mândagen över.
I morgon vankas det tisdag.

/Y

Skrivet den: 2012-04-23 Klockan: 13:03:04

Rastlös måndag med lista

Ja det är måndag idag, igen ;) och det märktes verkligen när jag vaknade i morse. Humöret var i botten som det brukar vara efter en extra trevlig helg.
Men så brukar jag gå ut på min morgonrunda och då ändras humöret och jag blir på sånt där nu-jäklar-är-det-ny-vecka-med-nya-tag-humör.

Idag kom jag inte ut på nån sådan runda. Dels för att jag äter penicillin och kommer att vänta med rundor tills jag slutat med det. Och dels för att jag höll Guldklimpen hemma från skolan även idag. Han är så igensvullen i halsen att han knapt kan svälja.
Konstigt.
Ingen feber, inget ont, inget vitt i halsen. Bara så svullet att det låter som han har en stor potatis i halsen när han pratar.

Men eftersom jag inte kommit ut på nån runda och fått den där humörväxlingen, så går jag omkring här hemma som ett rastlöst lejon i bur. Borde ta mig för med någonting, något av de 100 saker på to-do-listan. Men jag har ingen lust med något av det.
Jag går från fönster till fönster och tittar ut på folket utanför. Solen skiner men det är kallt. Jag ser att folket har jackor på sig. Någon lagar mat och det luktar kalopps i luften. Och jag går här och vakar, från det ena rummet till det anra, och suckar; vad ska jag ta mig för?

Men samtidigt är jag seg, väldigt seg och vill egentligen bara lägga mig på soffan med en tidning eller titta på TV tillsammans med Guldklimpen. Irma sover hon.

Börja med en lista a´la jennyn kanske, så kanske jag kommer på annat humör.


- att vi åkte på det där födelsedagskalaset trots allt >>>. Det var inte självklart men när vi väl kom dit så var det bra skönt att komma ut lite. Solen sken kanske lite FÖR mycket för att det skulle kännas bekvämt att ha sjukt barn där, men men han blev ju inte sämre.
Peppar peppar.

Och det var skönt att komma bort och äta bortagrillat, bortalagat och bortabakat. Och att se på hur andra föräldrar också springer efter sina barn så att de inte hinner chit-chatta så mycket med de andra. Det är bara de utan barn som sitter still och softar med ett glas vin och tittar förnöjsamt ut över de svettandes föräldrarna.

- att det är bara att sätta igång med Irmas blivande rum. Det står där och bara väntar på att någon ska ta tag i det. Mögeltvätten är inhandlad och grejer finns på plats. Nu fattas bara tiden och inspirationen, så gör vi det i ett naffs.

- att denna helgen som kommer, blir en långhelg igen och att vi troligtvis åker till sommarstugan igen. Det är ju 1:a maj på tisdag och alla är lediga. Barnen är även lediga på mândagen så vi drar söderöver för att lapa sol och Älsklingen får åka och jobba därifrån.

Jag som inte ville åka förra gången, i påskas >>>, fick blodad tand och ser nu fram emot sommarstuge-mini-semester.

- att det är föräldrasamtal idag så jag kommer att få komma ut litegrann i eftermiddag. När Älsklingen kommer hem från jobbet så ska jag gå och samtala lite med Guldklimpens fröken. Sånt gör vi en gång i månaden så det blir inte så mycket sagt. Men det ska bli skönt att komma ut.

- att jag ska till doktorn igen i morgon så får vi se vad som beslutas om mitt hälsotillstånd. Jag vill inte äta mer medicin nu.

- att veckans real life >>> handlar om mina stora passioner; skor och handväskor. Jag var precis inne och tittade till dem i min garderob. Tittade och provade några. Det kan man aldrig göra för ofta ;)

Nu ska jag gå och kika lite mer i fönstrena får vi se vad som har hänt sedan sist. Och kanske så får jag för mig att GÖRA något också mellan alla tvätt-maskins-tvättar, hängning, vikning, tandborstning.....jag måste komma ihåg tandborstningen ;)

/Y


Skrivet den: 2012-04-22 Klockan: 23:58:04

Födelsedagskalas vid havet

Jo vi âkte ju pâ födelsedagskalas trots allt.

Och det blev ganska sâ bra, trots allt :D
Och nu är denna helg över och dags att krypa till kojs och förbereda sig inför en ny vecka.

/Y

Skrivet den: 2012-04-22 Klockan: 13:41:15

Real Life - Passioner

Få saker gör mig så lycklig som att få köpa mig en ny handväska.
Eller ett par skor.
Eller nått krims-krams.

Och få saker ger mig så dåligt samvete och får mig att känna mig så ytlig som att känna så för dessa saker ;)

Real Life med temat passioner denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Jag har ju berättat om min mors passion för nya sängkläder >>>. Och min lillasysters passion för katolskt kitch som hon kallar det >>>.
Och jag, jag har nån konstig förkärlek till handväskor och skor och i viss mån även glitter och krims-krams.

Det är ju helt ologiskt egentligen för det finns få saker som jag använder så sällan som just pråliga handväskor, skor med klack och smycken som glittrar som skulle man på Nobellmiddagen.
Nu-för-tiden går jag mest omkring med en JÄTTE-skötväska där det får plats allt från blöjor och våtservetter till leksaker och nöd-falls-kex. Och ibland om jag kommer ihåg även blogg-kameran (jag tar mig ;)

Skorna som går varma här hemma är ju gympadojjorna från år stenåldern, eftersom jag försöker att smygstega mig så ofta som jag kan. Och fin-skor ger mig skoskav så fort som jag ens tänker tanken på att ta på mig dem.

Och smycken.
Ja jag kan ju säja som så att jag är glad varenda gång som jag kommer ihåg att borsta tänderna. Komma ihåg att ta på mig smycken och dessutom lyckas hålla dem borta från ungarnas ivriga dra-tills-de-går-sönder-för-jag-vill-också-ha glitter-på-mig-fingarar, det är överkurs just nu.

Men det säjer ju inte att det inte kommer nya tider i framtiden. Tills dess så ger jag utlopp för mina köp-begär och spar i garderoben.

Visst är det konstigt?
Vart kommer denna passion ifrån?
Så fort som jag får en liten peng så börjar det snurra i mitt huvud hur många par skor jag kan köpa eller om jag sett en handväska på sistonde som skulle behöva köpas.
Och när jag väl köpt dem, så går jag omkring i lägenheten och manekängar för mig själv. Men steget till att ta med dem ut på en runda, det steget är stort.Så veckans uppdrag blir att berätta om passioner, dina eller nân annans.
Har du några passioner?
Vet du vart de kommer ifrån eller sig av?
Hur tar de sig uttryck?
Har du hört om någon annan med passioner?
Någon åsikt om passioner i allmänhet?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y


Skrivet den: 2012-04-22 Klockan: 00:49:22

Idétorka

Jag har funderat och funderat hela dagen och det är ibland inte sâ bra. Ibland när jag funderar FÖR mycket pâ saker och ting sâ lâser det sig och det blir varken hackat eller malet i besluts-tagande-processen.

Jag har funderat pâ om vi ska âka pâ kalaset i morgon och inte kommit fram till nâgot bra. I alla fall sâ âkte vi och köpte födelsedagspresent - i fall att.

Och jag har funderat pâ veckans Real Life och vad den ska handla om och inte heller där kommit fram till nâgot som jag är nöjd med.
Det är inte sâ att ideérna har tagit slut, det är bara det att jag inte kännt nâgon speciell entusiasm inför nâgot av de förslag som jag presenterat för mig själv.
Och inte blir det bättre för att jag funderar extra hârt dâ ;)

Nâgra ideér, förslag, tips?


I stället för veckans upplägg sâ bjuder jag pâ en bild frân förr och gâr och sover pâ saken i stället. Kanske kommer svaren till mig i sömnen.

Fotbollen gick ât skogen för Älsklingens lag, sâ bilden är nâgot missvisande. Men Guldklimpen är densamma, bara nâgra âr äldre, tvâ kanske.
Tänk vad tiden gâr...

/Y

Skrivet den: 2012-04-21 Klockan: 14:44:15

Att göra eller inte göra...

Det är lördagsförmiddag här i Las Palmas och i familjen Medina Odes hem. Eller rättare sagt det har redan hunnit att bli mitt på dagen och jag hasar fortfarande omkring i morgonrock och funderar pâ vad jag ska ta mig till med denna lördag.
Solen skiner ute, Älsklingen lagar fogar i badrummet, Irma sover och Alexander som har lite feber idag och fortfarande ont i halsen tittar på Cars 2 för 100:e gången denna veckan.

Det vankas födelsedagskalas i morgon. Min väninna Cele firar att hennes son fyller 2 och det ska bli poolkalas i föräldrarnas sommarstuga i Älsklingens barndomsby, San Filipe som jag berättat om här >>> och här >>>.
OM vi ska åka på det kalaset så måste vi åka och köpa en födelsedagspresent nu efter lunchen.
Jag skriver OM för jag vet inte än hur vi ska göra. Både Alexander och jag är ju krassliga och är man sjuk så måste man ligga i sängen och ta det lugnt. Det har jag med mig sedan barnsben.
Dock vet jag inte om det är riktigt sant och som vanligt så vet jag inte vad jag ska tycka.

Vi har inte varit iväg och träffat några kompisar denna veckan och det vore trevligt att komma ut och träffa folk.
Dessutom kan det vara bra att komma ut och andas lite havsluft eftersom poolpartyt kommer äga rum bredvid havet.
Dock så är man sjuk så bör man inte vistas i solen för då förökar sig baseluskerna.
Dock kan man behöva att komma ut och få lite förströelse och behöva tänka på något annat.
Dock kan man bli ännu sjukare om man springer runt och leker.
Ja ni ser. Jag vet som vanligt inte på vilket ben jag ska stå på.

Jag får väl konsultera kaffesumpen eller något annat pålitligt. Nu när man är mamma ska man ju veta allt och bäst ;)

Annars så händer väl inte mycket annat än att fotbollsuppladdningen inför kvällens hat-match snart börjar. Ärkefiendena Madrid och Barcelona ska spela mot varandra och det kommer väl att bli ett herrans liv här i kvarteret/staden/landet ikväll när det kör igång.
Älsklingen kommer att sitta och muttra famför TV:n, kasta kuddar och visa rumpan om det går riktigt dåligt, grannen kommer att skrika sig hes och här ute på gården så kommer det väl att skjutas bomber och tutas i bilar vart efter matchen pågår.
Efteråt blir det triumfparad för några och sorgebad för andra.
Hå hå ja ja, dessa fotbollsfantaster.

Men nu måste jag göra ost- och skinkpaj till lunch.
Och någon form av beslut måste tas.

/Y


Skrivet den: 2012-04-20 Klockan: 23:43:11

Fredagsvägning efter ÄNNU en sjukvecka

FREDAGSVÄGNING
+400 gram
(Det blir ingen ny kroppsbild förrens jag fâr ett minus pâ vâgen igen ;)

Jag står och stampar på samma ställe som för två månader sedan. Lite upp, lite ner och lite upp igen. Men fortfarande runt 64-strecket och det är svårt att hitta motiveringen och kraften att kämpa när det hela tiden kommer bakslag i form av formsvackor.
Ja för blir jag sjuk, ja då blir jag nedstämd också. Den berömda nedåtgående spiralen, fast uppåt på vågen.

Egentligen så finns det ingen orsak att deppa ner sig och börja att tröstäta för att jag är sjuk. Det går lika bra att hålla igen på sötsakerna och att äta sunt även fastän man är förkyld. Och även fastän man inte kan ge sig ut på de svettigaste fettbrännarturerna så kan man fortfarande röra på sig.
Men det är som att "sjukan" även sätter sig på humöret och motarbetar mig liksom innifrån.

UTVÄRDERING
Förra veckan så blev jag ju halsontig på fredagen så det blev inga motionsrundor under helgen. På måndagen och tisdagen så gick jag en sväng på morgonen för att jag kände att jag ville röra lite på mig i alla fall. Och det var ju så fint väder. Men värktabletter är enna lömska typer. De får en att känna sig bättre fastän man inte är det. För efter de där rundorna, även fast de var i långsammaste takten, så kände jag mig ju fasligt svag och jag har ju inte blivit bättre totalt sett. Så resten av veckan så gick jag inte alls, förutom skollämning och hämtning. Och så länge som jag äter penicillin nu så tvekar jag till om jag verkligen ska ge mig ut, ÄVEN om jag känner mig bättre.
Det är ju en falsk förbättring på grund av ibuprofenet (Impren/Panodil) som jag ska ta tre gånger om dagen.
Så motionsrundor har det ju inte blivit.

Maten har jag i och för sig lagat med hjälp av MåBra-pärmen så där har jag skött mig exemplariskt. Dock så lyxade jag i helgen, och även inför denna helg, med att köpa MIG en alldeles egen AfterEight-ask som bara jag smällde/smäller i mig.

MEN jag sparade faktisk en AF som jag hde i kylen till nödfall, OM det skulle bli fasligt synd om mig under veckan, och den har jag faktiskt inte ätit upp. Sâ jag kan faktiskt. Om jag vill ;)Svärmor lyckades ju även komma förbi med en GIGANTISK sockerkaka som hennes städerska gjort åt henne och som hon generöst delade med sig hälften av till oss. Men att spara den till helgen, när den står där alldeles färsk i köket, ja det var ju ett omöjligt uppdrag. Den drog vi i oss på två dagar här.
Jag kan bara inte låta bli saker som står där mitt framför näsan på mig.
Kanske om jag hade varit taggad och på G, att jag hade kunnat tänka i andra banor. Men nu - nej.

Det var denna veckan, och nästa antar jag kommer att bli likadan.
Morgonrundor - ej godkännt.
Mat - CHECK!
Bakverk - NOT!
Plankan - inte ens tänkt tanken :(
Och 4,4 kilo kvar till målet.
Men sedan, om jag blir frisk och glad igen, då jäklar ska det bli andra bullar, inte sockerkaka, av ;)

/Y


Skrivet den: 2012-04-20 Klockan: 14:22:42

VIP-kort hos doktorn

Dâ var vi tillbaka igen frân ett besök hos doktorn.
Ja vi var där idag igen. Vi borde fâ ett sânt där klipp/VIP-kort nu sâ att vi fâr gâ före i kön eller fâ sitta i väntrums-loungen eller nât.
Synd att de inte kör med sâdant pâ  vârdcentralen. Det kanske skulle bli roligare att gâ dit dâ. Fast de behöver väl inte piffa upp sitt rykte. De har ju redan kunder sâ att det svämmar över.
Kanske nâgot som kunde skrämma bort en del....
;)

Jo Alexander vaknade klockan 6 idag med ett FÖRSKRÄCKLIGT halsont, efter att Irma levt rövare hela natten och typ vaknat varje timme.
Fast hos Irma hittade jag en ny tand.
Alexander fick jag ta till doktorn.

Sâ det blev att stänga av mobilalarmet och ligga och oroa sig i sängen tills det blev dags att gâ upp.

Jag tog honom till doktorn eftersom jag själv är som jag är i halsen och för att det är fredag idag. Normalt sett skulle jag ha väntat lite för att se om det ändâ inte var bara lite vanligt halsont. Men pâ en fredag sâ vill man inte vänta, för dâ âterstâr bara slum-akuten pâ lördagen OM det skulle bli värre.
Nu gjorde de en halsodling pâ vârdcentralen och vi fick svart pâ vitt att det inte var nâgra bacilusker som behövdes penicillinas.

Nu känns det lugnare.

Sâ vi har "ledig" fredag här idag och ska straxt gâ iväg till svärmor för veckans borta-lunch. Sâ väntar veckans handling och sâ är helgen här.

Trevlig fredag!

/Y

Skrivet den: 2012-04-20 Klockan: 00:12:19

Here we go again

Dagen ja, hur gick det med allt?

Besök hos doktorn - CHECK!
Ny pencillin-kur utskriven och 7 dagars kurering igen. Därefter kan det komma att bli en utredning. Men först skall här kureras.

Inga som helst svar pâ nâgra frâgor men förbluffande lite tid i väntrummet. Berodde nog pâ att jag tagit med tvâ tidningar att förströ mig med. Lagen om alltings....ja ni vet ;)

Upphämtning av Guldklimp i tid - CHECK!
Tack vare medtagna tidningar till doktorns väntrum.

Upphämtning av gamla internetaparater - CHECK!
Dock inte sammanträffande med Halleluja-farbröderna utan denna gângen med en Vodafon-försäljare. Alltid ska det vara nâgot.

Lösning av datorproblem - NOT!
Betalnings-dator-killen kom inte som han lovat. Det blir att ringa ett uppföljningssamtal i morgon och tjata.

Annars en vanlig "torsdag from hell". Irma lärde sig sätta pâ spisplattorna idag och brände mina redan färdigkokta potatisar.

Irma lärde sig även att sätta pâ tvättmaskinen i samma veva och satte igâng den precis när den färdigtvättade och tumlade kudden var uttagningsklar.

Jag o-lyckades även stänka en droppe het olja pâ Irmas huvud, precis när hon stog mellan mina ben och knuffade, sâ jag är officiellt den sämsta mamman i världen nu. Eller det kanske jag blev när jag dessutom râkade sticka Alexander med nagelsaxen dâ vi klippte naglarna och han viftade till med händerna i ett lössläppt ögonblick.

Som "el gran finale" sâ lyckades Irma göra en dubbelâtta pâ sin tre-hjulings-helikopter och förskönade sig själv med en alldeles utomordentlig fläskläpp och dâ bestämde jag mig för att nu banne mig fick det vara slut pâ denna dagen och sâ gick vi och badade badkar.

Over and out frân torsdag from hell ;)

/Y


Skrivet den: 2012-04-19 Klockan: 23:48:12

Fisksoppa med indisk smak


Hacka en gul lök och 4 vitlöksklyftor.
Strimla en bit vitkål.
Bryn i lite olivolja i en stor kastrull.
Häll på 12 dl vatten och i med 3 kyckling-buljong-tärningar.
3 tsk gurkmejja.
3 tsk malen spiskummin.
3 stora vita fiskfilér typ Panga. Bryt sönder dem allt eftersom de kokar färdigt i soppan.
Häll pâ en burk, ca 4 dl, röda färdigkokta linser.
Grovhacka 3 stora tomater och rör i.
Pressa i en citron.
Smaka av.Soppan blev inget bra, det fattas något som jag inte kan sätta tummen på. Måste forska vidare.
Älsklingen gav den dock toppbetyg och Irma smackade och åt, så det kanske bara var något med min smak. Alexander vägrade dock att äta över-huvud-taget.
Jag ger den två gafflar av fem, ätlig men något är fel.

/Y

Uppdatering: Nu kom jag pâ det, hur jag skulle förbättra soppan. I kväll när vi skulle äta upp resterna till fredagsmyset sâ rev jag i en bit färsk ingefära i soppan och det blev pusselbiten som fattades. Hur mycket? Ja det fâr man ta och smaka av själv. Men jag tycker att det är gott med ganska sâ stark smak. Ingefära och citron, det var det som satte pricken över i:et.
Nu fick soppan fyra gafflar av fem möjliga :D


Skrivet den: 2012-04-19 Klockan: 12:23:52

Rädd för att gå till doktorn

Idag är det torsdag och en dag som många saker ska hända. Mycket ska klaffa om det ska sluta lyckligt. Och Älsklingen jobbar ju sent som vanligt på torsdagar. Visserligen har han inget möte men det står på listan att ta lastbilen till stortvättning. Och det sker ju utanför arbetstid, som allt som inte har med dela ut varor att göra.
Så går det till här :(
Först så ska jag i väg till doktorn nu. Svärmor kommer över och sitter här en stund, för den enda lediga tiden som fanns var när Irma ska sova. Och detta med att gå till doktorn brukar ju ta runt en timme. 55 minuter i väntrummet och 5 inne hos doktorn. Så då kommer det att krocka med hämtningen av Alexander i skolan.
Men det kan inte hjälpas, till doktorn måste jag gå.
Tar det för lång tid så får jag väl gå iväg och hämta Guldklimpen. Det är inte mer med det.

Ja jag måste gå till doktorn IGEN. Nu har jag haft halsont i en vecka utan förbättring, snarare försämring. Halsont igen efter att ha varit frisk under påskveckan, inget mer.
Det är ju inte normalt. Så ska det ju inte vara.
Något är ju fel. Det fattar ju jag också och det gör mig lite orolig.

Tänk om doktorn gör en undersökning och de hittar något som jag inte vill att de ska hitta.
Så börjar tankarna att fara och vipps så får jag ångest i hjärtat och tårarna kommer upp i ögonen när jag snuddar vid mardrömmen om att inte få vara där när mina barn växer upp.
Inte tänka så.
Tänka på något annat.

Ja alltså först så är det doktorn med svärmor som barnvakt och förhoppningsvis hinna hämta Guldklimp i skolan.

Så kommer internetkillen och ska hämta alla aparater eftersom vi ska byta internet- och TV-leverantör. Det som startade hela härvan med datorproblemen. Och aparaterna skall kopplas ur och allt ska fâs att fungera EFTERÂT.

Och så ska även betal-dator-killen komma på eftermiddagen och kika på vår dator och försöka att lista ut varför den beter sig så tokigt som den gör. Det har gått snart 2 veckor och jag har inte lyckats lösa problemet. Det har heller inte internetkillen lyckats med samt supportavdelningen på företaget där jag köpte internet-anslutnings-mackapären.
Så nu blir det att vackert betala ett proffs för att lösa problemet :(

Och så kommer säkert de där farbröderna som var här och lämnade ett blad här-om-dagen och ville snacka om varför Gud inte gör någonting när det finns så mycket ont i världen. De farbröderna brukar alltid dyka upp när det är som mest körigt och jag har inte hjärta att skicka dem dit pepparn växer. ;)

Men nu kör vi igång här och hoppas att allt löser sig på bästa sätt.

/Y


Skrivet den: 2012-04-18 Klockan: 23:35:19

Sammanställning Real Life - Framtidsdrömmar

När jag läser vad ni skriver om era framtidsdrömmar, veckans tema i Real Life >>>, sâ slâs jag av hur mânga olika sätt det finns att leva sina liv.En har en dröm sedan barnsben som styr alla besluten i livet. En annan tar det som det kommer utan att lâta nâgra förinställda framtidsdrömmar bestämma hur livet ska bli.
Alla sätt är bra och det känns viktigt för mig att bli medveten om dessa olika sätt att leva livet pâ. Över-huvud-taget sâ tycker jag att detta med Real Life är ett sätt att bli medveten om folks olika situationer och tankesätt. Det är sâ himla lätt att tro att alla tänker som jag.
- Madelein hade förlikat sig med tanken pâ att inte fâ nâgon stor familj som hon drömt om, när det först kom ett barn, och sâ ett till, och ett till osv. Tills de överaskande nog var hela SEX stycken. Det hade hon aldrig trott att hon vid 40 ârs âlder skulle vara 6-barnmamma.

- Alfva berättar om sitt absoluta drömjobb som hon inte ens vet om det existerar. Andra tränar, syr, tittar pâ TV eller utövar nân annan hobby. Alfva har detta drömjobb som hobby, som hon är säker pâ att hon skulle vara grym pâ. OM hon bara finge arbeta med det.

- Freja skriver sâ härligt och sâ TVÄRT EMOT hur jag tänker:
"jag måste erkänna att jag är dålig på drömmar, jag är mer ”go with the flow”. Om jag och familjen bara får vara friska blir det bra hur det än blir. Livet är ett äventyr som tar de vägar det tar, bara häng med!"

- Anna hade en framtidsdröm som liten, hon ville bli bibliotekarie. Bara för att fâ stämpla i böckerna ;) Sâ det var ju en väldans tur att inte den gick i uppfyllelse eftersom man inte stämplar i böckerna längre. Anna beskriver sig som "Jag tror mer på att livet blir som det blir och vad man gör det till. Har man för stora planer och tankar blir man nog lätt besviken."

- Ewa beskriver sitt liv och sina framtidsdrömmar som filmen "Det blir aldrig som man tänkt sig". Det började med att hon absolut inte skulle ha nâgra barn och precis som i filmen sâ fâr man inte lämna tillbaka dem när de kommer, ÄVEN om man ângrar sig. Fast jag fâr känslan av att Ewa inte ângrar sig ;)
(Det är den bästa scenen i filmen tycker jag, när de ska lämna tillbaka bebisen pâ BB :D)

- Ansibecki skriver ocksâ bra om framtidsdrömmar, helt annorlunda men tänkvärt:
"Jag tror det är bra att drömma. Om jag slutar drömma, hur ska jag då veta i vilken riktning jag ska gå? Varje val jag gör i livet för mig någonstans. Även i de fall då jag undviker eller avstår från att välja. Vet jag inte vad jag har att sikta på så kan det bli hur som helst. Det kan säkert bli bra då också men jag tror drömmarna underlättar och visar vägen. Besluten kanske inte blir lättare att fatta men jag vet att de leder mig på rätt väg."

- Gardenhouse berättar att hon ville minsann jobba som veterinär när hon var liten. Och hon gjorde det näst bästa efter att uppfylla den drömmen: gifta sig med en bondpojke och fâ jobba pâ en gârd ;)

Att drömma är härligt, även om var och en gör det pâ sitt sätt.
Jag tackar sâ mycket för denna veckan, för att ni har delat med er och ser fram emot nästa vecka och det jag ska fâ lära mig dâ.

/Y

PS Hyrestanten hoppar med här och skriver sâ fint om sina drömmar och förhoppningar inför framtiden. DS

Skrivet den: 2012-04-18 Klockan: 16:54:55

Dagens smal-lunch: SenapsfiléSenapsfilé som lunch blev bra.

Koka en kastrull med potatis, morötter och de berömda brysselkâlen.

I en stekpanna steks en strimlad fläskfilé.
En hackad gul lök.
Lika mycket gröna bönor, alias haricot vert (frysta), som kött.

Vispa ihop en sâs pâ 5 dl vatten, 5 msk kalvfond, 4 msk dijonsenap och 5 tsk vetemjöl.
Häll sâsen över köttet och lât koka ihop ett par minuter.

Stäng av värmen och rör i 5 msk lätt kräm fräs.

Klart!Bra käk som borde kunna smaksättas mer. Fâr fundera pâ det och âterkomma. Denna variant fâr 3 av fem gafflar av mig.

/Y

Skrivet den: 2012-04-18 Klockan: 12:46:08

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Nästan varje dag sâ tänker jag pâ allt som jag BORDE göra. Jag BORDE städa. Jag BORDE sopsortera mer. Jag BORDE tänka mer pâ vad jag äter. Jag BORDE förbruka mindre el och vatten. Jag BORDE bry mig om mitt pensionssparande. Jag BORDE hjälpa de fattiga. Jag BORDE smörja in mig med nattkräm. Jag borde slâss mer för de mänskliga rättigheterna.
Osv.
I stort och smâtt.


UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin


Nästan alltid sâ faller det pâ det ekonomiska. Jag kan inte skänka en viss summa till nâgon hjälp-organisation när det knappt gâr ihop sig för oss själva.
Det funkar inte. Men jag har ständigt dâligt samvete för att jag inte gör mer när det faktiskt DÖR folk ute i världen och jag sitter här hemma och har det bra.

Sâ därför hakar jag pâ sâdana här reklamkampanjer som skänker pengar eller andra saker bara för att jag ska skänka av min tid, det som jag KAN skänka av.
Sâ även om det är trâkigt med reklam eller att se svältande barn vid frukostbloggen sâ bloggar jag om detta. För det kan jag göra, det har jag râd med, det gör att jag känner mig lite bättre.
Och förhoppningsvist sâ stâr företagen för vad de lovar och skänker det som jag INTE kan skänka och räddar de där barnen som jag inte kan rädda.


* * * * * * * * * * * *
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio
 och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

* * * * * * * * * * * *

Vad tycker du?
Hänger du ocksâ pâ?

/Y

Skrivet den: 2012-04-17 Klockan: 22:58:07

Mögelsanering

I söndags så blev det inget inlägg från mig. Jag fick för mig att jag skulle rensa i troslådan och slänga allt som jag faktiskt inte använder.
Jag har verkligen ingen plats att spara på sånt som jag förmodligen aldrig kommer att sätta på mig igen.
Jag säjer förmodligen, för man vet ju aldrig. Speciellt inte om man slänger sakerna istället för att spara på dem. Chansen för att man kommer att vilja återanvända saker som slängts är betydligt högre än för saker som sparats i-fall-att.
Men men jag har inte plats.Och varför ska jag spara på BH-ar tex som inte sitter bra alls och som jag inte använder?
Varför ska jag spara på SUPER-små stringtrosor som bara får mig att känna mig som en julskinka eller kassler med nätet på?
Fast Älsklingen fick en liten sorglig rynka i pannan när jag sa att jag skulle slänga dem. Kanske ett minne från svunna tider flög förbi. Så jag sparade i alla fall två av de där kassler-stringarna.
I FALL ATT ;)

I alla fall, det var inte det jag skulle skriva om.
Utan när jag höll på att riva ut allt där i troslådan så fick jag för mig att slita ut hela lådan och tömma den. Och hittade hela undersidan av lådan full med MÖGEL.
Och när jag stoppar in huvudet i själva lådstrukturen i lådhurtsen så är hela bakstycket och alla undersidorna på lådorna fulla med luddigt svart mögel.
Suck!
Det är det som har luktat så mögligt i vårt sovrum.

Och jag blev så ledsen, för hur bekämpar man sånt här?
I alla tre lägenheter som vi bott i här i Las Palmas så har vi haft problem med mögel. Det finns överallt här. Folk lever med det i sin vardag.
Sånt är livet.
Så blir det när man inte har fuktspärr i väggarna, säjer en gammal byggnadsingejör.
Det gör ju att är det fuktigt ute, så är det fuktigt inne, och i fuktiga miljöer så möglar saker.

Nu tvättade jag i alla fall ur hela möbeln och slängde det mesta av kläderna i tvätten. Så tvättberget som redan innan hade överaskande höjder, blev nu monstroöst.
Och genast så började det att lukta bättre i sovrummet.
Men det blev att slita ut allt ur sängen och sanera där också nu när alla mögellådor legat i sängen. Och upp med fönstrena och vädra.
Så därför var jag lite upptagen i söndags.

/Y


Skrivet den: 2012-04-17 Klockan: 19:52:24

Dagens lunch: Kycklingpasta med squashDagens smal-lunch blev en riktig höjdare om jag fâr säja det själv, och det FÂR jag ;)
Nu ska vi se om jag kommer ihâg hur jag gjorde.

Koka en kastrull med valfri pasta.
I en annan kastrull stoppar du:
3 burkar krossade tomater
en kycklingbuljongtärning
2 hackade lökar
3 skivade vitlöksklyftor
2 STORA squash i bitar
1 msk oregano
1 msk timjan
1 msk basilika
salt efter smak
3 sackariner (sötningsmedel)

Lât koka sâ länge som du har tid. Ju längre desto bättre. Ca en 40 min. är bra men inget mâste.
I med stavmixern och mixa lite lätt. Potatisstöten gâr säkert bra ochsâ om man vill ha det lite chunkey.

Sâ bitar man ner en halv grillad kyckling i sâsen.
Vi grillade en kyckling i helgen och det blev en bit kvar sâ dâ passade jag pâ att fâ användning för den.

KLART!

Bra vardagskrubb som gâr fort och som alla äter. Fyra gafflar av fem. Och pâ kvällen kan man bara äta sâsen som en typ soppa, för den som vill hoppa kolhydrater efter lunch.

/Y

Skrivet den: 2012-04-17 Klockan: 00:40:34

Irma 20 månader ♥ Lillskatten

20 mânader och stora flickan redan, i alla fall om hon fâr bestämma. En sak kan jag ju vara överens om och det är att andra barnet lär sig fortare än det första. Och det kanske inte är sâ konstigt, det har ju den perfekta läraren, storasyskonet som är den roligaste att härma efter.

TAL
Vad som är det mest utstickande som hänt under denna mânaden är talet. Här har det tagits ett rejält kliv framât och Irma säjer nu en massa ord. Visserligen bara ETT ord, men en massa olika ord. Och hon upprepar nästa allt som man säjer.
Det gäller bara att lyssna och ha ett öppet sinne. För inte alltid sâ är det sâ lätt att förstâ vad det är som hon försöker att säja:
Ketchup - Batchu
Välling - Lelli
Chupachup (klubba) - Batchut (kan lätt bli förvirring med ketchupen).
Vatten - Batt
och en massa mer.

Hon talar och talar och talar. Hon kommer fram till en och drar en lâng ramsa om nâgot som hänt eller som hon vill berätta. Det lâter jätteroligt. Precis som vi pratar med tonartshöjningar och allt, fast utan ord.

Speciellt när nâgon annan talar sâ vill hon ocksâ lägga sig i samtalet och vara med.

Hon kommer och vinkar med handen ât mig och säjer kom/vamos och sâ ska vi gâ nâgonstans och hon ska visa nâgot.

NAPPSNÖRET
Jag hade tidigare sâdana där färdiga band till napparna som man sätter fast i jumpern sâ att napparna inte ska trilla i golvet. Men när babyn blir tillräckligt upplyst sâ blir den raskt medveten om att det gâr att slita loss sâdana där snöresförsedda nappar och att de dâ gâr att kasta dem obehindrat i golvet ändâ.

Sâ jag gav upp den uppfinningen och hittade pâ min egna, ett vanligt skosnöre som knyts fast i kläder och napp. Omöjligt att ta loss, hittills.

Det blir som ett halsband som Irma har haft om halsen pâ dagen när nappsuget har kommit. Och pâ natten sâ knyter jag fast den i pyamasen, Med lagom längd sâ att det inte ska finns nâgon stryprisk.

Pâ dagarna försöker vi att inte använda nappen och dâ ligger den i hennes säng. Men sâ kommer nappsuget över henne ibland och dâ gâ hon till sin säng och letat upp nappen och hänger den själv om halsen.

PEKA
Irma kan peka ut alla familjemedlemmarna om man frâgar. Hon pekar pâ hundarna och katterna pâ gatan. Hon blir exalterad och pekar när hon ser ett flygplan pâ himmelen, mânen som fortfarande syns pâ morgonen när vi gâr till skolan och fâglarna som sitter lite varstans.
- Mammi, mammi ropar hon dâ och pekar.

TRÖTT
Nâgot som Irma gjort sedan hon varit liten och varit trött är att hon har haft ett speciellt ljud för sig, ett hummande, ett Mm´mm ;)
Jag vet inte hur jag ska förklara det.
Ett litet gnolande fast med m-ljud.
I alla fall.
Varenda gâng som vi ska lägga henne och hon är trött sâ gör hon det där m-ljudet. Eller om vi sitter i soffan och myser och hon är trött, dâ vet man att det är dags att stoppa henne i säng.

Fast pâ sista tide sâ har det inte varit mânga stillsamma minutrar i soffan med Irma, hon kan inte sitta still nâgon längre stund.
Irma har myror i byxorna.

Visserligen sâ har det lugnat ner sig lite ifrân förra mânaden, när hon rev ut innehâllet i mina köksskâp varenda dag. Nu gör hon bara det ibland. Ni vet, nyhetens behag har lagt sig med köksskâpen.

Men hon hittar ständigt pâ nya saker att riva ut eller undersöka.
Visserligen sâ har vi Irma-säkrat huset ganska sâ bra. Men hon hittar saker hela tiden som vi missat eller glömt att tänka pâ.
Om det blir tyst omkring Irma, ja dâ ska man skynda sig dit pâ en gâng. För dâ är det med största sannolikhet nâgot fuffens pâ gâng.

Min lilla Emil-Irma ;)

VAGNEN
Om jag ska skryta nâgot över Irma eller vara extra stolt över henne sâ är det hennes tâlamod med vagnen. För det mesta, jag ska inte skriva alltid pâ grund av skrock men men, sâ jag jag det lätt när vi ska ut och gâ. Irma älskar att gâ ut, och att sitta i vagnen sâ länge som den rör sig och hon har nya saker att titta pâ.

Hon har lärt sig känna igen folk som vi möter pâ vâran runda och hälar pâ dem och vinkar adjö.

Rätt vad det är sâ ropar hon pâ mig och ska visa mig nâgot frân sin sida av vagnen.

Mânga som ser henne i vagnen talar om för mig att jag har sân tur med henne, att hon sitter sâ still i den. Men faktum är att Alexander var likadan och jag kan inte lâta bli att tro att det har lite med vanor och rutiner att göra. Vi gâr ut, varje dag, i vagnen, och dâ är det inget alternativ att lâta dem springa fritt.
Sâ dâ har de lärt sig det och accepterat det.
Eller ocksâ sâ har jag tur ;)

SLÂSS
Mitt största huvudbry och det som är mest trâkigt med Irma just nu är att hon har sânt fruktansvärt humör och slâss. Hon slâr ständigt sin storebror som hon inte râr pâ. Sâ fort som han gör nâgot som hon inte gillar sâ slâr hon honom och även ibland med tillhyggen som en bil i huvudet som gör VÄLDIGT ont pâ storebror, även om han väldigt ofta förtjänar det.

Hon slâr sin storebror, mig och sin pappa. Hon slog inte mina föräldrar när de var här men jag har sett henne mâtta slag mot farmor. Dock slog hon inte sin jämngamla kompis som var här här-om-dagen, när han slog henne. Och det är ju alltid nâgot positivt.

Jag vet inte hur jag ska bete mig med detta för hon blir sâ fruktansvärt ledsen om man skäller pâ henne. Hon har fâtt prova att sitta i sin stol sâ fort som hon gör det. Men pâ en eftermiddag hemma sâ blir det MYCKET sittande i stolen.

Det kanske gâr över med tiden...

PAPPAKÄRLEK
Irma är supeförälskad i sin pappa. Sâ fort som vinden skallrar i ytterdörren sâ springer hon dit för att kolla om det är pappa som kommit hem frân jobbet. Och när han väl kommit hem sâ viker hon inte frân hans sida.

När vi har läggning pâ kvällen sâ sätter vi oss alltid pâ sängen för att knyta fast nappen, sätta pâ strumporna och dricka välling. Dâ klappar hon pâ sängen brevid sig att pappa ska sätta sig där bredvid henne.

TA AV KLÄDER
Här-om-dagen fick hon för sig att hon skulle slita av sig alla kläder och lyckades pâ nâgot sätt trassla sig ur bâde morgonrock med knytet skärp och pyamas.
Sâ nu kan hon det och tvekar inte för att använda den kunskapen.
Här-om-kvällen sâ skulle hon inte ha pâ sig kläder när hon skulle sova och det gick inte att övertyga henne, hon blev snorförbannad.

Ja, dâ fâr det väl bli sâ. Man kan inte sova utan kläder hemma hos oss, det är fortfarande kyligt pâ nätterna.
Fast jag har faktiskt sett henne själv dra täcket över sig, hon som var täckHATARE för inte sâ länge sedan.

Det artar sig.

ÄTA
Äta är fortfarande nâgot som gâr pâ humör men nu för tiden sâ är det fler gânger som hon äter än INTE äter och jag har slutat att försöka bry mig om vilket. Det blir bara sâ spänd stämning vid bordet.
Älsklingen har dock inte lärt sig det och vänder ibland ut-och-in pâ sig för att fâ henne att äta.
Ändâ sâ är hon inte smal. Sâ det gâr nog ingen nöd pâ henne. Det är bara vi föräldrar som förväntar oss FÖR mycket.

Det gâr även framât med att äta själv och där är nog egentligen bara den bromsande faktorn vi föräldrar som drar oss för att det ska bli kladdigt.

BADA
Bada är fortfarande favoritsysselsättningen och när det blir för trötthets-gnälligt pâ eftermiddagen sâ säjer vi bara att nu gâr vi och badar, sâ vipps sâ stâr hon i badrummet och försöker att dra av sig kläderna.

Jag bara längtar eftera att det ska bli väder för att âka till stranden. Hon kommer att ÄLSKA det.

SOVA
Sova tänker jag inte orda om denna mânad, det är som förut, hennes svagaste sida.
Pâ tvâ veckor sâ kanske hon sover hel natt pâ hälften. Sover skitdâligt tvâ nätter och resten kanske hon vaknar en eller tvâ gânger pâ natt för en liten vattenpaus eller bara ställer sig upp. Dock somnar hon snabbt om av sig själv om man shysh-ar lite försiktigt. Inte för engagerat för dâ blir hon förbannad ;)

Vi hâller ju pâ med hennes rum nu, men jag är lite orolig för hur det ska gâ med att fâ eget. Men som vanligt Sà brukar man ju oroa sig mer än vad som sedan behövs.
Hoppas pâ det.

DANSA & SJUNGA
Här hemma är det fullt ös pâ musiken och dansen. Jag har ju berättat om sommarplâgan denna sommaren och alla, och dâ menar jag alla, ungarna kan den utantill och blir som tokiga när de hör den.
Kanske är det att den är pâ främmande sprâk sâ att man fâr hitta pâ sina egna ord till den. Till och med Irma hittar-pâ-sjunger till den och dansar.

Sâ fort som hon hör musik sâ ska det dansas eller viftas med huvudet.

SPRINGA
Springa är det enda som gäller för Irma. Varför ska man gâ när man kan springa.
Om man tittar noga pâ korten sâ ser man ljusblâ skuggor i pannan pâ henne. Det är blâmärken efter att hon har sprungit in i saker.

Man kanske skulle fundera pâ en sân där skumgummihjälm som finns att köpa. Eller ocksâ sâ väntar man pâ att hon ska lära sig av erfarenheterna ;)

Det var mânad 20 det. Här gâr det undan. Snart är hon stor och kommer hem med pojkvän som mâste skrämmas bort av pappa med hagelgeväret ;)


/Y


Skrivet den: 2012-04-16 Klockan: 13:40:03

Stolt mamma med mândagslista

Det har varit en härlig morgon.
Om man nu får säja så om måndagsmornar ;)
Inget gnäll, ingen gråt, inget tjat, nej bara lugnt och trevligt som det SKA vara men inte så ofta är.
Fastän vi alla kämpar så för att det ska bli så.

När vi kom till skolan så hände en sån där mamma-sak som får mitt hjärta att svälla över och gås och tänks på under hela dagen.
Alexander brukar alltid tjata om att få ta med sig leksaker till skolan, fastän fröken har sagt ifrån att så får man inte göra p.g.a att de kan komma bort, gå sönder, nån kan ta dem, barnen blir osams m.m.
Och vi har pratat om det här hemma. Dock verkar Alexander inte riktigt vara överens om att det är så och fortsätter att tjata.

Nu har vi i alla fall kommit överens om att han kan få ta med sig en bil och leka med under promenaden till skolan och medans vi väntar på att porten ska öppnas. Sedan får bilen ligga i vagnen och följa med mig hem tills jag kommer och hämtar honom igen.
Och det brukar gå bra.

Idag så glömde jag att säja till honom att lägga bilen i vagnen och han spatserade in i skolan med bilen i handen.
Efter ett par sekunder kommer portvakten utspringande efter mig med bilen och säjer att Alexander glömde ge mig bilen (barnen får inte gå ut igen när de väl gått in genom porten). Och när jag tittar tillbaka på porten så ser jag Alexander stå där med ögonen fulla av tårar och titta efter mig i havet av föräldrar.
Så såg han mig, jag vinkar med bilen och ger honom tummen upp för att ha kommit i håg.
Jag får en tumme tillbaka och så rusade Alexander in i skolan igen.

Min lille kille.
Han vet så väl vad man får, och vad man inte får göra. Och så följer han det även fast han inte är överens med det. Och till och med får så dåligt samvete över det att han blir ledsen.
Jag blir så stolt över honom.
Och jag SKA vara det.
Vad spelar det för roll om vi bråkar lite här hemma. Det viktiga är ju att vi vet vad som gäller när vi är med andra. Hemma måste vi få vara oss själva.

Det är sådana där saker som fastnar i mamma-hjärtat på mig.

Men det är måndag idag och lista a´la jennyn blir det naturligtvis.


- att vi varit så duktiga i helgen och rensat ut HELA skräprummet och städat ur där. Nu ska här fixas Irma-rum av det och det känns som om en stor sten har fallit från mitt hjärta.
Det blev så hemtrevligt med en ÖPPEN dörr i sovrumsdelen istället för en stängd som vi har haft den, för kaoset, sedan vi flyttade in för 2,5 år sedan.

- att det VAR en underbar morgon idag och jag bestämde mig för att gå morgonrundan även fast jag inte känner mig bra. Jag gick den i saaaaakta mak och bara njöt av vädret och fåglarna. Vi har varit innomhus hela helgen och kroppen skrek efter att få komma ut.
Så jag gick sakta, men ändå så blev jag svag efter halva rundan. Men det var skönt ändå.

- att det är måndag och Älsklingen kommer FÖRHOPPNINGVIS hem i skaplig tid idag så att vi kan åka och köpa mögeltvätt på eftermiddagen.

- att vi haft en underbar morgon. Sådana växer inte på trän och måste uppskattas extra och läggas på minnet, så att man vet att de existerar och kommer ibland ;)

- att min lillasyster Emma fyller år idag och jag hoppas att hon får en underbar dag, även fastän utan mig ;)

- att veckans Real Life som var lite jobbig att skriva, för det är lite jobbiga tankar som jag måste inse, men ändå känns skönt att komma till insikt om.Men nu så kör det igång här och jag kan inte sitta här och soffa om det ska bli något gjort ;)

/Y


Skrivet den: 2012-04-15 Klockan: 00:35:18

Real Life - Framtidsdrömmar

Jag vet inte om det är för att jag håller på att bli äldre, om det är för att jag ser hur tiden springer iväg från mig eller om det är för att jag fått inse, på sista tiden, att många av de framtidsdrömmar som jag trott och hoppats på inte kommer att gå i uppfyllelse.
Jag antar att det är en blandning av alla alternativen + ett par anledningar till.

Hur som helst, det är dags för veckans Real Life och denna veckan tänkte jag att temat skulle bli framtidsdrömmar. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>

Jag är, ganska så, övertygad om att allt hänger på din egna inställning till saker och ting. Om du VILL då KAN du. Vill du inte, ja då är det ganska så hopplöst att nå stjärnorna. Visst kan man göra saker som man inte vill. Men det blir sällan bra, och nästan aldrig bäst.
Och det är ju det som det hänger på, viljan. Och den ändras ju med tidens gång och med livets utveckling och förändring.
Fast ändå så är det inte SÅ enkelt.

För jag ville bli rik.
Jag vill fortfarande bli rik ;)
Och jag trodde alltid att jag skulle göra karriär och tjäna grova pengar som nån chef av något slag. Jag är en jäkel på att köra med folk, om jag bara får chansen ;)
Därför valde jag en lång och fin utbildning som byggnadingengör.
Som jag aldrig använde sedan.
Livet kom emellan.
Men jag ville verkligen, ändâ sâ blev det inte som jag tänkt mig.

Och så ville jag bygga mitt alldeles egna hus och bo där med min familj och ha det så fint som bara jag kunde göra. Stort och praktiskt med stor trädgård där barnen skulle kunna springa omkring och föräldrarna sitta och njuta på den fina uteplatsen.
Men tiden går och utan jobb och utan pengar så blir det inget stort hus. Och det måste jag nog inse det också.
Fast som min mor sa så är det inte så tokigt att bo i hyreslägenhet med någon annan som får ta ansvar för allt som går sönder och behövs bytas ut ;)

Och någonstans där, mitt ibland dåliga förhållanden som alltid krashade och många år av singeliv i en storstad, så hade jag nog tappat hoppet om att någon dag träffa min drömprins och få leva Svensson-liv. Då fick jag för mig att åka på sol-semester till främmande land, träffade den mest osannolika drömprinsen och fick chansen att göra det som jag aldrig ens VÅGAT att drömma om, flytta utomlands OCH klara av det (peppar, peppar...).
Och nu så sitter jag här med en drömprins jag aldrig ens funderat på att drömma om, i ett sol-året-runt-land som som jag aldrig ens drömt om att flytta till, ett stycket Guldklimp och en liten Lillskatt och lever en helt annan dröm än vad jag, ens i min vildaste fantasi, hade kunnat tänka mig.
En dröm så bra som ingen. Men inte alls som jag tänkt mig.

Så veckans uppdrag i Real Life är att berätta om dina framtidsdrömmar.
- Har du några framtidsdrömmar?
- Har/hade du några framtidsdrömmar som du fått ge upp?
- Har du några drömmar som ändrat sig med tiden?
- Har du några som blivit precis som du tänkt dig?
- Är det bra att behöva ge upp sina framtidsdrömmar?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y


Skrivet den: 2012-04-14 Klockan: 15:11:51

Lördagsröj

Medans vi väntar pâ att detta med datorn och internetuppkopplingen ska lösa sig pâ nâgot magiskt sätt sâ roar vi oss med att röja ur Irmas blivande rum som luktar mögel efter att ha varit stängt sâ länge.
Där har stâtt flyttkartonger som inte blivit uppackade sedan vi flyttade in och som nu är fulla med ovälkommet som luktar blaj. Stackars mina finväskor som legat där. Detta är inget bra sätt att behandla sânna klenoder pâ.Det som man inte avänt under ett âr säjer de ju att man kan slänga, för dâ behöver man det inte. Fast jag tycker nog att det vore synd att slänga alla mina fina väskor. Fast de är ju inte sâ fina längre förstsâs, nu när möglet slagit sina klor i dem. Jag fâr undersöka saken närmare innan jag tar nâgot beslut ;)

Nu ska här köpas mögeltvätt och mögelfärg och sättas igâng att fixas barnrum. Allt som var i rummet innan skas bara hittas andra platser till först. Trâkiga saker som mâste lösas först innan man kan börja med det roligare sakerna.

Mycket blev det som skulle till sopen ändâ och stâr nu och blockerar utfarten ut lägenheten. Det fâr bli en sväng till sopstationen senare, för nu ska här lagas lunch......vad vi nu ska ha.
Brysselkâl?
DÂ blir jag poppis ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-14 Klockan: 00:29:46

Fredagsvägning efter pâsken

FREDAGSVÄGNING
- 0,7 kilo :D
Efter förra veckans semester frân fredagsvägningen sâ var det dags att hoppa upp pâ vâgen igen. Visst var det skönt att hoppa över vägningen och bara strunta i kontrollerandet, men nu hade jag faktiskt fâtt tillbaka lusten att kämpa och ta tag i de futtiga kilona som fattas för att jag ska känna att jag lyckats med denna "fettsanering" och känna att jag kommit "i mâl".

Tvâ veckor med föräldrarna här pâ besök, en lânghelg med pâskfirande i sommarstugan och riktigt frosseri i allt som är GOTT och nu en vecka med tillbaka- till-rutinerna.
Jag känner att det blev ett bra resultat. Speciellt som det är mensvecka ovanpâ allt ovanstâende.
Jag kan inte riktigt förklara vad som hänt, men jag är riktigt nöjd med utgângen.

Denna veckan, när jag försökt att gâ tillbaka till mina gamla rutiner och godavanor, har gâtt bra men även varit lite kämpig. Morgonrundor har promenerats varje dag utom idag när jag kände mig krasslig och hade ont i halsen. Jag hoppas att det är snabbt övergâende men tänker inte riskera att det ska bli allvarligare än vad det behöver bli genom att anstränga kroppen när den är dâlig. Det gjorde jag förra gângen och det blev inte bra.
Annars sâ har det inte varit nâgra problem med promenixerna. Tvärt-om.

Mathâllningen har det gâtt bra med även om jag inte lagat nâgra nya recept ur pärmen. Jag har kört pâ gamla klassiker som inte är fy skam de heller.

Men nâgot som varit lite jobbigt har varit sockersaneringen, att gâ frân godisfrossa under pâsken till helstopp under veckan. Jag har känt mig som en sockerberoende som gâtt och skâpletat mest hela tiden för att hitta nâgot att stoppa i munnen.
Jag hänger kvar vid tron att socker är beroendeframkallande och nâgot som borde göras kontrollerbart.
Men hur?

Plankan körde jag de tvâ första dagarna pâ veckan och blev varse om att man tappar VÄLDIGT fort det som man tränat upp. Jag orkade inte sâ mycket som jag orkade innan och det känns ju naturligtvis surt.
Bara att ta nya tag.

Men sâ kom detta med datorstrulet och jag tappade helt koncentrationen och glömde faktiskt bort att göra plankan. Kanske för att den rutinen är den nyaste och inte riktigt har satt sig hos mig än. För visst kan man göra plankan ÄVEN om man har krângel med datorn, OM man kommer ihâg det ;)Det var denna veckan, vecka 13 pâ det nya âret (verklig tid är 1 år och 11 veckor sedan jag startade).
Mat - Check!
Stegmål - Check, förutom fredagen :(
Plankan - Njaaaa...
Och 4,0 kilo till målvikt.
Är jag pâ G? Nu fattas det inte mycket.
Hur har det gått för er?

/YSkrivet den: 2012-04-13 Klockan: 13:32:01

Fredagsfnurra pâ trâden

Idag lyckades jag göra nâgot som jag har tänkt göra länge men som hamnat längst lere pâ to-do-listan för att det varit en sân struntsak.
Sy i knapparna pâ min favvo-tröja ;)

Precis när jag köpt den sâ trillade alla knapparna av pâ den, men jag har inte haft tid att sätta mig ner och sy i dem.
SÂ upttagen är jag ;)
Nej men det finns ju viktigare saker, och jag har använt tröja ändâ, som en schaltyp, utan att knäppa.

Men sâ idag sâ fick jag överaskandes nog en ledig förmiddagsmorgon. Ja ingen rolig sâdan överaskning och jag törs knappt skriva det här för dâ kommer ni tror att jag blivit tokig. Och min mor kommer att skicka jourhavande hälsoundersökningsdoktor pâ mig, öganaböj.
Jag har nämligen ont i halsen igen :(

Jag tänker inte orda mer om det För jag försöker att förneka faktum. Men jag gick inte ut och gick idag, för att inte förvärra situationen.
Det blev en ledig morgon istället.

Ja ledig och ledig kan man ju inte kalla den för det finns ju hundra saker att göra. Men jag satte mig i alla fall ner och sydde i de där förbaskade tappade knapparna.
Oj vad skönt att kunna beta av en sak frân den listan och fâ det gjort.
Man skulle göra saker pâ sin to-do-lista oftare. Det känns ju sâ skönt efterât. Och inte tog det lâng tid heller.

Dock hann Irma under den korta tiden bâde rulla ut ALL trâd pâ trâdrullen och trassla till den OCH lära sig att krângla sig ur  bâde pyjamas och morgonrock med knytet skärp.
Den ungen kommer att gâ lângt, sâ snabbt som hon lär sig saker.Men nu är det fredag, jag ska gâ och hämta Guldklimpen i skolen, försöka krângla lite till med datorn som jag redan hâllt pâ med i snart en vecka, och sâ ska vi äta lunch hos svärmor och försöka att kurera halsont.

Trevlig fredag pâ er!

/Y

Skrivet den: 2012-04-12 Klockan: 23:54:46

Sammanställning av Real Life - Påsktraditioner

Här kommer veckans sammanställning av Real Life med temat pâsktraditioner. Det gäller att skynda sig att skriva, snart är det väl midsommar pâ gâng. Tiden flyger ju iväg ;)Det verkar i alla fall att folk har de mest olika sätt att fira pâsk pâ, att pâsken inte är lika traditionsstrikt som tex julen. Och det kan väl vara skönt. Allt ska inte vara inrutat.

Men nâgot som jag fungerat pâ är detta fenomen att pâskkärringarna kommer pâ skärtorsdagen pâ en del ställen och pâ pâskafton pâ andra, som hemma hos oss förr.
Och en del tänder brasa pâ pâsken och andra kör brasan lite senare, till Valborg tex.
Det känns intressant.
- Anna erkänner att de nog inte har sâ mânga pâsk-traditioner i dagsläget. Det bästa med pâsken är naturligtvis pâsklovet, eftersom Anna är lärare. Men hon kommer ihâg barndomens pâskar med äggmâlning, utklädning med godisrajd och pâskbrasa.

- Freja skickade in en berättelse frân förra ârets pâsk som har upprepats i âr med skillnaden att pluggandet har ersatts av hemmafix. Familjen har âkt iväg och Freja som inte är sâ förtjust i traditioner har stannat hemma för att fâ egentid. Dock berättar hon om sin man som är en riktig hejjare pâ att ordna pâskäggsjakt.
Man kanske kunde fâ hyra honom till nästa pâsk?

- Jenny berättar om ett minne frân sin barndom dâ hon fick hjälpa till att knyta fjädrar i pâskris som skulle säljas pâ torget. Fast med hennes förkärlek för rosa och ljusblâa fjädrar sâ blev det ingen lânglivad karriär i hantverkslivet.

- Ann-Mari beskriver det sâ bra om pâsken, att det är en tradition mest för barnen, pâsk-kärringar, mâla ägg, leta ägg osv. Och att de befinner sig just nu i ett staium i livet dâ de inte har sâ mânga barn att göra dett med just nu. Halvstora egna barn och fâ barnbarn. Sâ dessa traditioner ligger lite pâ is för ett tag.
Men snart sâ kommer de igen, det har jag pâ känn ;) Sâ roligt som de verkar att ha det.

Tack sâ mycket för denna omgângen. Jag tycker att det är sâ roligt att höra hur andra har det, för även om vi firar pâ mer eller mindre samma sätt, sâ är det väldigt mânga roliga detaljer som skiljer och som det är roligt att höra om.
Nästa vecka kör vi igen, eller hur?

/Y

Skrivet den: 2012-04-12 Klockan: 12:37:34

Senarelagd sammanställning

Alltsâ här sitter jag idag.
Och satt hela kvällen igâr.
Efter att vi kom hem ifrân att ha börsökt att byta till en HEL skrivbordsstol till Alexander. Den som vi ville ha fanns inte.
Och efter att ha bytit datormackapären för tredje gângen.
Det fungerar fortfarande INTE :(
$%&Ç¿//$%# - kan man lugnt säja.Jag vet att det är torsdag idag, veckans värsta dag ;)
Och att sammanställningen av Real Lifen skulle ha gjorts igâr. Men jag mâste fixa detta först innan jag kan koncentreara mig pâ annat. Det, problemet, hänger som ett plâster pâ mig och lâter mig inte tänka pâ nâgot annat.

Problemet:
Vi ska byta internetleverantör till fiberkabel och billigare räkning hade vi tänkt men datorn började krângla när den nya, snabbare internetuppkopplingen blev installerad. Windows crashade hela tiden.
Jag böt tillbaka till den gamla, inga problem.
Provade den nya, windows crashade :(

Nu säjer den nya internetleverantören att jag mâste köpa mig en ny adapter för trâdlöst nätverk, för det är den som krânglar.
Och det är den som jag inte fâr att fungera, adaptern.
det ska bara vara att shoffa in den i datorn sâ ska den hitta alla tillgängliga nätverk som finns i huset.
Men den är död.
Fast den lyser.
Nâgot är mysko här och jag hittar inte vad. Och killen i chathjälpen hittade inte heller igâr och nu vet jag inte vad jag ska göra.
Jag mâste ju lösa det förbenade problemet och fâ sakerna att fungera.

Suck!

Jag ska fortsätta att fösrsöka här men âterkommer ikväll med sammanställningen. Om inte sâ fâr jag göra den pâ den bärbara som har kopplat upp sig pâ den nya linjen helt problemfritt, peppar peppar.

Men nu hinner ju alla ni som vanligtvis brukar glömma bort att skicka in, skriva ocksâ ;) >>>

/Y

Skrivet den: 2012-04-11 Klockan: 12:52:59

Lite FÖR mycket strul

Ibland så hopar det till sig.
De dumma sakerna.
De som strular och inte vill flyta på som de ska.

Jag är inne i ett sånt stimm nu och det känns som det kokar över snart.
Men vem ska man koka över på?Sista strulet i raden var Alexanders skrivbordsstol som han fick i födelsedagspresent och som jag skulle försöka att montera ihop nu på fem röda. Mitt emellan tandborstning, bloggskrivande och skolhämtningen.

TRASIG!

Det är ju så man går åt.
Detta är handtaget till spaken som sitter under stolen. Den som man hissar upp eller ner stolen med. Den låg lite vid sidan av själva pinnen, längst nere i kartongen.
Nu måste vi åka tillbaka med den i eftermiddag och krångla för att få byta.

Och mackapären till datorn, som vi var och böt ny igår, fungerar heller inte. Och det kan inte vara jag som gjort fel. Det finns liksom inte så många sätt att göra på. Man tjoffar in den i datorn och så ska den sätta igång.
Den är tvärdöd.
Så måste vi byta den också.
Igen!

Och en massa andra petitesser som var för sig inte är så farliga. Men när de klumpar ihop sig och gaddar sig mot mig, ja då blir jag VÄLDIGT irriterad.
För att uttrycka mig milt.

Ibland, eller rättare sagt ganska så ofta, så känns det som att ALLT strular här nere. Det finns inte en enda sak som fungerar som det ska. Ja det skulle vara Ikea då. Där köper man, hem och monterar och så är det klappat och klart. Sällan, om inte väldigt sällan så fattas det något.
Två gånger har det varit lite kantstött på ett par ställen och det har ju naturligtvis hänt här nere. Men aldrig har det fattas en skruv och när jag bodde i Sverige så hände det ALDRIG.
Jag längtar hem....;)

Som tur är, är det inte igår idag, utan idag är idag. Så tisdagsdeppet ligger bakom mig och fredagslyckan hägrar. Annars hade jag satt mig ner och lipat här ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-10 Klockan: 23:15:19

En picnic i parken

Eftersom tisdags melankonin intagit min tisdag >>> så beslöt jag att ta tjuren vid hornen, eller kanske bättre sagt göra en avledningmanöver och ta ungarna till parken för picnic direkt efter skolhämtningen.
Tänkt och bestämt, en snabb picnic-påse förbereddes, filt lastades på vagnen och ombyteskläder till Alexander packades. Här skulle skingras tankar.Och det var en bra dag för att göra en sådan, det var nämligen jippo i parken. Någon form av kulturaktivitet för en massa skolklasser som kommit till dit, tror jag att det var. Nån aktivitets-slinga med stationer var uppställd nere på baskebollplanen och sambaorkester spelade.
Nästan lite karnevalsstämning.
Ungarna var imponerade i alla fall.
En massa barn överallt som sprang omkring som kalvar på grönbete.En myspicnic på filten i solen. Alexander är som alltid lite trött efter skolan så han fick vila. Typ tre sekunder behövdes det för att ladda batterierna igen.

Ett luft-hopp-slott var uppmonterat och där spelades det hög musik. För Irma var det som en magnet, musiken alltså. Hon kunde inte sitta på filten. Musiken drog henne närmare sig och närmare sig. Hon var tvungen att dansa.
Skön dansstil hon har tjejen ;)
Och så lekte de ihop, mina små änglar. Med klistermärkena från påskägget som har överlevt så här långt. Men jag tror faktiskt att leken i parken var dödsstöten för dem.

Nu ska jag prova en mackapär som jag köpt till datorn och som förhoppningsvis ska lösa problemet med att windows crashar och ger mig blå-skärm.
Provade redan igår men då fungerade inte mackapären, så vi har varit och bytt den idag. Nu är det bara att hoppas på att det var mackapären som var trasig igår och inte jag som gjorde fel. Och att denna sedan löser det antagna problemet som jag har.
Håll en tumme och hör ni inte ifrån mig på länge så betyder det nog att jag kastat ut datorn genom fönstret.


/Y

PS Glöm inte att skicka in veckans real life innan i morgon kväll. DS

Skrivet den: 2012-04-10 Klockan: 12:59:05

Stackars tisdag

I dag när jag gick upp så hade jag en sån konstig sorglig känsla i kroppen, som om jag hade drömt om något ledsamt på natten.
Ni vet, känslan från nattens dröm kan ibland stanna kvar i kroppen även fast man vaknat.
Det kändes konstigt. Varför skulle jag vara så låg idag?

Men så kom jag på att det var tisdag och då trillade poletten ner. Det är något konstigt med tisdagar. Det är en väldigt utanför dag. Den skulle behöva sig en måndagslista för att komma till sig lite.
Ni vet, måndagar är ju måndagar och är man inte måndagsdeppig så brukar man, i alla fall jag, ha en massa energi och lust att ta tag i den nya veckan.
Onsdagar är ju mitt i veckan och lillördag och allt det där.
Torsdagar är ju bara pest för mig. Torsdag from hell. Älsklingen brukar jobba länge och oftast ha möte på det.
Och fredagar är ju höjdpunkten på veckan. Nästan bättre än helgen faktiskt. Men bara NÄSTAN ;)

Men tisdagen, den är liksom ingenting, tråkig, utan go så att säja.
Det är synd om den.
Den gör mig deppig.

Och så när jag var ute på morgonrundan som brukar få mig på så bra humör, och speciellt om det skiner upp som det gjorde idag, så kom jag på att jag ska inte åka till Sverige i sommar. Jag kommer inte att få se Sverige i sin finaste skrud, sitta i gräset i föräldrarnas trädgård, spela kubb, grilla, höra humlorna, äta glass i Askersund, ja det där som är så typiskt sommarSverige och som jag längtar efter varje år.
Och då blev jag ÄNNU deppigare.

Kanske är det nån PMS på gång. Jag är snart 40 och har fortfarande ingen koll på sånna grejor. Jag vet bara att det kommer humörförändringar ibland och att det är väldigt praktiskt att skylla på PMS då ;)
Och snart är det väl dags att börja vänja sig av med sånt.
Snart är min fertila ålder över ;)


Så där kan det bli ibland när man funderar för mycket.
Solen skiner, det är inte så varmt men man borde hitta på nåt kul, en tisdag så sorglig som denna ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-09 Klockan: 23:38:52

Utflykt med föräldrarna, del 1 San Mateo

Förra lördagen så tog vi ju med föräldrarna på utflykt mot hemligt mål i den nya bilen >>> & >>>.

Utflykten var beställd sedan länge och jag misstänker att den kommer att bli ett stående inslag i föräldrabesöken i framtiden.
Och det blir bara svårare och svårare att komma på nya spännande ställen att åka till. Fast ganska så nyttigt att behöva tänka till och forska lite om stället där man bor.

I alla fall.
Vi får ta detta i delar, för vi såg så mycket och det finns så mycket fint att visa.

Först så packade vi in oss i bilen och drog iväg in mot mitten av ön.
Om ni tänker er att Gran Canaria är en rund klocka och Las Palmas är där ettan sitter, så åkte vi in mot mitten via Tafira och Santa Brigida. Kör man så i si så där en halvtimme så kommer man till en liten by/stad som heter Vega de San Mateo och där hålls det marknad varje söndag.

Vädret var, på denna del av ön, kalasväder. Något kyligt, men helt ok för att åka på picnic i.

Själva marknaden hålls i två stora byggnader men ute på stan är det full aktivitet.
OBS! Man måste åka dit på förmiddagen om man ska hinna se något. Jag tror att marknaden lägger av runt ett-två-snåret.

OBS 2!
Det är ganska så stor temperaturskillnad när man kommer dit upp. Kan vara ganska så kallt. Ta med en jacka.
Vi hade i alla fall packat picnic-korg och efter att vi flanerat på marknaden så blev det kaffe och smörgås i kofferten på bilen innan vi drog vidare mot nya mål.
Men det visar jag en annan dag.

/Y

Skrivet den: 2012-04-09 Klockan: 13:36:20

Påskplundring och måndagslista

Ja så var det måndag igen.
FYRA hela lediga dagar har passerat och så även påsken.
Allmäntillståndet på riset tar jag som ett tecken på att det är dags att plocka undan påskpyntet för detta år.

I dag är första dagen på resten av mitt liv.
Eller man kan säja på resten av min "operation fettsanering". Nu ska det banne mig fås bort dessa futtiga kilon som kvarstår innan jag kan deklarera mig själv vinnare av denna kamp.
Jag hoppade fredagsvägningen i fredags. Jag var på semester. Jag var på tillfrisknande. Jag fullkomligt struntade i det ;)
Skönt!

Men i dag så ska det tagas tag i saker och ting. Morgonrundan har återtagits i rutinen även fastän det regnade i morse och var allmänt, och är fortfarande, grått och trist ute.
Havregrynsgröten har återinträtt som frukost.
Påskgodiset är uppätet eller undangömt i nåt mörkt hörn som jag inte har en aning om och lunchen kommer att bli "vanlig mat".
Så ska jag väl försöka mig på plankan under dagen, om jag vågar ;)
Och i morgon måste stegräknaren på för att återta kontrollen över min dagliga aktivitetsnivå.

Men måndag är det och lista a´la jennyn blir det:


- över EN endaste sak egentligen: att vi haft en sån UNDERBAR påskhelg. Jag var ju riktigt tveksam till om jag ville åka bort så länge när vi har så mycket att göra här hemma.
Men det blev bra. Det blev RIKTIGT bra och nu är jag sugen på mer ;)

Vi hade ingen tur med vädret men vad gjorde det när vi hade uteplats och ungarna kunde springa fritt och leka med kompisar hit och dit. När man sitter instängd i en lägenhet så blir en sån liten grej som en uteplats en väldigt lyx.
Visst kan jag ta ungarna och gå till parken som är tvärs över stora vägen. Men det blir ett sånt stort projekt varenda gång och alltid är det något annat som ska prioriteras. Här kunde Alexander springa in och ut som han ville, till den ena kompisen och till den andra. Det var aldrig någon fara att han skulle springa bort, det är ett instängt område.

Ja jag är riktigt glad över att vi gjorde detta.- så är jag kanske lite tacksam över att man kommer ut och får träffa andra barn och verkligen se hur lyckligt lottad man är och hur bra ens egna ungar verkligen är.
Så FÅR man faktiskt säja om sin egna barn!

Det kan vara lite tjatigt att ungås med sina egna ungar hela dagarna långa. Man kan lätt tro att de är enna riktigta monster. Men när man väl får träffa andra barn och andra mammor så inser man att andra har också problem med sina barn och att man är inte den sämsta familjen i världen.
Sånt MÅSTE jag komma ihåg VARJE dag.

Ja det är en bra dag idag, lite sorjlig för att det är måndag och långt till nästa ledighet, men det känns bra i alla fall.

/Y

Skrivet den: 2012-04-09 Klockan: 00:00:46

Vår påskafton

Direkt på påskaftonsmorgonen så började Alexander riva i skåp och lådor. När jag förvånat frågade honom vad han höll på med svarade han att ha letade efter ägget som påskharen hade gömt.
Suck!
Jag öppnade visst Pandoras ask när jag invigde Guldklimpen i påskharens och påskäggens tradition förra året ;)
Det var nästan så att han hittade all rekvisita som jag införskaffat inför skattjakten men inte hunnit att förbereda."Påskharen" kommer och lämnar ett brev som ungarna får leta på. I brevet finns en ledtråd till vart ägget är gömt.
Förra året så fick alla var sitt ägg med godis OCH present. Men i år hade oranisatören inte haft så mycket inspiration att fixa så det blev ett ägg till hela familjen. Godis + klistermärken till ungarna. Det gick hem det också.


Men man får inte vara lättstött när man är rolighetsorganiserande mamma. Det första Alexander sa när han slet upp påskägget och fick syn på Dora-klistermärkena till Irma var att "Maaaaaamma, jag vill INTE ha Dora-klistermärken. Jag vill ju ha Blixten-klistermärken."
Naturligtvis så fanns det Blixten-klistermärken UNDER Dora, men dessa hann han aldrig hinna hitta innan han började gnälla över de han hade hittat.
:(

Samma sak var det med födelsedagskalaset som jag slet som ett djur för att fixa >>>. Några dagar efteråt, när vi varit på kompisens lokal-fixade födelsedagskalas >>>, så deklarerade Guldklimpen högt och ljudligt att:
- Mamma, mitt kalas var jätteTRÅKIGT! Jag ville ju ha ett som Arico. Hans var ju JÄTTEkul.

Suck!
Ja man får inte vara lättsårad som mamma ;)Skattjakt, godis och klistermärken till ungarna alltså. Så långt var allt frid och fröjd.
Så blev det påsklunch och man hade ju gjort så gott man kan; ägg, skagentoast, potatismos till ungarna, julskinka och sill.
Kalasbra tyckte jag i alla fall ;)

Men jag får väl förklara detta med julskinkan >>>. Jag trodde ju att jag skulle bli utan julskinka i år eftersom affärerna inte börjat att sälja dem än när mina föräldrar skulle komma hit i slutet av oktober och jag beställt en av dem för hitsmuggling.
Så jag köpte mig ju en på IKEA >>>.
Fast så fick de tag på en i alla fall, mina föräldrar.
Så nu hade jag två.
Och så var jag ju sjuk i julas >>>.
Kunde inte alls njuta av skinak och mat.
Så då lovade jag mig själv att jag skulle ta Ikea-skinkan till påsken och riktigt njuta av den.
Så därav denna julskinka på påskbordet. Man tager vad man haver.


Sen gick vi och badade fast det såg ut som att det skulle börja att regna vilken sekund som helst. Men det gjorde det inte. Inte förens vi alla låg i våra sängar och snusade och sov så brakade det lös.
Och så blev det en blöt, men mysig söndag >>>.Det var vår påskafton det.
Hur hade du det?
Ge mig din länk så får vi gå in och kika hos dig.


/YPåskfirare:
- Anna
- Du?

Skrivet den: 2012-04-08 Klockan: 12:56:27

Hemvändardag

Idag när jag vaknade i gryningen och gick pâ toa sâ hörde jag ett konstigt ljud pâ takfönstret, regn, SPÖregn.
Vad mysigt!
;) 


Det gjorde absolut ingenting, pâsklovet är slut och det är dags att plocka ihop, städa av lite och bege oss hem mot Las Palmas. Vi vill försöka att komma undan de stora köerna pâ motorvägen som oundvikligen bildas när alla ska hem frân södern till hemmen i norr.

Därför sâ hade vi tänkt att âka nu vid lunchtid, efter ett besök pâ MacceD, mamma vägrar laga mat idag ;)

Men eftersom det är dâligt väder sâ kanske alla tänker som vi och beger sig av hemmât tidigt.
Vi fâr se.
Hur som helst sâ regnar det inte längre utan hâller pâ att spricka upp. Hár kan det inte spöregna FÖR länge, dâ sjunker ön ;)

Men det var mysigt med spöregn. Tror att pâ de 8 âr som jag bott här har jag bara sett det regna här nere tvâ gânger. Jag fick plaska iväg och köpa frukostbröd och det luktade sâ härligt, sommarSverige.
Och till fruksosten sâ tände vi kanel-ljus och myste.Men nu är det dags att fortsätta röjja här.
Las Palmas väntar.

/Y

PS Senare idag tänkte jag berätta om vâr pâskafton. Har du skrivit om din pâ din blogg? Skicka länken till mig sâ gör jag en lista med pâskaftonsinlägg som vi kan titta pâ. Det är sâ kul att se hur andra har det ;) Jag är ingen skvallertant, nej dâ ;) DS

Skrivet den: 2012-04-08 Klockan: 00:19:14

Real Life - Pâsktraditioner

Ännu en högtid är här.
Var det inte alldeles nyss jul?
Och med högtider en massa trevligt som hör till, traditioner.

Jag tycker att det är kul och viktigt med traditioner och som jag skrev om tidigare >>> sâ försöker jag att hâlla pâ en del frân Sverige sâ att ungarna ska ha, i alla fall lite, koll pâ vad som händer i sitt andra hemland.
Förra ârets pâskpyssel >>> och pâskfirande >>>.

Tidigare, innan jag flyttat utomlands, sâ var jag lite inskränkt och tyckte att flyttar man till ett nytt land sâ ska man ta seden dit man kommer och inte hâlla sâ mycket pâ sina gamla seder och bruk. Jag tyckte att det var lite fel när invandrare flyttade till Sverige och skulle fortsätta att ha det pâ sitt "gamla" sätt nu när de "bytt" hemland.
Mycket vatten har runnit under broarna och jag har blivit äldre, visare ;), och framför allt hamnat pâ den "andra sidan" och fâtt uppleva hur det är att vara lângt borta frân det trygga och invanda.

Det är dags för utmaningen Real Life med temat "pâsktraditioner" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Men vad är egentligen Pàsktraditioner?
Jag tycker att pâsken är en av de lite mer "flummiga" högtiderna där man egentligen inte riktigt har benat ut hur det "ska" firas.
Eller ocksâ sâ är det bara jag som har kommit lite vilse sedan jag flyttade frân Sverige. De flesta andra högtiderna har jag koll pâ. Men pâsken, hur ska den vara?

Som jag berättade >>> sâ, här nere, sâ finns det tvâ sätt att fira pâsken och de flesta väljer att dra söderöver för att sola och bada, eller i alla fall komma hemifrân och âka pâ minisemester.
Väl pâ minisemestern sâ blir det inte sâ mycket pâskpynt, pâskmat eller andra typiska traditioner. Bara vara med familjen och slappa.
Vilket inte är sâ tokigt det heller ;)

Men jag försöker i alla fall fortsätta med en del svenska traditioner som jag har med mig frân barnsben; pâsklunch med ägg och sill. Pâskris med ägg och fjädrar och sâ en massa godis i ägg NATURLIGTVIS ;)
Och sâ en del traditioner som jag hittat pâ själv att vi ska följa; pâskägg med skattjakt och brev frân Pâskharen.
Allt hänger ju pâ hur mycket ork och inspiration som jag har just dâ ;)

Jag kan ju inte skicka ut barnen pâ gatan utklädda till häxor och tigga godis, även om jag tycker att det är en väldigt rolig tradition för barnen. Men det skulle nog inte bli sâ roligt för barnen att göra det här där förmodligen folk skulle tycka att de var enna konstiga ungar.Så veckans uppdrag i Real Life är att berätta om pâsken hemma hos dig.
Hur firar ni pâsk?
Nâgra speciella traditioner?
Nâgra traditioner frân din barndom vs. som du hittat pâ själv?
Vad tycker du om traditioner?
Pâskminnen?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y

Skrivet den: 2012-04-07 Klockan: 14:19:11

Film: The Lincoln lawer

Halleluja!
Vi sâg en film.
Kommer ni ihâg? Vi började ju att se en film för si-sâ-där ett par mânader sedan, men kom ju bara halvvägs för Älsklingen somnade i soffan och sedan har det inte blivit tillfälle att se färdigt den.
Och nu sâ hade vi ju glömt av vad den handlade om.
Fastän den var bra.Oj oj detta är en sân där film som man mâste vara koncentrerad ordentligt för att se och som huvudet gâr pâ högvarv av efterât för att försöka bena ut vad det egentligen var som hände och varför.

Wikipedia >>>

Det är Matthew Macconnehew (ja det är ju helt omöjligt att stava namnet rätt) som är en advokat och ska försvara oskyldiga.
Men ven är oskyldig och vem är skyldig?
Det är ju det som är frâgan.

En typisk sân där film när man frân början tror sig veta med som är snäll och vem som är dum, men sedan efter halva filmen blir man osäker och sâ pâ slutet sâ blir allt huller om buller sâ att man varken vet ut eller in.
Jag gillar det ;)

Filmen fâr 4 **** av fem frân mig.
Se den!
Men se till att du kan koncentera dig ordentligt och INTE har nâgra ungar springandes runt benen.

Här skiner solen idag och Alexander och jag är vid poolen och njuter. Irma och Älsklingen ligger och sover. Sen ska det bli pâsklunch somn jag hoppas lagar sig pâ nâgot milagröst sätt.
Pàskharen har varit här och alla är nöjda och glada......för öganblicket ;)
Âterkommer!

/Y

 


Skrivet den: 2012-04-06 Klockan: 22:53:39

Say no more

Lângfredagen har passerat och vi har haft det bra ;)Det började bra med sol men sen sâ mulnade det pâ, precis när jag fâtt pâ mig solkrämen, rakat benen, lagt köttet i marinad och laddat grillen.
Men det gjorde ingenting för vi har haft det sâ bra sâ.

Ny marinad provad:
Olja sâ det räcker till.
Riv i en stor bit färsk ingefära, tre vitlökar och pressa i en citron.
Lât köttet (bäst fläsk) ligga och gojsa ett par timmar och grilla och salta efter tycke och smak.
Kalas!

Nu sover ungarna och vi ska försöka att titta pâ den där filmen som vi började pâ för över en mânad sedan ;)

Höres!
Och glad pâsk pâ er!

/Y

Skrivet den: 2012-04-06 Klockan: 14:22:03

Avskedsmiddagsrestaurangen i San Augustin

I San Augustin finns ett stort litet köpcentrum som är fyllt med restauranger. Jag tror att vi har räknat till ett tre-tal spanska och ett "hundra"-tal svenska ;), en kinabuffè där vi ât när min mor blev matförgiftad >>> och ett svenskt konditori där de säljer de svindyra semlorna >>>.

Hur som helst, jag vet inte hur det kom sig, men en gâng sâ sprang mina föräldrar in pâ denna restaurang som heter Mälaren och är en av de otaliga restauranger där inne som säger sig servera svensk mat.Personligen sâ kan jag inte förstâ tjusningen med att âka pâ semester till ett annat land och gâ ut pâ restaurang och äta svenska mat. En av mina högsta nöjen när jag âker till främmande länder är just att fâ prova främmande mat.
Men det verkar ju gâ bra för alla dessa "svensk-ställen" sâ det mâste ju vara mânga som tycker tvärtemot vad jag tycker ;)

I alla fall sâ smakar maten inte speciellt svenskt och jag kan tycka att det är ganska sâ kul att äta sâdan mat när jag inte har tillfälle sâ ofta.
Mina föräldrar har förälskat sig i detta ställe nu och vi gâr minst dit och äter en gâng när de är här. De har en meny, egentligen ett par olika menyer, men just denna kostar 10 euro och dâ fâr man förrätt, varmrätt och efterrätt. Dricka tillkommer som vanligt.

Jag ât:
- skagentoast
- oxfilé med bea
och
-äpplekaka med vaniljsâs
Allt jättegott men skagentoasten borde kocken öva sig lite mer pâ, säger en skagentoast-älskare som vet hur de ska smaka.
Alltsâ vi ât 4 menyer + tvâ barnmenyer a 5 euro, 2 stora öl och tvâ flaskor bubbelvatten och det fick pâ runt 70 euro.
Sâ där, nu vet ni alla detaljer om denna restaurang ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-05 Klockan: 23:44:00

Skärtorsdagen

Officiellt sâ har jag flugit till Blâkulla idag med GPS:en fastskruvad pâ kvasten och sangria i kaffepannan.
In-officiellt har jag varit smâbarnsmamma som tagit det lugnt i sommarstugan.

Det har varit en typisk pâsklovs-dag här med mulet väder och nästan regn. Det brukar vara sâ denna veckan när folk har pâsklov och hyrt bungalow pâ nâgon semesterort för att sola och bada.
I Las Palmas har det regnat hela dagen har vi fâtt rapporter om.

Om man ska hârddra lite sâ finns det tvâ sätt att fira pâsk här nere. Det ena är att man drar ner till södra delen med antingen hela familjen eller hela kompisgänget, för att sola, bada och partajja.
Det andra är att man stannar kvar i Las Palmas för att se pâ pâskprocessionerna och gâ pâ mässa.
Om man ska generallisera lite ;)

Vi brukar vara kvar i Las Palmas för sommarstugan brukar vara uthyrd sâ här dags pâ âret. Men jag har fortfarande inte varit pâ nâgon procession. Det är ju skönt att man inte har gjort allt ÄN ;)

Vi har pysslat i bungalowen, lekt, badat fast det var kallt och blâste (ja jag badade INTE, offic. badkruka), ätit glass och promenixat lite.
Vi är nöjda.

Nu sitter vi pâ uteplattsen med ett glas vin och filosorerar.
Precis som det ska vara.

/Y

Skrivet den: 2012-04-05 Klockan: 15:25:54

Avskedsdag i San Augustin

Tisdagen var ju sista dagen vi skulle spendera med mina föräldrar innan det var dags för dem att pâ onsdagen styra sin kosa hem mot april-kalla-vâriga Sverige igen.

Jag skulle ju köra vâr stora nya Ocean-ângare >>> alldeles själv för första gângen >>> och var väldans nervös för detta . Men det gick faktisk bra och jag fick inte motorstopp i vâr uppförsbacke som jag befarat. Bilen var förvânansvärt stark och smidig för att vara sâ stor.
Men trixet är att ta det lugnt och att INTE ha nâgon bakom sig ;)

Jag är MÄKTA stolt över mig själv.
Kanske kommer jag att vâga köra igen nâgon gâng innom de närmsta 100 âren ;)

I San Augustin spenderade vi dagen vid poolen i väntan pâ att Älsklingen skulle komma frân jobbet och äta avskeds-lunch/middag. Jag hade verkligen fâtt med min alla sakerna men som vanligt glömt det viktigaste; BADKLÄDER ;)
Men det gick bra ändâ och barnen njöt även om vattnet var lite i kallaste laget. Som tur var slapp jag bada med ungarna och kunde skylla pâ glömda badkläder. Min mor offrade sig och plaskade med barnbarnen.

Sedan sâ blev det traditionsenlig avskedsmiddag pâ restaurang. Förra avskedmiddagen intogs ju pâ de grekiska i San Augustin. Denna gâng pâ ett stamställe som heter Mälaren och serverar "svensk" mat. Ja sâ svensk mat är det ju inte men det kallas för det. Köttbullar, pannkakor och skagentoast osv.

Men det är bra krubb och sâ har de en meny för 10 euro som vi kör:
- skagentoast
- plankstek
- jordgubbar eller äpplepaj
Bra krubb för bra pris helt enkelt. Och sâ fâr man in barnvagnen där och de har barnstol. Sânt är inte standard här sâ det fâr man vara tacksam för.

Jag âterkommer om restaurangen och menyn och berättar eftersom jag vet att folk brukar vara extra intresserad av sânt ;)

Ja sâ var de, det vanliga:
ADJÖ!
Och hemâkning och klumpen i halsen och allt det där som man lika gärna kan vara utan.

Tack sâ mycket för denna gângen och kom snart tillbaka.

/Y

Skrivet den: 2012-04-05 Klockan: 00:14:41

Pâ plats inför pâsklovet

Vi är pâ plats i sommarstugan och förbereder oss pâ minst tre dagars pâsklovshäng. TV-sändningen har pâ nagot mystiskt sätt försvunnit, nân kabel som troligtvis skulle ha anslutits men som blivit bortglömd.
Sâ brukar det ju vara.
Och nu mitt i pâskledigheten sâ kommer det ju inte att bli fixat.
Sâ vi kanske blir tvugna att verkligen tala med varandra under dessa dagar.
Hur ska det gâ? ;)Första kvällen pâ nytt ställe har ju varit som det brukar, EN timme för att ungarna skulle komma till ro och somna. Och dâ var det trötta och det var sent.
Suck!
När de inte är trötta, ja dâ vill inte jag vara den som har hand om sövningen ;)

I morgon tar vi det lugnt och checkar upp stället och försöker att komma i ordning. WiFi:n fungerar sâ jag âterkommer och rapporterar som vanligt.

Nu blir det att snusa kudde och hoppas pâ att natten blir lugn.

/Y

Skrivet den: 2012-04-04 Klockan: 13:37:40

Förbereder minisemester

Japp här hemma laddar vi om.
Det är bara att packa upp från gårdagens häng i San Augustin och packa i inför påskens minisemester i sommarstugan.
Tvätta några maskiner.
Plocka undan efter ett par hektiska veckor.
Diska upp allt i köket.
Förbereda 4 luncher och middagar så att jag slipper tänka på det där nere bland solet och badet. Roligare saker kan man gör adå ;)
Fast mest känns det som att jag springer omkring som en virrig höna.

Jag beslöt att hänga på Älsklingens förslag att åka ner till Puerto Rico över hela påsklovet. Det känns inte riktigt lugnt att åka bort när vi har FYRA lediga dagar och ett hav av saker som behöver åtgärdas på hemmaplan. Och så vill jag ju fira lite traditionsenlig påsk också.
Men det gäller att tänka om.
Fyra lediga dagar ska väl just vara LEDIGA. Och det kan vara bra att komma bort ifrån mögellägenheten och andas torr luft och lapa sol.
Och bara göra INGENTING.
Och ägg kan man ju äta i sommarstugan också.

Ja just ingenting blir det väl inte att göra med två spralliga ungar. Men man kan försöka göra så gott man kan.
Och så sa ju doktorn på återbesöket att svagheten i kroppen berodde på att man sprutat in dunder-antibiotika i mig och att kroppen nu behövde återhämta sig även om halsen var frisk.
Äta apelsiner och ligga och lata sig i en solstol översätter jag det som ;)

Så vi drar söderöver nån gång under eftermiddagen/kvällningen antar jag att det blir om jag känner oss rätt.
Älsklingen ska jobba in de lediga dagarna så han slutar sent. Det ska ätas och veckohandlas. Så ska det packas och stuvas in ungar och grejer i bilen.
Sånt tar tid.

Under tiden så sitter föräldrarna just nu på flygplatsen och väntar på den jättetråkiga tillbakaresan som man lika väl kan vara utan.
Sverige väntar med minusgrader ser jag på Facebook, fast även påsk för dem.
Och vi alla kämpar med våra klumpar i halsarna, fast jag försöker att glömma min genom att göra 100 saker samtidigt.Återkommer ikväll när vi kommit i ordning i stugan.
OM wifin fungerar som den ska ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-04 Klockan: 00:20:53

Sammanställning av Real Life - Pynt

Det här med pynt ja. Det är inte lätt. Och veckans Real Life >>> har handlat om just det.
Jag har ju en massa sånt, pynt. Men jag har haft mer. Det mesta sålde jag av när jag skulle flytta ner hit. Bara det finaste fick följa med.
Rejäl utgallring utfördes kommer jag ihåg.
Ändå så är det mesta i "pynt"-skåpet sådant som kommer från mina förra hem i Sverige.Ser ni det silvriga trassel-nystanet som ligger OVANPÅ skåpet?
Det är en ljuskrona från Ikea. Den var jag så förtjust i när jag bodde i Göteborg. Den fick följa med ned hit.
Nu ligger den ovanpå skåpet som samlar damm.
Det är inte rättvist.
För vi var ju SÅ förälskade i varandra.

Jag kommer ihåg när den ljuskronan kom till Ikea, "alla" köpte den och det skulle vara vitt och avskalat i hemmet.
Och visst hade jag det fint.
Och visst tände jag ljuskronan och satt i dess sken och åt lugna middagar.
Jag, själv, i min tvåa i storstaden Göteborg.

Nu ligger ljuskronan på skåpet och har gått i pension. Jag har allt ANNAT än vitt och avskalat hemma hos mig. Mer ett ständigt kaos av leksaker som har blivit det "nya" pyntet.
Och jag äter VÄLDIGT sällan lugna middagar för mig själv i tända ljus sken.
Fast det säjer jag ju inte att det är ljuskronans fel. Nej där har jag bäddat så fint åt mig själv ja.
;)Fler pyntare och icke-pyntare har vi här:

- Freja: Här har vi en ICKE-pyntare i dess rätta bemärkelse. Alltså pynt när det gäller prylar. Hemma hos Freja har det bortrationalliserats både gardiner och krukväxter.
Dock tycker hon väldigt mycket om att pynta PÅ hemmet. Alltså använda väggar, tak och golv.
Och så dödskallarna och älvorna ;)

- Annelie pyntar med ljus, blått och stenar. Hon är en riktig sten-o-man och höll nästan på att åka dit för väpnat överfall på planet hem från Gran Canaria på grund av en förälskelse i en sten.
Ja stenar kan verkligen ställa till det ;)

- Ewa: Änglar och vitt det är Ewas melodi. Det ska vara avskalat och vitt. Förutom när hon får nån BRA idé och släpar hem något totalt utstickande i nån speciell färg eller guldigt som sedan får stå i nått skåp och samla damm.
Skönt då var det inte bara jag då ;)

Tack för denna vecka säjer jag till alla som delat med sig av minnen och pynt från sina liv och hem.
Nästa vecka så kör vi igen och då ska det handla om högtider så här när påsken väntar runt hörnet.
Så se upp nu till helgen så kommer uppdragsbeskrivningen.

/Y

PS Gardenhouse hoppar med här med sitt bidrag om pynt >>> DS

Skrivet den: 2012-04-03 Klockan: 11:30:36

Mot söderöver

God Morgon!

Här gör vi oss i ordning för att gå till doktorn på en check-up av halsen och sönderstuckna skinkor ;)
Sedan drar vi söderöver för att spendera sista dagen med mina föräldrar med tillhörande klumpen-i-halsen-avskeds-middag.

Jag ska själv köra nya bilen dit. Älsklingen tog taxi till jobbet i morse och jag ska manövrera denna gigantiska oceanångare ;) uppför den tvärbranta backen upp från parkeringen, utan att få motorstopp eller rulla bakåt mot de bakomvarande bilarna, samt köra motorväg till San Augustin.

Jag har inte sovit så bra i natt på grund av denna stundande skräckupplevelse. Men någon gång så måste jag ju ta tjuren vid hornen och ratta själv.
Det går ju inte ann att vara rädd för en ny bil.
Och förresten så är ju första repan redan gjord så den kan ju inte jag få skulden för........just idag ;)

Vi hörs!

/Y

PS Glöm inte Real Lifen tills ikväll. DS

Skrivet den: 2012-04-03 Klockan: 00:24:46

Påskpyntning

Det blev en bra dag trots allt.
Vi har tagit det lugnt fastän ändå inte riktigt.
När jag slutade att skriva i morse så hade ju mina föräldrar hunnit komma och den obligatoriska fikan avslutats. Samt hängning av tvätt, tömning av diskmaskin och diverse andra praktiska saker som mina föräldrar sysselsätter sig med när de är här.

Jag ÄLSKAR att ha hembiträden ;)

Så drog vi iväg till mataffären för att inhandla bröd och fick även den goda idén att inhandla spontanfika som vi gick iväg och intog på en solig bänk i närheten.
I närheten av den lokala hårfrisörskan och den kan man inte gå i närheten av när man har min mor med. Det skulle hoppas in där och efterfrågas hårtvätt och fön med tillhörande masage och det fanns drop-in-tid på en gång.
Så var min mor lycklig och nyfönad och hennes dag var gjord ;)

Lunchen med Flygande Jacob blev en hit och vi passade på att mysa till det riktigt ordentligt med vit duk, tända ljus och färska blommor + finservetter från Ikea.
Det är inte varje dag man kör på sån lyx ;)

Påskriset som tjuvats här nere på parkeringen fick sig en riktig dusch i badkaret så det trodde väl inte sina ögon. Aldrig har det väl regnat så mycket på dessa grenar. Men det var mycket välbehövligt. Vattnet som rann av var BRUNT.


Så blev det fjädrar och det blev ägg och nu så är huset påskpyntat för i år. Precis som i de där hemtrevliga filmerna med rödkindade barn som skriker av lycka och glatt hjälper till med pyntningen, så var det precis hemma hos oss.
Ingen frånvarande 5-åring som hellre spelade dataspel än hjälpte till. Och ingen pillerfingrad 1,5-åring som hellre ville krama sönder äggen än hänga dem i riset.
Nej då.
Inte hos oss ;)

Men nu så har vi det påskfint hemma hos oss lagom tills vi ska åka iväg till sommarstugan och vara borta över hela påsken.

Men jag tycker i alla fall att det är viktigt att hålla lite på traditionerna och försöka att i alla fall litegrann inviga vår familj i de svenska sederna och bruken.
Även om det naturligtvis inte blir alls i närheten av vad det SKA vara.
Och om detta tänkte jag att vi skulle spåna i nästa veckas Real Life. Så börja fundera lite redan nu ;)

Japp så var det påskpyntat och apropå pynt så glöm inte bort att skriva och berätta om ert pynt >>> tills i morgon kväll.

/Y

Skrivet den: 2012-04-02 Klockan: 13:13:17

Påsklov och måndagslista

Det kommer att bli en låååång påsklovsvecka denna vecka, med bägge ungarna hemma under samma tak. Hittills så har de varit i luven på varandra, slagits, klämt fingrar, kastat leksaker osv.
Och det redan INNAN frukost.
Pew!

I dag kan det vara lite svårt att komma på något att vara glad över. Föräldrarna ska åka hem om två dagar och sorjligheten lägger sig som en tung blöt filt över stämningen.
Ni vet hur det är.
Man går med en klump i halsen mest hela tiden och tänker på vad som komma skall. Och även om man hittar på roliga saker, skrattar & pratar och äter god mat, så sitter den där klumpen i halsen och gör så att man inte kan njuta till 100%.

Men det har varit shopping, födelsedagskalas och heldagsutflykt sedan jag hade något bildregn. Tiden bara springer iväg och jag blir som alltid en smula chockad över att det redan har gått si och så lång tid.
Nu har föräldrarna kommit hit, solen skiner och vi ska bege oss ut och leta påskris att hänga fjädrar och ägg i.

Hinner vi så hoppas jag även att vi ska kunna göra nya påskägg i papié matche´(eller hur 70-singen det stavas). Jag har märkt att detta med pillertokiga ungar och sköra påskägg inte riktigt går ihop. Och jag vill inte bli arg och irriterad när de slängs i galvet. Bättre då med papper och tapetklisters-ägg som tål lite mer.

Vi får se.
Det ska även lagas Flygande Jacob på fläskfilé. Sånt måste passas pås och ätas medans det havas besök. Sedan blir det förbud på sådana smaskigheter ;)

Men måndagar kräva måndagslista a´la jennyn så här kommer den:


- att vi har underbart besök här och gör roliga saker tillsammans. Även om de ska åka hem snart och det är jättesorjligt så är jag ju glad över att de är här.

- att vi var på spännande utflykt i går och åkte till ett ställe där jag aldrig varit på ön. Jag blev förälskad och vi måste naturligtvis åka dit igen och utforska mer. Men jag återkommer med bilder och beskrivning av utflykten. Men det var så kul att komma till något nytt som föll på läppen.

- att jag känner mig bättre. Inte riktigt 100 än och jag vet inte vad det kan bero på. Men jag tar och vilar ett par dagar till.

- att vi förhoppningsvist ska åka till sommarstugan över hela påsklovet, som här är torsdag till söndag. Jag är inte riktigt övertygad om att jag vill åka bort till ett ställe där vi inte har någonting annat att sysselsätta oss med än sola och bada. Men det kanske är bra.

- Och så är jag naturligtvis glad över att Real Lifen fortsätter att leva och frodas. Denna vecka >>> verkar det extra roligt eftersom folk verkar tycka att detta med pynt är kul.

Men nu får vi köra igång här om det ska bli något gjort. Folk börjar titta uttråkat på mig när jag sitter för länge vid datorn ;)

/Y

Skrivet den: 2012-04-02 Klockan: 00:04:26

Lördagens 5-årskalas

Uj vilken dag vi har haft.
Vi har varit på utflykt hela dagen.
Jag får återkomma om den och allt det andra för nu är det dags att gå och knoppa.I lördags så var vi ju på ett 5-års-kalas på ett Lek & Busland och hjälp vad det var bra. Ett helt land att springa omkring och leka för ungarna.
Jag får återkomma om det också för som sagt det är dags att gå och knoppa ;).

1:a april idag.
April, april, din dumma sill.
Hoppas att ni inte gått på för många lurenderejjerier.Vi får höras i morgon.

/Y

Skrivet den: 2012-04-01 Klockan: 00:34:40

Real Life - pynt

Jag har ett skåp i mitt hem. Ett skåp fyllt med pynt. Pynt som jag sprungit på någonstans och inte kunnat motstå.
En del använder jag. En del samlar bara damm där inne.
Men nästan alla har ett speciellt minne förknippat med sig.

Det är dags för utmaningen Real Life med temat "pynt" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
För en tid sedan så hade vi ju en Real Life om heminredning >>> och att ha olika stilar i hemmet. Jag har också filosoferat om detta stilmysterium om man kan blanda olika stilar i sitt hem >>>.
Mitt hem har ju, genom åren, genomgått en väldig massa make-overs och jag har en massa saker /pynt /dekoration från de olika stilarna.
Samtidigt så vill jag inte ha så många saker framme i mitt hem samtidigt. Det blir så jobbigt att damma ;). Så därför har jag mitt pyntskåp där allt pynt får vänta på sin tur, i tur och ordning, att få komma ut och visa upp sig.

En del får aldrig komma ut ur skåpet, för de passar inte in hemma hos mig. MEN jag har inte hjärta att göra mig av med dem.
Det är en del marina saker som jag sprang på i en inredningsbutik i Röros när vi var där en gång med hela familjen.
Det är mitt älskade tårtfat som det var så många problem med att införskaffa, som nu har fått sälskap av en prinsessbakelse som min faster virkat till Irma.
Det är min gammelfarmors silverljusstakar som är så vackra men inte passar ihop med allt guld utanför.
Men slänga - nej.Så veckans uppdrag i Real Life är att berätta om pynt-fronten hemma hos dig.
Har du pynt?
Hur pyntar du?
Vad tycker du om för pynt?
Har du olika sorters pynt?
Pyntminnen?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/YRSS 2.0