Skrivet den: 2008-01-24 Klockan: 11:54:48

24 Januari 2008 Ett feministiskt kåseri

Jag fick ett mail från min lillasyster för många år sedan, det står 2003 på mailet så det är läääänge sedan.
Jag ville inte kasta mailet för jag tyckte att det var så bra så jag ville använda det till något.
Nu håller jag på och städar i maillådan så jag antar att det är dags att göra något av mailet så jag delar med mig av det till er här.
Det är varken jag eller systern som har skrivit det. Men det är bra ändå.

******************************
Kriminalmytologi
Det var alltså en kompis till mig som blev utsatt för väpnat rån. Eller, ja, kompis vet jag nu inte, men bekant. En bekant - det är ju inte  vem som helst som blir utsatt för sånt ju.

Hur som helst, han var på väg hem från krogen en kväll när en maskerad kvinna kom ifatt honom bakifrån, tryckte en pistol i ryggen på honom och sa:
- Pengarna eller livet. Så han gav henne sin plånbok då. Hon blev fast sen och det blev rättegång och grejer.

Ja, alltså, det är ju säkert inget fel på honom, egentligen, men, jag menar, det är ju faktiskt ett par små saker man undrar över, faktiskt. Jag menar, för det första:
Vad i all sin dar gjorde han ute vid den tiden på natten! Alltså, halv ett på natten, mitt i centrala Stockholm! Jag menar, lite får han ju faktiskt skylla sig själv också, va.

För det andra måste man ju säga att han var minst sagt utmanande klädd, alltså. Kritstrecksrandig kostym och slips och blanka skor, jag menar, vem som helst kunde ju se att han hade en plånbok, man behöver nu faktiskt inte gå runt och skylta med det på det där sättet! Men så gick det ju som det gick också, ju.

Och för det tredje: Varför gjorde han inget motstånd? Va? Okay, pistol i ryggen säger ni, men det visade sig senare att det bara var en vattenpistol! Hon hade inte alls haft för avsikt att skjuta honom eller någonting, men han lämnar villigt ifrån sig plånboken, sådär bara, utan vidare!

Allt detta visar faktiskt mer än tydligt att han egentligen ville det själv. Och det är ju inte så konstigt - alla människor har ju ett naturligt behov av att ge. Och speciellt män, jag menar, så har det ju varit ända från stenåldern att mannen har ett naturligt behov av att försörja en kvinna.

Dessutom framkom det vid rättegången en hel rad förmildrande omständigheter som gjorde att straffet sänktes:
För det första hade kvinnans försvarsadvokat kallat in några av hans kompisar som skulle vittna om hans karaktär. Han hade nämligen under kvällen vid flera tillfällen setts bjuda sina vänner på drinkar. Fullständigt strödde pengar omkring sig, gjorde han. Och det säger ju en hel del om hans karaktär, jag menar, han är sån, helt enkelt.

För det andra så hade hon ju varit på samma krog då, och sett honom bjuda runt sig sådär. Och sen så gjorde han ju som sagt inget motstånd sen heller. Alltså, hur i all världen skulle hon plötsligt kunna förstå att han som verkat så positiv hela kvällen sedan plötsligt inte ville?

Ja, och sedan tog det hela ju inte så lång tid heller, han hann ju egentligen inte lida särskilt mycket.
Försvarsadvokaten hade också kallat in en psykologisk expert som kunde vittna om en av de grundläggande
biologiska skillnaderna mellan kvinnor och män:
Det är nämligen så att kvinnor helt enkelt behöver mer pengar än män - de har större pengdrift, som det heter på fackspråk. Jag menar, kvinnor ska ha till smink, mensskydd och behå, så är det bara, helt enkelt.

Jaja. Så det slutade med att hon frikändes, såklart. Lyckligtvis, får man ju säga. Jag menar, någon rättvisa måste det ju ändå finnas här i världen.

***********************

Ha ha ha
Egentligen ska man ju inte skratta för det är ju så tragiskt, men det är så bra skrivit och så huvudet på spiken att man blir tokig.
Skitbra helt enkelt.

Ha en bra dag!
(jag ska inte disskutera våltäkt eller kvinnodiskriminering idag, bara njuta av texten)

/Y

Skrivet den: 2008-01-11 Klockan: 12:44:48

11 Januari 2008, God fortsättning!

Ja då var glada julen slut, slut, slut....
Julegranen bäras ut, ut, ut.
Jag ska plocka bort julen i morgon, lördag. På söndag är det 20 dag Knut, då dansas julen ut enligt tradition. Och syster Sara fyller år. Grattis grattis!!!

Det är med blandade känslor som jag plockar bort julen. Det är lite sorjligt. Den gick så snabbt, vi var så sjuka och hann inte fira så mycket. Sedan blev allt bara stress och man hann inte att njuta. Och så vipps ska man ta bort sakerna som ger en sådan fin stämning i huset.

Ja vi var sjuka över jul, allihopa. Alexander var först förkyld tillsmmans med mig fast han blev frisk snabbare. Sedan kom kusinen från Sverige och smittade honom med snor och feber som nu har gått över och blivit öroninflammation. Fast han håller på att bli bättre och han är så tapper och gnäller inte. Han bara gråter om man råkar ta honom på öronen, fast inte idag, det verkar ha blivit bättre.

Först så var det jul och det firade vi hemma. Först så jobbade O på dagen. När han kom hem så åt vi jullunch och så kom tomten (fast han inte kom, bara klappöppning). På kvällen åkte vi till Os föräldrar och åt middag (klockan 10 på kvällen) och öppnade klappar där.

image114

Kartongen var roligast som det brukar.

Ett par dagar senare så kom Os syster med familj från Göteborg på 2 veckors semester och då var det fullt upp.
Jag gick ut med tjejjerna för fösta gången sedan A föddes. O var hemma och barnvaktade. Det gick bra. Jag tittade bara på mobilen ett par gånger och kom hem vid 4-tiden. Fastän jag hade baksmälla som förr i tiden som om jag hade kommit hem klockan 8 på morgonen. O underhöll A på morgonen så jag fick sova. Det var underbart.

Så var det nyårsafton. Inget speciellt egentligen. Jag hade tänkt att gå ut men A var sjuk och jag kännde mig inte helt återställd. Vi åt middag med familjen hos Os föräldrar. Såg på TV och skålade. Inget mer.

Trettondagen är här den stora julaftonen. Då kommer de tre vise männen (kungarna som de kallas här) med presenter till barnen. De kommer på natten och barnen ställer ut vatten och karameller till kamelerna och kungarna i hallen. På morgonen är det ett enda stort paketfrosseri. Vi öppnade hemma hon oss i pyamas. Så åt vi frukost, gjorde oss i ordning och åkte till Os familj och öppnade mer paket. Sedan äter man en sor bulle som är gjord som en stor ring med antingen grädde (då smakar det som en semla) eller vaniljkräm i mellan. I bullen är en böna och en kung gömd. Den som får bönan får betala kalaset och den som får kungen får vara kung för en dag med krona på huvudet.
Sedan åkte hela familjen ut på restaurang och åt lunch och sedan var det besök hos Os farmor med mer paketöppning och besök hos Os farbror med mer paketöppning.
Vi kom hem sent och stupade i säng allihopa.

Os syster åkte hem igår och nu ska väl vardagen återgå till det normala.
Jag ska alltså plocka ihop julen i helgen. Felaktiga julklappar är byttna. Inga pengar till julrean finns och vågen står på 3 kilo mer än innan julen.
Dags att ta tag med hårdhandskarna.

Nu ska jag uppdatera hemsidan lite.
Vi syns!

/YRSS 2.0