Skrivet den: 2012-07-30 Klockan: 23:32:03

Real Life - Sommarstatus

Hur har ni det med sommaren?
Här börjar semestern gâ mot sitt slut och 14 dagars sol och bad börjar ta ut sin rätt. Det känns ganska sâ bra att fâ âka hem till lägenheten och det som väntar där.
Skönt att känna sâ!
I början när vi kom hit sâ kunde jag inte föreställa mig hur jag skulle kunna âka ifrân allt detta.
 
Härligt att känna sig lite nöjd med allt det här.
 
 
 
Denna veckans Real Life handlar förstâss om sommar & semester. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Fast för vâr del sâ är inte semestern riktigt slut i och med att dessa 14 dagar är över. I december väntar ytterligare 14 dagar i vintersverige, OM vi hittar en resa som vi har râd att betala ;)
Och hit till solen och badet kan vi ju âka vilken helg som helst, som inte är uppbokad med mâsten.
 
I morgon är sista dagen, pâ onsdag städar vi (jag) och sâ âker vi till Las Palmas, pâ torsdag börjar Älsklingen att jobba. Men det är bara tvâ arbetsdagar innan helgen väntar igen ;)
Man ska inte ta ut sig...
 
 
Sâ:
- Har du haft semester eller har du den framför dig?
- Hur har sommaren varit hittills?
- Har du gjort / gör / ska göra nâgot speciellt?
- Hur känns det om sommaren just nu? Är du nöjd, besviken, vill ha mer eller trött pâ den?
- Vad har varit det bästa / sämsta hittills?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 

Skrivet den: 2012-07-30 Klockan: 14:25:57

Direkt från stranden

Problem med wifin idag igen.
Det krånglar speciellt mycket när ungarna skriker och i dag har varit en SÅN dag :( Vet inte om ungarna och wifin går på samma frekvens så att när det blir kajko på den ena så blir det samma på den andra :)
 
I alla fall så hade jag förberett real lifen så den kommer upp under eftermiddagen. Denna veckan kör vi en sommaruppdatering.
 
Vi hörs alltså.
För roligare än så här blir det inte här i från eftersom blogg.se inte har fixat så jag kan lägga upp bilder med mobilen.
 
/y

Skrivet den: 2012-07-30 Klockan: 00:24:45

Ännu en solig dag pâ loppis

Nu ska jag göra nâgot som jag aldrig brukar göra, blogga medans ungarna äter middag. Dâ brukar jag i stället öva mig i mindfullnes och försöka vara i ögonblicket. Nâgot som inte brukar vara sâ svârt med makaronerna vinande om öronen ;)
 
Anledningen till att jag gör det är att det blev väldigt sent pâ gârdagens grillafton, bâde för ungarna och föräldrarna. Och efter dagens solsting pâ denna veckans loppmarknad sâ är vi alla ganska sâ slaka och jag befarar att JAG kommer att slockna som en sten när jag nattar ungarna.
 
Sâ om det ska bli nâgot blogginlägg idag sâ mâste det ske nu, när dagen har lugnat ner sig lite och innan den högoddsade däckningen i sänghalmen kommer att ske.
 
 
Alltsâ dagens plan var ju att gâ upp direkt när ungarna vaknat, göra picnic-frukost och dra iväg till loppmarknaden i Maspalomas ännu en gâng. Fast denna gângen INNAN värmen kommit igâng ordentligt.
 
Ja, fast sâ gick det ju som det gick med gârdagens grillning och ungarna sov ju längre än vanligt dels pâ grund av det. Men ocksâ pâ grund av den oskrivna regeln om att sova länge varje gâng som det verkligen ska gâs upp tidigt.
Den slâr aldrig fel ;)
 
Sâ vi kom inte fram till marknaden innan värmen, men det fick gâ ändâ och vi fick ju en mysig picnic frukost i skuggan av en palm med fyra gröna papegojor som underhöll oss under tiden.
 
 
 
 
 
 
Det blev inga höjdarfynd idag och det känns lite som en besvikelse. Jag förstâr inte varför jag känner sâ när jag har gjort sâ otroligt mycket andra fynd.
Men med fynd-tarmen som lockar och drar, och har man väl fâtt smaka pâ äpplet, sâ är det svârt att bli utan ;)
 
Dagens köp blev tvâ tröjor till Alexander a`1 euro. En hög med bilar + en buss till Alexander 3 euro. En dockvagn till Irma 3 euro. Och en fotoram till mig för en euro.
Bästa fyndet för idag blev väl kanske när vi hittade ett litet snabbköp i shoppingcentret och kunde köpa oss en hel pâse med dricka och glass utan att bli ruinerade. Och kunde slippa att gâ pâ cafe och behöva betala överpriser som vi gjorde förra gângen.
Alla fynd är fynd ;)
 
 
Det var denna dagen det.
Här rullar det pâ.
Snart dags att âka hem och pâ nâgot sätt sâ känns det inte helt otänkbart längre. Speciellt inte som jag har bränt upp mig pâ bâde rumpan och smalbenen och det känns som att jag tvättar minst 100 badkläder varje dag ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-29 Klockan: 01:58:32

Att vara i ögonblicket

Varje dag sâ passerar jag denna stranden, Playa de Amadores.
Helt tom (nästan, förutom de ofrivilligt morgonpigga och vakna barnfamiljerna) och pâ väg att vakna upp till en ny dag.
 
 
 
Jag försöker att verkligen vara i ögonblicket, att öva mig i mindfullnes. Tänka pâ det jag gör just nu, se det fina runt omkring mig, känna dofterna, den svalkande brisen och känna hur musklerna i kroppen (ja jag har ett par sâdans faktiskt ;)  ) rör pâ sig och spänns och slappnar av om vartannat.
 
Men det är en konst det där.
Det kräver övning.
 
Ofta sâ tränger tankar sig in där de inte hör hemma. Tankar frân morgonen, det jag vill göra under dagen och att familjen hemma väntar pâ mig hemma att jag ska komma med frukostbrödet.
Att verkligen njuta av ögonblicket och bara tänka pâ det som är här och nu är nâgot som för mig är svârt, men ack sâ nödvändigt att kunna.
 
Fortsätta öva alltsâ ;)
 
 
I dag pâ stranden sâ hände det nâgot.
Jag vet inte vad, men det var inget trevligt.
 
Helt plötsligt sâ samlades det en massa människor runt en kropp liggandes pâ marken, i strandbrynet. Badvakterna kom springande och jag sâg en del personer pâ huk hjälpandes till med nâgot. Efter nâgra minuter kom ambulansen och tvâ sjuksköterskor kom springande med utrustning, lastade upp nâgon pâ en bâr och drog iväg igen.
 
Jag hörde röster som talade om en epelepsiatack, nâgon sa att han andades inte osv. Men vad som egentligen hände vet jag inte. Jag sâg bara ett par ben som sprattlade krampaktigt i ett ögonblick när folksamlingen skingrades lite för min syn.
 
Helt plötsligt sâ fâr man en tankeställare att även i paradiset sâ kan det hända olyckor och ögonen klistrades, om möjligt, ännu fastare pâ ungarna där de lekte i vattenbrynet eller sprang omkring bland otaliga ben.
Sâ lätt det kan hända...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-28 Klockan: 12:27:15

Semesterpiffad

God Morgon Lördag nr. 11!
 
Under invigningen av OS i natt sâ fick jag tid att mâla naglarna. Det är sâ typiskt mig att komma igâng med saker som man ska ha nytta av UNDER en aktivitet, i slut-tampen av den.
Ja för semestern börjar närma sig sitt slut.
Men det försöker vi att INTE tänka pâ ;)
 
 
 
 
Men naglarna passas ju i alla fall UTMÄRKT till min nya frisyr som jag fick fixa till, nu när resten av familjen blev nyfrisserad och ingen kunde frissera till mig ;)
 
Man kanske allvarligt skulle ta och tänka sig en frisyr och färg i den här riktiningen ;)
Ingen 40-ârs kris inte här...
 
 
 
 
Det var meningen att vi skulle fâ besök idag, men de ballade ur. Sâ vi tar väl och gâr till playan. Ingen fara pâ taket.
Och pâ eftermiddagen sâ väntar en höjdpunkt som vi inte hoppas över, även om gästerna uteblir; GRILLA.
 
Men nu.....playan.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-28 Klockan: 02:07:34

En riktig hemma dag

Vi har precis sett pâ invigningen av OS.
Vilken stämning!
:D
 
 
 
Klippning av familjen Kaos. Alla fina i hâret utom frisören som fâr köra med solhatt eller scarf ;)
Och sâ glass.
Kan det bli med sommar, sol och och semester?
 
 
 
 
Det var vâran hemma dag.
Jag är nöjd.
I morgon gör vi en annan semesterklassiker - grillning.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-27 Klockan: 15:28:05

En hemmadag

God Morgon Lördag nr.10!
 
Vi tar en hemmadag idag och är här och pysslar och donar. Med lite avbrott för dopp i poolen naturligtvis.
Det var nörvändigt kände jag dâ jag började att känna mig lite utsliten och stress-deppig sâhär pâ semestern.
Helt och hâllet mitt egna fel som hetsar upp mig och vill göra sâ himla mycket.
 
 
 
 
Hittills sâ har jag klippt TRE lânghâriga kanarier och känner mig jäkligt nöjd över resultatet. Bildbevis kommer. Men VEM ska kilppa Yohanna?
 
Tvättmaskinen gâr pâ högvarv och uteplatsen är skurad.
Nu tar vi paus här och gâr och doppar oss i poolen.
Jag âterkommer :D
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-27 Klockan: 01:04:08

En dag pâ Anfi del Mar

I dag tog vi en dag pâ en annan strand en bit härifrân, stranden Anfi del Mar. En bit, 5 minuter i bil ;)
 
Det är nâgot speciellt med att ta en HEL dag pâ stranden en bit bort. Det blir mycket lugnare sâ. Man vet att man ska vara där hela dagen och man har inget som ska "hinnas" med. Och jag gillar denna stranden. Den känns mycket lugnare pâ nâgot sätt.
Och sâ ser man ju sâ mycket brunare ut pâ en VIT strand ;) Till och med jag som alltid är blekast och bara i bästa fall blir lite (mycket) grisskär.
 
 
Vi kom i väg ganska sâ sent, pâ grund av en födelsedagschattning med kusinen i Sverige som dagen till ära blev 8 âr, pannkaksstekning och allmänt morgonbestyr som alltid mâste trasslas igenom.
Och det första som vi möttes av när vi kom till parkeringen vid stranden, var att de börjat att ta betalt för att fâ parkera pâ den bit grus som finns där.
 
Snâlt!
 
Men det har jag märkt pâ sista tiden att man börjat ta betalt för en massa saker som bara ger ett snâlt intryck av kommunen. Till exempel sâ har man satt upp WiFi i alla parkerna i Las Palmas.
Men man fâr betala för det!
 
Varför ska jag gâ till parken och betala för att använda WiFin, när jag fâr använda det gratis pâ de flesta andra ställen som cafeèr, macce-d och shoppingcentrum?
Nej snâlt utstrâlar det.
Precis som här pâ parkeringen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I alla fall, vi hade en UNDERBAR ;) dag. Kom hem sent. Det var bara att äta, duscha och stoppa ungarna i säng. Helt otroligt hur trött man blir av en dag pâ stranden ;)
 
I morgon tror jag att vi mâste ta en dag hemma för pyssel, städning, byte i sängar och allmänt slapp av högsta kaliber.
Det har vi inte tagit oss tid för än.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-26 Klockan: 13:15:37

Mystiskt portförsvinnande

God Morgon Lördag nr. 9!
 
Vâr "sommarstuga" tillhör ett bungalowkomplex med 35 olika stugor pâ ett inhägnat omrâde och tvâ pooler i mitten. Alla bungalowerna ägs av olika privata personer som sedan hyrs ut i olika omfattning.
Det är ett stängt omrâde och ingen kan komma in som inte har nyckel eller smiter in när nâgon öppnar porten.
 
 
 
Här-om-dagen sâg jag en bunt "ägare" stâ och tala med varandra och fick sedan reda pâ att en av grindarna helt PLÖTSLIGT saknades.
Den var borta.
Puts väck.
Och ingen hade märkt nâgot.
 
Ordföranden för bungalowkomplexet sprang i väg för att titta pâ övervakningskamerorna för att se vem som hade vart där och tjuvat grinden och sedan sâ hörde jag inte mer om saken.
Men pâ natten sâ var det ju lite olustigt att sova. Vi visste ju inte om det var nâgon som planerade att  komma pâ natten och stjäla, som hade varit där och lyft av grinden. Det har nämligen varit ett par fall här när tjuvar kommit pâ natten och smugit sig in hos turister som sovit med balkongdörrarna öppna, för värmen.
 
Det är ju lätt hänt att man, när man kommer som besökare här, inte tänker pâ att ÄVEN om detta är ett stängt omrâde, sâ kan det komma in folk som inte alltid är sâ "ärliga".
Och sâ lämnar man dörren öppen för det är sâ varmt innomhus.
 
I gâr sâ var i alla fall grinden pà plats igen och vi fick reda pâ att när de tittat pâ övervakningskamerorna sâ hade de sett att de som stulit grinden var det anlitade dörrföretaget som tog grinen för att laga den. N^gon ägare hade ringt dem om att grinden var trasig UTAN att avisera de andra ägarna. Och företagit hade kommit och tagit grinden UTAN att avisera nâgon här inne om det.
 
Sâ kan det gâ när inte haspen är pâ ;)
Och sâ mycket oroligheter kan det bli av en höna i en höstack.
 
Nu drar vi i väg till en NY strand här för att variera oss lite.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-26 Klockan: 01:20:41

Sammanställning Real Life - Second hand

Second hand, âtervinning, ärva, loppis, auktion eller vad man nu ska kalla det att nâgon annan fâr användning för det som man själv inte använder mer, det som veckans Real Life handlade om >>> har kanske stigit mig ât huvudet.
Jag erkänner ;)
Men det är sâ billigt och jag GILLAR billigt. Sâ billigt att man slipper ha dâligt samvete för att man handlar.
 
 
 
Min enda erfarenhet frân att stâ pâ loppis, om man inte räknar när man som skolklass stog pâ den lokala marken och sâlde hembakt bröd till skolresan, var ju som jag berättade när jag sâlde av hela mitt bohag för att flytta till Gran Canaria.
 
Det var en upplevelse.
Mina föräldrar hjälpte mig när jag hyrde bord pâ en loppis i den närmsta "stor"-stan och där stog vi en helg för att bli av med allt skräp som jag haft i mina gömmor.
 
Även om jag hade satt prislappar pâ alla mina saker sâ stog min mor och prutade med alla, FASTÄN det var hon som var försäljaren ;) Men hon sâlde som bara 70-singen och det blev slut pâ det mesta i mitt stând.
För det är ju det som är trixet med second hand, att priset ska vara sâ lâgt att det blir ruljans pâ affärerna.
 
1600 kronor tror jag att jag sâlde för, och för de pengarna sâ âkte vi och ât pâ den lokala kinesen. Lite blev det ju över till min flytt naturligtvis.
SÂ stora i maten är vi inte ;)
 
 
 
 
Dessa tvâ byttor fyndade jag härom-sisten, a`2 euro stycket och det ska bli nâgot fint av dem. Vad, vet jag inte än...
 
 
 
De som utövar second hand, precis som jag, och berättar om det, är denna veckan:
 
- Ewa handlar ocksâ pâ loppis men säljer inte själv. Hon föredrar att ge bort sakerna till andra sâ att de kommer till användning. Dock râkade hon förhasta sig med en leksak och den kom iväg till second handen innan ägarinnan hade lekt färdigt med den. Som tur var sâ hade den lokala loppisen en snarlik och friden var âterställd i Tjejmorsans hem.
Phu!
Det höll pâ att gâ tokigt ;)
 
- Freja som bâde fyndat och sâlt second hand i sitt liv, berättar en härlig historia om hur en omsydd förmodad morgonrock hittade vägen till dotterns hjärta och fick komma pâ skolavslutning till slut.
 
Men att själv hyra loppis-bord, det stâr fortfarande pâ Frejas, to-do-lista.
 
Jag tackar som vanligt för denna veckan och vi kör igen nästa.
Tills dess; shoppa loppis ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-25 Klockan: 12:28:00

Jäkla maktmissbruk

...frân ungarnas sida här :(
 
God Morgon Lördag nr.8!
Här kommer lite mer gnäll frân semesterparadiset efter en MYCKET ledsam morgon. Det är över nu men tankarna finns kvar och en nâgot sorjlig stämning i mitt hjärta.
 
 
 
 
Det märks att vi varit inpâ varandra ovanligt mycket nu, att tâlamodet börjar att tryta och vi kanske börjar tröttna pâ familjelivet.
Kanske!
Eller sâ är det sâ här som det är, livet, med familj.
 
 
 
 
Det som är problemet är att jag är sâ otroligt trött pâ att ungarna ska ha sân makt över mig. När jag planerade att skaffa barn sâ var jag helt pâ det klara med att ungarna skulle minsann inte fâ bestämma över mig. Mitt liv skulle fortsätta som förut, med vissa självklara ändringar förstâss. Men jag skulle fortsätta att vara Yohanna och det var ungarna som skulle fâ anpassa sig helt efter mina regler.
 
HA!
 
Jag kunde ju inte ha haft mer fel.
Och vad jädra blâögd man var ;)
 
Nu är det helt tvärt-om. Ungarna far fram här som nâgra chefer och domderar oss hit och dit. Beter sig som smâ monster, säkert helt normalt för att vara barn. Men jag tar sâ illa upp.
Jag tar ât mig och blir ledsen och DET är jag trött pâ.
Att de, med bara en kommentar, ett beteènde, skrik eller gnäll kan fâ hela mitt liv att rasa och göra sâ att jag bara vill gâ och dra nâgot gammalt över mig och äta en bunke glass eller en hel ask med choklad.
 
Jag kör med taktiken här hemma att om man beter sig dumt, ex: skriker och blir arg när det är dags att gâ hem frân kompisarna, svarar uppstudsigt när det är dags att lägga ifrân sig dataspelet eller annat trottsigt när det gäller att göra nâgot som hör vardagen till, ja dâ blir det inget mer sânt som ledde till brâket.
Man fâr inte gà till kompisen och leka om man inte kan gâ därifrân utan att bli arg osv.
Vardagen fungerar inte om man ständigt ska ha sâdana konflikter.
 
Men det gör mig ledsen, vareviga gâng. Och jag själv blir ju upprörd varenda gâng som vi mâste gâ igenom detta.
DET är jag trött pâ och det var lite av det som vi hade nu här pâ morgonen.
 
 
 
 
 
Men det är bättre nu, sâ nu gâr vi till stranden.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-25 Klockan: 00:26:01

Fullt ös

I gâr och idag var vi pâ stranden.
Eller stranden pâ förmiddagen och poolen pâ eftermiddagen. Det är full rulle här. Aktiviteterna avlöser varandra pâ löpande band.
Det är ingen dans pâ rosor detta med att underhâlla sommarlovslediga barn.
Jag funderar pâ om detta verkligen kan kallas för semester ;)
 
 
 
 
 
Ändâ sâ händer det inget speciellt.
Det mest spännande som hänt just nu var väll att jag skar mig i fingern sâ blon sprutade och jag funderade pâ om jag inte lyckats att karva ner mig ända till fingerbenet efter som det värkte sâ i det.
 
Och alla som nâgon gâng skurit sig i fingertoppen vet att det inte är att leka med. Fingern använder man ju till allt sâ det är ju näst intill omöjligt att fâ den att läka. Rätt när man tror att nu har det banne mig slutat att blöda sâ stöter man i nâgot som fâr glipan att spricka upp igen.
 
Ja vi har spänning här sâ det räcker och blir över ;)
 
 
 
Men det är ju inte bara underbart och rosenskimmrande detta med att vara en familj. Det är jag den första att skriva under pâ ;)
 
I dag till exempel sâ drog jag ut pâ min morgonrunda och för att köpa bröd pâ hemvägen. När jag kom hem var det fullt kaos pâ hemmaplan för att ungarna blivit desperata pâ att fâ gâ ut och leka med kompisarna.
Klockan NIO pâ morgonen.
 
Irma var rosenrasande och skulle inte äta nâgon frukost utan ut och leka, sâ vi fick stoppa ner henne i sängen igen med nappen tills hon kommit pâ andra tankar.
Hon har blivit helt frälst i detta med att springa fritt och LEKA sâ hon har varken tid med att äta, sova eller kissa. Blöjorna är torra pâ henne när vi kollar och hon till och med snackar om att gâ och leka i sömnen, NÄR hon väl somnar ;)
 
Sâ vi fick skynda oss med att äta, borsta tänderna, smörja in ungar och steka pannkakor till dagens pic-nic (gârdagens var korv och makaroner som syns pâ fotona). Och mitt när jag stâr och steker sâ svetten lackar sâ kommer Alexander pâ att han saknar Las Palmas sâ fruktansvärt mycket och tycker att det är JÄTTEtrâkigt att vara här.
Sânt fâr en ju verkligen att känna sig uppskattad, att man sliter som ett djur för att göra en rolig semester ;)
 
Och sâ blir vi osams, och sâ brâkar vi, och sâ hotar vi med att âka hem.
Men sâ blir vi sams, kommer iväg till stranden, struntar i lite mâsten, som att äta, sova och kissa ;) och sâ kommer vi nog överens om att vi har en väldans tur som fâr vara här och ha det sâ skönt tillsammans.
 
Men ingen dans pâ rosor är det att smörja ungar, steka pannkakor, släpa leksaker till förbannelse till stranden, tvätta badkläder, sopa sand och ha ögon i nacken sâ att ingen unge gâr och dränker sig ;)
 
Men semester är alltid semester...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-24 Klockan: 12:19:55

Loppmarknad vid Faro II

God Morgon Lördag nr.7!
 
I lördags var vi pâ loppmarknad i Maspalomas. Vid/bakom shoppingcentrumet Faro II som ligger vid Tivolit. Sist vi var där var när Alexander var liten, kanske för tre âr sedan och dâ var marknaden ganska sâ liten, kanske en fjärdedel av parkeringen.
 
Vi kom ganska sâ sent, runt 12, och var beredda pâ att ta en sväng där pâ en timme. Marknaden börjar ju tidigt pâ morgonen och slutar klockan 1. Men när vi kom dit och sâg hur den hade vuxit, ja dâ insâg vi snabbt att detta skulle inte bli nân 1-times-runda.
 
 
 
 
Hela parkeringen var full med stând, och det fanns även stând utmed gatorna som sträkte sig ut frân den. Här skulle det behövas flera timmar för att botanisera igenom allt.
 
Men solen strâlade frân en stekhet himmel och det var INTE läge att strosa lugnt omkring i sakta mak. Det blev en snabb sväng runt allt medans ungarna satt i vagnen och tjatade om glass och vi alla svettades som galningar och alla letade skuggor för att stanna och kika pâ sakerna.
 
 
 
Till slut orkade vi inte mer och gick och ât glass.
Det gick inte att göra nâgot annat.
 
 
 
 
 
Sâ vi kom inte hem med sâ mycket fynd och det kanske är tur det. För huset här börjar svämmas över av loppisfynd och det hela kanske har gâtt till överdrift när man själv mâste ställa sig pâ loppis och sälja av sina saker för att fâ plats med sina loppisfynd ;)
 
Men det är ju sâ billigt, nästan allt en euro.
OM man prutar ;)
 
Marknaden vi shoppingcentrumet Faro II alltsâ. Den är pâ söndagar frân tidig morgon till runt 1-tiden. Kom tidigt för det blir snorhett mitt pâ dagen.
Själva shoppingcentrumet är dött med bara en uttagsautomat. Sâ kom med pengar pâ fickan, helst mynt.
 
Vi ska nog âka tillbaka nästa söndag. Men dâ àker vi tidigt och tar med oss frukost och äter som picnic. Sâ fâr vi se om vi kommer hem med lite mer fynd.
 
Nu ska vi gâ till stranden och jag mâste borsta tänder och smörja in ungar.
Vi höres.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-23 Klockan: 23:59:34

Semestern fortsätter

Här rullar dagarna pâ.
De engelska pensionärerna fortsätter att lägga sina handdukar pâ solstolarna tidigt pâ mornarna.
Ungarna fortsätter att vara helt galna av LEK-lust ;)
Och mamman av loppis-fynd-lust ...
 
 
 
 
WiFi:n vill inte alla dagar sâ ni fâr ha tâlamod om det inte kommer uppdateringar med jämna mellanrum. Det kommer när tekniken fungerar. Och den fungerar inte SÂ bra när ungarna skriker och vill gâ till stranden samtidigt som mamma försöker att skriva pâ datorn ;)
 
Samtidigt sâ verkar det som att blogg.se har strul nu när de gâtt pâ semester. Allt som ofta, oftare än det är roligt, sâ kommer strul-blogg-kossan upp när man ska göra saker.
Ingen bra kombination.
 
 
 
Men semestern gâr sin gilla gâng här och vi njuter av att vara pâ grönbete, ha fri tillgâng till sol, bad och uteplats. Rutinerna gâr ât skogen och kvällarna blir längre och längre innar ungarna kommer i säng. Och mornarna blir lite längre, om än inte lika längre som kvällarna. Det är nämligen en annan femma, att fâ ungar att sova länge om mornarna ;)
Men vi ska inte klaga.
 
Och det gör ingenting att allt är lite upp och ner, för vi har semester ;)
 
 
Men som sagt, semestern rullar pâ och idag har vi varit pâ stranden för första gângen sedan vi kom. Det kommer kort frân det. Sâ fort som bara WiFi:n vill samarbeta.
Men nu vet ni hur läget ligger och de tekniska problemen.
 
Men jag âterkommer ;) ...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-23 Klockan: 13:53:46

bloggstrul

Jag lever! Det ar bara det att wifin lever sitt egna liv och inte mitt :( Jag aterkommer. var sa sakra. Nu bloggar jag pa mobilen pa stranden, men da blir det inga bilder :(

Skrivet den: 2012-07-22 Klockan: 01:26:51

Real Life - Second hand

Vi har jättemycket saker hemma som vi inte använder. Speciellt saker frân barnen. Saker som läggs pâ hög och som aldrig mer kommer att användas....av oss.
 
När vi fick barn sâ fick vi sâ mycket nytt (och ärvt). Vi köpte ocksâ, fast inte lika mycket ;) Och barnen är smâ en sân kort tid. Man hinner inte slita ut sakerna.
Mycket som ligger i högarna är nästan nytt, det syns inte ens att de varit använda.
 
 
 
Denna veckan har det varit mycket tal om att ärva kläder och fynda pâ loppis. Jag har funderat mycket pâ det och tänkte därför att denna gângen skulle Real Life ha som tema "second hand".
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Blocket, Tradera, loppis, auktion, ärva, second hand, det finns mânga sätt att âteranvända och köpa det som andra inte har användning för längre. Och medans jag bodde i Sverige sâ använde jag mig inte av nâgot av sätten. Inte förens jag skulle flytta och sâlde av hela mitt bohag pâ en loppis i Örebro.
 
Vi hyrde bord pâ en lokal loppmarknad och sâ stog vi hela familjen där och fick oss en ny och positiv upplevelse. Jag tror att främst mina föräldrar blev frälsta och överaskade av över hur roligt det var. Oanade talanger som försäljare kom fram som vi aldrig haft en aning om fanns i familjen ;)
 
Men det finns en taktik för detta, bâde som försäljare och köpare, och en av den är en anledning till varför jag tror detta med second hand inte fungerar sâ bra här, i Las Palmas.
Priset.
När man köper nâgot som second hand sâ vill man ju inte betala ett pris som gör att man lika gärna kunde köpa nytt. Och det är felet som mânga gör här.
Hutlösa priser.
Dâ blir det ingen försäljning.
 
Och prutning. Nâgot som jag är värdelös pà som köpare. Vilket gör att jag aldrig gör nâgra klipp ;) Just idag fick jag ett bevis pâ detta som fortfarande svider i köp-nerven.
Jag sâg en ljuslykta pâ loppisen idag, som hade passat perfekt till uteplatsen här i sommarstugan.
Jag frâgade om priset och försäljaren skulle ha 20 euro, nâgot som var helt orimligt. Jag hade tänkt mig 5 eller kanske 10.
Inte mer.
Men jag sa inget.
Tänkte gjorde jag, att jag skulle ta en sväng runt marknade och sedan komma tillbaka när marknade led mot sitt slut och försöka klämma fram mitt bud.
 
Fast efter ett tag sâ sâg jag en kvinna komma gâende med MIN lykta. När jag frâgade vad hon fâtt ge för den sâ berättade hon att försäljaren prutat med sig själv och till slut sâlt lyktan till henne för 10 euro.
Varför sa jag ingenting frân början?
Ja ja sânt är livet.
 
 
- Köper du second hand?
- Säljer du eller skänker till loppis?
- Har du fyndat nâgot?
- Nâgot speciellt minne?
- Hur ska man göra med prutning och finns det nân speciell taktik vid fyndning?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-21 Klockan: 18:06:19

Pâ loppis i Arguineguin

God Eftermiddag Lördag nr:4!
 
Först och främst GRATTIS alla Johannor pâ namnsdagen i fruntimmersveckan. Grattis min mamma och mina systrar: Sara, Margareta & Emma. Vi alla i samma veckan, DET känns ju inte alls planerat ;)
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag varit pâ loppis i Arguineguin som ligger efter Playa Ingles/Maspalomas när man kör söderut. Fast inte sâ lângt som till Puerto Rico där vi har sommarstugan.
Jag och grannen som gav mig kläderna tog bilen i morse och âkte pâ äventyr. Ungarna var hemma med papporna.
 
Det finns tre loppisar som jag känner till just nu i detta omrâdet: Lördagar, denna i Arguineguin, pâ samma ställe är det ocksâ marknad pâ tisdagar och kan finnas lite loppis ocksâ. Och sâ pâ söndagar vid shoppingcentrumet Faro II i Maspalomas.
 
Jag har ju skrivit att detta med loppis och second hand fungerar ganska sâ dâligt här och det är faktiskt sant. Aneldningen till att det fungerar sâ bra här är väll att hit kommer mânga utlänningar, som vi, och shoppar järnet.
 
 
 
 
För 20 euro sâ fick jag; tre kjolar till mig, en klänning till mig och en till Irma, tre blusar, en tunika och ett linne till mig igen ;).
Fem ponny-hästar till Irma och en Hello Kitty-väska. Och en Woody-docka till Alexander.
Ah just ja, och tvâ stora glasburkar som det ska bli nâgot fint av.
Alla är vi euforiska över vâra presenter.
Till pappa sâ blev det inget för han är sâ kräsen ;)
 
Jag âterkommer med mer om detta med second hand när ungarna somnat. För dâ ska det bli Real Life av. Men nu mâste jag till poolen och hänga lite. Eller tvátta av mig shoppingdammet.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-21 Klockan: 00:38:24

Ett skepp kommer lastat till mamma

Idag firar Älsklingen och jag 6 âr som förlovade.
Det finns alltid nâgot att fira och det gör vi med lite tända ljus som doftar kanel.
 
 
I gâr kom grannen här över med TVÂ pâsar avlagda kläder som skulle gâ till loppis. Men först fick jag titta igenom dem för att se om det fanns nâgot där som jag ville ha.
 
OM det fanns!
 
Halva pâsarnas innehâll fick stanna kvar hos mig sâ nu har jag en helt ny sommargarderob och en halv inför vintern. Det var sâ kul, och inte alls som denna gângen >>>, dâ jag nästan tog det som en förolämpning. Utan mer tvärt-om för denna grannen är väldigt smärt och fin och det kändes mycket uppmuntrande att jag kom i "nästan" alla hennes kläder.
 
Jag kunde nästan inte sova pâ natten för att jag var sâ glad över alla nya fina kläder som jag fâtt och som bara väntades pâ att användas.
Precis som en lyckad shoppingrunda fast utan dâligt samvete för de spenderade pengarna.
 
 
 
Tänk sâ bra det är att nâgot som nâgon annan inte har nytta för, kan komma till användning och glädja nâgon annan.
Second hand, loppis och âtervinning är grejen ;)
Därför tänkte jag att veckans Real Life skulle handla om det. Men det âterkommer jag om, sâ börja fundera i den riktningen.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-20 Klockan: 12:37:21

Yohannas strandskola, del 3

Och en ny dag gryr över (Smurfers) semesterfirares land...
God Morgon Lördag nr.3!
 
När jag gick pâ dagens morgonrunda sâ sâg det ut sâ här vid poolen.
Det fanns naturligtvis ingen I poolen.
 
 
 
 
Och detta tar mig raskt vidare till del 3 i min strandskola som inte befinner sig pâ just stranden idag ;)
Ni förstâr vad det kommer handla om va?
 
Del 1 om ebb och flod kan man läsa om här >>>.
Och del 2 om sand, här >>>.
 
Det är ganska sâ mânga turister här i bungalow-komplexet just nu och dâ blir alltid detta problem sâ väldigt pâtagligt. Det finns inte solsängar sâ att det räcker till alla gäster.
Speciellt inte om det finns folk som gâr ner klockan 7 pâ morgonen och lägger sina handdukar pâ sängarna för att paxa dem och sedan inte kommer för att bada lângt senare pâ förmiddagen.
 
Det finns ocksâ de som lâter sina handdukar ligga kvar när de gâr att äta lunch under flera timmars tid. Det är ju klart att efter ett tag, när alla gör pâ detta viset, sâ räcker inte solsängarna till. Majoriteten av dem är upptagna av handdukar utan ägare...
 
Det finns en skylt som säjer att det är förbjudet att reservera solstolarna men det är mânga som förlorar förmâgan att läsa när de âker pâ semester ;)
 
Sâ GÖR man ju inte.
Det vet ju alla.
Hemma pâ hemmaplan.
Pâ semester verkar det vara en helt annan femma ;)
 
Visst, jag tar bort herrelösa handdukar om jag behöver och folk som blir irriterade har försökt att tala med dem som gör sâ här.
Men det är sâ trâkigt. Det blir sân trâkig stämning.
Inga konstiga saker det här. Bara sunt förnuft.
 
Nu ska vi gâ och borsta tänderna. Sedan blir det poolhäng sâ fâr vi se om vi fâr ligga ner idag ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-20 Klockan: 01:47:44

Sammanställning av Real Life - Veckohandling

Detta med veckohandling som veckans Real Life >>> handlade om, det finns mânga sätt att göra det pâ. Alla har sina egna varianter och tips och trix för att göra det mer eller mindre glamouröst ;)
 
 
 
Jag kommer ihâg frân när jag var liten och följde med mina föräldrar som ALLTID handlade inför veckan pâ fredagar. Min far som alltid svor över alla pensionärer som skulle trängas med alla barnfamiljer pâ fredagskvällar fastän de hade hela övriga veckan pâ sig att strosa i lugn och ro.
 
Mina föräldrar handlade ocksâ, precis som jag, alltid samma saker. En hel kundvagn full med varor som, pâ den tiden landade pâ för den tidens otroliga summa av 700 kronor. Nu-för-tiden sâ fâr man knappt nâgot för den summan.
 
Varje fredag sâ stannades det till vid kött-ost-och pâläggsdisken och provsmakades pâ än det ena, än det andra. Och vi ungar fick alltid en prinskorv att knapra pâ. Jag kommer ihâg att en gâng ville jag inte ha nâgon och tackade artigt nej. Det blev ett herrans liv och jag förstod inte dâ att det var fruktansvärt oartigt att tacka nej till en gratis prinskorv ;)
 
 
 
Och de som berättar om sin vecko- eller ej vecko-handling är:
 
- Jenny kör för det mesta storhandling i EN affär och använder sig av deras bonussystem som ger mânga sköna slantar i âterbäring. Nâgon gâng blir det kompletteringshandling i den lokala affären bara för att de är sâ trevliga och ha sâ bra service.
Sânt betyder mycket för oss handlare ;)
 
- Ewa berättar att hon BRUKADE tycka att det var roligt att âka och storhandla, att strosa omkring och titta. Men nu för tiden sâ känns det mest som man slänger pengarna i sjön. Och man fâr vad man betalar för tycker hon och berättar om en gâng dâ de fyndade oxfilè som sedan visade sig vara fläskfilè som man rödfärgat.
Huvaligen ;)
 
- Marie-Louise tycker om att gâ och handla sent pâ kvällstid, dâ hon fâr strosa själv och titta i lugn o ro. Fast det blir ju alltid problem med att fâ hem de överfulla pâsarna dâ.
Dâ ringer man efter guben som fâr komma och dra sitt strâ till stacken ;)
 
- Freja gör veckomatlistor och veckohandlingslistor, när det inte är semestertider vill säja ;) Och sedan kör hon med världens bästa tips för att göra handlingen mer glamourös. Handla med världens tjusigaste väska ;)
Det MÂSTE jag testa ;)
 
- Anna och hennes gubbe mâste vara veckohandlarnas veckohandlare ;) Det skrivs listor pâ tvärsen och korsen. Sorterade pâ livsmedelsgrupp och i den ordningen som de kommer i affären.
Här har vi ett par riktiga proffs :)
 
- Hyrestanten vill pâpeka en erfarenhet: " hur något som normalt sett känns jobbigt och tråkigt, plötsligt verkar väldigt roligt eller tom ouppnåeligt. Efter att ha blivit kraftigt försämrad i hjärtsjukdom denna sommar kunde jag plötsligt inte längre cykla och handla maten, eller ens gå de två kvarteren med rullator. Snacka om att känna sig hjälplös! Grannarna och några andra vänner hjälpte mig men så fick jag hjälp genom kommunen med inköp. Vilken otroligt skön känsla att veta att jag kan få hem maten, även om jag så klart helst hade velat komma iväg på egen hand. För hur vänliga alla som hjälper mig än är, så känns det rätt privat att räkna upp allt man behöver till en främmande person och likaså att få allt upplockat hemma av andra främmande människor."
 
- Ruth berättar sâ fint om sin man: "Efter min man blev pensionerad, tyckte han om att handla åt oss. Han gick helst vid 10-tiden på morron. Jag undrade varför. Jo, sa han, då är det många mammor med bäbisar i affären. Han var en av de få män, som uppriktigt älskade bäbisar - inte bara våra utan alla bäbisar. Han pratade med alla och kunde komma hem med en livshistoria av nån kvinna från Nigeria eller Pakistan. Han var ganska dålig på att följa min shoppinglista :)"
 
Jag tackar sâ mycket, som vanligt, för att ni ställer upp och berättar om hur det gâr till i era "riktiga" liv. Alltid lika intressant att läsa om.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-19 Klockan: 12:34:00

Framme pâ semestern

God Morgon Lördag nr.2!
 
Vi är framme i sommarstugan och semestern har börjat.
Naturligtvis kom vi fram igâr, sent som jag hade förutspâtt, men jag blev utan WiFi och kunde inte berätta om det. Förlât mamma om du var orolig.
Du känner ju oss, Familjen Kaos ;)
 
 
 
Jag har varit ute pâ en runda nu pâ morgonen och sett solen gâ upp över världen, se morgontrötta familjer komma med ungarna till stranden (vad annars ska man göra med dem när de envisas med att vakna klockan 6?) och köpt färskt bröd i snabbköpet.
 
Nu väntar skurning av uteplatsen, uppackning av väskor (jag tror att jag överdrivit lite kanske och tagit med ALLT som kunde tänkas komma till användning, men hey det är semester och jag tänker inte tvätta) och fâ allt pâ sina ställen sâ att det kan bli lite mysigt i denna stuga.
 
 
 
 
 
Sâ kanske vi kan fâ gâ till poolen...
Självklart ska vi det ;)
 
Jag âterkommer med sammanställningen av Real Lifen i kväll. Här ska det inte stressas ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-18 Klockan: 12:16:43

Charter-ångaren mot solen

Jag har varit ute på min morgonrunda nu på morgonen.
Det är ju lördag idag ;), semesterns första dag. Nu och 14 dagar framåt så finns det bara lördagar i vårt liv.
 
 
 
I Las Palmas är det grått grått grått, som vanligt. Det till och med duggar idag. Men det gör ingenting för nu ska vi åka 40 minuter söder ut på ön till ständigt klarblå himmel och strålande sol. Det är som att ta ett flyg till söderhavet och åka på semester.
Jag kommer nog aldrig att sluta förunda mig över den lyxen som vi har här, att vi kan ta charter(flyget)bilen, alias oceanångaren och på ett litet kick vara i en helt ny värld.
Och heller inte sluta förundra mig över hur det kan vara sån stor skillnad mellan norr och söder här på ön.
 
 
 
 
Det är dags att packa och att försöka att inte glömma något viktigt. Glömmer saker gör jag ju alltid. Men jag kan ju försöka att minimera skadan genom att försöka glömma något mindre viktigt istället för något livsavgörande.
Jag ska göra mitt bästa ;)
 
Jag återkommer när vi kommit i ordning i stugan.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-17 Klockan: 23:13:06

NU är det semester

Vi har semester nu.
Älsklingen har kommit hem från den sista arbetsdagen (bara för 14 dagar men DET tänker vi inte på just nu), vi har ätit middag och ungarna har knoppat i sina sängar.
I morgon väntar packning, handling och farande till sommarstuga. Vi tänker inte ha något bråttom eller stressa. Så är planen.
Men känner jag oss rätt så...
 
 
 
 
Sedan redan länge tillbaka så hade jag bestämt att jag skulle ta ungarna och åka till stranden idag. Jag känner mig själv rätt bra och vet att ska det bli något gjort så ska jag planera in det i mitt huvud långt innan det blir dags. Annars kan det gå tokigt >>>.
 
Anledningen till att det skulle åkas på utflykt just idag var att Älsklingen jobbade sin sista dag och skulle avsluta allt, packa lastbilen full, ha inventering i densamma, överlämning till semesterersättaren och avstämning med chefen.
Arbetsdagen förväntades bli mycket lång och jag ville på inga vis vara instängd med två monster som blir otroligt rastlösa fram på eftermiddagskvisten.
 
Solen sken ju från en klarblå himmel igår så förväntningarna på denna dagen var höga. Det skulle banne mig bli strandhäng i Las Palmas hade jag tänkt.
Därför blev ju besvikelsen stor (hos mig, ungarna sket totalt i vilket väder det var utanför fönstret) när dagen visade sig vara lika grå som alla andra dagar som förlutit under sommarlovet.
Men vi drog iväg....med bussen.
Här finns inget dåligt väder ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mellanmål innan vi otroligt turligt nog blev upplockade av Älsklingen som tajmade hemkomsten från jobbet med vår från stranden.
 
Det finns en gräns för hur mycket blåst man klarar av på en dag ;)
Det var precis så kyligt att man inte svettades. Men heller inte så varmt så att man njöt. 27 grader stog det på temperatur-skyltarna. Men jag funderar ofta på om de har alla getter hemma de däringa skyltarna.
 
 
 
 
Och så går det ju som det går när man inte vill sova middag på stranden utan envisas med att vilja springa omkring hela dagen som de stora barnen.
Man somnar på soffan medans middagen lagas och poff är man ute ur leken.
 
En ganska bra dag trots vädret, som typiskt nog klarnade upp och blev fint när vi åt mellanmål för at åka hem. Men det gör ingenting för i morgon kommer solen att skina igen och igen och igen....i sommarstugan :D
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-17 Klockan: 00:08:51

Lördagens strandhäng

Måste bara berätta att jag inte kunnat släppa det där med att vi handlar för dyra blöjor >>> och gått och grämt mig så. Så idag tog vi och lämnade tillbaka de dyra och åkte vidare till den andra affären för att kolla in deras priser.
Vi fick lite mer än dubbelt så många blöjor för samma pris.
Nu återstår bara att se om de klarar natt-provet. Dvs att Irma inte vaknar sjöblöt i morgon bitti.
Tufft test ;)
 
 
I lördags så var vi ju iväg med en kompis-familj ut på strandhäng >>> och kom hem och var alldeles utmattade ;)
Jag skrev ju att det inte hade hänt något speciellt och det är ju en sanning med modefiering. Här händer det ALLTID saker. Antingen för Familjen Kaos eller också något runt-omkring.
Inget världsomvälvande.
Små incidenter.
 
Som när vi kom fram till parkeringen vid stranden och den var alldeles full av sand. Kompis-pappan hade varnat oss för att INTE köra ner på FEL sida av bommen så naturligtvis så gjorde vi det ;) Och hamnade rakt i en räddningaktion av en bil som fastnat.
 
Som tur var så blev det en parkeringsplats ledig precis nära uppfarten till parkeringen och den fick vi, så att vi slapp att köra fast vi också med oceanångaren.
Sån tur så det var inte klokt.
Nära att vi köpte euro-millonen där på stört också för att slå två flugor ;)
 
 
 
 
Stranden som vi åkte till var Las Burras som ligger precis mitt emellan San Augustin och Playa del Ingles. Man kan se spetsen på Maspalomas-stranden som går ihop med Playa del Ingles-stranden långt där borta. Ja så förfärligt långt är det ju inte ;)
 
Det var första gången som vi var här och strandhände. Promenerat här har vi gjort, tillsammans med mina föräldrar som bott här ett par gånger under sina besök.
Älsklingen hade dock varit här ett antal gånger i sin barndom. Med samma kylväska från 70-talet som vi nu har ärvt och släpar omkring på.
Så nu är cirkeln sluten för kylväskan.
Sådana i orange hårdplast görs inte längre.
 
 
 
 
Så kom ju den här gubben på besök.
Det är istället för glassbil, man har glassgubbe ;)
Ett väldigt exotiskt inslag i vår helgdag på stranden.
Barnen blev som eld och lågor naturligtvis. Men jag kan faktiskt inte se vittsen med att äta glass på stranden. Det är ingen njutning. Den hinner att smälta innan du ens fått den i handen. Och så får du stress-äta den för att hinna få något i dig innan allt rinner ner i sanden.
Nej jag vill njuta av min glass i lugn o ro.
 
 
 
 
Så det viktigaste med strandhänget - maten. Och det som ger mig mest ångest när vi ska åka.
VAD i 70-singen ska man ta med sig?
I och för sig så smakar allt underbart på stranden. Men det måste vara något praktiskt, som man kan äta med händerna, som alla kan äta, som inte är så sand-magnetiskt.
Och helst ska det ju vara lite festligt, det är ju helg.
Jag går bet varenda gång.
Smörgåsar...
 
 
 
 
Alexander blev begraven i sand och tyckte det var helfestligt. Mindre festligt tycker jag att det är att han har 5 kg sand + tång i byxorna när det ska tvättas av sig och åka hem.
Men hey, jag lär mig ;)
 
 
 
 
Så det vanliga. Ungarna somnar i bilen. Är förbi av trötthet när vi kommer hem och måste väcka dem för att duscha av all sand och få i dem någonting vettigt.
Men sånt är livet om man vill åka till stranden.
 
Det var vår lördag på stranden det.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-16 Klockan: 14:44:45

Måndagslista innan semestern

Idag är en innedag med uppdrag att försöka hinna så mycket som möjligt av det som inte hanns i helgen och det som behöver hinnas med innan vi åker på semester till sommarstugan på onsdag.
Och dagen till ära så är vädret strålande sol från en klarblå himmel här i Las Palmas.
Något som inte hänt sedan sommarlovsstarten i juni.
:(
 
 
 
 
I morgon har jag planer på att ta ungarna till playan och det vore ju perfekt om det kunde vara lika samma väder då, så vi kan ta bussen till stranden här i Las Palmas. Slippa ta ut Oceanångaren på motorvägen samt spara en massa dyrbara minutrar.
FAST det är fasligt mycket varningar om brännmaneter i Las Palmas nu. Bara igår när vi gick och söndagsflanerade så såg vi två personer som blivit brända.
 
 
Måndag ÄR det, även fastän det känns mer som en fredag med semestern så nära inpå. Så lista a´la jennyn blir det naturligtvis:
 
- att "vår" semester börjar på onsdag. Visserligen bara Älsklingen som har semester, mammor/hemmafruar får aldrig ledigt ;) Men jag hänger på, på ett hörn och känner av stämningen.
 
Vi ska åka 14 dagar till sommarstugan med allt vad det innebär av uteplats, pool, strand, grillning, lekkompisar till ungarna, inga renoveringssysslor som pockar på uppmärksamhet, inget annat att göra än kanske ha lite tråkigt, ingen oro över att ungarna ser på TV för mycket eller spelar dataspel när de borde vara ute, ingen ångest över VAD som ska hittas på, inget dåligt väder som förstör utan kanske bara ger paus i solandet ;) osv.
 
Mest gläds jag åt detta att ungarna får sol, bad och kompisar utan att jag behöver organisera stora utflykter >>>. DET blir semester för mig att VETA det.
 
- att de påbörjat renoveringen >>> här hemma och det VERKAR gå bra. Nu har de spacklat de tak som behövde spacklas. Efter semestern så kommer de och finjusterar, slipar, fuktbehandlar och förhoppningsvist målar ALLT.
 
Jag struntar i att både städa och ställa tillbaka sakerna på sina ställen. Vi ska på semester och sedan kommer de tillbaka för att smutsa ner allt igen.
Den lyxen tar jag mig, att inte städa i onödan ;)
 
- att vi hittade kackerlacksmotorvägen in hit i lägenheten >>>. Nu är den förhoppningsvist kapad och vi har inte sett till nån lacka eller känt nån kloakdoft sedan dess.
 
Nu ska det bara sprutas rejält med spray i alla vrår när vi åker bort så att de monstren som gömt sig i skrymslen och vrår kommer ut och kolavippar. Därefter så hoppas jag att detta blir ett roligt minne blott att ta fram vid roliga-historier-aftonar vid öppna brasan när vi är pensionärer ;)
 
- över mobilen naturligtvis ;) Alltid lika prylgalen jag.
 
- att det är bara 2 kilo kvar till målvikten nu >>>. Visserligen kommer semestern och ställer till det på slutspurten. En beredskapsplan måste göras upp men även så får det släppas lite på reglerna och njutas.
 
- att det kommer att komma många roliga tips på hur man glamoufierar veckohandlingen lite i veckans REAL LIFE.
 
Nej, bäst att börja med to-do-listan om det ska bli nån semester av här...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-16 Klockan: 00:02:41

Söndagsflanering

En söndag kan gå så himla fort.
En hel helg också för den delen.
Swish säjer det bara och så är den förbi...
 
Jag som skulle sortera cd-skivorna, städa byggdamm, bädda rent i sängarna och mögeltvätta byrån.
Det blev inte ett smack av det gjort.
 
 
 
I stället så klädde vi på oss finkläderna, söndags-stassen och gjorde så som många andra Las Palmas-bor, åkte till Las Canteras-stranden och flanerade på tillhörande strandpromenad.
 
Det var visst nått jippo där, nån form av drak-flygar-uppvisning. Eller nåt allmänt flyg-i-luften-mackapär-jippo. För det var en massa flygande drakar i luften. Nån form av flygande fallskärms-maskin som åkte omkring. Och en massa musik och hallabalo vid konserthuset.
 
Alltid kul att komma ut och se på folk.
OM familjen kan hålla sams vill säja. Annars så kan man lika gärna vara hemma ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-15 Klockan: 15:05:41

Real Life - Veckohandling

Finns det något mer oglamouröst än att åka på veckohandling?
Det är helt omöjligt att piffa till det  och få det att låta mer spännande än vad det är.
Det ska handlas hem mat som sedan ska ätas och komma ut på det andra sättet, ett evigt kretslopp. Och det som man släpat hem blir sopor och ska bäras ut igen ;)
Det är ingen ände på det roliga.
Det är väl därför som man läser om det så "ofta" på bloggar ;)
 
 
Efter förra veckans upphåll med Real Life, så är det dags igen. Veckans tema blir "veckohandling".
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Vanligtvis så åker vi och veckohandlar EN gång i veckan och till EN och samma affär. Det tycker jag känns smidigast och det klarar vi oss på....för det mesta ;)
 
Min svärmor går och handlar nästan varenda dag och i massvis med olika affärer. Hon köper fisk i fiskaffären, frukt i fruktaffären. Vissa saker i denna affären och andra i andra affärer. Hon har ett heltidsjobb bara med att handla och när jag flyttade hit så tyckte jag att det var väldigt lyxigt att ha det så.
Hemma i Sverige hade jag bara åkt till Maxi och så handlade jag allt där. Här kändes det otroligt exotiskt och lyxigt att kunna gå till speciella affärer runt hörnet och handla färskt bröd, frukt eller fisk.
 
Men sen började jag  tycka att det var ett otroligt slöseri med tid. Tid som jag varken hade lust eller tid med att lägga på handling av mat. Och varför köpa fisk i fiskaffären när det är mycket dyrare där än i vanliga mataffären?
Men så denna veckan så fick jag ändra åsikt igen och det är BRA att man inte fastnar i sin vanliga vinkelvolt utan hela tiden tvingas att omvärdera sina åsikter och tyckanden.
 
Först så kom min väninna och hälsade på oss precis när vi höll på att bära in veckans påsar från handlingen och fick syn på alla blöjpaket som vi handlat på oss inför semestern. Vi började då att jämföra priser och det visade sig, till min stora förgrämelse, att jag handlat alldeles för dyra blöjor och att det fanns ett mycket billigare alternativ, fast i en annan affär.
Jag kunde knapt sova på natten av snålheten som sved i min själ ;)
 
Sedan så gjorde jag av en slump, en liten jämförelse av priserna på frukten och grönsakerna mellan min matvaruaffär och fruktaffären runt hörnet. Och det visade sig även där att jag betalat överpris.
Uj nu sved det otroligt mycket i ekonomitarmen.
 
Nectariner: 1,65 i affären, 98 cent i fruktaffären.
Persikor: 1,60 i affären, 70 cent i frukaffären.
Tomater: 1,15 i affären, 98 cent i fruktaffären.
Sallad: 3 euro i affären, 1,98 i fruktaffären.
uj, uj, uj...
 
Slutsattsen blir att jag nog borde omvärdera min bekvämlighet för att handla i bara en affär och börja introducera möjligheten att utöka mitt affärsregister lite.
 
 
Annars så handlar jag allt-som-oftast samma saker varje vecka. OM jag har tid och lust så försöker jag verkligen att göra matsedel inför den kommande veckan och får då automatiskt en inköpslista. Men det händer alltför sällan.
För jag använder, för det mesta, samma saker när jag lagar mat, dock däremot till olika matsätter.
Det är mjölk, yoghurt, jos, bröd, blöjor, läsk, vatten, tonfisk, vit fisk, frukt, grönsaker, köttfärs, ägg, kyckling, fläskfilé, pålägg, kvarg, ketchup, frysta grönsaker, konserverade bönor, krossade tomater och majs till Irma.
Jämt samma saker.
Tråkigt så det förslår.
Men praktiskt.
Och snabbt går det att handla.
 
 
Hur går det till hemma hos er?
- Veckohandlar ni eller varje-dag-handlar?
- Hur är priserna mellan de olika affärerna?
- Lönar det sig att jaga erbjudanden?
- Specialaffärer, handlar du i sådana?
- Och hur ska man göra veckohandlingen glamorösare ;)?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
/Y

Skrivet den: 2012-07-14 Klockan: 23:59:40

Strandutmattning

Jag vet faktiskt ingenting som man blir så trött av som att vara en hel dag på stranden. Det har vi varit idag och vi är alla utmattade. Ungarna somnade på stört, Älsklingen ligger och snarkar i soffan och jag håller på att jäspa käkarna ur led.
 
 
 
En väninna ringde här-om-dagen och frågade om vi ville följa med till stranden så som idag. Och efter att vi varit instängda här i lägenheten under renoveringen så förtjänade vi verkligen att komma ut och lufta oss på playan.
Även fast vi ska åka för att vara där i två veckor, om några dagar.
 
Playan kan man aldrig få för mycket av.
 
Det hände egentligen ingenting speciellt eller världsomvälvande. Det blev bara en himla bra dag. En sån som som är som balsam för själen och uppmuntring för familjelivet.
Inga stora bråk, inga stora olyckor och inga stora besvikelser.
Sånt gillar jag.
Bara mys.
 
Får berätta mer en annan gång för nu MÅSTE kroppen i säng.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-14 Klockan: 10:27:00

Fredagsvägning i byggdammet

Det var knappt jag kom åt att väga mig igår, för snickarkillarna hade barrikerat stora badrummet med sina snickar-prylar.
Men vill man verkligen något så går det ;)
Så jag knödde mig in, påhejjad av framgångarna från förra veckans vägning.
Skulle det gå lika bra denna veckan?
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+,-,0 kg.
:/
Snopet.
 
Det är klart att jag blev besviken. Förra veckan gick det ju så bra och denna veckan har inte varit SÅ annorlunda. Det är precis som att kroppen tar ett skutt då och då och sen inser att upps nu blev det lite för mycket. Och stannar kvar på samma nivå i ett par veckor.
 
Jag KÄNNER mig ju i alla fall smalare. Och jag kommer i alla byxorna och övriga kläder igen i garderoben.
Nu är det bara tävlingsinstinkten/viljan att komma i mål, som jag i vanliga fall helt saknar, som får mig att fortsätta.
Har jag sagt 60 så är det 60 som vågen ska visa.
 
UTVÄRDERING
I det stora hela så har veckan varit precis som den brukar vara, eftermiddagsrundor med lite plank-häng och mat enligt recepten. Fast så kom ju byggarbetet som en sten från klar himmel och stökade till det. Torsdagen hann jag inte ut på nån runda, panik-makaroner med korv till lunch PLUS köpepizza på kvällen på grund av bygg-damms-stökigt hus.
Och på fredagen samma visa. Ingen runda på grund att byggstädning, veckohandling och besök av väninna och på den visan är det. Så gör man inte av med några kalorier ;)
 
Men lördagsmorgonen, då är det laddat för revange.
 
Och sedan drar vi till playan med några vänner, det behöver vi efter att ha varit instängda i lägenheten alldeles för länge.
Nu ska här utomhusaktiveras ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-13 Klockan: 23:58:34

Byggdamm och läkare

Här kom det snickarkillar klockan 8 i morse, resten av sommarlovs-sovmornar får vänta lite till, och körde igång med byggplats del två av ?.
Idag hade jag VERKLIGEN förberett och gjort ordning en picnic-korg och ställt i Alexanders rum OCH ställt fram den bärbara där också. Vattenkanna, färgkritor och ombyteskläder fanns också på plats.
Nu skulle här underhållas barn.
 
 
FEL!
Planeringsmiss nummer 100 i ordningen.
Vad är detta?
Snickarkillarna satte igång och banka ner taket i korridoren som leder mellan sovrumsdelen och vardagsrumsdelen. Så vi blev instängda i salongen. Visserligen MED TV:n men UTAN allt som jag förberett.
 
Fast det gick bra. Killarna gick och åt frukost vid 11-snåret och då kunde jag fiska fram allt där-inne-i-från. Samt lägga en trött bebis i sin säng för att sova.
Alexander och jag drog i väg med taxi till långt-bort-vårdcentralen för påhälsning hos öron-hals-doktorn. Älsklingen kom hem och höll ställningarna i byggdammet.
 
Åhhhhhh. Att åka taxi var en höjdar-upplevelse för min Guldklimp. Vilken stackare till unge som tycker att åka taxi är superhäftigt.
Vi gör det inte SÅ ofta kan man ju lugnt påstå. Fastän det är så billigt här att man borde utnyttja det oftare.
4 euro för att åka från oss i centrala Las Palmas till utkanten en ganska lång bit.
Helt otroligt enligt mig som njuter varje gång.
I Sverige skulle den färden LÄTT kostat 200 kronor.
 
 
 
 
 
 
Hem tog vi bussen eftersom det inte var så bråttom då. Men det är ganska så kul det också, om man slipper släpa på en vagn och inte har nånstans att vara på en viss tid. Fast vi hade tur. Bussen kom precis när vi kom till hållplatsen.
 
Hem resan bjöd på ett VÄLDIGT äventyr ;)
En jeep kom körande nerför den ENKELRIKTADE gatan och höll på att klämmas under bussen. Hela den knäpptysta bussen (något väldigt ovanligt för att vara här) skrek till och började knacka på rutorna och visa åt jeep-chaffisen att han körde åt fel håll.
Sen så började hela bussen tjattra på känt spanskt manér och jag hörde fraser som utlänningar, turister, bildårar osv.
 
Ja det går vilt till här i Las Palmas ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-13 Klockan: 10:17:00

Dagens smallunch: Varm laxsallad

 
Jisses vilken god lunch vi åt i onsdags. Lax, sweet chilisås och kikärtor passar verkligen bra tillsammans. Det kan man inte tro.
;)
Jag är inte uppvuxen med kikärtor. De enda baljväxterna som vi åt i mitt barndomshem var bruna bönor och det åt jag INTE. Därför är kikärtor något nytt och exotiskt för mig som kommit i-och-med flytten hit.
 
Alltså:
 
Varm LAX-SALLAD med kikärtor
Stek en bit ben- och skinfri laxfilé i en stekpanna. Olja behövs inte då laxen kommer att avge fett i massor.
Tag ur laxen och häll i en burk avrunna kikärtor i laxfettet och bränn på tills de fått lite fin färg.
Lägg över kikärtorna i en salladsskål.
Stek upp två påsar frysta grillade grönsaker i lax-stekpannan och häll över i salladsskålen.
Bryt upp den stekta laxfilén i bitar och rör ner i salladsskålen.
Blanda.
 
Servera med en salsa gjord på kvarg, sweet chilsås, en liten pressad vitlöksklyfta och salt.
 
Mumma!
 
På bilden har jag även en klick potatis- och morotsmos med. För jag trodde att det var lite mat. Men det var det INTE. Moset åt jag inte upp.
 
 
Det här är en av våra favoriter och jag kommer ihåg att jag gjort den förr, i de andra omgångarna. Men nu får jag ner receptet på pränt ;)
Lätt får denna fem gafflar av fem. Lätt, gott och mättande. Och laxen, sweet chillisåsen och kikärtorna "gifter" sig så fint med varandra för att tala kock-språk ;)
Och inte behöver man snåla på såsen, DET gillar jag :D
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-12 Klockan: 23:53:02

Inte färdigt än

Jisses vilken dag, vilket drag.
Där fick jag så att jag teg.
Jag ville ha ett ordentligt byggarbete.
Nu går vi i byggdam upp till knäskålarna här ;)
 
 
Ha ha, gubbarna kom prick 8 (som tur var kom det TVÅ killar och ingen liten ensam själ) och då satt ungarna och jag och avslutade frukosten. Så det var bara att plocka undan och knö in ungarna i Alexanders sovrum, för här sattes det igång så att det riktigt rök om det.
 
Väggar och möbler plastades in och så hackade de ner halva vardagsrumstaket och nästan hela kökstaket. Så det var en jäkla tur att jag rev ner kökslampan ;)
Så lades det på ny cement och spacklades på bägge ställen.
Mer hann de inte idag trots att deras svar på min tidsfråga på morgonen var att detta kör vi över på en dag
Jo jag tackar ja...
 
 
Ungarna och jag spenderade ÅTTA timmar i Alexanders sovrum och det var en GROV felkalkylering av mig. Jag hade förstått av kontrollgubben som var här i onsdags att arbetarna jobbade mellan 8 och 13 så jag hade varken planerat någon lunch, mellan mål eller tagit fram något ur kylen och ställt på något lättåtkommligt ställe, typ vår sängkammare.
 
Så när tiden gick och ingen mat fanns inom räckhåll så fick vi picnicka med en påse chips i vår säng och det var ganska så mysigt det också. Fast inte så nyttigt.
Nu vet jag tills i morgon och kan göra ett litet förråd på mitt nattygsbord.
 
Miss nummer två var att jag lämnade den bärbara ute på matsalsbordet så den blev inplastad med det andra möblemanget, och vi fick klara oss utan tills gubbarna gick för att äta "frukost" vid 11-snåret. Då jag ålade mig in under plasten, men ovanpå matsalsbordet och fick fiska fram den ur brötet.
Man lär så länge man lever.
Därav inget inlägg under dagen och dessutom så fick Alexander nån typ av ägande-känsla för datorn när den hamnade på HANS skrivbord.
 
Men det gick ganska så bra att leka med ungarna timme ut och timme in i ett litet sovrum. Bättre än vad jag hade förväntat mig. Fast Alexander konstaterade, efter att Irma haft sönder både våran leksaksstad med trätåget och legoklossarna OCH vårt ihopknåpade världspussel, att någon mer bebis i detta hus skulle INTE komma på fråga.
;)
 
 
 
 
 
 
Men killarna kommer tillbaka i morgon alltså och ska ta sig an
Irmas rum, stora toaletten och korridoren. Hoppas även att de ska fixa till ett par skavanker som de lämnade efter sig.
Fast i morgon har Alexander och jag möte med öron/hals-doktorn för utvärdering av provsvaren som vi gjorde för TVÅ veckor sedan. Så Älsklingen får komma hem tidigare från jobbet och lösa av på byggarbetsplatsen.
Vi får se hur DET går.
 
/Y
 

Skrivet den: 2012-07-12 Klockan: 00:16:34

Förberett

...för byggarbete. Nu kan jobbarna komma för nu har jag plockat bort allt lull lull.
 
 
 
Vad konstigt det känns att se sitt hem alldeles kalt och renplockat från saker. Känns nästan som om vi skulle flytta.
Men det ska vi ju inte....tror jag...hoppas jag ;)
 
Jag har plockat undan allt från ytorna som kan bli smutsiga när de sätter igång här. Lite kaosaktigt faktiskt, för jag har ingen aning om VAD de ska göra och heller ingen aning om VART de ska börja eller HUR mycket de hinner med på en dag, två dagar....tre, fyra....hemska tanke.
 
Jag frågade inspekteraren som var här vad jag skulle plocka undan och förbereda och han var mer inne på spåret att.....ingenting typ.
Vad?
Så var det förra gången de var här också. Hiva över ett plaskskynke och så bara sätta igång med att hacka, slipa och måla.
Nej den här gången så plockade jag vackert bort det som jag kunde och knödde in det på de ställen där det fick plats. Vilket inte är på många, hemma hos oss nu i dagsläget ;) De två sovrummen där inget ska göras typ.
 
Och så gjorde jag en sak till.
Jag slet ner kökslampan från taket. Med följden att färg och spackel följde med. Så nu MÅSTE han ju fixa där också kan man tycka. När han ändå är igång.
Förra gången så målade de bara över, med resultat som får nackhåren att resa sig på mig.
Nej denna gången tar jag hämd ;) Här ska göras ordentligt.
 
Jag ska flytta in den bärbara i sängkammaren så får vi se om vi får till nån byggrapport i morgon bitti.
Eller så blir det inget gjort av något.
Vi får se hur det blir.
Vi får ta´t som det kommer.
 
Jag ställer klockan på 7 i alla fall :(
Snart är det sommarlov igen.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-11 Klockan: 13:31:40

Nu blir det fixat av här

....hoppas jag.
 
 
Arbetsledaren från försäkringsbolaget har varit här på morgonen för att inspektera vad som bör åtgärdas i lägenheten på grund av fuktskadan som lägenheten råkade ut för, för MÅNGA år sedan. Innan vi ens flyttat in här och vi har bott här i snart tre år.
 
De ska visst komma i morgon klockan ÅTTA och börja arbeta.
Det blir att ställa väckarklockan och hiva upp barnen och in i något hörn där vi kan få husera. Det ska nämligen åtgärdas i vardagsrummet där TV:n står (herre gud hur ska detta gå, en förmiddag utan TV), i korridoren som är mellan sovrumsdelen och vardagsrumsdelen, i köket, i stora badrummet och så hoppas jag verkligen att de tar sig an Irmas rum.
För där har vi gett upp.
 
Det ska hackas bort i alla sprickor, spacklas nytt, slipas och målas. Men målningen skulle få vänta tills efter att vi kommit tillbaka från sommarstugan.
Vi åker ju på onsdag, wiiiiiiii :D
 
I Irmas rum så sa arbetsledaren att det inte fanns någonting att göra förutom att vänta ut fukten. Att den ska torka.
Hur lång tid det nu kan ta.
Alternativt kan man måla med en oljefärg, men det måste göras precis innan vi åker för den luktar så starkt.
 
 
Ja nu hoppas jag verkligen att det blir fixat av här så vi kan göra i ordnings Irmas rum och flytta in henne där efter semestern.
FAST det är ju ingen idé att göra något om det ska bli förstört hela tiden, så som vi hållit på nu.
Bättre då att vänta.
 
Herre gud vad det tar tid att göra i ordning saker. Jag vill ha det färdigt NU, så man kan börja med det roliga, målning, tapetsering och inflyttning.
Mamma! Hur långt är det kvar......
...får jag lust att säja hela tiden ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-11 Klockan: 00:05:11

Dag i blåshålet Arinaga

Idag hamnade jag i vinkelvolten.
Och jag hatar när det blir så.
Den typiska jungfru-vinkelvolten.
Förbenade stärntecken.
Jag funderar hit och dit på att jag vill hitta på något, men funderar så mycket och vill göra det så himla bra att det till slut rinner ut i sanden och inte blir något med något gjort.
Och så blir jag på jättedåligt humör av det.
 
 
Några som också blev irriterade av det var ungarna. Och när Irma pillat ner pipen i jos-nappflaskan och hällt all jos över sig, när syskornen bråkat hela förmiddagen och Irma blivit förpassad in i spjälsängen för att sova middag och Alexander satts att göra sommarläxor, och Irma på något magiskt vis lyckats pilla upp vattenflaskan och blött ner hela sängen och efter TVÅ timmar i sin säng forfarande inte somnat:
Ja då släppte vinkelvolten och jag slängde ner allt jag kunde komma på att man möjligtvis kunde behöva för att åka NÅGONSTANS och göra NÅGONTING med ungarna.
 
Vädret i Las Palmas var grått, grått, grått och jag såg folk på gatan med JACKOR på sig.
Här!?
Det blev att åka söderöver i oceanångaren ;)
 
 
 
 
Vi hamnade i Arinaga, precis efter flygplatsen där solen naturligtvis sken och det var 4 grader varmare än i Las Palmas. Men vad har man för nytta av det när det blåser så mycket där, jämt, att man nästan blåser bort.
 
Vi försökte att ha picnic på en gräsmatta i en park och fick hålla i pastaskruvarna hårt för att inte vinden skulle ta dem. Och Irma blev lite rädd för palmerna som böjde sig ner och rasslade som gamla spöken.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och till slut så kom Älsklingen, för det är där han hämtar varor till sin lastbil, och så blev hela familjen samlad. Men då hade jag så mycket blåst i skallen, och sand i ögonen, att då ville jag åka hem ;)
Men jag hade i alla fall fått ut oss på en utflykt.
Inte illa pinkat av en beslutsfattare med beslutsångest som jag.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-10 Klockan: 13:38:11

Ett oväntat fynd

I går eftermiddag åkte vi ner till Las Canteras-stranden för att prova ännu en ny lekpark med barnen, för att Yohanna skulle få sin dagliga dos med prommenix och för att vi sedan skulle kunna gå in på shoppingcentrumet Las Arenas för att leta på nån magisk lösning till Irmas rum.
 
Jag powerwalkade Canteras-stranden fram och tillbaka. Tog cirkus en timme och jag tog INGA kort fastän det var sånna fina bilder. Mörk, ovädersnalkande himmel mot guldgul sand och surfande badsjälar. Det finns ju inget dåligt väder. Och det var ju inte kallt.
 
Jag tog inga kort, dels för att jag inte visst att detta skulle bli en dag som det skulle skrivas ett blogginlägg om. Och dels så övade jag mig i att mindfullnessa. Vara i ögon-blicket. Se vad jag gjorde och uppleva det, istället för att ständigt söka intressanta motiv och stanna för att fota.
 
Hur som helst, att powerwalka på Las Canteras är som att ta själsligt självmord. Visserligen är det många som motionerar på den avenyn, men ännu fler sitter bredvid på de otaliga ute-serveringarna och dricker en drink, äter något gott eller slickar på en glass. Jag har VÄLDIGT svårt att motivera mig när jag ser sånt och går hela tiden omkring och funderar på varför jag måste powerwalka och kämpa som en gnu när det enda jag vill är att sitta på en uteservering och njuta av livet.
 
När det blir semester, då jäklar...
 
I alla fall. Efter fettbränning och rastning av ungar gick vi till shoppingcentret och jag spetade in på H&M medans de andra roade sig med en PlayMobil-utställning som fanns där.
Hur skulle jag kunna undvika att gå in på H&M?
Det stog ju REA med stora bokstäver i skyltfönstret.
 
Och det FÖRSTA som jag fick syn på var mina boyfriend-jeans-shorts som jag köpte mig för så länge sedan och som jag lovat mig själv att belöna mig med igen, fast i en annan storlek, när jag kommit ner i min målvikt.
Och de ENDA paret som fanns kvar var min storlek 38.
Det var ju klart att jag var tvungen att köpa dem. Ett sådant tillfälle får man inte låta gå sig förbi. Och när jag ändå var i farten så fick det följa med en jeansklänning med hem också.
10 euro.
Det är ju som hittat.
 
Och allt från ett presentkort som jag fick för lääääänge sedan, så jag behöver inte ha dåligt samvete för det ;)
 
 
Nu är bara frågan om jag ska ta detta fynd som ett tecken på att jag redan är i mål, eftersom jag hittade belöningen nu och inte sen ;)
Ha ha man hittar på vilka ursäkter som helst...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-09 Klockan: 23:56:34

Hårdhandskarna mot kackerlackorna

Det har blivit mycket kackerlackor här på sista tiden. Men det är så som livet har sett ut för oss och det är värmen som gör det. De monstren gillar värme, då sticker de fram sitt fula tryne och lever upp.
Och jag HATAR dem.
De ger mig ilningar och hysteriska anfall.
 
Så nu måste jag få berätta om vårt senaste utfall i kampen mot dem. Älsklingen var så stolt i går att han bara gick omkring och mös och sken som en liten sol, muttrandes för sig själv; Vi gjorde det. Tänka på 1000-an att vi gjorde det.
 
Så då får jag varna känsliga läsare, som är kräkmagade och som har lätt att få mardrömmar på nätterna att sluta läsa nu. För detta var det närmsta Indiana-Jones-i-de-fördömdas-tempel-upplevelse som jag kommit.
Huvaligen...
 
 
Vi har ju haft väldiga problem med kackerlackor inne hos oss. Vi har hittar stora rackare springandes omkring även fastän vi döds-sprayat så fort som vi åkt bort över helgen.
 
Något har varit galet har vi tänkt. SÅ många kackerlackor kan det inte flyga in genom de öppna fönstrena om dagarna utan att vi märker något. De måste komma in på några andra vägar.
 
Vi har tätat och letat och tätat igen. Alla sprickor, hål och öppningar i lägenheten som funnits har fått antingen silikon i sig eller spacket. Tätt ska det vara.
Ändå har de funnits där.
 
I vår lägenhet så går det som en stor pelare i köket där alla avloppsledningar från hela byggnaden passerar. Den är ju täkt med kakel så det är ju inget konstigt med det. Men vi har tyckt att det luktat avlopp från den lite då och då. Men allt eftersom vi tätat sprickor, även i denna pelare, så har lukten förbättrats. Dock aldrig helt försvunnit.
 
Längst upp i staket så har vi stukatur och där denna stukatur sitter fast på denna avloppspelare så har vi även röret från köksfläkten sittandes så det har varit lite svårt att riktigt se hur det ligger till med spickor just i den zoonen. Men så igår så fick Älsklingen för sig att han skulle speta upp där, slita loss köksfläktsröret och kika om det inte fanns något riktigt mystiskt där som kunde orsaka denna kloaklukt i vårt kök.
 
Sagt och gjort och mycket riktigt så visade det sig att en av stukaturdelen inte var riktigt fastsatt mot väggen utan det var en stor glipa där.
Älsklingen gick för att hämta stora silikontuben för att täta den glipan och jag spetade upp där för att kolla in den otroliga snickarmissen i vårt kök, då jag ser två stora antenner stickandes ut från glipan.
- Hörru, skriker jag till Älsklingen. Det sitter en jätte-kacke-lacka här och väntar på att krypa ut. Jag ska ta och spraya den så den dör.
 
FEL!
 
Det visar sig att i denna spricka så finns en stor motorväg in i avloppsrörs-kanalen och när jag sprayar där så blir alla kackerlackor som bor där inne helt vansinniga och ska bara UT.
Det välde ut kackerlackor som i värsta Indiana-Jones-filmen och jag blev bara hysterisk och skrek rakt ut.
Jag stog i köket i bara fötter utan något tillhygge att drämma till dem med. Älsklingen kom springande och fick kasta tofflan sin på dem och raskt stoppa tidningspapper i glipan för att stoppa rusningstrafiken.
 
 
Det tog lång stund innan jag sansat mig och slutat skaka. Men då stoppade vi papper i glipan och så mycket silikon att nog huset kommer att rasa innan denna glipan öppnar sig igen.
Men nu är den tätad och vi tror att ÄNTLIGEN har vi hittat vari-70-singen alla dessa monster kom ifrån.
 
Brrrrrrr! Vad äckligt!
Men nu hoppas jag verkligen att det blir slut på alla dessa kackerlackshistorier i mitt liv.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-09 Klockan: 13:27:57

Uppe-med-tuppen-måndag + lista

God Morgon eller förmiddag som det är nu.
Här har vi varit uppe sedan länge. Vi stog på busshållsplatsen redan klockan 8 för att åka till fotdoktorn och visa upp Alexanders fötter.
Det såg bra ut, ingen förändring, snarare förbättring. Och sånt känns ju alltid skönt även om jag aldrig varit något orolig för just detta problemet.
 
På en timme hade vi tagit bussen, hälsat på vårdcentralen, fått fötterna undersökta, beställt ny tid till om ett år, inväntat ny buss och kommit hem.
Det kallar jag att saker och ting flyter på som det ska.
DET gillar jag.
 
Men vad skönt det är att ha sommarlov!
Det märker man en dag som denna när man helt plötsligt har en tid att passa och måste gå upp och stöka omkring på morgonen.
Man vänjer sig fort vid att leva sommarlovs-liv ;)
Ingen av ungarna, och inte jag heller för den delen, ville gå upp i morse. Tur att det bara var idag som vi hade "möte".
 
Men nu är det måndag, förmiddagen går, vattengubben har varit här och ordningen är återställd på lägenhetens väggar efter att vi målat över alla fläckar med RÄTT kulör på färgen denna gång ;)
 
Måndagslista a´la jennyn kommer här:
 
- att det bara är en vecka kvar till semestern. Då ska vi åka två veckor till sommarstugan och bara sola, bada och vara.
 
- att vi lyckades spåra och åtgärda kackerlackornas motorväg in i vårt hus. Vilken upplevelse. Jag hade mardrömmar hela natten om det,och Irma också. Mer om det senare. Men det känns SÅ skönt.
 
- att jag var ute i fredags >>> och även om det inte levde upp till mina förväntningar så är det bra att komma ut och lufta sig ibland.
Och att jag överlevde ;)
 
- att de nya skorna >>> inte gav några som helst lidanden. Kanske att man skulle våga ha på dig dem även vid icke festliga tillfällen också.
 
- att det inte är alls långt kvar till mitt viktmål nu och jag kommer i alla mina byxor i garderoben.
 
- att jag har en ny mobil som fungerar så bra och inga stora summor har jag slösat på den heller.
 
Men nu drar det igång här. Tvättmaskinen är påsatt, Lillskatten sover, lunchen ska lagar, tvätt ska vikas och sedan måste det vattnas blommor hos svärmor och ut och kneta i spåret för att ta igen två dagars stillasittande.
 
Hepp!
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-09 Klockan: 00:23:40

Fredagens gelej

Min väninna C ringde mig i fredags och frågade om jag inte ville gå ut en sväng, äta nåt gott, dricka nåt gott och titta lite på folk.
Sist jag var ute var ju i melodifestivaltider >>>, så det är ju inte varje vecka som jag får tillfälle att gå på galej. Så då får man inte tveka.
 
Och så hade jag ju de nya skorna >>> som stog alldeles oanvända i garderoben och bara suktade efter att få komma ut och lufta sig.
 
Så nu fick de komma ut och jag är FÖRVÅNAD. Inga skoskav, och då är jag en person som får skoskav av ALLT. Alla skor ger mig skoskav och dessa var ju dessutom snyggskor = extra känsligt.
Men jag led inte ett smack av varken klackar eller sömmar.
Jag är väldigt tacksam.
Kanske håller jag på att bli lite spanska ändå, som alltid kan gå i klackar utan att se ut som en martyr ;)
 
Men kvällen då?
Läggningen av ungarna gick kanon. Jag hade lagt fram kläder och panikmålat naglar som INTE fick några skvaningar. Så allt började väldigt lovande.
Vi tog en taxi ner på stan och satte oss på ett uteställe för att ta en bit mat.
 
KACKERLACKOR!
Jag säjer bara kackerlackor. De små dj#¤%!½na är överallt och springer upp och ned för gatorna. Medans vi satt och åt så dödade snubben vid bordet bredvid oss två JÄTTEstora. Och flyger gör de. Och gör så att det kliar över hela kroppen ;)
 
Och restaurangen, fråga inte om den, för jag lade inte namnet på minnet. Det var ingen idé. Jag tänker inte rekommendera den ;)
Hos mig går det inte hem när det är pyttelite mat på tallriken. Även om det är jättegott. Det blir nästan värre av det. Man vill ha mer och blir så besviken.
 
Och det var jättelite folk på stan.
Konstigt.
Det brukar alltid finnas folk i Las Palmas.
Jag vet inte om semestern har börjar och alla dragit söderöver till sommarstugorna. Folktomt var det i alla fall.
 
 
 
 
 
Men vi åt LITE mat i alla fall. Drack ett par gin & tonic. Snackade en massa strunt. Och så blev det en någolunda tidig kväll för att vara oss.
4.
Taxi hem och det var det. Resten är historia. Bakis på söndagen och det vet jag väntar mig. Spelar ingen roll om jag så bara dricker vatten hela kvällen lång. Jag är bakis dagen efter. Jag vet inte om det är för att man varit uppe hela natten och vänt på dygnet eller vad det är.
Jag blir bakis.
Så är det och har alltid varit.
 
Nu väntar väl ett halvår tills nästa gång jag går ut och det är väl tur det. Så man återhämtar sig. Man är ingen ungdom längre ;) Och så är det inte lika roligt som det var förr heller.
Hå hå ja ja, vad jag lät gammal nu ;)
 
Det var kul att komma ut i alla fall. Även om det var ett fruktansvärt gnällande här just nu ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-08 Klockan: 15:30:38

Sammanställning av Real Life - Carpe Diem

Idag är jag tillbaka till livet igen ;)
Igår var jag död ;)
Ett jäkla slöseri med livstid att vara bakis tycker jag. Därför går jag inte ut så ofta nu-för-tiden. Speciellt om man inte haft så roligt att det är värt att vara så dålig dagen efter.
Men mer om det, och om utgången, tar vi senare.
 
 
Carpe Diem handlade ju veckans Real Life om >>> och att göra något speciellt i vardagen för att den ska skina lite extra bland alla tråkiga vardagar. Och jag berättade om hur jag och Älsklingen ibland på lördagarna försöker att laga lite exta god mat, dricka lite gott och sitta ner och PRATA med varandra. Något som inte ges så mycket tillfälla till i vår vardag med små barn.
 
Men att gå ut med en kompis, som jag gjorde i fredags, är också ett sätta att sätta guldkant.
Med mig själv.
Ge mig själv någonting som inte ges tillfälle till så ofta. Gå ut själv, vara mig själv Yohanna, äta gott, prata ostört med en väninna och kanska bli "lite" på kanelen.
Då kanske det är värt den där dagen efter som inte är så kul.
 
Fast den där dagen efter, då jag är bakis, kan också vara en guldkant. För när jag är bakis så är jag en helt annan person, mer mig själv, mer avslappnad på nåt sätt.
Förstår ni vad jag menar?
När jag är bakis så måste jag inte gå upp och gå ut på morgonrunda. Jag måste inte hinna en massa saker under dagen. Jag måste inte hitta på kuliga saker med ungarna. Jag måste inte laga en massa god och nyttig mat.
Jag bara slappar och låter dagen få bli som den blir. UTAN att skrika på ungarna eller stressa Älsklingen hit och dit.
För det FÅR man göra när man är bakis. Eller jag KAN inte göra så mycket annat då ;)
 
Och idag så blir det en typisk bakfyllelunch, för det räknas fortfarande som att vara bakis idag ;)
- Grillad kyckling (ja vi kör med mycket kyckling här ;)  ), Pommes & Bea-sås.
Så då kan man nästan räkna det som guldkant också, med familjen ;)
 
 
Andra som satt guldkant på vardagen denna veckan är:
 
- AnneliH har kört Carpe Diem mest hela veckan och det kan hon, som hon säjer, tacka vädret för. Det är ju inte så himla roligt att sitta på stranden när det regnar. Även om det kan ha sin tjusning med om man känner för sånt ;)
 
Annars så när man är en familj med många personer så brukar det ju vara plånboken som styr vilka guldkanter man kan hitta på.
Det är så himla sant.
Så himla tråkigt men sant.
 
- Fru Visp som inte tycker om uttrycket att "fånga dagen" eftersom hon tycker det låter bättre att släppa den fri, tog sin gubbe på orden när han sa att han ville fira sin senester med en god bok i solstolen och en drink i handen och så fixade hon det.
 
Ibland är det enklaste, det bästa ;)
 
- Gardenhouse och henns gubbe som har en lantgård UTÖVER det vanliga arbetet betonar det viktiga i att verkligen hitta på något som inte har med den delen av livet att göra. Att hitta på saker med varandra.
Och det bästa rådet:
"Ha tålamod och förståelse för varandra och bråka inte om allt utan välj striderna."
 
Det var guldkanterna denna veckan och kom ihåg att leva i nuet, stanna upp och lukta på blommorna eller regnet. Men också hitta på något lite speciellt då och då.
 
/Y
 
PD Freja >>> hoppade med här i sista sekunden och berättade om deras familjeguldkant i lördags. DS

Skrivet den: 2012-07-07 Klockan: 20:01:13

Dagen efter

Jag är hemma.
Jag lever.
Men är bakis.
 
 
Det förtjänade jag ;)
Inga skoskav.
 
Återkommer.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-06 Klockan: 22:20:50

Fredagsvägning, kort o gott

Som alltid innan jag ställer mig på vågen inför veckans ögonblick av sanning ;) så tänker jag för mig själv:
- Hur har det gått? Har jag gått upp eller ner, eller mitt-i-mellan?
Och det är ju egentligen helt omöjligt att svara på, jag har för det mesta inte en susning.
 
Jag kan ha en liten känsla om hur det har gått, om jag är riktigt ärlig mot mig själv ;) Jag vet ju hur mycket jag har snedstegat, hur många frestelser jag har fallit för och hur duktig jag har varit att motionera.
Ibland kommer det till och med omständigheter som är helt acceptabla att det har blivit som det blivit.
 
Men för det mesta så har jag gått upp när jag tycker att jag borde gått ner och tvärt-om. Det har gått så himla långt att jag nu är lite rädd för att ställa mig själv den där frågan. Det har gått lite troll i själva förutspåandet, eller tyckandet.
- OM jag tror att jag gått ner så kommer jag BANNE mig att ha gått upp.
- Jag får INTE tänka att jag gått ner.
Är tankar som istället kommer in i huvudet på mig.
Inte bra alls att man börjar att bli skrockfull på det området också ;)
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,8 kg.
:D
Så döm om min förvåning när jag såg detta resultat.
Fredagsstämningen kom som ett brev på posten och jag kan inte låta bli att gå omkring här hemma och småle.
 
UTVÄRDERING
Ja det har egentligen inte varit något speciellt med denna veckan. Jag har gått mina rundor på eftermiddagarna i nån park när vi tagit ut och rastat ungarna. En timme, eller NÄSTAN, ska man väl säja. Jag är en jäkel på att avrunda ;)
Förutom i går då, då vi var på stranden, och vi kom hem sent och var trötta.
Då blev det ingen.
 
Och inte idag heller blev det någon. Min väninna C ringde och vi ska gå ut en sväng ikväll. Så det blev att veckohandla, hem på stört, bada ungar och panikmåla naglarna. Ingen runda där heller :(
 
Maten har vi ätit och inga frestelser denna veckan. Om det inte räknas som en frestelse att jag tog ett bett (halva korven) av Alexanders grillkorv igår när ungarna fick korv och makaroner.
Finns det något bättre än korv och hederliga makaroner?
Jo antagligen. Men det är rackarns gott när man helst inte ska äta sånt.
 
Det var denna veckan.
Morgon Eftermiddagsrundor - (Nästan)Check!
Mat - Check!
Plankan - Återigen fått till ett par i parken ;)
Och 1,9 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y
 

Skrivet den: 2012-07-06 Klockan: 10:47:18

Bloggstrul

Jag har, precis som MÅNGA andra varit med och använt och utvärderat blogg.ses nya bloggplattform. Det har varit lite strul hit och dit i flera veckor nu.
Säkert mer än vad jag märkt. Därför vill jag testa nu med er.
Detta inlägg lägger jag ut NU, klockan 9:47 här på Gran Canaria, 10:47 hemma i Sverige.
Kan någon vara snäll och skriva en kommentar med klocklaget då den så det :D
Pleeeeeese ;)
 
 
För jag har märkt att kommentarerna kommer väldigt mycket senare än när inlägget publicerades :(
 
Sedan så finns där en nu funktion i kommentarerna att jag ska kunna svara på dem med ett direktsvar och det svaret ska komma till kommentatörens e-mail. Det fungerar inte för mig när jag svarar till mig själv.
Har ni fått e-mail från bloggen med mina svar?
 
Jag tycker nämligen att det är så himla jobbigt att man som kommentatör ska behöva gå tillbaka in på inlägget för att se om man fått svar.
DET funkar inte för mig.
DET tröttnar jag på.
 
Så har alla frågorna från Gran-Canaria-svaren >>> försvunnit.
Kommer ni ihåg? Ni fick skicka in frågor om hur det var att leva här >>> och så svarade jag så gott jag kunde.
Alla de frågorna hade jag liggandes i ett utkast och svarade på lite pö om pö när andan föll på.
I plattformsbytet så försvann alla dessa frågor, för de var visst för gamla på nått vis ;) och nu sitter jag här utan frågor...
 
Om ni inte hittar frågor och svar bland de som redan finns, så får ni gärna skicka in så fortsätter jag med GranCanaria-berättelserna.
 
Till slut så har jag sett att det kommer upp en KO lite då och då när man vill kommentera hos folk på blogg.se. Det betyder ju att något strular men ibland så kommer faktisk komentarerna fram ändå.
Häng kvar, vi hoppas att det fixar sig fort.
 
Om inte annat så kan ni ju alltid skicka en hälsning på Fejjan >>>.
 
Hat så underbart i sommaren och nu ska det FREDAGSVÄGAS här.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-06 Klockan: 00:00:52

Det BLEV en dag på stranden...

Ja jag åkte faktiskt iväg till stranden.
Och det blev faktiskt bra.
Det blev till och med väldigt mycket bra ;)
 
 
Fast det höll på att INTE bli det.
 
Det var dåligt väder i Las Palmas på morgonen, grått och kallt. Men det kan ju alltid spricka upp, det vet man aldrig.
Men eftersom jag hade bilen hemma och hade förberett mig på att få åka iväg utanför Las Palmas, eftersom det nästan jämt är sånt här väder här, så drog vi iväg.
 
Jag hade planerat att åka till en strand precis utanför Las Palmas som de andra mammorna brukar åka till och som de prisar högt och lågt. Det är ju NÄSTAN alltid väderbyte precis vid stadsgränsen söderut och solen brukar skina där nästan jämt.
Bara man kommer utanför Las Palmas.
 
Nästan jämt.
Inte idag.
Vi kom fram till stranden och det var nästan lika gråmulet där som i Las Palmas. Vi provade att gå ut på stranden och känna oss för. Skulle man kunna spendera dagen där ändå?
Vi höll på att blåsa bort och att få hela strandens sand i ögonen.
NEJ! Det skulle inte gå.
 
För det är ju ett annat problem när man kör söderöver och kommer utanför Las Palmas, VINDEN. Det blåser otroligt mycket ända från stadsgränsen, förbi Bahia Feliz och San Augustin, ända tills man kommer förbi Playa Ingles och Maspalomas. Där, när man kommer runt sydspetsen, där mojnar det.
 
Så jag funderade och funderade. Vad skulle vi göra?
Att åka ända tills förbi Maspalomas skulle ta oss en halvtimme till och kändes väldigt långt.
Men så slog det mig att jag var ju INTE kanarier och att en halvtimmes bilfärd för att få komma till sol och bad var en piss i Oceanen för mig som är svensk ;)
 
Så vi drog vidare till El Pajar. Annars känt som stranden vid Betongfabriken där mina föräldrar alltid vill äta när de är här. Och omgivningarna är kanske inte så vackra, men solen sken, det blåste inget och stranden är mer eller mindre barnvänlig.
Ingen trängsel. Ingen som kan komma bort. Ganska så lätt (peppar peppar ta i trä) att hålla koll på två ungar samtidigt. Och utomordentliga parkeringsmöjligheter :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Och om det är nån som tror sig se att Irma leker med en sallads-slev i bad-poolen så kan jag berätta att den ser rätt. Man får inte vara kinkig när det gäller att fixa leksaker till ungarna. Det gick jättebra att leka med hushållsverktygen på stranden. Jag kan ju inte hålla på att köpa hinkar och spadar hela tiden ;)
 
Men nu är vi trötta här och har sand i ögonen. Så jag får återkomma med ytterligare anekdoter i morgon. För jag tror nästan att jag blev lite på-flörtad där på stranden och sånt känns ju alltid lite extra härligt för mamma-egot när man står i bikini.  ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-05 Klockan: 09:44:00

Det blir en dag på stranden...

Ja jag tror att det är dags att jag tar mig i kragen och tar med ungarna på något sommarlovsaktigt som PLAYAN ;)
I två veckor har vi varit hemma och slappat och inte gjort någonting. På eftermiddagarna så har vi, i och för sig, åkt till någon park eller gått till den bredvid så att ungarna, och mamma, fått springa/gå av sig.
Men inte speciellt spännande.
 
 
Eftersom alla badprylar som vi har finns nere i sommarstugan så har jag fått fixa en andra uppsättning att ha här i Las Palmas.
Och det är inte lite saker som ska fixas; solkräm i alla olika nivåer, simpuffar så att mamma slipper ha hjärtat i halsgropen HELA tiden, leksaker och sånt som kan roa de små i alla fall nån sekund, parasoll att skydda oss med, matsäck som ska kunna ätas av alla sittandes på en filt som inte drar till sig sand SÅ mycket.
Och vatten. INTE glömma mycket vatten. Det går åt en massa när man är ute.
......och badkläder. Jag har ju glömt badkläderna ;)
 
Min bok eller tidning kan jag glömma hemma, det är ingen risk att jag kommer få sitta nån längre stund på handduken ;)
 
Jag är lite orolig, det måste jag få erkänna. Själv med två monster på stranden där de kan komma bort eller dränka sig.
Men vad ska man göra?
Älsklingen har lång dag idag och möte ovanpå det. Vi kan inte sitta här hemma och vänta på honom när det är sommarlov, sååååå:
Mot playan!
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-04 Klockan: 23:19:07

Dagens smallunch: Lax- och potatissallad

 
Lax är väldigt gott.
Och väldigt dyrt här nere.
Den matvarubutiken som vi gör våra veckohandlingar i tar 16 euro per kg. för färsk lax. Det är ju inte klokt. För det priset köper jag ingenting.
 
En annan matvarukedja brukar ha färsk laxt till 7 euro kilot OM man köper hela laxen då vill säja. Det brukar vi köra ibland när vi känner oss rika. Och så fryser jag in den i portionsbitar.
 
Men på sista tiden så har jag sett att "vår" matbutik har fryst laxfile till MYCKET billigare pris. Fast den har sett så tråkig ut att jag inte velat prova den. Smal, tunn och torr ser den ut på nått vis.
Fast på sista veckohandlingen så var jag så sugen på lax, och vi hade slut på fynd-laxen i frysen och inte haft tillfälle att fylla på ny, så jag klämde till med ett par frysta laxbitar.
Och dessa provade vi igår.
 
Lax- & Potatissallad
Skala småpotatis och skär på hälften.
Skala ett par lökar och klyfta dem.
Lägg på bakplåtspapper och blanda med 3 tsk olivolja.
In i ugnen på 225 grader tills de fått lite färg, ca 20 min.
 
Skär en laxfile i kuber och lägg in i ugnen, ovanpå potatisen. Stek i ytterligare 10-15 minuter.
Blanda om.
 
Strimla sallad i en bunke.
Skär ett par tomater i bitar och lägg i bunken.
Blanda i laxen och potatisen i salladsbunken.
Blanda i balsamvinäger och flingsalt efter smak.
 
 
Detta är en favvorätt hos mig som återkommer ofta, när jag har lax hemma. En varm sallad känns alltid mer mättande än en kall. Och denna får fyra gafflar av fem hemma hos oss.
God, lätt och mättande.
Pricis som en lunch ska vara.
 
Och den frysta laxen, ja den skötte sig bra. Inte alls så tokigt. Kan mycket väl tänka mig att köpa den igen om det krisar ;)
Men den smakade lite beskare, lite starkare i sin smak. Och var lite hårdare och torrare än färsk lax.
 
Nu hittade vi ju fyndlax igår, när vi var på tapet-excursion >>>. Till det facila priset av 8,7 euro. Inget att tveka på. Så nu har jag fyra färsk-lax-portioner i frysen innan jag måste köpa fryst igen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-04 Klockan: 14:25:44

Morgonbestyr

Detta är vad vi har pysslat med idag på morgonen.
Lite fina tattosar som kom i en leksaksväska som PAPPA föll för igår ;)
 
 
 
 
 
 
 
Jag har LÄNGE gått och funderat på att skaffa mig en tatuering, men tvekat, och velat och inte kommit till skott.
 
- Dels så har jag inte hittat någon som jag gillat. Den måste vara speciell, passa mig och inte innehas av "alla" andra.
 
- Dels så är det så jäkla dyrt att göra dem och det finns liksom inga sådana "överblivna" pengar som kan användas till sånt lull lull.
 
- Dels så har jag tvekat att skaffa mig något som "alla" andra har. En tatuering, det har ju var och en idag och är inte alls något speciellt. Man vill ju gärna vara lite originell ;) på något sätt i alla fall ;)
 
- Dels så har jag tvekat att sätta på mig någonting som kommer att vara för alltid. Något jag kommer att få leva med i resten av mitt liv. Tänk om jag skulle ångra mig? Jag som har problem att välja vad jag ska äta när jag är på restaurang och ALLTID ångrar mig så fort som jag sagt vad jag ska ha till kyparen.
 
- Dels för att det fortfarande anses som lite "fult" att ha en. Här i alla fall. På anställningsinterjuver så kan man få frågan om man har en och i många fall så finns det regler om att man inte får ha en om man ska jobba där, i alla fall inte en som syns.
 
FAST jag är ju ganska så gammal nu, har inte så långt kvar att leva, och verkar heller inte få nått jobb. Man kanske skulle...
Och så har jag sett en, som är jag.
Kanske som julklapp ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-04 Klockan: 00:52:34

På jakt efter lösningar

Det märks att det är sommarlov. Vi kommer senare och senare i säng, ALLIHOPA, och det gör absolut ingenting. Jo för Älsklingen gör det ju det förståss, stackarn har ju inte sommarlov än.
 
Idag åkte vi iväg för att leta alternativ lösning till Irmas rum. För varje dag som går så flagar det av mer och mer spackel som vi satt upp. Det är nog bara att inse att det kommer inte att gå och måla något tak där, som det är nu. Det är antagligen för mycket vatten i det och det tar alldeles för lång tid för att torka ut det.
 
Vi funderar på att sätta upp korkmatta eller frigolitskivor istället som vi kan måla på.
Hmmm, får fundera mer på det.
 
Men i alla fall, mitt där ibland alternativa-lösnings-letandet, så stack vi emellan med lite tapetletande. Den där dagen då vi kom hem med fel kulör på väggfärgen >>>, då passade vi även på att slå till på väggfärg till Irmas rum. Och det var ju det jag skulle visa, vilken färg det blev, när jag inte kunde föra över mobilbilderna till datorn >>>.
Lila.
 
Men så har jag tykt att Alexanders rum verkat lite kalt och inte så hemtrevligt. Det blir ju lätt så när man bara målar väggarna och inte har något mönster som livar upp.
 
Och så såg jag denna vägg inne hos Small-Town-Sara >>> och blev så förtjust. Hur trevligt vore det inte att ha en fondvägg med tapet, inne i barnens rum?
Och just denna tapeten vill jag ha. Gröna nyanser till Alexanders rum och lila till Irmas. NATURLIGTVIS så finns inte just denna tapeten här.
Men man kan leta efter en snarlik.
 
 
 
Och det har vi gjort idag.
Och det tog VÄLDIGT mycket längre tid än man tror.
Ungarna kom i säng vid 22, huvaligen. Fast det är ju sommarlov ;)
 
Och nu kommer jag säkert att drömma om tapeter i natt.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-03 Klockan: 12:24:18

Förklädd grönsakssås

 
Här kommer ett tips till alla dem som kämpar med grönsaksvägrande barn eller andra grönsaksvägrande familjemedlemmar (gubbar till exempel ;)  ).
 
 
En sås jag brukar göra när jag grillar en kyckling på helgerna. Ja vi kör mycket kyckling här. Det är billigt och en kyckling räcker till två gånger, ÄN så länge, nu när ungarna är små ;)
 
- Koka en kastrull med grönsaker:
i ½ liter vatten med en kycklingbuljongtärning stoppa en lök, en vitlök, två slantade morötter och en stor squash i bitar.
- Häll av hälften av buljongen, skeda i lite av spadet från den grillade kycklingen och en ½ dl kräm fräs.
- Mixa med stavmixer.
- Salta efter behag.
Smaskigt som 17 och ingen har en aning om att de äter grönsaker.
 
Ibland är det ju så svårt att få i ungarna grönsaker och jag ger upp. Jag vill inte tvinga någon att äta något de inte tycker om. Jag kommer själv ihåg hur det var när man var liten.
MEN faktum är att de bör äta grönsaker och att de verkligen tycker om dem om de inte VET vad de äter.
 
En kompis till mig mixade i kycklingkött i pannkakssmeten för att få i sin unge annat än just pannkakor.
Det man inte vet...
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-03 Klockan: 00:53:37

Filmtajm: The Holiday

Jag gjorde det igen ;)
Fastnade framför en sån där amerikansk romantisk humor-film.
The Holiday >>>
 
 
 
Det är som vanligt; två tjejer med brustna hjärtan byter bostad över julhelgen, blir kära och allt slutar lyckligt.
Inget överaskande.
Inga tårar.
Och Älsklingen somnade i soffan ;)
 
Jag vet inte varför jag gillar sådana här filmer så mycket, men det gör jag. Det är som att läsa serietidningar, avslappnande.
 
Den får en 3:a av 5 möjliga.
Tidsfördriv.
Mys pys.
Och avslappning.
Och NATURLIGTVIS löööööööööve ;)
 
/Y
 
PS Angående de där fläckarna på väggarna >>> så uppdagades det, efter en noggrann undersökning av målarburkarna att det INTE stog samma referensnummer på dem.
Vem har gjort fel?
Hon som blandade eller jag som sa nummret?
Vem vet.
Jag fick i alla fall en ny burk med RÄTT nyans, så nu ska det väl bli fläckfritt här hemma :D DS

Skrivet den: 2012-07-02 Klockan: 15:08:19

Måndagslista med eufori

Ja det är MÅNGA saker som man kan vara glad över idag och gladast är nog spanjorerna över fotbollssegern igår.
 
Men jag kommer inte långt efter, nu när jag har lyckats överlista datorn/mobilen och nu kunnat föra över bilderna. Visserligen inte som det ska gå till, men det fungerar.
 
Fast visst finns det saker som jag INTE är så glad över också idag: att Irmas rum verkar bli en omöjlig uppgift och att vi snart ger upp där efter att ha målat och spacklat om, åtskilliga gånger och det fortfarande flagar sig i taket; och att färgen som vi köpte för att måla över alla hack och fläckar i övriga lägenheten INTE riktigt verkar stämma överens med den nyans vi hade innan.
 
Samma referensnummer, samma färg, samma butik men ändå olika.
Same same but different kan verkligen passa här :(
 
Ja, vattengubben var här i morse med lite att dricka åt oss och jag har inte burit in flaskorna i skafferiet än ;)
 
Och att det inte verkar som att man kan få in bilder i blogginlägget när man bloggar från mobilen.
Nån som provat och vet?
 
Men solen skiner ute, det är sommarlov (även om grannen började borra i golvet klockan 08:05 i morse) och två och en halv vecka kvar till semestern ;)
 
Det blir naturligtvis måndagslista a´la jennyn ;)
 
- att Spanien vann fotbollen igår >>> för det förtjänade de verkligen.
Grattis Spanien!
Och jag kan meddela att Las Palmas står kvar, så ni med bokade resor hit behöver INTE avboka ;)
 
- att jag kommit på ett listigt sätt att föra över mobilbilderna till datorn >>>. Nu har jag suttit hela helgen och försökt. Våldgästat datasnubben och fört chattkonversation med Samsung-supporten. Inget hjälpte.
Nu fixade jag själv och är så stolt ;)
 
- att jag kommer i smaljeansen >>> och lite annat efter låååång tids väntan. Kom på det just nu och det ligger ständigt i bakhuvudet och glädjer ;)
 
- att vi köpt fin färg att måla med i Irmas rum och jag kan nästan inte hålla mig ifrån att sätta igång. Men det ÄR nog bäst att vänta tills taket fått ordning på sig >>>.
Kanske ;)
 
- att veckans Real Life >>> blev en utmaning istället och OBS ni har hela veckan på er. På lördag gör jag en sammanställning och delat ut nästa veckas på en gång.
 
Så där ja.
Dags att börja med lunchen och snart har denna måndagen gått också.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-01 Klockan: 20:48:10

Vi är beredda!

Klart vi sitter här och hejjar.
Precis som HELA Spanien :D
 
 
I eftermiddags tog vi ungarna och åkte till parken Juan Pablo II här i Las Palmas. Överallt såg man spanska flaggor och spanska tröjor. Till och med personalen på cafet i parken var klädda i spanska färgerna och sjöng "nu tar vi dom" hela tiden. Bilar åkte tutandes omkring på gatorna och i många fönster så hängde det spanska flaggor eller banderoller.
Det var stämning helt enkelt ;)
 
 
 
 
 
Nu får vi hålla alla tummar och tår för att Paellan spelar som de ska och Spagettisarna inte sparkar FÖR mycket på benen eller ligger och såsar i gräset ;)
 
Återkommer för nu BÖRJAR det.
 
/Y
 
Halvlek
Vilken jäkla match det blev. I alla fall första halvlek ;)
Vi skulle ju lägga barnen i pausen med det går INTE kan jag berätta. Adrenalinet är uppe vid örsnibbarna nu. Höga på chips, dricka, skrik och MÅÅÅÅÅÅÅÅL.
 
Grannarna har skrikit så mycket så jag tror nog inte de har en enda hel möbel kvar där inne. Och utanför fönstret så skriker man så jag är osäker på om det kommer finnas något Las Palmas kvar om Spanien vinner.
Ni som bokat resa hit kan ju planera in en avbokning ;)
 
Man kan ju lugnt säja att det är en helt annan sak att titta på fotboll hemma i soffan med ungarna drickandes 0% öl. Istället för att sitta på pub med de andra spanjorerna och skrika sig hes.
Bägge två alternativen är speciella och väl värda att upplevas.
 
Nu börjar det igen...
 
SLUT
Puff!
Nu är det gjort, det som ingen gjort tidigare. Vunnit EM 2008, vunnit där på följande VM 2010 och till slut ett till EM på raken 2012.
Fy 70-singen vad de var värda det.
Och det är nästan, eller det känns för 1000:an som om jag håller på att bli lite spansk ;)
Vilken vår det har varit. Först eurovisionen och så EM på det :D
Då kan man känna sig stolt.
 
/Y

Skrivet den: 2012-07-01 Klockan: 02:24:49

Real Life - Carpe Diem

På en av de bloggar som jag trillat in på (förlåt kommer inte ihåg vilken det var nu), så berättas det att man har en liten låda med små påhitt/uppdrag som man ska utföra för att hålla "gnistan" vid liv i sitt förhållande. Mannen, alternativt kvinnan drar en lott varje vecka/månad? Och ska sedan uppfylla det som står på lotten.
 
Jag tycker att detta låter som en jätterolig idé, för till syven och sist, så måste ju ett förhållande vårdas. I det "riktiga" livet så finns det ju inget "levde lyckliga i alla sina dagar" utan att BÄGGE parter har dragit sitt strå till stacken ;)
 
 
Den här veckan kör vi en lite annorlunda Real Life, med en utmaning, på temat "Carpe Diem".
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Jag och Älsklingen försöker, ibland, att få till små romantiska middagar på lördagskvällarna för att "hålla gnistan vid liv". Ansträngningar att få till andningshål där vi sitter ner och TALAR med varandra som "förr i tiden", när det bara var vi två och vi hade all tid i världen att berätta hur dagen varit, vad vi går och tänker på, gamla minnen, för att äta lite gott i lugn o ro och ta oss tid för varandra.
Vardagen ger liksom inte utrymme för sånt med två monster i huset ;)
Och inte orken heller för den delen ;)
 
 
Därför blir veckans Real Life en utmaning att hitta på något speciellt denna veckan, med din Älskling, med dina barn, med en vän, med dig själv. Något utöver det vanliga vardagslivet, en liten guldkant, ett äventyr eller vad du nu vill hitta på. Något som gör just detta nuet speciellt, något att komma ihåg, mitt ibland alla dessa dagar av vanlighet som passerar.
 
För oss, idag, blev detta en liten improviserad middag. med två 1-euros flaskor vin. Ja det finns faktiskt sådana här ;) En massa minnen från de snart 10 åren som passerat. Och ett recept från min barndom:
Kinesiska pannkakor
Som min mamma lagade till oss när vi var små, och som JAG hatade.
Stek nötfärs.
Blanda med lika delar senap som kinesik soya.
Blanda i en burk böngroddar.
Stek pannkakor och gör små knyten av dessa som gratineras i ugn med ost.
 
Naturligtvis så somnade Älsklingen i soffan.
Men, hey, sånt är livet ;)
 
 
Berätta!
- Vad gör vardagen speciell för dig?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om.
Och denna veckan så kör vi tills på LÖRDAG. Så att alla får tid till att hitta på något LITET speciellt i vardagen. 
Lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på lördag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
/YRSS 2.0