Skrivet den: 2012-11-30 Klockan: 13:31:51

Fredagsvägning inför semestern

....och bara ordet semester/Sverigeresa gör att det hoppar till i magen och jag blir alldeles luddig i huvet. Nej jag har inte varit på glöggen än. Men resfebern har satt sig på huvet och jag kan inte tänka klart.
IIiiiiiiii!
;)
 
FREDAGSVÄGNING
Som vanligt stog jag där i badrummet, tidigt på morgonen, yrvaken och sömndrucken, men med en diffus fredagskänsla i magtrakten.
Är jag glad? Förväntansfull? Död? ;)
 
Nå Yohanna, vad har hänt denna veckan?
Har du NÅN aning/känsla av hur domen blir?
 
Eftersom jag lade av med varje-dag-vägningen när mili-vecka-entusiasmen lade sig så har jag, denna veckan, inte haft en susning om vart pilen har varit på väg.
Jag kunde ana mig en känsla av att jag måste ha lättat. På kläderna ni vet. Inte mycket och det kan mycket väl ha varit kläderna som blivit lösare av användningen ;)
Men samtidigt så hade jag en samvetsfråga med mig själv hur mycket jag egentligen har ätit. Och jag HAR ju ätit, alltså måste jag ha gått upp ;)
 
Men.
- 400 gram
Tack och bock för den och jag har SOM VANLIGT inte en endaste förklaring som låter vettig till detta.
 
UTVÄRDERING
En helt vanlig vecka. Varken hit eller dit med något över huvud taget. Lagat bra mat men ingen pizzasallad eller dragit ner på något extra. Morgonrundor ALLA dagar, eftermiddagsaktiviteter så där nu i reseförberedande tider. Helgen var ju i och för sig jobbig med loppisen. Men jag stog mest still och sedan åt vi ju skräpmat.
Inget speciellt alltså.
 
Men nu ska vi ju då på semester och det är ju alltid bra med en plan ;)
 
Att säja att man ska banta när man är på semester är ju som att gå på restautang utan att äta. Så planen är väl att jag ska få njuta med gott samvete. För hujeda mig vad jag har längtat efter detta. Få ta familjen till Sverige och fira jul där. Ja jul blir det ju inte nu. Men i alla fall förberedande jul.
 
Jag ska äta knäck så käkarna går ur led. Äta så många nygräddade lussebullar att det står mig upp i halsen. Julskinka ska jag njuta av, MED fettet och garneringen på, för så gillar jag det. Lutfisken ska jag dränka i såsen och jag ska hoppa över brysselkålen OM det nu är det jag vill. Och rödbetsalladen ska jag smeta överallt där det passar sig och INTE lämnar fläckar ;)
För sådana saker får man inte här nere varenda dag.
 
 
 
 
Ja nu blir det dags för att njuta Sverige-jul med Familjen Kaos.
Och snön är på plats har jag hört.
 
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och NÄSTAN ½ kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-30 Klockan: 01:39:43

Sammanställning av Real - Gnäll

Då så.
Då kör vi igång med årets sista Real Life, höll jag på att skriva. Men riktigt så fort har året inte gått. Det är ett tag kvar och jag ska bara åka på semester i två veckor. Veckan innan jul är jag tillbaka igen och då ska vi NATURLIGTVIS köra en julspecial.
Men med mer info om den återkommer jag med.
 
Veckans tema var alltså GNÄLL >>>.
 
 
 
 
Hörrni det här med gnäll är ju en känslig sak, något jobbigt att tänka på. Alla vill väl vara glada och positiva, ge energi och få folk på gott humör.
Inte vara en gnällspik och surkärring.
 
Men det är ju inte samma sak att gnälla som att tala om sakers negativa sidor.
Och det är ju inte samma sak att gnälla som att se saker realistiskt och verkligen se att:
- Det går aaaaaaaldiiiiig (kännt närkingskt ordspråk) ;)
 
Men VAD är skillnaden?
 
 
De som funderat och rannsakat sitt gnällande denna veckan är:
 
- Dagliga Ljusglimtar tar upp två klassiska och onödiga gnäll: det är FÖR varmt, när det egentligen är värmen som vi går och längtar efter hela lååååånga vinterhalvåret (varför heter det vinterhalvåret när den mörka årstiden sträcker sig nästan 99% över året?) ;)
Och att ungarna ska bli sjuka när de inte ens visar ett tecken på att trilla dit.
Men hon konstaterar att stress och trötthet ger mer gnäll och att ändrar man bara på det kan saker och ting visa sig från en helt annan sida.
 
- Freja ransakar sig själv på djupet och kommer med en MYCKET klarsynt reflektion. Hennes främsta klagooffer jobbet är någonting som hon egentligen borde vara väldigt glad över, något som inte alla har förmånen att ha. Och hon kommer också med en anledning till att det är så.
Att klaga på jobbet är ju en väldigt vanlig sak. Man tillbringar ju så otroligt mycket tid där, så när det inte funkar tar det över en stor del av livet.
 
- Ansibecki tror inte att hon är en speciellt gnällig person. Hon gnäller bara när hon är sjuk, och då ÄR det ju väldigt synd om henne ;)
Anledningen till att det kan vara så är att hon får utlopp för sitt gnällande i låtskrivandet och kan då istället vara den som "peppar" bland folk.
 
- Jenny i Wales funderar på om inte svenskar är ett väldigt gnälligt folk som gnäller på det mesta. I alla fall gämfört med walsarna som har mycket MER att gnälla på egentligen men inte gör det. Och en teori från Jenny är att vi har det FÖR bra i Sverige.
 
En sak dock som det verkar gnällas om i HELA världen, är vädret. Och så även här på Gran Canaria. ÄVEN här gnäller man om vädret ;)
 
- Anna försökte att förklara en vinkelvolt och jag är inte riktigt säker på att jag kan sammanfatta det hela. MEN jag har ett hum om vad det är som hon klagar på ;)
 
Alltså att tycka är ju inte samma sak som att gnälla. Någon tycker något och du blir intresserad av det. Just för att personen tyckte eller "gnällde".  Du skaffar dig lite mer information om sken som det tycktes och vips vet du mer än den som tyckte från början.
Hänger ni med?
Det blir liksom en vinkelvolt här då, då man kommer på sig själv med att veta mer än den som visste från början och DÅ kommer på att den som visste inte hade en susning om vad den talade om.
Och DET gnäller Anna om ;)
 
Nu är jag inte riktigt säker på att detta blev något klarare än när Anna själv förklarade, men så är det ;)
 
Ha ha!
Mycket gnäll.
Och kan gnäll vara bra?
Hur som helst så var det fruktansvärt intressant att höra vad ni tyckte. Tack så hemskt mycket för att ni var med.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-29 Klockan: 13:33:17

Här slösas det papper

...för just nu går skrivaren varm och spottar ut ark efter ark som ska försäkra oss om en problemfri resa till Sverige. Problemfri i alla fall angående resan eftersom det är biljetter som jag skriver ut ;)
Det kan ju vara dags.
Vi åker ju på söndag.
 
 
 
 
Ghhhaaaaaa!
Jag hade egentligen tänk att skriva om spanska MAMMOR - MADRES ;) Något som jag gått och funderat på läääääänge.
Många observeringar och tankar som skulle få komma ut och bli till något beskrivande.
Men det blir FÖR mycket.
 
Kan det blir så där för er också?
Att det man ska skriva om blir för mycket för att få ordning på och få ner på pränt. För mycket för att det ska bli någon struktur på.
Och kanske lite FÖR upprörande för att jag ska kunna tänka sakligt på det.
 
Det får ligga och mogna till sig lite i huvet så får vi se om de flygande tankar, som mest beter sig som en skock yra hönor eller vettskrämda fåglar just nu, lugnar ner sig lite så att det går att flytta om dem till något som skulle kunna gå att läsa med behållning ;)
 
Det blir skolhämtning och tvätt-upphängning så länge.
Lugnande trygga, tråkiga saker...
 
/Y
 
PS Glöm inte Real Lifen >>> tills ikväll. Redan torsdag. Inte klokt. Skynd skynda ;) DS

Skrivet den: 2012-11-29 Klockan: 01:44:54

Här börjar det att närma sig

...och vissa saker blir klara, en del är under bearbetning och en del, faktiskt de flesta, är helt galna och abslolut vägrar att bli nån ordning på.
 
 
 
 
Jag tvättar och packar upp, handlar nytt och tvättar igen. På något sätt så fylls bara lägenheten av nya högar och de redan undanplockade märks inte så mycket.
Vi håller på att drunkna i kaos ;)
 
 
 
 
I måndags kom vi iväg och fick köpt nya festkläder till ungarna att ha med på resan och till jul. De NYA färgerna är jul-rött och lila och ÄNTLIGEN fick jag på skitungarna något som i alla fall påminner lite om färgmatchning. Jag tycker att det är så sött när de är små och är klädda i samma kläder. Ja inte samma då men ni fattar ;)
 
Men det får inte gå för långt.
De får inte se ut som dockor.
Lagom käckt och tufft men ändå så man ser att de hör ihop.
De är ju små så kort tid och kommer säkert SNART att sätta ner foten och inte vilja.
Men denna julen så....är det jag som bestämmer ;)....tror jag.
 
Men det där med att få till ett julkort.
Nja.
Det är ju inte det enklaste.
Och förutom mina och Älsklingens föräldrar, så kanske folk inte bryr sig om de får ett kort på skitungarna eller ej.
Jo VI så klart då, de stolta föräldrarna. Vi bryr oss
 
 
 
 
I söndags ja, vi var ju på loppis >>> och skulle köpa oss en souvernir att ta med oss hem till Sverige.
Det-gick-åt-skogen.
;)
Men vi fick äta glass och jag kom hem med världens finaste fynd.
En kvartett med väskor och en snuskbok för hemmafruar (tror jag  att den har kallats) ;)
 
 
 
 
Väskor kan man ALDRIG få för många av.
Och inte skor heller ;)
Mer väskor och skor åt folket.
 
Men nu, nu ska jag knoppa. För i morgon är det torsdag och jag har en bunt med projekt som måste börja lösa sig.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-28 Klockan: 15:17:00

Här har vi fått en ny rutin

....som jag inte hade en aning om att vi skulle ha; tandborst-bus.
 
(Uppdatering: Efter lite strul med nybörjar-youtubandet så är det nu fixat och SKA gå att se på klippet. Annars så hör av er igen. Det är inte lätt detta ;) )
 
 
 
 
Som jag berättat tidigare >>> så vill Irma inte alls borsta tänderna. Inte för allt smör i Småland. Hellre äter hon glödande kol.
....eller hur man nu ska beskriva saken.
 
När det är dags att borsta tänderna så blir det gråt och tandagnisslan, OFELBART.
Älsklingen har fått tagit den rollen....på kvällarna (hornen växer ut he he).
Men på dagarna måste jag görat själv, och borstas tänder ska det.
Det är en sak som jag INTE tummar på.
 
Så det har hittills varit: hålla-fast-ungen-i-ett-järngrepp-och-utnyttja-att-hon-skriker-som-en-galning-och-i-alla-fall-öppnar-munnen-taktiken.
Mitt hjärta har blödit men borstas tänder ska det.
 
Det har även testats taktik som: ställa-upp-alla-leksaker-som-finns-på-handfatet-och-hoppas-att-hon-distraheras-och-inte-märker-att-vi-borstar.
Den fungerar.....ibland.
 
Men nu har skitungen kommit på att hon kan springa undan, springa runt bordet, leka katt och råtta med mig.
Och hon är snabb ;)
Sen brukas det hamnas i sängen och avslutas med kittel och gos tills andan går ur och det blir lite slakt i armarna som klöser och benen som sparkas så hårt (Irmas alltså). ;)
 
Det funkar ganska så bra.....när det inte är bråttom.
Och jag försöker att öva mig i mindfullnes och vara i ögonblicket och njuta av det fina jag får vara med om.
Härligaste gos med min lilla Lillskatt, min argbigga, vår stora överaskning Irma.
 
Så här kommer Yohanna i Las Palmas första videoblogg ever. Man vet aldrig, det kanske blir fler ;)
Det är alltså tandborstningen som vi bråkar om ;)
 
 
Och lägg för 1000-ingen inte märke till alla högar överallt. Det är stortvättning och sortering på hög nivå inför resväskepackning som gäller just nu hemma hos oss.
 
Yohanna i Las Palmas och skitungen Irma goes webblogg alltså ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-28 Klockan: 00:20:00

Här ficks det loppis-erfarenhet

....när vi stog på loppmarknaden i Arguineguin i lördags >>>. Klart att jag tar till mig och lägger på minnet. Man var väl inget proffs och saker och ting kan behövas justeras till nästa gång. För SJÄLVKLART blir det en andra gång ;) Vi blev ju inte av med allt som måste blis av med. OM vi ska kunna stänga dörren till lägenheten ;)
 
Först och främst, kan ingen säja åt mig att hålla klaffen när jag kommer med sådana här ideér. När jag kommer på sånna braighta ideér som att stå på loppis, tjäna storkovan och samtidigt bli av med allt skräp hemma, kan inte någon fråga mig om jag tänkt på den här idén riktigt ordentligt från början till slut och om jag verkligen är säker på att det är det bästa att göra JUST NU.
Inte bara hålla med mig och säja:
- Kul Yohanna, det gör vi.
Utan:
- Stopp å belägg Yohanna. Det där ska du inte pyssla med nu, utan fokusera du på Sverigeresan. Loppisen kan du ta när du kommer tillbaka.
 
Men det är så dags att komma SEDAN och klaga på att det blev mycket packning i bilen som sedan skulle fyllas med ÄNNU mer packning från sommarstugan. Och det kanske inte var så smart att gräva fram allt detta när det sedan ska ställas undan nånstans igen för man INTE säljer ALLT som förhoppningarna var. Och det kanske är lite jobbigt just nu att vada i väskor och påsar hemma medans man SAMTIDIGT försöker att tvätta allt som ska med på resan OCH packa väskorna som ska med.
 
Suck!
Men man lär sig så länge man lever.....säjer de som vet ;)
 
 
 
 
Oceanångaren FULLpackad med loppisgrejor på väg ut på äventyr.
 
Note to myselfe:
Inte köra loppis SAMMA vecka som det ska packas ihop en sommarstuga för att forsla hem saker. För du kommer INTE att sälja allt som du tagit med dig dit, hur mycket du än hoppas på tom bil vid hemfärd ;)
 
 
 
 
7:15 var vi på loppis-parkeringen och fick, efter en tids nervös väntan, två rutor som visade sig vara PERFEKTA. Parkeringsplats alldeles bredvid ståndet, en bänk att sitta på och INGA grannar att knuffas med.
 
Note to myselfe:
Reservera SAMMA rutor till nästa gång + glöm INTE alla galgar hemma så att du får montera ståndet själv medans caffisen måste åka tillbaka till stugan och hämta dem.
I och för sig så tog han med sig skitungarna och det var ju skönt ;)
 
 
 
 
Frukosten var packad dagen innan och intogs i bilen av glada och förväntansfulla ungar som fick prova O´Boy för första gången. Ja det har lixom inte blivit av tidigare. Men ingen hit. Bara halva kliantelet gillade det.
 
Note to myselfe:
Förbered frukost dagen innan med allehanda frukostingredienser, det går åt. Men tro INTE att du själv ska hinna sitta ner och njuta av picnic-frukost med familjen ;)
 
 
 
 
Så körde då själva marknaden igång och det var ståhej redan från första början. Redan INNAN vi fått upp själva ståndet så kom det ett par "skumma" killar och frågade vad vi skulle sälja ditten och datten för. Speciellt intresserade var de av alla barnskorna och ville köpa dem allihopa.
Fast inte till det priset som jag hade tänkt mig ;)
 
Då blev det ingen affär och det hade man ju kanske kunnat ångrat.
 
Men jag kommer ihåg från den första och enda gång som jag stått på loppis tidigare. Då som nu kom det förbi en "skum" typ och frågade om vissa varor i ståndet.
DÅ föll jag för erbjudandet han gav mig och kände mig nöjd. Tills jag såg honom sälja mig grej i ett stånd längre bort för det DUBBLA priset.
Den enkla går jag inte på igen.
Då får det hellre vara.
 
Note to my selfe:
Gå inte på några snabba affärer med "skumma" typer om det inte är en jättebra affär ;)
 
 
 
 
Och marknaden ja, den rullade på i sakta mak och jag sålde lite här och lite där. Älsklingen agerade barnvakt och leverans av diverse nödvändiga saker som kall läsk, choklad och toalettombyte.
Och här kan man väl lugnt påstå att jag lärde mig lite inför framtida försäljning.
 
Note to myselfe:
- Prismärk ALLTING. Folk orkar inte fråga.
- Ha INTE för mycket saker framme. Folk orkar inte rota i högar med kläder.
- Bord är en bra investering inför framtiden att ha och lägga upp på.
- Häng fram lite ögongodis på speciellt barnkläderna som annars drunknar i mängden. Hänga upp på nån ställning tex. Gör paket erbjudanden eller gör korgar med storlekar.
- Ha inte för höga priser. Men heller inte för låga för folk prutar på ALLT.
- Placera parasollet så att det blir skugga för tittande folk.
- OM möjligt, lägg ner kläderna redan upphängda på galgar i lådan. Man spenderar en hel oändlighet med att hänga upp kläder på galgar och sedan ta ner dem igen och vika. Jag höll på hela dagen ;)
 
 
 
 
 
 
Det var det och självklart så blev det lunch på kanariska MacceD - Peppe Chiringo. Fast jag hade faktiskt inte tänkt det utan förberett lunch hemma i stugan.
Men allvarligt. Man blir SKIT-trött av att STÅ på marknad. Jag var helt slut efteråt och det blev faktiskt inga rundor på HELA helgen (ve och förbannelse vilken ångest). Jag var så slut att jag bara ville sitta och stirra ut i luften. Något som jag inte gjorde eftersom vi åkte på annan loppis i Maspalomas på söndagen och sedan packade ihop stugan på eftermiddagen.
 
 
 
 
Då kan vi väl lägga detta till handlingarna och bläddra vidare till nästa kapitel: Sverigeresan.
Iiiiiiii!
Vad nervöst det blev nu då ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-27 Klockan: 00:19:00

Real Life - Gnäll

Det har blivit dags för sista Real Lifen på ett tag.
Under Sverige-resan tänkte jag nämligen trycka på paus-knappen och ägna mig åt att fika med min mamma, leka i snön med mina skitungar och kanske ett och annat överaskande äventyr - vem vet?
Vi kör igång igen när jag kommer tillbaka, var så säkra.
 
Men nu veckans tema - obefogat GNÄLL ;)
 
OBS TORSDAG OBS TORSDAG OBS TORSDAG
 
Real Life, en utmaning som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv.
En utmaning som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Här-om-dagen fick jag sällskap på min morgonrunda av en annan mamma. Och hon berättade, när vi gick förbi en skola som jag inte hade fattat VAR en skola, att just denna skola var en yrkesskola där det bland annat fanns en frisörutbildning som alltid behövde "försökskaniner".
-Jag går alltid hit när jag ska färga och slinga håret, sa hon. För 80 spänn så får man hela köret fixat. Som hittat. För jag måste färga ofta, fortsatte hon, för annars så syns alla gråa rötter som jag har i huvet ;)
 
Då kom jag på mig själv, ja helt utan att tänka på vad jag sa, jag är ju från gnällbältet och att gnälla ligger liksom i generna på mig. Det rinner gnäll i blodådrorna i min kropp ;)
- Det är så synd. Jag har nämligen inga gråa hår, hävde jag ur mig. Jag tycker det är så roligt att färga håret och prova olika nyanser, men jag behöver det liksom inte eftersom jag inte har några gråa hår att dölja.
Trääääälit som mina förfäder skulle ha sagt ;)
 
När jag kom hem så började jag fundera på det där.
- Vad i hela friden hade jag sagt?
- Varför hade jag sagt så där?
- Och vad i 70-singen var det att gnälla på?
Något positivt, något som jag borde vara stolt över hade helt plötsligt blivit något trääääälit.
- Varför då?
- Vill jag gnälla?
- Eller ser jag helt enkelt bara negativa saker i allt runt omkring mig?
 
Men jag tror att det är så med mycket runt omkring oss. Vi klagar mycket hellre på saker än vi lovsjunger dem. Det är liksom roligare att klaga än att prisa. Man får mer uppmärksamhet på gnäll än på beröm.
 
 
 
Nu vill jag höra, jag är väl inte ensam?
 
- Brukar du gnälla på något som egentligen är en positiv sak?
- Är du medveten om det?
- Och vet du vad det kommer sig av?
 
Jag menar jag borde ju bara vara glad över att jag inte har några gråa hår.....på huvudet. Jag har HITTAT gråa hår på andra ställen där man INTE brukar färga så mycket. I alla fall inte jag ;)
Och gnället hoppade liksom ur munnen på mig utan att jag hann att tänka mig för. NU vet jag ju, NU har jag reflekterat och förstått.....tänkte efter före....i efterhand ;)
Färga håret kan jag ju göra ändå. Det behöver man inte ha gråa hår för att få göra.
 
Men dessa gnäll kan finnas var som helst och hoppar som grodor ur munnen när man minst anar det. När man BORDE säja tvärt-om istället och glädja sig åt det man gnäller över.
 Att det regnar när man vill sitta inne i soffan och läsa med gott samvete - ursch vilket dåligt väder ;)
Det är bara dåliga TV-program - när man egentligen har en god bok som väntar.....eller något annat skôj ;)
Att man blev sjuk när det var det där hemska provet - jäklar vad jag är sjuk nu igen.
Jag har sån stor stjärt - när stora stjärtar ska bli på modet igen....har jag hört ;)
 
Hajar ni?
 
OBS TORSDAG OBS TORSDAG OBS TORSDAG
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ torsdag kväll, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På torsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
OBS TORSDAG OBS TORSDAG OBS TORSDAG
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-26 Klockan: 13:35:25

Måndagslista med resfeber

....a´la gigantiska former blir det idag.
 
Trötta i huvudet efter en hel helg med loppis och en hel lägenhet full med påsar och kartonger att packa upp, ska vi försöka att komma i ordning OCH packa nya väskor med vinterkläder tills på söndag.
 
 
 
 
Tiden bara springer i väg och det är MYCKET som ska fixas nu, denna veckan, på bara 7 dagar.
- Först och främst har vi en hel Oceanångare full med loppisgrejor som inte blev sålda att bära upp och stuva in på något, helst osynligt, ställe i lägenheten.
 
- Sedan är det alla väskor med sommarkläder från sommarstugan som ska packas upp och hängas in.
 
- Så vill jag åka till H&M för att kolla upp lite finkläder till ungarna att ha med på resan och använda över jul och nyår. NU är det läge för finkläder. NU kommer det mycket helger och kalas att använda dem på.
 
- Och så MÅSTE man ju köpa med lite presenter när man åker. Man kan ju inte komma tomhänt om så bara det är lite smuggelsprit eller souvenirer ;)
 
- Och sist men inte minst så ska det ju packas väskor och bestämmas vad som ska ligga i vilken väska och VAD i hela friden vi ska ha med som matsäck på planer och efterföljande tågresa som INTE fastnar i tullen.
 
 
Men det var inte DEN listan som jag skulle göra nu utan en helt annan lista:
 
 
- att det bara är SJU dagar kvar till resan......men en massa att fixa.
 
- att vi stog på loppis i helgen och tjänade ca 600 spänn. DET var en erfarenhet som jag får återkomma till. Men vi överlevde....med näppe ;)
 
- att vi packat ihop sommarstugan och allt är i ordning där. Och vi överlede detta också, men det var på håret ;)
 
- att jag lärt känna en ny svenska (i min egen ålder) här nere. Den första på de TIO år som jag bott här. Det kan bli roligt och nyttigt för ungarnas språkutbildning.
 
- att vi ska göra så mycket roligt i Sverige. Schemat är nästan fullt. Blir tufft att klämma in lite slapp och fika också.
 
- att Aftonbladet spår snö tills i slutet a veckan >>>, SOM ska ligga kvar. Vi känner oss hoppfulla inför en VIT semester.
 
Och för er som undrar så kommer Real Lifen för denna veckan i eftermiddag/kväll, det beror på skitungarna ;). Jag glömde ju kamerasladden hemma i helgen och kunde inte fixa några bilder. Men den är på G.
Håll ut ;)
 
Nu samma som vanligt, skolhämtning, lunch, tvättmaskin osv osv....i all ivinnerlighet ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-25 Klockan: 19:20:00

Här plockar vi ihop sommaren

....för tiden i sommarstugan är över och nu väntar Sverigeresa, jul och nyâr. Efter trettondagen när allt lugnat ner sig, och OM sommarstugan inte är uthyrd, sâ kan det bli dags att öppna sommaren igen.
 
Hela vintern väntar.
 
TVÂ mânader pâ sin höjd ;)
 
 
 
 
 
 
 
Vi var pâ loppis även idag, men idag som besökare. Jag skulle köpa presenter till Sverigeresan och jag hade sedan tidigare sett ut vad jag skulle ha...
....och VART.
Pâ loppisen.
 
Klart att när vi kom dit var den killen med DET stândet som sâlde DET som jag bestämt mig för att inhandla, Inte där.
Det är ju sâ att man gâr ât ;)
 
Det fick bli nâgot annat istället.
Inte alls lika bra :(
 
Men dagens FYND blev in allafall den BOKEN som "hela världen" talar om just nu. Jag spetade i lugnan ro förbi stândet och tittade ner och fick se en hög med böcker....pâ svenska.
Men jag har ju aldrig tid att läsa tänkte jag sâ jag köper dem INTE. Men sâ sâg jag denna bland allihopa och dâ kunde jag ju inte gâ förbi.
 
Här ska kommas i stämning för lite rajtantajtan ;)
Men jag tror nog inte att boken fâr följa med till Sverige. Det är nog bäst att komma i stämning när man är hemma pâ hemmaplan sâ att säja...
 
Nân som läst den och kan rapportera om rajtantajtan-stämningen?
 
Annars sâ kan jag väl bara berätta att vädret var strâlande blâtt under loppisturen. Men sâ började det att blâsa upp och nu har det spöregnat under hela eftermiddagen.
Vi plockar ihop sommarstugan nu och ungarna hâller pâ att gâ balobas här och göra oss vansinniga.
- Vad skulle jag skaffa SKITUNGAR för?
 
Bästa att stänga ner här nu innan det blir världskrig....ghaaaaa.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-24 Klockan: 19:22:00

Här är vi en loppiserfarenhet rikare

....och vi har överlevt. Mer eller mindre ;)
 
 
 
 
 
 
Men man kan ju konstatera att man inte stâr pâ loppis för att bli rik ;)
Inte ens en 10-ondel av det vi hade med sâldes.
Men mer för att det känna sâ bra att inte slänga sakerna i soporna utan att, nästan nya saker, kan komma till användning pâ ett annat ställe.
 
Men sätter man priset till EN euro, sâ är det alltid folk som ska pruta. Sätter jag det till 50 cent sâ är det säkert folk som ska pruta pâ det ändâ ;)
 
Saken är den bara att jag glömde kamerasladden hemma sâ jag kan inte visa nâgra andra bilder än mobilbilder frân dagen. Men det är kanske lika bra för jag är sâ trött nu att jag gâr nästan ât.
 
Och kvar fattas att duscha HELA familjen Kaos och gâ till grannarna och äta middag. Skönt att slippa laga själv en dag som denna. Men vi fâr se hur det gâr med den sociala kompetensen när man nästan gäspar käkarna ur led och ungarna inte är pâ sitt bästa humör om man sâ säger ;)
 
Nä roligare än sâ här blir det inte idag.
Trevlig lördagsafton.
 
/Y
 
PS Efter-middag-uppdatering
Jag överlevde middagen och:
1. Nej, jag däckade inte redan innan jag kom fram till middagen ;)
2. Nej jag somnade inte heller direkt efter ett glas vin :) ;)
3. Och nej inte heller blev jag kalspackad och snackade hela natten.....fast nästan, för ett par glas vin gör UNDERVERK med en slutkörd mamma ;) ;) ;)
 
Men nu, SÄNGEN DS

Skrivet den: 2012-11-24 Klockan: 00:51:49

Här börjar helgen nu

....loppishelgen kommer den att gâ till historien som och jag hoppas VERKLIGEN att den blir bättre i fortsättningen än vad den har börjat som.
 
 
I alla fall.
Vi är framme i sommarstugan nu och det är dags för sängen efter att ha tröstätigt rostbrödsmackor sâ att det nästan inte blev nâgot kvar till picnicfrukosten pà loppisen i morgon ;)
 
I morgon klockan 6 ringer mobilen och klockan 7 ska vi vara pâ loppisparkeringen. Oceanângaren är sâ proppfull med "fynd" att vi själva nästan inte fick plats.
 
Hâll nu en tumme, por favor, att vi säljer âtminstode tillräckligt för en fika ;)
 
/Y
 
 
 
 
 

Skrivet den: 2012-11-23 Klockan: 13:34:45

Fredagsvägning

.....och det som skulle ha varit målgångsveckan för mig, OM jag hade följt min upplagda, omjusterade och försenade viktkurva.
 
Det blev ju inte målgång till beach 2012. Och nu inte heller målgång till Sverigeresan. Så nu SKA jag banne mig i mål innan 2-års-jubileét den 24 januari >>>.
"Planen" var ju att jag, efter ett par milliveckor skulle hinna i mål innan Sverigeresan och även lyckas få en eller ett par stabiliseringsveckor innan. För att sedan ta det lugnt och njuta på både resan och under jul och nyår.
Så blev det nu INTE.
 
Buääääääää! ;)
 
 
 
 
Är det NÅGOT som jag lärt mig under denna viktresa så är det att man kan verkligen inte lita på kroppen. Det spelar ingen roll om man äter och motionerar hur bra som helst under en vecka, resultatet kan bli hur som helst i alla fall. Man MÅSTE titta över ett längre perspektiv och se helheten och tendensen på viktkurvan.
Så ÄR det.
Och det tänker jag göra nu.
 
Nästa vecka fortsätter jag som vanligt.
Så kommer två veckor med semester och njutning, UTAN att frossa.
När vi kommit hem blir det EN vanlig vecka igen, fast som inte kommer att bli SÅ vanlig om det ska bakas lussekatter (som man inte kan låta passera ofrossade när de är nygräddade), stress ut på stan för att köpa klappar (och då MÅSTE man ju äta på MacceD), den årliga julkorgen från Älsklingens jobb (som vi INTE kommer att kunna låta bli att glänta på) och lill-julafton då det ska göras julskinka och provsmakas (för att inte glömma glöggningen vid paketinslagningen när skitungarna somnat).
Efter det blir det nyår.
Och avslutningsvist trettondag.
 
Det blir 1 och en halv månad här nu med en massa vägbulor och fallgropar för den som ska försöka hålla sig på banan.
Men det är ingen ide att gå och gräma sig. Det kommer en tid efter julen också och då är det tillbaka på banan som gäller ;)
 
FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
Det är ju så man går åt.
Helt otroligt att jag går upp efter att INTE ha gjort något speciellt och dessutom har en avslutad mens bakom mig som "borde" lämnat efter sig ett viktfall.
Men icke.
Det är bara att ta nyheten med gott mod......eller storböla en sväng och sedan ta sig i kragen ;)
 
UTVÄRDERING
Jag har väl egentligen inte gjort något speciellt denna veckan och det är kanske DET som är problemet.
Jag kom aldrig till skott med att göra min pizzasallad utan ätit normalt. Och det är klart. Så här på sluttampen, när det sista ska bort, då kan man inte äta normalt. Då måste man ta i lite extra och anstränga sig.
 
Morgonrundorna har jag kört som vanligt men det verkar inte räcka längre. Jag borde även komma mig för med något på eftermiddagarna. Men denna veckan har varit helknökad med klädgallring och loppisförberedelser.
Men jag borde.
Jag vet att jag borde.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och drygt ETT kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-22 Klockan: 23:54:28

Här vare kataloger

....till förbannelse. För DEN tiden på året har börjat och leksakskatalogerna står som spön i postlådan och reklamen på barnkanalerna har tagit över sändningstiderna så mycket att det nästan inte kvarstår nått endaste barnprogram att titta på.
 
Julen närmar sig.
Och med den, ångesten för att köpa julklappar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och med anledning av de nalkande julklapps-högtiderna (julafton och här även paket-kaos-trettondagen), och inte BARA för att vi ska stå på loppis på lördag, så kan det vara en god ide att gå igenom leksaksdjungeln som finns i skitungarnas rum:
 
- Vad leks det INTE med? (det mesta efter att högtidsdagarna är över och nyhetens behag lagt sig, det enda som brukar överleva tristessens intåg är kartongerna som av någon outgrundlig anledning ALLTID är skitroliga att leka med)
 
- Vad är sönder och orepparabelt? (Det mesta efter att tornadon Irma gått som en Terminator över alla leksaker)
 
- Vad behövs kompletteras med? (kalsonger och strumpor är ett höjdar-triumf-kort som alla ungar älskar)
 
Och den mest ångestladdade punkten:
- Vad ÖNSKAR de sig? (en otrolig föräldraångest här, för Guldklimpens högsta önskan är en Play och det finns inte en chans i universum att vi skulle kunna köpa EN julklapp för över 3000 riksdaler som dessutom kommer att orsaka mer bråk i familjen än nöje)
 
Skitungarna har sedan flera veckor tillbaka filat på sina önskelistor och Alexander är inne på sin 3:e om jag inte sett fel. Han har ringat in varenda leksak i ALLA kataloger och tror verkligen att han ska få allt.
INGA argument eller förklaringar går in i hans hjärna. Han är som sin mor på loppis: STJÄRNÖGD ;)
 
Men jag kan inte låta bli att tvivla på detta med julklappar. Visst det är jätteroligt att handla när man VERKLIGEN hittar den där klappen som man vet kommer passa. Och visst det är så roligt att se barnens tindrande ögon vid paketöppningen och se glädjen när de ser vad det får.
.....in my dreams ;)
För det var mest gråt och tandagnisslan förra julen kommer jag ihåg.
Skitungarna var så uppstressade vid paketöppningen att de bara slet upp paketen utan att reflektera vad det var i, kusinen började storböla av ett paket som innehöll kläder, Irma ville öppna alla andras paket och inte sina egna, Alexander var besviken över att det tog slut så fort och ingen av de vuxna ville vara den första med att öppna sitt inför de andra.
 
Hmmmm.
 
Så kommer jag ihåg att efter att ha haft paketöppning på julafton, andra eftersläntrare i mellandagarna, en ny julafton på trettondagen, julklappsutdelning i skolan och extra paketöppning vid rundåkning i släkten, så trodde skitungarna att det skulle vara paket varenda dag i framtiden. Och Alexander tjatade om paket ända tills det blev dags för hans födelsedag......i MARS ;)
Det var en lång jul.
Väldigt låååååååång jul för mig.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-22 Klockan: 13:38:00

Här rensas det fortfarande

...och nu har turen kommit till LEKSAKERNA som ska få sig en omgång av mitt kritiska öga ;)
 
Men först med anledning av veckans Real Life-tema så måste jag få berätta att för 4:e dagen i rad, och det är rekord för mig ;) så har jag fått på mig mascara vid morgontvagningen.
Jag kan snart kalla mig inskolad för att börja jobba ;)
 
Men nu över till leksakslådan, EN av tre.
Detta tar banne mig aldrig slut.
 
Och i eftermiddag kommer en kompis och ska hämta de kläder som hon lånat ut till Irma och som är urvuxna nu. Det är perfekt när man kan lånbytas med varandra.
Men nu har jag INGEN aning om vilka kläder som är hennes och vilka som ska säljas på loppis.
Därför kommer hon hit för att hjälpa mig.
 
Sedan är det tänkt att vi ska gå till parken med ungarna så de får springa av sig. Men det regnar av och till här idag, så det får vi se hur det går med det.
 
Men leksakslådorna alltså, och så skolådan och inte att förglömma krims-krams-lådan.
Rensa, rensa, rensa.
 
 
 
Vad i hela friden ska man med HUNDRA mjukisdjur till?
 
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-22 Klockan: 02:06:39

Sammanställning av Real - Sminkväskan

Onsdagskväll igen och jag sitter här och skriver sammanställning i reklampausarna på TV-programmet som jag följer. För det finns väl INGEN på televisionen som tror att folk sitter kvar i TV-soffan när de sänder reklam? Speciellt inte som det är reklam var 10:e minut.
 
I alla fall.
Det ska sammanställas om sminkväskan som var veckans uppdrag >>> och jag måste få berätta att sedan jag lade ut uppdraget och fick städat i badrumsskåpet och i sminkväskan, jag var ju tvunget att bloggstyla lite mitt i all Real Life ;), så fick jag en NYTÄNDNING för mitt sminkande och har nu lagt ytterligare ett moment till mitt morgonbestyr:
- mascaramålning.
Uj uj uj.
Snart kanske jag till och med kan kalla mig för vardagspiffig VARJE dag ;)
 
 
 
 
Hur som helst.
Jag har en sminkväska TILL.
Det trodde ni inte va?
En undangömd en, för speciella tillfällen, som aldrig tycks komma. Då jag ska få tid och inspiration, helst vid samma tidpunkt, och komma till skott och leka fram lite nya smink-kombinationer. För just nu kör jag med samma sminkning till allt, i mer eller mindre starka toningar.
 
Den står där och väntar. Förberedd med allt möjligt skôj ;)
 
 
 
 
Men nu tar vi och kikar ner i några andras sminkväskor:
 
- Dagliga Ljusglimtar använder märket Bodyshop för att hon vant sig vid det och slipper fundera på vad sjutton hon ska använda för märke.
Det är ju en djungel där ute.
 
Och eftersom hon precis börjat att jobba igen efter en lång föräldraledighet så TAR hon sig tid att sminka sig varje dag. Microegentid.
 
- Miriam sminkar sig inte ofta utan nån gång då hon ska vara extra fin. Annars så lönar det sig inte då det ofelbart börjar att klia i ögonen och vipps så har man pandan fixad, dvs mascara runt hela ögat ;)
 
Och eftersom hon inte köper nytt så ofta så köper hon, när hon väl köper, något som är bra. Dvs inte det billigaste ;)
 
- Freja använder i.d.bare minerals som underlag efter att ha provat sig fram med bara misslyckade resultat. Eftersom hon inte sminkar sig så ofta tycker hon inte om att lägga mycket pengar på sånt som bara ska ligga och samla damm, därför kör hon budgetalternativen. Förutom då på underlaget.
 
- Catarina, som är ny här, berättar att hon inte KAN sminka sig på grund av sin hudsjukdom. Mycket irriterande tycker hon eftersom hon skulle vilja det.
Men istället har hon en UPPSJÖ av nagellack. Liksom för att kompensera ;)
 
- Anna, som OCKSÅ har problem med hyn, använder en svindyr ;) kräm från Clinique och berättar att hos henne får det gärna kosta lite mer eftersom hon provat sig fram och hittat produkter som fungerar och håller vad de lovar. Efter tips hittade hon Dior och Clinique och nu är hon så nöjd att hon aldrig vill byta ;)
 
- Wildrose berättar att hon använder en dagkräm från Garnier och att hon VERKLIGEN märkt skillnad på olika märken. Nu använder hon läppstiftet Dior som är väldigt bra. Det negativa är att det är så drygt att det räcker alldeles FÖR länge för en som vill byta ofta och hoppa på nya trender.
 
- AnneliH visar upp ett HELT skåp med skönhetsprodukter som hennes karl undrar hur hon ska hinna använda ;)....och hon också som erkänner att över hälften är för gammalt och borde rensas bort. Hon kör med ett par dyra märken och resten, övervägande, budgetalternativ. Fast helst skulle hon vilja bo nere hon mig och bara behöva använda solkräm ;)
 
- AnnaS är verkligen inne på smink och tycker att gå in på KICKS är som att gå in i en godiaffär ;) De gånger som hon går osminkad är lätträknade. Rättare sagt endast då hon är på väg hem, nyduschad, från gymmet.
Hon brukar titta på sminkningar på youtube och försöka lära sig.
Och så visar hon upp en UPPSJÖ av färgpaletter som skulle göra vilken sminktokig person som helst överlycklig ;)
 
- Ansibecki anänder märket Mary Kay på grund av sin svägerska som jobbar med det märket och fixar bra priser. Annars så använder Ansibecki bara svart mascara och svart kajal. Och sminkväska? Det går lika bra med en plastpåse som är alldeles för underskattade som väskor.
 
Men denna krämen som denna tjej använder måste vara en mirakelkräm för hon måste ha fått den goaste komplimangen ever ;)
 
- Gardenhouse använder Oil of Olay (oh härliga barndomsminnen) som dagkräm på grund av att hon som 20-åring frågade en gammal dam med så slät hy. Dock tycker hon inte att den verkar fungera så bra på henne som på den rynkfria damen ;)
Annars så sminkar hon sig nästan varenda dag men märkena spelar inte så stor roll, bara de passar henne.
 
Jisses vad sugen jag blev på att stänga in mig i badrummet och börja mixtra med alla mina färger där inne nu. Synd bara att klockan är 01:00 och det vankas skolmorgon i morgon.
Annars hade jag skridit till verket och följt min inspiration ;)
 
Tack till alla medverkande för att ni berättat och visat så frikostigt.
Nästa vecka kör vi igen.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-21 Klockan: 13:33:38

Här sitter jag och fnissar

....för mig själv.
 
Ja jag vet inte riktigt vad det är med mig, vad som tagit åt mig. Men jag tycker att dessa är jätteroliga att titta på.
Jag blir alldeles full med fniss.
Speciellt om jag tittar på Älsklingen och hans ansiktsuttryck.
Ibland vet jag inte om jag är gift med en karlslok eller en skitunge ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lugn bara lugn, jag har INTE varit på Ikea igen. Ingen bra ide att åka dit och maxa kreditkortet lagom efter att man precis betalat av det som låg och tickade ränta där.
Ingen bra ide alls faktiskt.
 
Nu dags att hämta hem skitunge från skolan och sedan väntar veckohandling på eftermiddagen. I morgon vankas det playdate med de andra mammorna, så då kan man inte ha veckohandling på schemat.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-21 Klockan: 00:33:42

Här börjar det komma feber

.....jo men visst: resfeber och loppmarknadsfeber. Har sorterat och provat kläder här nu så jag kommer, OCH skitungarna förmodligen också, att drömma mardrömmar om kläder.
 
 
 
 
Men nu så är det gjort.
Hela min garderob är igenomtittad och utvärderad.
Kommer jag att använda detta?
Naturligtvis svarade jag inte JA om allt. Men en del plagg hade jag bara inte hjärta att avskeda.
Det kan ju hända....
Om jag kommer på kalas...
Tillsammans med detta om jag hittar...
Man vet ju aldrig ;)
 
Nu gäller det bara att få ihopa logistiken inför loppisen på lördag. Ta fram övriga, redan ihoppackade lådor ur bebisförrådet. Hinna stuva in dem i bilen INNAN fredag då vi förväntas komma iväg RELATIVT tidigt eftersom vi ska upp tidigt på lördagen. Hitta ett ihopfällbart bord att ha på marknaden samt ett klädställ att hänga utvalda plagg på. Komma ihåg prislappar, kartongbitar, tape, tuchpenna och säkert en massa fler saker som man inte kommer att komma på att de var användbara förens man står där och behöver dem.
Nåväl, det är första gången för alla nån gång.
 
Så mycket slit och så kommer vi säkert inte att sälja ett skit.
Vad gör man då?
Hivar allt i soporna?
Skänker till de fattiga?
Sparar till en andra omgång?
Marknadsfebern börjar i alla fall inställa sig.
 
Mössor, vantar och halsdukar har vi även provat här idag. För även om det aldrig är så kallt här så att de behövs, så fortsätter folk att ge dessa i present...i fall att ;)
Och jag har ju köpt lite till dem också när de var små och behövde. Plus att lite är kvar från FÖRRA gången vi var i Sverige under vinterhalvåret och det var lite kyligt.....i oktober ;)
 
 
 
 
 
 
Och då infann sig resefebern också.
Tänk att det bara är en vecka kvar....snart. Mycket som ska göras innan dess.
 
Men först tar vi och betar av loppisen. Så vi kan lägga den till handlingarna.
 
/Y
 
PS Glöm inte att skriva om Real Life tills i morgon kväll. Alla kan vara med. DS

Skrivet den: 2012-11-20 Klockan: 13:15:07

Här funderas det på argument

....för jag har läst i tidningen igen ;)
Ja jag håller på att plöja igenom alla dessa tidningar >>> som jag har liggandes från förra århundradet och frammåt ;) Och har kommit på att om jag tar en liten del varenda dag när vi äter frukost och Irma ändå tittar på Timmy >>>, så kommer jag snabbare frammåt än om jag går och TITTAR på tidningshögarna och bara suckar.
 
Ja, ja låter Irma titta på TV när vi äter frukost. Var emot det tidigare och med det menar jag INNAN jag fick Irma. Men har nu kommit fram till att en lugn Irma, som hon är när hon ser på Timmy, ger en lugn mamma och en rejält äten frukost. Så då prioriterar jag det.
.....för ögonblicket.
 
I alla fall.
Jag läste i en Ica Kurir från 2011 om vindkraftverk och jag blir lite konfyst av resonemanget. Hur tänker man egentligen när man är emot något som vindkraft i detta fallet?
 
En väninna berätta för mig här-om-dagen om en kommun här på ön som röstat om ett förslag om att fixa en sån där rastningspark till hundarna. Så att de inte ska skita och pinka så mycket på gatorna. Vilket har blivit ett enormt problem här på ön och speciellt då i "stor"stan Las Palmas.
Hur som helst, förslaget röstades emot och det ledande argumentet för att förslaget INTE skulle antas var att det skulle lukta för mycket.
 
?
 
Vad?
Nu måste man ju verkligen ta och tänka till här ordentligt och fundera på VAD det är för argument som jag använder mig av här.
Visst det luktar när hundar skiter och pinkar, det håller jag med om.
MEN nu måste man ju ställa detta i förhållande till vad som motsattsen är.
Luktar det mindre om hundarna skiter och pinkar på gatan?
Nej!
Snarare tvärt-om. För här i parken så är det ju meningen att ägarna ska ta upp efter sig och stoppa det som luktar i papperskorgen som ska bli tömd med gämna mellanrum istället för att det som luktar ska ligga på gatan och pyra i all ivinnerlighet eller tills det regnat tillräckligt ordentligt nån gång.
 
Hänger ni med på var det är som jag vill komma?
 
 
 
Samma sak med vindkraften här. Nu står detta inte i artikeln men ett av se STORA argumenten MOT vindkraft, när jag flyttade från Sverige, var att de var så FULA.
Samma sak här igen.
Vad är det för argument som jag använder?
Vad är motsattsen som jag föredrar då?
Vindkraftverk är fula därför vill jag ha.......kärnkraftverk, som är så vackra istället?
 
Eller som det står i artikeln, de låter så mycket, folk blir sjuka av dem, de känns farliga av gå bredvid, de gör så stor åverkan på naturen.
I jämförelse med kärnkraftverk som känns så trygga, av besinångor som man blir så frisk av, av oljeborrning som inte förstör någonting osv.
 
Herre gud, ska vi rädda naturen eller ska vi hålla på och tjaffsa om petitesser?
Gillar avslutet på artikel:
"men vi ska komma ihåg att vindkraftparkerna, fullt utbyggda, bara kommer att utgöra några promille av landets yta."
 
 
 
 
Nu vill jag inte ha igång nån miljödebatt här utan bara reflektera över VILKA argument som folk avänder sig av när de ska tycka för och emot.
Man måste ju tänka efter lite FÖRE man öppnar munnen. ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-20 Klockan: 00:58:46

Här funderas det på reglers vikt

....för allt som oftast så tycker jag att jag stångar mig blodig på att försöka upprätthålla vissa fundamentala regler i barnuppfostringen:
- bara äta godis på lördagar.
- inte titta för mycket på TV.
- inte slåss.
- tvätta händerna efter toabesök.
- inte bli arg när man måste sluta spela dataspel.
- inte bli arg över huvud taget, speciellt inte kasta sig ner på golvet och skrika hysteriskt då.
- borsta tänderna.
- använda toapapper.
- inte säja att maten är äcklig innan man har smakat och åtmindstånde smaka på allt på tallriken.
- inte svära eller säja andra "fula" ord.
- inte avbryta pågåenda samtal utan vänta på sin tur.
osv osv.
 
Ni vet, sånna där regler som SKA följas, men som inte finns att läsa någonstans i nån regelbok eller nån ens vet vem det är som hittat på dem. Som man ska lära skitungarna, men som tar så HIMLA mycket energi och ork eftersom lärjungarna inte precis är speciellt hjälpsamma eller tjänstvilliga på dessa punkter.
 
 
 
 
"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv." är ett väldigt känt citat från Astrid Lindgren som man kan se här och var när folk talar om barnuppfostran.
Men jag fattar det verkligen inte.
Vad menar hon?
Ska man bara strunta i alla regler och uppfostringar och bara låta barnen utvecklas som sig själva och göra som de vill?
 
För MER än en gång har jag verkligen frågat mig själv varför jag håller på med dessa regler och förmaningar. Det blir ju bara gråt och tandagnisslan här hemma.
Är det verkligen värt det?
Hur vore det egentligen om jag bara skulle släppa allt fritt och låta det flyta på som det funkar bäst, det som ger minst friktioner i vardagen.
Jag menar detta är ju livet, det ska ju levas, njutas av. Inte bråkas och lidas fram.
Herre gud, vad skulle det göra om vi åt korv och makaroner eller pannkakor varenda dag.
Om skitungarna fick äta godis så fort de blev sugna.
Om de fick slåss med varandra tills de tröttnade.
Se på TV tills ögonen trillade ur.
Spela dataspel tills det inte längre var något spännande.
Skulle det inte kunna funka?
 
För det är ju egentligen ett beteénde BAKOM alla dessa regler som jag egentligen vill åt. Något djupare som ska komma fram när de blir äldre.
Att de ska ha så stor självkänsla att de vågar stå upp för sig själva och andra.
Att de ska lära sig hur livet funkar så att de ska kunna ta hand om sig själva.
Att de ska lita på mig och känna sånt förtroende, så mycket att de vågar komma med sina problem till mig.
Att de ska känna inre styrka och aldrig känna sig tvugna att göra något på grund av kompisars grupptryck.
 
För jag kommer till exempel inte att kunna förhindra att de en dag provar alkohol. Jag vill bara att de då vågar tala om det för mig och provar då med sådant ansvar att de inte råkar ut för något.
Jag kommer till expempel inte kunna att förhindra att de en dag kommer att prova på sex. Jag vill bara då att de ska veta vad det innebär så att de inte hamnar i nån knipa.
Jag kan inte förhindra olyckor. Men jag vill kunna förbereda dem på VAD som kan hända, ATT det kan hända och HUR man gör för att undvika dem.
 
Hur kom jag nu in på detta?
Jo jag var iväg på kvarsamtal idag och talade med Guldklimpens fröken. Och hon sa att det gick så bra för honom i skolan. Skötte sig så bra, omtyckt av alla och till och med så att de andra lärarna ville ha en Alexander i sina klasser också.
Jag stog som ett frågetecken.
Men ett väldigt stolt frågetecken och frågade hur i hel friden vi lyckats med något sånt här.
Ja, vad det än ni har gjort, sa fröken, så fortsätt med det. För ni har lyckats väldigt bra med det hittills.
 
(Bomull för mammahjärtan)
 
Så jag antar att lördags godiset, tandborstningen och det andra tjatet fortsätter som vanligt. Tillsammans med en massa kärlek, kärlek och kärlek. Så hoppas vi på folkvettet i framtiden. Det som inte redan har kommit vill säja. ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-19 Klockan: 13:31:46

Måndagslista

....trots att jag satt här och
var helt övertygad om att det var en annan dag idag. Vet inte vilken, men inte kändes det som måndag idag ;)
 
Helgen gick ju i ett rasande tempo, hade jag förväntat mig något annat?
Jag är nästan lite rädd för att åka till Sverige, för tiden där kommer att gå så fort att det kommer att kännas som att vi inte varit där, när det är dags för oss att åka hem.
Så lång tids väntan för något som kommer att gå så fort.
 
Det kommer att bli en besvikelse, det är jag säker på. Samtidigt som det kommer att vara det underbaraste vi någonsin gjort.
 
Men denna veckan då, näst sista innan vi åker, ja då MÅSTE jag hinna prova klart resten av kläder på ungarna. Så att jag vet vad som ska säljas på loppis nästa helg och vad som ska få följa med till Sverige.
 
Jag hörde att det var ganska så varmt där hemma nu och regn. Det måste det bli en ändring på ;) En METER snö, minst, och frysgrader så vi kan åka pulka.
Det förstår ni va?
;)
 
OBServera de röda mysstrumporna som har åkt på här hemma tillsammans med duntäckena i sängen. Det har blivit kyligare även här.
 
Men jag håller fast vid traditionerna och kör måndagslista på en måndag.
Uppfinnisrikt va ;)
 
- att det bara är TRETTON dagar kvar tills Sverigeresan.
 
- att jag har en massa nya (gamla, avlagda, ärvda, loppisfyndade) kläder i min garderob.
 
- att jag kom i inte mindre än två par jeans som min väninna C inte ville ha längre. Och hon är inte mullig om man säjer så. Vilket kick det blev för mig ;)
 
- att vi kommer att göra så himla mycket kul när vi är i Sverige. Mindre kul är att schemat håller på att bli fullt och det är ju inte bra. För en av sakerna som står högst på önskelistan är att sitta vid köksbordet och bara snacka skit.
 
- att vi ska stå på loppis på lördag med alla våra utrensade saker. Jag hoppas SÅ att det går bra och att vi inte kommer hem med allt igen.
Jag behöver inte tjäna mycket pengar men jag vill i alla fall att sakerna/kläderna kommer till användning och inte slängs bort.
 
- att vi i söndags slog till och gjorde lyxfrukost med amerikanska pannkakor och bacon. DET var länge sedan och blev så himla gott. Fast INTE bra att sitta och tänka på det nu när magen börjar att kurra ;)
 
Naturligtvis så blev det inte en skitmysig luxfrukostmorgon som man kanske skulle ha förväntat sig. Nej gråt och tandagnisslan när ungarna gick balobas i köket och skulle vara med och steka och ramlade över varandra i ivern att hjälpa till.
Och sen när vi väl satt till bord så ville ingen äta för att de var så förbannade på varandra och skitungarna tyckte inte att det var så gott som det såg ut.
Arrrrrrgh!
 
....men det gjorde inget. Mer til mig då ;) Och som jag NJÖT!
 
 
 
 
 
Så går det till hemma hos oss ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-18 Klockan: 20:33:35

Real Life - Sminkväskan

Från Wildrose kom ett förslag förra veckan, om att vi skulle ta en titt på vad folk har i sina sminkväskor. Och även om detta blir förfärligt pinsamt för mig så ställer jag ju upp och fixar en Real Life på det. Det skulle ju inte vara något Real Life om det inte behövdes lite grävande i sanningarna ;)
 
Det är dags för veckans utmaning Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv. Sminkväska blir veckans tema alltså och vad som göms därinne.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Jag erkänner på en gång.
Det är lika bra när man ändå ska vara ärlig ;)
Jag sminkar mig inte.
 
Det är så torftigt i mina smink- och skönhets-hyllor att man blir rent av sorglig av att titta på dem. Jag använder en ansiktskräm normalt sett. Men så fick jag ett kit i julklapp så nu har jag haft en dagkräm, en nattkräm och en ögonroller som jag använt under året. Samt removrar hit och dit för att tvätta mig med.
Lyxigt värre.
Men inget jag BRUKAR pyssla med.
 
Om vardagarna så faller sminket mellan stolarna så att säja. Jag är glad om jag kommer ihåg att borsta tänderna och få på mig något annat är joggingdräkt. Visserligen har jag kommit så långt att jag smörjer in mig, vissa utvalda delar ;), efter duschen på morgonen. Men när jag kommit så långt så brukar Irma vara död av hunger så steget till att få på sig smink också, verkar oöverstigligt.
Men kanske något som man skulle kunna ta och fundera lite på.
....skulle kunna ;)
 
Ska vi iväg på något och Älsklingen är hemma och kan vakta skitungarna lite så KAN det hända att jag får på mig lite piff. Då blir det mest mascara, lite solpuder och rouge.
Det räcker för att hela familjen ska står i hallen och trampa av otålighet för att sedan, när jag väl kommer ut så är de inte klara att åka i alla fall.
Grrrrrrr!
 
Sedan jag flyttade ner hit så ser jag ju längre inte ut som ett åksjukt spöke om vintern och det är jag ju jäkligt tacksam för.
 
När jag bodde i Göteborg och jobbade (och hade finnaglar som kostade skjortan men längtar tillbaka till varenda dag...nästan) så sminkade jag mig varje dag när jag gick till jobbet. Ungefär samma kit: mascara, rouge och läppglans. Men på vinter, huvaligen, då hade det behövts en ansiktsmask eller underlagskräm av tjockleken asfalt för att täcka det grönbleka färgen och alla finnar som poppade upp under den delen av året.
 
Nu slipper jag det :D
 
Blir det galej, som det trotts allt blir ibland, trotts att man är småbarnsförälder, så blir det naturligtvis hela facet på: foundation, puder, solpuder, rouge, ögonskugga, kajal, eyeliner, mascara, läppenna och läppstift.
Hela kittet.
Men ALDRIG av något finare märke, mest prover och gåvor.
Synd, för jag skulle gärna vilja prova något kvallitetsaktigt för att se om det finns någon skillnad.
 
Klart, party-facet passar bäst i skumt-ljus och inte i hårt dagsljus. Då ser man ut som man kommit hem från nått galej vääääldigt sent på natten eller tidigt på morgonen ;)
 
 
 
 
Så detta klena utbud är innehållet i min pyttelilla sminkväska (har dock en STÖRRE med allt karnevalssmink och övrigt bra att ha i garderoben) som står bredvid tandborsten och pockar på uppmärksamhet ;)
 
 
 
 
 
Så NU, kom igen och säg att jag inte är den enda ;) Fast jag SKA skärpa mig om jag får ett kontorsjobb och kan se piffig ut. För det är ju kul att se, just piffig, ut.
 
- Har du en sminkväska?
- Vad finns däri?
- Vad har du för inställning till att sminka sig?
- Dyra märken vs. budgetalternativ?
- Och fungerar VERKLIGEN de där dyra krämerna med kaviar eller snigelestrakt i, bättre än "vanliga" krämer?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag kväll, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-18 Klockan: 01:08:41

Här vare kläder kläder kläder

...för det är vad vi har gjort idag.
 
 
 
 
Sovmorgon till NIO, prova kläder, frukost, prova kläder, kyckling i ugnen, prova kläder, ut och motionera, prova kläder, äta lunch, prova kläder x 2 under filmtittning, tvätta kläder, prova kläder, duscha ungar, prova kläder, titta på fotboll med pizza, prova kläder och så natta ungar och ingen mer klädprovning för idag.
 
Vi kom HALVVÄGS igenom garderoberna.
Ungarna kommer att få spader i morgon när jag tar fram resterande klädhögar ;)
Men jag är nöjd med dagens dagsverke. Synd bara att dagen inte har flera timmar för vi hade flyt där ett tag. Bara man har en bra film på TV så går det relativt enkelt att hålla ungarna still.
 
Eller still och still är de ju aldrig. Efter varje klädesplagg som de får på sig så måste det tas en vända i lägenheten.....dansandes, hoppandes, skuttandes, ålandes, you name it.
 
 
 
 
Men nu så är det dags....zzzzz.
 
/Y
 
 
 

Skrivet den: 2012-11-17 Klockan: 14:27:44

Här kör vi stor-röj

....idag. En HEL helg utan några planer över huvud taget. Det ska varas hemma och röjas i ALLA skrymslen och vrår. Alla kläder ska provas och utvärderas. Köksskåpen skall öppnas och innehållet bedömmas, används det eller kan det lämna plats? Förrådet är redan städat och klart. Leksakslådorna nästa.
Inget annat är planerat ;)
 
Igår var vi hembjudna till väninnan C efter svärmorslunchen. Ungarna skulle leka och mammorna snacka skit.
Det slutade med att mammorna började prova kläder ur C:s oändliga garderob och jag fick med mig en hel påse hem med ratade kläder. Så blev det ett glas vin ovanpå det.
Det var ju faktiskt fredag kom vi på.
 
 
 
 
Så nu har jag EN påse avlagda kläder från grannen i sommarstugan, EN påse kläder från loppisen i helgen >>> och EN påse ratade kläder från väninnan att prova, tvätta och hänga in.
Men först måste jag ju resan ut det som redan hänger där.
Älsklingen har börjat titta snett på mig för att min del av garderoben börjat att bre ut sig oroväckande över hans del.
 
Jag tror att jag blivit klädtokig ;)
 
Jag har ju aldrig varit en sån person som kunnat ägna timmar och timmar åt shopping av hög klass. Inte för att jag inte velat utan för att de ekonomiska resurserna inte funnits.
Intresset för kläder har alltid funnits men gått på sparlåga och inte kunnat blomma ut i brist på uppmärksamhet.
 
Men nu, när jag kommit på att man kan köpa begagnat för 1 euro eller ärva av kompisar som börjar att tröttna på sina kläder,
"jag har ingen som helst stolthet eller känner mig generad över det".
;)
Ja då kan jag riktigt frossa i att ha kläder och botanisera bland dem.
För ÄRLIGT talat, hur ofta kommer jag iväg på något galej då jag kan använda alla dessa festblåsor som jag plötsligt ärvt?
Nej just det, det blir mest jeans och joggingskor när man går till skolan ;)
 
Men vad kul det är att få en hel påse med överaskningskläder. Att få prova kläder som du ALDRIG skulle ha provat i en affär, eller ens tittat åt.
Jag ser mig själv iklädd kreationer som jag inte alls skulle ha tyckt var min stil och många kläder har jag rynkat på näsan åt när jag tagit upp dem ur påsen:
- Nej detta är verkligen inte Yohanna.
Men så får jag på mig dem och kommer på andra tankar. Detta såg ju inte så tokigt ut. Kanske med dessa byxor eller detta skärp.
Ja så kan jag hålla på ;)
 
Fast det händer åt andra hållet också förståss, att något som jag tycker ser jättefint ut, inte alls ser ut som det ska när det sitter på mig.
Man är ju ingen supermodell precis ;)
 
 
 
 
Så här ska dagen ägnas åt kläder alltså.
En kvinnas dröm ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-17 Klockan: 00:28:20

Här falls det för kroppens behov

 
 
ZZZZzzzzzzzzzzz1
 
Men vi syns i morgon ;)
 
Vi var hos väninnnan C i eftermiddags och skitungarna fick leka av sig ordentligt. Jag fick ett glas vin och nu däckar jag i sängen.
Tuff vecka.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-16 Klockan: 15:18:36

Fredagsvägning

Ja herre gud, det är verkligen fredag igen.
Kan jag skriva så utan att verka skitjobbig?
Men det känns verkligen så.
Det var söndagskväll och vi kom hem från sommarstugan, så var det strejk och så vipps var det fredag. Mer hann jag inte med att registrera ;)
 
FREDAGSVÄGNING
- 1,3 kilo
Ja ha ser man på.
Förra veckan hade jag mystiskt nog gått UPP ett kilo och denna veckan ner det igen + lite till, ränta antar jag ;)
 
Ser man det på lång sikt så kan jag konstatera att sedan 2:a november, som var den senaste gången som jag låg lägst på viktkurvan, så har jag gått ner 0,3 kilo.
0,3 kilo på 14 dagar. Det är ingen raketfart vi talar om här nu ;)
Ingen superdiet precis.
Fixa bikiniformen innan sommaren.
Nope!
Inte så.
 
Jag kör mitt race och min gamla refäng:
- Sakta men säkert, ett steg i taget, men i RÄTT riktning.
 
UTVÄRDERING
Det har inte varit något speciellt upphettsande med denna veckan. Inga kafferep, inga frestelser eller snedsteg att skryta med.
 
Jag har ätit bra måltider om dagarna. Kanske inte så upphettsande, bara typ kött, potatis och grönsaker + pizzasalladen naturligtvis för att fylla ut. Men bra krubb och det har smakat bra.
Gjorde ett par lyckade rätter som jag skrivit ner och ska komma ihåg.
 
På kvällarna har jag försökt att äta lättare saker fast utan att svälta mig ;) Det har blivit nån rest från lunchen med mer pizzasallad och ett försök att plocka bort lite kolhydrater, som jag HÖRT talas om inte ska göra nån nytta på kvällarna ;)
En kväll blev det en sardinmacka >>> och en annan dag nudlar med räkor.
Helt ok.
 
Men det är klart att det börjar ju komma konstiga tankar nu när jag börjar närma mig mitt mål och inte tycker att jag SER så där perfekt och lycklig ut som jag hade förväntningar på när jag var "tjockare" och tyckte att jag borde gå ner i vikt för att bli just perfekt och lycklig ;)
 
Vart kopplingen mellan vikt-
minskning, perfekt kropp och lycka, kom ifrån är oklart men det kan man ju läsa om i vilken skvallerblaska som helst ;)
 
Och så med anledning av vikt-kallabaliken och 55-kilos-måttet från förra veckan >>> & >>>, så började funderingarna.
Och JA jag vet att jag är tokig och tänker helt fel, det behöver INGEN tala om för mig ;). Men det är skrämmande hur propaganda av helt fel sort och ÄVEN fast man vet om att det är fel, kan få tankar att gå sina egna banor i ett, ganska så, förståndigt ;) huvud.
 
Jag funderar på om man inte.....BORDE försöka att nå 55 kilo istället för 60. Jag menar:
- jag KÄNNER mig inte så smal som jag ville göra. Jag har fortfarande en stor röv och tjocka lår i förhållande till axlar och bröst.
- och om jag kommer ner till 60 kilo så kommer det ju att vara morgonvikten och inte den "riktiga" som man till exempel får visa upp när man är hos doktorn och liknande instanser ;)
- och vägen hit har ju inte varit SÅ kämpig, jag har nog lite kvar att ge.
- för det VORE ju så kul att kunna stoltsera omkring med en 55-kilos-kropp. (Vem det nu är i hela friden som har sagt att det är en stolthet att väga 55 kilo?)
 
Ja ni ser ju, helt otroligt vad man blir påverkad av lite skitsnack i media.
Varför kan jag bara inte vara nöjd och hålla käften?
;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och ETT kilo kvar till målet.....yihaaa :D
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-16 Klockan: 00:59:47

Sammanställning av Real - Julpyntning

Jag kan inte FATTA att det snart är dags att ta fram julsakerna snart igen. Guldklimpen frågar VARJE dag om hur många dagar det är kvar till jul, hur många veckor det är kvar tills vi åker till Sverige och på något underligt sätt alltid får till det så att det är två veckor kvar till jul och en månad tills vi åker till Sverige. Fast det är tvärt-om. Fast det spelar ingen roll eftersom har inte har kommit på vad det är för skillnad mellan dagar och veckor.
Hur som.
Bara det låter kort ;)
 
 
 
 
Om julpyntning handlade ju veckans Real Life om och jag har funderat lite på frågorna själv.
- Julpyntar jag? - OM jag gör ;)
 
Regler och traditioner? Ja det är ju här det har kört ihop sig lite i och med att jag blivit vuxen och fått egen familj som jag ska skapa egna traditioner med. Samt att jag flyttat ihop med en karl som också har traditioner från sitt barndomshem som man måste jämka ihops sig med. PLUS att jag bytt till ett land med HELT andra jul-traditioner än vad jag är van vid och det måste ju ocksås tas i beaktning och kompromissas ihop till något som känns bra för oss.
 
Så vi kör adventsljusstakar här till advent som folk aldrig har sett här nere. Och heller finns det inga fönsterbrädor att ställa dem på. Så det har blivit till att hitta på nya passande ställen för dem. Samma med julstjärnan i fönstret. Fast den kan faktiskt hänga där, i just fönstret där den hör hemma, utan problem. Men jag vill inte veta vad grannarna tror om oss när de ser alla ljus.
Elslösare kanske ;)
Kanarierna har istället de tre vise männen eller jultomten komma klättrandes upp till fönstrena. På UTSIDAN ;)
 
Adventsljustaken med levande ljus, samma sak. Har de aldrig sett här nere, men det kör vi på.
 
Lussebullebak, samma sak. Men där har Älsklingen blivit en ivrig påhejjare av just den traditionen. Kan inte förstå varför ;)
 
Julmusik kör vi från 1:a advent och tills vi spyr. Har hittills varit ett överflöd av MIN musik. Men sedan Guldklimpen börjat skolan och kommer hem och sjunger julsånger som de lärt sig i skolan, så har dessa också fått flytta in på Spotify-listan.
 
Så är det julkrubban som har fått flytta in här sedan ungarna kom och Älsklingen ville ha ett finger med i spelet och bestämma. Krubba skulle det vara. För ungarnas skull. För jag har ALDRIG kört med någon julkrubba så vitt jag kan minnas. Men man får ge och ta här ;)
 
Så är det Luciatåg för familjen, pepparkashus OM det hinns med, julstök och granklädning dan före julafton, jullunch med SVENSK mat på julafton när Älsklingen kommit hem från jobbet. För HÄR jobbar man den dagen. Och så middag på kvällen med svärisarna och svärmors mat.
 
Många regler och många traditioner låter det som. Men faktum är att detta bara är mina abitioner. Verkligheten är att jag brukar liga efter i schemat så det bara smäller om det. Slå in paket på julafron och ta fram tomtarna i mellandagarna är bara få exempel. *suck* ;)
 
Sen är ju faktiskt inte julen slut för oss utan det kommer ju en ANDRA julafton på trettondagen. Och DEN traditionen >>> är väl den största förändringen i mitt liv sedan jag flyttat hit.
 
 
Andra som berättar om hur det julpyntas hemma hos dem är:
 
- Miriam ÄR julen säjer hon. Det är hennes bästa tid. MEN det är inte alla tomtar som får bo hos henne. Nej de måste se snälla ut på ögonen. Japp sånt är viktigt. Tänk om man skulle upp mitt i natten på toa och fick syn på nån lömsking som stog och bligade på en ;).
 
- Ann-Mari berättar en alldeles speciell anekdot om den viktiga advetsstjärnan med orange sken, som visade vägen hem till Sverige igen.
 
- Dagliga Ljusglimtar lär oss det RIKTIGA namnet på julgranskulor och berättar att de brukar vara samma år från år. Hos henne köps det sällan något nytt pynt.
 
- AnneliH är inte mycket för julpynt, eller har blivit på senare år. Till exempel visar hon upp en alldeles egen variat på julgran. En som ger mer känsla av sand mellan tårna än fruset granris under fötterna.
 
- Anna som berättar att GRANEN är hennes viktigaste pynt, tar upp en sak som jag bara kände att halleluja att nån annan slåss med detta huvudbry. Man vill ha en perfekt gram och inget tjaffs som ungarna varit med och pillat i. Tur att man kan kontrollera sig.....och flytta om kulorna när ungarna somnat ;)
 
- Caroline tar upp ett annat väldigt viktigt problem i samband med julpyntningen: advets-ljustake-glödlamporna. Man måste börja prova i GOD tid innan det är dags. För sånt kan ta tid. Hur många lampor måste man skruva i och ur för att komma på vilken det är som är trasig?
 
- Freja visar DEFINITIVT upp denna julens mest otroliga julgranspynt. För hon har redan varit på shoppingrunda på stan. Enbart för denna utmaning. Det är ju så man får tårar i ögonen ;) Men pyntet, oj, det blir lite nytt i år. För det är inte alltid de har gran, men i år så. En väldigt speciell.
 
- Ansibecki har som tradition att det FÖRSTA (och sista) som händer i julpyntsväg är att åka ut i skogen och hugga sig en utegran som får stå och lysa upp hela julen. Och vanligtvis en riktig bit till in under året.
 
- Gardenhouse är den ENDA i denna skara som erkänner att hon faktiskt redan har börjat med julpyntningen. Visserligen bara med fått pynt. Men i alla fall. Här ska njutas.
 
Då får jag väl säja God Jul då, till er alla!
Och tack för att ni var med och berättade.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-15 Klockan: 13:33:56

Här fastnades det i minnenas arkiv

...för det går ju inte att rensa i ett förråd utan att hitta saker som påminner en om saker från förr, saker som man trodde att man glömt. Eller man hade ju glömt dem tills man kom på att man faktiskt kom i håg dem.
Hur som helst nu ska vi inte bli filosofiska ;)
 
 
 
 
Går dagens röjning i förrådet >>> gick ÖVER förväntan och ibland lyckas jag överaska mig själv så det står härliga till. Normalt sett så tidsoptimistar jag något otroligt FASTÄN jag vill så gärna komma i tid och tar till så det räcker och blir över....som jag tror. Jag brukar nämligen inte hinna det som jag trott att jag ska hinna när jag planerat tiden. Men jag har en misstanke om att det inte har att göra med att JAG planerar fel utan att det är tiden som har börjat att gå fortare.
Japp SÅ är det ;)
 
I alla fall.
Vi hann både dra ut ALLT ur förrådet i går, gå igenom allt och besluta vad som skulle sparas och vad som skulle FÖRSÖKA krängas på loppis. Det är ju inte alls säkert att folket som kommer på loppisen är av den åsikten att det som vi tycker är skräp, är klenoder för dem.
Men man kan ju alltid försöka...
 
Men det som förvånade mig så mycket igår är att vi även, efter en sväng i parken för att lufta ungar och mamma, inte pappa för han luftar sig mest hela dagen lång på jobbet ;), hann att få IN alla sakerna som skulle stanna i förrådet.
Normalt sett så brukar vi hinna till att riva ut allt och så blir det dags att lägga ungarna och detta ALLT ligger kvar utspritt över lägenheten tills antingen Irma har haft sönder det eller att det kommit ett nytt andningshål i vardagen och vi får tummen ur att plocka tillbaka det igen där det hörde hemma.
 
Men inte igår.
Igår var vi duktiga och genomförde ett projekt från början till slut. Inte illa pinkat för Familjen Kaos ;)
 
Men självklart så hamnade jag i en inre diskussion med mig själv angående vissa prylar med affektionsvärde. Bland annat en SKYhög hög med handbroderade haklappar som min svärmor gjort till ungarna. Och här skall tilläggas att ingen av mina skitungar har använt haklapp till annat än att äta. Och då är det ju en helt ANNAN typ av haklapp som måste användas om man ska ha några kläder i behåll efter matning, typ tre-manna-tält ;) Dregel har inte förekommit hos oss.....tack för det ;)
Och på grund av detta så har jag detta berg av haklappar som aldrig är använda :(
 
Sälja på loppis?
 
Det är ju detta problem med liksom alla prylar som är efter ungarna, bebissakerna. De är ju inhandlade, tillverkade med så mycket förväntan att det vore synd att göra sig av med dem.
MEN det går inte att spara på allt som de lämnat efter sig. Huset klarar inte av alla dessa berg med saker.
FAST jag har en känsla av att jag kommer att ångra mig om jag gör mig av med dem. Dockorna kunde få använda dem. Barnbarnen, ja jag är långsiktig ;) kanske skulle bli glada av att få något gammalt. Det kanske kommer en dag när jag helt enkelt vill sitta och titta på någonting som minner en om något som man glömt bort.
 
Jobbigt sånt där och jag har ju tagit upp fenomenet tidigare ;) >>>
 
Tre av de minsta haklapparna fick stanna kvar samt tre av de minsta handbroderade handdukarna. De får dockorna leka med tills det eventuellt blir dags för barnbarn. Samma öde går även ett par speciella barnkläder till mötes.
 
De lite mer finare sakerna, som den handsydda sänghimmelen och blöjkorgen, som jag aldrig använt på grund av kultirkrock mellan puttinuttigt-kulturen och Yohannas här ska vara avskalat och naturliga kultur, få åka tillbaka till svärmor som gjort dem och så får hon bestämma. Där har jag ingen intressekonflikt eftersom det inte finns något affektionsvärde för mig.
 
 
 
 
 
 
 
Men så jobbigt detta.
Ska man, ska man inte?
Och tänk om, tänk om inte....
 
Tänk om man hade ett förråd stort som en fotbollsplan....
 
/Y
 
PS Glöm inte bort Real Lifen tills ikväll ;) DS

Skrivet den: 2012-11-14 Klockan: 17:17:42

Här blev det lite kaos

....för Spanien har allmän STREJK idag så Guldklimpen är hemma från skolan för att den bara gick på mini-service. Vad DET nu menas.
 
 
 
 
Och är Alexander hemma från skolan så vill inte Irma sova middag. Kan bero LITE på att vi fick sovmorgon idag, om nu 30 minuter räknas som det. Jag fick i alla fall ligga i sängen och lyssna på hur de bråkade i vardagsrummet utan att behöva gå upp och fixa i ordning oss för utgång.
 
Och sover Irma inte middag så blir det inget bloggande för mig och blir det ingen skolgång så blir det ingen morgonrunda. Och är det strejk så kommer Älsklingen hem tidigt. Ja för han kan ju INTE gå ut i strejk, det har hans jobb bestämt.
Hmmm jag trodde att strejk var någonting som man INTE dryftar med sitt jobb ;) Men jag har ju berättat om hur det går till på hans jobb tidigare >>>, >>> & >>> och det går ju inte till som på andra ställen i världen, Sverige till exempel ;)
 
Och kommer Älsklingen hem tidigt så börjar han att att dra i saker som vi talat om att göra men som jag inte hunnit tänka färdigt på, än mindre planera eller skriva nån lista om. Och då krockar hans initiativtagande med min matlagning och sen är KAOSET totalt.
Då får man äta lunch i något hörn av golvet som är ledigt från röjning ;)
Nej SÅ farligt blev det inte.....den här gången ;)
 
Men allt är upp och ned här och fram och tillbaka. Älsklingen började slita ut allting ur förrådet och skulle rensa ut det som skulle säljas på loppis, PRECIS när jag stog och lagade mat och inte kunde övervaka och bestämma. Övervaka är någonting MYCKET viktigt när karlar får för sig att ta initiativ. Annars så vet man inte VAD man hittar VART i framtiden.
 
Det kan mycket väl hända att man står där på loppis och helt plötsligt inser att man står och säljer gammelfarmors hemknypplade överkast som skulle bli Irmas nån gång i framtiden för EN euro.
 
Fast å andra sidan så ska man vänta på att jag ska få tummen ur och skriva mina listor, planera in det som ska göras och i vilken ordning, för att sedan komma till skott och känna att NU så har jag tid för detta, ja då hinner nog loppisen både komma och gå utan att vi står där ;)
Så man får väga för och emot om man ska vara rättvis. Vilket jag försöker....för det mesta ;)
 
I alla fall.
Vi drar iväg här ut i parken så ungarna får springa av sig och jag får knata min runda så att jag blir lugn i samvetet och kan sitta resten av kvällen i soffan och dega.
 
Glöm inte bort att berätta om när det är dags för er att börja att julpynta. >>> Tills i morgon kväll har ni på er att visa upp något speciellt som ni har i era gömmor.
 
Hej svej.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-14 Klockan: 00:55:54

Här fick jag hjärtknip

Jaha ja, så har denna dagen gått också.
Tisdagen.
Snart är det fredag igen och jag kan slå mig i backen på att jag inte kommer att ha hunnit allt som jag hade planerat. Det har faktiskt redan skitit sig på den första punkten:
- Skriva lista över saker att göra.
 
Jag är halvvägs igenom att tvätta rent alla täcken och kuddar i sängen. För NU är det faktiskt dags att stoppa i istoppstäckena. Temperaturen sjönk ett halvt dussin grader på bara en vecka, så denna veckan har jag faktiskt haft strumpor på mig för första gången sedan.....länge ;)
 
Idag gick vi till parken på eftermiddagen. Man ska ju hinna med sådant också. Och jag hade faktiskt nästan glömt bort att man kunde göra så. Nu med all denna sommar och hetta som varit så länge så har det liksom inte varit läge för att ge sig ut i en stekhet park med ungarna. Och när det väl svalnat framåt kvällningen, ja då var det ju dags att påbörja läggningen.
 
Men nu kom vi iväg.
Och provningen av loppisfynden fick stå tillbaka ännu en gång. Har jag tur så kanske jag får kläderna provade och tvättade tills nästa sommar igen ;)
Men vi hittade en bekant med tillhörande skitungar i parken så allt blev bra. Trots att det såg ut som att det var ett riktigt oväder på gång.
Men det blev aldrig något.
 
 
 
 
 
 
 
 
Men jag måste berätta vad Guldklimpen sa till mig i lördags när vi var på väg hem från stranden och vi närmade oss glassaffären där jag befarade ett av de vanliga utbrotten om glassinköpens varande eller icke varande.
 
Inget utbrott och det är sådana här repliker som gör att jag faktiskt inte ger upp och sparkar mig själv som mamma.
Repliker som man måste spara i sitt hjärta och ta fram vid just glassdiskussioner, dataspelsutbrott och andra ofta förekommande tvister med 5-åringen.
 
- Mamma.
Vi gick på trottoaren, jag och Guldklimpen, ömt omslingrade som värsta kärlekskranka tonårsparet och var av någon outgrundlig anledning, som jag inte kommer ihåg, så där jättepolers med varandra.
- Mamma jag älskar dig så mycket. Jag önskar att jag hade två hjärtan. Ett som jag kunde ge till dig och ett som stannade kvar här, sa han och pekade på nån plats i närheten av halsgropen. Det är inte lätt att få allt på rätt ställe på kroppen ;)
 
Är det inte så att man smälter?
Jag var på vippen att köpa upp hela glasståndet utan att han ens behövt att andats ett ord om glass. Men så kom jag på det gamla ordspråket:
- Väck inte den björn som sover....
...så han blev överöst med pussar och kärlek istället. Och detta minne ska jag gömma längst inne i mitt hjärta och ta fram de dagar då det känns extra tufft. Ta fram det och komma ihåg att nån dag, nån gång i framtiden så kommer vi att vara de bästaste polare.
Det är jag säker på ;)
Och det är inte långt dit, det är jag också säker på. Vi är på god väg...
 
 
 
 
 
/Y
 
PS I morgon är det allmän strejk här i Spanien, så vi får se hur det fungerar med saker och ting. Säkert är, i alla fall, att jag INTE skickar Guldklimpen till skolan som har mini-bemanning. Vågar man hoppas på en sovmorgon tro ;) ? DS

Skrivet den: 2012-11-13 Klockan: 00:00:31

Real Life - Julpyntning

....och vi kör tills på TORSDAG.
Hör ni det? Tills på TORSDAG denna veckan. Eftersom jag varit så velig och inte kommit till skott med mina ord ;)
 
I helgen så tog jag strandpromenaden en dag, istället för att gå på stranden i sanden ;) Och kom då till grannstranden Amadores som bara ligger ett stenkast, eller en stranpromenad, bort från vårt Puerto Rico.
Och döm om min förvåning när hela stranden där borta var julpyntad.
Jag har aldrig sett en strand julpyntad förut. Och konstigt nog va ;) så hade jag inte kameran med mig. Inget proffsbloggeri här inte.
 
 
 
 
Det är dags för veckans utmaning Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv. Och denna veckan är det faktiskt dags att inse att det är faktiskt dags för:
JULPYNTNING ;)
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Jag blev liksom tagen med förvåning där på stranden, var inte riktigt beredd på jul.
Är det redan dags?
Visserligen har vi redan varit på Ikea och julhandlat >>>, men det är ju Ikea. De överdriver alltid.
 
Men nu är det alltså faktiskt dags att inse att det är dags ;) Om tre veckor är det första advent. Så det är hög tid att börja tänka på detta hur man ska ha det med årets pynt.
 
I år blir det lite huller om buller för oss för vi åker ju till Sverige mitt i julstarten så att säja. Och jag har inte beslutat mig för om jag ska julpynta innan jag åker så att det blir igendammat tills jag kommer hem. Eller om jag ska vänta med pyntandet och stressa ihjäl mig när vi kommer tillbaka.
Tufft beslut ;)
 
Men det finns ju vissa regler att hålla sig till angående detta med pynteriet....har jag hört, eller antagit. I alla fall om man ser på hur det gick till hema hos oss när vi var små.
Om jag inte minns fel så hängde man upp ljusslingorna utomhus MYCKET innan advent för att lysa upp i trädgården. Sen kom stakarna i fönstren lördagen innan första advent. Och så Luciafigurerna och juldukarna runt Lucia.
MEN jultomtarna och granen fick INTE komma fram förens dagen innan julafton.
Så var det i Familjen Odes hem.
 
Här på Kanarieöarna så känns det som att falk slänger fram ALLT och då menar jag verkligen ALLT, till och med granen kläds, precis i början på december. Så det blir en låååång jul här ända tills 20:ondag Knut efter att de tre vise männen varit här på trettondagen.
Men det är ju hur det går till här ;)
 
 
 
Som vanligt så är jag ju nyfiken på hur ni har det med julpyntnings-reglerna ;)
- Julpyntar du?
- Har du regler/traditioner för hur och när det ska pyntas?
- Om ja, hur har dessa kommit till?
- Har du någon EXTRA viktig?
- Något extra speciellt pynt?
- Har du redan börjat med något jul/vinter-pynt?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ TORSDAG kväll alltså, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-12 Klockan: 13:39:52

Måndagslista

I dag är det måndag.
Nej VERKLIGEN?
Har ni missat det?
;)
Nej visst är det måndag och det känns verkligen. Men en sån där BRA måndag då man har en massa energi att sätta igång med saker. Kanske skriva en lista (listomanen Yohanna) och planera in så att allt blir gjort som det ska....YES you wish ;)
 
 
 
 
I alla fall finns det massa med roliga saker, och en del ganska så träliga också, att beta av här hemma, sätta igång med, se till att få tummen ur med osv.
Men det kändes inte så här i morse, åh nej.
 
Jag HATAR att gå upp på morgonen.
Jag HATAR när klockan ringer och man inte är färdigsoven.
Då rasar hela världens elände över mig och det KÄNNS som att jag skulle kunna sälja mig sjäv....till George Clooney ;)......eh djävulen, för att få sova lite till. Eller bara få ligga i sängen och vara för mig själv.
Måndagsmornar är ju förstås värst.
 
Men så kommer jag upp ur sängen. Inte tänka Yohanna, inte tänka. Bara kör på. Och så kommer vi iväg till skolan. och så går vi vår morgonrunda, kommer hem, duschar och frukosterar.
Och livet leker.
Energin sprudlar.
 
Så ska Irma sova och jag sätta mig vi datorn och skriva om hur HÄRLIGT allt är.
Då är det som att någon klubbat till mig i huvet.
ZZzzzzzzz...
Vart TOG all energi vägen ;) ?
 
Hur som helst. Man kan inte ligga på topp gämt. Sorgligt nog verkar det som att jennyn, upphovskvinnan till måndagslistorna, lagt ner sin blogg. Men jag kör på.
Här blire måndagslista i alla fall.
 
- att det bara är 20 dagar kvar till Sverige-resan.
 
- att jag har TRE kassar med loppis-kläder ståendes i vardagsrummet som bara väntar på att få bli provade, tvättade och sorterad.....och ANVÄNDA förståss ;)
 
- att jag ska inviga min nya sop-korg som jag hittade i soporna och målat så att Irma ska ha sina köks-grejor i den.
 
- att vi ska få till en rensning av allas garderober nu i veckan för att byta till större storlekar, rensa bort för smått, rensa ut det som ska säljas på loppis och allmänt rensas.
 
- att så även ska ske med förrådet. Utrensning av "skräp" till loppisen. Vi får se hur mycket vi hinner denna veckan och hur mycket som måste skjutas tills nästa.
 
- att vi ska ha en hemmahelg nästa helg. Och sedan är det bara helgen då vi ska stå på loppis kvar i sommarstugan. Efter det kommer en paus för Sverige-resa, jul och Sverige-besök. Det kan vara bra med en sol- och bad-paus. Jag kände, hur otroligt det än kan låta, att jag blivit lite trött på strandlivet nu.
 
- att få försöka få lite allmän ordning och reda här....OM jag hittar tillbaka till det energiska tillståndet som jag kände förut.
 
Men nu är det dags att ta en titt i loppispåsarna tror jag.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-12 Klockan: 00:31:25

Här vare Zzzzzz

....så jag kommer faktiskt att gå och lägga mig utan att vare sig ha bloggat eller Facebookat på HELA dagen. Känns lite konstigt.
Men det kan vara nyttigt att öva sig på den känslan.
I fall att ;)
 
 
 
 
Fast nu sket ju det sig, i och med att jag sitter här, i och för sig ;)
 
Dagen var väldigt intensiv och gick i hundra knyck. Trött var jag av gårdagens spontana middags-happening, som INTE slutade varken sent ELLER blött. Men är man inte så van så kan ett glas vin vara förödande. Speciellt om det kombineras med en tidig morgonuppstigning + en efterföljande natt med 2-åring-mardrömmar.
Men så är det.
Finns inget att göra åt det.
Gäller bara att komma igenom dagen.
Och få sig en halvtimmes paus på sängen på eftermiddagen ;)
 
Men vi var iväg och rekonoserade på loppmarknad nummer två, denna vid shoppingcentumet Faro II i Maspalomas så nu vet vi hur läget ligger inför våran loppmarknads-invigning om två veckor.
Och VÅR skörd av denna helgen loppis-rekognosering blev TRE shoppingkassar fulla med kläder till HELA familjen utom pappan som fortfarande är lite skeptisk till detta med second hand.
 
Det är ju som värsta julaftonen.
I morgon ska jag ställa mig och prova.
 
Men vi är hemma nu. En helg till fattigare. En helg närmare Sverige-besöket. Fast det var en lite jobbig hemresa då Älsklingen efter halva vägen kom på att han glömt att stänga av vattnet till sommarstugan så det blev att vända och köra tillbaka.
Tur att vi alltid är ute i så god tid att förseningen inte orsakade några större effekter.....NOT.
Och det är ju tur att vi inte har några spanska temprament i denna familj så att inga hårda röster höjdes eller det kastades anklagelser högt och lågt ;)
 
Ja ja ungarna somnade lite senare än vanligt.
Vi kom hem lite senare än vanligt.
Men men, det får vi säkert lida för i morgon ;)
 
Men NU ska jag gå och lägga mig och drömma om alla fina fynd-kläder i mina påsar.
 
/Y
 
PS Jag har INTE glömt bort Real Life. Den kommer. Så fort som jag kommer åt. DS
 
 

Skrivet den: 2012-11-11 Klockan: 01:55:26

Här var lördagen över

...men det var en dag full med ovanliga aktiviteter för att vara en lördag i sommarstugan. Och den avslutades med ett par glas rött, vilket INTE är sâ vanligt. Sâ nu mâste denna mamman gâ och knoppa. I morgon väntar YTTERLIGARE en loppis att undersöka ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
- Lördagsstart klockan 07.00
- Lördags-morgons-mys-frukost
- Loppisundersökning
- Lunch pâ kanarisk Macce D med sockerkryddade pommesar, dock av MISSTAG ;)
- Glass pâ lokal glasseria
- Eftermiddagsdopp pâ stranden och fettbrännartur
- Super trevlig lördagsmiddag med grannar
- Läggning av ungar
- Och däckning i soffan alldeles FÖR sent
 
God natt!
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-10 Klockan: 11:42:54

Här är det lördagsmorgonsmys

...och solen skiner, värmen är pâ G, frukosten intagen, visserligen vaknades det klockan 7 men humören är pâ topp.
 
.....just nu ;)
 
 
 
Vi ska dra iväg till loppmarknaden i Arguneguin och rekognosera lite. Jag hade tänkt att vi skulle ta en helg innan vi âker till Sverige och köra loppis här nere och dâ mâste man ju veta hur, vart, när och sânt, man ska göra.
Sâ vi âker iväg och frâgar lite.
Sâ fungerar det ju här.
Inget internettande inte. Utan PANG pâ rödbetan och frâga live, en livs levande person.
DET är säkrast ;)
 
Jag har FÖRHOPPNINGAR om att kunna sälja iväg alla de där bebissakerna -kläderna som tar upp sâ mycket plats och som det inte är nân mening mer att spara pâ....*snyft* ;)
Om jag säljer av det sâ kanske "tänk-om-man-i-alla-fall-skulle-ta-och"-tankarna försvinner.
Ha ha.
Skämt à sido, jag är väl pâ det klara med att den epoken är över >>>. Men det känns ju onekligen lite sorgligt.
 
Men sälja av det alltsâ.
Vi börjar med det. Och kanske att det kan fâ följa med nâgot roligt hem frân loppisen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-10 Klockan: 01:05:00

Här är tävlingsresultatet

Det är fredag och klockan är 22:39 (kanarisk tid). Jag antar att det inte kommer att komma in mer "lagliga" röstningar innan klockan ÂTTA ikväll.
Jag fâr alltsâ härmed förklara tävlingen a´la Oscarsgalan för avslutad.
Rösträkningen kan börja: 1,2 ,3 ,4...
 
Under tiden kan jag visa upp vad jag hittade i snabbköpet under veckohandlingen:
 
 
 
 
 
Kalas-härliga julgranskulor i metall som när man öppnar hittat chokladpengar, i vit och ljus choklad (vad annars om det är chokladpengar), i.
För det otroliga priset av EN euro.
Eller är jag lurad igen och EN euro inte är sâ billigt? Det är nämligen sâ att jag, sedan jag flyttat hit, har fâtt en liten skev bild av penningars värde. Och det pâ grund av bytet av valuta. Allt känns sâ jäkla billigt här för att man använder sâ SMÂ siffror i priserna.
Hänger ni med?
 
Chokladfylld julgranskula 1 euro och jag känner EN krona ;) (cirkus 10 kronor egentligen).
En öl 22 cent och jag hör 22 ÖRE (cirkus 2 KRONOR egentligen).
En meny pâ MacceD 6 euro och min hjärna fattar 6 kronor, vilket ju inte är fallet.
 
Jag tycker ändâ att en chokladfylld, fint mâlad, metall-julgrans-kula för en euro är ett ganska bra fynd. Och jag har köpt mig ett gäng nu. Kanske stoppar jag i nân tillsammans med madonnahänget i vinstpaketen till tävlingen. Vars röstning nu är avslutad.
 
 
 
 
Över till röstningen.
 
Sju hela röster kom in.
Fattar ni?
SJU!
Det är ju sâ att man gâr ât. Jag kan VERKLIGEN fixa tävlingar ;)
 
I alla fall. Tillsammans med nomineringarna, som jag räknar som röster ocksâ helt krasst, jag antar att man röstar pâ den som man har nominerat ;)
Sâ blev ställningen:
 
Blogg som fâr mig att skratta
1. Monas Universum (Nominerad av Katja)(Röst av Anna, Katja, Jenny) = 4
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av Âsa och AnnaS)(Röst av Katja) = 3
3. Caroline (Nominerad av Âsa) = 1
4. Ama de Casa (Nominerad av AnneliH) = 1
 
Blogg jag läser för att bli berörd.
1. Tillsammans är vi starka (Nominerad av Anna) = 1
 
Blogg jag läser för att känna igen mig.
1. Stoffisen (Nominerad av Âsa) = 1
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av AnneliH och Anna)(Röst av Katja) = 3
3. Sleepless in Ashyred (Nominerad av Wiveka) = 1
 
Blogg jag läser på grund av ett intresse.
1. Marie Plosjö (Nominerad av Stefan) = 1
2. Diamentica (Nominerad av AnnaS) = 1
3. Jennie (Nominerad av Klara)(Röst av Veronica, Klara) = 3
 
Blogg som fâr mig att mâ bra:
1. Stoffisen (Nominerad av Marlene) = 1
2. Geddfish (Nominerad av Marlene)(Röst av Marlene) = 2
3. JonnaJinton (Nominerad av Christine) = 1
 
Sâ fâr jag fram att de som röstat pâ de vinnande bidragen i varje kategori är:
Och drar jag tvâ namn ur hatten sâ blev det:
 
Grattis!
Maila mig era adresser sâ kommer det straxt nâgot fint pâ posten ;)
 
Nu ska jag gâ och knoppa för jag kan slâ mig i backen pâ att skitungarna kommer att vakna tidigt i morgon. Det är ju LÖRDAG ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-09 Klockan: 15:50:00

Fredagsvägning med funderingar

...för det är ju fredag och på fredagar ska det vägas och talas om veckan som gått med tanke på min "operation fettsanering".
 
 
 
 
Men idag känns det inget roligt, om det nu NÅGONSIN brukar kännas så om detta ämne ;), att skriva om vikt och bantning (eg. livsstilsförändring) på grund av den där Katrin, som jag för övrigt inte har en aning om vem det är, för hon blev "känd" efter att jag flyttat från Sverige och hennes åsikt att överviktiga som ser ut som bestar istället för människor på 55 kilo.
 
Jag skrev om det igår >>> och sedan dess har jag läst på en massa ställen om folk som tar upp detta och jag kan inte sluta tänka på saken. Jag blir ledsen, olustig, rasande och likgiltig, allt på samma gång.
Det blir liksom FÖR mycket för mig att ta in.
Det är så himla OTROLIGT att någon tycker så här.
 
En del tycker att man ska TIGA ihjäl detta. Inte ge det någon vikt alls. Lämna bloggen och låta bloggerskan sitta där utan uppmärksamhet, läsarstatistik och sponsorkontrakt.
En del tycker att man SKA ta upp detta, reagera och visa att så här FÅR man banne mig inte skriva, trots yttrandefrihet. Att vi alla medmäniskor har ett ansvar mot varandra.
En del skriver HEMSKA saker i kommentarsfältet till inlägget.
En del försöker att resonera.
En del tycker att det är rätt åt henne, den som ger sig in i leken...
En del tycker att man ska föregå med gott exempel.
 
Jag är kluven.
Jag håller faktiskt med ALLA ovanstående bemötande, var och ett på sitt sätt ;)
 
Jag erkänner, jag bantar/motionerar för att gå ner i vikt. Jag kan se folk på stan och tycka att de är tjocka, att de borde göra något åt saken. Men sen så läxar jag upp mig själv.
- Yohanna, så där tänker man inte. Du vet INGET om denna persons situation eller bakgrund. INGENTING! Skärp dig och bli lite mer snäll tack!
 
Jag blir jätterädd när jag läser om vad folk tycker om detta. Först och främst blir jag rädd för att Katrin verkligen tycker att ALLA tjocka (över 55 kilo) är bestar, att tjejen på bilden i fråga är ÖVERVIKTIG, ful och att INGEN skulle vilja se ut så där. Att ALLA borde vilja vara smala.
Tycker du verkligen så?
Lite nazist-känsla får jag.
 
Och sedan blir jag rädd när folk kommenterar att de håller med henne. Och varför.
Är vissa verkligen så här självsäkra och stolta över sitt egna utseende?
 
Nej jag får sluta med detta.
Jag blir FÖR upprörd.
Men det är bra att detta togs upp och att det blev ett rabalder för nu blev folk medvetna om problemet.
Lite mer ödmjukhet hos alla inför andra medmäniskor tack.
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ ETT kilo.
Ja ha ja hur ska man ta detta på rätt sätt?
Jag är så arg att jag står på stället och stampar med foten i golvet som en 3-åring, eller 2-åring. Irma brukar att bete sig så där ;)
 
Då var vi tillbaka på samma ruta igen.
Det börjar att bli tjatigt detta.
 
UTVÄRDERING
Jag har inte gjort något speciellt denna veckan, en millivecka precis som de andra. Inga snedsteg, förutom de där TVÅ pannkakorna som jag inte kunde motstå i onsdags. Men TVÅ pannkakor kan inte väga ETT kilo.
Och så har jag inte gjort min pizzasallad som ska dryga ut maten och göra mig mättare.
 
Men annars INGENTING.
Detta kilot måste vara pannkakorna som ligger kvar i tarmarna och har sugit åt sig ALLT vatten som jag druckit på hela veckan ;)
Eller så har kroppen fått fnatt och tror att den ska ha mens nu.....igen.
 
Som vanligt så är det bara att hålla ut och fortsätta. INGEN kommer att kunna svara på mina frågor. Lika lite som nån kan svara på varför ungar inte sover på mornarna.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check! + TVÅ pannkakor ;)
Och TVÅ kilo kvar till målet.....suck!
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-09 Klockan: 00:12:09

Här blir det lite gott & blandat

...och då menar jag inte godiset för det är ju inte lördag ÄN. Men snart så ;)
 
Först och främst så ska ni få en sommarplåga så här på höstkanten. En låt som toppar listorna här just nu och sån ger mig en sån skön sommar-feeling. Det är aldrig för sent/tidigt med lite sommar-feeling. Kanske för att den är härifrån ön och inspelad på fina stranden i Las Palmas.
 
Fredagsstämning, here we come!
 
 
 
 
Kände ni hur det började att spritta i benen? ;)
 
 
......och så kom det något emellan, he he, så det var det.
Lite fredagsuppvärmning alltså.
 
Punkt slut.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-08 Klockan: 15:05:00

Här regnar det idag

...för andra dagen i rad så det börjar nästan att kännas som höst i Sverige här nu.
Har vi flyttat hem igen utan att jag märkt något?
Men jag antar att temperaturen avslöjar att så INTE är fallet, trots att den helt plötsligt fallit från överdrivna (för att vara november) 26 grader till lite mer novembervanliga (för att vara Kanarieöarna) 20 grader.
 
Nu kanske det ÄNTLIGEN (får man skriva så utan att bli lynchad av alla svenska höstdeppiga läsare ;)?) är dags för att ta fram strumpbyxorna, långbyxorna och höstjackorna som legat och väntat i garderoben.
För det känns onekligen lite konstigt att sitta här i kjol och T-shirt när regnet strilar ute och det brisar lite kallt om fötterna.
MEN det var faktiskt sol och varmt ute i morse när jag var ute på min morgonrunda.
Dock kunde man ana att någonting var i görningen när himlen helt plötsligt blev kolsvart och det kändes som lite stänk i luften. Men det regnade ju igår, då kan det väl inte...idag igen.
Johodå, det kunde det.
 
Det kändes faktiskt OCKSÅ konstigt igår när det också regnade och jag tog på mig långbyxor, jacka och boots och kom ut genom dörren och det var jättevarmt ute (temperaturfallet kom under natten). Konstigt för att det var varmt och konstigt för att det kändes så ovanligt att ha på sig höstkläder. Kroppen var liksom inte van vid så mycket på sig som skavde ;)
Hur länge sedan var det sist?
Mars? April? Länge sedan i alla fall.
 
 
 
 
Alltså jag visste inte, när jag satte mig här vid datorn, vad jag skulle skriva om. Jag hade gått och tänkt på en sak men velat hit och dit OM jag verkligen skulle skriva om detta. Ge det mer publicitet än vad det egentligen förtjänade.
Eller ämnet i sig förtjänar ju det.
Men inte den som skapat allt rabalder.
 
Det är den där träningsfanatikern och hennes uttalande om "tjocka" personer.
Har det blivit ramaskri i Sverige?
Det har liksom nått ända hit. Och jag fick för mig att jag skulle kolla upp nyhetsmorgon där det visst talades om detta idag >>>.
 
Jag läste denna tjejs blogg EN gång för väldigt länge sedan och fick då mig en chock så jag drösa i golvet.
VA!
Det handlade om att vi kvinnor använder graviditeterna som nått slags svepsjäl för att FÅ bli tjocka. Och sedan efteråt skyller på att det som tagit 9 månader att gå upp ska minsann få ta lika lång tid, eller MER, att gå ner. Fel enligt henne.
Än-sen-då?
 
Jag funderade länge på att skriva något om denna artikel men hittade aldrig tillbaka till den så det rann ut i sanden.
Nån som läst, kommer ihåg, har en länk?
För efter det så bestämde jag mig för att aldrig gå tillbaka och läsa något mer där.
Varför göra sig själv illa liksom?
 
Men så läste jag detta hos Meekatt >>> och detta hos Fnulan >>> och då blev jag ju så fruktansvärt nyfiken och läste ju naturligtvis.
Dumt gjort av mig.
Än en gång en chock och drös i golvet ;)
 
Alltså jag kan förstå hur hon menar, att man går till gymmet för att bli smal. Jag (Yohanna) har som ENDA anledning att gå dessa morgonrundor att jag ska komma ner i min målvikt. Men det är jag. JAG skulle aldrig träna om det inte vore för att bli smal. Jag HATAR att röra på mig. Sitta i soffan i en filt och äta praliner lockar mycket mer.
Men fungerar inte för MIG.
 
Men det denna tjej skriver, typ att tjocka mäniskor är nån form av monster, det FÅR man bara inte skriva. Eller HUR skulle någon vilja se ut som tjejen på bilden?
(Ej citerat nu utan bara hur JAG tolkade hennes texter).
Så får man ju bara inte säja.
Det finns väl en massa olika åsikter där ute. Folk som tränar för att må bra, folk som vill se kurviga ut, folk som tycker att det HON tycker är överviktigt, är smalt.
Så himla tonårsaktigt >>> det där tyckandet.
 
För är det något som jag lärt mig genom att bli vuxen, OM man nu kan kalla det det, eller äldre då.
Är att jag inte vet ett SMACK om vad som finns i andras huvuden. Eller vad som är rätt och fel. Det finns liksom inte. Var och en bestämmer själva vad de tycker.
Man kan bara inte tycka en sak och se det som en regel för världen utanför sitt huvud.
Det gjorde jag när jag var tonåring, då ägde jag världen. Nu har jag en mer ödmjuk inställning.
 
För att inte tala om alla som blir ledsna.
 
Nej dagens replik får nog vara den som programledaren i nyhetsmorgon sa till denna tjejen när hon försökte göra sig lustig över varför SATS chef inte ville komma och prata med henne i programmet:
- Han tycker nog inte om dig.
Ha ha ha. Får man vara lite skadeglad i denna dråpliga och sorgliga situation?
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-08 Klockan: 01:29:00

Sammanställning av Real - Pysselmissar

Men FÖRST och främst: Kom igen och rösta nu då ;) >>>
 
 
 
 
Och nu över till veckans Real Life och dessa pysselmissar som bara trillar över en när man sitter där och minst anar det.
Jag sitter där i lugn o ro och har allt förberett och planerat i huvudet. Det ska bli SÅ roligt och SÅ fint det här och så bara poff blir det inte alls som det ska.
Det som skulle bli en fin prydnad-jul-tomte blir något som ser ut som katten spytt upp. Och jag skulle faktiskt vilja påstå att jag är rejält händig.
När jag väl kommer till skott ;)
 
Men ibland är det som förgjort.
Logiken slår vinkelvoltar i huvet och det blir alldeles tokigt.
 
Först och främst så var det ju Trappsittar-Ann-Mari som hade skrivit om den finska boken om pyssel som inte blev som de skulle. >>>
Tack Freja för uppfräshningen av mitt minne ;)
 
 
 
 
Visst sitter schablonerna upp-och-ned och visst det kanske inte märks så mycket......för andra. Men JAG tittar på dem och blir alldeles nipprig i skallen av det.
De ser inte alls lika fina ut upp-och-ner som de gjorde rättvända, på nåt sätt ;)
 
Men jag får skylla på att jag stog där och filosoferade över magen och var helt BORTA. Jag hade inte en tanke på att det fanns ett upp och ett ned på schablonen.
NU vet jag ;)
 
Eller när vi fick karva bort halva dörrposten med en Mora-kniv bara för att diskmaskinen inte kom in genom dörren.
Men där var det faktiskt inte jag som bar skulden den gången. Utan nån korkad arkitekt ;)
 
Eller här-om-veckan när vi skulle göra Halloween-pumporna >>> och det tog en EVIGHET för dem att torka, vilket aldrig näms i sånna där pysselprogram där de verkar torka på fem röda. Och när de väl torkat så blev de inte HÅRDA & STYVA (inget att fnissa åt alls he he) som de skulle. Använd INTE hushållspapper utan tidningspapper Yohanna.
 
Nog om MINA missar här kommer:
 
- Ansibecki berättar om sitt GRÖNA rum. Eller gröna och gröna, de målade bara en längd så kom de på att det var "något" fel med kulören ;)
 
- Anna får det svårt när hon ska visa upp en miss i huset. Hon är ju gift med en hantverkare, inget kan ju gå snett då ;) Om det inte vore för de där dekorationsknopparna på taklisterna...
 
- Gardenhouse visar minsan inte upp några tabbar men erkänner att det ofta händer hemma hos henne som pysslar med DET MESTA ;) Men då är det bara att göra om tills man blir nöjd. Annars så blir det soporna.
 
- Ann-Mari har gjort en "smutsig" vägg i sitt sovrum. Det var ju bara det att tanken inte var att den skulle se smutsig ut utan som vanligt så såg det helt annorlunda ut i huvudet.
 
- Dagliga Ljusglimtar erkänner direkt: Hon kan INTE pyssla. Det KAN bero på att hon höftar lite här och där och lever ut sin spontanitet i pysslandet. Hon menar: Hur svårt kan det egentligen vara? Ja, det kan visst vara svårt. Att få det att sitta ihop bra (pepperkakshuset) men inte svårt att få det att se charmigt ut (enligt mig) ;)
Så kör hårt!
 
- Freja pysslar mest med stora saker som renovering men även småpyssel som att sy. Och HON har kommit på det ULTIMATA sättet att inte misslyckas:
Inte ha FÖR stora förväntningar på det.
Då blir man oftast nöjd med det man åstadkommer.
 
Så ÄR det!
Inte ha för stora krav, ha roligt, leva ut spontaniteten och leklusten, göra om OM det inte känns rätt, ha en hantverkare till hands för kriser och vänta in inspirationen ;)
 
Det var mina tips. Tack så jättemycket för att ni delade med er av era, OCH av era pysselmissar.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-07 Klockan: 15:19:00

Här löser man ingenting

.....på BARA ett besök eller försök. Vilket kan också vara en av anledningarna till att man aldrig får tid över här att ha tråkigt som jag skrev om igår >>>.
 
Igår åkte vi till Ikea för att betala av allt som vi hade på kortet där. Eller INTENTIONEN var i alla fall att betala av det. Naturligtvis så gick det INTE som vi tänkt oss och det leder mig vidare till negativ punkt nummer två i min upplistning av åsikter om att ha flyttat hit.
 
2. Det går inte att "fixa" några saker enkelt och snabbt här.
 
 
 
 
Och detta är kanske den punkten, sidan av saken som jag har svårast att förlika mig med efter min flytt från "effektiva" Sverige till omständiga Spanien.
Varje gång vi ska försöka att fixa något, lösa ett problem, ordna några saker så går jag ÅT av frustration här.
Herre gud - Kom igen nu! får jag lust att skrika.
 
Van som jag är, från att hemma kunnat kila iväg på lunchrasten och fixa några ärenden, har jag väldigt svårt med att ställa om mig till att här fixar man ingenting på ett besök.
Ska man lösa något så behöver man minst ett besök för att kolla upp saken, sondera terrängen, leta efter RÄTT person att tala med och RÄTT information/instruktion om HUR man ska göra.
 
Sedan behöver du MINST ett besök för att FÖRSÖKA ordna det du tänkt dig ordna. Med största sannolikhet fattas det något papper eller underskrift eller du är helt enkelt på FEL ställe för att lösa just detta problemet.
 
Har du TUR sedan så kan allt lösa sig med BARA ytterligare ett besök till.
Om-du-har-tur!
 
Till exempel så när barn föds här så knappas INTE all data in på BB och flyger iväg till alla nödvändiga instanser typ försäkringskassan, skatteverket, polisen, sjukhuset, folkbokföringen osv.
Nej här måste man PERSONLIGEN, och i många fall bägge föräldrar PLUS nyfödd bebis, gå till vart och ett av ställena för att registrera. Men FÖRST måste man ju till ytterligare en massa ställen för att införskaffa nödvändiga papper och underskrifter innan man kan skriva in sig på dessa nödvändiga instanser.
 
På den tiden då det begav sig och Guldklimpen föddes så hade papporna FEM dagar pappaledigt, varav helgdagarna inkluderade. Guldklimpen föddes på en fredag vilket INTE var så himla smart av honom rent pappadagsmässigt eftersom Älsklingen då var hemma:
- dag 1, fredagen, vilken vi ju var på BB och födde,
- dag 2 & 3, lördag och söndag som vi spenderade på BB och alla nödvändiga instanser i alla fall var stängda
- dag 4, måndagen
- och dag 5 tisdagen.
Vilket ger TVÅ hela dagar hemma med nyfödd för att försöka fatta vad som hänt en.
 
Så måndagen och tisdagen tillbringades med att flänga omkring i bil med nyfödd hispig bebis och nyförlöst mamma som inte kunde sitta ordentligt, behövde byta binda var 5:e minut och var, om möjligt, ÄNNU mer hispig än den nyfödda bebisen, för att skriva in det otroliga som hänt på de nödvändiga instanserna.
 
Suck!
Och skrattretande.
 
Jag har ju berättat om när jag skulle skaffa sjukkort >>>.
När vi skulle skaffa pass >>>.
När vi skulle försöka gifta oss >>>.
 
Och det är bara de STORA sakerna. Då har jag inte tagit upp saker som när vi skulle skicka iväg julpaketet till Sverige och posten inte tog kreditkort.......ni fattar ju vilken nivå vi spelar på nu va ;)
Eller som igår när vi åkte till Ikea för att betala skulden och man inte kan betala där, man kan inte betala på internet, man kan inte betala någonstans, man måste skicka ett, och håll i er nu, ett FAX. År 2012!
 
Och mycket, MYCKET mer. Får jag inte hjärtinfarkt av att bo i Spanien eller av att ha två skitungar, ja då får jag ALDRIG någon ;)
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
2. Aldrig tråkigt >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
2. Går inte att "fixa" saker enkelt >>>
 
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-06 Klockan: 23:55:54

Här kommer fler awarder

...ja de liksom bara haglar över mig och jag känner hur stjärnglansen börjar att glittra om mig ;)
Eller också så är det bara svettpärlorna som blänker på min panna när jag inser hur stor tacksamhetsskuld jag står in nu när alla varit så snälla ;)
 
 
 
 
Jag fick ju en award här-om-veckan >>>, och stolt som en tupp gick jag här hemma och sprätte omkring mig.
 
Sen så fick jag en av Anna, som skrev så här fint om mig:
"Yohannas
Det är en tjej som flyttat till Las Palmas för några år sen och hittat lyckan där med make och två barn. Hon skriver om det mest vardagliga på ett komiskt och igenkännande sätt. Vi är otroligt lika i mkt men också väldigt olika."
 
Tack Anna för att du uppmärksammade mig. Det är så trevligt att du har kommit in här på min blogg. Du kommenterar nästan varje dag och kommer med små finurligheter som gör att jag får dra på smilbanden. Sånt uppskattas verkligen.
 
Och döm om min förvåning när det damp ner EN TILL award hos mig. Nu kunde jag nästan inte tro att det var sant.
Denna gången så var det Ann-Mari som skrev:
"Yohanna i Las Palmas - för
att hon inspirerar mig till att betrakta mitt liv och varje vecka får mig att inse hur fint det verkligen är, i all sin vardaglighet."
 
Tack så mycket Ann-Mari. Du är en av mina trognaste RL-anhängare och jag blir SÅ glad varenda gång som det dimper ner ett bidrag från dig. Precis som du skriver så inser vi hur fint det vardagliga är....tillsammans ;) Och du ger mig tillfälle att få läsa om din vardag.
 
Nu är det bara att börja vänta på att det där erbjudandet om att vara med i storfilmen om mitt liv ska komma, att få ett kalas-kontrakt på att skriva mina memoarer och att banken ska ringa och vill förvalta mina förmögenheter.
Va?
Tror ni inte?
Det tror jag... ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-06 Klockan: 15:06:00

Här har man aldrig tråkigt

.....här på Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien.
Kommer ni ihåg?
Jag startade ju en ny kategori: Yohannas för och emot att flytta till Las Palmas.  Och idag tänkte jag att jag skulle svamla vidare på hur det är att leva här....där jag alltså aldrig har tråkigt.
 
Men ni:
- ni kommer väl ihåg att rösta på bloggarna innan fredag. >>>
- och att skriva Real Life om pysselmissarna tills i morgon, onsdag natt. >>>
 
 
 
 
Nu var det ju så att när jag flyttade från mitt kära gamla Göttlaborg och fäderneslandet Sverige, så var jag singel och levde loppans alla glada dagar. Eller hrmmm, jag var ensam, uttråkad och deppig ;) I alla fall jag hade bara mig själv att tänka på, var jäkligt själviskt och allt kretsade om vad jag ville göra.
Då hände det INGENTING, kändes det som.
Allt var dötråkigt.
 
Så flyttade jag ner hit där det ALLTID är något på gång. Skillnaden blev brutal och jag kan känna nu att jag kanske borde ha uppskattad min "tråk"tid och använt den till att förverkliga några av de saker som jag kände att jag ville klara av innan kistlocket faller igen. Som det är nu så verkar det inte bli mycket av den saken gjord.....just nu.
Vänta bara ;)
 
Visst, och nu måste jag framhålla detta att jag var själv i Göteborg och KÄNDE mig ensam. Nu har jag däremot min familj hängandes om halsen på mig 24 timmar om dygnet. Och skitungarna är fortfarande små. Det är liksom 3 och ett halvt liv (ja jag räknar faktiskt i Älsklingen här också på halvtid) som ska skötas av mig. Som vanligtvis har svårt att få det att gå ihopa med mina egna skötningar ;)
 
Det är uppstigningar, och tandborstningar, toalettbesök (dessa sköter dock Älsklingen själv ....just nu), det är matlagning och ätning, så ska det underhållas och lekas, betalas räkningar, tvättas, vikas tvätt, kläs på (och detta sköter faktiskt Älsklingen igen och så även ätningen, därför räknas han bara som halv här).
Och en MASSA fler saker som gör att mitt vardagsliv är så mycket mer upptaget nu än det var när jag var själv.
MEN förutom familjen om halsen, så finns det så mycket mer att göra här.
 
För det första:
Så måste jag väl ta upp vädret igen ;) Detta väder som, även om det inte är strålande sol och 30 grader, och tacka gud för det ;), så kan man vara utomhus nästan jämt. Livet här sker ute på gatorna, i lekparkerna, på stränderna, på cafeér och inte minst i mataffärerna.
 
Nästan ingen sitter hemma och häckar. Alla är ute. Även om man är ensam, ensamstående, änka/änkling så går man ut, om så bara för att sätta sig på en bänk och glo på folk.
Överallt ser man hemmafruar stå i hörn och skvallra, mellan fönstrena i husen, gamla gubbar som disskuterar sittandes på trottoarkanten, stressade mammor som slår sig ner för att ta en kaffe med andra mammor innan arbete eller hemarbete väntar.
 
Man blir aldrig hembjuden till någon här och väldigt få pysslar därför, eller bryr sig så mycket om sitt hem som i Sverige. Ska man ta en fika, syns man ute. Ska man äta middag syns man på en restaurang. Ska man partajja syns man på en parkbänk med en påse sprit ;)
 
För det andra:
Det anordnas så mycket fester/aktiviteter/jippon här. Alltid är det något på g. Tänk på att varje dag på året har ett helgon här. Varje by har ett helgon som sitt skyddshelgon. Och när det är det helgontets dag är är det MINST en veckas fest i den byn. Och då menar jag KALAS. Inget fjuttigt litet marknadsstånd, utan folk går man ur huse och festar på gatorna. Det är konserter och restaurangstång och ingen bryr sig om att det är arbetsdag dagen efter.
 
För det tredje, och detta är en teori från min sida:
Att detta är ju en liten ö. Nästan alla känner varandra, om ja kanske lite överdrivet ;) Man har många fler bekanta här. Inte fler kompisar kanske, men nästan alla vet vem alla är på något sätt. Och det är klart, kan inte dina kompisar vara med dig så är det alltid någon som känner någon som anordnar något som du kan gå på.
 
Så ÄVEN om jag inte hade min familj hängandes om halsen på mig 24 timmar om dygnet så tror jag inte att jag någonsin skulle ha tråkigt. Det är snarare så att jag skulle fråga mig själv HUR jag skulle ha tid för att jobba ;)
 
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
2. Aldrig tråkigt >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
 
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-06 Klockan: 01:31:15

Här är vi uppe i bergen och utflyktar

....tillsammans med några vänner med tillhörande skitungar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En helt otroligt underbar dag.
Visst ville ungarna inte åka från början, och visst kom vi iväg lite sent på morgonen på grund av detta, och visst spydde Irma (igen) på vägen upp i bergen, och visst hade jag glömt oliverna OCH en massa annat gott, och visst blev det lite kyligt frampå eftermiddagen.
 
MEN ingen spydde på vägen hem, och ungarna hade haft det så roligt att de som inte velat åka från början nu på slutet inte ville åka hem, och Irma var så duktig och gick på toan hela dagen, och maten smakade godare än hemma ute i naturen, och allt kändes så himla NYTTIGT att sitta ute och andas frisk luft och inga dataspel eller TV-apparater så långt ögat kunde nå.
 
Ja detta får vi göra om igen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-05 Klockan: 13:38:52

Måndagslista

Då var Halloweenen undanplockad, likaså sommaren. Hösten har kommit till Familjen Kaos hem även om termometern inte har förstått det och visar fortfarande på skyhöga temperaturer.
 
Detta måste vara den varmaste hösten någonsin under min historia här på Gran Canaria. Jag kan inte komma ihåg någon gång som vi haft en november då vi fortfarande gått omkring i sommarkläder.
Jag provade ju att ta på mig strumpbyxor på Halloween-kalaset >>> men jag höll ju på att smälla av, av värmeslag.
Det var det inte riktigt dags för ÄN.
Även om almanackan säjer så ;)
 
 
 
 
 
 
Helgen bara swishade förbi och jag hann inte alls det jag hade tänkt mig hinna. FYRA lediga dagar, ja lediga och lediga kan ju diskuteras, men en hel del massa mer ledig tid än i vanliga fall. Och så kom jag inte till skott med nästan något av det jag hade tänkt.
 
Ja plocka undan Halloweenen då.
Något är något.
 
Men nästa gång det vankas hemma-helg så tror jag banne mig att jag måste göra en lista och ett schema. Hur förbaskat tråkigt det än låter. Ja inte för mig då, jag är ju listoman ;)
För nedräkningen till Sverige-resan har börjat och det finns en massa saker som MÅSTE hinnas med innan. Och bara tänka ledig tid gör att hjärnan ställer in sig på soffhäng, barnmys, kärleksfilm, romantiska middagar, söndagsfika osv.
Inte för att vi hann så värst mycket av sånt heller denna helgen ;)
 
Men nu är det måndag och måndagar kräva måndagslista för att få peppet på topp. Speciellt idag när det känns som att någon klubbat mig i huvet under nattsömnen.
Jag kommer inte igång.
 
- att nedräkningen till Sverigeresan har börjat: 27 dagar till takeoff.
 
- att vi var ute på en trevlig utflykt i lördag och andades natur och sval luft en HEL dag. Reportage kommer ;)
 
- att vi verkligen har firat Halloween över alla gränser så skitungarna borde ha fått positiva barndomsminnen att ta fram på ålderns höst.
 
- att röstningen i blogg-Oscarsgalan pågår för full fart och håller på tills på fredag. Dock verkar det som att kommentars-statitiken har sjunkit bryskt under helgen. Både här och på andra ställen. Det skulle vara nån ny app visst. Hörde jag av nån som hört att....osv. Jag är uppdaterad med det tekniska ska ni veta ;)
 
- att det snart är dags att åka till Sverige. Upps det har jag visst tagit upp. Men jag är så jäkla uppspelt över detta att ni kan inte ana. Nästa lite larvigt att se ;) Men sist vi var i Sverige var juni 2011 så jag tycker baske mig att det var på tiden nu.
 
- att veckans Real Life handlar om något som jag tycker är fruktansvärt kul. Pyssel-tabbar. Alla kan ju inte vara Martin-Timellare eller Ernstare ;)
 
Nej nu ska det kilas iväg och hämta Guldklimp i skolan.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-05 Klockan: 00:11:30

Här kommer nomineringarna

 
 
I tävlingen/utlottningen a´la Oscarsgalan så nominerades det förra veckan i följande kategorier:
 
Blogg som fâr mig att skratta
1. Monas Universum (Nominerad av Katja)
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av Âsa och AnnaS)
3. Caroline (Nominerad av Âsa)
4. Ama de Casa (Nominerad av AnneliH)
 
Blogg jag läser för att bli berörd.
1. Tillsammans är vi starka (Nominerad av Anna)
 
Blogg jag läser för att känna igen mig.
1. Stoffisen (Nominerad av Âsa)
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av AnneliH och Anna)
3. Sleepless in Ashyred (Nominerad av Wiveka)
 
Blogg jag läser på grund av ett intresse.
1. Marie Plosjö (Nominerad av Stefan)
2. Diamentica (Nominerad av AnnaS)
3. Jennie (Nominerad av Klara)
 
Blogg som fâr mig att mâ bra:
1. Stoffisen (Nominerad av Marlene)
2. Geddfish (Nominerad av Marlene)
3. JonnaJinton (Nominerad av Christine)
 
* * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
Nu gäller det att rösta fram tills på fredag kl. 20:00 (kanarisk tid, 21:00 svensk tid ).
- Man röstar här i DETTA inlägg.
Men man röstar med namn och tillhörande e-mail så att jag kan kontakta den som vunnit sedan ;)
 
För vinnaren blir alltså INTE den som FÅR flest röster. Utan en av två, som jag lottar, bland dem som RÖSTAT på något av de vinnande bidragen.
Alltså ingen blogg vinner, annat än äran då ;) Utan det blir två av läsarna som kammar hem det otroliga priset av en kanarisk madonna......och lite annat skräp som jag hittar här hemma ;)
 
Se så.
Jag väntar här med block och penna.
Ett, två, tre, fyra....alla byxor äro dyra ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-04 Klockan: 14:57:00

Real Life - Pysselmissar

För ett tag sedan (minns inte hur länge) så läste jag på en blogg (minns inte vilken) om någon (minns inte vem) som läst/berättade om en bok & bok (minns inte vilken).
 
Ni får förlåta mig men jag har så fruktansvärt mycket högre föväntningar på mitt minne än vad det verkligen kan prestera. Jag TRODDE att jag skulle komma ihåg allt det här och fick en sån bra ide till ett Real Life.
Men jag kom alltså inte ihåg ett SMACK mer än vad boken handlade om och vad själva iden till veckans utmaning skulle vara.
 
Alltså om någon kan hjälpa mig med informationen som fattas till första stycket så ska jag gladeligen justera mina minnesluckor och fixa länkar.
Men som det är nu så är minnet.....ett stort svart hål ;)
(Tack Freja för tipset så jag kunde hitta till rätt ställe och få läsa igen om det som jag glömt. )
 
 
 
Det är dags för veckans utmaning Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv. Och denna veckan så ska det INTE handla om minnet som man mycket väl kan antaga, utan om det som den där boken, som jag inte kommer ihåg vad den heter, handlar om: nämligen pyssel i hemmet som inte riktigt gått som det skulle.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Hur som helst, denna boken handlade om folk som försökt sig på att göra det som de sett göras i programmet Äntligen hemma, eller någon motsvarighet till detta.
Ni vet, det går ju inte alltid så bra och så problemfritt att försöka sig på att repitera det som "Martin & Co" så enkelt fixat på fem röda.
 
Jag, till exempel, ville ha en medaljong-tapets-fond-vägg i vårt vardagsrum där vi bodde när Guldklimpen var liten. Men här är tapeter inget som man normalt använder sig av och dessutom så fanns det inga ekonomiska resurser att köpa tapetrullar för den summa som medaljong-tapeter brukar kosta när de är riktigt fina.
 
Så varför inte fixa sig en egen a´la schablonmetoden som man ser inredningsexperter använda sig av både här och där?
Tänkte jag.
Fixar vi på fem röda a´la "Martin & Co".
Nemas problemas.
 
HA!
 
För det första så spenderade jag en otrolig mängd tid på internet, letandes en schabon att skriva ut och använda mig av.
Så insåg jag att jag skulle bli tvungen att rita mig en egen och skära ut.
Så rita av den på ett OH-blad ( overhead - heter det så fortfarande eller har det fått något modernare namn?)
Skära ut.
Och dutta med färg.
Inte perfekt blev det men jäkligt bra, om jag får säja det själv.
 
Så flyttade vi och jag kunde inte ta med mig min kära vägg. Men väl OH-bladet som jag sparat, i fall att ;)
Då var jag gravid med Lillskatten och med magen i vädret så skulle jag försöka att återskapa medaljong-fond-väggen på fem röda.
Klappat och klart - DONE!
 
Jag satt länge och tittade på min vägg när den var klar.
Det var något som kändes konstigt.
Jag var inte lika nöjd med den denna gången. Den var inte lika "fin" kändes det som.
 
Tills jag kom på vad det var som var fel.
 
 
 
 
DET var det ingen som sagt att man skulle hålla ordning på ;)
Ser du vad det var?
Så kan det gå när man inte håller tungan rätt i mun ;)
 
 
 
Så nu vill jag förstås höra:
- Tittar du på pysselprogram a´la ÄH? (Äntligen hemma)
- Brukar du pyssla hema?
- Har du gjort nån sån där dundertabbe?
- Är det bara du som märker tabbarna eller är de omöjliga att missa?
- Och ÄR det så enkelt som det ser ut att pyssla egentligen?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-04 Klockan: 00:35:28

Här har jag värmeslag i soffan

 
 
Efter att ha varit ute en hel dag i naturen uppe i bergen, så kom vi hem, jag tog ett varmt bad, ett glas rött i soffan och tittade på en kärleksfilm jag sett förrut men som ändå får mig att fnissa ;)
 
Tror ni att det blir något blogginlägg efter något sånt?
Nej, det blir sängen.
 
Och det gör ingenting. För det är söndag i morgon.
 
ZZzzzzzzz
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-03 Klockan: 00:49:14

Här var vi på Halloween IGEN

...för det gäller ju att passa på när det väl är på tapeten så att säja. När man har all förklädnad och smink framme, när skitungarna OCH mamma är inspirerade och det har inhandlats en STOR påse med Hallow-karameller ;)
 
 
 
 
Det har nästan blivit en tradition. Förra året var första gången >>>.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men nu får det vara nog för denna gången. Nu ska ljusen brännas ner, karamellerna ätas upp och maskeraddräkterna tvättas.
De som överlevde.
Alexander hade nästan lekt knä-hål på de enda svarta byxor han hade, skjortan hade blivit för liten och Irmas tyll hade börjat att släppa i sömmarna.
Det är ingen dans på rosor att vara Halloweenkostym.
 
I morgon bär det iväg ut i naturen.....tror jag att det var vi skulle.
Upps INTE lita på att mannen vet vart vi ska nu igen ;)
Ett par kompisar frågade om vi ville följa med på en utflykt och grilla lite nu i helgen. Och det ville vi ju förståss. Bästa att passa på här nu innan vinterstormarna kommer och vägarna blåser igen av all snö ;)
Ha ha!
 
Men jag hade tänkt att vi skulle åka si så där lite frammåt förmiddagen, vid lunchtid. Så att jag i lugn o ro skulle få ha min lördagsmorgon. Typ morgonrunda, färskt bröd, skriva blogginlägg och fixa allt som ska fixas i lugn o ro.
Men nej då.
Klockan 9:30 ska vi träffas.
Vad ÄR detta?
Det är väl inga spanjorer som tycker om att gå upp på mornarna?
 
Eller också så sa de denna arla morgonstunds-timmen för att de VET att de flesta kommer att komma si-så-där en två-tre-timmar försent ;)
Ja inte vi då. Vi är alltid punktliga....NOT!
Speciellt inte som skitungarna brukar vara jättetrötta och passa på att ta sovmorgon så fort som vi ska iväg någonstans.
Och DET slår aldrig fel ;)
 
Så det var bara att ställa sig och lägga kött i marinad, färdigkoka potatisen, mixa mojosåsen >>>. Det är ALLTID samma sak när man ska grilla här: kotletter, salt skrynklig potatis och den röda mojåsåsen. Ingen variation här inte. Man skulle ju kunna DÖ om man gick ifrån traditionerna lite och provade något nytt.
Säjer "jag-ska-ha-min-jul-precis-så-som-jag-alltid-haft-den-annars-så-kan-det-vara-Yohanna".
Och så satte jag mig och tittade på TV medans potatisen kokade på spisen. Och jag skrev blogginlägg. Och jag pratade med Älsklingen.
Gör inte det!
Det höll på att inte bli någon potatis ;)
 
I alla fall.
I säng med mig nu.
Det blir en tidig morgon i morgon och jag hoppas att jag har laddade batterier i kameran.
 
Hörs!
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-02 Klockan: 14:44:04

Fredagsvägning med fredag

Idag blir det riktig fredag här med lite snusk först som det ska vara när det är den tiden i veckan ;)
Såg denna bild på fejjan idag och måste ju så klart dela med mig.
Jag är inte snål inte...
 
 
 
 
Och det är väl sånt här de menar då, som sånt där flirteri ska leda till, som man får se i reklamen hos hårfrisörskan. För vad vet jag. Jag har inte sett till sån däringa passion eller blivit tagen av en stormkyss helt överaskandes sedan....
....har det hänt någonsinn?
.....sedan......?....i min fantasi när jag var ung och läste Harlequin-pockettar då.
Tror att jag måste börja med det igen, läsa pockettar. Jag tror att det är bra för hälsan. Att hjärtat får jobba lite. Och kanske att det kan vara bra för förhållandet också. Att man kommer lite i stämning, så där, lite oftare än vanligt.
Man kan ju alltid HOPPAS.
 
Så skicka hit.
Mer Harlequin-pockettar åt folket!
 
 
 
 
 
 
Men det var ju fredag och det skulle handla om vägningen....suck ;)
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,4 kg och FYRA veckor kvar till Sverige-resan.
Klämmer jag  ½-kilo i veckan så är det lugnt. Då blir det till och med lite tid över att stabilisera det hela innan vi åker.
Det är ju nämligen ingen höjdare att komma direkt från strikt milli-vecka till njutar-semester. Kroppen får ju fnatt och suger åt sig allt som den bara kan.
Vanliga bantar-effekten, man går upp dubbelt så mycket som man gått ner på ett ögonblick.
Inte riktigt den effekten jag vill uppnå ;)
 
UTVÄRDERING
Denna veckan gick också väldigt bra om än inte riktigt så bra som förra då jag var peppad som bara 17. Onsdagen innebar ju Halloween-firande och då åt jag ju chokladtårta. Fast bara EN bit + lite smulor ;) Men känslan fanns där att:
- Ursch vad det är synd om mig som inte får äta.
Men jag viftade bort den fort som attan.
 
Torsdagen hade vi ju lite Halloween-samkvän i "vår" park och jag hamnade bredvid godis-pumpa-skålen av någon konstig anledning. Vipps så hade jag börjat äta chokladpraliner av den värsta sorten och det är liksom kört då. Har man väl börjat så kan jag inte sluta.
Bläääää!
Och det finns kvar fortfarande, i skålen, där ute i vardags-rummet.....suck ;)
 
Om nu bara helgen går någolunda bra så som förra helgen, då jag njöt men inte okontrollerat, så tror jag att jag fixar detta.
 
Annars så har det varit mycket filé (kyckling, kalkon, kött) med hemmlagad pizzasallad till, denna veckan. Kanske lite tråkigt men faktiskt gott. Och det är ju inte för all framtid.
Som vi talade om igår, tjejerna och jag, så kommer kroppen till en jämnvikt där den inte vill gå ner mer. Och då får man kämpa lite extra de där sista kilona som man vill få bort.
Ingen fara med det. Man ska ju inte leva så här för alltid sedan, utan bara den här eller de här veckorna.
 
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check! + praliner då ;)
Och 1,2 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y
 
 
 
 

Skrivet den: 2012-11-02 Klockan: 00:11:53

Här är gårdagens Halloween

...som vi faktiskt kom iväg på efter mycket om och men, och fram och tillbaka.
 
Jag hade skrivit ihop ett inlägg om detta, och jag satt HELA förmiddagen medans skitungarna skrek och drog i mig. Så jag blev faktiskt snorförbannad när blogg.se skickade ut mig ur portalen när jag skulle spara och dessutom inte hade autosparat inlägget någonstans. Bakåtknappen fungerade inte heller så allt var putts väck.
Så kan man inte ha det.
Så mycket tid har jag faktiskt inte.
 
Så jag sket i det och så gick vi ut i parken och hade en uppföljning på gårdagens Halloweenfirande. Varför snåla när man kan frossa i det?
 
Nu ska jag försöka att återskapa det jag skrev i förmiddags och det vet jag ju hur det brukar gå.
Åt skogen!
 
Alltså.
Först hade de firande i skolan.
 
 
 
Och efter det hade ju jag tid hos hårfrisörskan.
Tanken var ju, att för att spara tid, gå dit redan utklädd inför eftermiddagens Halloween-picnic. Men när jag hade kommit hem från skolan, lagat lunch och bråkat i skitungarna maten, ja då var det redan dags att gå.
 
Men man kan fråga sig varför det alltid ska bråkas vid ätningen?
Det är väl bara att gapa och skyffla in. Inget svårt alls.
 
Varför ska det alltid viftas med gaffeln så att det flyger spagettisar i hela rummet?
Varför ska det alltid stängas mun när maten är halvvägs inne så att hälften trillar ner i knät?
Varför ska det alltid vändad på mjölkmuggen?
Och VARFÖR droppar det ur en droppfri mugg?
Och varför är det så roligt att kladda med maten när det andra gånger blir helt hysteriskt av en liten osynlig fläck på fingern?
Och så blir det fly förbannat när jag talar om att SÅ gör vi minsann inte i detta hus när vi äter.
 
När jag gick ut genom dörren och kom ut i tystnaden i trapphuset så var lättnaden TOTAL.
Frihet.
Lugn.
.....HÅRFRILLA! ;)
 
 
 
 
 
Så var vi då ÄNTLIGEN på väg. Efter att vi blivit tre-barns-familj, jag sminkat skitungarna OCH mig själv. Har ni föresten försökt att sminka en 2-åring med myror i brallan?
Helt omöjligt!
Jag sminkade och Irma torkade bort.
Det blev som det blev.
Fast nu när jag tänker efter så skrev jag något liknande förra året då det begav sig >>> så det kanske är ett tecken på att det inte beror på nån ålder utan mer på VEM myrorna i brallen sitter på. I detta fallet Yrväders-Irma ;)
 
I alla fall, sminkat, stekt picnic-korvar, packat in allt i bilen OCH kommit ihåg att kissa alla ungar inklusive mig själv så var vi på väg i bilen.
Älsklingen hade försäkrat mig om att han visste vart vi skulle så jag hade inte bett om en vägbeskrivning.
Jag litar ju på honom.
BIG mistake!
 
Vi kom till fel park, fick fel vägbeskrivning till fel ANDRA park, fick RÄTT beskrivning till RÄTT park och hamnade i en superlång bilkö när alla skulle hem från jobbet tillsammans med oss som ville till rätt park.
Då ville jag åka hem.
Då ville inte jag leka längre.
Då hade jag tappat sugen.
Ungarna hade slutat gnälla för länge sedan och det enda som hördes i bilen var Älsklingen som svor ve och förbannelse så att jag inte behövde göra det.
 
Men men även sorgliga sagor har ett slut. Så vi kom fram, fick en mirakelparkering och hittade folket i parken, TVÅ timmar försenade.
Och vi fick en bra stund av lek och bus, mammorna skvallrade och jag fick SMAKA på en underbar chokladtårta som jag hade karraktär nog att INTE sluka. Även om jag hade god lust med det.
Ja ja jag kanske tog mer än en bit då....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett halvhjärtat försök till ett gruppfoto...
 
 
Jag hade årets första tjockstrumpbyxor för att riktigt häxa till mig och det gör jag inte om. Speciellt inte när det är 28 grader varmt. Klockan ÅTTA på kvällen.
Det var nästan så att jag gick och dog ;)
 
Så somnade inga ungar i bilen hem utan vi fick dem i säng både nyduschade och nyborstade (tänder).
På det stora hela en lyckad dag.
Japp Familjen Kaos i farten.
Så går det till hos oss ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-01 Klockan: 15:19:15

Här försvann ALLT

Jag satt och skrev ett JÄTTElångt och JÄTTEroligt inlägg om dagens Halloweenfirande och så plötsligt så blir jag utkastad ur bloggen och ALLT bara försvann.
 
Hur är det möjligt?
 
Skit skit SKIIIIIIT!
 
Nu blev jag på dåligt humör :(
 
/Y

Skrivet den: 2012-11-01 Klockan: 01:50:00

Sammanställning av Real - Halloween

 
 
Vi kom hem sent ikväll efter att ha varit i en park lite utanför Las Palmas och firat Halloween med ett helt gäng föräldrar och barn......som vi inte kände så bra.
NATURLIGTVIS blev det inte som jag tänkt mig, men det gick ändå. Och barnen gick och lade sig trötta men nöjda.
Och det är väl det som är huvudsaken ;)
 
Fast mamma-Yohanna är ganska så nöjd också. Hon fick också klä ut sig och spöka. Och vi KOM ju iväg på något. I morgon kör vi lite till har vi planer på. Varför sluta när man kan frossa?
Jag är en frossare ;)
 
Men bilder från ikväll får komma i morgon, för nu ska vi in hos folk och kika igen.
 
 
De som berättar om sina högtidstraditioner är:
 
-Tjollan, som inte har en blogg men ändå vill vara med, kom här med en väldigt klokt påpekande:
"Jag tycker att det är bra att man har särat på Halloween som var i helgen och Allhelgona som är till helgen så att dom som vill busa och har kul får busa men samtidigt inte stöter sig med dom som vill ha en lugn kväll och tänder ljus på gravarna."
 
- Jenny tar upp en viktig sak som jag funderat mycket på, att detta är ju ett komersiellt jippo som handlarna knuggar sina händer åt när de ser pengarna rulla in, och det vill jag ju inte medverka till ;) Samtidigt så ÄR det ju en kul grej och ungarna älskar det. Så jag försöker spendera så lite som möjligt,vilket min ekonomi är otroligt tacksam för och istället fixa själv så mycket jag kan.
 
- Wildrose berättar om en gång, trots att de bara firar halvdant i familjen ;), då hon klädde ut sig med barnen och gick runt och tiggde godis med dem. Och klart, sedan dess så vill ju ungarna ha en repris på just det. Och det kan man ju förstå ;)
 
- Miriam firar inte så mycket Halloween, de har så mycket kalas och födelsedagar under hösten att denna helgen mer blir en avslappningshelg för att tända ljus på gravarna, minnas och vara tacksam för det man har.
Något som är mycket viktigt det också.
 
- Dagliga Ljusglimtar är varje år lika kluven över Halloween om den ska firas eller inte. Mest skulle hon vilja tända ljus på sina föräldrars gravar som tyvärr ligger lite för långt bort.
DOCK blir detta året väldigt annaorlunda, då de "vuxna" åker till London och barnen får Halloweena hos farmor.
 
- Ansibecki berättar, som den första och enda i gruppen, att hon precis varit ute och tiggt godis med barnen utklädd till pirat. Dessutom ger hon fullständiga pysselbeskrivningar till olika pumpor man kan göra.
 
- Gardenhouse erkänner att, nej, halloween är inget för henne. Det känns för härmapigt. Dock firar dottern och bjuder in en massa monster till gården varje år. Och för att vara en familj som INTE firar just halloween, så har de VÄLDIGT läskiga efterrätter till kvällens middag ;)
 
- Anna tycker även hon att detta är ett komersiellt jippo som hon inte har någon anknytning till. Dock gillar hon det att barnen ska klä ut sig till det som de är mest rädda för, för att intalas och visas att detta INTE är på riktigt. Det finns inga monster. Något som JAG inte hade tänkt på med som är så HIMLA rätt uppmärksammat.
 
 
Som vanligt så är jag jätteglad över att vi gör detta och sänder stora tack till alla som är med och berättar så fint.
Hoppas att ni har det riktigt mysigt just nu, utklädda eller inte, med godis eller tända ljus. Det spelar ingen roll. Huvudsaken är att man myser ;)
 
/Y
 
PS Jenny i Wales hoppas på här med i efterhand. Klart att hon ska vara med ;) DSRSS 2.0