Skrivet den: 2013-01-31 Klockan: 23:33:09

Här funderas det på spanska mammor

...för här-om-sist, när jag var ute på galej >>>, så kom vi in på det spåret och talade mycket om att vara mamma, spanska mammor och om spanska mammor skiljer sig så fruktansvärt mycket från svenska mammor.
 
Visserligen talade vi mycket om Christian Grey också ;) Vi drack ju vin och var alldeles lössläppta och rusiga av friheten och lördasgs-feelingen. Men om DET får vi ta i ett annat inlägg, eller bokklubb som Jenny i Wales så inspirerande föreslog. Jag ska bara komma fram till vad jag tyckte om boken.
Och om det som vi talade om vid denna middagen.
 
 
 
 
Men spanska mammor alltså.
Man tycker ju att det inte borde vara så stor skillnad mellan mammor i olika delar av världen. Att det egentligen inte skulle vara så stor skillnad på hur mammor tänker, känner och hur man uppför sig.
Jag menar: man får barn, man älskar sina barn, man gör allt för sina barn och så punkt slut.
Men herre jädrar.
Det kan gå till på helt OLIKA sätt, och inget är fel eller rätt med det. Bara så himla olika.
 
Jag tror att svenska mammor är från Venus och spanska från Mars.
Känns det igen?
 
Jag trodde nämligen att det bara var MIN svärmor som betedde sig konstigt, eller konstigt i mina ögon, helt normalt i spanska ögon. Men det visade sig att de andra väninnornas mammor beter sig på samma sätt. Och andra mammor i Guldklimpens klass har berättat om hur deras svärmödrar beter sig.
och.det.går.till.på.samma.sätt = beteénde?
 
Älsklingen och jag brukar kolla på Paramount Commedy och deras stå-uppare ganska så ofta. Och ganska så ofta, om inte varje kväll, så är det någon som berättar om sin mamma, den SPANSKA mamman. Och vi skrattar så vi gråter och Älsklingen bekräftar att SÅ, så är det. SÅ går det till.
Hon existerar ;)
 
Spanska mammman är familjens ÖVERHUVUD. Hon bestämmer allt och styr med järnhand. Även om inte familjens pappa tror det, märker det eller vill det.
Men så ÄR det.
 
Hon jobbar inte. Hon är hemma och lagar mat, alltid mat. Mat i överflöd. Som räcker till ett helt kompani. Ifall ungarna, grannarna eller nån annan avlägsen bekant skulle titta förbi.
Och det är inte OVANLIGT att barnen, även sedan de är utflugna och har egna familjer, kommer och äter både en och två eller kanske varje dag hemma hos mamma.
 
Det är ju därför vi alltid åker till svärmor, även om hon bara bor i huset bredvid, och äter lunch VARJE fredag. Jag försökte avstyra det hela någon gång för länge sedan. Försökte att Älsklingen och jag skulle bli lika självständiga som jag var hemma i Sverige där det kunde gå månader utan att jag hälsade på hemma hos min mamma.
Men man klampar inte spanska mamman på tårna. För att inte komma och äta är att förolämpa och på något sätt så blir det alltid som hon vill.
 
Och man får alltid med sig matlådor därifrån.
Även om man inte vill ha så står man där tillslut med en låda i famnen.
Annars så blir hon ledsen ;)
 
Spanska mamman är mamma ut i fingerspettsarna. Så mycket mamma att hon tror att hon är mamma till och med till andras barn och till och med till sina barnbarn. Högt och ljudligt så talas det om vad hon har för åsikter, vad man gör för fel, hur hon minsann gjorde på sin tid och styr och domderar utan att tänka på att andra kan känna sig överkörda.
Hon är ju mamma ju.
Hon vet ju.
 
Jag har ju berättat om mormor som hämtar i skolan >>>.
Och om min svärmor som domderar med mina ungar >>>.
 
Jag blir skogstokig på sånt här. För mig är det ett tecken på bristande RESPEKT så jag vet inte vad. Jag skulle ALDRIG tolerera att min mamma betedde sig så här mot mig. Jag skulle säja till på direkten.
Som TUR är så har jag inte behövt säja något alls till mina föräldrar. De har skött sig exemplariskt. Faktiskt bättre än som föräldrar ;)
Får man säja så? ;)
Och jag är SÅ lättad över det.
 
För aldrig att mina föräldrar har gett sig på att hitta på egna regler för ungarna om vad som gäller. De säjer alltid att det får du fråga mamma om (tack för den). De sitter i utkanten och leker med ungarna, talar med dem och ÄR där.
Precis som det ska vara.
Aldrig har mina föräldrar knuffat bort mig för att trösta MINA barn eller på annat sätt ta försöka att ta över föräldrarollen.
 
Min svärmor gör ständigt sånt här.
Och hon är tydligen inte ensam. När jag talat med mina väninnor så är det så deras mödrar beter sig....alla.
 
Sist vi var på svärmorslunch så sa svärmor till Guldklimpen:
- Om du inte äter upp alla din mat nu så får du inte komma tillbaka hit och äta.
HALLÅ!!!!
För det första så var det inget problem med ätandet, för det andra så bestämmer inte hon om han ska äta upp eller inte, och för det tredje: VAD är detta för hot att komma med.
Jag ställde henne mot väggen och då var hon inte ens medveten om vad hon sagt.
???
 
Men vad ska vi göra?, säjer väninnorna.
Mammorna är ju så här.
Och det är här som vi kommer till en annan punkt: Alla är livrädda för de spanska mammorna. Ingen vågar att tala om för dem att de inte gillar hur de uppför sig.
De kan bli ledsna.
Eller snorförbannade och då darrar familjen ;)
 
Så spanska mamman sköter famijen med järnhand. Men hon sköter den så omsorgsfullt att ingen vågar säja ifrån och ingen vågar ta egna initiativ. Alla blir bortklemade med allt tills de blir pensionärer eller flyttar hemmifrån. Vilket som nu sker först ;)
Till exempel så kan inte min svärfar värma sitt eget eftermiddagskaffe när han vaknar från siestan. Svärmor måste vara där för att göra det.
Klart att hon inte har tid för annat.
Och klart att Spanien blir ojämställt när det är så. Men skulden, det har inte den spanske macho-mannen, även om han gillar att tro det. Nej den spanska mamman har bäddat, och fortsätter att bädda, så vi får se hur det går med jämställdheten i framtiden ;)
 
 
 
 
Det blir säkert anledning att återkomma till detta. För jag kom aldrig till det som jag SKULLE komma till, innan detta inlägg blev långt som en bok.
Hoppas att ni inte somnade ;)
JAG är arg som ett bi bzzzz bzzzzz.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-31 Klockan: 01:07:00

Sammanställning av Real Life - Mobiltelefon

En väninna till mig säjer att hon vill inte ha sin man som vän på Facebook. Inte heller sina vänner som bor "på armlängds avstånd". Hon använder Facebook till att visa upp bilder för familjen och för att hålla kontakten med dem som är för långt bort för att åka och hälsa på.
Hon menar på att det som hon och sin man har att säja varandra ska de säja ansikte mot ansikte. Och de vänner som bor nära vill hon ringa till eller åka och hälsa på. Inte skicka opersonliga meddelande som till slut gör att de "verkliga" mötena blir färre och färre.
Hon säjer att Facebook gör henne mer OSOCIAL.
 
Jag håller MED henne.
Och INTE, på samma gång.
 
Veckans Real Life handlade om mobiltelefoner och om dessa och andra sociala medier gör oss mer sociala eller tvärt-om.
 
 
 
 
Jag har aldrig varit nån stor fan av att ringa.
Faktum är faktiskt att ringa nästan står på min lista över saker som jag hatar. Absolut står den på min lista över saker som jag försöker att undvika i mitt liv.
 
Och jag vet inte varför.
 
Mitt sociala liv består av att folk ringer till mig, jag träffar någon ute på stan av en slump, eller det skickas mail eller SMS.
Så nu när Facebook kom så blev det ju en jättelättnad att jag kunde komunicera med "hela världen" OM jag ville. Utan att behöva det där ångestladdade ögonblicket innan jag lyfte luren.
För vad händer i en relation när det bara är en som bryr sig om att hålla kontakten?
Jo förr eller senare så rinner det ut i sanden och DET har varit min stora ångest över denna telfonerings-fobi som jag begåvats med.
 
Och nu har jag ju också fått tillgång till whatsapp och behöver inte oroa mig för SMS-kostnader eller annat världsligt ;)
Bara att köra på med födelsedagsgratulationer, morgonhälsningar och kort på vardagslivet om vartannat.
 
SÅ Facebook, mobiltelefonen och gratis SMS-program gör MIG socialare. Jag "samtalar" mycket mer nu, och med många fler, än vad jag gjorde innan. Och dessa konversationer har i sin tur gett upphov till fler möten i "verkliga" livet, än om jag suttit hemma och försökt samla mod till att ta upp telefonluren och ringa.
 
Frågan är ju sen hur jag verkligen UPPFÖR mig när jag är på dessa möten i VERKLIGA livet med VERKLIGA människor.
Målsättningen är ju att jag inte ska slita fram mobilen så fort som det blippar i den. FAST jag skulle ju svara om det ringde, så vad är då skillnaden?
Jag försöker att ta kort, just nu, och försöka lägga upp dem när jag kommer en stund för mig själv och inte rakt framför någon som jag samtalar med.
 
Än har jag dock inte varit i något socialt sammanhang tillsammans med min nya leksak. Så jag kan fortfarande inte utvärdera mig själv där. Men jag har stängt av så mycket som det går av blippandet i alla fall. Så att jag inte ska höra något ;)
 
 
Fler som funderat över mobiltelefoner denna veckan är:
 
- Jennys funderingar över detta är ju att visst är det konstigt när alla sitter med sina mobiler. Men hon tänker att så går det till nu. Fär HUR skulle hon klara sig utan sin, som hon älskar ;)
 
- Mormor Mu berättar en massa roliga historier från sin mobiltid och tycker att man nog lär skartta åt eländet när hela familjen sitter och stirrar ner i sina mobiler och det piper och blippar hela tiden. Men nog är det en trygghet att ha med sig den hela tiden. OM.....
 
- Tanja, som är ny här och hälsas hjärtligt välkommen, kan nog inte leva utan sin mobil, just därför att den är så mycket MER än just en telefon. Och mer social tycker hon nog att hon har blivit. Man kan ju vara ÖVERALLT och chatta med VEM SOM HELST med mobilen.
 
- Dagliga Ljusglimtar ogillar egentligen beteendet som dessa mobiler fört med sig, även om det ger henne så många möjligheter. Förr kunde man ha en död minut och bara sitta och låta tankarna gå. Och sånna tillfällen är nog nyttiga också.
 
- AnneliH tycker att var och en gör som de vill. HON är inte uppkopplad/tillgänglig 24 timmar om dygnet. Blippar det vid olämpligt tillfälle så får personen i andra änden vänta. Fast när hon räknar upp vad hon använder sin mobil till så känner hon: Herre gud, skaffa dig ett liv ;)
 
- Wildrose har definitivt blivit MER social sedan mobilen kom. Nu skickar hon ofta små mess för att visa att hon inte glömt bort sina vänner. Och hon tycker att det är dumt att reta sig på folk som tycker om att pilla med sina "leksaker". Dock borde hon fundera lite på att använda den mindre när hon är med sonen.
 
- Ansibecki får ofta frågan om hon inte ska skaffa sig en smartphone snart men det ska hon inte. Hon ska ha denna tills den går sönder. Den fungerar.....till att ringa med och skicka SMS. Det som hon behöver. Hon tycker att det är lite överdrivet allt detta med att folk ska fota hela tiden och lägga ut. Tanten i henne HAR talat ;)
 
- Ann-Mari har ingen egen mobil, den hon använder ägs av jobbet och fungerar i bästa fall till att ringa med. Hon gör INGET annat med den. Men med gubbens iPhone.....där görs det andra saker. Dock tycker hon inte om att vara på ställen där alla sitten med huvudena böjda över sina mobiler. Och som tur är så gör inga av deras vänner det ;)
 
- Anna skulle aldrig klara sig utan sin mobil. Tyvärr! Den är hennes allt, som hon sköter det mesta med. Dock är klockan den viktigaste funktionen ;) Hon har ett kort för nått år sedan där fyra vuxna, som skulle umgås när ungarna lagt sig, sitter och bligar ner i sina mobiler. Tre av dem spelandes WF, med VARANDRA ;)
 
Ja herre gud, vad ska man säja. Tekniken går framåt och beteénder ändras. Det nya kommer alltid att betraktas som just nytt och kanske lite "fel". Men det går sällan att stoppa...
Tack så jättemycket för alla era historier. Som vanligt väldigt underhållande att läsa.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-30 Klockan: 13:39:52

Här river jag håret

....för är det något som jag blir skogstokig på så är det sånt här.
 
 
 
 
När jag väl anstränger mig och motionerar, ja då vill jag ha det på pränt.
Jag vill ha bevis.
 
Och i min iver att komma igång och skärpa till min vardagsmotion så letar jag nu efter en PÅLITLIG stegräknare. Den som jag har haft, den "verkliga" apparaten, räknar ju helt vimmelkantigt. Ena dagen si och andra så fast jag gått PRECIS samma morgonrunda.
 
Idag har jag testat appen Walk Star och den räknar alltså ännu tokigare än apparaten. Så nu vet jag inte vilken jag ska tro på.
Dessutom så lägger sig inte WalkStar i bakgunden eller går i viloläge, så den drog ut halva batteriet på bara en  morgonrunda.
 
Jag fortsätter att köra dubbelt ett tag till så får vi se vad det landar på för utvärdering.
 
 
 
 
Annars så strålar solen från en KLARBLÅ himmel här i Las Palmas och det kommer att bli en varm dag.....utomhus. Här inne hos mig sitter jag med tröja, stickad kofta OCH morgonrock ovanpå det. Kommer ju att svettas ihjäl när jag går ut.
Men så går det till här ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-30 Klockan: 00:51:51

Här har vi varit på svenskakurs

...för jag berättade ju för en tid sedan >>> att jag träffat en svenska här nere. En med två barn som jag, som bott här nere ungefär lika länge som jag och som är i samma ålder som mig.
Efter TIO år....
 
Och den bekantskapen ledde till att jag blev bekant med svenska-klubben här nere och att Guldklimpen numera går på modersmålsundervisning i svenska en gång i veckan.
På tisdagar.
Som idag.
 
 
 
 
 
 
Folk frågar mig, och jag mig själv också naturligtvis, hur det kan komma sig att jag bott här i snart TIO år och inte har lärt känna en endaste svensk som bor här.
Är inte ön proppad med utvandrade svenskar?
Kanarieöarna är ju svenskarnas andra hem.
 
Och nu så här i efterhand så känns det faktiskt nästan lite fånigt, men när jag flyttade ner hit så var jag så uppfylld av just flytten.
Jag hade flyttat till ett annat land. Jag ville inte träffa svenskar, jag ville inte prata svenska, jag ville inte äta svensk mat osv.
Jag ville lära mig spanska och integrera mig själv i det kanarisk systemet och traditionerna.
Det var ju därför jag flytttat hit.
 
Ja just därför var väl kanske inte 100% sant. Jag flyttade ju för att jag träffat Älsklingen, annars så hade jag nog aldrig hamnat här.
Kanarieöarna?
Det är ju bla ha bla ha ;)
 
Och tiden gick och mindre tid blev det över att fundera på detta om svenskar och svenskar i Las Palmas. Visst tänkte jag nån gång att vi skulle åka till svenska klubben och bjuda svärföräldrarna på svenskt julbord. Men det stannade bara vid tanken.
Lite pinsamt att komma instövlandes där och säja hej och så helt plötsligt.
Jag vet, det är så man gör när man provar på nya saker och lär känna nytt folk, men jag är blyg ;)
 
Men nu känns det lite konstigt att stega in på skolan och helt plötsligt vara omgiven av svenskar, med svenskt utseende och höra svenska röster.
Som om man helt plötsligt blivit teleporterad tillbaka till Sverige.
 
Och ÄNNU konstigare känns det att stega ut därifrån igen och helt plötsligt knäppa över till det spanska chippet i hjärnan.
Förra veckan när jag åkte ner i hissen stog det en spansk gumma där nere i mörkret och väntade på hissen. Och naturligtvis skrämde hon slag på mig när jag öppnade hissdörren.
- Jisses! klämde jag ur mig efter att skrämselropet skallat i trappuppgången.
- Disculpe (ursäkta) borde jag ha sagt, och brukar också göra det. Men chippet hade hoppat snett av att bytas fram och tillbaka på flera gånger på kort stund.
 
Jag tror att till och med min mobil är smartare än mig. För den kan byta mellan två språk hur enkelt som helst utan att haka sig.
Och då har jag inte berättat om när vi var ute på galej och skulle jonglera med TRE språk och SAMTIDIGT dricka vin.
Ja jädrar.....man är ingen språkbegåvning precis ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-29 Klockan: 13:35:31

Här funderas det på att vara social

...för med veckans Real Life >>> i huvudet och där till-lika nya leksaken som tar upp min tid ;) så har jag både funderat på och talat med andra om; om detta med att vara MER eller MINDRE social när man är med folk i "verkligheten" och har sina "leksaker" med sig.
 
Vi satt och pratade om detta under söndagslunchen >>>, om fenomenet som man ser dagligen nu-för-tiden. Tex folk som sitter tillsammans på en restaurang och alla sitter och fotar maten med sina mobiler och lägger ut på nätet.
Vi själva, under söndagslunchen, gjorde samma sak och jag frågade dem om vad de tyckte om saken.
 
Blir vi MER sociala av att ha dessa minidatorer att komunicera med eller blir vi MINDRE sociala av dem?
Mina tankar och slutsattser kommer i veckans sammanställning på onsdag kväll. Men jag har INGALUNDA kommit fram till nån definitiv åsikt.
Funderingarna fortsätter.
 
 
 
 
Ta detta med fotograferandet till exempel.
Jag tycker att det är jätteroligt. Hellre än bra gäller för mig där, men jag lär mig ständigt. Övning ger ju färdighet sägs det ju, även om en dosis talang också är på sin plats.
Man kanske kan öva upp talang....om man har tur ;)
Eller då kanske det heter skicklighet...
 
I alla fall.
Detta med att fotografera.
Jag kan känna mig ganska låst i detta med fotograferandet. Om jag har med mig kameran och börjar att fota så känner jag mig lätt utanför på det som vi är på, fest, middag, tillställning osv.
Man är så inne i sin egna värld när man fotar, hör inte vad andra pratar om, kan inte delta själv i några konversationer och jag har svårt att verkligen NJUTA av det som jag får vara med om.
För att inte tala om att jag själv aldrig kommer med på bild ;)
 
Därför brukar jag åka iväg UTAN kameran ibland.
Semester kan man kalla det ;)
 
Fast UTAN kameran så känner jag att jag inte får dokumenterat det som jag vill komma ihåg. Utan bilder blir det så lätt att man glömmer bort hur det var nu igen.
Teflonminne kan man också kalla det ;)
Men det känns liksom lite tryggt att ha det dokumenterat på foton....i fall att.
 
Så kan man ju använda fotograferandet för att komma undan en uttråkande situation eller för att liva upp (i alla fall för sig själv som får fotografera) en annars "död" fest.
Eller använda det som svepsjäl för att Älsklingen ska ägna fulla uppmärksamheten åt att vakta skitungarna ;)
 
Hur som helst.
Att fotografera har varit acceptabelt länge och inget som någon klagat på att folk blir mindre sociala av. Det är en hobby, ett yrke, och ett FINT sådant också.
Men det är egentligen samma typ av osociala beteénde som att knappa med mobilen.
OM vi nu ska kalla det osocialt, vilket jag inte kommit underfund med ännu...
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-28 Klockan: 23:44:26

Här vare kartonger

....för tänk att det roligaste brukar ju i alla fall vara kartongen.
Bästa och billigaste leksaken ever.
 
 
 
 
Jag kommer ihåg när vi var små och mina föräldrar köpte ny byrå till sin sängkammare. Den kom i en STOR katong, inget Ikea-tjaffs här med platta paket och att montera själv. Nej en hel, stor kartong kom den färdigmonterade byrån i.
Och vi systrar blev helförälskade i lådan.
 
Min far karvade ut fönster och en dörr i den med och under LÅNG tid, ja nästan som en evighet för oss små, så hade vi den där kartongen och lekte i.
 
Tänk ibland måste det inte vara avancerade tekniska prylar för att fånga ungarnas intresse.
 
Detta var den nya kartongen till julgranen som Älsklingen tog med hem från jobbet. Den gamla kartongen sjöng, redan när vi köpte granen, på sista versen och inte blev det bättre av att knös in i vårt proppfyllda förråd år ut och år in.
Det var dags för en ny låda till granen.
Och vilken låda sen.
 
Bättre än värsta Toy´s R us ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-28 Klockan: 15:09:08

Måndagslista efter fixar-helg

...för helgen var, om än inte SÅ effektiv som jag hoppats på, men är man verkligen någonsin riktigt nöjd?, så i alla fall väldigt produktiv och vi hann en massa saker av det som stog på to-do-listan.
Sånt känns skönt.
 
 
 
 
På lördagsförmiddagen så extraknäckte ju jag med att städa på kontoret till en bilmekaniker. Så nu ser det ut som att JAG har jobbat som bilmekaniker i 100 år ;)
Tänk det där svara olje-smuttset tränger verkligen in överallt och sitter som berg.
Nu har jag svarta sorgkanter och ett par händer som känns som sandpapper.
Men är LITE mindre fattig.
 
Eftermiddagen ägnades åt att plocka undan julen och återerövra vardagsrummet och matsalsbordet. Julen är borta men matsalsbordet var en svår nöt att knäcka. Där är vi inte riktigt klara än.
Men vad skönt att få sitt vardagsrum tillbaka.
Granen tog en ENORM plats.
Och det är inte samma FEELING att klä av en klan som att klä den, kan jag lugnt konstatera...
 
Söndagen blev det sedan till att åka till väninnan C och hämta en bokhylla där som skulle pensioneras men som kunde komma till användning i Lillskattens nya rum. Ett rum som står under paus lite nu för färgen tog slut så vi får invänta fredagens februari-lön för att kunna slutmåla där.
Men bokhyllan ja.
Den förökade sig helt magiskt till TVÅ med löfte om att bli TRE och vi blev bjudna på spontan söndags-lunch med vin och sen gick ju den dan ;)
 
Fast vi kom tillbaka LITE tidigt till hemmet och lyckades få upp en hylla i Guldklimpens rum och en av tre tavlor. Ett dagsverke som kändes som tillräckligt tills Guldklimpen "råkade" hänga sig i hyllan och den TRILLADE ner.
Det var det.
Där blev det dagsverket ogjort.
Nu får vi göra om det, förhoppningsvist idag, med störra plugg och större skruv.
 
Tur i besvikelsen i alla fall att den "föll" ner när vi var där och inte under natten när det låg en Guldklimp under och sov. Fast då hade han ju i och för sig, inte kunnat hänga i den om han sovit...
 
 
 
 
Hur som helst. Helgen är över....IGEN.
Det är måndag.....IGEN.
Snart är det fredag....IGEN....ska ni se ;)
Men först en måndagslista:
 
 
- att granen och julsakerna är borta. Julen är ju TROTS allt över ;)
 
- att jobbet med Irmas rum >>> går framåt och taket inte har flagnat....än ;)
 
- att vi fick ärva lite möbler av väninnan och slipper ha huvudbry över hur vi ska kunna möblera rummet.
 
- mobilen....SJÄLVKLART ;) Glöm inte Real Lifen om just det denna veckan.
 
- att det var så varmt i morse att ungarna inte behövde vantar när vi gick till skolan. Vi går mot varmare tider ;)
 
- att föräldrarna bokat resa ner hit i april. Vänta vänta vänta....
 
Det var det.
Måndag alltså.
Håll i hatten för nu går det undan ska ni se ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-27 Klockan: 01:30:27

Real Life - Mobiltelefon

HUR skulle det kunna handla om något annat denna veckan?
 
;)
 
Här kommer veckans utmaning i Real Life som håller på tills på onsdag kväll. Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
 
 
 
Om jag räknar efter riktigt ordentligt så tror jag att jag varit stolt ägare till SEX olika mobiler och modeller i mitt liv.
Och vilken utveckling det har varit.
 
Från att först bara ha dem till att ringa med. Och vad SVINDYRT det var ;)
Sen kom SMS:en och det var då som Älsklingen och jag lärde känna varandra. Under ett helt ÅR så skickade vi SMS fram och tillbaka mellan Sverige och Spanien. Först på knacklig engelska. Och senare på ännu knackligare spanska. Säkert en 5 till 10 om dagen ;)
Jag skrev ner ALLA meddelanden i en liten anteckningsbok, som jag fortfarande har kvar (tror jag) i nån gömma, för att komma ihåg och spara dem för framtida nostalgibruk ;)
 
Så flyttade jag till Gran Canaria och mobilen fick en down-period för mig. Den användes bara till att ringa enstaka samtal och ännu färre SMS om det VERKLIGEN behövdes.
Vi körde på kontantkort här i många år och laddade mobilerna kanske med 10 euro varananna månad. Verkligen höjdarkunder var vi ;)
 
Så kom mobilabonemangen med fria samtal och smartphonesarna kom med internetsurf och annat tingeltangel som vi inte hade en susning om eftersom vi inte hade några mobiler som "sånt" gick att använda på.
Men sugnare och sugnare blev jag på att få komma med i "gänget" som höll på med sånna tekniska finesser.
 
Jag började flukta omkring på skumma siter och andra-hands-marknader för att försöka komma över en "klenod" som kunde inviga mig i de tekniska mysterierna och rätt var det var så kom jag över en "sån" mobil till ett pris som jag kunde betala >>>.
En helt ny värld öppnade sig för mig och speciellt som vi blivit med mobil-abonemang med NÄSTAN fria samtal och fri surf.
ÄNTLIGEN kunde jag facebooka från mobilen. Jag kunde surfa hit och dit i internetvärlden och underhålla mina skitungar med filmklipp från you-tube när de var riktigt jobbiga och inget annat fanns som hjälpte.
 
Men fortfarande var jag inte nöjd.
Skicka gratis medelanden med whatsapp, ta roliga bilder med instagram och nästan sköta hela mitt liv med mobilen var en värld som jag fortfarande inte hade tillgång till.
Ve och förbannelse.
Speciellt när man inte jobbar och själv kan köpa sig det som man vill ha.
 
Så kom det.
Erbjudandet som jag inte kunde motstå och som gav mig så mycket huvudbry.
Och nu är den min >>>.
Nu kan man verkligen säja att en NY värld öppnade sig för mig. Och då har jag bara en som har fler än ett ett par år på nacken. Men denna kan verkligen en hel massa skumt (härligt skumt). Den har nästan ett eget liv. Och så har den tagit över mitt ;)
Hoppas dock att det är en övergångsfas och att vi, mobilen och jag, ska kunna landa på ett plan där vi kan umgås på ett avslappnat sätt.
 
För hur har det blivit egentligen?
Såg ni denna bilden när den cirkulerade på Facebook?
 
 
 
 
 
 
För även om folk blir mer och mer sociala med detta fenomen, så blir vi samtidigt mindre sociala i "verkligheten" i nuet vi lever.
Både för- och nackdelar tycker jag.
 
 
Ett par frågeställningar om mobiltelefoner:
- Har du en mobiltelefon?
- Kommer du ihåg din mobiltelefonhistoria?
- Har du några viktiga minnen från ditt mobil-liv?
- Om du har en, vad använder du mobilen till?
- Hur har utvecklinge gått tycker du?
- Och VAD tycker du om att man blir mer ELLER mindra social med dessa mobiltelefoner som "styr"/hjälper en i  ens liv?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
 
Tidigare Real Life under 2013
- Klädvårdshörnan >>> med sammanställingen >>>
- Julen 2012 >>> med sammanställningen >>>
- Real Life Årskrönika >>> med sammanställningen >>>

Skrivet den: 2013-01-26 Klockan: 01:13:25

Här har vi fredagsmyst

...i alla fall de TIO minutrar som var mellan bråket vid middagen då Guldklimpen inte fick väga på stolen eller borsta ner brödsmulorna på golvet (vi har faktiskt ingen damsugar-hund) och Lillskatten inte fick bita sin storebror i armen eller sprätta paella-ris runt om i vardagsrummet (vi har inte heller nån ris-pickar-höna så vitt jag vet) och övertröttsbråket vid sagoläsningen då Irma var så trött att hon gick åt på grund av vägrad middagslur men ändå skulle ligga I sagoboken och Alexander blev tvärförbannad för jag sa att de skulle gå in och fortsätta läsa boken i hans säng så Irma fick somna och han hörde "slut för idag".
 
Tio minutrar är inte att förakta och man kan få dem att verka som världen bästa fredagsmys med en RÄTT bild ;)
 
 
 
 
Det har varit en lång arbetsvecka fylld med en massa aktiviteter och på något sätt så har det varit jag som fått dra rollen som förälder själv.
Från tidig morgon till sen kväll.
Fastklistrad på ungarna som ett jäkla frimärke.
Sånt tär på Yohanna-rollen. Det blir lite FÖR mycket mamma-roll.
 
Jag är inte arg på Älsklingen (även om det verkar som det när jag skäller och surar). Utan jag är arg på situationen som gör att han får jobba, ha möten, tvätta lastbilen, fixa med bilen, gå på kurs. För sig själv, med andra vuxna, dricka kaffe, vara bara sig själv, lyssna på musik osv.
Och jag får gå här hemma och skälla och gnälla som värsta sur-kärringen, helt utan att jag VILL det. Hon kommer av sig självt ;)
 
Fredag alltså. Helt vanlig fredag ;)
 
I morgon väntar det extraknäck för mig på förmiddagen som städpatrull på ett kontor. Vi får se hur det går.
Men extra-pengar är extra-pengar.
Lediga helgen får vänta.
I alla fall kommer jag att få vara för mig själv och det är ju alltid något.
 
Nu sätter jag P här för idag.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-25 Klockan: 13:37:40

Fredagsvägning med knappt trodda ögon

....så det var ju en JÄDRA tur att jag hade med mig iPhonen in på toa (ja, jag är hjärntvättad men man vet aldrig vilka roligheter man ka stöta på där, tex så fick jag sitta där med Irma igår och hålla sällskap och kamma Barbie-hår och DET hade ju varit något roligt att visa upp, men si DÅ hade jag den inte med mig, men nu har jag lärt mig)
 
Hur som helst.
 
Det var tur att jag hade kamera med mig OCH att jag tog kort på vägningen. För senare, när jag skulle skriva upp resultatet, så var det så otroligt att jag inte trodde mina minnen och var tvungen att ta fram fotot och titta igen.
- Var det sant?
- Ja det var det!
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 1 KILO!!!
 
Och som vanligt har jag ingen förklaring på detta. Bara att håller man ut och inte ger upp så ger det förr, eller senare, resultat.
Jag litar blint på det ordspråket.
Så MÅSTE det ju vara......väl?
 
UTVÄRDERING
Det har inte varit NÅGONTING alls speciellt med denna veckan, om man ser på kost och motion. Årets bästa julklapp >>> spruttade ju igång >>> och gav mig nervdaller och lyckorus på samma gång och SÅNT, mina damer och herrar, får min focusering att gå från "vad-jag-inte-FÅR-äta" till "nu-har-jag-så-mycket-kul-i-mitt-liv-att-jag-skiter-fullkomligt-i-vad-jag-FÅR-äta".
Sånt ger resultat.
Att man inte går och är sugen.
 
Jag har funderat på det tidigare, att om det kan vara så att "suget" på saker som man inte får äta kan göra att man står still i vikt.
Låter tokigt, men vad?
Nån förklaring måste det ju ha.
 
Så man/jag borde ha mer kul/flyt i livet. Och inte gå här hemma och titta bedjande på allt här hemma som jag är sugen på.
Och kanske....
...bara en liten bit. En LITEN bit kan ju inte göra så stor skada ;)
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagaram)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Godis - Check!
Och 2,9 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-25 Klockan: 00:38:37

Här kommer de tre vise männen

...för det har jag ju inte visat upp fastän tiden runnit iväg och lämnat trettondagen efter sig med hästlängder.
 
Ja, jag VET att julen är slut, fast MIN gran står kvar :(, men detta är ju en fest som heter duga och som är ett sånt där exotiskt inslag i var-helg-dagen här på Gran Canaria.
Men dagen innan trettondagen så kommer de Tre Vise Männen (Los Reyes Magos) med båt från Orienten och besöker Las Palmas.
 
Om hur man firar jul och TRETTONDAG på Kanarieöarna har jag berättat här >>>.
Och andra Tre-vise-männen-parader har vi varit på här 2012 & 2011 & 2010 (blev det inget inlägg för jag var gravid-dålig och ville bara ligga i sängen och stirra upp i taket) & 2009 (som var det hemska året då det inte blev något alls för vi låg på sjukhus).
 
 
 
 
 
 
Visa av förra årets parkeringsfiasko när Älsklingen missade hela paraden för att han letade parkeringsplats, så lämnade vi bilen hemma, åkte INTE buss, utan GICK ner.
Inte så farligt.
Cirkus 20 minuter till vårt traditionella ställe på gatan. Även fast vi detta år utökat den traditionella skaran med två familjer till. Finns det hjärterum... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kom de då ÄNTLIGEN.
Långt där borta.
De Tre Vise Männen - De magiska Kungarna ;)
 
Nytt för i år var att barnen inte fick gå fram till kungarna för att lömna sina önskelistor, utan fick ge dem till en betjänt/page som gick före.
Det var nog bäst så, för förr om åren så har kamelerna verkat lite oroliga när desperata föräldrar kastat sig över dem och hängt sig om nacken på dem för att sina små telningar skulle nå upp till kungen med sin älskade lista.
Olyckor har hänt förr.
 
 
 
 
 
Så var det slut.
Det var det.
Och efter kungarna kom städpatrullen. Och JÄDRAR vilken effektivitet. Det var sopare, sånna där blåsmaskiner, en skurbil som sprutade och skurade med vatten och sist en desinketeringsbil.
Allt var rent på tre röda.
 
 
 
 
Och sen gick vi och åt middag och detta är det bästa på hela högtiden. Att alla måltider intages på lokal. Kockan i hemmet behöver inte laga någonting ;)
 
 
 
 
Väl hemma var det dags att ställa i ordning skorna och matsäcken till kungarna och kamelerna som förhoppningsvist skulle komma under natten.
 
 
 
 
Och jag fick slå in de sista klapparna.
 
 
 
 Och SEN var det ÄNTLIGEN jul i stugan....igen.
 
 
 
 
Det var den paraden ja. Och dagen efter så var det ju PAKETKAOS >>> och det har jag ju heller inte berättat om.
Här går det undan som vanligt.
Men alltså, detta var trettondagsaftonens Vise-män-parad.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-24 Klockan: 13:39:25

Här har det lagts till Instagram

...för det går ju inte undan detta. I tisdags fick jag igång Facebooken på mobilen. I onsdags fick jag igång Whatsappen. Och idag var det så dags för Instagrammen att komma igång.
Jag har ALDRIG sagt att jag är snabb ;)
 
 
 
 
Nu ska det alltså börjas fotas Yohanna-i-Las-Palmas vardag här.
Eller vad är det som ni har Instagram till?
 
Vill ni se den, vardagen alltså så heter jag: yohannailaspalmas.
Det kunde ni aldrig gissa va? ;)
 
För dem som INTE använder Instagram men ändå vill se vardagsbilder så kan man gå in direkt, från datorn in på: http://instagram.com/yohannailaspalmas
 
 
 
Än så länge ligger det bara tre foton där inne och skramlar. Man jag ska väl komma igång med detta också kan jag tänka mig.
DOCK har jag inte riktigt kommit underfund med vad man ska ha detta till. Eller vad som är skillnaden mellan att lägga ut en bild här och lägga ut en bild direkt på Facebook.
 
Berätta gärna för mig, ni som använder detta. Och för guds skull, lämna instagram-namnet så jag kan börja att fylla min lista som är tvärtom just nu. Så kan man inte ha det för bövelen ;)
 
Och berätta gärna för mig, ni som VILL se detta, vad ni vill se för bilder från Yohanna i Las Palmas vardag. Jag ligger ju inte på stranden jämt. Så strandbilder kan det inte bli 24-7 (tjugofyra-timmar-om-dygnet-sju-dagar-i-veckan).
 
Mycket tjat om iPhonen jag VET ;) Men jag är så himla glad, trodde aldrig att det skulle bli sant, att det skulle ordna sig och att JAG, lilla fattiga jag skulle få stoltsera omkring med en sådan klenod :D
Jag är hjärntvättad nu, tänker bara på den, drömmer om den på nätterna, kan inte låta bli att titta på den, pratar om den, visar den och är så jäkligt i gasen över den att till och med jag tycker att jag är larvig.
 
Men det går väl över antar jag.
Nyhetens behag.
Hav tålamod med mig.
 
Och när vi ändå är i farten och snackar om den så kan ni väl tipsa om vad för appar man ska ha, var man laddar ner dem, vad man använder dem till och vad DU tycker är så bra med dem.
Tack på förhand för lite hjälp ;)
 
Nej, dags att börja tänka på något annat. Skolhämtning kanske, lunchen och en vanlig "torsdag from hell".
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-23 Klockan: 23:28:00

Sammanställning av Real - Klädvårdshörnan/rummet

Jisses vilken dag!
Vilken vecka det har varit...hittills.
Jag har knappt hunnit satt mig ner här vid datorn, än mindre bloggat.
Naturligtvis har det tagit tid att få igång "mini"datorn >>> också. Speciell när ungarna ska ha den så fort de ser den. Inte många långa stunder har jag fått för mig själv för att få igång den.
Men nu är jag på väg.
 
Men nu var det inte DEN det skulle handla om, även om mina tankar och ÄVEN drömmar fastnat vid den komplett verkar det som ;) Vid 4 började den blippa vid sängen (jag har den som väckarklocka och sover med mobilen på sänggaveln) och det störde ganska REJÄLT nattsömnen hos oss alla.
Nu har jag kommit på hur man stänger av alla mobil- och Facebook-aviseringar, så kommande natt hopas jag ska bli lugn ;)
 
Oj oj nu förlorade jag mig in där igen, i mobilvärlden.
Jag är som ett barn på julaftonen.
Men men, veckans Real Life var det ju >>>, och sammanställningen av alla våra klädvårdshörnor/rum.
 
 
 
 
Jag kommer ihåg när jag var liten och min mor "vårdade" = strök våra kläder. Hon hade inget rum hon, inte ens en hörna. Hon hade (och HAR fortfarande om jag inte sett fel) strykbrädan bakom köksdörren och stryker i köket bredvid radion.
Jag brukade sitta vid köksbordet och se på, eller läsa läxor, eller vad 70-singen jag nu gjorde där. Och köket fylldes med ånga från strykjärnet och allt luktade ren tvätt.
Härliga minnen.
 
Och jag tror minsann att min mor är en av de få som faktiskt tycker om att stryka. Om jag inte minns fel (och det är mycket möjligt men inte mycket i sånt fall) så strök hon till och med våra trosor ;)
 
JAG hatar att stryka.
 
Eller jag kanske inte hatar att GÖRA det. Jag hatar att aldrig har ordentlig tid med det utan alltid i sista minuten och haffs haffs.
Egentligen är det ganska så avslappnande och resultatrikt göromål.
Släta ut skrynklor.
Man ser resultat och får belöning på en gång.
Men MED tid, tack.
 
 
Andra som visar upp sina "hörnor":
 
- Miriam har ett helt RUM fullproppat med användbara prylar för att vårda och skapa nytt. Dock föredrar hon hellre att stryka på nyskapta saker än på "vanlig" tvätt.
 
- Jenny berättar att just nu, hemma hos dem, så handlar det inte så mycket om KLÄDvård. Mest LINNEvård då möss flyttat in i linneskåpet, under tvättstugerenoveringen, och "smuttsat" ner allt därinne.
 
- Dagliga Ljusglimtars klädvård handlar bara om ren och smuttsig tvätt och till det har hon ett HELT rum i källaren. För att spara tid har hon sonika flyttat ner ungarnas garderober dit, då slipper man springet med ren tvätt upp och ned.
 
- AnneliH verkar ha varit kompis med min mamma, de kanske gick på strykkurs tillsammans ;). För hon berättar att FÖRR i tiden så strök hon ALLT utom strumpor och kallingar.
Trosor alltså ;)
Mmmmm nystrukna underbyxor ;)
 
- Gardenhouse har fixat en tvättstuga ute i LAGÅRN! Där skulle hon VILJA ha en hörna. Om det inte redan var så fullt där. OM inte symaskinen var trasig...
 
- Freja har semestern fixad för hon ska nämligen FIXA sig en sån klädvårdshörna eller allmänt pysselrum till hela familjen då....är det tänk. För nu så lever hon i ett KAOS som till och med överträffar mitt egna här hemma och DET mina vänner, är inte att förakta ;)
 
- Ansibecki har en strykbräda....i källaren. Hon strök EN gång och då fick det strykas om ;) Så HAR hon ett syrum. Fast hon syr inte. Förutom sänghimlen då, och gympapåsarna...och...och.
He he här kommer det fram ;)
 
Som vanligt, en alldeles utomordentlig uppslutning och en massa berättarglädje.
Något som jag slås av många gånger, är att ett vanligt, "tråkigt" ämne, många gånger ger upphov till en alldeles otroligt rolig och intressant sammanställning.
Tack för det.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-22 Klockan: 23:41:40

Här firas det

...för VISST var det så att jag ÄNTLIGEN fick igång min efterlängtade >>> iPhone som gäckat mig så.
Och på gammalt HEDERLIG sätt.
Vilken lättnad ;)
 
 
 
 
Det kändes lixom inte riktigt helt troligt att det skulle vara så himla svårt att låsa upp en sådan gammal mobil som jag köpt. Inte heller att det skulle vara så dyrt som man sagt mig >>>.
 
Efter mycket om och men (och kanske lite som säljaren tolkade som hot ;), men det är ju hans tolkning) så fick jag tillslut fram vilket bolag som, han som sålde telefonen till mig, använt telefonen på och kopplade raskt upp mig mot deras kundtjänst-chatt.
Visst lät det avancerat och skitproffsigt? ;)
 
Det visade sig att det bara var att betala 350 kronor så låste de upp mobilen via nätet.
Ingen kod.
Ingen väntetid.
Och FRAMFÖR allt inga 1400 kronor.
Vart fick de det ifrån?
 
På 5 röda var jag igång och mobilen fungerade som den skulle.
Yeyyyyyyy!!!!
 
Man ska aldrig lite på vad någon annan säjer. Speciellt inte om det är en spanjor ;)
Nej efterforska själv och undersök.
Själv är bäste dräng sägs det ju.
Och något som också säjs är: Om det verkar för bra för att vara sant, så är det förmodligen så också. Fast i detta fallet så var det tvärt-om. Om det verkade för HEMSKT för att vara sant så var det också det.
 
Men JISSES vad mycket som ska ställas in och knappas in och skapas koder och säkerhetsfrågor osv.
Jag har suttit på de stunder idag som jag fått vara för mig själv, för ungarna blev som galna när det såg att iPhonen blippade till och fungerade.
SPEL!!!!
Skrek de rakt ut och klistrades fast sig på mig.
Hur vet de det?
Vart har de sett en sån här förrut?
Ungar och teknik, det går för fort för mig...
 
Ja ni ser ju, skärmen är tom. Jag har inte ens lyckats få dit mina telefonnummer från förra telefonen.
Men nu får jag ta och knoppa.
Det blev FÖR mycket spänning idag.
Det tog på krafterna ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-22 Klockan: 17:24:01

Här är jag i pilleritagen

......för ni kanske förstår vad som hänt.
 
:D
 
Och jag är i full färd med att steka hamburgare, ta med skitungarna på svenskakurs och...
 
PILLA
 
på knappar.
Har inte tid att sitta här nu.
Men leéndet går ÄNDA upp till örsnibbarna.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-21 Klockan: 22:08:24

Måndagslista med envis julgran

...ja för kan ni tro det? Julgranen står fortfarande kvar. Envisa gran att klamra sig fast vid livet ;)
 
 
 
 
Den helt toma helgen som skulle vikas åt stor-röjning av lägenheten >>>, blev bara halv när det kom en inbjudan till överasknings-födelsedags-kalas ute i det fria. Och lördagen räckte inte till på långa vägar. Snarare att lördagens PÅBÖRJNING av röjande bara stökade till det hela ÄNNU mer och jag VÄGRAR faktiskt att lägga ut en efterbild på kaoset som jag lade ut lördags. Det ser, om möjligt, ännu mer kaotiskt ut nu ;)
 
Jag fick i alla fall ihopplockat alla advetsljusstakar och stjärnor och NER i sin kartong. Men för att kunna göra det så fick jag ju riva ut ALLT i förrådet så jag kom åt julkartongerna. Och eftersom jag inte fick ihopplockat de andra julsakerna så var det ju ingen idé att plocka in allt i förrådet igen eftersom julkartongerna ska in först ;)
 
Ni hänger med va.
Kaos skapar kaos.
Förhoppningsvist kan jag göra lite pö om pö nu när kartongerna står öppna och förberedda i vardagsrummet. Om inte Terminator-Irma får för sig att slita upp allt ur dem fortare än vad jag hinner slänga i.
Mycket troligt.
 
Älsklingen påbörjade den efterlängtade målningen av Irmas rum och det blir så bra. Jag hade faktiskt glömt bort vilken nyans vi köpt till hennes rum.
Så lång tid har det gått.
Men det blir bra detta.
Syrenlila tror jag visst att den heter.
Nu ska det bara skrapas ihop lite pengar till en tapetrulle också så att hon kan få en fondvägg.
Och en taklampa som passar.
Och en bokhylla till sakerna.
Och, och, och...
Var är lottovinsten?
 
Och skrapa ihop lite tid till att måla andra omgången och kanterna.
Semester tack, MED barnvakt ;)
 
 
 
Men måndag är det. Inför en vecka som säkert kommer att swisha förbi lika snabbt som den förra. Så jag förstår inte varför jag envisas med att tycka måndagar är skit. De är ju riktigt bra, för då har man hela veckan på sig att försöka få nånting gjort och INGET är försenat....än ;)
 
Lista blir det:
 
- att jag plockat undan, i alla fall lite av, julen och resten kommer att gå som i ett flux....intalar jag mig själv och känner mig lycklig över det ;)
 
- att vi var på kalas igår och det var härligt att vara ute i solen och se skitungarna springa av sig ordentligt. Även om Älsklingen felinformerat mig om platsen vi skulle till och vi var HELT fel klädda och jag kommer att ha svårt att förlåta honom för det ;)
Kalas är kalas.
 
- att jag fått min iPhone, att den kommit fram. Visserligen har jag en DJUP depresssion över att den är låst och jag hyser inte stora förhoppningar att detta kommer att lösa sig på annat sätt än att jag får göra mig själv till mobilhackare och bryta mig in i den. Men jag ÄGER en i alla fall ;)
 
- att mina föräldrar ha bokat resa ner hit i april. Så nu börjar nedräkningen till återseéndet igen.
 
 
Och längre än så hann jag inte i morse när jag satt och skrev. Livet kom emellan och dagen rann iväg med skolhämtning, föräldramöte och besök av väninnan C med Lucas.
Nu är det kväll.
Granen är fortfarande kvar ;) ....envisa gran.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-20 Klockan: 01:18:38

Real Life - Klädvårdshörnan/rummet

Ni kan aldrig gissa vad det här är.
Eller det kan ni ju nu eftersom jag skrev det PÅ kortet.
Min klädvårdshörna ;)
 
Här kommer veckans Real Life som utlovat, och denna veckan tänkte jag visa upp min klädvårdshörna. Eller snarare det som skulle bli min hörna, men som nu blivit något helt annat.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
 
 
 
Utanpå vårt sovrum finns en inglasad balkong som vi gjort om till dressingroom/klädgarderob och längst inne i den finns en hörna som jag tänkt ha som klädvårdshörna. Vi köpte ett avlastningsbord på ikea som skulle fungera som strykbräda men som samtidigt också skulle vara ett bord där jag kunde sitta och sy och pilla med mina egna kreationer som jag helt magiskt skulle få tid för att skapa ;)
 
Raskt så blev denna hörna invaderad av en massa kartonger med kläder och annat som behövde förvaras någonstans tills Irmas rum med tillhörande jätte-garderob kommit på plats och kunde svälja allt som nu samlas på hög därinne.
 
Vård av kläder sker inte längre hemma hos oss.
Det läggs på hög.
Men någon gång i framtiden så...
 
OM jag någon gång blir tvungen att stryka något så får matsalbordet, med en filt på, fungera som strykbräda. Och kläder som behövs lagas eller ändras läggs på hög tills de antingen blivit för små eller gått ur modet.
Men tanken var god.
Och är fortfarande, nån gång i framtiden...
 
 
Hur har du det med klädvården hemma hos dig?
- Stryker du?
- Lagar, ändrar, skapar du kläder?
- Har du en speciell plats för det?
- Drömmer du om en speciell plats för det?
- Har du sett nån speciellt bra/funktionell/originell sådan?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
PS Här uppstog det ett frågetecken förra veckan när Ansibecki kom med en undran om det inte var på onsdagar vi hade sista inlämningen för Real Life förr i tiden. Jag var så himla säker på att det var tisdagar så jag bara körde på i ullstrumporna utan att fundera. Men efter att ha kikat i arkiven så VISST var det tills på onsdagar vi körde förr. Jag ber om ursäkt för det ;) DS
 

Skrivet den: 2013-01-19 Klockan: 12:49:48

Här SKA det tagas tag

...i ett KAOS utan dess like ;)
Om jag tyckte att jag hade kaos här på nyårsaftonen >>> så är det INGET mot vad vi har nu.
 
Håll i er nu, för här kommer den bistra sanningen om vårt vardagsrum ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Att du inte skäms Yohanna, kan jag riktigt höra min mamma förebrå mig. Lägga ut sånna där bilder.
Men det tänker jag INTE göra.
;)
Så här har vi det här.
 
....fast inte länge till.
 
Nu börjar stora "operation: ställa-i-ordning-hemmet-plocka-undan-julen-sparka-igång-projet-Irmas-rum-och-skyffla-in-alla-leksaker-där".
 
Tror ni att det går innan helgen är slut?
 
Trevlig lördag
 
/Y
 
PS I eftermiddag, förhoppningsvist) så kommer veckans Real Life upp som ska handla om Klädvårdshörnan/rummet. Spåna på...DS
 
 

Skrivet den: 2013-01-19 Klockan: 00:08:30

Här strulas det

....vad hade jag väntat mig?
Att det bara skulle vara att låsa upp den, i Sverige andrahandsfyndade mobilen >>>, och att det skulle gå att låsa upp den här i Spanien som om det vore vilket normalt liv som helst. Och att den sedan skulle fungera som den skulle.
Utan strul.
 
Hallå!
Vi snackar Yohannas liv nu.
Och Spanien.
Ingen bra kombination ;)
 
 
 
 
Idag har varit en liten fixardag.
Vi har klarat av lunch hos svärföräldrarna ;). Vi drog iväg och skulle få iPhonen upplåst. Piece of cake, tänkte jag.
Ha ha.
Det KAN vara så att man måste veta vilken operatör mobilen är låst till.
det KAN vara så att den är upplåst med det är något annat fel på samspelet mellan mbil och sim-kort.
Det KAN vara så att det är något annat fel på mobilen.
Det KAN vara så att om man låser upp en så här så kan man sedan inte uppdatera operativsystemet för då måste man re-setta den och då låser den sig igen......om man inte gör det hos mobiloperatören förståss ;)
Det KAN vara så att om man inte uppdaterar OP-systemet så kan man inte köra whatsupp på den.
 
Vem vet?
Mycket snack och inget proffs ;)
Bara att vänta och se. I morgon klockan fem ska den hämtas och då ska det betalas 250 spänn :(
 
Så fixade vi ett nytt armband till Älsklingens nya julklappsklocka som gått sönder vid första användningen. Roligare kan man ha det.
OCH så fixade vi veckohandlingen där det var OTROLIGT lite folk. Är det verkligen fredag idag?
 
Så blev det, det typiska fredagsmyset: gråtande, trötta och hungriga barn som vägrar äta, bråkar i badet och driver sina föräldrar över gränsen för vad som är trevligt.
MEN vi fick TIO minuters trevligt samspråk i sängen, där vi avhandlade dagens upplevelser (det tar sig på ansvarsfyllda-intresserade-mamma-fronten Yohanna) utan att någon bråkade eller blev osams. Raskt skickades ungarna i säng sedan. För det är ju dumt att utmana ödet nu när det slutat så trevligt för en gångs skull ;)
 
Och nu sitter jag här.
Nån dålig UFO-film på TV:n och jag funderar om jag inte skulle ändå....gå och lägga mig.
Det är ju trotts allt fredag ;)
 
Av den TOTALT oplanerade helgen synd nu inte ett spår. För det planerades raskt in ett överasknings-födelsedags-kalas på söndagen. Och på lördagen så bara MÅSTE jag få bort julen, måla Irmas rum OCH bädda rent i sängarna.
Det var den innehållslösa helgen det...
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-18 Klockan: 13:41:00

Fredagsvägning efter återupptagen vardag

...för denna veckan har varit helt normal. Utan helgdagar, fester eller kvar"glömt" julgodis.
Vardag och rutiner.
Känns faktiskt skönt.
 
 
 
Ja inte SÅ skönt att jag skulle byta bort det mot att ligga på soffan med en god bok och käka GODA chokladpraliner UTAN att gå upp i vikt.
Men det alternativet finns liksom inte ;)
 
FREDAGSVÄGNING
- 200 gram
Ja, vad ska man säja?
Efter att ha gått från jullov med matfrossa och godisnjutning, utan morgonrundor fast med stillasittande bokläsning, till morgonrundor, godisförbud och smalmat så TYCKER jag ju att jag borde ha rasat si så där 10 kilo på en vecka.
 
Tyvärr så fungerar det ju inte så :(
Inte alls.
 
UTVÄRDERING
Jag har ingen förklaring.
Bara den att kroppen fungerar så.
När den sätts på svältkost (vilket jag inte riktigt skulle kalla min kost, och speciellt inte efter veckans fika >>>) så går den in i försvarsställning och klamrar sig fast vid alla fettceller som den har.
Går ner på sparlåga och "sparar" sig.
 
Det är bara att hålla ut och öka förbränningen(motionen) i livet så kommer det igång.
det.vet.jag.ju
Bara det att det finns inte plats för mer motion i mitt liv just nu.
Eller det FINNS det ju. Om man VILL så KAN man. Det behövs bara lite ansträngning och lite omstrukturering av saker och ting.
Och DET har jag inte haft lust med ;)
Man ska vara ärlig ;)
 
Planen inför nästa vecka är väl att rota fram den andra, resev-stegräknaren, och börja räkna igen. Så att jag verkligen kollar upp att jag få de steg som jag ska ha. Jag/Man har ju en tendens att slappna av, lata till sig, hoppa över de där extra momenten när det är ingen som kontrollerar en.
 
Rota rota, här var den.
Bara att sätta på sig.
Aha inget batteri.
Pust!
Då har jag fortfarande ett svepskäl.
Tänk att det ska vara så förbaskat.....svårt ;)
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Jajjemen!
Mat - Check!
Godis - EN fika ;)
Och 3,6 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-18 Klockan: 00:38:34

Här planeras helgen

...för det är mycket kul nu som ligger på lut och väntar på en helg som är, nästintill, hel-ledig och tom.
Ska bara överleva denna "torsdag-from-hell" (inga förutfattade meningar här, bara erfarenhet) som kommer med en Älskling som jobbar sent, vad som ger en utebliven veckohandling som får skjutas på fredagen.
 
 
 
 
Jag HATAR att handla på fredagar.
Eller på helger över huvud taget.
En hel drös mer folk än på torsdagar. Och känslan av att komma hem på torsdagen, plocka upp allt och veta att NU är det helg och vi behöver INTE stressa iväg nånstans och trängas på fredagen. Den känslan är svårslagen, även om man är snortrött och stressad som en gnu för att få ungarna i säng i tid inför veckans sista dag.
 
Det svåra är bara att låta bli att norpa på allt det goda man köpt till helgen och inte tjuvstarta fredagsmyset (ha ha som om vi någonsin lyckas med sånt) redan på torsdagen. Fast det BRUKAR gå ganska bra med att hålla händerna i styr när jag har hotet om fredagsvägningen över mig ;)
 
 
 
 
I helgen vill vi ÄNTLIGEN återuppta arbetet med Irmas egna rum.
som.vi.har.väntat
I år känns det som, och det är inte helt långt ifrån sanningen.
Vi började ju att röja ut skräprummet i april förra året >>>.
Älsklingen "råkade" knackade ner taket >>>.
Snickarkompisen kom och hjälpte oss att spackla taket >>> & >>> i maj.
Och målningsfiaskot i juni kommer vi väl aldrig att glömma >>> ;)
Försäkringsbolaget skulle ta sig an fallet i juli >>>
Så jag fick packa ihop lägenheten >>>.
Och försäkrings-snickar-killarna kom och rev ner alla tak i lägenheten...nästan >>>. Så vi äta pizza med GOTT samvete och det är ju aldrig fel ;)
Det blev en del 2 på det också >>>.
Och så kom ju försäkrings-snickar-killarnas målarförsök >>>.
Som blev en flopp det också och det bestämdes, i augusti, att rummet skulle få vila och torka ut...på obestämbar framtid.
I oktober fick vi en avfuktare i julklapp (LITE tidigt men men) från mina föräldrar, som har gått varm här under julen sedan det bestämdes att det skulle göras ett NYTT försök att måla här.
Försäkringsgubben kom ju hit, kikade på det flagnande taket och bestämde att det var tillräckligt torrt för att måla igen.
JAG var av en helt annan åsikt.
Så jag har kört avfuktare här på nätterna när elen är billig(are) och vet inte riktigt HUR många liter vatten jag har fått ut ur rumet.
Men tydligen så har det hjälp, för nu flagar inte taket.....än. Efter en vecka.
Jippey!
 
 
 
 
 
Uppdatering:
Ja roligare än så här blev det inte idag. För HELA dagen har gått på högtryck och det har inte varit helt friktionsfritt - "torsdag-from-hell" i ett nötskal.
Jag kom inte fram till varesig datorn eller toaletten ifred på hela dagen.
Så kan det gå.
 
Det började med att Guldklimpen vaknade INNAN väckarklockan, gud vet HUR långt innan. Lillskatten vägrade sova middag och med TVÅ skitungar som var övertrötta kunde det ju bara gå på ett sätt.
Varför inte lägga in mig på psyket på en gång...
 
Så vi stack iväg hemmifrån till lekparken och lämnade ett fullkomligt kaos efter oss. Men det var INGEN som hade plockat undan det när vi kom hem :(
Men VI överlevde eftermiddagen på bortaplan.
 
Älsklingen kom hem lagom till att allt var frid och fröjd och bara behövde pussa ungarna god natt och stryka dem över håret. Det gosigaste och bästa stunden på hela dagen.
Och jag kände att för 70-singen nu, börja inte tala om att du haft en hemsk och jobbig dag, för då skjuter jag skarpt.
Bara låt mig vara i fred.
Och det verkar som att 10 års bekantskap kanske gett effekt ;)
 
Nu är det stilla och tyst i huset. Allt groll är glömt och det är fredag i morgon.
Kan det bli bättre?
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2013-01-16 Klockan: 23:33:13

Här har jag varit på date

.....den allra första blogg-daten i mitt blogg-liv.
 
Annelie från Stockholm är här och semestrar under en vecka. Och som vi bestämde för så LÄNGE sedan, när hon var så snäll och fixade lite tränings-tips till mig >>>, så lyckades vi komma till skott med en liten fika-träff när hon ändå skulle upp från södern till Las Palmas för lite REA-shopping.
 
Men vad nervöst med sånt här.
 
 
 
 
Men det gick så bra så. Älsklingen skjutsade mig och skitungarna till köpcentrumet Las Arenas (mitt favvo-center) där Anneli höll på att shoppa järnet på REA:n som jag gör mitt bästa för att hålla mig undan, nu när plånboken ekar tomt efter julens extravagans.
 
Vi kände igen varandra på en gång och det är ju en viktig punkt på framgångslistan. Herre Gud vad pinsamt att behöva springa omkring och leta. Och till och med fråga fel personer om det är de som är den som man letar efter.
 
Så gick Älsklingen iväg med skitungarna till leksaksaffären och då var ju saken biff.
Bättre än så kan det ju inte bli.
Halva daten är ju fixad på bara det ;)
 
Och så att det inte blir nån pinsam tystnad utan att man har att tala om - och DET kan vi väl säja check på, på det också.
Vi avhandlade väl hela livet på cirkus två timmar. För det var värst vad tiden springer iväg när man får sitta i lugn o ro och tala ;)
 
Och vipps var det dags att åka hem med skitungarna och få dem i säng inför morgondagens torsdag. Så Annelie fick hänga på i vår Oceanångare till busstationen. Man kan ju inte åka hem och vara lugn i sinnet när man vet att man har en vän spetandes omkring på stan när det mörknar.
Nej säker och lugn på bussen hem. Så gillar jag att ha det. Och med det INTE sagt att hon INTE skulle kunna speta omkring på stan. Det kan hon säkert. Det är ju inte första gången som hon är här om man så säjer...
 
 
 
 
 
 
Jag tog en tårta. Det kommer jag att få sota för på fredag. Men är det fika så ÄR det faktiskt ;)
 
 
 
 
 
 
Det gick ju bra det här.
Det här kan man tänka sig göra om igen ;)
Precis som med bussåkningen och ungarna igår >>>, det man oroar sig för mest brukar till slut lösa sig på bästa sätt.
 
/Y - numera certifierad blogg-datare ;)

Skrivet den: 2013-01-16 Klockan: 13:38:29

Här kom det då äntligen

...paketet som jag väntat på sedan jag var i Sverige i mitten av december. Som kom på villovägar och låg på postkontoret i min hemstad utan att vi visste om det, för att avin kommit bort. Som kom till rätta och som mina föräldrar packade ner med lite annat smått, gott och glömt och som nu varit på väg hit ner till Las Palmas sedan FÖRRA måndagen >>>.
 
Väntan har varit lång ;)
 
 
 
 
Precis när jag klätt av mig och skulle hoppa in i duschen så plingade det på dörren.
Just i rättan tid ;)
Vilken jädra tur att jag inte hunnit hoppa in och missat besöket. Då hade det blivit tvunget med en tripp till postkontoret:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gick ju BALOBAS på Tradera när jag var hemma i Sverige >>> och "råkade" buda hem en sån här. Visserligen gammal, sliten och fungerar visst inte helt som den ska.
Men är det billigt så får man ta det för vad det är - BEGAGNAT.
 
Och som jag sett fram emot att kunna Whatsappa, Instagramma och blogga från mobilen. Sist av alla men vaddå?
Och så fungerar inte SIM-kortet....blä.
Men det var ju väntat.
Allt kan ju inte gå som på räls.....muuuuhähähä, som det gjort det hittills ;)
 
Bara att hoppas på att mobilen är låst och bara att låsa upp så fungerar den.
Man kan ju alltid hoppas ;)
 
Men God Jul för 17-singen Yohanna.
 
Lite annat som trillade med var blåbärssoppa till Irmas, ibland, krånglande mage. Sånt ska visst vara bra har jag fått höra. Min lillasystern avlagda sommarklänningar från tidigt 80-tal. Mina Barbisar som JAG lekte med när jag var liten, DET är återvinning ;) Några passväskor som jag också "råkade" buda hem från nätet. Och naturligtvis lite marinader till köttstyckena i sommar ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-16 Klockan: 00:06:00

Sammanställning av Real Life - Julen 2012

Jag har fått bort EN av fem advetsljusstakar.
Granen står kvar men jag vägrar att tända den, då kommer jag aldrig att kunna ta bort den.
Och amaryllisen har skjutit ett nytt skott. Blir den en ANDRA omgång på den?
 
Ja julen här tar lika lång tid på sig att tas bort som att komma fram ;)
 
Det är dags för sammanställningen av veckans Real Life som handlade om att knyta ihop Julen 2012.
 
 
 
 
Och nu hade jag tänkt att jag också skulle komma till skott och svara på frågeställningarna som alla andra som är med:
 
- Har du plockat bort julen?
Jag håller som sagt på. Eftersom helgen >>> blev så fullspäckad helt plötsligt så gick det inte att få bort allt i ett naffs, som var tanken.
Och konstigt nog så BRUKAR det bli så för mig ;)
 
- När tar du fram vs. när tar du bort julen?
Ja, planen, den berömda planen ;) är att ta fram adventsljustakarna till advent och resten + granen dan före dopparedagen. Jag brukar ALLTID bli försenad och till och med året då jag var gravid med Irma >>> stog jag på självaste JULAFTONEN och plockade fram. Så även i år.
 
Borttagandet ska ske, återigen enligt den berömda planen, under helgen som infaller närmast 20:dag Knut. Men har jag lyckats med det något år?
Nu står allt framme, halvborttaget och väntar på att bli nedpackat.
Livet kom emellan ;)
 
- Vad var speciellt med julen 2012?
Ja DET har väl inte undgått någon >>> - Sverigeresan :D
 
- Hur känner du inför julen?
Jag ÄLSKAR julen, att tänka på julen, att leva julen och att planera julen. Jag HATAR julaftonen tills allt står på bordet och vi är klara, DÅ kan jag slappna av och stressångesten rinner av mig. DÅ är det försent för att göra något annat än att njuta.
Stackars min familj som måste stå ut med mig ;)
 
- Bästa och sämsta med jul?
Bästa är stämningen, förväntan och dofter/smakerna.
Sämst är som sagt kraven, stressen och alla pengar som går åt.
 
- Vad är det som MÅSTE hinnas/vara/göras/ätas osv till jul?
Här är det ju en MASSA för mig och jag vet inte varför. Kanske har jag gjort upp ett scenario i huvudet som jag måste ha det som.
Men varför?
Familjen kan man ju tycka vara det viktigaste. Men här har jag lärt mig fira jul UTAN min familj....den i Sverige. Och här jobbar man på julaftonen och Älsklingen kommer hem sent, så den dagen firad jag inte ens med MIN familj. Och det har gått bra ändå.
 
Annars så vill jag ha stakarna och stjärnorna, ljusen, glöggen - som jag föresten inte drack någon gång hemma hos mig detta år, skinkan - som bara är ju så där riktigt god precis direkt efter griljeringen, sillen - som jag bara får en LITEN svindyr burk av från IKEA, Alladinasken (varför ska jag ha den? Jag gillar ju ändå bara gräddnogaten, FYRA av två hela lager), JULGRANEN - den skulle kunna ersätta allt annat pynt, mina jullimpor, lussebullar och pepparkakor kan man leva utan om det blir tidsbrist ;) och så julmusiken, som visst gick bra att leva utan för den har vi inte spelat så mycket här hemma i år. Faktiskt så att vi spelat mer julmusik EFTER julen än under den ;9
Så jag vet egentligen inte.
Man kanske borde ta sig en funderare.
 
- Och klapparna, är det verkligen roligare att ge än att få?
Jag ska väl vara ärlig då och erkänna: jag tycker att det är roligare att få än att ge. Är jag en dålig människa nu?
Men då ska det vara rätt julklapp som man vill ha och behöver och HUR lätt är det för givaren?
Bäst är att skita i det, eller att göra som jag gjorde denna julen och köpa julklapparna till mig själv, själv. Och så får Älsklingen slå in dem åt mig.
Jag har för höga förväntningar, känslan lever kvar från barndomen då ALLT var möjligt.
Och så blir jag besviken.
Och får dåligt samvete för alla dessa pengar som spenderats till ingen nytta.
Jag vill egentligen bara ha presentkort, men det vill ju ingen ge bort ;)
 
Nej bort med julklapparna till mig och låt mig få ett eget jobb så jag kan tjäna mig mina egna pengar och köpa mig själv det jag vill, NÄR jag vill ;)
 
 
- Miriams speciella med julen 2012 var att allihopa var lediga så mycket tillsammans. Inte så ofta men ack så trevligt. Nära och kära är viktigt under julen.
 
- Jennys speciella med julen 2012 får väl bli hennes kunsgran och hennes nya ljusslingor från USA som lät vänta på sig. Granen sparkades ut förra veckan men eftersom den skött sig så bra och inte barrat så får den nu stå i snödrinvan utanför knuten. Vilket pris ;)
 
- AnneliHs speciella med julen 2012 var nog att den aldrig plockades fram och att det inte hände något speciellt över huvud taget. Fast DET kanske inte var så speciellt för just denna julen ;)
 
- Frejas speciella med julen 2012 var att den blev hennes livs BÄSTA jul. Ungarna planerade den och det blev en jul som inte hade mycket gemensamt med en "vanlig" jul. Nya traditioner är bäst tycker Freja, OM det nu ska vara traditioner.
 
- Dagliga Ljusglimtars speciella med julen 2012 var att HELA familjen drog i väg till Florida precis efter jul och över nyår. Detta gör att det känns som att de inte riktigt firat jul i år och jag kan bara hålla med om att en julresa hemifrån förkortar och förändrar julen avsevärt.
 
- Gardenhouses speciella med julen 2012 var något som endast händer vartannat år - att HELA familjen firar tillsammans. Återigen nära och kära tillsammans som är så viktigt, och då inte bARA vid jul, men kanske lite speciellt just då.
 
Tack alla för era insattser - som vanligt.
Och NU, nu tycker jag och nu LOVAR jag att vi knyter ihop och stuvar undan julen.....för den här gången ;)
 
/Y
 
PS Ansibecki hoppar med här. Hon har fortfarande inte fått ordning på dagarna efter jullovet ;) DS

Skrivet den: 2013-01-15 Klockan: 13:43:46

Här väntas det på paket

...och ALDRIG väntas det så mycket som när det just väntas på något ;)
 
En julklapp som jag köpte till mig själv i Sverige, och som har varit på villovägar och FORTFARANDE verkar vara på villovägar efter att den blivit spårad första gången, är på väg hit sedan förra måndagen.
Och jag väntar SÅ.
 
Kommer den inte snart, har jag lust att fråga rakt ut i luften.
Men har en vag känsla av att ingen kommer att svara mig.
Sån är postgången här.
Paket har tagit TRE veckor på sig att komma fram tidigare, så det är inget konstigt med det.
 
Men kommer det inte snart.....
 
 
 
 
 
Annars så har vi en rejält jobbig dag är på G, har jag en känsla av. Älsklingen jobbar sent och vi ska på svenskakurs i eftermiddag.
Ja sånt har jag ju fått reda på att det finns här och då måste man ju se till att skitungarna får sig lite modersmålsundervisning.
Mycket att hålla ordning på som utlands-svensk-mamma.
 
Men vi får ta bussen med vagn och skitungar här efter lunch, försöka att underhålla Terminator-Irma i liten skolsal i två timmar och hoppas på att Älsklingen data-kursat färdigt tills det är dags att stressa hem och få skitungar i säng innan det är PÅ TOK för sent för 5-åringar att lägga sig en kväll innan skoldag.
 
Det kommer att bli en pärs.
Det känner jag på mig.
Men en sak i taget, en stund i taget så ska vi se om vi inte överlever detta också ;)
Tisdagar.
Vad är de bra för egentligen?
;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-14 Klockan: 20:10:55

Måndagslista, årets första

...för det var ju IDAG som den RIKTIGA vardagen körde igång med dunder och brak. Förra veckan kunde ju, nu när jag ser tillbaka på den, mest kallas för mjukstart. Med helgdag på måndagen, fortfarande mycket feststämning eftersom Sverigebesöket fortfarande var kvar och en massa julgottis kvar i skålar och skåp.
 
Men nu så åkte besöket hem idag, allt överblivet julgodis är kastat ;), måndagen drog igång här med bank- och målar-besök och julen hålls som bäst på att rivas ner i ett hus som är ett KAOS personifierat ;)
 
 
 
 
 
 
Men nu ska det väll äntligen ordna upp sig lite.
Nu ska vi väll i alla fall lyckas få ordning på vårt hem.
Irmas tak ser hur som helst inte ut att flaga någonting....än.
Peppar peppar.
Går det som det ska så blir det målning där till helgen. Jag vågar inte ens tänka på det.
 
Men måndagar kräva måndagslista. Och speciellt en måndag som denna, efter en helg så fullspäckad med roligt att jag inte ens kommit mig för med att sätta på datorn under HELA helgen. Och DET mina vänner, DET är något helt otroligt för att vara mig ;)
 
 
- att målarkillarna var här för andra gången DENNA omgång och drog på en andra vända på taken. Och även om de inte är perfekta (buuuääää jag kommer aldrig att få helt släta och fina tak) så har taket i Irmas rum INTE börjat att flagna än. Peppar peppar.
Nu kan vi börja se slutat i denna tunneln som varit en kringelkrok av dess like.
Snart kanske Irma kan få ett eget rum......och vi också ;)
 
- att veckan startade upp med ett besök hos banken som fick det hela att kännas LITE ljusare. Även om bankbesök ALDRIG är förknippat med någon vidare känsla, pengar och ekonomi ger mig mest ångest, så gav det i alla fall mig en känsla av nystart och det känns bra.
 
Visserligen kastade Irma bort en av de dyrare julklapparna på vägen hem. Jag ska banne mig sätta snören på varenda pryl som hon vill ha med sig i vagnen hädanefter. Så den ljusa känslan från bankärender övergick snabbt i den normala post-bank-ångesten. Men jag hade ett vagt minne av en skön känsla där en stund under dagen ;)
 
- att vi var på stranden i lördags och ÄVEN om jag frös som en gnu, så är det i alla fall skönt att komma ut mitt i vintern och få ta av sig kläderna (med STOR tvekan) och känna solen mot kroppen och ansiktet. Man bara känner hur vitaminerna ploppar upp här och där.
 
- och att under detta söder-över-åkande så löste sig, inte mindre än TVÅ problem som legat och gnagt ett tag i våra sinnen. Ett trädgårdsbord som vi gett svärisarna i julklapp att ha i sommarstugan kom på plats. Och en pigtittare som jag fick i julklapp, och som när jag öppnade paketet var VIT fastän den var beställd i brunt, hittades i rätt färg och kom hem till mitt hem.
TVÅ problem som löstes på EN dag, DET är inte vanligt här ;)
 
- att jag kom ut på galej i lördags med min svåger och svägerska. Först åt vi middag med en väninna. Första gången som jag åt Marrocansk mat. Sedan musik och drinkar med ett par andra vänner. Och så disco ända ut på småtimmarna.
Man får tacka. Vid denna ålder ;)
Och jag var inte så bakis som jag förtjänade dagen efter. DET får man tacka för också.
 
- att jag haft sån skön måndagsfeeling här idag. Med så mycket lust och pepp att ta tag i saker och ting och verkligen komma till skott.
Ända tills Irma kstade bort sin julklappsdocka naturligtvis, då dog den feelingen...
 
 
 
En bra dag/helg trots allt.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-13 Klockan: 23:16:58

Real Life - Julen 2012

Det var det.
Så var det över.
Både helgen och julen är DEFINITIVT slut.
På tre röda gick det.
 
Helgen ägnades åt fredagsveckohandling + fredagsfilmmys, strandhäng på lördagen samt galej för mig och idag har det varit bakis-slapp, söndagsmatiné och det AVSKYDDA men oundvikliga avskedstagandet från Sverigebesöket som åker hem i morgon bitti.
Det har varit fullt upp.
Jag har inte ens haft på datorn.
Men Facebookat naturligtvis ;) >>>
 
Nu har jag börjat att smyga bort julen här. Det skulle göras med dunder och brak denna helgen men.......det gick ju som det gick.
Tiden FLÖG förbi ;)
 
 
 
 
Vi tar och knyter ihop julen 2012 med ett Real Life.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Julen 2012 ja.
Vad hände då?
Och jul över huvud taget.
Vad SKA hända då?
 
Julen är min favorithögtid, och samtidigt den som jag lider mest under.
Jag ÄLSKAR hur julen känns, all förväntan och all mysstämning. Jag älskar smakerna och lukterna, överflödet av dem som fyllet hemmet och näsan. Glögg, kanel. saffransbullar, hyacinter, pepparkakor, choklad - en doftorgasm ;)
Jag älskar ljusen, adventsljustakarna, granen som glimmar, julmusiken som ger sån stämning. Luciafirandet som ger gåshud. Alla minnen från barndomen som jag vill föra över till mina barn. Känslan av en ständig festsstämning och så all förväntan över vad som finns i klappana ;)
 
Man firar inte, eller snarare LEVER tycker jag passar bättrer som en beskrivning av vad det är vi gör, julen här nere på samma sett som hemma.
Jag saknar den.
Därför var det en sån oerhörd YNNEST att vi fick komma hem till Sverige och fira, om än inte den riktiga så en lite framflyttad fakeversion, julen där. På det sett som jag är van och uppvuxen med >>>.
DET var det som gjorde denna julen så speciell.
 
Men samtidig så var det den resan som gjorde att vår egna jul, här hemma, blev så kort och stressig. Vi kom inte ikapp förens på sluttampen här. Och nu känns det faktiskt som att även JAG är nöjd och redo att plocka bort julen.
Hyacinterna är vissna och luktar konsigt.
Amaryllisen sjunger på sista versen.
Granen har jag i-och-för-sig inte tröttnat på än. Den är så OTROLIGT fin.
Julskinkan är för LÄNGE sedan uppäten.
Sista snutten lussebulle fick kastas idag på grund av hälsorisk.
Och Älsklingen jobbar på det sista i chokladasken ute i soffan.
Jag har tagit bort EN adventsljusstake. Mer hann jag inte idag.
 
Men vad är det med julen och mig?
Jag har så mycket som jag VILL hinna och göra. Och när jag inte hinner det så blir jag stressad (som leder till arga mamman) och ledsen.
Jag blir försenad med saker, står i sista minuten och försöker få ordning och får bara en sån ÅNGEST i bröstet och känner egentligen bara ledsamhet de sista ögonblicken inför jul.
 
Men så kommer julaftonsfirandet >>> och då går det liksom ett plopp innom mig och så kommer lugnet. Typ som en förlossning ;)
Man sliter som ett djur, lider och tror att man ska dö.
Men så ett plopp.
(Ja plopp och plopp är DEFINITIVT inte ett ord som passar in på, i alla fall mina, förlossningar och som egentligen mest känns som en förnedring att använda i samma sammanhang, men ni fattar.)
Så kommer ploppet ;)
Och DÅ kan jag njuta.
NU är julen här. Allt är gjort och det som inte blir gjort kan man göra sen.
Då njuter jag.
Julen.
 
Och jag har funderat massor på det där, varför jag reagerar på detta sättet, VARJE år.
Vad skulle jag kunna ändra på?
VILL jag ändra på något?
Är det kanske detta som är jul för mig?
Och VAD är det egentligen som är viktigt med jul?
 
Och jag fortsätter att fundera...
 
 
 
Så en liten julspecial nu:
- Har du plockat bort julen?
- När tar du fram vs. när tar du bort julen?
- Vad var speciellt med julen 2012?
- Hur känner du inför julen?
- Bästa och sämsta med jul?
- Vad är det som MÅSTE hinnas/vara/göras/ätas osv till jul?
- Och klapparna, är det verkligen roligare att ge än att få?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ tisdag kväll, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-11 Klockan: 15:22:22

Fredagsvägning med slutnota

...för nu är julen slut, slut, SLUT, måste jag väl ändå medge. Trettondag Knut är på söndag och denna helgen ska ägnas (förhoppningsvis) åt att plocka ihop allt juligt i stugan.
 
Sverigebesöket från Göttlaborg har dock kommit på att de vill åka till stranden, med HELA familjen, på lördag. Och MAXA semestern med lite sol och bad innan det är dags för hemfärd på måndag.
Jag stog i duschen igår när det slog mig och jag skrek rakt ut till Älsklingen utanför:
- Fattar du vilken mängd hår jag måste depilera om vi ska åka till stranden på lördag? Jag borde börja....som igår ;)
Det känns nästan som att det inte är värt allt jobb med denna vinter-ombonade kropp för ett par timmar på stranden.
 
 
 
 
.....nästan;)
För det är klart att vi ska åka till standen när det vankas sol och värme.
 
FREDAGSVÄGNING
+1,3 KILO
Känn på den du!
 
UTVÄRDERING
Ja förra veckans dalande vändes snabbt till en uppförsbacke när jag drog igång här med "operation fettsanering" med buller och bång.
Här skulle tas i med hårdhandskarna och entusiasmen låg på topp.
 
Eller så var det ju RIKTIGT inte.
Jag drog snarare igång med lite bromsgnissel från maskineriet och ett sockersug som inte var av dess like. Kan ha haft något att göra med den halvätna chokladkartongen som stått på matsalsbordet hela veckan, på grund av byggarbete och allmänt annat kaos i hemmet, och frestat järnet.
 
 
 
 
Klart att jag åkte dit ett par gånger.
Senast satt jag med näsan mitt i kartongen och snosade och hade ångest, nu på morgonen när jag tog detta fotot.
Tankar som:
- Ska jag? Jag ska benne mig inte. Jo en bara. Nej ska är stark. osv
.....jag tog ingen.....idag....än ;)
 
Och det kan ha haft något att göra med att vi var på MacceD efter bion som bjöd på ostbågar med ketchupsmak tills jag nästan gick åt, och en påse smågodis.
Man KAN inte gå på bio utan snacks.
Det är en synd.....tror jag att jag läst nånstans ;)
 
Kan ha haft något med att julbrödet med katrinplommon och valnötter INTE kan slängas och måste ätas upp med STORA (tjocka) mängder med philadelfiaost på.
 
Kan ha att göra med att denna veckan var kort och det är redan fredag igen och det vankas svärmorslunch med säkert överblivet julgottis som måste ätas upp.
 
Julen MÅSTE ju städas (ätas) u.
Så är det bara.
Jag kommer igen nästa vecka.
 
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Jajjemen!
Mat - Uppstart men lovande.
Godis - Ja får jag väl svara men bara TVÅ gånger ;)
Just nu 3,8kilo kvar till målet och 3 kilo får väl ses som slutnotan på denna två veckor långa Sverigesemester SAMT tre veckor långt jullov.
OK tycker jag.
 
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-10 Klockan: 23:46:00

Sammanställning av Real - Års(livs)krönika

Jag har suttit och läst runt bland bidragen till veckans Real Life och bara lapat i mig beröm, tacksamhet och nöjda RealLifare.
Det var jag värd ;)
Det är därför som jag håller på med detta.
 
.....och så för att få glutta runt bland alla andra och få se hur de har det och känna att jag nog inte är SÅ misslyckad och ensam i världen om att ha det stökigt hemma, skelett i garderoben och ouppnådda drömmar.
Livet alltså - det RIKTIGA.
 
Tack så jädrar-a-namma mycket till alla som varit med och skrivit och delat med sig. Detta vore INGENTING utan er.
 
 
 
 
Orkar jag med att länka till resten av årets Real Life?
- Sladdlådan >>> med sammanställningen >>>.
- Semesterhistorier >>> med sammanställningen >>>.
- Real Life >>> med sammanställningen >>>.
- Grilla >>> med sammanställningen >>>.
- Sex >>> med sammanställningen >>>.
- Köksskåpen >>> med sammanställningen >>>.
- Mysställen >>> med sammanställningen >>>.
- Dela eller komplettera >>> med sammanställningen >>>.
- Karikatyrsmeknamn >>> med sammanställningen >>>.
- "Medicin"-skåpet >>> med sammanställningen >>>.
- Tidningshunger >>> med sammanställningen >>>.
- Händer >>> med sammanställningen >>>.
- Halloween >>> med sammanställningen >>>.
- Pysselmissar >>> med sammanställningen >>>.
- Julpyntning >>> med sammanställningen >>>.
- Sminkväskan >>> med sammanställningen >>>.
- Gnäll >>> med sammanställningen >>>.
- Årets händelse/upplevelse >>> med sammanställningen >>>.
 
Tillsammans med utmaningarna från första halvan av året, är dessa årets PRESTATIONER:
- Kick-offen & nytt år >>> med sammanställningen >>>.
- Julgransplundring >>> med sammanställningen >>>.
- Matlagning >>> med sammanställningen >>>.
- Heminredning & Projekt >>> med sammanställningen >>>.
- En doft från förr >>> med sammanställningen >>>.
- Melodifestivalen >>> med sammanställningen >>>.
- Jag >>> med sammanställningen >>>.
- (o)Vanor >>> med sammanställningen >>>.
- LÖVE >>> med sammanställningen >>>.
- Parfymer >>> med sammanställningen >>>.
- Sverige >>> med sammanställningen >>>.
- Smaker >>> med sammanställningen >>>.
- Vem spelar mig? >>> med sammanställningen >>>.
- Pynt >>> med sammanställningen >>>.
- Påsktraditioner >>> med sammanställningen >>>.
- Framtidsdrömmar >>> med sammanställningen >>>.
- Passioner >>> med sammanställningen >>>.
- Syskonskaran >>> med sammanställningen >>>.
- Stjärntecken >>> med sammanställningen >>>.
- Fåfänga >>> med sammanställningen >>>.
- Eurovision SC >>> med sammanställningen >>>.
- Rädslor >>> med sammanställningen >>>.
- Högar >>> med sammanställningen >>>.
- X-ålderskris >>> med sammanställningen >>>.
- Sommarlov >>> med sammanställningen >>>.
- Midsommar >>> med sammanställningen >>>.
- Carpe Diem >>> med sammanställningen >>>.
- Veckohandling >>> med sammanställningen >>>.
- Second hand >>> med sammanställningen >>>.
- Sommarstatus >>> med sammanställningen >>>.
 
FYRTIOÅTTA olika real Life under året. Det är ju inte klokt ;)
 
 
- Miriam med hela 12 bidrag ;)
 
- Jenny drar till med att hon deltagit i minst hälften ;)
 
- AnneliH har fått ihop 21 inlägg PLUS 5 stycken utkast som aldrig hanns att skrivas klart ;)
 
- Ann-Mari räknar ihop till 12 genomförda fast ett par stycken till som bara stannade i huvudet.
 
- Gardenhouse radar upp inte mindre än 21 stycken.
 
Och JAG tycker att det är helt otroligt att vi hunnit med så många under året. Och ännu mer otroligt att ni hänger på mina tokigheter. Och att ni tycker att det är kul och intressant.
Men hur i alla världen ska jag kunna klå detta under detta år?
;)
 
Tack alla, både läsare och skrivare, för detta Real Life år - år 2012. Nu kör vi i år igen så får vi se vart vi hamnar.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-10 Klockan: 00:42:32

Här var vi på bio

...idag. För vi hade gett skitungarna och deras kusin ett biobesök i julklapp och idag skulle det alltså ske.
 
Gå och lägg dig Yohanna!
Det är sent och du ska upp tidigt i morgon.
Sover du inte så blir du sur som ättika och deppigare än en snödriva i majsolen ;)
 
Jag ska bara....
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var i alla fall på bio idag.
Och kom hem sent för andra kvällen i rad.
Jag kommer inte att vara ensam om att vara sur som ättika i morgon bitti när det ska väckas ;)
Slarviga mamman i farten igen.
Det MÅSTE bli en tidig kväll för skitungarna i morgon i alla fall.
Så vi får vila upp oss inför helgen.
 
Filmen vi såg var i alla fall: Rompe Ralph (Wreck-it-Ralph)
 
 

 

 

Och den var bra.
Fast det kanske inte var så smart att ta med Irma på den. Det var några läskiga småkryp i den. Vi får se om hon sover lugnt i natt ;)
Annars så satt alla som ljus under den nästan TVÅ timmar långa filmen.

Fast vi hade just haft en JOBBIG dag innan men MYCKET bråk och tandagnisslan. Så jag var inte på speciellt bra humör för att belöna dem med bio, godis och MacceD-besök för det.

Men har man gett i julklapp så har man ;)

NU.
Knoppa.

/Y


Skrivet den: 2013-01-09 Klockan: 13:36:05

Här är det vardag idag

...och den första "riktiga" vardagen sedan vi åkte till Sverige i början på december.
Fast ändå inte, för ikväll så väntar bio med skitungarna och deras kusin. En julklapp vi gav dem och som de är SÅ uppspelta över.
 
Ny vardag.
Nytt år.
Nya utmaningar.
Nytt liv?
 
 
 
 
Det här med nyår är så spännande tycker jag.
En nystart liksom.
Ja, jag vet att det bara är en vanlig dag som alla andra. Att det skulle kunna vara vilken dag som helst. Och att detta med att det skulle vara något nytt, ett nytt år, är något som "vi" hittat på och som är olika runt om i världen.
 
Jag vet också att många hittar på nyårslöften som de "tror" att de ska hålla, men som de bryter innom tre veckor. Många med inriktning på träning och bantning efter julhelgernas froseri och dåligt samvete.
Att dessa nyårslöften borde vara mål för HELA livet och gälla året runt. Att man borde ge nyårslöften lite då och då och försöka att hålla kost och motion under kontroll mest hela tiden.
 
Jag VET!
 
Men för mig är det något mystiskt spännande med nyår.
Jag vet inte varför.
Julen är så uppstressad med en massa måsten. Nyårsaftonen ter sig som en barnlek gämfört med julen. Även fastän jag brukar vilja försöka fixa något nytt, smaskigt och lyxigt till middagen. Skåla i något speciellt och vara omgiven av en massa folk.
Men det är en annan känsla på något svårförklarat vis.
 
För att inte tala om när Älsklingen kommer hem med den NYA, obligatoriska och hederliga reklamkalendern från BP ;)
Som är alldeles tom och som jag får börja fylla med årets begivenheter.
Det KÄNNS som att starta på något nytt.
 
Det känns på något sätt som att jag fått en ny chans, att det är nu jag ska ta tag i mitt liv, se till att de där drömmarna blir verklighet, bli den där personen som jag önskar vara och ÄNTLIGEN ta tag i alla dessa saker på to-do-listan.
Detta året kommer att bli KANON!
 
Den känslan får jag, som att jag får en ny chans att ställa allt till rätta igen.
Jag vet.....också ;) att denna chans kan man TA sig alla dagar, året runt.
Men den kommer så stark, just denna tiden på året.....till mig.
 
Jag ger inga nyårslöften, och det har jag ju förklarat tidigare >>>, men som sagt, ett par mål brukar jag försöka att staka upp för mig själv.
Dock inte PÅ nyårsaftonen ;)
 
- dessa ynka kilon som är kvar ska väck. Helst INNAN två-års-jubileét >>> av "operation fettsanering" har passerat.
- Irmas rum, Irmas rum och ÅTER Irmas RUM. Nu har detta ju legat utanför vår makt att bestämma, men detta måste få ett slut. Irma är 2,5 år och sover fortfarande inne hos sina föräldrar. Och vi har ett helt rum som står outnyttjat på grund av den förgrömmade fukten som får färgen att flaga sig.
- böckerna som jag skriver på, ska försökas att skrivas klart. Kanske att jag får ta mig ett träningsläger när Irma börjar skolan i höst.
- fast när Irma börjar skolan i höst så är den STORA förhoppningen att jag ska hitta mig ett jobb och ÄNTLIGEN hjälpa till att dra denna familjs ekonomiska lass och förhoppningsvist dra upp oss ur ekonomi-krist-träsket.
 
Dessa är mina STORA mål under året. Vi får se hur de går att kombinera med varandra OCH livet i största allmänhet ;)
 
 
 
 
Sedan så finns ju de där små, men ack så viktiga målen, som:
- att borsta tänderna MINST två gånger per dag.
- läsa godnattsaga för skitungarna i alla fall ett PAR gånger i veckan.
- njuta av stunden och KOMMA I HÅG att livet är nu.....inte sen.
- gå och lägga mig på kvällarna så att jag inte är så trött på mornarna när jag vet att det är min Akilles-häl: morgonumöret = livs-kris-deppar-stund-jag.VILL.DÖ ;)
- pussa på Älsklingen och komma ihåg hur det var INNAN honom och hur mycket jag ville träffa honom.
- ringa mamma och pappa lite oftare och få lillasyster Emma att komma och hälsa på.
 
 
 
 
Det var det.
Nu ska jag ta och börja skriva i min nya reklam-BP-kalender så jag inte missar något viktigt.
 
Gott nytt 2013, för det börjar idag....och resten av alla dagar ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-08 Klockan: 13:42:00

Real Life - Års(livs)krönika

Nu trodde ni att jag hade gott och dött va?
;)
Nej det hade jag ju inte.
Det har bara varit helg och så förbenat mycket runt-omkring.
Men nu är det nytt år, ny vardag och dags att ta tag i livet.
 
Dags för Real Life  igen.
Årets första.
Och som alltid så ska man ju starta lite lugnt (eller var det tvärt-om?) med en kick-off.
Förra årets >>>
 
 
 
 
Den 28:e januari så firar utmaningen TVÅ år och det måste ju kommas ihåg och göras något med. Real Life (RL) föddes när jag såg ett inlägg om jennyn som tyckte att det såg ut som skrutt hemma hos sig när ungarna lekt där.
Den tjejen har aldrig varit hemma hos mig efter att ungarna lekt ;)
Men jag ville inte vara sämre utan lade ut en kaosbild från mitt hem >>>.
 
Men fler hängde på och visade "riktiga" kaos-bilder från sina hem och jag tänkte att det fanns nog fler än jag som var trötta på att alltid se "perfekta" bilder från "perfekta" hem på bloggarna.
RL föddes och vi har kört i snart två år alltså.
Tack för det samarbetet.
 
Varje vecka (önsketänkade från mig är på lördagar), brukar vara söndagar och inte som idag på en tisdag (som är måndag för oss eftersom det var helgdag här igår), så kommer det upp ett uppdrag här med ett ämne som ska behandlas i ett inlägg på var och ens blogg. Tillhörande frågor finns för dem som inte vill blavera så mycket ;).
Tisdagskvällar, vanligtvis, så sammanställer jag alla bidrag i ett inlägg här så att vi på onsdagen kan gå in och läsa vad alla andra skrivit om just detta ämne.
INGEN bloggstylig om inte sådant efterfrågas i ämnet ;)
 
 
 
 
 
Förra året, 2012 avhandlade vi följande ämnen:
- Kick-offen & nytt år >>> med sammanställningen >>>.
- Julgransplundring >>> med sammanställningen >>>.
- Matlagning >>> med sammanställningen >>>.
- Hemunredning & Projekt >>> med sammanställningen >>>.
- En doft från förr >>> med sammanställningen >>>.
- Melodifestivalen >>> med sammanställningen >>>.
- Jag >>> med sammanställningen >>>.
- (o)Vanor >>> med sammanställningen >>>.
- LÖVE >>> med sammanställningen >>>.
- Parfymer >>> med sammanställningen >>>.
- Sverige >>> med sammanställningen >>>.
- Smaker >>> med sammanställningen >>>.
- Vem spelar mig? >>> med sammanställningen >>>.
- Pynt >>> med sammanställningen >>>.
- Påsktraditioner >>> med sammanställningen >>>.
- Framtidsdrömmar >>> med sammanställningen >>>.
- Passioner >>> med sammanställningen >>>.
- Syskonskaran >>> med sammanställningen >>>.
- Stjärntecken >>> med sammanställningen >>>.
- Fåfänga >>> med sammanställningen >>>.
- Eurovision SC >>> med sammanställningen >>>.
- Rädslor >>> med sammanställningen >>>.
- Högar >>> med sammanställningen >>>.
- X-ålderskris >>> med sammanställningen >>>.
- Sommarlov >>> med sammanställningen >>>.
- Midsommar >>> med sammanställningen >>>.
- Carpe Diem >>> med sammanställningen >>>.
- Veckohandling >>> med sammanställningen >>>.
- Second hand >>> med sammanställningen >>>.
- Sommarstatus >>> med sammanställningen >>>.
 
Halva året orkade jag med att länka till ;) Resten av bidragen får ni läsa i kategorin Real Life.
 
 
 
Så?
Hur har det varit för er med RL under året?
- Vilka Real Life har du varit med på?
- Vilken har varit roligast vs tråkigast?
- Har du haft nån "nytta" av att vara med?
- Har något "hänt" på grund av att du varit med? ex lärt dig något, ändrat på något, kommit att tänka på något?
 
Det får bli en liten snabbis denna vecka, för på lördag är det dags för att ta tag i JULGRANSPLUNDRINGEN (förra årets >>>) och göra ett Real Life om julen som varit.
Men som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på TORSDAG kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på TORSDAG, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-06 Klockan: 09:42:00

Här firar vi trettondag

...och det är årets STÖRSTA högtid här.
(Och varför det är så har jag ju skrivit om här. >>>)
Skulle man väl kunna säja, förutom karnevalen då ;)
 
Vi sitter antagligen och öppnar klappar nu som De Tre Vise Männen kom med under natten ;)
Sedan så väntar släkten i grannhuset för där kikade visst männen in med och sedan väntar lunch på lokal. Denna är hemma-kockarnas BÄSTA högtid då INGET måste förberedas i hemmen utan man kör "på lokal".
 
Sedan en sväng till en annan släkt för paket och kaffe. Och efter det brukar det vara kväll och alla är helt slut efter dagens firande.
 
Jag återkommer NATURLIGTVIS (vad tror ni om mig egentligen ;) ?) med bilder och anekdoter. Men JUST NU är det familjen som gäller och att INTE stressa upp sig och bli arga mamman ;)
 
Ha en UNDERBAR trettondag på er.
 
 
 
 
Varje år så åker min mor och min lillasyster Emma iväg och stöper ljus och äter gröt i nån hembygdsgård som jag inte har koll på var den ligger.
Hur som helst, ett år för LÄNGE sedan så fick jag ett ljus av Emma med avsikt att jag skulle använda det.
 
Men det har legat hemma hos mig och jag har varit lite snål på att just elda upp det.
Det är ju så fint.
 
Så fick Emma mig att lova i alla fall, att jag skulle tända det på trettondagen och njuta av det.
Och här är det.
 
Till dig Emma, och tack !
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-05 Klockan: 16:19:57

Fredagsvägning fortfarande jullov

....för det är inte slut här ännu.
Men snart.
Nu håller vi på att ladda upp oss inför julens höjdpunkt och avslut.
Trettondagen.
 
På tisdag (helgdagen här som infallen på söndagen, flyttas till måndagen så att det blir långhelg, ÄVEN om alla affärer öppnar som vanligt på måndagen har jag hört. Älsklingen jobbar INTE och DET är det viktigaste.) börjar VARDAGEN och det NORMALA livet igen efter cirkus drygt EN MÅNADS semester och julande.
 
Skolan börjar, morgonrundorna skall tagas tag i, maten som lagas ska vara nyttig(are) och INGA snedsteg i form av godis och annat "farligt".
Det kommer att bli tufft.
Det känner jag på mig ;)
 
Därför gäller det NU, denna helgen, att klämma i sig ALLT gott som vi hade med hem från Sverige och som kommit i och med julen.
ÄT så att du spyr och tröttnar, Yohanna ;)
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 800 gram
Det är ju självklart att jag var LIVRÄDD när jag ställde mig på vågen.
Konstigt vore det väl annars.
Med förra veckans plus-kilo i minnet och med tanke på att jag NU väger nästan lika mycket som jag gjorde vid samma tidpunkt som FÖRRA året, så kändes det onekligen lite dystert.
 
MEN, nästan ett kilo ner och jag är lika förvånad som vågen ;)
 
UTVÄRDERING
Ja jag har ju haft jullov och jag har varit förkyld.
Ni fattar.
Vare sig motion eller lust med att röra på mig, har funnits i livet.
 
Och därtill en viktig snuskbok >>> att läsa ut medans jag knaprade praliner i soffan och NJÖT.
Ja, det har varit konceptet här.
Att njuta.
 
Alltså vilken JÄDRA tur att jag blev förkyld just NU när jag skulle ha jullov och vara ledig. Nu kan jag bli frisk och sätta igång med "operation fettsanering" i lugn o ro på tisdag.
Jag är ganska förvånad och det låter inte SÅ sanningsenligt, men jag är faktiskt på G och kanske lite sugen ;)
Nu ska jag banne mig ta tag i de där ynka 2,5 kilona som hånflinar åt mig, gå i mål som en vinnare och fira med något riktigt bra som jag inte har tänkt ut än.
 
Det är planen.
 
Men jag är också förvånad över, och det låter HELLER inte så troligt, men jag har inte ätit eller vart SÅ sugen på gottis som jag TRODDE att jag skulle vara när jag väl bestämde mig för att ha jullov och att njuta.
Det kanske finns hopp ;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Jullov!
Mat - Jullov!
Godis - Jullov!
Och 2,5 kilo kvar till målet. Jag ligger i startgroparna.
Hur har det gått för er?
 
Men nu.
Njuta så att det sprutar och se till att bli av med allt så jag kan börja ren och lätt på tisdag.
Njuta järnet alltså ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-04 Klockan: 14:34:06

Här är året som gått, del 2/100 ;)

...för man kan ju inte påbörja något nytt utan att ha reflekterat över vad som hände under det gamla.
Huvaligen!
Tänk om man skulle göra om samma misstag som då.
Det kommer antagligen att hända, men då kommer jag så här att i alla fall vara LITE förberedd.

Ha ha vem försöker jag lura?
Jag kommer att göra om SAMMA misstag som förra året, stå där lika handfallen och förvånad som detta år, och sedan skriva spaltmetarar om huruvida det är rätt eller fel att göra så, här på bloggen.
Det är sånt jag gör.
Det är Yohanna.
Jag!

Men en liten titt på året tycker jag alltid är kul att göra.
So, here we go.

(Öppnar fotomappen på datorn och får DYNG-ångest på en gång. Jädrar vad mycket som hänt. Hur ska vi få ihopa det här utan att det blir ÖVERMÄKTIGT?
Januari
, nytt år, ny TOM almanacka och nya möjligheter.

Det var ju nyår >>>. Det brukar det i-och-för-sig vara VARJE år så ;)

Jag funderade på det här med att ha mål under året >>>, nu när bebistiden börjar gå över och den "gamla" Yohanna får börja komma tillbaka.
"Jag har stora mål detta år som att gå ner de sista kilona i "operation fettsaneringen", att få färdigt åtmindstånde en av mina böcker och komma på ett sätt att ge ut den. Att få komma till Sverige nästa vinter och kunna visa julen där för min familj. Att få färdigt Irmas rum så hon kan få flytta in där och få något eget."
Ett av FYRA mål uppfyllda kanska inte är något att skryta med. Men så är det och det får jag vara nöjd med.
Resten får skjutas på framtiden.

Det var ju parad med De Tre Vise Männen >>> och det är det ju också varje år. Samt den STORA julaftonen (trettondagen) här del 1 >>> & del 2 >>>. Och del 3 inser jag nu att jag har glömt bort och inte alls kommit till skott med.
Så himla typiskt mig.

"Operation fettsanering" har jag hållt på med under HELA året och den fick sig en kick off efter ÅTTA veckors sjukdom. >>>
Dock hägrar fortfarande målet en bit bort för mig fortfarande.

Vi höll ju på med det där med bilköpet och FUNDERADE >>> och slog helt ÖVERASKADE till på en >>>. Som till och med KOM när den bort (bör, borde, bort?) >>>. Och premiärandet i den >>>.

Och så var det ju det där med gifteriet >>>. Som ordnade sig. Fast inte under januari ;)

Vi hade ju problem med elen >>>. Det hade jag nästan glömt bort >>>. Tänk vad man vänjer sig vid att ha det bra. >>>. Och att det löste sig >>>.
Herre jisses!
Här går det undan. (Och INTE går det fortare för att blogg.se bestämmer sig för att jävlas och vare sig vill publicera inlägget eller spara det i utkast. Jag ÄLSKAR verkligen att behöva skriva om redan skrivna blogginlägg från det som finns kvar i huvudet, vilket brukar vara ingenting så hjärnan töms i samma takt som orden kommer på pränt. Inget praktiskt alls.)

Bara januari genomgången.
JANUARI: trettondag, julavslut, elproblem, vigselpapper, vikt-problem och NY BIL.
Jag får sätta punkt här för idag.

 

/Y

 


Skrivet den: 2013-01-04 Klockan: 01:43:00

Här är året som gått, del 1/100 ;)

ångest - det är när man skrivit ett LÅÅÅÅNGT inlägg som inte går att publicera, eller SPARA.
Grrrrrrr

Skrivet den: 2013-01-03 Klockan: 16:42:17

Här är det brunett som gäller

...just nu. För jag fick ju ett ryck på nyårsafton och färjade håret.
 
Ja själva rycket fick jag ju några dagar innan när jag kom på att jag nog skulle vara lite mörkhårig under vinter och köpte med mig ett paket färg hem som lovade chokladbrunt hår.
Sist jag provade så blev det ju bra >>>, så jag hade höga förhoppningar.
 
 
 
Men.
Hmmmmm.
Jag vet inte om jag skulle kalla detta för CHOKLADbrunt.
Det känns mer som mörkbrunt-nästan-svart-brunt.
 
 
 
 
Hur som helst Älsklingen är besviken över att förlorat sin "blondin". Det är något konstigt med spanjorer och blondiner. Här är ALLT som inte är nattsvart hår, blont ;)
 
Men jag tror nog att jag är sketa-nöjd.
En väldig oväntad skillnad men dunder-snyggt ;)
Får lite känsla av att vara punk-rockis-tuff och får lust att sätta på mig nitar och headbänga lite.
 
Ja, kanske inte riktigt idag då, då jag är likblek, seg som kola i skallen och har Irmas snor över HELA min mysdress som var det mest avancerade som jag orkade sätta på mig idag.
 
Detta jullovande håller på att ta kol på mig. Viljan att ta mig för med något har gått åt pipsvängen och jag vill mest sitta i soffan med min bok >>> och käka praliner.
Fast det var ju inte igår som jag gjorde det så det är kanske bra att unna mig det nu då.
När jag är förkyld och har jullov ;)
 
Så går det till hemma hos mig idag: snor, snuskbok och praliner.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-03 Klockan: 02:31:39

Här kommer nyårsfirandet

....så håll i hatten för här kommer en bildkavalkad som heter duga.
 
20:00
Visst gick det att förvandla kaos-hemmet till ett partyplace >>>.
 
 
 
 
Och eftersom svärisarna ALLTID är sena blev det tid över för lite mingel via webben och en nyårsskål med mina föräldrar i byhålan.
Tack för det tekniken.
Närmre än så kan man inte känna sig när man är flera 100 mil bort.
 
 
 
 
 
 
20:30
Gästerna anländer och partyt kan börja.
 
 
 
 
21:00
Nyårsmeny år 2012
Förrätt: räkcheesecake och jätteräkor med två såser (jag VET! samma som förra året, men det är så jäkla gott).
Huvudrätt: Ungsbakad lax, med pressad potatis och romsås.
Efterrätt: Svärmors brylépudding, pepparkakscheesecake (mycket cheesecake detta året) & gigantiskt godisfat.
 
 
 
 
 
 
 
 
(Vid bordet så var det som vanligt så jag vill egentligen inte skriva om det. Men det kan vara bra att komma ihåg inför framtida hämd-tal vid skitungarnas framtida jubilem/firande, att vi inte fått äta i lugn och ro på LÅÅÅÅÅNG tid i detta hus. Alltid så ska det INTE-ätas vid festborden. Men på fest så bråkar jag inte. Jag suckar och tänker att det tar jag en ANNAN dag. Nu är det FEST.)
 
 
 
 
22:00
Självklart måste man prova mammas (julklapps)skor. Speciellt när de ligger avsparkade och lediga på golvet. Jag håller på och går in dem inför ett eventuellt uttagande av dem på galej. Måste ju kolla hur länge jag uthärdar i dem.
 
 
 
 
 
23:00
Nyår i "övriga" världen, utanför Kanarieöarna ;)
 
 
 
 
23:45
Det blev en lååååååång väntan på 12-slaget. Irma höll på att kasta in handduken. Men jag, som visste vad som väntade, försökte med alla medel att hålla henne vaken en liten stund till. Och med ett gäng vindruvor så kom sockerkicken som fick henne att hålla ut lite till.
 
 
 
 
 
 
00:00
ÄNTLIGEN dags för Las Palmas att räkna in, tugga druvor och skåla i cava.
Gott nytt 2013!!!!
 
 
 
 
För mig gick det som vanligt. Efter en massa druvor, ett för varje 12-slag, så stog jag där med hela munnen full med skal och kärnor. Och en hel bunt druvor kvar i skålen.
Ingen lycka för mig detta året heller ;)
 
 
 
 
 
 
00:45
Så kom de då äntligen. Precis när svärisarna började tala om att kryta ihop säcken och säja god natt.
Överaskningsbesöket från Göttlaborg. Direkt från flygplatsen.
De som inte skulle komma förens i morgon, enligt svärmor, som varit så ledsen för det.
Nu stormade de in och svärmor blev så paff att hon nästan kissade i brallan.
Härligt!
 
 
 
 
 
 
Så var då hela (kanariska) familjen samlad och allt började mer eller mindre balla ur här. Det blev Gamdam(eller hur i 17-singen det nu stavas)-style-dans och Loreen var på TV och sjöng.
Punkt slut nästan där för alla var trötta och ville gå och nanna.
Men glada, väldigt glada.
 
 
 
 
Så, sådär gick det till hemma hos oss på nyår.
Nyår är väl för härligt i alla fall.
 
/Y

Skrivet den: 2013-01-02 Klockan: 00:00:00

Sammanställning av Real - Årets upplevelse/händelse 2012

Vilken jäkla fest det blev igår.
Vi är supernöjda.
Hoppas att ni andra hade det lika bra som jag och OCKSÅ är nöjda med hur det blev.
Men vad som hände igår tar vi i morgon - en onsdags-måndag, i en tre-dags-vecka. Nu ska vi starta det nya året på det BÄSTA sätt som man kan, se på det BÄSTA som hänt under året som gått: 2012.
 
 
 
Real Life - Årets händelse/upplevelse 2012 >>>
 
Jag berättade ju att de som satt STÖRST avtryck under året, på vårt liv, var vår Sverige-resa. Och jag förundras idag, ÄNNU mer över vilket tur vi hade. I går talade jag med föräldrarna och de berättade att det då regnade och var 5 grader plus i vår byhåla. All snö höll på att slaska bort. Folk hade redan börjat ta fram cyklar och fira in våren.
 
Det regnade och var varmt veckan innan vi kom. Och det regnar och slaskar två veckor efter att vi åkt.
Vilken JÄDRA tur att vi åkte när vi åkte.
Och fick uppleva detta underbara.
 
Extra tur känns det när Älsklingen berättar att chefen släppt avsikter att göra december månad en fridlyst semestermånad som det var för nått år sedan.
Ingen kommer att få ta semester i december alltså, OM chefen drar igenom det beslutet.
Än en gång vilken JÄDRA tur att vi åkte när vi gjorde.
 
Men det kommer ett speciellt se-tillbaka-på-semestern-inlägg då jag kommer att analysera detta mirakel till semester ;) lite extra.
 
Nu till vad som hänt där ute i världen och i Real-Lifarnas liv.
 
 
- Miriam  berättar om livets berg- och dal-bana under året då det bjudit på ett avsked av en mycket kär familjemedlem. Men också ett välkomnande av en ny.
 
- Jenny:s största händelse detta år var att bli med jobb. En väldigt stor omvälvning för familjen också, som fick lära sig att mamma inte finns hemma till 100 %.
 
- Anna tar oss med på en rundvandring runt året och avslutar med den STÖRSTA händelsen som inte hände för så länge sedan.
Jisses vilken grej!
Batman släng dig i väggen ;)
 
- Anneli tycker att året har varit bra, trotts att det blev en "Ledin-sommar". Hon fick ju åka på sin skatt-resa. Kan det har varit hit ner tro?
 
- Jenny i Wales har haft ett SKIT-år och det djävlades ända in i det sista när vitvarorna gick sönder på självaste nyårsafton. Men det finns NÅGOT (eller någon) som kom och gjorde så att hela detta året fick en UNDERBAR betydelse: Jacob.
 
- Gardenhouse tar oss med på en bildkavalkad genom året 2012. Mycket har hänt, men VAD kan vara det viktigaste/största?
Ringarna?
Stormen?
Barnbarnet?
 
- Anna berättar om sitt 2012 och jag trodde självklart att den största händelsen det året skulle vara kontrolltagandet av löpbandet ;) Men icke. Ett nytt jobb smäller självklart högre. Det fattar ju jag också.
 
Det var det.
En massa roliga, speciella och viktiga händerser som har hänt i liv runt om i världen. Kanske inte världsomvälvande, men det är SÄLLAN dem som berör oss mest. Längst inne i våra hjärtan. Och som ger utslag på våra vardagar.
Tack så jättemycket för att ni delade med er. Och jag förkunnar härmed ÅR 2013 för INVIGT.
 
SKÅL!
 
/Y
 
PS Ansibecki hoppas med här efter att det blivit lite trassel med dagarna så här i helgtider. DSRSS 2.0