Skrivet den: 2013-04-30 Klockan: 15:40:36

Här vankas det Valborg

...för första gången på TIO år. Eller ännu mer om man ska leta efter ett RIKTIGT Valborgsfirande i min historia.
 
På tio år har jag inte varit hemma i Sverige under en Valborg, och under de sista åren som jag väl var där under Valborg så bodde jag i Göteborg och där är traditionsenligt firande att gå på Chalmers-cortegen med medhavd pic-nic i sina nya fina vårkläder och bli lite vår-rusig (små-berusad) där i gräset tillsammans med alla andra cortegen-tittare.
Och något Valborgs-firande här nere har jag inte varit med om.
 
 
 
 
Men nu ska jag alltså iväg på svenska-klubbens Valborgsfirande här i Las Palmas.
 
Ungarna är små-krassliga här, så de får stanna hemma. Men jag ville så gärna gå och se på detta så jag har övertalat, mutat, hotat, ehhh han ville så gärna vara hemma, Älsklingen att vara hemma med ungarna. Synd egentligen, för vi hade inhandlat saker till grillningen och det är viktigt att den övriga familjen får lite insyn i svenska traditioner, (som att elda järnet, supa sig snorfulla och sätta fyr på grannens garage ;)...typ eller hur var det nu igen? Skrämma häxor på flykten då?)
Men det blir väl en Valborg nästa år igen kan man tänka sig ;)
 
Las Palmas visar sig (och har så varit sedan i helgen) från sitt mest Valborg-aktiga sida och kör med molningt, kyligt och snudd på regn-väder.
FAST ibland så lyser det till lite och man KAN se blåa fläckar på himlen om man har riktig tur.
Det kommer nog inget regn.
Men förra veckans short har raskt bytts ut mor jeans och tjocktröja.
Nästan så att jag känner mig som hemma igen ;)
 
Vi får höras.
Förberedelserna väntar.
Härlig Valborg på er och elda lugnt ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-30 Klockan: 00:47:05

Real Life - Märkesvärde

I fredags när jag var i väg och veckohandlade, UTAN ungar för övrigt har jag tagit mig friheter att göra ;), så gick jag en sväng förbi smink & schampohörnan. Eller vad man nu ska kalla den där avdelningen som har allt från kondomer till glitternagellack, via aloevera-solkräm och mjällschampo.
Och hittade en ansiktskräm, av det lokala (dvs affärens egna) märke, för TVÅ euro.
Lika mycke kräm som det brukar. Fin ask. Såg trovärdig ut.
 
Men kan det vara något bra?
 
 
Jag blev väldigt fundersam så:
Det är dags igen för veckans Real Life och hur det är egentligen med folks åsikter om märken och deras pris och värde.
Vi kör tills på TORSDAG.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet. Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Här och där, och faktiskt väldigt ofta så läser jag om folk som  shoppar och vad de shoppar till OTROLIGA priser.
Det är märken hit och märken dit, till priser som jag bara trodde "rika" handlade till. Men uppenbarligen helt vanliga mäniskor också då.
Det är doftljus för flera hundra kronor, vardagskläder för runt 1000-lappen, underlagskrämer som är värda sin vikt i guld och många andra saker.
Det får mig att känna mig som en riktig trash-lady, som går på loppmarknad och handlar kläder för 1 euro, köper lokala märken för 2 euro och handlar det mesta andra hos kinesen där det mesta, om inte säja ALLT, är kopior av det ena eller andra slaget.
 
Jag är liksom ingen riktig märkes-tjej.
Jag skulle vilja vara, men har  inte riktigt ekonomin till det och kommer nog troligtvis aldrig att få det.
Och LITE känns det faktiskt som att slänga pengarna i sjön.
Tror jag verkligen att ett nagllack från märket XX för 200 kronor är så fruktansvärt mycket bättre än lacket från kinesen för 10 kronor?
 
Tror jag det?
 
Dock finns det VISSA saker som jag lärt mig av erfarenhet, för naturligtvis har jag provat det billigare alternativet FÖRST för att vara på den säkra sidan, att det inte ens är värt besväret att titta på något annat märke. Det finns inget annat som lever upp till mina krav. Det blir bara att slänga i soperna när de inte fungerar.
 
1: Tamponger - det finns bara ett märke som fungerar som de ska, dvs håller tätt. Har provat mängder.
2: Ketchup - det finns ingen annat ketchup som smakar som denna. Denna är no:1. Dock har jag hittat en värdig två:a som vi kan leva med nu tills jag hittar ett 24-timmar-om-dygnet jobb och tjänar storkovan, så mycket ketchup som vi gör över med i detta hushåll.
3: Mobiltelefon - har inte så mycket erfarenhet av mobiltelefoner men när jag fick denna i min hand så viste jag efter 5 minuter vilket märke det skulle vara på min nästa. Det märks när allt är genomtänkt och användarvänligt.
 
4: Jeans - jag skulle kunna ta upp dessa jeans och deras märke, men egentligen så passar de bara in för att jag köpte dem för deras märke och inte för deras kvallitet. Alla skulle ha detta märke så jag köpte de ju jag också. De satt som en smäck men inte vet jag om de höll så mycket längre än några andra. Men snygga var de. Och jag fick ju KÄNNA mig som en sån där märkes-tjej ;)
 
 
 
Och nu så har jag köpt denna ansiktskräm.
Vanligvis så kör jag med Garnier och den GRÖNA då som är fantastisk. Just nu har jag dock denna RÖDA för sist jag köpte föll jag för reklamen och kände att jag nog behövde en för lite MOGNARE hy (gammal?) Men nästa gång går jag banne mig tillbaka till den gröna.
Om inte nu denna 2-euros överaskar mig.
 
För kan en 2-euros vara lika bra som en 9-euros (ja för Garnier är ju inte ens i närheten av att vara nått lyx-märke precis)? Och vari ligger då egentligen skillnaden?
 
 
Hur som helst vad tycker ni?
- Köper du märkes-varor eller de mer ekonomiska?
- Finns det vissa varor som du alltid köper av ett visst märke?
- Är de värda sina priser, märkesvarorna?
- Finns det varor som inte levt upp till dina förväntningar?
- Och finns det varor som levt upp till, och kanske till och med överaskat dig, mer än du förväntat?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ torsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På torsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra och få en massa tips på att slappa.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-29 Klockan: 14:39:24

Måndagslista efter "kind of" slapparhelg

...för det blev en ganska så slapp helg trotts allt.
Vi hade ju inga planer.
så.himla.skönt ;)
 
Facebook igår skrev jag:
 
 
Riktigt så slappt blev det ju nu inte, det blir ju sällan så som man tänkt sig. Men man kan nästan säja att det blev bättre, för Älsklingen tog tag i en tråk-sak som legat och väntat sedan låååång tid tillbaka:
- kökslamporna
som tog ner när taken fick sig en omgång i julas ( ja de togs ner i sommras >>> men sista omgången fick de efter julen).
Och då fick jag också inspiration och energi och så fixade vi och donade till sent på söndagskvällen medans ungarna tittade på film i slösoffan.
 
Men det känns ju så jäkla skönt att äntligen få det där gjort som man gått och tänkt på så länge.
 
Ljus i köket alltså. Inte överskattat alls.
 
 
 
 
Måndag igen, så här kommer listan:
 
- att vi ÄNTLIGEN fick upp kökslamporna igen. Visserligen lagom tills kökstaket börjat att flagna igen så det är väl dags att börja tjata på försäkringsbolaget att de kommer och fixar igen. Det tar ju sin lilla tid. Men en så HIMLA skön känsla.
Nu kan jag börja flytta in i mitt kök igen ;)
 
- att vi även fixade ett par hängande sladdar i vardagsrummet när vi ändå var i fixartagen.
 
- att vi haft en helt planlös helg och mest strosat omkring i hemmet och plockat med saker och ting. Visserligen var det bland annat för att Guldklimpe är sjuk. Men skönt ändå.
 
- att vi är hemma idag. Just på grund av ovanstående, sjukdom och det är jag ju INTE lycklig över. Men det är ändå skönt att slippa stressa upp på morgonen och rusa till skolan, även om det INTE blir sovmorgon för det.
 
- att jag fixade in alla pappet till Lillskattens skolstart idag, med två sjuka barn i släptåg. Men vi tog det lugnt och försiktigt. Så nu föll äver den stenen från to-do-listan.
Herre gud, ska hon börja skolan....
 
- ja då får jag väl vara lite lycklig över att Lillskatten ska börja skolan då, fast det är lite tve-känslat det där. Mest är det sorgligt just nu, men det kommer säkert att bytas till lycka när och OM jag hittar ett jobb och får börja "leva" igen ;)
 
- att det är helgdag denna veckan, så veckan blir kort med trevligt avbrott. Och vi ska iväg, OM nu alla blir friska och någolunda krya tills i morgon kväll, på svensk valborgsfirande med svenskaklubben här nere. Jag har ALDRIG gjort något med dem under de TIO år jag bott här, men nu när vi kom in i "smeten" via Guldklimpens svenskakurs >>>, så känns det som att det är dags att börja ta tag i de svenska traditionsmöjligheterna här nere ;)
 
- att nästa helg så ska vi ha grillning med Älsklingens jobbarkompisar i sommarstugan. Känns lite konstigt att efter tio år utan att ha umgåtts någonring, helt plötsligt träffas var och varannan helg månad. Men det ska bli kul ändå.
 
 
(helgen på instagram - yohannailaspalmas)
 
 
Men nu så, måndags-tags-tagning.
Lunchdags.
Känns det inte lite som att det är taco-måndag idag?
Jajjemen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-27 Klockan: 15:37:00

Här blev det så förbenat tragiskt

...att jag var bara tvungen att skratta RAKT ut i luften när jag såg synen framför mig.
Ett stycket hysteriskt skrikande 2,5-åring, en supertrött 6-åring halvsovandes över en halväten hamburgare och en  uppgiven pappa halsandes en öl i ren desperation.
 
Familjen Kaos hade fredagsmys.
....och vi är inte så bra på det.
Vi suger på´t rent ut sagt ;)
 
 
 
 
Jag hade fixat så bra, jag kommit iväg SJÄLV och veckohandlat, blivit upphämtad och hemskjutsad. Så hade jag slängt i skitungar i badet och försett dem och vaktande avslappnande pappa med ostbågar & jos (till ungar) och öl och nötter (till avslappnande pappa). Och själv provade jag ett nytt grepp i köket med ett glas rött istället för en öl medans jag packade upp alla varor och ställde i ordning allmänt (läs: instagrammade och facebookade situationen så alla skulle se hur duktig jag var).
 
Helt plötsligt bröt h-vetet lös och ungar kom utfarande ur badet tillsammans med upprörd pappa som muttrade om ungar som aldrig kan göra som man säjer och att man då inte får stanna kvar i badet.
 
Fredagsmyset alias lugnet var avbrutet.
 
Sen började Lillskatten skrika, och då menar jag gallskrika, för att hon inte fick suga på napparna medans hon åt (vilket KAN vara det dummaste sättet att äta hamburgare på, det blir liksom ingen hamburgare äten om man sitter och suger på nappen), Guldklimpen klagade över huvudvärk och trötthet och höll på att nicka till över sin hamburgare (KAN vara, och jag är ganska säker på det, att han var uppe och sprang klockan 02:30 på natten, inklusive väckte mig för att få näsdroppar samt REDAN var vaken sedan länge när jag steg upp klockan 07; trötthet brukar nämligen ge den symtomen att man somnar i sin hamburgare då) och jag såg Älsklinge halsa desperat ur sin öl medans han funderade på hur i HELA friden han kunnat hamna i denna helt OTROLIGT mysiga situation.
 
Det var så jäkla TVÄRT-om mot det som jag föreställt mig fredagsmys är, så jag bara bröt ut i gapskratt.
SÅ.JÄKLA.TRAGISKT...
 
På något konstigt sätt var det gapskrattet som bröt förbannelsen och allt kunde avslutas under mindre tragiska omständigheter.
Fast FORT.
Och så få skitungarna i säng så fort som möjligt.
 
Så går det till här.
Vi har kul nästan jämt ;)
 
/Y
 
PS Å andra sidan har vi en UNDERBAR ;) lördagsförmiddag nu med mys-frukost, lördagsgodis och pyjamasmys.
Sånt är vi bättre på: lördagar utan planer...
DS
 

Skrivet den: 2013-04-26 Klockan: 13:43:03

Fredagsvägning med sluttampskänsla

....för dagens resultat var låååångt ifrån vad jag hade förväntat mig och jag får en känsla av att NU får det banne mig vara nog.
Detta är helt omöjligt.
Jag har tappat sugen.
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 200 gram
Vad!?!
 
Vid förra veckans fredagsvägning hade jag två veckors mat-fikande efter mig, en riktig jäkla pasta-middag i magen och en kommande mens.
Minst ETT kilo av vardera ;)
 
Så denna veckan, när allt lugnat ner sig och kommit i ordning igen, hade jag förväntat mig MINST hundra kilo minus.
Ja, men i alla fall en betydande minskning på vågsiffrorna.
Men icke sa Nicke. Tillbaka på det förbenade kilot som sitter där och hånler åt mig.
 
Och vet ni, jag tror att jag kastar in handduken här.
Jag ger upp.
Jag kommer aldrig att komma ner till det där förbenade 60-strecket.
Och det är inget fel att ge upp här. Jag kommer ju i alla mina byxor, inget stter åt och jag har egentligen kommit dit jag velat. Det är bara den förbaskade nollan som inte vill komma.
 
Fast inte riktigt än....
Jag har bestämt att jag ger det TVÅ veckor till, sen tar jag det som målgång.
Veckan som kommer nu så är det 1:a maj och helgdag så då vet man ju hur det blir. Igår kom Älsklingen hem med en 10-kilos sockerkaka från en arbetskamrat så den "måste" vi ju klämma i oss denna helgen ;).
Men NÄST-nästa vecka, då ska jag banne mig bara leva på luft och vara ute och gå 24 timmar om dygnet ;)
 
Ärligt talat, nu får det vara nog. Det kommer hela tiden saker som gör att mina regler måste hoppas över lite. Och jag har inte, varken lust eller motivation, att pressa mig mer än vad jag redan gör.
Man måste ju leva också ;)
Så nu blir det två veckor med lite extra efter-tanke och SEN får det vara nog.
Och jag tänker vara stolt över mig själv...
 
....fast redan efter att jag beslutat detta igår så var jag och smygtittade på sockerkakan i köket och tänkte: Om man inte skulle ta och...
Men jag åt inget.
Och i morse vid frukosten så slank det ner både det ena och det andra.
Så jag vet inte.
Tänk att det ska vara så förbenat svårt.
 
UTVÄRDERING
Veckan som gått har varit bra och ändå inte.
Jag har gjort det jag skulle men ändå har det varit en lite slapp känsla över den. Som när man kommer tillbaka från semestern och ska börja jobba igen och alla rutiner är som bortblåsta.
Man börjar lite lugnt och försiktigt.
Ingen ide att ta ut sig ;)
Det är ju ändå NÄSTAN- semster...
 
Så har det varit denna veckan. Jag har gått morgonrundor men inga eftermiddags. Ätit bra men även småätigt som är den FARLIGASTE fallgropen.
Gjort mina övningar men inte lagt ner själen i dem.
Osv.
Slapp!
 
 
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Plankan åt 2 håll + rygglyft - Check!
Och 1,0 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-26 Klockan: 01:09:28

Här kan man inte lita på nån

Det är dags för lite för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria från Sverige, enligt MITT sätt att se på saken >>>.
 
 
 
Kommer ni ihåg att jag hjälpte till med en flytt för inte så länge sedan >>>, som behövdes göras om veckan därpå >>>.
Det var ju lite konstigt va?
 
Det var en kompis som skulle flytta till nytt och hade kommit överens med en snubbe om att få hyra en lägenhet i hans hus. Allt fix och färdigt, flytt på stört. Dock inget hyreskontrakt underskrivet men allt genomgånget och avtalat.
Varningssignal BORDE ha visslat som 17 i huvet.....men allt VAR ju klart.
 
Några dagar senare så kom hyresvärden och förklarade att han räknat lite på siffrorna och att det inte skulle bli länsamt för honom så han skulle behöva höjja hyran.
NU?
 
Vi satt och snackade lite om detta för egentligen så var det inte så mycket som han ville höja hyran med, men förtroendet var liksom borta. Om han kunde göra så här nu, vad kunde han inte ta sig till med i framtiden då?
Så kompisen kände att det nog var bästa att leta reda på ett nytt ställe och skriva på kontrakt INNAN flyttning.
 
Och så händer liksom alltid här nere. Det är alltid något som ändrar sig i sista minuten fastän allt redan är bestämt och överenskommet.
Man ska inte tro att bara för att man skakat hand så är man överens.
Nej här ingår det i kulturen att luras.
Alla andra gör ju det.
(Ni vet väl om att Spanien är ett av de sista länder som FORTFARANDE är kvar i den ekonomiska krisen som de flesta andra europeiska länder tagit sig ur för måååånga år sedan ;) På grund av att politikerna levt glada dagar och försnillat alla pengarna i landet.
Ha ha krasst skrivet men inte långt ifrån sanningen. Och folket gör ju som sina förebilder.)
 
Det första spanskaläraren lärde oss på språkkursen när jag kom ner hit var att INTE svara med namnet i telefonen.
Här svarar man med SI (ja) eller QUIEN ES (vem är det), för att folk ringer omkring och letar ensamma kvinnor att åka hem till och råna.
 
Eller som när de kommer och tigger vid dörren >>> Öppna helst inte.
 
Eller som när man tappar något på gatan och det är borta på tre röda >>>.
 
Eller som när vi blev lurade av en helt vanlig och pålitlig (trodde jag) mäklarfirma >>> och FORTFARANDE efter SJU år, väntar på rättegång.
 
Så går det till här och det är så svårt att vänja sig vid. Jag som blir knallröd i fejjan och tycker att det är jättegenant att pruta på marknaden på lördagarna.
Tänk att luras på riktigt.
Huvaligen.
 
Dags för en punkt till på listan.
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
2. Aldrig tråkigt >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
2. Går inte att "fixa" saker enkelt >>>
3. Gâ med uteskor innomhus >>>
4. Det går inte att lita på någon.
 
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-25 Klockan: 15:33:55

Här har det gråtits

...igen fast jag VET att jag inte ska läsa sånt här >>> & >>>.
Hela förmiddagen har gått åt till att läsa en blogg om en mamma som fått stänga av maskinerna i natt och låta sin lilla ängel somna in >>>.
Jag klarar bara inte av det.
 
Det är så viktigt att veta och att hjälpa till, men det blir för mycket sorg för mig. Ändå kan det ju inte vara ens en piss i Oceanen mot vad denna familj känner just nu.
Nu har jag ont i huvudet, det bränner i halsen och själen är alldeles svart.
Hjälper det dem?
Nej!
 
Tankar av......vad kan vara rätt ord för detta?
Medlidande? Det låter ju så fel men jag lider ju.
Omtanke? Ja men det är något mer.
Medkänsla? Låter för svagt.
 
....något större, något starkare, något hoppfullare och fyllt med kärlek och en massa massa sorg, sänder jag här genom cyberrymden.
 
 
Morgonrundan idag - det är varmt idag.
 
 
Nu får jag ta tag i mig, steka lite hamburgare, överleva den här "torsdagen from hell" och fundera på det där jag har tänkt att skriva om men som bara fladdrar iväg när jag vill sätta ord på det.
Tänk att det ska vara så förbenat svårt att hitta de RÄTTA orden när man vill beskriva något. En hel drös med andra ord kommer, men de rätta, de vill inte ge sig tillkänna.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-25 Klockan: 00:16:00

Sammanställning av Real Life - Vilodag

Jag har funderat väldigt mycket på det här med veckans Real Life >>> och om HUR ärligt man får vara på sin blogg om man vill ha några läsare kvar. Samtidigt som tanken med detta är just att vara just ÄRLIG och berätta den "hemska" sanningen.
 
 
 
 
Och sanningen är att det har varit lite mycket nu och att jag blev lite trött och ledsen över det. Och då blev jag nyfiken på hur andra reagerar på stress och hur man undviker att bli utbränd.
Först var det födelsedagskalaset >>>.
Så var ju föräldrabesöket >>>.
Som åkte hem >>>.
Och den nervösa skolutflykten >>>.
Och bullbeställningen >>>.
Som utmynnade i en lat och återhämtnings-söndag >>>.
Samt en lite ledsam måndags-blues >>>.
Har det måhända blivit för mycket depp här?
 
Men idag har jag känt mig gladare, piggare och faktiskt börjat att få lite ångest över att vi inte har några planer inför helgen:
- Ska vi inte ta och hitta på något till helgen, har jag sagt till mig själv inne i huvudet.
Men så har jag kommit fram till att det inte är nån bra ide eftersom det finns en massa andra lösa trådar i våra liv som vi borde sy fast först: telefonabonemanget MÅSTE ses över, deklarationen ska göras, kökslamporna SKA upp, tvättberget måste minskas och det borde gås igenom bägge skitungarnas klädgarderober för att arkivera och inventera det som finns inför sommarsäsongen som kommer nu.
 
Och jag vill ju göra ALLT själv så det blir RIKTIGT gjort och så jag har lite kontroll över vad som händer och sker.
Och då känner jag att jag blir lite smått stressad över att jag har så mycket att göra när jag samtidigt vill hitta på andra roligare saker - och så blir jag trött.
Den berömda ONDA cirkeln.
 
Och det är ju just om detta som veckans Real Life handlat om, hur man undviker att bli trött och hur man vilar upp sig om man lyckats få lite FÖR mycket att stå i.
 
 
De som delat med sig:
 
- Marie-Louises kropp säjer ifrån ordentligt när det blivit för mycket att göra. Då tar hon sig en dag då hon avbokar allt och bara glider runt i sin one-piece som jag blev fruktansvärt avis på ;)
En fulltecknad kalender ger henne ångest - så det försöker hon att undvika.
 
- Jessica har ett väldigt "roligt" jobb som kan bli lite FÖR mycket av det goda. Då försöker hon få till en resa till bästaste väninnan för lite slapp.
 
- Anna tar upp faktumet att det finns två typer av stress: en som är negativ och bryter ner en - och en annan som är positiv och pushar en så att man får någonting gjort. Det gäller att ha koll på vad som är vad och se till att man får vila upp sig.
 
- Ansibecki har precis tappat rösten och tar upp ännu en intressant fundering: att kroppen kan ta till drastiska åtgärder fär att få vila upp sig, när mn inte lyssnar på den. För HUR ska hon kunna jobba utan sin röst?
 
Ännu en intressant sak hon skriver är att hon inte kan slappna av totalt om hon inte lämnar över ansvaret för barnen till gubben. Jag är PRECIS likadan. Om jag är hemma själv med ungarna så går man på nån slags helspänn fast på autopilot om ni fattar. Man kan vara hemma och i pyjamas, fast man slappar inte för det ;)
 
- Ann-Mari läser igenom vad hon skrivit om att slappa och blir med ens medveten om att hon måste ringa nån...Dr Phil. För här har vi en som INTE slappar:
"Om man inte gör saker är man mer eller mindre "ur funktion"".
Fast klockan NIO så släcks lamporna hemma hos henne ;)
 
- Lisbeth kommer med ytterligare en intressant fundering eftersom hon ständigt dras med värk i kroppen som KAN tolkas som att den behöver vila. Men skulle hon lyssna på den ständigt så finge hon aldrig vara med om något. Och ibland så kan det vara värt den där extra värken för det man har varit med om.
MEN hon har en del kalasbra slappar-trix och ett gillar jag skarpt: ligga kvar i sängen om mornarna och starta dagen långsamt. Den blir så mycket bättre då ;)
 
Vilket jättebra Real Life det blev denna veckan. Även om det började lite ledsamt med mitt gnäll om att jag var trött och ledsen så tyckte jag att det blev en possitiv stämning till slut med alla tips på hur man ska få till slappandet.
Tack allihopa!
 
/Y
 
PS Jenny vill hänga på här i efterhand och berätta om hur hon slappar.
Och också Mormor Mu som har MYCKET erfarenhet om vad som händer om man INTE slappar i tid.
DS

Skrivet den: 2013-04-24 Klockan: 13:37:45

Här sitter jag

...och har absolut INGENTING att säja.
 
Eller det har jag ju men jag blev så in i bomben lat och slö nu att jag inte idds knappra på tangenterna ;)
 
 
 
 
Tänk så det kan bli ibland ;)
 
Jag och Lillkskatten (som inte ens iddes sova middag idag) tar och knallar i väg till skolan istället. Och kanske att man skulle kunna tänka sig att få ett papper eller två fixade på komunkontoret på vägen. Jag var ju där igår och skulle skaffa ett intyg för att kunna registrera Irma som skolsökande. Men NATURLIGTVIS så gick det inte att ordna >>>.
Man kanske skulle göra ett nytt försök idag med en bunt papper och kopior under armen...
 
....om jag orkar ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-23 Klockan: 22:34:33

Här kommer mina tårtor och bullar

Egentligen är det inget att skryta med eller något spänande att berätta, men eftersom det är så annorlunda mot vad som finns här så blev det automatiskt en succé.
 
 
 
 
Här bakar man inte så mycket. Men man är enna jäklar på att handla på kondis ;)
Jag har sett till en hemmagjord sockerkaka eller två och några speciella julkakor som bakats hemma. Men inget bröd. Och kanelbullar har jag inte ens sett några. Det närmaste är en slags vetefläta med choklad och valnötter som finns på kondiset.
Bortabakat är mest poppis här.
Och speciellt födelsedagstårtor då.
 
Vad?
 
Jo efter att ha bjudit på hemmafixad tårta och nybakta kanelbullar på Guldklimpens födelsedagskalas >>>, så fick jag en beställning av min väninna C till hennes sons kalas som var i lördags.
TRE tårtor och SJUTTIO bullar ville hon ha.
 
Det fixar jag i ett naffs sa jag till henne och hon tyckte att lika väl som att betala dyra pengar till kondis för födelsedagstårtorna så kunde hon betala mig och få hembakt istället.
Och jag höll med ;)
 
Så i fredags natt höll jag på.
Eller jag började ju faktiskt under fredagsmyset när ungarna satt i badet och smaskade chippa. Det tog sina rediga timmar, för bullar ska ju jästa till dubbel storlek både en och två gånger.
Men klockan ett var jag klar och då fanns det 95 stycken kanelbullar, två tårtor färdiga för garnering i kylen och en semmelbulle som skulle fyllas med mandelmassa dagen därpå.
 
 
 
 
Det VIKTIGASTE: ett recept, alla ingredienser på plats och en tom arbetsyta att hålla till på.
Man kan.....instagramma och fota under tiden också. Det gör det hela lite roligare ;)
 
 
 
Och EXTRA trevligt var det att Älsklingen satte sig med mig i köket när ungarna somnat och började att klista trasiga leksaker i "laga-när-vi-får-tid-lådan". Det kändes nästan som lite Emil i Lönneberga när hela familjen var samlad i köket om vinterkvällarna för att pyssla tillsammans.
Tänk vad man får vara med om, OM man inte sätter på TV:n ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen därpå (lördagen) Fanns det ingen tid för morgonrunda. Nej upp på stört och garnera tårtor och gräva ut innehåll i semmelbulle.
Klockan ett SKULLE vi ha varit där ;)
 
Värmeböljan hade börjat och EN sak lärde jag mig om tårtgarnering: grädde och tårta måste vara RIKTIGT kylskåpskalla när de ska mötas, annars så blir det INGET bra resultat alls. Och varm grädde fungerar inget bra att vispa.
Så, då har jag lärt mig det.
Den hårda vägen ;)
 
 
 
Jordgubbstårta
- Färdigköpta tårtbottnar (ja ja jag SKA lära mig att baka egna, de blir så mycket bättre, har jag hört ;) Men jag måste skaffa mig en frys att ha dem i för man kan inte baka hundra stycken på en gång om man behöver).
- Fyll med jordgubbsmarmelad.
- Fyll med nutellakräm.
Garnera med vispad grädde och skivade jordgubbar.
 
 
 
Chokladtårta
- Färdigköpta tårtbottnar igen ;)
- Fyll med nutellakräm.
- Fyll med chokladpudding. MÅSTE vara hård koncistens annars så kläms den ut mellan bottnarna.
Garnera med nutellakräm på sidorna och vispad grädde på toppen. Riv över en massa choklad. Nästa gång ska jag prova att ha tre olika sorter - mörk - ljus och vit.
 
 
 
Semmeltårta
- Gör en STOR bulle av halva kanelbulledegen när du gör bullar.
- Skär av locket på bullen och gröp ur innehållet i bullen i en bunke.
- Blanda med mandelmassa eller mandelkräm som det bara finns här.
- Häll tillbaka mandel-bulle-brödet tillbaka i bullen.
- Häll på en massa vispad grädde.
Lägg på locket och pudra över vanlijsocker.
 
 
Sedan hivade vi in oss alla i Oceanångaren, jag själv längst bak balanserandes två tårtor i knät, och drog vidare på pool-födelsedags-kalas som blev tvärlyckat.
 
 
 
 
 
 
Men mer om det en annan dag...
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-23 Klockan: 00:08:29

Fredagsvägning efter "fusk"semester

...för visst var det fredagsvägning i fredags.
Precis som ALLA fredagar de senaste.......hmmm två åren. Eller snarare SEX. Eller varför inte dra till med HELA MITT LIV ;)
 
Men jag är vid gott mod.
Det var bara det att det körde ihop sig lite i helgen med LITE för mycket att göra. Och så skulle det vilas upps sig ovan på det också. Bloggrutinerna kom lite i kläm där skulle man lugnt kunna säja.
Men vägning blev det.
Och dokumentation av detta också.
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
Efter två veckors föräldrabesök med tillhörande njutningar och rutin-missningar så har jag alltså klämt till med bara 200 gram plus.
DET är inte illa pinkat.
Och om man sedan lägger till att vägningen skedde efter en pasta-kväll och med mens-ankomst dagen efter så tycker jag nästan att jag borde få guldstjärna för detta.
 
Det är ju nästan som att ha gått NER i vikt...
 
UTVÄRDERING
Förra helgens morgonrunder var bara att glömma, vi var på språng redan tidigt på mornarna för att åka på aktiviteter.
Denna helgens morgonrundor kan vi stryka också, jag gick INTE ut, ingen av dagarna. Jag var FÖR trött och hade ont i kroppen.
SÅ, inga morgonrundor på helgerna.
Vardagarnas morgonrundor har jag klarat av, förutom torsdagens då, då vi var på skolutflykt. Men med tanke på hur mycket jag slet och släpade den dagen och sprang efter ungar så borde den räknas som en si-så-där 100 morgonrundor ;)
 
Maten då?
Ja förra fredagen så var det lunch hos svärmor och så räkafton på kvällen med både vitlöksbröd och hela tjottarongen.
Lördagen var vi på språng och åt frukost som picnic och lunch på restaurang.
Söndagen var det grillning HELA dagen.
Måndagen var det storshopping med MacceD och fin-fika ;)
Tisdagen var väl den ENDA dagen som var normal, för då var föräldrarna hemma och solade och badade och vi körde "vanlig" dag här.
Onsdagen var stora avskedsdagen och jag lagade fest-luch här med ungarnas favorit Pasta Carbonara i sånna mångder att det räckte i en vecka efteråt.
Torsdagen var det utflykt med skolan och picnicmat hela dagen. När vi sedan kom hem var vi så trötta att vi åt upp restan av matsäcken i badkaret och till middag blev det Carbonara-rester. Vem orkade laga mat liksom?
Fredag var det svärmorslunch igen och mer Carbonara-rester på kvällen. Plus bullbak som dock INTE resulterade i bullfrossa pga av trötthet.
Lördag var det pool-födelsedags-kalas med grillning och tårta.
Och söndagen var det bara slapp som gällde med svärmorsrester och frys-pizza på kvällen.
 
Ingen bra matvecka alls.
 
Idag gjorde jag en balja blomkålssoppa som ska ätas denna veckan på kvällarna för att rensa ur lite och försöka komma på banan igen.
På fredag så blir det en "riktig" fredagsvägning och DÅ får jag resultatet efter pasta- och mens-vecka.
Ett mer sanningsenligt resultat.
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - På vardagarna.
Mat - Nej för bövelen ;)
Plankan åt 2 håll + rygglyft - CHECK!
+ en massa fika ;)
Och 1,2 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-22 Klockan: 15:01:33

Måndagslista med eftertanke

...för det är något annorlunda med denna måndagen idag.
Den känns annorlunda.
Typ så måndagsaktig...
 
Jag brukar inte ha några problem med måndagar (sedan jag slutade jobba (tillfälligt)) utan brukar vara på ganska så bra måndagshumör, inte ha några problem med att hitta saker att vara lycklig över till min måndagslista utan mest känna att nu jäklar kör vi igen med en ny fräsh vecka med massa nya möjligheter att hinna med det där som hinnas skall.
Men idag så känns de sorgligt.
Idag är det många eftertankar i huvudet.
Idag så är jag i verkligheten.
 
 
 
 
Den här hittade jag hängandes i min lilla tvätthörna vid tvättmaskinen i mitt kök. Och jag blev så sorglig.
Nån som kan lista ut varför?
 
Den är min pappas.
Han hänger alltid en galge i min tvättstuga när han kommer på besök.
Där hänger han sin t-shirt och har gått upp för djävulsbacken som är på vägen hem till mig.
Och nu hänger det ingen tröja där.
De har åkt hem.
Nu har poletten trillat ner.
Idag är en dag med lugn o ro och för poletter att trilla ner ;)
 
Efter gårdagens slappande >>> så har kroppen fått vila, men inte är jag piggare för det. Idag är själen trött och tankarna far genom huvudet på mig.
Igår så slappade jag, idag så vilar själen.
Det tar tid att komma ifatt när man är lite utarbetad.
Inget som går på tre sekunder.
Man får ge det tid.
 
Men det tråkiga när man är trött är att (i alla fall jag) blir lätt lite ledsen och melakonisk. Måndagar blir lätt lite måndagsaktiga då.
Det bryska bytet från "fullt ös medvetslös" mot måndag utan planer ger lätt lite tomhet i själen hos mig.
 
Men man FÅR vara lite ledsen tycker jag. Det är bra att stanna upp, reflektera och sakna det man haft men som längre inte är här.
Det är bra med skillnader i livet.
Hur skulle man annars orka?
 
 
 
 
 
Därför blir måndagslistan en annorlunda en idag. Det blir en om det som jag är sorglig över. Det jag vill reflektera över och komma ihåg och längta efter att få ha igen.
Men man måste komma ihåg att vila också.
Idag måndag är jag lite ledsen över att:
 
- att mina föräldrar åkt hem och att vi inte vet när vi kommer att synas igen.
 
- att två veckor gick så fort och att tiden går så fort över huvud taget - i höst börjar Lillskatten skolan...
 
- att det är måndag men jag ändå inte känner mig måndagsglad och pepp som jag brukar göra.
 
- att melankonin slagit klorna även i mig ;)
 
- att helgens roligheter tog slut.
 
- att jag fortfarande är trött, till och med efter en hel dags slappande i pyjamas ;)
 
- att det inte finns några planer för denna veckan och inte heller inför nästa helg. Fast DET vet jag inte om jag BORDE vara sorglig över. För det är faktiskt en BRA sak för oss.
 
 
 
Helgen som var på instagram - yohannailaspalmas
Fredag: Veckohandling UTAN barn och bullbak på natten.
 
Lördag: Tårt- och bullförberedelser och transport till dagens pool-födelsedags-kalas.
 
Söndag: Värmebölja och slappardag.
 
 
 
Ja men då så.
Då tar vi väl tag i den här måndagen också.
 
/Y
 

Skrivet den: 2013-04-21 Klockan: 21:23:56

Real Life - Vilodag

Idag (söndag) hade jag bestämt, sedan länge, att jag inte skulle göra någonting. Hela familjen skulle inte göra någonting idag - var det tänkt.
Vi skulle långtråka oss i hemmet allihopa.
 
Och vad passar inte bättre för en sådan dag än att det är värmebölja utanför fönstret och temperaturen krypit upp mot de 40 graderna?
Ja, det skulle väl vara att ligga på stranden då ;) Men DET hade INTE varit nån vilodag...
 
 
 
 
Efter en hektiskt tid, två veckors besök av mina föräldrar med stress och prestationsångest >>>, en skolutflykt som jag varit väldigt orolig inför >>> och så lördagens födelsedagskalas med bull- och tårt-beställning som jag varit lite stressad över och fick jobba lite extra för att få till >>>, kände jag i kroppen att jag var VÄLDIGT trött och faktiskt ända in i själen.
Jag behövde en dag UTAN planer och måsten.
En RIKTIG söndag, alias vilodag.
 
Det är dags igen för veckans Real Life och vad passar då bättre än att ni hänger på och berätta om hur NI gör för att inte gå in i väggen.
Vi kör tills på ONSDAG.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet. Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Det kan bli väldigt intensivt i livet en del perioder, och ÄNNU intensivare efter vi fått skitungarna. Man får liksom inte några andningspauser att hämta andan, som det var förr, när det bara var vi två.
Det är fullt ös medvetslös hela tiden.
Det är födelsedagar och skolaktiviteter, det är strandhäng och stress till skolan, det kommer besök och ska GÖRAS besök, det är fritidsaktiviteter och organiserade helgaktiviteter.
Och så ska vardagslivet fungera utanpå detta med det vanliga med tvätt, matlagning, tandborstning, vika kläder, betala räkningar, veckohandla.
Ja ni vet.
 
Tidigare, INNAN skitungarna, så hade vi slappartid typ lägga oss på helgerna efter frukosten (den bästa tiden). Kunna ligga bakis i sängen tillsammans. Veckohandla i lugn o ro UTAN bråk och stress. Strandhäng var något avslappnande och inte en dags heltidsarbete.
Då kom det sig liksom naturligt att man vilade när man var trött.
Nu funkar inte det.
NU måste jag planera in slappartid och organisera mig med Älsklingen för att kunna njuta av den ;)
Vem ska gå upp?
Vem ska ta hand om ungarna?
Vem ska lagar frukost och mat?
Vem ska få ligga kvar i sängen?
Vem FÅR ligga kvar i sängen och FÅR njuta av det UTAN att få dåligt samvete?
 
I torsdags när vi kom hem från utflykten var jag så trött, ville inte göra någonting, bara gå och lägga mig. När jag gick upp i fredags kändes det i hela kroppen att den var på upphällningen, men jag höll ändå igång för det var ett par saker till att klara av. I lördags när jag gick upp ville inte kroppen mer, det blev ingen morgonrunda. Det blev en stunds slapp i sängen med familjen innan det var dags att ta itu med det sista momentet på to-do-listan innan slapparsöndagen skulle komma.
På SÖNDAG hade vi sagt, jag och Älsklingen till varandra, DÅ ska vi gå i pyjamas hela dagen och inte göra någonting.
Jag längtade dit.
Älsklingen var tveksam till om JAG skulle klara det...
 
I morse när jag vaknade, första gången, när Gulklimpen tidigt började stöka runt TROTS att han gått och lagt sig sent på natten, så kändes det i kroppen som att NU var jag utvilad, NU skulle jag ut på morgonrunda, NU skulle jag ta tag i saker och ting här i lägenheten.
Jag var på G.
Tankarna började fara runt i skallen på mig och jag kände hur hjärtat och adrenalinet började banka i bröstet på mig.
 
?
Stopp Yohanna!
Du ska INTE göra något idag, du ska vara lugn och slappa.
Tänk vad konstigt man kan bete sig ibland.
Kroppen var ju trött, själen var trött, Yohanna var trött och behövde vila. Ändå så ville hjärnan sätta igång och börja stressa och göra upp planer för att få ut så mycket som möjligt av den här lediga dagen.
Jag tvingade mig själv att somna om, gick och lade mig efter frukosten igen, gick i nattlinne hela dagen och har bara lagat halvfabrikat idag ;)
Jo, ja, jag har väl hängt lite tvätt också, det går bara inte att undvika ;)
Och det var ju skönt när jag väl tvingade mig att göra det.
 
 
 
Hur fungerar du?
- Känner du att det blir för mycket ibland?
- Säjer din kropp ifrån när du behöver vila?
- Har du speciella slappar-stunder/-dagar?
- Nån annan typ av regel/vana/trix för att inte "gå in i väggen?
- Hur gör du för att slappa?
- Har slappandet ändrat sig med livets gång?
- Tycker du om att slappa eller blir du stressad av det?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra och få en massa tips på att slappa.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-20 Klockan: 15:15:37

Här åker vi med tårtorna

...till poolfödelsedagskalaset jag berättade att jag fått en beställning till.
70 bullar och 3 tårtor har jag med mig här i bilen. Tills klockan ett i natt höll jag på och så upp på morgonen idag igen.
Jag har förvärvsarbetat ;)

Nu bara att hoppas att klienten blir nöjd...

Återkommer.

/Y


Skrivet den: 2013-04-19 Klockan: 15:47:00

Sammanställning av Real Life - Skor

Herre gud vad trött jag var igår när vi kom hem från äventyret med skolan >>>.
 
Efter att vi alla badat, klockan FYRA på eftermiddagen, satte jag på en film till ungarna och sedan så slappade vi bara. Tidigt hoppade vi ner i min säng och läste sagor och sedan fick de små gå och knoppa.
Jag slängde mig i soffan och väntade på Älsklingen och på att jag själv skulle slockna där. Men ni vet, när man är så där trött att man nästan darrar som ett asplöv, ja då är det extra svårt att somna...
 
Jag satte i alla fall ALDRIG på datorn och skrev DEFINITIVT ingen sammanställning av veckans Real Life >>>.
Den kommer nu ;)
 
 
 
 
 Skor ja, jag fick kommentarer om att jag hade väldig ordning på skorna och DET tar jag åt mig och lapar i mig. För efter en MASSA år med sko- och kläd-kaos hemma hos mig, huller-om-buller vore att kalla det för ordning-och-reda, som jag faktiskt mådde väldigt dåligt över att se, så fick vi nu (eller vi skaffade ju för 70-singen) till slut en walk-in-closet när det kom en lägenhet med en inglasad balkong som var perfekt att förvandla till det.
 
Och när vi gjorde den så satte vi upp klädställningar och jag hade bestämt att jag ville ha de där skopinnarna från Ikea. Nu passade inte dessa utdragbara skopinne-vagnarna till den klädställningen som vi köpte. Så det blev att försöka förvandla ett gråt- och tandagnisslan till en wow-upplevelse med hjälp av såg och skruvmejsel.
Det blir ju ALDRIG så bra som det ska, men jag är nöjd och skorna sitter där de ska och jag vill ha dem.
Ordning och reda, löning på fredag ;)
 
Nu har jag ångest över att jag slänger alla skokartonger istället ;)
De KAN ju vara bra att ha till något....
 
 
 
Och här kommer lite skor hemma hos andra:
 
- Wildrose har ALLA sina skor i hallen och HON är ett skofreak ;) Hur många skor har man då?
;)
Ett speciella par visar hon upp, de som hon ska begravas i...
 
- Jenny är kort i rocken med lång gubbe, så vill ha klack på ALLT. Och så en sak till som hon vill ha och som JAG också skriver under på: erbjudande a´la ta TVÅ betala för TRE, eller var det tvärt-om nu det skulle vara ;)?
 
- Lisbeth har en relation till skor som ändrats väldigt mycket på sista tiden. Från att ha kunnat springa omkring i klackskor överallt till att BARA kunna ha dämpande skor på grund av värken i kroppen. Dock har hon två par i garderoben som står och väntar på att tiderna ska förändras...
Det låter hoppfullt tycker jag.
SÅ ska det vara.
 
Skor ja, vilket gissel. Man kan inte leva utan dem och har man dem hemma så blir det bara kaos ;)
Tack alla som var med och finns det några sugna eftersläntrare som vill berätta om sina skor så är det bara kul. Jag menar, skor är ju alltid skor. De måste ju få visas upp. Om de inte får komma ut på galej så måste de ju få visas upp nån annanstans....på bloggen ;)
 
NU är det FREDAG banne mig ;)
Och svärmor väntar med lunchen...
 
/Y
 
PS AnneliH kommer med här och visar upp sina pjucks. DS

Skrivet den: 2013-04-18 Klockan: 19:14:00

Här ligger jag i badet

...och har överlevt en hel dag med utflykt med Guldklimpens skola släpandes på TVÅ skitungar, en vagn, en bilbarnstol, matsäck och glatt humör.

 

 

 Nu gick musten ur oss och efter att jag badat ungar och satt på en film till dem så badar även jag av mig lekdammet nu och så väntar vi på att Älsklingen ska komma hem från jobbet nu.
"Torsdag from hell" idag ju så han väntas hem sent.

Men vi sitter inte i sjön. Frågan är bara om vi lyckas att hålla oss vakna tills dess.
ZZZZzzzzz...

Det blev en bra dag trotts all oro.
Jobbigt men bra.
Vi överlevde.
Jag la inte ribban så högt.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Nej men jag tror att ungarna hade skitkul och det VAR ju huvudsaken. Samtidigt som jag visat god samarbetsvilja och vilja att ställa upp när det häller inför skolan. Sånt ska man hinna med också som supermorsan ;)

Jag pustar ut och glömde faktiskt bort att jag saknar mina föräldrar som åkte hem till Sverige i morse.

/Y

 

 


Skrivet den: 2013-04-17 Klockan: 23:06:13

Här var TVÅ veckor över

....och föräldrarna är adjöade för den här gången. Hur kan TVÅ veckor gå så himla fort? Riktigt skrämmande.
Och vad som är ÄN mer skrämmande är att vi inte vet när vi syns igen.
DET gör ont i hjärtat...
 
 
 
 
Vi skjutsade hem föräldrarna till sitt hotell efter att lunchat loss på en riktig fest- avskeds-måltid:
Spagetti Carbonare a´la Yohanna
och Körsbärspaj (bortagjord) med vaniljyoghurt och glass.
Vädret här var precis på det humöret som det passade sig. Grått hela dagen förutom mitt i då solen sken på oss vid skolhämtningen.
 
 
 
 
 
 
Roligare än så här blir det inte nu, för jag är inte på något vidare humör.
Ganska så, rätt så ledsen om jag får säja det själv. Och så är det skolutflykt med Guldklimpens skola i morgon och jag ska åka själv (alltså ingen bär-hjälp av Älsklingen som måste jobba) med mina två skitungar samt vagn och bilbarnstol i släp för att få komma på bussen. För att inte tala om alla kläder som ska med, plus frukost- och lunch-matsäck på det.
 
Vi får se hur det går.
Jag är faktiskt ganska så nervös och orolig.
 
/Y
 
 
 

Skrivet den: 2013-04-16 Klockan: 23:45:23

Här kommer vår perfekta KAOS-lördag

...för det var precis så jag kände när jag satt hemma i soffans lugna vrå, ungarna sov, jag var helt slut och jag & Älsklingen satt och talade om dagen.
 
 
Lördagen som var på instagram - yohannailaspalmas
 
 
Vi hade i alla fall tur med vädret...
 
... var det enda som kom upp i huvudet på mig när tänkte tillbaka på lördagen som gått. En helt perfekt dag med en massa roliga aktiviteter och skoj. ÄNDÅ så var det en aura av kaos runt allt, saker som sket sig, folk som var osams, dåliga humör och så bara GÅR ALLT ÅT SKOGEN.
Precis som i filmen >>>
Uff! Jag blir skitstressad när jag ser filmklippet, ändå är det ju så likt oss. Undrar om mina föräldrar känner samma sak ha ha ha :D
 
 
 
 
Dagen började bra, ungarna var uppe och hoppade vid 7-snåret :/
Men det gjorde ingenting för vi skulle upp tidigt för att göra picnic-frukost och åka söderöver, hämta upp föräldrarna på vägen och besöka loppisen i Arguineguin som går av stapeln på lördagsmornar.
Så det blev alltså INGEN morgonrunda. Ve och förbannelse, det dåliga samvetet började gnaga redan där....fast bara en liten stund.
Tills jag fick annat att tänka på ;)
 
Jag vaknade FEM.
Ungarna gick upp SJU.
Och vi kom iväg vid HALV TIO.
Det är ju inte klokt.
Och inte gick jag och drog benen efter mig inte.
Det tar sin tid att göra picnic-frukost, packa badkläder, solkläder, fika, koka kaffe, packa nattningskläder och INTE glömma något.
 
Halvägs ut på motorvägen kom det:
- JÄKLAR! Jag glömde kameran.
Det fick bli mobilbilder från denna turen...
 
Redan när vi kom halvvägs och hämtade upp mina föräldrar var det världskrig i bilen för Lillskatten inte fick lyssna på samma låt 100 gånger om. Och för att Guldklimpen blivit förbannad för att vi redan lyssnat på låten runt 50 gånger tills vi tröttnat och nu kallade sin lillsyster för saker som gjorde att hon skulle bli mer förbannad än hon redan var.
Så det var härlig stämning i bilen redan då ;)
 
 
 
Så blev det picnic-frukost på en parkbänk där det var hundpiss runt bänkbenen så det osade härligt i det begynnande solgasset. Och skitungarna fick syn på den medhavda, men antaget gömda, mut-godis-påsen och höll på att starta myteri och frukostvägran om de inte fick sluka den på en gång.
 
Så blev det fynd-letning, shopping-glädje, riv-och-slit-i-så-mycket-som-möjligt och en Guldklimp som blev störtförbannad för att han BARA fick köpa EN leksak. Som hämd valde han den STÖRSTA han kunde hitta ;)
Lillskatten däremot var lyrisk över alla docker som fanns där och gick bara tvärtyst fram och tillbaka och tittade med stora ögon. Och var supernöjd över de två som hon fick med sig hem.
 
Älsklingen ville bara ha min uppmärksamhet hela tiden och visa "fynd" som han hittat men varken frågat pris på eller andra viktiga saker, så liksom själva FYND-betydelsen försvann där tycker i alla fall jag. Men jag blev så himla stressad över att ha honom hängandes i hälsenorna att när min far också började blänga på oss för att vi rev och slet så mycket och, i hans mening, inte avancerade framåt i tillräcklig hastighet, så skickade jag hela högen till bilen för fika och godismoffa så jag och min mor fick gå i lugn och ro resten av tiden.
 
Suck!
 
 
 
 
Så skulle vi åka till vårt gamla favvoställe >>> & >>> betongfabriken för att intaga lunch men upptäkte, när vi väl kom dit, att det var byfest i byn och restaurangen hade stängt för semester.
Det lade ju lite sordi på stämningen...
 
Det blev att raskt rota fram ett annat alternativ som skulle passa de kräsna turisterna ;)
Det blev en chansning.
Vi tog dem till samma restaurang som vi var på med Älsklingens arbetskamrater i julas >>>.
 
Det blev kalasbra.
Genuint, bra mat, jord för ungarna att gräva i och en massa lokala invånare att glo på ;)
Bra tills pommesarna kom in för tredje gången och var STENhårda. Älsklingens värld rasade samman lite. Man KAN inte äta mat utan pommesar ;)
Eller tills Lillskatten kom på att hon inte sovit middag och blev SUPER-deprimerad över det.
 
Men vi åt, njöt och tyckte om.
På samma gång.
Inte illa för att vara Familjen Kaos...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det räknas inte förens man har lagt ut det på Facebook ;)
 
 
 
 
 
 
Så åkte vi och kikade på ett nytt shoppingcentrum i El Tablero som blev en besvikelse.
Tomt.
Tvärtomt.
 
Man får nog vänta tills några affärer flyttat in där innan det blir nån komérs.
 
 
 
 
 
 
Så åkte vi tillbaka till föräldrarnas hotell för lite poolfika. Ungarna skrämde slag på ett par turistbarn med sina hulliganfasoner och så var familjebråket ett faktum.
Ingen njöt av fikat skulle jag tro.
Ja det skulle vara skitungarna då som tyckte att det var skitroligt att tuffa sig mot sina föräldrar.
 
Så ett par bulor i skallen när storebror jagade lillasyster på svinhalt poolgolv och så ytterligare lite familjebråk så har ni mitt liv i en ask ;)
 
 
 
 
Men man ska inte tro att det var nog med detta.
Helt plötsligt började min mor må dåligt och vi trodde att hon kanske fått lite solsting. Så hon gick tillbaka till rummet för att dricka lite vatten. Men när vi kom dit med en gallskrikande trotts-tre-åring som fått världens raseriutbrått för att hon inte fått släpa handduken på golvet tillbaka till rummet, så var mardrömmen ett faktum:
- en dålig mussla
eller
- världens solsting.
Min mor låg som en räka över toastolen och det var den lördagskvällen.
 
Vi badade skitungar snabbt och hivade in oss i bilen. Hoppandes på att detta INTE skulle vara nån magsjuka utan BARA en dålig mussla.
 
 
 
 
Det var våran jättehärliga lördag.
Men jag var ganska så nöjd för jag fyndade ett quiltat överkast med lila blommor till Lillskattens säng i framtiden. När hon flyttat ur spjälsängen.
FEMTIO kronor.
Skitbilligt!
 
/Y
 
PS Dagen efter var min mor på benen igen, om än lite vinglig, och vi åkte på ytterligare en utflykt. Så det blir inga fler muslingar för min mor i framtiden har vi bestämt. TVÅ musslor, TVÅ gånger i rad, på OLIKA ställen, på SAMMA person är lite för mycket sammanträffande för att vi ska våga lite på detta i framtiden. Och om söndagens utflykt får jag berätta en annan dag. DS

Skrivet den: 2013-04-16 Klockan: 20:18:26

Här har jag egentid igen

....när Guldklimpen är på svenskakurs och Älsklingen tagit Lillskatten till lekparken.

Då blir det att passa på!

Det är skittrist väder i Las Palmas idag och regnet hänger i luften. Det känns bara för att slappa i soffan. Så jag tog chansen och gick till färgaffären för att plöja igenom tapetprovsböckeena i lugn o ro i DERAS soffa och kanske..... bestämma mig.

Fast det blev inget av med bestämningen, för jag hittade inte de tapeterna som jag varit och kikat på tidigare och nästan halvbestämt mig för.
Det måste ha varit på något annat ställe som jag sett dom då.

Fast det kändes lyxigt att sitta där och bläddra i lugn o ro.
Nästan lite förbjudet ;)

/Y


Skrivet den: 2013-04-16 Klockan: 01:10:01

Real Life - Skor

Jag ÄLSKAR skor.
Och handväskor...
Jag kan inte få nog av dem.
Senast idag förälskade jag mig i en handväska som jag inte fick med mig hem :( (det suger att vara fattig) men som jag kommer att drömma om i natt.
Därför kände jag mig väldigt lockad när Wildrose föreslog att vi skulle ta en titt i skogarderoben.
 
 
 
 
Veckans Real Life alltså. Och denna veckan handlar det om SKOR. Mina favoriter ;)
Vi kör tills på TORSDAG.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet på torsdag kväll (natt, om jag känner mig rätt ;) ).
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
För att vara en riktig skonörd så har jag förvånansvärt få skor i skogarderoben. Kanske BARA 15 par. Det är ju en piss i Oceanen jämfört med Hollywoodfruarna ;)
Men av dessa 15 så kanske jag bara använder 3 flitigt, 3 andra- då och då, och resten sitter nästan bara där som prydnad. Många som jag köpt för att jag inte kunnat motstå och sedan aldrig fått tillfälle att använda.
 Eller det som är MEST vanligt: jag får ONT av dem.
 
Förklaringen till varför jag har så få skor, när jag bor här där skor är både billigt och man kan använda finpjuck året runt utan att vara tvungen att tänka på väder och vind, är nämligen att jag har så jäkla dumma fötter.
Jag får ont av ALLA skor.
 
Dels så är fötterna korta så jag har en liten storlek. Men samtidigt är de breda så de kommer inte ner i de storlekar som jag har på längden.
Så har jag hög hålfot så nästan alla skor sitter åt över översidan på foten och kapar blodflödet till tårna. Och som om inte det var nog så har jag hälar som sticker ut och ALLTID blir skoskav och blåsor på.
 
Gråt och tandagnisslan ;)
 
 
 
Jag säjer att jag får ont och skoskav av ALLA skor, men det finns ETT par som aldrig gett mig problem och det är mina tennispjuck som jag har nu.
De var svindyra när jag köpte dem, och jag köpte till ett par ÄNNU dyrare iläggssulor till dem. Men de har hängt med nu i snart FYRA år. Och då har jag använt dem flitigt, minst sagt. MINST en timmes promenad om dagen, VARJE dag, i alla väderlekar.
De är slitna nu, men hänger ändå med ett tag till med nya iläggssulor som jag skaffat.
DET kan man kalla kvallisort ;)
 
Andra skor som sticker ut i min garderob är annars 40-års-krisarna >>> & >>>, som köptes in i ett ögonblick av spontan förälskelse. För de passar absolut inte in i min garderob.
Och så de NYASTE skorna som jag köpte i Sverige nu i vintras. Visste att jag ville ha ett par svarta finskor som var sköna, tidlösa och som kunde hänga med ett par år utan att tröttnas på. Och då såg jag dessa...
Ja vi får väl se hur länge de hänger med.
Jag har varit ute med dem två gånger i alla fall och överlevt ;)
 
 
Nu så.
Er tur.
- Hur är ditt förhållande till skor? Hat - Kärlek - Likgiltig?
- Hur har du dina skor?
- Vad har du för skor?
- Vilka använder du mest?
- Vad är det viktigaste med skor?
- Har du några som sticker ut? Favoriter, mest använda, överaskningar, ögonblicksförälskelse, aldrig använda osv.
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ torsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På torsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-15 Klockan: 13:39:00

Måndagslista efter full-fart-helg

...för helgen som gick, gick i 100 knyck och veckan som kommer verkar inte lova långsammare fart. Härligt att det händer roliga saker och att det kommer ännu fler roliga saker. Men ändå så måste man få tid att kunna sitta ner och reflektera över det som man är med om också. För att kunna njuta av det och för att verkligen förstå att det är här och nu, som det händer...
 
Veckan som kommers planering:
Måndag: Shopping i shoppingcentrumet Las Arenas.
Tisdag: Svenskakurs för Guldklimpen.
Onsdag: Avskedsmiddag med föräldrarna.
Torsdag: Skolutflykt med Guldklimpen skola.
Fredag: Baka tårtor och bullar.
Lördag: Födelsedagskalas (bortbjudna).
Söndag: SLAPP & hemmavarande.
 
 
Helgen som var på instagram - (yohannailaspalmas):
Fredag: vägning, svärmorslunch och räk-fredags-mys.
 
Lördag: utflykt med loppis, spontan-lunch, nytt shoppingcentrum och poolhäng.
 
Söndag: picnic-grillning på kanariskt manér på friluftsområde.
 
 
En sak dock som INTE kommer att komma upp på måndagslistan denna veckan.
Och ingen annan vecka heller för den delen.
Föräldrarna åker hem på torsdag...
 
 
- att föräldrarna är här och vi har det så bra. Mycket flängande hit och dit, mycket stress och mycket bråk med ungarna. Men HEY, det är ju vi ;)
 
- att tvättbergen börjar minska betydligt efter två veckors hjälp med tvätthäng och tvättvikning.
 
- att jag på lördagens loppis fyndade ett quiltat (hur det nu stavas) överkast med lila blommor till Lillskattens rum för bara 50 spänn (5 euro). Nu hoppas jag bara att jag ska kunna bleka den svarta fläcken mitt på bara ett par nyanser.
 
- att solen skiner och vi har härligt sol och badväder.
 
- att jag fått min första beställning och jag anser nu mitt framtida yrkesliv ( vad det nu må vara för något) som egen företagare (inom vilken branch det nu må vara) vara igång kickad. Tills på lördag ska jag tillverka TRE tårtor och 70 kanelbullar. Fredagsmyset är spikat ;)
 
- att på söndag ska jag BANNE mig inte göra någonting. Jag ska bara gå här hemma och plocka. Inte en planering så långt ögat når.....hittills ;)
 
Men nu är det dags för skolhämtning, busstagning och shopping.
 
/Y
 
PS Veckans Real Lifen kommer upp i kväll men den ska handla om skor. Så in i skogarderoben och fota med er. Favvoskorna, överaskningsskorna, de "vanliga" skorna och så aldrig-använda-skorna ;)
DS

Skrivet den: 2013-04-14 Klockan: 09:55:36

Här ligger jag i sängen

....men jag ska snart gå upp. Eller jag har redan VARIT uppe men tagit mig en paus nu för att reflektera ;)

Vi var på utflykt igår (loppis, restaurang, utforskning av nytt shoppingcentrum och så poolhäng med magsjuka). Och idag blir det också utflykt fast med grillning och umgänge.
Jag återkommer med rapporter men just nu ligger jag här och reflekterar över att en tredjedel av gänget just meddelat sjukdom och inte kommer.

Det KAN vara något tråkigt. Men kan också vara nåt bra som ger mer tid över till umgänge med oss andra. Man får försöka se det positiva i det hela.

Men nu är det dags att koka kaffe, koka kanarisk potatis, göra mojosås och fixa frukost.
Hoppas vi får fint väder.

Härlig söndag på er.

/Y


Skrivet den: 2013-04-13 Klockan: 00:40:44

Fredagsvägning med föräldrabesök

...och jag har faktiskt inte lagt sån stor vikt vid vägningen idag. Den är gjord, noterad och här kommer utvärderingen. Mer än så blir det inte. Jag har ju trots allt nån form av semester ;)
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
Inte mer :D
Vi har ju föräldrabesök här och jag har sagt (tänkt snarare inne i mitt huvud) att jag får ta det som det kommer. Inte LETA saker att snedkliva på, men heller inte få ångest och stressa ihjäl mig för att jag inte KAN göra allt till 100% som jag SKULLE vilja göra det, eller brukar göra mitt liv.
Stressa och ha ångest kommer jag ha ändå så att det räcker och blir över ;) >>>
 
Det är bara att inse, besöket vill gå på restaurang, det FINNS inga bra alternativ på restaurang att äta, jag VILL inte äta tråkig sallad när resten svullar pizza = INTE få ångest över det.
Bara att inse att jag HINNER inte gå morgonrunda om vi måste åka iväg tidigt för att göra någonting = INTE få ångest över det.
Jag PRIORITERAR att sitta inne och dricka kaffe och snacka skit istället för att gå ifrån besöket och gå ut och gå = INTE få ångest över det.
De är bara här så kort tid.
Jag kan ta igen det.
 
Och med tanke på det så får jag faktiskt vara nöjd över de BARA 200 grammen som vågen visar.
 
UTVÄRDERING
Jag har gått morgonrunder och gjort mina övningar varje vardag. Nu i helgen kommer det bli klent, det VET jag. Vi ska iväg på aktiviteter. Det får bli så.
Maten har jag gjort så gott jag kunnat. Men äter man borta så går det bara inte. Och fikas det, ja då fikar jag också.
Och antecknar i huvudet ;)
 
Besöket kom på torsdagen, då åkte vi dit och hälsade:
- fick äta liten futtig oljeindränkt sallad som var det ENDA som fanns på sketmenyn på hotellet. Naturligtvis blev jag inte mätt. Och naturligtvis var det INTE nyttigt :(
 
Fredag:
- lagade bra mat men bakade bullar på eftermiddagen och klämde i mig FYRA stycken i rena farten. Åkte till sommarstugan.
 
Lördag:
- födelsedagskalas, men hann morgonrunda. Däremot jag var så upptagen av festen att jag inte åt så mycket. Det jag åt däremot var onyttigt och så blev det ju tårta ;)
 
Söndag:
- morgonrunda och buffe(hemmagjort) hotellfrukost. Åt massa rester + tårta.
 
Måndag:
- Bra mat men fika.
 
Tisdag:
- Ledigt från besök och både bra mat och motion ;)
 
Onsdag:
- söderöveråkning med både pizza till lunch och restaurangbesök på kvällen. Inget som njöts av trotts detta för skitungarna bara bråkade.
 
Torsdag:
- söderöveråkning och poolhäng igen. Åt fisksoppa men det slank ner både hamburgare och pizza därutöver. Så glass vid poolen och fika naturligtvis ;)
 
Fredag:
- svärmorslunch och fredagsmys med räkor och vin på kvällen.
 
Mycket gott och bara 200 gram på vågen. Jag får vara nöjd som sagt.
Galet att jag kommer ihåg allt OCH skriver ner det?
Ja, jag ÄR hjärntvättad ;)
 
 
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagram - yohannailaspalmas)
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Njaaaaa...
Plankan åt 2 håll + rygglyft - CHECK!
+ en massa fika ;)
Och 1 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-12 Klockan: 00:23:44

Här har vi poolat idag

...och varit hos föräldrabesöket i Bahia Feliz.
 
 
 
 
Några timmar i solen efter att jag hämtat Guldklimpen i skolan och kört Oceanångare mot södrare delar.
Det var ju "torsdag from hell" och Älsklingen hade långmöte på jobbet. Lika bra att hitta på något skoj då och helt något som innehåller barnvakt också ;)
 
Men gämt när jag kommer på ett sånt här ställe så får jag "all-inclusive-känsla" och börjar ropa på glass och drinkar i stora lass.
Jag fattar inte vart det kommer ifrån ;)
Lyx-turistare där.
Eller wannabe snarare...
 
I morgon är det fredag....igen.
Vart tog denna veckan vägen?
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-11 Klockan: 13:23:00

Sammanställning av Real Life - Klädbyten

Vi kom hem sent igår och nån måtta får det vara på dumheterna med att sätta sig framför datorn mitt i natten ;)
Så här kommer sammanställningen, lite sent, men inte mindre intressant för det, av veckans Real Life som handlade om KLÄDBYTEN i vår vardag.
 
 
 
 
Jag skrev ju tidigare att jag inte byter kläder varje dag och det kanske inte är riktigt sant. Jag byter kläder faktiskt FLERA gånger om dagen. Det jag ville säja var att jag inte byter kläder och tar fram nya ur garderoben varje dag och att jag inte kastar kläder i smutstvätten efter EN dags användning om de inte är smutsiga.
Vilket de MYCKET väl kan bli med ett par skitungar här hemma som använder mig som allt från servett till näsduk. Eller utsätter mig för diverse "olyckor" ;)
 
Jag kan byta kläder både en och två gånger om dagen. Och även i extrema fall även fler. Det beror på vad som händer och sker och framför allt vad som KOMMER att hända och ske under dagen.
 
Tex:
Jag går upp på morgonen och drar på mig joggingdräkten alias mysdressen ;) och så ger vi oss ut på skollämning och morgonrunda.
Kommer hem, duschar och sätter på mig "riktiga" kläder.
Sen kan det hända att jag drar ut på en runda till på eftermiddagen och då byter jag ju till joggingdräkten igen eller om solen har kommit fram och det behövs shorts och linne.
Bjuder eftermiddagen på nån annan aktivitet som strandbesök ja då behövs ju badkläder.
Och ska vi iväg på nått finare typ kalas, ja då måste man ju få på sig finkläder ;)
 
Men träningskläderna får hänga med i en vecka och andra får hänga med tills de har en fläck. Så mycket tycker jag inte om att tvätta.
Däremot så kan jag tvätta finklänningar redan efter bara en användning. Lite onödigt kanske om de inte blivit smutsiga. Men på något sätt så känns det som att finkläder måste tvättas för att vara just finkläder.
 
Som idag kan det bli någonting av ett kläd-bytar-marathon. Joggingkläderna på i morse, "riktiga" kläder på nu när jag ska gå till skolan och hämta, så ska vi åka söderöver och poola med föräldrarna då blir det byte till shorts och linne, eventuellt bikini ;) och så myskläder ikväll efter duschen när det kylnar på och vi ska åka hem. Och detta för att vi INTE ska gå på restaurang idag och äta middag. Annars hade det behövts finkläder till det.
Pust!
 
 
 
Andra som berättar om sina klädbyten är:
 
- Lisbeth tycker inte heller att det är så roligt att tvätta. Därför får kläderna hänga med så länge de inte har fläckar. Vilket INTE är så länge när man är fipplig och fumlig SAMT har 4 hundar som skuffas ganska bra. Nu här sistens så räckte de FEM minuter. Kläderna alltså ;)
 
- Jenny har jobbaruniform så för henne blir det MINST ett byte av kläder om dagen. Jobbarkläderna åker av så fort som hon kommer hem ;) Hemma hos henne hänger kläderna på en tamburmajor om de inte är tillräckligt smutsiga......tills de blir SÅ dammiga att de måste tvättas för det ;)
 
- LCHFTrollet kör kistvarianten henna hos henne. Allt som inte ska tvättas läggs på en kista. Man KAN hänga upp kläder också....har hon hört ;) När det tvättsorteras blir dock det som inte klassas som smutsigt vikta i fina högar....PÅ kistan ;)
 
- Freja kör med krokar på dörren, precis som jag, för kläder som inte är tvättklara än. För jobbarkläder har hon tydliga regler för hur och när de ska tvättas, hemma kläder inte lika strikt och hobby-kläderna får hänga med tills de står av sig själva. Som målarbyxorna nu som är så stela av färg att de står av sig själva ;)
 
Härligt med en massa nya deltagare, lite färskt blod i stammen så att säja. Men samtidigt så saknar jag de gamla rävarna.
Har ni tappat sugen?
I alla fall, så helt otroligt skönt att höra att det inte bara är jag som INTE byter kläder varenda dag. Då kanske den där konstiga skamkänslan från högstadiet kan släppa nu då ;)
Tack för denna veckan.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-10 Klockan: 13:31:06

Här har vi besök

....för mina föräldrar är ju här från Sverige och hälsar på under två veckor.
Ingen fara, min lillasyster är hemma hos dem och vaktar hus och hund, så det gör inget att jag skriver det här ;)
 
Att få besök är ALLTID kul, missförstå mig rätt här.
Det är situationen som kan köra i hop sig och göra det besvärligt och jobbigt.
Vardagslivet och prestationsångesten är de två främsta faktorer som kan göra att det kör ihop sig och blir en negativ känsla.
 
 
Igår övade jag mig ju i att sitta still och inte göra någonting
medans Guldklimpen var på svenskakurs >>>. Detta var bilden
jag tog till detta inlägget men som mobilen inte ville ladda upp.
Går bra att slappna av då, när saker strular ;)
 
 
 
Jag blir alltid överlycklig när mina föräldrar kommer och hälsar på. Så trevligt att träffa dem och samtidigt lite sorgligt för jag inser hur mycket jag går miste om i deras liv och de i mitt. Blir medveten om att vi bor SÅ långt ifrån varandra.
Saknar verkligen den där möjligheten att bara kunna kila över på en fika, få lite ögonblickshjälp om det skulle bli för motigt eller att de skulle kunna titta förbi för att barnvakta helt spontant om andan skulle falla på och Älsklingen och jag skulle ha en peng över för att gå ut en sväng.
Om, om, om .....
 
Därför blir jag så ledsen när det kör ihop sig i mitt huvud och jag känner att situationen kan bli mig för övermäktig. Jag vill så mycket, vill visa dem så mycket, vill ta igen så mycket som vi missat, få dem att se hur mitt liv är, visa ön där jag bor och vad för roliga saker som finns här.
SAMTIDIGT:
...så ska vardagen fungera, mat ska lagas, ungar ska hämtas och skjutsas, kläder tvättas/vikas/hängas, mat ska handlas, räkningar betalas osv. Vardagen ska fungera.
Jag vill blogga, facebooka, instagramma, skriva på min bok och allt det där som jag BRUKAR göra en helt vanlig dag.
 
Här-om-kvällen när jag skulle gå och lägga mig så låg jag i sängen och bara kände i bröstet att: nu går jag sönder....
 
Samtidigt så VILL jag ju så mycket. Vaknar tidigare på mornarna och känner ett sputtlande glädje och entusiasm över att de är här. VAD för skoj ska jag hitta på med dem idag?
 
Så jag funderar och planerar, för att få in så många aktiviteter som möjligt på de här två veckorna. Och går nästan sönder i iver över att få till så mycket roligt för dem så de inte ska bli uttråkade.
NÄR de OCH jag i själva verket bara vill sitta still och slappa och dricka kaffe.
 
Men det är så svårt att få stopp på mig.
Men nu tror jag att jag slagit till bromsen, NU när jag kom att tänka på känslan som BRUKAR infinna sig när de har åkt hem, att:
- VARFÖR har vi flängt omkring så mycket? Vi har ju inte haft tid att sitta still och bara vara.
 
Håll kvar den känslan Yohanna och bara var ett tag.
 
Så nu ska jag hämta Guldklimpen i skolan, slänga in väskor och färdiglagad mat i Osceanångaren och ratta söderöver för lite poolhäng och bara varande.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-09 Klockan: 23:16:58

Här hade vi födelsedagskals i lördags

...för Alexander, alias Guldklimpen som fyllde hela SEX år för några veckor sedan >>> & >>>.
 
Det blev ett HEJDUNDRADE kalas med ca 40 pers. 20 vuxna och 20 barn som samlades i sommarstugan i södra delen och åt och drack så det stog härliga till.
Den som åkte därifrån missnöjd kan inte vara riktigt riktig i skallen för det blev SÅ lyckat som det någonsin kunnat bli och jag är så stolt över mig själv.
 
 
 
 
 
 
Jag är en jäkel på att anordna kalas och anordnar jag just kalas så är det inte nått litet kafferep som fixas till.
Nej är det fest så är det.
Visserligen kan jag inte njuta något speciellt under själva festen, och det är en jätteplanering och organisering som ligger bakom, och visserligen blir jag sliten och helt slutkörd efter åt, men det känns så härligt upplyftande att göra något som jag är riktigt bra på och det känns så himla GOTT att göra något som detta för ungarna, för då känner jag mig som en riktig supermamma ;)
 
 
 
 Egentligen det VIKTIGASTE bakom ett lyckat kalas: ett par hantlangare bakom dig som du litar på och som inte har problem med att bli hunsade med.
DET hade jag: mina föräldrar och så Älsklingen.
Guld värt!
De fick skära och laga, fixa och gå iväg och köpa när det fattades. Plus att en del av den var ovärdelig barnvakt när det behövdes ;)
 
 
 
 
 
Först blev alla nerkörda till pollområdet för att chilla lite, så gott det nu går med ungar. Men i alla fall...
Medans jag försökte komma i ordning uppe i bungalowen.
För NATURLIGTVIS var inte allt klart....det är ju mig vi snackar om ;)
 
Men det gick ingen nöd på dem inte.
 
 
 
 
 
Så kom alla upp igen när solen gick i moln och det blev lite kyligt.
Hungriga som vargar och jag hann inte ens få något kort på buffen innan den var renrakad.
Som en gräshoppe-svärm...;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det tårta, med sång på ALLA språk, paketöppning och godissvulleri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och jag fick vara med på typ det ENDA kortet från hela kalaset...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vipps så var klockan sent, alla skulle åka hem så vi fick skynda oss på med varmkorven som man ju MÅSTE ha på barnkalas ;)
Så åkte alla utom mor- och far-föräldrar. Vi satte oss ner med en varmkorv och en drink och så PUSTADE vi ut ;) 
 
Jag har funderat mycket på att spara alla dess planeringslistor, organiseringar och to-do-listor samt börja göra utvärderingar efter tillställningarna, så att inte allt jobb går förlorat.
För visst var inte allt perfekt.
Visst kunde vi lära oss ett och annat.
Och VISST vore det bra att kunna ta fram detta och redan vara en bit på väg NÄSTA gång det blir dags att ställa till med kalas.
 
Men tills dess så säjer jag som min väninna U, som är en jäkel på att fixa lekar till barnkalasen, att efter varje födelsedagskalas så drar hon en djup suck och tänker att nu är det över för i år. Nu är det ett HELT år kvar tills nästa gång ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-09 Klockan: 18:25:26

Här lever jag

Ville bara tala om att jag lever och INTE har dukat under i nån hitsmugglad flunsa.

Just nu sitter jag i småbåtshamnen och övar på mindfullnes medans Guldklimpen är på svenskakurs och Lillskatten och Älsklingen är i parken och leker.
En runda ska jag hinna med också hade jag tänkt. DET går inte så bra ihop med mindfullnessen som då blir lite stressad ;)

Annars har jag lagat hamburgare till lunch i dag, fisksoppa till morgondagens söderöveråkande och mer hamburgare till torsdagens även då söderöveråkning.

Föräldrabesöket vilar ut från Familjen Kaos idag och bättrar på solbrännan på hotellet. Hur VI ska göra med solbrännepåbättringen i morgon, vet jag inte för jag glömde alla badkläder i sommarstugan när vi åkte därifrån i söndags.
Trosor?
Funkar?

Nu ska jag öva mig i att inte göra någonting och känna att jag gör det just då också.
Inte alltid då lätt...

/YSkrivet den: 2013-04-08 Klockan: 23:05:14

Måndagslista med trötthet

...för idag, precis som igår är jag SUPERtrött. Det känns verkligen i kroppen att jag varit under stor press och stress under hela helgen.
Hoppas verkligen INTE att det är föräldrabesökets flunsa, som de hade med sig hit, som har hoppat över till mig. Utan bara post-födelsedagskalas trötthet ;)
 
Hela helgen gick i ett swish och denna dagen också. Inte hunnit slå ner röven en enda sekund.
Morgondagen ska bli lugnare har det utlovats ;)
 
För nu går jag och knoppar igen. Inte så tidigt som planerna var, men heller inte så sent som det brukar.
Jag hinner inte med att blogga mer. Fy och skam på mig...
 
Men en lista måste jag ändå knåpa ihop. Det är ju ändå måndag. Även om den är ganska så slut här....snart.
 
- att jag lyckades ro iland ett födelsedagskalas för 20 vuxna och 20 barn i lördags. Den som inte var nöjd när den gick därifrån kan inte vara klok i hövvet ;) Visserligen var självaste födelsedagsbarnet inte speciellt nöjt men det hade jag inte räknat med heller. Han ville ha MER...
Vem vill inte det?
Men jag fick i alla fall ett stort tack och stor kram vid läggningen och DÅ verkade han nöjd i alla fall.
 
- att föräldrarna är här och halva besöktsiden har ännu inte gått. Detta är den bästa tiden. Man har så lååååång tid kvar att ingen stress eller ångest för avfärd ännu har infunnit sig.
 
- att jag har en UNDERBAR säng att gå till och krypa ner i nu.
God Natt!
 
Helgen som var på instagram - yohannailaspalmas):
Fredag med vägning, matlagning & bullbak samt packning och åkning till sommarstuga.
 
Lördag: morgonrunda och födelsedagskalas HELA dagen.
 
Söndag: STÄDNING, frukt- och grönsaks-marknad och hemåkning.
 
 
Jag är nöjd.......men sleten ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-08 Klockan: 00:03:53

Här har vi kommit hem

... från en helg med födelsedagskalas för Guldklimpen som fyllde 6 här-om-veckan >>>.
Vilken helg.
Vilken fest.
Vilket jäkla drag.
 
 
 
 
Jag är så slut nu i kroppen att jag låter alla påsar och väskor stå i hallen och släpar min trötta lekamen rakt in i sängen, UTAN att passera GÅ.
 
Fredags: packning ochsommarstuge-åkning
Lördag: kalas
Söndag: städning och hem-åkning
 
Tjänare sängen. Här kommer jag.
 
/Y
 

Skrivet den: 2013-04-06 Klockan: 14:51:00

Real Life - Klädbyten

Den här veckan tänkte jag ta upp en sak som jag, mer eller mindre, funderat på HELA mitt liv och aldrig tagit mig mod till att fråga.
Allt larv på grund av en töntig kommentar i högstadiet.
Vad visste vi då? ;)
 
Hur ofta byter ni kläder?
Och då menar jag inte underkläder, för DET struntar jag nämligen i ;)
 
 
 
 
Nu kör vi veckans Real Life alltså. Och denna veckan handlar det om klädbyten, hur ÄR det egentligen?
Vi kör tills på ONSDAG, precis som vanligt.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet på torsdag.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Anledningen till min livslånga fundering var nån poppis-stjärna i högstadiet som klämde ur sig att HON minsann bytte kläder varenda dag, ÄVEN jeans. Och alla som inte gjorde det var smutsiga grisar och mindre värda.
Så himla typiskt tonåringt ;)
 
Jag tänker tillbaka på det idag, när jag MED småbarn, drunknar i smutstvätt och högar av rena kläder att vika. Hur ska det inte bli då med tonåringar OM de nu ska byta kläder varenda dag.
OM man nu gör sånt?
 
För jag, nu som vuxen, byter inte kläder varenda dag. Alltså, jag använder inte kläder EN dag och sedan kastar dem i smutstvätten. Om de inte är fulla med snor, matrester eller annat roligt som småbarn lämnar efter sig när de far fram i vardagen. Vilket visserligen är mycket möjligt att det händer varje dag, och faktiskt FLERA gånger om samma dag ;)
 
Jag har ett par ombyten som jag byter med i veckan, allt beroende på hurdant vädret är och min sinnestämning under dagen. Och naturligtvis vad vi ska pyssla med just den dagen.
Men de hänger bakom dörren på min toalett och jag använder varje byte flera gånger innan de får komma på tvätt.
 
Är jag en smutsig gris nu och mindre värd?
 
Faktiskt är det så att jag har byten hängades bakom dörren som hängt där så länge, för att jag inte haft lust att använda dem igen av nån anledning och då smutsa ner dem såpass att jag kan kasta dem i tvätten med gott samvete, att de nu gått ur tiden och en ny årstid kommit som inte är speciellt lämpad för att använda denna typ av byte.
DÅ får jag slänga dem i tvättkorgen så att de rena igen kan få komma in i klädgarderoben.
Var och en har sina regler ;)
 
Jag tänker på mamman till den där tonårs-poppis-stjärnan, eller vem det nu var som tvättade hemma hos dem.
Fy 17 vilket tvättberg de måste ha haft...
 
 
 
Nu undrar jag, allra ödmjukast:
- Hur gör du med klädbyten?
- Har du några speciella klädregler för smutstvätt?
- Hur ofta byter du kläder?
- Tycker du om att byta kläder?
- Har du någre regler för när och var man får använda vissa kläder, typ årstider?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-05 Klockan: 18:52:41

Fredagsvägning med efter-påsken-vägning

...och även om jag inte lyckades "trolla" bort påskens viktuppgång under denna efter påsklovet följande veckan, så känns det ändå ok att se veckans dom.
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,3 kg (+ 0,5 sedan lägsta resultat)
Jag låg ju på 60,3 och hade målkänning >>>, sedan kom mensveckan och PLUS så det bara rök om det >>>. Nu har det alltså varit en hel påsklovsvecka och en efterföljande ta-tag-i-rutiner-och-matvanor-vecka.
Ändå är jag inte tillbaka där jag var.
Och nu väntar två veckor med föräldrabesök och sen är det alltså dags för mensvecka igen.
Här går det runt runt...
 
UTVÄRDERING
Även om jag inte känner mig så fruktansvärt deprimerad över veckans resultat så känns det ändå lite surt att efter påsklovets, om än inte maniska benhållande på maten, så i alla fall försök till att inte gå till överdrift PLUS en morgonrunda varenda dag.
Jag hade gott förtjänat ett plus minus noll.
 
Men nu är det alltså föräldrabesök här av fikaproffs och jag har inte en aning om hur jag ska överleva detta utan att gå upp minst 10 kilo på ett poff.
Vi har redan bakat kanelbullar till Guldklimpens födelsedagskalas i morgon och både jag och Alexander drog i oss FYRA på raken.
Jag hann inte ens njuta av smaken.
Fy 17 vad dum man är ibland......ganska så ofta.
Nu har jag ont i magen ;)
 
(veckans "operation fettsanering" på instagram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check! (Och eftermiddags)
Mat - Chek! (utan kolisar)
Plankan åt 2 håll + rygglyft - CHECK!
Och 0,8 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-05 Klockan: 01:02:07

Sammanställning av Real Life - Påskrester

Nu när jag ska sammanställa veckans Real Life om det som finns kvar av påsken hemma hos oss >>> så tänkte jag passa på och skryta lite om min enorma kocka-prestation som jag ställde till med på påskaftonen ;)
En HEL buffé fixad på en timme i köket.
DET, mina damer och herrar är inte illa pinkat.
Och inte var det nån kattskit heller som kom på bordet ;)
 
 
 
 
För hemma hos oss just nu finns det inte ett uns av påsk kvar.
ALLT är undanstädat eller uppätet.
Ja förutom ett par underbart goda chokladägg som jag NOGGRANT gömt på ett ställe där jag absolut inte kommer att hitta dem innan lördag, i godislådan ;)
 
Och så ligger det en påse ballonger i köket som skulle ha blivit påskägg genom mitt och ungarnas påskpyssel. Men nu blev det pysslet aldrig av, för andra året i rad, och ligger nu där och skämmer ut mig. Kanske får de ligga kvar där tills nästa påsk och hånflina åt mig. Eller så blåser vi upp dem till födelsedagskalaset på lördag och glömmer bort att pysslet någonsin var påtänkt...
 
Men påskbuffén ja.
Jag steg in i köket:
- satte på en kastrull med potatis.
- vispade grädde, petade ur brödsmulor ur min stora vetebulle, blandade smulorna med mandelcräm och monterade en jättesemla som dekorerades med chokladägg som blev stenhårda efter en stund i kylen.
- kokade ägg, skalade räkor och öppnade en burk rom till en äggtallrik.
- sjussade in en bit lax med färska tomater och gröna bönor, täckt av en sås på senap, vitlök, citronsaft och en klick krämfräs, in i ugnen.
- öppnade min  4-euros sillaburk med ynka 5 sillabetar i (som jag fick dela med Guldklimpen som helt plötsligt blivit ursvensk och gluffsar sill som han aldrig gjort annat i sitt liv).
- och svängde i hop en smörgåstårta med gurk, skink- och pepparotsfyllning. Garnerad med skinka, gurka och rom. DET är kärlek det ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland är det till och med så att JAG blir imponerad av mig själv ;)
Men nu är alltså allt uppätet.
Förutom påskäggsgodiset då, som är undangömt...
 
 
Andra som berättar om sina påskrester är:
 
- Jenny som hade det verkligen enkelt denna veckan och skyller på hundarna....jo jo ;)
 
och
 
- Freja som inte ens har firat påsk. Eller det HAR hon ju, på SITT sätt. Fast havregrynsgröt......?
 
Tack för detta tjejer. NU har vi dansat ut påsken också. Snart är det väl jul igen ;)
Här går det undan...
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2013-04-04 Klockan: 13:44:17

Här blev det en FLOPP-dag

...igår när ingenting gick som det skulle eller förväntades.
 
Jag tänkte vara super-mamma och dra iväg familjen på något kulturellt och miljöinriktat när en väninna informerade mig om att de skulle fira en speciell autism-dag och släppa iväg en massa sköldpaddor, som de haft under observation, tillbaka i fihet på en strand inte långt från Las Palmas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fråga mig INTE hur autism, miljö och frisläppande av sköldpaddor hänger ihopa, men jag tykte att det lät spännande för ungarna att åka och titta på.
 
NOT!
 
Det var nära att vi inte kom därifrån med livet i behåll.
Precis som vanligt när det ordnas något här (av spanjorer) så är logistiken och planeringen helt åt fanders och folk beter sig som värsta barbarerna.
Det verkade som att vi var på rock-konsert med ett gäng fulla ungdomar. Och DET var vi inte....
 
Det var inte mycket folk där, faktiskt alldeles lagom.
De hade satt upp en liten avspärrning på stranden, som en liten bana för sköldpaddorna att gå ner till vattenbrynet.
Alla barnen satte sig vid sidan av avspärrningarna och så ställde sig de vuxna bakom för att titta.
Så långt, allt lugnt.
Men så kom de med sköldpaddorna och alla fotografer började springa mot dem för att få förstasides-stoff och barnen och de vuxna började följa efter.
Det blev kaos och jag bara såg hur folkmassan vällde fram över de sittande små. Jag kunde inte göra något för jag stog på andra sidan och fotograferade och kännde hur paniken vällde fram i bröstet på mig.
Som tur var hade Älsklingen fått tag i Lillskattens luva på jackan och kunna dragit iväg med henne i skydd. Guldklimpen som kan försvara sig bättre hade blivit utknuffad i vattnet men i alla fall fått första parkett när sköldpaddorna sattes i vattnet.
 
Jag såg inte ett smack, bara ryggar och kameror.
Därför är, den enda sköldpaddsbilden som finns, en bild från väninnan som lyckades bättre än jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kan det gå.
Eller rättare sagt, SÅ går det till HÄR.
Jag blev så skitbesviken på folket att vi bara drog hem direkt efter att det var över.
så.himla.trött!!!
Det var ju barnens grej och de som skulle se föri tusan...
 
Och så kom vi hem, jag fick ungarna i säng och så skulle jag på blinddate >>>.
Och det gick ju inget vidare heller :(
 
Men nu är föräldrarna på väg hit så vi ska åka söderöver nu när jag hämtat Guldklimpen i skolan. Jag, två skitungar och en OCEANÅNGARE.
Lycka till ;) !
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-03 Klockan: 22:44:00

Här ska jag på blind-date

...med en tjej som här här på besök och skickade ett förslag på att ta en öl.
Jag är ju, försöker i alla fall att inte vara, den som är den. Så jag hoppade naturligtvis på chansen att få komma bort en sväng från min vardag.

Men nu är det ju detta, att jag ska iväg till nått ställe som jag inte riktigt vet vart det ligger och träffa någon som jag inte vet vem det är.
Man kan ju bli störtnervös för mindre.

 

 Hoppas att hon är snäll, OM jag nu lyckas hitta dit ;)

/Yohanna direkt från bussen.

 

 

* * * * * * * * * * * * *

Uppdatering

Ja detta gick ju inte riktigt som jag tänkt mig, inte alls. Så himla typiskt mig att vänta till sista sekunden med att fixa saker så att de till slut blir helt katastrofala.

Jag hittade NATURLIGTVIS inte henne...

Jag hade fått ett namn på en restaurang där vi skulle träffas och glad i hågen hade jag googlat namnet och fått en adress.
Så tog jag bussen och var för en gångs skull i tid.
OM restaurangen hade legat där den borde ha legat. Men där fanns det inte ett smack.
Och ingen som jag frågade, och det var ett gäng taxichaffisar och ett par andra restaurangjobbare som borde ha koll på sånna här saker, hade nån aning om vad detta var för ställe heller.

Så började mobilen pipa och DÅ et man ju att det är fara å färde. Om man blir av med kontakten med omvärlden, då är det kört ;)
Så jag tog bussen hem igen och här sitter jag nu med en ENORM besvikelse över att jag missade detta och att jag har mig själv att skylla.

Over and out :(

 


Skrivet den: 2013-04-03 Klockan: 00:14:44

Här var mina vita ben på stranden

...och då menar jag RIKTIGA stranden, med bikini på och varmt i solen. Inte som här-om-dagen då jag tog dem på en förberedande luftning >>> och nästan frös ihjäl ;)
 
 
 
 
Påsklovet gick ju fort och jag hade lovat mig själv att inte tokstressa till standen, själv med skitungarna, varenda dag. Det fanns andra saker ändå att tokstressa med.
Nej kanske inte tokstressa, för jag tog det LITE piano.
Men det fanns att göra ändå.
 
Tisdagen ägnades åt att städa ur bungalowen och trädgårdsmöblerna efter vintern >>>. Samt att skruva ihop nya trädgårdsbordet som vi gav svärföräldrarna i julklapp.
Onsdagen ägnades åt att bråka med ungarna >>> och förbereda för födelsedagskalasåkande >>> till Las Palmas.
Torsdagen (ÄNTLIGEN var Älsklingen ledig och med oss) ägnades åt att skura vardagsrumsmattan >>>.
Och så på FREDAGEN tänkte vi att NU så var det alltså dags att speta iväg till stranden.
 
Naturligtvis blev det INTE som vi tänkt oss ;)
 
Först så när vi ÄNTLIGEN kom iväg och ner på stranden, typ 200 meter att gå men det känns som 2 KILOMETER med högvis med väskor och två trilskande skitungar (hur man nu i hela friden kan med att trilskas när man får gå till stranden), så hade vi glömt det VIKTIGASTE.
Det som man absolut inte får glömma när man går till stranden som förälder: simpuffar och vatten!!!
Big NO NO.
 
Till vårt försvar får väl säjas att simpuffarna kommit på villovägar i alla väskor under vinterförvaringen och vattnet......?....ja jag hade SAFT med mig ;)
 
Så var det SMOCKAT på stranden eftersom det var första lediga dagen för alla. Plus att det var fullmåne vilket betyder att vattnet går HÖGT upp på stranden (se strandskolan >>>) och ger pytteliten bit strand
som alla ska samsas på.
 
 
 
 
Men vi bökade in oss emellan några turister som tyckte att det blev alldeles för trångt med oss och gick hem ;) Och spridde ut alla våra ungar, handdukar och saker.
Sedan fick jag lugnt ta och knata hem igen efter de glömda sakerna.
 
Jag hann knappt tillbaka så började Lillskatten att stortjuta och klaga på ont i örat.
Vad i hela friden...?
Vi fick skölja av henne och stoppa ner henne i vagnen, som tursamt nog fått följa med även fastän jag spått att Lillskatten detta år nog inte skulle sova så många vändor i den längre.
Men när hon somnade och vaknade på grund av öronvärk, och somnade igen och vaknade gråtandes var 10:e minut, så fick vi inse att det var allvar och Älsklingen fick gå och köpa flytande Ibuprofen på närmsta apotek.
Sedan sov Irma resten av dagen i vagnen på stranden.
Dock ingen feber.
Där fick jag för strandlek och vagnsovning.
 
 
 
 
Men på stranden var vi och även om jag inte gick därifrån med någon märkbar skillnad i magnesyl-looken så var i alla fall grunden till strandlivet lagd.
Playan, gör dig beredd för här kommer Familjen Kaos ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-02 Klockan: 15:21:48

Real Life - Påskrester

Nu antar jag att ni är tillbaka i vardagen där borta i Sverige och att påsken även är över för er ;)
Här rusar tiden iväg och jag fick hela min vardag upp-och-ned-vänd i och med påsken och sommarstugebesöket, därav har jag inte kommit till skott med veckans Real Life.
Och bättre lär det väl inte bli med tanke på veckans schema och min förmåga att komma till skott.
 
Men Wildrose vill se på våra kylskåp så det blir att försöka få till någonting ;)
När jag tittar tillbaka i arkivet så ser jag att vi i november 2011, redan avhandlade detta med kylskåp och vad som inte får fattas däri >>> med sammanställningen >>>.
Så för att inte upprepa samma sak så tänkte jag att vi skulle slå ihop kylskåpet med påsken och visa upp vad som  finns kvar däri från just den högtiden.
Den, så av mat och godis, fullspäckade högtiden.
 
 
 
  
Veckans Real Life alltså. Vad finns kvar av påsken hemma hos dig?
Vi kör tills på TORSDAG för att kompensera min försening.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet på fredag.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Jag har ju en vecka på mig nu att komma tillbaka till min målvikt som jag hade innan påsk (hur kan en vecka förändra den så till den milda grad är för mig ett mysterium men ett faktum) innan det kommer fikasuget besök och födelsedagskalas och jag vet inte vad som kommer att förstöra vikt-siffrorna igen. Så jag har försökt att rensa bort så mycket som möjligt att läckerheterna som jag fixade till, till vår lilla påsk-buffe. Bland annat så lämnade jag helt sonika kvar semmeltårtan på födelsedagskalaset som vi besökte på hemvägen från sommarstugan.
DE fick kalas på den.
JAG ville (eller ja det ville jag ju men insåg att jag inte behövde) ha med den hem till mig.
 
Och påskäggen, ja de rök igår när jag inte kunde hålla fingrarna borta från ungarnas påskharar i choklad. VEM i hela friden hade lämnat kvar dessa mitt på köksbänken inom räckhåll för hungrig lunch-kockerska?
Så nu är dessa frestelser borta.
 
 
 
 
En sak dock, som jag inte haft hjärta att slänga och som nu står i kylskåpet och lockar, är SMÖRGÅSTÅRTAN. Denna underbara skapelse som jag är för jäkla bra på att göra. Och som bara blir bättre och bättre ju fler dagar som går (till en viss gräns dock).
Igår tog jag en bit, mot mitt bättre vetande. Men försökte ändå att dryga ut den med extra rom och ett kokt ägg. Men fortfarande står där alltså en bit som jag, på något mystiskt sätt, hoppas på ska förvinna.
Poff!
 
Andra påskrester som finns kvar är annars bara ett litet ensamt kokt ägg som ska bli uppätet ikväll.
Annars så tror jag att jag rensat ut det som bortrensas kan.
Skönt!
Inte för att jag tröttnat på den maten utan för att den står där och lockar annars.
 
 
 
- Vad har du kvar av påsken?
- Några rester kvar i kylen?
- Vad/Har du lagat något speciellt till påsk?
- Om du INTE lagat har du ätit något speciellt?
- Annars, hur är läget i kylen?
- Och PÅSKÄGGEN, vad gör man med godiset som blir över i dem? Gluffsa alt. slänga?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ torsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På torsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-04-01 Klockan: 15:27:51

Måndagslista inför besöksvecka

...för denna veckan, en alldeles NY sådan ;) för den känns som en nystart på någonting....våren kanske: ny månad, ny årstid, ny sommartid, nytt liv...?, bjuder på besök av föräldrarna.
Som vi har väntat.
 
 
 
 
Ja denna veckan blir inte att leka med, det känner jag redan nu. Stressen och förväntan ligger och pyr i maggropen och skickar ångest, eller är det nervösa fjärilar eller förväntan? upp genom bröstet hela tiden.
 
Måndag: Måsta packa upp och MÅSTE veckohandla. Ekar tomt i skåp och lådor efter en vecka borta. - TVÄTTA!
Tisdag: Svenskakurs för Guldklimpen + föräldramöte och kvartsamtal (samtidigt som kursen = kloning). - TVÄTTA!
Onsdag: VET att det var någonting som jag var TVUNGEN att komma ihåg men jag har glömt vad det var ;) - TVÄTTA!
Torsdag: Besök kommer och ska hälsas på. - TVÄTTA!
Fredag: Bullbak, packning, handling och färd mot sommrstuga. - Vika och lägga in all tvättad tvätt.
Lördag: FÖDELSEDAGSKALAS för vår 6-åring i sommarstugan.
Söndag: Städ & ihopplock.
 
 
Jag tar väl och klämmer till med en måndagslista så här i måndagstider:
 
- att vi varit en hel vecka i sommarstugan och, även om vi inte varit sams, legat på latsidan eller inte haft ingenting att göra, så har det varit skönt att komma bort och leva sommar- och uteplats-liv.
Uteplats eller trädgård ger MERVÄRDE helt enkelt.
Så ÄR det ;)
 
(helgen på instagram - yohannailaspalmas)
 
- att vi firat påsk och jag, ÄVEN om det inte blev något påskpyssel av det som jag planerat att göra nu i TVÅ år; dvs påskägg i pappier macher, så är jag nöjd med det som jag lyckades åstadkomma i påsk-pynts-tradtion-mat-manér.
 
 
- att jag var med mina vita ben på stranden för första gången detta år, och ÖVERLEVDE ;) Dock blev de vita benen inte mindre vita av DET besöket men känslan var härlig att ha det FÖRSTA besöket överstökat. Nu blev det inte fler besök för oss där, annars hade säkert magnesyl-intrycket kunnats mattas av ganska så omgående. Men det tar ett par besök i solen ;)....för mig.
 
 
- att mina föräldrar är på väg hit ner för en två veckor lång semester. Det kommer att gå i ett ögonblick, jag vet. Men det ska bli roligt att träffa dem under det ögonblicket.
 
- att påsken är över och att man nu officiellt (enligt min personliga klädstylist >>> får gå barbent ;)
 
- att jag var på loppis i lördags och fick med mig en hel påse kläder och leksaker för 20 euro. DET kan man kalla för FYND. Så fick Lillskatten två påsar med ärvda kläder av en väninna. Så nu kan vi inte skylla på att vi inte har något att sätta på oss. Jo det KAN vi ju. Men det låter inte särskillt trovärdigt ;)
 
Så GICK jag hem från loppisen. I och för sig bara 5 kilometer, drygt. Men i stekande sol och med en tung påse kläder så tog det sin rediga timme och jag är mäkta stolt över det.
 
 
Nu har vi plockat undan påsken här och jag har tagit fram våren. Visserligen bara i form av Ikeas plast-ranuklar, för här finns inga riktiga. Men det gav ett lyft åt hemmet.
Nu ska jag bara ge mig på alla påsar och väskor från påsklovsfirandet i sommarstugan också.
Det kan ju vara bra att få dessa uppackade innan det är dags att packa igen på fredag ;)
 
PACKA ja!
Packa var det som jag skulle göra på onsdag och INTE får glömma bort.
Tänk att det ska vara så svårt...
Packa i, pcka upp, packa i och så upp.
Nu börjar den säsongen på året ;)
 
/YRSS 2.0