Skrivet den: 2012-03-30 Klockan: 23:55:54

Fredagsvägning sjukvecka

Igår när jag kom på att det skulle vara fredagsvägning idag så tänkte jag att jag skiter i att väga mig.
Varför ska jag plåga mig själv med detta?
Jag har ju varit sjuk och föräldrarna är ju här på besök. Det kommer inte att bli glada nyheter så varför utsätta mig för risken?


Men dum som jag var så hoppades jag ju, precis som alltid, att det skulle ha skett mirakel och hoppade upp på vågen.
+ 1,5 kilo.
Känn på den du!

Men jag bestämde mig raskt för och jag har faktiskt inte under hela dagen, brytt mig om detta. Utan ta det för vad det är.
Jag har varit sjuk. Riktigt sjuk. Och jag har rätt att vara det.
Doktorn sa när jag var där och frågade om hon inte kunde undersöka hela familjen, för det måste vara något tokigt med oss som blir sjuka hela tiden:
- Nej jag tror inte det Yohanna. Jag tror att du var sjuk och du blev aldrig riktigt frisk från den sjukan. När du nu blev utsatt igen så hade du imunförsvaret i botten och åkte dit igen.

Så det kanske är så. Jag har kanske börjat med mina morgonrundor för tidigt efter sjukdomarna. Satt igång igen fastän jag inte varit 100%. Jag kan ju inte lägga mig i sängen och vara sjuk en vecka, så funkar det inte med att vara mamma. Livet måste fortgå. Men jag kan kanske ta det lite lugnt....are.

Som nu till exempel. Jag känner mig nästan helt återställt och skulle lugnt kunna börja med mina morgonrundor igen. Men om jag nu ska vara lite försiktig och lyssna lite extra på kroppen så, om jag ska vara riktig ärlig, så känner jag mig lite darrig i benen, lite svag i kroppen, inte riktigt 100. Och jag kanske ska lyssna på det. Istället för att säja till mig själv att sluta sjåpa mig.

Jag ska faktiskt ta det lite piano ett tag ;)


Och så detta med besöket.
Det blir ju en väldans mycke mat och fika ;)
Men det tar jag igen med ett naffs när jag är kry igen.

Det var denna veckan, vecka 11 (verklig tid är 1 år och 9 veckor sedan jag startade).
Mat - Inte bra. Antingen för sjuk för att äta någonting. Eller också njutning på restaurang.
Stegmål - Bara skolhämtning och lämning.
Plankan - Inte en chans.
Och 4,7 kilo till målvikt.
Skit! Men det får vara så nu.
Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-03-30 Klockan: 13:26:21

Hatar datorkrångel

Hela förmiddagen gick åt här att pilla med datorn som helt plötsligt blev blåskärmad.
Åh vad jag hatar sådant. Blå skärm är lika med farliga saker och jag vågar inte ge mig in i BIOS:en och pilla. Då säjer det poff i datorn, det kan jag garantera.

Och nu har tiden sprungit iväg och det är dags att gå och hämta Alexander i skolan och sedan ska jag valla föräldrarna i shoppingcentrumet 7 Palmer.
Jag får helt enkelt återkomma i kväll när det lugnat ner sig lite.
Förhoppningsvis ;)

/Y

Skrivet den: 2012-03-29 Klockan: 23:25:15

Sammanställning av Real Life - Vem spelar mig?

Ja det här med att mer vara en Bridget Jones-typ än en Carrie Bradshaw-typ >>> är inte alltid lätt. Kommer ni ihåg scenen där hon ska ta väninnans staty full med knark över gränsen, åker fast i tullen och får sitta i fängelse. Ja så lättlurad var ju jag också, fast jag hamnade inte i fängelset. Det fysiska fängelset alltså. Det psykiska, att få gå med skammen, ja det har jag fått sitta i de senaste fem åren.Jag ville ju köpa hus här tills Alexander skulle födas men banken ville inte ge oss något rimligt lån. Så vi hoppade på ett erbjudande från en stor mäklarfirma här trotts att min svärfar avrådde oss å det bestämdaste:
- Lita inte på dem, de kommer att lura er.
Men jag körde på och trodde gott om alla och inte trodde jag att ett stort företag kunde lura klienter och komma undan med det. Då var det ju bara att gå till polisen.

Joho det kunde de visst. Och det var inte så bara att gå till polisen. Det var MYCKET krångligare. Även om vi var över 300 personer här på öarna som blivit lurade på samma sätt av samma mäklarfirma >>>.
Under de senaste fem åren har vi väntat på rättegång. De skyldiga har flytt landet och gjort samma bedrägeri i Ecuador och nu åkt fast där.
Vi har fortfarande inte fått nån rättvisa här och jag får gå med skammen över att vara den naiva, den lättlurade, hon som tror gott om alla.

Carrie Bradshaw hade nog inte råkat så illa ut ;)Det är dags för veckans sammanställning av Real Life med temat "Vem ska spela mig?" och detta verkar ha varit en svår nöt att knäcka för många. Eller så är det inte många som har tänkt i samma banor som jag. Om det är någon som kommer på något så här i efterhand och vill spåna om det så är det bara att skicka in länken så kompletterar jag i efterhand. Det är alltid så kul att läsa.

De modiga framtida bestseller- och filmatiserings-rollbesättarna är:

- Ann-Mari tror att Gudrun i Heartbreak Hotell och jag måste erkänna att jag inte sett den filmen men blir ju genast nyfiken på den. Ann-Mari beskriver Gudrun och henne själv som:
"Lite för lång, lite hämmad, lite blyg, o-ambitiös och "gummibands-snäll" (man bara tänjer och tänjer tills det inte går mera, och då PANG! blir det drama!)...med en dold vild sida."

Det låter ju jättespännande. Måste hyra den filmen på en gång!

- Freja erkänner att hon nog är en lagom blandning mellan Kristina Lugn och Claire Wikholm och att de nog skulle kunna få rollen som Freja i Frejas film:
"Jag har ibland fått höra att jag pratar som en Kristina Lugn på speed, alltså lika släpigt som henne fast fort, om det går att förstå… Sen är det förstås deras hår, även om mitt är rakt och mer kopparrött."

Men Caires roll som mamman i "Vi hade ju i alla fall tur med vädret", den känner hon inte igen sig som. Och det är väl en bra tur det ;)

- Fnulan tycker att Pippi skulle ha huvudrollen i hennes film och det låter väll som en utmärkt rollbesättning av det jag sett i alla fall på hennes blogg ;)
Såg jag henne inte lyfta en häst där i förra veckan. Eller var det Ving-företaget ;)

Tack så jättemycket igen!
Alla ni som ställer upp och vänder ut och in på er i min Real Life varje vecka. Det är så kul att läsa och ni ska veta att jag verkligen uppskattar att ni gör detta och att det verkar som att ni dessutom tycker att det är lika kul som jag.
Det är en riktig sporre för mig.

Nästa vecka kör vi igen, som vanligt ;)

/Y

Skrivet den: 2012-03-29 Klockan: 14:04:39

Pappa Görgens födelsedag

Jag hade egentligen tänkt att skriva om att det är min fars födelsedag i dag och att vi ska åka ner dit så fort som Älsklingen kommer hem från jobbet.

Att ungarna vaknade ovanligt tidigt idag när vi skulle vara hemma och inte gå till skolan. Hur kan det komma sig?
De visste inte om att vi skulle vara hemma. Ändå så vaknar de tidigare.
Mystiskt.

Att vi varit i väg till vårdcentralen och fått 3:e sprutan i skinkan och tillfrisknandet går frammåt.

Och att vi är hemma från skolan i dag för att Spanien har gått ut i strejk och i skolan skulle det vara mini-bemanning så bäst att hålla barnen hemma de som kan.

Allt detta skulle jag skriva om, men så snöade jag in på detta med strejken som Spanien utlyst idag. Jag läste om strejken hos Dagens Industri >>> och den kanariska tidningen Canarias 7 >>>.
Det står mycket fint däri och det står mycket krångligt hit och dit och det kan nog vara så att folk inte orkar bry sig om allt detta.

Men sett det ur min synvinkel, från ett perspektiv som ger blanka 17 i politiken och hur det fungerar, som lever i verkligheten så är det så att skillnaden mot att jobba här mot att jobba i Sverige är enorm.
Jag säjer inte att det är perfekt att jobba i Sverige, men det är himla mycket bättre.
Jag blir så ledsen när jag hör Älsklingen tala om sitt jobb och hur det går till där, så vi har nästan slutat tala om det här hemma. Jag vet, det är ju tvärt om man borde göra. Men jag blir så upprörd att jag bara får lust att ta telefonen och ringa chefen och skälla ut honom efter noter >>>.
Och det får jag ju inte.

Alltså, Spanien strejkar för att det har blivit så mycket sämre för arbetarna här. Det har blivit lättare för företagen att avskeda och nu så lever arbetarna under ständig rädsla att bli av med jobbet. Finns det en jobbig arbetare som klagar mycket, ja då hittar man sonika på en anledning att avskeda den om det inte finns någon riktig och så är man av med den.
Det står 500 i kö till ditt jobb om det inte passar, är det underliggande hotet som arbetarna ständigt känner.

Älsklingens kusin tex jobbade på en helt vanlig matvarukedja typ Maxi. En dag blev hon anklagad för att ha stulit i butiken och avskedad.
Hon hade inte gjort något men affären behövde bli av med personal.
Nu får hon, kusinen, lägga ut pengar på advokat och lägga ner tid på att stämma jobbet, vänta på utredning och rättegång. Och ni som har följt mitt fall med husberdägeriet vet att vi är upp i i över 5 års väntan på vår rättegång >>>.
Folk orkar inte.
De struntar i det och så vinner företagen.

Älsklingens chef tex. Han har följt med Älsklingen ut och jobbat idag. Officiellt är det för att skydda honom om det skulle hoppa på några arga strejkare som vill straffa strejkbrytare som Älsklingen. Men det underliggande hotet att "om du går ut i strejk så finns det andra som vill ha ditt jobb" är ju alldeles för uppenbar i detta fall.
Jag ringde honom förut och hittills så hade de inte blivit utsatta för något aggresivt ute på gatan.

Så är det ju också detta med pengarna. Att gå ut i strejk är ju varje arbetares rättighet. Men alla har faktiskt inte råd att bli av med en del av lönen. Jag har talat med mammor utanför skolan och de flesta säjer samma sak. Nej vi ska jobba. Vi kan inte avvara lönen och det kan inte vi heller. När varje månad går jämt ut så har man inte råd att få ett bortfall så där helt plötsligt.
Så en kommentar på Facebook
"¿El dinero que le quitaran de la nomina a los trabajadores que hacen huelga,se lo daran los sindicatos de los millones que reciben a cuenta del estado?"
Översättning typ: Kommer facken att gå in och ersätta alla de löner som blir indragna på grund av strejken, med pengarna som de får från staten?"
Ja pengar är en viktig fråga när man är så fattig att man inte har råd att strejka men kanske behöver det desto mer.

Så såg jag en läsarkommentar på DI som frågade hur de strejkande ville lösa situationen. Att strejk skulle inte vara något bra sätt att få det man ville ha utan man skulle komma med en lösning. Men är det liksom inte därför vi har politiker, för att DE ska komma med hållbara lösningar åt folket?
Men folk ser alla rika politiker som tar pengar från de fattiga arbetslösa och så har vi en konflikt på hög nivå.

Punkt slut. För nu blev detta alldeles för långt för en solig dag när man inte ska tänka på vare sig att pengarna sinar eller att Älsklingen kan råka ut för något tråkigt ute på arbete.
Nej nu är det födelsedag och familjemys. Om än med en liten tagg i hjärtat för hur det fungerar där ute i vilda världen.

/Y

Skrivet den: 2012-03-29 Klockan: 00:18:55

Så gick ½ semestern

Det har varit en bra dag.
Inte så lugn som man skulle kunna önska, men bra.
Det tråkiga nyheten att halva föräldrarnas semester har gått idag, slog ner som en blixt från en klar himmel. Det är bara fakta att tiden går FORT när man har kul. Fastän även när man är sjuk.

Det var skollämning och efter det gick jag förbi vårdcentralen och fick dages dos av medicin i skinkan. Tänk att det ska göra så ont FASTÄN man är vuxen.

När vi kom hem och fått i oss frukost så kände jag mig så pigg att jag slet fram damsugaren och det får man ju lida för efteråt. Damsuga borde klassar som motion, för så känns det efteråt.Föräldrarna kom ÄNTLIGEN och jag hämtade hem Alexander från skolan och gick förbi och handlade räkor till fiskgrytan >>> och så lagades det lunch för fulla muggar i mitt lilla kök. Kul med köksassistent som kan konversera för en gångs skull.Och skönt med barnvakt som underhåller ungarna medans man kockar i lugn o ro för en gångs skull.Så blev det då ÄNTLIGEN dags för att äta årets första borta-semlor. För själva har vi ju redan bakat egna och gluffsat på >>>.
Men det var samma symtom på borta-semlorna som hemma-semlorna. Först är man riktigt sugen. Men efter ett par tuggor så inser man att det var nog bara i tankarna som det var så där ljuvligt gott.
Jag blir nöjd efter en halv och inser att det finns då inget som slår en riktigt god kladdkaka ;)På eftermiddagen gick vi iväg till närmsta shoppingcentrum och skulle köpa födelsedagspresent till lördagens kalas, jajjemen vi är bortbjudna på kalas igen ;)
Men tiden gick så fort bland rea-ställningar, leksaksbutiker, glasstånd osv, att det plötsligt blev dags att åka hem. Den livsviktiga fotbollen skulle ju börja och svettpärlorna hade börjat komma fram på Älsklingens panna i ångest över att inte hinna hem i tid.

Föräldrarna skjutsades till sin busstation och vi bestämmde att i morgon ska vi åka söderöver och åka och äta lunch på betongfabriken >>>. Det vankas födelsedagskalas även i morgon. Men av den lite högre årgången skulle man kunna säja ;)

Nu ska jag gå och knoppa och kurera mig ytterligare under natten.

/Y

Skrivet den: 2012-03-28 Klockan: 13:51:45

Semlor på väg hit

I dag är jag bättre!
Tack för alla krya-på-mig-hälsningar.
Gick till doktorn igår och fick utskrivet penicillin injekterat rakt i skinkan. I fyra dagar på raken.
Det var ordentliga doningar det för bara några timmar senare så började jag känna mig lite bättre och idag känner jag min nästan bra. Lite stel i halsen och något darrig i benen, men fullt kapabel att äta och dricka igen.

Vilken tur!
Mina föräldrar är nämligen på väg hit med semlor som de köpt för svindyra pengar nere i San Augustin.
Semlorna var egentligen på väg hit igår, men när vädret var dåligt där nere och alla turister ville upp till Las Palmas och shoppa, ja då blev bussarna fulla så föräldrarna kom inte med någon på morgonen. Så de tappade tålamodet på att sitta och vänta på överfulla bussar som bara körde förbi och gick hem och fikade semlor istället.

Och naturligtvis stog semlorna kvar där nere då när de skulle försöka med bussen igen.
Fast lika bra var väl det eftersom jag igår bara ville ligga i sängen och tycka synd om mig själv och min onda hals.
Idag är jag som sagt bättre och KAN äta semlor.

Så nu väntar jag otåligt på att de ska komma. Men tiden går och det var visst dåligt väder där nere i dag också. Sist jag fick ett samtal från dem så hade två bussar passerat fulla med turister upp till Las Palmas. San Augustin ligger ju nästan sist på turist-orterna när man ska upp mot Las Palmas, så alla har ju redan hoppat på bussen och fyllt den när den kommer till mina föräldrar.

Vi får se. Det börjar bli dags för att gå och hämta Guldklimpen i skolan och sen så ska det lagas världsgod fisksoppa >>> att bjuda på.

Ha en bra onsdag och glöm inte bort att fantisera om vem som skulle spela dig i filmen om ditt liv >>>.

/Y

Skrivet den: 2012-03-27 Klockan: 23:55:24

Lördagens 5-årskalas

Lördagens 5-års-födelsedagskalas som firades i sommarstugan ner i södra delen av ön, i Puerto Rico, lockade 17 vuxna och 10 barn. Vädret var härligt om än något för kallt i skuggan och vi höll till nere vid gräsmattan vid poolen.Det blåstes upp ballonger och sattes på snöre för att dekorera trädgården. Min far blev ansvarig grillmästare eftersom jag vet att han är proffs på det. Mycket skulle förberedas och som vanligt hade jag tidsoptimistat. Men sånt är livet, sån är jag. Folk började strömma in medans jag satt och skrev på bloggen >>>.


Folk hoppade i plurret på en gång när de kom, men det var ju jag bara tacksam över för då höll de sig roade för en stund. Och kommer man från ett kallt och blåsigt Las Palmas, rakt ner i solen och semestern, ja då förstår jag att man vill slita av sig kläderna på en gång och hoppa i badet.
Fast nog var det LITE väl kallt i poolen fortfarande ;)


Så blev det dags att äta och det var då som vi kom på att det var alldeles för kallt i skuggan. Skuggan är för sommaren, när det är kanonvarmt, inget för våren.
Så vi fick flytta ut borden i solen där det var behaglig temperatur.Det bjöds på:
tonfiskpaj
potatisomelett
fiskkroketter
ost- och skinsandwich
och chips och godis i alla modeller och smaker.Den här gången var det:
kotletter
kanarisk skrynklig potatis
grillkorvar
och röd kanariskt mojo-sås

Jo då, det gick åt allt detta också ;)
Det var våran lördag det, med kalas och allt.
Jag tror att de flesta åkte därifrån nöjda och glada.
Nu får vi vila upp oss lite innan det blir kalas igen. Ett litet tag i alla fall.

/Y

Skrivet den: 2012-03-27 Klockan: 12:03:20

Läkarbesök

Det blir inget roligt inlägg just nu, ni får roa er med Real Lifen så länge.

Jag sitter och väntar på att mina föräldrar ska komma med bussen och titta till Irma som sover. Jag ska nämligen gå till doktorn. Det halsonda har inte gått över och nu är där fullt med vitt också. Så jag tror att det behövs starkare doningar till detta. Starkare än the som för en gångs skull inte hjälper ett smack utan bara gör ont.

Jag ska passa på och fråga lite om detta varför vi är så sjuka så ofta och om hon kan göra en familjeundersökning på oss.
För ska det vara så här?
En vecka sjuk en vecka frisk.
Det är ju inte klokt.
Jag som äter så mycket grönsaker, frukt och motionerar. Jag borde ju vara frisk som en nötkärna och kunna bekämpa de flesta små rackar-virusarna som kommer hem från skolan.

Fast jag är ju övertygad om att det är det dåliga innomhusklimatet i vår lägenhet som är boven. Men det kan jag inte göra något åt just nu. Våren kommer att komma och torka ut skiten, hoppas jag ;)

Japp. Så nu sitter jag här och väntar. Eller rättare sagt, jag ska lägga mig på soffan.
Får återkomma senare.
Nu är jag klen ;)

/Y

Skrivet den: 2012-03-26 Klockan: 22:18:54

Real Life - Vem spelar mig?

När jag tänker på mig själv och VEM jag är och HUR jag är som person, och det är ingen lätt uppgift, så glider tankarna väldigt gärna in på Carrie Bradshaw i Sex and the city. Nog är jag allt en berömd författare med underbara kläder, glamoröst snygg och lagom med nära vänner och en uppsjö av användbara bekanta?

Det är dags för utmaningen Real Life med temat "vem spelar mig?" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>


Bilder lånade från Carry Bradshaw & Bridget Jones.


Nja.
Detta med Carrie-tankarna.
Ursch så måste jag rätta till tankarna och faktiskt erkänna för mig själv att jag är nog mera åt Bridget Jones-hållet. Misslyckad karriär, råkar trampa i klaveret för det mesta, kämpar med vikten och meningen med livet hela tiden. En handfull nära vänner som man träffar allt för sällan och absolut inga användbara bekanta. Dessutom otroligt naiv och tror gott om de flesta men på något sätt så tror jag att det blir ganska så underhållande i slutet och att folk kan känna igen sig i ganska så mycket.

Japp!
Om någon skulle spela Yohanna i Las Palmas i en kommande bestsellerfilm om mitt liv, så tror jag bestämt att det blir Bridget Jones.

Jag kommer ihåg hur jag "lärde känna" Bridget. Det var till min födelsedag som mina två småsystrar förärade mig med en present innehållande Filmen, Böckerna, ett par superstora BridgetJones-trosor och de andra trosorna, de mindre, de som ser till att det blir något rajtantajtan av.

Och det är ju så sant.
Vilka trosor ska man sätta på sig när man går på partaj?
Kör man de stora maxi-trosorna som håller in både här och där och ser till att man får den där kroppen som gör att man, i alla fall får en chans på ragg.

Eller ska man ta de mindre, de sexiga, de som gör att när man väl kommer till rajtantajtan-momentet, inte blir totalt utskrattad av ragget?

Fast med de mindre trosorna så minskar ju risken betydligt att komma till rajtantajtan-momentet eftersom de gör noll för chansen på ragg.
Så sant och så knivig fråga. Som jag som tur är slipper oroa mig för längre. Jag har införskaffat en hel uppsättning av BJ-trosor i alla kulörer som får hänga med ut varje gång det är partaj. Så kanske man i alla fall får chans på att bli bjuden på en drink ;)Så veckans uppdrag i Real Life är att ÄRLIGT berätta vem som skulle spela dig en dag om det blev aktuellt att filmatisera dina memoarer.
Alltså vem passar bäst ihop med din personlighet i VERKLIGHETEN?
Inte som du skulle vilja ;)

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på torsdag kväll tror jag att vi kör till eftersom jag varit så försenad med uppdragsbeskrivningen ;), fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på torsdagen, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y

Skrivet den: 2012-03-26 Klockan: 13:36:29

Måndagslista med sommartid

Jisses vad det var jobbigt att gå upp idag. Hur kan bara en timme ställa till det så?
Fast jag tror egentligen att det mest berodde på en jobbig helg.
Jag hade behöft en dag till på helgen att ta igen mig på.
En extra helgdag åt folket tycker jag.
Även till mammalediga och hemmfruar ;)Efter lördagens födelsedagskalas, som jag räktat efter på och vi var 17 vuxna och 10 barn, så blev söndagen en dag till att plocka undan och städa på. Mot slutet av eftermiddagen så fick vi en timme i solen vid poolen. Men jag hade behöft en hel sådan dag att ta igen mig på.
Idag är jag trött, och har ont i halsen, men halsen ignorerar jag så kanske den försvinner.

Alexander var så trött i morse att han deklarerade mins 100 gånger att han tänkte minsann inte gå till någon skola. Och Irma har hållit på och gäspat här hela förmiddagen.
Jag tror att det blir en lätt läggning av ungar i kväll. De är nog ganska så slaka efter både kalas och sommartidsbråk.

Men det är ju måndag, och måndagar kräva lista a´la jennyn:


- att vi lyckades ro iland ett kanon-födelsedags-kalas om jag får säja det själv. Det är så roligt att ordna kalas och få bjuda in folk för en trevlig stund tillsammans. Men ärligt talat så är det bra jobbigt och för den som anordnar kalaset så blir det inte mycket av just kalas.
Men nu är det gjort och jag är nöjd.
Förhoppningsvis blir jag inbjuden på andras kalas och får njuta då ;)

- att mina föräldrar är här >>> och det har inte gått halva tiden än. Det är bra, för när halva tiden har gått, ja då börjar den tråkiga nedräkningen. Även om man inte vill göra det.

- att det bara är tre kilo kvar till målvikten och jag kan VERKLIGEN inte fatta det. Jag kommer ihåg den här känslan från de andra gångerna som jag gjort denna "fettsanering", att man börjar närma sig målet och det känns nästan som en liten besvikelse att man inte har fått den där perfekta kroppen som man trodde att man skulle få när man gått ner i vikt. Kroppen blir ju aldrig snyggare än den varit, även om man blir smal. Den är ju fortfarande samma kropp som du haft i hela ditt liv.
Om ni hänger med i resonemanget ;)

- att veckans real life kommer att bli en riktigt rolig en att läsa om. Jag är verkligen försenad men den kommer att komma ut under dagen och jag har tänkt att vi ska spåna om en figur som skulle kunna spela oss själva om det skulle bli en film om vårt liv. Men nu måste man vara ÄRLIG här och inte önsketänka. Men som sagt, jag återkommer om upplägget.

Men nu kör vi på här, föräldrar ska fikas med, ungar ska hämtas i skolan, lunchen ska lagar och så kanske vi kan åka på utflykt på eftermiddagen.
Vi får se vad dagen bjuder på.

/Y

Skrivet den: 2012-03-25 Klockan: 15:13:14

Fredagsvägningsöveraskning

FREDAGSVÄGNING
- 1.2 kilo :D
Jag var inte riktigt med där pâ morgonen när jag hoppade upp pâ vâgen. Det var födelsedag, det skulle förberedas skolfika och allt var allmänt koncentrerat pâ andra saker än just vägningen.
Men väga mig skulle jag ;)

Fast jag hade inga störra förhoppningar. Det hade ju varit en liten halv-sjuk vecka och föräldrarna hade ju kommit pâ besök med allt vad det innebär av fika och restaurangmat. Men mesen var över och jag hade ju gâtt min morgonrundor.
Sâ jag tänkte mig väll ett +,-,0-resultat.

Över ett kilo minus!
Jag glodde pâ vâgen och trodde faktiskt att jag sett fel, att jag fortfarande sov. Sen blev jag skitglad och sâ blev dagen jättelyckad utan att ens ha börjat.
Tänk sâ fânigt ;)

UTVÄRDERING
Jag har kört pâ med smalmaten som vanligt. Men nu kommer ju mina föräldrar att vara här och dâ blir det ju lite si och sâ som vanligt. Hälften av dagarna äter vi hemma och dâ lagar jag det som jag vill. Andra hälften sâ befinner vi oss pâ resande fot och äter ute.
Det fâr vara sâ den här tiden när vi har besök. Man mâste ju njuta ocksâ och inte bara ha dâligt samvete.

Morgonrundorna har gâtts varje dag, förutom i mândags dâ jag fortfarande kände mig lite svag och sâ nu under helgen dâ vi hade fullt upp med kalaset. Det fâr vara sâ ocksâ.

Plankan har jag inte ens ansträngt mig för att göra. Jag har fortfarande sâ mycket (äckelvarning) snor som rinner upp i näsan pâ mig sâ fort som jag böjer ner huvudet, sâ jag har inte ens ödslat dâligt samvete pâ den.

Dock fick jag mânga kommentarer pâ födelsedagskalaset om att jag blivit sâ smal och när jag ser mig själv i spegeln och pâ korten sâ ser jag ju att jag blivit smal. Det är en konstig känsla för jag tycker fortfarande inte att jag har en snygg kropp eller att jag känner mig nöjd.
Mycket lustigt att känna sâ.

Det var denna veckan, vecka 10 (verklig tid är 1 år och 8 veckor sedan jag startade).
Mat - halvbra, hemma bra men mycket äta ute.
Stegmål - Check! Förutom under helgen.
Plankan - Inte en chans.
Och 3.2 kilo till målvikt.
Jag är pâ gâng igen.
Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-03-24 Klockan: 23:57:20

Dagens kalas

Uj uj uj vilken dag!
Fullt ös frân det att jag skrev sist tills nu pâ sena kvällen.
Men det blev ett lyckat kalas och jag tror att alla var nöjda när de âkte hem. Fast mest av allt sâ tror jag att födelsedagsbarnet var nöjt. Han somnade pâ tre röda när han lade huvudet pâ kudden.
Mamma är nöjd med det ;)

Solen sken, ungarna badade i poolen, mamma sprang fram och tillbaka med karotter, morfar grillade sâ grannarna trode att det var eldsvâda pâ gâng och alla smackade och ât sâ det stog härliga till. Det blev inte en endaste smula kvar.
Förutom en STOR pâse med godis.
DET mâste ju vara ett bra betyg. Att ungarna varit sâ upptagna med att ha kul att de inte haft tid för att äta godis ;)

Alla âkte hem vid 8-snâret och dâ duschade vi supersmutsiga ungar, stoppade dem i säng, sneglade pâ disken och beslutade oss för att ta den i morgon.

Nu sitter vi här som tvâ urvridna disktrasor och bara glor pâ varandra.
I morgon är en ny dag, en slapparsâdan. Och en undran-plockar-sâdan. Och en titta-pâ-presenter-sâdan.
Och nu ska vi gâ och lägga oss.

Jag vet att jag borde lagt ut Real Lifen, men det fâr bli en liten sen sâdan denna veckan. Rutinerna kommer ur fas när man âker bort och fâr för mycket att göra, men den kommer. Var sâ säkra ;)

Nu en god natt!

/Y


Skrivet den: 2012-03-24 Klockan: 14:17:03

Stängt för födelsedagskalas

Det ar som vanligt.
Jag har tidplanerat lite val optimistiskt och nu star jag har och gasterna valler in, det ar inte forberett och solen skiner ;)
Det verkar lovande.
Jag jag far lov att aterkomma lite senare, nar gasterna akt hem eller sa.
For nu ska vi kalasa och njuta av det fina vadret.

Hores!

/YSkrivet den: 2012-03-24 Klockan: 01:22:11

Pâ plats

Vi är pâ plats i sommarstugan, târtan stâr i kylen och wifin fungerar skapligt.
Men nu gâr vi och lägger oss och jag âterkommer i morgon.
Det har varit en bra födelsedag i alla fall. Tack för alla grattisar.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-23 Klockan: 13:11:55

Alexander 5 år

Världens bästa Guldklimp fyller 5 år idag och det ska vi naturligtvis fira efter bästa förmåga. Jag gick till och med upp extra tidigt, 15 hela minutrar men det gör man underverk på ibland, och fixade speciell födelsedagsfrukost till jubilaren.
Tänk vad lite rostat bröd med jorgubbssylt på sängen kan få en annars så morgongrinig Guldklimp på gott humör. Ja fast det kanske inte enbart var marmeladsmörgåsarna utan mer kanske att det var födelsedag och frukost på sängen som var så speciellt.

Och tänk vad en icke morgongrinig Guldklimp och 15 minutrar extra på morgonen kan få en annars så morgongrinig småbarnsmamma på gott humör. Eller det kanske mer var tanken på att det är fredag och ett glatt besked från vågen som gjorde det ;)

I alla fall. Det blev födelsedagsfrukost på sängen, promenix till skolan med festligt födelsedagsfika att bjuda på, solskensrunda för mig och Irma i sommarvärme som plötsligt infunnit sig, dusch, frukost och nu väntar vi på morföräldrar som ska anlända för att få fika.

Efter skolan så ska Alexander få välja lunch, så jag antar att vi kommer att åka till MacceD. Så blir det presentöppning och ihoppackning för att åka söderöver till sommarstugan.

I morgon vankas det pool-födelsedags-kalas med familj och vänner och till det måste ju allt förberedas. Så jag antar att det blir lite stress idag också.
Men än så länge så känner jag mig cool.


Alexander ja, jag vill ju skriva om honom också, precis som jag gör med Irma. Men det är svårt. Ena dagen är det sig och andra dagen är det så. Tendenserna är inte lika klara längre.
Men.
Alexander är en jättego kille som är väldigt kärleksfull av sig. Han kommer ofta och kramas och pussas. Säjer ofta att han älskar oss och hur bra vi är.
Fast lika ofta så är jag ju snorförbannad på oss och vill aldrig mera se oss.
Ja humöret är väldigt upp och ner.
Svårt att hänga med.

Han sover hela nätterna nu och det är få saker som kan väcka honom när han väl somnat. Man kan flytta på honom hit och dit, från bilen och in i sängen. Rättare sagt det är omöjligt att väcka honom om han väl har somnat.
Han somnar själv i sin säng mellan 8 och halv nio och sover tills jag väcker honom klockan 7:15 på vardagar. På helgerna är han uppe och hoppar innan dess. Fast ibland kan han få för sig att sova till klockan 8. Det kan vankas överaskningar ibland. Sällan så inträffar det ju samtidigt som Irma bestämt sig för att sova hon också.

Äter gör han, när han väl äter.
Jag ska inte klaga för jag hör att det finns barn som är mycket värre med maten än vad Alexander är. Och när han väl gillar maten och sätter igång och äter, ja då äter han. Jag har fått en liten föraning om vad som komma skall i tonåren.
Men det är fortfarande kinkit med att sätta sig vid bordet, äta själv och att smaka på det som ser mystiskt ut. Men det går bättre och bättre och jag antar att jag också lär mig att uppmuntra bättre och bättre.

I skolan verkar det som att Alexander är nån form av superelev. Han klagar aldrig, slåss aldrig, blir aldrig arg, säjer inte emot, gör som han blir tillsagd osv.
Jag känner inte riktigt igen det som lärarinnan berättar och undrar ibland om det verkligen än min son som hon talar om.
Men jag tar åt mig berömmet och är stolt.

Det som är det största problemet med Alexander just nu är att han blir arg för allt och låter som en tjur. Och Irma har tagit över det och smittas ju av hans stämning. Han blir arg när vi ska äta, när det är dags att stänga av TV:n, när vi ska åka bort, när vi ska åka hem, när det är läggdags osv.
Allt!
Och han kan få otroliga raseriutbrott som jag inte vet hur jag ska hantera. Han får gå på sitt rum och smäller då igen dörren så hela huset skakar och sen så kastar han saker där inne.
Mest hjärtskärande är när han sitter på sitt rum och gråter och klagar att ingen tycker om honom, Alexander bara är dum hela tiden.
Då förklarar jag för honom att han inte är dum, han gör dumma saker och saker kan man ändra på. Och att vi alltid kommer att älska honom. Men klart jag blir arg också...
Men så kommer han ut efter två minutrar och säjer att han har tänkt klart och så är allt bra igen.

Annars så lär de sig väldigt mycket och det är svårt att hinna med som förälder och släppa efter på vad de får göra och ge ansvar. Han kan hoppa och gå balaskgång. Äter själv och häller upp mjölj själv. Kan bära tallriken och glaset till köket efter maten. Leker själv i lekparken med de andra barnen, under ett vakande öga förståss. Han är på G att lära sig cykla och att simma. Räknar till 20 och mer därtill på spanska och svenska, och engelskan hänger på lite efter. Kan alla bokstäverna och det fattas bara lite för att läsa.

Han berättar otroliga historier som man inte alltid hänger med i och ritar både folk och bilar så man ser vad det föreställer.
Han älskar att se på TV, spela dataspel och Nintendor. Timmar och timmar kan gå utan att man hör ett ljud, förutom när Irma stör honom. Då blir han arg som ett bi.Ja det är min Guldklimp, min förstfödde, the one and only Alexander.


/Y

Skrivet den: 2012-03-22 Klockan: 23:34:27

Presenter från Indien

När man får långväga besök så brukar det dyka upp en del presenter. En del överaskningar men de flesta beställa av oss som saknar det som finns hemma i Sverige.
Men denna gången kom det en riktig överaskning och en exotisk sådan också ;)Min minsta lillasyster har varit i väg på en lång resa. Ja den varade väl inte så länge, men den gick långt bort. Ända till Indien.

Jag har aldrig varit där, men skulle väldigt gärna villa prova på att åka dit. Jag har hört folk som varit där säja att Indien är ett väldigt annorlunda land. Antingen så älskar man det, eller så hatar man det.
Jag har inte haft tillfälle att tala förtroligt med min syster sedan hon kom hem, så jag vet ännu inte vilket läger som hon sällade sig till.

Men jag såg underbara bilder från ett Taj Mahal i romatiskt ljus som nog inte gick av för hackor. Dock kanske just den upplevelsen kom i skymundan då hon, min syster, även förärades med den kniviga sjukdomen dysenteri och fick "bajsa blod i öknen" som hon så lustigt uttrykte sig.

Hur som helst, det måste ha varit en resa för livet och en upplevelse utöver det vanliga. Att resa i Indien då. Inte det andra i öknen som man verkligen kan vara utan.
Med hem från resan kom dessa dockor till ungarna som ser ut att vara hämtade direkt från 1000 och en natt som vi tackar så mycket för.

Dock funderar jag lite på om jag vågar hänga upp dem i hemmet. De ser lite mörka och buskiga ut och kanske får liv om natten och kommer och jagar oss i våra drömmar.
Ja, jag är en liten mörkrädd flicka fortfarande ;)

Så var den torsdagen slut och i morgon väntar 5-års-fredag.

/Y

Skrivet den: 2012-03-22 Klockan: 13:11:21

Givande och tagande

Det säjs ju att Herren ger och Herren tar och så kan man väl säja att gårdagen kan sammanfattas.

Vi åkte ju ner till San Augustin där mina föräldrar ska kampera under dessa två veckor som de är här på besök. Dagen började så bra och Älsklingen kom hem från jobbet precis när jag kom hem med ungarna från skolan. Väskorna var packade, även om hälften var glömt, vilket jag inte visste om just då, så vi knökade in oss i bilen, där vi inte behöver knöka nu med den nya fin-bilen, men det känns alltid som knöka är ordet i alla fall, och drog söder-över.
So far so good.När vi kom fram så hittade vi rätt, hittade föräldrarna och hittade parkeringsplats. Älsklingen funderade på att ställa bilen på ett annat ställe, men ungarna var nära döden av hunger så JAG sa att bilen gott kunde stå på stället där vi parkerat.
Ja det var JAG som sa det och där var första gången som jag skulle ha täppt igen truten.
När vi kom tillbaka från lunchen så var bilen repad av någon smart person som typ kört skottkärra med sten och "råkat" hyvla av halva hörnet på bilen. Ja den är ju så liten och oansenlig.
Då blev det förtvivlad stämning i lägret och Älsklingen funderade allvarligt på om han skulle gå och hoppa från nån bro eller något.

Men innan detta uppdagades så gick vi glada i hågen iväg för att äta lunch med mina föräldrar och JAG öppnade truten för andra gången denna dag då den inte borde ha öppnats.

Jag föreslog nämligen att vi skulle gå till kina-buffén och äta. Där är ju maten redan färdiglagad och vi behöver bara sätta oss och börja att skövla in mat i ungarna som pep som små fågelungar av hunger.
Ja de pep ända tills det fanns mat på bordet. För när det finns mat på bordet ja då är det helt enkelt inte lika roligt att äta som det är att ropa efter maten när den inte finns.

Där hände dagens andra katastrof när min mor "råkade" äta något som ingen annan åt och blev akut matförgiftad och tillbringade resten av eftermiddagen inne på toaletten på hotellrummet.
Fast matförgiftad visste vi ju förståss inte att det var, just då. Utan befarade det värsta som magsjuka.

Tänk att komma på efterlängtad semester och få magsjuka den första dan du är där.
Det måste ju vara höjden av otur.
Ja det slår NÄSTAN att få bilen repad på första riktiga utflykten som du gör med den en månad gamla bilen.
Men bara nästan.

I alla fall så gick eftermiddagen under sorjliga suckar från bilägarna som grämde sig över felparkering och inte så trevliga ljud från toaletten från någon som befarade magsjuka.
Fast över lag så hade vi det lite trevligt i alla fall.
Speciellt när Alexander fick öppna sin födelsedagspresent och hittade en jordglob däri. En jordglob från MIN farfar som nu har kommit ända ner till Gran Canaria för att glädja en kartälskande blivande 5-åring. Alexander blev så glad att han nästan funderade på att sova med globen i sängen. Men så somnade han i bilen hem och den önskningen och tillhörande gråt- och tandagnisslan undveks för denna gången.

Men nu så är det torsdag. Föräldrarna har tagit bussen hit och den misstänkta magsjukan visade sig tack och lov bara vara nån dålig räka eller mussla i buffén. Men vi går inte till den kinarestaurangen nåt mer ;)

Nu ska jag gå och fika med föräldrarna. Vi höres.

/Y

Skrivet den: 2012-03-21 Klockan: 23:35:47

Sammanställning av Real Life - Smaker

Det har blivit dags för veckans sammanställning av Real Life med temat smaker >>>. Smaken är ju verkligen som de säjer, som baken - delad. Eller som man säjer på spanska: smaken är lika olika som det finns färger i världen.Jag tycker om att prova nya smaker, att utforska, att bli överaskad. Jag vill hitta nya kulinariska skatter och utmana mina tidigare åsikter om en viss smak.
Men det är jag, NU.

När man är barn verkar det som att man mer är inriktad på det invanda, det trygga. Just nu i detta hem äter vi korv och makaroner MINST en gång i veckan. Fast enligt ungarna så skulle vi kunna äta det varje dag. Ungar som är så äventyrliga och vill testa på ALLT, det gäller visst inte i matväg.

Och jag ska inte klaga. Mina ungar äter ganska så bra. Eller jättebra om man jämför med andra ungar. En mamma idag utanför skolan, berättade att hennes dotter har snöat in på yoghurt just nu. Hon äter BARA yoghurt, och inte mycket då. En yoghurt på en hel dag.
Ja då ska jag vara tacksam över att Guldklimpen bara ratar min mat si-så-där varannan dag ;)

Ja smaken är verkligen inte en bestående sak. Den förändras ständigt. Dels så förändras den verkligen i sig själv. Och dels så lär man sig att äta saker som man tidigare inte tyckt om bara för att man ger det en chans. Men så kan man verkligen bara ha ett hjärnspöke. Att man TROR att en sak smakar en viss sak. Men så när man väl provar det så kan det smaka helt annorlunda.
Ja det är spännande detta.- Gardenhouse berättar att hon som barn inte åt pannkaka och inte ägg. Det måste vara det första barnet som jag hört talas om som inte äter pannkaka.
Fast det ändrade sig när hon väntade första barnet. Då blev helt plötsligt ägg en delikatess och så var det problemet avhjälpt.
Tänk att det kan du vara bra att vara lite gravid då och då ;)

- Madredetres tar upp just detta otroliga fenomen att smaken förändras så enormt just när man är gravid. Helt plötsligt så kan en helt vanlig smak bli något som man absolut inte står ut med, eller tvärt-om för den delen.
Och jag saknar fortfarande min coca-cola-smak. Den tappade jag när jag var gravid med Irma och den har inte kommit tillbaka sen dess. Och jag saknar att dricka coca cola ;)

- Viktkamp skriver om just detta fenomen med barn och smaker, fast kanske ur ett mer vinklat perspektiv. Hon berättar att när hon var liten så tog hon lätt åt sig av andras smaker och gillade det som andra gillade och vice versa. Nu har hon insett att det var för att passa in. Men detta är ännu ett fenomen från ungarnas sida som de lyckas med.

- Freja delar med sig av en smakupplevelse som jag tror att många med mig inte riktigt var beredda på. Jag som många andra drömmer om att en dag få smaka på detta lyxiga som man ser överllt i romantiska filmer; champagne med ostron. Fast nu när Freja har provat och delat med sig av sin smakupplevelse så tror jag att jag nöjer mig med den och går vidare till nästa sak att provsmaka på.

- AnneliH berättar att hennes favoritmat i skolan var blodpudding och är det inte konstigt? För många barn så är just blodpudding favoritmaten. Till en viss ålder. Sedan börjas det att talas om vad den är gjord på, var äcklig den är osv. Och sedan så har det spridit sig som en löpeld i skolan och ingen vill ha den längre. Ändå så vet jag många som hade det som favvo-mat i ung ålder och sedan igen i vuxen. Det är bara där i en del av "ungdomen" som de flesta faller för det sk. grupptrycket och ratar den. Eller "tror" att de inte tycker om den.

- Annelie börjar sitt inlägg med att skriva att hon var omöjlig med maten som liten. Hon tycker att det är lättare att räkna upp de saker som hon åt istället för de hon inte tyckte om. Och det känns lite skönt tycker jag. För som mamma är man ju så himla orolig hela tiden med ungarna och deras matvanor. Men det ser man ju när man ser Annelie att det blir ju folk av sådana pet-mostrar också ;)


Som vanligt så tackar jag så mycket för all medverkan. Det är precis som det brukar, jätteintressant att läsa om allas upplevelser och erfarenheter.
Tänk att vi är så lika med ändå så O-lika. Det är det som gör världen en så intressant plats att leva på ;)

Tack!
Nästa vecka kör vi igen.

/Y

Skrivet den: 2012-03-21 Klockan: 13:30:48

Dom är på väg!

Idag är en lyckans dag. Solen skiner, jag har gått morgonrunda, jag känner mig bättre trots snor och mina föräldrar sitter på planet ner hit för att hälsa på oss i TVÅ veckor.
Vilken lycka!

Sista gången de var här var i slutet av oktober/början av november >>> och mycket vatten har flutit under broarna sedan dess.
Tiden har gått fort, men det har hänt mycket.
Fast mest har vi ju varit sjuka så det behöver man inte tala mer om.
Men det har varit jul och nyår, det har varit karneval, det har köpts ny bil, det har planerats födelsedagskalas, det har VARITS på födelsedagskalas och en massa mer som måste fås berättas och förtäljas om.
Jag hoppas på MÅNGA fikastunder med samtal om ditt och datt.

Men idag så ska vi åka söderöver till San Augustin så fort som Älsklingen kommer efter jobbet, och leta redan på föräldrarna där. Äta lite lunch och kramas i största allmänhet.

I kväll när jag kommer hem så ska jag sätta mig och göra sammanställningen av Real Life så kom ihåg att skriva nu om hur era smaker är och hur de har förändrats under åren.
Kanska har du varit med om att äta något riktigt läskigt som smakade gott, eller tvärt-om. Något som du längtat efter att få prova hela livet med som blev ett riktigt bottennapp. Som när mina föräldrar var här på ett annat besök och trodde att de köpte kalopps på burk och värmde. Den var ingen höjdare och när de visade mig burken så var det ju gryta på hönsmage.
Blä!

Jag ser fram emot att få läsa om era upplevelser.
På återskrivande.

/Y

Skrivet den: 2012-03-20 Klockan: 23:25:00

Repris: Dag 16 - Låt du gråter till.

Stausuppdatering tisdag afton:
- Bilen tvättad. Fortfarande inget regn.
- Födelsedagspresentinköp halvvägs.
- Morgonrunda avklarad idag för första gången efter sjukdom. Dock visst bendarr efteråt.
- Föräldrar i startgropen för att anlända i morgon lunch.

Jag har återupptäkt MTV och har den på nu så ofta som jag kan och får för ungarna. Jag är bara så himla förtjust i musikvideosar och det var så länge sedan jag fick se sådana.
Därför vill jag idag ta en dag i musikutmaningen i repris. Jag fick nämligen se en musikvideo på MTV på en låt som jag glömt bort.

Det är ju detta som är så roligt med musikutmaningen, att man får verkligen gräva i sina minnesgömmor för att komma ihåg vad det är som efterfrågas. Dock många gånger så grävs det inte tillräckligt djupt i gömmorna och många guldkorn hittas aldrig. Inte förens man blir påminnd om den av något annat kanske, något helt oväntat.

Dag 16: Låt du gråter till.
Självklart är det ju denna sången och det visste jag ju. OM jag bara hade grävt tillräckligt djupt. Och speciellt nu, när jag kommit i kontakt med allt detta svåra men ändå så nyttiga att veta om >>>, >>> & >>>, så tycker jag att den passar alldeles utmärkt att komma ihåg.
Och visst grät jag idag, vid frukostbordet, när jag fick höra den igen.

I must be strong.
And carry on.
Cause I know.
I dont belong.
Here in heaven.
En god natt önskas!

/Y

Skrivet den: 2012-03-20 Klockan: 22:50:11

Citron- vitlöks- och dragonfiskIbland så får jag en känsla på en gång när jag ska laga en rätt, att denna kommer inte att bli bra.
Då ändrar jag på en gång.
Inte alltid blir det så nyttigt, men det får man ta.
Som idag. Ris och vitfisk UTAN sås. Finns det något smaklösare?

Nej det blev istället.

Citron- vitlöks- och dragonfisk
Koka en kastrull med ris.

Stek upp en stekpanna med blandade grönsaker. Jag körde mina grillade grönsaker (squash, aubergine, röd- och gul paprika och lök) som jag blandar upp med frysta gröna bönor.
Kom ihåg bara att salta ordentligt.

I en stekpanna så fräser jag upp två skivade vitlöksklyftor i lite olivolja.
I med fyre fileér panga eller annan vit fisk.
Det blir en massa spad med det är bara bra.
Strö över dragon och salta.
Pressa över en citron.
Häll över en burk kräm fräs.
Vänd på fisken och låt småputtra ett par minuter.
Smaka av.

Till mig blir det 1 dl ris, massa grönsaker och en fiskfile utan sås.

Det är ok krubb, smakar inte så mycket, men går fort att göra. Alexander vägrade äta med Irma åt så det stog härliga till. Jag ger den tre gafflar av fem på grund av att det i slutänden inte blev så smalt med kräm-fräs-såsen.Smaklig spis ;)

/Y

Skrivet den: 2012-03-20 Klockan: 15:01:02

Parfymleverans och mer musik

Jag verkar ha hamnat mitt i en babyboom. Överallt runt-i-kring-mig så bara ploppar det ut bebisar. Jag kanske att de nyförlösta mammorna inte riktigt håller med om just ordet ploppar utan föredrar ett lite annorlundare ord.
Det tar ju lite tid innan man kan sammanstråla inför just det ordet "plopp" ;)
Kanske om si så där 10-15 år.
Tiden läker ju alla sår, glömskans slöja och allt sånt där.

Hur som helst, inte mindre än tre bebisar har anlänt i min bekantskapskrests och en av dem är Jenny i Wales som vi skickar en massa grattis till.
Jenny som var så himla snäll att hon skickade sin parfym som hon inte var så nöjd med från denna real life >>>, hem till mig så att jag nu kan få lukta som en riktig Calvin K.
Tackar tackar.

Solen skiner i Las Palmas men i morse när vi gick till skolan så var det svinkallt och mörkt på himmlen. Gårdagens biltvätt blev ju framflyttad tills idag på grund av mörk himmel igår. Men i morse så såg det inte ut som att detta skulle vara en bättre dag att tvätta den på. Men nu har det bytts alltså.
Det kan ju i och för sig byta tillbaka fortare än kvickt.
Det vet man ju hur det är med bil- eller fönstertvätt. Finns inget säkrare sätt att få det att regna.Liws musikutmaning ja, här kommer den:

Dag 21: Bästa sångerskan.
Celine Dion.
Ja jag tycker faktiskt att hon är den bästa sångerskan ever. Hon kan sjunga ALLT och har en helt fantastiskt röst.
Jag tycker om henne för att hon är inte så jäkla snygg hela tiden och ska vara så perfekt som många andra artister. Hon verkar vara lite "vanlig" också.
Därmed inte sagt att jag tycker om hur hon beter sig hela tiden. Men jag har de allra flesta skivor av henne och jag kan lugnt säja att jag är ok med det mesta som hon har sjungt in.
Dag 22: En låt du hånglar till.
Uff en låt som jag hånglar till.
Hånglar jag?
Jag vet inte ens om jag kommer ihåg vad det är för något ;)

Men det får bli en låt från förr. För nu för tiden vet jag inte om det just hånglas så mycket till MUSIK i detta hem. Irma har ju en förmåga att lukta sig till dåliga ögonblick att vakna på och ett sådant är just när det sätts på bra musik. Så vi gör det mesta just nu, UTAN musik, eller med barnmusik eller barnkanalen på ;) Alltså laga mat, bloggar och kanske lite hångel då och då ;)

Men denna, denna MÅSTE jag ha hånglat till någonstans i tiderna begynnelse.
Det får vara det för denna förmiddag. Tiden springer iväg och det är hastigt och lustigt mitt på eftermiddagen.
Vart TAR tiden vägen?

/Y

Skrivet den: 2012-03-19 Klockan: 23:37:12

Biff med varm bönsallad och paprikasås

Ännu ett recept som jag blivit nöjd med och som jag tänker sätta på pränt.
Det händer ganska så ofta när jag lagar mat ur pärmen att rätter som inte låter så goda blir verkliga överaskningar och jag är så glad att jag äntligen sätter mig ner och skriver upp hur jag har gjort så att jag kan lyckas att laga dem igen, nån gång i framtiden.

Idag har vi firat fars dag och det blev lyckat med fin dukning, god mat, att far kom hem tidigt och att Alexander hade gjort en "sak" i skolan. Ja jag skriver sak för jag är inte säker på vad det var, och det var inte Alexander heller.

Det var nån form av ekorre som hade svansen som en krok, vad man nu skulle kunna hänga där i. Och så var det ett kort på Alexander fastklistrat på ekorren och ett hjärta där han själv skrivit:
"jag älskar dig - MYCKET", fast på spanska.Men maten då.
Varm bönsallad med paprikasås

En kastrull med potatis och morötter fick koka, att göra mos på till ungarna.

Ett par karrékotletter stektes.

Efter att koteletterna tagits upp och stekflottet hällts dän så stektes det i samma panna en burk stora vita bönor och en redig dos med pizzasalladen som jag gjorde här-om-dagen.
Detta blandades sedan i en bunken med blandad sallad + extra salt.

I en liten kastrull mixades en halv röd paprika, en vitlöksklyfta och två msk kalvfond med ca 3 dl fet mjölk eller laga lätt.
Värm upp såsen under omrörning.

Servera kotletten med bönsalladen och häll sås på valfritt ställe.
Ungarna fick mos med smör i och kotlett.Kalas. Denna rätt får fyra gafflar av fem. Enkel att göra, gick snabbt och smakar gott. Precis som ett riktigt bra recept ska vara.

Smaklig måltid!

/Y

Skrivet den: 2012-03-19 Klockan: 13:43:10

Måndagslista för supervecka

God måndagsförmiddag!
Ny vecka och vi kämpar med att återgå till de gamla rutinerna. Alexander gick till skolan idag, ja med oss som sällskap naturligtvis ;) Sedan försökte jag mig på att gå en liten morgonrunda, jag är ju bättre, fortfarande snuvig med ingen feber. Men jag blev så kallsvettig och darrig i benen att det var lika bra att inse fakta; jag är inte riktigt frisk ÄN. Får vänta lite till med fettbrännarturer. Men en vända runt kvarteret i sakta mak blev det i alla fall. Bara för att det var så skönt att komma ut och röra på sig lite.....men sakta.

Vilken vecka det kommer att bli.
Schemat är sprängfyllt.
Hur ska allt hinnas med?

Måndag: Fars dag, tvätt av bilen inför finbesök.
Tisdag: Handling av födelsedagspresenter.
Onsdag: Föräldrarna från Sverige kommer.
Torsdag: Veckohandling.
Fredag: Alexander 5 år, handling inför födelsedagskalas, nedåkning till sommarstugan.
Lördag: Födelsedags-pool-kalas med tårta och grillning.
Söndag: Slapp ;)

Fullt upp, men på något vis så är det ju roligast när det är så.

Måndag är lika med måndagslista a´la Jennyn. Så här kommer den:


- att jag är på bättringsvägen. Fortfarande klen men ingen feber. Man får vara glad för att det går framåt med en och inte utför ;)
Men nu kan det gärna få hålla upp med sjukor ett tag och det tror jag fatiskt (peppar peppar) att det kommer att göra, nu när värmen på vå väg och torkar upp huset innefrån så vi blir av med innomhusfukten och möglet. Fast då kommer ju kackerlackorna förståss :(.
Ingen ände på härligheterna ;)

- att vi var ner i sommarstugan igår och fick lite som och värme på oss. Visserligen så låg vi inte på stranden eller badade, men bara att få vara i solen och känna värmen gör mycket gott för själen. TÄNK jag har bara 40 minuters bilfärd ner till en semesters som jag "förr" i tiden var tvungen att ta ett 6-timmars flyg för att nå. OCH var tvungen att spara hela året för att ha råd att åka på. Det är lyx, jag vet.

- att denna veckan är fullspäckad med roligheter som till exempel att mina föräldrar kommer för att hälsa på under två veckors tid. Vi ska få visa upp nya bilen och åka omkring i den på en massa spännande utflykter. Därför skall bilen putsas tills den glänser idag så att vi riktigt kan stoltsera med den när de kommer.

- att min Guldklimp fyller hela FEM år på fredag. Han har blivit så stor och tiden går så fort. Det gör faktiskt lite ont i hjärtat på min. Samtidigt som jag förståss ser fram emot framtiden och att få lära känna den "store" Alexander.

- att idag är det Fars dag och vi ska ju försöka att hitta på något speciellt bra till Älsklingen. Men vad? Prestationens ångest och lite stress för jag vill ju faktiskt visa hur mycket vi tycker om honom.
Vad? Vad? Vad?


Ja det är väl bara att köra på nu och ta sig ann måndagen med öppna armar.
Hej svej!

/Y

Skrivet den: 2012-03-19 Klockan: 00:37:43

På tur i Las Palmas

I dag har vi varit nere i södra delen av Gran Canaria, i Puerto Rico, för att ställa i ordning "sommarstugan" inför nästa helgs pool-födelsedags-kalas. Mer info om det kommer men jag fick upp ögonen för varför jag bor här egentligen.
40 minuter i bil och så är du i värsta söderhavssemestern.
Det är inte dåligt ;)

Men men. Igår gjorde vi något som jag och Älsklingen brukade göra när vi var innan-föräldrar. En tur i bil runt i Las Palmas. Lite sightseeing på hemmaplan.
Ibland på söndagar när vi var uttråkade och kanske lite bakis och bara ville komma utanför dörren men inte orkade gå någonstans, då brukade vi sätta oss i bilen och åka runt runt utan något speciellt mål.

Och så gjorde vi även igår innan veckohandlingen. Vi behövde komma ut och se oss om lite efter att ha varit innestängda i lägenheten i en vecka.
Och jag hade kameran med mig.

Mina damer och herrar, en del av Las Palmas:
Men nu så är det söndagskväll och det är dags att samla ihop krafterna inför veckan som kommer. Det är ingen vanlig vecka kan jag lova. Det bjuds på fars dag, Sverige-besök, 5-års födelsedag, pool-födelsedagskalas och så inte att förglömma det vanliga skola, morgonrundor, matlagning, real life och livet inte att förglömma.

Men nu så är det dags att se på veckans mål i fotbollsligan och att borsta tänderna.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-17 Klockan: 23:11:07

Real Life - Smaker

När jag satt och knåpade på det här inlägget om brysselkål >>> så kom jag att tänka på en massa smaker som jag ändrat uppfattning om och kände att jag ville veta mer i frågan.
Jag VET att jag, en gång i tidens begynnelse, läste en artikel i frågan. Men nu när jag googlar i ämnet så kommer jag bara in på en massa konstigt snack och inget värt att läsa.

Det är dags för utmaningen Real Life med temat smak denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Hur som helst. Jag har ändrar smak med åren och då menar jag inte klädsmak, killsmak eller något annat som har med utseende att göra. Även om jag i dessa frågor också har bytt smak både en och 100 gånger.
Nej smaken om maten.

Jag har ALLTID tyckt om mat. Jag gillar att äta mat, jag gillar att laga mat och jag gillar att snacka om mat.
Jag är en mat-glad person helt enkelt.
Var, är och kommer säkert alltid att vara också med största sannolikhet.

Och jag har fått lida för det. Ända från det att jag blev det stora skämtet i familjen som alltid frågade vad det skulle bli till kvällsmat, tills nu då jag fortfarande är stora skämtet i familjen så fort som jag frågar vad vi ska äta för något.
Men nu har jag en liten son som, precis som mamma, alltid frågar vad vi ska äta till kvällsmat.
Äpplet faller inte långt...
Och aldrig ska jag väl skatta åt honom för det ;)

I alla fall. Då, när jag var liten och alltid frågade det där om kvällsmaten, ja då fick vi ganska ofta the med rostat bröd och jag HATADE det. Jag tyckte att det var en hemsk kvällsmat.
Nu tycker jag att rostat bröd med ost och marmelad är det godaste man kan äta....nästan.
Men ni fattar.

Listan kan göras lång med smaker jag har ändrat; paprika, svamp, baljväxter, korv med bröd, grönsaker över huvud taget, brysselkål, rödkål, lutfisk massa saker.

Till exempel så brukade min mamma ibland göra chili con carne, köttfärssås med vita bönor i. Och jag var så desperat att jag kunde sitta och plocka bort böna för böna från en hel tallrik med mat. Eller all kål från en hel tallrik kålpudding.
Nu när jag tänker efter så måste jag ha varit en riktigt jobbig unge. Som tur var så hade min mor tre ungar så hon hann väl inte lägga så mycket märke till detta, utan jag fick hålla på med min fixa idé som jag ville. Och nu idag så tycker jag ju om allt det där.

DOCK finns det två saker som jag aldrig tyckt om, som jag provar med jämna mellanrum för i fall att, men det verkar som att jag ALDRIG kommer att byta smak på dem:
KAFFE & LAKTITS.
Det går verkligen inte. Jag får spykänslor bara jag känner lukten av dem. Jag kan känna om det så bara är tre korn kaffepulver i en chokladkaka. Det går inte.
Konstigt va?
Så veckans Real Life blir att berätta hur du har det på smakfronten.
Tycker du om all mat?
Har du alltid tyckt samma sak om mat? Som vuxen vs. som barn?
Något speciellt som du blivit extra överaskad smakmässigt av?
Har du något som du absolut inte kan tänka dig äta/dricka?
Andra smakminnen/erfarenheter?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y

Skrivet den: 2012-03-17 Klockan: 13:40:17

Lördagsförmiddag med danskurs

Lördags förmiddag.
Älsklingen är på kurs, jag har feber, Irma sover förmiddag och Alexander tittar på TV. Lunchen är inte påbörjad och jag har ingen aning om vad vi ska göra idag.
Vi BORDE åka och veckohandla efter lunch, när Älsklingen kommit tillbaka.
Vi BORDE gå ut en sväng och få miljöombyte och frisk luft.
JAG borde fundera mindra på vad jag inte gör utan vad jag SKA göra istället.

Men mitt ibland allt detta så finns det en musikutmaning som skall uppdateras, nämligen Liws.

Dag 19: Den mest överskattade ”klassikern”.
Jag har funderat på detta, jag har kikat runt på vad de andra har skrivit, jag har rivit mitt hår, men jag kommer inte på något alls. Faktum är att jag inte kommer på någon klassiker alls eller någon låt över huvud taget som jag inte tycker om. Ja förutom denna då >>>, men den har jag ju redan tagit upp.

Så jag hoppar raskt vidare till nästa som är:


Dag 20: En sång du sjunger i duschen. och som har blivit en dublett, se tidigare >>>. Så jag hänger på Madredetres låt nummer 20 och hennes sommarplåga som jag skrivit om här >>>.
Vi håller på och lyssnar oss tokiga på denna just nu. ÖVERALLT så hör man denna. På MTV minst tre gånger varje förmiddag, på alla födelsedagskalas vi varit på, på radion, ja ÖVERALLT.
Ungarna kan den utantill och till och med Irmas lilla rumpa börjar att vifta när hon hör denna.
Alla kan den.

Så långt har det till och med gått att det nu finns remixer hit och dit i alla former och rytmer.
Det är så här vi ska se ut tjejer, kom ihåg det. BLÄ!
MEN!
Det finns en dans till.
Man ska dansa alla tillsammans när man hör den, precis som på Macarena-tiden. Så upp nu allihopa och börja öva på movesen så vi kan dansen utantill när sommaren kommer.
Ett o två, hej o hå.Allt är helt solklart va ;)
Öva på nu så kör vi en vidoekonferens i nästa vecka.

/Y

Skrivet den: 2012-03-17 Klockan: 11:53:29

Naturligtvis så vill jag också

Jag har läst detta på en massa ställen i bloggvärlden och jag är ju inte den som är den. Vem vill inte åka iväg på semester och leka resereporter?
Även om jag bor just där så vill även jag vara med och komma på semester.


* * * * * * * * * * *
Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på  Spanien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.

* * * * * * * * * * *

Jag tycker att jag verkar perfekt, tycker inte ni?
Egen blogg - check!
Laptop - check!
Kamera - check!

OCH så pratar jag spanska. Kan det bli bättre?

/Y


Skrivet den: 2012-03-16 Klockan: 23:25:31

Pizzasallad på fredagen

Jisses!
Vad ska man skriva om?
Hur i hela friden ska man komma på något intressant att skriva om när man inte känner sig alls på det intressanta humöret och bara har snor i hjärnan.
Hjälp, detta blir inte alls bra ;)
Det mest spännande som hände idag var väl att jag somnade på svärmors soffa efter den obligatoriska fredagslunchen. Mitt ibland ungarna världskrig. Man är härdad.

I dag är det fredag men känns inte alls som det.
I morgon kommer det att vara lördag och det kommer inte att kännas som det heller.
Anledningen?
Älsklingen jobbar igen. Eller de har kurs fredag och lördag och han är bara hemma och äter frukost med oss, sedan sticker han. Det tillsammans med sjukstuga här gör att helgstämningen flög sin kos.

Men nu glömmer vi det och jag ska bjuda på ett hemmasnickrat recept för milli-veckor. Veckor då man vill dra åt svångremmen lite och fokusera på att äta snålt och motionera mycket. Alltså INTE denna veckan som den har varit, fast det visst jag inte när jag förberedde det jag ska visa nu. Som tur är så står det sig en vecka i kylen så nästa vecka, då......Yohannas pizzasallad
Jag är barnsligt förtjust i pizzasallad men det finns inte här nere och så är det ju inte så nyttigt, den som man brukar få på pizzeriorna.
Men denna är det inget fel på. Denna gör jag en stor bunke av och så äter jag den till maten för att fylla upp och mätta. Eller så byter jag ut kolhydraterna mot denna. Eller så blandar jag bara i tex en burk tonfisk och äter den som en sallad.
Många valmöjligheter.

Koka en kastrull med strimlad vitkål. Detta är MYCKET viktigt. Jag har försökt att göra pizzasallad utan att koka vitkålen och det smakar och känns som att äta sågspån. Nej koka ska det vara, ju längre tid desto slakare kål. Fast den ska ju vara lite al´dente tycker jag.

Jag strimlar kål alltså. Lägger den i en kastrull med vatten och när det kokar upp så väntar jag kanske en minut sedan tar jag av den, häller upp kålen i ett durkslag och spolar med kallt vatten.
Det där får man prova sig fram till vad som man tycker är lagom tid.

I med kålen i en stor bunke med tättslutande lock och så blanda en dressing på:
2 dl vitvinsvinäger
1 msk oregano
3 pressade vitlöksklyftor
mycket salt och svartpeppar
strimlad konserverad paprika eller koka färsk med vitkålen.

Häll dressingen på kålen, på med locket, in i kylen och skaka burken lite då och då.
Efter några timmar är den klar att ätas och den står sig länge i kylen.
Bästa bukfyllan och smakar STARKT och MYCKET som jag tycker om.Det var det.
Nu ska jag gå och lägga mig.
God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-16 Klockan: 13:06:49

Fredagsvägning efter sjuka

FREDAGSVÄGNING
+300 gram.
Det går upp, det går ner, det går hit, det går dit.
Ja vad ska man säja? Sjukvecka och mens. Man får vara tacksam för att det inte var värre.

I alla fall när jag är sjuk och mår dåligt så har jag svårt att kämpa emot begären. Jag vill ha kakor, choklad och onyttigheter. Och när jag är svag så har jag svårt att neka mig själv det, jag tycker att jag kan unna mig det för det är ju så synd om mig. Och så är det ju så härligt att njuta ;)

Därför är jag mäkta stolt över mig själv som kört på med maten och faktiskt bara trillat dit på ett par kex med ungarna och en halv påse honungs-canderade cashewnötter som var tvungen att avslutas tillsammans med boken jag höll på att avsluta.
Inte SÅ farligt för att vara en sjukvecka.

Det är bara att hoppas på att nästa vecka kommer med friska barn och mamma så att jag kan fortsätta som jag tänkt.

Helt plötsligt så slog det mig att jag har BARA 4 kilo kvar. Och lite till. Men FYRA kilo. Jag är ju snart i mål. Så fort som jag blir frisk igen så fixar jag det där i ett naffs. Det är bara att ta ett par milli-veckor och så är jag i mål.
Min långa kamp kommer äntligen att vara slut.
Vad är då en liten sjuk-vecka?
Ja en och en har det ju inte varit förståss. Ganska så många har det varit när jag räknar efter i almanackan :(

UTVÄRDERING
Denna veckan är det egentligen ingenting att orda om.
SJUK!
Suttit hemma och läst, tittat på TV med ungarna och internettat. Mer har det inte varit. Jag har inte varit utanför dörren sedan i måndags och det håller på att göra mig tokig, men krafterna har inte funnits.
Tänk att bli så klen för en vanlig förkylning.
Vilken tur att det inte blev något värre ;)

Speciellt tokig på att sitta instängd blir jag när jag ser solen stråla utanför, känner värmen som strömmar in genom det öppna fönstret och hör alla skrattande barn utanför på skolgården.
Jag vill UT!

Maten har jag dock fortsatt med även om jag inte har lagt upp recepten här. Den bärbara har varit upptagen av dataspelande 4-åring. Jag har dock gott samvete när det kommer till den biten.
Ja om man bortser från kex och nöt-snedstegen då ;)
Och att jag har ätit smörgås till frukost istället för gröt. Det är ju ingen höjdare för jag är lika hungrig igen nu. Men det känns på något vis snällare mot en, att äta smörgås. Bra för själen.

Det var denna veckan, vecka 9 (verklig tid är 1 år och 7 veckor sedan jag startade).
Mat - CHEK!
Stegmål - NOLL!
Plankan - Inte ens tänkt tanken!
Och 4,5 kilo till målvikt.
Skitvecka som jag hoppas aldrig kommer igen.
Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-03-15 Klockan: 23:32:03

Inget nytt under solen

Vet ni, det har inte hänt ett enda smack här idag.
Det mest spännande var en telefon-abonemangs-försäljare som kom och erbjöd ett paket till misstänkt lågt pris. När vi fick dissekera erbjudandet och fråga de rätta frågorna så visade det ju sig att paketet inte alls hade det priset som försäljaren först sagt.
Men är det inte så alltid?

Varför måste de starta med en lögn för att få köparen på kroken?
Till slut så genomskådar man ju dem och då står de där med skägget i brevlådan, handen i kakburken, kalsongerna vid fotknölarna, ja ni fattar.
Kan de inte bara säja som det är?
Är erbjudandet så dåligt att de måste ljuga?
Men varför säljer de det då?

Som vanligt en massa frågor och inga svar.
Ja det var det mest pulshöjande vi hade här idag ;)
Man blir lite insnöad när man inte kommer utanför dörren utan bara snackar med ungarna. Det blir inte speciellt, spännande höll jag på att skriva men spännande kan det bli, utan jag menar nyhets-stoffigt så att säja.

Annars så har Irma försökt att klättra in i ugnen. DET har hon inte provat med innan.
Alltid något nytt.
Nu får man lägga till det på listan över saker man ska komma ihåg att se till att hon inte får chans att prova.
Listan är lång kan jag berätta.

Och ja visst ja.
Receptet på toppen-lasagnen som jag gjorde igår.
Det var inte alls meningen att det skulle bli något höjdarrecept, det stog curry-lasagne i pärmen men det blev det ju inte.
Jag hade ingen indisk curry hemma, som var det som efterfrågades och jag funderade länge på vad jag skulle ta istället.
Taco-krydda!
Tacos är aldrig fel så det körde jag på.Taco-lasagne alltså.
Fräs två hackade gula lökar i lite olivolja.
Stek upp 500 gram nötfärs däri.
Riv i två morötter.
Pressa i 4 vitlöksklyftor.
Häll på en påse tacokrydda, rör runt och späd med 2-3 dl vatten.
Låt koka ihop.
Häll i två burkar tacosås av valfri smakstyrka.

Varva i en ugnsfast form:
Först lite röra.
Pastaplattor
Röra
Plattor
Ja ni fattar, tills allt tar slut. Sista lagret ska vara röra och ovanpå det så river man ost.
In i ugnen i 220 grader tills det är klart. Det står på pasta-platts-paketet hur länge.

Kalas!
Ungarna fick en stor klick kräm fräs runtrört i sin del för att mildra smaken.

Alla gav 5 gafflar av fem till detta. Och så högt blev betyger att jag inte hann att ta något kort innan den var uppäten. Men den såg ut som en vanlig lasagne, fast utan bechamel då.

Prova det!

/Y

Skrivet den: 2012-03-15 Klockan: 14:11:58

Musikutmaningens dag 16, 17 & 18

Vi är fortfarande hemma idag och försöker att ta det lugnt. Men i morgon tror jag nog att jag ska skicka iväg Guldklimpen till skolan. Han är bättre och det vore nog roligt för honom att komma iväg i alla fall en dag denna veckan. Det är ju fars dag på måndag här och de har säkert gjort något roligt i skolan som han vill avsluta till sin pappa.

Redan torsdag.
Jag säjer inget mer.
Men jag tar väl och jobbar ifatt på Liws musikutmaning där det ständigt verkar som att jag hamnar på efterkälken. Jag försöker att i alla fall lyckas få till två inlägg om dagen, tre när jag skriver recept. Men nu, när vi är hemma och rutinerna är upp och ner, precis som orken, ja så blir det svårt att hinna med.
Därför blir det en hat-tric idag igen.
Jag är som Messi (hat-tric-kungen), bara levererar och levererar ;)

På tal om recept så gjorde jag en sån UNDERBAR lasagne igår. Det var inte alls meningen. Ska försöka få ner den på pränt också. Men bild, det hann jag baskemig inte att få något innan den var uppäten. SÅ bra var den ;)

Dag 16: Låt du gråter till.
Ja det är väl ingen idé att hymla om saken, Titanic.
Jag blev besatt av den filmen. Jag var på bio och såg den TRE gånger, varav de två sista själv. Jag köpte videon och DVD-filmerna. Jag har BÄGGE soundtracken och jag gråter varenda gång som jag hör musiken och tänker på alla dem som dog.
Jag erkänner ;)

Dag 17: Låt som får dig att stänga av radion.
Denna låten kan jag bara inte med. De spelade ihjäl den på sin tid när den var poppis. Jag hörde den FÖR många gånger och det slog över till avsmak.
Jag tycker inte om den.

Dag 18: Låt som spelades på krogen.
Låt som spelades på krogen?
Ska man komma ihåg sånt?
Ha ha.
Skämt åtsido så är väl denna ett örhänge som jag mycket väl kommer ihåg PLUS dansen.
Jisses vilka tider, vilka utgångar, vilken ungdom ;)
Det var det.
Nu väntar tvättmskinen, lunchen och två desperata ungar ;) Och så har vi några fler pappersnäsdukar som måste smuttsas ner innan vi får köpa nya.
Ingen rast ingen ro.

/Y

Skrivet den: 2012-03-15 Klockan: 00:00:00

Sammanställning av Real Life - Sverige

Oj detta verkar ha varit svårt, veckans Real Life om Sverige.
Det var inte meningen att man skulle bli djup och börja tänka i politiska banor, som ju heller ingen gjort ;). Jag hade mer tänkt mig en massa roliga anekdoter från spännande resor eller intressanta möten med andra kulturer.
För en massa berest folk finns det ju här, både inom Sverige och utanför. Det vet jag ju.När jag skrivit det där om trafikljusen >>> så fortsatte jag att fundera på vad det var för fler saker som Älsklingen blivit imponerad över när han varit i Sverige. Och en sak som han också talar mycket om är PANTSYSTEMET.
Han är grymt imponerad över det.
Tänk att kunna ta med sig alla tomburkar och flaskor tillbaka till affären OCH få pengar för det.
Det blir en helt annan syn på sopsorteringen då.
Inte lika enkelt att kasta skiten i soporna.
För snål, det är mäniskan överallt i världen ;)

Vilket tar mig vidare till en annan sak som jag tänkt på, vårt MILJÖTÄNKANDE. Tänk vad långt vi kommit i Sverige (får jag fortfarande skriva vi efter 8 år utanför Sverige?). Miljötänket ligger liksom inrotat i var man i dagsläget.
Till exempel så går det inte en vecka, ja jag ska inte skriva varje dag för så illa är det inte men nästan, som jag hittar kasserade batterier på gatan. Folk slänger alltså helt sonika livsfarliga batterier i naturen, utan att veta eller bry sig om den fara som det innebär.
Det är ju dödsstraff på sånt ;)

Ja inte riktigt men i Sverige så gör inte folk sånt dumt. Även om man inte är miljöaktivist så gör man inget sånt korkat som att slänga batterier i naturen.
Tänket har liksom kommit in i det naturliga livet.Andra saker som folk är imponerade över är:

- Caroline är grymt imponerad och utnyttjar förfullt den lyxen att ha en slalombacke alldeles runt knuten.
Nästan som mig, jag har en strand alldeles runt knuten och när jag tänker på det just nu så var det alldeles för länge sedan jag var där. Javisst ja, jag är ju sjuk :(

- Jenny tar bland annat upp detta med att komma i tid och att det är väldigt viktigt för svenskar.
Och det säjer jag amen till. Det är för irriterande att varje gång man har bjudit in någon här på middag så är det alltid någon som kommer TVÅ timmar för sent. Julaftonen tex >>>.

- Alfva tar upp många saker och där-i-bland föräldraledigheten.
När jag fick reda på att här i Spanien har man 16 veckors mammaledighet, därefter måste man börja jobba, ja då trodde jag att det var ett skämt.
Vad gör man med en 4 månaders baby?
Dagis?
Visst du får åka hem för att amma vissa gånger under dagen. Men hur länge tror man att det fungerar?

- Madredetres tar upp något som i-och-för-sig inte är något som Sverige ha skapat men som är ack så viktigt, Årstiderna. Och skriver så här underbart om dem.
"När de första vårtecknen kommer i form av något grönt så blir vi i Sverige smått lyriska,
första snön berör oss och vi börjar längta till jul.
Sommarens intåg gör att kläderna faller och vi blir mer sociala och "vakna",
när hösten kommer så kryper vi in i våra hem igen och myser."
Och det är så sant. När man inte har dem längre, fastän kanarierna tycker att de har väldiga årstidsskillnader ;), så blir saknaden enorm.

- Freja berättar att hennes svägerska tyckte att Sverige hade alldeles för dålig mödravård jämfört med hennes hemland Tyskland.
När jag hör det så kommer jag att tänka på när jag nyförlöst började titta på programmen "En unge i minuten" >>> och fick se hur det gick till på svenska BB. Då blev jag GRÖN av avund vill jag lova. Vilken skillnad. Tur att jag aldrig var på BB i Sverige innan jag kom hit. Men min mor, som varit det naturligtvis, började nästan gråta av sorg över det tillstånd som mitt BB befann sig i.

- Ewa är imponerad av lokaltrafiken och fungerande tidtabeller.
Det ÄR mycket värt. Jag har gett upp försöker med att åka buss med Älsklingen. Varenda gång vi ska göra det så får vi vänta timmar på att den ska komma. Det gick inte.
Vanligtvis får man bara vänta litegrann. Eller det vet jag ju faktiskt inte. Ingen tittar i tidtabellerna här, de fungerar ju ändå inte. Och lyckas de komma så kan man hoppa upp och sätta sig på, att OM man har barnvagn med sig, så är det en buss med trappor.

Sverige är fantasktisk, ska jag INTE skriva för var inte det en skämtslogan i nåt roligt program när jag var ung?
Men man kan väl säja att det fungerar väldigt annorlunda här mot där. Inget ställe nämnt, inget ställe glömt.

Som vanligt, TACK så jättemycket för att ni tänker så det knakar och sedan berättar om era erfarenheter. Jag tycker att det är jätteroligt att läsa varje vecka.
Och vad man lär sig.
Nästa vecka kör vi igen.

/Y

Skrivet den: 2012-03-14 Klockan: 14:19:29

Det här med att vara sjuk

Herre gud vad tiden går, redan lunch.
Och vi är hemma idag också.

Alexander är bättre men pratar fortfarande som om han hade en potatis i halsen.
Irma har varit feberfri sedan i går eftermiddag och sov hela natten i natt :D
Jag ligger ju två dagar efter och är inne i feber och snor-stadiet nu. Men det går frammåt.
Jag har hopp om framtiden.

Ja detta med att vara sjuk.
Det är ju ingen höjdare.
Fast jag kommer ihåg när jag var liten och var sjuk.
Det var inte så tokigt. Om man inte var jättedålig vill säja, som halsfluss och sånt. Då är det inte roligt.
Men bara så där lite lagom sjuk.

Min mamma fixade alltid så mysigt när vi var sjuka. Hon luftade mitt rum medans jag åt frukost eller satt och väntade, bäddade sängen så hårt att det såg ut som  att lakanen strukits på plats och det var svårt att krypa ner bland de nyluftade täckena igen.
Sedan så fick vi alltid äppleklyftor och saftglas på sängkanten.
Ja det var härliga tider ;)

Fast nu.
Nu är det en helt annan sak och om det pratade jag och Älsklingen här-om-dagen. Förut, i en annan tidsepok av våra liv så kom vi ihåg att vi kunde vara förkylda så där en två gånger om året och alltid var det lite lätt förkylda. Så man kunde gå och jobba utan problem.
Man led inte speciellt mycket.

Men nu, i den tidsepoken av våra liv där vi befinner oss nu, så är det helt annorlunda. Jag tycker att vi och ungarna är sjuka nästan jämt. Och de sjukorna som vi får, ja som den just nu, en vanlig förkylning, däckar oss helt under bordet.
Jag hade inte gått och jobbat sån här om man så säjer.

Så nu funderar vi över:
-är det för att vi blivit äldre och klarar dessa "vanliga" förkylningar sämre? Hur ska det gå då om vi råkar ut för något värre?
Huvaligen.

-eller är det för att dagens förkylningar är mer agressiva och farligare ;)?
Man kan ju alltid hoppas på det alternativet för det är ju ingen höjdare att man har blivit klen på äldre dar.

-eller är det för att vi fått ungarna nu och barn-baciller är värre än så kallade vanliga? Vi vistas ju i miljöer där det ständigt förekommer förkylda barn. Jag bor i en grotta fylld med snor, pappersnäsdukar, hosta rakt i ansiktet och annat rart som ungarna håller på med.

I alla fall.
Roligt är det inte, att vara sjuk.
Solen skiner ute, sommaren är på G, jag har ett födelsedagskalas att planera och en bikiniform att återerövra. Jag har inte tid att sitta här hemma och tycka synd om mig själv och läsa böcker och knapra praliner ;)

/Y

Skrivet den: 2012-03-13 Klockan: 22:51:01

Mina brysselkål

Fick en kommentar på Facebook från spralliga Anna om att vi verkligen äter mycket brysselkål här nere och jag förstog att den kommentaren skulle komma ;)

Alltså Gran Canaria är inte alls känt för att använda brysselkål i sina traditionella maträtter. Jag tror närmare bestämt att jag ALDRIG serverats brysselkål på någon endaste restaurang här.
Varför dyker de då upp så mycket i mina "Yohanna trixar i köket"?

Jo jag har en liten fling för dem just nu och jag hoppas verkligen att det är på övergående. Effekten av brysselkålen motverkar nämligen effekten av mitt jobb med plankan. Hur mycket jag än övar på plankan och kämpar på att få platt mage, så gör brysselkålen att den står i 4 hörn och står ut som om jag vore i 5:e månaden.
Dock är det ju en försvinnande effekt som går över efter ett par dagar, precis som på en pysballong. Om ni fattar vad jag menar ;)

Men Älsklingen har hotat med att gå ut i strejk om jag serverar mer brysselkål och har demonstrativt börjat att peta bort dem från tallriken, TROTS att jag förmanat att sådant kan pappa inte sitta och göra när barnen tittar på.
Vad ska de få för uppfattning om brysselkålen?
Fast jag tror att han i sitt uppgivna magtillstånd inte lägger sån stor vikt vid just barnens brysselkålsuppfostan just nu.
Förståligt.

Ja vad ska ungarna få för uppfattning av brysselkålen?
Förmodligen samma som jag hade när jag var barn. Jag HATADE dem.
Min mor envisades med att göra dem och jag hatade dem.
Tills nu.
Nu har jag börjat att gilla dem och nu så har jag en liten crush på dem.
Och så hittade jag en artiken som faktisk säjer att kroppen förbränner fler kalorier när den smälter brysselkålen än vad brysselkålen själva innehåller. >>>
Fatta va ;)

Visst är det härligt också?
Att man ändrar smak med åren. Att något som man inte gillade förr kan plötsligt bli lyxmat.
Rödkål tex.
Det hatade jag också när jag var liten. Och varendaste julafton så skulle den där äckliga sörjan värmas upp och sprida sin stank i köket.
Nej jag fattade verkligen inte vad det var för speciellt med det.
Tills nu.
Tror ni att det finns rödkål på Gran Canaria?
Ja faktiskt ibland och då talar jag inte bara om IKEA.

Nu när jag sitter och funderar på detta så kanske det vore ett tema inför nästa veckas REAL LIFE. Smaker man har ändrat under åren. (Men denna vecka kör vi ju på temat Sverige >>> och glöm inte att skicka in innan onsdag kväll.)

För visst är det mycket som man har ändrat smak för genom åren. Jag skulle kunna göra en lång lista här. Men febern håller på att stiga igen och jag måste lägga mig i soffan och bli lite ompysslad ;)
Det blir hemmadag i morgon också :( men det är inte klokt att jag kunde få ihop ett så långt inlägg om en sån bagatell ;)

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-13 Klockan: 13:26:24

Lördagens galej

Det märks ju att man inte är så jättevan vid att gå ut. Erfarenheten har liksom gått i graven.
Man är nybörjare på nytt.

Det började redan vid påklädningen då jag upptäkte att strumpbyxorna som jag skulle ha på mig var fulla med fläckar.
Det blev en snabbtvätt och snabbtork.
Fast det var till ingen nytta, för när jag skulle dra på mig dem, stressad av klockans tickande, melodifestivalens pågående och ungarnas skrik vid middagen, japp det gick en maska. Eller maska och maska, det blev ett jättehål.

Ja som sagt, man är inte så van längre...Så blev det så himla stressigt på slutet, fastän jag hade förberett det mesta och börjat i tid. Ja ungarna ville ju inte somna när de skulle, det är ju lag på sånt. Att om mamma ska få gå ut en kväll ja då MÅSTE ungarna bli superpigga precis vid läggdags och nästan orsaka hjärtinfarkt på mamman som får gå hemmifrån med andan i halsen och superdåligt samvete.

Ja och så kom jag iväg utan ett endaste smycke eller dekoration.
Suck!
Varför köper jag dem. Jag lyckas ju aldrig komma ihåg att hänga på mig dem.Kvällen började med att gå på teater. Det var för att en kompis till en kompis spelade annars hade jag aldrig börjat kvällen så. Det är ungefär som att börja en utekväll med att gå på bio, döden. Man kommer därifrån så sömnig och seg så man bara vill åka hem och gosa kudde.

Och detta teaterstycke var heller ingen höjdare så jag satt under 2 timmar och bara väntade på att få gå och äta. Hungern infann sig sakta men säkert och det är ingen höjdarsituation för att koncentrera sig på dåliga skämt.
Men teatern var fin.Och från teatern så gick vi direkt för att äta middag. Klockan 11 på kvällen. Ja detta är verkligen Spanien ;)

Vi skulle egentligen gå till ett annat ställe som vi testade på den här kvällen >>> och var nöjda med. Men så blev vi så desperata att vi hoppade in på första bästa ställe som C hade varit på innan och tykte varit bra.

Men det blev en flopp även det.
Allt det som vi ville äta var slut och priserna var lite i överkant. Till slut så åt vi 4 små friterade ostbitar med marmelad, en tallrik med friterad bläckfisk UTAN något till och en tallrik med stekt ägg och korv + en flaska vin för 460 kronor.
Halva nöjeskassan gick ju där :(
Dit går vi INTE igen och när vi gick ut så såg C att det inte var samma restaurang som hon varit på utan att den hade bytt namn.
Värsta oturen här.Men vi tappade inte sugen utan drog iväg ner på stan och drack lite gin & tonic för att få fart på matsmältningen. De säjer att den ska vara bra för det och vi hade ju ingen annan avsikt med att dricka den ;)Och så taxi ut på nattclub i hamnen tillsammans med en massa annat folk som var lika partysugna som oss.


Ja och här gick timmarna fort, som vanligt. Man kommer ut på nattclub, talar lite med folk, dansar, går på toa, dansar lite till, lite drinkar, mer toa och rätt vad det är så är klockan 6 och stället stänger.
Mest tid spenderar man ju egentligen i barkön och i toakön.


Ja det blev en lyckad kväll trots allt och nu har jag gjort detta. Nu hoppas jag att jag är party-botad för ett tag framöver ;)
Fast man vet aldrig.

När jag kom hem till lägenheten, vid 7-snåret, ja då var hela familjen redan vakna och samlade i sängen. Det var kanske ingen höjdarsituation. Men jag var så trött att jag slocknade på en gång när Älsklingen tog ungarna och gick för att titta på morgon-TV och äta frukost.
Man tackar för det.Resten är historia. Jag var bakis hela söndagen, ja när jag nu vaknade frampå eftermiddagen ;)
Vi försökte se på mellofinalen i sängen men lyckades inte få något flyt i streamingen men hade det mysigt i sängen i alla fall. >>>

På kvällen när ungarna gått och lagt sig så fick jag se finalen och på måndagen så fick jag flunsa >>>.
Ja det är inte klokt vad mitt liv är spännande just nu ;)

/Y

 


Skrivet den: 2012-03-12 Klockan: 21:39:31

Låt 13, 14 & 15, tänk tänk tänk.

J½§#¤%&la, skit, :( , §%¤#&# och mer därtill.
Det var inte bakfylla.
Jag är sjuk.
Förlåt om jag låter gnällig men nu tycker jag VERKLIGEN att detta har gått till överdrift. Hur i 70-singen tänkte de här? Mer sjuk än frisk.
Mitt liv går ju åt skogen ;) I alla fall min "operation fettsanering".

Jag hade nog föredragit lite bakfylla för en gångs skull. Men efter BVC-besök och en liten improviserad morgonrunda så fick jag inse att det nog var en flunsa på gång när febern började att stiga.
Jag har aldrig hört talas om att feber skulle vara en symtom på efter-galej-syndrom.

Eller det kanske är en ny slags baksmälla som kommit.
Man kan ju alltid hoppas ;)

Nu ska jag i alla fall sätta mig i soffan, knapra en Alvedon och glo på TV:n medans jag beklagar mig för Älsklingen.
Under tiden så får ni roa er med mina minnen i Liws musikutmaning. Jag måste komma i fatt. Så det blir hat-tric i låtar:


Dag 13: Låten som spelades jämt på ditt Högstadiedisco.
Jag har ju redan berättat om tryckaren >>> som ALLTID spelades och den ingick alltid i en trio tryckare. Den första var för att kolla läget. Den andra för att repa mod att bjuda upp. Och den tredje för att inse att alla "bra" killar redan var upptagna och stå och tycka synd om sig själv för det och samtidigt försöka se ut som man var jätteupptagen och inte alls brydde sig.

Men för att  bryta tryckartrenden som lagt sig över min utmaning så tar vi en riktig ösare. Eller, den var ösig på min tid och nu kände jag mig helt plötsligt lastgammal ;)

Dag 14: En låt med dina tonårsidoler.
Ja det är väl bara att erkänna, jag hade inga idoler förens jag fick upp ögonen för Carola. Innan henne så hade vi bara lyssnat på föräldrarnas musik hemma. Med Carola så fick jag upp ögonen för idoler och idoldyrkan.

Jag hade Främlings-bandet och just denna låten mimade vi mycket till, min granne Maria och jag. Vi kunde alla orden, alla movesen, minsta steg och min.
Vi var Carola-kopior och aldrig har väl min sorg varit så stor som när jag fick inse att mitt hår var rakare än rakast och att permanenten, som man var tvungen att göra för att få Carola-ruffset, aldrig skulle ta utan jag skulle få gå genom livet med spikrakt hår ;)
Dag 15: Låt som din pappa lyssnade på när du var liten.
Den här var enkel. Min far hade ett band i den gröna Volvon som vi lyssnade på och lyssnade på. Jag kunde alla låtarna utantill. Om så bara på fake-engelska. Ni vet när man som barn inte kan engelska utan lär sig orden som man tror att de är bara genom att lyssna.
Fast nu när jag tänker efter så kanske det inte var min far som lyssnade på detta utan mest vi systrar.
Hmmmm.
Minnet sviker igen.Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig.
God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-12 Klockan: 13:14:06

Måndag: Lista, låtar & läkare

God Förmiddag Måndag!
Solen strålar i Las Palmas, ungarna är fortfarande sjuka och jag är fortfarande bakis ;)

Jajjemen.
Jag kan konsten att vara bakis.
Självklart kommer det reportage från galejet, men först måste vi klara av detta, måndagsmorgon.

Vi var i väg till BVC nu på förmiddagen. Hade fått order att komma tillbaka om febern höll i sig tills på måndagen och det har den ju gjort, på bägge ungarna, så då beställde vi en tid.
Och fick antibiotika.
Till Alexander.
Irma får avvakta.

Och så hade läkaren slut på streptokock-prover så hon kunde inte ta nån odling. Men det blev antibiotika i-fall-att.
En vecka till alltså med medicinering.
Typisk måndag alltså.Men det är ju måndag, så det måste ju bli en lista.


- att jag kunde se på mello-finalen igår. Insvept i en filt, i soffan, med den bärbara och Älsklingen fick titta på sin fotbollskväll ifred. Alla nöjda och glada.
Vad bra den var, finalen alltså.
Och jag tror nog att det var rätt låt som vann. Fast det skulle inte skada med ett lite gladare framförande. Det handlar ju om en glad sak, eller hur?
Att vara förälskad. Det sa hon ju i alla fall.
Nu hoppas jag att jag får tid att titta på eftersnacket i eftermiddag.

- att solen skiner och det har blivit varmt här igen. En riktig helomvändning. Ena veckan 15 grader. Och andra veckan 25. Man hinner inte riktigt med i svängarna.

- att jag fick komma ut på galej i lördags trots att ungarna var krassliga. Jag kom hem klockan 7 på morgonen och då var resten av familjen redan vakna. Just det, var ju så där ;)
Och så var jag bakis hela söndagen men det var SÅ värt det och nu så har jag gjort det och fått det suget stillat för ett tag framöver.

- att Alexander inte klagar fastän han har hela halsen igensvullen och är sjuk. Jag är grymt imponerad. Det är så hemskt när de små lider och gråter och man inte kan göra ett smack för att hjälpa dem.

- att jag bestämt mig för att vi ska äta spagetti till lunch. Brukar gå hem hos ungarna även om de är sjuka. Och är man lite bakis fortfarande så botas det bäst med en stor tallrik pasta ;)
Sen får jag gå ut och gå en redig sväng på eftermiddagen när Älsklingen kommer hem från jobbet för att göra mig av med all pasta-kalori-energi.

- att veckans real life är riktigt intressant och det ska bli så kul att läsa vad folk har varit med om.


Det var det.
Jag ligger efter i Liws musikutmaning igen och måste komma i fatt:
Dag 13: Låten som spelades jämt på ditt Högstadiedisco.
Dag 14: En låt med dina tonårsidoler.
Dag 15: Låt som din pappa lyssnade på när du var liten.

Jag får fundera på det och återkomma.
Nu tillbaka till måndagsbestyren.

/Y


Skrivet den: 2012-03-11 Klockan: 21:44:19

Överlevde

Jag lever.
Men inte mycket mer ;)
Men det var SÅ värt det.Här ligger hela familjen i sängen och försöker titta på mellofinalen på web-TV. Det gick inget bra. Det hakade upp sig alldels för mycket för att ungarna och jag skulle orka titta.
Ändå så hade vi det supermysigt i sängen, bland täcken och kuddar.
Var vänliga och bortse från morgonruffs, pågående omklädning av sänggavel och använda näsdukar. Real Life ni vet ;)


Jag ska istället nu sätta mig i soffan och försöka live-streama finalen igen. Med hörlurarna på ;)
Trevlig söndagsafton.
Återkommer i morgon.

/Y

Skrivet den: 2012-03-10 Klockan: 18:51:21

Real Life - Sverige

Här-om-dagen fick jag en fråga från mysigaste Åsa om jag inte saknar Sverige ibland och det MÅSTE jag framhålla här att det händer något nästan varje dag som gör att jag tänker på Sverige, saknar det och vill flytta tillbaka nån dag.

Inte förens jag flyttade ifrån Sverige så insåg jag hur bra jag hade det där. För jag var väl en som de flesta andra, klagade och gnällde på det mesta som inte fungerade hemma. Utan att se alla saker som verkligen fungerar.
Men man saknar inte kon förens båset är tom säjs det ju.
Så sant, så sant.
Men jag har det ganska så bra här också ;)Det är dags för veckans utmaning av Real Life med temat Sverige. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>

Nu ska inte detta bli ett Real Life där vi hyllar Sverige eller framställer det som världens bästa land utan mer klura fram saker som är lite speciella utan att man kanske lägger märke till det i vardagen.

Mycket som är bra i Sverige och saker som fungerar där får man ju en Aha-upplevelse om när man själv är ute och reser och ser hur det är i andra länder och själv får uppleva hur det är att INTE kunna göra som man brukar eller faktiskt sakna något som man behöver.

Ett annat sätt att märka saker om Sverige på är när folk från andra länder kommer hit och man talar med dem om hur de tycker att det är, hur de upplever saker och vad de har sett som är ovanligt.
Väldigt intressant ;)

Jag ska ta ett exempel.
Andra gången som Älsklingen var i Sverige så firade vi semester där och bodde hemma hos mina föräldrar. Då hade jag redan flyttat till Gran Canaria och gjort mig av med mitt boende i Sverige.
Vi skulle åka hela familjen på en minisemester och startade tidigt i gryningen för att påbörja bilfärden mot målet.

Vi körde genom den lilla storstaden, där det var alldeles folk- och biltomt, för att komma ut på motorvägen. Älsklingen satt tyst och tittade på när min far, den skickligaste bilföraren jag kände tills jag mötte Älsklingen, rattade bilen genom de gatlyktsupplysta trafikljuskorsningarna. Och sedan utbrast han helt förundrat:
- Jäklar vad Sverige är högteknogiserat!

Jag fattade först inte vad han menade så han fick ju förklara. Själv var jag så van vid fenomenet.
Alltså min far körde genom staden. Vid varje rött trafikljus (ja för de blir faktiskt röda på nätterna också, även om det inte finns några bilar) så blinkade min far med helljusen och då slog de ju om till grönt. Så vi behövde aldrig stanna för rött.
Min far fick förklara att varje trafikljus är försett med en ljussensor så, OM det inte finns några inkommande bilar i korsningen, så får man grönt ljus om trafilkljuset märker att det är en bil på väg in i korsningen.
Smart va?

Älsklingen var, och är fortfarande, grymt imponerad över detta och berättar vitt och brett om detta för sina polare.
I Sverige minsann....osv :D
Jättesött!Så veckans Real Life blir att tänka till över situationen i Sverige.
Har du funderat på något speciellt som fungerar väldigt bra i Sverige?
Har du ute på resande fot lagt fått en Aha-upplevelse om Sverige?
Har du hört någon annan, kanske någon från annat land som upptäkt något speciellt med Sverige?
Något du kommer att tänka på?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y

PS Jag har målat naglarna, fast halva pekfingernageln är redan bortslagen
:( , och ska nu börja göra mig i ordning för galej. Försöker uppdatera om make-overen och mellofinalstittandet lite på fejjan
>>> under tiden tills jag ska gå. Vi får se hur bakis jag är i morgon, om jag kommer med något inlägg eller ej ;)
Trevlig afton. DS


Skrivet den: 2012-03-10 Klockan: 12:52:05

UNDERBART lördags-morgons-mys

I dag skulle jag kunna vara sån där jättekäck bloggstylad bloggerska som bara berätta om hur UNDERBART livet är.

Solen skiner och det är UNDERBART sommarväder ute. Jag har varit ute på en UNDERBAR morgonrunda i det härliga vårvädret efter en UNDERBAR nästan sovmorgon då ungarna sov till nästan 8.
Hur jag kom hem och duschade och fick på mig min UNDERBARA morgonrock och så åt vi lördagsfrukost med färskt bröd som jag köpt på hemvägen och UNDERBAR chokladfläta från det lokala konditoriet.

Hela familjen är på UNDERBART avslappnat och glatt humör och ungarna leker och skrattar om vart annat och Älsklingen och jag har tittat kärleksfullt på varandra över våra UNDERBARA busande barns huvuden.
Vi har inga planer för dagen och det känns UNDERBART och ikväll väntar utgång med käckaste väninnan C efter att jag kanske fått slänga ett öga på den UNDERBARA melodifestivalen under middagen. Premiärtur med den nya UNDERBARA guldblusen från H&M planeras och förväntningarna är höga.

Livet leker och jag njuter av fulla muggar :DSå skulle det kunna låta om det inte var för att vi haft en UNDERBAR febrig natt med Irma som gråtit och inte kunnat sova när febern inte ville gå ner. Nu på morgonen så sjönk den dock mha medicinbyte.

Och att jag inte kommer att kunna se på UNDERBARA melodifestivalen live med min familj som jag hade planerat och definitivt kommer att ha UNDERBART dåligt samvete över att jag går ut när ungarna är skruttiga och slösar bort UNDERBARA pengar som vi borde använda till bättre saker.

Och att jag definitivt kommer att vara UNDERBART bakis i morgon och slösa bort hela söndagen med att ligga i sängen och stöna och be om bakispizza med coca cola. Nej CC kan jag ju inte dricka längre sedan jag var med Irma och smaken helt plötsligt byttes. Åh vad jag saknar coca cola ;)

Ja ja allt kan inte vara UNDERBART hela tiden. Det gäller att vara realist.
Men just nu så känns det UNDERBART trots allt ;)

/Y

PS Jag borde ställa mig och prova ut kvällens outfit under ångestfyllda suckar så att jag har det gjort innan det är dags i kväll. Dumt att utmana ödet när man vet att det kommer att bli stresssigt mitt i vällingtider och sövning av barn. DS

Skrivet den: 2012-03-09 Klockan: 23:55:52

Dag 12:En engelsk låt ni sjöng i mellanstadiet.

Fredagskväll.
Ungarna sover, veckohandlingen avklarad, den obligatoriska fredagslunchen hos svärmor avklarad och jag kom även i väg på en snabb runda med barnvagnen i den sista eftermiddagssolen.
Denna veckan är avklarad. Punkt slut.

Men BÄGGE ungarna är febriga och sjuka igen och det är ju förståss tråkigt.
Vi var iväg på Irmas kontroll på BVC och lagom tills vi skulle iväg på den, när jag väckte henne efter hennes lur, så var hon varm, varmare än normalt. De tillhörande vaccineringarna till kontrollen blev inte av, läkaren ville inte chansa. MEN hon trodde inte att det var streptokockerna som kommit tillbaka.
Hoppas hoppas.

Alexanders hals blev kikad på och hon såg inga beläggningar, så det blev avvaktning över helgen. Ingen starkare medicin skrevs ut idag. Det känns både si och så.
Bra för att det känns inte bra att han ska äta så mycket medicin under så lång tid.
Oroligt för att BVC stänger nu under helgen så blir det värre blir det hemska slum-akuten som vi måste vända oss till.
Men jag hoppas så att doktorn har rätt och detta är bara en vanlig förkylning som opassligt kommit direkt efter halsflussen.

DOCK berättade hon en förhoppningsfull sak, att det är väldigt sällsynt att barn under tre år får halsfluss. Det fastnar inte på dem och det vore ju underbart om Irma kunde få slippa detta.
Det blir att avvakta och se under helgen.
Och att hålla ALLA tummar och tår för detta.


Det är klart att Liws musikutmaning skall uppdateras och idag så handlar det om:
Dag 12:En engelsk låt ni sjöng i mellanstadiet.

Herre gud, minnet är ju inte det bästa, jag kan inte ens komma ihåg att vi hade musiklektioner i mellanstadiet.
Sjöng vi någonsin i skolan på den tiden?
Och på engelska?
Nej jag få lämna walk over på den och i stället berätta om en låt på engelska som vi SPELADE i HÖGSTADIET.
På högstadiet hade vi musik som ämne och i det så var en lärare vid namn Eivor eldsjälen. Hon kunde plocka fram det musikaliska i oss alla och vi fick lära oss musik när det är som bäst, med glädje.
Jag älskade hennes lektioner.

För ett tag sedan så fick jag höra att hon inte finns bland oss längre utan fick gå vidare till en bättre plats alldeles för tidigt i livet.
Det här är till dig Eivor.

Vi var 4 högstadieklasser i varje årskull och varje klass fick den enorma upplevelsen att lära sig spela, en av just den klassen egen vald låt. Varje elev spelade ett instrument och när vi kunde låten och kunde spela den samstämmigt fick vi möjligheten att åka till en studio och spela in den för att sedan få med oss inspelningen hem som ett minne för livet.
Ja, jag sa ju att denna läraren var en eldsjäl som brann för sitt ämne.

Våran klass valde just denna låten och jag fick spela akorden på piano tillsammans med en kille som spelade melodin. Varför jag på piano?
Jo på grund av de där förhatliga pianolektionerna som jag tagit när jag var liten. >>> 
Kanske trodde Eivor att jag på något sätt hade talang för piano eller att jag hade i alla fall lite hum om hur man spelar.
Ack så fel hon hade ;)
Men det visade jag inte, utan pluggade in pianoakorden precis som man lär sig en matematisk formel, som jag ju är bättre på.

Men vilken upplevelse det var.
Och fortfarande så är det henne, vår musiklärare Eivor som jag tänker på när jag hör denna sången. Trots att det inte var någon som sjöng utan vi spelade bara.

Eivor ♥

/Y

Skrivet den: 2012-03-09 Klockan: 12:47:49

Fredagsvägning helt enkelt

Vi gick upp precis som vanligt i morse, förutom att ungarna vaknade INNAN väckarklockan.
Så går det när man lägger dem tidigare.
Det var ju meningen att de skulle sova längre idag för att inte bli så trötta på eftermiddagen.
Men tji fick jag.
Uppe innan tuppen alltså.

Och när vi skulle äta frukost så klagade Guldklimpen på ont i halsen och när jag tog tempen på honom hade han 37.8 grader.
Åh nej!
Inte igen.
Så det blev ingen skola idag.

Vi ska iväg till doktorn på Irmas 18-månaderskontroll (något försenad men det bär jag skulden för) senare idag och då ska jag passa på och be dem ta en halsodling på Alexander på en gång.
Fast han sa att han kände sig mycket bättre och inte alls hade ont i halsen, när han förstog att man var tvungen att ligga i sängen och vila när man var hemma från skolan och var sjuk ;)

FREDAGSVÄGNING
-1,1 kilo!!!!!
Solen skiner, vågen visar positivt besked och det är fredag.
Kan det bli bättre?

Ja nu blev jag verkligen glad och på fredagshumör. Och samtidigt så blir jag lite skrämd av mig själv.
Ska det vara så att vågen bestämmer över mitt humör?
Förra veckan >>> så blev jag deppig och ledsen och det höll i sig över hela helgen. Idag är jag glad som en lärka och känner att livet leker.
Det borde inte vara så. Vågen borde inte ha sån stor makt över mitt liv. Ändå är det så.
Fast inte så länge till ;) om jag får bestämma.

UTVÄRDERING
Efter förra helgens "jag-tycker-så-synd-om-mig-och-ingenting-jag-gör-hjälper"-inställning så fick jag nog av mitt gnäll och bestämde att jag skulle ha en millivecka.

Stenkoll på mat och motion.

För det är ju så till syven och sist att går man inte ner i vikt så är det något som är fel. Och handen på hjärtat så hade jag kanske börjat att slarva nu när stegräknaren gått sönder, vi hade smaskat semlor och helgens mys baske mig gått till överdrift. Pluskontot blev helt enkelt för stort för kroppen att ta hand om. Och så en sjukvecka på det.
Ja, jag erkänner. Jag fuskar ;)

Så denna veckan så har jag gått morgonrundan, skol-lämning och hämtning + en runda på eftermiddagen om vi inte har gjort något speciellt.
Jag har bara ätit smal-mat från pärmen och inte tjuvat något annat.
Bara ätit frukt till mellanmål om inte en SUPERliten isglass på Ikea här-om-dagen räknas. Fast jag smakade inte på korven i alla fall.
Nu återstår bara helgen och verkligen försöka att inte överdriva gottandet. Lite får det ju bli. Men på sista tiden har det verkligen varit överdrivet.

Och jag fick min belöning :D
Nu är det bara att fortsätta på samma spår.
Det blir ju lätt så här när man gör en lång förändring. Man blir bekväm och tror att allt "bara är en liten bit som inte gör nån skada". Till slut så slår ju bägaren över.
Då får man ta sig i kragen och tillbaka på banan igen.

Till sist och om inget annat hjälper, så får jag väl börja räkna kalorier och göra matlistor igen.
Men det är verkligen sista utvägen.

Det var denna veckan, vecka 8 (verklig tid är 1 år och 6 veckor sedan jag startade).
Mat - CHEK!
Stegmål - CHECK!
Plankan - CHECK!
Och 4,2 kilo till målvikt.
En bra vecka som jag hoppas kunna fortsätta i spåren på.
Hur har det gått för er?

Skrivet den: 2012-03-08 Klockan: 23:54:53

Irma 19 månader ♥ Lillskatten

I går var det dags igen, en månad har återigen gått och Irma fyllde 19 månader.
Ibland känns det som att hon följer samma utveckling som Alexander och gör samma saker och kan samma saker som han kunde i denna ålder. Men för det mesta så känns det som att hon är helt annorlunda, utvecklas på ett helt annat sätt, reagerar annorlunda på saker och ger mig för det mesta stort huvudbry.

Den som trodde att bara för att man har ett barn sen tidigare så har man erfarenhet, kan tänka om. Det som man lärt sig från tidigare barn och saker som fungerat med denne, fungerar med största sannolikhet inte nu.
Jag känner mig som en nybörjare igen.
Ja förutom då att byta blöja.
Det är jag en fena på ;)

Och jag funderar mycket på om skillnaderna beror på att hon är tjej, om det beror på att hon är andra barnet eller om det helt enkelt beror på att hon är en helt egen individ.
Ni vet det där med arv och miljö.
Det kommer vi aldrig få veta, vad det beror på.

Tex så är Irma väldigt kärleksfull av sig, på ett sätt. Hon kommer och pussas, vill gosa, hon gosar med sina mjukisdjur på ett sätt som Alexander aldrig gjorde. HAN gör det däremot nu, när han ser att Irma gör det.
Jag har till och med sett Irma leka med två docker och att de pussades emellan.

Men på ett annat sätt så vill hon inte gosa. När hon blir arg så vill hon inte bli tröstad, då kan hon skjuta bort en. Eller när hon kommer och ska ligga i vår säng så kan hon putta bort en istället för att krypa intill.
Lite Dr Jekyl och Mr Hyde över henne ;)

Annat "tjejigt" som hon håller på med är att hon älskar kläder och skor. Hon vill prova, ha det på sig och tycker om när folk säjer att hon är fin. Då riktigt ser man hur det lyser om henne.
Hon kan redan ordet guapa, som betyder vacker på spanska och nyper så fint i sina kläder när man säjer det till henne.

Halsband, armband och väskor är annat populärt att leka med. Jag kan inte komma ihåg att Alexander brydde sig så mycket om sånt SÅ tidigt. Nu-för-tiden är det fullt slagsmål om mina accesoarer här hemma.

Annars så har vi haft en väldigt "jobbig" månad här hemma. Irma är runt-om-kring och över-ALLT. Allt ska hon plocka med. Allt vill hon undersöka. Allt vill hon leka med.
Läste någonstans att en 1,5-åring kan roa sig med vad som helst. Men aldrig mer än i 5 sekunder.
Och så är det här hemma.

På den timmen mellan frukosten och hennes tupplur, så hinner hon få till ett sådant tillstånd på lägenheten att det ser ut som att en bomb har exploderat.
Och det är ingen idé att plocka undan, för 5 minuter efter att hon vaknat så ser det likadant ut igen.

I mitt burkskåp med alla Tuperware-burkar, råder det undantagstillstånd nu. Jag bryr mig inte mer.

Plastreturbehållaren har jag fått flytta upp på tvättstället så hon inte kommer åt dem.

Diskmaskinen kan ALDRIG stå öppen. Inte ens glipa lite. Då kommer hon in.

Alla dörrarna till toaletterna måste stängas. Hon är ute efter toaborsten.

Skötväskan som hänger på vagnen måste tömmas på sitt innehåll i fickorna och dragkedjan till stora facket dras igen. Fler än en gång har jag hittat henne i ett hav av våtservetter. Vet ni HUR många det är i ett paket? Och hur man får tillbaka alla i detta paket?

Hon har rivit sönder flertalet av Alexanders barnböcker.

Vardagsrummsbordet måste stå på ett speciellt sätt så att hon inte kommer åt cd-hyllan eller knapparna på TV:n och DVD:n.

Ja det är mycket man måste tänka på för att förenkla vardagen och se till så att hon inte råkar ut för någon olycka.
Men hon vet precis vad som hon får göra och vad som inte gör mamma lycklig. Tex toaborsten. Hon gör ingenting med den. Hon bara tar den och kommer med den. Precis som att hon ville säja:
-Titta nu. Nu har du inte vaktat mig ordentligt igen ;)

Och det hon inte når upp till, det har hon lärt sig att hämta tand-borstnings-pallen från badrummet till.Samtidigt som det har varit "jobbigt" med detta Irma-pillande på saker, så har hon haft en slag kris under denna månaden. Första veckan så gick allt bra. Hon sov bättre och bättre på nätterna och åt bättre och bättre om dagarna.
Hon var glad.

Men så blev hon förkyld.
Så fick Alexander och jag halsfluss.
Och så blev det tjall på ruljansen.
Hon började att sova jättedåligt på nätterna. Vaknade och grät/skrek. Det verkade nästan som att hon hade jättehemska mardrömmar. Hon var inte riktigt vaken men somnade heller inte om.
Vi hade henne i vår säng och försökte visa att vi var där.

Men så mycket mardrömmar?
Dagar då det inte ens hade hänt något speciellt som kunnat ge upphov till sånt.
Vi var förbryllade och hela familjen sov dåligt. Ja inte Alexander då. Han har blivit ett proffs på att sova om nätterna ;)

Så började hon äta dåligt om dagarna. Det var ganska ok på frukosten, en vällingflaska innan vi gick till skolan. Och en yoghurt och lite smörgåsbitar till frukost.
Men till lunch, nästan inget.
Till middag lite bättre.
Även om det inte var nån risk för att svälta så blir man ju som förälder väldigt orolig och nojjig.

Det blir ju en ond cirkel. Äter dåligt, sover dåligt = dåligt humör mest hela tiden.
Så har hon börjat att peta sig i näsan. Sticker in hela fingret och verkar nästan lite besatt av det.
Klart att allt detta tillsammans så blir vi ju oroliga.
I morgon har vi tid hos doktorn. Hon får kika och undersöka så får vi se vad hennes åsikt är.

Just detta med att äta dåligt är ju jobbigt. Jag kommer ihåg att Alexander hade en sådan period just runt 1,5-års åldern. Under en hel månad tror jag, eller mer, så vägrade han äta. Bara vällingflaskan på kvällen.
Han blev jättemager och jag grät vid varje måltid.
Men man ska ju försöka att inte göra för stor grej av det. Hur lätt som helst ;)

Nu med Irma så har vi ju försökt som galningar. Middagssången blev ju "Litet hus i skogens bryn". Och senare så kom även flygplanet och klappa i händerna när garaget öppnade och maten åkte in.
Ja vi har bett oss åt som pajasar, fast jag vet att man inte ska.
Jag hoppas att vi kommer att skratta åt detta nån gång i framtiden.

Det har varit så att hon har sprungit runt benen på mig när jag lagar mat och gnäller för att hon är hungrig. När vi väl sätter oss och ska äta så är det någon detalj som får henne att bli rasande och så kan hon INTE äta.
Hon går i baklås.
Då måste man komma på nåt sätt att omstarta på.
In en sväng i sängen med nappen ett tag.
Hitta nån rolig leksak som kan distrahera.
Sätta på TV:n.
Sjunga en sång.
osv.

Det har varit svårt.
Hon kan till exempel peka på något på bordet som hon vill ha. Jag ger henne något som jag tror att hon menar. Hon blir förbannat och slår till min hand.
Jag ta en ny sak.
Inte den heller.
Och så kan det hålla på tills jag visat alla sakerna på bordet. Och inget har hon velat ha.
Precis som att hon själv inte visste. Bara att hon ville vara arg.

Men om man väl lyckas att distrahera henne så äter hon.
DET är det mest mystiska.
För annars så skulle man ju kunna tro att hon inte var hungrig, att hon inte gillade maten eller något annat.
Men om hon väl sätter igång och äter så glömmer hon bort att hon bestämt sig för att inte äta.
Mycket överledningsmanövrar har det varit.

Det hela handlar väl om att hon håller på att gå från att vara bebis till att vara barn och hon kan fortfarande inte göra sig förstådd.
Hon kör fortfarande med bebisgrejjen att gråta så fort som hon vill ha något eller något går henne emot. Hon ber inte om saker, för hon kan inte prata. Och det gör väl henne frustrerad.

Annars så går talet frammåt.
Mamma och pappa till alla människor, huller om buller.
Ale till alexander.
Ma eller ima till sig själv.
Batt till vatten.
Papas (chips på spanska) till chips, kex etc när hon är hungrig.
Kaka (bajs på spanska) när hon behöver bytas på eller när hon vill ha uppmärksamhet. Inget får väll föräldrar på allerten såsom en fylld blöja ;)
Hola (hej på spanska) och så vinkar hon till hela världen.

Och fler saker som kan vara ganska så svårt att urskilja. Men om man sätter sig ner och leker "säj efter mig" så kan man få höra både det ena och det andra.

Ja mer har det väl inte hänt. Inga tänder på G. Men vi har haft fullt upp med ovanstående.
Det har varit denna, den 19:e månaden.

/Y

PS Strumporna, jag får inte glömma strumporna. De hatar hon och sliter av sig så fort som hon får chansen. Hoppas värmen kommer snart så jag kan slippa oroa mig för hennes kalla små fötter. DS

Skrivet den: 2012-03-08 Klockan: 23:54:35

En förklaring :(

Uff!
Nu blev det tokigt här.
Jag känner att jag behöver försvara mig och det behöver jag inte. Inte här inne.
Men kanske en förklaring.

Ja, jag kom hem med en hysteriskt trött Alexander som skrek som en galning och jag gav honom en örfil för att han skulle komma till sans. Ingen misshandel. Inget han fick ont av. Men inget som jag är stolt över.

Jag har aldrig gjort det innan.
Jag tycker inte att det var rätt.
Jag vill inte bortförklara.
Och jag är inte för barnagning.

Jag tog bort texten för jag blev ledsen över kommentarerna som jag fick, att jag borde anmälas osv. Men kommentarerna står kvar.
Jag står för det och det var så det gick till.

Jag försöker alltid att berätta här på bloggen hur det är på riktigt. Att jag som förälder många gånger gör saker som jag inte tycker är bra. Saker som jag svurit på att aldrig göra.
Men jag är bara människa och jag gör fel. Och jag blir ledsen över det. Och om detta har jag talat ut om med Alexander.

Och jag jobbar ständigt på att bli en bättre mamma.

:(

/Y

Skrivet den: 2012-03-08 Klockan: 15:57:00

Köttbullar med mos

Idag vankas det husmanskost i Familjen Ode-Medinas hem.
Jajjemen, man kan ata husmanskost aven om man bantar. Vilket jag ju inte gor ;)

Potatismos och kottbullar star pa menyn.

Alltsa det ar bara att koka tva delar potatis och en del morotter och sedan mixa det med stavmixer.
Mer behovs inte.
Blir det for trogt kan man halla pa lite mjolk.
Och sa salta och smaka av.

Kottbullarna rullar jag av bara notfars. Men i Sverige sa har ni ju sa manga bra alternativ. Fettsnala och light och latt och smala korvar och kottbullar.
Det ar bara att valja.

Jag serverar med tomat och lok-sallad och mina brysselkalare.
Ungarna far smor i moset och nagra korvar till kottbullarna ocksa.

Smaklig lunch!

/Y


UPPDATERING
Behöver jag berätta att detta blev en succe här hemma och ungarna smaskade och åt utan en endaste påminnelse. Vilket är mycket sällsynt i denna familj ;)
Fem välförtjänade gafflar av fem. Lättlagat, gott och nyttighetskänsla.
Skrivet den: 2012-03-08 Klockan: 13:09:27

Nyklippt gräs, MTV och fler låtar

Jag och Irma tittar alltid på MTv när vi äter frukost. Det är mitt sätt att hålla mig uppdaterad med vad som händer i musikväden där ute. Jag lyssnar ju nästan aldrig på radio. Om jag inte sitter i bilen försåss, och den åker jag inte i SÅ ofta.

I alla fall.
På mornarna så har de Top 10 med olika teman och idag var det soundtracks. Det började med:
Everything I do från Robin Hood
fortsatte med
My heart will go on från Titanic
och mer
Hungry eyes från Dirty Dancing

Herre gud vilken feeling jag fick.
Vilka filmer, vilka låtar.
Och vad gammal jag blivit.
Detta måste ju vara för mina barn som när min mor tjatade om Greese när jag var liten.
Hå hå ja ja ;)

Innan detta, när vi var ute och gick morgonrundan, så låg det en doft över mitt kvarter. En angenäm doft och inte den vanliga av hundskit i värme, avgaser och sopor.
Nej doften av nyklippt gräs.
Man höll på att klippa gräset i alla rondeller i området.

Finns det nån härligare doft?
En doft som direkt tar mig tillbaka till Sverige, semestrar och sommarlov.
Och framför allt vår.
Så fick jag sommar- eller rättare sagt vår-feeling också.
;)

Men jag skulle ju komma fram till musikutmaningen visa alla dessa minnen. Dags att rota i minnenas arkiv och få fram några låtar från det förflutna....och nutid.

Dag 10: Världens bästa låt enligt dig när du var 10 år.
1983, lyssnade jag på musik då?
Enligt Wikipedia så hände detta i musiken just detta år. >>>

Det självklara över det mest självklara är ju att detta år , när jag var 10 så tyckte jag ju FÖRSTÅSS att Carola med Främling var den bästa låten i världen.
Det fanns inget annat då ;)
Det var det som fick mig att börja lyssna på musik.

Men idag får ni se en annan låt som kom detta år och som blev en hit i mitt liv, fast lite senare.
Och filmen, filmen.....oh
Dag 11: Låt du kan spela på valfritt instrument.
Jag kan inte spela ett endaste instrument.
Sorjligt men sant.
Jag är nog väldigt omusikalisk.

En gång i tiden så gick jag och min lillasyster på väldens tråkigaste pianolektioner och DÅ kunde jag de tre fösta takterna på denna. Mer blev det inte.
Suck!
Det blev ett riktigt minnenas inlägg idag.
trevlig förmiddag på er.

/Y

Skrivet den: 2012-03-07 Klockan: 22:58:47

Sammanställning av Real Life - Parfymer

Jag tycker om parfym.
Jag tycker om att lukta gott.
Jag tycker om att lukta mycket.
Och jag tycker om när andra luktar gott OCH mycket.
Vad gott sedan är, det är ju en annan femma och det varierar från person till person. Ni har väl hört det där om att samma parfym luktar olika på olika människor.
Så är det ;)Faktum är att en av de saker som jag fastnade för hos Älsklingen var att han luktade så gott.....och just mycket.
Och att han aldrig pillar sig på snoppen. Men det är en annan historia ;)
Just parfymen han hade när jag träffade honom på solsemestern hade jag aldrig luktat på innan och jag hade definitivt inte luktat på en karl som luktade på ett sådant sätt.

Svårt att förklara.

Han använder/använde parfymen JOOP och jag blev helt hypnotiserad av denna kryddstarka doft. När jag kom tillbaka till Sverige efter semestern så gick jag varje dag efter jobbet för Åhlens parfymavdelning i Nordstan och luktade på denna parfymen.
Jag gick till och med så långt att jag hade med mig en halsduk som jag sprutade full med doften och sen så sov jag med den på kudden.
Så man bär sig åt ;)Andra som bär sig åt och berättar om detta i veckans REAL LIFE är:

- Ewa är en tjej som gillar syrliga parfymer och berättar hur hon som 17-åring fick just Chanel no 5 av en kille. Just den är väl inte så känd för att vara just citrusaktig, men hon lärde sig att tycka om den DÅ. Idag skulle hon inte köpa den.
Äldre och visare ;)

- Madredetres visar upp en parfym som hon köpte när hon var på Teneriffe (som ön verkligen heter), Blax XS. Hon har konstaterat att parfymer, som just denna, passar bättre på solsemester i varmt klimat och känns liksom lite bortkomna när de kommer till kalla Sverige.
Då får du ha den som semesterparfym då ;)

- Carina lyckades bloggstyla den överfulla parfymhyllan och fick fram inte mindre än tre parfymer. Dock skulle alla kunna kastas utom en, den som hon använder. Gucci rush. Ful flaska men god doft.
Sån tur att det inte är flaskan som är det viktigaste då ;)

- Ann-Mari använder bara en parfym och den kunde hon ha köpt enbart på beskrivningen:
"Boss Orange är inspirerad av den mångfacetterade kvinnan och karaktäriserar modern kvinnlighet."
Hon tror att marknadsföringen på parfymen är väldigt viktig och att man kan identifiera sig lite med dem.
Då vet vi hur du är nu då ;)

- Freja hade hittat en parfym som hon gillade och använde ofta, Rochas Mystere de Rochas. Men så tappade hon luktsinnet och när hon fick tillbaka det så fanns inte parfymen att köpa längre. Fast då hade den i alla fall varit med om ett äventyr som innefattade att doftdekorera en städskrubb på logementet.
Lyxigare städskrubb gick inte att finna va ;)

- Annelie berättar att en av hennes kompisar var modell för deo-sprayen DATE och fanns på etiketten. Kommer ni ihåg DATE? Den fanns i olika färger med olika tjer på framsidan.
Jisses vilka minnen som kom fram.

- Petra fick en presentförpackning av sin man en jul. 5 stycken parfymer från Lancome. Lite skeptisk var hon i början för det är ju väldigt svårt att köpa parfym till någon annan. Men se, de blev hennes favoriter och är det än i dag. Fast vid olika tillfällen, beroende på vilket humör hon är på.
Se de kan karlarna ibland, när de vill ;)

- Fru Visp använder inte så mycket parfym och har lärt sig att köpa SMÅ flaskor med dofter hon gillar. OM hon köper. Att använda parfym är för henne förenat med lyx och semester. Att gå in i tax-free-shoppen och lukta är en riktig flärd och ofta kan hon komma ihåg en speciell doft och en speciell resa när hon kände just den doften.

- AnneliH brukar köpa parfym när hon kommer ner hit till Gran Canaria eftersom det är så mycket billigare här nere. Dock har hon också konstaterat, precis som Madredetres, att parfymerna luktar inte samma när de kommer hem. Hon har till och med fått slänga parfym som luktat för stark när hon kommit hem.
Så då får du ta och ha en semesterparfym du också. En riktig lyx ;)

- Marie använder Kenzos Flower som sin dagparfym och den hittade hon faktisk när hon modigt nog gick just fram till en dam som luktade gott i snabbköpet och frågade.
Man ska inte vara blyg. Då hittar man inga parfymer/skatter ;)

- Jenny som går hemma och väntar på att få åka till BB just nu, berättar att hon brukar köpa just Diors Jadore när hon är ute och reser och kan fynda parfymer. Dock har hon inte varit ute på parfym-shoppar-resa på länge så skåpet gapar tomt efter denna favorit.
Och och inte är det väl så troligt att du kommer iväg under den närmsta framtiden heller ;) Lycka till!

- Gardenhouse som visar upp två favoriter, ACQUA di GIOIA från Giorgio Armani och Eden från Cacharel, berättar att hon köper en parfym, använder den och så köper en ny doft när den gamla är slut. Det är ju halva nöjet med parfymer, att byta.
Det finns så oändligt många goda parfymer där ute. Bara att prova sig fram ;)

- Anna visar bland annat en av sina parfymer just nu, Dolce Gabbanas Le Bateleur, som hon faktiskt fått av sin bror som var lite tveksam till att köpa en parfym som stog på herrhyllan åt sin syster.
Men se till att använda den nu Anna, innan den blir FÖR gammal ;)

- Ansibeckis mormor gav alltid en parfym till alla sina barnbarn varje jul. En jul fick Ansibecki Fenjal i present och den ville hon spara på så länge att den faktiskt blev gammal och doftlös.
Nu för tiden använder hon inte så mycket parfym. Men flaskorna från mormors julklappar finns kvar som fina doft-minnen.

Oj oj oj så mycket dofter, parfymer och minnen. En sak som slog mig, är att det kom upp VÄLDIGT många ungdomsminnen med just Mysk-parfymen. Och det inkluderar även mig.
Vilken omåttligt populär parfym det måste vara/var/är.

Tack så jättemycket för allt deltagande och nästa vecka kör vi igen.

/Y

Skrivet den: 2012-03-07 Klockan: 16:06:25

Asiatisk fläskgryta

Älsklingen var hemma nar jag kom hem fran skolhamtningen idag.
Skont!
Da far jag trixa i koket i lugn o ro.

I dag ska det bli flaskgryta med asiatisk tuch och jag ska fa anvanda min nya stekpanna fran Ikea. Stekpannor ar ett aber. Det gar at manga under en livstid om man inte koper med kvallitet. Sa nu nar mina gamla borjade ha sett battre tider sa slog jag till pa en riktig tungviktare nar vii var pa Ikea har-om-dagen.
Nu far vi se hur lange den haller.

Vi kor i gang med grytan:
Satt pa en kastrull med ris.
Med en kyckling-buljong-tarning i.
JAG slanger i ett halvt paket med brysselkal efter halva tiden. Men det ar jag och for att jag snoat in pa just brysselkal nu ;)Strimla en flaskfile eller annat magert flaskkott.
Stek i LITE olja.
Hall i 4 hackade vitloksklyftor.
Strimla en stor bit vitkal och hall i stekpannan.
Strimla ocksa en rod paprika och stek med. Nu hade jag ingen paprika hemma men val en burk konserverad som jag skulle ha till min pizzasallad som jag ska gora nar jag far tid. Den fick satta livet till och ga in som ersattare i denna ratt.
Ror runt i stekpannan och stek upp allt tills kalen blir mjuk.

Blanda i en skal:
4 dl vatten
2 msk balsamvinager
2 msk kalvfond
1 msk mald ingefara (jag hade inget sant hemma heller men sa fick jag tag i en ingefarskola som jag fatt av min lillasyster nar hon var pa besok. 2 av den loste jag upp i en kopp VARMT vatten och sa anvande jag det istallet. noden har ingen lag)
4 tsk farinsocker eller vanligt som jag anvande
4 tsk maizenamjol
Vispa runt i sasen och hall i stekpannan.
Ror runt och ta av nar det borjat att koka och tjockna till sig.

Ungarna fick extra smor i riset och sa mixade jag sasen med lite kräm fräs for att mjuka upp smaken.

Smaklig lunch!

/Y

UPPDATERING
Ytterligare en bra rätt, fyra gafflar av fem. Kunde vara lite mer smak på den. Jag gillar när det smakar mycket. Nästa gång ska jag prova med färsk riven ingefära. Det kanske brer på smaken lite.


Skrivet den: 2012-03-07 Klockan: 13:24:30

Yohanna tycker melodifestival, del 2

Det får bli en liten festivalspecial denna veckan eftersom jag säkert kommer att bli hjärntvättad och ha svårt att tänka på annat nu när jag måste titta ifatt på fyra deltävlingar och en andra chans innan lördag.
Första delen berättade jag ju om här. >>>

Och redan kort efter denna festivalfrukost så körde jag på med ännu ett avsnitt av melodifestivalen, deltävling 2 till lunchen.
Varför ändra på ett vinnande koncept?
Och nu var ungarna med på noterna och hade hajjat vad det handlade om. Det vankades festivalyra ;)

Deltävling 2 i Göteborg den 11 februari
1. Ulrik Munther – "Soldiers"
Dom säjer att denne killen snart ska fylla 18 men jag får lite Emil i Lönneberga känsla. Lite Bollibompastuk.
Och varför så tråkigt uppträdande och kläder?
Låten är väl bra men lite smaklös och kommer liksom aldrig igång.
Ingen vinnare.
Fast jag blir grymt imponerad av någon som kan spela gitarr OCH munspel på samma gång.

2. Top Cats – "Baby Doll"
Ja låten är det väl inget fel på, äntligen lite drag. Men versen lovar liksom lite mer än var refrängen klarar. Hänger ni med?
Det blir liksom aldrig så där bra som det skulle kunna bli med Rock´n Roll.
Och så scenkläderna, NEJ. Man kan väl vara finklädd även fastän man är utklädd till 50-tal.
Körtjejerna är de enda som ser fixade ut och det är synd tycker jag.
OCH så blir jag helstörd på när gruppmedlemmarna ska hålla på och spexa in i kameran. Suck!
 
3. Sonja Aldén – "I din himmel"
Detta verkar ju lovande, Sonja som är proffsig, snygg klänning snyggt framträdande MEN en låt som jag vet inte hur den kom med här. SÅ tråkig.
NEJ!

4. Andreas Lundstedt – "Aldrig aldrig"
En till proffsig artist. Snygga kläder, snygga manliga dansare i bakgrunden ;), snygga moves ja snyggt uppträdande helt enkelt. Men en ack så tråkig låt. Passar hemma och städa till. Lite Orup över det. Men den kommer liksom aldrig igång och det blir aldrig något drag i den.
 
5. Timoteij – "Stormande hav"
Jag gillar verkligen låten, det gör jag. Den är trallvänlig, rycker med mig, tonartshöjning + brygga och allt annat en schlagerlåt behöver. Men jag gillar inte Timoteij. Känns som en parodi på vad andra länder tror att svenska flickor är och beter sig, en riktig klycha.
Men låten sätter sig....hos mig.

6. David Lindgren – "Shout It Out"
Det här en typisk fälla. Jag SÅG låten och lade inte märke till den, glömde bort den, tykte den var tråkig. Men så gick den och vann och jag fick LYSSNA på den igen och den är bra. Eller refrängen är bra. Men uppträdandet, klädseln och hårstylingen MÅSTE bytas.
Huvaligen. Grått, tråkigt och ledsamt.
Det enda som får godkännt är de vita tennispjucken och de kvinliga dansarnas smokingkostymer.
 
7. Mimi Oh – "Det går för långsamt"
Nej nej nej!
Refrängen är väl LITE medryckande...ett tag. Och uppträdander är väl OK. Men det är bara en för hemsk låt.
Punkt slut.

8. Thomas Di Leva – "Ge aldrig upp"
Ja detta var ju en typisk Tomas-låt och jag är inget stort DiLeva-fan. Men låten är bra, uppträdandet bra och rikligt med färgkonfetti. Sånt gillas.
Konstigt att denna inte gick vidare.

Det bästa hittills har varit Helena Bergströms gråtattack som hon naturligtvis är proffs på och nästan har fått en Oscar för.
Dock var det för lite näsläckage i just denna tycker jag. Det brukar ju både spruta om ögon, mun och näsa annars när hon är igång.
Ett riktigt proffs.

Fast när hon satte igång så var jag ju tvungen att förklara och ge lite bakgrundsinformation till Älsklingen, som inte är uppvuxen med vare sig Änglagård eller andra Collin-filmer.
Då kan det vara svårt att förstå det roliga.

Annars så har pausunderhållningen och programmledarna varit ovanligt bra. Tjejerna är ju inga proffs-hallåer och det märks ju, men det är det som är lite med charmen. Att det blir liksom lite folkligt tokigt, fast ingen som försöker att diva sig.

Parodierna på festivaltittarna är kalasroliga, SÅ träffande.
Vem är det jag är då?
Ja det måste väl vara tjockisen då, som har regler för allt och verkligen koll på detta med festivalen. Eller jag kanske ska säja att det VAR jag på den tiden det begav sig. Nu har jag som sagt tappat lite konceptet här på grund av boende i fel land och barntider som inte klaffar med sändningstider.
Jag försöker komma ikapp och titta igen.

Yohannas final hittills är:
1. Marie Serneholt med Salt and Pepper
2. Loreen med Euphoria
3. Timoteij med Stormande hav
4. David Lindgren med Shout i out

Andra chansen enligt Yohanna
1. Afro-Dite med The boy can dance
2. Abalone Dots med På väg
3. Top Cats med Baby doll
4. Tomas DiLeva med Ge aldrig upp.

Ja jag har inte många rätt här, det är jag medveten om. Antingen är det jag som börjar att bli gammal och inte hänger med i mello-svängen. Eller också så har melodifestivalutbudet ändrats på sista tiden.

Hoppas att jag får tid att titta på fler avsnitt idag.
Jag fortsätter.

/Y

Skrivet den: 2012-03-06 Klockan: 23:59:34

Musikutmaningens dag 8 & 9

Dagarna går alldeles för fort.
Jag hinner inte skriva om allt som jag vill skriva om.
Veckan har alldeles för få dagar. För få LEDIGA dagar menar jag då förståss ;)

Musikutmaningen pågår ju och jag halkar obönhörligen efter. Får slå två flugor i en smäll.
Låt se:
Dag 8: Låt du föknippar med gymnastik lektionerna.
Den här har jag faktiskt funderat på i några dagar. Jag har liksom en låt i huvudet, en som jag vet att vi sprang till på gympan. För det var alltid springning som uppvärmning. Runt runt i gympasalen.
Varför ska det alltid vara så tråkigt?

Men jag får liksom inte fast i låten.
Jag har den som på tungspetsen som man säjer.
Spott ut den då...

Jag får youtuba lite så får vi se om jag hittar den.Så där ja.
Där satt den :)
Runt runt i gympasalen...


Dag 9: En låt du spelar när du är arg.
Oj oj oj det är inte lite hon kräver av oss den där Liw, upphovskvinnan till utmaningen.
Jag brukar mest slänga i dörrar när jag är arg ;)
Och på sista tiden så har jag inte fått spela någon musik alls här hemma som inte har barn-anknytning. Hmmm låter lite som att jag upprepar min mors uppträdande >>>.

Nej jag kommer faktiskt inte på någon så jag får slå till med en låt som gjort mig arg och tar ju denna.
Kommer ni ihåg när jag flippade ur? >>> & >>>Jag har lugnat ner mig nu och bestämt mig för att han är sarkastisk i låten. Att det egentligen är killarna som beter sig fånigt som håller på och tänker så där.
För inte kan det vara fel på oss tjejer som tänder på sånt där? ;)

Ser ni.
Det är jättesvårt detta.
Men kul.

/Y

Skrivet den: 2012-03-06 Klockan: 16:59:06

Ljummen lax-sallad

Dagens lunch skulle bli sallad och det ar ju bara att inse fran borjan att det kommer inte att ga hem hos ungarna. Men det gor ingenting, det gar att fixa nagot enkelt till dem till laxen.

Egentligen sa ska det vara varmrokt lax i ratten men det har jag inte sett har nere. Svindyr rokt lax ja, men det tanker jag inte kopa. Det blir att koka upp en bit lax fran frysen istallet.

Alltsa, tva kastruller pa spisen. En kokar jag makaroner i till ungarna. I den andra stappar jag i min laxbit tillsammans med ett par morotsbitar och ett gang brysselkal nar det borjar att koka.
Det far koka runt en 20 minuter.I en stekpanna steker jag i LITE olivolja en stor hackad lok.
En stor bit hackad vitkal.
En burk kikartor.
Tva applen skurna i bitar.

Sa fattas det bara att blanda.
I en stor skal blandar jag:
en pase blandad sallad
det i stekpannan
brysselkalen
laxen bryten i bitar
salta och peppra

Till sallade serveras en sas gjord pa kvarg eller yoghurt blandad med thai sweet chili sas. Fast anvander man varmrokt lax sa antar jag att det kanske passar battre att gora sasen pa senap istallet for thai.

Och ungarna far makaronerna med lax och en sas gjord pa de kokta morotterna som mixas med kräm fräs, nagra appelbitar och lite fran steket i stepannan. Wrrrom med stavmixern.Denna ratt ger jag fyra gafflar av fem. Den ar latt och snabb att gora. Smakar bra men inte himmelskt ;) Och sa kanns det ju valdigt nyttigt.

Smaklig lunch!

/Y

Skrivet den: 2012-03-06 Klockan: 13:16:40

Yohanna tycker melodifestival

Nu har ju melodifestivalen pågått ett antal lördagar och det har varit lögn i 17 för mig att lyckas se dessa deltävlingar.
En halv lyckades jag pricka i här för två veckor sedan när vi kom hem halvtidigt och kunde se slutdelen av deltävling fyra medans jag matade ungarna innan läggning.Men så i söndags så tog jag tjuren vid hornen och tvingade familjen att se på mellon medans vi frukosterade. Guldklimpen tjöt som en siren först när han förstog att det inte skulle bli barnkanalen på morgonen. Men så kom spektaklet igång och hela familjen fastnade som förstenade framför den bärbara på bordet.

Tidigare har jag ju inte kunnat titta ifatt deltävlingarna för de har varit stängda fram tills nu då SvT släppt sändningarna på SvT Play fram till finalen nu på lördag.
Så jag måste skynda mig att se ifatt alla delfinalerna och andra chansen så jag har någon aning om vad som händer på lördag.

På lördag ja. Jag hade ju reserverat den kvällen för att titta på finalen med hela familjen. Men så ringde min väninna C och föreslog utgång på just lördag och det är ju inte varje lördag som det vankas utgång för en nerdekad småbarnsmamma.

Så jag har en känsla av att finalen kommer att få stryka på foten på lördag. Och varför går det inte att spela in på datorn?
Eller går det?
Och kommer SvT Play att låta mig se finalen dagen efter när jag är bakis och bara kan ligga i sängen och äta pizza och stöna?
Vi får se hur det blir.

Men nu till detta med bidragen.
Herre gud håller jag på att bli gammal eller vad är det som händer?
På två deltävlingar så har jag inte hört ETT endaste bidrag med vinnartuch. Alltså INGEN som jag skulle kunna tänka mig skulle kunna vinna stora ESC.

Deltävling 1 i Växjö den 4 februari
1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
När den här snubben började sjunga så tittade jag och Älsklingen på varandra och trodde inte våra ögon.
Vad var detta?
Ett skämt?
Klachig refräng men skitdålig vers.
Glittrigt uppträdande med urfånig artist.
Det går helt bort för mig när artisten beter sig som den är på någon cirkus, petar sig i näsan och gör grimaser.
Dock fastnade refrängen i huvudet och jag har nynnat på den trots att jag HATAR den. Tufft :(

2. Abalone Dots – "På väg"
Fin låt och bra, men för att ha hemma och mys-lyssna på. Fast efter bananen så är ju ALLT himmelskt.
Uppträdandet var kanske lite FÖR slätstruket för att fastna i minnet.
Men ingen vinnare.
 
3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
Jättetråkig låt här också och nu började vi faktiskt att tappa hoppet. Skulle det inte komma nån nåt med lite gung i? Något som man ville dansa till och sjunga med i?

4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
ÄNTLIGEN!
Lite glitter och bra uppträdande. Men låten var lite svag. Bra men definitivt ingen vinnare.

5. Dead by April – "Mystery"
Här tittade vi på varandra igen, jag och Älsklingen. Sverige tror väl inte att de ska kunna vinna stora ESC med en sån här låt frågade Älsklingen. Och jag hoppas verkligen INTE att Sverige tror det.
Detta är för mig ingen låt som har i den här tävlingen att göra. Man kan ju inte ens sjunga med i den.
Och uppträdandet. Svart!

6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
Så kom då i alla fall en låt som var lite trallvänlig, med bra gung och som jag kände att jag i alla fall blev lite danssugen till.
Och uppträdandet och klädseln var ju bara SÅ mello. Fast hade vi inte en guld-sparkdräkt för inte så många år sedan?
Tjusigt i alla fall. Men vinnare?

7. Thorsten Flinck & Rev... – "Jag reser mig igen"
Nej! Nej! Nej!
Detta är inte melodifestival.
Och vad håller karln på med? Utan skor och ska se svår ut. Nej det går bara bort.
Tråkigt och ledsamt.

8. Loreen – "Euphoria"
Uff! En bra låt till.
Bra gung. Man blir danssugen. Men uppträdandet passar ju inte till låten.

Så mina val var Marie & Loreen till final och Afro-Dite till andra chansen.
Det gick åt skogen för mig och min röstning. Det var bara Loreen som gick vidare av mina tippade.
Hur tänker folk?
;)

Jag återkommer med tyckande om deltävling 2. Här ska hämtas unge i skolan och lagas lunch.

/Y

Skrivet den: 2012-03-05 Klockan: 23:17:57

Lördagens födelsedagskalas

I lördags var det ju födelsedagskalas IGEN. Jag blir tokig på detta. Vi blir utfattiga på kuppen. Kalas hit och kalas dit.
Och så måste man bjuda igen.
Fast det är förstås jädrigt kul att få komma bort.
På kalas ;)

Lördagens gick av stapeln i den lilla byn San Felipe i norra delen av Gran Canaria. Det var där som Älsklingen växte upp eftersom hans föräldrar hade ett sommarhus där 3 cm från havet. Jag har visat tidigare från Älsklingens 40-års-kalas på stranden >>>.
 
Huset i San Felipe är sålt nu och istället så inhandlades en bungalow i Puerto Rico i södra delen. Även kallad "sommarstugan" här på bloggen. Vi är nämligen bara där över somrarna då den resten av året är uthyrt till "rika" tyskar som kommer och ska steka fläsket ;)

Kalaset ja. Precis som på spanskt manér så gick kalaset av ute i fria luften, på lilla stora torget utanför kyrkan som varje liten by med självaktning har.
Ett luftslott fanns på plats och musiken dunkade ut över byn. Hela öns befolkning kom. Ja kanske inte hela men det var banne mig inte få på kalaset.Inne i, ja församlingshemmet skulle väl vi kalla det men på kanariska så heter det grannföreningens lokal, så hade man dukat upp med snacksbord och förfriskningar och så höll kalaset på hela eftermiddagen och kvällen.

Solen sken härligt när vi kom men efter att den försvann blev det lite kyligt. Vinden från havet ni vet.
Vi åkte hem vid 20:30-tiden och bägge ungarna slocknade som små ljus i bilen och fick bäras in av stånkande föräldrar som inte är så muskelbyggda.

Kalas är ju alltid kalas och det är härligt att få komma ut och bort. Även om man måste springa efter en helvild 1,5-åring med mycket myror i benen.


Det var det kalaset det.
Det blir mycket svårt att leva upp till som förälder och nästa anordnare av födelsedagskalas.

/Y

Skrivet den: 2012-03-05 Klockan: 16:04:48

Smakrika kotletter

Mandag igen och alla ar friska (peppar peppar). Humöret ar pa topp ;) och lusten for matlagning har atervant.

Denna veckan ska jag kora en vecka med stenhard matkoll och motion. Aven helgen ska forsoka att inneslutas i detta sa att pa fredag ska det inte finnas NAGONTING att skylla pa.
Bara vagen och jag ;)

Idag sajer matlagningsparmen att det ska bli smakrika kotletter och det star egentligen som en fredagsratt. Men eftersom jag kor lite som jag vill har sa kommer dagarna huller om buller och det spelar ju egentligen ingen roll.
Bara det ar gott.

Receptet verkar bra och enkelt och jag kan tanka mig att denna ratt kan vara en bra fredagsratt nar man ar hungrig och det ska ga snabbt och enkelt.

Det ska egentligen vara gris-kotletter som man efter stekningen  skar bort fettranden ifran. Men eftersom jag i fredags inte kopte nagra fredags-erbjudande-kotletterna utan vanliga lovbiffar sa far det bli med det.Nu kor vi:
Skala potatisar och skar i tarningar.
Ror om med LITE olivolja och salt och skjuss in i ugnen.

Stek kotletterna i LITE olja.
Salta och peppra.
Stro over rosmarin.
Hall pa tva burkar krossade tomater.
Hacka tre vitloksklyftor och ror i.
Lat smaputtra under tiden tills vatskan kokat bort.
Smaksatt med tva sakariner (sotningsmedel)

Nar det gatt 20 min for potatisen i ugen sa haller jag pa tva pasar av mina frysta grillade geonsaker; squash, aubergine, gul och rod paprika och lok. Har man ingen san mix sa gar det ju lika bra att skara upp de riktiga gronsakerna och skjussa in i ugnen pa samma gang som potatisen.
Ror om da och da.

Till ungarna sa mixar jag gronsakerna tillsammans med lite tomatsas och sa lite extra olivolja i.

Smaklig lunch!

/Y

PS Bild och utvardering av maten kommer som vanligt senare. DS

Skrivet den: 2012-03-05 Klockan: 13:02:39

Måndagslista på måndagen

I dag var det svårt att gå upp vill jag lova.
Efter en hel veckas sjukledighet med mornar som vi själva bestämt över, var det svårt att få liv i ungarna. Alexander var så trött så trött så benen inte bar honom ;) Och Irma som vanligtvis brukar vakna av minsta lilla hmm, vaknade inte ens när jag tog upp henne ur sängen och började byta blöja på henne.

Ja sega var bara förnamnet på oss denna morgon.

Helgen gick så fort så fort, så jag hann inte med. Precis som vanligt.
Ska det vara så här resten av livet? Att man knappt hinner svälja fredags-mys-tacosen förän det är dags att söndags-ångest-fika med svärmor när man egentligen vill försöka hinna det sista som man inte hunnit på to-do-listan för helgen.
Oroväckande. Väldigt oroväckande.

Men det är väl bara att bita i det sura äpplet antar jag. Om det är någon som uppfunnit helg-stannar-tiden-apparat så kan den väl höra av sig till desperat tidsopptimist.

Men måndag är måndag och då ska det göras lista och kommas pås saker som man ska vara glad och tacksam över så här i måndagsdeppigheten ;)- att solen skiner in genom fönstret på mig och glittar så i tangeneterna så jag knappt ser vad jag skriver. Men det värmer.

- att när vi gick till skolan i morse så, även fastän temometern visade samma temperatur som alltid, 15 grader, och jag bylsat på ungarna och mig så vi som ut som eskimåer, så var det inte alls så kallt ute. Och jag fick raskt plocka av plagg både här och där.

- att Irma inte fick flussen som jag och Alexander hade. Peppar peppar, fast nu borde det väl inte finnas nån risk kvar efter en vecka med dunderkur. Jag är SÅ tacksam över det. För om det var jobbigt med Guldklimpen som inte ville äta och grät för att det gjorde så ont i halsen. Så kan jag lova att det hade varit övermäktigt att ha Irma genomlidandes samma, SAMTIDIGT.

- att vi var så duktiga och bytte både toalock och kökskran i helgen. Alldeles själva och utan att någonsinn ha gjort det förut. Och bra blev det. Ja kökskranen sitter lite löst för det var en skruv som inte ville gänga. Men det var ju inte vårt fel och så länge som den inte stjälper omkull så är vi nöjda. Vi skulle kunna öppna ett fixa-det-själv-företag, så duktiga är vi ;)

- att vi var på dundertrevligt födelsedagskalas i lördags >>>. I Älsklingens barndomsby och på torget utanför kyrkan precis som i gamla spanska filmer hade man blåt upp ett hoppslott och sedan umgick folk där tills långt in på natten. Bilder kommer, jag lovar ;) Scouts honor.

- att jag tittat på melodifestivalen del 1 & 2 i helgen och nästan blivit lite besatt av hela spektaklet. Ungarna, jag och Älsklingen satt som klistrade framför den bärbara och kommenterade och dansade med. Men herre Gud, ja jag får återkomma i frågan för det kräver sitt inlägg att orera över detta.

- att idag ska vi åka till IKEA och lämna in mitt CV som borde ha varit inlämnat för LÄNGE sedan men som det kommit så mycket emellan för. Kanske att jag själv placerat ut hinder också, man vet aldrig. Är jag redo för att börja jobba? Vill jag ha pengar? Då blev frågan genast enklare :D

- att veckans REAL LIFE gav mig ett rent badrumsskåp och en massa trevliga återblickar från mitt parfymliv.

Nu dags att gå och borsta tänderna om det ska bli nån tandborstning av idag. Klockan tickar på.

/Y

Skrivet den: 2012-03-04 Klockan: 23:46:01

Dag 7 i musikutmaningen

Då var denna dagen slut och så även helgen. Det är dags att gå och lägga sig.
Dagens låt, låt nummer sju, i musikutmaningen är:
Dag 7: En låt som är förknippad med ett starkt minne
och jag funderar och funderar men jag kommer inte på något. Kanske är det för att jag är trött och hjärnan inte är på topp. Eller så har jag inte varit med om något starkt minne.

Jag tar i stället en sång som är förknippad med en stark KÄNSLA.SOMMAR!

Denna låten kommer föralltid att vara förknippad med sommar, skolavslutning, syrener och LYCKA.
Jag behöver bara höra den så minns jag alla barndomens sommarlov med början i kyrkan där skolavslutningen hölls och alltid så sjöng vi denna sången.

Efter avslutningen gick vi hem till farmors trädgård och åt tårta och firade att nu var det sommarlov.
Det är en sån stark känsla att det är svårt att beskriva den.
Jag hoppas att ni har den också.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-04 Klockan: 14:32:12

Real Life - Parfymer

Jag hade alltid varit en "en-favorit-parfym-användar-tjej". Jag hittade en som jag gillade, använde den och när den var slut så hittade jag mig en ny favorit eller fortsatte med den gamla om jag inte hade trättnat på den. Max att jag kunde ha en vardagsparfym och en till fest.

Men något hände.
Titta på min parfymhylla nu, som jag för övrigt var tvungen att STOR-städa innan jag kunde fotografera den. Den ser alltså INTE så där prydlig och organiserad ut i vardagen. Utan här är det bloggstylat till max ;)
Bäst att erkänna på direkten så att ingen tror att jag är pedant TROTS att jag är jungfru.....till stjärnteckan då. På något annat sett är det svårt att vara jungfru med två rackarungar på halsen.Det är dags för veckans utmaning av Real Life med temat parfym, parfymminnen eller parfymhyllan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>

När jag bode i Sverige så var parfym något exklusivt och dyrt, något väldigt personligt som man inte gav bort i present. Man ville inte lägga så mycket pengar på en present som mottagaren sedan kanske inte skulle gilla och heller inte använda.

Nu kan jag ju i-och-för-sig inte veta om det var åldern jag var i, umgängeskretsen som jag umgicks i, tidepoken som jag levde i eller om det helt enkelt är så i Sverige.
Tiden har gått, jag har förändrats, folk har förändrats, Sverige har förändrats. Jag kan bara säja att det var inställningen som jag kom hit med.

Därför blev det en smärre chock för mig när folk helt plötsligt började att ge mig parfym i present här nere. Först tog jag kanske lite illa upp, för jag ville vara den som valde mina parfymer och ville bestämma själv hur jag skulle lukta.
Men man ändras och nu är jag själv en sådan som ger parfym i present >>>.

Jag har en hel hylla i badrumsskåpet full med parfymer, exklusiva och kraffs, om-vart-annat. Och de flesta av parfymerna har något speciellt minne förknippat med sig. Det är som en promenad längs memory-lane när man tittar på flaskorna.

Angel tex var den första parfymen som jag luktade på här nere. 
Det var på mitt första besök här nere och jag och Älsklinge flanerade i ett köpcentrum då jag råkade lukta på denna parfyl och förälskade mig i den.

Den luktade som ingen annan parfym som jag hade luktat på. Den luktade mycket och på samma gång mjukt.
Svårt att beskriva.

Älsklingen lade det på minnet och köpte den till mig till nästa gång jag kom ner.
DÅ blev jag mycket imponerad av honom.
Vilken kille ;)

Till och med nu, när jag visade honom bilden och berättade vad jag höll på att skriva om så kunde han återberätta vilket bord vi satt och åt middag vid innan vi tittade på parfymen.
Vilken kille va ;)

Eller denna Attraction (som de för övrigt har slutat med) som bara var en otrolig tur att den hamnade hos mig. Älsklingen och jag var ute och julshoppade och en sån där parfymflicka stoppade en pappersbit i handen på mig som luktade otroligt gott. Både Älsklingen och jag var överens om att det var en god doft och så tänkte jag inte mer på det.

När jag öppnar mina julkappar så finns där en liten flaska av denna och Älsklingen berättar om sitt äventyr.

Han gick nämligen tillbaka till parfymaffären med papperslappen med parfymdoften på och skulle köpa den. Papperslapparna som de sprayar på brukar ju logiskt sett vara märkta med parfymens namn så att man vet vilken det är som man luktar på, på lappen.

Men denna gång så hade lapparna med det rätta namnet tagit slut och parfymflickorna hade sprayat parfym på en lapp med helt fel namn på. Något som borde vara förenat med dödsstraff så där i parfym-köpar-tider.

Älsklingen sniffade, som tur var, på parfymen innan han köppte den och märkte att det INTE var den som vi hade luktat på. Samtidigt så kom parfymflickan ihåg att lapparna med det rätta namnet varit slut den dagen och att de sprayat på en annan  parfym på fel lappar.

Ja ja slutet gott, ni vet.Så, nu är det er tur. Jag kan ju inte sitta här och berätta om ALLA mina flaskor. Då skulle vi inte sluta förens denna blogg är i bokformat ;)
Så veckans Real Life blir att berätta om din parfyminställning.
Använder du parfym?
Vad tycker du om parfym?
Hur väljer du parfym?
Några speciellt minnen/anektoder?
Var har du din parfym?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.


/Y

Skrivet den: 2012-03-04 Klockan: 01:13:01

Födelsedagskalas

Vi har varit på födelsedagskalas nu under eftermiddagen. Och nu så är det dags att hoppa i bingen.Fler bilder och anekdoter kommer i morgon.

God Natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-03 Klockan: 13:23:31

(Lördags)-förmiddag

Det är lördag förmiddag.
Fast igentligen inte.
Älsklingen jobbar, de har kurs, och han ska vara borta hela förmiddagen. Jag och ungarna får försöka roa oss bäst vi kan.

Det kan vi.
Hittills så har vi youtubat lite och blivit osams om låtvalet och OM man får trycka på knapparna på datorn under tiden.
Irma har hunnit att komma med toaborsten en si-så-där 100 gånger.
Alexander har hunnit trilla av stolen när han vägde på den och samtidigt få den i huvet.
Ja vi har varit upptagna vi.

Nu sitter jag här i morgonrock och funderar på om jag ska gå och duscha.
Irma ligger i sin säng och ska försöka sova.
Grannen bankar INTE i taket idag.
Och Alexander leker med modellera.
Jag HOPPAS att lugnet håller i sig så pass länge att jag hinner ta den där duschen OCH skriva klart detta inlägget. Fast i omvänd ordning.

En kyckling ja, en kyckling hoppas jag få in i ugnen också. Som vi kan äta till lunch innan vi ska iväg på födelsedagskalas i eftermiddag. Känns lite sådär att åka på kalas när vi är lite risiga i halsen fortfarande. Men enligt faktafolk så ska vi inte smitta och det skulle vara nyttigt för oss att komma ut lite efter en veckas husarrest.

Men gårdagen sprang förbi utan att jag hann med musikutmaningen så jag måste ju hinna att göra TVÅ bidrag nu.

Dag 5: Vaggsång du minns.
Jag kan faktisk inte minnas att det sjöngs några vaggsånger hemma hos oss, förutom den som jag redan berättat om >>>.
Men en sång som jag minns, vet dock ej varifrån, och som vi sjunger VARJE kväll här hemma för ungarna. Och som faktiskt Irma kan nynna de första stroferna till är denna:
Dag 6: Låt du inte kan låta bli att sjunga med i.
En låt som JAG aldrig kan hålla mig ifrån att skråla med i, och nu menar jag verkligen skråla. För denna sången skall sjungas på högsta volym och använda hela röstresursen om det ska bli något bra. Och då ska man helst vara själv hemma, ja helst själv i hela byggnaden ;), är ju denna som jag skrivit om tidigare samt mina sång-drömmar >>>.
Därför tänker jag inte ta upp den en gång till, den känner ni ju redan till.

Så det blir istället denna låten som går på MTv just nu och som Alexander och Älsklingen förälskat sig i och sjunger med i så det skrålar i hela huset.
Alexander är faktiskt riktigt bra på engelskan och har fått till betoningen på rätt ställen.
Han sjunger/skriker:
- Somebody that I jused to know!
på rätt ställe och med rätt feeling när den stråfen kommer i låten. Så gulligt.Nu måste jag gå och ta den där duschen om det ska bli något av. Och samtidigt så ska jag städa ur badrums-skåpet där min parfymhylla finns. Jag är väl kvinna, kan göra två saker samtidigt, multitasking ;)
För det går inte an att fota parfymhyllan i sitt nuvarande tillstånd.

Och fotas ska den, för det är därifrån som veckans Real Life kommer att gå av stapeln. Och det säjer jag nu till er som vill hänga på och OCKSÅ behöver städa på det stället. Så att ni får lite tid på er om jag nu inte skulle lyckas få ut det inlägget innan helgen är över.
Tiden springer som sagt förbi.

Parfymhyllan var det alltså, fota den ;)

Trevlig lördag!

/Y

Skrivet den: 2012-03-03 Klockan: 00:37:29

Fredagen slut!Jisses!
Satt här och försjönk i något helt annat och vipps så var det sent och det var dags att gå och lägga sig.
Återkommer i morgon.
Jag som hade tänkt att sätta mig och se ifatt på mellon som de släppt nu på SvT Play. Så jag skulle vara ifatt tills finalen nästa vecka. Men tiden rusar.
Gå aldrig in på internet, tiden försvinner ;)

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-03-02 Klockan: 15:19:26

(Fredags)-vägning

Suck!
Är det verkligen fredag?
Det känns inte som det.
Dagen började faktisk bra även fast vi haft en Irma-natt igen.
Vad är det som har tagit åt henne?
Älsklingen var hemma på sovmorgon eftersom de ska ha kurs på jobbet idag och i morgon, LÖRDAG. Han skulle i alla fall äta frukost med oss.
Men så gick det åt skogen...

FREDAGSVÄGNING
+ 100 gram.
Jag ska inte ens försöka att verka positiv och säja att det inte gör någonting. Jag ska vara REAL LIFE och erkänna att jag är verkligen besviken och fredagshumöret gick åt fanders.

Inte bättre blev det av att Irma fick tag på en av Alexanders kvarglömda pennor och målade hela vardagsrumsbordet innan vi andra hunnit upp ur sängarna. Och att Alexander retade upp mig till vulkanutbrott och jag konfiskerade alla hans bilar och bil-parkerings-hus för obestämbar famtid.

Älsklingen åt en snabb frukost medans Alexander bölade som en ambulans och Irma tvärvägrade att äta och grät för det. Medans jag gjorde något som min mor brukade göra när vi var små och som jag svurit att aldrig göra själv, blänga med det onda ögat åt höger och vänster.
Han tyckte nog att det var ganska så skönt att komma hemifrån och det skulle JAG också tycka att det var.

Jag vill också åka på kurs med mina arbetskamrater. Klä mig fint och få lite lugn o ro. Skatta och prata med vuxna människor. Äta gratis lunch och gå på föreläsning om viktiga saker så att jag känner att jag utvecklar mig.
I stället sitter jag här hemma och är sur, sjuk och blir bara tjockare och tjockare.

Ja som ni märker så är jag redigt trött på att vara positiv. Och det är en del av livet också.
Bara önskar att det inte var en del av mitt liv så OFTA ;)

UTVÄRDERING
Ja det är väl inte så mycket att utvärdera. Jag var ute och gick min promenix på måndagseftermiddag när Alexander låg sjuk hemma i soffan och Älsklingen kommit hem från jobbet.
Höll på att svimma på halva men trodde att det var ett sockerfall men slutförde i alla fall rundan, om än på darriga ben.

Dagen efter så hade jag halsfluss och tiden därefter har varit pencillin och vila.
Mer har det inte varit.

Jag har inte ätit så mycket, men heller inte lite.
Jag har inte motionerat, men man kan väl knappast påstå att småbarnslivet är något stillasittande liv.
Ingen mens att skylla vikten på.
Ingen PMS att skylla humöret på. Och föresten så är jag ganska så trött på att skylla på saker.

Vi var hos doktorn nu på förmiddagen och hon ordinerade vila och kurering för hela familjen denna helg. Jag tog henne verkligen på orden och började att storstäda lägenheten för att bli av med allt raseri som jag hade innom mig.
Men Alexander fick ett vansinnesutbrott för att han inte fick äta pizza till mellanmål och väckte Irma som bara sovit i 30 minuter och var jätteledsen för det.
Så nu är vi alla tillbaka på ruta ett, där vi började i morse, humörmässigt. Ungarna bölar och jag blänger argt hit och dit.

Ska verkligen bli roligt att gå till svärmor och äta lunch nu. Kanske hon säjer något provocerande som får mig att fjutta på och börja tala om sanningar hit och dit. Man vet aldrig.
Kanske som värsta såpoperan så här mitt i vardagen.

Appropå att skylla på saker så funderar jag på om jag inte ska ta och ta en sån där milli-vecka nästa vecka och hålla benhårt på mat och motion.
För det är ju faktiskt så att går man inte ner i vikt så har man inte skött in- och utgifterna på kalorikontot, så är det bara. Det är bara det att man brukar alltid komma på små ursäkter och lögner åt sig själv.
Så nu kanske jag borde skicka mig själv på milli-läger nästa vecka. Så att jag ABSOULUT inte kan ha något att skylla på, på nästa fredagsvägning.
Det får jag fundera på.

Det var denna veckan, vecka 7.
Mat - bakläxa.
Stegmål - bakläxa.
Plankan - bakläxa.
Och 5,3 kilo till målvikt.
En skitvecka.
Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-03-01 Klockan: 23:06:37

Låt nummer fyra

Musikutmaningen fortsätter för det blir fortfande ingen smal-lunch-trixande i köket att tala om. Är man sjuk och inte sugen, ja då får man ge kroppen vad den vill ha. Så länge som det inte handlar om choklad mitt i veckan. Fast är man riktigt dålig och svag så kanske det inte går att stå emot det begäret heller ;)

Svärmor var över med en bunke fisk-kroketter, något som man för övrigt absolut måste prova om man kommer ner hit och ska tapasera.
Så det blir dessa, grönsaks-potatismos och brysselkål till mig.

Oh som jag snöat in på brysselkål nu. Det är nästan så det är gravid-begärs-varning på´t.
Och nej, jag är inte gravid.
Trots romantiska middagar ;)

Dag 4: En sång du sjunger i duschen.

Aj aj aj. Jag sjunger ALDRIG i duschen. Jag har hört talas om detta fenomen men jag har aldrig kommit mig för med att göra det. Det är liksom som det faller bort när jag står där. Jag tänker på helt andra saker än att sjunga.

MEN!
Jag hade en period när jag bodde i Göteborg och var singel, då jag hade all tid i världen och ett jättebadkar. Ja jätte och jätte var det väl inte med dagens mått mätt. Men ett som man fick plats att ligga raklång i och ha vatten över hela kroppen .....samtidigt.

Då och då brukade jag ta mig sådana där bad och spa-kvällar och tände en massa ljus och satte på skön musik. Bland annat då den här låten som fanns på en avslappningsplatta som jag HADE. Den kom bort i bohags-separationen, som så mycket annat.

Här-om-dagen såg jag att filmen, där denna låten är huvudtema, gick på TV. Jag har fortfarande inte sett den.
Fy skämms Yohanna!
Och jag såg den heller inte denna kvällen. För filmen hade redan börjat och jag hade missat början på den.
OM den är så bra som alla säjer att den är. Ja då ska jag se den från början till slut och njuta. Inte hasta mig igenom en vardagskväll när risken för att jag somnar mitt i är riktigt stor.
Så jag väntar lite till.
Fast nu när jag satt på youtube och letade efter en passande musikvideo till denna låten så fick jag se en väldigt visande video av filmen. Så nu känns det nästan som om jag hade sett den.
Hmmm. Inte bra. Hoppas att den var redigt missvisande.

Så detta blir min låt med dusch-anknytning, låt nummer fyra.

/Y

Skrivet den: 2012-03-01 Klockan: 14:34:01

Lägesuppdatering

Det är mars idag.
Det är snart slut på denna veckan som återigen gått i sjukans tecken.
Och det händer inte så mycket här hemma.

Men för den som det intresserar kan jag berätta att:
- Alexander åt frukost idag, dock talar han fortfarande som om han hade en potatis i halsen.

- jag känner mig bättre, fick tag på de där basiluskerna innan de hade utvecklat sig ordentligt i halsen. Dock KÄNNS det att jag har något otyg i kroppen.

- vi ska åka och veckohandla idag.

- Älsklingen har kurs med jobbet både fredag och lördag. Förutom att han jobbar länge idag torsdag. Utan betalning förståss. Detta är Spanien ;)

- jag sitter och äter ett äpple nu, Alexander tittar på Cars 2 för ca 100:e gången denna veckan, Irma sover och grannen bankar i taket....fortfarande.

- Irma har HITTILLS inte visat tecken på halsflussen. Jag håller tummarna så det gör ont och låter bli att pussa på henne och dela mun-nuddande-saker med henne.

- på lördag ska vi åka och handla nödvändiga hemmet-saker så som ny kran till köket som droppar och inte håller tätt. Ny toasitts till Älsklingens toa. Vad gör gubbarna på sina toer igentligen? Kanske kanske om pengarna räcker så blir det de nya lamporna också.

- dessutom så vankas det födelse-dagskalas på kvällen OM vi är tillräckligt friska, vilket gör att jag kommer att missa andra-chansens-mellon då :(

- ikväll så har Alexander beställt köpe-pizza, ni förstår att han har varit hungrig de här sista dagarna med halsont. Men stora planer jobbas fram för att hinna till pizzerian som kör siesta mellan 16:30-19:30. Jag kan verkligen INTE förstå det. Det är ju DÅ man vill äta middag. Nu blir det att försöka hinna köpa pizzorna innan de stänger och äta dem microuppvärmda efter veckohandlingen. Stress stress.


Mycket på G men orken tryter.
Måste nog lägga mig på soffan med Alex och kurera en annalkande huvudvärk också.
Mycket gnäll från Las Palmas idag ;)
Men solen skiner...

/YRSS 2.0