Skrivet den: 2007-08-12 Klockan: 16:03:56

12 Augusti 2007 Äntligen hemma!

Ja det är sant, jag sitter hemma hos mina föräldrar i Pålsboda.
Vi hade en jättetur.
Vi åkte till flygplatsen i Las Palmas på onsdagen klockan 10 på förmiddagen med packade väskor och matsäck i handbagaget.
Klockan lite innan 12 stängde incheckningen för planet till Göteborg, då fanns det en plats ledig på det planet och vi var 5 personer som ville köpa den. Den ensamma mamman fick den.

Nästa plan var planet till Oslo och därefter ett plan till Stockholm. På planet till Oslo så fanns det 4 platser lediga. Då fick vi 4 som var kvar köpa dem. Vi tordes inte vänta på Stockholmsplanet i fall att det inte skulle vara något ledigt på det. Vi ville så gärna komma hem och hälsa på. Så efter bara 2 timmars väntan på flygplatsen (då Alexander varit så snäll och sovit hela tiden i sin bilstol) så hade vi flygbiljetter. Det hade jag inte trott. Jag blev väldigt överaskad....och mat på planet fick vi....vi som hade jättegoda picknic-mackor med oss.

Jag ringde till mina föräldrar innan vi gick på planet för att berätta att nu kunde de komma och hämta oss....i Oslo. Jag hade för mig att det var ungefär lika långt från Örebro till Oslo som till Stockholm. Det var det inte. Det är ungefär som till Göteborg. Problemet med Oslo och Gardemon (som flyplatsen heter) är att det inte finns någon motorväg dit som det finns till Göteborg. Till Göteborg tar det ca 4 timmar med kiss-och-fika-paus. Till Oslo tog det 6 timmar för mina föräldrar att komma och hem tog det 5,5 timme med alla pausar. Det blir nästan 12 timmars körning för min far, för låta någon annan köra kan man ju inte göra om man är familjeövurhuvudet.

Så nu är vi här i Pålsboda, UNDERBART!!!
Vi går ut och går om mornarna och Alexander sover i vagnen i den svenska friska luften. Jag har varit ute i regnet precis som jag sa och vi har redan varit och fyndat på rean här i Örebro.
Jag ska prata med Johnny, familjeprästen här i Pålsboda och försöka att få till stånd en s.k. välkomningscermoni för Alexander här i kyrkan för dop kan det inte bli eftersom han redan är döpt en gång.

Octavio har fyllt år och vi var iväg och åt middag på en restaurang vid Hjälmarens sjökant. En kväll när regnet hängde i luften. Men det var inte kallt för vi satt vid en sådan där lyktstolpe med gasolvärme. Jättegod mat och jättemysigt ställe.

Håll utkik!
Jag skriver snart mera.

Yohanna

Skrivet den: 2007-08-07 Klockan: 12:20:43

7 Augusti 2007 Kanske semester i Sverige

Jag håller på och packar nu.
Alexander sover.
Vi har inga biljetter än så det blir att åka till flygplatsen i morgon förmiddag och sätta sig och vänta på att alla resenärer ska checka in för att se om det blir några platser på planet över.
Jag vet. Det är ingen höjdare.
Jag föredrar att ha biljetterna i handen redan några veckor innan, men det har inte funnits några att köpa.
Octavio jobbar sin sista dag idag, innan semestern och mina föräldrar står redo att komma och hämta oss, vart det nu kan bli.

Jag ska försöka att uppdatera hemsidan så mycket jag kan för jag har inte fått fotona från dopet än. En kompis till mig var fotograf på dopet eftersom jag hade händerna fulla med barn. Men jag tog endel kort som jag ska lägga ut.

Så nu får vi se om jag sitter hemma i trädgården i morgon kväll och njuter av sommarsolen som jag hörde kom igår till Sverige.
Här har vi det äntligen lite svalare och igår så regnade det litegrann. Skönt!!!

Vi får se om vi syns.

Kramar
Yohanna

Skrivet den: 2007-08-03 Klockan: 15:01:39

3 Augusti 2007 Värmebölja

Vi har haft det varmt här på Gran Canaria i veckan.
Så varmt att Alexander och jag inte kunde gå ut.
Och halva ön har brunnit ner i en skogsbrand, ja inte för att det finns så mycket skog utan för att det fanns en galning som fjuttade på just när det var brandfara.

image92

Det var så varmt att vi hade datorn avstängd för att den gav så mycket värme till rummet. Därför har jag inte varit uppkopplad. Men nu är jag det igen.

Vi har haft dop också.
Alexander döptes i den katolska kyrkan i Arucas och vi hade kalas efteråt för 60 av Octavios familj och våra vänner. Vi får ordna något i Sverige när vi kommer dit för min familj som inte är riktigt lika stor.
Titta vad fin han var i släktens dopklänning.

image93

Nu håller vi på och letar resor till Sverige.
Allt är fullbokat redan när det avgår från Sverige, så vi får se hur det går. Det fattas 4 dagar innan Octavio går på semester och som det verkar så avgår det bara plan till Sverige på onsdagar nu för tiden. Förr i tiden gick de onsdagar, frdagar och lördagar men nu alltså bara på onsdagar. Att flyga reguljärt kostar 11.000 kr och då måste man mellanlanda i Madrid och detta är bara enkel resa.
Håll tummarna för att vi hittar något.
Nu återstår bara att åka till flygplatsen på onsdag morgon och hoppas på att några personer inte dyker upp till hemresan....

Håll en tumme för oss!!!!!!


/YRSS 2.0