Skrivet den: 2007-08-12 Klockan: 16:03:56

12 Augusti 2007 Äntligen hemma!

Ja det är sant, jag sitter hemma hos mina föräldrar i Pålsboda.
Vi hade en jättetur.
Vi åkte till flygplatsen i Las Palmas på onsdagen klockan 10 på förmiddagen med packade väskor och matsäck i handbagaget.
Klockan lite innan 12 stängde incheckningen för planet till Göteborg, då fanns det en plats ledig på det planet och vi var 5 personer som ville köpa den. Den ensamma mamman fick den.

Nästa plan var planet till Oslo och därefter ett plan till Stockholm. På planet till Oslo så fanns det 4 platser lediga. Då fick vi 4 som var kvar köpa dem. Vi tordes inte vänta på Stockholmsplanet i fall att det inte skulle vara något ledigt på det. Vi ville så gärna komma hem och hälsa på. Så efter bara 2 timmars väntan på flygplatsen (då Alexander varit så snäll och sovit hela tiden i sin bilstol) så hade vi flygbiljetter. Det hade jag inte trott. Jag blev väldigt överaskad....och mat på planet fick vi....vi som hade jättegoda picknic-mackor med oss.

Jag ringde till mina föräldrar innan vi gick på planet för att berätta att nu kunde de komma och hämta oss....i Oslo. Jag hade för mig att det var ungefär lika långt från Örebro till Oslo som till Stockholm. Det var det inte. Det är ungefär som till Göteborg. Problemet med Oslo och Gardemon (som flyplatsen heter) är att det inte finns någon motorväg dit som det finns till Göteborg. Till Göteborg tar det ca 4 timmar med kiss-och-fika-paus. Till Oslo tog det 6 timmar för mina föräldrar att komma och hem tog det 5,5 timme med alla pausar. Det blir nästan 12 timmars körning för min far, för låta någon annan köra kan man ju inte göra om man är familjeövurhuvudet.

Så nu är vi här i Pålsboda, UNDERBART!!!
Vi går ut och går om mornarna och Alexander sover i vagnen i den svenska friska luften. Jag har varit ute i regnet precis som jag sa och vi har redan varit och fyndat på rean här i Örebro.
Jag ska prata med Johnny, familjeprästen här i Pålsboda och försöka att få till stånd en s.k. välkomningscermoni för Alexander här i kyrkan för dop kan det inte bli eftersom han redan är döpt en gång.

Octavio har fyllt år och vi var iväg och åt middag på en restaurang vid Hjälmarens sjökant. En kväll när regnet hängde i luften. Men det var inte kallt för vi satt vid en sådan där lyktstolpe med gasolvärme. Jättegod mat och jättemysigt ställe.

Håll utkik!
Jag skriver snart mera.

Yohanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0