Skrivet den: 2012-05-31 Klockan: 23:20:36

Kanariadagen igår

Igår så var det ju Kanarieöarnas nationaldag och vi var ute på firning mest hela dagen.
Förr om åren har det alltid varit så att vi varit nere i sommarstugan och solat och badat, så något speciellt national-ös-firande har vi inte riktigt haft. Bara en sväng i shoppingcentret där nere, där man i-och-för-sig alltid haft någon form av firande för att visa turisterna.

Men i år så tänkte vi passa på när det i alla fall inföll på en mitt-i-veckan-dag och vi i alla fall var kvar i Las Palmas OCH i alla fall hade införskaffat nya fina folkdräkter till ungarna.

Vi drog i väg...Staden Las Palmas hade anordnat en massa galej och firande på olika ställen i staden och jag hade varit förutseénde och skrivit ut programmet. Tyvärr inte SÅ förutseénde att jag kom ihåg att ta med det så det blev kvar hemma ;)
Men men vi visste vart vi skulle.

Vi åkte till ett kvarter inte långt från där vi bor där det skulle vara musik, fårklippning, provsmakning av kanarisk mat, lekar, ansiktsmålning, hopppslott m.m.

Som alltid så var Familjen Kaos ute i sista minuten och kom på sluttampen av kalaset. Men vi fick oss i alla fall lite musik, titta på djur och Alexander hittade en klasskompis i vimmlet.

Och djur fick vi titta på, sånt är ovanligt i Las Palmas och hade inte ungarna fått komma till Sverige och vara på landet så vette70-singen om de hade sett några levande hittills.
Fast då hade en geting stuckit Guldklimpen på låret innan så han var inte alls på humör att imponeras över några får eller en jättetjur som fanns på en inhägnad tennisbana.Sen drog vi iväg till Santa-Catalina-Parken där vi först åt vår picnic i parkeringhuset (gu så mysigt) i säkert skydd från solen som gassade från en klarblå himmel och gjorde att alla fick svårt att andas i de kliande folkdräkterna.

Vi hade tänkt oss att det skulle vara fullt pådrag i parken eftersom det är nån form av stadens hjärta när det kommer till festligheter. Men där var det nästan dött när vi kom och vi fick roa oss med glassätning i skuggan vid busshållsplatsen där det även bjöds på spektakel av nån vilsekommen musikgrupp med lust att uppträda.

Så satt vi lite mera i skuggan och väntade på att jippot skulle komma i gång. Och när den stekande mitt-på-dagen-solen lugnat ner sig lite började folk komma fram i parken och det ornades lekar för barnen och alla väntade på musik och folkdans-tåget som skulle komma förbidansandes "nån gång".


Men sedan så blev klockan så mycket att det var dags att åka hem. Det var ju skoldag dagen efter. Men jag kan förstå att aktiviteterna börjar sent här, för det är ingen som härdar ut att vara ute i solen mitt på dagen. Så allt blir liksom fördröjt.
Kalaset kom igång senare fick vi läsa om i tidningen dagen efter. Men då var vi redan hemma och satt som trötta mjölsäckar i soffan.
Det tar på krafterna att vara på kalas ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-31 Klockan: 10:04:00

Jag är i skolan

Just nu, torsdag morgon, så är jag i Alexanders skola på ytterligare firning av Kanarie-dagen. Ungarna ska uppträda och sedan ska vi smaka på kanariska delikatesser.
Jag har bakat en kaka ;DI går så var vi ju ute, hela familjen, i Las Palmas på jippo och det var kul, varmt, jobbigt och helt kanariskt ;)
Jag får berätta mer om det sedan, för nu ska jag kika på skolungar.

Hej svej!

/Y

Skrivet den: 2012-05-30 Klockan: 23:42:02

Sammanställning Real Life - Rädslor

Vi har varit i väg pâ Kanariedags-firande HELA dagen och solen har gassat frân en klarblâ himmel pâ oss.
Sängen kallar pâ en trött familj.

Men här kommer först veckans sammanställning av Real Lifen som denna gângen handlade om rädslor vi har, trots att vi är vuxna.

Jag berättade ju om min mörkrädsla och hur den kan fâ mig att göra sâ tokiga saker som att tex gâ vilse i ett garage som jag känner bättre än fickan pâ mina byxor ;) >>>
Inte mitt stoltaste ögonblick.Sâ mörkrädd var jag när jag var liten, eller liten och liten det här var pâ den tiden dâ serien V sändes kommer jag ihâg och dâ var jag väl snarare tonâring. Sâ mörkrädd var jag att jag hittade pâ ett mantra varje kväll när jag skulle somna:
- Käre gode gud, gör sâ att jag inte drömmer nâgot hemskt i natt.
Det gällde att vara pâ den säkra sidan, och det fungerade hur som helst ;)

Och höjder, ja det är ocksâ en rädsla för mig. Ändâ sâ mâste jag ju testa pâ det lite dâ och dâ för att se om jag vuxit i frân det. Men det har jag inte ;) Sist jag försökte klättra upp pâ garagetaket sâ hamnade jag halvvägs pâ stegen med symaskinsben som varken tog mig uppât eller nedât.Andra som är lite rädda dâ och dâ är:

- AnneliH som berättar om sin rädsla för SJUKHUS och hur hon blir alldes lealös när hon kommer dit och hur hon inte kan kontrollera hjärnans funktion.
Men om man läser förklaringen bakom till varför hon har den rädslan sâ tycker jag inte att det är ett dugg konstigt att hon har det sâ, för 70-singen vad mycket läskigheter hon varit med om pâ sjukhus. Slâr värsta SKRÄCKFILMEN, som heller inte är sâ poppis hos Anneli.

- Anna som inte tycker sâ mycket om varken GETINGAR eller FÄSTINGAR. Getingar efter ett möte med en som trasslade in sig i hennes hâr och, ja ni vet ju hur det slutar och fästingar eftersom hon aldrig lyckades komma hem frân skogen utan att ha en krypande pâ sig.

- Freja som är helt hysterikt rädd för SPINDLAR och har varit sâ sedan barnsben. Det värsta spindelhändelsen var när hon överaskades med synen av sin man med en husdjurs-spindel pâ sin hand. Det blev omedelbar utflippning och hon hittades pâ balkongen utan att komma ihâg hur hon kommit dit.

- Ewa som börjar att räkna upp saker pâ saker och finner det svârt att behâlla sin stenhârda fasad utât ;). Det är SPINDLAR, ORMAR, HÖJDER och tillslut en helt ny sak för mig RULLTRAPPOR. Höga rulltrappor sâ höga att man inte ser vart man är pâ väg.

Uff!
Mânga rädslor här och inga att ta lätt pâ. Alla ger en känsla av olust och en del även panik. Känslor som man inte kan styra över.
Jag hoppas att vi alla kommer pâ ett sätt att âtgärda att inte känna sâ här länge till, men hur vet jag inte....än. Kanske att ta upp det och skriva om det, i alla fall var en liten början.
Tack för det!

/Y

Skrivet den: 2012-05-30 Klockan: 13:59:51

Feliz dia de Canarias

Glad alla Kanarieöars dag!Nu drar den här Familjen Kaos iväg på NationalÖ:s-firande.
Jag kommer tillbaka senare och berättar vad vi råkade ut för. Så länge så glöm inte att skicka in Real Life-bidragen >>>.

/Y

Skrivet den: 2012-05-30 Klockan: 00:00:49

En dag i parken

Jisses vilken dag det har varit.
Har varit på språng hela tiden.
Kanske inte så mycket jobb utan det är spänningen i kroppen när man är nervös som gör att man är helt slut efteråt.

Att ha hand om 200 ungar med spring i benen är inget som lämnar en oberörd efteråt.
All heder åt skolpersonalen.

Jag var ju på ut-flykt med Alexan-ders skolklass i dag och skulle hjälpa fröken med att se till så att ingen kom bort i viller-vallan.
Det gick inte så bra, en kom bort.
Men det ordnade sig till slut ;)

Och nu hänger ALLAS folkdräkter redo inför morgondagens Kanarie-dag. Vi ska försöka ta oss ut i vimlet i Las Palmas och prova på att vara lite folkliga och traditionella.
Vad?
Det vet vi inte än.
Men det finns mycket att välja på.

Men nu ett litet bildregn från mitt äventyr som hjälp-mamma på skolutflykt.
Jag tyckte att jag skötte mig bra och Guldklimpen verkade tycka det också.
Så jag ger mig godkänt på den fronten.

Men nu är den här mamman trött och ska gå och lägga sig för att vara pigg och utvilad inför morgondagens familje-mys-helg-dag, en riktig onsdagslördag blir det ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-29 Klockan: 12:01:00

Att vara orolig eller sjåpig

Här-om-dagen så fick jag en förfrågan från Alexanders fröken om jag inte ville följa med på deras utflykt som de ska göra idag. Ibland när skolan ska göra aktiviteter så frågar de föräldrarna om hjälp och jag vill mer än gärna hjälpa eftersom jag kan, nu när jag inte jobbar.

Det gäller ju att passa på innan jag får ett jobb, för jag ska ju naturligtvis börja jobba en dag, det hoppet har jag inte förlorat än ;). Och så vill jag ju också passa på att få se Alexander i sin skolmiljö, något som jag aldrig får göra eftersom vi föräldrar inte får komma in på skolan under undervisningstid. OM man nu inte blir special-frågad som jag blev nu.

MEN sa lärarinnan, det blir inte så lätt om du tar med dig Irma. Du ska nämligen ha ansvaret för 8 av skoleleverna ute på utflykten. Med Irma med så kanske det blir lite för jobbigt för dig.
Har du någon som du kan lämna henne till?

Och det är ju detta?
Jag har ju inte min familj här. Jag är alldeles själv.
MEN, tänker ni, du har ju Älsklingens familj? Och det har jag, men det är INTE samma sak.
Jag känner mig inte bekväm med att lämna ungarna hos Älsklingens föräldrar.
Jag känner mig rädd.
Rädd för att det ska hända något.

Nu vet jag inte hur jag ska förklara detta utan att det ska låta som respektlöshet, så jag låter bli det. Men jag känner mig rädd och orolig. För naturligtvis ska jag lämna Irma hos farmor, eller jag har väl redan gjort det eftersom detta är ett programmerat inlägg och vi förmodligen redan är ute på äventyr.
Jag känner mig så där riktigt rädd att det kramar om hjärtat på en och man får svårt att andas. Så mycket att jag verkligen övervägt att ställa in mitt deltagande. Men jag vill ju så gärna följa med Alexander på hans utflykt. Så jag stoppade min rädsla och oro längst inne i mitt hjärta och försöker att glömma bort det.

Men när ska man veta att ens rädsla är befogad och kanske en föraning om vad som kan hända. Eller att man kanske är lite sjåpig och borde släppa taget lite mer?
För förtroende är inte något som kommer automatiskt, utan det är något som man förtjänar. Genom sitt handlande och sitt agerande.
Förtroende för att få ta hand om det finaste jag har...

/Y


Skrivet den: 2012-05-28 Klockan: 23:17:05

Eurovision-finalen 2012

Eurovisions-schlager-festivals-finalen i lördags >>> blev en succé och jag är mycket nöjd. Inte BARA över att Sverige vann ;) utan också att vi lyckades få till en lagom tillställning där vi roade oss utan att stressa sönder oss.
Många lyckliga skratt, mycket bedömande av bidrag och en skön avslappnad stämning.
DET behövde jag.

Jag svidade ju om där på eftermiddagen till gala-stass så som tillfället krävde, men insåg ganska så snart att det var svårt att se ut som en schlagerdrottning med en Irma hängandes i kjolarna suktande efter mitt halsband och samtidigt vara avslappnad och njuta.

Det blev inte den outfitten.
Den får sparas till ett annat tillfälle när jag är "bara" Yohanna och minglar omkring och sippar på ett glas champagne.

Men det blev bra ändå och man ska ju känna sig bekväm i det man har på sig för att få någon behållning av kalaset. Och det fick jag nu.

LIVE-bloggningen gick bra och jag hann både med att SE bidragen, TALA med de andra om dem och SKRIVA ned vad vi sagt.
Mycket lyckat och mycket roligt att även kika in och se vad den andra LIVE-bloggaren Anneli tyckte samtidigt.
Detta får bli starten på en ny tradition.Annars så var det plockmat, vin, lek & bus för ungarna, skratt & snack för de vuxna och allt annat som hör en trevlig kväll till....godsaker till exempel.Ungarna höll på i 100 km/h under hela kvällen och ingen gnällde. Men när dörren stängdes klockan 12 och gästerna gick hem, ja då var det inte mycket som höll dem uppe. Vi fick borsta tänderna och klä av halvsovande ungar som sedan inte sa ett pip förens klockan 9 på morgonen därpå.
Det tackar och bockar vi för ;)Hur gick det nu då?
Slutresultatet blev:
 1. Sverige: Loreen – "Euphoria", 372 poäng
 2. Ryssland: Buranovskiye Babushki – "Party for Everybody", 259 poäng
 3. Serbien: Željko Joksimović – "Nije Ljubav Stvar", 214 poäng
 4. Azerbajdzjan: Sabina Babayeva – "When The Music Dies", 150 poäng
 5. Albanien: Rona Nishliu – "Suus", 146 poäng
 6. Estland: Ott Lepland – "Kuula", 120 poäng
 7. Turkiet: Can Bonomo – "Love Me Back", 112 poäng
 8. Tyskland: Roman Lob – "Standing Still", 110 poäng
 9. Italien: Nina Zilli – "L'Amore È Femmina (Out of Love)", 101 poäng
 10. Spanien: Pastora Soler – "Quédate Conmigo", 97 poäng
 11. Moldavien: Pasha Parfeny – "Lăutar", 81 poäng
 12. Makedonien: Kaliopi – "Crno E Belo", 71 poäng
 13. Rumänien: Mandinga – "Zaleilah", 71 poäng
 14. Litauen: Donny Montell – "Love Is Blind", 70 poäng
 15. Cypern: Ivi Adamou – "La La Love", 65 poäng
 16. Ukraina: Gaitana – "Be My Guest", 65 poäng
 17. Grekland: Eleftheria Eleftheriou – "Aphrodisiac", 64 poäng
 18. Bosnien & Hercegovina: Maya Sar – "Korake Ti Znam", 55 poäng
 19. Irland: Jedward – "Waterline", 46 poäng
 20. Island: Gréta Salóme & Jónsi – "Never Forget", 46 poäng
 21. Malta: Kurt Calleja – "This Is The Night", 41 poäng
 22. Frankrike: Anggun – "Echo (You and I)", 21 poäng
 23. Danmark: – "Should've Known Better", 21 poäng
 24. Ungern: Compact Disco – "Sound of Our Hearts", 19 poäng
 25. Storbritannien: Engelbert Humperdinck – "Love Will Set You Free", 12 poäng
 26. Norge: Tooji – "Stay", 7 poäng

Jag tippat Sverige och Cypern som vinnarchanser. Ett rätt av två. Cypern kom på 15:e plats, fel fel fel.
På 4 poäng och nästan vinnare hade jag: Litauern (14:e plats), Ryssland (2:a plats), Island (20:e plats), Italien (9:e plats), Norge (sist), Azerbadjan (4:e plats), Spanien (10:e plats), Irland (19:e plats), Serbien (3:e plats) och Moldavien (11:e plats). 3 av 10 var inte så bra gissat ;)

Men nu är det över för denna gången.
Tills nästa år.

/Y


Skrivet den: 2012-05-28 Klockan: 16:09:15

Dagens smal-lunch: Kyckling- & böngrytaSâ stâr man här igen i köket och ska laga mat. Även om jag tycker om att laga mat sâ tycker jag banne mig att jag spenderar en ofantligt stor del av mitt liv här.
Men men, nu när det är jag som bestämmer över maten sâ fâr det bli sâ ;)

KYCKLING- & BÖNGRYTA
Bryn 4 hackade vitlöksklyftor i 4 tsk olivolja i en STOR kastrull.
Häll i 2 pâsar frysta grillade grönsaker a´400 gram.
Häll pâ 3 burkar krossade tomater och lât koka ihop sig ett tag.
Salta och tre sackariner (sötningmedelspastiller)

Här tar jag bort en del av grytan och lägger i en mindre kastrull. Det mixas och ska bli till ungarna.

I bägge grytorna häller jag i vita bönor (1 dl till ungarna och 3 dl i den stora kastrullen).
Skär en grilladkyckling i bitar som jag fördelar.
Och i ungarnas häller jag även i en burk makaroner frân igâr.

De vuxnas kastrull kryddas även med en ansenlig mängd tabasco, men det fâr man känna efter själv.

Det var det.
Supersnabbt!

Smaklig lunch!

/YUppdatering:
Denna rätt får helt klart 3 gafflar av fem från mig. Lätt, snabbt och relativt gott. Ungarna fick ju mixade grönsaker och makaroner i så de smackade och åt utan att ana ugglor i mossen ;) Men jag skulle ha velat att det skulle ha smakat MER om det. Det får jag fundera på vad jag ska krydda med extra tills nästa gång. För detta var enkelt. Om man som jag hade förberetts-grillat en egen kyckling i helgen så gick denna rätten på tre röda. Sånt uppskattas.

Skrivet den: 2012-05-28 Klockan: 13:16:29

Måndagslista inför en riktigt skön vecka

.....hoppas jag ;)
Peppar peppar.

Ja denna veckan är en härlig en. Fullproppat med roligheter. Det är nästan så att det inte känns som måndag idag utan mer som en fredag.

Måndag: idag då;) + föräldra-samtal. Älsklingen jobbar länge så egentligen är det inte SÅ roligt idag just ;)

Tisdag: utflykt med Alexanders skola + hämtning av folkdräkter.

Onsdag: Kanariöarnas "national-dag" och helgdag. Jag hoppas vi får reda på nån kul folkfest att åka på.

Torsdag: festligheter och uppträdande i Alexanders skola. Och jag har fått i uppdrag att baka en kanarisk sockerkaka som ingen verkar veta vad det är för något ;)

Och så är det fredag igen.

Men nu blir det lista a´la jennyn för att komma i riktig måndagsstämning.


- ALLT nästan känns det som. Att solen skiner, att det är fredagsmåndag, att jag målat naglarna (kors i taket), att Irma sov hela natten. Ja en bunt småsaker som nästan är allt.

- att Sverige vann ESC i lördags och det var så spännande >>>. Vi hade en bra fest här hemma och roade oss kungligt. Allt flöt på bra och inte så mycket stress. Ungarna var vakna till 12 utan att klaga, men sen, när gästerna gick, ja då somnade de stående. Och LIVE-bloggningen gick jättebra och var jättekul, både att göra och att läsa.

- att jobbet i Irmas rum flyter på bra, sakta men bra. Det ska nu torka i två veckor och sedan är det dags för att börja slipa och måla. Under tiden mögeltvättar vi.
Jag har en massa ideér i huvudet och det kommer att bli så fint, OM jag får tummen ur och förverkligar dem.

- att veckans Real Life handlar om rädslor >>> så det kan ju vara bra att damma av dem så kanske de inte blir så skrämmande sen.

Ja en hel massa alltså.

/Y

Skrivet den: 2012-05-27 Klockan: 23:54:06

Real Life - Rädslor

Jag ska ju föreställa en vuxen kvinna vid mina sinnens fulla bruk, mamma till tvâ barn och en massa med livserfarenhet.
Jag borde veta bättre.
Ändâ finns det saker som jag är rädd för, fast jag vet att jag inte borde. Saker jag försöker att hâlla för mig själv och inte visa. Men de finns där, i mitt REAL LIFE.
Jag, stora damen ;)

Det är dags för veckans Real Life med temat "rädslor" denna gâng. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Jag har tvâ rädslor i mitt liv som jag inte kan kontrollera; mörker & höjder. Om jag blir utsatt för dem utan förvarning sâ reagerar min kropp och hjärna pâ ett sätt som jag inte kan kontrollera.

Mina föräldrar har ett garage av normal form och storlek. I den ena änden finns en dörr och i den andra den stora garageporten. En dag när jag skulle gena genom garaget och stängde dörren bakom mig överaskades jag av det totala mörkret som fanns där inne.

Jag skulle bara gâ 4 meter rakt fram sâ skulle jag befinna mig vid den stora garageporten.
Inget svârt alls.
Men jag befann mig helt plötsligt mitt ibland spöken och monster, min hjärna blev till gele och jag tappade orienteringen. Jag irrade omkring där inne jättelänge, kändes det som ;) tills jag tillslut kunde känna en vägg under mina händer. INTE garageporten som jag tagit sikte pâ.
Och när jag väl lugnade ner mig lite och vande ögonen lite vid mörkret sâ sâg jag ju garageporten och ljuset som strilade in i springorna.
Jag hade gâtt heltokigt.

Detta är INTE en historia som jag är speciellt stolt över ;)
Men sâ fungerar jag och min mörkrädsla.Nu vill jag veta om ni är sânna där "riktiga" vuxna som vet att man inte behöver vara rädda för "sânna" saker. Eller om det finns nâgonting som ni är rädda för utan anledning, som fâr er att beté er som barn igen. Som man kanske inte riktigt vill visa upp i det "finjusterade" livet.

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

Skrivet den: 2012-05-27 Klockan: 14:55:58

Ett fång liljekonvaljer...

...om än bara visuellt skickar jag till min alldeles egna mamma.

Liljekonvaljer är, för mig, för alltid förknippade med vår, underbar doft och just MORS DAG och jag har just precis avslutat ett videosamtal med min mor där hon visade mig sim morsdagsbukett som hon själv fått gått ut och plockat sig.
Nu när jag sitter så långt bort måste det bli på det sättet, annars är jag den liljekonvaljs-morsdags-buketts-ansvarige i vår familj ;)Det här med att få ändrad förståelse för hur det är att vara mamma först när man själv blivit mamma, det tycker jag är himla onödigt.
Tänk om jag förstått, eller snarare vetat hur det var, när jag var tonåring till, när jag hela tiden suckade och klagade på mina föräldrar och orerade vitt och brett över att jag minsann ALDRIG skulle göra så mot mina barn. Tänk vad mycket ödmjukare jag varit och hur mycket bråk vi sluppit i familjen.

Men det är ju så man vet inte hur det är att vara mamma innan man själv blir det.
Och man vet inte hur det är att vara vuxen när man är tonåring. Även om man är ÖVERTYGAD om det.
Och man förstår inte hur mycket man kan sakna just liljekonvaljer förens man sitter där en mors dag och det enda man kan sniffa på som på det mest avlägsnaste sätt kan påminna det minsta om liljekonvaljer är en parfym som påstås lukta något helt annat. Men sniffar på den, det gör jag ändå ;)

Jag har blivit oerhört ödmjuk inför detta, på sista tiden, nu när jag närmar mig de 40 och börjar bli någolunda vuxen ;)
Detta oerhörda att man ändrar faktiskt åsikter, att allt var inte så som man tänkte innan, att man får mer förståelse för hur saker och ting är och var.
Att detta ordspråk:
Ju mer man lär sig, desto mer inser man hur lite man faktiskt vet..
...att det ordspråket är så jäkla sant.

Jag ser tillbaka på min barndom, mina föräldrar och mina syskon. Kommer ihåg hur jag såg på saker och ting då, hur jag uppfattade allt och vad som jag var helt övertygad om att jag aldrig skulle vara överens om.
Nu sitter jag själv här och är mamma med den enorma pressen på mig att göra allt det där som jag tykte då och inser nu att jag faktiskt inte är så säker på att jag tycker likadant nu som då.
Hänger ni med?

Och det känner jag mig väldigt ödmjuk inför och väldigt överväldigad av.
Respekt!Den här bilden älskar jag från i mars när mina föräldrar var här och hälsade på. Jag är inte säker på att min mor är överens med mig men det bjuder jag på. De har så ROLIGT tillsammans ;)

Och det här blev kanske en massa svammel, men mest är det ett försök att be om ursäkt till min mor då, nu på hennes dag, för att jag var så himla arrogant när jag var tonåring och trodde att jag visste allt. Nu VET jag att jag inte har en susning om det mesta ;)

Och ett tack och en firning av att vi faktiskt är mamma och dotter. Och att vi nu har en mycket bättre kontakt och förståelse för varandra än någonsin.
Tänk att det ska behövas klämmas ut 4-kilos-klumpar på ställen som aldrig borde behövas utsättas för ens tanken, för att inse det mest självklara här i livet.

Jag älskar dig mamma (och pappa också förståss) och saknar er jättemycket.
Nu får jag gå och sniffa lite mer på parfymen som ska lukta något helt annat än just liljekonvaljer.

/Y

Skrivet den: 2012-05-26 Klockan: 19:45:26

Nu börjar det - ESC finalen

Nu kör vi.
Vinet är upphällt och barnen äter. Jag ska försöka att hänga med. Om inte sâ har jag ju hört de flesta lâtarna i semifinalerna ;)
Som introduktion förra ârets vinnarlât och den var lika dâlig i âr som förra âret ;)

Nu, kom ihâg, ett omdöme och sâ en poäng, 1-5, till varje lât.

1. Reino Unido Storbrittanien - Oj dâ, jag har ju hört denna mycket och tyckt att den varit bra. Men nu när jag fick höra hela sâ blev det en besvikelse. Sâ ledsamt. Nja! - 3
2. Hungría Ungern - Fortfarande kille i svarta läderkläder med trâkig lât. Nej. - 2
Yeray gav honom en trea bara för läderbyxorna.
3. Albania Albanien - Drakulas fru som skriker. Hon har fâtt mycket beröm för sin röst men lâten är trâkig. Jag kan inte med sânt. NEJ! - 1
4. Lituania Lituen - Killen med den glittriga ögonbindeln. Gillar lâten men kan inte med hans moves. Ja. - 4
5. Bosnia y Herzegovina Bosnien Herzegovina - Pianodamen med de enorma axelvaddarna. Fin lât men sticker inte ut nâgot. Nej - 2
6. Rusia Ryssland - Ja det är ju gummorna med discolâten. Klar vinnarchans det hör pâ publiken. Men jag tycker inte om när man driver med tävlingen. Ja (för att jag tror). - 4
7. Islandia Island - Dramatisk lugn lât med drag i. Fiolspel och lite folkmusik tillsammans med Irländska influenser. Jag är svag för sânt. Ja. - 4
8. Chipre Cypern - Tuggummilâten med tjejerna i de rosa klänningarna och dans pâ en stenbänk. Den sätter sig pâ huvet. - 5
9. Francia Frankrike - Medryckande lât men vad 70-singen varför gympakillarna i bakgrunden? nja - 3
10. Italia Italien - Alla här ropade Amy Winhouse-kopia. Men lâten fâr en att vilja röra pâ höfterna ;). Ja - 4
11. Estonia Estland - Lugn lât med kille i grâ kostym. Men lâten är stark för att vara en lugn lât. - 3
12. Noruega Norge - Dance-lât med arabiska toner och trâkit klädd och tvâlfager kille. Ja - 4
13. Azerbaiyán Azerbadjan - Lugn lât men med en stark refräng. Detta âr förtjänar de mer att vinna än förra âret. Men körsângskillen bakom, varför satt han med benen i kors? Ja - 4
14. Rumanía Rumänien - Umpa umpa grupp som sjunger pâ spanska. Den var bättre förra gângen. Nja - 3
15. Dinamarca  Danmark - Tjejer som är utklädda. Bra lât egentligen, men den försvinner i sammanhanget. nja. - 3
16. Grecia Grekland - Typiskt grekiskt bidrag, dace med grekiska folkmusiksrytmer. Men sângen är sâ svag. nja - 3
17. Suecia Sverige - Ja det behövs ju inte  sägas nâgonting om denna. JA! - 5
18. Turquía Turkiet - Ja vad ska man säja, alla började skratta här, Pirates of the Carribean. Men refrängen är ju trallvänlig. nja. - 3
19. España Spanien - En väldigt stark ballad frân Spanien som bara brukar skicka....nja trâkigt. Ja. - 4
20. Alemania Tyskland - En stark lugn lât igen. Men jag gillar INTE när man gâr upp pâ scen med ute-mössa pâ sig. nja - 3
21. Malta Malta - Svârt detta, ganska sâ medelmâttig fast ändâ trallvänlig refräng. Men tjejens falsksâng pâ slutet drar ner den. nja. - 3
22. ARY de Macedonia Macedonien - En tragisk skriklât som blir hârdrockig pâ slutet. Nej det gâr inte hem hos mig. nej. - 2
23. Irlanda  Irland - Ha ha Älsklinget HATAR tvillingarna frân förra âret, det blir 0 frân han. Men lâten är bra. Det är en svensk kompositör va? Ja. - 4
24. Serbia Serbien - Lâter som filmmusik tycker vi alla här. Jag gillar den starkt men är den enda som gör det. Ja. - 4
25. Ucrania  Ukrania - Alltsâ den här lâten är ju jättebra i början, jag gillar den. Men refrängen är bara.... nej. Hawaian-klädesen och bra röst men, nja. - 3
26. Moldavia  Moldavien - Älsklingen skrev i beskrivningen: Skâdespelaren Collin Ferrel i Indiana Jones-utstyrsel med körsângerskor i körsângerskor i klänningar frân Desegual. Lite trallvänlig är den allt. Ja - 4

Det var det, nu ska vi äta lite här och räkna ihop rösterna.

Alltsâ mina vinnare är:
Cypern & Sverige
Nästan vinnare är:
Litauern, Rysland, Island, Italien, Norge, Azerbadjan, Spanien, Irland, Serbien & Moldavien.
Nâtt rätt mâste jag väl ha ;)

22:40 Det börjar att bli svettigt detta. Irma pillade pâ datorn sâ den hängde sig och en massa 12:or till Sverige.
Phu!

Japp! Vi tog det :D

Irma höll pâ att riva ner hela huset när hon dansade till vinnarlâten nu.
Hon är en äkta svenska, det märks :D

Andra som också tittar och bloggar och som man kan kika in hos för att se vad de tycker är:
- AnneliH


Skrivet den: 2012-05-26 Klockan: 12:55:10

Vad hände?

Jag vet inte riktigt vad som hände här hemma när jag var ute och gick i morse.
Slog det ner en bomb?Ja detta kanske är en bild som främst hade hört hemma i kategorin REAL LIFE men i den kategorin kommer ett inlägg senare.
Om jag kommer till skott.
Det ska handla om rädslor. Så ta ett foto på något skrämmande så länge ;)

Ja jag spetade ut på en morgonrunda i morse TROTS att snickar-kompisen skulle komma och spackla färdigt Irmas rum.
Som jag sagt: Kommer jag inte ut på morgonen, så har jag väldigt svårt för att komma ut.
Och det behövdes verkligen inför denna hög med sockerbullar som väntar på mig i köket...

Så nu vet jag vad som väntar mig. Plocka undan detta kaos i lägenheten, som om jag ska vara ärlig är till hälften mitt egna fel, städa undan byggdammet och ställa i ordning inför kvällens begivenheter. Synd bara att jag inte har nån fjäderboa. Jag känner att tillfället kräva en sådan.

Bäst att köra igång.
Vi höres.

/Y

Skrivet den: 2012-05-25 Klockan: 23:08:45

Inför ESC live-bloggning

I veckans sammanställning av Real Life >>> så efterlyste jag ju fler personer som ska se finalen av Eurovision Song Contest på lördag och som ville köra lite LIVE-bloggning tillsammans med mig.

Inget avancerat hade jag tänk mig, jag ska ju själv ha gäster och kommer inte att kunna sitta klistrad framför datorn och skriva långa blogginlägg.
Bara lite kommentarer om framförandena och ett betyg 1-5. Där 1 är NEJ, ingen vinnare. Och 5 är: JAPP en självklar vinnarlåt.Här har jag gjort en lista på startordningen som man kan kopiera om man vill. Och så bara fylla på med en rad och sitt betyg.
Lätt som en plätt va? ;)

1. Reino Unido Storbrittanien
2. Hungría Ungern
3. Albania Albanien
4. Lituania Lituen
5. Bosnia y Herzegovina Bosnien Herzegovina
6. Rusia Ryssland
7. Islandia Island
8. Chipre Cypern
9. Francia Frankrike
10. Italia Italien
11. Estonia Estland
12. Noruega Norge
13. Azerbaiyán Azerbadjan
14. Rumanía Rumänien
15. Dinamarca  Danmark
16. Grecia Grekland
17. Suecia Sverige
18. Turquía Turkiet
19. España Spanien
20. Alemania Tyskland
21. Malta Malta
22. ARY de Macedonia Macedonien
23. Irlanda  Irland
24. Serbia Serbien
25. Ucrania  Ukrania
26. Moldavia  Moldavien

Skriv en kommentar här om du känner för att hänga på så lägger jag upp länkar till dem som bloggar. Så kan man kika runt och gämföra vad alla tycker och tänker.
Blir spännande att se om vi tycker som Europa röstar sen.

Fram kommer ju då frågan om HUR man ska sätta sina betyg. Den frågan kommer alltid upp när vi har suttit här hemma och röstat >>> och kommer säkert att komma i morgon också. För självklart så kommer jag att skriva ut listan och "tvinga" mina gäster att rösta tillsammans med mig ;).

Ett sätt att sätta poäng är utifrån sig själv. Vad man själv tycker om. Tycker jag att denna är en vinnare?
Eller så kan man sätta efter vad man TROR att Europa kommer att rösta. Tror jag att denna kommer att vinna?
Det är upp till var och en.

Är det nån mer än jag som hänger på?

/Y


Skrivet den: 2012-05-25 Klockan: 16:21:00

Planering av veckohandling

Jag har planerat veckans matlagning och därmed inköpslista.
Allt blir så mycket lättare då.
Jag gjorde det regelbundet, de andra gångerna som jag gjort "operation fettsanering". Men denna gången har jag tappat organisationen lite och kört på känn.

Mycket bättre så här.
OM man hinner.Jag har ju berättat att jag har en pärm med en massa recept från MåBra som jag klippt ut och stoppat i plastfickor. Där kör jag vecka för vecka och provar på att laga.

Jag lagar ju inte alla recept för många passar inte in på oss, eller det finns inte ingredienser här.
Men oftast så försöker jag.
MÅNGA gånger, för att inte säja alltid, så byter jag och ändrar i recepten för att det ska passa.
Det är då jag kallar det för "Yohanna trixar i köket" ;)

Nu ska vi till svärmor och äta lunch. Eller vi är nog redan där, eftersom detta är ett planerat inlägg ;) jo jag kan jag oxå ;).
Eller kanske har vi redan dragit i väg på veckohandlingen.

NU är det fredag!

/Y

Skrivet den: 2012-05-25 Klockan: 13:33:32

Fredagsvägning, what else?

VÄGNING
- 400 gram
:D
Man tackar och bockar.
Men som vanligt så hade jag inte förväntat mig detta. Jag låg i sängen i morse och försökte vakna, tänkandes på vad jag FÖRVÄNTADE mig för resultat idag, och jag kände varken upp eller ner.

UPP, för att jag smällde i mig så förbaskat många bullar i helgen >>>. Förbannelse över den som beslutade att börja sälja dem i vår mataffär;)
Och jag kommer inte att kunna stå emot dem idag på veckohandlingen heller. Det känner/vet jag på mig.

Men heller inte NER, för jag har känt mig som vanligt i mina kläder. Kanske lite mer musklig, men det väger ju mer.

Men jag är så glad så. Tro inte annat.

Men som jag beslutade för länge sedan i nåt argt ögonblick, så blir det ingen kroppsbild förens jag ligger på minus igen. Minus jämfört med den vikten som jag hade innan sjukdom och påsk. Det fattas bara 300 gram så är jag på banan igen.
Stadigt nedåt.
Sakta men säkert.
Och då blir det bild och kroppsmätning av.

UTVÄRDERING
Det har varit en bra vecka utan för många missöden. Ja jag kan faktiskt inte komma på något enda RIKTIGT missöde.

Morgonrundor varje dag, utom i söndags då snickar-kompisen kom tidigt på morgonen och jag inte kunde gå ut. Annars så, varje dag.

Maten har lagats enligt regler och bestämmelser.
Förutom.... ja nu kom jag på det. Det blev ju pannkakor i torsdagskväll. Men jag åt faktisk bara den obligatoriska vid stekningen. Och sedan en som efterrätt med lite sylt efter middagen.
Men fy 17 vad det är svårt att stå emot pannkakor.
Jag skulle kunna äta minst 100 om det är med jordgubbsylt till.

Och plankan, håll i er nu, för jag har faktisk kommit ihåg att göra den ett par gånger. Men det gäller att passa på medans man kommer ihåg det. Så det blir direkt ner på golvet, mitt bland ungarna och smulorna och så fram med klockan.
Synd bara att det är så svårt att ta kort på sig själv när man ligger på golvet med två ungar klängandes på en och knallröd i fejjan. För det hade varit kul att se ;)

Så där ja.
Det var denna veckan.
Morgonrundor - CHECK!
Mat - CHECK!
Plankan - På G.
Och 3,6 kilo kvar till målet.

Hur har det gâtt för er?

/Y


Skrivet den: 2012-05-24 Klockan: 21:08:16

Nu börjar det - ESC semifinal 2

Phu!
Det var nästan sâ att jag inte hann och jag är fortfarande inte i säkerhet, Irma sover fortfarande inte.
Vi fâr se hur det gâr.

Dagens stora besvikelse blev att spanska televisionen inte visar andra semifinalen pâ TV. Utan jag fâr se den pâ web-TV. Hoppas att det inte hakar sig nu.

Vilken skam.
Jag trodde att alla länder som var med i tävlingen var tvugna att sända alla deltävlingar. Och speciellt som Spanien är en av The Big 5, tycker man ju att man borde anstränga sig lite mer.

:(

Men nu drar det i gâng...

1. SerbiaSerbien - Lugn lât med bra melodi. - ja
2. ARY de MacedoniaMacedonien - Oj här blev det riktigt rockigt och svârt. Men ingen mellodi i lâten. - NEJ!
3. Países BajosNederländerna - Lite country-inspirerad falsettsâng av dam i indialfjädrar. nja
4. MaltaMalta - Lite smâtrâkig dans-lât men i alla fall en mellodi. Men var i 70-singen gjorde tjejen där pâ slutet? - nja
5. BielorrusiaVitryssland - Pojkband med konstiga mikrofonstativ och rockig lât. Dock inget drag i den. - nja
6. PortugalPortugal - Lugn lât med folkmusikiska gitarrinslag av tjej i fantastisk paljettklänning. Hmmmm - nja
7. UcraniaUkrania - Jisses! Äntligen tänkte jag när jag fick höra början, en lât med drag i. Men sâ bara dog den i refrängen. - nej (Och vad hade körgossarna pâ sig?)
8. BulgariaBulgarien - Är detta tecno eller dance? Av lâng tjej i rosa och hästsvans. Men inte trallvänlig. Blir säkert bra till discone. - nej

Nej vad trist detta blev. Är jag för negativ. Har ju inga JA-lâtar...
Jag fâr sätta pâ mig hörlurarna och hoppas pâ att Älsklingen säjer till mig om Irma ropar.

Mycket bättre!

9. EsloveniaSlovenien - Lugn dramatisk lât med flicka i ros-klänning och vita körflickor bakom. Jag gillar. - ja
10. CroaciaKroatien - Lugn lât av svart dam som rockar till sig pâ slutet. - nej
11. SueciaSverige - Jag fick ryspipplor pâ hela kropparna. - JA!
12. GeorgiaGeorgien - OJ opera av rödklädd munk som sedan blir dans, rock och till slut folkmusik. Lite spretigt men jag gillar det. - ja
13. TurquíaTurkiet - Typisk turkisk disco av kille i sjömans-t-shirt. Men trallvänlig. Den fâr komma med. - ja
14. EstoniaEstland - Lugn, stark lât med ung kille i svart skinväst och byxor. SÂ ska en lugn lât lâta. JA!
15. EslovaquiaSlovakien - HÂRDROCK! Jag kan verkligen inte med sânt och tycker verkligen inte att det hör hemma i ESC. Men det rockar ju och de har mycket bättre mellodi än mânga av de andra. - ja
16. NoruegaNorge - Norskt tecno-bidrag med arabiskt sound, ser ut som Erik Saade. Musiken är bra med sângen svag. Men medryckande pâ nâgot sett. - ja
17. Bosnia y HerzegovinaBosnien & Herzegovenien - Lugn lât av svartklädd kvinna med enorma axelvaddar vid piano. Bra och dâlig pâ samma gâng. - nja
18. LituaniaLitauen - Ung kille med diamantpryd ögonbindel. Bra lugn del, men det upptempoiga hade för mycket tingeltangel. Men jag är svag för soundet. - ja

Det var det.
De som jag vill ska gâ vidare är alltsâ:
- Serbien
- Slovenien
- Sverige
- Georgien
- Turkiet
- Estland
- Slovakien
- Norge
- Litauen

och sâ en till.
- Ukraina
dâ eftersom jag tyckte att den var bra i början.

Väntar......

Jisses vilken mellan-akt.
Vilka minnen.
Vilka sânger.
;)

Nu kommer dom:
Litauern, Bosnien Herz., Serbien, Ukraina, Sverige, Macedonien, Norge, Estland, Malta, Turkiet.
7 av 10 rätt för min del.
Inte illa.
Vilken final det kommer att bli pâ lördag.

/Y


Skrivet den: 2012-05-24 Klockan: 13:41:27

Irma 21 månader ♥ Lillskatten

Sist jag skrev om Irma så fyllde hon ju 20 månader >>> och tiden går....nej springer iväg. Hon har fyllt 21 månader för länge sedan och snart är det dags för 2-års-dagen.
Men en sak i taget.
Jag vill ju inte komma på efterkälken.

Jag har fått frågor om hur länge som man räknar ett barns ålder i månader och jag antar att det är lite upp till var och en. Jag tror nog att vid två år, ja då är det slut på det. Då är hon ett barn och inte bebis med ålder i månader längre.
Men nu, 21 månader alltså. 1 år och 9 månader. Eller 3 månader kvar tills 2-års-dagen om det känns lättare att förstå så ;)

TAL
Om jag tyckte att talet utvecklats enormt förra månaden så är det inget mot vad som hänt nu.
Här går det undan.
Nu säjer hon redan flera ord på raken. Ex:
- Titta, mamma, pippi.
Titta mamma en pippifågel.

Det är pippisar och vovvar och kissar och flygplan och BAJS när vi är ute och går.
- Titta mamma TITTA! skriker hon.
Och jag tittar.
Och för det mesta så ser jag ingenting. Inte förens jag antränger mig riktigt mycket. Då kanske jag ser en pippi uppflugen på nån lyktstolpe låååååångt där borta.

För Irma har syn som en falk och ser små små saker långt bort som ingen annan ser.
Hon kan till exempel se en liten liten musse i en leksakstidning som är omöjlig att upptäcka om man inte har förstoringsglas.
Men där är den ;)

Och det är Hola (hej) och Adios & hej då om vart annat till alla som vi möter när vi är ute och går. Vissa personer på gatan känner hon igen, för dem möter vi varje dag när vi går samma runda, och då blir det extra entusiastiska skrik och rop.

SÄNGEN
Vet ni vad?
Irma vill ha täcke på sig.
Helt plötsligt så blev det helt tvärt-om. Nu när värmen kom och alla andra svettades så ville Irma plötsligt ha täcke på sig.
Man kunde se henne dra det över sig på nätterna. Och när jag stoppade om henne på kvällarna så skulle jag bre det ut över henne.
Hon som HATAT att ha täcke på sig....när det var kallt ;)

Klart att efter nån timme eller så, så vaknade hon ju alldeles dyngsvettig och grät och ville ha vatten.
Suck!
Det blev att komma ihåg att gå in till henne när hon somnat och ta av täcket, INNAN hon började att svettas.

Fast sen så tog jag bort istoppstäcket och lät henne sova i boddy och då med bara lakanet över sig. Så gick det bättre.

Så har hon börjat vela krypa ner i Alexanders säng när vi sjunger god-natt-visor om kvällarna.
Med hans täcke över sig - naturligtvis ;)

SOVA
Ja, det är fortfarande inte smärtfritt detta med Irmas sovning och jag undrat verkligen om detta ska hålla på i evigheter.
En vecka kan hon sova kanon, hela nätter och inga problem. Men så kommer det veckor ibland som är så stuliga så vi håller på att gå under här.
Det är mycket drömmar nu har jag märkt. Hon vaknar upp, ibland varje timme, och är skitarg, kastar sig i sängen, gråter och slår efter mig.
Vill INTE ha vatten.
Vill INTE ha nappen.
Man ska ju inte väcka dem så jag försöker bara att hysha tryggt och få henne att lägga sig ner igen.

Andra gånger har jag hört henna skratta i sömnen.
Ja det är inte klokt.
Många gånger blir jag livrädd när hon sätter igång och gallskriker.
Jag mer än henne.

Jag är VERKLIGEN orolig inför bytet av rum, när hon ska få ett eget. Men som tur är så verkar ju det dröja. Jag ska försöka att flyttningen hamnar i en period då hon är lugn på nätterna, för att göra själva flytten smärtfri.
Men det är inte lätt med Irmas soveri.

FARLIGHETER
Irma är en riktig rackarunge, en riktig Emil. Hon bara hittar på bus.
Eller rättare sagt hon utforskar världen VÄLDIGT intensivt ;)

Hon ska pilla på ALLT, och det har blivit ett ständigt skämt om Irmas pillefinger. Sitter man vid datorn så ska hon sitta i knät och lyckas på något sätt, hur långt bort man än har henne, att trycka på alla tangenter samtidigt.

Hon ska trycka på diskmaskins- tvättmaskins- och spis-knapparna. Tända och släcka ljuset, även om dörrarna är stängda. För vi får ha alla dörrar stängda i huset, annars så ska hon in på toaletterna och leka med toaborsten.

Hon såg Alexander klättra upp på vardagsrumsbordet EN gång och vipps så kunde och skulle hon göra det också.

I Alexanders rum så är nästan allt trasigt nu för att Irma håller på där och utforskar. River sönder böcker, äter upp fotbollsbilderna, pillar ner klistermärkena från dörren och stampar på bilarna.
Allt måste ju utforskas.

Jag tycker så synd om Alexander för jag kommer ihåg hur det var med jobbiga småsyskon som hade sönder ens saker hela tiden. Och jag försår att han blir arg. Jag blir själv arg när hon har sönder alla våra saker här hemma.
MEN man måste ju vara diplomatisk och pedagogisk och tala om att samsas och dela på leksakerna och att Irma är så liten än. Medans jag själv bara har lust att skrika rakt ut ;)

TÄNDER
Under denna månaden så kom de sista två tänderna i underkäken, de som sitter mot vampyrtänderna. Så nu är raderna kompletta. Fattas gör väl hörntänderna. Men de kommer väl senare.

Det är skönt nu, för vilken skillnad det gör med ätandet, nu när hon har alla tänder. Kan bita och tugga ordentligt. Till och med kycklingbitar.
Allt blir ju så mycket lättare då.

Men HJÄLP vad hon ska bita på allt. Ständigt har hon något i munnen och biter på. Jag vet inte om det kliar eller bara är en vana hon fått.
Allt ska verkligen in och man får verkligen vara på sin vakt med vad som finns i hemmet och utanför. Till och med Alexanders klistermärken äter hon upp. Vad det nu kan vara för tuggmotstånd i dem ;)

RITA
Hon har ju sett Alexander rita och måla så det är ju klart att hon vill göra det, och det får hon ju.
Det är inte klokt hur snabbt småsyskonen lär sig av storasyskonen.

Men man får vara VÄLDIGT noggrann att plocka undan pennorna efter sig. För att hålla sig på pappret är inte så viktigt i Irmas värld. Det går lika bra med de klassiska väggarna och borden.

ANDRA BARN
Irma har ju blivit medveten om andra barn och att andra barn leker med varandra och det vill ju hon också göra. På ett helt annat sätt än vad Alexander gjorde när han var 1½.

När Alexander har kompisar hemma eller vi åker bort så följer hon dem hack i häl och ska vara med och leka. ÄN så länge har det inte varit några problem. ÄN SÅ LÄNGE!

Men i sommarstugan så har vi fått stänga av utgången från uteplatsen med en solsäng så att hon inte ska kunna smita ut och ner till poolen. Och när barnen hoppar över sängen och springer iväg för att leka och hon blir ensam kvar, ja då gäller det att ha en VÄLDIGT bra avledningsmanöver ;)

Hon lyckades till och med luska ut hur hon skulle ta sig förbi denna liggande solsäng genom att sätta sig på den intilliggande muren och svänga över benen.
Inget kan hindra utvecklingen...


Jag fortsätter att skriva under dagen medans jag förbereder mig för kvällens sånginsatts.

Återkommer!

/Y


Skrivet den: 2012-05-23 Klockan: 23:35:46

Sammanställning av Real Life - Eurovision Song Contest

Satt och bläddrade bland kanalerna och fick syn pâ nakna kocken pâ mat-kanalen. Herre gud vad jag gillar honom och hans program. I detta sâ var han i Stockholm och plockade kantareller & blâbär, ât surströmming och var pâ kräftskiva.
Jag fastnade och fick sân nostagikänsla, för hans program tittade jag mycket pâ när jag bode i Sverige. Jag gillar hans matlagning.
Men nu var det inte sâdan nostalgi som jag skulle svamla om. Utan sân här >>>.Alla sânger i alla ära men finns det nâgot som slâr denna?
Denna ger mig fortfarande rysningar och ryspipplor pâ armarna.Det var sâ roligt att läsas alla inlägg och se vilka lâtar som ni valt ut och varför. Tänk sâ mycket som vi varit med om och sâ mycket vi minns.
Nu en tripp längs memory lane i Eurovisionens spâr.- AnneliH kommer bland annat ihâg Spaniens bidrag frân 2007; I love you mi vida, som, om jag inte minns fel skrevs av han svensken med det lânga hâret som är med överallt. Det är ju svenska lâtskrivare över huvud taget, med ÖVERALLT ;)

- Jenny minns Jan Johansen frân 95 och hans Se pâ mig.
Varför?
Den första kyssen med den första kärkeken.
Finns det nâgot bättre skäl att komma ihâg en lât?

- Ann-Mari pâminner oss om den ENORMA nakenchocken med Lill Lindfors 1985 ;) Det var ju väldigt vâgat pâ den tiden.
I dagsläget sâ skulle Lills trosor troligtvis täcka mer än de flesta av de uppträdandes mini-kjolar.
Lät jag lastgammal nu?

- Freja berättar att Claes-Göran Hedström med Det börjar verkas kärlek fick hennes dâvarande 6-âriga hjärta att klappa fortare. Han var ju sâ häftig och hade sâ lângt hâr ;).

- Ansibecki som helst försöker att undvika detta spektakel, har ändâ ett minne frân Danmarks bidrag 1985, som hon tyckte var sâ bra att hon till och med skrev in till radion och önskade den.
Tack för denna Ansibecki. Det kom upp en massa minnen när jag fick se denna igen.

Och tack till alla som vanligt.
Det kom upp sâ mycket känslor och glimtar frân det förflutna när jag tittade pâ alla era lâtar. Men tänk vad tävlingen har förändrat sig.
NU kände jag mig verkligen gammal ;)

/Y

PS Och ni som ska se finalen pâ lördag och har lust att köra nân form av LIVE-bloggning i stil med semifinalen >>>, skriv en rad sâ ska jag försöka att organisera nâgot under fredagen. DS

Skrivet den: 2012-05-23 Klockan: 15:57:21

Dagens smal-lunch: Räk-wookUngarna springer kring benen och skriker av hunger. De äter upp alla ingredienserna till dagens lunch ;)
Bäst att jag skyndar mig.

Koka en kastrull med spagetti eller nudlar.

Strimla:
- en lök
- 4 vitlökar
- 2 morötter
- en bit kâl

Fräs grönsakerna i 2 tsk olja i en stekpanna.
Häll pâ 3 dl skalade räkor.
Fräs tills blir genomvarmt.

Blanda ut tsk currypasta i 1 dl vatten och rör i grönsakerna.
Häll pâ grönsaksräkorna i den avrunna spagettin.
Smaka av med soya.Smaklig mâltid!UTVÄRDERING
Nja!
Nu får jag göra alla besvikna som skrev att det lät så gott här. Detta var ingen höjdare för mig, den får bara 2 gafflar av 5 här. Visserligen beror smaken mycket på vilken currypasta man kör med och min har stått i kylen..... ja sedan jag flyttade hit nästan. Cirkus 8 år. Det kanske inte bäddar för så god smak. Men currypastan luktade gott så jag körde med den.
Personligen så gillar jag bättre när man river egen färsk ingefära, pressar färsk vitlök och har färsk koriander i. Men det tar ju så mycket längre tid klart.
Kanske att jag provar denna wook igen fast med de färska ingredienserna. Också kan vara att jag inte tycker att räkor passar i en wook. Det finns så mycket annat och godare man kan göra med dem.
Njaaaa, alltså :(

/Y

PS Vilken jädra dålig kamera jag har i den bärbara. Det är ju för 1000:an nästan så man inte ser vad fotona föreställer. DS

Skrivet den: 2012-05-23 Klockan: 13:21:49

Lycka, plötsligt händer det

När jag hade lämnat Guldklimpen i skolan idag och styrde kosan mot morgonrundan så kom det över mig.
En känsla så stark så jag blev alldeles yr.
Jag tror att det var nån doft som startade den. En pust av varm asfalt, tidig morgon och en totalt avslappnad själ.
LYCKA!


Det är ju SÅ det ska vara.
Så här ska man känna sig jämt.
Man ska känna sig lycklig för just ingenting speciellt, vara nöjd med livet.

Men precis lika plötsligt som lyckan kom och min övertygelse om att så ska det kännas, lika plötsligt kommer ju den där deppigheten och känslan av att allt håller på att gå över styr och inte har nån mening.
Det är livet har jag förstått.

Jag skulle gärna ha lite mer av denna lyckokänslan i mitt liv. Jag skulle vilja vara lite nöjdare med det jag har. Men om jag ska vara riktigt ärlig så är jag nog en ganska så negativ person som tenderar att tänka mer på det som KAN gå fel än det som INTE har gått fel än.

På frågan om glaset är halvtomt eller halvfullt svarar jag ganska så ofta halvtomt.
Jag tror att jag ska skylla på mitt sjärntecken ;)
Kan man abdikera från det?

/Y

PS Fortsätter med att redigera bilder på Irma och förbereder inför kvällens sammanställning av våra Eurovisionsminnen. Än är det inte för sent att minnas. >>>DS

Skrivet den: 2012-05-22 Klockan: 21:05:08

Nu börjar det - ESC semifinal 1

Jag är pâ plats.
Fattas annat....peppar peppar ;)

1MontenegroMontenegro- rap om euron? - NEJ!
2IslandiaIsland - dramatisk fiolmusik med lite irlandskänsla - ja
3GreciaGrekland - typisk dance-musik med grekiska inslag - nja
4LetoniaLettland - en lam sâng med fem flygvärdinnor - nej
5AlbaniaAlbanien - väldigt dramatisk lugn lât med mycket skrik och en orm om halsen? - nej
6RumaníaRumänien - folkloreaktig discodans pâ spanska med pojkband och säckpipa - nja
7SuizaSchweiz - U2-inspirerad lât med pojkband - nja
8BélgicaBelgien - trâkig lugn lât med ung tjej - nej
9FinlandiaFinland - trâkig lugn lât men med fin text som ingen som inte förstâr svenska fattar - nej
10IsraelIsrael - ÄNTLIGEN en svängig lât med lite mellodi, lite the arc över dem och rolig - JA
11San MarinoSan Marino - lam sâng av blâklädd sângerska och utklädd kör - NEJ
12ChipreCypern - trallvänlig discodans av puderrosa flickor - nja...eller ja
13DinamarcaDanmark - rockiga utklädda tjejer som har en bra lât och bra röst men som försvinner i sammanhanget - nja
14RusiaRyssland - JISSES! säkert en bra lât men tanterna kan inte sjunga och det passar inte alls in - men de vinner säkert för att det är sâ annorlunda - nja
15HungríaUngern - Svartklädd tuff läderkille med trâkig lât - nej
16AustriaÖsterrike - tysk rap med självlysande dräkter, jag kan INTE med sânt - NEJ
17MoldaviaMoldavien - Collin Ferrel sjunger trallvänlig lât med körtjejer i konstiga kjolar, lite folkmusik i - ja
18IrlandaIrland - neeeeeej skrek vi när vi fattade att det var dessa tvillingar igen. Men lâten är bra. Dock ser de ut som tvâ pajasar. De fâr säkert en bra placering- ja

Det var det, nu ska vi se vilka som jag vill se gâ vidare till final alltsâ:
Island
Israel
Cypern
Ryssland
Moldavien
Irland

och eventuellt:
Grekland
Rumänien
Danmark
Schweiz

Det blev: Rumänien, Moldavien, Island, Ungern, Danmark, Albanien, Cypern, Grekland, Ryssland och Irland.
8 rätt av tio för min del.
Det var inte illa.
Nu fâr jag vänta tills pâ torsdag...

/Y


Skrivet den: 2012-05-22 Klockan: 15:29:37

Dagens smal-lunch: ReprisIdag kör vi en favorit i repris. Korvgryta som jag blev sâ himla sugen pâ.

Receptet här.

Det är bra med repriser för dâ fâr man chans att rätta till det som inte blev perfekt första gângen.
Idag sâ gör jag mos av grönsakerna till ungarna tex. Och steker ett paket grillkorv till dem att ha till. Det var det som inte fungerade sâ bra förra gângen.

Jag lär mig ;)

Ja, jag svor pâ, INNAN jag fick barn, att jag skulle minsann inte laga olika rätter för att behaga ungarna. Utan det var: Ät det som ställs fram pâ bordet eller inte alls, som skulle gälla hemma hos mig.
Men men, man ändras, jag orkar inte tjata vid maten och det ÄR ju egentligen samma rätt. Bara det att ungarna inte vet om det ;)

Sen är det nästan dags att börja ladda upp inför kvällens begivenhet.
Jo visst ja!
Svärmor kommer över pâ provning av uppnâlade folkdräkter innan de ska sys ordentligt.

Men sen sâ...

/Y

Skrivet den: 2012-05-22 Klockan: 12:11:28

Uppdatering via web-TV

Jag hade ingen aning om att det var dop i Sverige idag. Vilken tur att man har fejjan att uppdatera sig om viktiga nyheter på ;) och så SvT-Play att titta på det med ;)Det är "vanlig" dag idag, Alexander har gått till skolan, jag har fått min morgonrunda i solen och nu är allt som det ska igen.
Peppar, peppar...

Sitter och skriver inlägg om Irmas månadsuppdatering, lyssnar på MTv i bakgrunden och ser med ett halvt öga på web-Tv:n. Solen skiner in genom fönstret och det är ännu en härlig dag i Las Palmas.
Ikväll vankas det semifinal men jag vet inte än om den visas på spansk Tv eller om jag måste se den på den bärbara.

Återkommer straxt med Irma-uppdatering men ÄR verkligen björkarna så utslagna som man ser på bilderna från kyrkan?
Då har ni ju sommar nu ;)
Och finns det något som slår känslan när man hör sommarpsalmer från kyrkan och vet att HELA sommaren ligger framför en?

/Y

Skrivet den: 2012-05-22 Klockan: 00:02:47

11 frågor till Yohanna

Jag fick en utmaning till >>>. Denna gången från Freja.
11 frågor skall besvaras och jag gör naturligtvis så gott jag kan ;)

Vilken är din absoluta favoritfilm?
Uff vad jobbigt!
Jag vill ju gärna komma med något originellt och annorlunda men måste nog erkänna att det är Titanic. När den kom, så tog den mig med storm och jag blev helt besatt av den. Det kanske var nån fas jag var inne i som gjorde att den påverkade mig så. I dag kanske det hade varit en annan sak.....kanske ;)

Varför är den din favorit?
Ja det är ju som jag skrivit tidigare, jag är en succer för romantik. Och på något sätt så är jag en självplågare som har något för sorgliga slut, även om just denna filmen har ett lyckligt slut egentligen.
Men jag bölar så det skvalar om det i alla fall. Och så går jag och är så där sorglig och melankonisk flera dagar efter att ha sett den.
VARJE gång.

Om ditt liv var som en TV-serie, vilken serie skulle det vara?
Mitt liv?
Just nu?
Just nu så finns det inte nån på hela jorden som skulle vilja göra en serie om mitt liv, så tråkigt är det ;) Det enda jag skulle kunna tänka mig vara i närheten är Super-Nanny i sånt fall. Och då skulle jag INTE vara nannyn, om ni förstår vad jag menar ;)

Om jag istället fick önska mig mitt liv som en TV-serie så skulle det nog bli Vänner. Jag tycker att de verkar ha så förbaskat trevligt hela tiden. Och så humor, en massa humor och självironí, det är jag.

Vilken rollfigur skulle du vara?
Vilken rollfigur jag skulle vara?
HA!
Det vet vem som helst att jag är MONICA :D
Vilken är ditt livs signaturmelodi?
Hem till gården.
Konstigt egentligen. Jag har inte sett den TV-serien sedan jag var barn och ändå är det den signaturmelodin som sitter kvar starkast hos mig.
Jag kommer inte ens ihåg vad handlingen var. Men melodin sitter som berg.


Finns det någon/några böcker du läst som påverkat dig extra starkt? I så fall vilken/vilka?
Oj detta blir lite pinsamt att berätta med det får jag ta ;)
När jag var yngre, säjer ej hur mycket, så samlade jag på och läste de 39 delarna av Isfolket. Jag blev så betuttad i dem att jag hade svårigheter för att sluta läsa. Jag låg hela nätterna och sträckläste. Tog fram boken på jobbet och smygläste osv.
En midsommar kommer jag ihåg att jag blev lite FÖR mycket på lyset och var helt övertygad om att jag var en häxa med dolda krafter som skulle komma fram bara jag trodde tillräkligt mycket.

Jag fick sluta läsa dem.
Jag har försökt flera gånger att ta böckerna från 1 till 39 flera gånger. Men ALLA gångerna har jag fått lagt av pga hjärntvätt.
Jag vet fortfarande inte hur sagan slutar.


Vilken var din absoluta favoritleksak när du var liten?
Kläutkläderna!
I en garderob i mitt barndomshem stog en stor påse med en massa avlagda kläder som vi barn fick roa oss med. Det roade vi oss med, vi systrar, under timmar i sträck.
Hmmm ett bra tips till mig och mina ungar kanske, att fixa en sån...

Hund eller katt eller båda eller varken eller?
Inget av dem.
Har aldrig tyckt om dessa djur. Och sedan jag flyttade till Las Palmas där det är hundskit ÖVERALLT så har jag blivit ännu mer anti.

Jag har alltid varit en kanin-människa och haft flera stycken. Men jag inser ju och fler med mig borde om djur, att djur behöver trädgård och frihet. Inte bo i en lägenhet i stan.


Vad ville du bli som liten?
Det enda jag kommer ihåg från när jag var liten, var att jag ville bli PRÄST!
Varför?
Inte en susning ;)
Det var innan Törnfåglarnas tid så det kan inte ha varit det ;)

Har det du gör i dag någon koppling till det du ville bli som liten?
Inte ett smack!

Vad tror du på?
Jag tror på något. Och detta något och jag är helt överens om hur det ska vara.
Och så tror jag på att vi kommer att vinna skitmycket pengar en dag. För det har Älsklingen lovat mig dyrt och heligt.

Det var det.
Det vart inte så tokigt va?
Och eftersom jag redan skickat vidare en utmaning så låter jag det stå vid det. Men om någon skulle vilja svara på några frågor så är det helt fritt fram. Tala om det för mig då så jag kan gå in och läsa.
- Vad är du rädd för?
- Bästa fredagsmiddagen?
- Vår, sommar, höst eller vinter?
- Kommer du ihåg första gången du var på bio?
- Något som du alltid köper på veckohandlingen?
- Kommer Sverige att vinna på lördag?
- Bästa semesterresmålet, med/utan ungar?
- Skor eller handväskor?
- Läste dina föräldrar för dig som barn? Och vad?
- Är det ditt verkliga jag som du skriver om på bloggen?
- Borde Bobby i Dallas ha "återuppstått" eller gick serien i graven med detta beslut?

Svara på. Jag är nyfiken som 17 ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-21 Klockan: 14:29:02

Idag, måndag, är jag glad för...

Äsch vad trögt det var att komma igång och skriva här då. Det var mycket roligare att surfa omkring och läsa på andra ställen än att sätta sig här och försöka skriva något intressant.
;)

Konstigt för idag har jag ju EXTRA mycket att vara glad för.
Tror att det är mina uteblivna morgonrundor som gör det. Jag vaknar liksom inte till, kommer inte igång, får inte den där kicken och djävlar-anamman som behövs för att sparka igång mig.

Ja, vi är hemma idag igen för det bestämdes igår att det kanske inte var en sån bra idé att skicka Guldklimpe till skolan med en massa vattenkoppsmärken i ansiktet. Även om han är frisk nu och inte smittar så trodde både Älsklingen och svärmor att det kanske skulle kunna tagas illa upp av skolan och andra föräldrar om jag gjorde det.
För jag var helt på det klara med att jag skulle skicka ungen till skolan ;)

Men nu så är vi hemma en dag till så får vi se om det trillar av några fler skorpor tills i morgon. För nu är det dags tycker jag.
Det har sprungits omkring och lekts här nu på morgonen och nu så ligger Irma och sover, Alexander har avslutat sina läxor och spelar dataspel och jag får dagens stund vid bloggen.

Och dagen till ära, att jag just plockat undan alla vinterkläder och tagit ur istoppstäckena i sängarna, tvättat och tumlat dem inför vinterförvaringen, så är det MYCKET kallare idag och det kom just en liten skur. I natt frös jag till och med så det kanske vore en idé att ha en filt i beredskap i sängen.

Och det blir ju en lista a´la jennyn


- jag är fortfarande så SJÄLAGLAD över att det ordnade sig med datorn i fredags >>>. Ni kan inte tro hur orolig jag var för att det inte skulle gå att laga eller att vi skulle vara tvugna att formatera om hela skiten.
Men så ordnade det sig.

Vad det var?
Det var en skitsak egentligen. Men att komma på det, det var det som var kruxet. Och det hade jag ALDRIG gjort.

(Den trådlösa nätverksadaptern som jag hade problem med, behövdes installeras som för XP och inte som w7 som jag har som OS på datorn. Installeras och sedan bytas på i egenskaperna. Hallå? Det är ju som att sälja en bil som ska gå på bensin och sedan ska den egentligen gå på disel. Men det är det ingen som talar om för dig eller ens vet om.)

- att det är ESC hela denna veckan och jag ska verkligen försöka att titta på ALLT. Lördagen är bokad sedan länge, men semifinalerna skulle jag vilja se också.
Och så handlar ju veckans real life om det >>>.

- att snickar-kompisen var här i söndags >>> och slet som ett djur. Och han vill även komma tillbaka nästa helg för att slutföra jobbet.
Vilken kille ;)

- att Alexanders vattenkoppor >>> gick så smidigt så det är inte klokt. Har knappt ens märks av att han haft dem. Jag hade förväntat mig något MYCKET värre.

Dock har ju inget brutit ut på Irma än men det kommer väl lagom till ESC nästa helg så kalaset blir inställt. Eller så får hon det i nästa omgång om två veckor. Stackaren kommer säkert att få det ordentligt, nu när det blev så lätt för Alexander. Man brukar inte ha samma tur två gånger.

- att jag har kvar rester från i helgen som vi ska äta till lunch idag så jag slipper att ställa mig vid spisen ;)


Tänk att det är så gott med chips & popcorn...

Måndag var det ja.
Tjingeling!

/Y

Skrivet den: 2012-05-20 Klockan: 23:36:06

Söndagen swishade förbi

Så var det fredagslunch hos svärmor och så blev det söndagseftermiddag.
Poff!
Vad hände?
Vart tog lördagen vägen?

Det blev ingen morgonrunda idag. Hela dagen sprang iväg med en massa göromål och jag har fortfarande en säng att bädda rent och en balja tvätt att hänga.
Vad är detta?


Jag fick så dåligt samvete över att jag inte kom ut i dag, men det var omöjligt. Snickar-kompisen kom straxt innan 9 och då var det ungar som skulle frukosteras och göras i ordning.
Så blev det dags för Irma att sova sin lur och då lagade jag lunch.
Så var spacklandet färdigt och då åt vi.
Och efter det så var det bara att ta fram damsugaren och svabben och försöka att få bort allt byggdam.
Och då helt plötsligt så var det dags för besök av svärmor och provning av de kanariska folkdräkterna samt uppnålning av det som behövdes justeras.
När det var klart så var det dags att stoppa ungarna i badet och då bäddade jag rent i sängarna och lagade tacos som varit utlovat sedan gårdagen.
Och efter tacosarna så kunde jag ju inte gå ut och gå. Det hade ju varit självmord.

Och så gick den dagen.
Det är som jag sagt tidigare. Kommer jag inte ut på morgonen så är det lögn i 17 att komma ut senare.

Det var den dagen det. Men foton på ungarna fick jag i alla fall. Även om det är mer än lovligt omöjligt att få några bra då Irma inte kan stå still tillräckligt länge för att kamera ska hinna knäppa.

Nu blir det sängen.
Ja just ja. Den fattades ju att bädda rent i...

/Y

Skrivet den: 2012-05-20 Klockan: 11:46:39

Byggarbete pågår

Här är arbetet i full gång, inget helga vilodagen här inte.
Jag tror Gud har förståelse för det.Snickar-kompisen skulle komma klockan 8:30 på morgonen och jag SA till Älsklingen igår att nu ska du se att ungarna kommer att sova som stockar i morgon bitti, när vi MÅSTE gå upp.
Sagt och förutspått, klockan 8 vaknade jag och gick upp, då snusade resten av familjen fortfarande.
Det är ju inte klokt!

Jag skulle kunna skriva en bok om detta med ungar och sömn.
Inte om HUR man ska få ungar att sova, för det har jag ingen aning om hur man gör ;). Utan om saker som de tar sig för när det gäller sömn.
Jag menar, hur länge sedan var det som de sov till 8 en morgon? Inte sedan vi ställde om till sommartid har det hänt. Upp och hoppa klockan 7, och tidigare, om det har varit helgdag. Skoldagar har det förståss varit gråt och tandagnisslan ;)

Men så får man något som gör att man måste gå upp tidigare, och ungarna visste INTE om detta. Ändå sover de som stockar till deras vanliga uppgångstid och mer därtill. Halv nio slog de upp sina ögon. HALV NIO! Det har ju inte hänt sedan.....ja sedan sjön brann ;)

Helt ofattbart.

Men nu spacklas det här så det står härliga till och det blir jättebra.
HUR ska vi kunna återgälda detta?Folkdräkterna som inhandlades igår blev jättebra.
Dyrt men bra.
Jag ska sätta på ungarna den för att visa svärmor som kommer på obligatorisk söndagsfika i eftermiddag, så då tar jag kort på dem.
Men som sagt, det blev bra.

Nu får vi fotsätta här.
På grund av tidigt morgonbesök så blev det ju ingen morgonrunda idag. Jag är ju barnvakt ;)
Så det måste hinnas med senare också.
Och bädda rent i sängarna.
Och hänga tvätt naturligtvis.
Alltid hänga tvätt...och vika....och stoppa in i lådaor....och ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-19 Klockan: 23:30:19

Real Life - Eurovision Song Contest

Det är ju eurovisionsschlagerfestivalfinalen (världens längsta ord) ;) nästa lördag och uppladdning med semifinaler hela nästa vecka.
Det måste ju uppmärksammas.
Om ESC kan man läsa i wikipedia >>>
Och deras officielle hemsida är >>>

Det är dags för veckans Real Life med temat "ESC" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>Förra gången vi snackade melodífestival i Real Life >>> så berättade jag om hur vi brukar göra här när det är dags. Även i år har jag planer och snickar-kompisen med fru och barn kommer över. Känner jag att jag orkar så bjuder jag in nån mer, vi får se hur det blir.

Det ska naturligtvis skrivas ut röstnings-lista, förberedas små-snacks och hyshas på ungar för att kunna sätta så rättvis ;) poäng som möjligt.

Och nu tänkte jag att vi skulle leta lite i minnenas arkiv angående EUROvisionen. Jag vet att inte alla tycker om detta spektakel eller inte tittar på programmet, men kanske att man har någon form av minne av någon deltagande låt.
Är man tråkig barnfamilj som inte kan flänga och fara på allehanda galejer, så får man ta varje tillfälle i akt att festa till det lite hemma så ofta som det går.
Det är ju inte så att det vankas glamour VARJE dag här hemma ;)

Denna låten...

 

...var Islands bidrag år 2000 när det tävlades i Sverige och kom på 12 plats till slut. Det året så vann Danmark och The Olsen Brothets och Lettland kom trea med den där killen i vita jeans som dansade så kul. Kommer ni ihåg? >>>

Men Islands bidrag blev jag så förtjust i att den fortfarande finns med hos mig, i min musikmackapär, med mig på mina morgonrundor.
DET kan man kalla att sätta spår hos en ;)

Och jag kommer ihåg att det blev värsta uppståndelsen över att killen skulle uppträda i kjol som nån värsta transa. Vilket han ju INTE ser ut som.
Ja ja det var förr i tiden...Denna veckan uppdrag blir alltså att rota lite i minnenas arkiv efter nån låt som satt någon form av spår hos dig. Kanske nån som det inte gick så bra för, någon som borde vunnit, som som fått för mycket uppmärksamhet, någon som man hörde väldigt mycket utanför ESC-sammanhang.
Ja någon låt som du har någon form av åsikt/minne/upplevelse till.

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

PS Och på lördag, ja då tror jag nog att det vankas LIVE-bloggning från ESC-tillställningen. Någon som har lust att hoppa på? DS

Skrivet den: 2012-05-19 Klockan: 13:50:54

En riktigt bra start

I dag blev en sån där höjdarmorgon som bara gör mig så glad. Jag tycker att de börjar komma oftare och oftare nu på sista tiden. Antingen är det ungarna som blivit snällare ;), jag som blir bättre på att vara mamma ;) eller helt enkelt vi som börjar vänja oss vid varandra och lär oss att ta det som det kommer.
JAG tror på det sista alternativet.

Utanför tjatar en snubbe i megafon om att det finns färskt fisk att köpa i hans bil och att den snart är slut. Något väldigt annorlunda för mig. I stället för glassbilen så har man fiskbilen här.
Mycket exotiskt ;)Men tillbaka till den lyckliga morgonen.
Efter mys i sängen så drog jag ut för att köpa färskt bröd och ett gäng bullar som jag "upptäckte" igår >>>.
Morgonrunda i sol fast ändå inte så varmt än, det är en riktigt bra start på dagen. Och även om jag inte är någon träningsnörd så måste jag erkänna att den gör mig på gott humör och att jag saknar den när jag inte får komma ut.

INTE för att jag tycker så mycket om att ge mig ut och gå istället för att ligga kvar i min säng och gosa med mina älskade, utan för att jag känner mig så skön av att veta att jag har det GJORT ;)Nu sover Irma, Alexander gör sina läxor, vi alla käkar lördagsgodis, snart är det dags att börja med dagens lunch "Spagetti Carbonara" och därefter ska vi dra ut på stan och leta kanariska folkdräkter till ungarna. Det är nämligen Kanaria-dagen på onsdag, det är ledigt då, men dagen efter så ska det firas i skolan och då är det obligatorisk folkdräkt på ungarna.
Förra året såg det ut så här >>> och då var den dräkten som Alexander har, i minsta laget.

Kör igång alltså!

/Y

Skrivet den: 2012-05-18 Klockan: 23:57:33

Det ordnar sig

Dios Mio!
Herre gud!
Vilken jäkla dag det blev till slut.
En jäkligt BRA dag.

Kommer ni ihâg när det blev för mycket? >>>
Dâ skrev min mor att ta en sak i taget, sâ ordnar det sig.
Tänk att mammor kan vara sâ kloka, fastän man flyttat hemifrân ;)

I dag blev en sân dag, när en sak i taget ordnade sig.


Datorkillen ringde när vi var hos svärmor och ât lunch. Han hade en möjlig lösning pâ problemet som han ville prova. Efter sâ mânga veckor hade jag nästan gett upp hoppet.
Han kom, fixade problemet pâ 15 minuter och det kostade 200 spänn.
Han är dagens hjälte ;)

Jag blev sâ glad och fick tillbaka framtidshoppet att jag gav mig ut pâ min försenade morgonrunda fastän det var fredagskväll och allt och sâ fick jag det fixat ocksâ.

Sâ ringde de frân telefonbolaget och erbjöd oss nya kontrakt pâ mobilerna. För 100 kronor i mânaden sâ skulle vi fâ ringa mycket mer än vi har nytta av och surfa 24 timmar om dygnet.
För bra för att vara sant?
Troligen.
Men vi hoppade pâ för att testa sâ nu fattas det bara att fixa en telefon som man kan surfa ifrân ;)

Och sâ kommer snickar-kompisen pâ söndag och ska fixa nytt innertak till Irmas nya rum >>>. För att vänta pâ försäkringskillen, ja dâ fâr vi antagligen vänta tills Irma ska flytta hemifrân.
Själv är bäste dräng. Eller i detta fall snickar-kompisen.

Och som kronan pâ verket sâ "râkade" jag köpa en ny bulle till lördagsfikat i morgon och "râkade" prova den medans kvällsvällingen värmde pâ sig i micron.
Och den var UNDERBAR.
Det blev naturligtvis inte nâgot över till lördagsfikat. Sâ jag mâste ju ut i morgon och köpa upp resten av bullarna i morgon.
Men vilken NJUTNING ;)

Sâ jag känner mig riktigt tacksam idag. För att saker och ting verkar lösa sig, lite i taget. Peppar, peppar.
Sâ med den känslan sâ tar jag min trötta men glada lekamen och kryper ner i sängen.

Nu är det banne mig helg.

/Y

Skrivet den: 2012-05-18 Klockan: 13:49:49

Fredagsvägning med Arnold S

VÄGNINGEN
-100 gram
När jag steg upp pâ vâgen sâ tänkte jag:
-Bara jag har kommit under 64 sâ är jag nöjd. Bara litegrann under.
64.NOLL
Alltsâ inte över men heller inte under.
Dâ fâr jag inte vara nöjd dâ ;)

Men det tänker jag var i alla fall, litegrann, För det har ju varit vattenkopps-vecka med värmebölja sâ vi har varit fast i hemmet mest hela tiden. Förutom sent pâ eftermiddagarna dâ vi tagit ut och rastat ungarna här utanför pâ gârden. Precis som med de andra hundarna ;)
Och sâ är det ju fredag.
Svârt att vara ledsen dâ.

En sân här stillasittande vecka, även om stillasittande är det sista jag skulle kalla livet med tvâ helvilda ungar hemma, har tydligen inte varit nog för att bränna nâgot fett i stora kvantiteér. Även om man sköter det andra, runt omkring exemplariskt.

UTVÄRDERING
För jag har gâtt mina morgonrundor varje dag, även förra helgen, och jag har planer pâ att göra det denna helgen ocksâ. Trots att vi haft värmebölja och jag fâtt vänta tills sent pâ eftermiddagarna och det väntas in en ny tills i morgon.
Och jag har till och med varit sâ duktig att jag gâtt ett extra varv i parken pâ slutet för att kompensera för den uteblivna skol -lämning och -hämtning.
Men det verkar inte vara nog.
Det behövs nog tvâ rundor om dagen för att förbränna all den mat som jag stoppar i mig.

Men nästa vecka blir nog som vanligt igen. Om inte.....peppar peppar ;)

Det var denna veckan det. En lite annorlunda vecka, men det gick ju bra att stuva om i schemat.
Morgon- eftermiddags-rundor - CHECK!
Mat - CHECK!
Plankan - NOPE - Helt omöjligt att komma ihâg.
Och 4 kilo kvar till målet.

Hur har det gâtt för er?

/Y

Skrivet den: 2012-05-18 Klockan: 00:48:16

Bloggkärlek

Torsdag kväll, det är inte klokt.
I morgon är det fredag igen.
Vägning, lunch hos svärmor, veckohandling och sâ vipps är det söndag eftermiddag ;)

I alla fall, Madelein har en utmaning varje vecka pâ sin blogg. Man ska skicka lite bloggkärlek till nâgon för att motverka allt blogghat som finns i denna världen.
Jag har länge tänkt att vara med men liksom inte kommit till skott.

Jag har ganska sâ lâng startstrecka när jag ska göra nâgot nytt ;)Nu tar jag tag i saken och skickar lite bloggkärlek till Spanienfrugan som alldeles nyss blivit mamma till jättesöta Lia.
Spanienfrugan är liksom jag utvandrad till Spanienland, om än VÄLDIGT lângt frân just Gran Canaria. Men vi hänger ihop i alla fall och delar tips och upplevelser om hur det är att vara just i Spanienland.

Nu när hon just blivit mamma och de är sâ söta tillsammans och allt verkar fungera sâ bra sâ blir jag faktiskt väldigt avis ;) och passar pâ att skicka lite bloggkärlek för att väga upp den fula avundsjukan.

Jag kommer ihâg hur jag med en TRE-mânaders Guldklimp vâgade âka pâ arrangemang själv för första gângen med bebis >>>. Och var sâ stirrig och nervös att jag inte kommer ihâg mycket frân kalaset för utom att jag tycktes amma konstant under hela tillställningen.


Ocksâ kommer jag ihâg hur vi skulle ta gruppbild och jag, stirrig som jag var, lyfte upp babyliften utan att ha lâst handtaget i upprätt possition och den tippar framât mot golvet.
Jag trodde att hjärtat skulle stanna i kroppen pâ mig, men som tur var, var Guldklimpen ordentligt fastspänd och hamnade bara med näsan hängandes mot golvet.
Jag blev, om möjligt, ännu mer stirrig efter denna incidenten. Och, om möjligt, ÄNNU mer ovillig att gâ utanför hemmets trygga vrâ.

Sâ här skickas lite LOVE till Spanienfrugan med lilla Lia som verkar ta det sâ lugnt och bra och bara njuter av denna, den första speciella tiden i livet tillsammans.

/Y

Skrivet den: 2012-05-17 Klockan: 15:26:23

Man fâr inte blogga om sina barn

Efter mânga kringelkrokar sâ kom jag fram till denna artikeln >>> i aftonbladet som menar pâ att man ska inte blogga om sina barn.
Och vet ni, jag blev jätteledsen :(

Sâ här skriver man:
"Det som skrivs på bloggen kommer ju alltid att finnas tillgängligt för alla att ta del av. Och därför är det extra viktigt att verkligen tänka över vad man lägger ut och inte bara skriva för att det känns kul just då och absolut aldrig skriva om barnets egenheter, säger barnpsykologen Margit Ekenbark, som är en stark motståndare till bloggar om barn.
Hon anser att barnen används som ett alibi för föräldrar som vill få uppmärksamhet.
– Det handlar bara om att föräldrarna vill förstärka sina egna egon och inte om barnets bästa, menar hon."


En bild pâ min fina familj fast INTE frân idag dâ det är LITE varmare ;)


Alltsâ dâ är jag en sân där dâlig mamma som bloggar om sina barn. För jag skriver ju vitt och brett om ungarna, vad de gör och vad de säjer. Jag berättar frikostigt om vâra liv, vad vi gör och vad jag tycker och tänker.
Dâligt alltsâ.
Och nu har jag förstört mina barn för all framtid :(

Varför jag gör det är för att det är vârt riktiga liv, riktiga saker som verkligen händer och som JAG tycker är roligt att läsa om.
Jag är inte mycket för att läsa bloggar där det hela tiden stâr hur lyckliga alla är, hur barnen är de bästa som finns i världen och hur alla är nystrukna och problemfria hela tiden i det perfekta, nystädade och toppdesignade hemmet.
För jag vägrar tro pâ sânt.

Och jag tror inte att det mina ungar gör, hittar pâ eller det som jag tycker om det är nâgot speciellt ovanligt eller speciellt med det.
Vardagsliv helt enkelt. Men med en twist.
Det gillar jag.

Kanske ändras det med âren, när ungarna blir större men jag har svârt att tro att Guldklimpen skulle bli förstörd för livet för att jag berättar här att han inte äter...ibland.
Herre gud, vem har inte problem med ungarna och maten ibland?
Och jag försöker att berätta problemet och sedan bloggar jag om mina funderingar och tankar kring det. Jag bloggar ju inte om att jag tror att mat-kriget är en av Guldklimpens egenskaper. Jag vet att det är en period som de flesta ungar gâr igenom och sâ är det.....ibland.

Och sâ visar jag oss pâ bild.
Inte alltid dagsfärska men alltid riktiga människor pâ dem.
Utvalda, fina och helt vanliga.
Kanske har det lite att göra med att jag bor här, lângt borta frân Sverige men jag tror inte att det spelar sâ stor roll.
Jag menar, om jag nu visade bilder pâ Guldklimpens vattenkoppor igâr >>> och vi skulle gâ till skolan i morgon och där skulle det finnas föräldrar som läst bloggen.
HUR skulle detta kunna skada honom?
Eller om nân förälder visste att han inte ätit igâr?
Eller att han blev arg för att Irma hade sönder hans fina teckning?

Helt vanliga saker.
Nej jag är inte riktigt med.
Mindre klanka ner pâ föräldrarna tycker jag. Lägg energin pâ att hjälpa de barn som svälter eller blir misshandlade istället.

Technobebis avslutar med:
"Så en sista sak innan sängdags. Givet ansvarsfullt föräldra bloggande; Så tror jag (om man extrapolerar från ungdomar av idag) att när mitt barns generation blir tonåringar kommer de vara så gränslöst uppkopplade att ett babyalbum på nätet blir deras minsta problem!"

Och det tror jag ocksâ!

/Y

Skrivet den: 2012-05-16 Klockan: 23:57:28

Sammanställning Real Life - Fâfänga

Nu ska vi se här, det är dags för veckans sammanställning av Real Lifen >>> som handlat om fâfänga.
Jag vill ju inte börja att svamla, nâgot som det är stor risk för när jag sitter här och skriver frampâ kvällskvisten.Men jag har ju berättat att jag är storasyster >>> och fick rollen som den duktiga, den som klarar allt först, den amitiösa, helt enligt syskons-placerings-teorin. Nästa syster som kom, den som skulle bli mellansystern och fâ kämpa för uppmärksamheten, tyckte inte jag behövde kämpa SÂ fruktansvärt mycket för den.
För hon var ju SÖT.

Liten söt flicka med lânga korkskruvar och som var ett charmtroll. Och sâ var ju rollerna gjutna i sten. Hon den söta och jag den förstfödda som skulle göra karriär.
Och det är ju precis som vanligt, man vill alltid ha det kan inte kan fâ. Jag ville vara söt.

Men med tiden sâ lär man sig leva med sina förutsättningar. Och nu är jag ganska sâ stolt över att jag inte är sâ bakom flötet om man säjer sâ. Jag kan fâ ihop en Ikea-möbel utan för stora problem. Och lite annat ocksâ för den delen som inte är smâpotatis ;)

Men jag kan ju inte sluta att fundera pâ HUR det skulle kännas att vara sâ vacker att folk vände sig om efter en pâ gatan.
Gör det mig fâfäng?Andra fâfänga är i alla fall:

- AnneliH  tycker att hennes utseénde fâr duga nu när hon inte fick bestämma själv. Men tycker ändâ att det viktigaste är att hon trivs med hur hon ser ut eller gâr klädd.
Dock har hon en fight med sina "fula" ben som är olika tjocka ;)

- Jenny kunde inte ens gâ utanför dörren utan "full mundering" när hon var yngre. Nu efter ha gjort sin enorma viktresa sâ har hon mognat och vet att hon är värd mycket även utan att vara perfekt.
Dock har hon en fight med all lös hud som blivit "över" pâ kroppen.

- Ewa som är oxe och har fâfänga som sitt andra namn, erkänner att hon är otroligt fâfäng. Men inte för att andra ska tycka att hon är snygg utan för att hon själv ska tycka det. Och som hon berättar, att har man en gâng haft "det där", dâ saknar man det MYCKET när det försvinner med âren.
Bland annat sâ har hon en fight med sina "hängande" kinder.

- Marie-Louise är inte alls överens med hur hon ser ut just nu och förklarar att det är svârt att känna sig fin när man inte är överens med utseéndet. Även om andra tycker att hon är fin. Men gömma sig i vassen vid stranden när det är baddags, det vägrar hon att göra.
Och Marie-Louise har en fight med det typiska tecknen efter graviditeter som ingen vill vara utan för de är bevisen pâ det fina man har fâtt vara med om.

- Freja växte upp i en familj där det inte var "fint" att bry sig om sitt utseénde och heller ingen idé eftersom hon ändâ aldrig skulle bli vacker. Därför lärde hon sig att det finns mânga andra egenskaper som är mycket viktigare än skönhet.
Dock erkänner hon att hon har en fight med nâgra extrakilon som det är dags att göra nâgot ât.

- Ansibecki tycker egentligen att det inte spelar nâgon roll över huvud taget hur vi ser ut men erkänner att det sticker lite i hennes fâfänga ocksâ när hon ser en "mamma" med platt mage. Samtidigt sâ är hon väldigt stolt över sina "graviditetstatueringar" precis som de flesta mammor.
För det är väl det, om det ska vara nàgot, som hon har en fight med; tecknen efter graviditeterna. Det och kanske rakningen dâ. Men det kommer i ett annat inlägg ;)

- Gardenhouse skriver att hon är lite lagom fâfäng men det är inget hon funderar mycket pâ. Hon är ju frisk och det är ju huvudsaken.
MEN en fight har hon ocksâ naturligtvis och det är med magen som inte riktigt är sig lik. Lite överflöd därifrân skulle gärna fâ sätta sig pâ benen där det behövs bättre.

Och sâ jag dâ Yohanna, som inte tänker SÂ ofta pâ det som jag inte är nöjd med men när en liten dröm om att en dag fâ huvudena att vända sig om efter mig.
Kanske efter att ha gâtt ner mina kilon som jag kämpar med nu, ta bort lite överflöd pâ ögonen, hänga upp tuttarna och KANSKE inse att man inte behöver vara söt för att vara fin.

Tack för denna veckan. Ska jag vara ärlig sâ trodde jag kanske att jag begärt för mycket av er. Att ni skulle behöva utlämna er för mycket. Men det gick jättebra tycker jag.
Nästa vecka kör vi igen tycker jag ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-16 Klockan: 13:10:49

En förkärlek för skor

Det verkar som att Irma har ärvt sin mors intresse för skor...Sâ fort som man vänder ryggen till sâ är det nàgot som händer; det ska slickas pâ toaborsten, hävas ut allt som kan i lâdor och skâp och det senaste är att sätta pâ spis/tvättmaskin/diskmaskin.
Det är ett heltidsjobb bara att se till att det INTE händer nâgon olycka här.

Och nu när värmen har kommit och vi har alla fönster öppna pâ vid gavel, sâ har jag mardrömmar om att hon ska komma pâ att flytta fram en stol eller pall till fönstret.
MÂSTE komma pâ en smart uppfinning till fönstrena....

FORT!!!

/Y

Skrivet den: 2012-05-15 Klockan: 23:09:19

Dagens stegmusikDagen har gâtt och jag skulle egentligen bjuda pâ dagens smal-lunch här. Men eftersom jag "glömde" att ta kort pâ tortillapizzorna som vi gjorde sâ törs jag inte göra det.
Inte en gâng till kan jag ju erkänna att stämningen kring lunchbordet var sâ kaotiskt att jag blev sâ stirrig att jag ât upp min pizza innan tanken ens slog mig att jag skulle föreviga dem.

Annars sâ är tortillapizza en väldigt bra rätt som är väldigt enkel.
Ta ett tortillabröd.
Bre pâ färdig tomatsâs, tacosâs eller krossade tomater som fâtt rinna av.
Skiva râ lök och tomater och ha pâ pizzan tillsammans med nâgra skivor kokt skinka.
Oregano och LITE riven ost.
Skjuss in i ugnen och gratinera.
Servera med den hemmagjorda pizzasalladen >>>.

I stället sâ bjuder jag pâ favvolâten just nu och som jag lyssnade pâ minst 100 gânger när jag var ute och stegade idag. Det blir inga morgonrundor nu under vattenkoppstider, de ska ju vara hemma frân skolan sâ länge som de smittar, men det blir bannemig eftermiddagsturer.
Jag ska inte slappa ihop totalt nu trots att mina rutiner, än en gâng, gâr om intet ;)Den här blir jag utomordentligt glad av att lyssna pâ. Lite förr-i-tiden över den. Och videon är ju bara för söt.
Vem skulle inte vilja bli uppvaktad pâ det sättet?
Och killen, ja han liknar en gammal pojkvän frân förr.
Vilka minnen...

/Y

Skrivet den: 2012-05-15 Klockan: 15:57:00

(Gâr)dagens smal-lunch: BaconpastaBACONPASTA

Koka en kastrull med spagetti.
Släng i en massa strimlad vitkâl när det är ca 5 minuter kvar av koktiden.

I en stekpanna, stek tvâ paket bacon. Helst kotlettbacon som är mindre feta.
Hacka 4 vitlöksklyftor och stem med.
I med tvâ pâsar frysta grönsaker. Jag tar mina favvosar; grillad squash, aubergine, lök och röd- och gul- paprika.
Bryn tills allt är färdigt.

I en stor skâl, blanda:
- spagettin
- bacongrönsakerna
- 4 tärnade tomater
- salta ordentligt och svartpeppra sâ mycket du vâgar

NJUT!Detta fâr lätt en fyra av mig. Lätt, snabbt och gott. Egentligen kanske inte baconet behövs utan man kan ta rökt skinka istället. Bacon är ju väldigt fett och har man inte kotlettbacon, som jag inte har här, sâ blir det kanske inte sâ smalt.
Ungarna fick spagettin och sâ mixade jag bacongrönsakerna med tomaterna till en sâs och olivolja pâ det. De ât och smackade, inget problem.

Prova!

/Y

Skrivet den: 2012-05-15 Klockan: 13:56:38

Vattenkoppor & värme

Japp sâ var den förmiddagen över.
Tiden bara flyger förbi och ännu värre blir det när rutinerna blir omkullkastade som nu när vi är hemma med vattenkoppor och inte kan gâ ut för att det är FÖR varmt.

Ja det kan faktiskt bli för varmt ;)
Det är skönt, ja kanske inte skönt men i alla fall uthärdligt, när man fâr ligga pâ stranden i hettan och kan doppa sig med gämna mellanrum.
Men vem kan göra det när det inte är semester?

Nej det är vardag, folk mâste jobba, ungar ska gâ i skolan och livet mâste fortsätta. Dâ är det inte roligt med 40 grader.
Och pâ natten sâ blir det jobbigt. Alla svettas, blir törstiga och sover inte alls bra.

Fast det är ju inte sâ här jämt. Redan idag sâ är det svalare. Inte mycket, men det märks att brisen som fläktar inte är ökenhet utan lite friskande.

Här gâr vi alla omkring mer eller mindra nakna ;) och Irma fördriver tiden med att räkna vattenkoppor pâ Alexander.

Det här med vattenkoppor är ju mystiskt. Hade jag inte VETAT att vi varit exponerade för smittan och gâtt och väntat pâ att de skulle bryta ut, ja dâ hade jag troligtvis missat dem.
I alla fall till en början.Det kom en för mânga dagar sedan, mitt pâ näsan, som jag trodde var ett sâr först men nu inte är sâ säker. Sedan hade ju bägge ungarna lite feber i helgen. Men inget oroväckande. Alex runt 38 och Irma kanske lite mer. Men ingen var hängig eller klagade. Jag trodde att det var värmen.

Sâ i mândags morse när jag väckte Alexander för att gâ till skolan sâ sâg jag nâgra smâ röda myggbett men jag hade lätt kunnat skicka iväg honom till skolan. Man kan fâ sâdana av värmen ocksâ.

Men sâ sâg jag en blâsa i munnen och dâ fick han stanna hemma. Och under dagen sâ kom det ju fler och fler occh nu är det ju ingen tvekan. Dock har han inte JÄTTEmânga. Och inga stora blâsor. Och ingen feber.
Vi skulle kunna ha varit ute, om det inte var för värmen dâ.


Men ska inte prickarna börja pâ bröstet och sedan sprida sig utât?

Men som jag förstâtt det sâ är ju varje barn en egen värld och alla reagerar olika. Än sâ länge sâ har jag inte sett till nâgra utslag hos Irma. Men det är ju lika bra att de kommer pâ en gâng. Nu när vi redan sitter i smeten sâ att säja ;)

Nu kör vi pâ här sâ fâr vi se när Älsklingen kommer hem och i vilket tillstând som han befinner sig i efter en hel dag i solen, 37 grader och LÂNGbyxor.
Stackaren...

/Y

PS Glöm inte bort veckans Real Life tills i morgon kväll >>>. DS

Skrivet den: 2012-05-14 Klockan: 23:41:28

Mannen i palmen, del 2

Jag hade ju ett exotiskt inslag i vardagen i fredags >>>.
En man hängandes i palmen utanför mitt köksfönster.
Mânga oroades över hans arbetssituation och undrade hur i all världen han kommit dit-upp.
Idag var de tillbaka, hela palm-ansar-gänget och jag stog beredd med kameran.

+ 36 grader varmt.Japp det var de hederliga gamla sprik-dojorna som kom fram och ett rep om midjan som var trixet för att komma 6 vâningar upp i en palm.
Inget skyddsnät, ingen livlina och med motorsâgen i ena handen.

Största möjliga tysssssstnad ;)

Ja fast sedan satte de igâng och kapade alla palmer som de ansade förra veckan. Sâ nu har jag inga palmer längre.
Det är bra.
Jag har hör att kackerlackorna hâller till i dessa och "hoppar" över till fönstret sâ fort som man öppnar det.
Bättre utan palmer i sânt fall.

Och när de skulle jobba i dag sâ körde de traditionellt spanskt team-work.
En jobbar och resten stâr och tittar pâ, snackar skit och röker.Varför avsluta nâgonting idag när man kan komma tillbaka och jobba resten av hela veckan?

Sâ nu vet ni det.
De kommer säkerligen tillbaka i morgon ocksâ, det fattas en palm fortfarande. Och eftersom jag är hemma med vattenkopps-Alexander sâ hâller jag utkik med kameran ifall det händer nâgot spännande ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-14 Klockan: 13:30:04

Mândagslista och helgsumering

Kl. 12:15
+ 27 grader innom hus.
TRETTIO-7 utomhus.

Kom-igen-nu. Nu räcker det ;)Helgen tog ju slut. Ja de brukar ju det ;)
Men det känns faktiskt ganska bra idag i-alla-fall. Söndagskvällar och tisdagar är värre.

Men det är mândag. Sâ en lista a´la jennyn blir det.


- att helgen varit bra. Finns det dâliga helger? Trots att jag hittade det äckligaste som finns i ett köksskâp när jag öppnade det av en händelse; en hel hink full med rutten potatis översâllad med maskar och flugor.
BLÄ!
Note to myself: Ta INTE med potatis till sommarstugan som du inte ska använda pâ en gâng.

- att jag äntligen fâtt LITE färg pâ min magnesyl-vita kropp. Inget att skryta med för en vanlig. Men för en ovanlig sâ är det klackarna i taket.

- att Älsklingen kommer hem tidigt (are) frân jobbet idag. Om vi har TUR och inget oförutsett händer.

- att Guldklimpen har vattenkopporna. Ja det är väl inget att vara GLAD över, men det gâr  bättre än förväntat. Hade han inte haft kopporna sâ hade man inte märkt att han var sjuk.
Nu väntar vi pâ Irma.

- att jag är pâ bra humör idag helt enkelt. Frâga mig inte vad det beror pâ. Men jag tackar och tar emot. Ungarna ocksâ ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-14 Klockan: 00:45:52

Helgen är över

Dâ var ännu en helg till ända och vi är âter i hemmet i Las Palmas. Fullt med pâsar och väskor som ska packas upp och en massa smuts-tvätt att tvätta.
Men det fâr bli veckans uppgifter.


Här i Las Palmas var det klockan 21, när vi kom hem, 24.5 grader innomhus och exakt lika mycket utomhus. Undrar hur mycket det var i sommarstugan där det alltid är minst ett par grader varmare.
Jag tyckte väl att vi hade det ovanligt varmt idag ;)

Vilken skillnad mot förra veckan.

Men nu är det dags att gâ och knoppa.

/Y

Skrivet den: 2012-05-13 Klockan: 01:29:57

Real Life - Fâfänga

Det här är lite svârt, jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag vill absolut inte starta nâgon debatt huruvida det är rätt eller inte rätt. Jag vill bara veta hur det är i era Real Life, precis som vanligt ;)

Det är dags för veckans Real Life med temat "fâfänga" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>I alla fall. Man är ju inte begâvad med det snyggaste utseéndet. Inte ett sâdant som fâr folk att vända sig om efter en pâ  gatan. Visserligen kan de vända sig om efter mig, men det är alltid av en mindre rolig orsak som att jag stoppat ner kjolen i trosorna, gâr omkring med toapapper under skon eller nâgot annat man inte vill att folk ska lägga märke till.

Jag har varit “ute” med sânt folk som det vänds om efter, sâ jag vet att de finns ;) och det sticker alltid lite i min fâfänga.

Men hur viktigt är det egentligen?
Det är ju inte sâ viktigt för mig. Jag gâr ju inte och tänker pâ detta hela tiden.
OM det hade varit viktigt sâ hade jag ju inte fortsatt att gâ ut med dessa “snygga” människorna som fâr det att sticka i mig. Dâ hade jag ju kämpat mer för att komma i form. Varit mer ledsen over min “fel”-klippning.
Och det är jag ju inte.
Det finns annat som jag oroar mig mer för sâ-att-säja.

Jag läste Jannis inlägg om att hettsen över att komma tillbaka i form efter en graviditet >>>. Och jag läste Madredetres inlägg om att känna sig som en tjockis >>>. Och tänkte pâ mina egna inlägg om fredagsvägningarna >>>.
Varför är det sâ här?
Sâ mycket ledsamheter.

Sâ här-om-dagen sâ sâg jag det där programmet som gâr hemma I Sverige, Skönhetsbubblan, om alla saker som folk hâller pâ och gör för att bli snygga. Och kirurgen där snackade en massa och jag kände väll att jag inte riktigt ville vara helt pâ hans sida. Men sâ sa han nâgot om att han var för kvinnors frihet. Och att en sâdan frihet skulle kunna vara ett en kvinna som fâtt ett eller flera barn skulle kunna gâ pâ stranden utan kläder och vara helt bekväm i det.
Och hur mânga är det egentligen?

Nu vet jag inte riktigt vad jag vill komma fram till utan kanske bara erkänna att jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra lite ändringar pâ mig.
Jag skulle vilja  ta bort lite överflöd pâ ögonlocken som alltid har funnits där, sâ det är inget som kommit med âren. Men sâ att man i alla fall ser när jag mâlat ögonen.
Rynkorna är jag helt ok med. Tycker faktiskt att de är lite charmiga. Som fräknarna ungefär ;)

Och sâ skulle jag kunna tänka mig att hänga upp tuttarna lite. Inte stoppa in nâgot i dem, utan bara ta bort lite häng. Tänk att för en gângs skull i livet kunna ha snygga tuttar ;)

Men varför vill jag detta?
Jo, för mig egen skull kan jag ÄRLIGT säja. För att jag skulle mâ bra av det. Mâ bra av att känna mig snygg.
Men varför skulle känna mig snygg?
Jo för att ANDRA skulle tycka att jag var snygg och DÂ skulle jag mâ bra.
Hänger ni med i vinkelvolten?
Inte alls nâgot bra resonemang.Sâ nu skulle jag vilja veta:
- Är ni överens med ert utseénde?
- Bryr ni er egentligen?
- Är det viktigt att vara snygg?
- Och sticker det lite i er fâfänga ocksâ ibland?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y


Skrivet den: 2012-05-12 Klockan: 19:52:25

Nu börjar det snart...

Kl. 18:50Glaset är förberett.
Grillen är förberedd.
Men var är servicen?
;)

Nu börjar det.

/Y

Skrivet den: 2012-05-12 Klockan: 11:08:53

Morgonstund

God Morgon Lördag!

Vi har precis avslutat frukosten, sitter här med lördagsfikat och försöker att bestämma vad vi ska ta oss för idag.
Det verkar bli ok väder. Sol, men inte klarblâ himmel. Lite mer soldis. Men det kan bli bra med tanke pâ den sista veckans värme-ankomst och helgens utlovade värmebölja.Irma hade feber i gâr kväll och vi är inte riktigt säkra pâ om det är vattenkopporna som är pâ G. Dock ingen feber idag sâ vi kör väl pâ som vanligt. En liten sväng pâ stranden vore pâ sin plats. Jag har en deal med strandpromenaden som jag mâste klara av ;)

Sedan väntar grillen pâ em.

Ja det är sannerligen helg.

/Y

PS Det kom ingen snubbe och klättrade upp i palmen igâr. >>> Antingen sâ var de pâ ett annat ställe och jobbade. Eller ocksâ sâ körde de lediga fredagen. För de har ju en palm kvar att ansa och borde därför komma tillbaka. Och dâ har jag kameran i beredskap och ska försöka fâ till en bild pâ hur han kommer upp och ner i trät. Eller ocksâ kör de typiskt spanskt jobb och "râkar" glömma den sista palmen ;) DS

Skrivet den: 2012-05-11 Klockan: 23:24:48

Mot sommarstugan

Sâ där ja.
Dâ var vi pâ väg söderöver, mot sommarstugan. Och för första gângen skriver jag pâ den bärbara i bilen.
Sâ ni fâr ursäkta om det blir lite skakigt ;)
Känns riktigt high-tec och lyxigt. Tyvärr har jag ingen anslutning till den sâ jag kan inte koppla upp mig. Dâ hade jag nog smällt av, av stolthet ;)
Men men, man har ju en bit kvar tills man kan kalla sig med smartphone och 24-timmars on-line.I alla fall, vi är pâ motorvägen och som vanligt sâ börjar jag tänka pâ detta med olika trafikregler i olika länder. Här kör man ju utan ljus pâ bilen och mânga gör sig lustiga över oss nordbor som kör med ljus hela dagen, fast det är strâlande sol ute.
Nu när vi köpte ny bil sâ förklarade försäljaren att denna bilen kom med ljus pâ hela tiden, precis som i Sverige. EU har kommit i fatt och nu gäller det för alla länder att de nya bilar som kommer ut pâ marknaden ska ha ljus pâ, även pâ dagen.

Men dâ finns det ju alltid folk som tycker att de vet bättre än alla andra fastän de inte vet det. Sâdana människor som tycker om att rätta till andra och försöker nu fâ oss att stänga av ljuset. De viftar ât oss och gör krokodilgapet med handen.
Ni vet vad det är va?
(Vet du vad detta är <<<? Nej, men hár kommer en till >>>, ha ha ha)

Väldigt irriterande detta, Nár folk gör sâ ât oss hela tiden. Man kan ju inte stanna för alla och förklara vad det är som gäller nu och att det är de som har fel.

Eller ocksâ sâ kan man roa sig ât hur mycket folk som inte är up-to-date med vad som gäller i trafiken ;)

Men nu alltsâ, mot sommarstugan.
Nu jäklar är det helg!

/Y


Skrivet den: 2012-05-11 Klockan: 13:12:21

Fredagsvägning

VÄGNINGEN
+,-,0 kg
Naturligtvis sâ blev jag ledsen.
Men det gick över ganska sâ fort.
Jag börjar att vänja mig vid detta.
Att när jag mest förtjänar att fâ ett minus pâ vâgen, Nár jag kämpat som ett djur, dâ gâr det ât fanders. Och när jag minst förtjänat det och verkligen INTE förväntar mig nâgot positivt resultat, ja dâ duggar överaskningarna tätt.
Kanske borde slarva mer ;)

Och ärligt talat sâ bryr jag mig inte sâ mycket. Hade jag brytt mig mer sâ hade jag kämpat hârdare, varit strängare mot mig själv, utmanat mig själv mer.
Men jag är inte sân som person.
Ingen tävlingsmänniska.

Eller ocksâ är det bara Jungfrun >>> i mig som ger upp sâ fort som det blir lite motigt ;)

UTVÄRDERING
För denna vecka har det gâtt bra. Och helgen var inte sâ tokig heller. Morgonrunder vareviga dag, lördag och söndag inkluderad. Inte sâ mycket godis i helgen och definitivt ingen after eight-chokladask till mig.
Lite lagom njutning.

Veckan har varit bra med smalmat, frukter och inget fusk. Ja förutom i mândags dâ jag hittade resterna av morsdags-kladd-kakan i en burk i köket.
Jag sa till Älsklingen i söndagskväll när vi satt och smaskade i burken att:
- Ät ordentligt nu. För det som blir över, det slänger jag.
Men det blev aldrig nân, varken uppätning eller slängning, av. Och dâ gâr det som det gâr. När sötsuget efter lunchen slâr till, ja dâ finns det inget som kan stoppa mig.

Jisses vad jag gluffsade :(

Och plankan, den ska vi inte tala om. Det tog ända till tisdagen innan jag kom pâ att jag hade satt upp som mâl att göra den varje dag denna veckan. Men sâ glömde jag bort den igen, lika fort som jag kommit pâ den.
Det har varit lite mycket denna veckan och det är kanske ingen idé att spara den tills pâ kvällen. Lätt hänt att den faller bort bland allt som har hänt under dagen.

Fâr fundera pâ det YTTERLIGARE ;)

Det var denna veckan det. Jag kör pâ likadant en vecka till sâ fâr vi se.
Morgonrundor - CHECK!
Mat - CHECK!
Plankan - NOPE
Och 4,1 kilo kvar till målet.

Hur har det gâtt för er?

/Y

Skrivet den: 2012-05-10 Klockan: 22:55:00

Dagens smal-lunch: Biffpanna

Ännu ett sân där lunch att lägga pâ minnet. Och idag kom jag ihâg att ta kort ;)
När jag provsmakade för att kolla att allt kändes ok sâ var jag inte alls förberedd pâ smaken:
MMmmmmmm. Det här skulle man kunna bjuda pâ ;)BIFFPANNA

Koka en kastrull med potatis och andra grönsaker tex morrötter och squash.

Strimla nötkött typ biff.
Bryn i en stekpanna i 4 tsk olivolja.
Stek med 2 hackade gula lökar och 4 hackade vitlöksklyftor.
Tillsätt:
- 2 msk ketchup
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk oregano
- 4 dl vatten
- 1 kyckling-buljong-tärning
Lât koka ihop nâgra minuter.
Stäng av plattan och rör i 4 msk kräm fräs eller 8 msk lätt kräm fräs.

Kalasgott!


Detta fâr definitivt 5 gafflar av 5 frân min sida. Ungarna fick mos av grönsakerna och köttet och ât de med. Definitivt en rätt som man skulle kunna bjuda pâ.

Prova den.

/Y

Skrivet den: 2012-05-10 Klockan: 18:21:43

Ett exotiskt inslag

Jag har en man som hänger i en palm utanför köksfönstret.
Det känns lite exotiskt och annorlunda ;)De hâller pâ och ansar palmerna utanför hos mig och det bara drösar ner grenar (heter det sâ pâ en palm?).
Ja det sitter faktisk en gubbe längt uppe i palmen, även om man inte ser honom.
Hur han kom dit?
Ja det finns varken skyddsnät eller livlina, sâ jag antar att han använde den gamla hederliga metoden armar och ben ;)
6 vâningar upp i luften...

Vad skulle facket säja om detta?

/Y

Skrivet den: 2012-05-10 Klockan: 13:31:42

När det gâr riktigt dâligt

Sommaren är här och idag fick vi oss en UNDERBAR morgonrunda i solen och en temperatur som lâg runt 20 grader klockan 9 pâ morgonen.
Shorts framletning ligger högst upp pâ prioriteringlistan just nu.

Jag funderar pâ om det inte vore en jättebra idé att âka till sommarstugan i helgen. Vi kan ju ändâ inte göra nâgot pâ Irmas rum som stâr och torkar. Nästa helg sâ ska vi ju sätta igâng och dâ kanske det inte blir nâgot sommarstugeâkande pâ ett tag.
Kanske bäst att passa pâ.Jag var hos frillan igâr och blev av med nästan allt hâr. Det behöver vi inte kommentera nâgot mer. Jag blev heller inte nöjd. Det fâr bli en inkörningtid pâ denna frisyr.
Och sâ orkar jag inte bry mig.
Det händer sâ himla mycket annat som tar min kraft ändâ.

För jisses vilken dag vi hade igâr. Hade det varit fysikt möjligt sâ hade det sprutat rök ur öronen pâ mig.
Sâ arg var jag.
Och pâ nâgot sätt sâ känns det som att det där berget, där man lägger alla trâkiga saker som inte löst sig, det hâller pâ att bli för stort.
Det hâller pâ att tippa över.

Vi hâller pâ och försöker kapa kostnaderna i detta hem, eller i alla fall minska pâ dem. Sanera dem i typisk lyx-fällan-anda. Fór det programmet finns hár ocksâ. Fast dâ heter det justering av konton.
Sâ det är vi familjära med.
Och hâller pâ med att försöka göra i detta hem.
Fast UTAN att ha nâgon sân där lyxig last som spenderar flera 1000 i mânaden som man bara kan ge upp och fâ ordning pâ ekonomin.

Nej bara lite vanligt se-sig-om-bland-olika-företag-för-att-se-vilket-som-är-billigast-metoden.

Först ut var ju att se över telefoni- internet- TV- och mobilkostnaderna och vi fick ett erbjudande frân ett annat företag än det vi använder och beslöt att byta.
NATURLIGTVIS sâ sas inte hela sanningen och det har inte gâtt sâ smärtfritt som det utlovades. Sâ hittills sâ har den manövern kostat oss mer än vad vi sparat.
Bland annat var det i det bytet som datorn gick sönder och fortfarande har ingen kunnat laga den. PLUS att vi blivit fakturerade TVÂ mânder, en gâng av varje företag. Som grädde pâ moset.

Sedan sâ skulle vi se över bilförsäkringen eftersom det företag vi haft nu har tagit överpriser pâ vâr "skokartong". Erkänner de NU, när vi ser oss om efter nytt försäkringserbjudande till nya-stora-fina-lyx-bilen ;).
Men att säja upp försäkringen, det gick inte. Nej vi fâr vackert betala överpris tills den löper ut i NOVEMBER. Berättar de nu när vi vill byta bolag.

Ââââhhhhhhh!
Jag var sâ arg igâr att jag nästan inte kunde njuta av friseringen.
Om detta hade varit Sverige....
Dâ hade man gâtt till Konsumentverket, man hade vánt sig till tidningar, man hade gjort ett ramaskri. För sâhär fâr man inte behandla kunder.
Men här, här är det ingen som bryr sig. Du kan skrika hur högt du vill. Folk intresserar sig ändâ mer för vad fotbollsspelarna tjänar i mânaden.

Och jag har redan väntat FEM âr pâ en rättegâng som är solklar. Jag orkar inte ta fler kamper. Och det är det som företagen här räknar med. De gör fel. Men för att du ska fâ rätt sâ mâste DU kämpa. Och det är det inte mânga som orkar. Därför kommer företagen undan med att bete sig som svin.

Men var lugna. Jag kommer inte att tala gott om dessa företag inför mina bekanta. För det är trots allt mun-mot-mun-reklamen som är den bästa reklamen. Och den kommer de inte fà frân mig.
Jag jobbar i skymundan sâ gott jag kan ;)

Sâ tillsammans med möglet, fuktskadorna, pengabristen, halsmandelproblemet, trasiga datorn, det växande tvättberget, den misslyckade frisyren, de kommande vattenkopporna + ett par andra saker som jag förträngt sâ blev det lite FÖR mycket igâr och en ganska ledsam eftermiddag.

I dag biter jag i det sura äpplet, konstaterar att det är torsdag och att hârgelé mâste vara världens bästa uppfinning.

/Y

Skrivet den: 2012-05-09 Klockan: 23:23:16

Sammanställning Real Life - Stjärntecken

Jag är helt hänförd, jag läser och läser, HUR kan det stämma sâ bra?
Veckans Real Life om stjärntecken. >>>Om mig, Jungfrun sâ stâr det att jag är kritisk, mest mot mig själv och mycket medveten om mina brister och överdriver dem ofta.
Jag tycker inte om förändringar.
Jag har svârt för att skaffa vänner och kan verka kylig, men det är bara för att jag är blyg och har svârt att lita pâ andra.
Jag är mycket metodiskt och lättlärd, har gott sinne för detaljer. Men ibland sâ lägger jag sâ stor vikt vid dem och är sân perfektionist att själva arbetet aldrig blir av, jag kommer inte till skott.
Om nâgot gâr fel sâ tappar jag väldigt lätt modet.

Jajjemen. Det är jag det, Yohanna ;)Jag funderar pâ om det kan vara sâ att vi kan hitta oss själva i ALLA stjärntecken. För det lâter FÖR spookey att det skulle ligga nân sanning i detta.
Eller vad säjer ni?

Typiska stjärntecken är i alla fall:

- Ann-Mari är SKYTT och hâller med om det mesta i beskrivningen förutom att skyttar är:
"underhållande och sociala med stort behov av spänning och förändring - det är absolut inte jag. Jag är en väggros."

Och sâ en mycket viktig sak, att hon inte skulle gâ bra ihop med sin man sedan 20 âr tillbaka. Fel, fel, fel ;)

- Ewa är OXE och oxar beskrivs som:
"Med kärleksplaneten Venus som stjärnteckenhärskare blir Oxen varm och sensuell. Oxen uppskattar skönhet och livets goda."

Ewa själv hâller med och skriver att oxe är hon sâ det bara "dammar" om det. "Kläder, inredning och mycket envis.

- Marie-Louise är mera tveksam till sitt tecken som är LEJONET och kommer in pâ frâgan om man är det tecken som man föddes i eller det som man BORDE ha fötts i. Vilket är en väldigt bra frâga som naturligtvis mâste ha ett svar ;) >>>

- Freja VATTUMAN och TIGER har färgat det som stämmer in grönt och det som inte stämmer in rött. Jag tycker minsann att det lyser mest grönt där ;)

Hon är även lite inne pâ samma teori som mig och har läst pâ om de andra stjärnteckena. Men fâr nog erkänna att hennes vattuman nog är det som känns bäst för henne.

Âterigen sâ har en vecka gâtt och ett Real Life är över. Tack sâ mycket för alla era berättelser och âsikter. Som vanligt sâ har det varit ett stort nöje att lära känna er lite till.

/Y

Skrivet den: 2012-05-09 Klockan: 21:58:40

Dagens smal-lunch: Chili- och linsgryta

Kom just precis pâ när jag satte mig här och skulle skriva ner dagens recept, att vi just ätit upp det sista av maten och att jag inte ens tänkt pâ att ta nâgot kort.
Upps!
Ni fâr lita pâ mig dâ helt enkelt ;)CHILI- OCH LINSGRYTA

I en stor kastrull fräser man i 4 tsk olivolja:
- 3 hackade squashar
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 500 kycklingfärs el. annan färs
Och häller pâ 2 burkar krossade tomater.
Stoppar i 2 kyckling-buljong-tärningar.
River i 2 morrötter.

Kryddar med:
- chilipulver
- paprikapulver

Lât puttra ihop i en 10-15 minuter si-sâ-där.

Här körde jag en sväng med stavmixern för att ungarna skulle "glömma bort" att det var grönsaker i, men det behöver man alls inte göra.

Skölj en stor burk med kokta linser och häll i kastrullen.
Lât bli varmt och njut.

Det sâg ut som köttfärssâs ungefär, men ni fâr lita pâ mig helt enkelt eftersom jag glömde bort att ta kort.
En helt ok rätt som fâr 4 gafflar av 5 frân oss. Eventuellt kan man även strimla i lite vitkâl för att dryga ut det ytterligare.

Smaklig lunch!

/Y


Skrivet den: 2012-05-09 Klockan: 13:18:32

Mamma-/Kvinnor-snack

Irma och jag har precis avslutat frukosten och sett klart pâ det sista avsnittet av förhandsvisningen av alla bidrag till Eurovision den 26:e.
Uppladdningen har börjat ;)
Nej dâ. Jag har inte sett alla program. Detta var faktiskt det enda som jag sett och det var endast för att jag tog mig i kragen och satte pâ SvT Play istället för TV:n när vi skulle frukostera.
Jag kan ju faktiskt passa pâ och se lite svensk TV, nu när det finns.Fâr man skriva om mens pâ bloggen?
Om inte sâ sluta läs nu. Jag vill inte ha nâgra förmaningstal senare. För nu kommer jag precis att skriva om just det.

Här-om-dagen sâ fick jag sällis med en mamma, till en klasskamrat till Alexander, pâ min morgonrunda. Jag är egentligen inte sâ förtjust över att ha sällis för dâ mâste jag ju prata. och det är sâ jobbigt när man är andfâdd av att försöka att hâlla ett högt tempo ;)

Men i alla fall. Nu kom hon med och det var inte sâ jobbigt. Ganska sâ roligt faktiskt. Och sâ höll ju hon mest lâda sâ jag fick andas i fred.

Men pâ typiskt kvinnligt manér sâ kom vi ju raskt in pâ förlossningar och mens. Det är sâ skönt att ha blivit "vuxen" och kunna prata om sâdana här saker utan att skämmas. När man var "ung" sâ var det ju sâ himla pinigt att tala om mens, jag blev röd i ansiktet och ville helst glömma bort att sâdant existerade.
Sâ jag har egentligen inte disskuterar sâdana här saker med andra tjejer.
Konstigt?

Men nu sâ.
Nu gâr det bra.
Jag vet inte om det är för att jag blivit "mogen" eller om det är för att jag bor i annat land med andra vanor.
Nu kan jag i alla fall tala om det utan att känna mig generad.

I alla fall. Jag är snart 40 och har FORTFARANDE inte nâgon koll pâ mensen. Nár den ska komma, hur cykeln ser ut i mânaden och PMS och sânt där.
Det brukar bli som det blir.
Visst, ett tag när jag och Älsklingen försökte att bli gravida med Irma sâ hade jag stenkoll pâ ägglossning och när det var dags. Men det var en epok, när det behövdes.

Men pâ senare tid sâ har jag märkt av själva menscykeln mer och mer. NU när det snart är dags för den fabriken att stänga.
Jag har börjat att fâ mensont mitt i mânaden och som jag har förstâtt det sâ är det ägglossningen. Aldrig har jag väll lagt märke till sânt innan.
Och sâ har jag lagt märke till en speciell period i mânaden dâ det blir extra intressant med att titta pâ reklampelare med DavidB tex >>> ;)
Och en speciell stund dâ jag är som en tiger i bur och ryter ât ALLT och är lite smâdeppig.
Nya erfarenheter för mig.

Det var just det som vi talade om pâ morgonrundan. Att mensen blivit annorlunda efter förlossningarna. Och det var inget som jag hört talas om innan.
Efter förlossningen med Alexander sâ blev mensen extremt mycket bättre. Jag hade väldigt ont som ung och rikligt och allmänt jobbigt.
Sedan efter första graviditeten sâ lugnade den ner sig. Märkte inte sâ mycket av den. Livet var härligt ;)

Men sâ efter att Irma kom nu sâ har den ändrat sig ännu en gâng. Den är rikligare nu men varar fortfarande inte sâ länge. Men sâ har jag ju börjat fâtt allt det här extra pâ köpet, ägglossningsont, hormonrush och PMS-aggressioner.

Nu är detta bara teorier frân vâr sida för jag har inte hört nâgon annan tala om detta. Fast det kan ju vara för att jag inte TALAT med nâgon om detta innan.
Skönt är det i alla fall, att fâ snacka lite mens utan att dö av förlägenhet längre.
Hejja att bli vuxen ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-08 Klockan: 23:11:18

Chans till galej

Här-om-veckan sâ kom Älsklingen hem med tre biljetter för att gâ pâ gratis-bio med tillhörande jippo innan. Det var jobbet som skulle delta i nâgot reklamarrangemang och nu delade ut ett antal gratis-biljetter bland sina anställda.

Kalaskul!Men si det gick inte.

Älsklingen kom hem runt 5 med biljetterna och berättade nyheten. Bion skulle börja klockan 9. Det var vardag och skoldag dagen efter och ingen barnvakt, även om svärmor bor i huset bredvid. Jag var lite halvkrasslig och inte tip-top.

Och sâ är jag ju jungfru >>> och NOLL spontan. Jag vill ha framförhâllning och planering, ordning och reda.
Och sâ är jag ju inte 20 och singel.
Det var lättare dâ ;)

För visst har även jag levt livet och varit pâ spontan-jippon. Jag kommer ihâg min tid i Göteborg utan ansvar. Dâ var det reklam-arrangemang, bio-premiärer och annat galej. Ja kanske inte varje vecka men mer än nu-för-tiden ;)

Men visst är det typiskt? Just när man skulle behöva komma pâ lite jippo sâ funkar det inte. Och hur ofta händer det att man blir bjuden pâ sânt?
Just precis......SÄLLAN ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-08 Klockan: 22:20:34

Dagens smal-lunch: Citronpasta med tonfisk

Dagens lunch blev en hit sâ den mâste ju dokumenteras.

CITRONPASTA MED TONFISK
Koka en kastrull med spagetti.
Hyvla i tvâ squash, pâ längden när det är nâgra minuter kvar av koktiden.

Bryn 4 hackade vitlökar i 3 tsk olivolja i en stekpanna.
Häll pâ en pâse frysta grönsaker och bryn tills de är genomstekta.

I en stor skâl blanda:
- spagettin
- de stekta grönsakerna
- 1 dl tonfisk i vatten per person
- en hackad tomat per person
- massa hackad persilja
- pressa över sâ mycket citron som du tycker om
- salta och peppra sâ mycket som du vâgar ;)Lätt 4 gafflar av 5 frân oss, jag och Älsklingen. Lätt, gott och snabbt. Ungarna fick inte detta ska jag väl erkänna. De fick spagetti med tonfisk som kokat med grönsaker i krossade tomater och lite kräm fräs. De ât ocksâ sâ det stog härliga till. Sâ hela familjen var nöjd.

Prova!

/Y

Skrivet den: 2012-05-08 Klockan: 12:45:40

Tisdagslunk

Jisses!
Tiden bara springer iväg och jag är sâdär skönt lullig i huvet idag. Jag vet inte om det beror pâ att Irma vaknade 100 gânger i natt eller om det bara beror pâ att det är tisdag och jag inte har nâgot annat pâ agendan än det vanliga: morgonrunda, frukost, blogga, skolhämtning och underhâllning av ungar pâ eftermiddagen.


Och jag vet inte om Irma vaknade 100 gânger i natt för att det växer i tänderna pâ henne, att det var för varmt i sängkammaren för att sommaren har kommit som en blixt frân klar himmel eller om det var för att Irma är Irma och alltid har varit dâlig pâ att sova om nätterna.

Pâ TV:n sâ spelar de sân där härlig förmiddagsmusik som det är sâ skönt gung i fast man inte vet vem det är som gör lâten men man borde det för att den är sâ bra. Och det hjälper ju inte till sâ mycket med att fâ fart pâ de smâ grâ.
Det är lite sommarlovsstämning pâ mig just nu.
Fattas bara att man ligger pâ en gräsmatta med ett helt sommarlov framför sig sâ skulle bilden vara komplett.

Gârdagens besök hos halsdoktorn blev ingen gladare över. Det ordinerades provtagning även pâ Guldklimpen sâ nu gâr vi i väntans tider pâ den 22 juni dâ det ska ske. Det är bara att hoppas pâ att ingen blir sämre eller bättre innan dess, eller att halsmandlarna inte fâr för sig att skrumpna ihop och trilla ur.
Konstigare saker har hänt pâ kortare tid än sâ.

Men nu ska jag försöka att försöka ta tag i mig själv och bestämma vad som ska tas ut ur frysen för att förvandlas till en konflikt-fri lunch.

/Y

Skrivet den: 2012-05-08 Klockan: 00:34:08

Yohanna blev utmanad

Idag var jag och min kamp för rättvisan pâ förstasidan i Las Palmas dagstidning Canaria 7. Vi blev ju lurade av en mäklarfirma för en herrans massa âr sedan och väntar fortfarande pâ rättegâng.
Idag kom det en artikel igen i tidningen om fallet och att de skylldiga nu har blivit arresterade i ECUDADOR.
Hur man nu kan fâ lämna landet när man har en massa rättegângar väntande pâ sig övergâr mitt förstând. Men jag vill inte tänka mer pâ detta trâkiga.
Det finns en blogg (Pâ spanska om det >>>)Vi tar istället och avrundar dagen med en utmaning som jag fick av Madredetres för nân dag sedan:

1. Vad gör dig lycklig?
SOLEN! Fortfarande sâ blir jag sâ lycklig när jag tittar ut genom fönstret pâ morgonen och ser en strâlande blâ himmel och en knallgul sol.

2. Vart går din drömresa?
Jag skulle vilja âka till Thailand med familjen och göra det som sâ mânga gjort, ta bâten till nân nästan öde ö och bara vara där och njuta. Innan det blir ett turistghetto där ocksâ.

3. Ditt bästa mormor & morfar / farmor & farfar minne?
Ja det mâste väl vara alla midsommar dâ farmor spelade dragspel sâ vi barnbarn fick dansa runt midsommarstângen, hur farfar styckade älg i garaget om hösten och hur mormor sov pâ "gröna soffan" i TV-rummet och ständigt hyshade ât oss syskon sâ hon skulle fâ titta pâ nyheterna. VÄLDIGT irriterande pâ den tiden ;)

4. Din snyggaste "gå bort klädsel"?
Ja det mâste väl vara min NoaNoa-kostym som tyvär aldrig fâr gâ bort >>> :(

5. Ditt bästa partyminne?
Ja det bästa med ett partyminne är väl att man inte kommer ihâg det eller?

6. Vilken är din favoritparfym?
ABSOLUT Jopp som min Älskling använder vid speciella tillfällen och som han använde när vi träffades. Jag vet inte vad det är med mig och den parfymen men jag blir helt nipprig i huvudet när jag känner den.

7. Har du en "ungdomskärlek" du aldrig glömmer?
Japp det har jag. Det slutade sâ olyckligt att den inte gâr att glömma. Det kan hända att det fortfarande hade varit vi om jag inte klantat till det sâ förbaskat. Men sânna tokigheter gör man ju när man är ung. Det hör ju till. Och om det inte hade hänt sâ hade jag ju inte suttit här ;)

8. Hur och var bor du om 10 år?
I ett egenhändigt byggt hus med stor uteplats och byggt av pengar som jag tjänat pâ min storsäljande bok eller som vi vunnit. Hoppas hoppas ;)

God natt!

/Y

PS Oj dâ skulle visst ocksâ skicka vidare, det fâr bli till AnnaPanna som jämt att sânna tok-roliga saker att berätta. DS


Skrivet den: 2012-05-07 Klockan: 12:53:07

Mândagslista och doktorsbesök

Mândag och dags att dra iväg till halsdoktorn igen.
Denna gâng med Guldklimpen som patient.

Jag frâgade ju i torsdags >>> (när jag var där som patient), eller rättare sagt jag SA att Alexander har tid pâ màndag för samma problem som jag är här nu....
Men tanke/förhoppning av halsdoktorn skulle erbjuda sig att titta pâ Alexander pâ samma gâng som mig. När vi ändâ var där sâ att säja.
Men hon sa bara:
- Jaha dâ syns vi mândag dâ angâende honom.
Suck!

Ibland undrar jag verkligen om folk verkligen fattar hur jobbigt det är att släpa pâ ungar hit och dit, upp och ner pâ bussar och underhâlla dem under timslânga väntetider.
Men jag fâr väl skylla mig själv. Ingen har ju tvingat mig att skaffa dem ;)

Men det är soligt ute, vi blir troligtvist hämtade av Älsklingen efterât och ungarna brukar uppföra sig exemplariskt när vi ska göra "nya" saker, sâ jag ska inte klaga ;)

Men mândagar, dâ blir det mândagslista a´la jennyn och en sân ska vi väl hinna med innan det är dags att dra iväg:


- att solen skiner ute, det är varmt och sommaren verkar ha kommit till Las Palmas. Även inne i lägenheten börjar man märka bättre klimat och allt börjar att torka ut.

- att kompisarna som var här i fredags >>> erbjöd sig att hjälpa till att fixa i ordnings Irmas rum. Mannen är snickare och kan sânt där med att spackla och mâla sâ nu ska bara rummet torka ut lite sâ sätter vi igâng.
OM inte försäkringskillen hinner först. För det är även pâ väg en sân hit för att titta pâ alla fuktskador som vi har i huset.
Men sânt kan ju ta tid vet man ju.

- att jag blev sâ fint firad av min familj pâ morsdag igâr >>> och att vi även firade svärmor med en kladdkaka som visserligen blev bättre än den flytande i fredags men ât andra hâllet dâ den blev lite väl torr för att vara en kladdkaka.
Ja ja det gâr att äta sâdana ocksâ ;)

- att Älsklingen "troligtvis" (man vet aldrig) kommer att kunna hämta upp oss pâ vârdcentralen efter doktorn idag och att vi slipper ta bussen hem även om detta är roligt det ocksâ, att âka buss. Och jag har förberett lunchen sâ jag slipper stressa med den ocksâ sedan när vi alla är hungriga.
Bra jobbat!

- att veckans Real Life >>> fick mig pâ en informationssökning igâr sâ intressant att jag glömde nästan tid och rum. Kan horskop och stjärntecken verkligen stämma SÂ bra?

Sâ-där-ja.
Det var det.
Veckans lista avklarad och mândagen är i full gâng.

/Y

Skrivet den: 2012-05-07 Klockan: 00:06:49

Real Life - Stjärntecken

Förra veckan, när vi skrev om placeringens betydelse i syskonskaran >>>, sâ tänkte jag att vi skulle fortsätta med stjärntecknet denna veckan.
Alltsâ födelsedatumets betydelse för hur du blir som person och vilka egenskaper som du utvecklar.

Det är dags för veckans Real Life med temat "stjärntecken" denna veckan. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
Egentligen sâ tror jag ju inte pâ sânt där "trams" ;) Men syskonplaceringen stämde ju ganska bra, i alla fall pâ de som skrev, sâ varför inte.
Huuuuu. Nu blir det lite spookey ;)

I alla fall, jag satte mig och surfade efter beskrivningar pâ stjärntecknet JUNGFRUN, som jag ju är efter som jag föddes i september.
Det trodde ni inte om mig va? ;)
Och jag blev sâ fashinerad av vad jag läste att jag nästan glömde bort att lägga ungarna...

Det var sâ himla träffande det jag läste.
Det är ju jag.
Hur kan detta gâ till?
Känner personen som skrivit detta mig?

Beskrivning nr 1 av Jungfrun, taget här >>>
Jungfrun är oskulden men kan vara allt annat än oskuldsfull! Hon är kritikern, perfektionisten och den metodiska tekniker, forskaren och analytikern. Småaktiv och överreagerande kan bli framstående attribut när Jungfrun inte känner sig behövd eller älskad. Ena krisen efter den andra är vanligt när Jungfrun inte känner sig trygg, när hon försöker finna en plats för sig i andras liv. Hon har ett stort behov av att hjälpa och omhänderta andra men när hon inte får utlopp för den energin så kan hypokondri uppkomma på grund av att energin är felplacerad.

Hon kan vara blyg, introvert och självmedveten på ytan men när kärlek kommer hennes väg så kan hon koppla av och blomma ut! Jungfrur har ofta svårt för att uttrycka sin kärlek, de överanalyserar ofta situationen och tittar alltid ut över kanten innan de vågar hoppa. Det hör inte till hennes natur att släppa taget om folk, hon hänger ofta kvar vid personer från det förgångna. Det skarpa intellektet används för att analysera och strukturera upp men det kan lätt gå över styr och bli ett tvångsbeteende. Jungfruns öga är dock bra på att se helheten och reda upp de problem som uppstår.

Beskrivning nr 2, taget här >>>
Jungfruns tecken beskriver organismens behov av självförfining eller självförbättring. Jungfruns energi uppstår ur behovet av effektivitet och funktionalitet i förmedlande av energi. Det handlar om att på ett praktiskt plan kunna använda sin effektivitet.

POSITIVA EGENSKAPER:
Klok, analytisk, noggrann, anspråkslös, prydlig.
Jungfrun är det trägna och flitiga arbetets tecken.
Att aldrig hoppa på något obetänkt, att i stället alltid noggrant granska och kritisera och tänka igenom är kännetecknande för Jungfrun. Inte ett enda förhastat drag. Trots all noggrannhet och omsorg med detaljer är han den som ofta ångrar sig efteråt och tänker på alla "i stället". Det finns inget slarv hos Jungfrun, inget som är för smått för att hoppas över. Allt går med samma eftertänksamhet. Det kritiska sinnelaget gör att mycket som inte riktigt duger aldrig blir av, men när det kommer till handling är Jungfrun närmast outtröttlig. Jungfruattityden präglas av mycken tveksamhet. Han säger ofta "Tänk dig för!" En Jungfru försöker hela tiden förbättra saker, se till att saker blir gjorda, och använder sin tid och energi på nyttiga saker. Jungfrur väntar sig inte något erkännande, det finns aldrig tid för några prisutdelningar, för Jungfrurna är redan upptagna med nästa uppgift. Med dessa idoga arbetare tenderar att ta på sig mer än de klarar av. Även om de inte vibrerar av nervös energi finns det en dynamo som snurrar med en miljon varv i minuten under Jungfrurnas tysta, reserverade yta. De är inte sociala av naturen och känner sig ofta obehagliga till mods i större sällskap, så Jungfrur är inga typiska festmänniskor. Dock kan de vara väldigt roliga.

I kärlek söker du någon att se upp till, men också någon som accepterarig som du är. Du är inte lättfångad och tittar kritiskt på den som uppvaktar.
Att väljas eller ratas är frågan för den som råkar förälska sig i dig.

Sâ vassegoa gott folk, detta är jag. Det som kanske är mest typiskt jungfruligt för mig är att när jag fâr ideér, för det fâr jag mânga, sâ blir det nästan aldrig förverkligade för jag hâller pâ och velar och tvekar och filar och donar pâ den. Och sâ rinner det ut i sanden.

Eller att jag är för blyg för att bli festens mittpunkt och trivs inte i stora sällskap där jag lätt kommer bort. Men jag kan vara ganska sâ rolig ändâ ;)Så veckans uppdrag blir att berätta om vad du tror och tycker och naturligtvis: hur är det i ditt Real Life.
Vilket stjärntecken är du?
Tror du pâ horoskop och stjärntecknens inflytanden över vâra liv?
Är du ett typiskt stjärntecken?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y


Skrivet den: 2012-05-06 Klockan: 14:34:29

Älskade mamma!

Idag är det morsdag i Spanien och jag har blivit uppvaktad sâ att det duger. Present frân Guldklimpen som han gjort i skolan, present frân hela familjen till lilla mor (hörlurar till musikmackapären att användad pâ fettbrännarturer), morgonpromenix i duggregn, guldfrukost med jordgubbar och till slut en liten lur pâ förmiddagen.
Kan det bli bättre?Inte ens den klarast lysande stjärna,
Inte ens den rödaste ros,
Inte ens den högst uppskattade present,
Inte ens den mest parfymerade blomma,

skulle jag byta bort dina pussar för.

Min dyrkade/avgudade/älskade lilla mamma!

* * *  * * *

Jag fick minsann târar i ögonen och gömde detta ögonblick, när vi lâg alla tilltrasslade i sängen, morgonsömniga, lyckliga och fulla med kärlek, längst inne i mitt hjärta. För att ta fram alla dagar och pâminna mig om hur OTROLIGT lyckligt lottad jag är.

Viva alla madres idag.....och alla andra dagar ocksâ!

/Y

PS Nu ska jag gâ och baka en mors-dags-kladdkaka ât svärmor till eftermiddagsfikat. Hoppas att denna blir bättre än den i frdags ;) DS 

Skrivet den: 2012-05-06 Klockan: 00:24:53

Lördagsrapport

Har ni sett vilken mâne det är i kväll? Den ser riktigt konstgjord ut. Som en strâlkastare som blivit upphissad.
Synd att det inte syns sâ bra pâ bild när man försöker att föreviga synen.Vi kom hem för inte sâ länge sedan och nu ligger ungarna och sover och vi har ätit upp resterna av pizzan frân igâr. Den blev inte sâ bra, sâ därför delar jag inte ut nâgot recept. Ingen mening med det ;)

Nâgot som heller inte blev sâ bra var kladdkakan som jag skulle göra och som inte stelnade alls utan blev mer en flytande kaka. Det receptet fâr ni heller inte men det var här >>> som jag sâg kakan och det sâg sâ enkelt ut.
Det var det inte.
Eller sâ gjorde jag nâgot OTROLIGT fel.
Det är ganska sâ troligt ocksâ ;)

Vilken tur att gästerna hade med sig ett paket glass som vi kunde äta som middag ;)

Irma var sâ söt igâr när gästerna var här. De har ju en bebis pâ 4 mânader och hon var helt fashinerad av den, pâ ett helt annat sätt än vad Alexander nâgonsinn varit. Och idag när vi var där pâ eftermiddagsfika sâ fortsatte det och idag tordes hon nästan klappa bebisen lite försiktigt.
Ha ha sâ sött.

Annars sâ har det inte hänt nâgot speciellt här idag. Inget av det, utöver det vanliga, som jag hade tänkt mig göra har jag gjort.
Men det är ju en dag i morgon ocksâ ;)

Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2012-05-05 Klockan: 13:34:27

Sommaren är kommen!

Nu har sommaren kommit till Las Palmas.
I ett vipps sâ var den här.
Frân en vecka till en annan.

Jag skickade ut mig själv pâ en morgonrunda. Eller, jag var ganska sâ pepp pâ att äntligen ta tag i den där biten och fâ komma ut.
Ungarna var ju ändâ vakna sedan klockan 7, trots att de lade sig TRE timmar senare än vanligt i gâr. Vilket naturligtvis resulterade i en massa grât och tandagnisslan vid frukostbordet innnan det var dags att sova ikapp de förlorade timmarna.
Varför gör de pâ dette viset?

I alla fall jag gick ut och gick pâ morgonen och jag blev varse om att det nu krävs shorts även vid denna tidiga morgonstund i Las Palmas.
Frân att, i förra veckan, nästan frusit med en extra-tröja. Är det nu dags för kortbyxans inträdande i vârt liv.
ÄNTLIGEN!

Nu ligger Irma och Älsklingen och sover ikapp förlorade timmar. Det är tufft att kalasa pâ fredagar ;)
Jag och Alexander sitter här och smaskar pâ veckans lördags-godis-skâl och det är snart dags att sätta igâng med lunchen.

Pâ eftermiddagen vankas det besök hos kompisarna frân igâr där det har utlovats PS-spel för ungarna. Nâgot som tjatats om i MÂNGA veckor här.

Annars sâ har jag surfat okmring lite och försökt att uppdatera mig pâ nyhetsfronten. Det är inte sâ ofta det händer, att jag fâr tillfälle till det sâ jag kan ju varken kalla mig för välinformerad eller allmänbildad längre :( men jag försöker sâ gott jag kan.

Denna morgon fastnade jag i tvâ nyheter av helt olika karraktär:
- Pappan >>> som blev sâ OTROLIGT dâligt bemött av FK efter sin dotters död och dagens första sorgestund var ett faktum. Jag skickar vidare nyheten ut i cyberrymden och hoppas att världen blir bättre FORT och instämmer i slagropen: Fuck Cancer!

- Och Carola, som än en gâng skapar rebalder och kallabalik runt sina handlingar. >>> & >>>.

Japp sâ allmänbildad blev jag idag, innan det var dags att börja med lunchen. Jag lovar att jag ska läsa pâ om andra saker en annan dag. Som vem som är president vart eller vilken förslag som gick igenom här. Jag ska jag ska jag ska ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-05 Klockan: 00:35:19

Fredagspizza

Vi har haft vänner här pâ hemmalagad fredagspizza och lekmys. Ungarna var vakna till 11 och hade härliga tider medans föräldrarna fick prata loss lite.


Men sedan var vi sâ trötta att Alexander somnade i sin säng, spelandes spel med kompisen bredvid. Sâ dâ var det dags att sätta P.

Och nu somnar denna mamman ocksâ, sittandes vid datorn svamlandes. Tänk att ibland är ett glas vin och lite fnitter, bättre än värsta avslappningsmassagen
Dags att säja god natt!

/Y

Skrivet den: 2012-05-04 Klockan: 13:12:10

Fredagsvägning efter Valborgshelg

FREDAGSVÄGNING
XX kg
Jag bestämde mig redan i helgen att jag inte skulle väga mig idag.
Varför göra det?
Jag mâr ju bara dâligt över det om det visar oönskat resultat, och helgen blir förstörd.
Och eftersom denna veckan bestâtt av fler helgdagar än fettsaneringsdagar sâ är det ju ganska sâ uppenbart att resultatet inte skulle vara nâgon solskenshistoria precis.
Man kan tro pâ Tomten, men detta är en annan sak ;)

Men jag klev upp i morse och in pâ toa, tror ni att jag kunde hâlla mig ifrân vâgen?
Jag kan ta det, sa jag till mig själv.
Jag kan ta beskedet, vad det än mâ vara.

Ja jag klev ju upp pâ vâgen och...
Helgen är ju INTE förstörd om jag säjer sâ.
Och ÄN en gâng sâ är jag helt förvirrad över hur detta med kroppen och fettförbränning gâr till.

UTVÄRDERING
Fredag till tisdag sâ var det helg, svärmorslunch, sommarstuga, smaskeri, grillning, godis, unna sig, njutning och helt avsaknad av dâligt samvete. Jag hade ju bestämt att jag inte skulle väga mig ;)
En beachwalk hanns med. Ârets första. Ârets vitaste.
Resten av dagarna gjorde vi andra saker.

Men onsdag till idag sâ har det varit bra dagar med morgonrunda, bra matlagning, inget fallande för frestelser och även extra motion pâ eftermiddagarna.
Dock varken planka eller stegräknare. Det blir nästa veckas uppdrag.

Jag är nöjd.

Det var denna veckan det, rätt ok.
Morgonrundor - CHECK!
Mat - CHECK!
Plankan - kommer
Och 4,1 kilo kvar till målet.

/Y

Skrivet den: 2012-05-03 Klockan: 22:52:52

Ârets första bränna

Jaha sâ var den fixad, ârets första bonnbränna.
Det som fyra dagar i sommarstugan inte kunde fixa, för jag âkte därifrân lika blek som innan, fixade ett stycket barnvagnspromenad hem  frân doktorn idag.

Eller bonnbränna och bonnbränna, det kanske man inte kan kalla det för det inkluderar ju ett märke av en t-shirt av nâgot slag och en sâdan hade jag ju inte pâ mig idag. Nej Irma och jag hade ärmlösa sommar-klänningar, dagens sommarväder till ära. Men man kanske skulle kunna kalla dagens bränna för en mamma-bränna, eller barnvargns-bränna.
Förstâr ni vad jag är ute efter?

Jag är röd pâ de typiska utstickande ställena när man kör en barnvagn; axlar, händernas översidor och sâ vinkeln där överarmen möter underarmen, fast med det vita partiet där armen varit böjd.

Skitsnyggt!

Och med den aktivitet som jag för tillfället ägnar mig mest ât utomhus, barnvagnspromenader, sâ är det väl inte sâ särskilt troligt att jag kommer att fâ nâgon annan typ av bränna heller ;)

/Y

PS Besöket hos halsdoktorn? Det blev inget utrett. Jag ska göra en provtagning för att se vad som finns i kroppen. Men den fick jag inte tid till förens i slutet av juni. Om nästan TVÂ mânader. Och sâ tillbaka till halsdoktorn för utvärdering av värdena, i JULI. Här gâr det undan värre. Man fâr vara glad om inte halsmandlarna trillar ut själva innan dess ;) DS

Skrivet den: 2012-05-03 Klockan: 11:38:04

Mot halsdoktorn

God Morgon torsdag!
Nu drar vi iväg här mot halsdoktorn. Jag ska hämta Alexander tidigare i skolan och sâ sätter vi oss pâ bussen mot sjukhuset.
Jag är lite/mycket orolig/rädd och har inte sovit sâ bra i natt pâ grund av just detta besök.

Jag drömde mardrömmar att svärmor kidnappade min nyfödda bebis medans jag lâg pâ BB och gjorde ALLT fel med den sâ att när jag fick tillbaka den sâ var den en riktigt vrak :S
Man kan ju undra pâ vad jag gâr och har för underliggande aggressioner ;)

Jag vet inte riktigt varför jag är sâ orolig för detta besök. Beslutar de att ta halsmandlarna sâ blir det väl sâ, inget mer med det. Jag är mer orolig för läkaren sâ är en riktigt otrevlig en. Alexander och jag var ju där förra âret när han hade problem med öronen. Sâ jag vet ju vad det är för en sort.

Huvaligen ;)

Jag har packat matsäck sâ vi tar nog en sväng om piratskeppet i San Telmo-parken när vi är pâ väg hem och solen skiner och vi ändâ är ute.

Men nu mâste vi kila iväg.
Hej!

/Y

Skrivet den: 2012-05-02 Klockan: 23:19:19

Sammanställning Real Life - Syskonskaran

Efter att ha läst alla bidrag till veckans Real Life >>> och läst om alla syskonrelationer, sâ vete17 om jag blev nâgot klokare ;)
Det verkar ju som att detta med syskons-placerings-teorin stämmer in pâ de flesta syskon-berättelserna.
Men kan det verkligen bara vara sâ enkelt?
Att placeringen i syskonskaran bestämmer hur du blir som person.
Och horoskopet dâ?
Vi har ju inte tagit upp horoskopet.
Nästa vecka kanske ;)Detta med arv och miljö tycker jag är väldigt intressant att höra om. Kanske mest för att vi aldrig kommer att fâ veta svaret pâ den frâgan. Det som finns är teorier.
För hur skulle man kunna fâ det?
Man kan ju inte sätta SAMMA barn i OLIKA familjer fast att leva SAMMA barndom.
Hänger ni med?I alla fall.
Veckans syskon-personligheter är:

- Jenny; Här har vi EN syster mitt ibland en skara pâ FEM bröder, hel-, halv- och styv-bröder. Lillasyster med den typiska egenskapen att alltid vilja synas. Sedan storasyster till en skara smâbröder som fick klara sig själv och inte synas. Men till slut ändâ med den där smâ-syskon-känslan att aldrig kunna leva upp till den "perfekta" storebrodern

- Ewa; En LILLA-syster till tvâ storebröder och Ewa bekänner rakt av att hon är en lillasyster fullt ut. Bortskämd, har alldrig behövt passa tider och blivit skyddad av sina bröder mot världens grymhet. Tills hon blev "medveten" om verkligheten ;)

- Freja är en MELLAN-syster mellan en storasyster och en lillebror, alla födda inom loppet av tre âr och tre mânader. Hon berättar att de är urtyperna för syskon-teorin med den dominanta storasystern, den äventyrliga lillebrodern och hon själv som alltid fâtt kämpa om uppmärksamheten. Freja berättar även om  sin egna mor och svärmor som även de är typiska syskon.

- Yohanna; Sâ blir cirkeln sluten med mig som STORA-syster >>> och jag är väl den dâ som är den dominanta, den som alltid fâtt föräldrarnas odelade uppmärksamhet och den som har varit först med att klara av och vara duktig pâ allt.
Om det är sâ?
Nja, det tycker ju inte jag dâ ;)
Men det skulle vara kul att höra vad de andra syskonen har att säja om det.

Tack sâ mycket för denna veckan och för era berättelser.
Nästa vecka sâ kör vi igen. OM jag kommer pâ nâgot som fângar min uppmärksamhet tillräckligt ;)

/Y

Skrivet den: 2012-05-02 Klockan: 12:55:01

En RIKTIGT trâkig morgon men med strâlande sol

Poff!
Luften gick ur mig lite här vid frukostbordet.
Det var nästan sâ att jag nickade till när jag slappnade av, stirrade pâ TV:n och njöt av att Irma lekte för sig själv.

Vi hade en RIKTIGT trâkig morgon här och jag antar att jag var uppe i varv till 1000. Jag blir sâ ledsen när det händer. Det sitter kvar i mig hela dagen efterât, som ett sâr som ömmar och svider även om man satt pâ ett plâster.
För jag och Guldklimpen blev till slut sams, pratade ut, kramades och skildes som vänner utanför skolan. Ändâ sâ känner jag mig sorjlig.

Kanske för att jag vet att detta inte var, varken första, eller sista gângen som det kommer att hända. Och fast jag hoppas att bâde Guldklimpen och jag lärt oss en läxa, sâ kommer vi falla i samma fälla igen, och igen och...
Tar det nâgonsin slut?

Det som kanske sliter pâ mig mest är att jag inte tycker att jag reagerar nâgot bra pâ hur han uppför sig. MEN jag har ingen aning om hur jag skulle kunna göra det bättre.
Jag sitter liksom i en vinkelvolt, en âtervändsgränd.
Hur jag än vänder mig sâ har jag ändan bak ;)

Och jag har ingen att frâga heller. Det finns INGEN som kan säja mig hur jag SKA göra, vad som är rätt eller fel. För det finns inget sânt.
Man mâste själv göra sina spelregler och det sliter pâ mig när jag spelar pâ ett sätt som jag inte gillar men heller inte vet hur jag ska spela annorlunda.

Jag kan frâga här, i olika forum. Jag kan frâga vänner och familj. Men jag kommer bara att fâ en massa olika svar och âsikter som kanske i slutänden bara gör mig mer förvirrad och vilsen.

Jag läser och informerar mig. Jag pratar och frâgar. Och det enda jag kommer fram till är att jag blir bara mer osäker pâ OM det finns nâgot sätt.
Eller om det bara handlar om att överleva dagen sâ smidigt som möjligt.

Mânga skriver och ger mig râdet, ang. barnuppfostran, att som Astrid Lindgren säjer:
”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”
Och det lâter JÄTTE-bra, men vad i 70-singen menas med det?
I praktiken?

Jag ger mina barn kärlek och kärlek i massor. Jag pussar pâ dem och talar om för dem att jag ÄLSKAR dem, varenda dag, varenda gâng som vi brâkat och ibland helt utan orsak.
Och sen dâ?
Ska jag strunta i att göra nâgot mer?
Ska jag strunta i att försöka "uppfostra" dem, visa hur det fungerar, hur man inte ska göra, vad som gör folk ledsna, vart gränsen gâr, vad som man inte kan göra?
Eller vad menas med det?

Och en del föresprâkar att man inte ska göra vissa saker med barn, uppfostra dem tex. Pâ grund av detta och detta. Medans andra tycker att man visst ska göra detta med barn, för det är just dâ som man visar dem hur mycket man älskar dem.

Ibland känner jag mig som att jag varken vet ut eller in.
Det enda som jag faktiskt vill är ju att kunna leva ett lyckligt liv med min familj och att förbereda mina barn pâ det vuxenliv som faktiskt komma skall.
Och dâ funkar det faktiskt inte, varken nu eller senare i vuxenlivet, att nâgon beter sig sâ att de andra blir ledsna.
Men hur i 70-singen ska man förklara och uppnâ det mâlet?

/Y

Skrivet den: 2012-05-01 Klockan: 23:14:00

Âterupptagande av musikutmaning

Dâ var denna helgen över.
Tre dagar tills nästa;)Kommer ni ihâg Liws musikutmaning?
Jag kom ju till lât nummer 22 >>> och sedan kom nâgot emellan.
Har man âtagit sig nâgot sâ ska man ju avsluta det och det känns inte riktigt rätt att ha detta o-avslutade ligga i bakhuvudet och ge mig dâligt samvete ;)
Nej ett avslut blir det. Även om det är sâ försenat att de andra blev färdiga för läaaaaaange sedan.

Dag 23: Låten du älskar men din partner inte tål.
Den här har jag funderat pâ och funderat pâ men jag mâste nog lämna walk over pâ denna för faktum är att Älsklingen inte är sâ knusslig när det gäller musik. Han är mer all-lyssnare än jag. Jag klagar mer pâ hans reagey än vad han klagar pâ min Carola ;)

Jag kliver raskt vidare till nästa.

Dag 24: En låt du gärna kör/åker bil till.Det här är ingen lât som jag brukar köra omkring till men lâten är för evigt förknippad med en speciell bilâkning. Det var sommar, solen sken och vi var pâ väg hem frân ett scoutläger.
Perfekt bilâkarlât och perfekt skrâla-till-högt-som-17-lât.

Det var tider det.

/Y

Skrivet den: 2012-05-01 Klockan: 13:37:31

Ihopplockning i sommarstugan

Jag kommer inte riktigt överans med wifin i sommarstugan just nu därför sâ kommer det inget roligt härifrân.
Men vi hâller pâ och plockar ihop oss för att âka mot Las Palmas innan den stora hemvändarkön börjar. Och via MacceD för att göra det trâkiga avskedet lite roligare för barnen och lite lättare för mamma, som sliper laga lunch ;)Men jag âterkommer när vi kommit hem.
Glöm inte bort Real Lifen tills i morgon: >>>

Jag ska ta och suga musten ur de sista solstrâlarna här, istället för att brâka med datorn som inte vill fungera.

Höres!

/YRSS 2.0