Skrivet den: 2011-10-31 Klockan: 13:03:40

Måndagsstök och bök

God Morgon Måndag! eller förmiddag ska man väl säja för klockan är REDAN 11:15 men jag har precis avslutat min frukost.Ja, jisses vad dagen körde igång med buller och bång.
Här kan man snacka om att rutinerna >>> fick sig en makeover så det dög. Klockan är snart lunch och här sitter jag med en nyss avslutad frukost, kunde ju nästan kalla den brunch.

Efter skollämningen idag så tog vi en annan sväng på morgonrundan. Det är nämligen så att min mor fyller år idag och de kommer senare på dagen och så ska vi gå ut och fira lite på restaurang.
Jag tänkte nämligen ta den till samma mysiga tapas-ställe som jag var på med tjejgänget. >>>

Min mor har promt sagt att hon INTE vill ha någon uppvaktning nu när hon fyller jämt (? ;) ? får jag väl på moppo om jag skriver ut hur mycket). Så vi har inget speciellt fixat till henne. Men jag tycker i alla fall att man vill nog ha lite uppvaktning på sin födelsedag, även om man är en mormor.
Så Irma och jag drog iväg till min favorit-blomster-affär. Eftersom den lokala var en sån besvikelse. >>>

Där KUNDE man nämligen köpa jätterosor i 20-pck för 9 euro. Idag kostade de 15. Men så ska ju alla till kyrkogården och lägga på blommor i morgon, så då passar blomsteraffärerna på att höja.
Fräckt tycker jag.
Men det är likadant på alla-hjärtans.

Hur som helst 15 euro för jätterosor är fortfarnade ett fynd, så de ville jag ha till min mor. Men då blev ju morgonrundan annorlunda och vi kom hem senare än vanligt. Jisses vilken uppförsbacke det är dit. Det blev inte så värst många steg fler. Men svetten lackade om mig kan jag lova när jag stretade i uppförsbacken med barnvagnen.
Fördelen sedan, när man ska hem, är ju att man bara behöver hålla i sig i barnvagnen och läppa på bromsen så vipps är man hemma.

Och ÄNNU senare hem kom vi när vi träffade på Pappa på en förbipaserande bensinstation och var tvungen att stanna och pussa på honom.

Och så precis när vi kommit in genom dörren och Irma har börjat trött- och hungerklaga så ringde mobilen och det var ÄNTLIGEN någon som ville komma och köpa diskstället. >>>
Så vi bestämde träff här i hörnet på huset. Men när jag skulle leta reda på diskstället som har stått i vägen en LÅNG tid nu. Så hade Älsklingen påpassligt nog ställt det på ett ställe där det INTE hör hemma och jag blev tvungen att riva ut allt både här och där för att se det.
Suck! Karlar...

Men nu är diskstället sålt, bebisen äten och somnad, jag har fått frukost, skrivit blogginlägg och ska gå och duscha nu.

Vi kör väl en måndagslista a´la jennyn:


- att min lilla mamma fyller jämt i dag och det ska vi fira med en ENORM rosbukett som jag fick tag på trots att det var tidigt på morgonen och jag strodde att affären inte hade öppnat än, men si det hade den.

- att mina föräldrar är här och myser med oss. Jisses vad roligt det är, men också jobbigt att vara borta från hemmet så mycket. Det står nu, efter bara två dagar en MASSA väskor och ovikt tvätt i HELA lägenheten. Och dammråttorna är snart stora nog att ge sig på bebisen. Ja hemmet blir försummat när man är ute och roar sig. Och i kväll blir det mer galej.

- att vi ska ha Halloweenkalas i parken idag och solen skiner dagen till ära. Hoppas bara att jag kan improvisera två maskeraddräkter nu på eftermiddagen.

- att vi träffade pappisen ute på gatan nu på morgonen och fick pussa lite på honom, både Irma och jag.

- att det verkar som att min mamma/gravid-jeans-kjol börjar bli LITE för stor ;)

- att det kom en MASSA skoj i föräldrarnas resväskor.

- att julen är räddad av en massa juskinkor. >>>

- att i morgon kör vi REAL LIFE igen och denna veckan så tänkte jag att vi verkligen skulle visa REAL LIFE. En morgonbild och en eftermiddags bild på hur det VERKLIGEN ser ut i våra liv. Ligger ni på soffan och äter praliner eller hänger ni tväll och skalar potatis? Eller kanske allt på samma gång, ni vet multitasking ;) >>>, >>>


Nu kör vi på här om vi ska komma nån vart.

/Y

PS Många frågor om BETONGFABRIKEN, jag återkommer med snygg-bilder och mer förklaringar och svar. Hav tålamod ;) DS

PS 2 Glömde ju bort gårdagen stevisning också. Antalet blev ingen höjdare, men jag tror att jag haft problem med trosorna igen ;) För vi gick lika mycket som i lördags, men jag hade visst på mig för slappa trosor och för slapp kjol så då räknar stegaren inte som den ska. Nej taight tycker den om så den sitter som klistrad på kroppen. Men men jag får vara nöjd med det som den visade för det finns inget sätt att rätta till det. DS

Skrivet den: 2011-10-31 Klockan: 00:09:49

Söndagslunch vid betongfabriken

Javisst åkte vi till favorithaket på ön, betongfabriken.

För den nytillkomne så ska jag ta det från början.
Om man åker på motorvägen från Las Palmas söder ut. Så när man kört förbi Playa del Ingles och Maspalomas så kommer två tunlar. När man passerat den så kommer en avfart där man ska ta av om man vill komma till Argineguin. Fortsätter man rakt så kommer man till Puerto Rico och Mogan.
När man har svängt av motorvägen mot Arguineguin så ska man INTE svänga höger mot denna by utan ta till väster och åka ett par 100 meter. Då kommer man till en rondell där man svänger höger och kommer till en liten bu som heter EL Pajar.

Det är just en LITEN by som har ett STORT dragplåster en resturang, och en liten strand som denna restaurang ligger vid.
På andra sidan resturangen och i slutet av stranden ligger en stor cementfabrik, därav namnet som VI gett stället:
BETONGFABRIKEN ;)Egentligen kan man inte kalla det för en resturang för det är ett hak. Ett skjul på stranden där man ställt upp ett gäng plaststolar och kabelrullar på ett cementgolv. Fast nu idag när vi var där så hade man faktist renoverat lite och det börjar bli någorlunda.

Så varför är det SÅ poppis?
Man serverar bra mat till billigt pris. Och mina föräldrar tycker att det är lite exotiskt att åka och knö med lokalbefolkningen ;)

En söndag som denna såg det ut som om hela öns befolkning var här. Och kön ringlade sig lång utefter resturangen. Man får en kölapp och kan sätta sig och dricka öl utanför i solen. Vi fick nummer 619 och då stog nummertavlan på 550. En halvtimme-45 minuter tror jag att vi väntade, medans vi flanerade runt och tog kort.

Så kom maten och som vi ÅT.
Irma fick äta först och sedan stoppade jag ner henne i vagnen och där somnade hon som en stock TROTS att ljudnivån påminde om den på ett disco.
Ja det är inte mycket matro där, kan man säja UTAN att överdriva ;)Kanarisk ost
Tonfisksallad
Tomater med mojosås
Skrynklig potatis
Friterad HEL bläckfisk
Friterade fiskbitar
Bläckfisksallad
Paella
Sa jag att det bara finns fisk och skaldjur här. Inget kött så långt ögat når...Så blev det efterrätt.

Och en tur på stranden för att leta fina stenar.Det blev dags att åka hem. Älsklingen fick köra två vändor med oss, dit och hem. Eftersom vi har en skokartong till bil och det inte finns plats för 4 vuxna och två barnstolar däri på samma gång. Som tur är så ligger inte detta SÅ långt från där mina föräldrar håller till i San Augustin.

Det var vår dag.
På sant spanskt manér så tog det HELA dagen att äta lunch.
Det var bara att fika, duscha barnen och åka hem och förbereda oss inför måndagen.
Fast det är ju helgdag på tisdag igen. Alla helgonsdag.

/Y

PS Jag tog en del snygg-bilder. Men de får ni se i morgon. För nu vill jag gå och lägga mig och orkar inte redigera mer. God natt! DS

Skrivet den: 2011-10-30 Klockan: 11:55:27

Söndagsmorgon med kriminallitets-tänkande

God Morgon Söndag!

Sommartid ihågkommen, ungar som fattade omställningen och sov till 8-8:30, morgonrunda, dusch, frukost och nu blogginlägg - CHECK!

Las Palmas den 30 oktober klockan 10:00 23 grader och moln med uppsprickande sol.

Vi gör oss i ordning för att åka söderöver. Idag tror jag minsann att det är dags för en liten utflykt.
Kanske ett utflyktsmål som vi varit på tidigare >>> men som jag har hört önskemål om att besöka igen. Ja sanningen att säja så är vi där nästan varenda gång de hälsar på. Men nu senast, på dopet, så blev det inget besök.
Vad tror ni att det blir?

I morse när jag var ute på min fettbrännartur, så fick jag en konstig tanke i huvudet.
När jag går så går jag genom ett sk. konfliktivt område, eller med vanliga ord SLUMområde, men många skumma typer. När jag kom gående så mötte jag just precis en sån SKUM typ och en tanke for genom huvudet på mig:
-Om han sticker kniven i mig nu så finns det ingen som ser oss eller jag har ingenting på mig som visar vem jag är.
Vart kommer allt ifrån?

Men lite hade det väl att göra att vi satt och pratade just om kriminalliteten, här och i världen, med mina föräldrar igår.
Älsklingen berättade att har ett annat sk. konfliktivt område på sin rutt, som han ska lämna varor hos. Han har haft tur och haft just den matvaruaffären i just det konfliktiva området (äh vi skiter i det ordet, är det nån som tar illa upp om jag skriver SLUM?) tidigt på mornarna.
Så tidigt på mornarna att alla ligger och sover då, speciellt alla "skumma" typer.

En dag så kom han till denna affär lite senare dock och kom ihop sig och började att snacka med en annan jobbare som kör ut andra varor till just denna affär.
Den andra jobbaren frågade Älsklingen om han inte hade haft inbrott i lastbilen när han varit här. Och Älsklingen svarade att det hade han inte.....hittills.

Då berättade den andre jobbaren att han haft ett otaligt antal inbrott i sin lastbil i just detta området. Han lastar sin lilla packkärra med varorna till affären och STÄNGER och LÅSER sin lastbil för att gå med varorna till affären. Men så fort som han vänder ryggen till lastbilden så är de skumma typerna där och bryter upp lås och klipper av kedjor på lastbilden och rånar den på sitt innehåll.
Gång efter gårng...

Jobbaren berättade att han blivit så trött på detta att han kommit överens med sitt jobb om att göra just detta området SIST på sin rutt.
Sist då lastbilen är tömd på sitt innehåll.
Då, sa jobbaren, då ställer jag upp lastbilsdörrarna på vid gavel så att de ser att det inte finns något där att råna. Så behöver de inte bryta upp lastbilen och förstöra den.
För, förutom att man blir av med varorna, så måste man polisanmäla saken, åka till verksaden för att laga låset och missar en massa tid och pengar som INTE jobbet står för.

Visst är det hemskt?
Och jag kan LOVA er att detta är inga fattiga killar som gör detta, vars barn är på gränsen att svälta ihjäl och de gör detta för att klara livhanken.
Nej det är killar i fina bilar med guldkedjor om halsen som inte har något jobb, men som på något konstigt vis lyckas leva lyxliv ändå.
Och in och ut ur häktet, vecka in och ut...

Trött blir jag.
Och rädd....när jag är ute och går.

Men nu är det dags att åka och umgås lite.
Härlig söndag på er.


/Y


Ps Gårdagen steg i stegtävlingen. Det blev en redig bunt med steg trots allt. DS


Skrivet den: 2011-10-30 Klockan: 01:40:04

Lördag hos Mormor & Morfar

Efter morgonrunda, dusch, frukost, matsäcks-packning, blogginlägg, hängning av tvätt och packning av EXTRA kläder till bebis, son, gubbe OCH mamma för att vara på den säkra sidan >>>, så drog vi söderöver.

Vi hade ju förväntat oss en dag vid poolen, men dagen till ära så parkerade sig ETT moln framför solen, just där vi var, och vägrade flytta på sig.

Det blev ett SNABBT dopp i den svinkalla poolen och sedan lite poolhäng UTANFÖR densamme. Yohanna hann till-och-med, och håll i er, ligga på solstolen i FEM minuter. Tyvärr så fanns det varken sol ell tidningar på plats för att njuta av när tillfälle gavs.

Men det gick så bra att njuta för mig själv så ;)


Så blev det picnic-lunch på balkongen.
Flanering på strandpromenaden.


En glass i solen.


Och dags att packa ihop och åka hem.

I morn är vi på´t igen.
Turisting och poolhäng med förhoppningsvist sol.

Nu en god natt!

/Y

PS Du kommer väl i håg att ställa tillbaka klockan Yohanna? Du gör väl det? DS

Skrivet den: 2011-10-29 Klockan: 12:19:04

ÄNTLIGEN kom de!

Ja så kom de ÄNTLIGEN, mina föräldrar från Sverige. För att hälsa på oss under två veckors tid.
Vi drog söderöver på en gång efter skolhämtning och stadigt mellanmål, för att leta reda på dem i San Augustin där de hamnat till slut.Det började inget bra för Irma spydde upp ALLT som hon ätit i bilen. Mitt på motorvägen började det lukta surt  och när vi tittade till, hon sitter ju bakåtvänd i baksätet så det är lite svårt att se, så var HELA hon och HELA bilstolen full med spyor.

Det var bara att stanna vid närmaste avfart, som naturligtvis inte låg nära till hands, och försöka att torka av det värsta och få av kläderna.
Naturligtvis hade jag INGET annat ombyte med till Irma än hennes pyjamas. Hon är nämligen den som det brukar komma ut bakvägen på och läcka, om man så säjer. Och jag hade därför bara med mig underdelar att byta med. Så pass har jag lärt mig i alla fall.

Alexander var det ALDRIG några problem med av den sorten så jag lärde mig liksom aldrig det där med att släpa på extrakläder.
Men BIG note till mig att ALLTID ta med massa extrakläder till Irma. För det är ju JUST då man INTE ha med sig dem som det händer olyckor. Aldrig när man har varit duktig och kommit ihåg allt.

Vi kom alltså fram med en naken och spy-luktande bebis och en uppkäftig 4-åring och just lärt sig säja HORA i skolan och nu använder det så ofta som han blir arg. Och just precis då i bilen skrek det till mig och blev sittandes i skavvårn i bilen.
Det är VIKTIGA saker som de lär sig i skolan här, äta kex och säja hora ;)

Ja som jag berättade i går så kom vi fram, åt en svensk 3-rätters middag, blev jättemätta, gick till deras lägenhet på husesyn.
Det var lite tragist. De hade betalat jättemycket pengar för resan och hamnat på ett litet sunkig lägenhetshotell som sett sina bättre dagar.
Jag får fundera på om vi ska klaga.

MEN vi hade lilla julaftonen och öppnade MASSOR med presenter som jag får visa bilder på. Men ALLT på önskelistan var med; Duffy-kängor, nappar, julskinka, kaviar, conjacsmedvurst, mjöl, Pippi-filmer, en docka till Irma och så TIDNINGAR till Yohanna.

Nu ska vi packa ihop oss och åka ner och sola och bada vid poolen. Leka turister i största allmänhet.
Och jag tar MED mig extra kläder till Irma, i-fall-att ;)

Trevlig lördag!

/Y

Skrivet den: 2011-10-28 Klockan: 23:46:19

Fredagsvägning - med besök

Så där ja.
Då har vi precis kommit hem från en sväng till San Augustin och en RIKTIGT tidig julafton.
Men nu ligger det i alla fall TVÅ julskinkor i frysen och väntar. Här-om-veckan hade vi inte en enda och hoppet var på väg att dö ut. >>>
Men nu så ligger där TVÅ ;)

Men det besöket förtjänar ett eget inlägg.

Fredagsmorgon och skutt upp på vågen.
Ja kanske inte skutt, utan mera släp släp.
Men upp på vågen kom jag och ETT kilo ner.
Detta går ju som en dans.

NEJ! Så ska jag INTE skriva, det går ju åt fanders då.
I måndags så skrev jag att jag var glad för att Lillskatten sovit BÄTTRE den senaste veckan >>> och vad hände?
Jo hon har sovit SKITDÅLIGT denna veckan. Jag och Älsklingen går på knäna och det blir en TIDIG kväll här hemma kan jag lova.

Men nu till segerkilot.
Det känns bra och jag skrev ju igår att det kändes igen som att jag blivit lite smalare. Mamma-jeans-kjolen sitter inte lika taight om rumpan längre. Även fast jag VET att jag skrev att jag bara kände mig lite smalare i ansiktet. Det verkar som det har bränts lite på laggårds-väggs-rumpan också.

Jo men visst, jag använder fortfarande mina mammakläder. De sitter snyggt och ger inget pluffs som väller över linningarna.
Det går ju inte.
Linningarna går ju ända upp till armhålorna ;)
Och skulle man inte kunna använda mamma-kläder även fastän man inte är gravid?
Mina är ju så snygga. >>>
Och sitter snyggare på mig än mina vanliga kläder. Och jag har faktiskt ett par mamma-jeans som jag fortfarande INTE kommer i. Fattas ett par kilon till att få bort.

Jo jag var en smal gravid med bara en liten bulle på magen. >>> Ja så liten och liten var den ju inte heller ju längre tiden gick. Men fet blev jag inte förens jag var nyförlöst och dränkte mina sorger i glass och choklad.
Men nu är jag på banan igen och avgiftar mig från både glassen (check) och chokladen (på G).

Segerkilot ja.
Det kan vara bra att ha lite nedgång att nalla på så här i besökstider. Jag vet hur det kommer att gå. Mina föräldrar är enna RIKTIGA fikamonster.
Jag hade planer på att arbeta fram en PLAN att gå efter nu när de är här. För att på så sätt kontrollera frosseriet. Men efter dagens svenska 3-rätters-middag, inkluderande skagentoast, oxfile+bea+pot.gratäng och äpplekaka & vaniljsås, så får jag nog erkänna att jag hör till den typen som INTE kan sitta och idissla en sallad när resten av gänget äter festmat.

PLANen får vara att köra på med fettbrännarrundorna så gott det går och kanske hejda "överflödet". I övrigt har jag nog beslutat att njuta och ha kul medans de är här. Jag får ta igen det när de åker.
Så tänker jag NU.
Efteråt kommer jag nog svära ve och förbannelse över det beslutet, men det tar vi då ;)

Så ETT kilo ned denna veckan, 4:a i stegräknartävlingen hittills och en 3-rätters på det.
Så kör vi igång med helgen.

Nu skulle jag egentligen ha visat en helkroppsbild med mina smaljeans. För att visa HUR mycket det är kvar för att komma i dem.
Anna rådde nämligen i en kommentar att hoppa vågen och istället ha ett plagg, som man vill komma i, som riktmärke.
Låter sunt tycker jag. Fast jag behöver nog vågen litegrann i alla fall. För att kolla så riktingen är rätt inställd på mig, lite då och då.

Men det blev inget sånt foto idag. För Irma har somnat och smaljeansen ligger längst inne där inne. Och jag vill inte RISKERA att hon ens förnimmer en störande moment innan jag har släpat min trötta lekamen till sänghalmen.
Vilket blir MYCKET snart.

Så kroppsfoto får det bli en annan dag. Kanske i morgon då vi ska leka turister och åka och sola och bara med morföräldrarna.

Nu en god natt.
Och VÄLKOMMEN lördag!


/Y


PS Dagens steg blev väl ingen höjdare för att vara en vardag. Men när vi kom hem från besöket var det så sent att jag gav mig själv ledigt. Och jag befarar att det kommer att komma MÅNGA sådana kvällar nu under besöket :( DS

Skrivet den: 2011-10-28 Klockan: 15:31:52

NU är det dags

Alexander är hämtad från skolan.
Älsklingen är hemkommen från jobbet.
Och vi har alla ätit ett redigt mellanmål.

Nu åker vi för att leta reda på mina föräldrar som finns någonstans i San Augustin i södra delen av Gran Canaria.

Jag får återkomma med fredagsvägning och familje-puss-kalas i kväll. För jag HAR kameran med mig OCH ladde batterier. Så nu kan jag snart kalla mig stor-bloggare ;)

Vi höres.

/Y

Skrivet den: 2011-10-28 Klockan: 11:58:23

Apelsintider

Detta var vad Alexander fick med sig i matlådan till skolan idag.Visst är den fin?
När den kom hem till oss så hade den till-och-med blad på stjälken. Men de rök i frukt-fat-i-ordning-ställandet när Älsklingen tog upp dem ur påsen.

Men hösten och jul är apelsintider, tycker ni inte det?
Även här är det så, men här så kommer de direkt från träden i trädgårdarna.
Lyxigt va.

Ni kanske tycker att den ser lite grön och sur ut. Men det kan jag försäkra att den INTE är, de är jättegoda. Söta med en liten tuch av surhet, så där som jag gillar när de är.
Och visst är det konstigt att de är gröna och söta. Hemma när de ser ut så där så är de hårda, torra och så sura så de nästan är beska.

Om det finns någon trädgårdskunnig som kan förklara varför frukt som mognar på pinne kan vara söt och grön samtidigt. Istället för frukt som mognar på båt till kallare länder blir sura i det tillstånget. Så tackar vi och tar emot förklaring ;)
Men det har väl någonting med att få mogna på plats i solen, det fattar ju till och med jag.

Alexander har ett schema som säjer vad han ska ha med sig till förmiddagsmellanmål i skolan. Sånt tungt ansvar får man inte lägga på föräldrarnas axlar.
O nej!
På måndagar ska de ha med sig kex? Ja, för det är ju något som jag VERKLIGEN rekommenderar att min son äter dagligen. De är ju SÅ nyttiga ;)

PÅ tisdagar smör-gås.

På onsdagar en frukt.

På torsdagar en yoghurt.

Och så på fre-dagar SURPRISE.

Jag frågade Guldklimpen vad han ville ha med sig och fick svaret:
EN MANDARIN.
Så då fick det bli så.

Nu kör vi igång med fredagen här.

Fredagsvägning, skollämning, morgonrunda, dusch, frukost, sövning av bebis, blogginlägg och föräldrar i luften på väg hit för att hälsa på. - CHECK!

/Y

Skrivet den: 2011-10-27 Klockan: 22:54:50

Bildbevis till stegräknartävlingen 2

Så skulle man ju rapportera dagarnas steg i stegräknar-tävlingen >>>, helst var 3:e dag. Men dagarna bara rullar på och i morgon är det fredag igen.
Och ingen rapportering sedan i lördags.
Hur ska det gå för mig?

Nå sist jag visade bildbevisen var i lördags >>>, alltså borde det vara söndagens tur nu då.

SÖNDAG:


Låt mig se, det var en morgonrunda och så picnic i parken. Inga höjdarsteg men fullt godkända.

MÅNDAG:


Ja det var väl inget annorlunda, skolämning, morgonrunda, hemmafrujobb, skolhämtning, innesittareftermiddag och kvällsrundan.

TISDAG:


Ja det var väl samma som måndagen, antar jag, kommer inte ihåg ;)

ONSDAG:


Ja det var väl samma som i måndags och tisdags. Fy 17 vilken tråkig mamma jag är som inte hittar på något kul på eftermiddagarna :(


TORSDAG:


Ja idag kom vi faktiskt ut på en liten eftermiddagssväng. Ned till busstationen för att köpa busskort till mina föräldrar. Fast vi tog faktiskt bussen tillbaka. Gå i lååååång uppförsbacke med barnvagn och trött 4-åring är inget som jag ger mig på en tordagskväll så där utan vidare.
Nej då tar man bussen ;)

Nu hoppas jag bara att vågen tittar in här och ser detta inför fredagsvägningen i morgon. Lite måste det ju väga in att jag stegat på så bra under veckan tycker man.

Men jag tycker verkligen att tuttarna blivit lite mindre denna veckan. Kanske att man ska kunna hoppas lite.
Ja tuttarna känns mindre, inte rumpan. Den ser fortfarande ut som en laggårdvägg. Tänk att det ska vara så svårt att ta fettet som förbränns från det ställe där det behövs som mest.
Den som uppfinner ett sätt att förbränna fett från de depåer som man själv väljer får nästa Nobellpris föreslår jag.
Nån som håller med?

/Y

Skrivet den: 2011-10-27 Klockan: 13:16:43

Tonåring - nej tack!

Jag har tänk på en sak ända sedan i sommras, på detta med att vara tonåring. Och jag säjer bara "Thank God för att jag INTE är tonåring längre".
Jag är så glad att jag vuxit upp och blivit den Yohanna som jag är idag. Visserligen inte perfekt, men jag börjar att komma överens med mig själv.

Vad av detta då?

Jo i sommras när jag var på MIN favoritstrand (inlägg kommer om just denna) så, när jag var ute på min beachwalk, gick jag förbi två tonåringar som satt på en bänk och tjuvrökte.
Jag gick flera vändor förbi dem och de satt där och bolmade och kände sig allmänt tuffa.

Kände sig skriver jag, för de såg bara FÖR töntiga ut.
Det syntes direkt att de var här på semester med sina föräldrar (el. annan vuxen), att de fått tag på nåt smygröka och nu gått och satt sig på undanskymd plats för att tuffa sig och se vuxna ut.
Bara det att de så för barnsliga ut när de satt där och försökte röka på ett sofistikerat sätt och blänga på allt folk som gick förbi.

Så läste jag även dessa inlägg hos två bloggare.
Dels acarolina som varit ute för att hyra film och fått en massa glåpord kastat efter sig av ett gäng tonårstjejer som skulle på fest och kände sig tuffa.
Så himla sorjligt och tragiskt att de var tvungna att hävda sig på detta sättet.

Och dels 4U2 som skulle åka buss med sina kryckor och blev helt undanskuffad av en hord tonåringar som inte kunde visa vare sig hänsyn eller respekt mot en handikappad. För att inte mista sin staus bland polarna.
Man blir ju bara så trött.

Jag kommer så väl ihåg hur det var att vara tonåring och det ska ju vara en av ens lyckligaste tid i livet. Kanske var det det, men nu så här i efterhand så känner jag bara pinsamhet när jag tänker på den.
Och då hade jag ingen tonårskris eller rebeldperiod att tala om.

Men man trodde att man visste bäst. Jämt så skulle det disskuteras med föräldrarna om den bästa kompromissen. Ges råd till dem om hur man skulle vara en bra förälder. Hur världen skulle styras och hur DE skulle ändra på sig.
Ja man trodde helt enkelt att man ägde välden.

Men så ska det väl vara att vara tonåring. Man har hela framtiden framför sig. Men som ordspråket säjer att: ju mer man lär sig, desto mer inser man vad lite man egentligen vet.
Jag önskar att jag hade varit lite mer ödmjuk inför de vuxna och insett att de faktiskt visste mer än jag för de har faktiskt levt och fått erfarenhet.
Men sånt var ju bara förlegat ansåg jag då.

Sen detta med att vara tuff inför polarna.
Man fick inte sticka ut, man ville vara som alla andra. Man var rädd för att göra sin åsikt hörd. Rädd för att man inte skulle få vara med. Rädd för att någon skulle tycka man var konstig osv.

Just detta är ju ganska farligt. När tonåringar gaddar ihop sig och kör sitt race. För ingen vill sticka ut och riskera att förlora sin status bland kompisarna. Alla gör som de andra och så hettsar de upp sig mot något/någon som någon annan bestämt att de ska göra.
Ingen vågar säja ifrån och säja:
-Detta är FEL. Detta vill jag inte vara med om.

Speciellt tänker jag på här-om-dagen när jag kom gåendes med barnvagnen och blev fast bakom ett helg gäng av de värsta....tonårspojkar.
Ett tag gick jag där bakom och tänkte på om jag skulle våga göra eller säja något för att få dem att släppa fram mig.
Några hade till och med sett mig men kunde ju inte flytta på sig och verka töntig i de andras ögon.

Men så tog jag mod till mig och ropade:
-Tut tut!
Inget hände och då blev jag ju lite nedslagen. Skulle jag behöva gå bakom detta testosteronstinna och finniga gäng hela dagen?

Men så tog jag mod till mig igen och ropade med käck stämma:
-Killar. Ursäkta kan man få komma förbi ;)

Och då faktiskt, ser man på maken, så började skocken röra på sig. Som en skock idisslande kor som följer efter ledarkon.
Och jag kom förbi.
Hejja!

Men jag är SÅ lycklig över att jag inte är tonåring längre.
Känner bara pinsamhet när jag tänker på hur jag var i den åldern. Och så känner jag fruktan för hur det ska bli när mina små kommer upp dit.
Ska de bli sådana där själviska, trögtänkta, rebelliska, självsäkra monster?
Jag hoppas INTE det.
Kan jag få behålla mina små bebisar, tack ;)

/Y

Skrivet den: 2011-10-27 Klockan: 00:53:13

Sammanställning av Real Life - Outfit

Jisses vad många skatter som folk har i sina gömmor.
En del vågar till och med ha dem på sig;)
Ja det blev en del historieberättning, dammtorkande, grävande i gömmor och i minnet, åsikter och förklaringar. Många ville berätta och MÅNGA visade.
Jag är imponerad. Tack för att ni så generöst ställde upp och delade med er.Utan inbördes rangordning kommer nu Real Life: Outfit.

-Jenny som bor i landet där det ALLTID regnar (det är inte Göteborg) och till på köpet är gravid 1-barns-mamma i skrivande stund, har fått vänja sig vid att gå i tröja, jeans och regnjacka. Innan var hon en kjoltjej, alltså sån som JAG vill vara, och har en del oanvända klänningar i garderoben. Hon ska bara föda barn och bli av med extrakilona så ska de användas.

-Fina Frun har inget oanvänt hängandes i garderoben, nej sånt är slöseri. Hon tycker om kläder, väskor och klackar. Och för att kunna ta sig an dagen så fixar hon total outfit. Synd bara att andra "mammor" inte bara kan njuta eller vara avundsjuka på hennes stil i tysthet. Jag måste nog erkänna skamset att jag är nog en av de avundsjuka ;)

-Mita stylade till sig och visade upp en underbar spetsklänning från sina gömmor. Synd bara att den inte får komma ut så ofta, för vanligtvis går hon klädd i jeansleggings. Men dagen till ära så visade hon även upp sin snygga blogg-styling-pose och höll även in magen en liten stund innan det blev dags att äta lite äppelpaj. Skön inställning där ;)

-Ansibecki har en rosa klänning från Indiska som hon fyndade för många år sedan men inte riktigt har hittat tillfälle att ta fram till. Till den har hon stylat till med ett par skor från UFF som klämmer i tårna. Vanligtvis så brukar sådana galghängare och skoklämmare få gå till välgörenhet, men dessa har hon inte haft hjärta att göra sig av med. Trots att det skiljer BASTANT mellan den stilen och den hon har till vardags.

-Inredningsfrun drar till med en riktig dagens outfit i morgonrock. Så gillar hon att spendera sin dag. Det är bra, sånt gillar vi här, när man är ärlig ;) Fast det var en jäkligt snygg morgonrock. Skulle kunna tänka mig en sån jag också faktiskt...

-Jennyanne har precis gått ner i vikt och sålt av allt på Tradera, så hon har inga kläder som drömmer där inne. Ja förutom denna DRÖM i ljuvligt lila skimrande tyg. Fast kommer man oanmäld och hon inte hinner få på sig denna dröm, så får man mest se henne i tights och tunika.

-Ewa bor i drömmarna inne i stan, de ca 30 minuterna som hon har till stan. Där skulle hon gå på partyn och ha höga klackar hela tiden. Det är bra, man ska ha drömmar. Här visar hon upp en klänning hon bara använt EN gång, men om drömmarna blir sanna . . så vet man aldrig.
Annars är det för tillfället nya Pippi-tröjan som gäller.

-Anna jobbar som lärare och behöver ha kläder som tål snor, gråt, vattenfärg och lera och naturligtvis blir det inte av att byta outfit bara för att man kommer hem. Ja om man inte ska ut och träna då, då har hon jättepiffiga kläder. Nu har hon fått nya garderober och kan separera jobb- och privatkläder och även om hon säjer att hon inte klär sig super uppklätt till helgs så har jag minsann sett både ett och flera par högklackade stövlar i hennes blogg. Avis, nej ALDRIG ;)

-Therese på Sockervägen berättar att just nu när hon jobbar hemma så har hon faktiskt beställt en ONEPIECE att jobba i. Tillsammans med några berömda rosenprydda foppa-tofflor. MEN hon har faktiskt lite piff i garderoben som inte fått komma på galej. En klänning som var svindyr och inhandlades i London, speciellt för ett bröllop där hon skulle vara toastmaster. Hur som helst, den, klänningen fick stanna hemma.
Synd :(

-Donken visar upp en inte helt piffad outfit, men heller inte vanlig. Eftersom hon nyligen blivit egenföretagare och får gå på momsmöten och annat galej så fick hon piffa sig idag och visar upp det. Annars så kan hon lova att det är en helt annan outfit-stil man får se henne i.

-Therese berättar en underbar historia om hur hon OCKSÅ kom hem med en NOA NOA outfit utan att egentligen förstått hur det gick till. Och gissa, den hänger OCKSÅ oanvänd på sin galge i hennes garderob. Hennes klänning och min dräkt kanske kan brevväxla och berätta om sina erfarenheter eller bristen på dem ;)
De där NOA NOA-försäljerskorna borde låsas in, de är ju livsfarliga ;)

-Freja visar en helt normal dagens och kontrar med en kreation i tyll och paljetter, speciellt sydd av henne själv för att gå på bal i Försvarsmaktens tjänst. Nu efter att tjänsten tagit slut så hänger paljetterna där i garderoben och bara längrat efter att få komma ut. Och Freja gör precis som jag, går in där i bland och längtar lite tillsammans med outfitten.

-Barnens Hjältar visar upp sin garderobsvärmare i svart siden med rosa pudlar på. En klänning som hon skulle vilja använda med aldrig får tillfälle till. Anar jag en liten sarkastisk underton? Jag tyckte den gick jättebra ihop med tatueringen ;)

-Linda halkar in på ett bananskal här och visar upp en klänning från Esprit som används alldeles för sällan.

Ja mina damer och förhoppningsvist någon herre. Detta var vad var denna bloggs läsare ville visa upp och berätta om dröm-stil vs vardags-stil. Ibland så lyckas man få till det precis som man vill ha det. Och ibland så får man bara glo på andra helt enkelt.
Eller skita i´t. Det är hur man är som person.

Jag kan i alla fall inte sluta förundras över alla dessa människors som lyckas piffa till sig så de liknar fotomodeller bara för att gå och handla, och som går till lekparken i högklackat, och ser ut som rosor nyligen utsprugna fastän det är klockan 6 på morgonen ;)

Jag får väl fortsätta att titta avundsjukt på dem och fortsätta att drömma om den där dagen då jag ska få ta ut min NOA NOA-dräkt på en redig sväng runt stan.

Man kanske skulle sätta på den i morgon då vi ska på veckohandling. Tror ni att den passar bra ihop med tennisskor?
För tennisskorna går jag inte hemmifrån utan. Jag ska ju gå rundan efteråt och fattar ni vilka skavsår jag skulle komma hem med om jag inte hade pjucken på mig ;)

Till nästa veckas Real Life, simma lugnt!
Och titta förbi här på måndags kväll så lägger jag ut en liten ledtråd om nästa veckas måltavla.

/Y

Skrivet den: 2011-10-26 Klockan: 13:07:08

Hundägare och Rökare - igen

Uff!
Förlorade mig i en ny blogg sittandes med the-koppen ihögsta hugg.

Sedan förlorade jag mig i diskberget ute i köket. Man skulle INTE kunna tro att vi hade diskmaskin.
Diskmaskinsansvarige är avskedad med OMEDELBAR verkan.
Detta fungerar inte.
Det går inte att komma hem efter jobbet och tro att man är trött och bara sätta sig i soffan. Har vi jämlikhet i detta hem eller?

Stackars lille Älsklingen.
Jag skrev i måndagslistan att Irma börjat sova bättre om nätterna och VIPPS så sov hon skitdåligt i går natt. Så Älsklingen var alldeles förbi av trötthet när han kom hem efter jobbet.
Somnade i soffan med två MONSTER härjandes bredvid och TV:n på högsta volym.
DÅ är man trött ;)
Hade jag inte haft ett hjärta i kroppen så hade jag tagit ett foto på honom och lagt ut här.
Men si nu har jag det....ett hjärta alltså ;)

Men det var inte detta jag skulle ta upp i dag utan något HELT annat som fick mig på krigsstigen nu på morgonkvisten.
Under morgonrundan så hände TVÅ incidenter som fick blogg-nerven att tända till och hjärnan att gå på högvarv.
Jag ta upp ett ämne igen som jag tidigare skällt om >>> men som nu fick en liten renässans i och med morgonrundan-
Folk upphör ALDRIG att förvåna mig, och det är inte alltid på ett possitivt sätt.

Hundägare och rökare.

Jag vill nu på en gång PÅPEKA att det inte är dessa grupper som helhet som jag inte tycker om utan det är ett visst BETEENDE som går mig på nerverna.
Att helt och på fullt allvar skita i sina medmänniskor.

Nu tar vi det från början.
Efter att jag lämnat Guldklimpen i skolan så går jag min morgonrunda med barnvagnen. Som så ofta när man bor i storstad så måste man stanna vid övergångsställen för att inte riskera livhanken.
Jag brukar stanna vid kanten. Inte så nära att de framsusande bilarna kan kapa barnvagnen. Men så att jag i alla fall står först i kön så att säja.

Tror ni inte på 17 att det är en gubbe som måste knö sig förbi mig och vagnen och ställa sig allra ytterst på trottoarkanten så att tårna på skorna pekar en bra bit ut över bilarnas körfält.

Inte bättre blir det av att samme gubbe tar och tänder en cigg när han står där och väntar och bolmar på oss alla som står bakom.
Nu till det helt ofattbara.
Om man som rökare tänder en cigg och håller handen med ciggen hängandes efter benet. Är man då INTE medveten om vart den hamnar?
Exakt.
En tänd cigg som hänger och dinglar bredvid benet hamnar precis i ansiktshöjd på en bebis som sitter i barnvagn.
Eller för den delen ett barn som går bakom.

Är det ingen som lagt märke till det?
Nej och framför allt inte rökarna...

Nu var det en snäll tant som påtalade detta för gubben. Men tror ni att han gjorde något åt det. Nej han bara vände på huvudet och tittade på mig som om det var jag som besvärades.
Nej det är INTE jag. Det är bebisen som måste inandas din ciggarett!!!
Baaaa.

Så vandrade vi vidare. Jag måttligt upprörd ;)
Jag avslutar morgonrundan med ett varv i parken som ligger precis vid vårt hus.
Och vet ni varför jag ÄLSKAR denna parken?
Jo för att det är hundFÖRBUD i paken. Rättare sagt i alla parker i Las Palmas är det hundförbud.
De såg väl att det inte gick att släppa in hundägarna där. De är som getter, förstör allt som kommer i deras väg.

I denna parken kan jag släppa lös ungarna i gräset utan att behöva oroa mig för att de trampar i hundbajs eller att gräset ska vara nedkissat.
Det är rent och fint och det städas ofta där.
Annars så är ju detta ett stort problem här.
Det regnar aldrig.

För er som inte tänkt på det men regn är faktiskt bra.
Det tvättar rent.
Om det inte regnar så ligger allt hundbajs och kiss kvar och pyr i värmen.
Fräscht va?

Men ÄNDÅ så ser man hundägare som ska in i parken med sina små/stora älsklingar. Och även denna dagen så visst var det en hundägare som promt skulle promenera I parken med hundFÖRBUD.

Vakterna har ett tufft jobb att springa omkring och förmana hundägarna som totalt struntar i dem.
Varför?
Är hundägarna så totalt OMEDVETNA om vad deras djur lämnar efter sig för slags presenter?
Suck!

Nej nu får det vara slut på dagens ris.
Nu har jag skällt färdigt.
Nån som tog illa upp?

Bara EN sak till.
I mitt hus så har man fått skicka ut ett brev till alla hyresgäster med en vädjan om att se till att deras hundar INTE kissar i hissen eller på andra ofentliga ställen i huset. Fasaden håller på att trilla dän i hörnen på grund av allt pinkande i hörnen på huset. Och hissen rostar sönder av all urin I den.
För att inte tala om hur det stinker och stör de övriga hyresgästerna.

Nu så.
Nu är jag klar.
Nu kör vi på med onsdagen här.

/Y


Skrivet den: 2011-10-25 Klockan: 23:52:31

Fler klädleveranser

I går morse när jag satt och bloggade så ringde en kompis och sa:
-Hörre du. Jag har en hel drös med kläder och skor här som mina flickor vuxit ur. Är du hemma nu så kommer jag över med det på stört. Bäst att göra det nu för annars så blir det bara stående här.Så hon kom över med 3 påsar kläder och en påse skor, så där på morgonkvisten.

Men när vi lagt på, efter att vi bestämt att hon skulle komma över på stört, så kunde jag inte låta bli att tänka:
-NEJ! Jag vill inte att hon kommer nu. Jag är inte förberedd.
Och jag HATAR mig själv för att jag tänker så.

Jag menar hur ofta är det som det kommer någon och hälsar på mig? Förutom svärmor då ;) >>>
Ja just det, aldrig.
Jag borde bli överlycklig över att en vuxen person väljer att överge hemmets lugna vrå för att komma över och hälsa på och prata lite vuxet med mig.
I stället så vill jag inte.
Vad är det för sätt?

Men jag har ju berättat om våra rutiner. >>>
Och nu gick dessa åt fanders.
Jag satt och bloggade och ville göra färdigt.
Hela huset såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig.
Irma sov och skulle vakna i förtid om vi fick besök.
Jag hade bara fram till 1, sedan skulle jag vara tvungen att köra ut dem för att gå och hämta Alexander.
Lunchen behövdes förberedas och nu skulle jag inte hinna det.


Allt detta är ju bara bagateller som egentligen inte spelar någon riktig roll.
Viktigare är ju att träffa sina vänner och odla sitt sociala liv.
Så varför tänkte jag så där OCH tänker om det skulle hända något oförutsett.
Är jag så jäkla inrutad och tråkig?

Nu hade vi ju väldans trevligt när nu hon kom så allt blev ju bra i slutänden. Men jag blir SÅ trött på mig själv.

/Y

Skrivet den: 2011-10-25 Klockan: 08:03:00

Real Life - Outfit

När jag flyttade ner hit till Kanarieöarna så tänkte jag att NU, nu när jag kommer att bo i evig sol och värme, DÅ ska jag klä mig som Ally Mcbeal jämt.
Snygga dräkter, höga klackar och matchande handväska.
Nu kan jag inte skylla på att det är kallt, att jag måste pulsa genom snöslask eller att tunnstrumpbyxorna kliar på det vintertorra skinnet.

Jag ÄLSKAR handväskor och SKOR. Och aldrig är jag väl så lycklig som när jag kan unna mig att köpa någon sådan som jag gått och suktat efter länge.

Men tror ni att det blev så?
Att jag nu-för-tiden går omkring i klackskor och snygga dräkter?
Nej just det. Mina planer gick om intet.
Varför?
Jo för att just mina planer var drömmar som inte är kompatibla med verkligheten.

Men när jag surfar omkring på bloggarna i cyberrymden så slås jag av hur mycket outfitbilder det är överallt. Folk fotar sig i spegeln och visar hur de är klädda just för dagen.
Eller lyckas på något konstigt sätt få en helbild av sig själva flanerandes på stan med barnvagnen.

Och alla är så piffigt klädda.
Man ser inte en tennisdojja så långt ögat når.
De är nämligen MINA bästa vänner. Jag går sällan ut utan dem. Och vad passar till tennisdojjor? Ja inte all-mcbeal-dräkter i alla fall ;)

På en blogg såg jag faktiskt EN tjej som tagit bild på sig när hon skulle på kalas och faktiskt under bilden erkände att de högklackade pjucksen bara var för bildens skull. Dem skulle hon ta av sig ögonabums, för de skulle ju vara innomhus på kalaset.
Se där. En som faktiskt erkänner att hon överdrev outfitten bara för bildens skull.

Jag har ett problem.
Jag köper saker och sedan låter jag dem hänge/ligga i garderoben i väntan på det rätta tillfället.
Problemet är att DET, det RÄTTA tillfället kanske aldrig kommer. Och så hänger "drömmen" där i garderoben och bara väntar. Jag går dit ibland och stryker över tyget eller hänger upp väskan på axeln eller trippar omkring i de höga klackarna. Men jag tar aldrig ut dem för att lufta på sig.

En sommar när jag var hemma i Sverige, detta var när jag precis gått ner mina 20 kilon FÖRSTA gången och precis blivit gravid med Alexander. Då tog min lillasyster med mig till en butik i Örebro som heter NOA NOA och som var hennes favvo just denna sommaren.

Det var VERKLIGEN inte min stil på kläderna där. En massa spets, lager på lager och lite mammeluck-känsla på allt.

Men min syster tog fram en outfit som jag provade och som satt som gjuten på mig.
Jag blev förälskad, tills jag tittade på prislappen.
Då blev jag ihjälskrämd.
Tror att bara kavajen kostade över flera tusen.

Men hur som helst så var det REA och jag var förälskad och jag fick lite i present och kom således hem till Kanarieöarna med denna outfit.
Jag tror att jag använt hela outfitten kanske EN gång, och det var i Sverige när den fick följa med dit på en semester ett par år senare.

Det är liksom inte kanarisk stil på den och den passar liksom inte in här.
Men jag går in i garderoben och smeker det sidenlena tyget och fantiserar om att få komma på en riktigt fin middag i den.
För det bästa med den är ju att den inte går ur tiden. Den verkar liksom vara tidlös.

För vad tar jag på mig en RIKTIG dag?
Jo det är något som passar för att släpa med barn och barnvagn så svetten lackar, att gå mina rundor och samtidigt tåla att komma hem och kräla omkring på golvet med en bebis.
Eller som passar för att gå i lekparken eller åka på picnic och sitta i gräset.
Något som man kan röra sig i utan att det stramar.
Som man kan laga mat i utan att vara orolig för fläckar.
Och som man kan gå runt i utan att få skavsår.

Shorts och tennisdojjor....
Bättre blir det inte.Vad har du hemma i garderoben som nästan aldrig får komma ut och lufta sig?
Har du något riktigt fint?
Och med fint menar jag INTE dyrt. Utan något så fint att du liksom inte kommit dig för med att använda det. Eller är du en sån som använder "finkläder" varje dag?

Får vi se på vad du har för "fint" i din garderob och så kontra med en bild på hur du normalt sett går klädd.
Kanske är det INTE så stor skillnad.
Kanske är det som natt och dag.

Fota, berätta, blogga om det och så lämnar du en länk här i kommentaren till detta inlägg. Så återkommer jag på onsdagskväll, när det är dags att gå och lägga mig, med en sammanställning av dagens real life outfitter dröm vs vardag.

Bakgrund till Real Life var detta. >>>
Förra veckan så körde vi bloggstyling >>> med sammanställningen. >>>
Andra uppdrag har varit:
Godisgömman >>> med sammanställningen. >>>
Kylskåpet >>> med sammanställningen >>>.
Linneskåpet >>> med sammanställning >>>.
Frukostar >>> med sammanställning >>>.
För äldre inlägg är det bara att klicka på ketegorin Real Life.

Nu väntar jag på er.

/Y

Skrivet den: 2011-10-25 Klockan: 01:13:51

Pumpa-styling

Jag lovade ju att visa hur det blev när vi stylade vår Halloween-pumpa.
Vassegoa!

BUUUuuuuuuu!
Happy Halloween.

/Y

Skrivet den: 2011-10-24 Klockan: 12:02:17

Måndag igen ;)

Ja, det är faktiskt måndag igen. Varje vecka likadant, måndag ;)

Skollämning, morgonrunda på 8.000 steg, dusch, frukost, nedbajsad bebis TVÅ gånger, ren bebis ligger nu i sin säng och försöker somna, blogginlägg på G - CHECK!

Pumpa-stylings-bilderna kommer senare under dagen. MEN jag har märkt ett visst svärmeri av flugor runt pumpan. Kanske överlever den inte så långt som till nästa helg....synd.

Apropå pumpor och Halloween så kom det in en fråga om godisjakten som vi hade på picnicen igår >>>, var en typisk Halloween-grej och det är det ju INTE. Det var bara ett knep från trötta mammor för att ungarna skulle underhålla sig en stund så att mammorna skulle få skvallra ikapp lite grann.

Men eftersom denna Halloween-grej inte är så utbredd här så kan man ju köra en sådan jakt i stället för att knacka dörr. Eftersom jag tror att folk skulle bli mycket förvånade om det kom små utklädda monster och tiggde godis så där mitt i alla-helgons-tider.

Jag funderar NÄSTAN på att göra något Halloween-festar-aktigt till nästa helg. Det behöver ju inte vara så avancerat. En picnic i parken här bredvid där alla tar med sig sina saker och sina utklädda ungar. Så kan man ha godisjakt och spök-lek-någonting-som-jag-får-fundera-på.
Ja jag får ta och fundera på om jag ska vara så hurtig och anordna något.
Det ÄR ju så kul att se hur barnen roar sig tillsammans.


Vi drar väll igång veckan med en måndagslista a´la jennyn:


- att mina föräldrar ÄNTLIGEN kommer på fredag :) ÅH som vi har längtat och talat om detta. Nu ska det fikas och mysas, och lekas med barnen och pratas gamla minnen, och ätas gott och ungås helt enkelt.

- att det har blivit bestämt att svägerskan/Älsklingens syster med familj, kommer från Göteborg och firar jul OCH trettondag här. De kommer redan den 24:e och kan således ta med den EFTERLÄNGTADE julskinkan. Mina föräldrar, som kommer denna veckan, hade ju fått besked från matvaruaffären att julskinkorna inte hinner komma tills de ska åka och sorgen var stor i detta hus. Så fick vi köpe en PYTTELITEN och JÄTTEDYR skinka på IKEA. >>>
Men nu så verkar det som att detta med skinkan löser sig.
Nu fattas bara julmusten och pepparkaksdegen för att allt ska bli tipp topp.

- att helgerna går fort och veckorna rullar på, snart är det jul. Ja, jag är inte så säker egentligen om jag är så speciellt lycklig över just tidens gång...

- att Irma.....ja jag vet inte riktigt om jag vågar skriva det....men hon har börjat sova bättre om nätterna. Hon vill inte sova på eftermiddagarna nu längre. Men det gör ingenting om det gör att hon sover bättre på nätterna.

- att det känns på något konstigt sätt som att livet börjar falla på plats. Att efter det första turbulenta året med Irma så känns det som att spänningen börjar att släppa och jag börjat bli mer avslappnad i rollen som två-barns-mamma. Mer om detta i ett eget inlägg.

- att vi ska köra Real Life från klädgarderoben i morgon. Och förra veckan var ett rekort med både kommentarer och folk som ville visa upp.
Jag blir SÅ glad :)
Denna veckan hade jag tänkt att vi skulle visa upp det finaste/lyxigaste/dyraset/bästa outfitten i garderoben och sedan kontra med den som är den som man har på sig mest. Dessa två brukar vanligtvis INTE sammanträffa. Och då kan man våga sig på att gissa varför.
Så häng på.
Var inte blyga.

Nu kör vi på här med måndagen, så
får vi se hur det utvecklar sig.

/Y

PS Gårdags stegrapportering   glömdes bort och kommer här.
Jag är grymt imponerad av mig    själv. Av att jag kommer upp i  
sådana höga siffror. Det    trodde jag inte. En "normal"    helgdag brukar jag väl komma    upp i en 5.000 si-så-där. Det är morgonrundorna som är knepet. På bara liten tid kan man få SÅ gott samvete.
Rekommenderas ;) DS

Skrivet den: 2011-10-23 Klockan: 23:05:36

Picnic i kanariska trädgården

Det blev picnic.
OCH det blem pumpa-styling.
Det hanns med bägge två och jag ÄR så stolt ;)

Den kanariska trädgården är en stor park eller grönområde som ligger lite utanför Las Palmas. Men bara lite, på gränsen så att det ligger i staden. Tar ca 10 minuter med bil, beroende från var i Las Palmas man åker naturligtvis.

Vädret I Las Palmas var soligt för en gångs skull men när vi kom i utkanten så var det mulet med MÖRKA moln.
Fast ibland kan det vara ganska så skönt att inte ha den gassande solen stekandes i huvudet hela tiden.
Speciellt om barnen ska springa omkring och leka tills svetten lackar och man som mamma inte vill vara orolig för solsting och vätskebrist.

Fast när det började droppa stora regnsdroppar så tyckte jag att det var att gå lite FÖR långt. Fast det blev aldrig mer än så.Vi tar väl ett kortregn från happeningen.
Bilderna talar som vanligt ganska så bra själva ;)
Men vi var 7 mammor, 2 pappor och TRETTON barn som hade picnic, godisjakt a´la Halloween, springa-runt-och-busa-så-mycket-vi-orkar och skvallra-så-mycket-vi-orkar-och-försöka-berätta-ifatt-vad-som-hänt-mendans-vi-håller-två-vakande-ögon-på-ungarna.

Ni fattar ju hur det är äta, prata, skrika, springa efter, skvallra, förmana, mata, försöka att fatta tråden i sammanhanget, ge vatten, pussa på skrubbsås osv.
Ganska så splittrat MEN kul.
Som vanligt så gäller det att fånga som möjligt på ETT foto och tagga personerna på FB.Så åkte vi hem och piffade pumpa. Men de bilderna får ni se i morgon, för nu ska jag sätta mig och pussa på Älsklingen i soffan.

Det var vår söndag det.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2011-10-23 Klockan: 12:45:35

Halloween-förberedelser

I morse kände jag mig lite wild & crazy så jag tog en helt NY sväng på morgonrundan.
Ja man ska inte gå och bli för invand i gamla fotspår ;)

Jag bor inte helt centralt i Las Palmas, men heller inte i utkanten. Det är nerförsbacka till gamla stan >>> och det stora shoppingstråket Triana. Och dit tar det (exakt för nu mätte jag) 10 minuter att gå i rask takt.
Tillbaka, UPPFÖR tar det 20 minuter :(

Trist nog så tog jag inte med kameran för det var så fint ute. Men när jag gick ut genom dörren så hade jag inte bestämt än var det var jag skulle gå.
Jag lovar att jag ska gå denna rundan igen och då ta med kameran ;). Jag får skärpa mig på kamerafronen om jag ska bli nån "stor-bloggare".

Ner för backen, gick hela shopping-streetan fram till Centrala saluhallen (Mercado Central), vände gick tillbaka och så UPPFÖR hela den seeeeega backen hem till mig.
Utan att stanna en endaste gång i backen.
Det hela tog 45 minuter och gav 6.200 steg.
Lite snålt tyckte jag när jag kom tillbaka. Nästa gång går jag ända fram till katedralen.
Men idag fick det vara så, vi ska ju på picnic i parken senare, och gå.

I går inhandlade vi ju pumpan berättade jag. Vi hängde på låset på matvaruaffären när pumpaleveransen kom och fick en liiiiiiten en.
Samma som förra året. >>>
Jag blev så besviken.
Här är det inte så poppis med pumpor och de har komercialliserat det så att de enda pumporna som kommer är jättesmå och förberedda med klistermärken där man ska skära ut ansiktet och en kartong som pumpan kommer i.Vill man ha en "naturlig" pumpa så får man beställa den i fruktaffären och då väger den 20 kilo och är i storleken av Askungens pumpavagn.

Jag köpte i alla fall en av de komerciella pumporna och får småkika lite under veckan om jag ser någon mer passande.
Nu är vi i alla fall inte HELT utan pumpa. >>>

Ni kanske tycker att det är tidigt att börja med Halloween?
Men jag tänker som så att gör jag pumpa-köret så vill vi i alla fall njuta lite av den och inte bara he det den helgen som Halloween firas. Så nu kan vi njuta av pumpalyktan hela veckan.
Om inte kackerlackorna äter upp den förståss ;)

Jag OCH Alexander ritade och skar så det stog härliga till. Irma ville vara med också men helst bara tugga på pumpan. Det var svårt att ha två ungar i knät och SAMTIDIGT hantera en STOR vass kniv och skära i en STENHÅRD pumpa utan att skära huvudet av någon unge.
Svetten lackade vill jag lova.

Och mitt i allt kom svärmor och ville ha kaffe. >>>
Det var ju dags att bada och natta ungarna.Men till slut så blev pumpan färdig och fick sitt ljus.
Resten av monster-sakerna ska vi pyssla på plats i kväll hade jag tänkt mig. Planerna är att komma hem i SKAPLIG tid efter picnicken.
Det är ju söndag.
Och saker och ting måste komma i ordning inför den nya veckan.Fast det vet jag ju hur det brukar bli med oss och tidsplaneringen.

Ha en bra söndag.

/Y

Skrivet den: 2011-10-23 Klockan: 00:21:17

Bildbevis till stegräknartävlingen

Javisst ja, jag är ju med i:Då ska man bildbevisa vad man har haft för sig under veckan.

Så hitintills är det så-som följer:

MÅNDAG: >>>
TISDAG:
ONSDAG:
TORSDAG:
FREDAG:
LÖRDAG:Och veckan slutar egentligen i morgon, men den bilder får komma då ;)

Jisses vad jag stegat på. Det hade jag INGEN aning om.

/Y


Skrivet den: 2011-10-23 Klockan: 00:04:20

Familjelördag

Goder afton!

Jo men visst här sitter jag och smuttar på ett glas rött, det var INTE igår.
Om jag INTE minns fel så öppnade vi denna flaskan på nyårsafton och den är fortfarande inte halvvägs.
Inte konstigt att den har blivit dammig ;)

Det luktar fortfarande himmelskt, vinet. Men smakar kanske inte lika himmelskt. Vad vet jag? Jag är ingen vinkännare.
Jag är en VIN-NJUTARE ;)

Vår lördag har varit lugn. Vi har varit hemma och pysslat.
Men tror ni att vi fått nåt gjort i kaosrummet?
Nej då där ser allt ut som innan.
Att det ska vara så svårt.

Och i morgon ska vi i väg på picnic i den kanariska trädgården med barnfamiljerna från strandpartyt förra veckan.
Chansen att det blir något gjort i morgon är INTE så stor.

Nu sitter Älsklingen och skäller på fotbollen igen och jag har förskansat mig hit för att bjuda er på vår lördagslunch.
Enkelt och gott, precis som det ska vara på helgen.

Och så kom jag på ett sätt att bli av med den förhatligt lockande nötcremen i skåpet...

Grillad kyckling, ris och grönsakssås.

En färsk kyckling i en ugnsfast form och 200 grader i ugnen.
Skjuss in i värmen och stanna där 2-2,5 timme med vändning varje halvtimme.

När ca 45 minuter återstår på kycklingen.
En påse av favvo-frysta-grönsakerna (mina är grillad mix av squash, aubergine, gul och röd paprika och så lök) i ytterligare en ugnsfast form.
Riv över två morrötter och skiva över 4 vitlöksklyftor.
Klyfta upp 3 tomater och fördela över grönsakerna.
Skjuss in i värmen med dem också, bredvid kycklingen.

När grönsakerna är klara, mixa med stavmixer och i med en klick creme fraishe och ett par blad basilika.
Mixa igen.
Smaka av.

Servera med nykokt ris.Hittade ett par plattor smördeg i frysen och skar upp en i 6 olika rutor.
Lade två på varandra, tryckte till i mitten och vek upp kanterna.
Bredde på nörcremen i fördjupningen och klickade i jordgubbssylt.
Skjuss in i eftervärmen på ugnen och stanna där tills de svällt upp och fått färg.Så var jag av med den frestelsen. Och smaskigt blev det. Och så mättande att jag TROR att jag är botad från nötcremesbegäret.

/Y

PS Visst köpte vi pumpa i dag. Men mer om detta i morgon. God natt! DS

Skrivet den: 2011-10-22 Klockan: 13:33:45

Inget fredagsinlägg

Nej det blev inget fredagskvälls-inlägg igår, jag var på fel sorts humör och ville inte sätta tankarna på pränt.
Jag försöker för det mesta att skriva ett inlägg när barnET sover på förmiddagen och ett på kvällen när barnEN somnat. Men igår så hoppade jag det.
Jag hade ingen lust.
Jag gick och lade mig.

Ibland så får jag sådana himla humörsvängningar. Rätt vad det är så blir jag deppig, djup, får ångest, blir rädd och funderar på meningen med livet.
Vaför vet jag inte.
Började i tonåren och har sedan dess fortsatt.
Händer inte SÅ ofta.
Och kanske har alla sådana svackor i sina liv, då och då.

Jag läste ett sånt bra "citat" här-om-dagen.
"Att vara deprimerad är inget tecken på svaghet, det är ett tecken på att man försökt vara stark för länge."

En nära vän till mig gick in i väggen för inte så länge sedan och blev deprimerad. Jag tyckte att detta passade så bra in på henne. Så hon fick det på fejjan av mig.
Hon försöker alltid vara så stark och hinna med så mycket och alltid vara perfekt.
Och ibland så känns det så där när jag får mina svackor. Att jag har försökt vara duktig FÖR länge och bara blir SÅ trött och deppig.

Det kanske är en liten MINIvägg man springer in i så där ibland ;) 
Då börjar jag fundera på mitt liv, varför jag bor HÄR, varför jag är som jag är, varför jag kämpar med att gå ner i vikt, varför jag inte söker några jobb, varför jag inte är snygg och populär, varför jag inte är rik och berömd osv i alla ivinnerlighet.

Men dagen som ledde fram till detta:
Först så åt vi lunch hos svärföräldrarna, som alltid på fredagar och det som hände där kanske fick spiralen att börja peka nedåt.
Jag kan inte säja om detta beteénde är typiskt spanskt, typiskt för min familj, typiskt för äldre människor, typiskt för män eller om det bara är typiskt för denna personen.
Men det fick mig att börja fundera.
Fundera på varför jag bor här, där folk uppför sig så konstigt.
Eller om det är JAG som överdriver.
Eller om...ja ja ja osv.

För det första så tycker min svärfar att det är jätteroligt att lära sina barnbarn svordommar, eller fult språk. Ja inga grova saker. Men saker som låter roligt när ett litet barn säjer det. Men som INTE låter LIKA roligt när en arg 7-åring skriker det till sin fröken i skolan.

Alexander kom hem här-om-dagen och berättade att en ny pojke i skolan säjer HORA och räcker ut tungan till fröken.
Vi hade ett samtal om detta och han har förstått att så gör man inte.

Men när nu farfar så påpassligt lär ut saker som låter "vuxet". Varför tror man då att Alexander INTE kommer att använda det i en situation om han känner sig pressad.
Och jag lovar att det kommer inte vara lika många som skrattar när fröken kommer och berättar att Alexander skrikit de fula orden i raseri i skolan, som det var när han sa dessa vid fredagens lunch.
Orosmoment nummer 1.

I denna familjen så äter man frukt till efterrätt. Flera fat med olika frukter ställs fram på bordet och knivar läggs fram. Var och en skär sina frukter i bitar och äter. Här äter man inte äpplen med handen till exempel. Nej det ska skäras i bitar efter att skalet FÖRST tagits bort.

Farfar tyckte att Alexander borde äta lite frukt trots att Alexander redan lämnat bordet och började mata honom med fruktbitar från den vassa KNIVEN.
Direkt i munnen.
Här vaknade Älsklingen till och sa ifrån att han inte skulle mata honom med kniven direkt i munnen. Rätt vad det är så skär han läpparna av sig.
Men min svärfar är sin egen och tar INGA order från någon och fortsatte.
Orosmoment nummer 2 som också hänt med Irma.

Måttet blev rågat när nu svärfar som ätit färdigt ställer sig med Irma i fönstret och tittar ut på gatan. Så långt ingen oro. Men så tillägger man att fönstret är ÖPPET, de bor på NIONDE våningen, INGA fönsterbrädor så Irma sitter direkt i fönstret med rumpan ut, Irma är stark nu och KASTAR sig hit och dit oförberettt och svärfar är INTE van vid småbarn.

Här får jag hjärtat i halsgropen och vi alla tre, jag, Älsklingen och svärmor skriker av skräck och säjer åt honom att ta bort henne därifrån. Han svarar med att bara skrocka irrirterat åt våra farhågor. Så jag blir förbannad och går bara dit och tar bort Irma ur famnen på honom.
1. Något kan hända.
2. Barnen blir vana vid att stå vid fönstret och titta ut. Och jag LOVAR att det är inte lika lugnt när en 6-åring drar fram stolen till ett öppet fönster för att klättra upp och titta ut.
Orosmoment nummer 3.

Sedan går vi och veckohandlar, eftersom det INTE blev gjort i torsdag när Älsklingen kom hem sent. >>> Och jag blir ALLTID deppad av att handla. Det går åt så hiskeligt mycket pengar. Pengar som börjar sina och ska räcka länge än.
Varför är det alltid så svårt med pengar?
Varför jobbar jag inte?
Varför söker jag inte något jobb?
Varför kommer jag inte på den där snilleblixten som ska göra mig framgångsrik?
Orosmoment nummer 4.

Så kommer kvällen och ångesten inför att gå och lägga sig. Denna ångest har kommit efter att ha fått barn. Ångesten för att natten ska bli bråkig, för att vi inte ska få sova, för att barnen ska gråta, för att jag ska bli arg på dem och få dåligt samvete.

Och så mörkret, natt och mörker.
Det ska ju vara vilsamt och rofyllt men jag har alltid varit mörkrädd och nu är inte nätterna fyllda med lugn och återhämtning.
Orosmoment nummer 5.

Så igår kom tankar och känslor som jag inte tycker om.
Idag strålar solen och det är lördag. Vi ska vara hemma och röja i kaosrummet, mysa och äta godis. Jag har varit ute på min runda och allt är så bra nu.
Men det är bra att tänka efter ibland och inte bara köra på för glatta livet.

/Y

PS Ut- och-gå-bilden är inte bloggstylad utan det är pure real life. Jag hade klänning och födelsedagssandalerna >>> på mig när vi gick och lunchade. Sedan skulle vi å handla och då brukar jag passa på att gå en sväng efteråt när jag ändå är ute, så att säja. Och för att inte behöva gå ut på fredagskvällen, även jag vill ta det lugnt ;) Så då fick det bli byte till tennisdojjor med klänning. Jag kan ju inte gå ut och gå i sandaler. Fattar ni vilka skavsår jag skulle komma hem med då? DS

Skrivet den: 2011-10-21 Klockan: 12:56:01

Fredagsvägning - med bloggstyling

Innan jag klev upp på vågen i morse så bestämde jag mig för att vara nöjd, bara jag har gått ner det som jag gick upp förra vecka.
Bara jag har gått ner...

Och det hade jag.
MINUS 1 kilo.
Tror ni att jag blev nöjd?
Nehe då besvikelsen komsom ett brev på posten, utan att jag hade bett om den.
Visst är man bra konstig, gaska ofta ;)

Men jag har kommit över det nu och fredagsstämningen är på plats.
Jag är nöjd med det jag har gått ner och jag är tillbaka på banan igen.
Men några snedsteg när mina föräldrar kommer på besök, i jul och nyår, till alla hjärtans, Alexanders födelsedag och så påsk. Så borde jag kunna klämma de sista nio kilona tills strandsäsongen börjar igen i april.
I alla fall när jag stegar på så bra med stegräknaren ;)

Denna helgen har jag planer på att smacka i mig den kvarvarande nötcremesburken som står i skafferiet och lockar. Den har lockat så förbaskat mycket de sista veckorna att nu får det vara nog.
Jag har faktiskt varit där med fingern och pillat ett par gånger, och det har ju smakat HIMELSKT. Så nu ska jag bara ta och proppa i mig den på lördag. Så att jag riktigt mår illa och slutat tänka mer på den.

Nu tänker den eftertänksamme att varför tar hon inte och klämmer den rakt av just nu, när hon ändå suktar efter den?
Jo, förstår ni. Att jag hoppas på att på lördag, när jag får äta den, då ska jag ha kurrage nog att stå över och bara kasta den i soporna.
Puts väck!

Det kan hända ibland, och det är liksom det som är finessen med just lördagsgodis. Att efter ett tag, när det värsta sötsuget lagt sig, då kan man stå över godiset på lördagar.
Då har man fått kurrage nog att stå över sånt världsligt.
Då är man sporrad av sina viktnedgångar och vill inte äventyra dem med några sekunders njutning.
Det händer faktiskt ibland.
Ja INTE alltid. Jag är inte riktigt där ÄN.
Men det går bättre och bättre. (se chokladen >>>)

Jag bjuder på en helkroppsbild idag eftersom vågen visat på minus och jag är vid gott mod.
Men så kom jag på att jag skulle bloggstyla bilden också enligt Real Life från i tisdags och började trixa lite. Måste bara lära mig photoshoppa lite bättre så jag kan trolla med, med korten.
Jisses vad jag fnissade för mig själv.
Är det fredag så är det.

Jag tänkte att om Älsklingen komme in nu och fick se mig så här, skulle vi ha vilt och passionerat sex på golvet då som man ser i alla filmer.
Eller skulle han bara explodera i skatt när han fick se mig krumbuktandes framför spegeln iklädd hödklackat och BridgetJones-trosor?

Ja, det får vi aldrig veta. För utklädningsateraljerna är för länge sedan undanstoppade i sina gömmor...

Nu en TREVLIG fredag på er och på återhörande./Y

PS Det vankas visst också mens denna veckan. Så då är ju denna viktnedgång på 1 kilo nästan värt 5. Då är jag ju snart i mål ;) DS

Skrivet den: 2011-10-21 Klockan: 00:03:45

Dålig torsdag

Nej som jag skrev i mitt förra inlägg, så är inte torsdagar min grej. Jag vet inte vad det tagit åt dem, om det har gått troll i dem eller nåt...

Här hade jag tänkt att skriva om hur hemsk min dag varit.

Om hur fasadhantverkarna kört med borrmaskin utanför mitt köksfönster hela förmiddagen så jag fick ont i huvudet och så att Irma inte kunde sova något bra på morgonen.

Om hur lunchen blev helt kaotisk för Alexander lade mer energi på att leka med maten än på att stoppa in den i munnen och Irma var övertrött och bara spottade ut maten och skrek som en galning efter något annat som jag inte förstog.

Hur jag hade noll tålamod på grund av hunger men inte kunde äta för att ungarna skulle matas först men vägrade samarbeta.

Hur Alexander sedan fick måttet att rågas med att knäppa ner ris från bordet ner på golvet medans han tittade retsamt på mig.

Hur bägge ungarna hamnade i rumsarrest, A för att tänka och I för att sova.

Hur Irma EN TIMME senare fortfarande inte hade somnat.

Om hur mitt telfonsamtal till Älsklingen och hans besked om att mötet som han var på inte hade ens börjat klockan 4, fick mig att ge upp försöken att svara på mail eftersom ungarna gick bärsärk i vardagsrummet och det hände en olycka var 5:e sekund.

Om hur jag packade ihop ungarna i vagnen och drog ut på promenad till en park i närheten av matvaruaffären i förhoppning att Älsklingens möte skulle sluta mirakulöst och han komma hem och handla med mig.

Om hur klockan gick och jag fick gå hem med ungarna och själv duscha, mata och stoppa i säng dem. Ja jag VET att det finns jätteduktiga mammor där ute som gör sånt varenda dag och med fler ungar. Men jag blir helt slut av det.

Om hur när Älsklingen väl kom hem klockan ÅTTA mötte en surkärring i dörren som bara muttrade hej och sprang ut i spåret för att gå av sig irritationen som annars hade slutat i familjegräl.

Om ALLT detta hade jag tänkt att berätta.
Men nu, sedan jag kommit in från rundan i parken, där jag på något konstigt sätt förlorade all ilska bland skuggorna och bland takten i musiken, känner att allt detta spelar ingen roll och att det var ÄNNU en dag som vi drar ett streck över och hoppas att vi lärt oss något av.

Jag har i alla fall fått en väldans massa steg på stegmackapären idag.

I morgon är det fredag med fredagsvägning OCH lunch med svärmor.
Huvaligen ;)

God natt!

/Y


Skrivet den: 2011-10-20 Klockan: 17:30:55

Jag går ut...

Nej torsdagar och jag går helt enkelt INTE ihop. Jag ger upp och tar ut ungarna.
Älsklingen är på möte idag igen och jag vet inte om det blir nån veckohandling.
Men jag orkar inge mer gråt- och tandagnisslan nu. Jag blir TOKIG.
Jag går UT...

/Y

Skrivet den: 2011-10-20 Klockan: 12:42:25

Torsdagsförmiddag och snart jul ;)

God Morgon Torsdag!

På måndagar så känns det nästan alltid bra (sämre på söndagskvällar), ny vecka nya möjligheter.
På tisdagar känns det alltid som en vääääldigt låååång vecka.
Onsdagar brukar poppa förbi och så kommer skit-torsdagarna.
Och så vipps är det fredag IGEN.
I dag är det alltså torsdag och tiden går.

Skollämning, morgonrunda, dusch, frukost, undanplockning, sövning av bebis, dagens tel.samtal med svärmor och nu bloggande - CHECK!
Precis som vanligt.

När vi lämnade Guldklimpen i skolan i morse så verkade det som det stog musiklektion på schemat för många barn. För en hel drös hade med sig blockflöjtarna och övade så det stog härliga till utanför skolporten i väntan på att den skulle öppnas.

Vet ni vilken låt de övade på?
Jo, STILLA NATT!

Jag fick sån julstämning där jag stog så det var inte klokt. Jag var färdig att springa hem och slita upp sillaburken från IKEA >>> och värma mig lite glögg.
Men jag höll mig ;)

Men tänk, det är snart jul. Om 12 dagar är det november och sedan är det bara en månad innan adventljusstakarna ska upp.
Dags att börja kika i förrådet vart just DEN kartongen står, med alla adventssaker som ska fram långt INNAN jul. För de ligger inte tillsammans med julsakerna. SÅ smart har jag varit serni.

Men först är det ju HALLOWEEN eller alla helgons. Dags att gå på pumpa-jakt.
Förra året hade vi tur och hittade en liten "maskäten" sak. Som blev någolunda till slut i alla fall. >>> Ja pumpan då, inte firandet ;)

Jag vill så gärna vara en sån mamma som håller på traditioner, firar helgdagar och pysslar tidsenligt pyssel med barnen.
Men sanning att säja så brukar jag snarare vara en sån som kommer på att det är Halloween dagen innan och får stressa runt och panikordna saker i sista stund. Och barnen skriker och vill inte alls vara med och pyssla med mamma. Utan hellre se på TV.

Man kanske lär sig med åren.
Man kanske få lite rutin med erfarenheten.
Snälla säg att det är så.

NU fortsätter vi torsdagen här och försöker göra det bästa av dagen.

Hej! på ett tag.

/Y

Skrivet den: 2011-10-19 Klockan: 18:22:31

Sammanställning av Real Life - Bloggstyling

Jag låg precis i soffan och blev killad på ryggen av Älsklingen. Det är inte varje dag som man hinner med sånt...

Oj så tungt det var att resa på sig och gå till datorn ;)
Men han tittar i alla fall på fotboll och pratar för sig själv, eller närmare sagt skäller på spelarna, så jag kan lika gärna sitta här.

Och nu så ska vi ju titta på något MYCKET roligare här, än fotboll.


Real Life a´la Bloggstyling


I går vid den här tiden så hade det kommit in ETT bidrag till utmaningen och så klart så blev jag lite missmodig och började överväga mitt handlande denna veckan.
Kanske var det inte en så bra idé....

Men under dagen här så har det bara poppat upp bloggstylade hem och vi är uppe i personligt rekort i utmaningen. 10 modiga bloggstylare visar här med upp sina stylingalster för oss. Och hela 44 stycken svar på utmaningen har det kommit in.

Jag är MER än överväldigad.
Tack så mycket för er tid ;)

Utan inbördes ordning, här kommer de nya heminredarna:

-Jenny som har haft besök av sina föräldrar den här veckan, visar upp sitt kök där man kan skymta en BORRMASKIN på spisen. Hon försäkrar att man normalt sett inte brukar hitta den där, men som vanligt när föräldrar kommer på besök så måste man passa på att få lite saker fixade av pappsen som lämnar sina verktyg lite här och där.
Annars har Jenny det allra vanligaste småbarns-styling-problemet. Att barnen plockar fram snabbare än mamma hinner plocka undan

-Madredetres skyndade sig hem från jobbet och stylade en del av sin köksbänk till en helt ny dimension. Det var vad hon hann på grund av tidbrist. Men jag är överväldigad över resultatet.
Som vanligt så samlas alla saker runt micron och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Som tur är så hemma hos mig är micron förpassad högt upp dit inga prylar hittar. Annars så hade de säkert haft samkväm där hemma hos mig också.

-Carina kör ett annat av många familjers problemområde. Nämligen fjärrkontrollerna. Och aldrig är väl de på vift så mycket som när man har tonåringar. Men trolleri trollera så fick fjärrkontrollerna ett hem att husera i. Nu gäller det bara att få de andra familjemedlemmarna att fatta vad denna korg är till för ;)

-MormorMu visar upp sin säng, men det var på håret att hon inte kunde vara med. Hon har nämligen allt undanplockat i sitt hus, nu-för-tiden. Annat var det när hon var heltidsarbetande och småbarnsmamma, då var det andra bullar. Men nu funderade vi på vad som kunde tänkas stylas och MormorMu kom upp med en helt ny säng. Frågan är bara hur länge den får vara så där fin...

-Monica >>> & >>> blev SÅ inspirerad att hon körde TVÅ stylingar, diskbänken och kaoslådan och lyckades så bra att man nästan inte tror att det är samma ställe. Till och med lite diskbänksbeslysning trollades fram och voilá så blev det en heminredningstidning.

-Sand mellan tårna städade och plockade undan så att hon blev blå men en sak lyckas hon inte ta kontrollen över, vardagsrumsbordet. Det är ständigt occuperat av rit- och lek-saker och här kan jag verkligen lägga in ett förstående. Så har vi det hemma här också och vi VET vem som bär skulden ;)
Minimalt med saker är annars hur hon vill ha det. Tills, det vill säja, de får tummen ur och kastar ut bordet och får in något som de verkligen gillar.

-Ansibecki halkade in här på ett bananskal och ville vara med i utmaningen. Dock hade hon redan lagt ut en kaosbild från sitt vardagsrum och hann inte fixa någon efterbild. Det gör inget för vi känner så väl igen kaoset i just vardagsrummet ;)

-Hanna kör en köksbänksförvandling hon också. Hon har diskmaskin men verkar ha samma problem som jag. När maskinen är färdig så hamnar de färdigdiskade sakerna på diskbänken.
Varför blir det så?
Och SÅ kan man ju inte ha det när man visar upp det på bloggen ;)

-Jennys visar en klassist matbords-styling. På köksbordet verkar det vara så de flesta av oss dumpar saker när vi kommer hem, sitter och äter, ja umgås i det riktiga livet. I det RIKTIGA livet så använder man sina matbord till att just äta och njuta.
Och här ser man det normalaste av det normala, en ketchupflaska. Kan det bli mer REAL LIFE?

-Anna har jobbat verkligen hårt med sin styling och jag var inte riktigt säker på om hon skulle hinna i tid. Men sim salla bim! En pysselhörna som verkligen ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Alltså som en pysselhörna brukar se ut. Anna berättar att precis som jag så är denna platsen som vi visar upp "en ypperlig plats att lägga saker som man inte riktigt vet (läs orkar bry sig om) var man ska lägga annars"?
Ja berätta det för mig någon...

-Camilla trillade in här i efterhand och visar upp sitt kök före och efter bullbaket som hon ställde till med i går på MORGONEN. Jisses baka bullar på morgonen. DET är avancerat, men som hon säjer så är det dags att passa på när lusten faller på.

JÄTTEBRA jobbat allihopa!

Jag tyckte verkligen att detta skulle vara ett superlätt uppdrag som ALLA skulle kunna vara med i.
Men vet ni?
Många har dragit paraleller mellan styling och undan plock alt. städning och det var inte riktigt vad jag menade. Bloggstyling kan mycket väl vara som jag gjorde, att flytta saker till en annan plats för att ta kortet.

För hur länge tror ni egentligen att mitt matsalsbord såg ut som i efterbilden?
Jo, typ den tiden det tog att ta kortet. När väl Lillskatten vaknade igen så var jag ju tvungen att flytta tillbaka sakerna från soffan till bordet för att hon inte skulle komma åt dem.

....så var den sagan slut.

Nästa tisdag kör vi igen men då från ett annat ställe. Vilket vet jag inte än. Måste ha lite brainstorming med mig själv i helgen. Men håll utkik här på måndag kväll så lägger jag ut en liten ledtråd ;)

Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2011-10-19 Klockan: 11:58:46

Onsdagsmorgon

God Morgon Onsdag!

Skollämning, morgon promenix, dusch, frukost, kontroll av stegräknare 9.000 steg BRA!, UNDANPLOCKNING AV FRUKOST (se Real Life-utmaning), tvättning och sövning av bebis som vill äta själv, blogginlägg under konstruktion och planer på att läsa och kommentera alla kommentarerna i bloggen - CHECK!

Jag är på G helt enkelt.

I går hände det inte ett smack. Älsklingen jobbade sent. Ja sent för att vara han >>>, typ kl 17 då han fått åka iväg och besiktiga jobb-lastbilden utanför arbetstid.
Så ungarna var färdiga att klättra på väggarna när eftermiddagen framskred och vi inte kom utanför dörren. Var precis på väg att klä på ungarna och gå ut en sväng så de skulle få springa av sig när pappa kom hem.

Och tre sekunder senare så kom svärmor och ville ha kaffe, med ursäkten att hon hade köpt ett gäng bananer åt oss.

Det händer allt som oftast att hon ringer eller kommer över PRECIS när vi kommit hem. Hon vill få det att låta som ett sammanträffande, men jag är mer inne på övervakningsteorin ;). Ni vet väl att min svärmor bor i huset bredvid mitt?
Vi får nog ta en del 2 om svärmödrar. >>>

Så det blev ingen rastning av ungarna, det blev fika med svärmor stället.
En eftermiddag helt utan äventyr. Det kan vara bra det också...

Nu kör onsdagen igång här och jag ska börja kika på alla real-life-inlägg som kommit in.
Det ser ut att gå bra detta.
Kom ihåg bara att INTE ta er vatten över huvudet och tänka att ni måste bloggstajla ett helt rum. Det går så bra med en säng, ett hörn av diskbänken eller en galge för den delen.
Huvudsaken är att man hänger på och försöker stajla som man kan.

Hemma hos mig har vi just nu fasadrenovering på G. Sedan MÅNGA dagar tillbaka, för det går inte undan här. De jobbar på spanskt manér...
I dag hänger de utanför köksfönstret och slipar och målar. Därav den fina utomhusgardinen.

/Y

Skrivet den: 2011-10-19 Klockan: 00:23:16

Julhandling på IKEA

Vi åkte ju till IKEA igår. Det får jag ju inte missa att berätta om ;) IKEA ligger ca 15 minuters motorväg utanför Las Palmas och dit åker man som svensk för att känna sig som hemma ;)
Ja det är inte riktigt sant.
Visst ser det ut som på IKEA och visst har de samma saker där. Men ÄNDÅ så är det SÅ annorlunda. Det märks verkligen att det INTE är på hemmaplan.
EX:
- Restaurangen är pytteliten och har inte allas på långa vägar den service som de har hemma med gratis glasspinnar till barnen, tallrikar och bestick och gratis dricka osv.

- Affären är uppdelad i TVÅ våningsplan och inte alls anpassad för vare sig barnvagn eller rullstol.

- Parkeringen som tillhör är så pyttig att den nästan alltid är överfull och man måste parkera på spanskt manér, dev olagligt ute på gatan.

- Det finns bara EN toalett inne i affären och den har INTE skötbord. Måste man ha sånt så får man vänta tills man kommer till slutet.

Ja en massa saker att reta sig på. Och då inte minst priserna. Medans IKEA i Sverige är en affär för studenter och barnfamiljer och korven bara kostar 5 kronor, och det var väl det som var grundarens idé från början.
Så är IKEA i Spnaien för de lite finare, priserna är väldigt mycket högra här och korven kostar 1 euro = 10 kronor.

Men hur som helst. Jag åker dit för att handla svenska kvallitetsvaror som ljus, presentpapper och julsaker/mat.

Ska man ha något så får man passa på att åka dit när de släpper julsakerna i oktober. För väntar man till november eller december, som vi gjorde något år, ja då blir man utan. ALLT tar slut.
Förra året så åkte vi i tid. >>>

Så åt ungarna korv, jag tittade dreglandes på. Jag hade INGEN aning om att korv med bröd innehöll så många kalorier. Men så kunde jag inte vara ståndaktig längre utan åt upp den halva korvsnutten som ungarna ratade. Man är väl inte gjord av stål heller ;)Så, vad kom vi hem med?En liten lite pluttskinka på 1 kilo för 125 spänn fick bli dagens fynd. Inhandlad för att de svenska skinkorna dröjer innan de kommer ut i affärerna, har man rapporterat till mig. Och skinklös kan man ju inte bli i jul.
Men INGEN julmust fanns på plats.
Vad är detta?
Håller IKEA på att tappa stinget?

Nu får vi åka dit en gång till för att se om det kommit in något nytt lite senare i november. Julpapper och skinka + glögg är i alla fall inhandlat och det känns ju skönt.

Det var den dagen.

Ja och så skulle man ju rapportera dagens steg också i stegtävlingen.
Dagen slutade på ett imponerande antal, i alla fall för mig. Och då har vi bara varit hemma på eftermiddagen. Inte gått utanför stugan.

Nu en god natt och glöm inte att stajla era hem......för ett ögonblick ;)

/Y


Skrivet den: 2011-10-18 Klockan: 12:42:35

Real Life - Bloggstyling pågår

De flesta försöker väl få bra bilder till sin blogg och ibland så måste man justera lite i motivet för att det skall komma till sin fördel.
Det är inget konstigt med det.
Jag ska villigt erkänna att på receptbilden i detta inlägg >>> så la jag på basilikabladen ovanpå bara för att det skulle se snyggare ut.

På bild.
Normalt sett så gör jag inte sånt.
När maten ska fram på bordet så går det undan. Ungarna skriker redan av hunger och det gäller att få fram allt innan trumhinnorna spricker.

När man surfar runt i bloggvärlden så ser man hela tiden en massa prefekta bilder på perfekta hem och jag bara VÄGRAR tro att det bara är jag som inte lyckas att hålla mitt hem stajlat a´la heminredningsmagasin.
Det var därför som jag startade denna Real Life. Och nu tänkte jag att vi skulle ta oss an en liten övning som går ända in i kärnan av detta "problem".

Missförstå mig inte.
Jag tycker jättemycket om att se på fina inredningsbilder och superstajlade modeller. Jag njuter och blir inspirerad.
Men det VANLIGA livet är INTE så. ÄNDÅ så ser man på vanliga bloggar, hur man stajlar sina bilder så att de ska se helt perfekta ut. Perfekta, välstädade och undanplockade hem. Uppiffade tjejer som går i högklackat och supersminkat till lekplatsen...

Vågar ingen visa det "vanliga livet"?

Denna veckan hade jag tänkt att RealLife-uppdraget skulle bli att visa en sak, situation eller ställe från hemmet som det ser ut i vanliga fall. Och sedan visa upp det när det är tillrättalagt och ser ut som det borde, eller som man VILL ha det men aldrig lyckas att ha det.Detta är mitt ÄLSKADE matsalsbord.
Jag hade ett likadant när jag bodde i Göteborg/Sverige och jag är bara så förtjust i det. Jag drömmer om att ha fina hemlagade middagar och massor med intressant folk på besök. Vi ska sitta vid bordet i tända ljus sken och prata om djupa saker ända in på småtimmarna.

Hur ofta har det hänt?
Kanske ALDRIG.
Ett par romantiska middagar med Älsklingen har jag lyckats ordna. Och så de obligatoriska släktkalasen vid jul, nyår, födelsedagar, påsk osv.

När vi fick vår första lägenhet här på Gran Canaria och vi flyttade ihop på riktigt, då bodde vi i en skokartong och hade inte plats för något stort matsalsbord.
Men så fort som vi fick det lite större så körde jag iväg Älsklingen till IKEA för att införskaffa just detta, mitt älsklingsbord.
Och döm om min förvåning då det var REA på bordet, just den dagen vi var där, och just den dagen då vi skulle köpa det.
Det måste vara ett tecken från ovan.

Men Älsklingen undrar ganska så ofta varför vi ska ha detta bordet. Det är ju liksom aldrig tomt för att njutas av. För det mesta så används det som avlastningsbord. Och så får vi själva äta ihopträngda i ett hörn.
På bilden här ovan ser ni bordet i dess "naturliga" tillstånd. Just efter frukosten idag.

Det är frukosten, som jag naturligtvis brukar plocka bort.
Det är påsarna med sakerna från IKEA som vi köpte igår. Tryggt uppställda för att inga klåfingriga ungar ska komma åt dem.
Det är tvätt i kö för att bli upphängt.
Det är en babysitter som står och väntar på att bli fotad för att läggas ut på spanska blocket, samt ett tangentbort av samma orsak.
Samt lite annat smått och gott som hamnar där när vardagslivet rullar på.

Nu somnade Lillskatten så nu ska jag bloggstyla lite här hemma.
Voilá!Snyggt va?
Men så ser det ju aldrig ut...

Hänger ni med på vad det är som jag vill komma fram till?

Nu vill jag se vad det är som ni anser är bloggstajling. Och de enda undanflykterna som jag kan komma på är att man inte har nån lust eller att ett sådant inlägg inte passar in på sin blogg ;)
Vad är du för sort?

Fota, stajla, fota igen och skriv ett inlägg på din blogg.
Lämna länken till ditt inlägg här i en kommentar till detta inlägg så gör jag en sammanställning av stajlingar i morgon natt innan jag går och lägger mig. Så ni kan kika in hos varandra på torsdagsmorgon och skvallra ;)

Bakgrund till Real Life var detta. >>>
Förra veckan så körde vi godisgömman >>> med sammanställningen. >>>
Andra uppdrag har varit:
Kylskåpet >>> med sammanställningen >>>.
Linneskåpet >>> med sammanställning >>>.
Frukostar >>> med sammanställning >>>.
För äldre inlägg är det bara att klicka på ketegorin Real Life.

Det enda bluffiga i detta inlägg är ju att jag INTE visar hur soffan såg ut EFTER bloggstajlingen. Någonstans var jag ju tvungen att göra av hela härligheten som låg och skräpade på bordet ;)
Undrans vart de sakerna hamnar nu när jag tagit stajling-kortet....tillbaka på bordet kanske?Nu sitter jag här och väntar på er ;)

/Y

Skrivet den: 2011-10-18 Klockan: 05:58:00

Real Life - Bloggstyling

Jovisst, det ska bli Real Life idag.
Det är bara så att jag är lite försenad. Jag hann inte att ta kortet som jag ville ha i går, innan det blev mörkt.
Jag återkommer så fort jag bara kan nu på morgonen. Så fort som Lillskatten behagar somna.

Men som jag skrev i måndagslistan:
"att i morgon så kör vi Real Life och denna gången kan ALLA vara med. För man ska själv välja ut en sak som man ska visa upp. Saken eller platsen skall visas upp i dess normala tillstånd och sedan så skall den visas upp när den/t har blivit stylad a´la bloggvarianten. Kul? Jag vet redan vad jag har som VERKLIGEN aldrig ser ut på det sättet som det borde. Och det är inte min kropp....denna gången;)"

Vi hörs snart igen ;)

/Y

Skrivet den: 2011-10-17 Klockan: 23:48:30

Stegtävling

I morse när jag satt och surfade hit och dit bland bloggarna så sprang jag på:En stegräknar tävling som håller på under en månad och som alla som har en stegräknare kan vara med i.

Jag hade hört talas om denna tävling innan och att den skulle köra igång igen. Men likt förbenat så missade jag starten och ligger nu TVÅ hela dagar efter konkurenterna ;(

Och halva dagen idag hade ju gått också när jag fick upp ögonen för detta så det var bara att springa in i badrumsskåpet och rafsa runt där för att hitta min stegräknare som varit i arrest under sommaren.

Arrest för att ha räknat fel och nollställt sig utan förvarning ett OTALT gånger. Det är inte en liten försummbar olyckshändelse vi talar om här. Utan rent och skärt sabotage från stegräknarens sida.
Där av arresten.

Jag har också märkt att den, stegräknaren, är extra känslig för valet av trosor. Med vissa trosor så räknar den på bra och man kommer lätt upp i det antal steg som man har kommit överens om med sig själv. Medans det med andra trosor så räknas bara vartannat steg, eller så tar den helt sonika paus mitt i stegandet. Jag har inte riktigt tagit den på bar gärning än. Så jag vet inte vilken taktik den har. ELLER vilka trosor som den föredrar heller för den delen.

Så under sommaren så har jag kört utan stegräknare och räknat helt krasst med att den långpromenaden, som jag går varenda kväll, får upp mig i det antalet steg som jag borde ligga på.
Och nu när skolan har börjat med vändor hit och dit så har jag numera ingen aning om på vilket antal jag ligger.
Upp till bevis.

Men nu när jag hittade stegräknaren och fick på mig den så hade ju halva dagen gått. Så idag blir ingen bra revisions punkt. Får hoppas att jag kommer ihåg att ta på mig den i morgon.

Precis innan vi åkte till IKEA nu på eftermiddagen så stog stegräknaren på 4000 steg. Kändes bra.
Men när vi kom hem från ett bra antal timmars IKEANDE så stog stegräknaren på 1500. Kändes inte SÅ bra. Har jag typ gått SÅ långsamt på IKEA att stegräknaren räknat baklänges?

Fast nu när jag kom in efter kvällens runda i parken så stog räknaren på 8154. Dessa + de 4000 innan (hur många steg som försvann i vimmlet på IKEA får vi aldrig veta ;)  ) blir 12.154 steg. Det känns ju ganska bra för att vara en HALV dag.
Vad som känns MINDRE bra var ju att mackapären började nollställa sig redan fösta dagen efter arresten.

Vi får väl se vad det är som domaren säjer om min stegrapport. Vad som blir godkänt eller ej.

Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2011-10-17 Klockan: 23:24:24

Måndagens lunch - Basilikapasta

Eftersom vi hittade färsk basilika, som jag berättade om tidigare, i kyldisken i fredags så fick det bli ett nytt recept från internet.
Som jag naturligtvis justerade efter vad jag hade hemma. För att ha allt hemma som står i recepten är överkurs tycker jag. Då får man skriva inköpslista först ;)Basilikapasta
-Koka ca 5 dl pasta.

-Fräs upp två paket frysta grönsaker a´300 gram i några droppar olja. Jag har ett favoritpaket med grönsaker som är grillad squash, aubergine, röd och gul paprika och så lök.

-Blanda pasta och grönsaker.

-Strimla 12 blad basilika, gärna mer, och blanda ner.

-Strimla kokt skinka, salami eller vitlökskorv och blanda ner. Jag hade lite av varje.

-Hacka 4 tomater och blanda ner.

-Salta och peppra efter behag.

Detta åt Älsklingen och jag till lunch, jag en portion och Älsklingen dubbel. Ungarna fick vanliga makaroner och korv samt en klick av de frästa grönsakerna som jag mixat med lite basilika och tomat för att de inte skulle se vad det var ;)

Sedan så åt jag och Älsklingen var sin portion på kvällen som var rester från lunch.
Så en 5 portioner kan man säja att detta räckte till.
Ha en stor skål att blanda i. Annars så väller det över.

Smaklig måltid!
Och som vanligt, berätta för mig om ni provar att laga något som jag tipsat om här och berätta hur det gick och vad ni tyckte.

/Y


Skrivet den: 2011-10-17 Klockan: 16:40:55

Glömma bort måndagen?

Ni trodde att jag glömt bort att det var ny vecka med måndag och att jag glömt att uppdatera.
Nej då, vi har bara haft stömavbrott här hemma under förmiddagen. Det skulle bytas ut el-räknare till en sån däringa modern som skickar datan direkt till fakturan UTAN att det behöver komma en gubbe och läsa av mätaren varenda månad.
Tänk vad många arbetslösa el-mätar-avläsnings-gubbar det blir nu i detta land som redan har så många arbetslösa ;)

Men vad handikappad man blir utan el.
Jag tänkte i går när jag insåg att det var idag som elen skulle brytas att, det gör inget, jag har så mycket att göra ändå.
Men när man väl satt där utan el så var det egentligen inte så mycket som jag kunde göra.

Jag fick duscha i kolmörkt badrum. Tur att man kan sina väggar här hemma.

Så fick vi äta kall frukost jag och Irma, men det var ingen fara. Jos och yoghurt istället för the och gröt.

Så ville jag kolla mailen. Men det gick ju inte, inte ens med det bärbara som går på batteri. wiFin här hemma går ju på el ;S

Så kunde jag inte sätta på tvättmaskinen. Och vad ska man göra då, om man varken kan tvätta eller diska? Det är ju 98% av min hemmafru-sysselsättning ;)

Förbereda lunchen gick ju inte heller utan spis.

Men när det väl var dags för det så hade elen kommit tillbaka och allt var precis som förut.

Phew!
Så klarade vi av den pärsen också...

Men detta med att glömma bort att det var måndag var inte ett så bra skämt egentligen, för det hade jag nästan gjort. Eller, jag hade ju inte glömt bort att det var måndag. Utan jag hade glömt bort vad det var jag skulle göra på måndagen.
Jag hade tid för vaccinering av Irma direkt efter skollämningen. Och den uppgiften var puts väck i hjärnan.
Det blir att beställa ny tid ögona bums.

Nu har vi precis ätit lunch och ska bege oss av till IKEA för att hinna få lite julsaker där INNAN de tar slut si så där i början av november. >>>
Ja det är inte klokt men IKEA börjar att sälja julsaker i mitten av oktober och i början av november är de slut.
Man måste skynda sig.
Skynda, skynda....(med Gunde-dialekt).

Dagens lunch blev en höjdare så jag får återkomma med det receptet. När vi var och handlade så hittade jag EN påse med färsk BASILIKA som låg och skramlade i grönsaksdisken.
Jag har ALDRIG sett en sån där i min mataffär tidigare, så jag var ju tvungen att slå till på den på direkten.

I kassan när vi skulle betala så började Älsklingen och kassörskan sniffa i luften och prata om vad det var som luktade. Det luktar blomsteraffär här, sa dem.
Efter några sekunder så kom jag ju på vad det var:
BASILIKAN!
Har ni luktat på färsk basilika?
Den luktar ju ljuvligt och litegrann som en blomsteraffär ;)

Men först veckans:


- att i helgen så började vi ÄNTLIGEN på Irmas rum. Och även om vi inte hann mycket så är arbetet i alla fall påbörjat. Det stora problemet är bara att hitta ställen att ställa allt skräp vi haft i det rummet under tiden.

- att vi åkte på födelsedagskalaset >>> och täffade lite kompisar trots allt. Vi hade ingen lust från början och planen var att INTE åka. Men så åkte vi, och det var uppskattat.

- att nu fattas det bara 10 dagar tills mina föräldrar kommer och hälsar på. Dock har de fått meddelande om att julskinkorna inte börjas att säljas förrens vecka 40 någonting och det låter alldeles försent i mina ögon. Nån som sett juskinkor i sin matvaruaffär än? Rapportera snarast pleeeese.

- att Irma sov ända från 20:30 igår tills 7:45 idag utan att ge ifrån sig minsta pip under HELA natten. Det är OTROLIGT, vi tror nästan inte att det är sant. DET har kanske bara hänt 5 gånger under Irmas liv.

- att vi nu ska åka till IKEA och försöka att INTE komma därifrån med något annat än.....ja det vet vi ju hur det brukar gå ;)

- att i morgon så kör vi Real Life och denna gången kan ALLA vara med. För man ska själv välja ut en sak som man ska visa upp. Saken eller platsen i dess normala tillstånd och så när den/t har blivit stylad a´la bloggvarianten. Kul? Jag vet redan vad jag har som VERKLIGEN aldrig ser ut på det sättet som det borde. Och det är inte min kropp....denna gången;)

Nu får vi höras för familjen väntar i startgroparna.

/Y

Skrivet den: 2011-10-17 Klockan: 00:06:38

Svärmödrar

På tjejmiddagen jag var på här-om-dagen >>> och på födelsedagskalaset i går >>> så pratade vi en massa om svärmödrar och det är väl lika bra att jag skriver av mig detta som jag gått och grubblat på LÄNGE.

Först måste jag bara påpeka att jag, just nu, har den snällaste svärmodern man kan ha. Hon skulle inte kunna göra en fluga förnär och oroar sig ständigt för alla runt omkring henne.
ÄNDÅ har vi små, ja vad ska jag kalla det? Inte bråk, inte konfrontationer och inte problem. Men man skulle kunna kalla det irritationsmoment.
Och jag har frågat mig varför?

Jag satt och pratade om detta med Älsklingen för ett tag sedan och hans åsikt var att det var att vi är kvinnor.
Kvinnor har en tendens att leta bråk och konflikter i alla situationer där det finns andra kvinnor, enligt han.
Jag har inga problem som helst med DIN mamma, sa han.

Och visst, det är sant.
På arbetsplatser eller i grupper där det finns bara kvinnor eller majoritet kvinnor så brukar det för det mesta uppstå konflikter av de mest bagatellartade sorter.
För hon sa si, eller hon gjorde så, och så är baktaleriet igång.
Män bråkar inte på samma sätt.

Men jag tror INTE att det är den ENDA orsaken.
Och jag har funderat på detta MYCKET och länge.
Saken är den att i alla förhållanden som jag haft så har inte ett enda varit fritt från problem med svärmödrarna. Och jag ska inte säja att det är BARA deras fel utan det är säkert en kombination av konstellationen svärmoder och svärdotter.
Men varför?

Det jag kommit fram till genom mina grubblerier är att mammor uppfostrar och behandlar söner annorlundare än döttrar. Helt utan att man vill det eller är medveten om det så bara blir det så.
Döttrar uppfostras till att bli självständiga individer och för att flytta hemifrån och bilda egen familj.
Söner uppfostras och behandlas som att bli självständiga individer men att den familjen han bildar skall även på något sätt fortsätta att innehålla den gamla familjen.
Jag tror att mammor till söner har svårare att släppa taget om sönerna, även när de flyttar hemifrån. Och det är här som de kommer på kollitionskurs med de nya svärdöttrarna.
Det blir liksom två kvinnor som bägge vill ha det största inflytandet över sonen/mannen.

En historia ur det förflutna.
Ett av mina X bodde hemma med sin ensamstående mamma. Detta var under studenttiden så det var inget konstigt med det. Han hade övervåningen på huset som sin del och hon undervåningen. De levde i fred och harmoni.

En kväll under vår "nyförälskande-fas" så skulle mamman bort och sonen bjöd hem mig på middag. Han hade lagat maten själv, dukat fint och vi åt på övervåningen och det ena ledde till att jag stannade natten över. Mycket hade det nog med att göra att jag bodde i en annan del av länet och skulle behövt ta nattbussen hem. Något som INTE lockar när man sitter vid en romantisk middag med tända ljus och är nyförälskad.

Hur som helst. Jag sov över och det var inget konstigt med det.
MEN dagen därpå, tidigt på morgonen, eller tidigt och tidigt, det var tidigt för att vara studenter på en lördag. Så kommer mamman uppfarande på övervåningen. Kliver rakt in i sängkammaren, blir inte överaskad av att se mig där i sängen, utan öppnar fönstret på vid gavel och säjer att här måste vädras för det luktar snusk.
Jag kände mig precis som om jag var med i en sån där romantisk komedi som man gapskrattar åt. OM man tittar PÅ den och inte är med I den.
Då håller man sig ganska mycket för skratt.

En annan historia från min första tid här på GC.
När jag flyttade hit så fick jag bo hemma hos Älsklingens föräldrar, eftersom han fortfarande bodde hemma. Vi väntade på att en lägenhet som vi var intresserade av skulle bli ledig och hyresvärden skulle hyra ut den till oss.

När den väl blev ledig och vi flyttade in så var jag ju eld och lågor över hur fint vi skulle få göra tillsammans och allt nytt vi skulle köpa. Jag hade även med mig en resväska full med hemm-prylar som jag haft med mig hemmifrån eftersom jag bott själv där en lång tid innan jag flyttade hit.

Döm om min förvåning när Älsklingens mamma kom med en hel gömma full med saker från sitt hem som hon ville att vi skulle ha till vårt. Och hon började shoppa järnet till vårt hem UTAN att fråga oss om vad vi ville ha. Inget i den smak som jag ville ha där.
Visst var det jättegulligt att hon ville hjälpa oss och visst var det bra att vi slapp att köpa allt själva. Men jag blev jätteledsen för att jag inte fick ställa i ordning vårt hem som jag ville ha det. Det kändes som att hon kom dit och styrde och ställde, som att det var hon som skulle flytta in där med Älsklingen.

Jag tror, och här kommer jag väl få på moppen av en massa svärmödrar som anser att jag har fel, men jag tror att generellt så har mammor svårare att släppa tag om sina söner. De vill så gärna fortsätta vara en del av sina söners liv att de tränger sig in i det nya livet som sonen ska ha med den nya svärdottern.
De vill fortsätta att ta hand om sonen även fastän han har flyttat hemmifrån och bildat en ny familj.

Jag kommer ihåg från min första tid här så kallade alltid min svärmor Älsklingen, sin son, för MIN KUNG. Naturligtvis ville jag hävda mig och kommenterade att han var MIN kung och svärmoderns SON.
Töntigt och löjligt kan tyckas men jag var tvungen att hävda mig på något sätt.

En annan historia från förr.
Jag hade förberett en romantisk middag med trerätters, vin och tända ljus. Mitt i maten och romantiken så ringer svärmor. Älsklingen tar det, och för mig hade det varit mest naturligt att säja till min mamma att jag ringer upp dig senare. Vi sitter och äter.

Efter att Älsklingen talat i telfonen med sin mamma i en LÅNG stund och rapporterat om allt som hänt under dagen, så ilsknade jag till och plockade undan den romantiska middagen. Och så var den romantiken cancelerad ;)
Älsklingen satt som ett gapande fån och fattade INGENTING.

Det jag vill komma fram till är att jag har inte haft dessa problem med MIN mamma. Visst det kan vara för att vi inte bor så nära att konfliktiva moment kan uppstå och vi inte sliter på varandra så mycket som när man bor nära.
MEN jag kan tala med min mamma och säja ifrån att detta är inte bra. När du gör så här så skapar det spänning i mitt förhållande. Kan vi göra på ett annat sätt.

Det har ingen av mina pojkvänner kunnat, eller velat gjort med sina mammor.
Det är som att de måste ta hand om sina mammor och inte vill göra dem ledsna. Ibland har det känts som att svärmödrarna är de äkta fruarna och jag har varit älskarinnan som man måste smyga med och som får anpassa sig efter den äkta fruns önskemål.

Nu till mitt tvivel.
Är detta bara jag som känner så här?
Har jag typ fastnat i en vinkelvolt och slått knut på mitt förnuft?

Min önskan är att jag, när jag blir svärmor, för det antar jag att jag kommer att bli, någon dag till någon slags partner till mina barn, ska komma ihåg hur jag känt och lyckats att anpassa mig till den nya situationen så att den nya svärdottern eller svärsonen kommer att känna sig välkommen istället för övertrampad.

Att jag ska kunna släppa taget om mina barn och låta dem utveckla sina förhållanden på sina sätt men ändå finnas där om det skulle behövas stöd och hjälp.
För jag läste på någon blogg om någon blivande farmor som oroade sig för att svärdottern inte skulle låta henne få ett bra förhållande och umgänge med sina blivande barnbarn. Och jag tyckte att det lät SÅ sorjligt.

Nog med söndagsfilosofering från min sida.

/Y

Skrivet den: 2011-10-16 Klockan: 14:35:10

Kategori-strukturering

God Morgon Söndag!
Här har dagen kört i gång med full hastighet. Men först en sovmorgon till 8:30, idag IGEN! >>>
 Jag är djupt imponerad och TACKSAM.

När vi skulle gå och lägga oss igår kväll vid 1, så hade Irma vaknat ca 10 gånger från 20:30 då hon somnade, och vi var ganska så övertygade att natten skulle bli hemsk.
Men det blev den INTE.

Jag fortsätter att INTE förstå detta med barn och sömn. Irma sov dåligt i går förmiddag eftersom hon sov länge på morgonen. Sov inget på eftermiddagen då vi var på födelsedagskalas >>>, somnade 5 minuter i bilen hem (det var ju oundvikligt ;) ) och somnade en timme senare på kvällen efter en dag på stranden som är ut-tröttande.
Hon borde alltså, i mina ögon, varit UTMATTAD och borde ha sovit som ett lam.
Nej det är helt OLOGISKT detta.

Idag har jag varit ute på min runda, vi har ätit frukost, vi har börjat att röja i Irmas blivande rum >>>, har satt på både tvättmaskin och diskmaskin >>> och nu har jag lagt en trött bebis för att sova en sväng.
Själv ska jag ta mig en dusch eftersom jag sitter här fortfarande i svettiga gå-kläder. När jag kom hem från rundan var det inte läge att hoppa in i duschen eftersom bägge barnen skrek av hunger....och gubben också ;)

Jag sitter här och funderar på mitt upplägg av kategoristrukturen här till vänster, jag är inte nöjd.

Det var inte så länge sedan som jag började med kategorier här på bloggen. Fram tills dess så låg alla inlägg i en enda allmän kategori.
Jag såg helt enkelt ingen nytta med dem.
men nu har jag kommit på andra tankar.
Det blir så rörigt när man ska försöka att hitta ett inlägg som man skrivit när allt ligger huller om buller. Och så visas det ju bara ett visst antal inlägg på varje sida. Resten blir liksom osynliga.

Är det någon som vet hur man ändrar på det?
Alltså hur ändrar man på antalet inlägg som visas på varje uppslag?
Jag vet att jag har sett instruktionerna nånstans men kommer inte ihåg var. Jag får väl googla helt enkelt ;)

Jag håller på att lägga in alla gamla inlägg i sina kategorier, men det tar tid. Därför så ser det kanske lite konstigt ut om man går in i en kategori och bara hittar ett par inlägg där. FAST man vet att det har skrivits mer i det ämnet.
Använder ni kategorifunktionen när ni läser bloggar?
Man kan ju googla också direkt på bloggen om man söker efter ett speciellt ämne.

Jag skriver ju om en massa olika saker, fast för det mesta så blir det många olika saker i samma inlägg och då vet jag inte hur jag ska kategorisera inlägget.

Jag skulle vilja dela upp kategorierna och placera dem som jag vill. Men blogg.se har sitt egna system.
För det första så lägger de kategorierna i bokstavsordning så jag får dem inte i den ordningen som jag vill. För att få det så måste jag sätta en bokstav eller nummer framför eller komma på ett fyndigt kategorinamn som gör att just DEN kategorin hamnar på den plats som jag VILL.

För det andra så går det inte att ha ett kategorinamn med underkategorier, ja inget sätt som jag kommit på än.
Till exempel så skulle jag vilja ha en kategori som heter Gran Canaria. Och under det kategorin så vill jag ha underkategorier typ Frågor & Svar, att bo här osv.

För det tredje så går det inte att lägga ett inlägg i flera kategorier utan man måste bestämma sig för EN etikett. Men mitt problem är ju att många gånger så skriver jag om til exempel familjelivet och att bo på gran canaria samtidigt. Och ibland så trillar det till och med in ett litet recept där.

Så jag får försöka göra nån jabrovinkel här nu och se hur det blir.
Alltså:
KATEGORIER UNDER KONSTRUKTION på SÖNDAG
Så får vi se hur det blir.

Min kategoriförklaring till Yohanna i Las Palmas.
-Livet på Gran Canaria - här lägger jag inlägget när det handlar om något som vi gör som är speciellt kanariskt eller när jag berättar eller funderar på något om Kanarieöarna eller på att bo utomlands.

-Frågor & Svar om GC - skapar jag för att lägga alla dessa inlägg som svarar på era frågor om att bo här, så att andra kan ta del av dem också.

-Familjeliv - här läggs berättelser om vår vardag som familj.

-Guldklimpen Alexander & Lillskatten Irma - dessa skapade jag för de inlägg som BARA handlar om ungarna och deras utvecklig.

-Mat - Ja mat brukar ju dyka upp lite här och var i mina inlägg, men är det ett recept med i inlägget så lägger jag det här. ÄVEN om det handlar om kanarisk mat....tror jag ;)

-Tävlingar - Mina egna tävlingar som jag gör och dem som jag hoppas att vinna något i, har INTE hänt än...

-Real Life - utmaningarna och sammanställningarna.

-Operation Fettsanering - Alla inlägg där jag skriver om vikt och min livsstilsförändring hamnar här.

-Stegmusik - Om jag tipsar om musik till musikmackapären.

-Fredagsvägningar - Varje fredag så väger jag mig för att hålla koll så att vägen, om inte blir rak så i alla fall går stadigt i riktning mot BEACH 2012.

-Yohannas funderingar - När jag sitter och funderar på saker och ting som inte har med något speciellt att göra.

-Mammafunderingar - När jag sitter och funderar på saker som har speciellt med mammarollen att göra.

-Kul - Här hamnar allt som är roligt men egentligen inte har med något annat att göra förutom att det är kul.

De andra kategorierna är väl ganska så uppenbara och det kommer säkert komma fler.

Har ni frågor så är det bara att höra av sig så förklarar jag.
Vem vet, det kanske inte är någon som använder sig av dessa kategorier så kanske att jag sitter och funderar här helt i onödan ;)

Trevlig söndag!

/Y

Skrivet den: 2011-10-15 Klockan: 23:40:06

Födelsedagskalas på stranden

I dag var vi på ett födelsedagskals på stranden. Det var min väninna U som fyllde X antal år. Och eftersom vi nu-för-tiden är för många föräldrar och barn för att knö in oss i en lägenhet, så ordnades det kalas på stranden.

Vilken strand?

Ja det vet vi inte. Vi följde vägvisningarna och eftersom Älsklingen är en sån fenomenal kartläsare, och ön INTE är så stor, så hittade vi dit på ren tur.

Men vi åkte söderut från Las Palmas, inte så långt som ner till flygplatsen, men tillräckligt långt utanför Las Palmas för att slippa molntäcket som alltid finns där.
Typ åkte vi kanske 15 minuter utanför...

Av ren slump så sammanföll födelsedagskalaset med ett maraton på ön som gick förbi stranden + en skolavslutning (som nog måste ha varit skolstart) med festande ungdomar och deras skolbussar. Så det var bra knökat på en strand som vanligtvis är lite lugnare.

Det får bli ett bildregn från eftermiddagen och jag tror att bilderna talar ganska bra för sig själva...

Det gäller att få med så många som möjligt på ETT foto som man sedan kan lägga ut på facebook och tagga sedan, så blir alla nöjda och glada ;)...och så kom JAG med på ETT foto också ;)

Vi kunde bara stanna tills klockan 19 för det var ju FOTBOLL ikväll. Så vi fick åka därifrån mitt i kalaset, till Alexanders stora förtvivlan.
Men vi bestämde raskt att träffas igen, nästa helg och ha picnic i den kanariska parken.
Det blir skoj det också....om det inte regnar....ha ha för det är ju så troligt ;)

Nu en trevlig lördagsafton och på återseénde.

/Y

Skrivet den: 2011-10-15 Klockan: 12:51:14

Fredagsvägning - där fick jag vad jag förtjänade

God lördag!
I dag känns det MYCKET bättre.

Ungarna sov till 8:30, BÄGGE TVÅ. Även om Irma hade ett par uppvak under natten och nästan annonserade "god morgon" klockan 6:30, så väljer jag att "glömma" bort det och njuta av den lyx som det är när ungarna sover länge.

Jag kan för mitt liv inte begripa vad det är som gör att ungarna sover bra ibland och inte ibland, jag ser helt enkelt INGET samband med något.
Ska de inte vakna tidigt på lördagar?
De brukar ju göra det.
Men inte idag.
I dag är alltså en RIKTIGT bra dag :)

I går var däremot en riktigt SKITDAG.

Irma började att annonsera morgon redan vid 04 och vaknade somnade om, vaknade somnade om tills 6:30 då Alexander vaknade av allt hallablo som vi hade för oss i sängkammaren.
Det var bara att gå upp och ta tag i dagen.

Med ett humör nere i skorna så steg jag upp på vågen.
ETT kilo PLUS, pang! Ta den du.

Jag hade ju haft mina föraningar om att denna veckan inte skulle komma med samma glada besked som de föregående två. >>>, >>>
Någon gång så måste ju den goda vinden vända.
Och har barnen varit sjuka >>> så man har varit innomhus, och har man varit ute på galej och ätit god mat >>>, och har man varit bakis och ätit bakispizza >>> och hoppat över promenader, ja då går man helt enkelt inte ner i vikt.

Men jag hade kanske sett framför mig att vågen stått still på samma vikt från förra veckan.
Nu blev ett helt kilos uppgång som ett slag i ansiktet.
Men jag fick ju vad jag förtjänade.

Jag hade faktiskt tänk över mina snedsteg när jag gjorde dem och kommit fram till att de var värda att betala för.
Jag hade njutit i fulla muggar.
Jag var ju beredd på straffet.
Varför blev jag då så besviken?
Hela dagen blev förstörd och jag blev på superdåligt humör hela dagen.
Tänk så konstigt man reagerar ibland.

Mitt förstånde tänker som så att detta var en sån vecka som många snedsteg samlats och resultatet blir så här på vågen. Ingen fara, nästa vecka är en ny vecka och vi kör på som förut och kommer att komma på banan igen.
Jag har njutit och det var värt det.
Helt logiskt och mycket bra tänkt.

Men i hjärtat så känns det som om jag förlorat en kamp, som att allt är förlorat och jag aldrig kommer att bli smal igen. Jag är en looser som inte lyckas med något.
Jag blir ledsen och deppig ÄVEN fast jag vet att det är larvigt att tänka så.

Men vad hade du förväntat dig Yohanna?
Äta gott, ligga i soffan och lata dig och ÄNDÅ gå ner i vikt?
Ja, sanningen är nog att jag hade närt en liten, "heltokig" idé om att det skulle ske ett under ;)

Jag funderade där ett tag på att ta mig ett lavemang och se om det hade fastnad några kilon därinne. Men så tänkte jag att SÅ patetisk ska jag banne mig INTE vara.
Nu får jag stå mitt kast.

Det är bara att köra på igen, upp på hästen.
För det kommer att komma fler sådana här veckor när snedstegen hopar sig och ställer till det för vågen.
Och jag HAR ju bestämt att det får vara så. Ingen idé att gå på kalas och sitta och lida för att man inte får äta något.
Nej det är inte min stil.
NJUT!
Det är därför jag har satt ett så långt måldatum, 60 kilo till sommaren 2012. Ett och ett halvt år för att gå ner 18 kilon och få ett BESTÅENDE resultat.

Men igår så var jag extremt trött, extremt deppig och extremt ingen motivation. Och så var det lunch hos svärmor som alltid på fredagar >>>, traditionell paella och överbliven födelsedagstårta.
Tror ni att jag kunde hålla mig?
Klart INTE, jag är väl inget helgon heller ;)

Men nu så är det lördag. Jag har varit ute på min morgonrunda och köpt färskt bröd. Idag så kommer godisskålen fram och vi ska på ännu ett födelsedagskalas, men idag på stranden.
Och ang. godisskålen så har det faktiskt hänt samma sak med den som med chokladkakan i kylen. >>>
Helt otroligt men sant.
Man kan bli kvitt godisbegäret.....JIPPEY, som jag har väntat.

Men idag så blir det varken kilo-termometer eller helkroppsbild.
Jag strejkar när vågen visar på plus.

Tror dock att jag ska våga mig på en liten kroppsmätning. Och så bjuder jag på en soluppgångsbild från mitt jättesmuttsiga fönster. Vi har fasadrenovering på gång på vårt hus. Så det är ingen idé att tvätta fönstrena och hänga upp nya gardiner föräns de är klara. Och det är det snart.
Då ska här bli fint ska ni se.

Nu kör vi igång med lördagen ;)

/Y

Skrivet den: 2011-10-15 Klockan: 00:12:22

Ingen fredagsstämning här inte

Hörrni.
Det har varit en skitdag och jag blev väckt jättetidigt i morse. Har varit på superdåligt humör och skällt med ungarna hela dagen.
Vet ni, nu går jag och knoppar och så berättar jag i morgon. Då har det hemska humöret förhoppningsvist lagt sig.

Välkommen lördag!

/Y

Skrivet den: 2011-10-14 Klockan: 12:31:08

Irma 14 månader ♥ Lillskatten

Det känns så konstigt, men min lilla bebis har blivit stor. Har fått tänder och går.
Det ser så roligt ut, för i mina tankar så är hon fortfarande en liten bebis och det är väl den lotten som alla lillasyskon får dras med hos sin mamma. Det är den lille bebisen som aldrig blir stor.

När jag ser henne komma tultande mot mig så känns det så absurt, hon ser så liten ut, inte ska den lilla varelsen kunna gå?
Men visst, mycket har hänt och mycket har hon lärt sig ;)
Sist jag skrev om Irma var när hon fyllde 1 år. >>>

Ja, vad har hänt?
Massor!
Jag filmar och fotar som en tok, men ändå så lyckas jag inte dokumentera allt som händer. Tiden går så fort och jag kan bara hoppas att fragment av allt som hänt stannar kvar någonstans i hjärnan.

ÄTA
Efter att ha tröttnat rejält på att köpa barnmat på burk >>>, så beslöt jag att här skulle alla äta samma mat. Och först så gick det ganska bra. Irma tuggade på med sina tandlösa käkar och accepterade maten. Bäst var förståss att få egna små bitar på stolsbordet och själv få stoppa in i munnen.

Men nu på sista tiden så har det inte alls ätits bra och en förkärlek för att spotta ut maten har infunnit sig.
Jag vet inte varför.
Det är inte för att hon inte tycker om maten, för distraherar man henne med något kul och stoppar in maten så tuggar och sväljer hon av bara farten. Nej det verkar snarare som att hon inte ids äta utan blir uttråkad. Men för 17, man kan ju inte sitta och vara pajas varenda dag vid matbordet.

Om det går riktigt dåligt på lunchen, så brukar jag värma på en burk som hon får. På kvällarna så kommer ju vällingflaskan kort efter middagen så det borde hon ju klara sig på.

Men detta med att börja med vanlig mat är ett orosmoment. Från att ha stoppat i sig en hel 250 grams puréburk till att bara sitta och plocka med några majskorn och brödbitar är det ju ett ganska så stort steg.
Dock har jag inte sett någon avmagring än, så det kanske går bra trots allt.

På morgonen så äter hon en skål med gröt blandad med yoghurt och skink- och brödbitar. Om hon vaknar tidigt när jag går upp så får hon en vällingflaska när Aleander äter frukost och så äter hon och jag när vi kommer hem sedan.

Mjölk till maten har vi börjat med och jag är inte så säker på att det var någon bra idé. Hon är tokig i mjölk och bara dricker och dricker när vi ska äta. Men det gick inte att hålla henne borta från den när hon såg att Alexander drack sånt.

En kul sak med mjölken som egentligen INTE är så roligt men som Alexander gjorde också när han var liten, är att när Irma får lust att dricka så tar hon sig inte tid att tugga ur maten som hon har i munnen först. Nej den spottas ut direkt och så kan man dricka. Gulligt men SÅ frustrerande för den som matar.

På kvällen är det middag och så 240 ml välling på det. Ibland dricker hon upp det, ibland blir det en skvätt kvar. Men hon är fortfarande lika förtjust i vällingflaskan på kvällen. Då skriker hon som en gris tills den sitter i munnen på henne.
Jag stoppade faktiskt in bröstet på henne i dag. Stoppade in och stoppade in, jag erbjöd det och hon tittade på mig som om jag hade gjort något helt ofattbart, med munnen ihopknipt som en kattrumpa. Hon kom verkligen inte ihåg vad bröstet skulle vara till.

På sista tiden har hon börjat med att vilja äta själv och jag brukar ge henne en sked och så övar vi ett par tuggor. Lassa på mat och så in i munnen. Släppa skeden vågar jag inte för hon tycker mycket om att skaka på den. Senast idag kastade hon en grötklick över mig och hela mattan.

Måltiderna har blivit lite av kaosmoment för hon pekar på allt hon ser på bordet och skriker tills hon får det. Det går inte att övertala henne eller att fortsätta med maten tills hon fått det hon vill. Det är svår många gånger att fatta vad det är, men för det mesta så är det ALLT som INTE liggen på hennes tallrik.

SOVA
Ja detta med Irma och hennes soveri, det är en tragisk historia. Hon hade ju en period där i juli då hon sov bra. Så började tänderna att spöka, så var det en vaccinering med tillhörande feber, värmeböja med törst om nätterna och störd nattsömn och nu sedan skolan börjat så har det varit flunsa här hemma. ALLT märks på hennes sömn och jag får väl bara acceptera att Irma är ett sånt barn som inte sover bra. Hennes sömn är det första som tar stryk om det händer något i livet.

Just nu så vaknar hon runt en 3-4 gånger per natt, eller MER om det är riktigt dåligt. Om dagarna är hon en sån pigg och glad tjej  men på nätterna så kommer all gråt och klagan. Hellt annorlunda mot på dagen.

Hon gråter inte som om hon har ont, snarare som att hon är trött men kan inte somna om. Eller mardrömmar, hon skriker till i bland i sömnen och kastar sig hit och dit. Men när jag frågade på BVC om det kunde vara drömmar så sa de att det var för tidigt.
Vad ÄR det då?
Jag blir tokig... 

Hon somnar fortfarande själv i sin säng. Ibland så får jag sitta bredvid och vänta tills hon glider iväg mot sömnen och ibland så lägger jag bara ner henne i sin säng och säjer god natt.

När hon vaknar om nätterna så vill hon ha vatten och pekar på nattygsbordet där vattnet står. Lägger man ner henne utan att ha gett henne vatten så blir hon snorförbannad.

Under sommaren så sov bägge barnen lite längre om mornarna, inget överdrivet långt men tillräckligt för att Irma skulle klara sig på bara en lur mitt på dagen. Men nu när skolan börjat igen och hon har börjat att vakna tidigt tillsammans med oss andra så sover hon förmiddag runt 11-snåret och så en lur på eftermiddagen runt 4. Då somnar hon själv i sin säng där jag bara stoppar ner henne med nappen och går ut.
Visst det tar sin lilla tid och hon måste kasta ut alla mjukisdjuren ur sängen först. Men sedan somnar hon snällt.

KRYPA & GÅ
Vid 11 månader så började hon ju att resa sig upp och ställa sig mot saker, kröp kunde hon redan som en galning.
Vid 13 månader så började hon så smått att släppa taget och gå ett par steg mot framräckta händer.

En dag när jag stog och torkade av bordet så såg jag bara något komma i ögonvrån och blev jätterädd och vände mig runt snabbt. Det var Irma som kom gåendes flera steg i taget mot mig tills hon kastade sig om mina ben. Det var mellan soffan och bordet.

Dett övningsgående höll på i ca en månad och vid 14 månader så går hon nu hela korridoren i lägenheten utan större problem.
Det gick över en vecka detta med att stappla några steg till att gå hela sträckor själv.

Nu 14 månader och en vecka så går hon runt i hela lägenheten alldeles själv och det ser så konstigt ut....i mina ögon.

Rätt vad det är så tappar hon balansen och sätter sig ner med ett ploff på blöjbaken. Hon kan nu även resa sig upp från sittande till stående utan att behöva hålla sig i något.

Vi har nu också börjat med skor utomhus för att öva det och Irma är alldeles förälskad i sina nya skor (Alex avlagda), precis som mamman sin. Man ser henne hela tiden krypandes omkring med skor på händerna eller i munnen och går vi ut utan att sätta på henne sina skor så pekar hon uppfodrande på sina fötter Öhhhh!

TÄNDER
Irma har nu sex tänder, två där nere och 4 där uppe, och ser nu inte längre ut som en liten vampyr.
Tänk vad tänder ändrar utseéndet på folk.

Fösta tanden kom vid 11 månader, högra nere. Den andra en vecka senare. Runt ett år kom så vampyrtänderna, först den högra och en vecka senare den vänstra.
Vid 13½ månad kom så första framtanden, den högra och vid 14 månader den vänstra framtanden. Nu ser hon nästan normal ut ;)

Ska det komma fler tänder nu?
Jag börjar att undra om det är det som håller henne vaken om nätterna.
Något måste jag ju skylla på och tänder är ju alltid en poppis syndabock.

TAL
Än har det väl inte kommit något tal att skryta över. Mamamama har hon ju sagt sedan länge. Men utan att veta att det betyder något. Och här om dagen så övade Pappi med henne på att just säja pappa och det gick bra. Så nu säjer hon pappa hela tiden här. Jag blir ju lite avis och försöker att få henne att säja mamma, och det kan gå ibland. Men mest är det pappa som gället.

Vatten försöker vi öva på och jag tyckte mig höra ett yaja. Det spanska ordet för vatten är ju agua och Alexanders första ord var yaja, agua = vatten.

Annars så är det inga större framgångar på just den sidan.

HUMÖR
Det är ingen lite solstråle som vi talar om här nu.
Tidigare har jag ju berättat att Irma var en sån glad bebis så jag hade aldrig sett på maken, bara skrattade hela tiden.

Men nu har hon kommit på att hon är minsan en liten person. Som kan få sin vilja igenom om man bara gallskriker, och det gör hon ofta.
Inte be snällt här inte, utan peka och skrika tills någon gissar rätt på vad det är som hon vill ha.

Av storebror har hon minsann lärt sig hur det ska gå till med leksakerna också. Dem ska man slita direkt ut handen på folk. Men är det någon som sliter leksakerna ur hennes hand, ja då gallskriker hon av ilska.

Ja Irma har temprament och jag undrar vart det kommer ifrån?
Jag och Älsklingen är ju beskedliga som små lam ;)
Men det är klart, har man storasyskor så lär man sig ganska snart att försvara sig.

Med Alexander hade vi ju problem med att han inte visste hur han skulle försvara sig mot andra barn. DET problemet tror jag INTE att vi får med Irma. Hon slår redan nu sin bror och sina föräldrar. Och blir hon riktigt arg så nyps hon och det dröjer nog inte länge innan hon bitts också.
Vart får de allt ifrån?
Det är väl ingen här hemma som nyps eller bits, ja inte slåss heller för den delen.

Jag har lärt henne att klappa fint och det kommen hon ihåg ibland, men så rätt vad det är så kommer det en rak höger.
När jag då säjer till henne att så gör man INTE så blir hon helt förkrossad och bara gråter.
Nej man får inte tillrättavisa Irma.

SYSKONKÄRLEK
Åh Alexander är Irmas stora idol, hon ska göra allt som han gör. När han kommer in i rummet så skiner hela hon upp. Och det finns inget bättre sätt att få henne att äta än att sätta Alexander framför henne att göra pajaskonster.

Ibland så gråter Irma och då säjer Alexander:
-Det är för att hon vill...
Och då blir jag spökrädd, har de ett hemligt språk, eller kan storebror tyda lillasysters gråt?

Ja Alexander kommer inte att få det lätt när Irma växer upp. Hon kommer vara hack i häl på honom.

Redan nu så leker de bra tillsammans, tills bägge vill ha samma sak och de blir osams. Alexander tycker om att jaga Irma i korridoren och Irma tycker om att bli jagad. Så det spelar ingen roll hur många gånger som vi förmanar dem om att inte jaga varandra, de gör det i alla fall.

Annars så leker de jättefint och idag när vi gick till skolan, Irma i vagnen och Alexander gåendes bredvid, så räckte Irma ut handen för att Alexander skulle hålla den.
Det är ju så man nästan smälter där på studds.

ÖVRIGT
Jag har fått lägga en stol framför kontorsdörröppningen för att Irma ska hålla sig där utanför. Annars så pillar hon på ALLT och jag får inte ha något ifred.
Men det dröjer väl inte länge innan hon lär sig att forcera det hindret.
Hon brukar stå utanför stolen och kika in i kontoret och ibland blir hon JÄTTEARG för att hon inte kan komma in.

Irma har förstått detta med andra barn nu och skiner upp så fort som det finns andra barn i närheten. Hon tittar storögt på andra barn i barnvagn som vi passerar och ska vara med Alexander och hans kompisar när de leker.
Åh så jag känner igen det där fån mina egna småsyskon.

Jag vet inte om det är för at jag VET att Irma är en flicka, men det känns på något sätt som att hon är mer kokett än Alexander.
Precis som Alexander så tycker hon om att sätta på sig mina arm- och hals-band, men när man säjer att hon är fin så tittar hon ner på sig själv, stryker sig över magen och ser så nöjd ut.
Ja, jag vet inte. Nu när jag tänker efter så kanske Alexander gjorde det också.

Längd och vikt är nu runt 80 cm och 11 kilo. Vi använder fortfarande storlek 74 på kläderna men det är dags att byta.
Jag har dock så FRUKTANSVÄRT mycket kläder så jag drar mig för att ta fram ännu mer. Måste plocka undan det jag har först. Lägga ner i kartonger inför en framtida loppis som jag hoppas kunna åka på och sälja av allt.

Badar tycker hon fortfarande mycket om och varje kväll så stoppar vi henne, storebror och pappa i badkaret så får de sitta där och leka lite medans jag får en sekund över.

För inte så länge sedan så kunde Irma, när man frågade henne om hur gammal hon var, räcka upp ett finger i luften. Men när vi provade det här om dagen, efter en tid utan övning, så fungerade det inte alls :(

Irma tycker om att pussas, när HON vill. Kastar slängpussar och vinkar hej då. Ibland blir det pusskals av stora mått här. Då pussar hon överallt, på armar på ben och ibland på munnen. Så det bara smackar om det.

Alexander har en Mickey-nalle som Irma blivit förälskad i. Allt som är Mickey blir hon exalterad över. Jag vet inte om det är för att hon känner igen den från TV. För Pocoyo-nallen har fått sig en uppvaktning också och hon blir alldeles till sig när hon der dem på TV.

Irma tycker om böcker också och har börjat intressera sig för att sitta och bläddra själv i dem.
Hur sött som helst.

Håret har vuxit hur mycket som helst och lockar sig i nacken på henne så mamma blir alldeles till sig av avundsjuka.

Jag har alltid haft det rakaste håret i världshistorien och inte ens permantenten satt kvar i det.

Nu har Irma lyckats att INTE ärva mitt hår utan sin pappas och jag hoppas att hon får fortsätta ha sina gulliga lockar i framtiden, efter den första klippningen som måste komma, oundvikligen.

Detta blev ett mastodontinlägg och jag hoppas att jag nu insett att jag kan inte låta det gå TVÅ månader mellan uppdateringarna. Det händer FÖR mycket.
Fram för tätare uppdateringar Yohanna.

Hoppas att ni har orkat att läsa ända hit, och har ni inte det så gör det ingenting. Nu har i alla fall jag skrivit ner vad som händer och sker just nu och DET är det viktigaste. Så att INGENTING går förlorat i glömskans fällor.


Välkommen fredag!


/Y
Skrivet den: 2011-10-13 Klockan: 17:02:13

Tjejmiddag & galej

Kvällen startade så dåligt så jag trodde nästan inte att jag skulle komma iväg.
Jag hade allt klart, kläder upphängt, mat till ungarna förberett och kameran laddad.
Nu kunde väl inget gå fel?
Joho då ;)

Vi börjar ALLTID med kvällsbestyren klockan 18:30, för att hinna färdigt allt och ha ungarna i säng till klockan 20:00.
Alltid samma sak, samma rutiner. >>> På så vis så blir det aldrig något tjaffs med ungarna för alla vet hur det går till. Eller tjaffs blir det ju, för det mesta, alltid, men inte så mycket som man skulle kunna förvänta sig.
Min svärmor vet om våra rutiner.
Ändå kommer hon FÖR DET MESTA och ska hälsa på ungarna och ta en kaffe just klockan 18:30.

Varför?
Ja, jag vet inte...
Till slut var vi tvugna att sluta svara på porttelefonen och i telefonen just då. Ringer det på runt den tidpunkten så är vi upptagna. Då är vi allihopa i badrummet och stojjar och simmar. Vi hör inga ringklockor då.
För att på så vis markera ett statement.

Det fungerade si-så-där.
Men detta om svärmödrar är ett särskillt kapittel som kräver ett eget inlägg. Nu till historien.

Vi glömde bort oss och råkade öppna dörren just då, mitt i kvällsbestyren och svärmor kom in och skulle gulla med barnen. Barnen blev upptrissade, vi blev försenade, rutinerna gick överstyr, jag blev stressad, ungarna gick inte att lugna ner, det var allmän kallabalik och nattningen tog över en TIMME att genomföra med svetten lackandes på mig.

ÄNDÅ så fick jag lämna ett hem med sonen sittandes i soffan och tittandes på TV och en dotter som knappt somnat i sin säng.
Ingen bra start.
Ut på stan med hjärtat i halsgropen...Men min väninna hämtade upp mig med en taxi, jag fick ösa ur mig det värsta där och så visade det sig att väninnan haft en dålig avslutning på dagen hon också och fått på sig fel kläder och inte alls kände sig så där piffig som man vill göra när man för en gångs skull går ut.JAVISST JA!
Jag tog på mig den tuffa utstyrseln till slut.
Och TACK så JÄTTEmycket för alla fina kommentarer om min klädångest. Ni har så rätt ALLIHOPA och ni fick mig att känna mig så självsäker att jag gick ut med självförtropendet i topp.
Jag blev jätteglad :)

Hur som helst, taxin tog oss ner till Las Canteras-stranden och kvarteret Guanartemi, till en resturang som hette Casa Galileo på gatan Galileo, om nu någon blir sugen på att åka dit och prova.
Det rekommenderar jag verkligen.
Det är en liten lokal och man kan inte reservera bord. Och här äter man lite annorlundare tapas.

Vi var fem tjejer och vi tog in 6 olika sorters tapas som kostade mellan 5-8 euro styck.
Vår meny
-Laxtartar; rå lax som hackats och blandats med någon olja och dekorerats med något sött typ balsamicosirap.

-Kroketter av äpple och ost; friterade små bollar.

-Risotto på friterade svampar; den konstigaste risotton jag sett. Den var gjort som en friterad kaka med mjukt innehåll och toppad med någon ostsås.

-Blodpuddingsomelett; omelett gjord på den spanska verionen av blodpudding som är mycket sötare och innehåller mandel och russin.

-Oxfilé som var rosa och så mör och smakrik att jag inte smakat på maken.

-Friterad ost med melonsås.

Allt var jättegott förutom omeletten som var lite smaklös i jämförelse med allt det andra. Det blev precis lagom med 6 tapas, precis så att det precis fick plats med en liten dessert på detta. Vi tog in en varm brownie och två lokala specialliteter. Bägge så goda att jag inte hann mer än att få en bild på de RENskrapade tallrikarna.
Slurp!


När vi sedan tog en sväng på Las Canteras-stranden så blev vi varse att ALLA uteserveringar stänger klockan 1 nu-för-tiden och alla höll på att plocka ihop för klockan hade visst blivit så mycket.
Dock hade vi en lust att hinna med i alla fall en drink till. Och det var ju ingen fara, det var bara uteserveringarna som plockades ihop. Inne på barerna fortsatte festen.
Tider var det när man kunde sitta på en terras och dricka drinkar till långt ut på småtimmarna.En drink till och sedan ville tre av fem tjejer åka hem. Jag var INTE en av dem så jag övertalade den återstående väninnan att vi skulle dansa lite.
Man måste ju passa på när man väl är ute.
Baksmälla kommer jag att få i morgon i alla fall, tänkte jag så det spelar ingen roll. Bäst att få valuta på smällan.
Och hon var inte svårövertalad, trots att hon är ensamstående med liten Lukas och skulle få underhålla honom SJÄLV hela morgondagen.
En lite sväng då sa vi. Klockan 4 så tar vi taxi hem.

Och det gjorde vi. Vi gick på nattclub, tog en drink, svängde våra nyrakade några vänder och kikade på folk i farten den nattten.

Klockan 4 så satt vi som ordenliga Askungar i taxin hem och kvart över 4 så låg jag i sängen.
Då fick Irma för sig att vakna.....för inte första och inte sista gången den natten.Det var min galej-kväll det. Jag fick sovmorgon till klockan 9:30, fick sova förmiddag med Irma och bjöds på bakis-pizza till både lunch och middag.
Så jag är nöjd.
Hoppas vi gör om det snart ;)


/Y

Resturangnotan:
6 st tapas
3 st efterrätter
4 läskeblask
1 flarra rödtjut
2 gin tonic (för matsmältningens skull, sa i alla fall Cele)
Totalt: 70 euro eller 14 per skalle

Övrig kväll:
taxi dit 5 euro
taxi hem 5 euro
mojito på bar 4,5 euro
gin tonic på nattclub 5 euro

Skrivet den: 2011-10-13 Klockan: 12:44:16

Grattis svärmor Nelida

God Morgon!

Dagen har kört igång här som vanligt, FASTÄN med måndagskänsla.
När det är helgdag så där mitt i veckan, då kommer jag helt ur schemat. Så idag är det måndag för mig och ny vecka. Det var nästan så att jag satte mig ner och började skriva en måndagslista ha ha.
Huvudet på skaft...not.I dag är det min svärmors födelsedag, så grattis Nelida. Fastän jag VET att hon inte kommer hit för att titta.
1 hon kan inte svenska.
2 hon använder inte datorer.
3 hon står i köket hela dagen och förbereder mat >>> eller flänger omkring i olika matvaruaffärer och handlar.

Senare i eftermiddag, när Älsklingen kommit hem från jobbet, så ska vi dit på lite tårta och kalas.
Köp INGA presenter sa svärmor när hon bjöd in oss. Och det skulle vara så skönt att INTE göra det heller. Skönt med själviskt.
För vad köper man till folk som har ALLTING och inte har några intressen.
Och när plånboken är tom dessutom :(

Men jag vet hur roligt det är att bli uppvaktad på sin födelsedag, trots att man är vuxen. Och hon var ju så gullig och överaskade mig när jag fyllde och var sjuk i sommarstugan. >>>
Så jag har faktiskt tänkt till lite och försökt att skjuta bort min själviskhet.
Älsklingen kan man inte räkna med för han jobbar och har tid på verkstaden med jobblastbilen efteråt, UTANFÖR arbetstid. Så han kommer att komma hem sent och då är det bra om vi alla är färdiga, inklusive presenter, för att gå dit och fira.

Blommor är ju alltid en hit och jag har en blomsteraffär som är RIKTIGT bra. Där kan man köpa en bukett Krysantemum för 2 euro eller ett fång med jätterosor 20 st för 9 euro.
Som hittat.
Men till den blomsteraffären är det ganska långt och det finns ingen buss som riktigt går förbi. Så dit kunde jag inte gå idag.

Men så finns det en ny affär här i kvarteret som har öppnat. Jag har inte varit där och inspekterat men nu så gjorde jag det, när jag ändå var ute på min morgonrunda.
Vilken besvikelse.
För det första så öppnade de inte klockan 9 som det stog på dörren och då jag stog där och väntade.
Jag fick ringa och fråga om de verkligen skulle öppna idag. För med små kvartersbutiker så kan man ju aldrig så noga veta.

Och när jag klev in i butiken så fanns det bara ett sorjligt utbud av blommor där och det kan man väl inte förvänta sig annat i en så liten affär.
MEN allt var halvvisset och på väg att dö.
Så kan man väl inte ha det.
Och priser så man lyfte på ögonbrynena.
Om man nu har en hel butik fylld med halvvissna blommor, då får man väl se till att rea ut allt så man kan köpa nytt.

EN blomma fanns det som var någolunda och den haffade jag. Fast 6,5 euro verkade verkligen lite i överkant för denna. Men nu hade jag inget annat val. Irma och jag var tvugna att gå hem och äta frukost.

Så nu står blomman här, den har fått lite vatten och en fin kruka. Det livade upp den lite.
Så har jag planer på att skriva ut ett fint kort på ungarna och sätta in en ram. Det får bli en present.
Så köper vi lite skvallerblaskor, sånt tycker svärmödrar om.
Och så får Alexander rita en fin teckning.
Det får duga.

Nu ska jag sätta igång och redigera fotona från utgången så att ni får se dem.
Irma sover efter ännu en febrig natt. Men om denna feber är likadan som Alexanders så är detta sista dagen.
Så, bäst att passa på.

/Y

Skrivet den: 2011-10-12 Klockan: 22:23:30

Sammanställning av Real Life - Godisgömman

Jag vet att ni dör av nyfikenhet på att få veta vilket utstyrsel som jag tog på mig igår >>> och HUR roligt vi hade det. MEN ni får vänta lite till. Först måste vi ta sammanställningen av godisgömmorna.
Men jag ÅNGRAR inte att jag gick ut om vi så säjer ;)Om detta med att ha eller inte ha godisgömmor >>> och vad de i sånna fall innehåller var det många som ville berätta om och förklara. Och kalla mig "nyfiken i en strut", men jag tycker att det är jätterolig att kika in hos er och titta hur ni har det.
OCH skönt att höra och se att allt ser normalt och helt ostylat ut.

MEN jag trodde verkligen att detta uppdrag skulle vara SUPERenkelt och att typ alla skulle ha en liten gömma att visa upp. Men det verkar vara ett känsligare område än vad jag hade väntat mig. Vilken tur att jag inte tog troslådan då som var min första tanke ;)

Nästa vecka ska vi ta något RIKTIGT enkelt som ALLA har och KAN visa upp.
Då vill jag inte höra några undanflykter...

Här kommer det i alla fall godisgömmor så det står härliga till. Med varierande innehåll och varierande utförande.
Skitkul!

-Jenny visar upp SITT egna godisskåp där det finns lite av varje. Maken vet att inte gå dit och snoka, för husfridens skull. Det är dock lite utplockat där just nu, men ny leverans av smågodis från Sverige väntas i dagarna. Föräldrarna är i antågande och har fått en beställningslista, precis som mina har fått.

-MormorMu meddelar att hon INTE har nån godisgömma hemma, det skulle inte gå, hon skulle äta upp det på en gång. Däremot har hon väldigt nära till Hemköp vars godishylla är hennes gömma och därför borde ha fotats till detta uppdrag. Dock har hon varit lite fiffig och fotat barnbarnets godislåda som är full. Det hade aldrig fungerat hemma hos MormorMu.

-Mita erkänner, helt utan krussiduller, att hon är en riktig godisgris, och visar upp sin godisgömma som finns i skrivbordslådan. Praktiskt så är den alltid till hands. Hon har även en annan gömma, nämligen frysen och där hittar man Daimglass.

-Donken visar upp inte mindre än SEX olika gömmor. Och då fick hon inte med gömman i jackfickan och inte heller den förmodade gömman i bilen. Hon erkänner att på kvällarna får hon ett extremt sötsug, hon är ju INTE gravid. Till skillnad mot tex. mig så blir hon godissugen när hon inte är gravid och när hon var det, ja då var det frukt som gällde istället....hmmm.

-Madredetres visar upp två olika gömmor som i skrivandets stund EXISTERADE. Tveksamt om de i nuläget gör det. Med tre godistokiga tonårsdöttrar samt mamma så varar inte gömmorna speciellt länge. Stackars pappan hinner sällan med att smaka. Han kanske har en egen gömma, som är HEMLIG?

-Sand mellan tårna från Turkiet visar upp sin gömma som precis har fått flytta ut från kylen där den har fått husera under sommaren på grund av värmen. Hennes föråd är för stunden ordentligt välfyllt då hon fick leverans från Sverige för inte så länge sedan. Hon visar även upp sonens godisburk. Men den få vara relativt orörd då den bara innehåller "äckligt turkgodis" enligt henne.

Jag tackar så mycket än en gång för att ni hänger på och berättar så frikostigt om era hem och hur ni har det.
Nästa vecka så kör vi igen.
Håll utkik här under måndagen så lägger jag ut en liten ledtråd på vad det är som ska avhandlas då.

Nu en god natt och i morgon kommer partybilderna och Irma 14 månader, om allt går som förväntat, vilket det sällan gör här hemma.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2011-10-12 Klockan: 14:36:23

Bongoklubben

Japp jag är bakis idag ;)
Men inte värre än att jag överlever.
Och kul hade jag. Kameran var med så det kommer rapport.

Nu sitter jag och väntar på att Lillskatten ska somna förmiddag och då ska jag lägga mig tillsammans med henne. Älsklingen tog ut Guldklimpen på en runda för att köpa kaffe och sedan blir huset fullt igen.

Innan jag lägger mig dock, tänkte jag berätta om en sak som jag borde berättat om mycket tidigare. Men tiden flyger iväg och jag är ju jag, alltid försenad ;)

Hur som helst. För en tid sedan så sprang jag på en rolig klubb där man berättade roliga historier för varandra. Eftersom jag också vill vara rolig och berätta roliga historier på min blogg, försöker så gott det går med hittills varierande resultat, så anmälde jag mig raskt till denna klubb och blev ANTAGEN.
Nu upp till bevis om jag är värd medlemskapet.

Först lite bakgrund.
Klubben heter BONGOKLUBBEN och är som en slags ljugarbänk fast på bloggen. Uppdragsgivaren heter Krönikören och skickar ut UPPDRAG med gämna mellanrum.
Denna omgångs UPPDRAG handlar om att berätta om en gång när vi inte trodde våra ögon eller öron och den som senast berättade var Gun och jag är den siste ut och lämnar således tillbaka till Krönikören för att sluta cirkeln.

Jag har funderat och funderat på vad jag ska berätta om och hade tre historier på lager. Den första gick bort för min trognaste läsare här på bloggen är min mor och jag vill inte chockera henne.
Så den historien får ni INTE höra ;)

Den andra hände här-om-dagen, närmare bestämt förra lördagen. Sånt kommer jag ihåg för just detta tillfälle är ett sånt som måste läggas på minnet.

Jag har ju sedan januari hållt på och gjort en livsstilsföränding >>> som förhoppningsvis ska resultera i en kalspingla till stranden 2012. Den första och största förändringen som jag har hållit på och kämpat med är lördagsgodis och ENDAST lördagsgodis.

Det har gått si-så-där kan jag väl informera om. Nu-för-tiden äter vi bara godis >>> på helgerna och det är ett framsteg.
Men att dra ner det till bara på lördagar har varit tufft nu under sommaren då vi varit i sommarstugan med svärföräldrarna och ett godiskåp som bara väller över sina kanter.

Nu ska jag väl inforemera om att i denna "godis"-term så ingår godis, choklad, kakor, chips, ost och ALLT onyttigt.
Och speciellt kampen mot chokladen har varit svår.
Man är väl kvinna ;)

När min gymnasiekompis Alexandra >>> kom och hälsade på så hade hon TVÅ stora chokladkakor med sig. Den ena fick Älsklingen härska över, så den är slut för LÄNGE sedan.
Men den andra har varit BARA min och jag har den i kylskåpet. För jag älskar när chokladen är så där hård, kall och knaprig.Att ha den där i kylskåpet kanske inte har varit så smart när man ska hålla sig borta från den. Jag öppnar ju och stänger kylen fler gånger under dagen än vad jag går på toa. Men jag har faktiskt lyckats ignorera den och låtsas att den inte finns.
I flera veckor har jag faktiskt låtit den HELT vara.
Men så denna lördagen som jag talar om så tyckte jag att jag hade varit så duktig att nu skulle jag minsann unna mig en HEL rad choklad och riktigt njuta för att leva på detta minnet fram till minst jul ;)

Döm om min förvåning när jag stoppade in chokladen i munnen, så där kall, hård och knaprig som jag gillar och INTE känner den där himlastormande lyckan.
Nej det smakade faktist INTE så där gott som jag drömt om.
Det smakade faktiskt inte fantastiskt.

Det var här som jag först och främst inte trodde mina ögon, eller snarare trodde på min mun.
Kan detta verkligen vara SANT?

Jag ska inte överdriva och säja att det inte var gott, för det var det ju. Men inte så där så man inte skulle kunna vara utan det.
Det GÅR faktiskt.

Så alla ni som faktiskt kämpar där ute mot ert chokladbegär. Man kan faktiskt bli av med det om man håller sig borta från den ett tag.
Avgiftar sig.
Som om det vore en drog av nåt slag. Och jag är faktiskt ÖVERTYGAD om att choklad är en slags drog.

För att inte utmana ödet så har jag inte provat igen.
Det kanske bara var en lyckträff. Men då vill jag INTE veta om det ;)

Nu blev detta så långt så den tredje historien får inte riktigt plats men jag vill i alla fall påminna er om den största överaskningen i mitt liv, Lillskatten.

Alla trodde att vi skulle få en kille till. Folk på gatan stannade och frågade mig, magen >>> bedömdes på stranden, det var ju samma form på den som förra gången, rakt ut. Till och med barnmorskan vågade sig på en gissning på en kille på grund av hjärtljuden som vi hörde.
En kille!
Definitivt!

Efter så en mardrömsförlossning var jag/vi så sluta och så lyckliga över att det ÄNTLIGEN var över att vi bara låg och pustade i varandras famnar. Ingen tanke på vare sig bebisen, som de varit tvugna att gå iväg med för lite hjälp på traven, eller dennes kön.
Efter en LÅNG stund frågan barnmorskan folket som skötte om bebisen.
Men, är det ingen som ska säja vad det blev?

En Tjej!
Och så kom hon till oss.
Vår Irma, vår stora överaskning, vår Lillskatt.
Och då trodde vi VERKLIGEN inte våra ögon eller öron.

Snipp snapp snut, där var sagorna slut.
Hoppas att jag har roat er i alla fall litegrann denna onsdagsförmiddag. Som nu har övergått i eftermiddag och bjuder på bakispizza nu ;)

/Y


Skrivet den: 2011-10-11 Klockan: 18:49:42

Galej ;)

Jag ska visst få komma på galej i kväll...
Min väninna C ringde igår och sa att de var ett gäng tjejer som skulle ut och äta middag och utforska nattlivet i Las Palmas ( i morgon är det ju helgdag).
Jag fick ett sånt ha-begär att jag nästan trillade av stolen.
Jag ville också följa med.
Och visst fick jag det ;)Så nu ska jag ut och gå kvällens runda nu på eftermiddagen. Det är visserligen stekande sol och säkert kokhett i parken. Men vad gör man inte för att hålla ångesten i schack.

Så har jag provat kläder till förbannelse här hemma.
Jag måste ju ha allt klart tills ungarna har somnat och då bara HOPPA i utstyrseln och makeuppen. Det finns ingen tid att stå och vela och rota i garderoben då inte.

MEN första ideén som jag hade passade INTE. SÅ smal hade jag uppenbarligen inte blivit.
Lätt att ta sig vatten över huvudet och bli stursk när det går så bra som det gjort på sista tiden.
Men SÅ bra hade det alltså inte gått. Inget mirakel hade skett.

Så nu fick jag fram två alternativ och velar hit och dit.
Romantisk klänning eller tuff byxutstyrsel?

Kruxet är att de tjejer jag ska ut med är ett par riktiga snoffsar så jag kommer att känna mig i underläge vad jag än sätter på mig. De kommer säkert att ha ursöta sommarklänningar som är lagom söta lagom sexiga för att passa i nattlivet i Las Palmas. Höga klackar och en massa passande smycken och handväskor kommer säkert att finnas också.
Och jag är SÅ dålig på det där.

Ska jag försöka att passa in i min endaste sommarklänning som jag kommer i, men så sorjligt oglammig. Eller ska jag sticka ut med något tufft och känna mig som tuppen i hönshuset?
Hmmm tål att tänkas på.

Ni kan ju roa er med att slå vad om vad jag kommer att sätta på mig.
För nu ska jag ut och gå.

Visserligen är det inget roligt att åka och roa sig när Lillskatten är sjuk. Men jag försöker att slå bort det och Älsklingen är fullt kapabel att ta hand om henne. Dessutom har han lovat att ringa mig vid första orosmoln.
Hon sov NÄSTAN som en ängel i natt, trots hög feber.

Hälsningar
Yohanna som kommer att vara bakis som en gnu i morgon om jag känner mig själv rätt.

PS Kör på och fota era godisgömmor. Kom ihåg att det inte måste finnas godis i gömmorna, utan var och en har sin syn på gottsaker. DS

Skrivet den: 2011-10-11 Klockan: 06:14:00

Real Life - Godisskåpet

Och kom INTE och säg att du inte har något ;)När jag var ung, singel och chef över mitt eget liv, då köpte jag godis när jag själv ville det.
Måndag som söndag.
Det fanns godis över hela lägenheten OM jag ville. För ärligt talat så var jag inget godismonster, det blev jag efter fösta graviditeten då min salta smak byttes mot sötsug.

När jag flyttade till Las Palmas, blev sambo och överviktskilona skulle bort första gången, då införde vi lördagsgodis. Och ENDAST LÖRdagsgodis.
Det vi köpte till lördagen åts upp på lördagen eller kastades.
Det gick inte att spela med ödet. Bäst att ha otyget ute ur huset, annars så viste man hur det kunde gå ;)

När jag fick barn och blev ansvarsfull och en förebild som mamma ;) hrmmm hrmmm, så fortsattes det med lördagsgodiset. Men nu började vi köpa storpack av allt och för att vara ekonomiska så gick det inte längre att slänga det som blev över.
Men vi kunde ju inte ha det löst liggande omkring i lägenheten. Vem som helst kunde ju hitta det.
JAG till exempel ;)

Så nu har vi en låda där vi sparar allt godis som blir över från lördagen. Det är konstigt hur mycket godis det är i omlopp i samhället egentligen. Här om dagen när Guldklimpen och jag gick till apoteket så kom han därifrån med TVÅ klubbor i fickan.
Från apoteket.
Vem har hört om nåt sånt?
Där ska man ju bara få nyttiga saker, eller...

Eller godispåsen från födelsedagskalaset. Eller karamellerna från farföräldrarna eller...ja massvis med godis i omlopp.
I lådan med sig tills lördagen kommer.

Visst är det lockande att gå dit om suget kommer. Men jag har lärt mig att inte tänka på den där lådan.
Och OM det skulle bli för svårt, så står där ett paket med sockerfritt tuggummi att släcka suget med.
Det går bra ;)

Hur haterar ni godissituationen?
Vad har ni som "godis"? För det är ju inte alla som äter godis godis. En del äter torkad frukt som godis, andra nötter. Vissa äter chips, eller frukt.
Vad har du för gömma med sånt som du bara unnar dig ibland?
Och när är ibland?

Nu vill jag se på era gömmor. Fota, gör ett inlägg på din blogg och skicka länken dit i ett inlägg här nere. Så gör jag en sammanställning på onsdagskväll så att vi alla kan smygkika in i varandras gömmor ;)

Har du ingen aning om vad detta med REAL LIFE är? Läs om starten här >>>. När jag blev så trött på alla superstylade bilder från prefekta hem.
Livet är INTE så!

Sedan dess har vi kört:
Förra veckans glutt i kylskåpen >>> med sammanställningen >>>.
Linneskåpet >>> med sammanställning >>>.
Frukostar >>> med sammanställning >>>.
Återvinning >>>
Vårfönster >>> med sammanställning >>>
Helgprojekt >>>
Sängen >>>
Medicinskåpet >>>
Köket >>>
Kaos >>> med sammanställningen >>>

Jag väntar med spänning på era bilder.

/Y

Skrivet den: 2011-10-11 Klockan: 00:38:50

God Natt!

Det blir inget mer idag, jag ska gå och lägga mig.

Det blev heller ingen storgympa i vardagsrummet som jag tänkt mig, vi gick till parken med de andra mammorna istället.

Men nu när vi kom hem igen så hade Lillskatten 39,5 graders feber.
Suck!
Ska det vara hennes tur nu...

Glöm inte i morgon, tisdag kör vi REAL LIFE igen.
Häng på.

Nu en god natt och vi höres i morgon ;)

Hälsningar
Yohanna

Skrivet den: 2011-10-10 Klockan: 16:50:53

Köksgympa

Det kan man faktiskt inte tro, men jag kör multitasking >>> här idag igen ;)
Inga sätt är dåliga och även om detta är ett av de mest pinsamma så delar jag med mig.
Om man inte har tid så får man leta lite, alltid dyker det upp nåt hål.

Köttfärssås och köksgympa med Paolo Roberto >>>Eftersom jag ändå skulle prova den nya musen till den bärbara datorn OCH laga köttfärssås så slog jag till och provade träningsDVD:n i köket. Det var ju den enda platsen som jag kunde vara på. Alexander hade ju occuperat salongen och storTV:n.

Men för 70-singen. Jag ska vara ärlig och erkänna att det inte var så seriöst som det ser ut. Älsklingen kom hem mitt i matlagningen och avbröt träningen. Och många övningar var att ligga ner på golvet och det kunde jag ju inte göra för att jag lagade mat.

Men det var ingen dum idé.
Att ta tillvara tiden som man står framför spisen...

Här idag kör vi spagetti och köttfärssås i dag,och ni kanske undrar hur man kan göra det när man håller koll på kalorierna?
Jo jag gör en UNDERBAR köttfärssås som jag ska dela med mig av. Så är tricket att BARA ta en dl spagetti och en massa dl köttfärssås, äta långsamt och dricka mycket vatten.
Det fixar jag.

KÖTTFÄRSSÅS a´la Yohanna
- Häll 3 burkar krossade tomater i en kastrull. Sätt på plattan under ;)

- Skiva i två morötter och två vitlöksklyftor.

- Smula i 500 gram nötfärs. ( Ja det är här som är tricket. Man bryner inte köttfärsen i fett innan, man bryner inte lök i fett innan, man har överhuvudtaget inget fett i såsen. Det spelar ingen roll, det smakar som det brukar ändå.)

- Kryddor; oregano, timjan och basilika, bra mycket av allt, kanske ½ matsked av varje + 3 sakariner (sötningpastiller som man har i kaffet).

- I med en påse frysta grönsaker, jag har en favorit som är grillad lök, paprika, squash och aubergine.

- Så får det puttra en si så där en halvtimme eller 45 min.

- Sedan så får man välja. Jag kör en sväng med stavmixern och så äter både karl, barn och bebis av det. Men är man bara vuxna som TYCKER om grösaksbitar så kan det vara gott att ha köttfärssåsen med bitar.

Smaklig måltid!

Nu ska vi se om vi lyckas få till ett ORDENTLIGT träningspass i vardagsrummet med HELA familjen. Maten ska bara sjunka ner först.

/Y

Skrivet den: 2011-10-10 Klockan: 12:31:09

Ny vecka, ny måndag, ny måndagslista

Ja ha ja, då har måndagen kört igång här hemma. Fast det känns inte riktigt som en måndag för på onsdag så är det helgdag här. Så då blir det mys igen....och kanske lite undanjobbat i några hörn ;) >>>

Solen har börjat stå så lågt nu på sista tiden, det märks att hösten är på intåg. Den skiner RAKT in där jag sitter vid datorn och värmer på. Kanske måste jag åka iväg till IKEA och införskaffa en mörkläggningsrullgardin hit till datahörnan ;)
Idag visar termometern på 30,9 inne hos mig, 26 utomhus.
Phu!

Alexander är som sagt hemma idag för att riktigt kurera sig efter halsflunsan. >>> Men han verkar återställd och har ätit normalt idag utan att ha klagat på halsont.
Det bådar gott.

Dock innebär det ju att det INTE blev någon morgonrunda för mig utan jag sitter fortfarande här i pyjamas. Ett kanske YPPERLIGT tillfälle att ta tram träningsDVD:erna från Annelie >>> och prova lite. Kanske kan man till och med få låna TV:n från Alexander om man ber riktigt snällt ;)

Ska jag våga mig på en måndagslista denna veckan igen?


- att det är helgdag redan på onsdag igen och då får familjen vara tillsammans och mysa, det som vi är bäst på.
Vad det är för helgdag?
Ingen aning och jag tvivlar starkt på att Älsklingen vet det heller. Det viktigaste är att man är ledig. enligt han ;) Jag håller med ;)

- att Guldklimpen är frisk nu och att det INTE var nån komplikation efter operationen och INTE HELLER halsfluss eller något som krävde antibiotika.

- att bloggen bara växer och växer. Det gör mig så OTROLIGT lycklig att folk vill komma och läsa om mitt trassliga liv. Dock är en nackdel att jag inte hinner svara på allas kommentarer. Men det är tufft att vara poppis ;) Välkomna välkomna!

- att det bara fattas 18 dagar kvar innan mina föräldrar kommer med hela min önskelista. >>>
Ja jag är ju glad över att de kommer också förståss ;)

-att stafettpinnen från Bongoklubben har kommit till mig för första gången. Men vad det är ska jag återkomma om. Det kräver ett eget inlägg och förklaring. Håll ut ;)

- att vi ska köra Real Life i morgon och jag hoppas på att MÅNGA hänger på. Denna gången blir det från troslådan...nej jag bara skämtade. Tänkte ta det först, men så kom jag på andra tankar. Om linneskåpet var svårt att få bilder ifrån, hur skulle det då inte bli från troslådan? Nej nu kör vi från godislådan. Och kom INTE och säg att ni inte har en sån ;)

Vad mer?
Det bara poppar upp saker här. Men nu får vi köra igång här om det ska bli nåt av med måndagen.

/Y

Skrivet den: 2011-10-10 Klockan: 01:31:07

Söndags-multitasking

Jag har gjort det igen ;)
Jag har haft en hel dag fylld med många bollar i luften, SAMTIDIGT.
Till exempel så satt jag på toan och kom på att jag skulle måla naglarna.

Om karlarna kan sitta på toa och läsa tidningar, då kan väl jag sitta där och måla naglarna?

Mitt problem är ofta att jag väntar för länge med att göra saker.
Jag väntar på det perfekta tillfället.
Tillfället då jag ska få tid att bada fötterna, peela dem, klippa naglar, fila och måla både ett och två lager.
Det tillfället kommer ju aldrig, så det blir aldrig några naglar målade.

Nu har sommaren snart gått och det hade varit så trevligt att kunna ha spatserat omkring i mina nya sandaler med en käck sommarfärg på fötterna, alltså naglarna.
Men icke, det har jag inte hunnit med.
Så då slog jag till i saken där på toa.

Och tänk, när jag gick ut för att slänga soporna nu på eftermiddagen, klädd i röda mjukisbyxor och matchande tånaglar, ja då kändes livet med ens mycket glammigare ;)

Så multitasking, det är min grej. Att göra många saker på en gång. Helst ALLT.
Då det har vi pysslat med hela dagen här.Men varför känns det alltid som att kaoset lägger sig över mitt hem INNAN jag börjar få lite ordning?
För så här såg det ju inte ut när jag gick och lade mig.
Nej lite ordning hade jag ju fått ;)

Men jag har nog bestämt att Guldklimpen stannar hemma från skolan i morgon måndag i alla fall. Han har docj varit feberfri hela dagen. Men har klagat på väldigt ont i halsen. Så han får vara hemma i morgon också.
I fall att.

Så:
- Undanplock av vikta rena kläder, upphängning av nya blöta, samt en ny tvättmaskin påsatt och detta upphängt - check.
- Diverse undanplock i lägenheten - check.
- Målning av tånaglar - stog INTE på listan men, check.
- Irma 14 månader inlägg - påbörjat.
- Sopslängning med nymålade tånaglar - check.
- Utriven garderob till Irmas blivande rum - check.
- Patroner till skrivaren - uppskjutet till i morgon ;)
- Tacomys på söndagskvällen - check.

Nu en god natt och i morgon ny vecka.

/Y

Skrivet den: 2011-10-09 Klockan: 12:17:11

Sjukstugan fortsätter

Vi gick och lade oss klockan 23 i går, en lördagskväll, det är ju för sorjligt.
Man får tänka som så att det bara är en "kort" tid av sitt liv som det får vara så här ;)

Söndag
Ungarna sov till klockan ÅTTA i dag IGEN så denna helgen kommer att gå till historien som en av de bästa i våra liv. För nu när jag skriver det så kan man ju slå sig i backen på att det inte kommer att fortsätta.

Sjukstugan fortsätter här för Alexanders feber åkte berg- och dal-bana mellan 38 och 39,5 i går. Så det blir film och vila här idag. Något som inte är så lätt nu när Lillasyster fått upp ögonen för att leka med storebror och vill bli jagad hela dagarna. Sånt kan få febern på vilken unge som helst att gå baloba.

Vakna 8.
Gos i sängen en halvtimme.
Sedan morgonrundan, dusch, frukost och samtal från svärmor - CHECK!

Las Palmas är helt lugnt och tyst så här en söndag. Alla åker man ur huse, ut på landet för att umgås med familjen och köra picnink, grill eller restaurang. Ingen är kvar i stan, för här är allt stängt och tråkigt.
Las Palmas tar igen sig inför nästa vecka.

Här ska vi fortsätta med garderobs-utslängningen i Irmas blivande rum, plocka i ordning på allt kaos här och så MÅSTE jag hinna skriva ner Irmas 14-månaders special idag. Annars så går tiden och jag glömmer allt.

Visst ja, nya patroner skall sättas i skrivaren och den nya musen till den bärbara måste testas. Samt undanplock av färdigvikta kläder, upphängningav nya blöta och påsättning av en maskin smutsiga är också saker på listan.

Så vad gör jag här sittandes vid bloggen ;)

/Y

PS Jag har som hederssak att ALLTID svara på ALLA kommentarer och besöka tillbaka på alla som lämnat ett litet avtryck här. Men jag ligger lite efter just nu. Det betyder INTE att jag inte vill ha kommentarer och besök till min blogg, TVÄRTOM, det blir bara roligare och roligare ju fler vi är. Men jag råkade få en liten hög med obesvarade och obesökta kommentarer. Lugna, jag kommer snart ifatt. Hav tålamod ;) DS

Skrivet den: 2011-10-08 Klockan: 13:34:00

Lördagens stegmusik

God Morgon lördag ;)
Här har dagen börjat perfekt (peppar peppar). Ungarna sov till klockan 8 i morse, Alexander hela natten och Irma med ett eller två uppvak, jag är inte så säker men MYCKET nöjd.Alexanders feber har lugnat ner sig efter gårdagens >>> 39,5 hela dagen och ligger nu "bara" på runt 38.

De sista dagarnas värmebölja >>> har också lugnat ner sig och det är återigen "bara" 24 grader utomhus. Här inne är det fortfarande varmt eftersom stenhus har en tendes att behålla värme, eller kyla för den delen, ett par dygn efteråt. Men det går mot svalare och vi kan återigen andas och sova ;)

Jag fick en morgonpromenad för att köpa färskt bröd och så var det dåliga samvetet stillat.
Det känns som att jag kommit till en ny nivå i min livsstilsförändring. Jag behöver inte ÖVERTALA mig själv om att jag borde gå ut. Jag bara gör det så har jag det gjort.

Jag är FORTFARANDE inget träningsfreak och jag föredrar FORTFARANDE att ligga i soffan och äta praliner. Men jag lider inte lika mycket när jag går ut.
Jag BARA gör det!

Idag lyssnades det på en låt i musikmackapären som jag vill rekommendera. Den får i alla fall mig på gott humör och jag stegar på av bara farten. Den har bra stegtakt och den passar in i min rytm.
Så får jag lite jävlar-anamma-känsla eftersom det är en kamplåt, från VM i fotboll i Sydafrika 2010.
Och lite Lejonkungenkänsla får jag också ;)Nu kör lördagen igång här och vi VET vad vi har att göra denna helgen:
-Sommarstugesakerna >>> ska packas upp. Ja vi har INTE gjorde det ÄN. Det tar tid, saker och ting här hemma ;)
-Börja med Irmas rum >>>. Nej vi har inte gjort det än. Det tar tid, saker och ting här hemma ;)

Men först så satte Älsklingen igång med att schamponera mattan i vardagsrummet. Det stog INTE på listan, men är välbehövligt. När alla (ja inte vi i familjen) går med skor INNOMHUS så blir det lätt lite äckligt på golven. Tänk skor som trampar i hunbajs på gatan och sedan kommer in och trampar på mattan. Så kryper Irma och Alexander omkring på mattan och leker. Blä!
Nej fram med matt-schampot!Javisst ja, jag ska ju skriva om Irma nu 14 månader.

På återskrivande.
/Y

PS Förklaras skall väl till mina kroppsbilder, att vikten som står där är de kilon som finns kvar på övervikten. Alltså de kilon som fattas för att bli verkliga Yohanna. Som igår >>> +8,8 = det fattas 8,8 kilo för att komma till målvikten beach 2012. DS

Skrivet den: 2011-10-08 Klockan: 00:58:03

Fredagsvägning - HALVVÄGS!

Fredagsmorgonen startade med kallabalik på högsta nivå. Vi vaknade av att Guldklimpen stog och klagade inne på sitt rum och vi rusade dit förståss, skräckslagna över vad som kunnat ha hänt under morgonen medans vi sov.
Guldklimpen hade hög feber och det var benen som inte fungerade klagade han på, så det blev att klä på oss och dra iväg till akuten på en gång. >>>

Men någonstans mellan febertagning, påklädning och skräckslagenhet så lyckades jag komma ihåg att hoppa upp på vågen och väga mig.
Ja, ibland gör man dumma saker i pressade situationer, och jag vägde mig ;)

1,2 kilo NER. Jag hann inte reflektera över det just då utan rusade iväg till läkaren. Fast lite skön känsla hade jag i själen om att en sak, i alla fall, hade gått bra denna dag.

Efter läkarbesöket, som gick bra och det var antagligen inget allvarligt utan bara en vanlig hals-influensa, så fick jag komma ut i parken och gå min runda. Älsklingen var hemma under förmiddagen och skulle inte jobba förens till lunch. Så jag passade på att gå en lång sväng eftersom eftermiddagen skulle vara full av ungar, ungar, ungar och så lite fredagsmys som jag hoppades på.

Under fettbrännarturen så hann jag reflektera över faktumet att jag faktiskt gått ner över ett kilo ÄVEN denna veckan >>>, och över hur nöjd jag kände mig för det. Jag ska ärligt erkänna att jag var bra övertygad igår om att jag skulle ha hamnat på en sån där viktplatå och stannat i vikt igen.
Det kändes lite som om jag hade förtjänat att göra det.
Som om detta var lite FÖR bra för att vara sant.

Men varför egentligen. Jag har följt det som jag har bestämt och jag är nöjd med hur det har gått. Så jag vet inte varför jag egentligen kännde att det skulle ha gått dåligt. Jantelagen igen som spökar...

I går så när jag stog och duschade så kom en tanke upp i mitt huvud. En tanke som föddes ur oron över att inte ha gått ner något denna veckan. Mycket på grund av den STORA portionen av svärmors mat till lunchen. >>>
Den, tanken löd att jag kunde ju i alla fall inte ha gått upp mer än vad det vägde som jag hade ätit.
Hänger ni med?

Om nu man har kämpat och ätit bra och motionerat hela veckan. Så om man EN gång slinter och föräter sig på något som stjälper hela balansgången mellan intag och uttag av kalorier. Så kan man ju inte gå upp mer än vad det väger som man har förätit sig på.
Jag menar att även om kroppen suger åt sig allt fett i det som man stoppat i sig så kan ju inte det uppsugna fettet inte vara MER än det som man har stoppat i sig.
Vart skulle det komma ifrån?

Jag läste någonstans från en sån där viktcoach som svarade just på en sån här fråga från en orolig läsare som haft ett snesteg, att det är inte ETT snesteg som gör att man går upp en vecka. Utan det sammantagna under en hel period. Därför så ska man inte ge upp när man har trillat dit en gång, utan fortsätta och istället försöka att gottgöra dit-trillningen med kanske lite extra motion. Eller helt enkelt bara köra på som förut.

Huvudsaken är att det inte blir en vana att trilla runt.

Och just denna veckan så märktes det inte på MIN våg. Men det är MYCKET troligt att  dit-trillandet kommer att bli en vana om vi fortsätter att gå på fredagslunch hos svärmor. Något som vi INTE kan sluta med utan att riskera familjefriden här.

Så jag kör på och konstaterar att det fungerar ganska bra just nu med rutiner och vanor. En livs-stils-förändring går stadigt framåt och nu kan jag skryta med HALVVÄGS!

- 25 september +11 kg
- 17 september 11,5 kg
- 20 augusti +14 kg
- 6 augusti +15 kg
- 10 juli +16 kg, 30 maj +14 kg, 8 maj 16 kg

/Y


Skrivet den: 2011-10-07 Klockan: 11:50:15

Fredag UTAN rutiner

God Morgon fredag!
Här har vi en dag helt utan rutiner, JAG som gillar rutiner så mycket >>>. Allt är upp och ner och det är bara att försöka att göra det bästa av det ;)

För det första så är Älsklingen hemma och har sovmorgon. Det har typ ALDRIG hänt under mina 8 år här. De har fått ledigt nu på morgonen för att sedan bli inkallade till möte från och med lunch ända ut på kvällen. VÅR fredags-mys-kväll. Fast med tanke på hur bra som vi brukar lyckas med den så kanske det inte gör så mycket ;) >>>

Fast det är ju rent skrattretande att de på Älsklingens jobb ska kallas in till stormöte på en FREDAGSkväll för att snacka team-work eftere att de först tvingar dem att jobba mer än vad som står i kontraktet >>> och sedan INTE betalar ut lönen i tid >>>.
Kanske vore en GOD idé att lösa de "små" problemen först :S

Sen så fick Alexander feber i går kväll när vi kommit hem från lunchen hos svärmor. >>>
Förklaras måste nog att fisken som vi ÅT inte var huvudet som jag tog kort på ;) Det låg ute i köket, huvudet, och väntade på att bli buljong. Men jag var tvungen att fota det för det såg så piraya-aktigt ut ;)

Alexander hade 38 grader och lite till på kvällen och jag bestämde mig för att ge paracetamol. Har som regel att är det under 38 så låter jag kroppen försöka sköta om sjukan på sitt eget sätt. Men blir det över 38 så ger jag medicin, speciellt om det är kväller och dags att sova.
För husfridens skull ;)

Så han fick medicin, men när jag var uppe och kände på honom igen vid 3-snåret så var han glödhet och sov oroligt. Så då stoppade jag in en dos till i rumpan. Vad bra sånna piller är, så slipper man väcka dem och trassla med sked och flytande som bara spills eller spys upp.

Sen sov vi ALLA till klockan 8 på morgonen. Jag stängde av väckarklockan eftersom Alexander haft feber och alltså INTE borde gå till skolan.
Men klockan åtta, DÅ vaknade vi av att Alexande stog och gnydde på sitt rum. Så vi rusade ju upp skräckslagna naturligtvis. Och hittar honom hängandes på sängkanten, glödhet och klagandes på att benen inte fungerar.

Så det blev att klä på oss, i med en dos medicin, denna gång Ibuprofen eftersom Paracetamolen inte haft någon effekt och så i med ungen i barnvangnen och springa upp till vårdcentralen för en akuttid.

Det var ingen fara. Febern gick ner och Guldklimpen piggnade till av Ibuprofenen. Men jag blev ju JÄTTEorolig på grund av operationen >>> för inte ens två veckor sedan. Jag tänkte att nu har han fått den där sjukhusbacillen och är jättesjuk.

Min far fick den för ett par år sedan när han opererades och var på väg att stryka med. Sjukhusvistelse och JÄTTEstark antibiotika satte stopp för det. Men det är INGA saker att leka med.

Läkaren tog ett halsprov på Alexander, tittade i öron och hals, och konstaterade att det INTE var några bakterier som spökade. Troligtvis ett halsvirus och vi blev hemskickade med kureringen febernedsättande i nödvändiga fall.
Vi får hoppas att det är så nu.
Alexander är mycket piggare nu i alla fall.

Men dagen har börjat kaotiskt och fortsätter utan vanliga rutiner.
Pappa är hemma i ett par timmar till.
Alexander är hemma från skolan.
Yohanna har INTE hunnit ut på morgonprommenix, men planerar att ta sig en sväng, själv, nu när pappa är hemma. Frukosten ska bara få hinna lugna ner sig lite.
Irma sov förhållandevis länge idag, så vi får se när hon vill sova förmiddag.
Hon fyller i alla fall 14 månader idag och det måste jag ju göra en special om.
Pappa ska vara borta HELA eftermiddagen och kvällen så underhållning för övriga familjen måste lösas.
OCH jag har tid hos hårfrillan klockan tre. Svärmor har lovat passa barn i en timme som bara ska bli min :)
Och så har det ju varit fredagsvägning, det måste jag ju berätta om.

Vi kör på här så får vi se hur det slutar.
Man har lixom aldrig tråkigt hemma hos oss...

/Y

Skrivet den: 2011-10-07 Klockan: 00:16:49

Lunch hos svärmor

Vanligtvis så brukar vi ju äta fredagslunch hos svärföräldrarna varje vecka. Men under sommaren så har den traditionen kommit lite ur form på grund av att vi åkt till sommarstugan varje helg med dem istället. Men nu idag så togs den då upp igen, eftersom sommarstugan är i ordningställd och undanplockad för turisternas ankomst.
Den togs upp igen, fredags-lunch-traditionen, fast just denna veckan blev den på en torsdag.Familjerna här i Spanien är väldigt sammansvettsade, ja VÄLDIGT mycket mer än vad jag är van vid hemmifrån Sverige. Älsklingen tex bodde fortfarande hemma vid 32 års ålder, när jag träffade honom. Och det är fullt normalt här. Hans mamma hade ingen som helst lust att han skulle flytta hemmifrån ;)

Jag vet MÅNGA kompisar här som fortfande, fastän de nu flyttat hemmifrån och skaffat sig familj, åker hem till mamma och äter, flera gånger i veckan. Ja till och med varenda dag faktiskt.
Och det är INGET konstigt i det, tycker man här.

Den spanska señoran, huvudmamman, svärmodern är chefen här och styr och ställer över alla. Hon är med överallt och är den som för familjen (skocken med får) frammåt.

Många tjejer här flyttar hem till mamma när de får sitt första barn och stannar där under den första månaden. För att få hjälp och stöd.
Gubben?
Vad gör han?
Festar runt med kompisarna?
Nej ärligt, jag vet inte. Jobbar väl.

En sak som barnmorskan sa till oss på föräldrautbildningen, och som har svettsat sig fast hos mig var att lyssna inte på mammor och svärmödrar när ni får barn. De må ha mycket erfarenhet men de fick barn för 30 år sedan och mycket har hänt sedan dess. Om det är något som ni undrar över så kom till mig och fråga, eller leta på internet eller leta någon annanstans. Men försök att leta på information istället för att bli kvar i gamla traditioner.

Det lät lite hemskt tyckte jag.
Men detta var i samband med att vi talade om amning vs. flaskmatning. Det har man haft mycket problem med här. Att många mammor ger flaska utan att ens försöka med bröstet först. För så gjorde deras mamma. Och eftersom Señoran tvivlar på bröstets funktion så har utvecklingen inte gått frammåt på den fronten. Det är ju hon som bestämmer.

Hur som helst. Detta skulle vi inte tala om idag utan det var ju lunchen hos svärmor. Som föresten, nu efter flytten bor granne med mig....(svärmor alltså och inte såsen)
....på gott och ont ;)

Idag var det på gott. VÄLDIGT gott. Friterad fisk med grön mojosås. Men jag får lite piraya-känsla när jag ser fisken ha ha ;)Nu en god natt och i morgon är det FREDAG!

/Y

Skrivet den: 2011-10-06 Klockan: 13:19:14

Önskelista från Sverige

Nu fattas det bara 22 dagar innan mina föräldrar ÄNTLIGEN kommer från Sverige för att hälsa på oss. Sist de var här var till Irmas dop >>> och det var i januari.
En av de svåraste sakerna med att bo här, i främmande land, är att man kommer så långt bort ifrån sin familj. Att kila över på en fika är bara inte att tänka på.

Jag har bott långt bort från min familj innan, i Göteborg i ungdomens år ;) Och visst det var 30 mil bort. Men om det var något som verkligen brådskade så var det bara tre timmar i bil så var jag hemma.
Jo fast det var ju INNAN motorvägen mellan Göteborg och Örebro fick upp alla sina farkameror och man fick ligga på bra på gaspedalen. Idag kanske det tar lite längre tid, om man ska ha kvar körkortet ;)

Men ÄNDÅ. Ville man så kunde man köra hem över en dag. Nu funkar inte det >>> och det känns väldigt sorjligt och ibland väldigt oroligt. >>>
 För en av sakerna som jag gillar med att själv bli förälder är att man får ett helt nytt förhållningssätt till sina egna föräldrar. Man kan tala om saker, föstå saker och inse att saker och ting INTE var så som man uppfattade dem när man var liten.
Nu står man själv liksom på andra sidan staketet.
Det är nyttigt på något sätt. >>>

Självklart nu när de kommer så har jag en önskelista lång som en natt med magsjuka. Finns det något längre? ;)
Och mina snälla föräldrar har köpt ill 10 kilos extra vikt till bagaget, PER PERSON. Det gör att de får ha med sig 60 KILO hit och hem.
Kalas va?!

Först ut och VIKTIGAST är JULSKINKAN och jag hoppas verkligen att matvaruafförerna börjar att sälja den innan de åker. Slutet på oktober är väl inte för tidigt för sånt. Ja menar jag har ju sett att årets glögg redan kommit.

Visst kan vi köpa skinka här, antingen på IKEA eller hos min lokale Felix-distributör. Men en juskinka på 3,5 kilo kostar då runt 500 spänn och det tycker jag är FÖR mycket.

Nästa sak som jag önskat mig är helt ur själviskt perspektiv. Jag såg dessa inne hos en tjej här i bloggvärlden och förälskade mig. Sådana ville jag OCKSÅ ha ;)
 Det är en Duffy-känga som man kan köpa hos Ellos och min mor var snäll och beställde dem åt mig. De hade visst redan kommit. Men min mor var tveksam till huruvida det inte skulle bli för varmt med dessa på Gran Canaria. De var visst fodrade.
Men vad göro väl lite fotsvett om man bara får vara fin. Hoppas nu att de är bekväma också.
Så det vanliga gröt och välling. När Alexander var liten så skickade min mor alltid gröter och vällingar på posten och hade alltid med sig en massa paket när de kom.
Varför?
Jo för de som finns i Sverige verkar mer "hälsosamma" och smakar mer "riktigt". Här så luktar gröten och vällingen sockerkaka när jag gör i ordning dem, fast det står att de är sockerfria på paketet. De måste då ha proppat dem fulla med sötningsmedel för de är så söta att man nästan får kväljningar.

Fast nu till Irma så har jag väl börjat att inse att detta med att skicka gröt och välling över halva jordklotet fungerar inte, det blir alldeles för dyrt. Så stackars Irma har fått dricka sockerkaksvälling och äta sockerkaksgröt och blir väl helt sockerberoende i framtiden.

Fast jag har sagt till mamma att OM det finns en liten lucka i resväskan så kan hon GÄRNA få ta med välling. Svensk mat vet vi ju redan hur det gick med. >>>

Så har jag önskat mig vanliga nappar och sugnappar till vällingflaskorna. Jag vet inte vaför men jag hittar inga bra här nere som fungerar som jag vill. Jag kanske bara helt enkelt har snöat in på svenska produkter. Eller också så är de helt enkelt bättre ;)

Jag har funderat mycket på det där, svenska produkter. Jag trodde helt klart först att jag bara var hemmakär och ville ha det som kändes vant och tryggt från Sverige. Men efter att ha talat om detta med Älaklingen så kan jag meddela att hans åsikt och ömdöme om svenska barn-produkter är att de ÄR mer genomtänkta, det finns större utbud och de känns mer pålitliga när man ser hur många tester och undersökningar som görs runt-i-kring dem.
Sånt ser man inte röken av här och det saknar jag.

Men mer om det i ett eget inlägg. För nu måste jag meddela att Mamma Yohanna är trött idag, efter MÅNGA vaknätter med Irmas förmodade tand-växt-värk. Och ska faktiskt gå och lägga sig en stund nu innan det är dags att gå till skolan och hämta hem Guldklimpen. För att sedan äta lunch hos svärisarna som kommit hem med all packning från sommarstugan. >>>

/Y

PS Glömde ju att jag hade önskat mig one-piecen från Kapahl. Men den var slut i Irmas storlek så det blir det INGET av med :( DS

Skrivet den: 2011-10-05 Klockan: 23:50:14

Sammanställning av Real Life - Kylskåpet

Oj vad kul.
En massa normala kylskåp att titta på här och inte en endaste oxfilé i sikte.Veckans Real Life-utmaning resulterade i hela 8 stycken kylskåp att titta in i och FÖRFÄRAS över hur otroligt vanligt allt ser ut. Och hur vi har väldigt liknande saker däri.

Många  ville berätta om sina kylskåp och många tyckte att det var pinsamt att visa en bild på ett gapande tomt skåp i stort behov av påfyllnad och det gör INGENTING. Tanken var att visa upp det som det var just nu och just då. För alla vet vi väl att kylskåp blir tomma och måste fyllas pås ibland ;)

Det roliga var att se vad det fanns däri som var helt oumbärligt för er och det tackar jag så mycket för att ni ställt upp på.

-Linda var på hugget redan INNAN jag hunnit att lägga ut utmaningen och skickade länken till sin bild TIDIGT på morgonen. Men det var ju bra gjort, då blev hon ju medveten om att det behövdes mer mjölk. Bra med bild som påminnare.
Och är det inte en flaska thai sweet chili som jag ser där i dörren. Den kan man inte vara utan.

-MormorMu visar upp sitt och beklagar sig över att hon har för NÄRA till affären, därför är det inte så välfyllt som det ska vara. Jo man kan ha för nära enligt henne. Dels så behöver man inte göra storköp utan mer drop-in när man behöver något. Och så lockas man av fynd-priser och sötsugsbegär när man bara kan kila förbi.
Helt normalt däri tycker jag. Dock ser jag INGEN thai sweet chili ;)

-Madredetres har ett sånt där STORT kylskåp som jag bara drömmer om. Ett skåp för kylen och ett skåp för frysen. Sånt kör man inte med här i Spanien, även om man är en stor familj. ÄNDÅ tycker Madredetres att det inte känns som att det finns något hemma. Jag tycker det ser helt normalt OCH välfyllt ut. Speciellt den understa hyllan som är full med öl. Medelhavsinspirerad kyl tycker jag.
Dock der jag INGEN thai sweet chili, om det inte är någon av de små flaskorna som står med etiketten innåt ;)

-Jenny har mest vegitariskt i kylen eftersom de försöker äta just det. Och här ser man lite konstiga flaskor och burkar, kan vara för att hon bor i UK. De har sånna där plastflaskor med mjölk bl.a. som man bara ser på TV. Exotiskt.
Kan det vara en thai sweet chili som jag ser skymta i dörren bakom en soyaflaska? Den med blå kort?

-Anna bjuder på en före och efter storhandlingsbild. Man ser ju att det var dags och det blev en stor skillnad. Men vad ser jag? Ligger det skumpa på kylning? Och en till i dörren? Bra! Man ska njuta av livet.
Men ingen thai sweet chili. Dock den traditionella soyasåsen ;)

-Annelie visar upp ett VÄLFYLLT kylskåp med många byttor och flaskor. Helt otroligt normalt. Tror minsann att min mor har likadana tupperwarelådor att ha pålägg i ;)
Och nu ser jag säkert en flaska thai där bredvid HP-såsen ;)

-Donken visar upp sitt kylskåp och inser med fasa när hon lägger ut bilden att katten varit där och spillt. Smart katt ;) Dessutom ser hon något som liknar en råtta uppe i högra hörnet så där har vi ju svaret på varför katten varit där och spillt. Dock var det bara gubbens snus när hon tittade efter.
Helt normalt. Fläckar även hemma hos mig som INTE har katt. Därför tog jag kortet så långt ifrån. Dock inget snus i min kyl ;)
Är det inte en thai sås där över den nu så vanligt förekommanse soyasåsen?

-Mita visar upp en kylskåp i stort behov av påfyllning, enligt henne själv. Jag undrar vart allt detta som ska fyllas på ska ta vägen för här ser det minsann inte så tomt ut. Och en rasande ordning på burkarna har hon. Fint.
Och så för att avsluta denna kik så kan vi konstatera att här finns det minsann en thai sweet chili också.
Det ÄR en magisk sås ;)

Tack så jättemycket för att ni lät oss kika in hos er, det ska ni ha heder för.
För kom ihåg, det är detta som är normalt, välfyllt eller ej. Oxfileér, skumpa och kaviar hör bara hemma hos svenska hollywoodfruar och även om vi skulle VILJA vara det så har jag inte sett till nån av oss i det programmet ;)
Skönt!

Håll utkik nästa vecka igen så kör vi från ett annat hörn i livet. Jag lägger som vanligt ut en liten ledtråd på måndag kväll.

Nu en god natt och välkommen TORSDAG.

/Y

Skrivet den: 2011-10-05 Klockan: 12:47:11

Aldrig mer...

För ett tag sedan så ringde en väninna till mig och sa:
-En tjej som min mamma känner ska ha barn och de är lite oroliga för hur de ska kunna köpa allt till den lille.
De har det lite svårt ekonomiskt just nu.
Jag tänkte på dig, eftersom du sagt att du inte ska ha fler barn, att du kanske skulle vilja skänka dina barnkläder till henne.

Inget fel med det.
Jättebra tänkt.
Att allt som bara ligger och skräpar här hemma skulle kunna komma till användning.
Tilläggas ska väl att min väninna själv går och väntar på att kunna skaffa sig sitt andra barn. Hon har förhoppningar om att snart kunna få användning av sina barnkläder. Annars så är jag säker på att hon hade skänkt sina.

Men jag blev helt ställd.
Visst har jag sagt att fler barn blir det inte här hemma. Jag har nog med de vildbasar som jag har. De håller mig sysselsatt och MER därtill.
Dessutom var den sista graviditeten hemsk hela vägen igenom >>> och den sista förlossningen >>>, >>> skrämde slag på mig.

Nej deta gör jag inte om.

(Hela förlossningsberättelsen finns på hemsidan
www.yohanna.se, som är lagt på is just nu, men till vänster under Irma eller till höger under förlossning, kan man läsa hela den långa historien.)

Jag fyller snart 40 och känner att MITT liv måste komma tillbaka nu. >>>
Jag känner att detta med ungarna tar så mycket tid att det blir liksom ingen Yohanna kvar. >>>
Nu är det dags att ungarna växer upp och "livet" får börja.


MEN så tänker jag ALDRIG MER?
Ska jag aldrig mer få uppleva känslan av att se två streck på stickan, känna hur det växer någonting inne i mig, känna lyckan över att lära känna en helt ny nyfödd, snosa bebis och gosa med ett litet knytte?
Aldrig mer?

Just detta ALDRIG kan sätta griller i huvudet på en. Precis som när man bantar och tänker: Jag får ALDRIG mer äta choklad. Man blir ju störtsugen på en gång och måste ta sig en bit ;)

Och just när man mammabloggar och läser andra mammabloggar, så kommer det upp en massa tjejer som är gravida eller har små bebisar och de berättar hur UNDERBART det är.
Det är klart att man blir sugen.
Det är klart att tanken smyger sig in att:
-Vi kanske skulle ändå....
Älsklingen suckar och tittar på mig.
-Kommer du ihåg Yohanna? Kommer du ihåg?

Så behövs det bara att Irma har en sån där inte-kan-somna-om-natt >>> eller vad man ska skylla på. Att Alexander får ett av sina raseriutbrott >>> eller jag tittar i min garderob fylld av fina kläder, fina men för SMÅ. >>>
Så tänker jag att jag har gjort mitt.
Jag är nöjd med min familj som den är nu.
Vi har det bra som vi har det och kommer få det skitkul i framtiden när allt detta med bebis, tänder, 4-årstrots och raseriutbrott lagt sig.

Jag ska nog sälja av allt skräp som står och dammar igen.

Men man vet ju aldrig. De kanske uppfinner nån mojäng i framtiden, som garanterar att bebisen sover HELA nätter och ALDRIG blir arg.

Man vet aldrig . . .

/Y

Skrivet den: 2011-10-04 Klockan: 12:05:16

Real Life - Kylskåpet

Här är det supervarmt just nu. Termometern visar på 30 grader, både innomhus och utomhus.
Idag och igår har det varit ovanligt hett för att vara oktober. Juli och augusti, semestermånaderna var det molnigt och nästan regn varenda dag. Nu när skolorna börjat så kommer sommaren minsann.
Det är ju så man får spader.

När det nu är så varmt HÄR, finns det något mer passande än att titta på något avkylande som kylskåp då?
Nävisst.
Därför kör vi veckans Real Life från just denna del av livet.

Nu var ju vi iväg och veckohandlade igår för att förra veckans veckohandling uteblev på grund av Älsklingens oerhört generöse chef (nej jag tröttnar ALDRIG på att kasta skit på honom). >>>

Så ni kanske tycker att det är fusk att jag just väljer den delen som just är till sin fördel idag. Men det är inte det som är det viktiga i denna "lek" eller vad vi nu ska kalla det. Det viktiga är INTE att visa upp ett fullt kylskåp, ett välordnat linneskåp eller en superdesignad frukost. Nej det viktiga är just att visa upp det PRECIS som det är just då.
Helt normalt.

Här är mitt i morseDet finns inte bara oxfilé och champagne i mitt kylskåp. Ska jag vara helt ärlig så finns det faktiskt INGEN oxfilé och INGEN skumpa alls i mitt kyskåp.
Sorry men det är ekonomin som styr i detta hem ;)

Vi veckohandlar normalt sett på torsdagar, men igår när vi var iväg så fick det komma med hem två frysta fläskfileér och jag ser minsann två vinflaskor där till vänster. Det är det närmsta oxfilé och skumpa som vi kommer i detta hus.

Annars så är det mycket yoghurtar, mjölk och småjoser som Alexander får med till skolan för att äta till förmiddagsmellisen.

För att detta inte bara ska bli ett uppvisande av våra kylskåp, tänkte jag att ni skulle välja ut två saker däri som inte får fattas. En nyttig och en mindre nyttigt.
Vad som är nyttigt eller ej är upp till kylskåpsägaren att bestämma.

Hemma hos mig är den nyttiga saken som INTE får fattas morötter. De, tillsammans med äpplen, är mina bästa vänner i dessa Beach 2012-tider. Jag äter äpplen till mellanmål och morötter medans jag lagar mat. Tillsammans med en massa vatten så gör de att jag inte behöver sätta mig vrålhungrig till bords utan de hjälper mig att hålla blodsockernivån på plats.

Den lite mindre nyttiga produkten som jag inte kan vara utan är Thai sweet chili sauce. Jag bara ÄLSKAR thaimat och denna såsen gör på ett enkelt sätt att maten vipps smakar lite exotiskt. Man kan lätt "trolla" bort en lite mindre lyckad smak med en skvätt av detta. Trolleri trollera.

Nu är det er tur.
Hur har ni det?

Knäpp kort, berätta och lämna en kommentar här ner i detta inlägg så gör jag en sammanställning i morgon eftermiddag. Eller ska vi säja i morgon kväll, när ungarna lagt sig. Jag brukar ju inte lyckas få till det innan dess.

För de nya läsarna som inte hunnit att sätta sig in i detta med Real Life så kan man läsa om starten här >>>. När jag blev så trött på alla superstylade bilder från prefekta hem.
Livet är INTE så!

Sedan dess har vi kört:
Förra veckan körde vi linneskåpet >>> med sammanställning >>>.
Frukostar >>> med sammanställning >>>.
Återvinning >>>
Vårfönster >>> med sammanställning >>>
Helgprojekt >>>
Sängen >>>
Medicinskåpet >>>
Köket >>>
Kaos >>> med sammanställningen >>>

Jag väntar med spänning på era bilder.

/Y

Skrivet den: 2011-10-03 Klockan: 23:31:25

Varför?

Nej det blir tyvär inget mer i dag härifrån.
Jag slänger in handuken nu och går och lägger mig.
Irma hade en tuff natt igår och denna har INTE börjat bättre...

Tröttheten som man får på grund av sömbrist är en konstig sådan. Den tar bort all motivation och glädje i livet. Helt plötsligt står man där och frågar sig VARFÖR.

Ingenting verkar plötsligt ha någon mening och jag blir deppig och ledsen. Så därför går jag och lägger mig nu. Jag kan för allt i världen inte komma på något skoj att skriva och så vill jag inte vara.

Jag hoppas att en god natts sömn väntar mig och att allt är som vanligt i morgon. Då kör vi Real Life från kylskåpet.

Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2011-10-03 Klockan: 11:59:13

Välkommen oktober

Ja så var det måndag.
Ny vecka.
Ny månad och idag (eller snarare denna veckan) vet vi definitivt vad vi ska pyssla med.
Packa upp!

Man tror att man bara har ett par prylar men när man väl packar ihop dem så blir det påse efter påse fulla med bikinisar, strandleksaker, blöjor, sängkläder, ritsaker osv.
Skräprummet blev helt fullt med påsar fulla med sommarstugesaker som vi hämtade hem från bungalowen igår. >>>

Så nu är det bara att packa upp dem och lägga dem på sina platser. Något som kan ta sin lilla tid om jag känner oss rätt.

Alexander fick leka av sig med sin "sommarstugekompis" för sista gången och det kändes verkligen sorjligt att säja adjö till alla.
Denna sommaren gick verkligen fort har jag en känsla av.

Nu väntar renovering av Irmas blivande rum och sedan börjar julklappsrushen.

Kör jag en Måndagslista?
Denna veckan och måndag är jag lycklig för att:
-vi trots alla hinder kom iväg på mor- och son-date i lördags. >>>
-att vi nu ska sätta igång med Irmas nya rum och kanske få lite ordning och reda på torpet.
-att det verkar som att det kommit en massa nya läsare till bloggen, alltid kul att någon läser det man skriver.
-vi väntar på att mormor och morfar ska komma och hälsa på från Sverige.
-att Alexanders feber verkade vara ett helgfenomen och ingen komplikation efter operationen, peppar peppar. >>>
-jag har hittat en chokladask i mina gömmor som jag funderar på att tävla ut här på bloggen (bättre att andra njuter av den än att jag ska få dåligt samvete), men hur?
-veckans real life kommer att vara från kylskåpet och jag hoppas på många modiga medverkande.

Nu ska jag STRAXT köra igång här med de överfulla påsarna. Men först lite blogglektyr.

Skollämning, tvättvik, morgonpromenix, frukost, dusch, läggning av bebis och nu blogginlägg med måndagslista - CHECK!

/Y

Skrivet den: 2011-10-03 Klockan: 00:26:03

Mor- & son-date

Det blev ett kreditkort som fick sätta livet till, men på bio SKULLE vi.
Jag HATAR att vara så "fattig" att man är dödligt beroende av att jobbet sätter in pengar på kontot i tid.
HATAR att kontot visar på 0 vart eviga månadsslut.
HATAR pengar, eller snarare bristen på dem.
Sen får man säja vad man vill, som att pengar köper inte lycka. Kanske sant MEN bristen på dem skapar i alla fall O-LYCKA.

Kanske dags att skaffa sig ett jobb Yohanna?

I alla fall.
På bio skulle vi och gick vi, jag och Guldklimpen. Vi tog bussen på blanka förmiddagen i stekhet sol och det kändes verkligen konstigt att gå in och sätta sig i biomörkret mitt på dagen. Jag har bara varit på bio på kvällarna.Alldeles själva var vi i HELA salongen. Innan filmen började så tog vi en kik in i salongen som visade smurfarna och där var det heltomt OCKSÅ.
Det är väl konstigt att det går runt att ha toma salonger på biograferna?
Varför sänker man inte priserna så att laddahemmare på internet (som jag) kommer ut ur sina hålor och går på bio?

Men som dagens biopriser är just nu så tycker jag att de får skylla sig själva, och då är inte Spanien dyrt att gå på bio i. 8,50 euro betalade jag och Alexander per biljett.
Lördag förmiddag är nämligen billig dag och vuxna betalar samma som barnen.
Då var filmen i 3D och ingick glasögon som man fick ta hem.Jag hade väskan fylld med godsaker hemifrån tack vare Älsklingens givmilde chef >>> (nej jag tröttnar ALDRIG på att ösa skit över den slusken). Men dricka hade vi ingen så jag hade rånat spargrisen på ett par pengar så vi skulle åtmindstånde kunna köpa en dricka.

!!!!4!!!!! euro kostade en dricka i poppcornsdisken utanför bion. Killen i disken fattade ju hur tokigt det var och skrattade lite generat. Vi gick till ett annat ställe och köpte en mycket billigare dricka som vi smugglade in på bion tillsammans med alla andra godsaker i min väska. TROTS skrämmande skyltar utanför som sa att det var strängeligen förbjudet att ta med annan förtäring än den som såldes på stället.
De får SKYLLA sig själva.Vi kom lite tidigt till filmen så Alexander hann att äta upp större delen av godsakerna INNAN filmen började. Och det var väl tur för när väl filmen började så hade i alla fall inte han någon tid över att plocka med godis. Hela uppmärksamheten gick åt till att se på film.

Och den VAR bra.
Trots all dålig kritik som jag läst om den. Jag blev väldigt överaskad. Så var det ju min första 3D-film på bio också.
Men den VAR bra.
Rekommenderar!Så gick vi vidare till MacceD, det är ju oundviktigt på en mamma-son-date.Och så en sväng till spelhörnan där vi körde rally med Super-Mario. Men 70-singen vad det är svårt att förstå hur det fungerar med alla knappar och spakar. För en som ALDRIG spelat TV-spel så är det rena grekiskan. Kanske måste vi köpa ett nu, för man kan ju inte ligga efter i utvecklingen.
Vi får se vad jultomten kommer med i år ;)I spelhörnan hittade pappa och Irma oss och så åkte vi hem för att kurera febern som kommit tillbaka och förbereda oss inför kvällens spektakel. >>>

Det var vår date det.
Slutet gott, allting gott. Utom för kreditkortet då ;)

/Y

Skrivet den: 2011-10-02 Klockan: 14:03:51

Återkommer...

Vi drar iväg till sommarstugan och plockar ihop våra saker inför turisternas ankomst. >>>

Söndagsmiddag med svärisarna passas pås att ätas också eftersom utenbliven lön satt stopp för välbehövlig veckohandling i familjen. >>>

Återkommer!

/Y

Skrivet den: 2011-10-01 Klockan: 19:53:00

STÄNGT!...el. LIVE från romantisk middag

Om allt går som det ska...

...så har vi romantisk middag på skumpa och cornflakes, tack vare Älsklingen utomordentligt omtänksamme chef. >>>

Förhoppningsvist har jag kunnat trolla med knäna och fått fram något LITE mer exotiskt än cornflakes.
Vi får se.

God afton!

/Y

Uppdatering
20:00 Ungarna i säng och sover.

20:30 Skumpan öppnas och ljusen tas fram.20:30 Beslut om att inte tända ljus pga av termometer som visar på 25 grader.

21:10 Första glaset skumpa uppdrucket och en första tripp längs memory lane med foton från Facebook.

21:11 Matlagningen inställd p.g.a. försvunnen hunger p.g.a. skumpa i magen.

21:22 Första toabesöket avklarat.

Här var det inte mycket STÄNGT kan man tycka, så vi ändrar det till LIVE från romantisk middag på Gran Canaria.

22:00 Vi förlorar oss i gamla foton och lägger ut dem på FB.

22:23 Andra toa besöket avklarat, två foton publicerat på FB och vi har kommit in på ämnet "dina föräldrar vs. mina föräldrar". Ett känsligt ämne som kräver ett eget inlägg.

22:43-23:03 Irma vaknar första gången, tre gånger vatten och somnar förhoppningsvist om, tredje kisspausen.

23:10 Irma vill INTE somna om, Aleander vaknar och vill ha vatte, Älsklingen tappar sugen på att fortsätta.

23:40 Yohanna får gå till bilen och hämta nya cigg, internet lägger av, skumpan slut och vinet påbörjas. Middagen definitivt avpolleterad och chipspåsarna börjas att öppnas.

00:15 Vi förlorar oss i gamla foton som datorn efter mycket om och men lyckas kopiera till den nya hårddisken. Hur många fotom har mar egentligen från "gamla tider"?

00:30 Vi får en kaos med alla foton från det förflutna. När börjades egentligen digitalkameran att användas? Digital foton och pappersfoton börjar att blandas så det uppstår kaos.

00:36 Vi förlorar oss i minnernas arkiv och måste plocka fram pappersalbumen. Digitalkameran hade forfarande inte upptäckts.01:12 Tröttheten och medvenheten om nästa dag börjar att göra sig påminnd.

01:31 Tröttheten tog överhanden över trötta småbarnsföräldrar och vi gick och lade oss.

GOD NATT!

/Y

Skrivet den: 2011-10-01 Klockan: 11:47:30

Bio eller INTE bio?

Lördag.
Oktober.
Ny månad, nya pengar, nya möjligheter.
PANG!
Tror inte det.

Det började med att Alexander kom in till oss klockan 07 och klagade på ont i halsen och ett öra. Han hade feber. Nu blev jag orolig på grund av operationen >>> och allt.
Kan man verkligen bli sjuk när man äter antibiotika?

Men han hade bara lite feber och pratade så uppspelt om att vi skulle gå på bio, så han verkade inte SÅ sjuk.
Jag beslutade att ge lite febernedsättande och köra på med planerna. Det är ju inte som att vi ska göra något ansträngande. Bara sitta still och se på film.
PANG!
Tror inte det.

När jag gick in på banken på internet för att köpa biljetterna så hade lönen inte kommit in fastän det är den 1:a idag.
Det är SÅ dålig stil av företaget. >>>
Här jobbar och sliter Älsklingen, många fler timmar än vad som står i kontraktet, är aldrig sjuk, glömmer bort att ta ut sin lediga dag (ibland) och kommer ALDRIG försent till jobbet. Det minsta man kunde begära är ju att de batelar ut lönen i tid.
Nu stog kontot på 0.

Hur gör vi nu då?
Alexander är så uppspelt över att vi ÄNTLIGEN ska gå på bio.
Jag blev så skitförbannad och Älsklingen också naturligtvis. Det tråkiga är att vi blev nästan osams och förstörde VÅR lördagsmorgon tillsammans.

När jag gick morgonsvängen, dags att passa på för ikväll skulle det ju göras romantisk middag, så då ska det inte ut och gås. Det har jag bestämt.
När jag var ute och gick så gick det som en dans. Jag var så rasande att jag nästan inte märkte hur fötterna trummade mot marken.

Jag fantiserade om att ringa Älsklingens chef och bara beordra honom att fixa det. Skicka pengar i en taxi.

Jag fantiserade om att skriva en arg insändare till tidningen om skitchefers sätt att behandla sin anställda.

Jag fantiserade om att komma till mötet de ska ha på FREDAG, UTANFÖR arbetstid och tala om TEAMWORK, ja det är sant. Älsklingen är beordard till möte utöver sin arbetstid på en fredag för att snacka om teamwork och hur vi jobbar bättre ihop.
Det är ju så man kan börja gråta.
Mina fantasier gick mot att komma dit på mötet och skälla ut chefen efter noter.
Hur kan man bara vara så in i norden korkad.
Ja arbetarna får VERKLIGEN lust att göra sitt bästa för företaget.

Nu förstår ni varför saker och ting fungerar så bra i Spanien ;) Folk har verkligen lust att jobba här.
Under min tid här har jag inte träffat EN ENDASTE människa som är nöjd med sitt jobb.

Nu får vi sätta oss ner och fundera på hur vi ska lösa detta.
Vilket kreditkort ska vi maxa idag?

/Yohanna som hatar att vara "fattig" :(

Skrivet den: 2011-10-01 Klockan: 00:36:47

Lekparks-fredags-mys

Idag sprang jag på en gammal bekant, eller kan man kalla de gamla när man bara har bott på ett ställe 8 år och inte känner dem sedan man flyttade dit utan mycket senare?

Hur som helst en tjej som jag inte sett på länge, sedan vi bägge blev två-barns-mammor. Hon sa att de var ett gäng mammor som skulle träffas i lekparken nu på eftermiddagen och eftersom VI inte skulle åka till sommarstugan så åkte vi dit och hängde lite med andra mammor och barn.

Lekparks-fredags-mysVagnar, väskor och ungar, huller om buller. Fem mammor, tre vagnar och nio barn. Det är inte illa pinkat för en spontanträff på fredagen.

Men alla hade kul och ingen blev osams. Inte ens Alexander när det var dags att åka hem. För han förstod ju att man måste åka hem och vila om man ska orka upp och gå på bio på lördagen.

Jag har ÄNTLIGEN hittat en biograf som visar Cars II, den som Alexander helst av ALLT vill se. Så då åker vi dit i morgon, bara han och jag.
Mamma-son mys.

Och nu slut på fredagsmyset från oss.

God natt!

/YRSS 2.0