Skrivet den: 2013-02-28 Klockan: 23:06:14

Här är lördagens födelsedagskalas

....som var ett 2-årskalas och som hölls ute i det fria en bit utanför Las Palmas på ett sånt där "mellanmåls-ställe" som det heter på spanska. På svenska skulle man nog säja friluftsområde.
 
Och här sa det typ PLING i datorn och så var ALLT som jag skrivit försvunnet. Naturligtvis hade jag inte sparat, det har jag aldrig när det säjer PLING. Däremot har det aldrig sagt PLING när jag väl HAR sparat.
Sådant hände aldrig när man skrev på skrivmaskin ;)
Och då blev jag så skitsur, för jag hade ju skrivit en massa roligt, det har jag alltid när det säjer PLING, faktum är att aldrig skriver jag så roligt som när det just säjer PLING.
Det blir aldrig lika bra igen, där efter...
Och sen har jag varit skitsur hela dagen för detta och inte alls haft någon lust att försöka återskapa det jag hade skrivit. För som sagt det blir aldrig lika bra igen.
 
 
 
 
Som sagt, jag hade ju fått på mig fest-outfitten >>>, men när vi steg ur bilen på parkeringen möttes vi av så kalla vindar och så gråmulet väder att vi BUMS fick sätta på oss alla reserv-värme-kläder som vi haft med oss I FALL ATT det skulle bli lite kyligt. Det var ju varmt och soligt i Las Palmas när vi åkte där-i-från för cirkus 10 minuter sedan.
Men här skiftar vädret snabbt.
Det måste man vara beredd på.
 
Så fest-outlooken dog lite där...
 
 
 
 
Det här stället ja. Det är en plats som man ställt i ordning så att folk ska kunna åka dit och, under någolunda städade former, kunna picnicka utan att skräpa ner hela ön, vara en fara för andra och sig själva samt elda upp den lilla växtlighet som finns här.
Vi var ju på ett liknande ställe >>> för inte så länge sedan.
 
Man har ställt upp en massa rastplatsbord med bänkan i långa rader på olika nivåer på en kulle. Och mitt på varje nivå så finns det en platsbyggd grill med eldplatser åt alla väderstreck som man få samsas om.
Ibland, och nu är jag inte säker på om det är så på just detta ställe, så måste man reservera bord på komunkontoret först.
Och det blir FULLT på dessa ställen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick en sån fin komplimang när jag kom dit att jag levt på den under hela veckan.
En väninna sa till mig att HUR lyckas du Yohanna alltid se så piffig ut och ha allt så matchat. Titta, till och med ögonskuggan matchar halsduken du har idag.
 
Vad?
Talar hon med mig?
Var min första tanke. För något sådant hade jag inte haft en tanke på när jag slängt på oss kläder innan vi stressat iväg. Försenade som vanligt.
 
Fånigt nog blev jag skitglad över det.
 
 
 
 
 
 
Så fick jag lära mig vad en:
CHISPAZO (gnista, gnistregn, glittring) är för något.
Blanda Vermout (det är väl Martini?) röd med coca cola så får man en sån.
Men håll i hatten, den var farligt god ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så var det tårta, paketöppning, skitsnack, lek och vi åkte inte hem förens solen var på väg ner och vakterna på stället sagt åt oss att nu banne mig....
Då var vi de sista kvar men avslutade det hela med en liten Gangam Style på parkeringen först.
TROTS att Älsklingen varit sjuk under hela dagen och hade 40 (mans)grader feber när vi kom hem.
 
 
 
 
Så började denna sjukdomsvecka som inte riktigt är över än. Och efter två riktiga febernätter med Irma glödandes i våra sängar, så känner jag mig riktigt sliten nu.
Förvånansvärt fort glömmer man hur det var de första NIO månaderna av Irmas liv då vi inte fick sova en enda hel natt.
Man blir inte riktigt sig själv i skallen då.
 
Men nu är det fredag.....om några timmar och NU ska jag hoppa i säng och göra något av det bästa jag vet. Gå och lägga mig INTE sist.
Få gå och lägga sig när man fortfarande hör ljudet av TV:n på avstånd och har lite ljus som sipprar in i dörspringan över sängen.
Då känns det tryggt.
Då känns det som man är liten igen och INGET farligt kan hända som inte mamma och pappa kan fixa ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-28 Klockan: 00:42:00

Sammanställning av Real Life - Krims krams

I lördags, när jag skrev veckans Real Life >>> om krims krams så var det ju födelsedagskalas på G och frågan om  huruvida jag skulle lyckas få på mig smink, krims krams OCH finkläder på en och samma gång hängde i luften.
 
Här skulle jag verkligen vilja ha kunnat visa upp ett fotobevis på mig iklädd tiaran och gummistövlar, men så är icke fallet. Jag lyckades, i och för sig, med att få på mig både fin sidentunika, långa tingel-tangel-pling-pling-örhängen OCH smink.
 
Fotobeviset är inte nån HÖJDARE, för hur i hela friden lyckas folk knäppa bra bilder på sig själva?
Och speciellt med mobilen.
Det är ju helt STÖRT omöjligt. Därav den något SMÅ-förbannade sur-minen. Men jag blir så trött när jag tycker att jag trycker på avtryckaren men inget händer med fotograferandet.
Jäkla knapp att sitta svårtillgängligt på fel sida av mobilen ;)
 
Men faktum är att så fort som vi kom till födelsedagskalaset, som var utomhus och med dagen till ära förärad med stormvindar och gråmulet, så fick vi ta på oss ALLA reservkläder som vi tagit med oss, för att inte frysa ihjäl.
Så tjusighetskänslan på outfitten dog lite där.
Men men.
Det är en annan historia.
 
 
 
Funderingarna på om det verkligen kan bli FÖR mycket glitter har pågått under veckan och de som funderat är:
 
 
- Wildrose som INTE tycker att det kan bli för mycket glitter är alltid väl förberedd när hon går bort. Till och med ett par extraskor i en påse om de högklackade skulle skava. Sånt har jag HÖRT talas om men aldrig lyckats mig på själv ;)
All heder.
 
- Jenny tycker det är HÄRLIGT med krims-krams och har till och med en del fint bara liggandes framme för att njutas av. Lite som en inredningsdetalj.
 
- Freja är ännu en som inte tycker att det kan bli för mycket glitter och berättar att hon inte kommer på galej så ofta nu-för-tiden. Därför så när hon väl kommer ut på galej så tar hon på sig så mycket hon kan av det som hon tycker passar ihop. Och det är just så som jag själv känner när jag går in i en krims-krams-affär: ge mig ALLT, jag vill sätta på mig ALLT.
 
- Anneli tycker egentligen inte att det kan bli för mycket glitter. Dock kan det bli det på henne....hemma. När hon åker utomlands, DÅ händer något och då kommer bling-bling-Anneli fram ;)
 
- Ansibecki tycker nog ändå att det kan bli för mycket glitter, men har en bra regel som håller det hela i styr: bara hårsrocksörhängena får sitta kvar (så andra hårdrockare känner igen henne ;)  ) så kan det aldrig gå över styr.
 
 
Ha ha ha!
Har jag sagt det förut?
Ni är för härliga.
Ni berättar med liv och lust, vecka in och vecka ut om allt tokigt som jag hittar på och det är SÅ kul att läsa. För det mesta så tycker vi ju likadant, fast med en del olika vinklingar och funderingar. Men så brukar vi på något konstigt sätt ändå i grund och botten komma fram till samma saker.
 
Tack så jättemycket för denna gång.
 
Och jag tror banne mig att vi får stämma bloggdate, på melodifestivalsfinslskvällen tex, och hänga på oss ALLT glitter som vi har och blogga ihop oss, så vi får njuta av varandras glittrande ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-26 Klockan: 15:14:00

Här har en blivit två

....när även Lillskatten insjuknat i flunsan som jag trodda att vi sluppit undan.
 
 
 
Gårdagen
 
 
 
 
Dagsläget
 
 
 
 
 
Så jag fick både skollämna och skolhämta själv idag.
Och DET kändes konstigt.
Det verkar ha känts konstigt för alla andra att se mig utan barnvagn och med bara ETT barn också, för alla ville stanna och fråga vart lilltejen var.
 
Ja det är konstigt sånt där, när folk byter outfit så där helt plötsligt.
Min har varit barnvagn och två skitungar under tre år snart.....varje dag.
Då kan man inte bara gå och byta så där helt plötsligt.
Folk får ju traman av mindre ;)
 
 
 
 
 
 
Och detta var vad jag möttes av när jag kom hem.
Irmas kroppstemperatur hade höjts lite medans jag skolhämtade.
Som tur är så vet jag ju vad det är. Halva världen har varit sjuk i typ hög feber under en veckas tid. Följt av en veckas svaghet.
Så jag VET ju vad vi har att vänta oss här och jag känner tragiskt nog att helgens sommarstugeplaner ligger oroväckande i farozoonen.
 
För har man hört talas om en HALV familj som insjuknar och en HALV som på något mystiskt sätt klarar sig helskinnade undan?
 
Just nu när jag var på G med vikten och allt.
Ghaaaaaa!!!!
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-25 Klockan: 17:51:57

Måndagslista med överaskningsbesök

...för det blev en helt OVANLIG måndag när det helt plötsligt knakade i dörrlåset när nyckeln vreds om och Älsklingen som åkt iväg och försökt att jobba efter en helg med 39 grader i feber, kom hem igen för att försöka kurera sig och insett att han nog var lite för klen för att köra lastbil idag.
 
 
 
 
Så nu är han (Älsklingen) iväg till doktorn för här måste man ha läkarintyg från och med FÖRSTA sjukdagen. Även om man bara har en aldrig så liten förkylning så måste man gå till doktorn och få pappret om sjukskrivning påskrivet.
Finns det ingen tid hos doktorn?
Ja då får man vänta tills det finns det och gå dit då och försöka förklara att man VARIT sjuk och behövt ligga i sängen och kurera sig.
 
Fast under de TIO år som jag bott här så har Älsklingen varit sjuk TVÅ gånger. En var en magsjuka och en annan, förra året, när vi inte blev friska och han fick tvångssjukskrivas för att det skulle gå över.
Så det är ju inte som att vi har sån HIMLA stor erfarenhet av detta med sjukskrivningspapper ;)
 
Det har varit helg och den sprang förbi som en skrämd hjort. Och jag har kommit på att det krävs MINST tre tvättar av en ny handduk för att den ska börja att torka ordentligt när man är nyduschad. Jag tror att jag kommit på något stort där och att Nobellpriset snart kan vara på väg hittåt ;)
 
Men nu är det banne mig måndag, även om det är ovanlig-överasknings-måndag, och på måndagar skrivas det lista:
 
- att vi fick besök idag av hemkommen Älskling. Ja jag är ju INTE glad över att han är sjuk, för det har vi haft här hela helgen, en sjuk pappa i soffan och det är inte kul, men det är kul när det händer något nytt och en måndag bryter av från det vanliga.
Ja, jag är inte stor i kraven numera.
Jag tycker att vad som helst som bryter av från vardagen är skoj ;)
 
- att vi var i väg på födelsedagskalas (igen 4:e denna månaden) i lördags och fick umgås med en massa vänner och jag fick lära mig, vad och att dricka, chispazo (glittring) är för något ;)
 
- att vi ska åka till sommarstugan för första gången i år till helgen. OM inte "sjukan" i huset sprir sig och invaderar resten av familjen också lagom till helgen.
 
- att milliveckan fick sånt bra resultat och efter måndagsvägningen (sånt FÅR man göra när man har millivecka och vill hålla ordning på kilona) så har jag, för FÖRSTA gången under mitt liv, gått ner ÄVEN under helgen :D
 
Jag fortsätter väl här då.
Med måndagen.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-23 Klockan: 14:24:47

Real Life - Krims krams/Smycken

Efter en ganska så lugn lördagsmorgon, ja förutom då Lillskatten fick tag på Guldklimpens skolklistermärken och "råkade" klistra dem på fel ställe och jordens ramaskri uppstog medans jag Skypade med mina föräldrar, så är det då dags för helgens mandomsprov.
Eller ska jag säja kvindomsprov nu när jämlikhetens vindar blåser ;)
 
Få på sig finkläder, sminka sig, kamma sig (INTE glömma borsta tänderna) OCH helst lite krims krams också inför eftermiddagens födelsedagskalas.
 
Jag brukar lyckas ganska bra med en eller två saker, möjligvis tre. Men ALLIHOPA på en och SAMMA gång, det brukar vara OMÖJLIGT.
Och vanligtvis är det krims-kramset som brukar glömmas bort ;)
 
 
 
 
Veckans utmaning alltså. Real Life och som handlar om krims-krams eller smycken denna gång. Tills på ONSDAG har ni på er. Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet på torsdag.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Jag älskar allt som glittrar.
Jag tror att jag var, eller borde blitt, drag-queen i mitt förra liv. Eller möjligtvis drottning ;) För allt som glittrar blir jag förälskad i. Ju mer deto bättre ;)
 
Således köper jag hem drösvis med glittrande krims-krams och lägger på hög. Folk har även kommit på detta och ger mig i födelsedagspresent eller andra gåvor.
Hittills har jag haft allt hängades på en smycketställning men den dignade under tyngden och ville gå i pension, här-om-sistens. Dessutom så dammar det så förbenat i sängkammaren att allt glitter blev alldeles matt och tråkigt och jag kan ju inte så och gnida med damtrasan på krims-kramset för jämnan.
 
DÅ såg vi DET, smyckesskåpet. Det ULTIMATA för att förvara krims-kramset i tills att det NÅGON gång skulle komma få ut och lufta på sig ;)
Det var ju det som, när jag öppnade det på julaftonen, var i FEL färg och den rätta färgen inta fanns att få tag på. Men som när vi åkte ända långt-bort-i-buschen ;) fanns i en avlägsen butik i en avkrok.
 
Så nu står det här hemma.
Fullproppat med glitter.
Som aldrig får kommma ut och roa sig.
 
För vad ska jag med en glittrande tiara till när de enda festerna jag kommer ut på är födelsedagskalas som detta vi ska på idag. Barnkalas ute i buschen med korvgrillning ute i det fria. Och de enda lämpliga klädesplaggen är jeans och tennisdojjor.
Och kanske en liten glittrande tiara på det....
 
 
 
 
 
Är jag själv om detta fenomen? (hoppas verkligen inte) ;)
 
- Är det något som du brukar "missa" att få på dig när du ska ut på galej (och här räknas INTE trosor) ;)?
- Använder du krims-krams?
- Eller kanske bara riktiga smycken?
- Hur förvarar du dessa?
- Och KAN det verkligen blir FÖR mycket glitter?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ ONSDAG, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På ONSDAG kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
(som ska skynda sig att göra sig i ordning nu. Kanske BÖRJA med att få på sig tiaran...)
 

Skrivet den: 2013-02-22 Klockan: 13:46:17

Fredagsvägning efter millivecka 1

Igår när jag skulle gå och lägga mig var jag sprallig som ett barn.
- Imorgon är det vägning, schala la la la.
Förväntansfull som värsta barnet inför julafton.
 
Tänk om jag gått ner 100 kilo, eller MER.
Tänk om.
Fattar du.
Tänk om ;)
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,8 kilo
Och fattar ni vad töntig jag är.
Jag blev besviken.
Jag VILLE verkligen ha gått ner 100 kilo.
 
Men sen så sansade jag ju mig och tänkte efter att detta är resultatet efter FYRA dagars millivecka. Inte ens en hel vecka.
Förra helgen så UNNADES det på rejält och jag tror faktiskt att det är helgerna som förstör det för mig. OM jag bara kunde hålla mig i skinnet även under helgen, eller i alla fall på fredagen och söndagen och BARA ha lördagen som unnardag.
Men jag vill ju LEVA också, gnäller gnäll-Yohanna ;)
 
Fast det är ju faktsiskt så att detta, millivecka, ska ju inte vara för evigt. Jag ska ju bara göra en liten stund nu, tills jag får bort de där dumma sista TVÅ. Sen kommer ju livet att återgå till det vanliga igen.
Och då menar jag INTE svullar-vanligt som det var innan "operation fettsanering". Utan det vanliga, det NORMALA, som jag är van vid nu efter TVÅ års livsstilsförändring.
 
Jag ska bara komma i mål först.
 
Sååååååå, Yohanna. Klarar du av att hålla igen även under DENNA helgen?
Jag var ÖVERTYGAD om att svaret var ja, för vi hade ingenting speciellt inplanerat denna helg.
Tills det trillade in ÄNNU en födelsedagsinbjudan tills på lördag.......HJÄLP!
 
UTVÄRDERING
Denna veckan har gått galant och jag är verkligen STOLT över mig själv. Om man nu kan vara stolt över något som har varit lätt att göra....?
 
Jag har kört en ris, potatis, bröd och pasta-fri vecka. Bara ätit hårt bröd till frukost. Annars smalmat utan de värsta kolhydraterna PLUS en massa pizzasallad på det.
 
Jag har lyckats med bravuren att göra 3x plankan varenda dag. Och det är ju tvär-sorjligt vad lite magmuskler jag har. På knäna har det fått blivit.
Yohanna då.
 
Och så har jag varit ute alla eftermiddagarna på NÅGONTING motionerande, alla dagar. En prommenix, en parklek, ett föräldramötesprommenad, vad som helst. Men något har det blivit.
 
Det enda som har varit är att jag tuggat extremt mycket sockerfria tuggummin för att komma över det värsta sockersuget. Men det är ju inget som jag planerar att fortsätta med i all evighet.
 
Jag beräknar att OM jag lyckas hålla mig i skinnet under helgen och fixar en vecka till i millistuk, då kan jag vara i mål ganska så omgående.
Hoppas jag ;)
 
  
(veckans "operation fettsanering" på instagaram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check! (Och eftermiddags)
Mat - Chek! (utan kolisar)
Plankan - CHECK!
Snedsteg - Tuggummi
Och 1,6 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-21 Klockan: 23:29:00

Sammanställning av Real Life - Fortskaffningsmedlet

Efter att ha överlevt ännu en "torsdag from hell", tack parken du räddar livet på mig flera gånger om dagen ;), så är det dags att snoka runt bland folks fortskaffningsmedel, som var vad veckans >>> Real Life handlade om.
 
 
 
 
Jag är lite mör både i knopp och mamma-samvete nu, men innan jag stänger ner här för att gå och slicka mina sår så vill jag ändå bara berätta att det där klenoden här ovanför, vår Volkswagen Caddy Maxi (ja jag är barnsligt förälskad i den), den kör ju inte jag omkring i ;)
 
1) Älsklingen behöver bilen varje dag när han åker till jobbet. Jag och skitungarna GÅR om vi ska någonstans. Blir gåendet för övermäktigt så tar vi bussen.
Bästa att passa på att ta bussen när inte Älsklingen är med. För är han med så går det GARANTERAT åt skogen. Bussen kommer inte, tar alldeles för lång tid på sig, är full, har trappor eller VAD SOM HELT. Det går inte att åka buss med Älsklingen. Han har dålig buss-aura ;)
 
2) Jag har inte tagit mig mod att lära känna, ta kontroll över, denna Oceanångare som är MINST 10 meter lång ;) Det är alltid så förbenat stressigt när vi ska åka nånstans och det blir ju aldrig nån ledig minut över för mig att SJÄLV sätta mig i bilen, ratta runt lite, lära mig vart hörnen är i alla speglar och fickparkera, som jag för övrigt är en jäkel på, men man måste veta vart man har hörnen på bilen då ;)
 
3) Jag blev utan körkort nu när Spanien, som är desperata efter pengar nu när de fortfarande är kvar i den ekonomiska krisen och EU-börjar väl sätta lite press på dem att komma ur det där som resten av Europa kommit över sedan länge, kom på att ALLA utlänningar som kör omkring med utländskt körkort måste göra en läkarundersökning för att körkorter ska fortsätta att gälla.
450 spänn (kronor) är mycket när det lyser rött på kontot.
Alltså INGET körkort just nu.
Planen är att det inte ska vara så alltför länge...
 
Så JAG kör aldrig omkring i detta FORTSKAFFNINGSMEDLET. Ärligare för denna Real Life hade varit att sagt att jag använder mig att det mer kända fortskaffningsmedlet:
Fast det känns bättre med tanke på stegräknaren dock.
 
 
Andra som använder fortskaffningsmedel är:
 
- Caroline sitter minsann och väntar på den där trissvinsten så hon kan köpa sin: Nissan Qashqai som var så kul att provköra.
 
- Jenny håller just nu på och tittar på en: Mitsubishi Galant eftersom hon alldeles nyss råkade ut för en olycka och bilen inte går att laga.
 
- Gardenhouse drömmer om en: "fyrhjulsdriven, diesel, combi som inte gått långt". Men än så länge är de SÅ nöjda med sin Ådi.
 
- Anna har ingen drömbil, bara den är snygg och NY, och svart, eller vit och kromade lister.....Fast den MÅSTE ha fyrhjulsdrift, så att hon inte fastnar i en snödriva igen med två små bebisar.
 
- Ann-Mari kör Mazda och tycker att den har "precis vad en sådan här tant behöver". Idag spexade hon till det lite och drog på musiken på högsta volym och körde på knövelstrecken på motorvägen. Då blir det extra spännande ;)
 
- Ansibecki berättar om sin gasbil och hon är nöjd bara den fungerar och hon får köra på gas. Men hon berättar även om en favorit som var just det för att hon kände sig så BONNIG i den. Ja det kanske man vill känna sig ibland också ;)
 
Ja herre gud vad mycket roligt (ja kanske inte SÅ roligt i ögonblicket) vi har varit med om med våra fortskaffningsmedel.
Är det bara jag dock som använder apostlahästarna?
 
Hur som helst. Tack så mycket för alla skratt som blev här när jag satt och läste. Hoppas att ni har det lika trevligt när ni kikar in till varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-20 Klockan: 23:49:25

Här firade vi alla hjärtans

....för ÄVEN om det var ett tag sedan nu, tiden springer iväg och allt det där men det vet ni ju redan ;), så är detta en historia att förtälja.
Man ska inte tro på allt puttinuttit som man ser (hör)...
 
 
 
 
Veckan i frågas Rea- Life handlade ju om Alla hjärtans dag >>> där jag skrev om den. Så gjorde jag sammanställningen >>> där jag skrev ännu mera om HUR jag ville fira den.
Och så kom själva dagen och jag hade det ju så IN I BOMBEN bra uträknat och planerat >>>.
Här skulle firas.
 
Det blir ju SÄLLAN som man tänkt sig.
De är jag den FÖRSTA att skriva under på ;)
 
Älsklingen och jag hade precis varit osams, ja en VÄLDIGT olämplig tidpunkt på året att vara det ;) och ja, det händer även oss ;). Men vi hade också precis försonats, och ja även vi sysslar med sånt ;)
Så att komma med en rosbukett hade varit som en karikatyr på vad alla-hjärtans-firande går ut på. Och dessutom så hade jag ju lovat att kasta den i soporna ;)
Det sa jag till honom.
 
Men fira skulle det göras i alla fall.
Det gick åt skogen ;)
 
Det enda som gick RIKTIGT som det skulle var Guldklimpens fina alla-hjärtans-dags-hjärtan som vi skulle dekorera lunchtallrikarna med.
De blev jättefina.
 
 
 
 
 
Att Älsklingen däremot inte var hemma för att äta lunch med oss för han hade möte på jobbet, att hjärtanen aldrig användes som dekoration för de kom bort i kallabaliken eller att det inte ens blev några hjärtformade pannkakor till lunch, DET var inte så lyckat.
 
Älsklingen var som sagt på jobb och då kände jag att jag minsann kunde gå iväg och extraknäcka lite jag också när det ändå inte skulle bli något firande. Vilket betydde att svärmor fick kopplas in under tiden mellan min avgång till jobb och Älsklingens hemkomst från jobb.
Och DET betydde att min hemmainspelade överasknings-CD skulle ha behövts gjorts på förmiddagen, men si det blev inte av. Också det mindre lyckat.
 
Så blev eftermiddagen så stressig att komma iväg att medans jag stog i köket och skulle steka hjärtformade pannkakor till kvällens middag och samtidigt även göra lunch, blev det sådan kallabalik att CD:n glömdes helt bort.
 
Speciellt när pannkakssmeten INTE ville hålla sig INNE i pepparkaksformen i stekpannan, jag brände fingertopparna på att försöka hålla nere pepparkaksformen i stekpannan och Irma beslutade sig för att överaska med en alldeles SPECIELL bakelse i byxorna just då.
Det var under den perioden då jag inte kommit på trixet med att hålla rumpor ;) >>>
 
Och när hon sedan lyckades med trixet att få tag på en kvarglömd tuchpenna (vet inte vem jag ska skylla på här), efter alla-hjärtans-dags-hjärtans-målningen och målade hela stackast hitsmugglade KEN >>> med en massa krummelurer, ja då bestämde jag att ETT
stackars utstansat pannkakshjärta var vad jag tänkte åstadkomma under den dagen.
 
Och NATURLIGTVIS var det DEN bilden som jag la upp på instagram/facebook ;)
Man får inte vara dum.
Men tro inte på allt ni ser...
 
 
 
 
Fast sen kom jag hem på kvällen och skitungarna var färdigbadade och färdigmatade och det var bara att pussa god natt och slänga sig i soffan.
DÅ kom det minsann faktiskt fram en liten överaskning som Älsklingen lyckades överaska med. Visserligen köpt och bidragen till kommersialismen omkring Alla hjärtans. Men i alla fall.
En jordgubbsbakelse med färska jordgubbar.
 
 
 
Och jag lyckade få färdigt CD:n på något milagröst sätt medans Älsklingen var i duschen. Och den sitter klistrad i bilsterion och Älsklingens jobbar-lastbil just nu.
 
Så nog blev det en BRA dag till slut.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-20 Klockan: 13:25:00

Här har vi påsar under ögonen idag

....för det var en SÅN DÄR natt med Irma igen. Jag trodde att hon hade vuxit ifrån det men rätt var det är när man invaggats i falsk trygghet så kommer det en.
Bra så att man håller baby-suget i schack.
Kom ihåg Yohanna, kom ihåg hur det var ;) >>>
 
 
 
Irma har varit vaken HELA natten känns det som. Eller vaken och vaken var hon ju inte, jag tror att hon sov. Men hon drömde mardrömmar, skrek, gnällde och skulle ha vatten.
När jag bara hyschade åt henne, efter att hon FÅTT vattenslurk, så blev hon SKITFÖRBANNAD och bara kastade sig runt i sängen.
HELA JÄKLA NATTEN!
Hon har mycket på gång i huvudet den där tjejen...
 
Egentligen skulle hon sova som en prinsessa tycker man. För hon ville inte sova middag på dagen igår, så när det var dags att gå och hämta hem Guldklimpen från skolan och hon fortfarande inte somnat så var det bara att speta iväg, hon och jag hand i hand ;)
 
Vi hann bara utanför dörren så var hon TRÖTT och ville INTE gå.
Vad i HELA friden!
Då så var det dags att bli trött.
Jag fick släpa en skrikande Irma hela vägen till skolan, men GÅ skulle hon göra ;)
 
Så var vi ute hela eftermiddagen i parken medans Alexander var på sin svenskakurs. Så hon borde ha fått frisk luft upp över öronen och motion på det.
Trött borde man tycka att hon skulle vara.
Sova som en stock också.
Men nej då.
 
Jag har skrivit det förr och jag är övertygad om att ju mer barn sover, desto bättre och mer sover de. Och precis tvärtom. Sover de lite, så blir de så trötta att de blir övertrötta och sover dåligt och lite.
En ond cirkel.
 
Irma har ju alltid varit lite speciell.
Eller speciell och speciell, hon är ANNORLUNDARE än Alexander.
Helt annolunda.
Man ska inte tro att bara för att man har ett barn, så har man massor med erfarenhet. För man kan hoppa upp och sätta sig på att det andra barnet inte kommer att reagera på exakt samma sätt som det första och så får man lära om från början igen.
 
Lillskatten har ju sedan hon fyllde två år varit utan blöja och skött både nummer och två med bravur på toaletten.
Jag har varit förstummad. För som vi kämpade med Guldklimpen.
Men så på födelsedagskalaset förr lördagen >>> så blev det ju en liten, ja LITEN är kanske inte rätt ord i detta sammanhang men..., olycka och det kom i byxorna.
 
Inget konstigt med det.
Nån gång var det ju tvunget att vara hennes tur och det är inte alltid lätt att säja till i tid när man är mitt uppe i rolig lek och inte vill gå ifrån.
Men jag var bra förvånad.
 
Men sedan dess har ALLT, nummer två, kommit i byxorna. Hon har inte ens försökt att säja till innan.
Och NU var vi förvånade.
Vad hade hänt?
Vad skulle vi göra?
Oroliga.
 
Så igår när Lillskatten satt på toa så kom det fram att NEJ hon ville inte bajsa för det gjorde ONT, hon var rädd.
Aha! Något hade hänt och hon hade blivit skrämd.
 
Så jag övertygade henne om att det inte skulle göra ont. Mamma skulle hålla i rumpan så det var tryggt.
Och visst gick det.
Nu är vi igång igen.
Och jag håller rumpor ;)
 
Jag kan se mig själv om tio år. Fortfarandes hållandes i rumporna för att det ska vågas gå på toaletten.
Man ska vara försiktig med vad man hittar på för lösningar ;)
 
Men detta med att ha barn.
Det är förvirrande.
Vad som helst kan hända som ger vilka konsekvenser som helst och DET vet du inte förens efteråt.
Och DÅ måste du hitta på en lösning som fungerar, egentligen vad som helst men man får vara jäkligt påhittig, så att det uppstådda traumat övervinns.
 
 
 
SÅ.
Det var en del av vår tråkiga vardag här.
 
/Y
Zzzzzzzzz ;)

Skrivet den: 2013-02-20 Klockan: 00:32:57

Här var vi på födelsedagskalas

....nummet ETT av FYRA denna månad, som det verkar nu. Man vet ju aldrig. Det kan ju tillkomma eftersläntrare på slutet ;)
 
 
 
Detta var förra lördagen, ja jag vet att jag inte är snabb av mig att komma till skott och berätta men tiden har inte varit på min sida.
 
Det var den där lördagen då jag skulle extraknäcka som tre-barns-morsa och både den "riktiga" mamman och jag lek-mamman, var så oroliga att det skulle hända en olycka så där mitt under lekens hetta.
Det kan vara svårt att komma ihåg att känna efter och säja till att man måste gå på toa då ;)
 
I alla fall.
Jag hade så många ombyte till pojken, att det räckte mig ända upp till öronen, och mamman hade även helgarderat med en blöja så att jag skulle känna mig lugnare.
Det går ju som det brukar.
Och den som fick åka hem med nerbajsat barn var jag det.
Så kan det gå när man är för stöddig.
 
Men nu var det inte bajs vi skulle tala om utan födelsedagskalaset som hölls ute i en park i blåshålet Arinaga som ligger ungefär vid flygplatsen, klockan TRE på Gran Canaria-klockan.
Jag tror nog aldrig att jag varit med om så mycket blåst förr i mitt liv.
Det blev liksom svårt att höra vad man tänkte för huvudet kändes fullt av vind som for hit och dit. Jag tror ärligt talat att man kan använda vind som tortyr-redskap, för man bli allvarligt TOKIG av blåst.
 
Säja vad man vill om min väninna U, men fixa barnkalas kan hon. Det spelades upp ett äventyr med rekvisita, historia och skådespelare så fängslande att alla ungar hölls trollbundna i flera timmar och än i dag så talar de om trollkarlen och häxan som de mötte.
För vem ser att det är "vanliga" föräldrar som bara är utklädda när man är mitt inne i ett äventyr?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så blev det varm korv, pyssel, lek och tårta. Då började det att regna. Men det gjorde inget för kvällen var kommen, ungarna var trötta, Irma bajsade på sig och allt vara bara FÄRDIGT.
 
Så härligt kalas, om det bara inte hade varit för all blåst i öronen ;)
Det blir svårt att klå detta när det är Guldklimpens tur att fylla 6 i mars...
 
/Y
 

Skrivet den: 2013-02-18 Klockan: 23:21:04

Real Life - Fortskaffningsmedlet

På begäran från Wildrose kommer här en Real Life om fortskaffningsmedlet som vi använder oss av. Och det har vi ju aldrig dryftat här så jag är inte sen med att trixa ihop något. Ja, sen är jag ju för det är ju måndag idag ;) Men det får vara så då denna veckan.
 
Veckans utmaning alltså. Det som jag kallar för Real Life och som ska handla om våra fortskaffningsmedel denna gång. Tills på TORSDAG har ni på er (nu när jag varit så lat i helgen och inte kommit till skott tidigare). Så kan vi alla läsa om hur vi åker omkring på fredag.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
 
 
 
Ja sedan lite drygt ett ÅR tillbaka, ja det var det där med tiden som springer iväg igen, så åker vi omkring i denna dyrgrip.
Som blev vår efter så mycket hattande fram och tillbaka att jag nästan gett upp hoppet om att en dag få åka bil UTAN att ha knäna uppe vid hakan.
För det var så vi åkte omkring, i en liten skokartong som när vi hade bilbarnstolen bakåtvänd bakom passagerarplatsen gjorde att co-piloten fick sitta med knäna uppe vid hakan. Så långt framskjuten var stolen. Fast det var ju bättre att co-piloten gjorde det än själva piloten NATURLIGTVIS ;)
 
Så här skrev jag ju i tillbakablicken från 2012:
"Vi höll ju på med det där med bilköpet och FUNDERADE >>> och slog helt ÖVERASKADE till på en >>>. Som till och med KOM när den bort (bör, borde, bort?) >>>. Och premiärandet i den >>>."
Men då hade vi funderat på denna i en vääääldigt lång tid innan dess.
 
Men det är NU det.
Historien hit har varit lång.
När jag först kom hit, det var ju med min väninna som sedemera blev min svägerska och det var ju på en sol-och-badsemester, med det har jag ju berättat om tidigare, så åkte Älsklingen omkring i en gammal skruttbil.
 
Jag kommer fortfarande ihåg när jag skulle kliva in i den för första gången och han skulle köra mig till stranden i Puerto Rico. Jag fruktade för mitt liv och trodde aldrig att vi skulle komma fram.
Än idag så skämtar vi om den där bilen.
Orange, jag kommer bara ihåg att den var orange. Med hål på motorhuven så det såg ut som att den hade varit i en skottlossning. Ask-koppen översvämmandes INNE i bilen och själv fick han sitta och hålla i dörren medans han körde för att den inte skulle trilla dän.
 
Det FÖRSTA jag sa när jag flyttade ner hit var att jag kommer ALDRIG mer att åka i den där bilen. Antingen så skaffar vi en ny, eller så åker jag hem.
Ja, jag är ju kvar....
Och det var DÅ som Ibizan, alias skokartongen kom in i vårt liv.
 
 
 
Nu är jag nyfiken på:
- Vad använder ni för fortskaffningsmedel i er familj?
- Hur kommer det sig?
- Finns det någon historia bakom tillkomsten?
- Några andra anekdoter om fortskaffningsmedel som du råkat ut för?
- Och VAD för fortskaffninsmedel drömmer du om?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ TORSDAG, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På TORSDAG kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
 
Tidigare Real Life under 2013:
- Alla hjärtans >>> med sammanställningen >>>
- Teknisk >>> med sammanställningen >>>
- Mobiltelefon >>> med sammanställningen >>>
- Klädvårdshörnan >>> med sammanställingen >>>
- Julen 2012 >>> med sammanställningen >>>
- Real Life Årskrönika >>> med sammanställningen >>>

Skrivet den: 2013-02-18 Klockan: 15:13:46

Måndagslista och uppstart

....för jag får en känsla av att det är nya tider som väntar runt hörnet och det känns härligt nervöst.
Jag vet inte dock vart jag fått det hela ifrån men det kan vara en kombination av olika saker.
 
 
 
 
- Helgen är slut. Det är således måndag idag ;) med den vanliga känslan av att ha ett nytt oskrivet blad framför sig.
 
- Karnevalen är över för i år och alla karnevalskostymer ska tvättas och packas ner tills nästa nång.
 
- Jag har mentalt förberett mig på en, eller möjligtvist två, veckor nu med riktigt hårda tag mot mig själv. Här ska ätas bra och motioneras i massor. Nu SKA de där sista förbenade kilona bort.
Det dröjde dock inte mer än två sekunder efter beslutet så kom hungern, suget och latheten över mig och jag ville bara sätta mig i soffan och moffa chips.
Nä du Yohanna. Den enkla går jag inte på ;)
 
- Jag har en massa roliga planer för framtiden i huvudet.
Ska man? Borde jag? Kan jag?
Har dock en konstig ovana att tappa sugen och tron på mig själv så fort som jag ska försöka att förverkliga nån idé.
 
Nya tider på G?
Man vet aldrig.
 
 
 
 
Men idag är det måndag och tiden går så fort och det händer så mycket som jag vill visa och jag tänker på så mycket som jag vill dryfta, att jag hinner inte med att skriva allt.
En Måndags-lista ska jag väl få ihop i alla fall:
 
- att helgen var så fylld med massa roliga saker. Visserligen får "massa roliga saker" tiden att gå alldeles för fort, men jag antar att motsattsen sitta hemma och ha tråkigt, inte skulle vara speciellt roligt att skriva upp på måndagslistan.
 
- att jag fått lära känna en hel bunt med roliga svenskar här i Las Palmas och det verkar som att det kommer att komma en massa kul av det.
 
- att vi inte har varit sjuka någonting denna vinter. PEPPAR PEPPAR, salt och vitlök klipp i sten ;). För nu verkar "hela världen" vara sjuka i än den ena allvarligare förkylningen än den andra allvarliga magsjukan. Jag håller mig fast vid hoppet om att vi kommer att klara oss.
 
- att snart är det dags för årets första helg nere i sommarstugan. Vi är bjudna på kalas där nere och självklart kommer vi att ta tillfället i akt och åka hela helgen. Förberedelserna för sol och bad KAN påbörjas ;)
 
- att det märks, dag från dag, hur mörkret viker undan för ljuset. Dagarna blir längre och snart är våren här.
 
- att vi håller på och fixar i Irmas nya rum. Dock är det viktiga saker fortfarande som fattas; tapet, matta, lampa, rullgardin. Men jag kan inte låta bli att dekorera lite i alla fall ;)
 
Men nu så kör vi måndag här och jag har en låda med rester i kylen som ska bli lunch och en balja med pizza-sallad att sätta tänderna i.
Måndag vare.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-17 Klockan: 21:54:04

Här blev det söndag helt plötsligt

...för det är faktiskt så det känns. Att där satt vi i soffan och tittade på drag-queen-galan och nu sitter vi här igen och det är söndag.
 
Poff sa det bara och det upprepar sig VARJE helg och går till och med fortare.
Jag är ALLVARLIGT oroad ;)
 
Jag har inte hunnit att slå ner röven här på hela helgen utan är OTROLIGT tacksam att jag äntligen fått min leksak som visat sig vara ovärdelig på att hålla sig a´jour med världen på nätet när man inte har tid att sätta sig framför "gammel"-datorn.
 
Så vad har vi pysslat med?
Det får bli en genomgång från instagrammen (yohannailaspalmas), där jag varit flitigare än här.
 
 
Lördag:
Jag skulle hjälpa till vid en flytt och fick lämna hemmet tidigt gåendes, och passade på att ta morgonrunda både dit och hem.
 
 
Kom hem, duschade, fixade av ungarna beställd spagetti carbonara och sedan drog vi iväg på födelsedagskalas på eftermiddagen. Kom hem sent och somnade i soffan ;)
 
 
Sändagen, idag, har ägnats åt att plocka i ordning kaoshemmet och att laga tacos. Jag hade förhoppningar om att hinna med att skruva upp de gamla kökslamporna också. Men fick inse att ungarna behövde komma ut och rastas om de inte skulle driva oss till vasinne där inne. Och jag hade en utebliven morgonrunda att ta tag i.
Parken på eftermiddagen alltså.
 
 
 
 
 
Jag jag har heller inte tid att sitta här just nu för jag måste kolla ifatt melodifestivalen från i lördags. Innan de tar bort vinnarbidragen och jag får stå där med skägget i brevlådan.
Det går ju inte för sig.
 
Nej bänka sig i TV-soffan, med ett glas cider från gårdagen som blev över när vi somnade ifrån lördags-partyt ;) i ena handen, en överbliven tacos från söndagslunchen i andra handen och den bärbara i knät. DET är vad jag ska pyssla med just nu.
 
REAL LIFEN, som denna veckan, på begäran, ska handla om våra bilar eller andra fortskaffningsmedel, kommer i morgon. Var så säkra och börja fila på era bidrag.
 
Nu: MOT soffan ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-15 Klockan: 23:26:45

Här kör vi fredag med drag

...för på TV:n visas just nu den stora drag-queen-galan. Något som är fruktansvärt poppis här nere.
LIVE kan man titta här >>>.
De håller nog på en bra stund till ;)
 
 
 
 
Det är nog ungefär vad vi orkar med ikväll efter att ha överlevt svärmorslunch, veckohandling och nattning av fredagströtta ungar.
 
 
(dagens på instagaram - yohannailaspalmas)
 
 
Nu är det fredagströtta föräldrar som ligger som våta fläckar i soffan.
 
Helg!
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-15 Klockan: 13:45:17

Fredagsvägning efter kalasvecka

...för denna veckan har varit ALLT annat än lagom. Och det fattade ju till och med jag att det inte skulle bli glada nyheter på vågen idag.
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ 0,5 kg
Fast jag stog innan vägningen och, som vanligt, försökte känna på mig vad som vågen skulle visa. Förståndet sa ju att jag hur säkert som helst skulle ha gått upp. Men kroppen kändes konstigt nog smalare. I kroppen kändes det som att det hade varit en BRA vecka.
Hänger ni med i tvetydigheterna?
 
UTVÄRDERING
- Först så var det helg och det säjer väl allt.
 
- Så var det karnevalslov måndag, tisdag och onsdag med tillhörande svårigheter att komma ut och röra på sig. Dock så KOM jag ut varenda dag, om än lite ineffektivt eller mindre tid än vanligt.
 
- Så allmän helgdag på tisdagen och det ÄR ju omöjligt att inte lyxa till det lite extra då. Dock höll jag mig ifrån extra till-lyxning de andra lovdagarna då Älsklingen INTE var hemma (Bra Yohanna!).
 
- På onsdagen var det svärfars födelsedag med tårt-fika och man kan ju inte sitta på födelsedagskalas utan att fika. Och det ena leder till det andra...
 
- Och igår (torsdag) alla hjärtans dag och ÄVEN om vi inte firade något speciellt så går det ju inte att står och steka hjärt-formade pannkakor UTAN att äta upp det som blir över. Och eftersom jag bara orkade göra ETT hjärta så fattarna ni ju hur mycket spill det blev när jag stog där och försökte göra dem ;)
 
Älsklingen slog ju till på stort och överaskade med en två-bakelse med jordgubbar efter middagen och....ja, man tackar ju inte nej vid ett sådant tillfälle. Det är liksom inte riktigt läge för det då ;)
 
TGIF (Tacka gud för att det är fredag idag) så att denna lyx-vecka är över och vi kan starta på ny kula nästa vecka ;)
 
Har planer på att köra en millivecka igen och försöka komma till skott nu, och en gång för alla, med de där YNKA två kilona som lurar i buskarna.
En bunke pizzasallad på söndagskväll som ska räcka hela nästa vecka.
Ta bort ALLA kolhydrater till måltiderna, dvs potatis, pasta och ris.
Samt FÖRSÖKA komma ut på en extra runda på eftermiddagarna.
 
Jag menar HUR svårt kan det vara liksom?
Det är ju bara en vecka.
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagaram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - En massa HELG :(
Snedsteg - Drösvis
Och 2,6 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-14 Klockan: 13:33:34

Här firar vi KÄRLEKEN idag

.....och INGET annat. Vi firar att vi ÄLSKAR varandra, att vi HAR varandra och att vi får vara TILLSAMMANS. Hela FAMILJEN.
Jag firar också, lite i skymundan, lite så där för mig själv, att jag är för djäkla bra och fick en sån snygg rumpa i de "nya" ärvda jeansen som jag hade i helgen ;) Puss på dig Yohanna. Jag ÄLSKAR dig! Även fastän du gör mig galen för det mesta ;).
 
 
 
 
När jag gjorde sammanställningen av veckans Real Life, och när jag läst här på nätet om vad folk tycker om Alla Hjärtans Dag, så verkar det som att inte många är för att fira den dagen. Man SKA älska varandra varje dag och inte bara denna. Man ska inte falla för det komersiella jippot som detta är. Och det verkar nästan lite FULT att fira just idag.
 
Och visst är det så.
Men man borde fira sig själv VARJE dag, ändå så har vi EN födelsedag om året. En dag som får vara vår alldeles egen och vara lite speciell.
Man (JAG) behöver det mitt i vardagen. Det är så lätt att dagarna bara flyger iväg och kärleken och uppskattningen bara försvinner i mängden av all tvätt som ska tvättas, mat som ska lagas, räkningar som gnager i huvudet och alla gånger det somnas i soffan om kvällarna.
Inte lätt att få till något EXTRA varje dag, året om.
 
Därför tycker jag om denna dagen och JAG tänker fira den och känna extra mycket kärlek idag. För idag kommer jag ihåg det. Även om kärleken ändå finns någonstans där i bakhuvudet på mig hela tiden.
Speciellt när man går in till ungarna om kvällarna för att stoppa om dem och de ligger med sina änglaansikten på huvudkuddarna. Eller när Älsklingen fyller upp och sätter på diskmaskinen utan att jag har behövt hummat något. Eller när jag har min fredags-chatt med föräldrarna vid fredagsfrukosten.
Då kan den, kärleken, poppa upp och göra sig påmind så där mitt i vardagen.
 
Men för det mesta så behöver den en EXTRA dag, en som är alldeles speciellt avviken för just den.... KÄRLEKEN.
 
Så idag firar vi med ett telefonsamtal på morgonen, en överaskningskola i matsäckslådan, en gömd lapp i mobiltelefonfodralet, ett par handklippta hjärtan att dekorera lunchtallrikarna med, en skriven kärleksförklaring på kylskåpet, en hemmbränd CD-skiva med någon som jag vet att det vill lyssnas på och hjärtformade torsdagspannkakor.
 
Inga pengar spenderade.
Inget komersiellt pålurat.
Egentligen INGET speciellt.
Bara en extra liten tanke.
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni också får en dag att känna extra mycket kärlek. Både mot er själva och kanske någon som finns där när det blåser hårt.
Här kommer i alla fall en stor redig - SMACK!
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-13 Klockan: 23:43:37

Sammanställning av Real Life - Alla hjärtans

I morgon är det dags; Alla Hjärtans Dag - årets mest ångestfylld dag, tätt efter julafton förståss ;)
Här kommer sammanställningen av veckans Real Life som handlat om Alla Hjärtans Dag >>>.
 
Jag har talat om för Älsklingen att i morgon vill jag inte ha nån rosbukett hemskickad. (Han själv ska på möte och kommer hem sent, så tack för den firningen, torsdag from hell a´la stil alla-hjärtans).
- Jag har lovat, på bloggen, att kasta eventuell ros-bukett i soporna, berättade jag högtidligt.
Och med 500 spänn kvar på banken och halva månaden kvar är det inte läge att kasta ut flera hundra på något sånt. Trist men SANT.
 
Såg jag för ett flyktigt ögonblick ett skymt av OERHÖRD lättnad i Älsklingens ögon?
Tills jag fortsatte:
- Jag vill ha något hemmagjort, något som du gjort själv eller funderat ut, och tänkt på mig under tiden ;)
Ångesten var tillbaka i hans ögon.
Det hade varit lättare med ett blomsterbud. Även om han hade fått råna budet och leverera själv ;)
 
 
 
 
Min väninna C "råkade" äga en båt just när hennes särbo skulle fylla år. Eftersom födelsedagsbarnet inte ville ha något kalas stog hon villrådig om vad hon skulle hitta på.
Efteråt berättade hon för mig att hon åkt till båten, skurat hela däcket, dukat till fest ute under stjärnorna, tänt en massa ljus och när födelsedagsbarnet och hon satt där i romantikens mittpunkt kom två servitörer från den närliggande restaurangen bärandes på silverbrickor fulla med mat.
 
Födelsedagsbarnen hade suttit gapandes med hakan nere på bröstet.
Han sa sedan att detta hade varit den bästa födelsedagspresenten EVER.
 
En sån UPPVAKTNING vill jag också ha.
 
En överaskning.
Att någon tänkt till på vad JAG skulle kunna bli glad över och verkligen ansträngt sig för att förbereda allt.
 
Nu äger vi ju ingen båt, och det regnar ute eller är kallt, och inga pengar till hämtmat finns det och vi måste lägga oss tidigt på kvällen för det är arbetsdag efteråt OCH Älsklinge har möte på dagen.
Så ja....
Men drömma kan man ju alltid ;)
 
 
 
Andra som delar med sig av sina önske-allahjärtansdags-firande är:
 
- Jenny ska på bio just denna dagen. Annars så brukar det bara bli lite godishjärtan och kanske någon middag. Hon fyller år i anslutning så blommor och presenter brukar vara lite överflödigt just då.
 
- Mormor Mu berättar att den ULTIMATA firningen vore att lyckas samla alla i familjen på middag. För det behövs inga storslagna gester för att visa kärlek.
 
- Miriam berättar om kanske inte den ultimata firningen men en av de mest originellaste, pajkastning. Fast i ett helt annat format ;)
 
- Gardenhouse ska bli bjuden på SPA för att fira. Bli ompysslad och bortskämd KAN vara den ultimata uppvaktningen.
 
- Freja HAR den ultimata firningen just nu. Hon firar sin födelsedag på alla-hjärtans och är på "hemlig" ort med bara familjen (och katterna) och bara ÄGER sin dag. Den ultimata firningen ÄR att få fira födelsedag för alternativet vore ju att......inte leva.
Härifrån kommer ett HIPP HIPP HURRA!
 
- Dagliga Ljusglimtar ska äta hemmagjord glass för att fira. Gubben kom hem med en glassmaskin och DET är banne mig KÄRLEK. Om man inte kan skaffa barnvakt ;)
 
- Ansibecki vill inte ha några fjäskpresenter som blommor och choklad. Hon vill ha något mer personligt. Första gången gubben hennes köpte blommor åt henne så sa han att hon lika gärna fick slänga dem: DÅ visste hon att han kände henne ordentligt.
 
Hur som helst, firning eller inte firning, presenter eller inte presenter, besvikelse eller överaskning, så hoppas jag att ALLA här ( ja de som inte läser här vette tusan....) får en UNDERBAR dag och att ni tänker extra mycket på att visa er själva kärlek.
Kasta en slängkyss i spegeln och kom på något riktigt fjäskigt ;) att säja till er själva.
 
Tack så mycket som vanligt för att ni delat med er och en TREVLIG alla hjärtans dag på er.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-13 Klockan: 00:07:05

Här blev det ett riktigt äventyr

...när en väninna ringde och bjöd in oss på lek-spontan-överasknings-lunch mitt i allt som jag ville hinna med idag. Det blev att lägga planerna på hyllan en sväng och bege oss ut för att roa oss lite.
 
 
     
(dagen på instagaram - yohannailaspalmas)
 
Men först hade vi en RIKTIG mys-sov-morgon. Fast jag vet egentligen inte om en morgon där en spelsugen Guldklimp var uppe och hoppade redan klockan SEX och frågade vad klockan var, kan kallas för SOV-morgon.
Vi låg kvar i sängen i alla fall tills Lillskatten vaknade vid 9-snåret.
De la sig SENT igår och långa mornar är inget normalfall i denna familj annars ;)
 
Jo, för det har ju varit helgdag här idag - karnevalstisdag ;)
 
 
 
Så förvandlades mitt matsalsbord till nån LEGO-stad av nåt slag.
 
 
 
 
Och som sagt så blev vi sedan inbjudna på söndags-tisdags-lunch med lek och sånt kan man ju inte tacka nej till ;)
Då fick jag påpassat att komma ut på min morgon - motionsrunda som blivit försenad idag på grund av den enorma sovmorgonen ;) Och så var det goda samvetet fixat för den dagen.
 
 
 
 
 
 
Men medan vi satt där och samtalade i godan ro, skitungarna hade ätit innan och gått iväg för att leka av sig, så blev det så där oroväckande tyst som det bara blir när man VET att de håller på med något fuffens. Och när vi gick ut i vardagsrummet så var de minsta skitungarna putts väck. Storebror låg i soffan med ett ont öra (vi får se vad det blir av det i morgon) och blicken fastklistrad på TV:n och varken hade sett eller hört något.
 
Nu är det så att väninnan bor i ett hyreshus där alla lägenheterna i huset inhyser familjemedlemmar till henne. Mormor på bottevåningen. Storebror en trappa ner. Föräldrarna är grannar och ytterligare en bror på övervåningen.
Familjärt så det bara ryker om det ;)
 
Således så står alla dörrar i trapphuset alltid öppna och alla går hit och dit utan att vara blyga.
 
Nu hade små-skitungarna gått in till mormor & morfar i dörren bredvid, där det INTE var nån hemma, stängt ytterdörren och vridit om nyckeln som satt på insidan.
Sedan lekte de på där inne i godan ro.
 
Hur får man en två-åring att fatta att han ska vrida om nyckel och vrida den åt ett ANNAT håll än förra gången?
 
Det gick INTE.
Det var bara att hämta ner stora stegen från taket och försöka nå köksfönstret, som stog på glänt, innifrån gården på insidan av huset.
Det gick.
Älsklingen klättrade av glatta livet, fick tag på nyckeln på rymmen och öppnat dörren där två uppspelta två-åringar var på rymmen.
 
Huvaligen!
 
Man kan inte slappna av ens för ett ÖGONBLICK med en två-åring i huset.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-12 Klockan: 01:11:14

Här fick vi till en FLOPP idag

....när vi skulle iväg och titta på barnens karnevalståg och spenderade MER tid i bilen letandes efter parkeringsplats än vad det hade tagit för oss att ta bussen dit UTAN bil ;)
 
 
 
 
Medans Älsklingen fortsatte att leta parkeringsplats, sprang jag med en skitunge i vardera hand och trottsade folkhavet som värsta Moses som plöjer genom vattnet, och kom fram lagom för att se sista tre karosserna med uppträdanden och sedan inse att hela eftermiddagens förberedelser varit förgäves...
 
Men vi fortsatte till Santa Catalina-parken och där var det fullt håll-i-gång. Så vi blev inte lottlösa denna kväll.
Men NÄSTA år tar vi bussen. Vad än Älsklingen må säja ;)
 
Och inget internet fanns det heller så jag kunde inte instagramma (yohannailaspalmas).
VART är världen på väg egentligen?
 
 
 
Nu ligger vi i soffan och tar igen oss inför morgondagens helgdag ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-11 Klockan: 14:34:37

Måndagslista med karneval

...för den här veckan har ungarna karnevalslov och är hemma måndag, tisdag och onsdag. PLUS att på tisdag är det allmän karnevals-helgdag och alla är lediga. Ja alla och alla, hemmafruarna/männen måste fortfarande jobba med att laga mat och borsta tänder ;)
 
 
 
 
Så idag kan jag inte säja att jag har nån speciell måndagsfeeling. Till och med så att söndagsångesten kom av sig igår när jag kom på vilken vecka vi hade framför oss.
Tråkigt dock att Älsklingen måste gå och jobba när vi andra är hemma. Men imorgon så är det VÅR tur.
 
Herre gud!
Vad SKA vi hitta på?
Sätta upp kökslamporna som togs ner inför kökstaksmålningen för 100 år sedan >>>....
Sysslolösa kommer vi inte att vara i alla fall.
I sånt fall finns det alltid lite tvätt att vika ;)
 
Hur som helst.
Helgen for förbi som alltid och dennes höjdpunkt var väl på lördagen då vi var bjudna på utomhus-karnevals-födelsedags-kalas och ungarna fick vara med om ett HISKELIGT äventyr.
Jag fick också vara med om ett äventyr som 3-barns-mamma då jag agerade barnvakt åt en väninna och tog med hennes Lukas på kalaset.
Det GICK bra ;)
Alla kom levande hem och alla hade haft roligt och DET är väl det viktigaste.
 
Bildregn kommer från den BLÅSIGA, minst sagt då det kändes som full storm, tillställningen. Men här ska klaras av måndagslista och sedan är det dags för barnens karnevalståg i eftermiddag. Fast innan dess hoppas jag på att kunna få hinna ut på den alltid försenade morgonrundan sådana här dagar när barnen är lediga. Svärmor hade inte tid att passa ungarna nu på morgonen så då hoppas jag att Älsklingen kommer hem lite i tid så jag hinner ut.
VISST låter det avancerat och träningsfreakigt när jag skriver så?
Att jag prioriterar motionen ;)
 
Måndagslista alltså:
 
- att jag har min familj och TROTTS att vi ibland stöter på vägbulor så visar det sig att vi kan ta oss över dem och är beredda att kämpa för det vi har. För det är inte alltid självklart att det ska vara vi för alltid.
 
- att vi fick komma på kalas i helgen. Väldigt blåsigt men vi var där och fick umgås och leka med andra.
 
- att det är helgdagsvecka denna veckan med all trevlig ledighet som det innebär.
 
- att det är karneval och vi är med så mycket vi hinner och kan.
 
- att jag har en ny leksak >>> ;) Kommer jag någonsin att tröttna?
 
Men nu är det måndag, lunchen och karnevalen och FÖRHOPPNINGVIS en försenad morgonrunda ;) väntar på mig.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-11 Klockan: 00:40:27

Real Life - Alla hjärtans

Alla hjärtans dag.
?????
 
Jag skrev ju tidigare i veckan att "nästa vecka är det ju alla hjärtans dag så det är klart att Real Life kommer att handla om det".
Just denna veckan är jag kanske inte den bästa att avhandla just detta temat men har man sagt A så får man säja B.
 
Alltså, bit i det sura äpplet och kör igång med veckans utmaning i Real Life som ska handla om SAN VALETIN eller Alla hjärtans dag. Tills på osdag har ni på er. Så kan vi alla läsa om hur vi VILLE ha det på just torsdag då det är ;)
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
 
 
 
Förra året skrev jag ju om denna dagen >>>.
 
Och jag tycker väl samma som förra året att visa kärlek ska man kunna göra varje dag under HELA året. MEN men all vardag som finns i livet så är det härligt med en speciell dag som man kan fira lite extra. DOCK är det tråkigt att den har blivit så komercialliserad att "allt" kostar dubbelt just den dagen; rosor, restaurangbesök, chokladaskar eller vad det nu är som förknippas med Alla Hjärtans Dag.
 
Får jag en ros-bukett, som jag blev så glad över förra året så åker den nog direkt i sopkorgen ;) (ha ha kan jag sitta här och spekulera om), för det är ju inte det som jag VILL ha. Utan vad som jag skulle bli speciellt överaskad av, och det är ju just överaskad som jag vill bli, är att komma hem från skolhämtningen, hitta Älsklingen hemma, lagandes mat och att han fixat mys hemma för hela familjen.
 
Men det VET ju inte han, för han kan inte läsa mina tankar.
Och jag har inget sagt.
Och han har heller INTE frågat.
 
Och det är kanske DET som jag kan bli mest besviken på, att karlar över lag (ja här drar jag alla över en kam ;), kör på det enkla och säkra kortet med en bukett blommor.
Sånt går ju alltid hem.....eller?
Istället för att undersöka saken, fråga den de vill överaska eller kanske det svåraste, hitta på något eget, originellt, något som överaskar och visar att man tänkt till.
 
 
 
Så nu vill jag veta:
- Vad tycker du om alla hjärtans dag?
- Brukar du fira?
- Om ja, hur brukar du fira?
- Brukar du bli besviken?
- Brukar du bli överaskad alt. glad?
- Och VAD skulle den ultimata firningen vara?
- Har du kanske redan upplevt den, den ultimata?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
 
Tidigare Real Life under 2013
- Teknisk >>> med sammanställningen >>>
- Mobiltelefon >>> med sammanställningen >>>
- Klädvårdshörnan >>> med sammanställingen >>>
- Julen 2012 >>> med sammanställningen >>>
- Real Life Årskrönika >>> med sammanställningen >>>

Skrivet den: 2013-02-08 Klockan: 23:23:13

Här är det......fredag

Grått ute,
grått inne.
Grått i hjärtat,
och grått i sinne ;)
 
Det har varit en OTROLIGT grå och trist dag här i Las Palmas. Regntunga moln har hängt här hela dagen och hållt alla i givakt ifall det skulle komma något regn.
Jag föredrar sol ;)
 
 
 
 
Ni vet när man inte har nån lust med något, men ändå inte vill göra ingenting.
När man inte har några bra ideér att spinna vidare på och egentligen ska hålla sig borta från bloggen. Men ändå sitter här och strular till någonting.
Så är det nu.
 
Jag tror att det är fredagen som kommit över mig.
Elle kanske flaskan med cider som jag klämt till den hemmaknåpade skagentoasten.
 
Jag borde gå och lägga mig.
Vi ska på födelsedagskalas i morgon och jag ska visst bli tre-barns-mamma över en eftermiddag.
Det borde jag väl klara....tycker man ;)
 
God natt!
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-08 Klockan: 13:35:23

Fredagsvägning

ÄNTLIGEN!
Är det fredag.
Hur kan en veckan som gått så snabbt ändå ha varit så seg och lååååång?
Och hur kan en helg som inte innehåller något speciellt eller spännande ÄNDÅ vara så efterlängtad?
Fredags-känslans EVIGA mysterium ;)
 
 
FREDAGSVÄGNING
Jag stog framför spegeln i badrummet igår kväll och tittade på mig själv. På rynkorna, på det för långa håret, dragen i ansiktet som är jag, axlarna, pyjamasen, de nyborstade tänderna och försökte få en känsla av hur jag kände mig i kroppen.
Känner jag mig tjockare, smalare, uppsvullen, avmagrad, hur sitter kläderna?
Och jag tyckte nog att jag kände mig lite smalare.
 
- 100 gram i morse.
Jaha ja.
Så mycket för DEN känslan i kroppen ;)
 
UTVÄRDERING
Över lag så har den här veckan varit som alla andra. Jag har gått mina morgonrundor, ätit bra och nyttig mat och inte haft några utsvävningar att förfäras över.
 
Jag har fortsatt att försöka att inte äta kolhydrater på kvällarna och det går väl si-så-där. Men alla är vi barn i början.
Och baljan med taco-soppa som jag gjorde i måndags har inte använts så som den skulle, av olika anledningar. Mest för att jag är så jäkla van att göra dubbel satts till lunch för att det ska räcka till middag. Och den överblivna maten måste ju ätas upp också ;)
 
Och när man tar förstoringsglaset och synar veckan i kanterna så HAR det ju faktiskt blivit en del bulor i vägbanan ;)
I onsdags så blev jag ju hembjuden på spontan-frukost >>> som gjorde att morgonrundan inte blev så lång och effektfull som den borde har varit. Plus att smält smör på färskt bröd och marmelad inte hör till de saker som BRUKAR finnas på min frukostmeny.....på vardagarna ;)
 
Och på torsdagsmorgonen så kom det en köpare av mitt loppis-bord jag haft till försäljning. Så där blev morgonrundan förkortad igen.
 
För att inte tala om fika-besöket som kom igår kväll och hade med sig FIKABRÖD som vi, ingen av oss här, kunde motstå utan proppade i oss.
Dock slängde jag ALLT som blev över för att inte ha det ståendes och läska i onödan.
 
Så allt ihoparäknat så borde jag nog vara tacksam över min lilla nedgång.
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagaram - yohannailaspalmas)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Snedsteg - Ett par stycken hrrmmmmm ;)
Och 2,1 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y
 

Skrivet den: 2013-02-07 Klockan: 13:27:04

Här har det fyndats i soporna

....för detta är en ganska så vanlig syn som möter mig och Lillskatten på vår morgonrunda. Och det gör mig så beklämd att se.
 
Saker/kläder som folk inte vill ha längre, helt sonika ställda vid soporna. Förhoppningsvist för att andra, som kan tänka sig ha användning för dem, ska ta hand om dem.
MEN därigenom blir de också måltavla för hundarnas pinkbehov eftersom hund-ägarna tillåter det mesta här: hundarna tillåts pinka på klädpåsar vid soporna, parkerade bilar och här-om-dagen blev även min barnvagn måltavla för en skvätt medans ägaren stog brevid och tittade åt ett annat håll.
 
Gränsen är nådd för mig.
Jag är FÖR ett hundförbud i Las Palmas.
 
 
 
 
Något som också händer är att sop-letarna, de "så kallade" fattiga, rotar bland detta och strör ut det på gatan. Helt perfekta kläder och skor kastas ut på gatan för att trampas på och smuttsas ner av de förbipasserande.
Vi har VÄLDIGT kräsna "fattiga" här.
Inte vad-som-helt duger.
 
Hur som helst.
Jag blir VÄLDIGT beklämd när jag ser detta och jag har bestämt att slänga stoltheten över bord.
Jag har blivit sop-letare.
 
Kommer ni ihåg soptunne-kudden? >>> & >>>
 
Denna morgonen så fick påsen på bilden följa med hem PLUS en helt perfekt bilbarnsstol som låg och skräpade i en annan tunna. Irma fick gå resten av biten hem för vagnen var FULLASTAD.
 
Och visst skämdes jag där jag gick och släpade på en vagn full med lumpor.
FAST det var ju ingen som visste att det var lumpor, utan bara jag. För andra kanske jag var på väg att slänga detta, eller fått det av en kompis eller...osv.
Men JAG visste och skämdes.
 
Fast VARFÖR egentligen?
Detta var perfekta kläder, cirkus 15 par med nya jeans som låg i påsen plus lite annat. Och så en, ja om inte sprillans så näst intill, ny bilbarnstol. Bara att ta hem detta, köra en sväng i tvättmaskinen eller av avduschning i badkaret, så var det som butiksnytt igen.
Bara två par av jeansen passade mig och så vitt jag vet ska vi inte använda nån bilbarnsstol till bebisar mer här hemma ;). Så detta går ju till loppisen som vi ska prova på igen >>>
 
Jag kanske kan göra mig en karriär på detta.
Vem vet?
;)
 
 
 
 
I lördags stog denna vid tunnan och eftersom vi var ute och körde med lastbilen >>> så fick den ju följa med hem. Men den ska INTE säljas. Den ska målas om och få pynta Irmas nya rum.
 
/Y
 
 
PS Jo det FINNS så kallade klädtunnor här också. Men de är VÄLDIGT sporadiskt utplacerade och folk föredrar att slänga allt i soprna istället för att lasta bilen full och åka ivägg och lämna det till de behövande. DS

Skrivet den: 2013-02-06 Klockan: 23:54:26

Sammanställning av Real Life - Teknisk

Här ska sammanställas veckans utmaning i Real Life >>> som var om att vara teknisk eller inte. Och jag hänger osökt upp mig på den där frågan om VEM det är som läser instruktionerna  hemma hos oss.
 
 
 
Jag menar:
SJÄLVKLART! läser jag instruktionerna.
Det är ju just det de är till för.
Jag har INGA som helst problem med imagen där. Jag ÄR ju teknisk, jag KAN läsa intruktioner och ALLT går så himla mycket bättre om man tittar på FÖRST hur den som har konstruerat grejen vill att den ska sättas ihop.
 
Min svärfar sliter upp paketet, med vad det nu är, tar en överblick över vad som finns, drar sin egna slutsatts om hur det ska sättas ihop och börjar att SKRUVA.
För att en halvtimme senare börja svära och gorma över att det är nån idiot som har glömt att skicka med det eller det. Och denna delen inte passar ihop med denna.
Intruktioner?
Det är för klenisar.
 
Det är att INTE vara teknisk för mig ;)
Och Älsklingen har snöat in på samma spår.
 
Därför tar jag hand om paketet, eller vad det nu är som ska göras, så fort som vi kommer innanför dörren. Packar upp och organiserar. Läser igenom instruktionerna.
Sedan är JAG chef för skruvlagret och instruktionsläsandet. Älsklingen får ha hand om mejslarna osv. Han får skruva där JAG säjer att det ska skruvas.
Herre Gud vi kan ju inte hålla på i eviheter med att improvisera fram något som inte kommer att bli som det ska ;)
 
 
Andra som ha berättat om sina tekniska talanger denna veckan är:
 
- Wildrose berättar att varken hon eller någona annan i familjen är teknisk. När det är något som måste fixas så ringer de hyresvärden och säjer att något gått sönder. Han fixar, hellre än att köpa nytt. Skitsmart grepp tycker jag ;)
 
- Dagliga Ljusglimtar är tekniskt och kan sån där, OM hon vill.  För problemet är att det kan brista lite i tålamodet och hon vill göra saker allt för snabbt. Då KAN det bli tokigt ;)
 
- AnneliH påstår att hon inte alls är händig. Hon lämnar med glatt humör över allt till gubben. FAST inte utan att ha försökt själv först. Dock kommer hon sen med att hon kan både läsa sy- och stickmönster och det tycker väl jag plattsar i den tekniska genren ;)
 
- Mormor Mu inleder med att säja att hon inte anser sig själv vara teknisk, och sedan börjar hon radda upp allt hon kan. Det ENDA hon inte kan är att läsa kartor, men det går så bra ändå. Så jag vet inte om hon verkligen har förstått det där med vad teknisk innebär ;)
 
- Jenny erkänner att jodå, hon är teknisk, hon kan sånt där. Men GÖR hon det? Vill hon det? Nja. Det är ju så himla mycket skönare när nån annan fixar det ;)
 
- Gardenhouse säjer att hennes barn kallar henne för teknisk handikappad. Hon ritar ritningarna, gubben genomför dem och så kommer hon med fika. Fördelningen fungerar TOPPEN hos dem ;)
 
- Ansibecki tror nog att de är lika tekniska hemma hos dem, gubben och hon. Fast på olika områden. För som hon säjer: "att teknik är något som förstärker eller ersätter till exempel en rörelse. Så fort du har letat upp en sten med exakt rätt egenskaper för ditt ändamål och börjar använda den, så är det teknik. Alltså är en nål och en tråd lika mycket teknik som en skruvmejsel och en skruv."
 
Tack så mycket för denna veckan. Här fanns det mycket att begrunna över och fundera på vad man egentligen ÄR och TYCKER om att vara teknisk.
Inte alltid så självklart.
Nästa vecka är det ju alla hjärtans. Klart att det ska handla om det då ;)
 
Tills dess.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-06 Klockan: 23:26:37

Dagens smallunch: Räk- och citronpasta

 
 
Jag är SÄKER på att jag lagat denna tidigare men hittar inget recept :(
Så idag när jag hade räkor i frysen OCH var sugen på detta så slog jag till.
Räkor är ju förbaskat tacksamt att laga så där hastigt och lustigt. De tinar ju på en plåt på ett litet kick.
 
RÄK- OCH CITRONPASTA
Sätt en gryta med vatten att koka.
Skala räkorna och kasta skalen direkt ner i kokvattnet. Räkorna läggs bredvid på ett fat.
När alla räkor är skalade så silas vattnet av och en bunt spagetti slängs ner i räkbuljongen.
Salta extra.
 
I en stekpanna fräses i lite olja:
Ett paket frysta grönsaker
4 pressade vitlöksklyftor
och lite hastigt de skalade räkorna.
Vänd ner allt i den kokta spagettin.
 
Pressa över en citron
salta och peppra
 
KLART!
 
/Y
 
 
 
 
Uppdatering
Detta blir ännu en 4 **** av 5. Enkelt, gott och mättande. Men man får inte vara för rädd för att klämma på ordentligt med citronen och svartpepparn. Det är det som ger stinget ;)
Klipper man över lite dekoration så kan det säkerligen vara bjudmat.
Vad ungarna tyckte får ni inte veta, för jag gjorde potatismos och fiskpinnar till dem ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-06 Klockan: 15:24:26

Här hamnade vi på mys-frukost

...helt plötsligt när Irma och jag sprang på en väninna som skulle dagislämna, på vår morgonrunda. Det är inte så ofta man gör sånt ;)
 
 
 
 
- Ska du hänga med hem och käka frukost och se på min nymålade lägenhet, frågade väninnan.
 
Och jag tvekade faktiskt.
Stog där och inte sa någonting.
 
Jag ville inte gå hem till henne och missa min morgonmotion.
Jag ville inte gå hem till henne och äta lyx-frukost och sitta med dåligt samvete över att jag inte åt nyttigt.
Jag ville inte gå hem till henne och titta på hur fint hon fått det, snacka lite skit, komma sent hem till Irmas läggning och komma ur mina morgonrutiner...
 
Jag har berättat om mina "VIKTIGA" rutiner >>>
 
HerreGud!
Så började jag skämmas.
Över mig själv.
Yohanna då!
 
HUR ofta är det som du springen på en väninna?
Hur ofta är det som denna väninnan har semester och bjuder hem dig på frukost?
Hur ofta är det som det passar med BÄGGE två att sitta ner en vardagsmorgon och snacka skit?
Och HUR ofta är det som du snedstegar i "operation fettsanering" och äter lite utanför ramarna?
 
Kom igen och njut lite nu då ;)
 
Och visst ville vi. Både jag och Lillskatten.
Så vi kom hastigt och lustigt på mys-överasknings-frukost så här en onsdag. Fick snacka lite skit och leka med "nya" leksaker.
Jag mår gott i själen nu, FASTÄN mina morgonrutiner blev helt omkullkastade.
 
 
 
 
Tänk att det ska vara så svår.
Fast när vi satt där och snackade skit så berättade väninnan att hon känt PRECIS samma sak när hon bjöd in oss på frukost.
Tänk!
Hon är jungfru och rutin-älskare hon också ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-05 Klockan: 23:58:19

Dagens smallunch: Fusk-indisk gryta

 
Förr-förra helgen så åt vi så smaskigt hemma hos C >>> som öppnade en färdig burk indisk sås och blandade med makaroner och köttbullar.
Svårare än så behöver det inte vara.
 
Jag älskar indisk mat. Jag älskar hur det smakar så MYCKET och av så MÅNGA olika saker. Det blir liksom en smakexplosion i munnen.
Härligt!
 
Men indisk mat, och gärna då sån färdig på burk, är ganska så fettig. Indisk matlagning baserar sig ju på ghe >>> som är klarar smör och är.....FETT ;)
Klart att det smakar så gott då. Fett är en naturlig smakbärare och får smaker att BLOMMA ut och smaka bättre. Tex vanligt potatismos blir UNDERBART med en klick smör i ;)
 
Men jag blev i alla fall störtsugen på indisk mat och knåpade ihop en fusk-gryta med gömda grönsaker som nog inte borde vara så kaloririk.
 
 
 
FUSK-INDISK GRYTA
I en kastrull:
3 burkar krossade tomater
1 burk med vatten
2 påsar frysta grönsaker (jag använder grillade av: lök, paprika gul & röd, aubergine och squash)
ett par skedar färdig indisk kryddpasta, denna var Korma.
 
Koka ihop och mixa, fast inte så mycket, lite chunkey.
 
Strimla kalkon-kött och häll i såsen som får småputtra lite.
Smaka av.
 
Servera med ris som fått koka med kycklingbuljongtärning, en kanelstång och en sked graham masala-krydda.
 
Fixat och klart.
 
 
 
 
Kalasgott och lagom indiskt. Ungarna fick en STOR klick kräm fräs i för att mildra smaken och jag som försöker undvika kolhydrater på kvällarna åt en tallrik sås med kött bara då.
 
Kan mycket gärna bli bjudmat, men med lite nan-bröd och nån gurkraijta till kanske.
Det blir 4 **** av fem igen.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-05 Klockan: 17:30:15

Här var vi på karnevalen

...för första gången för detta år. I år har de klämt ihop en MÅNADS karneval på ynka två VECKOR, så det är ett tight schema >>> om man ska hinna se allting ;)
 
 
 
 
I lördags efter att vi kommit hem från detta karnevalsbesök och igår kväll igen, utan någon som helst anledning, så gjorde jag något som jag BANNE mig borde göra oftare.
Somna på soffan ;)
 
Helt slut efter en lördag med flytt, fikabesök och karnevalsbesök, allt helt OPLANERAT, och med magen fylld av alldeles för mycket nachoschips och tillräckligt med cider för att kroppen skulle bli alldeles avslappnad, slocknade jag som en sten rakt ner i soffan. Medans Älsklingen tittade på tråkig fotboll.
Alldeles nöjd och tillfreds med min dag.
 
I så igår var det dags igen, utan varken nachoschips eller cider i magen. Men det gick så bra så. Pang BOM borta.
Zzzzzzz!
Och det måste verkligen vara något av det skönaste man kan göra.
Borde verkligen göra det oftare ;)
 
Men karnevalen åkte vi alltså på.
Helt oplanerat för att det ringde ett par vänner och undrade om vi ville hänga på och kika lite.
Och det ville vi ju.
Och när vi ändå var där så hade vi tur och det var uppträdande också. Barnens tävling i dansgruppen - comparsas infantiles.
 
Skitungarna fick skaka loss ordentligt till karnevalsrytmer och när vi kom hem så var det två änglar som slocknade som små ljus i sina sängar.
 
Tråkigt nog så glömde jag kameran hemma och fick fota med mobilen. Och är det något negativt som jag skulle kunna hänga upp mig på, på min nya leksak, så är det kameran. Den är lite FÖR dålig för att det ska kunna bli bra bilder. Och sen så är linsen full med repor från den förra ägaren.
Vad i 70-singen har han haft för sig med denna?
 
Men det blev som det blev och dåliga bilder är bättre än inga. Och så ska vi väl förhoppningsvis åka tillbaka en annan dag. Och DÅ blir det RIKTIG kamera ner i väskan på en gång ;)
 
Håll till godo.
Karneval a´la Las Palmas 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var karneval del 1, alltså.
Fler delar kommer....förhoppningsvis ;)
 
Men nu är det tisdag.
Svenskakursen väntar.
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-04 Klockan: 16:49:00

Dagens smallunch - Tacosoppa

För första gången ever, med denna telefonen. Jag vill minnas att jag försökt att blogga med den gamla telefonen och nästan dött i hjärtinfarkt på grund av krånglighet.

 


 
I alla fall.
Här kommer mitt första blogginlägg från iphonen. Direkt från händelsernas centrum; köket. Och Yohanna trixar i köket med dagens smallunch.

Jag tycker om att göra en balja GOD soppa på måndagen som sedan räcker över hela veckan och VIPPS så hat man kvällsmaten fixad.
Idag äter vi detta som lunch dock.
 TACOSOPPA
4 burkar krossade tomater
4 burkar vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1påse tacokrydda
2 STORA morötter rivna
2 hackade lökar
En klyfta vitkål strimlat
1kg nötfärs
4 sacariner

I med allt i en kastrull och koka ihop.
Salta efter smak.

Ungarna fick makaroner till. Själv serverade jag mitt med en sked tacosås och en klick kräm fräs.

Veckans middagar AVKLARADE ;).
 
/Y
 
 
Uppdatering
Som vanligt kommer här en efter-bild på dagens dagsverke som faktiskt blev en hit hos ungarna när jag kallade det för makaroner och köttfärssås istället för att säja soppa ;)
Man får inte vara dum inte.
Det blir  en 4 **** av 5. Bra krubb helt enkelt.
 
 

 


Skrivet den: 2013-02-04 Klockan: 13:30:29

Måndagslista efter fullproppad helg

....eller lördagen blev så fullproppad att jag inte hann med utan glömde bort hälften. Söndagen kom jag inte ur pyjamasen på hela dagen, ja förutom för morgonrundan då men hoppade tilbaka i pyjamasen efter duschen ;). Men söndagen blev fullproppad med aktiviteter på hemmaplan istället. Så inte låg vi på latsidan för det.
 
Det var den lugna helgen det.
Tänk att det ska vara så förgrömmat svårt...
 
På lördagen behövdes det hjälp med en flytt så Älsklingen och jag drog iväg med hans lastbil medans ungarna var hos svärmor. Och vi fick en chans att komma upp över taken i Las Palmas och se en helt ny värld.
 
Förstummade stog vi där och tittade och jag utbrast:
- Vilken syn. Så helt annorlunda. Det känns så.....utomlands.
Och så brast vi i skratt, för det var ju just det vi var....utomlands ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så var det ju så skönt att komma bort, bara jag och Älsklingen, på tu man hand.
Även om det bara var en liten stund.
Och ÄVEN om det bara var för en flytt.
 
Ett andningshål.
Att kunna tala lite med varandra i lugn o ro.
Och kanske hålla handen för en stund...
 
Men på måndagar blir det måndagslista SOM VANLIGT:
 
- att vi haft en PRODUKTIV helg och gjort en massa saker hemma; målat klart Irmas rum, sorterat all tvätt, plockat undan osv. Men också roat oss som; "flyttat", gått på karnevalen och myst.
 
- att jag kom ut på MORGONRUNDA bägge helgdagarna. Bra jobbat där.
 
- att jag lyckades titta ikapp melodifestivalen i tid, INNAN de tog bort de vinnande bidragen, och INNAN det hamnar för många avsnitt på hög.
 
 - att jag lärt känna nya svenskar här nere. Det ger en andra dimension på tillvaron. Känns lite mer hemmstadt om ni förstår vad jag menar. Fast jag inte ens visst att jag saknat det.
 
- mina nya "leksak" naturligtvis.
 
- att jag har en massa planer och ideér i mitt huvud. Även om jag börjar bli lite till åren och även om jag har livet fyllt med vardag, så fortsätter det att poppa upp inspiration till att utveckla mig själv. Sånt ger......livsglädje.
 
Nu kör veckan igång här.
Håll i hatten för snart är det fredag igen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2013-02-03 Klockan: 14:08:33

Real Life - Teknisk?

När jag kom hem från morgonrundan idag (som för övrigt var alldeles gråmulen, såg ni det på intagram yohannailaspalmas?, till skillnad mot de sista dagarnas strålande sommar-sol-väder), så satt Älsklingen och byggde bilbana med Lillskatten.
 
 
 
 
Här skulle jag vilja ha skrivit att Guldklimpen lekte med Barbiesarna för att jämlikeheten och könsneutraliteten i detta hem skulle ha blomstrat och varit frid och fröjd.
Men så var det ju inte.
Här finns bilbanor, Barbiesar, lego, pussel, matlagningsutrustning och fan och hans moster, huller om buller, allt i ett ständigt kaos. Och faktum är att Guldklimpen väljer Nintendot framför Barbiesarna.
Sorgligt men sant.
 
Irma väljer lite hipp som happ, beroende på vilket humör hon är på. Nästan alltid, om inte säja ALLTID så är det på Terminator-humör och för att kunna förstöra så mycket som möjligt då ;)
 
Men nu skulle det inte handla om varken leksaker, könsneutralitet eller dåligt väder i Las Palmas ;)
Utan veckans utmaning i Real Life ska handla om att vara teknisk och kunna bygga ihop tex en bilbana ;) Tills på onsdag kväll har ni på er.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
 
 
 
Jag kom alltså hem från morgonrundan och på golvet sitter Älsklingen och svär över att han inte får ihop bilbanan:
-Yohanna, kommer du ihåg hur det här ska vara? Jag kommer f-n inte ihåg hur det ska sitta ihop.
 
Och nu vill ju inte jag vara den som är den och sitta här och skryta, men jag fixade ju ihop banan på tre röda. Man bara sätter sig ner och tittar på hur det ser ut och HUR det skulle kunna tänkas hänga ihop.
Abrackadabra!
 
Jag vill inte säja att Älsklingen inte är händig, för han kan fixa en massa saker. Saker som jag OCKSÅ skulle kunna ha fixat ;) men som jag med lugn hand kan lämna över till honom och han fixar dem UTAN att jag behöver hänga över axeln på´n eller han behöver springa fram och tillbaka till mig och fråga om råd.
 
MEN!
 
Om det är något som ska räknas ut, sättas ihop eller på något annat sätt funderas på HUR man skulle kunna göra något, ja då blir det jag som får göra det.
De (mina föräldrar den outsinliga källan för beröm) säjer att jag är teknisk.
Jag vet inte.
Jag är bara bra på sådant. Och TACK för det! Att man kan vara otomordentligt BRA på något mitt i allt elände ;)
 
De (mina föräldrar igen) säjer att jag var sån som barn och gillade att plocka isär och sätta ihop saker. Och jag kommer själv ihåg hur jag älskade när kasettbanden (kommer ni ihåg något sådant antikt) trasslade sig och man var tvungen att skruva upp de pyttesmå skruvarna och rulla rätt rullen där inne och pilla fast bandet i alla små banor igen.
 
Vilket nöje ;)
Det går inte lika bra med CD:skivorna eller USB-minnena nu ;)
 
 
 
Så nu:
- Är du teknisk?
- Vem är mest teknisk i dina familj?
- Vem får ha hand om att räkna ut saker? (räkna uträkningar, läsa karta, läsa intruktioner osv)
- Vem GÖR de tekniska uppgifterna? (spika, meka, skruva osv)
- Vad är att vara teknisk?
- Om du INTE är detta, vad är du BRA på och hur kompletterar det att INTE vara det? (och vice versa, om du ÄR det hur kommpletterar det den som INTE är det)
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
 
Tidigare Real Life under 2013
- Mobiltelefon >>> med sammanställningen >>>
- Klädvårdshörnan >>> med sammanställingen >>>
- Julen 2012 >>> med sammanställningen >>>
- Real Life Årskrönika >>> med sammanställningen >>>

Skrivet den: 2013-02-02 Klockan: 00:07:27

Fredagsvägning med karnevalsdrottning

...för här sitter vi soffan som två utsagna hjältar och tittar på galan med att välja karnevalens drottning till karnevalen som började idag.
Dock tvivlar jag starkt på att vi kommer att hålla ut så pass länge att vi får vara med och se vem som vinner ;)
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,5 kilo
:D
Och precis som Anna så käckt påpekade förra veckan så väger den nya "leksaken" en del. Hela 0,2 kilo blir skillnaden med att stå på vågen, och stå på vågen och försöka fota mina fötter ;)
Vilken tur.
Jag funderade först på om det var nån konstig matematisk formel om tyngdkraften som fick summan att stiga varenda gång jag böjde mig ner för att zooma in de SMÅ siffrorna ;)
Inte hade jag en tanke på vad det var jag höll i handen respektive INTE höll i.
 
UTVÄRDERING
Det har varit en helt normal vecka.
Jag har hållit på att återintroducera min gamla vän STEGRÄKNAREN i mitt liv för att börja kontrollera vardagsmotionen igen och hålla koll på vad det är som jag latat till mig på.
Dock INTE den gamla räkaren som blev kastad i golvet en gång FÖR mycket av Terminator-Irma. Utan en reserv-mackapär som jag hade i lådan.
 
Och så har jag hållit på och försökt leta på nån stegräknar-app till "leksaken" som skulle hjälpa mig att kontrollera den NYA stegräknaren och ge mig en hint om, om den också räknar upp-åt-väggarna.
Lättare sagt än gjort.
 
Apparna som jag provat har dragit ut batteriet ur leksaken och stängt av sig så fort som jag försökt att göra något annat på mobilen än bara räkna steg.
Dessutom så har den NYE räknaren noll-ställt sig lite då och då, hipp som happ, så där lagom så man hålls på gränsen till att bli galen, och inte har något alls att jämföra med
ÄNDÅ så ger räknarna en liten push på mig att försöka komma upp i de 16.000 steg om dagen som jag har tänkt mig. Ungefär som poliserna ute i trafiken som inte gör någonting annat än att åka omkring och skrämma folk till att hålla sig på mattan ;)
 
Något som jag också provat på denna veckan är att försöka dra ner på kolhydraterna på kvällarna. Det är ju så poppis nu att ta bort dem ur kosten, och jag hör en massa historier om folk som går ner hit och dit genom att utesluta bröd och pasta ur kosten. Och det är inga små-summor vi talar om här.
Det vill jag också.
 
Jag är nöjd med veckans halv-kilo.
Speciellt som jag väntar på mens här. Med allt kul som det innebär ;)
 
 
(veckans "operation fettsanering" på instagaram)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Godis - Check!
Och 2,2 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y
 RSS 2.0