Skrivet den: 2012-10-31 Klockan: 13:41:04

Här är det ingen vanlig dag

....här är det Yohannas klippardag ;)
Jag har tid hos frillan klockan 4 och känner mig sprallig som inför julafton. KAN vara ett tecken på hur mycket glamour, om man kan kalla ett besök hos frillan glamour men det tycker jag allt, som finns i mitt liv ;)
Inte så att man går på salong sådär varje vecka, även om jag skulle behöva det. Inte för att klippa mig precis men jag skulle nog kunna hitta på andra trevliga saker att hitta på därinne.
 
Åhhhhh en nackmassage......ååååååååh ;)
 
 
 
 
 
 
I alla fall, det är Halloween idag och jag VILL hitta på något. Något UTÖVER fake-pumporna som vi gjort. Något med att klä ut sig och träffa andra.
Tyvärr så är det alerta amarilla (gul varning) här och regnet strilar ner en gång i halvtimmen. Det blåster halv storm och ute riskerar man att få något, vad som helst, i huvet som folk inte har satt fast ordentligt.
De andra mammorna är också upptagna och detta arrangemang koms på alldeles för sent av mig.
 
DOCK har jag en park-halloween-picnic på G och man informerade mig just om att regnar det så har man en lokal på gång.
Kan det bli bättre?
Det verkar att lösa sig :)
 
Men det kan bli lite stressigt. Jag har ju som sagt klipptid klockan 4 och jag kan ju inte gå dit redan utklädd?
...eller?
Man måste ju spara tid.
Så det är hög tid att riva fram utklädning/karnevals-lådan.
Jag vill vara HÄXA, Guldklimpen får vara vampyr för vi har en Zorro-slängkappa och det kan man väl fixa lite med. Lillskatten får vara......nyckelpiga i brist på annan maskeradutstyrsel åt bebis. Men ingen fara, nyckelpigor kan vara ganska så skrämmande de också ;)
Älsklingen?
Ja, det är i skrivande stund fortfarande osäkert om han vill klä ut sig. Ni vet karlar ;)
 
Varmkorvar är framtagna till picnicen men annat gôtt måste nog inhandlas på lokala mataffären vid utsvängning ur storstan mot landsbygden.
OM det går enligt planerna.....
.....vilket det sällan brukar göra hos oss.
 
 
 
 
I morgon är det helg!
 
Så HAPPY HALLOWEEN på er!
Buuuuuuuu!
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-30 Klockan: 23:53:59

Här liggs det i soffan

....med huvudet i Älsklingens knä och jag är snaaaaaart på väg att somna. Härligt, det var länge sedan DET hände.
 
Jag fick lite tid över idag eftersom tisdagens TV-kväll med HW-fruarna gått i graven och det var fotboll på TV:n. Att ligga med huvudet i knät verkade som en bra idé.
Uppenbarligen så gick jag upp igen bara för att skriva om det, så effekten har ju flygit sin kos om man så säjer.
Men jag ska snart tillbaka igen ;)
 
 
 
 
 
 
Ville ju bara visa min PERFEKTA lunch enligt tallriksmodellen idag. Kan det bli bättre än så här? Rent proportionsmässigt sett alltså. Som taget ur en hemkunskapsbok ;)
 
En kalkonfilé kryddad med tacokrydda, några makaroner, stekta grönsaker, pizzasallad och en klick tacosås på toppen.
Det var det.
Inte så upphettsande, men denna veckan så ska det dras åt med tyglarna igen.
Och det vankas ju helgdag på torsdag, och det vet jag ju hur det brukar gå med det: ost och choklad ;). Så det är bäst att ligga på minuskontot redan från början.
 
Annars så har vi haft väder-varning (alerta) här idag. Kolsvart himmel, varma ökenvindar och sandstorm utanför fönstret.
Vi får se hur det går med det planerade Hlloweenfirandet i parken i morgon. Kanske att man inte ens kan gå utanför dörren.
Spooooooookey ;)
 
 
 
 
Men nu ska jag tillbaka till soffan. Eller det blir nog direkt till sängen. Det tar på en det här med att ställa om sig till vintertid och få sova en timme extra på mornarna ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-30 Klockan: 13:46:00

Här funderas det på djupa saker

....och som vanligt när jag ska skriva om något svårt så får jag gå ett par vändor i lägenheten för att hitta de rätta tankarna, göra lite tråkiga andra göråmål för att hitta mod och röja undan alla andra svepsjäl för att inte sätta mig och skriva.
 
Jag vill ju så gärna hitta de rätta orden som förmedlar de där tankarna och känslorna som jag har. Jag vet hur lätt det blir fel i den skriva texten, hur ord missuppfattas och hur människor ibland känner sig trampade på tårna.
 
Jag är livrädd för sånt där.
 
Ändå så måste man ju ibland ta tag i obehagliga saker, tänka lite djupt och kanske lägga bort den där glättiga skämtsamma jargongen som jag tycker så mycket om.
 
I alla fall.
 
 
 
 
Jag håller ju på med den där bloggnomineringen/tävlingen just nu (tills på fredag, lägesrapport >>>) och jag kikar in till alla nominerade bloggar och snokar lite. Man vet ju aldrig. Man kan ju hitta sig några nya favoriter ;)
Också lämnar jag ett litet meddelande till dem om att de är nominerade så att de får reda på att någon tycker om deras blogg väldigt mycket och bli stolta och glada.
 
Igår så nominerades en blogg till kategorin "Blogg jag läser för att bli berörd" och jag kikade in i vanlig ordning för att lämna ett litet meddelande.
Och jag kom rakt in i det "hemskaste", den stora sorgen >>>.
 
Jag läste ett inlägg och så började tårarna att spruta. Jag satt kvar länge vid datorn efter att Älsklingen gått och lagt sig och läste. Jag kunde inte sluta.
Att det får finnas så hemska saker i livet.
Det var så hemskt att det kändes overkligt och jag fick SÅ ont i själen.
 
Fy 70-singen var det kändes patetiskt att hålla på med en bloggtävling efter det. Jag var färdig att avblåsa hela skiten och skicka vinsterna till den här killen som mår så dåligt.
Föga tror jag dock att han bryr sig om ett par sketna madonna-hängen i guldplaté.
Men jag kände nästan att jag skulle vilja skicka hela mitt liv till honom. Tänk om jag bara kunde hjälpa, om så bara lindra litegrann.
 
Hörrni, vi måste vara rädda om varandra. Vi måste komma ihåg att ta hand om varandra och vara lyckliga. Inte bara fara fram som nån jäkla ångvält i livet och skälla och gnälla på allt och inget.
Och SPECIELLT du Yohanna, gnällspikan ;)
 
Stanna upp, se din familj, skit i att Lillskatten är arg som ett bi för det mesta, att Guldklimpen bara vill spela dataspel och se på TV, de är bara ungar och kommer att växa upp så fort. Strunta i att Älsklingen aldrig vill se på kärleksfilm eller lagar romantiska middagar till dig. Han jobbar och sliter och är i alla fall inte otrogen ;)
Strunta i att vi inte har några pengar och inte kan åka till Thailand som "alla" andra. Det är bara en tid nu när du inte jobbar. Det KOMMER andra tider.
 
Vi har i alla fall varandra.
 
Nu fick jag en stor lust att bara boa in oss här hela familjen i lägenheten på torsdag/helgdag och bara mysa och INTE skälla på varandra. DOCK vet jag att vi kommer att gå varandra på nervera efter tre sekunder ÄVEN om jag aldrig så mycket tänker på att de är det finaste jag har.
 
/Y
 
PS Jag kan inte låta bli att fundera lite på:
HUR mycket kostade egentligen inte det där hoppet från rymden ner på jorden?
Vad var meningen med det?
Och HUR mycket andra saker, "nyttiga" saker skulle man inte kunna ha gjort med dessa pengar. Eller andra pengar också för den delen som inte går till något livsavgörande.
Hittat lösningen på cancer?
Ibland så känns allt bara så.......slöseri-igt. DS

Skrivet den: 2012-10-30 Klockan: 00:50:09

Här kommer vår helg

...som var lite upp och ner och fram och tillbaka, på alla sätt och vis. Helt underbar fast på ett annat sätt jäkligt överaskande. Men vi njöt på, av både sol och regn, bad och soffhäng. Precis som en helg ska vara, INKLUSIVE tacos ;) Man får för bövelen inte missa tacosarna ;)
 
 
 
 
Lördagsmorgon och frukost på terassen. Den bästa av dem alla enligt Älsklingen som till vardags inte äter frukost. Det tar han igen med råge på helgen. Men att få dricka kaffe i lugn o ro, där överdrev han.....en aning ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var vår helg det.
Nu är det måndag.
På torsdag är det helg igen.
Och i morgon väntas det mer regn.
Det går i ett här ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-29 Klockan: 13:32:59

Måndagslista inför kortvecka

....för denna veckan är det helgdag på torsdag då vi ska tänka på alla som fattas i våra liv och vara tacksamma över dem vi har. Så veckan blir lite avklippt med en paus mitt i och så en slutspurt på fredagen inför en "planerad" hemmahelg. Vi vet ju hur det brukar gå med planer i detta hus, men men. Intentionen räknas ;)
 
 
 
 
 
Helgen i sommarstugan bjöd på en dag på stranden i strålande sol och UNDERBART sommarväder >>>. Och en dag i sköna soffan i sommarstugan medans regnet strilade ner utanför den öppna altandörren var och varannan halvtimme. Svenskt sommarväder tyckte någon på fejjan. Vintern har kommit suckade kanarierna fast termometern visade på över 20 grader ;)
 
Och som vanligt på måndagar så ska jag tänka lite extra mycket på det som jag kanske inte hinner reflektera över, a´la jennyn:
 
- att jag fick vara med om ett RIKTIGT regnväder här igår och faktiskt vara ute och gå i det eftersom det kom när jag körde min runda, dock INTE på stranden utan på strandpromenaden.
Jag gick där på morgonen och oroade mig för att regnet skulle upphöra och att det skulle klarna upp utan att det riktigt satt igång. Men jag fick mig en redig dos med regn.
TÄNK att man kan tänka så.
Jag är ju inte riktigt frisk i huvet ;)
 
- att det bara är 4 veckor kvar innan vi ska åka till Sverige. Första snön har redan kommit i Örebro så nu hoppas jag att de sparar på resten tills vi ska komma.
Tänk vilket antilimax det skulle bli om vi kom dit och inte fick se en endaste snöflinga.
Vi som har laddat så.
 
- att vi fick ihop ett par pumpor till slut av papper och tapetklister >>>. Tänk att det ska behövas tänkas så länge innan jag kommer till skott ;) >>>
Glöm inte bort Real Lifen som också handlar om pumpor eller vad det nu är man plockar fram när man ska fira den här helgen.
 
- att det var så himla skönt med en "extra" timme på morgonen här idag. Solen var redan uppe när det var dags att gå till skolan. Ungarna vaknade av sig själva och var pigga. Ja allt var liksom upplagt på nått vis.
Förra året var det dock en annan femma kommer jag ihåg. Eller var det när sommartiden kom? Hur som helst så var JAG på det klara över att man borde avskaffa den ÖGONABÖJ ;)
 
Men nu så, dags att köra igång här. Det ska tvättas en maskin, det ska sys färdigt några loppisklänningar, det ska lagas nån fom av lunch och så borde jag fundera på Halloweenutklädsel av det som redan FINNS i våra lådor. Eftersom jag vägrar (läs inte har råd) att falla för detta komersiella trick och gå och KÖPA nya utklädnader ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-28 Klockan: 22:14:00

Här kommer en lägesrapport

...om hur läget ligger bland nomineringarna till bloggtävling a´la Oscarsgalan som avslutas pâ fredag.
 
1. Nominera någon blogg som du läser, till någon kategori enligt här nedan. Alternativt hitta på en egen kategori om ingen passar den blogg som du vill nominera.
Självklart kan du nominera din egna också, OM den är bra ;)
 
Det kör vi i typ en vecka tycker jag, tills fredagen den 2:a november. Då lägger jag ut en lista på de nominerade och då ska man rösta.
 
2. Rösta på den blogg som DU tycker bäst passar till den kategorin som den är nominerad till. Och det kör vi i en vecka till, tills fredagen den 9:e november.
 
 
 
 
Nominerade hittills är:
 
Blogg som fâr mig att skratta
1. Monas Universum (Nominerad av Katja)
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av Âsa)
3. Caroline (Nominerad av Âsa)
4. Ama de Casa (Nominerad av AnneliH)
 
 Blogg jag läser för att bli berörd.
-
 
Blogg jag läser för att känna igen mig.
1. Stoffisen (Nominerad av Âsa)
2. Yohanna i Las Palmas (Nominerad av AnneliH)
3. Sleepless in Ashyred (Nominerad av Wiveka)
 
Blogg jag läser för att debattera.
-
 
Blogg jag läser på grund av ett intresse.
1. Marie Plosjö (Nominerad av Stefan)
 
Blogg jag läser för att informera/lära  mig.
-
 
Blogg som fâr mig att mâ bra:
1. Stoffisen (Nominerad av Marlene)
2. Geddfish (Nominerad av Marlene)
 
Fortsätt att nominera.
Detta verkar MYCKET lovande och det säjer jag inte bara för att min egen blogg är nominerad i, inte mindre än TVÅ kategorier. Mycket på grund av det men inte BARA ;)
 
Nu ska vi sätta oss i soffan och mysa och njuta av att ha en hel timme tillgodo som vi inte var beredda på eftersom vi gjorde hemåkningen från sommarstugan enligt samma mönster som vanligt och ungarna somnade i bilen på samma tid som vanligt.
En hel timme tillgodo!
Det har väl inte hänt sedan.......? Ja vad säjer man? Sedan Hjälmarn brann ;)
 
Hepp!
Söndagsmys. Kanske vankas det kärleksfilm. Eller fotboll. Det beror på vem som hugger fjärrisen först ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-28 Klockan: 00:53:00

Real Life - Halloween

Jag fick en frâga i förra veckan om Halloween är stort här pâ Gran Canaria och det kan jag väl inte pâstâ att det är. Vi har till exempel inte fâtt besök av nâgot som helst monster med frâgan "truco o trato" (översättning överflödig), hitintills ska jag väl tillägga. Det kan ju hända att detta âr blir en fullkomlig anstormning.
Sânt kan man ju aldrig veta i förväg.
Men jag har min hemmagjorda pumpagodisskâl förberedd ifall att ;)
 
Det är dags för veckans utmaning Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv. Och denna veckan tänkte jag att vi skulla tala lite om Halloween, eller Alla helgon, eller hösthögtid, vad vi nu ska kalla det som kommer denna veckan.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Nej Halloween är inte stort här, men pâ frammarsh. Inte ens i Sverige var det speciellt stort när jag bodde där. Tror att vi anordnade nân Halloweenfest nân gâng eller om jag blandar ihop det med pâskhäxeri .
Det var ju sâ länge sedan ;)
 
Men jag har alltid tyckt att det verkade vara en rolig grej och jag har ju alltid tyckt om att fira och klä ut mig. Och har man barn sâ är det väl oundvikligt att man blir jättepoppis som förälder om man förslâr att vi ska fixa nân form av jippo som innehâller förklädnad och GODIS ;)
Och vem vill inte vara poppisförälder? ;)
 
Men jag tror att det kanske blir lite extra viktigt med högtider och traditioner när man bor i främmande land och vill hâlla kvar sina gamla sätt och tillfällen att fira. Även om  jag i detta faller alltsâ inte hade firat nâgot i Sverige innan flytt.
Men vi blev ett gäng mammor här, tillika majoriteten utlänningar eller inflyttade till Gran Canaria, som firade lite spontat förra âret >>> och jag hoppas att det fortsätter här nân dag nästa vecka.
 
Jag har ocksâ alltid tyckt att alla helgons är en fin högtid och sâ mysigt med alla ljus pâ kyrkogârden i mörkret. Men annat firade var det väl inte just denna högtiden för just mig i Sverige. Jag är lyckligt lottad, och nu ett STORT peppar peppar ta i trä, som inte har nâgra och inte hade nâgra heller pâ den tiden i hemlandet, skäl att gâ till kyrkogârden. Och jag hoppas pâ att det ska förbli sâ för en LÂNG tid framöver.
Förlust av nâgon kär och sorg är nâgot som jag hyser stor rädsla och stor respekt inför.
 
Sâ jag ville "hitta pâ" lite egna traditioner med min nya familj och det vi nu gör, som inte är nâgot hemskt avancerat men fruktansvärt mysigt är att vi klär om vardagrummet, frân sommarutstyrsel till Halloweenskräck. De tända ljusen kommer fram, en pumpa har karvats ut >>> men detta âr blev den alltsâ utbytt mot vâr hemmagjorda, spindelnät hängs upp och alla monster frân leklâdan fâr komma pâ hedersplats. Dessutom sâ började vi förra âret med att träffas med mammorna för en picnic i parken, barnen utklädda och lekte och ât godis.
I âr är det ju dessutom helgdag, alla helgons, pâ torsdagen sâ onsdagen har ju alla förutsättningar för att bli en kalasdag ;)
 
 
Sâ om vi skulle tala lite om detta:
- "Firar" ni Halloween alt. Alla helgons?
- Varför alt. varför inte?
- Hur firar ni?
- Vad tycker du om denna högtid?
- Har du râkat ut för nâgot bus eller hör talas om nâgot?
- Bästa utklädnaden för ett kalas?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2012-10-27 Klockan: 12:21:24

Här är det helglugnt

...och vi gör nâgonting som vi inte är sâ bra pâ, som vi inte brukar göra här nere i sommarstugan;
tar det lugnt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vädret har inte riktigt bestämt sig för hur det vill vara. Det var sol när vi ut frukost UTE pâ terassen, men sen sâ molnade det pâ medan vi plockade undan och ungarna lekte. Och nu är det helt igen, inte mulet, men molnigt. Kan man säja sâ? Igenmolningt?
 
Sâ vi skyndar oss inte, vi stressar inte, vi flummar omkring och njuter av att kunna vara ute och springa omkring och inne och ute sâ samma gâng.
Jag bara MÂSTE ha en egen uteplats i mitt nästa liv, en stor sâdan. Det ger mervärde.
 
Naturligtvis har skitungarna redan brâkat och Irma har ramlat och slagit sig ett dussin gânger. Men sânt är lättare att handskas med när man har tid, är pâ humör och fâr ta en chokladbit lite dâ och dâ ;)
Jag är bästaste mamman idag.
Sânt här borde vi göra oftare.
Bara vara.
 
/Y
 
PS Naturligtvis ska jag ut och gâ min runda. Men vi har inte riktigt kommit pâ hur vi ska göra med organisationen eller OM det gâr att kombinera med picnic-strand-smörgâsarna i kylen som vi gjorde när vi fortfarande trodde att det skulle bli strandhäng idag. DS

Skrivet den: 2012-10-27 Klockan: 01:15:46

Här kör vi en steg för steg

För det är klart att jag är stolt över vad vi gjort och att jag äntligen kom till skott med att göra pyssel med skitungarna.
Jag kan inte komma ihâg, det kan ha hänt fast jag glömt bort det ;), att jag pysslat med dem tidigare. Visst gjorde vi pepparkakshuset >>>, men det gick ju ât skogen >>>. Sâ därför var det extra skönt att jag verkligen kom till skott och gjorde detta som jag tänkt pâ sâ länge.
 
Meningen var att vi skulle göra Halloweenpumpor, för de vi hittade ute i butikerna var sâ fula OCH dyra. Och den riktiga pumporna, grönsaken, hann ju bâde ruttna och mögla till smâflugornas stora förtjusning. En lykta och en godisskâl blev det och ifall nâgon vill ge sig pâ detta pyssel sâ kommer här vâra erfarenheter.
 
Here we go.
 
 
 
- Ballonger
- Tapetklister
- Tape
- Tidningspapper
- Färg
- Rakblad eller vass kniv
 
Klä in hela bordet i papper, sätt tuchpennor i händerna pâ bebisen ;)
 
 
 
 
 
 
 För att fâ en mer pumpaliknande form pâ balongen sâ kan man tapa den sâ att den blir lite plattare. Försiktigt, den smäller lätt.
 
Pensla klister pâ ballongen, doppa papper i klister och täck hela ballongen, minst tre lager.
 
Glöm inte att fixa till en stjälk, OM du nu vill ha en sân ;)
 
 
 
Lât torka.
Detta moment tog väldigt mycket längre tid än vad jag hade tänkt mig. Ett par dagar.
 
 
 
 
När de väl torkat sâ blev jag varse att använda hurhâllspapper inte varit nâgon bra idé. Ballongerna blev inte sâ styva och hârda ;) som jag ville ha dem. Det blev att smälla pâ ytterligare tvâ lager med TIDNINGSPAPPER. Obs vitt tidningspapper är att föredra och inte färgade reklambland som jag använde.
Man lär sâ länge man lever ;)
 
 
 
 
När de väl är torra, dags att mâla och torka och mâla igen. Det var här som skitungarna tappade intresset och jag blev själv kvar att slutföra konstverken.
 
 
 
 
Nu skulle det skäras ut och det var en pärs. Jag försökte med en kniv och det gick INTE. Som vanligt sâ gâr det inte lika lätt att gära sâdant här i verkligheten som när man ser det pâ TV.
Som tur var sâ hade jag ett rakblad hemma och med risk för att âsamka mig själv mycket mer skada än vad jag hade räknat mer, fick jag till slut utskuret det som skulle skäras ut.
 
Men det var svârt och resultatet blev därefter.
 
 
 
Som tur är sâ ser allt mycket finare ut i tända ljus sken ;)
Jag är nöjd.
För att vara första gângen.
 
 
 
 
Lycka till och Happy Halloween om man nu säjer sâ....
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-26 Klockan: 13:34:10

Fredagsvägning efter millivecka 1

...REDAN! Jag sa ju att det skulle bli fredag igen i ett naffs ;)
 
Idag väntar lunch hos svärmor och åkande till sommarstugan....som alltid. Sista helgen i oktober. Nästa vecka är det november och då ska vi väl ha NÅGRA hemmahelger och försöka få ordning lite här hemma, innan det blir dags att packa väskorna och dra till Sverige.
 
Ett Sverige som fick SNÖ igår, på en massa ställen, kunde jag läsa på Facebook. Hur i hela friden skulle jag klara mig utan fejjan? Jag skulle ju vara totalt obildad och helt felinformerad om världssituationen ;)
 
I förrgår lärde jag mig till exempel vad Gandnam Style är, som JAG tycker låter som nån indisk maträtt eller så. Det var faktiskt på nyheterna jag lärde mig vad det VERKLIGEN var. Men jag fick höra om det först på fejjan och öppnade öronen lite extra när det kom upp på nyheterna sen.
Tänk så OTROLIGT fel jag hade.
Och vad mycket jag lär mig ;)
 
Men snön, den får ni spara på tills vi kommer i början av december. Ni kan ju inte hålla på och gluffsa i den NU. När vi kommer MÅSTE jag ju få visa skitungarna vad SNÖ är, och KYLA. Då går det inte att komma med något noveberrusk inte.
Nej, snö måste vi ha!
 
 
 
 
Men vägningen alltså....
 
FREDAGSVÄGNING
-0,5 kg.
Hepp!
Jag är nöjd.
Efter 5 dagar med millifasoner så tycker jag att det är ett kalasresultat. Klarar jag mig över helgen också så tror jag att det ligger ytterligare halvkilo i belöningspotten.
Ett halvt kilo i veckan och jag är i mål innan vi åker hem till mammas sockerkaka och den lokala familjepizzan.
 
UTVÄRDERING
Det har varit SKITENKELT. Jag har faktiskt inte ens funderat på att trilla dit nån endaste gång under veckan och heller inte gjort det. Förutom igår då, då jag provade en bit ost som svärmor köpt åt oss.
Men det kallar jag inte ens för att trilla dit. Det var bara en bit och jag var överens med mig själv om det. Då är det mer av en affärsuppgörelse ;)
 
Jag tror att det gått så enkelt för att jag vet att detta bara skulle vara en vecka, eller mer om jag känner att det går bra. Maximalt tills vi åker till Sverige om FYRA veckor.
DET är ju ingen evighet.
DET kan jag stå ut med.
 
Nu gäller det bara att klara av helgen i samma anda. För det är det som är mitt problem, att jag har låtit mig själv att flippa ur under helgen. Först så var det bara på lördagar. Sedan så blev det lördagar OCH söndagar. Och nu på sistonde har jag även märkt att det under fredagskvällarna har börjats att lossas på diciplinerna.
Och helgdagarna.
Och semestern.
Och så svärmorsluncherna som börjat igen.
Det hela blir lite FÖR mycket. Det fattar ju till och med jag.
 
Så nu, svärmorslunch (som jag inte kan göra ett skit åt), kontrollera mig i kväll när vi kommer fram till sommarstugan och får helgkänslor, tillåta mig njuta på lördagen UTAN att flippa ur och kapa godis och kakor på söndagen.
Så börjar veckan om och vipps så är jag i hamn.
Jag tror att jag har det hela som i en liten ask.
 
Som vanligt går det säkert inte som jag tror. Men det känns skönt att ha en plan.
Nu ska jag banne mig ta mig i mål.
Nu är det krig.
Ja INTE mot de två futtiga kilona som är kvar utan mot mig själv som ropat hej för TIDIGT och slappnat av. Så gör man inga stordåd ;)
 
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och 1,6 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-26 Klockan: 00:16:00

Här blev det kväller

....efter en torsdag som inte alls verkade vara en torsdag( "from hell"), förutom när vi kom hem från skolan och bägge skitungarna var trötta och hungriga och råkade i luven på varandra och skrek och bråkade så jag tror banne mig att det hördes ända till Sverige. Jag stog i köket och bara skakade på huvudet. Detta går aldrig väl...
 
Men det gjorde det ju.
Även den värsta stormen lugnar sig och går över. Men ibland så undrar jag verkligen vad jag ska ta mig till; ge mig in i bråken och styra upp dem, vägleda och förklara pedagogiskt eller bara låta dem reda ut sina härvor på egen hand.
 
Jag spelade in den med telefonen istället och kommer banne mig att spela upp det på respektive 40-års-kalas.
Hämden är ljuv ;)
 
 
 
 
Annars så var vi och veckohandlade jag och Älsklingen....SJÄLVA ;)
Ungarna var hos svärföräldrarna efter att jag säkerhetsinspekterat hela lägenheten och tagit bort ett stycket skurhink med klorin, stängt alla fönster på 2-åringsavstång vilken är i princip alla eftersom hon har lärt sig att flytta stolar nu, sorterat ut alla vassa knivar ur bestickslådan och förmanat svärmor om att man går INTE ut med Irma utan att ha ordentligt koppel på henne då hon sticker snabbare än blixten och min svärmor inte är en blixt utan mer åt.....snigelhållet ;)
 
Hur som helst, skitungarna var en sväng hos farmor & farfar för föräldrarna hade tid hos banken för tråkiga ärenden men jag låtsades att vi var med i lyxfällen, som i och för sig är en sorglig sak det också, men det kändes genast mer glamourigt. Och därefter så passade vi på att ta veckohandlingen också.
 
Men det kändes så jättekonstigt att veckohandla idag, liksom glatt på något sätt. Ingen skrek eller grät. Ingen tappade tålamodet. Och jag kände inte att jag var på G att få en hjärtinfarkt.
Superkonstigt.
Det är ju riktigt roligt att handla ju ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-25 Klockan: 13:52:17

Här avslutade vi HW-pysslandet

.....och det är INTE svenska HollyWood-fruar-serien-tittandet då som jag menar ;) utan mitt "Yohanna goes pysselmamma" och pysslet med att få till Halloweenpumpor TILLSAMMANS med barnen och spara grova pengar.
 
 
 
 
Men det är bara att inse Yohanna, ungarna är för små för pyssel än. Du får ge dig till tåls ett par år till. Alexander var med och kladdade med tapetklister en dag och målade en pumpa en annan dag, sedan var han uttråkad och ville spela dataspel istället.
Redan?
Ska de inte bli lite äldre först innan de blir fast i dataspelens träsk?
 
Och Irma ja, ja henne hade jag inga förhoppningar som helst på. Jag var bara glad över att hon ville sitta still i sin matstol och roa sig med att rita både sig själv, stolen OCH bordet med tuchpennor, istället för att bli hysterisk över att hon inte fick kladda med tapetklister som vi andra.
 
Det funkade första pysseldagen.
För detta tog sin lilla tid.
Man ska inte ha bråttom om man vill göra pumpor i pappie macher inte.
Men en utförlig pysselbeskrivning kommer fortare än raskt. Ska bara hinna det där som alltid ska hinnas först, först ;)
 
Igår ville Irma inte alls sitta still i sin stol och leka med tuchpennor. Nej hon ville hoppa upp och ner på en vanlig stol och kladda med målafärg precis som vi andra.
Suck!
Tur att Älsklingen var hemma och fick läget under kontroll och avledde med att måla seriefigurer på det pappersinklädda matbordet.
 
Egentligen blev det, det FINASTE pysslet. Irma och Älsklingen som målade på bordet tillsammans med alla färgstänk från pumpamålandet.
Borde ha sparat det pappret och hängt upp det på väggen.
Så dags att komma på det nu ;)
 
Och till SLUT, ja då var det ju jag själv som satt där och färdigställde allt. Är det inte så att man kan börja storböla. Jag skulle ju vara jättepysslig supermamma och vara super pedagogisk med skitungarna som skulle få minnen för livet.
De skulle säja till varandra på ålderns höst:
- Kommer du ihåg när mamma pysslade med oss. När vi var små och gjorde Halloweenpumpor. Vilken lycklig familj vi var.
Så, just så skulle de säja till varandra.
Nu blev det inget med det ;)
 
Ett annat år kanske....
 
 
 
 
 
 
 
Sedan så badade ungarna och jag ställde allt på plats och fixade mysfaktor på hög nivå. Och när skitungarna var klara för sängen så fick de njuta av konstellationen och ställa på plats alla monster som de hittade i leklådan.
Så hoppas jag att de blev RIKTIGT imponerade och skitskrajja ;)
 
Halloween har intagit Familjen Kaos hem.
Så går det till hemma hos oss ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-25 Klockan: 13:06:55

Här kom det en award

...och jag måste erkänna att jag blev VÄLDIGT förvånad. Jag trodde att dessa hade försvunnit.
Blivit omoderna.
Jag menar JAG har ju inte fått någon på EVIGHETER ;)
 
 
 
 
Men min trogna Real Life- kåsör, Gardenhouse, skrev så här om min blogg när hon skickade den till mig:
"Yohanna i Las Palmas: Real life grundaren som berättar om livet på varmare breddgrader! Så kul =) "
 
Det kan man ju inte annat än att småSTORle åt och bli jättestolt.
Jag är svag för sånt här.....smicker och beröm. Det kommer man långt med hos mig. Synd bara att skitungarna inte har förstått det än utan behandlar mig som en betjänt och TROR att de ska få vad som helst efter det.
 
Ha ha de vet inte att det är jul snart och hämden är ljuv. Det kommer bli strumpor och underkläder i VARTENDA paket ;)
 
Men tack Gardenhouse, jag blev jätteglad och DU kan få önska dig vad som helst av mig ;)
 
/Y
 
PS Glöm inte att fortsätta att nominera favoritbloggar till Oscars-blogg-gale-tävlingen. Ända tills nästa fredag (2:a november). DS

Skrivet den: 2012-10-25 Klockan: 02:02:00

Sammanställning av Real - Händer

Här kommer sammanställningen av veckans Real Life som handlade om händer. Och jag ska ERKÄNNA att när jag tänkte ut detta tema så var jag inte riktigt nöjd, det kändes tråkigt på något sätt, halvhjärtat.
 
Men det tar jag tillbaka nu!
För fy 70-singen vad mycket intressant man får höra om just händer och annat runt i kring.
 
 
 
 
Jag hade tänkt att jag skulle ha bett min far att ställa upp på ett kort och berätta om sina händer; som är en faders, en arbetares och nu på sistone även en sjukpensionärs händer med en massa historier och erfarenheter. Som vanligt så var jag ute i sista sekunden så det får bli ett eget inlägg längre fram. För jisses, inget går upp mot en faders händer när det gäller styrka, trygghet och problem med att trycka på mobilen små knappar ;)
 
Händer är viktigt tycker jag och något av det första jag har tittat på hos killar. Många barnhänder har jag råkat ut för och det är liksom inte den känslan man är ute efter när man tittar efter en potenciell partner, även om jag är den första att skriva under på att man själv INTE kan göra ett förbenat dugg åt utseendet på sina laggar ;)
 
Och sist men inte minst, visst river jag på fingrarna, inte naglarna, thank god. Men skinnet bredvid. Och det har blivit lite av min avslappningsövning. När jag sitter och tänker eller tittar på TV tex, så säjer ofta Älsklingen:
- NU sitter Yohanna och halvsover/njuter/slappar. För man hör ljudet av pill pill.
Japp, sånt gör jag.
 
 
Och händerna i veckan är:
 
- Anna berättar, precis som jag, att händerna förändras väldigt efter en stor viktnedgång. Även om hennes är betydligt mer än min. Grattis!
 
- Mormor Mu har fått höra att hon har DASSLOCK till händer ;) och att hon i sitt arbetsliv burit berg av disk som servitris, utan problem. Ni vet en sån där person som man ber om hjälp för att öppna svåra lock.
 
- Freja tycker att hon har gamla händer, ådriga, rynkiga och fulla med ärr, men de har varit så ända sedan hon var liten och hon gillar dem. De ger "stor" yta för dottern att utöva sina konstnärliga talanger på ;)
 
- Ann-Mari anser sig aldrig ha haft "vackra" händer och det fick hon klart för sig när hon delade rum med en handmodell. I jämförelse med denna såg hennes händer ut som knotiga häxklor. Anser hon ;)
 
- Ansibecki:s händer liknar hennes mammas, som i sin tur liknade hennes far. Så på sommaren när Ansibecki har solbrända händer som sin morfar hade, kommer tankar och minner från just dessa personer: mamma & morfar.
 
- Gardenhouse, som firar 26-årig förlovningsdag idag ;), är ganska så nöjd med sina händer, trots att de är valkiga och oftast, på grund av arbetet på gården, inte går att få riktigt rena. Härifrån kommer grattisar till jubileumet ;)
 
- Dagliga Ljusglimtar visar upp en helt UNDERBAR bild på sina och mannens bröllopshänder. Då de var så fina och fixade som de aldrig varit förr och troligen heller aldrig kommer att bli igen. Ååååh, det är nåt visst med bröllopsbilder ;)
 
- Jenny i Wales, med ny blogg, visar upp sina Jane Austin-händer som hennes väninna tyckte. De skulle passa för att bli kyssta och att skriva en massa böcker med. Och vet ni, JAG håller faktiskt med väninnan ;)
 
Det var det.
Denna veckans Real Life har gått också.
Tänk att händer kunde vara SÅ intressanta. Man ska aldrig tycka förhastat.
 
Som alltid, tack så mycket till allihopa och passa på och kila in till varandra nu och snoka. Ja alla ni andra också. Schas iväg med er och snoka händer ;)
 
/Y
 
PS Anneli hänger med här också. Det går så bra så. Jag är den första att skriva under på att tiden går alldeles för fort ;)
DS

Skrivet den: 2012-10-24 Klockan: 13:27:00

Tävling / Utlottning a`la Oscarsgalan

Det var länge sedan jag hade en tävling här. Om man inte räknar fake-tävlingen i somras >>>, som det aldrig blev någon vinnare i eftersom det inte kom in ett endaste bidrag :(
;)
 
Men nu ni, nu blir det tävling av, eller utlottning eller jippo.
Vad man nu ska kalla det.
 
 
 
 
Man "ska" ju ha tävlingar.
"Alla" har ju tävlingar.
Om man är "nån" så måste man ju fixa sånt. För att motivera sina läsare ;)
 
Men VAD ska man hitta på?
 
Jag vill inte ha något FÖR avancerat.
Jag vill inte ha något med att skriva en motivering för det är jag SKETA-dålig på.
Jag tycker att det har blivit för mycket press att gilla hit och dit och dela hit och dit. Tänk om man inte gillar det man ska gilla men ändå vill vara med och tävla?
 
MEN tanken bakom tävlingar och sånt är ju "FÖR-DET-MESTA" att få folk att stanna på bloggen och få nya läsare. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och erkänna att även här är så fallet ;)
Att jag inte skäms ;)
Så det är klart om jag blir glad om du berättar om denna tävling på din blogg, delar tävlingen på fejjan, skriver om den på fejjan, berättar för nån om den osv. Men det kommer inte att vara något krav för att få tävla.
Men berätta gärna det i sånt fall så att jag får bli lite glad(are) ;)
 
 
 
 
Men vi kör en lite tävling a´la Oscarsgalan, tycker jag. Det är ju snart dags för den....typ i februari. Så det blir att göra detta i TVÅ steg.
 
1. Nominera någon blogg som du läser, till någon kategori enligt här nedan. Alternativt hitta på en egen kategori om ingen passar den blogg som du vill nominera.
Självklart kan du nominera din egna också, OM den är bra ;)
 
Det kör vi i typ en vecka tycker jag, tills fredagen den 2:a november. Då lägger jag ut en lista på de nominerade och då ska man rösta.
 
2. Rösta på den blogg som DU tycker bäst passar till den kategorin som den är nominerad till. Och det kör vi i en vecka till, tills fredagen den 9:e november och nu kommer det viktigaste:
 
JAG lottar ut TVÅ vinnare bland de som röstat på det bidrag som fått flest röster i sin kategori. Alltså de som vinner är inte de bloggar som fått flest röster, utan de PERSONER som röstat på de bloggar som vunnit.
Hänger ni med?
 
Solklart!
 
Och vinsten blir varsitt Madonna-hänge i guldplaté (ja det står så på dem), som är så omåttligt poppis nu. Man kan hänga dem på ett halsband, ett armband eller sitta och titta på det som det är ;)
Eventuellt slänger jag i lite annat tjaffs som jag har liggandes hemma här och skräpar ;)
 
 
 
 
SÅ, kategorierna som JAG föreslår är:
- Blogg jag läser för att skratta.
- Blogg jag läser för att bli berörd.
- Blogg jag läser för att känna igen mig.
- Blogg jag läser för att debattera.
- Blogg jag läser på grund av ett intresse.
- Blogg jag läser för att informera/lära  mig.
 
Så, kom igen och nominera nu.
 
Jag?, jag ska försöka få Halloween-projektet avslutat här.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-24 Klockan: 00:26:49

Här har vi/jag målat pumpor

....nu på eftermiddagen.
 
Men det var nästan så att det inte blev något av. För när jag väl hittade färgerna från innan år 2000, som var på ett helt logiskt ställe fast INTE där jag trodde att de skulle vara, ja då var de nästan helt slut. Och det som inte var slut var så torrt att det inte gick att få upp burken.
 
Dessutom så var INGEN av färgerna orange. Vet inte vart jag fått det ifrån att jag hade orange. Jag har ALDRIG använt orange.
 
 
 
 
Och tror ni inte på 17 att jag blev lämnad själv på sluttampen och fick fixa allt själv.
Så gick det med den "Yohanna goes pysselmamma".
 
Men när jag ändå var i farten så målade jag en lampfot som stått och väntat på sin tur ett bra tag nu.
Så blev det gjort.
Jag är stolt över mig själv ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-23 Klockan: 13:45:00

Här kommer helgens bilder

Vi åkte ju från ett något ostabilt >>> Las Palmas med förhoppningar om att det ostabila vädret inte skulle ha tagit hela ön i bestittning. Men när vi kom till Puerto Rico i södra delen så hängde de mörka molnen även där.
Dock hade det inte regnat där....än, fick vi höra av en granne. Men det väntades visst "oväder" tills på söndagen.
 
Tänk att vädret fortfarande är så intressant att tala och spekulera om. Fastän man bor här i solen och värmens land. Jag trodde att det bara var i Sverige som vi var så väder-tjôts-intresserade.
 
 
 
 
Och hösten hade även kommit till sol-och-bad-paradiset. Temperaturen har sjunkit och mornar och kvällar är inte lika "heta" som tidigare.
Kofta medtages - till GranCanaria-turister som ska hit i vinter ;)
 
På lördagen när ungarna vaknade SUPERtidigt så fick vi äta frukost innomhus på grund av KYLAN ;) Vad det nu är....
Och dagarna är inte lika långa längre. I somras så låg vi ju på playan lugnt till klockan 7 på kvällen. Nu börjar det bli lite småkyligt redan runt 5-snåret.
 
På söndagen däremot, när ungarna vaknade klockan NIO, jag vet - rena rama julaftonen, då kunde vi sitta ute och äta frukost. För då hade solen hunnit över bergskammen och sken så sött ner i dalen på oss och vå uteplats.
 
 
 
 
På stranden var det HÄRLIGT och vi hade en jättetur bägge dagarna. Hela tiden så hängde det mörka moln upp i bergen och höll oss i spänd förväntan/beredskap på om det skulle bli något oväder. Men på stranden var det hela tiden soligt, om än lite kyligare när solen skymdes då och då bakom något litet förvillat moln.
 
Den otroliga hettan från i somras hade försvunnit och nu var det bara härligt. Man kunde leka, morgonrunda och röra på sig utan att få värmeslag.
DOCK fick inte jag sån stor lust att bada.
Fast det är bara jag, Älsklingen säjer att jag är en badkruka. Och jag är benägen att hålla med.
 
 
Bilderna här är tagna i ett intervall om typ 10 sekunder. Tänk vad det kan skilja på höger och vänster på stranden.
 
 
Jag skulle så gärna vilja skicka er den här känslan. När man står på stranden och ser det här. Den blåa himlen, det glittriga vattnet, alla färger som överväldigar en, den svala brisen, den värmande solen och den leva sanden.
Den LYCKA som översköljer mig.
 
 
 
 
Men det blåste ju lite också och så blir man lite trött av att vakna tidigt på mornarna. Så trött att man somnar på en strand full av liv, UTAN napp och utan vaggning av vagn.
DÅ är man trött om man heter nyfikna-napptokiga-spralliga Irma.
 
 
 
 
Vad mer?
Jo jag körde lite sparkcykel och det var ju himla mycket mer roligare än vad jag hade tänkt mig. Tänk att jag missat en sån grej.
Och Irma tykte att det var roligt att bli jagad av sparkcykeln, så då var vi ju båda nöjda.....för ett tag ;)
 
Och grannen har fått apelsiner på sitt frukträd.
Det är väl EXOTISKT så säj.
 
 
 
 
Det var vår helg det.
Nu är det tisdag.
Jag var i och för sig helt övertygad om att det var onsdag idag och att fotbollen som är i kväll skulle krocka med min onsdags-serie.
Men hey, det är bara tisdag än. Och då blir det sista avsnittet av HW-fruar som jag ser på den bärbara i efterhand. Något med att om man inte betalar dyra pengar till TV3 så får man inte se LIVE :(
 
Men under tiden programmet går, så läser jag vad de andra skriver på Meekats FB-sida och vad de tycker och tänker om fruarna.
DET är nästan lika roligt som att se själva programmet sedan.
 
Men herre gud, vad ska vi göra sen, när HW-fruarna är slut? Jag föreslog pepparkakor och porr, eftersom det är det programmet som kommer efter HW-fruarna.
Och det verkar som att det förslaget, i alla fall, intresserat Meekatten ;)
 
Men nu är det dags att ta tag i denna dagen. Leta målarfärg till pumporna alltså.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-22 Klockan: 23:55:25

Här har vi blivit med avfuktare

....för årets första julklapp har landat hos Familjen Kaos. Så jäkla kul är det att vara vuxen, att man får sovrumslampa till födelsedagspresent och avfuktare till julklapp.
Vart är de roliga sakerna, leksakerna?
Jag är VÄLDIGT besviken.
Detta var det INGEN som talade om för mig, att det skulle bli så här, när jag var liten och ville bli stor. För då hade jag väntat lite till. ;)
 
 
 
 
Japp det hade beslutats att vi skulle få en avfuktare av mina föräldrar till julklapp och vi hade kikat ut ett bra erbjudande på Media Mark. Så nu när fake-pumporna inte var målningsklara och jag fortfarande inte hittat färgen de ska målas med, så beslutades det att dras iväg till MM för att slå till på avfuktaren INNAN erbjudandet gått över eller alla mackapärer tagit slut.
Bägge alternativen är vanliga fenomen i Familjen Kaos liv, men vi börjar att lära oss.
 
Men jag frågar mig, MÅNGA gånger, varför gör man detta?
Varför tar man med ungarna till affären?
Och det går inte att komma med den nu att lämna dem bara till svärisarna så är problemet ur världen, för si de har åkt på semester till Fuereventura. Precis samma ställe som vi var på >>>. Lyxsemester.
 
Först så vill inte Alexander åka hemifrån, han vill vara hemma och spela dataspel. Och sedan när vi väl är i affären så vill han inte åka hem för att han har hittat ett dataspel där som man får prova.
Sen så vill han att jag ska köpa hela affären åt honom och när jag, intället för att förklara detta tråkiga med att jobbar man så får man pengar och dessa pengar ska räcka till en massa saker som mat och bensin och handlar man dataspel för dessa pengar så blir det inga lördagsgodisar, ja ni vet blommor och bin fastän i ekonomiska termer, istället säjer att ja, det vill jag också. Jag vill OCKSÅ köpa hela affären.
Ja då får sig den nya bilen, vår Älskade oceanångare sig en 6-års-trots-kick-ass.
Ja och sen är ju den vanliga kallabaliken igång med konfiskerade leksaker och gråt och tandagnisslan.
 
Fast jag hade, någonstans långt inne i mitt hjärta, en förhoppning om att ungarna skulle tycka att det var roligt att komma ut ur huset och vistas lite bland vanliga människor i en affär fylld med roliga saker.
Det tyckte jag i alla fall. Tills jag ville köpa hela affären ;)
 
Så går det till hemma hos oss.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-22 Klockan: 13:23:06

Måndagslista för milivecka

Jisses vad jag sov i natt.
Inte länge men tungt.
Jag tror inte att jag vaknade en endaste gång på hela natten, och inte Irma heller. Det är ju annars problemet med att ha henne fortfarande sovandes inne hos oss, att hon sover oroligt om nätterna och väcker oss andra med sina "hela-havet-stormar-övningar" i sin säng ;)
 
Men i natt sov vi. Och drömde. Jag kommer ihåg att jag drömde så starkt, inget konstigt, bara vanliga saker. Jag kommer inte ihåg VAD jag drömde, bara att när jag väl drömde så tänkte jag i drömmen att vad verkligt detta känns.
 
Men så ringde mobilen på morgonen och jag visste knappt var jag var eller vilken dag det var.
DÅ kan man snacka om att man sovit djupt.
Och den första tanken som slog mig när jag vaknade var:
- KOM jag ihåg att sätta på alarmet?
Ja, det gjorde du Yohanna ;)
 
 
 
 
Annars då?
Ja tror ni att papie-machér-pumporna hade torkat när vi kom hem?
Inte då.
Jag hade troligtvis dragit på med för mycket tapetklister på dem så botten var fortfarande fuktig. Och vi som skulle måla dem idag. Jag har i och för sig inte hittat färgerna än som jag är säker på att jag har sparat på något bra ställe sedan jag målade ett par adventsljusstakar år.....hmmm, det var när jag bode i Örebro, så innan år 2000 alltså då ;)
Kom de med när jag flyttade till Las Palmas ens?
 
Men det är måndag och måndagar kräva måndagslista a´la jennyn:
 
- att jag kommer att ha milivecka (utomordentligt nyttig mat, strikt motion och absolut INGA snedkliv) denna veckan och kommer att gå i mål i min "operatin fettsanering" INNAN vi åker till Sverige om cirkus en månad.
(Så att jag kan njuta och unna mig när vi väl är där och komma tillbaka och börja om från början igen, the story of my life.)
 
Ja, jag är väl inte SÅ himla glad över att jag just ska ha det, för jag hade mer än gärna sett att det inte behövdes alls. Men jag är glad över att jag är motiverad och "kommer" (man vet ju aldrig vad som händer) att ta tag i detta.
 
Jag är grymt peppad och tänker bara glädja mig åt detta idag. Hela fettsaneringen har ballat ur lite på sista tiden och jag har börjat ta mig friheter som jag tidigare inte ens kunde tänka mig. Klart som korvspad att det inte går nedåt på vågen. Jag har ju hållt på i nästan TVÅ år nu och jag börjar bli rejält TRÖTT på detta.
Och faktiskt uttråkad.
Herre gud, kan jag inte lyckas komma i mål nu så jag kan få börja med något nytt.
 
Det är ju inte så att jag ska lägga mina nya och "sunda" rutiner och vanor på hyllan och börja storfrossa och spara ihop till en ny övervikt. Nej livet kommer väl att fortsätta se ut på ungefär samma sätt som nu och jag kommer att försöka, intentionen är ALLT ;), att försöka behålla min målvikt för ALL framtid.
Men jisses, kan jag inte få börja tjata om något annat nu?
Kan jag inte ta och skärpa till mig och få de sista två kilona ur röven nu?
 
För det är just det, de sitter på rumpan.
Titta på fotot som Älsklingen  tog på mig i helgen.
Ska det va så där?
Så kan jag ju inte se ut? ;)
Nästa års Nobellpris till den som hittar på ett sätt att själv kunna bestämma varifrån på kroppen som fettsaneringen ska tas ifrån.
 
 
 
 
Så det tänker jag vara lycklig och glad över denna måndagen för jag är otroligt pepp nu. Tills efter-lunchen-choklad-suget kommer antar jag. Men jag har förberett mig och chokladsanerat hela huset ;)
 
Givetvis är jag också glad över mina Halloween-pumpor (Om de torkar och OM jag hittar färgen), att vi haft en fin helg i sommarstugan trots mörka moln i bakgrunden, att vi ska åka till Sverige snart, att Irma håller på att vänja sig själv av med blöjorna, att jag slipper höstdepression och knappt har märkt att det faktiskt är höst....har jag hört, att vi är friska och starka nu inför vinterns komma skall (peppar peppar ta i trä) och en massa andra saker.
 
Men nu kör vi måndag här. Håll i er för snart är det fredag igen ;)
/Y

Skrivet den: 2012-10-22 Klockan: 00:05:26

Real Life - Händer

De visar Oceans eleven, eller twelve, eller sixteen ;), på TV nu och jag fastnade som en fluga på ett läskpapper. Jag HAR sett alla filmerna innan men det är någonting med dem som gör att jag blir som trollbunden. Någonting med intressant historia, rolig humor eller:
MÄN i KOSTYMER....wow ;)
 
I alla fall det är dags för veckans Real Life som blev lite försenad på grund av alla förklaringar >>> hit och dit. Och det blir något enkelt denna veckan, men för den skull inte mindre intressant, för jag känner inte för något mer känslosvall just nu.
I morgon är jag säkert på banan igen.
 
 
Jag har aldrig tänkt så mycket på mina egna händer. Varken tyckt om eller inte tyckt om. De har liksom bara funnits där.
Omärkliga. Stackare som gör så mycket jobb egentligen och aldrig blir uppskattade ;)
 
Men så i gymnasiet så sa en klasskompis till mig:
- Yohanna, dina händer ser ju ut som en rå kyckling.
What!
Och jag tittade på dem och vet ni vad? Hon hade faktiskt rätt. Man kan tycka att det var taskigt sagt av henne och det kändes väl kanske som just det när hon sa det. Men jag fick faktiskt ge henne rätt i det hon sa.
Mina händer ser ut som en rå kyckling ;)
Vita, skrynkliga och så där hår-säcks-prickiga som rått kycklingkött är.
 
Fick ni kräkkänslor nu? ;)
 
Det är klart, att efter en sån kommentar så blir man ju extra känslig för just det som man fått kommenterat. Efter den episoden så tänker jag ALLTID på kyckling när jag ser mina händer. Även om NU så är de inte så vita längre.
Tack gode gud för det.
 
Jag har en kompis som har komplex för sina händer. Hon tycker att de är jättefula och har fått en fix idé om att hon måste ha superfixade naglar hela tiden för att kunna "glömma" dem och känna att de är fina.
Jag hade också "fixade" naglar när jag levde loppan i Göteborg: jobbade, singel och var så där ruskigt ensam ;) Och jisses vad fin jag kände mig. Lite lösnaglar och fransk manikyr så kännde jag mig som värsta superkändisen.
Vilken lycka.
Vad sånt kan spela stor roll ibland.
 
Och också kan jag berätta att mina händer är superlustiga. Händer och fötter. Det är där jag FÖRST märker att jag går ner i vikt OM jag lyckas att tappa några kilon.
Jättekonstigt och JÄTTEonödigt. Det är ju på rumpan som det finns störst fettreserv att ta av.
Varför inte där ;)
 
 
 
Det är dags för veckans utmaning Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Frågeställningexempel:
- Får vi se på dina händer?
- Vad känner du inför dina?
- Någon speciallitet med dem?
- Något minne, historia, anekdot, kompisanknytning?
- Kan de göra något speciellt?
- Och ÄR det viktigt med fina/vackra/välvårdare/fixade händer?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-21 Klockan: 12:53:02

Här skyndar vi oss

...att smörja in oss och gâ till stranden. Det kommer smâ luddiga moln vid horisonten och "nâgra" har hört att det ska bli regn idag. I och för sig har vi befarat och tyckt detta i flera dagar nu och det blir aldrig nâgot.
 
Men man vet ju aldrig ;)
 
 
 
 
Âka sparkcykel är i alla fall nâgot av det som är mycket roligare i verkligheten än vad jag trott. Sâ det pysslade vi med igâr.
Kul kul.
Hoppas att jag brände nâgra kalorier ocksâ ;)
 
Nu fâr vi köra igâng här.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-21 Klockan: 01:00:59

Här kommer lite utveckling

... av mitt inlägg tidigare idag >>>
 
För vi har varit pâ stranden hela dagen idag, följt av lite poolhäng och avslutningsvis tacomiddag för att vara kärringarna mot strömmen och köra det en lördag istället för till "fredagsmyset" som vi är sâ kalasdâliga pâ.
Och när jag kikade in här pâ bloggen sâ hade det kommit en massa âikter och kommentarer angâende egentidens vara eller icke vara.
 
 
 
 
Och det är ju naturligtvis jätteroligt när folk tycker och delar med sig av det. Alla behöver ju inte tycka lika och det är ju det som är tjusningen med bloggandet att alla fâr komma till tals och berätta sina versioner. Dock tycker jag att det är jättetrist när folk lämnar anonyma kommentarer för det gör att jag inte kan komma till tals med författaren och förklara eventuella missförstând. Precis som om man inte ville fâ en förklaring.
 
Ocksâ tycker jag att vi stâr över sâdana kommentarer som:
- Väx upp!
- Sluta gnäll!
osv.
För det har liksom inte med konversationen att göra. Det ger liksom inget annat är ledsamma känslor och vibbar.
 
Men det kom sâ mycket kommentarer och jag hâller med nästan alla. Ja inte dem som tycker att jag är dum dâ, det fâr jag tillräckligt frân ungarna, det behöver jag inte höra här ocksâ ;)
Men nästan alla andra tycker jag kommer med rimliga och logiska förklaringar och det är ju jobbigt för jag är ingen velig person. Eller det är jag ju. Jag är ALLTID den sista att bestämma mig för vad jag vill äta pâ en restaurang. Ja inte MacceD dâ, där tar jag alltid samma sak. Bäst att vara pâ den säkra sidan.
 
Hur som helst.
Jag tänkte att jag skulle köra lite svar pâ tal här för att knyta ihop denna säck som väckte sâ mycket känslor. Men jag vill börja med att förklara att inlägget frân början inte var menat som nâgon debatt angâende varandet eller icke av mammornas egentid. Herre gud, jag är ju den första att klaga pâ att jag inte hinner allt jag vill göra för att jag mâste komma ihâg att borsta tänderna pâ ungarna eller att de skriker sâ jag blir alldeles mosig i huvudet och inte kan tänka klart.
 
För det första sâ finns det ju en massa olika egentid och jag tror att det är viktigt med egentid, ungar eller inga ungar.
Om-man-VILL.
När jag bodde själv i Göteborg hade jag sâ mycket egentid att jag blev tokig. Jag visste inte vad jag skulle göra med den.
Men dâ var jag ENSAM.
Det är skillnad pâ att vara själv och pâ att vara ensam.
 
Egentid kan vara att fâ gâ pâ morgonrundor själv med musik i öronen - som jag gör varje helg.
Egentid kan vara att fâ sitta själv och ostörd vid datorn och skriva det där som man tänkt pâ sâ länge - som jag gör när jag skickar ut resten av familjen till lekparken när vi INTE har nâgot pâ agendan.
Egentid kan vara att fâ gâ pâ krogen med en väninna eller ordna tjejmiddag hemma - som jag gör ibland när ekonomin tillâter.
Dâ ställer Älsklingen upp och leker och vaktar ungar.
När blir det Älsklingens egentid kan man frâga sig. Men det fâr faktisk vara hans problem att lösa, när han känner behov av det. Och föresten spenderar han sâ mycket tid pâ dasset och jag fâr underhâlla ungarna sâ det gâr pâ jämt ut ;)
 
Egentid kan ocksâ vara att lämna ungarna till en tredje part, nâgon man litar pâ, och gâ iväg BÄGGE föräldrarna och göra nâgot tillsammans.
DET har vi varit lite dâliga pâ här hemma. Vi var iväg en eftermiddag när jag var gravid med Irma och sâg en film, OM jag inte missminner mig ;), vi var ju iväg pâ romantisk hotellnatt i början pâ âret, tror jag att det var ;) och vi kör ju vâra romatiska middagar när andan faller pâ. Visserligen MED ungarna i sängen i rummet bredvid. Men i alla fall.
Eller dâ kanske det kallas föräldravârd, eller par-aktiviteter. Tanken är densamma i alla fall.
 
Sâ visst har jag egentid. Facebook-statusen jag skrev i tidigare inlägget var menat som ett SKÄMT. Eller ironi. Det är trâkigt, men väldigt vanligt, har jag förstâtt nu att sâdant missförstâs.
Jag ifrâgasatte ALDRIG nâgon annans vara eller icke vara av egentid.
 
Om att när man har skaffat ungar sâ ska man klara av att sköta dem, som jag skrev i inlägget, och att man ska prioritera att vara med sin familj som kom upp i nâgra kommentarer vill jag kommentera att jag i PRINCIP hâller med om.
MEN att skaffa ungar blev INTE riktigt som jag hade tänkt mig.
Jag trodde att jag skulle ha mer ork, ha mer tâlamod, vara starkare, känna mig säkrare i min mammaroll.
Och sâ blev det inte.
Detta var mycket värre än vad jag tänkt mig.
 andra sidan var det mycket BÄTTRE än vad jag tänkt mig ocksâ.
Ibland suger de musten ur mig och jag mâste bara gâ iväg och vara för mig själv. Detta har aldrig varit min mening i att ifrâgasätta nâgons rätt att vara för sig själv. Det mâste var och en bestämma.
 
Anledningen till att jag skrev att jag kände sâ, att jag ville visa att jag kunde klara av att sköta min familj och att "jag kan själv", hängde i hop med de gânger som tex min svärmor tycker att jag mâste lämna ungarna hos henne eller att hon mâste följa med mig när vi ska till doktorn. För HUR ska jag kunna âka själv med tvâ barn pâ bussen samt sitta i ett väntrum. Nej dâ tycker hon att hon mâste komma med och hjälpa mig. Saken är bara den att när hon följer med sâ blir det iställer MER jobb för mig som mâste hâlla reda pâ TRE virrepannor ;)
 
Och anledningen till att jag inte känner mig bekväm med att lämna ungarna till svärföräldrarna tänker jag inte gâ in pâ här, känner man sig inte bekväm sâ gör man det inte.Jag har ju redan berättat det där om att mata ungarna med vass kniv och att stâ i öppet fönster med dem pâ 8:e vâningen. Sâ saken är biff för mig. De, ungarna alltsâ, kommer säkert inte att fâ nâgra traumatiska minnen av att de inte fâ sova över hos dem. De är där andra gânger och umgâs utan problem.
 
Och detta med att yngre mammor skulle ta mer hjälp av sina föräldrar än lite äldre mammor, kom sig av att jag läst detta blogginlägg >>>, att denna mamma TRODDE sig veta, som man ju gör när man är tonâring och tror sig äga och veta allt, men som faktiskt erkänner att hon nu vet att det inte är sâ. 
Dessutom kan det ju vara sâ som skrevs i en annan kommentar att äldre mammor har ofta äldre föräldrar som inte orkar ta hand om sina barnbarn och avlasta föräldrarna.
Därmed INTE sagt att nâgon är bättre eller sämre mamma än nâgon annan.
 
Det var det.
Har jag glömt nâgot?
Frâgan är bara om jag kommer att sova lugnt i natt nu. För även om det är kul att skapa känslosvall sâ är det mest olustigt. För, för det mesta sâ när folk blir ledsna och upprörda över nâgot sâ är det mânga gânger rena missförstând och brist pâ bra rättvisa förklaringar.
Ingen vill sâra nâgon annan med flit.....för det mesta.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-20 Klockan: 11:57:42

Här har vi strâlande blâ himmel

....och det svarta vädret frân igâr har pâ nâgot mystiskt sätt gâtt upp i rök. Det blir ingen loppis idag, det blir stranden. Och det är nog plânboken bara glad över.
 
 
 
 
 
 
Idag pâ Facebook hände det nâgot konstigt, som fick mig helt ur fas. Tänk vad fejjan kan ställa till med.
Sâ här var det.
En supermamma/mormor skrev igâr pâ Facebook att hon barnvaktade sitt yngsta barnbarn och att hon satt och väntade pâ att sin dotter skulle komma hem frân lite egntid.
 
Egentid? - svarade jag lite skämtsamt, eller det var i alla fall menat som lite skämtsamt, som mamma sâ vet man ju hur det är det där med egentid, sâ högt eftertraktat men sâ ofta bortprioriterat för nâgot annat.
Här har vi inte haft nâgon egentid sedan ungarna föddes, fortsatte jag ;)
 
Men till svar fick jag, inte dâ frân supermamman/mormodern utan frân egentids-mamman, att om ni nu inte haft nâgon egentid pâ sâ länge, varför tar ni er inte och gör nâgot istället för att sitta och gnälla.
 
Och jag tog faktiskt illa upp, jag blev jätteledsen. Tänk att den där förbenade Facebooken ska ha sân makt över en att vem som helst, och folk som man inte ens känner, ska ha makten att fâ en helt ur fas sâ där.
Men jag började fundera - är jag en gnällspik som inte tar och fixar saker som jag är missnöjd med?
 
Nej det tycker jag faktiskt inte.
För det första, sâ bor inte min familj här. Men varje gâng - nâja kanske inte varje för ekonomin tillâter inte nâgra aktiviteter av kostsamma nivâer - som de är här sâ övar jag mig i att lämna bort ungarna och göra nâgot själv med Älsklingen.
 
För, för det andra sâ litar jag inte riktigt pâ min svärmor och känner mig inte bekväm med att lämna ungarna där. Dâ föredrar jag att INTE ha nâgon egentid än att ha egentid och inte kunna njuta av den.
 
Och här kommer vi till det tredje, att jag inte VILL lämna bort dem. Jag känner pâ nâgot sätt att har jag nu skaffat dem sâ ska jag klara av att sköta dem ocksâ.
Är det helt galet att tänka sâ?
 
Det är pâ nâgot sätt att - jag kan själv - försenad 2-ârs-trots kanske ;)
 
Jag har en känsla av, och nu vill jag inte skapa nâgot ramaskri här, men att yngre mammor har en tendens att ta mer hjälp av sina föräldrar än lite äldre mammor. Och nu beror det säkert pâ andra saker ocksâ som familjeförhâllanden och personlig mognad.
Men lite generellt tänkt.
 
Och det är ju inte sâ himla svârt att vara en bra mamma när man fâr avlastning, fâr komma ut pâ egentid, fâr leva sitt egna liv och sova ut nân gâng ibland.
För, för mig, är det de som gör att jag blir besviken pâ mig själv som mamma. Att jag är trött, ledsen och känner att livet rinner ifrân mig.
 
Sâ där ja. Lite filosofering sâ här pâ lördagsmorgonen.
Nu ska vi gâ till stranden ;)
 
/Y (gnällspikan)

Skrivet den: 2012-10-20 Klockan: 00:36:05

Här flydde vi regnet

....och âkte frân ett Las Palmas som betett sig superkonstigt hela dagen till ett Puerto Rico som var täckt av svarta moln även det.
Är det mulet i morgon sâ kanske vi MÂSTE âka pâ loppis i alla fall, trots att jag bestämt att försöka hàlla mig lugn pâ den fronten ett tag ;)
 
 
 
 
Temperaturen har sjunkit under 20 grader pâ mornarna nu och det har blivit dags att ta pâ sig lângärmat när vi gâr till skolan.
Fast än är det är inte kallt.
För sedan när jag gâr min morgonrunda sâ brukar solen komma fram och göra sâ att det blir varmt igen, sâ även idag.
Men när det var dags att gâ till skolan igen pâ eftermiddagen sâ började det forsa ner frân himmlen, helt utan förvarning och jag blev lite fundersam pâ hur vi skulle organisera utgâendet.
 
Det blir lite krângligt när man inte har ordentliga regnkläder och gummistövlar. Det är liksom ingen idé att köpa nya sâdana utrustningar till ungarna varje âr. För att de sedan ska använda dem en eller tvâ gânger.
Nej roligare kan man ha för de pengarna.
Fast det blir som sagt lite krângligt att gâ ut sâdana här regndagar dâ. 
 
Men helt plötsligt sâ sken det upp och blev svinhett när Irma och jag knatade till skolan. Stackars unge tängte jag eftersom jag satt pâ Irma en joggingdräkt när jag sâ att det regnade och hon säkert svettades som en gnu i den i sin vagn.
Jag hann inte ens tänka den tanken klar förens det började hällregna IGEN, frân ingenstans.
Vad ÄR detta?
Paraply var inte att tänka pâ eftersom det vändes ut-och-in i vindbyarna som puffade runt.
 
Jag blev dyngsur, men framme vid skolan igen sâ sken det upp och allt torkade igen.
Snacka om skitzo väder ;)
Sâ gick vi hem i stekande sol och väl hemma sâ rätt vad det var sâ kom det en störtskur igen. Men denna gângen sâ satt vi säkert under tak.
 
Väl hemma sâ lagades det mat, Älsklingen kom hem och packningen pâ börjades. Irma blev lite "myror-i-brallan"-aktig sâ hon och Älsklingen blev utskickade för att kasta all âtervinning.
Vad händer?
En störtskur naturligtvis.
Stackars mina smâ Älsklingar.
 
Sâ det flydde vi frân när vi drog iväg mot sommarstugan och sol och bad. Men här nere var det lika svart och det var det under hela vägen ner ocksâ.
Dock hade det inte regnat här idag....än.
Kanske kommer i morgon ;)
 
Och här nere blev det som vanligt. Ungarna uppspelta som Duracell-kaniner och vill varken äta eller sova. Bara leka. Sâ mamma, supermorsa som man är, fick ta fram sângtalangerna och riva av bâde Litet hus i skogens bryn och En kulen natt, som middagsunderhâllning.
Vad GÖR man inte för att ungarna ska äta...?
 
 
 
 
Nu fâr vi se vad den här helgen har att erbjuda.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-19 Klockan: 13:39:35

Fredagsvägning

....hann jag med i morse, men sen fick jag skynda mig att kompletteringsklistra lite på pumpa-ballongerna som vi gjorde igår. Nu när de torkat LITE, jäklar vad detta kommer att ta tid att få torrt, så såg man på väldigt många ställen att det fattades täckning av papper. Och jag vill ju att de ska bli styva och starka......hmmmm varför fick jag konstiga associationer och började att fnittra ;)
 
 
 
 
Det ska bli en godisskål och en lykta - har.jag.tänkt.mig.
Vi får se hur det går.
Det verkar ta tid på sig att torka och därför var jag ju tvungen att få dem färdiga idag, så de kan stå och torka över helgen medans vi andra åker till sommarstugan. Så kan vi måla, förhoppningsvis, på måndag nästa vecka. Och kanske komma till skott med dekoreringen INNAN halloweenen startar.
När är den egentligen?
 
Jag är så JÄKLA stolt över mig som kom till skott och gjorde detta med ungarna, jag Fröken - "mycket snack i liten verkstad" ;)
Nu gäller det bara att ro det hela i land och verkligen avsluta projektet.....i TID så vi kan använda det.
Blir det bra ska jag banne mig smida medans järnet är varmt och trixa ihopa några påskägg också.
Helt off season.
Antingen jäkligt för sent eller också fruktansvärt ute i god tid.
 
OM det inte kommer något emellan vill säja.
DET är ju det vanligaste som brukar hända. Se bara på symaskinen >>> som står här med halvfärdiga projekt :(
 
Men det var ju FREDAGSVÄGNINGen som vi skulle tala om.
+ 300 gram
Suck ja.
Det visste jag ju egentligen redan när jag steg upp på vågen. Långhelg + sjukdag ger inga höjdareffekter på vikten.
Men, vet ni. jag slutar visst aldrig att hoppas på mirakel. För jag blev faktiskt ledsen.
Tokiga jag.
NÄR ska jag lära mig?
 
UTVÄRDERING
Förra helgen var det ju helgdag på fredagen, vilket ger en långhelg på TRE dagar med njutningar. PLUS att jag har tenderat att ta helg redan på fredagar nu, torsdagen då innan långhelgen, och korkar upp vad nu för gott som jag fixat till helgmyset.
INTE bra alls.
 
Karraktären och de goda vanorna börjar att fara all världens väg. Det brukar ju hända när man bara har lite kvar till målet. Djävlarannammat lägger sig lite.
"Jag har ju varit duktig så länge"...typ.
 
Och så var ju Guldklimpen smygsjuk i måndags >>> och jag kom inte ut på nån motion alls denna dagen. Ja om man inte räknar veckohandlingen med ungarna >>> som visserligen fick svetten att lacka om mig. Men av helt andra orsaker. Tror inte att jag brände så värst många kalorier då.
 
Dags att skärpa till mig och ta en millitärvecka nästa vecka.
Hårdkörning står på schemat.
Så jag i alla fall kommer i mål innan det är dags att åka till Sverige och äta upp mig igen ;)
 
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check! (Utom måndagen då)
Mat - Check! (Fast en väldigt lång njutarhelg)
Och 2,1 kilo kvar till målet. Den uppåtgående trenden MÅSTE brytas.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-18 Klockan: 23:25:43

Här har det pysslats idag

...och jag har ÄNTLIGEN haft lite handarbete med mina småttingar. Inte sömnad menar jag då, utan att vi pysslat med händerna. Slutresultatet är dock ovisst än så länge.
 
 
 
 
Har precis tittat på nyheterna.
Japp så gammal är jag nu, så jag tittar på nyheterna på kvällarna. Fastän inte SÅ gammal så att jag bänkar mig 5 minuter innan det börjar och blir helstirrig om något kommer emellan.
Nej faktiskt mer så att det slötittas lite på nyheterna medans jag och Älsklingen äter middag i soffan och lugnar ner oss efter dagens racerlopp.
 
Tyst! Tala inte med mig.
Brukar vara min känsla just när jag sätter mig ner och får ta det lugnt och vara både tyst och still för första gången på hela dagen.
Den känslan lyckas jag docj övervinna, efter ett tag, när jag fått vara för mig själv, till detta äktenskaps stora lycka.
 
Just ikväll så var det stora nyheter om den här filmen:
 
 
The Impossible.
Som visst hade premiär förra torsdagen och just nu slår alla rekord här i Spanien. Folk vallfärdar för att se den och den ska visst vara något utöver det vanliga, både effekt- och känslo-mässigt.
En kritiker sa om den att det första man gör när man kommer ut från att ha sett filmen är att åka hem och kramar om sina barn.
 
Jag funderar på om man inte skulle försöka att skaffa barnvakt och gå på bio. Men Älsklingen tror att det är nog ingen film för mig som börjar storböla av att se på nyheterna här och får mardrömmar på nätterna ;)
Vi får se.
 
 
 
 
Hur pumpapysslandet gick till, hur resultatet blev och hur vi Halloween-stylar hemmet >>> kommer nästa vecka när allt benat ut sig.
Då ska vardagsrummet gå från sommarstämning till vinterskrud, via Halloween-tema. Fram med ljus och mys och senare jul, fast inte just nu, fast snart ;).
 
Fast jag har inte bestämt mig för om jag ska måla om de nya ramarna som står på tavellisten.
Man kan ha dem träfärgade fast de ser lite mesiga ut, fast motivet, som jag inte vet vad det ska bli än, kommer att utmärka sig då.
Man kan måla dem svarta och få dem att bli mörka detaljer och matcha det andra svarta i rummet.
ELLER man kan måla dem röda och låta dem få vara färgklickar tillsammans med några andra detaljer i rummet. Kan dock bli så att motivet i tavlorna då kommer bort sig lite.
 
Å alla dessa beslut som man måste ta ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-18 Klockan: 13:38:07

Här ska det förberedas för Halloween

...och jag har planer på lite pyssel i eftermiddag. Yohanna goes pysselmamma ;)
 
 
 
 
Igår drog vi iväg för att leta Halloween-dekoration.
Jag VET!
Måndag stressig veckohandling.
Tisdag på Ikea hela kvällen.
Och onsdag Halloween-jakt.
Alla dagar stress stress stress och komma hem sent och hiva ungarna i säng. Äta i soffan (läs inte detta mamma men så gör vi faktiskt när vi är själva på kvällarna) och blogga till sent på natten då tröttheten flygit sin kos, typiskt nog när det blir dags att gå och lägga sig.
 
Jag är trött nu.
Och i eftermiddag ska jag inte gå någonstans. Vilket kommer att bli enkelt för det är ju "torsdag from hell" och Älsklingen jobbar sent och jag blir själv med ungarna.
Dock INGEN veckohandling idag eftersom vi klarade av det redan i måndags.
Det får finnas en gräns för vad man utsätter sig själv för under en vecka.
 
Jag har planer på att pyssla lite med ungarna, med risk för att DET kommer att bli jobbigare än sjutton veckohandlingar på raken. Men för 70-singen, vad gör man inte för att känna sig som en "bra" mamma.
Det planeras göras Halloween-pumpa eftersom alla de pumpor vi såg ute i affärerna igår var dåliga plast-pumpor som kostade skjortan och att skära ut en riktig en >>>, lärde vi oss förra året, inte var någon ide eftersom den möglade här i värmen redan innan det hade hunnit bli just Halloween :(
 
Jag planerade även att göra påskägg i samma teknik, tapetklister och hushållspapper på ballonger, men påsken kom och gick och jag kom inte till skott.
Vad konstigt Yohanna, sånt brukar ju aldrig hända ;)
NU ska det väl banne mig bli pappié maché av, eller hur det nu stavas.
 
Huvudbryt just nu är HUR i all världen man ska få en äggformad ballong att ta en mer platt pumpaliknande form. Praktiskt vore det om man kunde sticka en tråd igenom den och dra ihop den lite på mitten.
Men jag har ju aldrig hört talas om någon som kan sticka en ballong med en nål utan att den exploderar....hmmm.
Houdini kanske.
 
Det får lösa sig. Nästa vecka ska detta vardagsrum höst/Halloween-stylas, och det å det största ;)
 
 
 
Nåja, dags att köra igång här nu.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-18 Klockan: 01:14:16

Sammanställning av Real - Tidningshunger

Återigen är det dags att ta en titt på hur folk har det hemma hos sig egentligen, i det VERKLIGA livet.
Och denna veckan var det tidningshungern >>> som vi skulle utreda.
 
 
 
 
Vad ska jag säja om mig själv?
Jag ÄLSKAR att bläddra i tidningar, har dock inte råd att prenumerera på någon, så en av den bästa anledningarna för att gå till hårfrissan är för att kunna få bläddra lite bland skvallret där ;)
 
Dock, varje år när jag åker hem till Sverige, så kommer jag tillbaka med en bunt tidningar som läggs på hög, med FÖRHOPPNINGAR om att snart få sjunka ner på något skönt ställe, i lugn o ro, med en ask praliner och bara läsa tills jag tröttnar.
Har inte hänt än, men jag har inte tappat hoppet ;)
 
 
 
 
 
 
 
Andra som läser, har läst, eller tycker till i allmänhet om tidningar är:
 
- AnneliH HAR läst en massa papperstidningar men gått över till Twitter pga tidsbristen för att hålla sig aktuell. Dock finns det EN papperstidning fortfarande som dimper ner hos dem i brevlådan ;)
 
- Gardenhouse läser en massa papperstidningar, bland annat Husbilstidningen som JAG aldrig hört talas om ;), för visst tycker hon bäst om pappersformatet. De går ju att somna ifrån...
 
- Anna säjer att hon tycker bättre om pappersformatet ÄNDÅ erkänner hon att det är det digitala formatet som får flest läs-besök av henne just nu. Trots att mys-lässtället står förberett kommer hon liksom aldrig fram dit med sin papperstidning.
 
- Freja har prenumenerat på en MASSA olika tidningar genom tiderna och hon gillar att läsa pappersformatet. Nu-för-tiden är det ändå så att det ligger en massa olästa tidningar vid sängen som hon inte har lust att läsa. Antingen har hon bytt intresse eller så är det tidningarna som inte riktigt lever upp till förväntningarna. Men även här finns det "vissa" tidningar som fortsätter att dimpa ner i lådan ;)
 
- Mormor Mu berättar om ett RIKTIGT avancerat rotationssystem det har med alla dessa tidningar. För hon köper inga papperstidningar längre, de läser hon på nätet. Men de tidningar hon ärver av sin mor läser hon och de går sedan vidare...i oändlighet ;)
 
- Dagliga Ljusglimtar har samma problem som mig med pappersvarianterna, ungarna hinner riva sönder dem innan man kommer till skott och läsa ;) Ändå tycker hon bäst om den, pappersvarianten. Och morgontidningen, den "lånar" de av grannarna tvärs över gatan ;)
 
Jag läsa är kul. Jag bara MÅSTE komma till skott med mina högar. På semestern kanske......eller det var ju den som försvann där ja ;)
Som vanligt, ett STORT tack till er alla som är med och berättar.
Jättekul att läsa.
Hoppas att ni tycker detsamma.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-17 Klockan: 13:41:08

Här kommer gårdagens "fynd"

...fast jag vet verkligen inte om en slutnota på si-så-där 100 gånger mer än beräknad budget kan räknas som ett fynd. Men jag är beroende av Ikea. Bara att inse fakta.
 
 
 
 
OM jag nu kommer till skott och lyckas att skriva om detta. Irma ropar hela tiden inifrån sin säng att hon är toanödig. Hon har nämligen kommit på att skriker hon det så kommer mamma springande och hon får komma upp en sväng till fastän det för LÄNGE sedan är dags att sova luren som måste hinnas med innan det är dags att gå och hämta i skolan.
 
De är listiga de där små. Utnyttjar varje chans de får. Och skulle jag försöka att överlista henne och INTE komma när det ropas, ja då kan man hoppa upp och sätta sig på att det just DÅ kommer att ara dags att GÖRA något på toaletten.
Potträning = frustrerande ;)
 
Ikea ja.
Förra året var vi i tid >>>, och lyckades även få tag på en svindyr julskinka.
Och året innan det hade vi även lärt oss >>>.
Men år 2009 blev det INGET då var jag gravid och hade ingen lust med jul >>>.
 
Oktober kan väl kännas lite som i tidigaste laget att julshoppa på, vi har ju inte ens tagit fram Halloweenen än. Men det är bäst att passa på, annars så blir man utan.
Det har hänt det också.
Men nu har jag lärt mig.
 
Och jag måste få säga till Ikeas försvar att det var bara en avdelning på slutet som var julpimpad och ingenting annat i butiken.
Och INGEN julmusik ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så, vad kom med hem?
 
 
 
 
 
Det var det, för denna gången.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-17 Klockan: 00:33:36

Här var vi på Ikea

...och fick fatt i de så hett eftertraktade julklappspapprena. Ja, för nu har startskottet gått för julen.
 
 
 
 
Det kom ett SMS till Älsklingen om att Ikea nu tagit fram julsakerna och att vi var SÅ välkomna dit att botanisera.
Tillsammans med resten av alla på Gran Canaria...
Nej det var ganska så smärtfritt där inne.
 
MEN jag vet hur det brukar gå till här. Om man inte åker dit så fort som de tagit fram julsakerna så blir man utan.
De går åt som smör i solsken.
Eller så tar de in för lite saker.
 
Det är hur som haver, men nu åkte vi dit i alla fall, mitten på oktober och julstämningen installerade sig som om det vore 1:a advent.
Och vi kom hem med julklappspapper ;)
 
Visserligen så kom vi hem med en massa annat också, för det var ju Ikea vi åkte till. De måste ha nån mystisk drog i luftkontitioneringen där, för det är helt OMÖJLIGT att bara komma därifrån med det som man har på listan.
 
OMÖJLIGT!
Vilken affärsidé.
Jag vill också komma på en sån.
 
Men det får vi ta i morgon. För nu måste den här damen vila.
 
/Y
 
PS Onsdag i morgon (Real Life), snart är det helg...DS

Skrivet den: 2012-10-16 Klockan: 13:44:40

Här väljs det bland accessoarerna

... och försöks få lite koll på HUR det egentliga ska se ut när man ser RÄTT klädd ut.
 
Guldklimpen är tillbaka i skolan igen och rutinerna kör på som vanligt en tisdag.
Hur var det nu igen, hade vi bestämt att tisdagen var veckans onödigaste dag och just ingenting?
Fast jag har ju lite måndagsfeeling idag eftersom gårdagen blev helt kajko.
 
Visserligen hade Guldklimpen lite, 37.7 grader, feber igår och när jag tog tempen på Irma som insisterade på att få den tagen, hon som HATAR att ta tempen när den måste tas och gallskriker som en stucken gris, hade Irma 38 utan att ag märkt något.
Vad ÄR detta?
Har temometern fått spunk?
 
Men vi hade en liten toeri att det kan vara tänderna som spökar hos Alexander. Fyra hörntänder håller på och poppar upp, utan att någan av mjölktänderna visar tendens på att vilja lossna, och sånt brukar ju ge feber och snuva.
Hos VISSA barn.
Man ska ALDRIG dra alla över en kam, är det viktigaste jag har lärt mig som mamma-aspirant ;)
 
 
Annars så provar jag skärp här hemma. Fick ju ett tips från Fina Frun angående mina symaskinsplaner med fyndklänningarna >>>.
Statusen där är annars att EN klänning av tre är klar och ligger för tvätt. Resterande två klänningar är tråcklade och väntar på en ledig stund med symaskinen som står beredd på bordet OM det skulle råka komma någon.
 
Men tipset jag fick från frun var att snörpa ihop dem med ett snyggt skärp istället för att slösa tid på att sy.
Skitsmart & snyggt.
OM man vet vad man gör.
Det vet inte jag.
 
Detta med accessoarer är för mig en mystisk värld som jag inte har tillträde till. Hur i 70-singen ska man veta vad som passar till vad och vad som är snyggt?
Jag har ju inte en susning.
Min väninna C brukar ibland slänga ur sig fraser som:
- Du kan inte ha de klackarna till den klänningen.
- Det passar inte så bra med långa örhängen till den frisyren.
- Man borde nog ha svarta skor till den där kombinationen.
 
VAD?
 
Hur kan hon veta de?
Vart står sånt?
Vilka regler är det som gäller?
Tänk om jag har spetat omkring här i hela mitt liv med alla sorters stilfel och trott att jag varit supepiffig hela tiden.
 
Jag vill OCKSÅ veta.
Fast det verkar enklare då med en söm i ryggen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-16 Klockan: 00:50:42

Här blev det en lång dag

...och vi gick och veckohandlade till slut, jag och ungarna. Älsklingen  skulle komma och hämta oss i affären så fort som hans möte slutade.
 
 
 
 
Och vi väntade och väntade...
Med kundvagnen full med mat.
Och ett par barn som var trötta och hungriga.
Ni fattar, ett kalas-upplägg ;)
 
Ibland ser jag på oss liksom utifrån och vad jag ser skulle lika gärna kunna vara taget ur en sån där komedi när man driver hejvillt med barnfamiljer.
Men hey, vi är tacksamma att driva med.
 
Ungar som skriker och far runt i affären som vore de besatta av nån ond ande. En mamma som tappat tålamodet och bara låter det vara. Surfar lite med mobilen för att se så där lite nochalant avslappnad ut medans hon kokar inombords.
- Om inte den där gubben kommer snart så svär jag på att det blir inget rajtantajtande förrens pensionen...
 
Jag svär, vakten och kassörskorna var färdiga att kasta ut oss ur butiken när Älsklingen äntligen kom och befriade omgivningen från vår närvaro.
Undrar om vi kan gå dit igen utan att skämma ögonen ur oss...
 
Därför så måste jag erkänna att när jag ser andra barn skrika, slänga sig på marken och vara allmänt otrevliga mot sina föräldrar, ja då kan jag inte låta bli att le inombords. Och kanske ja, leeendet kanske även skiner igenom lite i mina ögon.
 
Men det är ABSOLUT ingen skadeglädje, inget hånflin eller "rätt-åt-dem"-känsla. Nej ren och skär glädje och lycka över att det finns andra barn som beter sig så, att inte bara mina är små monster. Att andra familjer har kaos och bråk.
Och att man ÖVERLEVER och kanske till och med kan skratta åt det absurda i situationen.
 
....om några år kanske. När det har slutat att koka inombords av både trotsåldrar och försenade gubbar.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-15 Klockan: 14:16:26

Måndagslista

....och höstens första sjukdag :(
 
 
 
 
Ja här blev det inte alls som det var tänkt att det skulle bli idag.
Guldklimpen var uppe och sprang här vid halv-6-tiden i morse och kom in till mig.
Jahapp det var det tänkte jag för han somnar ALDRIG om när han väl har vaknat. Och mycket riktigt. Han låg där och lät som en trumpet, "kan" ha varit för han var täppt i näsan, ända tills jag efter en timme fick spatt och hämtade pappas nässpray från förra gången.
 
Som tur var stog det "för vuxna och BARN från 6 år" på sprayen, så det var väl tur för mig, desperat och allt som jag var där i gryningen.
 
Och OTROLIGT nog så somnade han om.....när det var en halvtimme kvar att gå upp. Men men sånt är livet.
Det var bara att masa sig upp när mobilen ringde, göra frukost och väcka SUPERtrött Guldklimp som dessutom började klaga över att han var sjuk, för att slippa ifrån väckning och skolgång.
Jo, tack. Så pass är jag mer och rutinerad att jag VET sånt. Man har väl varit skolbarn själv ;)
 
Men när han klagade på halsont, huvudvärk och hade 37,5 i feber så började jag fundera. I helgen så hade de lekt med en liten krasslig kompis så det KUNDE ju faktiskt vara så att han var på väg att bli sjuk.
 
Jag HATAR sånt där.
 
Nu blev jag tveksam, började vela och fundera. Och det är ju inte heller så att man kan ringa någon och få ett rakt svar:
- NEJ eller JA, skicka eller inte skicka honom till skolan.
Nej det beslutet måste man ta själv.
Ansvarstagande på HÖG nivå ;)
Det är ju heller inte så att det är hela världen om en 5-åring missar en dag i skolan. Det är ju inte så att han kommer att bli felutbildad på en dag.
 
Så det blev att stanna hemma.
Men så fort som jag tagit det beslutet och det var för sent för att ändra sig och skynda iväg till skolan, ja då blev det med ens jättepiggt och inget sjukt och ABSOLUT inte ligga något mer i sängen.
AAAAaaaaarGH!
 
Så nu har vi haft en stycket Guldklimp och ett stycket Lillskatt som varit i luven på varandra hela förmiddagen. Nästan alla leksakerna är konfiskerade på obestämd framtid. Allvarligt så funderar jag på att ha det så och ge dom dem i julklapp istället.
Bra lösning för julklappsekonomin ;)
Och ett stycket frustrerad mamma som inte fick komma ut på någon morgonmotion och började städa köksskåp och torka golv istället.
Börja INTE städa köksskåp.
Det tar ALDRIG slut...
Och nu gick luften ur mig när Irma somnade, Alexander tittar på en film och jag satte mig här. Köksskåpen är fortfarande halvurplockade.
 
Och det kommer att bli en lååååååång dag idag. Älsklingen jobbar sent, har möte ovanpå detta och vi behöver veckohandla som vi inte gjorde förra veckan på grund av presentjakt, för kylskåpet gapar TOMT.
 
 
 
 
Men det blir måndagslista a´la jennyn ändå. Man kan inte hänga läpp fastän musten gick ur mig ;)
 
- att vi kommer att vinna de där miljonerna snart som Älsklingen har lovat. För jag litar blint på honom ;)
 
- att jag snart kommer att skriva den där boken som ska göra mig rik och berömd.....snart så ;)
 
- att vi någon gång i framtiden kommer att kunna åka på den där lyxsemestern till Thailand hela familjen. Ser verkligen fram emot det ;)
 
- att jag kommer att hitta ett otroligt roligt och välbetalt jobb som kommer att lösa alla våra ekonomiska problem samt göra att vi kommer iväg på den där Thailandsresan ;)
 
- att jag snart är nere på min målvikt och kommer att bli så där OTROLIGT vacker och lycklig i ett naffs. Inget som märks än men det är ju faktiskt 2 kilo kvar så sånt kan ändra sig ;)
 
- att det snart är fredag.
 
Hej hopp.
Nu är det dags att slänga in allt i köksskåpen igen och inse att jag nog tog mig vatten över huvudet.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-14 Klockan: 01:31:00

Real Life - Tidningshunger

Alltsâ, jag försöker verkligen hänga med i vad som händer och sker ute i världen, den stora världen utan för Familjen Kaos hem.
Men för att göra det sâ mâste man ju fâ lite input nâgonstans ifrân, titta pâ nyheterna, läsa tidningar......TALA med folk ;)
Ni vet vara lite om sig och kring sig.
 
Det är dags för veckans Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Och jag tycker om att läsa, böcker, tidningar, magasin, ja allt som är intessant. Annars sâ kan det vara ;)
Just nu är det lite ont om tid och ork för just bokhyllan som växer sig större och större för varje födelsedag/julafton.
Men den tiden kommer.....har jag blivit lovad.
 
Och jag har alltid tyckt att det är lite lyxigt att läsa tidningar, sânna där fina tidningar med blanka sidor och som är lite styva i början innan man har bläddrat i dem.
Och det SKA ju vara lite enklare att komma ât att läsa dem än en bok....i teorin ;)
 
Men tidningarna här, i Spanien, pâ Gran Canaria, är inte som hemma. De är skrivna pâ nâgot konstigt manér, jag vet inte hur jag ska förklara. Och det är inte bara för att de är pâ ett annat sprâk, för jag läser böcker pâ spanska och de känns inte lika konstiga. De känns lite som att de är skrivna pâ nâgot Bror Duktig-sätt, lite luddigt beskrivet, jag vet ;)
 
I alla fall, min mor skickar tidningar till mig med gämna mellanrum. Det är bantnings/hälsotidningar med recept pâ smalmat som jag gör om sâ de passar mig. Mammatidningar sâ att jag hänger med vad som händer pâ den fronten. Och sist men inte minst skvallertidningar sâ jag fâ min dos med stjärnglans.
Till och med sâ att jag sparat de dagstidningar som kommit med saker inlindat i dem, för att fâ lite lokala nyheter.
 
Men läser jag dem?
De hamnar deprimerande nog pâ hög pâ en hylla i vardagsrummat och skyndar jag mig inte att läsa dem sâ kommer Terminatorn Irma att riva sönder dem inom en snar framtid.
Därför förstâr ni att jag inte har sâ mycket aning om vad som händer och sker med Hollywoodfruar och retucherade dagisbilder. Jag har flera tidningar om Victorias och Daniels BRÖLLOP som ligger olästa fortfarande. Och nu har ju dottern bâde blivit döp och tagit studenten ;)
 
 
 
 
Hur gâr det till hemma hos er? 
- Tycker du om att läsa tidningar/magasin?
- Hur hâller du dig uppdaterad med vad som händer i världen?
- Hur/När läser du tidningar/magasin?
- Varför är papperstidningar bättre än internetvarianten, OM du tycker det?
- Och hittar man nâgra sanningar i dem ;) ?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-13 Klockan: 12:33:23

Här har vi födelsedag

...och vi har sjungit för svärmor direkt pâ morgonen och naturligtvis haft sönder ett av födelsedagsglasen direkt vid paketöppningen.
Varför vänta, eller varför ha ett komplett sett när man lite charmigt kan ha ett glas av varje sort?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men nu drar vi iväg till playan här.
Sedan väntar grillrester frân gârdagen och födelsedagstârta.
Hepp!
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-13 Klockan: 01:13:08

Här har vi haft en "âh vilken dag"

....och ungarna slocknade efter tre sekunder i sina sängar. Visserligen klockan halv 11 men helt utan tjaffs och jag är sâ glad för det lilla sâ ;)
Nu fâr vi se vad som händer i morgon bitti. Sover de längre, vaknar de tidigare, överaskar de mad att komma med frukost pâ sängen ;)
 
Men dagen, playa, pool och grillning. Kan det bli bättre?
 
 
 
 
Lördagsgodis vid poolkanten...
 
 
 
Men det jag skulle berätta om.
Som hände vid Alexanders skolport igâr och som gör mig sâ FRUKTANSVÄRT irriterad.
Jag kom dit som vanligt, med Irma i barnvagnen och ett äpple i handen. Nâgra minuter för tidigt men med andan i halsen.
Där stâr det som vanligt en bunt med mammor med andarna i halsarna, precis som jag och jag kikar alltid lite omkring för att kolla läget och för att jag är sâ jäkla nyfiken ;)
 
I alla fall. Där stâr tre kvinnor, tvâ unga kvinnor, bara betydligt yngre än mig, typ 15 âr ;) som verkar vara systrar av vad jag kan tjuvlyssna mig till, och en RIKTIG spansk señora, som uppenbarligen är kvinnornas mamma eftersom de kallar henne för just mamma.
 
Utanför skolporten sâ finns ett staket som det är meningen att mammorna ska hâlla sig bakom sâ att fröknarna ska kunna titta ut genom porten och dela ut varje barn till RÄTT mamma utan att fâ problem med instormande mammor som längtar efter sina telningar. Speciellt de ny-inskolade 3-âringarna som är lite "nya" i rutinen.
 
Dessa tre kvinnor höll sig bakom staketet och jag hörde att, den som jag antog var, mamman till barnet som skulle hämtas, sa till den spanska señoran:
-Mamma nu stâr vi här och gör inte en min sâ fâr vi se vem han ser först och springer fram till.
Pratandes om barnet som skulle hämtas dâ antar jag.
- Mamma, hör du det? Vi stâr still här.
 
Dörren öppnas och den spanska señornan blir som galen och springer rakt in i dörröppningen och hugger barnet i armarna pâ fröken och börjar överösa det med pussar och gullegull.
 
Och det är här som jag blir sâ FRUKTANSVÄRT irriterad. Inte bara för att denna kvinna helt struntar i alla regler som ska HJÄLPA till att fâ ut rätt barn till rätt mamma med ordning och reda. För att det INTE ska bli trängsel i dörröppningen. För att alla mammor ska kunna se vad som händer. För att ingen av barnen ska bli skrämt av en anstormande señora.
Nej sân händer här hela tiden, att folk bara skiter i regler som ska hjälpa, och skapar kaos istället.
Nej inte det, vi är ju för tusan i Spanien ;)
 
Nej för att de flesta mor- och far-mödrar här tror att DE är mammorna och kör direkt ÖVER de riktiga mammorna. En brist i RESPEKT sâ det bara susar om det här.
Och de är likadana allihopa.
Även min svärmor.
 
De har ju haft väldiga problem med att fâ mammorna att ge bröstmjölk här och direkt tagit till flaskan och barnmorskan vädjade pâ föräldrakursen att de blivande mödrarna skulle komma till henne med sina problem OM de fick problem. Eller i alla fall leta svar och info pâ nätet.
För kruxet är att señororna är fullkomligt övertygade om att de vet ALLT och kan ALLT och kör totalt över de nya mammorna, som ju precis som alla nyblivna mammor är ganska sâ osäkra i sina roller som mammor.
 
Sâ säkra är dessa señoror pâ sin egna fullkomligheter att de helt glömmer bort att det gâtt säkert TRETTIO âr sedan de blev mammor och att de hänt saker pâ utvecklingsfronten. Nya saker har framkommits och de flaskmetoder som var "lag" när dessa señoror blev mammor är lite förlegade nu.
 
Ja som ni se sâ börjar det nästan ryka ur öronen pâ mig när jag börjar att tala om detta, för gisses vad jag fâtt kämpa för min roll som MAMMA och inte bara som framfödare ;)
 
Sâ gâr det till här...
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-12 Klockan: 11:44:00

Här är det morgon

....och solen stiger över Puerto Rico.
 
Ungarna vaknade klockan kvart i SJU. Det är som vanligt. Somnar sent och vaknar tidigt den första dagen för att de är sâ uppspelta över att vara här. Klockan 10 pâ förmiddagen kommer Irma att börja gnälla och vilja sova. Dâ kommer vi att vara mitt i solkrämsinsmörjning och gâ-till-stranden-stress.
Kommer ALDRIG att förstâ detta med ungar och sömn...
 
 
 
 
 
 
 
 
Âterkommer senare för att berätta om en typisk scen som utspelade sig utanför Guldklimpens skola igâr och som fâr mig pâ sânt dâligt humör av nân konstig anledning. Fast det inte gällde mig.
 
Men nu sâ är det dags att sätta i gâng här. Kotletterna ska i marinad, strand-smörgâsar ska bredas och ungarna ska fângas in för att borstas tänder pâ.
 
NU jädrar sâ är det helg ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-12 Klockan: 00:39:27

Här är det helg nu

...och vi är pâ plats i sommarstugan tillsammans med svärföräldrarna. Här planeras det födelsedag och grillning under dagarna tre ;)
 
 
 
 
Men det är som det brukar.
Fastän jag hade bestämt att jag INTE skulle stressa idag, utan vi fick komma iväg när vi kunde komma iväg, sâ fick stressen grepp om mig och det var med andan i halsen som vi satte oss i oceanângaren och rattade söderöver.
 
Trötta som vi alla var, ungarna av skolgângen, Älsklingen av jobbandet och jag att nattligt bloggskrivande och HW-fru-tittande sâ började ungarna skrika i bilen när de ville somna och vi satte pâ partaj för att undvika detta.
Finns inget hemskare än att inte fâ somna när man är rejält pömsig, jag vet. Men somnar de i bilen sâ blir det inget somnade pâ kvällen sen, jag känner mina ungar ;)
 
Fast det blev det inte i alla fall. ÄVEN fast de var svintrötta, när vi satt i bilen, sâ blev de som speedade duracell-kaniner när de fick komma ut i friheten i sommarstugan.
Stackars lägenhetsungar, som att släppa ut kor pâ grönbete sâ fort som vi kommer ner hit. Ungar ska ha trädgârd att leka i. Och DÄR var det dâliga samvetet igâng igen ;)
 
Jag däremot somnade väl en 100 gânger under nattandet, en jäkligt mystisk känsla det där att helt plötsligt nicka till utan att man har den minsta aning om att det sker.
Farligt!
 
Sâ det utlovade, av mig själv, vinglaset för kvällen, fick skjutas pâ framtiden/morgondagen. Annars sâ hade det inte blivit nâgonting gjort här i kväll.
Men nu ska denna mamman sova. Ungarna kommer att vakna halv âtta i morgon. Det kan jag hoppa upp och sätta mig pâ.
Det är ju sovmorgon...
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-12 Klockan: 00:16:00

Dagens smal-lunch: Biff med couscoussallad

Det blev ingen svärmorslunch idag, fastän det är fusk-fredag. Svärmor var ju i sommarstugan. Och nu är vi ocksâ där.
Men lunch var vi tvugna att äta innan vi âkte. Ville ju inte upprepa förra veckans klavertramp. >>>
 
LÖVBIFF MED COUSCOUS-SALLAD
 
 
 
Jag hade köpt lövbiffar som var färdigmarinerade i vitlök och persilja. Men egentligen sâ tror jag att det är godast med kycklinglâr till detta.
I alla fall stek dessa.
 
Koka upp lagom dos cous cous.
Strimla sallad.
Hacka en rödlök och en tomat.
Skär en bit melon i bitar.
Blanda allt i en stor skâl och krydda med thai sweet chili sause.
 
Kalasgott!
Denna fâr 5 ***** av fem frân mig. Detta kan man absolut bjuda folk pâ och en knippa färsk koriander kanske skulle vara pricken över i:et. Men det hade jag inte hemma.
Ungarna fick köttet, potatismos och tomat. Det var de nöjda med.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-11 Klockan: 13:30:29

Fredagsvägning på en torsdag

Idag är det fredag.
Känner ni det?
En riktig torsdagsfredag ;)
 
Det är helgdag här i morgon, Spaniens nationaldag, så det blir en långhelg för oss och vi drar till sommarstugan så fort som vi fått i ordning allt här på eftermiddagen.
Eller eftermiddag och eftermiddag, det är ju en förhoppning. Verkligheten brukar bli så att klockan drar iväg och tillslut så ger vi upp stressandet och inser att det är lika bra att mata och duscha ungarna så de får somna i bilen ner.
 
Så går det till hemma hos oss.
 
Jag vet inte vart det päronet föll från äppleträdet men det var VÄLDIGT långt bort. För mina föräldrar är ALLTID i tid om inte INNAN utsatt tid. Vilket jag hatar när folk är ;)
Men vi jobbar på att bättra oss på detta med tidsoptimistandet.
 
 
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
???
Det hade jag verkligen inte förtjänat. Jag har skött hela veckan PERFEKT.
Förra veckan visst, då hade jag ju proppat i mig choklad och småätit, men denna.
NOPE!
 
Nu kan man välja på två förklaringar/undanflykter.
1. Det är en retroaktiv viktökning.
Någon skrev till mig på bloggen att hon alltid märkte en dålig vecka, veckan efter. Att liksom det tog ett tag för kroppen att den skulle gå upp i vikt.
Precis som men minskningen då. Fast där tar det cirkus ett halvÅR innan kroppen fattar att den ska gå ner ;)
 
2. Det är BRA att äta choklad.
Det vore väl underbart ;) Men när man drar ner för mycket på kalorierna så går kroppen in i försvarsposition och håller hårt i alla fettdepåer. Den sparar ifall svälten kommer att pågå länge.
Så lite choklad då och då, eller annan småätning, gör att kroppen får förtroende och släpper efter lite på reserverna.
 
Eller också så är det bara livet igen som spelar en ett spratt. Upp en vecka, ner en annan och ingen vet varför. Som lyckan.
Lyckan kommer lyckan går, ingen lyckas den någonsin förstå, eller veta vart den kommer ifrån (n). Dåligt rimmat jag VET ;)
 
Huvudsaken är väl att, i det stora hela, så pekar kurvan nedåt.
Så får det vara.
 
UTVÄRDERING
Jag har skött mig perfekt. Inget att klaga på. Ja det skulle väl vara då att denna veckan är en dag kort och att det är därför som jag inte hunnit gå ner de där 100 kilona ;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och 1,8 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-11 Klockan: 01:38:00

Sammanställning av Real - Medicin"skåpet"

Så var det dags för veckans sammanställning av Real Lifen och allas våra medicin"skåp" som det handlade om denna veckan. >>>
 
Vad finns det i skåpen?
Vad borde finnas där?
Och vad borde INTE finnas där?
 
Intressant intressant ;)
 
 
 
 
För ett par år sedan, herre gud vad tiden går, så var vi ett gäng tjejer som alla försökte att bli gravida här. Vi snackade om det här-om-kvällen på tjejmiddagen >>> och försjönk i minnenas galleri.
Hur som helst, det blev en liten hobby det där och alla var så otåliga på att få bli den som kom med den glada nyheten till de andra.
Men som ofta, en VÄLDIGT dyr hobby.
Herre gud ett gravidtest kostar ju runt 100 spänn. Och det går åt MÅNGA när man är otålig ;)
 
Så jag fick den brillianta idén att skicka efter på internet för en tiondel av butikspriset, både gravidtest och ägglossningstest, och sedan langade jag tester billigt till alla mina väninnor. Och så slapp man ha dåligt samvete för att man testade sig och slängde pengar i sjön var 5:e minut. Eller när det nu var man kom åt att försöka få till nått rajtantajtan.
 
I alla fall. Ett gäng ägglossningstest blev över och ligger nu i medicinskåpet. Där ska de kanske inte ligga. Inte så mycket medicin över dem. Och speciellt inte nu eftersom datumet till och med gått ut på dem.
Men de fungerar säkert fortfarande.
Så om nån håller på med den hobbyn och är intresserad av lite tester.... skicka ett mess ;)
 
 
 
 
Och de som visar upp sina medicingömmor är:
 
- Gardenhouse har ett VÄLDIGT gömt skåp. Hade hon inte visat det hade jag aldrig haft en aning...
 
- Freja visar upp sina dubbla skåp med ett STORT förråd av skoskavsplåster och myggmedel som kanske INTE hör just dit.
Varför hamnar alltid myggmedel i medicinskåp?
Något som däremot BORDE låsas in där är det överblivna lördagsgodiset.
För vem?
 
- Justlikeacat erkänner rakt ut att hon är en hypokondriker och har små gömmer lite här och var. Dock har hon nog den finaste medicinboxen i detta gänget ;)
 
- Ann-Mari HADE två medicinskåp med de åkte all världen väg när det byggde barskåp där istället. Skåp fast för andra mediciner. Kanske därför som hon hittar en spelmarker i den reducerade medicinLÅDAN som nu fått ersätta skåpen. Det hör ju liksom ihop...bar & spel ;)
 
- Dagliga Ljusglimtar har verkligen barnsäkrat sina medicinlådor. Så säkert att inte ens de vuxna når upp och kommer åt ;) Annars finns där bara HELA utbudet av alvedon och ipren i alla styrkor och smaker...i fall att. Plus en muskotnöt som visst ska vara extra farlig ;)
 
- Mormor Mu är en som verkligen är beredd på ALLT och på MÅNGA ställen. Kanske att det inte "borde" vara så mycket piller om hon fick bestämma. Men just nu så är det så som behövd. Det som också är väldigt viktigt är häftiga plåster till barnbarnen. Mycket viktigt ;)
 
- Anna som trots att hon är 3-barnsmamma tog vääääldigt lång tid på sig, och måååååånga besvärliga erfarenheter på sig att komma till skott och investera i ett par lådor där det borde finnas det mesta. Dock står hälften utanför dem.
Och vad kan man hitta i?
En klocka?
Ja det är ju logiskt. För att ta tiden mellan tabletterna ;)
 
Tack så mycket, än en gång, för alla roliga små anekdoter och för att ni bjuder så mycket på era liv.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-11 Klockan: 00:50:27

Dagens smallunch: Senapsbiffar & klyftisar

 
 
Alltså, jag lagar mat VARENDA dag, nästan. Men har inte haft tid att lägga upp recepten här.
Jättesynd!
För jag har kommit över några riktiga pärlor. Sånna ska man ta vara på.
 
Vi får se om jag lyckas skriva ikapp.
 
 
 
Idag SENAPSBIFFAR med klyftpotatis
 
Blanda ½ kilo nötfärs med ½-1 dl dijonsenap, the more the better ;)
salt
peppar
platta ut till ca 10 små biffar
 
Skala och klyfta potatis, lägg på bakplåtspapper
Blanda med 4 tsk olivolja och salt
In i ugnen 220 grader i 40 minuter.
 
När halva tiden gått i ugnen rör du runt bland potatisen och lägger in biffarna ovanpå.
20 minuter till och vipps är det klart.
 
Allt i ugnen, som klarar sig själv, är PERFEKT. Då kan man göra andra saker under tiden ;)
Denna får 4 av fem ****, just för att det är så enkelt att göra, smakar neutralt för alla och mättar bra.
Jag serverade med en grönsallad med melon i.
Pricken över i:et och alla smackade och åt så det stog härliga till.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-10 Klockan: 13:10:58

Här fixades det födelsedagspresent (er)

....för på lördag fyller svärmor år och jag hade ju faktiskt inte fått någon ordentlig på min dag >>>.
 
 
 
 
 
 
 
 
I går fick vi dra iväg direkt efter att Älsklingen komit hem från jobbet och slängt i sig lite mat.
Det här med skoltider är ju döden för eftermiddagsärenden. Man har ju NOLL tid för att uträtta något över huvud taget innan det är dags att stoppa ungarna i badet för kvällen.
Men vi drog iväg.
 
Det fanns inget annat val.
I dag skulle vi veckohandla, har blivit flyttat på framtiden eftersom gårdagens födelsedgaspresent jakt inte lyckades ordentligt, och i morgon (torsdag) ska det åkas till sommarstugan för långhelg.
Så vi fick packa in oss i Oceanångaren och åka iväg med blixtens hastighet.
Nåja blixtens och blixtens. Det vet ni ju hur det är med ungar. Det ska stannas här och det ska åkas i sånna där myntkarruseller där. Sådana karuseller borde VERKLIGEN förbjudas. De förstör ofelbart vartenda familjelycka som finns.
 
- Mamma bara en gång. Snääääääääääälla.
- Men jag har inga mynt gubben.
- Men bara en gååååååång.
- Men hörde du inte vad jag sa? Jag har inga mynt.
- Du kan väl sälja bilen.....
 
Hå hå ja ja. Andas lugnt. Det är bara en period ;)
 
Vi skulle ha en ny slaskhink till svärmor.
Jag VET!
Skittråkig present. Men det är ju vad hon behöver och själv inte köper till sig själv.
ALLT annat har hon ju.
Och det får inte vara vilken slaskhink som helst. Det går inte att komma med något modernt eller nydanande. Nej en LIKADAN som den gamla, rund, rätt storlek och med lock. Annars så funkar det inte.
Och HUR lätt är det?
 
Men så skulle vi ju ha något annat också, något roligare, som piffade till presentskörden lite.
Och det var det som sket sig.
VAD??????
 
Men vad vi däremot sprang på vad detta smyckesskrin som passar UTMÄRKT i vårt "tusen-och-en-natt-inspirerade" (jag försöker så gott det går men det är banne mig inte så lätt att få till den rätta tuchen) sovrum och som jag TROTT att Älsklingen skulle köpa till mig i födelsedagspresent efter att jag slängt hintar hit och dit som en tokig.
Hintar fungerar INTE på karlar.
Här är det raka puckas som gäller.
Så jag sa till honom att köpa skrinet till mig och vet ni, det fungerade bättre än hintarna.
Inte lika kul men definitivt med effektivt.
 
Passar perfekt på mögelbyråerna för att gömma undan mina armband som Irma är tokig i och ska ha på sig. Och får hon inte det, för att jag inte vill att hon ska ha sönder dem, som hon gör med ALLT hon får tag på, och heller inte vill att de ska tappas bort i detta gigantiska hus som sväljer en massa konstiga saker som bara försvinner.
Ja får hon inte det, ja då har vi nyckelsituationen >>> från igår som ett brev på posten.
Situationen som även hände idag. Men, geni som jag är kom jag på lösningen.
- Vi gör det tillsammans Irma. Mamma håller här och du håller där och så vrider vi.
Tada!
Kommer att fungera i typ tre sekunder tills hon kommer på:
- Jag kan SJÄLV!
Men idag var vi nöjda och glada. Det är alltid något ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-10 Klockan: 00:09:06

Här tar vi en Irma till

... nu när Alexander är i skolan så är ju hon herre på täppan, och det med RÅGE.
 
Annars så skenar tiden iväg och jag har inte kommit ens så långt att jag satt i symaskinskontakten i väggen. Det går inte undan här och jag börjar att tvivla på om jag verkligen kommer att sy något....alls.....någonsinn ;)
 
 
 
 
Det här är Guldklimpens rum.
Normalt sett välstädat och ordningsamt.
Tills att han började skolan och Lillskatten Irma fick hela huset för sig självt att härska över.
 
Ve och förbannelse över fukt-sprattet med det som "någon" dag ska bli hennes rum. Nu är alla leksaker inproppade i Alexanders rum och Irma drar in där som en virvelvind varenda morgon efter att vi ätit frukost.
 
Där river hon ut ALLT. River I allt. Leker visserligen men förstör dubbelt så mycket. Stackars Alexander kommer hem från skolan och ser alla sina leksaker ligga utspridda över hela huset och mycket av det förvandlat till oigenkännlighet.
 
Åhhhhhh! Vad jag kan känna igen den där känslan av vanmakt, av raseri, som jag också fick när mina småsystrar fått tag i MINA saker och förstört.
Det är så man går i bitar.
 
ÄNDÅ så är Alexander så tålmodig och plockar i ordning allt varenda kväll innan han hoppar i säng. Vi hjälper förståss till hela familjen, även Irma. Fast när hon plockar undan så är det två leksaker i ordningplockade och fem uttagna för att leka med.
 
Det är bara en period, Yohanna.
Bara en period ;)
Det går över.....förhoppningsvis.
 
Men jag är så stolt över min Guldklimp som inte klagar allt för mycket. Han vet att det som inte plockas undan på kvällen, det skänker vi till de fattiga barnen ;)
(bra taktik där va)
Men jag känner det inom mig, att detta är inte rättvist mot honom. Att han ska behöva plocka undan det som hans lillasyster har ställt till med.
Men just nu så finns det inget annat sätt.
Så, så får det gå till hemma hos oss....för ett tag.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-09 Klockan: 13:28:16

Här var det argt idag.....och igår

...helt otroligt att så mycket ilska kan rymmas i en liten två-årings kropp. Att det inte börjar pysa ur öronen. Eller det kanske det gjorde, tittade inte så noga ;)
 
I går när Älsklingen kom hem från jobbet så höll grannarna på igen.
De håller på ganska så ofta.
Och är arga.
 
Älsklingen berättade att det hade hörts gråt och skrik ända ut på parkeringen. Ljudet av tallrikar som slängts i köket hade varit ofelbart och Älsklingen hade försökt att smyga sig upp i trapphuset UTAN att hamna i skottelden. Precis när han tog sista trappan upp öppnades granndörren och en resväska hade kastats ut med skrik om att dra så långt pepparn växer.
Huvaligen!
Jag blir nervös av sånt.
Spanskt temperament ;)
 
 
 
 
Och det verkar inte bättre än att vi har en till liten argbigga här hemma, MED spanskt temprament.
Återigen fick trapphuset uppleva raseri när vi kom hem från skollämning och morgonrunda idag.
 
Irma är verkligen en Dr Jekyl och en Mr Hyde och jag står som handfallen när de kommer fram. Ena stunden glad och sprudlande liten tjej som hälsar och skrattar åt alla hon möter på morgonen.
Mamman skrattar mindre när det ska hälsas på fan och hans moster under hela rundan och frukostmagen piper som en liten mus efter att få komma hem, duscha och få i sig dagens första mål, i lugn o ro ska jag väl inte tillägga för den intas ju tillsammans med Irma ;)
 
Och jag försöker verkligen att ha TÅLAMOD och inte avbryta den så "viktiga" utvecklingen hos barnen. De ska få prova på och ha ansvar och frihet, allt under rimliga gränser för vad JAG tycker går för sig.
Men att stå en halvtimme VARJE morgon och försöka se uppmuntrande ut medans Irma ska försöka att öppna ytterdörren, ja där tryter faktiskt mina resurser.
 
Och VARFÖR är det så jäkla viktigt med den där jäkla dörren vareviga morgon?
 
Och ska man försöka att förklara så är det som att hälla vatten på en gås. 2-åringar FÖRSTÅR verkligen INTE. Eller också har hon allvarliga hörselproblem, som bara uttrycker sig i sådana här tillfällen naturligtvis. Inte när det vankas godis eller annat skoj ;)
 
Så när jag tog nyckeln ifrån henne, för att ÄNTLIGEN få komma in, kissa, dricka vatten, duscha och få i oss lite mat, ja då var det som att öppna Pandoras ask, helvetet brakade lös och alla, och nu menar jag verkligen ALLA i hela Las Palmas fick sig en dos av Irma-raseri.
 
Av att inte få öppna dörren.
Efter en halvtimmes försökande.
 
Som tur är så går det över ganska så fort....hos henne. Jag är skärrad fortfarande.
 
Hur ska detta gå?
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2012-10-09 Klockan: 00:26:24

Här har jag lånat maskinen

...och det ska köras symaskinsrally så fort så det ryker om pedalen. Här ska användas nya kläder ;)
 
 
 
 
Ja för visst lånade svärmor ut sin symskin till mig. Jag bad väääääldigt snällt.
Det var ju så himla tråkigt, och så himla typiskt, att fyra av de fem klänningar jag köpte på loppisen i lördags skulle vara för stora.
Det är ju inte heller så att det som man hittar där kommer i flera olika storlekar så att man fritt kan välja.
Nej det är bara att ta det som finns.
....eller strunta i det.
Det är hur som haver.
 
Men nu hade jag blivit förtjust i dessa. Eller kanske mer i priset på dem 1 euro, eller åtta kronor, som euron står just nu.
Hallå!
Billigare går ju inte att fynda.
 
Men om det ska bli någan klänninganvändande här innan hösten slår till, fast en del av dem kanske fungerar under hösten också med ett par stumpbyxor eller nåt annat höstigt ;), så får det köras ett ordentligt symaskinsrally nu under de tre dagar som är kvar innan helgen.
Lägger jag dem på hög så kommer det INTE att bli av.
Så pass väl känner jag mig.
Och jag VET att jag redan har ett berg med kläder som ska "fixas" inne i garderoben. Och det är väl mycket osäkert om jag någonsinn kommer att komma till skott med dessa.
 
Så nu blir det enklast möjligt. En söm i ryggen. Eventuellt klippa bort överflödigt tyg.
Min syslöjdslärarinna kommer att gråta om hon får se mig. Hon som lovade mig en 5:a som avgångsbetyg men när jag öppnade betygskuvertet på avslutningsdagen hittade jag bara en 4:a där. Detta kan bli min lilla hämd för den missen ;)
Men det finns ingen tid att sitta och sprätta här.
Nej pang på rödbetan.
En söm.
 
 
 
 
 
 
De tre kjolarna däremot som jag också fyndade för 1 euro styck, de sitter som gjutna. Eller de gjorde det i alla fall INNAN jag tvättade dem ;)
 
 
 
 
Frågan är nu bara hur man ska kunna lyckas att "gömma" denna mackapär för Irma utan att behöva plocka undan den.
Eller så lämnar jag den bara framme så där lite nonchalant så kanske en dag när jag tittar till så ligger klänningarna där färdigsydda ;)
Typ Askungen.
Det är ingen dålig idé...
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-08 Klockan: 13:41:47

Måndagslista

...fast idag kändes det inte som måndag när jag gick upp. Det kändes ovanligt lätt, glatt och positivt. Så ska det ju inte vara....på måndagar.
Kan vara för att denna veckan är en kortvecka, så att idag kan NÄSTAN räknas som en fredag ;)
 
Livet flyter på, rutinerna börjar komma på plats och det ger mig en känsla av att jag VERKLIGEN inte borde sitta här och skriva det, inte ens tänka det. För då kan man hoppa upp och sätta sig på att det kommer att gå åt skogen innom den närmaste fram..... ja inom de närmsta 5 minutrarna.
Jag känner mitt liv ;)
 
 
 
 
 
 
 
Men så trillade jag in till Meekatt för att flukta lite på vad hon haft för sig i helgen och fick läsa så underbart, om man nu kan använda det ordet om en så sorjlig sak, om hur hon förlorade sin mamma i cancer.
Och jag fick liksom all måndagslycka mitt i vrångstrupen och var tvungen att gå och handtvätta två av mina loppisfynd från i helgen och riktigt gråta ut och tänka om.
Men det är ju SÅ viktigt att få sånna här tankeställare ibland så att man riktigt är medveten om HUR bra man har det och verkligen NJUTA av att man kan vara glad och lycklig.
 
 
Så här kommer veckans frossande i all min måndagslycka i en lista a´la jennyn:
 
- att denna veckan är en kort vecka och fedagen är en helgdag. Så på torsdag eftermiddag så bär det av till sommarstugan igen för tre dagars sol och bad. Och då hoppas vi att den startar bättre än förra helgen gjorde ;) >>>
 
- att jag gjorde så förbaskat många loppisfynd i lördags >>>. Jag kan knappt tro att det är sant och handtvättar så det ryker om det för att allt ska bli rent så att jag kan få använda det. Dock köpte jag FEM klänningar och FYRA av dem var förstora. Jag är väl inte så hemma i min nya storlek än, och det är ju positvit det också. Men det ordnar vi med lite rally med symaskinen, OM jag får låna den av svärmor förståss ;)
 
- att vi ÄNTLIGEN köpt flygbiljetterna till Sverige i december >>>. En STOR sten lättade från mitt hjärta. Jag hade allvarliga farhågor om att vi inte skulle komma iväg. Men nu är det ordnat.
Så nu väntar vi bara på att snön ska komma ;)
 
- att Irma är så duktig och går på toa som hon aldrig hade gjort annat i sitt liv. Så som vi kämpade med Alexander och så verkar det gå så lätt med denna. Ungarna upphör ALDRIG att förvåna mig.
 
Men nu så skiner solen och det är dags att väcka Lillskatten som sover och hämta Guldklimpen i skolan.
Herre gud, jag har ju glömt att ta fram något ur frysen till att äta till lunch.
Jag lär mig aldrig...
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-07 Klockan: 12:01:00

Real Life - Medicin"skâpet"

Jag fick ett förslag frân Justlikeacat som vill se hur det ser ut hemma i folks medicinskâp. Eller skâp och skâp mâste det ju inte vara. Och herre gud, man kanske inte har sâ värst mycket medicin där inne heller. Men ni vet det där stället där man förmodligen har saker som inte borde ligga omkring och drälla i huset av en eller annan orsak ;)
 
Det är dags för veckans Real Life, en grej som jag kör varje vecka om att berätta om hur det är PÂ RIKTIGT i vâra liv.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Jag tror, om jag inte missminner mig, att det första som vi köpte när vi fick veta att det skulle komma en Guldklimp, var ett medicinskâp. Samma som nu har hängt med oss under 5 âr och tre olika hem.
Man kan ju inte ha farliga saker drällandes omkring i lägenheten om man ska bli förälder.
Bäst att investera i ett säkert medicinskâp med stort lâs.
Vi hade hört att nyfödda är särskillt svâra pâ att luska fram giftiga substanser i obevakade ögonblick ;)
 
Föga visste vi att det var andra saker som vi skulle vara MER oroliga över i vâr värld som föräldrar.
 
Nu har väl vi inte, peppar peppar och lât det för allt i världen fortsätta att vara sâ, inte sâ "allvarliga" mediciner i vârt medicinskâp. Lite hitsmugglad Alvedon, plâster, näsdroppar och graviditetstest. Och lite överbliven medicin frân öron- och halsinflammationer. Nâgot som däremot har fâtt flytta in här är klistrena. Lika bra att ha allt farligt pâ samma säkra ställe.
Annars sâ hittar Irma det.
Sâ egentligen sâ kanske nâgra andra "roliga" saker borde fâ flytta in här ocksâ för att hâllas ur vägen ;)
Fast det dröjer väl inte länge innan hon hittar nân stol för att komma upp hit ocksâ.....suck!
 
 
 
 
Här är vâr "fina" tvättstuga, mitt i köket, och vârt, hittills säkra medicinskâp.
Men vem vet för hur länge till.
 
 
 
 
Sâ alltsâ. Hur ligger läget till med medicinskâpen där ute?
- Har du nâgot medicinskâp? Lâda? Hylla? Vad?
- Hur kom det sig att du fick en sân?
- Finns det nâgot där i som inte hör dit?
- Finns det nâgot som skulle kunna platsa där för att det borde hâllas borta frân nâgot, men som inte hör till just de medicinala komponenterna i hemmet?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-07 Klockan: 00:08:00

Här har det varit en busy day

...och här sitter jag med en cider i handen och undrar hur mânga liv egentligen, som man skulle behöva för att hinna med allt som man vill hinna med UTAN att behöva stressa, som ger tappat tâlamod med ungarna och som i slutändan ger andan i halsen och hjärtklappning.
 
 
 
 
I morse lockade jag iväg hela familjen pâ lill-loppisen i Arguineguin som är varje lördag. Jag använde det överväldigande triumfkortet att Älsklingen var ju tvungen att se loppisen.
Han har ju aldrig varit där.
Och han är ju sâ FRUKTANSVÄRT intresserad av loppisar ;)
 
Men jag börjar allvarligt att misstänka att jag gâtt och blivit beroende av loppis-shopping. Det är helt omöjligt att hâlla mig borta där-i-frân.
Till och med stranden väljer jag bort...
Och DÂ är det riktigt jäkla allvarligt för ett sol-och-bad-freak som jag.
 
Men herre gud är det sâ svârt att förstâ?
Jag fâr ju aldrig shoppa annars, jag har ju inga pengar. Det är klart att jag blir alldeles till mig i trasorna när man kan handla SÂ mycket och SÂ billigt utan att behöva ha dâligt samvete. Ja fast dâligt samvete borde jag ju ha om jag âker VARJE lördag och shoppar järnet VARJE lördag.
 
I dag kom jag hem med:
5 stycken klänningar a´1 euro (vad tusan ligger euron pâ just nu? 8 kronor? En klänning för ÂTTA kronor).
3 kjolar a´1 euro.
2 toppar a´1 euro
Ni fattar galoppen va, mycket kläder för bara âtta kronor stycket.
1 väska för 2 euro. Här blev det lite dyrt och jag fick fundera lite extra över köpet.
1 par skor a´1 euro.
 
1 microvâgsugn till Irma för 2 euro.
Diverse bilar och flygplan till Alexander för 2 euro.
 
Nästan 200 spänn brände vi i dag och kom hem med ett berg av saker som vi är jättenöjda med. Vi var nästan pâ G att investera i en avfuktare för 200 kronor, vanligtvis kostar de 2000:- nya, men sâ blev vi snâla och LITE oroliga för att den inte skulle fungera när vi kom hem. Det är ju inte riktigt sâ att det finns stickkontakter pâ marknadsplatsen sâ man kan prova apparaterna pâ plats.
Chansning...
 
Men vi var nog lite dumsnâla där, för vi behöver ju och ska köpa oss en avfuktare.
 
 
 
 
En av de inhandlade klänningarna för 8 kronor. Jag fâr visa resten en annan dag. Att fota kläder är ett företag utöver det vanliga i denna familj när det ska organiseras fotosesion samtidigt med barnunderhâllning ;)
Att klänningen är genomskinlig över brösten fâr bli en framtida utredning. Finns det inte speciella "plâster" som man kan sätta där för att det inte ska visas för mycket av det goda?
 
 
 
 
 
 
Pâ eftermiddagen, efter att Irma vaknat sâ drog vi ju ner till stranden. Det GÂR ju inte att hoppa över ;) Och jag var ju tvungen att fâ min strandmotion i nya födelsedagsbikinin.
 
Men nu sitter jag här, väldigt mör i kroppen av allt flängande i dag, och tittar pâ min klädhög och är VÄLDIGT nöjd. Men samtidigt lite orolig över hur det ska gâ att klämma in ytterligare fynd i garderoben.
NÄR kommer den att spricka?
Det är bara en tidsfrâga ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-06 Klockan: 00:13:27

Här är det lugnt som en filbunke

...förutom lite strul när vi kom fram till sommarstugan och allt hade fâtts om bakfoten. Som vanligt sâ sket sig fredagsmyset till fördel för familjekaoset.
 
Vi är tillbaka i sommarstugan igen för lite sol och bad....och kanske lite loppis. Det beror pâ hur/om jag lyckas övertala familjen. Men det har tydligen regnat här ocksâ under veckan och temperaturen har sjunkit betydligt. Kyliga, ja kyliga kanske inte är just rätt ord, men mindre värmeböljiga vindar har brisat lite här under eftermiddagen och det kommer snart att vara dags att behöva ta pâ sig lângärmat pâ mornar och kvällar.
 
Svarta moln har häckat uppe i begen och ner i dalen och jag har känt stänk i luften. Vi har tittat upp mot himlen och undrat om det kommer att komma nâgot eller om vi klarar oss.
Nu i kväll har jag tänt lite jus och en ofelbar känsla av julstämning har infunnit sig.
Kan bero pâ kaneldoften i ljusen...
 
 
 
Familjekrisen i eftermiddags berodde pâ ett helt vanligt missförstând a´la manlig logik.
Tänk att det ska vara sâ himla svârt...
 
Här-om-dagen sa jag till Älsklingen:
- Ring nu till din mamma (som var nere i sommarstugan) och säj att vi kommer pâ fredag, att vi ska försöka komma tidigt, att vi behöver lunch dâ och frâga samtidigt om vi ska köpa med nâgonting frân Las Palmas.
 
Sagt och gjort.
 
-Tror ni att vi kom iväg tidigt? Och denna gâng var det inte BARA mitt fel. Jag hade det mesta färdigt och ungarna mellanmâlade, men Älsklingen blev försenad pâ jobbet och all god planering sket sig redan frân början. Fast det var redan försent och jag hade inte planerat nâgon lunch som jag kunde sätta in som nödaktion.
Det blev att rida ut situationen och hiva in allt i bilen.
 
- Tror ni att ungarna blev svinhungriga i bilen trots mitt förutsedda mellanmâlande?
 
- Tror ni att Älsklingen hade snackat med sin mor om den välbehövda lunchen när vi kom fram?
 
- Och tror ni att svärmor läst tankar och lagat lunch ât en hungrig och försenad familj?
 
Nej!
 
Och som vanligt är det MITT fel till slut som inte stâtt bredvid samtalet och sett till att allt som skulle avhandlas avhandlades i rätt och riktig ordning.
Det var bara att hiva in ungarna i bilen igen och dra ivag till MacceD och sen var den fredagsstämningen pâ topp.
 
Vi kör ju som sagt inte fredagsmys här.
Det mâste vara VÄRLDENS sämsta idé näst efter mândagsmornar ;)
Vi kör med lördagsmorgonsmys här i stället.
Dâ är hela familjen utvilad, ja mer eller mindre beroende pâ HUR mânga gânger Irma behagat vakna under natten och pâ hur TIDIGT som Alexander bestämt sig för att väcka hela familjen. Och vi kan med gott samvete gâ direkt pâ lördagsgodiset efter frukosten.
 
Det var allt frân sommarstugan för idag.
Slutet gott. Allting gott.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-05 Klockan: 13:13:11

Fredagsvägning

Jag var ärligt rädd när jag hoppade upp på vågen i morse.
Det här går aldrig bra, gnällde jag i mitt huvud.
Hu vad jag kommer få skit för den här veckan.
 
För vilken vecka det har varit. Jag har varit konstant hungrig och det har varit omöjligt att stå emot småätandet. Ni vet som när man är gravid och får sånna där ryck som man bara MÅSTE tillfredställa.
Det finns inget annat val.
Dö eller äta ;)
 
Fast jag inte har varit gravid då och inte heller kan jag skylla på mensen för den kom redan. Men att jag var bakis, det kan jag skylla på. Som att min kropp BEHÖVDE allt det där som jag stoppat i mig.
Choklad (förbannad vare denna uppfinning ;), smörgåsar, flingor, ja vad som helst som kom i min väg...
Det har varit som ett stort hål i magen som ekat, även fastän jag ätit riktig mat och det ordentligt.
 
FREDAGSVÄGNING
- 0,4 kg.
Förvånad!
I bästa fall hade jag hoppats på ett stillastående. Men en nedgång? Jag är så glad att jag hoppar....innombords ;)
 
Fast det fattar ju jag också att man går inte ner i vikt om man äter en massa choklad och smörgårar mellan målen. Därför blir helgens uppgift att äta ur allt sånt ur kylen. Eller ta ner det till sommarstugan och låta det vara kvar där.
 
Bort med frestelserna.
Jag klarar det inte.
 
 
UTVÄRDERING
En vanlig vecka, vi börjar komma in i det här nu efter skolstarten och allt börjar falla på sina platser.
Morgonrundor, bra mat och.....inget...hrm hrm godis. Ja det var ju det där med godiset, eller den förbenade chokladen. Jag har ett par chokladkakor i kylen som jag fått >>> och de vill jag ju varken slänga eller klämma i mig på direkten. Men när de ligger där, och speciellt om de är öppna, ja då har jag inte kunnat, denna veckan bara hoppas jag?, stå emot dem utan tryckt i mig i smyg, i skymundan av kylskåpsdörren.
FY vad pinsamt ;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Godis - Fail :(
Och 1,6 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-05 Klockan: 00:14:00

Sammanställning av Real Life - Karikatyrsmeknamn

Alltid efter en sån här dag, "torsdag from hell", när Älsklingen jobbar sent och har möte ovanpå det vilken gör att han kommer hem väldigt sent. Och jag har varit själv med ungarna från tidig uppstigning till badning och sänggående. Ja då blir jag alldeles mosig i huvet.
Jag är inte van vid att ha kaos HELA dagen och flänga som en skottspole hit och dit under ständiga bråk och rop efter:
- Maaaaaamaaaaa!
 
Jag är grymt IMPONERAD av alla ensamstående föräldrar som gör detta dag ut och dag in, utan att gå sönder.
För jag känner mig alldeles slut ;)
 
 
 
 
Men det var veckans Real Life som skulle sammanfattas om hur vi ser på oss själva och hur andra ser på oss. Vilket inte alltid är samma sak.
 
Jag menar perfektionist. Min mamma skulle skratta rakt ut om hon hörde det. Enligt henne är jag den slarvigaste person som finns på denna jord. Det blir som det blir, skulle nog hon sätta som karikatyrsmeknamn på mig.
Jag kanske har ändrats, vuxit upp ;)
Man kan ju alltid hoppas...
 
 
 
Och de som frågat runt bland sina vänner är:
 
- Gardenhouse som fick smeknamnet: "En estetisk perfektionist som gilllar efterrätter och bakverk." När hon själv hade trott att det skulle bli något med blomsterfantast.
 
- Livet i ett nötskal hade tänkt sig något som: Anna- den driftiga eller Anna- den flitiga. Men si det höll de inte med om, hennes närmaste. Det blev istället: Anna - Bytköksmöbler.com, Anna - Gör om gör rätt, Anna - Den ombytliga.
 
- Och så jag, Yohanna, som trodde att det skulle bli något om Yohanna den tillbakadragna, organisatören eller alltid för sent. Men som fick PERFEKTIONIST.
 
Tack så mycket för medverkan och hoppas att ni fick samma tankeväckare som jag. Att de runt omkring dig inte alltid ser det du själv ser utan lägger märke till helt andra saker.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-04 Klockan: 18:11:41

Irma 2 år ♥ Lillskatten

Tiden går som sagt och både 22 månader, 23 och nu två-årsdagen + lite till, har kommit och gått utan att jag har dokumenterat som jag brukar och som jag VILL göra. Jag har funderat på hur jag ska skriva detta utan att det låter fel och negativt men det går inte att gå runt gröten, pang på rödbetan, säj det bara:
 
Irma är INGET rolig nu.
Fast samtidigt så jäkla kul.
 
 
 
 
Varför kan de små inte bara ploppa ut ( i ordets rätta bemärkelse) vara gulliga medgörliga bebisar och sedan gå direkt till empatiska och förstående tonåringar på väg att flytta hemifrån?
Varför ska det finnas en två-års-period?
Helt onödigt tycker jag och väldigt påfrestande.
 
Fast när jag skriver det så får jag ångest över hur det ska bli i framtiden, när tonårstiden närmar sig, om jag haterar detta så dåligt redan nu.
Har en granne i huset mitt emot och en granne ovanpå som bägge har tonårsdöttrar hemma. Det skriks, gormas, slängs i dörrar och är allmänt kallabalik hemma hos dem för jämnan.
Jag skulle aldrig orka med.
Men jag har på känn att det är så det kommer att bli hemma hos oss om si-så-där 12 år.
 
Irma har blivit stora damen nu, tycker hon själv, och har ett hiskeligt humör. Hon skriker och slåss så fort som det går henne emot. Och det gör det ju väldigt ofta eftersom hon ska prova på allt och klara allt själv.
Och jäklar vilken stämma hon har.
 
Hon är den där typiska ungen som lägger sig ner på golvet och skriker i affären så fort som hon inte får det hon vill ha. Inte fungerar det som i reklamen, när mamman skriker tillbaka, det blir bara värre.
Och struntar fullkomligt i våra förmaningar, råd eller varningar.
Hon lyssnar INTE.
Hon VET vad hon vill och så ska det bli.
Så råkar hon ju ut för saker och olyckor jämt och ständigt också.
Men lär hon sig, nja, jag är tveksam ;)
 
Så vad är det som har hänt?
Det var väl som det var när jag skrev sist >>>, vid 21 månader. Hon hade en massa mardrömmar på nätterna och vaknade ständigt och jämt. Jag började märka att hon började ändra sig i sitt sätt att vara. Bli manhaftigare, argare, vilja prova och göra saker själv. Och alla dessa konflikter som blev under dagarna kom tillbaka som mardrömmar på nätterna. Hon kunde skrika i sömnen:
- Nej!
- Den är min!
osv.
 
När Alexander fick sommarlov och vi började gå ut oftare i parken och lekte mer, så blev hon helt förtrollad av detta.
Det var parken och fotboll och vänner och leka mest hela tiden.
Direkt när hon vaknade på morgonen så började hon att tjata:
- Mami, parken fotboll vamos (kom så går vi).
 
Och när vi åkte till sommarstugan på semester så urartade det hela helt. Hon blev helt besatt av att leka och vara med kompisar.
Hon slutade äta.
Hon hade ingen ro att sitta still.
Ville ner på golver och sticka ut på en gång.
Och när vi försökte att förklara för henne att nu sitter vi och äter, alla tillsammans vid bordet, och sen får ni gå och leka, ja det var ju Irma, gråt och tandagnisslan så det hördes väl ända till grannön ;)
Vi funderade många gånger på att äta innomhus för den skullen och strunta i den fina uteplatsen. För att hon inte skulle se barnen som fanns där ute.
 
Solsängen som vi hade haft som grind för att hon inte skulle kunna sticka ut från tomten överlistades snabbt och det var ingen idé att ha den. Vi fick turas om att sitta vakt utanför bungalowen.
En som fixade saker inne och en som vaktade Irma som lekte utanför.
 
Simma fixade hon på tre sekunder. Visserligen med simpuffarna på armarna men hon hoppade i vattnet, stängde mun och ögon när hon var under och så plupp upp till ytan igen.
Skitkul!
 
På stranden var hon först lite reserverad eftersom en våg kommit och kastat sig över henne den första gången hon var där >>>. Men så visade jag henne hur man skulle bada (väldigt dum ide ;) Yohanna) och sedan var det inget som kunde få hej på henne där.
 
Så semestern blev inte riktigt den lugna trevliga semester som jag sett fram emot utan mer ett ständigt stressmoment med mycket oro och irritation.
Jag var ett nervvrak.
Jag som var andra-gångs-mamma och borde vara van ;)
 
Men ungarna sov bra under sommarlovet, ända tills nio på morgonen så jag var överlycklig över det. Fast det kanske berodde mer på sena kvällar och daglig motion än derar sov-färdigheter.
 
Fast det var ett jäkla liv på ungarna när de skulle leka, och är fortfarande. Irma är, hur man nu säjer, väldigt lätt på handen och slår sin bror så fort som hon får tillfälle. Så fort hon blir arg och något inte går som hon vill så lappar hon till storebror.
Vi har förmanat, vi har satt i skammvrån, vi har blivit arga, vi har lyft bort.
Inget hjälper.
Hjälp!
 
Faktiskt så att jag har god lust att säja till Alexander att han ska drämma tillbaka så att hon får se hur ont det gör. Men än så har jag inte sagt något. Jag tror inte riktigt på den taktiken. Och Alexander har aldrig slagit förut, varken hemma eller borta, så varför väcka den björn som sover...
Dock har jag inte sett Irma slagits utanför familjen med andra barn. Och det ska man väl vara glad över, mitt i allt.
 
Men så kom MAGSJUKAN >>>, den första i vår familj (peppar peppar) och där efter Irmas diarre som höll i sig. Och med sommarlovets matvägran, den ständiga aktiviteten och så magkrångel så blev Irma väldigt smal och spinkig. Inget som nån annan såg för det var inte överdrivet. Men jag såg ju, två kilo är mycket för nån som mäter en meter, och mitt mammahjärta grät.
ÄVEN fast jag vet att detta är en period och att Alexander hade en sån också runt 2-års-åldern.
Det är bara att vänta och se, vilket är mycket lättare sagt än gjort.
 
Men så gick det över, helt plötsligt en dag, dagen efter vi varit hos doktorn är det inte typiskt? En dag så började Irma äta igen, magen var i ordning och allt blev frid och fröjd, hrmm hrmmm.
Nej men när de börjar äta bra så faller många stenar från hjärtat.
Faktum är att hon började fråga om mat jämt och ständigt, precis som om hon försökte att äta upp sig igen.
 
Och nu på sistonde så har vi övat på att äta själv och hon är så duktig. Speciellt när det vankas spagetti eller korv och makaroner.
Så det kör vi ganska så ofta ;)
 
Och detta med tandborstningen har varit ett gissel.
Irma har borstat tänderna sedan hon kunnat BARA för att Alexander gjorde det och då skulle hon också. Men det har ju varit lite si och så med den rutinen. Men så tykte jag nu att eftersom hon har så mycket tänder så började det bli dags att även hon skulle inkluderas i de dagliga tandborstningsrutinerna och få det ordentligt gjort.
 
Herre jäklar vilket liv det blev!
Hon skulle inte borsta några tänder.
 
Så då lät vi det vara och hon fick komma och gå som hon ville under morgon- och kvällsrutinerna. Det kändes inte riktigt rätt med gråt och tandagnisslan varenda gång. Vi ville se om hon självmant skulle komma om vi inte tvingade henne.
 
NOPE!
 
 
Det blev ingen förbättring och tiden gick och fler tänder kom. Då bestämde vi att detta var nu tvunget att bli en sån där sak som föräldrarna tar tag i och tar komandot.
Här bestämmer vi och tänder ska borstas.
Men det blev att brotta ner henne, hålla fast henne och stänga av öronen.
Nu är det jag som bestämmer.
 
Det var ju egentligen inga problem för så fort som det skulle spottas eller sköljas mun så blev hon som en solstråle igen på en gång. Det var bara det att hon inte VILLE.
Det gick så långt att Älsklingen inte ville borsta tänderna på henne utan det var jag som fick vara den elaka-mamman.
 
Nu går det bätttre och det blir bättre och bättre för varje dag. Men det är ju förjäkligt att man ska behöva gå igenom sånt här ;)
 
Samtidigt som hon är en tjej med ett sjuhelsikes humör och temprament så är hon så go och pussas och kramas så det står härliga till. Hon pratar konstant och kan nu säja meningar som:
- Titta mamma flygplan.
Och
- Jag vill INTE, som är väldigt poppis ;)
 
 
Hon har börjat att säja god natt nu vid vällingen och svarar på det vi godnattar och ger pussar.
Så urgullig och go på alla sätt.
När hon är glad...
 
Men det är tammetusan helt omöjligt att förklara saker för henne när hon väl fått en idé i skallen.
Hon lyssnar INTE.
Hon hör bara nej även om man säjer ja och det är så frustrerande så jag går åt ibland ;)
 
Det sista som hänt nu är blöjavvänjningen och jag är helt förstummad.
Rätt vad det var under sommaren så började Irma tjata om att hon skulle gå på toa, det kom bajs hit och bajs dit. Typiskt när hon såg oss alla andra gå på toa och själv ville själv också.
Men det kom ju inget.
 
Jag har potta sedan tidigare och en insattsring till toan men de låg undanpackade långt in i förrådet. Hon är ju bara 2 och Alexander slutade inte med blöja förens han var 3½.
Jag var inte förberedd.
 
Men så tog vi fram sakerna i alla fall och provade och det gick så bra att jag fattar knappt. Första gången körde jag med ett litet lavemang för att visa vad det var som skulle hända och första kisset kom en dag av sig själv.
Och nu är det inget hejd på det.
Som hon aldrig gjort något förrut.
Nu gäller det bara för mig att komma ihåg att sätta henne på toan, för vi är inte riktigt igång med att känna på sig eller att kunna hålla sig.
Men jag är IMPONERAD.
 
Jag är inte riktigt med på att de håller på att bli stora, mina små ;)
Men det håller de på och blir.
Och lite sorjligt är det.
Aldrig mer byta en blöja......jättesorjligt ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-04 Klockan: 01:03:31

Här vare modernt

...för det ska visst vara på modet att ha en schal i höst.
 
 
 
 
Vilken tur att jag fick en i present på tjejmiddagen i lördags.
Den ska jag ta ut och lufta så fort som temperaturen sjunker under 100 grader så att jag slipper få värmeslag.
 
Hepp, nu är det visst höst ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-03 Klockan: 13:26:00

Värmen

Jag började ju på en lista förra veckan >>>, fördelar och nackdelar med att flytta till Gran Canaria. Och jag tänkte köra på med att berätta om VÄRMEN. För det är ju inte bara positivt med att ständigt ha en gassande sol över sig ;)
Även om man gärna vill tro det när man sitter i ett höstregningt Sverige med rinnande näsa och iskalla fötter i blöta skor...
 
 
 
 
Kanarierna har ett uttryck som säjer att "Kanarier är bananifierade" (Canarios aplatanados).
På grund av värmen.
Så blir man som bananer.
Seg som kola.
 
Och någonstans så läste jag om att spanjorer är det folk i EU som jobbar FLEST timmar på dygnet. Men är de som får MINST gjort på sina jobb under dessa timmar.
Jag tror att värmen bär skulden till mycket.
Inte allt.
Men mycket ;)
 
För det är ju som så att det är väldigt skönt med sol och värme, OM man kan ligga på stranden eller får ta sig ett avsvalkande dopp eller två när det blir FÖR mycket.
Men det är ju väldigt få förunnat att ha det just så.
Förutom på semestern då.
Men annars så måste ju vanliga livet fungera.
Även fastän termometern visar på 40 grader.
 
Det ska lagas mat och det ska jobbas (även här så måste hus byggas ute under strålande sol och vägar asfalteras och lastbilar köras, inte alla har chans att jobba i luftkonditionerat) och det ska gås med ungar till skolan och det ska handlas och det ska tvättas och det ska hälsas på folk och det ska göras ärenden...
Ja ni vet...livet.
 
Mycket som är rent OUTHÄRDLIGT att göra medans solen gassar en på huvudet.
Och många saker bli omöjliga att göra när det är som varmast.
Men måste göras ändå.
 
Därför så blir det inte så mycket parklek för barnen här på eftermiddagarna.
Därför stannar man innom hus när det är soligt.
Därför sover folk siesta mitt på dagen (de som har möjlighet) för att de ska orka vara uppe längre om kvällarna och få lite gjort när temperaturen har lugnat ner sig.
 
För av värmen så blir man som en banan ;)
Man vill inte göra någonting.
Man blir seg i huvet och kan inte tänka klart.
Och energin att hitta på roliga saker.....vad är det?
 
Man kan alltid ta på sig mer kläder om man fryser. Men att gå naken till jobbet känns inte som något lockande alternativ.
För att inte tala om hur dåligt man sover på natten när men svettas som en gnu.
Och hur mycket vatten man måste dricka.....och gå på toa.
 
Det finns alltid två sidor av ett mynt ;)
 
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-02 Klockan: 23:56:56

Här har jag kommit till skott

...och ÄNTLIGEN fått något gjort som jag gruvat mig över länge, biljetter till Sverige i jul.
 
Här på kvällskvisten har jag i sann tisdagsanda >>> tittat på Hollywoodfruar på den bärbara och sedan klämde jag till med lite Danspalats Playa del sol.
Jag vet inte vad jag ska säja.
Vi låter det väl vara så med det...
 
 
 
 
Jag är så himla glad.
Och det var inte alls meningen att det var det som jag skulle göra just nu, just idag.
 
Jag hade nästan tappat hoppet om att vi skulle hinna fixa och kunna hitta biljetter för att åka till Sverige i december. Tiden har sprungit iväg och vi har hattat fram och tillbaka om hur vi ska göra, vilken resa vi ska ta, mellanlanda eller inte osv.
Och så har det runnit ut i sanden.
Och med tiden så stiger ju priserna.
 
Jag hade, när jag tittat på resor för några månader sedan, hittat resor för hela familjen på runt 10.000 kronor. En fruktansvärt massa pengar.
Så vi väntade.
Det ska man ju INTE göra när man vill ha riktigt billiga resor. Då ska man hugga godbitarna först. OM man inte vill åka och ställa sig på flygplatsen och hoppas på stan-by för 1000 kronor per person.
 
Men DET vill man inte göra när man har barn och verkligen inte när man är FYRA som måste komma med samma plan.
Sannolikeheten är inte så stor kan man väl lugnt påstå, när alla plan kommer smockfulla ner hit.
Risken att FYRA pensionärer på SAMMA plan ska förvilla bort sig och inte komma till hemresan är ju inte så överhängande ;)
 
Så tog jag mig själv i kragen idag och sa:
- Yohanna, nu skärper du dig ;)
Ja så sa jag med min strängaste Pippi-röst. Nu måste du ta tag i det här om det ska bli något Luciafirande för barnen och nån julskinka för familjen i jul.
In på internet och kolla läget med dig.
 
Och först så såg jag bara att de resor som jag tittat på tidigare hade stigit till 15.000 och 12.000 och modet föll. Men så kikade jag på långt-bort-i-stan-Malmö. Långt bort för den som ska till Örebro och där var den, VÅR resa.
Bara nästan 7.000, som hittat.
Jag slog till och nu är det fixat.
 
Visserligen så får vi lägga till några tusenlappar på tåg, flygbuss och hotell för att komma ända fram dit vi ska, men det är ÄNDÅ billigare än vad vi vågat att hoppas på.
 
En sten har fallit från mitt hjärta så nu kan det bli jul.
 
 
 
 
Ho Ho ;)
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2012-10-02 Klockan: 13:42:50

Här hade vi tjej-födelsedags-middag

...som snabbt övergick till att bli en hönsgård. Men en VÄLDIGT trevlig sådan.
 
Till klockan 8 var gästerna inbjudna. Halv 8 skickade jag ut ungar och gubbe till svärmors place i huset bredvid, för de gjorde mig galen och var ännu hispigare än jag. Då hade jag varken bytt om eller fått färdigt lasagnen.
 
 
 
 
Men men.
Spanjorer är inte kända för att vara precis punktliga så jag hann att få på mig min klänning och sminka mig. Jäklar vilket proffs jag blivit på sånt nu-för-tiden. 5 röda går det på.
Dock en miss i planeringen.
Prova ALLTID kläderna du har tänkt att ha på dig INNAN kalaset. Helst ett par dagar innan så du har en chans att rätta till eventuelle brister och komma på allvarliga kom-i-håg-missar.
Min påtänkta klänning hade både fläckar och en ryggurringning som jag inte kom ihåg. BH-flash för hela slanten som min väninna C fixade med en schal, men kunda ha undvikits.
 
Lasagnen fixades medans fnittriga flickor drack bubbel. Men jäklar vad jag slet. Tills bubblet började göra effekt. Då spelade det inte så stor roll längre.
Me like bubbel ;)
 
 
 
 
Presentöppning och en ny bikini till samlingen som jag ska inviga i helgen när vi åker till sommarstugan. Till detta tillhörande schal och skor + halsband, nagellack, läppa, kakmix, armband och vin.
Det blev en lyckad födelsedagsfest ;)
 
 
 
 
 
 
Middag med prinsessor till alla flickor.
 
 
 
 
Förrätt: Antipasti med ostar, skinkor, korvar och oliver + vitlöksbröd.
Varmrätt: Lasagne med sallad.
Efterrätt: Yohannas after-eight-kladdis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under middagen var det MENINGEN att var och en skulle berätta ett minne där jag figurerade. Jag tror att vi hann med tre, sen brast koncentrationen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...och härifrån gick det bara utför. Yohanna visade trosorna, bikinilinjerna jämfördes, glas gick i kras och damsugaren fick tagas fram till säkert grannarnas stora förtjusning och runt 4 slocknade jag i soffan och det konstaterades att klockan sprungit iväg lite för mycket för att gå ut på lokal.
 
Klockan 9 vaknade ungarna....
 
Ett lyckat kalas helt enkelt.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-01 Klockan: 21:13:00

Real Life - Karikatyrsmeknamn

Ja nu får jag ta mig i kragen och komma till skott här men jag kände mig lite splittrad. Det har kommit in en massa bra förslag och sånt blir jag jätteglad över. Men jag måste ta den i den ordningen som det kommer inspiration till och just nu har jag detta som poppade upp igår, i färskt minne.
 
Det är dags för veckans Real Life och igår när vi tjejer satt och småpratade så där lagom bakfulliga och slappa i hjärnorna så kom det upp ett skämt där vi satte karikatyrsmeknamn på alla vännerna.
Vi kan väl säja så här att det namn som kom upp på mig var jag INTE beredd på MEN kan förstå hur de tänker ;)
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Vi satt där i gräset och filosoferade medans ungarna sprang gärnet och papporna (de två som vågat sig dit) fick vakta, blåsa på sår och förmana mot farligheter.
Vi är ju en liten klick som träffas då och då. En del träffas oftare, en del inte så. Det beror på hur det passar och hur andan faller på.
Om man är en grupp så gör det inget att någon trillar bort för de andra har kul ändå. Och den borttrillade kommer tillbaka en annan dag, när det inte varit så tjaffsigt hemma och orken att organisera ihop familjen och diverse utrustning, inte ligger på upphällningen.
 
Hur som helst.
Vi satt där och spånade och rätt vad det var så satt vi och hittade på smaknamn åt alla och historier om varför det kom sig och förklaringar hit och dit.
Det var U den flower poweriga.
Det var C mode-experten.
Det var Y den lugna.
Det var S den märkesmedvetna.
osv.
 
Och så jag, Yohanna - perfektionisten????
 
Var kom det ifrån?
Jag hade kunnat tänka mig eller förväntat Yohanna den försenade, Yohanna den skämtsamma, Yohanna den organiserande osv.
Men perfektionist?
 
Jo förklarade de att om jag gör någonting så är det alltid perfekt, typ festen i lördags: ljus, bordsdekoration, tema, 3-rätters osv. Sånt är tydligen perfektion här.
Och jag tackar och tar emot.
Det måste väl vara en positiv sak ;)
 
 
Så vad säjer man om dig?
- Vad är det för karikatyrsmeknamn som DU skulle kunna tänka dig att dina vänner skulle kunna sätta på dig?
- Fråga en vän om vad det VERKLIGEN skulle kunna vara.
- Och vad som är förklaringen bakom.
- Kan du förstå hur de tänker?
 
 
Denna veckan blev det ju lite försenat så skriv och berätta på din blogg tills pâ TORSDAG, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På TORSDAG kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-10-01 Klockan: 13:23:15

Måndagslista

1:a oktober.
Måndag.
ALLA var trötta här i morse när det var dags att gå upp. Sviterna efter helgens kalas satte sin spår DJUPT hos oss alla.
Idag får det ta och bli en lugn dag och tidigt sänggående för att komma i form igen.
 
En sak som är jäkligt tråkigt med att ha kalas är att det blir så himla sorjligt när det är över.
Precis som med julafton ;)
Så mycket planering och förväntan. Man sliter som ett djur för att få allt klart och ser fram emot detta som vore det något "once in a lifetime".
Och så bara POFF är det slut, över.
 
Och då blir jag lite sorjlig istället för att vara glad över att det blev så lyckat.
 
 
 
 
Måndagslista a´la jennyn på en måndag
 
- att det blev så himla lyckat födelsedags-tjej-middagen i lördags. Jag stressade som en gnu hela dagen och var naturligtvis försenad när det körde igång. Men det blev så bra till slut. Alla var så nöjda och vi skattade så himla mycket.
Ingen ville gå ut när det väl blev dags utan satt kvar hemma hos mig tills klockan FYRA på morgonkvisten...
 
- att vi kom iväg på pic-nics-leken i går eftrmiddag trots att jag var trött och bakis. Det var skönt att komma ut i luften och ungarna behövde springa av sig och leka med andra ungar.
Och vi tjejer behövde sitta på en filt med våra solglasögon på och fnittra åt lördagens tokerier.
 
- att Irma är så himla duktig och nästan helt av sig själv börjat med blöjavvänjningen. Hon går på toa som om hon aldrig gjort något annat. Jag är helt CHOCKAD.
Kan det vara så enkelt?
 
- att det är dags att börja plocka i ordning lägenheten efter alla byggjobb här. Fortfarande ingen lösning i Irmas rum men resten kan börjas ställas på plats igen.
 
- att sovrumslampan blev så bra. Jag är alltid lite tveksam när jag ska köpa nytt.
Blir detta verkligen bra?
Men den sitter som gjuten där nu och det blev väldigt bra.
 
Ja jag känner mig nog ganska så nöjd med livet, trött och liiiite bakis (för det är ju mig vi talar om), men ganska så glad.
Och jag blev lite längtig efter min familj också ;) Tills de börjar att tjaffsa med mig igen.
 
/YRSS 2.0