Skrivet den: 2011-04-30 Klockan: 12:59:28

Lördagens stegmusik

God Morgon!

Idag har jag återfått gårdagens borttappade fredagshumör och jag är vid gott mod. Visserligen vaknade ungarna tidigt men jag tog tillfället i akt och tog dagens uppgift att handla färskt bröd till frukosten.
Samt att bära ut återvinningen.

En lång runda på morgonen passade jag på att ta. Bäst att ligga på plus innan lördagsgodiset plockas fram. Med musik i öronen och utan barnvagn stegade jag på i rask takt.
Livet var härligt. Tänk vad lite frihet kan göra.
Rundan som jag går varje morgon för att lämna vid skolan + extra svängen tar 1½ timme med barn och barnvagn. Idag klämde jag den på 50 minuter. Och hann då också köpa bröd.

Men tänk. Varför är musikapparaten alltid urladdad när jag ska ut och gå och aldrig när Älsklingen ska lyssna på fotboll i den?
Konstigt?
Men på 10 minuter så laddades den tillräckligt för att jag skulle hinna ta min runda med musik i öronen.
Med musik blir allt MYCKET enklare.

Det är en blandad kompott som jag har i minnet på musikmakapären. Gammalt och nytt, min musik och Alexanders godingar.

Idag tänkte jag bjuda på en av Alexanders favoriter från när han var bebis. När den kom upp i lurarna blev jag mäkta förvånad hur stegvänlig den var. MEN tänkte jag, om folk hörde mig nu skulle de skratta ihjäl sig.
Så här kommer en bra gångarlåt:Och från senare på musiklistan kommer här en annan bra stega-på-låt. Den har en del år på nacken, ja inte många, 2 eller 3. Men ger bra energi ock tryck i stegen. Jag tycker om variation och olika rytm så man får variation i gången.
Vassegoa:Så ja!
Ny energi inför lördagen då vi egentligen skulle ha åkt på födelsedagskalas. Men vi tror att vi hoppas det och är hemma och försöker få ordning på saker och ting.
För snart, kanske redan nästa helg, är det dags att börja årets badsäsong i sommarstugan. Och då blir det ingeting gjort på helgerna.
Jag kan ju inte komma likblek till Sverige...

Ha en UNDERBAR lördag!

/Y

Skrivet den: 2011-04-29 Klockan: 23:09:23

Påskaftonen

Här kommer vår påskafton i bilder.


Påskharen hade kommit under natten och värpt (gör påskharar sånt?) ett ägg fullt med godis. Alexander fick dåndimpen och ville äta upp allt på en gång...Så hade påskharen gömt ett ägg till Alexander som var fullt av en chokladhare. Alexander fick dåndimpen och ville äta upp den på en gång...Pappa fick ett påskägg fyllt med ett armband och en chokladhare. Han fick inte dåndimpen men var nöjd...Mamma fick ett påskägg fyllt med ett halsband och ett armband (som hon fixat själv åt påskharen). A fick dåndimpen och ville ta på sig allt på en gång...


Sedan lagades mat, bland annat räkcheescake och semmeltårta.

Recept utlovas senare för de blev jättelyckade.

Svärmor kom med huvudrätten som var kanarisk salt lutfisk och grön mojosås (se tidigare recept).
Och för att avsluta en kanonpåsk; 2 kalspinglor på bästa kalashumör....Glad påsk till nästa år!


Skrivet den: 2011-04-29 Klockan: 13:41:00

Nedrans också...

Sitter och tittar på bröllop på TV just nu. Som tur var så visade de det på TV, på en MASSA kanaler. Annars så hade jag kännt mig väldigt ensam om att inte kunna se det.


Bild snodd/lånad från Expressen>>>

Bra. För denna fredagen har redan fått sig en redig knäck. I morse när jag gick upp och skulle väga mig. Och vågen visade på ett + istället för det stora minus som jag hade väntat mig.
Efter en veckas mens, en veckas påsk och nu en veckas hårdkörande så hade jag hoppas på att allt skulle vara tillbaka i det normala + en liten belöning för denna vecka.
Men icke.
Jag blev SÅ ledsen...

Trist nog så renoverar de fasaden på mitt hus och just idag är de vid vardagsrummet och bankar. Så jag hör nästan inget av vad som sägs på TV:n och är orolig för hur det ska gå för IRma som sover förmiddag. En del dagar sover hon som en stock, genom både brandbilar och buller. Andra dagar vaknar hon så fort som telefonen  ringer...Så nu tänker jag gnälla lite till när jag ändå är på humör.

Folk frågar ofta vad det är för skillnad mellan att bo i Sverige och att bo på Gran Canaria. Och jag kan säja att det är massor med saker. Efter 8 år här så finns det fortfarande små saker som jag finner oerhört främmande och konstigt för mig.

Hela tiden så upplever jag saker som får mig att tänka:
-Såhär går det inte till hemma.

Tex igår när jag var ute och gick så avslutade jag prommenaden med att gå in på Apoteket för att handla. Det stog ett par kunder där inne. Så jag ställde mig längst bak och väntade på min tur.
Då kommer det in en äldre herre, tittar sig runt bland människorna. Ser mig. Och går direkt fram till disken och väntar på att bli expiderad.
När en kassörska blir ledig så frågar hon:
-Vem är på tur och herren lyfter då på handen. Sedan får han väl dåligt samvete för han kikar över axeln på mig och säjer att det egentligen är jag som står på tur.

Jag å min sida, bara rycker på axlarna och säjer. Gå du. Det är ingen fara.
Det är så typiskt svenskt. Att ställa sig sist i kön och inte säga något när man blir irriterad på någon.
Och det är så typiskt spanskt att bara gå före alla och strunta i de andra som står och väntar. Om det står några och väntar. För, för det mesta så står alla och trängs vid disken och försöker komma före varandra.

Älsklingen brukar säja att mentaliteten här är att först tänka på sig själv, i andra hand sig själv och finns det något över så på sig själv då också.
Jag håller med. Och är man då en lite artig svensk så blir man överkörd som en liten grå mus.
Artighet fungerar inte här, nej vassa armbågar är något man måste skaffa sig här.

Sedan så gick vi hem och var då tvungen att korsa en mindre väg. Jag som ansvarsfull mamma ställer mig då vid övergångsstället för att vänta på att bilarna ska stanna. Det ska de ju göra när de ser mig.
En kör förbi, två, tre. Ingen tittar åt sidorna, bara rakt fram.

Jag säjer alltid detta till folk som kommer och hälsar på. Ta det försiktigt när ni är ute i trafiken. För här kör man som galningar. Ta inte för givet att bilarna stannar vid övergångsställer, eller ens ser dig. Och stick för allt i världen inte ut benet förens de har stannat ordentligt och du ser att de ser dig.
Annars så kapar de benet på dig.
Jag lovar.
De kör som galningar. Och är stolta över det...

Så nu har jag gnällt ett tag. Sett på bröllop ett tag. Irma vaknade av bullret här utanför, efter att ha sovit typ 10 minuter, så nu sitter hon här och gnäller. Det är dags att gå och hämta hem Guldklimpen.

Hjälp mig att få tillbaka fredagsstämningen. För den är som bortblåst :)

/Y

Skrivet den: 2011-04-28 Klockan: 23:01:22

Hjälp mig med bröllopsskvaller

Satt här om dagen/kvällen och såg på TV. När jag till O:s stora förtvivlan stampade rakt in i en film om det blivande engelska kungaparet och om hur de träffades.
Jag hade ingen aning om att de skulle gifta sig och än mindre i morgon.
Men efter att ha tittat runt på diverse olika bloggar så har jag fattat att så är fallet i morgon.

Fick även en skymt av generalrepetitionen på en blogg.Hoppas nu att den spanska televisionen direktsänder spektaklet så jag får sitta i soffan och njuta. Jag missade ju det svenska bröllopet förra året för att det inte direktsändes här....konstigt.
Försökte att titta ikapp på webben efteråt. Men som jag kommer ihåg så hade jag ju skitdatorn på den tiden och slött internet så det gick inget vidare.

I morgon hoppas jag på mer tur.

Hjälp mig nu, för jag är helt borta.
Berätta lite skvaller för mig.
Hur har man talat om detta?
Är de verkligen kära?
Vill Kate bara bli prinsessa eller älskar hon honom?
Vad säger drottningen?

osv. HJÄLP!
Jag måste ju vara upp-to-date i morgon.
Detta är ju viktiga saker.....

/Y

Skrivet den: 2011-04-28 Klockan: 05:02:00

Häng på och tävla!

Ni har väl inte glömt bort min tävling?

Berätta något om Kanarieöarna på din blogg. Kan vara vad som helt; ett reseminne, en rolig historia, en åsikt, en artikel, en önskan, någon som varit där, ett recept, ja vad som helst som har med öarna att göra.

Tävla här >>>


Skrivet den: 2011-04-27 Klockan: 22:47:21

God Natt!

Mamma har sagt att jag måste gå och lägga mig om kvällarna. Och eftersom jag är en sån snäll och lydig dotter så gör jag väl det.
Jag får återkomma i morgon med bilder och recept från påskaftonen.

GOD NATT!

Och nu vann ju Barcelona över de hemska Madriderna så nu firar vi. Fast O får sova på soffan och fira...


Skrivet den: 2011-04-27 Klockan: 17:19:43

Jag tävlar...

Vi fortsätter väl i skönhetens tecken.
Här kan man vinna en weekend i Stockholm och få bli stylad.
JA TACK!


Skrivet den: 2011-04-27 Klockan: 11:57:28

Jag tävlar...

Hoppet är det sista som överger en, säjer de ju så jag fortsätter att tävla.
Nu är det Eva som har en tävling om bästa skönhetstipset och jag är väl inte riktigt rätt person att komma med tips om just detta, just nu.
Jag känner mig som ett lik och ser ut därefter.

MEN om jag skulle försöka mig på att gissa vad som skulle kunna få mig att känna mig lite vårfin så skulle jag nog kunna klämma fram ett tips eller två, eller tre...

- sova står högst upp på listan, men det tipset har hon ju redan betat av.
- ett besök hos hårfrisörskan är aldrig fel, man måste bara bestämma sig för vad det är man vill de ska göra med en när man kommer dit. Annars så är det ju ingen idé. Fast man kanske bara skulle gå dit för att få lite tvätt och fön. Det kanske fungerar lika bra...
- gå ett par svängar runt kvarteret så att stegmätaren visar glada saker. Känner man sig duktig, känner man sig nöjd och är man glad så ser man fräshare ut. Jag lovar!
- hänga på sig ett fint halsband, ett par fina solglasögon eller något annat man tycker om. Känner man sig lite fin så ser man fin ut.

Om inget av ovanstående funkar kan man ju alltid prova att öppna sig en flaska vin. Då brukar livet med ens kännas mycket trevligare och efter flaskan slut brukar man känna sig fruktansvärt snygg he he.

Eftersom jag fortfarande ammar så kan jag inte ta till det sista knepet men Guuuuud vad jag längtar tills det blir min tur att bli lite vinrusig och pirrig i fingertopparna och få fnittra så där lättjefullt som man brukar göra åt precis ingenting...


Jag tävlar om saker som skall hjälpa mig att bli vårfin hos Åsa i bloggen http://secondtime.blogg.se
Tävla här du också!

Skrivet den: 2011-04-26 Klockan: 13:41:30

Grill-pool-party

Långfredagens födelsedags-grill-pool-kalas firades under en strålande blå himmel. Vi/de hade jättetur med vädret för det hade förutspåtts regn i hela Spanien till påskhelgen.
Hmmm
Det var sol men det var liiiite för kallt för mig för att bada.

Det var min kompis C:s som Lukas som fyllde 1 år. Helt otroligt att det redan gått ett år sedan hon och jag satt med magarna i vädret och bara väntade.Kalaset firades i C:s föräldrars hus i San Felipe i norra delen av Gran Canaria. Huset ligger alldeles vid havet och det kan blåsa ganska rejält därifrån. Norra delen av ön är inte alls likadan som södra delarna med sina fina vita och lugna sandständer. Nej här är havet vilt och otämjt och vågorna slår höga och farliga mot de klapperstensklädda stränderna. Ett surfarparadis för den som gillar sånt och hembygden för min O som var surfare i sina unga år.

..ha ha han vill väl fortfarande se sig som surfare och ung för vi har diverse brädor och ateraljer i vår förråd som tillhör de förgågna ungdomsåren.

Det var gamlingar och ungar om vart annat, precis som på ett riktigt spanskt kalas.

Och vinet och maten flödade, precis som på ett riktigt spanskt kalas.

Och alla blev glada i hatten men ingen blev full och otrevlig, precis som på ett riktigt spanskt kalas.

För är det något som spanjorer kan så är det att kalasa. Och något av de skillnader som är väldigt påtagliga mellan svenskar och spanjorer när det gäller att kalasa är hur man hanterar drickandet.

Här är oftast mycket alkohol med på festerna, det är ju så billigt och inte alls "fult" att dricka mitt på dagen som i Sverige.

MEN man ser sällan någon som blir full på kalasen. De flesta blir glada i hatten och sjunger och dansar. Men man ser aldrig någon som spyr, sitter och gråter eller slåss. Saker som man nästan alltid ser så fort som svenskar ska partajja.

Ibland när jag ser svenskar på semester här så skäms jag...
De blir så desperata när de åker på semester och får billig sprit att de kan inte ens hålla sig tills de kommer av planet. Oftast är de redan kanon redan på flygbussen till hotellet och raglar omkring och stör.
DÅ kan man inte kontrollera alkoholen.

Visst finns det nackdelar med att ha alkoholen fri och billig i ett land. För visst finns det många alkisar på gatorna här. Men en sak som är bra är att folket inte blir SÅ desperata så fort det är gratis sprit på en fest.

Vi hade en UNDERBAR dag även om jag inte kunde dricka för att jag ammar och får köra bilen. Jag tycker i alla fall inte om att partajja med barnen vid en pool. Det blir så lätt att man vimsar till och så händer det något. Jag har svårt att slappna av. Även om vi var 50 pers som vaktade poolen för alla barnan.

Vi kom hem sent på kvällen och alla stupade i säng.
Ett riktigt bra kalas.
Det var vår långfredag det.

/Y


Skrivet den: 2011-04-25 Klockan: 22:56:55

Måndagstrött

Då var denna påsk och långhelg över för detta år.
UNDERBAR!
Och JÄTTESNABB!
Man ska inte ha för roligt har jag märkt då går tiden supersnabbt. Nej lite halvtråkigt är bra så att tiden riktigt segar sig fram.
Men hörru vad är bäst? Snabbt och kul eller tråkigt och...ja en helg blir ju aldrig lång så lite längre då?
Kul! Javisst!

Hela helgen var fullspikad från början till slut.
Torsdag: Shopingdag med presentjakt
Fredag: 1-årskalas
Påskafton: Matlagning och Lunch med svärisarna
Söndag: Garderobsbygge
Så var den slut...

  
Jag och Irma chattar med mormor på Facebook tidigare i dag.
  

I morse när jag vaknade var jag SÅ trött att jag, i sekunden mellan att stänga av mobilalarmet och att slänga benen över sängkanten, somnade om.
I TRE sekunder.
Vaknade med hjärtklappning för sånt är lätt hänt och kan få tråkiga följder.
Det är bara att SLÄNGA sig ur sängen för att förhindra sådana snesteg.

När jag sedan kom hem efter skollämning och fettbrännartur, efter frukost och amning av Irma, så var det nära att jag lade mig att sova med Irma på förmiddagen. Men jag tog mig i kragen och släpade upp mina trötta lemmar. Jag hade ju så mycket att göra.
Fast bäst hade det nog varit om jag legat kvar för det blev inget nyttigt gjort under  denna förmiddagen utan slötitt av "En unge på minuten" från förra veckan.

Nu i kväll när jag låg i badet och BÄGGE ungarna somnat i sina sängar, slocknade jag IGEN.
Det är som förgjort.
Jag fick ett hastigt uppvaknade när Irma bestämde sig för att efter 30 minuters sovande att ge hals. Som tur är så somnade hon om efter sista slurken i flaskan som var kvar.

Men nu sitter jag HÄR.
Man kunde ju tro att jag skulle ha störtat iväg till sängen för att hinna sova några minuter innan nästa amningsdags. Men icke då.
Jag fastnade här.
Datorer är lömska varelser som lockar en från de viktigaste sysslorna.
För att inte tala om TV-apparater.....lömska.

Men jag ska nog ta och hoppa i säng i alla fall. Man vet aldrig hur natten blir. Eller ju föresten. Det vet jag ju. Så har de varit de sista 8 månaderna.
O får sova på soffan så att han inte somnar vi ratten i morgon när han ska jobba.

God natt!
/Y

Skrivet den: 2011-04-25 Klockan: 00:05:03

Påsken avslutas med ScFi

Jaha då var den storhelgen över. I morgon är det skoldag och fettbrännartur som gäller.
Och precis som vanligt så skulle jag mig till att sitta ner och blogga lite om helgens tilldragelser.
Och precis som vanligt så visades det film på TV:n som jag fastnade för.

Denna gången en ScFi med Nicole Kidman, Invasion.Jag är inte så himla förtjust i rymdvarelser-filmer men jag fastnade naturligtvis.

NK är en psykolog som märker att folk börjar att bete sig konstigt efter att en rymfarkost krashat på jorden. Man varnar för ett virus som sprider sig men NK börjar förstå att det är andra saker på gång. Till sin hjälp har hon nya James Bonden....vad är det nu han heter? Han med de blå ögonen?...

Jag missade början för vi slog över för sent. Och jag missade slutet för Irma vaknade och ville bli vyshad. Men jag hängde med ganska bra ändå.

En ganska så vanlig film, ganska så förutsägbar och inte så vidare bra. Men jag fastnade. Det var ju söndagskväll och jag var trött.

Den får  3 stjärnor av 5. Varken eller. Men ett bra tidsfördriv. Och så tycker jag om Nicole.

Döm själva.
Nu en god natt och vi får höras i morgon.

/Y

Skrivet den: 2011-04-23 Klockan: 00:57:55

Bäst att vara ute i god tid...

Sitter här mitt i natten och är dödstrött efter dagens kalas som blev KANON.
Men för att vara ute i god tid, som inte är min starka sida så skriver jag detta inlägg inför morgonens PÅSKAFTON:Ha en UNDERBAR dag med massvis med ägg och godis. För det är väl det som påsken handlar om?

:-)

/Y

Skrivet den: 2011-04-22 Klockan: 13:26:42

Påskris

Vi har naturligtvis fixat påskris.
Ris och ris blev det ju INTE.
Jag saknar verkligen björkris med de fina små musöronen...

Vi fick ta vanliga trädgrenar efter vägens kant. När jag sköljde av dem i badkaret innan vi dekorerade dem blev vattnet alldeles svart.....
Så går det när det aldrig regnar ordentligt.Guldklimpen och jag dekorerade riset/grenarna och det gick BARA sönder två ägg. Jag skall faktiskt erkänna att jag blev lite irriterad på Alexander när han tappade äggen i golvet. För jag sa faktiskt till honom:
-Var försiktig, de är sköra, de går sönder...
MEN
-Mamma jag kan SJÄLV!
och vips så var två ägg sönder.

Dessa har varit med mig i över 10 år och jag gjorde dem för länge sedan. De har överlevt flytt och åtskilliga påskar. Så det har ju blivit lite tradition över dem.

Det är bara att inse att med barn så går saker sönder. Jag vet att de måste få lära sig saker. Och att det är roligt att göra saker tillsammans. Allt måste inte vara perfekt.
Men lite ledsen i ögat blev jag.

Nu har jag inhandlat tapetklister och ballonger och så får vi göra egna ägg som inte går sönder...

Ha ha vad tokig jag är som blir ledsen över sånt. Såååå barnsligt ;-)

/Y

Skrivet den: 2011-04-22 Klockan: 12:44:23

Shoppinglördag....hmmm, torsdag

Igår fick vi ju gå på presentjakt istället för att vara hemma och montera garderob.
SUCK!
Någon borde låsa in mig.
Jag borde bli portad på H&M.
Det går inte att gå in där utan att komma ut med en massa påsar. Och så här i semestertider, när vi sparar till Sverigesemestern, är inte läge att shoppa loss.

Denna gången kan jag dock inte skylla på att jag shoppade till mig själv utan det blev bara till ungarna. Mina och andras...
Först födelsedagspresent till C:s unge som fyller 1 idag.
Och så en hel hög med kläder till våra egna ungar, som inte fyller något.
Det fanns så mycket fint därinne att jag hade kunnat komma ut med minst dubbelt så mycket. TROTS att Irma har hela garderoben full av klänningar.

Det sötaste denna gången blev en sommarhatt som kommer komma väl till användning (hoppas jag) nu när sommaren närmar sig och det blir dags att åka till "sommarstugan" söderöver.

Visst är hon söt i den?Dock så borde den ha kommit med knytband för det är inte alla bebisar som gillar att ha hatt PÅ huvudet när man kan ha den I munnen...

Sedan köpte vi en leksat att fylla ut födelsedagspresenten med. Det går ju inte bara att komma med kläder till ett barn. Jag kommer ju själv mycket väl ihåg hur tråkigt det var att få kläder i present. Men däremot vet jag nu mycket väl hur kul det är, som MAMMA, när ungarna får kläder i present.
Så vi kompletterade med en leksak.

Men jag blev fundersam.
Hur mycket ska man egentligen köpa presenter för.
Jag tyckte att det blev lite för dyrt.
Hur mycket köper ni för? Om det är till en god vän?Jag vill ju köpa något fint. Något som jag själv skulle uppskatta att få...

Nu ska vi göra oss i ordning. Vädret pekar på sommarklänning. Och ge oss iväg till födelsedags-grill-partyt. Hoppas att vädret håller i sig.

Ha en UNDERBAR långfredag!

/Y

Skrivet den: 2011-04-22 Klockan: 00:43:34

Mer trafik på bloggen

Jag skulle egentligen ha satt mig att skriva om vår födelsedags-presents-jakt, men fastnade som VANLIGT vid något het annat.

De flesta vill väl ha många besök på sin blogg och så även jag. Kom över denna länken via en sida som jag inte kommer i håg just nu och ville tipsa.En sida man blir medlemm på, gratis.
De visar medlemmarnas sidor för dig och du får poäng för varje sida som du tittar på.
Dessa poäng omvandlas sedan till antal gånger som din sida visas för andra medlemmar.
Och så går det runt.
Så får man bara hoppas på att de som tittar på din sida gillar den och kommer tillbaka....

En till som fungerar på samma sätt:
Har ju inte hunnit att se resultat av detta eftersom jag anmälde mig just nu.
Får återkomma.

Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2011-04-21 Klockan: 12:13:00

Skärtorsdag

Idag börjar påsken här och hela familjen är samlad hemma. Vi har precis avslutat frukost och skall nu ge oss av ut i shoppingvimmlet för att leta en 1-års-present till ett födelsedagsgrillparty i morgon.

Ingen rast ingen ro.
Vi skulle ju egentligen varit hemma och monterat garderob. Men nu måste present inhandlas så det blir att rusha iväg.

Hörs sen!
Phu

/Y

PS Lite sov-bakisar är vi idag efter gårdagens uppsittar-fotbolls-kväll som slutade i förlust för hemma(detta hemmet)-favouriterna Barcelona. Tur att det började regna igår natt för grannarna som är Madrider (som vann) började bli alltför segerrusiga och glada. Annars så hade vi inte fått sova någonting.
Regn brukar lugna gatufester och spontana fontänbad som tur är....DS

Skrivet den: 2011-04-19 Klockan: 23:33:08

Min 1:a tävling

Tävlingar är ju alltid kul. Speciellt när man vinner.
Hittills har jag inte lyckats vinna någon blogg-tävling men jag fortsätter att hoppas.
Tills vidare slår jag till och startar en egen.
Välkomna att tävla!

Kommer ni ihåg att jag berättade om våra biljetter till Sverige i juni? >>>
Kruxet med resan är ju att ditresan är med tre resväskor men hemresan bara med två. Normalt sett så brukar mitt behov se omvänt ut. Jag behöver fler väskor till tillbakaresan för att kunna ta med mig allt kul jag köpt på mig hemma i Sverige.
Men nu är det alltså tvärtom.

Så jag ska ta med mig saker från Kanarieöarna till Sverige som jag sedan alltså inte ska ta med mig tillbaka.
Hmmmm
Det kommer bland annat att bli en smakpåse har jag bestämt.
En smakpåse som man kan tävla om i denna tävling.
En smakpåse fylld med smaker från Kanarieöarna.
En smakpåse med, än så länge, obestämt innehåll. Tävlingsdeltagarna önskar.Exakt 6 veckor är det kvar tills vi åker. Alltså 6 veckor + någon till för att tävla. Jag återkommer med slutgiltigt slutdatum för tävlingen när jag är framme i Sverige.

Så här tänkte jag att vi skulle tävla:
Man tävlar genom att berätta något om Kanarieöarna på sin blogg, facebook eller i mail. Lägger upp denna bild samt länkar till detta inlägget (komplett länkadress är: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/april/min-1a-tavling.html)
Man kan tävla hur många gånger man vill, dock max en gång per dag, och varje "berättelse" ger en lott.

Ex
Inlägg på bloggen om en resa till Kanarieöarna + bild + länk = 1 lott.
Skämt om norsk turist i Las Palmas på facebook + bild + länk = 1 lott.
Mail till 5 kompisar om hur gott recept på mat från Gran Canaria man kan hitta på den här bloggen + bild + länk = 1 lott.
Hänger ni med?

Varje gång ni gör något inlägg så berättar ni det här i en kommentar och lämnar länken till inlägget eller skickar en kopia på mailet till [email protected].
Kom ihåg att använda samma Alias i kommentaren varje gång så jag vet vem som är vem. Jag bekräftar med ett mail att jag sett inlägget och att det fått en lott. OCH berätta i kommentaren vad just du skulle bli glad över att få i påsen.

Har man aldrig varit här eller inte tycker om Kanarieöarna så går det bra att berätta det också. Har man inget annat att berätta så kanske man ändå har sett filmen Sällskapsresan härifrån eller har någon bekant som varit här. Alltid finns det något som man hört eller sett om Kanarieöarna.

Ser fram emot att få läsa en massa skôj.
Frågor går bra att ställa här också.
Eftersom det är min första tävling så är det säkert något som måste justeras.
Glöm inte att önska något till smakpåsen också. Så får vi se vad jag kan fixa fram...

Skrivet den: 2011-04-19 Klockan: 11:43:37

God Tisdagsmorgon!

Vi har precis avslutat frukosten och jag ska ta mig an en liten del av diskmonstret i köket. Annars så har vi ingenting att äta med när det blir lunchdax. Så kan det gå när man sticker ifrån disken föregående dag och eftermiddagen blir upptagen med annat....

 
 

Sedan går vi nog ut i parken igen och letar påskris. Vi får se om vi hittar några torra grenar som vi kan hänga ägg och fjädrar i.

Men jag återkommer senare. Jag tror att jag har en tävling på G.

/Y

Skrivet den: 2011-04-19 Klockan: 00:20:34

En dag i parken

Vi har haft en UNDERBAR dag i parken som ligger tvärs över gatan vid vårt hus.

Det var soligt ute, det var påsklov och det var regnvarning till veckan.
Så jag bestämde mig för att hoppa alla måsten och ta ungarna till parken. Först gick vi till den lokala fruktbutiken och inhandlade de utlovade jordgubbarna som var slut i lördags när vi gick och skulle handla dem.

I butiken var det kaos.
Måndagsförmiddag är tydligen en enormt populär dag för de spanska señoras (fruar) att handla frukt på. Och jag kan lugnt påstå att spanska señors är något av det farligaste som finns.
De tar INGEN hänsyn.
De ska fram, först, med dramaten i högsta hugg och krävs det så går de över barn, barnvagn och tillhörande mamma.
De tar INGEN hänsyn och ser ingen annan än sig själva.

Liten butik, fylld med señoras så jag tog en kölapp och ställde mig, barn och barnvagn i ett hörn för att vänta på vår tur.
PHU!
Det var knappt vi kom därifrån med livet i behåll. Men vi kom därifrån och MED jordgubbarna i högsta hugg.

Spanska señoras är så vana vid att man håller upp dörrar för dem, reser sig från sin plats på bussen och låter dem gå före i kön att de numera inte ser det som en ARTIGHET att man gör det. De ser det som en RÄTTIGHET att de får det.

Men vi gick till parken och hade en jättetrevlig tid där. Jag är SÅ glad att jag bestämde mig för att göra det.Först så gick jag två rundor runt parken för att glädja stegräknaren. Alexander satt snällt still på fotstödet till vagnen och Irma somnade snällt inuti.
De är små änglar ibland när de vill.

Så lekte vi bland rutchkanorna tills solen stekte på för mycket och vi beslöt att ta en fika i skuggan. Alexander fick också påbättrat sitt förråd med spanska svordomar av några lokala 3-åringar med hårt vokabulär.

Skugga uppletades och jordgubbar och banan intogs på filt i gröngräset.

Så ritade A en stund medans Irma utforskade gräset och så gick vi hem och lagade lunch åt pappa.

KANON-dag!

PS På eftermiddagen fick vi visserligen släpa oss till IKEA för att byta grejjor. Och åka bil i 28 graders strålande sol är ingen höjdaraktivitet. Men vi var vid gott humör vid dagens slut i alla fall. DS

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 23:45:39

Monteringshelg

Helgen som gick ägnades åt att montera alla de möbler som IKEA-lastbilen kom med i tisdags. De har stått i hallen hela veckan och lockat. Men för att kunna ägna sig åt monteringen med själ och hjärta så fick vi vänta tills helgen kom.
Och nu var det ÄNTLIGEN dags.

Vardagsrummet blev en snickeriverkstad och det såg ut som Hej-kom-och-hjälp-mig. Mellan lekhörna åt Irma, godiskskål till snickarna, vattenflaskor, spel och verktygslåda så packade vi upp paketen och instruktionerna.
Ungarna ville ju vara med mitt i händelsens centrum och det är egentligen bäst. Då slipper man oroa sig över vad de håller på med när det blir oroväckande tyst ibland.
Och allt gick SÅ bra!Alla delarna till möblerna var med i paketen.
Alla hål satt där de skulle.
Alla skruvarna passade i hålen.
Och alla mått på möblerna som vi gjort stämde överens med verkligeheten när vi fick dit de färdigmonterade möblerna.
Det blev SKITSNYGT!

Vi monterade en garderob till hallen. Med plats för alla drällande skor. Och en stång att hänga jackor på när det kommer besök. När det väl kommer besök som har jackor på sig. Annars så går det lika bra med de koftor som vi använder i vår vardag.
Plats för paraplyer, Alexanders skolryggsäck och annat löst som hittills har drällt omkring i hallen i brist på ställen att förvara det på.

En lådhurts som jag inte är riktigt klar över var den ska få hålla hus. Men den var billig och en lådhurts kan man ALDRIG få för många av.

Och så påbörjades monteringen av garderobsstrukturen på balkongen. Planlösningen fick ändras efter att fått sett hur de skulle blivit i verkligheten.
Det skulle inte ha blivit bra.
Så vi tänkte om.
Det är fördelen med att få lägga ut hyllplan på golvet där de kommer att vara. Så man får se hur mycket 50 centimeter verkligen är. Något som ofta låter så lite i huvudet, men som i verkligheten är en hel del.

Visserligen blir det att åka tillbaka till Ikea och byta en del saker på grund av detta. Men det kommer att bli SÅ bra.
Jag kan knappt vänta tills nästa helg då vi ska fortsätta byggandet.

Som vanligt så höll vi på till långt in på sena eftermiddagen på söndagen. Och så blev det rush med att få barnen duschade, pappan rakad, middagen serverad och annat smått o gott som inte hunnits men som borde hinnas varje söndag (damsugning tex).
Skönt att denna veckan är påsklov. Så det var ingen egentlig fara på taket att Alexander inte kom i säng i tid. Måndagsmorgonen skulle ju tillbringas hemma.

Otroligt produktiv helg.
Me like.
Men vi kom knappt utanför dörren...

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 11:24:30

Påsklov

God Måndags-morgon!
Denna veckan är det påsklov och Gulklimpen är hemma från skolan. Det betyder full rulle hela dagen lång.
Idag ska vi gå ut i parken. Rättare sagt just nu ska vi gå ut i parken. Solen skiner men det har sagt att de väntar regn till påsken. Bäst att passa på nu alltså.
Men dags fråga är:
-Måste man sätta på barnen solkräm nu då?

Jag återkommer senare om det ges tid.

Ha en bra dag sålänge.

/Y

Skrivet den: 2011-04-17 Klockan: 13:22:53

Lilla Emma-gumman fyller 30 år

Det här är min lilla lillasyster Emma.
Hon fyllde 30 år igår och vi ringde och sjöng i telefonen för henne.
I dag har hon flygit i väg till Skottland och Edingburg för att fira med sin sambo.
Vi sänder grattisar härifrån bloggen och är otroligt avundsjuka på Skottlandresan.

Emma är 8 år yngre än mig och kommer föralltid att vara liten. Det är det oket som hon får bära, lilla Emma-gumman.

Jag kommer ihåg när Emma föddes, det var året 1981. Då var det påsk såhär dags och mamma hade fått åka iväg till sjukhuset precis när det var dags att gå påskakärringar.

Stackars pappa som fick vara barnvakt (efter att han kommit hem från BB, han var med vid födseln naturligtvis) och klä
 ut oss kvarvarande systrar efter bästa förmåga. Jag kommer ihåg att han inte hade en susning om hur man använde mammas sminklåda för att sminka. Och vi målades med grönkajal över hela ansiktet. Det var gröna fräknar så långt ögat kunde se. Men vi var glada ändå.

Vid förlossningen, berättade mamma, att pappa varit med och andats så entusiastiskt att han fått i sig halva lustgasen och tuppat av under sängen. Barnmorskan skrek att hon var steril och kunde inte hälpa honom att komma upp. Han fick gott ligga där tills han piggnat till.
Så kan det gå.

Nu är lilla Emma-gumman stor och fyller hela 30 år. Är politiskt aktiv innom Miljöpartiet, har ansvarfyllt jobb och skyhög utbildning. Jag är SÅ stolt över henne och får vara lite stolt över mig själv också som inspirerade henne till att ta den gröna vägen...

Många grattisar från oss här i Las Palmas och ha en UNDERBAR födelsedagsresa.

Pussar & Kramar från storasyster Yohanna
Skrivet den: 2011-04-16 Klockan: 13:23:50

Lördagsmorgon

God lördagsmorgon!
Vi har precis avslutat mysfrukosten, gjort Alexanders hemläxa, diskat veckans diskberg samt ringt min lillasyster Emma som fyller 30 idag (grattisinlägg kommer snart).Nu sätter lördagen igång här och det står montering av IKEA-möbler på dagens to-do-lista. Men först ska vi gå ut i solskenet (+22,5 grader) och handla jordgubbar hos den lokala frukthandlaren.

Och ikväll sker det stora saker. Barcelona möter Madrid i fotboll och soffan och kanalen är paxad av Octavio sedan månader tillbaka. Sa häromdagen att vi hade en fest att gå på just idag och han tittade på mig med mord i blicken. Så det skämtet gick inte hem.
Nej DETTA är blodigt allvar.
Vi får se om huset står kvar efter matchen och om vi har nån TV kvar eller om den slängts ut genom fönstret.
Min sambo som i vanliga fall är ett lam förvandlas till ett lejon när det är fotboll.
Hmmm man kanske skulle dra nytta av det och lördagskvällen....nunch nuch, now what I mean....

Ha en UNDERBAR lördag sålänge.
/Y

Skrivet den: 2011-04-16 Klockan: 07:30:00

Lektanten har sagostund

I måndags så frågade Alexanders fröken mig om jag inte skulle vilja komma till skolan och berätta en typisk svensk saga för de små barnen.
Jo, det kunde jag tänka mig. Man måste ju ställa upp som förälder ;)
Och kanske sjunga en sång...
Och kanske leka en lek.....
Oj oj nu blev det avancerat här. Men jag sa ja.

I förmiddags (fredag) var jag alltså iväg till skolan med PIPPI-boken under armen och en sång i huvuder prelliminärt översatt till spanska.
Jag var jättenervös.
Ja, jag vet att det är fåningt, men jag var nervös.
Jag är ingen barn-vänlig person och ingen som kan "ta" barn. Och barn kan vara såååå ärliga, så det gör ont.

Men det gick jättebra. De var jättegulliga mot mig och Irma var som ett ljus där hon satt i vagnen.Jag började med att berätta lite om Sverige och visa dem ett par ord på svenska. Sen läste jag lite ur Pippi-boken och visade overhead-bilder i taket (en lärarinna hade varit snäll och scannat in åt mig).
Barnen fick gnägga som en häst och låta som apor så fort som jag nämde Lilla Gubben eller Herr Nilsson.
Så sjöng vi En kulen natt, både på svenska och spanska och övade rörelser.

Tre omgångar gjorde vi. En för 5-åringarna, en för 4-åringarna och så en för 3-åringarna där Alexander var.
Jag hoppas SÅ att han inte skämdes över mig utan kände stolthet.
Det tror jag faktiskt.

Det var jättekul och jag kan verkligen tänka mig att ställa upp igen om de vill. Nu vet jag ju hur det går till och hur barnen reagerar. En klass fick jag till och med kramar av alla barnen när de gick ut. Och många vinkade till mig från skolgården efteråt.
Jag kände mig som en superstar. Skönt att få känna sig så nån gång ibland.

En stolt Yohanna...


Skrivet den: 2011-04-15 Klockan: 23:11:53

Fredag med bakslag

Hoppade upp ur sängen i morse.....ok då. Släpade mig upp ur sängen i morse och såg med spänning fram emot att få ställa mig på vågen.
Nu skulle här bli en riktig överaskning.
Så som jag har kämpat i veckan och gått.

PANG!
+1,5 kg.
Jag fattade det först inte och trodde jag såg fel.
Men +1,5 kg, så var det.
Vart kom dessa ifrån?Jag gick till viktlistan för att skriva upp det sorgliga men sanna resultatet. Och visst, visst var det så. Det var 4 veckor sedan sist.
4 veckor sedan den f-benade mensen kom tillbaka.
Efter 9 graviditetsmånader + 8 amningsmånader = 1,5 år av total frihet så kom den då.
Man tror så lätt att så länge man ammar så ska den hålla sig borta. Men ack så fel man kan ta. Och denna gång så tror jag att jag klarade mig längre än efter Alexander.
Jag har haft tur.

Och det är lögn i 17 att gå ner dessa veckor som den väntas. Kroppen suger åt sig all vätska den kan komma över och man ser ut som en spärrbalong.
Aha det är därför som jag sett så tjock ut på sistonde, tröstar det lite att tänka.
Men sanningen är att jag sett ut som en spärrballong sedan jag vari 7 månaden med Irma.

Nu hoppas jag att det är en av anledningen till de +1,5 kilona och att det inte var semlan som blev över från helgen,  som jag smällde i mig i måndags, som är boven. Även om jag har svårt att tro att kroppen skulle ha 1,5 kg vätska i kroppen lagrad som väntar på att få komma ut.
Då kommer det att bli blo-fölust så det smäller om det här och så får de ringa efter ambulansen.
Men det tröstar lite att tänka så.

Jag får vänta och se till nästa vecka hur läget ligger.
Nu är det bara att se till att motivationen inte går i graven med detta utan fortsätta som förrut med de längre prommenaderna.

Det kan ju vara nya muskler också.
Jag har hört att de ska väga en del.....;)

/Y

Skrivet den: 2011-04-14 Klockan: 23:36:06

Blixtersnabbt

Denna dagen försvann i ett huj. Redan slut...
Jag skulle ju skriva om vår upplevelse på bussen, men det blev inget av.
Istället satt jag på förmiddagen och försökte få ordning på en massa blanketter som måste skaffas fram för att fixa en sak. Det är ett enda trassel detta med att vara utlänning. Så fort som det ska fixas någonting så ska det trollas fram 5 intyg, översätta, stämplas och 177 hundra kopior. Till ingen nytt igentligen. Allt detta hade jag kunnat visa med passet.
Mooorrrr!

 

Men jag har gått otroligt mycket idag. En extrasväng på morgonen + veckohandling på kvällen. I morgon är det vägning.
18.646 steg!
Hoppas att mina ansträngningar blir belönade.

Nu blir det bingen för imorgon är jag inbjuden att komma och läsa en svensk barnbok för barnen i Alexanders skola. Och vad kan bli svenskare än självaste PIPPI LÅNGSTRUMP!
Så jag tar och berättar en bit ur den boken. Sen så bad de mig om en sång...hmmm.
 Ja vad tar vi?
JO!
En kulen natt natt natt med rörelser. DET borde väl gå hem hos 3-4- och 5-åringar?

Håll en tumme för mig. Jag är lite nervös. Så många barn. Och jag är ingen superöversättare eller hejjare på att roa barn. Vi får se hur det går.

Nu en god natt och på återhörande i morgon.

/Y

PS Är med och tävlar hos SEPENTEEN om ett presentkort hos H&M >>>>> DS

Skrivet den: 2011-04-14 Klockan: 11:26:51

God Morgon Torsdag!

Sitter här med frukosts-thet efter morgonprommenaden.Nu är det bara att köra på....

/Y

Skrivet den: 2011-04-13 Klockan: 23:26:32

God afton & natt!

Jag hade tängt att jag skulle ha satt mig och skrivit lite här. Men det får vänta.
Jag går och lägger mig.
Är täppt i näsan och försöker låta bli nässprayen som en riktig jonkey (eller hur det nu stavas). Men nästäppan gör mig trött.

Dessutom har jag spatserat lite extra idag så stegräknaren stog på 16.490 steg när jag klev av dagens skift och in i duschen.
Det känns lite i benen också. Men jag känner mig duktig. I morgon försöker jag öka ytterligare lite får vi se om jag kan göra det till en ny vana.Nu en god natt och vi hörs i morgon. Då ska jag försöka berätta om när vi åkte till örondoktorn och Alexander kom på att hans mamma inte är vackrast i världen...

/Y

Skrivet den: 2011-04-13 Klockan: 13:06:07

Om att bo på Gran Canaria - denna ständiga oro

Här-om-dagen så svarade inte mina föräldrar i telefonen när jag ringde hem.
Konstigt...
De hade inte sagt att de skulle iväg någonstans.
Jag ringde på kvällen, vid en sådan tid så att det var för sent för att de skulle vara ute någonstans, men heller inte så sent att de skulle ha gått och lagt sig.
Typ nyhetstiden på TV.


Mina föräldrar, så nära men ändå så långt borta.....


Mina föräldrar är vanedjur och väldigt förutsägbara. När kvällen kommer så åker mysdräkten på och kaffebrickan fram framför nyheterna på TV. När jag var yngre så svor jag ve och förbannelse över denna vanan. Jag skulle minsann aldrig bli sån när jag blev stor...
Nu är det jag som sliter på mig mysdräkten alt. pyamasen så fort som ungarna badar på kvällarna och sjunker ner i soffan för att se på TV.
Äpplet faller inte långt...

Hur som helst när jag ringde. Jag blev väl lite orolig men tänkte att de har väl gått och lagt sig då. De kanske var trötta idag eller skulle upp tidigt i morgon.

Nästa dag så ringde jag tidigt på morgonen, inget svar.
De kanske har åkt iväg någonstans, tänkte jag. Men vad konstigt att de inte såg att jag ringt på nummenpresentatören, och ringt mig innan.
Men, de kanske inte ville ringa hit tidigt när vi var på väg till skolan.

Så gick dagen och jag ringde varje timme. Inget svar.
Vid lunchtid så ringde jag lillasyster som jobbade, och frågade om hon hört att föräldrarna skulle åka iväg någonstans.
Nej då det hade hon inte. Men hon tyckte det var konstigt att de inte svarade.
Så vi turades om att ringa under hela eftermiddagen.
Inget svar.

Nu började jag bli riktigt orolig.
Mina föräldrar är inga spontanpersoner som skulle susa iväg på en övernattningsresa utan att ta om det för mig låååångt i förväg.
Så det alternativet utelöt jag.

Jag provade den ena efter den andra teorin om vad som kunda ha hänt och förkastade dem allihopa.
Inget verkade speciellt troligt.
De visste ju att jag skulle ringa.
Och de vet ju att jag sitter här och är orolig.
Nej jag kom faktist inte på en enda förklaring som var speciellt logisk.

Istället så började mörka tankar tränga sig in i mitt huvud. Tankar som jag inte ville ha där.
Tänk om de gått och prommenerat och något hänt dem på vägen...
Tänk om det hänt något hemma och de ligger skadade där inne och ingen hör deras rop på hjälp...
Tänk om det kommit in en tjuv och rånat dem och bundit fast dem eller låst in dem...
Tänk om...

Ja, jag ska erkänna att jag faktiskt jagade upp mig ganska mycket här långt-bort-i-stan som jag är. Man känner sig ganska hjälplös när man inte bara kan sticka över och se vad som hänt.

Jag ringde lillasyser igen och sa att nu ringer jag grannarna så får de gå över och se om bilen står i garaget eller om det lyser i något fönster.
Lugn sa hon, min sambo är på väg dit i bilen nu.
Skönt!
Jag satt som på nålar och väntade.

Ni kan inte i er vildaste fantasi föreställa er vad som hade hänt.
I går eftermiddag hade de suttit och tittat på kort i kontoret när en tavla trillat ner. De hade inte tängt på det när det hände utan bara hängt upp den igen.
Nu när svågern kom och plingade på och frågade vad som hänt, varför de inte svarade i telefonen (de satt lugnt och drack kaffe och tittade på TV), så började de forska i saken. Då visade det sig att tavlan som fallit ner, fallit just på telefonjacket så det hoppat ut. De har en sån där fiberkabel med ett litet jack som klickar ur väldigt lätt.

En sån liten skitsak som orsakade så fruktansvärd ångest och oro.
Och jag känner mig så utlämnad här. Jag kan liksom inte bara sticka dit och undersöka saken själv. Jag måste ständigt vara beroende av andra som hjälper mig.

Och detta att aldrig vara på plats.
Nästan varje år så har det hänt någonting hemma i Sverige som jag skulle ha viljat vara på plats för. Men har inte kunnat vara det för det är ingen 10 minuters bilfärd hem. Planen går när de går och inte alltid finns det plats på dem. Dessutom kostar det inte så lite att åka med dem.

Jag har förlorat alla mina far- och morföräldrar och inte kunnat vara där eller på deras begravningar.
Min far blev svårt sjuk ett år och jag kunde inte vara där.
Ja, jag är ständigt denna personen som aldrig är med och ständigt har jag dåligt samvete för det. Och oroligare blir jag.
Med åren.
Nu är jag inte bara orolig för mina barn. Nu är jag det även för mina föräldrar. Jag vet att de kan ta hand om sig själva. Men som avkomma så ska man ju vara där och hjälpa och stötta när de blir äldre.

Ja vet!
De kan flytta hit och bo i mitt skräprum. Som en riktig spansk familj.....

Idag är det onsdag. Snart är det fredag IGEN!

Skrivet den: 2011-04-12 Klockan: 23:10:23

Kliar i fingrarna

IKEAlastbilen var här ikväll och lämnade över det som vi handlade i helgen >>>.
Nu står paketen i hallen och väntar på ett tillfälle med tillräckligt många minuters lugn o ro för att få bli ihopsatta. Jag tvivlar starkt på att detta tillfäller kommer under veckan utan de kommer att få stå tills helgen kommer.
Men det kliar i fingrarna på mig att få sätta igång.

Man känner sig så duktig när man monterar IKEA-möbler. Instruktionerna är så utförliga (om man bara tar sig för med att läsa dem ORDENTLIGT, till alla karlar som vägrar läsa instruktioner), alla hål sitter där de ska och skruvarna passar så fint så.
Man känner sig som ett proffs.

Förr förra helgen och förra så grejjade vi på balkongen, som ska bli klädkammare, dressingroom. Nu ser det ut såhär:Allt är målat.
Lampan är uppsatt. Dock skall de hängande sladdarna gömmas i i sk. kabelrör eller vad de heter...
Bambujalusierna är uppsatta. Det fattas dock tre stycken som vi får åka och kompletteringshandla.

En insynskontroll måste dock göras. Det är ju meningen att man ska kunna stå där inne och byta om utan att skämmas. Och just nu känns bambugardinerna liiiite för transparenta. Måste se det utifrån för att kunna bedöma. Annars så får jag försöka hitta på någonting.

Uj vilken lust jag har med att sätta igång och börja montera garderobsställningen så att vi kan få hänga upp alla galg-kläder. Just nu ligger de huller om buller i skräprummet så man inte riktigt kommer åt dem.

Men men. Lite i taget. Men det går frammåt.

Nu en god natt till er alla.
/Y

Skrivet den: 2011-04-12 Klockan: 16:34:37

Oj då...

Bägge ungarna har somnat så här på eftermiddagskvisten.
Oj vad gör jag nu?

ZZzzzzzzzzzz (på soffan).

/Y

Skrivet den: 2011-04-12 Klockan: 12:02:26

Nostalgitripp

Jag måste bara börja dagen med en låt från det förgågna.
Ja, jag erkänner, jag skäms inte, jag älskade Boyzone. NKOTB (new kids on the bloc) var inga favoriter men Boyzone kom att bli det.
Jag skriver i förfluten tid för jag HADE en skiva och den kom bort. Troligtvis blev den kvar hos ett gammalt X när vi flyttade isär, tillsammans med en massa andra skivor som jag vet att jag hade men som inte finns i samlingen just nu.

När jag var och lämnade Guldklimpen i skolan idag, på morgonen, så körde det förbi en bil med vidöppna rutor och denna låten på högsta volym.
UTAN att skämmas.
Det väckte sådana minnen för mig att jag bjuder på ett litet guldkorn från förr.Man kan ju undra om man blivit medelålders?
Sitta och dregla framför datorn över unga killar som knappt har fjun på läppen.....oj oj oj.
Är 40 medelålders? Då är jag snart där då:)
Men det är något visst med karlar (ja ja pojkar då) i kostym. Jag har alltid varit svag för sånt. Oceans 11 tex, Brad och George uj uj uj.

I alla fall, jag blir glad över denna låten och vill sjunga med HÖGT!!!

Trevlig tisdag på er.
/Y

.......................................
UPPDATERING

Letade vidare och hittade denna som jag inte sett förut.
Nu kan man verkligen snacka om att sitta och dregla och här verkar det som att killarna vucxit till sig lite.
Men fortfarande kostymer.
OOouuuuuuuu!


Skrivet den: 2011-04-11 Klockan: 23:10:04

Irmas klänningsparad

Jag har ju alldeles glömt att visa det senaste tillskottet till Irmas klänningssamling.
Vassegoa!Det var Octavios kusin som helt plötsligt en dag kom förbi med ett paket. Hon och hennes familj kunde inte vara med på dopet av Irma men ville i alla fall komma med en present.

Hjälp! tänkte jag. Nu blir det en sån där ful spansk klänning med rysh-pysh, volanger och rosetter upp till öronen. Ursäkta Spanien men ditt barnmode är inte riktigt vad jag gillar.

MEN!
Öppnade paketet och fick upp denna.
Alldeles lagom på alla sätt och vis. Jag blev förälskad...
Den blir perfekt för midsommaraftonen i Sverige.
Nu hoppas jag bara på fint väder och att jag kommer i den enda finklänningen som jag har, i tjockisstorlek, med sommarkänsla.

Att gå ner 15 kilo på 6 veckor, och komma i alla piffiga smal-klänningar jag har, tänker jag inte ens fundera på. De får vänta tills nästa sommar.
Men jag är vid gott mod. Vågen visade 0,5 kg ner i fredags. Trots att vi varit hemma och sjuka och jag inte har kunnat gå mina prommenixer.

Lite i taget.
Sakta men säkert.
Det är min melodi just nu.

Skrivet den: 2011-04-11 Klockan: 18:15:34

Jag ska bara...

....damsuga färdigt och bädda rent i sängarna. Något som blev kvar från i fredags då storstädningen skulle ha ägt rum. Men vi var ju hos örondoktorn och så tog fredagen och helgen vid. Så nu får jag göra det idag istället.

Återkommer med roligare inlägg. Eller roligare o roligare....vi får se vad det bli.

/Y

Skrivet den: 2011-04-11 Klockan: 10:45:42

Jag tävlar...

Skam den som ger sig. Någon gång måste det ju bara vara min tur. Och Alexander har börjat tjata om att han vill klä ut sig till doktor
och leka doktor.
Kanske för många besök hos doktorn...”Jag tävlar inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG om en piratkoffert eller en doktorsväska från SMULTRONBYN TRÄLEKSAKER. Var med och tävla HÄR du också!”

..........................................

Vi fortsätter


Jag tävlar hos Millah om ett presentkort värde 250:- hos Vilmashus.se

...................................

och så en till:


Jag tävlar hos Millah om en valfri vara för max 200:- från Sofiashus.se"

.......................................

Och denna skulle bli supersnygg i vår sittvagn som vi börjat med nu:


http://noonewantsforever.blogspot.com/2011/04/vinn-sittdyna-fran-elodie-details.html

...................................

Så här kan man ju hålla på i evigheter. En tävlingen leder till den andra osv.
Men nu får jag ta och sätta lite fart här...

/Y


Skrivet den: 2011-04-10 Klockan: 13:45:14

God söndags-morgon!

Sitter och ikappläser lite bloggar....Har börjat att städa lite men kunde inte ta fram damsugaren eftersom Irma somnade. Så jag damtorkade Alexanders bokhylla som var deprimerande smutsig efter att vi haft fönstret öppet medans de lagade fasaden utanför.
Men jag var ju tvungen att ta lite paus och blev sittandes här framför datorn.

Denna veckan har jag inte haft tid att sitta och läsa bloggar och därmed har jag inte kunnat lämna meddelanden. Något jag vet uppskattas för att jag uppskattar det när mina besökare gör det.
Så nu försöker jag komma ikapp lite.

Men vi ska ju göra andra saker idag också.
Roligare saker.
Stackars O kämpar med jättedisken ute i köket ;) Duktig kille!

Provade att ta kort med webkameran också. De gick ju bra. Man riktigt ser hur trött jag är. Huvaligen vilka ringar under ögonen.

Jag återkommer. Nu tillbaka till städningen så vi kan börja med det roligare sen.

Höres!
//Y


Skrivet den: 2011-04-10 Klockan: 00:04:02

IKEA-lördag

God afton!

Idag har vi varit på IKEA hela dagen. Det slutar aldrig att förvåna mig att man kan åka dit så ofta, tycka att det är lika roligt varje gång, komma hem med så mycket fastän man BARA skulle dit och titta och vara så slutkörd efter att bara ha gått runt och strosat.
Hmmmm vilket marknadskoncept han har den där Ingvar.

Inget annat har egentligen hänt idag. Möblerna som vi köpte (garderobsstruktur till balkongen, en hallmöbel + en lådhurts till kontoret) kommer på tisdag med hemkörning. Har man en skokartong till bil och därtill två bilbarnstolan med tillhörande barn och barnvagn, så finns det inte mycket plats kvar att köra hem IKEA-möbler med.

Så mina ivriga monerar-fingrar får snällt vänta tills på tisdag. I morgon ska vi i stället roa oss med en stycket jättedisk, ett par stycken o-uppackade resväskor samt att sätta upp de kvarvarande bambujasuierna i klädkammar-balkongen.

Fler exteriör-bilder från Las Palmas hade önskats så jag hade med mig kameran på IKEA-trippen. Dock tog batterierna slut innan vi kom fram till IKEA och köttbullarna. Men ett par motorvägsbilder fick jag.
Titta vad fint och grönt det är just nu.
Men det börjar redan att torka ihop och bli gult längs vägrenen.

Vägen mot IKEA....Samt en bild som blev lite rolig. Irma sitter bakom min stol. Därför fastnar inte hon på bilder. Jag kan liksom inte vända mig mer runt än såhär...God lördags-natt!

/Y

Skrivet den: 2011-04-08 Klockan: 23:51:51

Fredagsmys och Da Vinci

Dagen gick alldeles för fort och går nu mot sitt slut.
Vi har varit hos örondoktorn med Alexander idag och äntligen har det blivit bestämt en lösning, dränering och operation. Läskigt men förhoppningsvist ska det bli bättre sedan.

Nu visades Da Vinci-koden på TV och jag blev sittandes där istället för att blogga. Typiskt fredagsmys.

Jag återkommer i morgon när vi kommit hem från IKEA med köttbullar. Får se om det finns nått påskigt att fynda där.

Nu en god natt och sov gott!

/Y

Skrivet den: 2011-04-07 Klockan: 22:43:56

Irma-dagen

Idag har det visst varit Irmas namnsdag i Sverige. Samt att hon fyller hela ÅTTA månader idag. Det gratulerar vi och jag får återkomma i morgon med en Irma-special och berätta om den nya färdigheten som hon lärt sig....klappa i händerna.


Tiden går.
Fort.
Snart läser och skriver hon väl. Och kommer hem med killar...huvaligen.

Med dessa ögon som hon har så har många kanarier rekommenderat pappa att skaffa ett gevär till hallen.
Ha ha ha.
Blå ögon är poppis här. Men jag vill för den delen INTE ha ett gevär i huset.

Nu ska jag gå och lägga mig för det tar på krafterna att vara orolig och ledsen.
I morgon är det fredag och så är denna hemska veckan förbi.
Hoppas på en lugn helg och en ny vecka med glada nyheter.

Vi höres i morgon.
Nu en god natt!

/Y

Skrivet den: 2011-04-07 Klockan: 12:57:16

Ett tecken från ovan?

Vi satt på flygplatsen HELA dagen igår. Vi är fortfarande kvar i Las Palmas...

En nära vän råkade ut för något hemskt här-om-dagen och min första reaktion var att packa väskan, ta barnen under armen och kasta mig på första bästa plan hem för att stötta och vara nära.
Precis som i filmerna.
Men det var inte så lätt.Vi satt på flygplatsen hela dagen igår, STAND BY som det så fint heter. 4 flyg fanns det och vi kom inte med något av det, alla var fulla.
Så fick vi veta att ett plan hade platser kvar, men det skulle inte avgå förrens sent på kvällen, så vi åkte hem för att äta och vila lite.

Då ringde min vän och sa att vi behövde absolut inte komma. Det var för mycket nu och hon orkade inte med något besök.
Det var precis som om hela dagen varit ett tecken från ovan om att vi INTE skulle åka.
Eller jag vet inte vad jag ska tro.

Snopen sitter jag nu här med väskorna i hallen och vet inte riktigt vad jag ska tycka.
Det är verkligen inte min stil att göra något sånt här. Jag är en planerings- och organisationsmänniska och här sitter jag nu med baksmällan av vad som skulle blivit ett spantaninitiativ.

Det är svårt sådana här situationer. Man vet inte riktigt vad man ska göra.
Visst det är jobbigt att få besök och det kanske hade blivit jobbigare om vi hade kommit.
Eller
Så vill hon inte vara till besvär och säjer sådär för att vi inte ska behöva vända ut och in på oss för att komma.
Hur som helst: jag kunde inte åka när jag inte var välkommen. Även om jag innerst inne vet att jag borde ha gjort det.

Jag försöker att inte tänka på mig och hur besviken och orolig jag är. Utan tänka på dem som har det RIKTIGT svårt och vara nära och stötta per telefon.

Men det är dubbeltydigt detta när folk säjer: Lyssna på ditt hjärta, gå på magkänslan. Vad är det? Hur vet man vad som är hjärtats röst och vad som är förnuftets?
Eller är det en blandning hela tiden och att det till slut brukar ordna sig till det bästa vad man än väljer...
Fast vad händer om det INTE ordnar sig till det bästa?

Jag känner ÅK!
Men är det hjärtat som vill vara där eller känner jag så för att jag vet att jag borde?
Jag känner VÄNTA!
Men är det för att jag känner mig ovälkommen eller är det magkänslan eller för att det är ett tecken från ovan när jag inte kom med endaste ett av planen igår?
Jag vet inte.
Jag har aldrig haft det klart för mig vad som är vad...

Våra tankar är i alla fall med dem som har det svårt just nu och hoppas få hjälpa när det passar bättre.
Även om jag har svårt att tro att min vän kommer hit för att titta på vad jag har skrivit när hon har det så jobbigt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Skrivet den: 2011-04-05 Klockan: 19:06:50

Rådvill

Det har hänt något tråkigt och jag står i "stand-by-beredskap" för att ta ett beslut.

Kan inte tänka på så mycket annat idag. Återkommer när jag tagit ett beslut eller när jag vet vartåt det barkar...

Tills dess!
/Y

Skrivet den: 2011-04-04 Klockan: 14:37:57

Söndags-semla

Två veckor fick vi vara friska (jag har inte velat skriva något för....ja ni ser ju vad som hände). Ja inte Alexander, han hade ju öroninflammation förra veckan. Så han fick bara vara frisk i en vecka. Men jag hade två härliga veckor som jag kunde motionera på och få ett flyt i viktnedgången.

Förra veckan började Irma vakna på nätterna och gråta. Vi trodde att det var tänderna.
Mitt i nätterna så fick hon feber. Vi trodde att det var tänderna. 
I mitten på veckan började snoret att rinna. Vi trodde att det var tänderna.
Men i slutet på arbetsveckan så började hostan, en riktigt skrällig sådan....tror inte att det är tänderna.

På fredagen när Alexander kom hem från skolan hade han feber...
Så nu under helgen har vi haft två sjuka barn här hemma och idag har det inte blivit nån skola.
I dag känner jag till och med mig täppt i näsan och sväljer med svårighet.
Hoppas hoppas att det inte blir något.
Jag måste ju ut och gå i eftermiddag. Annars så kommer ju nedgången på vågen gå åt skogen denna veckan.

Så förutom de 5-6 gångerna som jag måste amma på nätterna så har det även lagts till vanan att vakna klockan 3 och måste vyscha jätteledsen bebis som inte kan sova, antingen för feber eller hosta.
Men vet ni.
Man vänjer sig.
Idag känns som en riktigt bra dag, förutom då att barnen är sjuka.
Solen skiner och vi festade till med lite semlor igår som jag lyckades få till.

1. Se till att ha alla ingredienser HEMMA!


En kompis tippsade mig om att mandelmassa fanns på burk här på den lokala supermarketen. Och den var kanon. Lite rinnig men då breder man på den istället.


 
2. Vispa grädden.
3. Sällskap i köket är trevligt.
4. Bred på mandelmassa på bröden.
5. Pudra över vaniljsocker.Smaskit men svårt att äta.
Och hembakta bullar hade nog blivit bättre. För dessa var lite torra.
Konstigt nog så smakade de bättre i huvudet när jag inte fick äta dem....
Ni vet, det bästa sättet att övervinna en frestelse är att falla för den. Och det är SÅ sant. Nu vet jag att semlorna inte är SÅ goda som jag tänker att de är när jag INTE får äta dem.
Nu kan jag hålla mig ett tag till.

Nästa frestelse att övervinna är våfflorna som ni skrivit om här så jag blivit alldeles jättesugen. Men det får bli nästa helg. För nu är det vanlig vecka och dags att ta tag i kalorierna.

/Y

Skrivet den: 2011-04-03 Klockan: 23:51:51

Söndagskväll

Denna helgen har vi haft två sjukisar här hemma (IGEN). Feber och hosta denna gång.
Men vi vägde upp med semlor här idag. Men det blir ingen skola imorgon.

Återkommer under morgondagen med utförligare berättelse.

Nu sängen inför en orolig natt. Irma har hittills vaknat var 5e minut av sina hostatacker så O får sova på soffan. Alexander hostar också så det skräller inne ifrån hans rum men är bra på att somna om på direkten.

God natt!
/Y

Skrivet den: 2011-04-03 Klockan: 00:55:16

Våran lördag

Så var det lördag igen, underbara lördag. 
Natten säjer jag inget om bara att vi hade i alla fall ingen gråt. Det är bra!

Jag tog brödturen idag och gick ut för att få mig en nypa luft.
Men när jag kom till brödbutiken så hade killen bara hunnit att sätta på ugnen och bröden skulle ta i alla fall en 15 minuter.
Så jag tog ett par vändor runt kvarteret med min stegräknare. Bäst att passa på. I dag kommer att bli en väldans onyttig dag och alla +steg är bra att ha till godo.

Solen sken och jag prommenerade. Så härligt att gå själv. Och så LÄTT det går att gå utan barnvagn eller bärsele. Nästan samma frihetskänsla som efter förlossningen, att bli av med magen....härligt.
Jag måste försöka att få komma ut och gå själv lite oftare. Och med stora hörlurarna på.

Jag gick förbi ett par föräldrar från skolan som också var ute och morgonluftade sig. Skönt, då är det inte bara jag som är uppe tidigt pga barnen.
Jag gick förbi tre fyllon utanför den lokala pubben. Kunde dock inte avgöra om det var en tidig fylla de hade eller en sen från gårdagen. Lika trist att se i alla fall. Men de hade det skôj.
Och jag gick och handlade färskt bröd och gick hem och frukosterade med mina kära.
Men först en dos morgonbus...


Irma kontrollerar och undrar när det blir hennes tur.

Så fick vi besök av Arico och hans föräldrar. De skulle egentligen ha tagit med sig Alexander och shoppat. Men A hade feber igår och en tendens idag. Så jag ville ha honom hemma och kontrollera lite. Så Arico stannade hos oss istället och underhöll A. Dock har de inte kommit upp i den åldern att de kan leka själva. Det blir många konflikter som måste redas ut.På eftermiddagen, efter att jag bjudit på lunch och fått mig en dos skvaller och skratt av Aricos föräldrar så målade vi balkongen och blev färdigt med det. Det blev gôrsnyggt och i morgon är det dags för gardinuppsättning.
Spännande.

Kvällen avslutades med bubbelbad i badkaret. Någonting var vi tvugna att hitta på för att avleda Guldklimpen från Nintendo-begäret han fått. Han har varit klistrad vid spelet ända sedan sin födelsedag och tjatar inte om annat. Till och med ville han spela när Arico var här och blev så f-bannad när jag tog det att jag kan svära på att det kom rök ur öronen.

Till slut var han så desperat att han skickade hem Arico och föräldrar för att få spela. Då fick vi ta time-out och lägga spelet på hyllan ett tag.
Vet ej hur jag ska hantera detta. Har själv aldrig varit så förtjust i spel men jag märker ju att även jag blir beroende av att spela detta spel (som är för 4-åringar ha ha).
Farligt.
Men ett gäng såpbubblor i badkaret fick humöret att vända så kvällen kunde avslutas på gott humör. Den hederliga gamla avledningsmanövern fungerar för det mesta. Dock grumsades glädjen av en stigande feber på Alexander så vi får se vad som väntar i natt.
Nu sitter jag och klipper med ögonen så jag önskar en:

GOD NATT och på återseénde.

/Y

Skrivet den: 2011-04-02 Klockan: 23:43:19

Vattenfärger

Alexander & Yohanna fixar födelsedagskort till morfar som fyllde år häromdagen >>>
Alstrena kommer på posten morfar ♥♥♥


Skrivet den: 2011-04-01 Klockan: 11:30:26

Ny fredagsrutin

Idag är en BRA dag!
Idag är det fredag, solen skiner och vågen har visat på 0,5 kg denna morgon.
Jag är vid gott mod.

Nu ska jag inte sitta här och svammla utan jag ska pang på rödbetan och introducera min nya fredagsrutin: storstädning.
Som jag skrev tidigare så äter vi ju lunch med svärisarna på fredagar, något som gör att jag inte behöver förbereda lunchen och därmed borde få en massa tid över. Över till att tex göra hemmet fint inför helgen...

Fast jag har aldrig sett till den däringa tiden...
Försvinner väl kanske här på bloggen eller på fejjan?!?

Har i alla fall tagit mig i kragen och satt igång här. Har damsugit hela lägenheten nu på morgonen så att det är gjort när Irma ska sova. DÅ kan man inte fara fram med damsugare (info. till alla icke-barn-havare). Nu är det fritt fram för damtrasa och toaborste när Lillskatten behagar somna.

Har tänkt som så att om jag bara sover varannan förmiddag så kanske jag håller humöret i schack men hinner ändå lite saker här hemma.
Man kräver inte mycket nu som småbarnsförälder.

Real-life-utmaningen, som denna veckan ska bli TV-situationen i hemmet, får således skjutas på måndagen. Alla är ändå så upptagna med att förbereda tacos och fredagsmys på fredagarna så det blir nog bättre så.

Ha en bra fredag så länge och ta kort på er TV under helgen så kör vi på måndag: REAL LIFE TV.

/Y

PS Detta är INGET april-skämt men JAG har redan gått på ett. Hur många har ni råkat ut för idag? DSRSS 2.0