Skrivet den: 2010-02-23 Klockan: 15:44:05

13 Februari Karneval 2010

Så var det då äntligen dags för årets karneval, som hade temat: televisionen.Eftersom jag varit så dålig och inte haft lust med någonting så hade vi inte gått ut så mycket. Men idag var det det stora karnevalståget, och det fick vi ju inte missa. I alla fall så för Alexanders skull, han som älskar sång, dans och musik.

Jag tror att vi stog ca 45 minuter och väntade på att bussen skulle komma. Sedan fick vi ta en taxi och gå sista biten, för gatorna var avstängda. Karnevalståget går genom hela Las Palmas och därför stänger man av gatorna allt eftersom tåget avancerar fram genom staden.Vi var ju sena, det kan ni ju förstå. Men det var tåget också som tur var. När vi kom fram till stället där vi stämt möte med ett par kompisar så hade precis första karossen kommit.
När det var dags att gå hem, för att klockan var mycket och för att alla "fullisar" började komma ut på gatorna för att partajja (inget bra ställe för barn eller för gravida med känsliga magar) så hade vi varit där i ca 3 timmar. Då hade vi sett ca 20 av 90 karosser!!!!
När slutade detta?

Fler bilder finns på hemsidan www.yohanna.se under news eller i albumet.

/Y
PS Nu är karnevalen slut för denna gången DS

Skrivet den: 2010-02-10 Klockan: 11:26:10

6 februari 2010 Första dagen på standen

Förra året så började vi med en ny tradition, ja det är väl ingen tradition innan man har följt den i ett par år.
Hur länge måste man egentligen ha upprepat en sak varje år för att det ska vara en tradition???
Men vi tänkte att vi skulle göra det i år igen.
Det är att åka till standen på vintern.

När det har varit en regnig och kall tid i Las Palmas så är det skönt att komma ner till solen och få skina sig lite i den. Ja, jag har väl berättat att vädret i Las Palmas är som en svensk sommar mest hela tiden. Soligt ibland och regnigt i bland men för det mesta molnigt. På vintern lite mer regn och kyligare och på sommaren lite varmare och soligare. Men egentligen inte så stor skillnad. Däremot om man åker 40 minuter söder ut så blir vädret helt annorlunda. Det blir ca 4 grader varmare, nästan alltid sol och stränderna ständigt fulla av solbadande turister.

Därför är det nästan som att åka på charter resa när man åker dit. Förutom att man slipper ta planet och att man är där på en timme.
Lyx, jag vet :)
Ändå så åker man som kanarier inte söderut varje helg. Man har ett liv att sköta, precis som vi hemma när vi inte är på semester. I veckorna jobbar man och på helgerna ska allt hinnas med som man inte hinner i veckorna.

På sommrarna har ju vi lyxen att få åka ner till svärföräldrarnas bungalow varje helg och sola och bada och vara på semester så mycket vi vill. Men man måste också förstå då att själva livet hemma blir lidande. Man träffar inte sina kompisar, lägenheten blir inte ompysslad eller lagad och tvättning och städning måste hinnas med under veckorna.

Därför under vintern är en tid att ta igen allt det som försakas under vintern. Men om det har varit en tid av mycket regn och moln så kan det vara skönt att packa strandväskan och ge sig av för en dag på stranden. Det gjorde vi i lördags och det var så skönt.

Visserligen är inte solen så varm som på sommaren, visserligen är havet väldigt kallt och visserligen är stranden väldigt stenig när vinterstormarna drar upp skräp på stranden. Men turisterna är där och de badar och är bruna och får en att känna sig precis som på semester.

Jag tog inga kort så ni får annvända fantasin åt att tänka er mig, för första gången på strande i år, blek och småfet. Jag vet att det är första gången för alla att börja med årets solbränna och att alla måste komma bleka till stranden någon gång. Men det är hemskt. Octavio är alltid pepparkaksbrun och Alexander har inte ärvt min gröna blekhet och inte heller pepparkasfärgen utan något mitt emellan. Bredvid dem ser jag ut som en.....ja jag vet inte...trist figur.

Men vi hade det skönt i alla fall och nu är det inte långt kvar innan sommar- och sol-säsongen börjar, till påsk.

/Y (blekast på stranden)

Skrivet den: 2010-02-10 Klockan: 11:09:23

30 januari 2010 Babyshower för Uli i Telde

Ända sedan vår gemensamma vän Mary från England införde traditionen att anordna babyshowrar (svensk pluralform av det engelska ordet :)) i vår bekantskapskrets så har showrarna duggat tätt i samma hastighet som babysarna har kommit.
Det var 4 år sedan.
Ni vet vad en babyshower är för något?
Det är en fest där man träffas alla tjejkompisar och snackar baby och ger presenter till den blivande mamman. Tar vara på det sista tillfället att partajja lite ihop innan hon ska bli mamma.
Så gick det i alla fall till i det avsnittet av sex and the city som jag såg.
Verkligheten hos oss ser lite annorlunda ut.

Nästan alla har barn så det blir att mammorna träffas och låter barnen leka ihop så att mammorna kan snacka lite skit. Man har nu för tiden med sig en picnickorg och själva överraskningsmomentet har försvinnit (det att man ska överaska den blivande mamman med ett party). Nu ordar mamman sitt party själv.Eller så var det i alla fall på det senaste partyt som jag var på. Det var för Uli som väntar sin andre efter att ha väntat och försökt i många år. Vi var ca 8 väninnor, en del med två barn, en del med 1 och en på väg, 4 med ett och en i "ugnen" och andra med ett och i försökandets tider. Alla i olika stadium av stress och utmattning. Men alla glada över att träffas och få låta ungarna springa fritt.

Vi träffades i en park i Telde som ligger lite utanför Las Palmas och där jag aldrig hade varit. Det var fint och bra där och vi hade alla med oss picnickorgar med fika och stannade ända tills kvällen kommit och man knappt såg någonting i mörkret.

KUL!!!

Fler bilder finns på hemsidan www.yohanna.se under album eller nyheter.RSS 2.0