Skrivet den: 2012-08-31 Klockan: 15:37:16

Fredagsvägning efter magsjuka

Här är jag och min nya frisyr!
Det gick ju bra det här. Frisören hängde med bra på vad jag förklarade ;)
Nu klarar jag mig en stund på detta.
Har även köpt mig ett paket blekning så får vi se om jag kan göra något latjo med den.
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
-0,8 kg!
Tjänare, det lönar sig att ha magsjuka ;)
Nej men skämt åt sido så är det ju inte så här det SKA gå till. Ändå är det ju så här det funkar. Har man efterdyningar av magsjuka med tappad aptit och inte småäter mellan målen, ja då går man ju ner i vikt.
 
Men det är ju inte kul att gå omkring och känna sig som i det där förstadiet när man är gravid när man INTE är det. Ständigt illamående och inget smakar. SKA man få i sig något så får det vara något alldeles extra som en överaskningssockerkaka som svärmor kom förbi med.
Undrar om det är någon som INTE vill att vi ska gå ner mer i detta hus ;)
 
UTVÄRDERING
Jo sviterna efter helgens magsjuka sitter fortfarande i och jag har alldeles mist aptiten. Dock när jag väl sätter mig ner och äter så äter jag ju.
Så svultigt mig har jag ju inte gjort.
 
Men detta borde ju gå över snart och lite ångest har jag för det. För det är kanske så här som man ska känna sig i normalt fall om man är en normal människa. Att man inte går och tänker på mat hela tiden och inte känner sig småsugen på allt hela tiden.
Det FINNS faktiskt människor som inte har äta som sitt huvudintresse ;), som jag har.
 
Men jag har ätit mina måltider och jag har gjort mina rundor NÄSTAN alla dagar. Söndagen låg jag ju däckad, igår var det fullspäckat schema med veckohandling och frisörbesök och idag väntar åkning till sommarstugan och då brukar det inte bli något.
 
Men vet ni vad?
Jag har gjort plankan.
Ett under har skett.
Kanske, och har jag tur så har inspirationen och kom-i-håget för denna övning kommit tillbaka. För den är ju så effektiv. Det har jag märkt på en gång. Det kom en putmage på semestern och det var inte fett. Det var slappa magmuskler ;)
 
 
Hur är det?
Börjar ni att tröttna på detta?
För det börjar jag. Börjar det inte bli lite väl tjatigt med kilon hit och dit.
Kan hon inte ta och komma till skott snart med de där kilona som är kvar så vi kan få ett slut på detta tjat om morgonrundor och plankor vareviga fredag ;)
 
Jo, planen är väl att ta det LITE semestrigt denna sista sommarlovsvecka i sommarstugan. Inte frossa och slöa, bara njuta lite extra.
Och sedan när skolan startar och rutinerna kör igång igen så ska det göras en kraftanstängning.....hoppas jag ;)
 
Målsnöret är riktigt nära nu...
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Nästan alla dar.
Mat - Japp!
Plankan - Helt otroligt ja.
Och 2,2 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-08-31 Klockan: 00:34:00

Sammanställning av Real Life - Grilla

Veckans Real Life >>> om grillning var otroligt rolig att läsa tycker jag. Jag satt och småfnissade och log för mig själv mest hela tiden. Dels för att jag kände igen mig i allas berättelser, det är ju sant som ni skriver. Och dels för att jag fick en sån "vara-på-plats-och-se-allt-med-egna-ögon"-upplevelse.
Det är ju så här det är.
Från myggor och köldskador till smältande mumsbitar i munnen och sommarfeeling.
Grilla - det är......en upplevelse ;)
 
 
 
Men först så måste jag tipsa om en grej till alla som kör med tändvätska och annat som man får ont i huvet av. För många år sedan så kom min far hit med en sorts stor gaffel med sladd. Den lägger man under kolen i grillen och sätter i el-uttaget. Efter en stund så brinner det.
Smart va?
OM man har tillgång till el vill säja. Annars så är det en ganska så dum grej ;)
 
I alla fall, det blev ett ramaskri efter dessa gafflar i den här familjen som jag har nu och min far fick smuggla hit ett gäng till som delades ut bland entisiastiska grillare i släkten.
Funderingar fanns om jag inte skulle ta och börja en direktimport av dessa hit och börja sälja här där man är så glad i att grilla.
 
Men nu är ju jag, jag. Många bra ideér och ingen djävlaranamma. Nån som kan sälja lite till en behövande? ;)
 
 
Men raskt över till veckans grillare och antigrillare som denna veckan blev ett rejält antal:
 
- Gardenhouse och hennes gubbe gillar grillning skarpt. De grillar året runt och har en bra regel: när de är borta grillar gubben och när de är hemma grillar gumman.
Rätt ska vara rätt.
 
- Ann-Mari låter gubben grilla för, som hon förklarar, tiden mellan att peta på köttet och peta på en kolbit (något helt onödigt eftersom köttet grillar sig ändå) är hon för rastlös för att stå still och inte göra någonting. Den tiden kan utnyttjas till annat.
 
- Anneli - även här är det gubben som grillar för han lagar ju ALL mat, inte bara grillning, så mycket bättre. MEN nästa generation som kommer, kommer att innehålla en kvinnlig grillare, nämligen grillmästarens dotter. Det är Anneli säker på.
 
- Dagliga ljusglimtar och hennes familj grillar också mycket, men bara på sommaren. Nu när det är regnigt och ruskigt har hon ingen lust för grillmat. Gubben grillar förstås men det är bara bra. Då får hon en lugn stund för sig själv innomhus med ett glas vin.
För SÅ glassigt är det ju inte att grilla ;)
 
- Viveka älskar grillning så de kör igång tidigt och premiärgrillar redan i slutet av aprill. Och här kommer inläggets första kvinliga grillare. Grillen sköter Viveka med ett glas rött i handen. Om de inte grillar på vintern, då sköter hon gärna innesysslorna ;)
 
- Tjejmorsan tycker om att grilla också. Fast i sommar har det inte blivit mycket på grund av vädret. För att stå under ett paraply och grilla och låtsas som att det är sol, nä det är inget för dem.
Hemma hos dem grillar den som känner för det, men att det finns folk som tar illa vid sig av en kvinnlig grillare, det berättar hon om.
 
- Freja kommer med veckans svarta får OCH en massa sanningar. Hon HATAR att grilla och de gör det aldrig.
Varför?
Jo men är det inte så att kött är förfärligt segt och man får ont i huvudet av tändvätskelukten och solen gassar en i ögonen och myggen biter en på benen och allt på bordet blåser i väg och det blir ingen matro?
Jo det är ju faktiskt väldigt sant ;)
Ändå grillar man...
 
Ha ha ha ha, tack så jättemycket för alla dessa skratt jag fick. Hoppas ni har haft det lika trevligt som jag har haft det.
 
Nu är det fredag hörrni ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-30 Klockan: 16:28:03

Här kör vi lite uppdatering

Phu!
Det verkar vara värmebölja på gång igen.
För vilket nummer i ordningen vet jag inte men termometern visar på TRETTIO grader här, både inom- och utomhus. Vi var ute en sväng förut och köpte bananer och bröd. Men så gick vi hem igen. Det går liksom inte att göra något annat när det är SÅ varm och soligt.
Att vara innomhus.
Eller ett ligga på stranden, I vattnet om man nu kan det.
 
Jag kunde ha åkt till stranden idag med ungarna >>>. Det är ju torsdag och Älsklingen jobbar sent. Men ärligt talat så föll inte ens tanken mig in.
 
ETT:
Det är kaos hemma och saker högt och lågt som måste börjas att fås någon ordning på.
Målarkillen var här i måndags och tittade på förödelsen efter renoveringen >>> och sa att han visste faktiskt inte mer saker som han skulle kunna göra nu.
Det är bara att vänta och se sa han.
Och göra om arbetet om ett par månader igen. Och FÖRHOPPNINGSVIST så har taket torkat lite mer då och resultatet blir FÖRHOPPNINGSVIST bättre då.
Men han kunde ju inte garantera något.
 
Så vi har saker överallt undanstoppar sedan byggarbetet och halva lägenheten städad ifall de skulle komma och jobba igen. Men nu verkar det som att vi måste ta saken till en högre nivå. Klaga hos försäkringsbolaget som MÅSTE komma med en lösning eller plan.
Så här kan vi ju inte bo.
 
Och Irma som skulle få ett nytt rum som skulle bli så fint. Och alla grejjor som skulle in där för att avlasta de andra ställena i huset. Och mamma och pappa som skulle få sitt sovrum för sig själva och kanske kunna återuppta några av de tidigare aktiviteterna därinne ;)
Typ läsa en bok innan släckning...
 
Entusiasmen dalade ett par våningar där kan man säja.
 
TVÅ:
Vi ska förhoppningsvis åka till sommarstugan i morgon och stanna där hela sista sommarlovsveckan innan det är dags att börja skolan igen den 10:e. Så då måste det förberedas saker inför det.
Bland annat så måste jag avsluta lackningen av mögelbyråerna >>> och dess lådor så att det kan stå och torka och lufta/lukta av sig medans vi är borta.
 
Jag var engagerad igår och satte ivrigt igång med att måla en av dem, med tanken att: bättre göra lite varje dag och komma till skott, än att vänta tills jag får det där STORA tidshålet och kan slutföra detta projekt.
Förhastandes missade jag den effekten att lacken luktar VÄLDIGT mycket, ÄVEN efter en hel dag med fönstrena öppna på vid gavel. Så vi fick sova i ångor som nog inte var SÅ hälsosamma i natt och jag var förfärligt orolig över det.
 
Så nu på morgonen har jag flyttat över alla lackningsprojekt till Irmas rum som "snöar" av all färg som rasar ner från det NYmålade taket :/. Och SNART eller kanske i morgon så MÅSTE jag slutföra målandet av dess så att de kan stå där och lufta sig medans vi är borta.
 
För de är ju delvis skälen till att det är sån kaos här. Alla kläderna som var däri håller ju på att tvättas och ligger spridda runt i lägenheten tills byråerna har fått sitt mögelskydd.
 
TRE:
Irma har en fruktansvärd diarre sedan magsjukan förra veckan. Och det är ingen höjdar idé att vara på stranden när det med jämna mellanrum bara rinner ur henne, stackaren.
Jag har kört med ris och morot och äpple och vitt bröd och kokt skinka. I går så var jag till och med och köpte ris- och majsvälling samt soja-mjölk till henne. Så nu får vi se om vi inte kan få bukt med detta.
 
Det gick ganska bra i början. Men så läste jag på vårdguiden att man skulle ge dem vanlig mat i den utsträckningen som de ville ha. Så jag skickade på lite vanlig mat samt JUICE och det kanske var mitt stora misstag. De små framsteg vi gjort gick åt fanders så nu kör jag strikt här: ris, morot, äpple, vitt bröd, soja-mjölk och ris-majs-välling.
 
 
Det var det.
Ett mastodontinlägg men nu är det på pränt, så här ligger banan till för tillfället.
Och i eftermiddag har jag klippning för reklam-pengarna >>>. Det kan gå hur som helst för "min" frisör är på semester så det blir en ny. Bäst att ta med sig ett foto som förklarar ;)
Fast "min" frisör" är ju inte så himla känd för att göra mig nöjd heller >>> så detta kanske blir jättebra.
Håll en tumme tack!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-29 Klockan: 23:44:20

Här har det köpts uniformer

I går så åkte vi ner till Triana, gamla stan, för att inhandla nya skoluniformer tilll skolstarten om drygt en vecka. Förr-förra årets misstag ville vi INTE upprepa då den allra första uniformen skulle provas ut och vi åkte till affären veckan innan skolstart.
Precis som ALLA andra!
 
Det var FLERA timmars väntetid i den lilla butiken som säljer hela Las Palmas skoluniformer och allmän kallabalik i den, ja inte stora men heller inte pyttelilla affären.
Det var hemskt, men vi var tvugna att köpa dem då.
Ute i sista minuten som vanligt.
 
 
Men i år skulle vi inte göra om samma misstag så nu åkte vi veckan innan, veckan innan skolstart.
Jag vet!
Heller inte ute i god tid men de har ju inte öppet jämt heller ;)
 
Men det var lugnare i år, om än inte lugnt. Men på en halvtimme var vi provade och klara.
Visst är de söta?
 
 
 
 
 
Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om detta med uniformer i skolan.
 
Å ena sidan så är det himla praktiskt att alltid veta vad de ska ha på sig när de ska göras i ordning på morgonen. Och aldrig blir det något tjaffs om det.
Hittills.
Peppar peppar...
Man har speciella kläder och de är man inte så rädd om. De blir förstörda, söndertvättade och lagade om vartannat.
Det gör inget.
 
Men å andra sidan är det ju fruktansvärt tråkigt att inte få använda sina kläder som bara hänger här hemma och har det tråkigt ;)
Och det är fruktansvärt enerverande att man bara kan köpa dessa uniformer i en speciell butik och ofta till överpriser bara för att det är tryckt ett emblem på dem.
 
Och nu har denna skolan bara en joggingdräkt och t-shirts. Andra har joggingdräkten PLUS finkläder som kan vara kjol med skjorta, strumpor, lackskor och slips för pojkarna.
DÅ blir det jobbigt för plånboken ;)
 
Nja jag är klyven, fast mest nöjd med som det är.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-29 Klockan: 15:29:00

Här vare tävling

Förr-i-tiden ;) ja för si-så-där nåt halvår sedan, då var det tävlingar på bloggen som gällde. "Alla" hade tävlingar hit och dit, även jag >>> & >>>. Och man skulle ha så högt antal som möjligt på bloglovingen >>>.
Det är kul med tävlingar.
Speciellt om man vinner ;) >>> (vilket jag NORMALT SETT inte gör, men denna gången berodde det INTE på tur utan min egna ihärdighet med stegräknaren).
 
Men nu-för-tiden så är det tävlingarpå Facebook som gäller och det är väl kul det med, OM man som sagt vinner ;)
Men börjar det inte gå lite till överdrift nu?
Nu gäller det att ha så många följare som möjligt på Facebook-sidan >>>.
 
Här-om-dagen så såg jag en tävling där ett företag skulle lotta ut någonting helt fånigt när de fått typ 100 GÅNGER fler följare än vad de hade i dagsläget.
Är det inte viktigare att man har folk som verkligen VILL läsa det man skriver än att ha en massa gillare som bara hoppar över ens inlägg eller helt sonika o-gillar när tävlingen väl är över?
 
På tal om detta.
Ni har väl inte missat MIN skitbraiga tävling på fejjan >>>?
Det är bara att gå in och tävla och dela vettja ;)
 
 
Hur man tävlar:
 
1. Gå in och gilla Yohanna i Las Palmas på Facebook , dela detta fotot på din mur och skriv att du är med och svaren på frågorna i en kommentar till denna post.
2. Gå in på http://www.yohanna.se och hitta de 20 hemliga och gömda frågorna där.
3. Gå in på bloggen och memorisera första inlägget från 2006 där.

När Yohanna i Las Palmas-facebooksida har fått 2000 gillare så lottar jag ut denna otroligt exotiska påse med sand från Puerto Rico-stranden här på Gran Canaria.

Lätt som en plätt!
Nu kör vi.
;)
 
 
* * * * * * * * * * *
 
Och medans ni ändå är igång och skriver så kan ni ju skriva en kommentar här nere om vad ni skulle göra med sanden om ni nu vann.
 
Lycka till!
 
/Y
 
PS Kom ihåg att veckans REAL LIFE håller på ända tills i morgon kväll om ni inte har hunnit än ;) DS

Skrivet den: 2012-08-29 Klockan: 00:30:00

Här kör vi lite reklam

För ett par dagar sedan så fick jag ett mail från ett företag där de skrev att de tyckte så mycket om min blogg att de ville att jag skulle skriva om dem där.
För det skulle jag få en summa pengar.
 

 
 
För det FÖRSTA så blev jag ju otroligt smickrad. Kanske inte över berömmet för det vet man ju att folk skriver till varandra hit och dit utan att mena ett skvatt av det.
Och speciellt företag som vill locka en.
Men för att någon tagit sig tid med att leta upp min mailadress och skriva ett mail till mig om just detta erbjudandet som säker massvis får av dem.
Lilla jag ;)
 
För det ANDRA så vet jag att många har skrivit om detta på sina bloggar och tycker att det är att sälja sig själv till djävulen när man börjar göra reklam på sin personliga blogg och länkar hit och dit till företag, speciellt då till företag som inte har nån som helst anknytning till bloggens "normala" liv.
 
Men som jag förklarade tidigare >>>, så är inte mitt liv kantat av sedlar som prasslar och min högsta dröm är att jag en dag ska kunna leva på det jag skriver.
Något som inte verkar så troligt i dagsläget.
Så när jag får ett erbjudande som prasslar, ja då kan jag inte vara så stolt att jag tackar nej till det av principskäl. Då får man inse att man har en familj att försörja ;)
 
Så jag skrev ett inlägg och länkade till företaget och vet ni, en vecka senare så damp det ner en summa pengar på kontot.
Så nu tycker jag faktiskt att jag kan unna mig att gå och klippa mig.
Har jag sålt mig till djävulen nu?
Tycker ni illa om mig nu?
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-27 Klockan: 22:42:00

Real Life - Grilla

Nu när sommaren är på övergående - säjer de, här har vi många härliga sammarmånader kvar ;) - så tänker jag på vad det är som jag förknippar sommaren ( i Sverige då) mest med. Och grilla måste vara en av de saker som självklart hänger i hop mest med sommaren för mig.
 
När våren närmar sig så börjas det vattnas i munnen på folk och tankarna går till färsk potatis och nygrillade bitar som avnjuts i trädgården medans ljumma vindar smeker ens bara ben. Och det finns INGA mygg i denna dröm ;)
Grillen som står i garaget dammas av och det planeras många och långa kvällar med vännerna. Grillrecepten haglar i butikerna och folk spar recept på marinader som aldrig förr.
Grilla - det är sommar det.
 
 
 
Det är dags för veckans Real Life med temat "Grilla" denna gång. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Här (på Kanarieöarna eller i den familj som är min nu) gillar man att grilla också och tur var väl det för mig. Man grillar ofta, mycket och väldigt intensivt. Och det går inte alls till på det sätt som jag är van vid.
 
Stora köttstycken slängs på grillen, ofta redan på eld-stadied och utan förgående behandling, salt och peppar strös på under grillningen.
De grillade bitarna skärs upp i mums-bitar och serveras på stora fat. Tillbehören är alltid de samma, skrynklig salt potatis och den röda mojosåsen. Inget annat.
Och så går man och småäter från alla fat medans man umgås och grillen går varm.
OCH det är ALLTID karln som gillar ;)
 
Jag tycker om kött som legat i olika marinader lääääänge, med olika tillbehör, sallader, kryddsmörer, bröd och annat gott.
Sittandes vid ett fint dukat bord, alla tillsammans, lugnt samtalade.
Precis som man ser på bloggarna ;)
Och som det sällan är i verkligheten.
 
Man får ta seden dit man kommer. Men numera så skickas det hit marinader från Sverige och JAG står ALLTID vid grillen för att undvika kolbitarna.
 
 
Hur går det till hos er?
- Vad tycker du om grillning?
- Hur grillar du?
- Vem grillar hos er?
- Finns det något annat som mer hör till sommaren än grillning ;) ?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
Vi kör tills på torsdag kväll denna veckan eftersom magsjukan lade sig i planeringen.
På torsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

Skrivet den: 2012-08-27 Klockan: 13:16:15

Magsjukemåndagslista

Jag är tillbaka till livet nu.
Tjoho!
Men vilken jäkla kass helg det har varit.
Får man säja så rent ut?
Inget blev som planerat, inget blev gjort som det skulle, bara en massa slöseri-tid på att mysa, ligga i soffan och tänka på livet ;)
 
 
 
Vilken helg det blev, inte alls som den skulle.
Denna helgen skulle ju vara stora fixar-helgen inför sommalovets slutspurt i sommarstugan. Planerna var att hinna både städa hela lägenheten och fixa lite innan vi skulle åka till sommartugan den sista veckan innan skolan startar här om två veckor.
 
Det blev lite hackat men inget malet ;)
Vi hann med att städa bägge toaletterna, som väll var det viktigaste, och att skura halva köket. Det hanns också med att köpa lack till dörrposterna och mögelbyrån, samt att lacka posterna.
Sen blev det tvärstopp.
 
Jag låg hela dagen i går i sängen och sov och stirrade upp i taket om vart annat. Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte att det var hemskt att ligga där när jag hade så mycket som jag ville hinna med och ett fruktansvärt slöseri med tid.
Eller om det faktiskt kändes riktigt skönt att bara ligga där och vara halvdöd och stirra ut genom fönstret utan att faktiskt kunna göra någonting annat.
Dr Jekyl och Mr Hyde ;)
 
Men det är måndag och jag har mycket att vara tacksam för idag:
 
- att ungarnas kräksjuka bara varade i 12 timmar och jag klarade av TVÅ kräkande ungar i soffan en hel dag utan att få panik.
 
- att deras kräksjuka INTE sammanföll med min utan att jag kunde få ha min i fred och ligga lugnt i min säng.
 
- att MIN kräksjuka inte höll i sig i mer än 12 timmar och att jag idag är tillbaka på banan om är lite vinglig i skorna.
 
- att jag faktiskt hann ut på EN morgonrunda denna helgen innan det slog till, på lördagsmorgonen och jag kände mig SÅ duktig.
 
- och att vi FAKTISKT gjorde det vi gjorde, för vi gjorde ju trots allt lite av det som vi skulle göra ;)
 
Japp det är måndag och veckan väntar.
Real Lifen är på G, var så säkra. Blev lite försenad i kreativiteten bara ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-26 Klockan: 14:32:48

Här blev det min tur

Ja idag blev det MIN tur att ligga i sängen och krama spy-bunken ;)
 
 
 
Vi låter det väl stanna vid den beskrivningen för detta ska ju inte vara nån äckel-blogg. I alla fall så försöker jag så gott det går att INTE äckla er allt för mycket.
 
Men vi kan väl säja så här att det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg, eller som att jag var på ett kalas-partaj igår och drack ALLDELES för mycket.
Och det var jag ju inte.
Jag var ju bara hemma och åt varmkorv med vännerna och tittade på TV.
 
Vilken himla tur och det KOMMER jag att skriva i måndagslistan ;), för det är jag himla tacksam över, att detta kommer i omgångar så att inte hela familjen däckade på en gång.
Lite pö om pö så att säja.
För detta med att känna sig som om man har blivit överkörd av ett tåg, det är inget som man ror ihamn tillsammans med att försöka rodda en familj.
 
Så här hemma blir det INGET gjort idag.
Ligga på soffan eller i sängen får bli huvuduppgiften.
Och det kanske är nån mening med det också. Det kanske är ett tecken på att vi INTE ska städa för mycket innan de avslutat renoveringen helt.
 
Jag tar det så.
Och nu gott folk ska jag ta och gå och titta närmare på min nyskurade toalett :(
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-26 Klockan: 00:56:10

Här har vi ätit korv

Efter en "härlig" städardag, där vi inte hann ens hälften (vilken överaskning), fick vi fint besök på aftonen för att leka, se på film och äta varmkorv med bröd.
 
 
 
Och efter ett glas rött, man är billig i drift nu-för-tiden, så är jag nu färdig för sängen. I morgon väntar ett tufft pass - fortsättningen. För att målarkillarna ska komma på måndag och smutsa ner allt igen.
Varför gör jag detta?
 
Ja det blev så att vi fick ringa försäkringsbolaget och säja till dem att komma tillbaka och fixa igen. Det blev inte bra när färgen hade torkat.
Bakläxa på det.
 
Men vem vet NÄR de kommer, och OM de ringer.
Så här kan vi inte leva.
Så därför städar vi.
 
Men nu sängen alltså.
Ett glas rödvin är sängen, en flarra är partaj ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-25 Klockan: 14:33:39

Här har vi stora stärdarlördagen

Lördagen har kört igång här och jag är OERHÖRT tacksam över att INGEN spydde inatt :D
Ingen har (peppar peppar), över-huvud-taget, spytt här sedan sent i går eftermiddag. Men doften av kräka ligger fortfarande tät här i hemmet och tvättmaskinen går på högvarv.
 
Nu ska här städas.
 
(Tycker ni inte att jag borde ha en sån däringa instagram. Mina bilder skulle platsa perfekt. OM jag hade en iPhone naturligtvis. Annars så går det inte...)
 
 
Ungarna vaknade, lördagen till ära före åtta idag. De som sovit till minst halv nio-nio hela veckan. Föräldrarna var överförtjusta. Men jag blev i alla fall utsparkad på min morgonrunda utan svepsjäl att stanna inne ;)
 
Så har jag fixat en skitkul tävling på Facebook >>>.
 
Och så har vi varit ute och köpt lack till dörrposterna och mögelbyrån. Nu ska här sättas igång och städas byggdamm och allmän familjeröra. För i kväll vankas det besök och vi ska äta varm korv med bröd och pommes. Busa och äta godis.
Så då gäller det att vara på hugget.
 
Men mullrar det inte oroväckande i min mage...?
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-25 Klockan: 00:16:26

Fredagsvägning mitt i kräkan

Herre gud vilken dag.
Jag hoppas verkligen att den/det är över nu.
Alexander är kräkfri sedan klockan 5 på eftermiddagen och har ätit potatismos. Och Irma stoppade väl runt 7-tiden och har ätit en flaska mjölkersättning innan sängen.
Hoppas nu att det får stanna kvar i alla magarna och att ingen vaknar spyendes i natt. Tvättmaskinen orkar inte mer ;)
 
Nej det var ingen hitt att få kräksjuka mitt ibland takrenovering och tvättning av mögelkläder. Hemmet är LÄTT kaotiskt nu med alla högar överallt.
Men peppar peppar så har de vuxna inga känningar än.
Men sånt kan ju lätt ändra sig...
 
 
FREDAGSVÄGNING
+, -, 0 kg.
Precis innan det körde ihop sig i morse så hann jag upp på vågen för veckans dom.
Det är bara att ta den och bita ihop.
Den var välförtjänt.
Och det väntas ingen omvälvande föränding å det närmaste ;)
Snarare tvärt-om.
För här ligger semesterstämningen tät fortfarande och det smids planer på att avsluta detta sommarlov med en längre vistelse i sommarstugan. Och DET mina vänner, DET är farligt för moralen ;)
 
UTVÄRDERING
Ja det är som jag sagt 100-tusentals gånger innan. Kommer jag inte ut på min morgonrunda just på morgonen, ja då är det lögn i 17 att komma ut på den senare.
Det är ALLTID något som ska göras.
Som i fredags, då skulle vi ju åka till sommarstugan. Då prioriterar man ju att komma iväg tidigt och vill inte bli försenad av en runda.
Och när vi kommer fram, ja då är det ju dags för läggningsracet.
 
Lördagen, ja då hann jag ut innan kalaset. Och det kändes kanon.
 
Söndagen var vi tröttbakisar.
 
Måndagen ja då var det hemåkning som gällde och samma sak som på fredagen, fast i omvänd riktning.
 
Tisdag kom jag ut fast då köpte vi ju pizza på grund av byggkaoset i köket och onsdagen likaså fast med överbliven pizza.
 
Torsdagen åkte vi ju till stranden och blev hämtade sent. Och så veckohandling ovanpå det. När vi kom hem var det ju SJÄLVKLART att jag inte kom ut, trött, sandig och hungrig som jag var.
 
Och fredag ja. Idag. Ja det har ju varit torka spyor och sätta på tvättmaskin mest hela dagen. Och när Älsklingen kom hem så ville jag inte lämna honom ensam med kräk-kaoset. Även om jag hade BEHÖVT komma ifrån.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Njaaaa
Mat - Byggkaos orsakade köpepizza :(
Plankan - Fortsätter jag fortfarande att lura mig att tro att jag ska göra den?.
Och 3 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-08-24 Klockan: 14:50:07

Här har vi magsjukor

6:30 vaknade jag av konstiga ljud innifrån Alexanders rum och sprang yrvaket dit. Ni vet så där så man nästan springer i sömnen så hastigt har man vaknat och så bråttom har man att komma fram så man inte ger sig tid ens att knappt öppna ögonen. Det är då man brukar få sånna där blodtrycksfall när blodet inte hinner upp i hjärnan och man dunsar i golvet ;)
 
I alla fall, han satt upp i sängen och spydde.
 
Så var det dags för sånt också. Det har vi inte haft på länge, om ens vi HAR haft det. Vi hade en spyperiod runt Alexanders 2-årsdag då antibiotikan förstörde magen för honom.
Men kräksjuka?
 
 
Fast det kunde man KANSKE förvänta sig lite. Jag berättade ju att halva gästskaran på Irmas 2-årskalas >>> blev magsjuka och inte kunde komma. I stället så kom de i onsdags för att lämna hennes present och gratta lite.
Vi trodde ju alla att de var friska.
Det var de uppenbarligen INTE.
 
Envist magvirus att hålla i sig :(
 
Så idag har jag spritat händer så mycket att jag undrar om jag skulle kunna köra bil OM jag skulle behöva ;) Kan alkoholen tas in i kroppen via händerna ;)
Nej, skojja bara....
 
Men det började lite lugnt. Alexander spydde lite si så där var 20 minut och nu var det ju bara galla som kom. Och det var ju lugnt för han kunde ju hålla i en bunke och så var skadan något så när under kontroll.
Sjuk verkar han inte heller.
Ville äta och fortsätter att äta och dricka, fast det kommer upp igen.
 
Men så började Irma.
Och då blev det med ens lite jobbigare. Hon är ju ingen bunkhållare precis. Och ingen som kan sitta still i soffan och avgränsa olyckorna.
Nej ett tag kändes det som helgalna huset med spyor hit och dit och ungar hulkandes här och där. Soffan täckt för ANDRA gången och jag i nerspydda kläder.
 
Men nu sover de bägge två i alla fall. Alexander i soffan och Irma i spjälsängen.
Ingen har spytt på minst 20 minuter, peppar peppar...
Jag blandade till lite vätskeersättning som jag fått hitskickad från Sverige, vid ett ANNAT tillfälle. Och det har jag matat med en sked var 5:e minut.
 
Nu får vi se hur det går.
Jag fortsätter att sprita mina händer och hoppas på att viruret INTE hoppar på mig eller Älsklingen.
Men helgen, ja den tror jag att vi fick planerad så där i ett huj.
Och till födelsedagspresent, ja då får jag väl önska mig en sofftvätt ;)
 
Trevlig fredag på er.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-23 Klockan: 23:54:00

Här tog vi bussen till playan

FÖRST:
Det verkar som att någon har varit och pillat på min blogg medans jag var på stranden idag. Den ser ut att ha fått spel.
Det som är konstigast är att första inlägget ser bra ut, medans de efterföljande har hoppat ur sin plats. Om jag fattade vad som hänt så skulle jag rätta till det. Men eftersom jag inte bär skulden nu, så tycker jag att den som varit framme med pillefingern, och det var INTE Irma denna gången ;), ska rätta till det.
Tack så mycket för att ni aviserar mig så jag kan skälla på blogg.se....igen :(
 
OBS: Om det händer, försök att refresha, det funkar för mig ......ibland.
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog bussen till stranden idag, precis som jag skrev i morse. Och det blev bra, väldigt bra. Visserligen var det absolut inte så soligt och varmt idag som de andra dagarna, men det är ju SÅ mycket skönare att vara på stranden istället för att skura toór.
Fast toaletterna ska få sin omgång i helgen, det kan de vara säkra på.
 
Ofta när jag tar bussen, som är en så vardaglig sak, så känns det som att jag är på semester. Ni vet, man gör en helt vanlig sak som man brukar göra, även när man inte är på semester, fast allt runt omkring gör att det känns så väldigt annorlunda; dofterna, ljuden, folks beteénde osv.
 
Idag satt vi på bussen och jag tittade mig extra mycket omkring för att försöka sätta fingeret på VAD det är som gör det.
Hela bussen var fylld av olika sorters människor, alla svettandes ;) = ovanligt i Sverige ;)
Allt från tjocka gamla gubbar till unga tjejer i välskräddade dräkter och höga klackar, ALLA svettades.
Känslan av ens solkrämsinsmorda ben som halkade omkring mot platssätet.
Sorlet från en massa människor som talade i munnen på varandra.
Synen av okända människor som nypte okända barn i kinderna och gullade med den fastän de INTE var bekanta.
Och så chaffisen som glömde att stanna på en hållplats och det blev värsta hallabloban i bussen.
Ja OVANLIGT ni vet ;)
Och SÅ spanskt.
 
Fattades bara doften av vitlökssalami så hade bilden varit komplett.
 
I morgon är det fredag vettni ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-23 Klockan: 12:25:01

Här går vi och lägger oss i blöt

Termometern har inte nått 30 grader ÄN, men klockan är bara 11.
Man har lovat lite svalare temperatur idag men för att vara på den säkra sidan så tar jag och blundar för byggdamm, tvätthögar och allmänt KAOS i hemmet. Och tar bussen med ungarna till stranden.
 
 
Det går inte att vara inne med monstrena i flera dagar i sträck. Det går inte ens att vara inne en timme med Irma. Det tjatas hela tiden:
- Mamma, maaaaamma, MAMMA!
Parken, kom, amigos, fotboll.
Jag blir TOKIG!
;)
 
Men i alla fall. När temperaturen är som den är och det inte går att gå till parken. Det går inte ens att gå ut och gå en sväng. Och ungarna bara slåss och tjatar här hemma. Då FÅR man strunta i att man bor i en svinstia och skjuta städningen på helgen, när man är två som kan hjälpas åt.
 
Det FÅR man göra ;)
 
Så det blir att slänga ner ett par smörgåsar i ryggan. Smörja in ungar och mig själv så gott det går. Tack för att Alexander är så stor nu så att han kan smörja in mig på ryggen och komma åt det där stället som man själv aldrig når och bränner sig på så fort som man inte har någon som kan hjälpa en med solskydd på just detta onåbara ställe.
Komma ihåg vatten, vatten och vatten, och helst frysa det lite i sin flaska så det håller sig svalt, åtmindstånde en LITEN stund.
 
Vi drar iväg helt enkelt.
Vi får se hur det blir.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-23 Klockan: 00:56:27

Sammanställning av Real - Real Life

Veckans Real Life >>> handlade just om Real Life och hur det uttrycks på bloggen. På min blogg så försöker jag att berätta om mitt liv, precis som det är. För först och främst så är bloggen till för min mamma. För att hon (och naturligtvis min far också) ska kunna hänga med i vårt liv och se vad som händer.
Och jag har ALDRIG kunnat ljuga för min mamma.
En VÄLDIGT obekväm egenskap att ha många gånger ;)
 
Men många gånger så känner jag att: Gud vad mitt liv är tråkigt. Hur kan jag bara berätta om detta?
Tråkigt säjer jag, för händelsefattigt är det aldrig, speciellt inte sedan små-montrena kom in i bilden ;)
Men då skriver jag om de små tråkiga sakerna som händer i vår vardag, för på andra plats som anledning att ha bloggen så kommer dagboks-uppfyllandet, och där ska man ju skriva om vad som verkligen händer.
 
Och då har det visat sig att det verkar vara intressant för andra också att läsa om mitt tråkiga liv med vardagsanekdoter.
Och DET tackar jag naturligtvis för :D
 
 
 
Jag följer EN blogg dagligen.
Tyvärr så har det inte blivit fler även om jag fashineras väldigt av att läsa om andras liv ;) Men nu-för-tiden så verkar det inte som att jag har något att bestämma över, när det gäller mitt tidsutnyttjande. Jag får små ströstunder lite då och då, och då har jag valt att fokusera mig på en blogg. Även om jag läser en massa olika bloggar sporadiskt.
 
Men jag har börjat fundera över denna blogg. Det är en gift småbarnsmamma som är mammaledig och inreder sitt egna hus.
Här ser man ALDRIG deppighet, mamma-ångest, misslyckande, gnäll, fula kläder, stökigt hus. Hon jobbar inte just nu och använder sin mammaledighet med att uppfylla en mängd olika framgångsrika projekt. Och de har åkt på minst två utlandssemestrar denna sommar och ett oräkenligt antal Sverigesemestrar.
 
Jag menar, denna blogg KÄNNS så ärlig och riktig.
Är det jag som är konstig nu, för jag börjar att känna mig väldigt misslyckad när jag läser denna blogg.
Kanske är det jag som är negativ och en riktig looser som inte kan vara så driven och positiv som denna kvinna.
Svartsjukan lyser igenom va? ;)
 
Men så kommer jag ju ihåg vårt Real Life och att det faktiskt är folk som skriver i den och berättar saker som jag faktiskt känner igen.
 
 
De som tycker till om Real Life denna veckan är:
 
 - Gardenhouse skriver att Real Life för henne är att ha ett heltidjobb måndag till fredag. Och därutöver vara hobby-bonde med allt som kommer till det. Sedan visar hon upp ett gäng härliga o-glammiga bilder från just det riktiga livet.
 
- Freja skriver att " Real Life för mig är just det som Yohanna utmanar oss att visa: Ofärdiga projekt, sladdtrassel, mindre lyckade semestrar, ålderskriser, högar, rädsla, matnojor och ovanor, de där sidorna hos sig själv som man skäms lite för och tror att alla andra är så mycket mer lyckade inom… Sen visar det sig att vi alla har dem och försöker låtsas om att de inte finns."
 
- Dagliga ljusglimtar berättar att hennes blogg är till för att berätta det som har varit bra under dagen för att göra henne till en positivare person som kan se just ljusglimtarna i livet. Livet som naturligtvis ser ut som hos de andra barnfamiljerna med allt vad det innebär. Hon läser en del bloggar för att bli inspirerad av de fina fotona, de vackra bilderna och de kreativa personerna.
 
- Madelein erkänner att hon brukar bädda sängen innan hon tar kort (men fy skäms då ;)   ) men också att hon berättar obekväma sanningar på sin blogg. Och tar upp en tråkig faktor i att göra det. De som brukar komma med kritik brukar oftast göra det anonymt och det är en sak som gör en väldigt irriterad. Speciellt om det är om en sak som gör en ledsen och kommentarerna är elaka.
 
- AnneliH sanerar hårt i bloggtexten innan den publiceras. Av erfarenhet har hon lärt sig att det skrivna ordet kan tolkas väldigt fel om man inte lyckats förmedla det man vill ha sagt. Och det bistra uttrycket "Allt du säjer och gör kan vändas emot dig", en en ständig baktanke hos Anneli.
 
Det märks att semestern börjar ta slut i Sverige, för folk börjar vakna ur sina hängmattor eller to-do-listor (beroende på vilken typ av semesterfirare man är) och komma tillbaka hit och skriva.
Det blir jag väldigt glad för.
Och som vanligt ett stort tack till er som var med och berättade.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-22 Klockan: 15:46:22

Här var det färdigt

Då har de åkt för denna gången.
Snickar/målar-killarna.
Och det ska visst vara färdigt nu.
 
Visst är det MYCKET bättre än det var innan men nog tycker jag att de kunde ha unnat sig en strykning till. Men de var väl rädda för att det skulle börja flagna, precis som det gjort för oss, så de drog som en avlöning.
Det finns några bubblor kvar, på ett ställe har det börjat att spricka i färgen och på några ställen lyser det igenom.
 
Vi väntar och ser hur det ser ut när det är riktigt torrt så får vi se om det är något att bråka om eller om vi fixar själva.
Hur som helst så trodde killen att de nog snart skulle vara tillbaka här för att fixa igen. Det är fortfarande fukt i taket och det kommer att börja bubbla sig igen inom en snar framtid :(
 
 
 
Jag har lekt med Lego idag och det var inte igår. Fick vi inte ihop en jättesnygg stad innan King Kong Irma kom och röjde väg? ;)
 
 
 
 
 
 
Nu återstår bara det roligaste helvetiskaste, städa byggdamm.
Och det är inte lite som ska städas, typ HELA lägenheten i ALLA skrymslen och vrår. Det finns inget som tränger igenom och slinker förbi så som byggdamm.
 
Och så har de målat med nån vätska som stänk på hela kaklet, och vi har hela köket kaklat och torkat som nån typ av tuggummi på väggarna. Det måste hyvlas bort med sprisskrapan först och sedan torkas av.
Suck!
 
Och när termometern visar på 30 grader både innomhus och utomhus, ja då går musten ur en och man vill bara ligga i soffan, alternativt i vattenbrynet.
Älsklingen kom hem just och fick ta sig en kalldusch och lägga sig ett tag.
Värmeslag är inte att leka med.
 
Men det blev köpepizza över från igår så den ska jag ta fram nu. Men först skära en sallad att grunda med så det inte slinker ner så mycket pizza.
 
Hej hopp!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-22 Klockan: 00:29:00

Här hade vi kalas

Lördagens 41- och 2-års-kalas i sommarstugan >>> & >>>.
 
 
 
Först körde vi lite poolhäng.
 
 
 
Så blåste vi ballonger och dekorerade.
 
 
 
Så blev det minidisco i vardagsrummet.
 
 
 
Sedan så brassade jag 20 stycken bbq-marinerade kotletter och tre paket med köttkorv. Lagom rökit så där i värmen.
 
 
 
Älsklingen hade tagit med reklamhattar från jobbet till alla att spöka ut sig i.
 
 
 
Åså blev det käk naturligtvis. Det räckte precis med stjärterum. Det enda var att Älsklingen fick sitta på ett nattygsbord och jag en pall. Men det var så små missar så.
 
 
 
Och så tårta naturligtvis. Som ALLA barnen fick blåsa ut i tur och ordning. Så många tändningar och släckningar att jag inte ens tror brandkåren haft så många ens under ett år ;)
 
 
 
2 ljus för Irma och 4+1 till Älsklingen. Ordning och reda ska det vara ;)
 
 
 
Och paketöppning. Även storebror fick några för husfridens skull.
 
 
 
 
Varför det blev ett sånt lyckat kalas då?
Ja, jag vet inte riktigt. En blandning mellan inte FÖR mycket stress, lagom många inbjudna, hinna prata med gästerna, snälla barn, allt flyter på, lyckas njuta av maten.
Ja en skön känsla när allt är över helt enkelt.
Svårt att förklara ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-21 Klockan: 16:33:44

Här somnades det i soffan

Vad?
Jag tvärsomnade i soffan när målarkillarna hade gått hem, Irma sov middag och Alexander spelade dator.
Jag skulle bara vila lite och vipps så var det ZZZzzzzzzzz för hela slanten ;)
 
Ja målarkillarna har varit här, målat och gått hem. De blev inte färdiga (nehej säjer du det ;)....). Färgen torkade inte som den skulle så de kunde inte fortsätta.
De kommer tillbaka i morgon.
Klockan ÅTTA igen.
 
 
Under tiden som de jobbade så försökte jag underhålla ungarna. Något som inte är så enkelt. Med Alexander går det ganska bra, för han kan underhålla sig själv.
Men Irma är som en virvelvind och kan bara göra saker i två sekunder. Fast å andra sidan så gör hon då ALLA saker hon kan komma på.
De flesta går ut på att trilla ner, klämma sig eller göra illa sig på något annat sätt.
Förmaningar från mamma, det är bara överkurs ;)
 
Jag blir utmattad bara av att se henne.
 
Det, och det faktum att utomhustermometern visar på 28 grader, och innomhus på 29, det tar musten ur den bäste.
Ja vi har värmebölja IGEN. Och det bästa då är att ligga vid eller i vatten. Något som vi inte har tillfälle till idag. Och stackars Älsklingen som jobbar, i solen, i LÅNGBYXOR.
Hoppas att han inte fått värmeslag.
 
 
 
 
Men nu kör eftermiddagen igång här.
Vi får se vad den bjuder på.
Tror vi tar och börjar med lunch. Något färdigtlagat från frysen. I kväll har pappa lovat köpepizza. Ingen idé att plocka i ordning köket för att laga mat när de kommer i morgon igen.
Ja. TACK ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-21 Klockan: 00:18:57

Måndagslista mitt i natten

Japp, det är mitt i natten, nästan.
22:47
Vi har kommit hem från sommarstugan, burit in allt inklusive sovande barn, duschat, ätit och plockat undan hela lägenheten. I morgon kommer bygg-snubbarna och fortsättningen på takrenoveringen >>> ska förhoppningsvist fortsätta.
 
Jag har ingen aning om vad de ska göra eller vart de ska börja, men vis av erfarenheterna >>> & >>> så har jag packat en picnic-korg, den bärbara är förberedd och det första jag ska fråga när de kommer klockan ÅTTA i morgon bitti är: VART ska ni börja?
Så att jag kan förbereda oss så vi kommer på plats ordentligt INNAN vi blir inplastade på FEL ställe ;)
 
 
 
 
Men även fast måndagen är slut, eller kanske just för att den är slut, så vill jag tänka extra mycket på det som jag ska vara tacksam för istället för att tänka på att det som får det att kännas som just måndag. Vilket det INTE har känts som idag eftersom vi varit kvar i sommarstugan, men som det definitivt kommer att kännas som i morgon när klockan ringer klockan 7 och man ska väcka sommarlovssömningar små energiknippen.
 
Lista a´la jennyn alltså:
 
- att jag som ALDRIG blir brun om benen faktiskt har börjat få en ANTYDAN till inte så grisskär ton just där på det omöjliga området ;)
 
- att jag får sola och bada när de flesta andra som läser här faktisk har haft otroligt otur med vädret och nästan börjat att förbereda sig för höstankomst ;)
 
- att vi ska få fortsättning på renoveringen i morgon ;)
 
- att vi hade ett sånt trevligt födelsedagskalas i helgen ;)
 
- att vi INTE drunknade idag på stranden. Det var skyhöga vågor.
 
- att jag ska gå och lägga mig i en säng med rena och prassliga lakan nu ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-19 Klockan: 23:53:28

Real Life - Real Life

Här-om-dagen fick jag världens finaste kommentar här pâ bloggen:
"Ville bara tala om att jag tycker att det är så roligt att läsa din blogg! Jag har följt den under lång tid och jag brukar läsa en del andra bloggar också, men hos många känns allt så tillrättalagt och tjusigt men hos dig känner man igen sig själv och verkliga livet och då är det mycket roligare att läsa! Ville egentligen bara tala om detta så du vet att jag som läsare uppskattar dina inlägg! Jag kollar alltid in varje dag och har lagt till din blogg på Facebook också."
 
Det var nästan sâ att jag satte mig ner och storbölade pâ en gâng.
Av glädje förstâss ;)
 
 
 
 
Det är dags för veckans Real Life just med temat "Real Life" denna gång. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Det är ju just det här som det handlar om, att berätta som det verkligen är, och inte bloggstyla sâ himla mycket. I alla fall inte jämt.
Vâga berätta att livet inte bara är rosa moln.
Inte bara lägga upp bilder där man själv, familjen och hemmet ser ut att vara tagna ur en mode-tidning.
Alltsâ vâga stâ för att man bara är människa.
 
Men det är inte sâ himla lätt alla gânger, att lämna ut sig själv sâ där, naken ât vargarna.
För när man berättar om det där, att man kanske inte alltid är perfekt, det där som man kanske är lite smâgenerad över, ja dâ finns alltid chansen att nâgon kommer och hugger en i ryggen med en kommentar. Och de känns ju alltid extra tuffa.
När man har blottat sig och nâgon slänger det i ansiktet pâ en.
 
Och sâ finns det dem som inte tycker om att läsa om "riktiga" liv. Utan vill ha det där perfekta, drömmarna, heminredningsmagasinen.
Och det är inte fel det heller.
 
 
Sâ vad tycker du om Real Life?
- Varför är du med i Yohannas Real Life?
- Berättar du obekväma sanningar pâ din blogg?
- Vad är Real Life för dig?
- Hur känner du när du fâr kritik av en läsare pâ din blogg?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

Skrivet den: 2012-08-19 Klockan: 15:25:09

Här är det dagen efter idag

Vi ligger vid poolen idag, som omväxling.
Det har vi inte gjort pâ länge ;)
Hela familjen är ganska sâ slitna denna söndag efter att ha gâtt och lagt oss mycket senare än vanligt och inte vaknat SÂ mycket senare som vi borde.
Jag misstänker att det kommer att bli en tidig kväll ikväll ;)
 
 
 
 
Bilder frân kalaset kommer, men just nu ligger jag i en solstol här pâ terassen och vakar över Irma som ligger uppe i sovrummet och sover en sväng.
Och sâ funderar jag pâ veckans Real Life, vad vi ska hitta pâ denna veckan. Ibland har jag mer än lovlig inspirationstorka.
Det är bara att vänta pâ att ideérna ska komma. Det gâr inte att tvinga fram dem.
 
Senare, när Irma vaknat, vankas det grillrester frân igâr när jag grillade 20 kotletter och tre paket köttkorv. Detta serverades med en vitlöks-smörs-slungad smâpotatis och en sallad. 
Det är nästan godare dagen efter. När man fâr äta rester i lugn och ro och slipper oroa sig för att maten man lagat inte kommer att räcka till alla hungriga gäster.
 
Och sâ stâr det en HEL födelsedagstârta i kylen som blev över. Tror vi fâr bjuda över nâgra grannar pâ födelsedagsfika under eftermiddagen. Det fâr INTE vara nân târta kvar när mândagen kommer ;)
 
Det är härligt  med kalas.
Speciellt lyckade sâdana ;)
Och det är inte fy skamm heller att ligga i en solstol och vara sâ där söndagsslö som man blir efter att ha anordnat ett sânt där lyckat kalas...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-19 Klockan: 02:37:42

Här har vi haft kalas

01:30
Alla är badade, ungarna sover och allt är undanplockat. Disken fâr vänta tills i morgon...
 
 
 
 
Vilket kalas!
Jag är jättenöjd.
Precis som det ska vara.
 
God natt!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-18 Klockan: 16:35:47

Här blâser vi ballonger

Dubbelt födelsedagskalas idag.
Halva skaran inbjudna hade insjuknat i magsjuka sâ de kommer inte. Och vet ni, det är vi lika glada för. För att fâ magsjuka hela familjen, pâ SAMMA gâng, det mâste vara nâgot av det värsta man kan râka ut för va?
;)
 
 
 
 
Nej det är klart att vi är besvikna över att de inte kommer. Vi som hade sett fram sâ emot att fâ träffas.
Men magsjuka.
Det leker man inte med.
 
Sâ här ligger vi vid poolen just nu. Köttet ligger i sin marinad, potatisen är tvättad och nu ska det blâsas ballonger.
Solen skiner.
Och här kan ju inte jag sitta och slösa bort tiden i den virituella verkligheten. Nej ut med mig i RIKTIGA livet och UMGÂS ;)
 
Jag âterkommer.
Om inte annat sâ ska jag försöka fâ iväg en bild eller tvâ pâ fejjan.
 
Hej svej!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-18 Klockan: 00:30:36

Här är vi pâ plats

Dâ var vi pâ plats i sommarstugan igen. För en helg som skulle bli en vanlig helg, men som överaskande blev en lânghelg när hantverkarna som skulle komma pâ mândag ringde och sa att det skulle bli pâ tisdag.
En dag extra med sol och bad tackar vi bara för. Och jag är väldigt glad över att de i alla fall ringde och talade om det.
 
 
 
I morgon ska det komma vänner och fira Irmas och Älsklingens födelsedagar. Planerna är att sola och bada i poolen under dagen. Och när solen lugnar ner sig, lite senare pâ eftermiddagskvällen, sâ plockar vi fram grillen och ordnar lite kotletter och târta.
 
Det är planerna...
 
Sâ, det var det.
I sommarstugan igen alltsâ.
 
God natt!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-17 Klockan: 14:11:22

Fredagsvägning med kvardröjande semesterstämning

 Oj dag är en sån där dag, när man måste hinna hundra saker innan ett visst klocklag. Anledning att vi ska bege oss söderöver inte alltför sent under eftermiddagen och innan dess så ska vi äta lunch hos svärmor.
Detta ger mig stresspåslag och hjärtklappning.
Men kanske fungerar jag bäst under sådana omständiheter för jisses vad jag får saker gjorda ;)
 
Det ska packas inför helg i sommarstuga, det ska förberedas födelsedagskalas x2 inför morgondagen och det skall plockas ihop en lägenhet in i två rum. För på måndag kommer renoveringsgubbarna och ska fortsätta vad de påbörjat >>>. Och eftersom jag antar (känner oss) så kommer vi att komma hem väldigt sent på söndag kväll och inte ha varken ork eller tid att plocka undan saker då. Och på måndag morgon klockan åtta så plingar det på dörren ;)
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
-200 gram
Man får vara glad för det lilla för semesterstämningen har legat som ett rosa moln även över denna veckan. Och jag tror inte att det rosa molnet kommer att försvinna förens sommarlovet är över, unarna är tillbaka i skolan och rutinerna återgår till det normala igen.
 
Så jag är glad att jag inte gått upp :D
 
UTVÄRDERING
Som vanligt så har det varit svårt att komma ut på fettbrännarturer när ungarna är hemma och Älsklingen jobbar långa dagar. Jag har gjort så gott jag kunnat och det har blivit ganska bra.
Fast inte som det brukar.
 
En helgdag hade vi ju också mitt i veckan och även om jag höll mig ifrån att äta godis så blir det ju alltid lite extra av det goda när det är helg-stämning.
 
Och så sista fallgropen, veckohandlingen.
ÄNNU en gång hade matvaruaffären kommit in med en nyhet. En winerbrödslängd som vi stoppade i vagnen, dumt nog utan att varesig titta på priset eller tänka oss för.
65 spänn kostade den såg vi på kvittot när vi kom hem.
Jag fick genast hat-tankar mot den och bestämde mig för att ALDRIG mer falla i den fällan.
 
Tills vi smakade på den ;)
För visst kunde vi inte hålla oss ifrån att smaka på den. En färsk winerbrödslängd i köket.
OMÖJLIGT!
Och den var himmelsk.
 
Ve och förbannelse över den sekund som vi stoppade den i vagnen. Nu kommer det att bli precis likadant med denna som det blev med sockerbullarna här-om-månaden >>>. Jag kommer att bli besatt och inte kunna tänka på annat.
Sockerbullarna var jag ju tvungen att föräta mig på för att kunna sluta tänka på dem. Så det är nog lika bra att jag tar och klämmer i mig den där winerlängden på en gång, så jag får det gjort ;)
 
 
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check nästan...
Mat - Check! + lyx.
Plankan - Fortfarande omöjligt att komma ihåg.
Och 3 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-08-17 Klockan: 00:18:00

Här hoppas det på storkovan

Angående det där med att jag hoppas på att euromillionen ska trilla ner i våra byxfickor inom det närmaste så finns det ju andra sätt att fuska till sig pengar.
 
 
Spela ;)
 
Det ska jag INTE hålla på med, jag ska inte ens åsikta om numrena på euromillionen som Älsklingen gör, för jag vinner ALDRIG.
Och nu menar jag verkligen aldrig.
Nu snackar vi aldrig som inte ens en lite sketen chokladkaka på Liseberg.
Aldrig!
 
Men jag kan inte låta bli att få lite hjärtklappning när jag ser rubriker som denna: "Den vetenskapliga metoden för att vinna i roulette".
För tänk om det vore sant.
Tänk om det vore så enkelt som att bara gå in på ett casino med en liten smartphone i fickan och vipps så visste du hur du skulle spela för att spela hem en förmögenhet.
 
Jag jag erkänner, jag får hjärtklappning bara jag tänker OM.
Fast då skulle ju alla redan ha gjort det, OM det var så enkelt.
Men man kan ju alltid leka med tanken. Om man gillar att få hjärtplappning vill säja ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-16 Klockan: 12:40:14

Här blev det lite krisigt

Gårdagen får väl ses som en något så när lyckad dag. Jag hann med nästan allt som jag hoppats på:
 
Ekonomin - uppstaplad
Kökslådorna - check!
Målning av mögelbyråer - påbörjad
Slapp & mys - i stora lass, vi kom inte ur pyjamasen på HELA dagen.
Renbäddning av sängar - check
Morgonrunda - check för att ha gott samvete resten av slappardagen.
 
 
Men jag fick en liten smärre 40-årskris där under dagen.
Jag har inte ett endaste grått hår på huvudet och det är jag väldigt tacksam för. Faktum är att den hårfärgen jag har nu, är 100% äkta, något som är VÄLDIGT ovanligt för att vara mig.
Leka med färg och slingor är det roligaste jag vet och jag är inte FEG av mig. Men nu så får jag ståta med både långt hår och naturlig färg. Är det knapert i plånboken och ingen vågar klippa mig, eller jag vågar ;), så får man ha det så.
 
Det som jag är mest stolt över faktiskt, på mig själv är det gråfria håret och de hålfria tänderna.
Tänka sig.
 
Men så fick jag se ett grått hår, eller snarare vitt, fast INTE på huvudet ;)
Det är på G.
Åldern kommer även till mig och teckena låter inte vänta på sig. Fast jag får väl vara tacksam för att de inte börjar där det syns då ;)
 
Hå hå ja ja, ska man börja rulla tummarna nu också...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-15 Klockan: 23:55:35

Sammanställning av Real - Semesterhistorier

Veckans Real Life med semesterhistorier har jag gått och funderat på hela veckan. Fy tusan vad man har varit med om mycket på sina resor.
Oj nu lät det där jättegammalt.
Och som att jag var jätteberest.
Och så är ju inte något av fallen ;)
 
Men det händer ju så mycket när man är ute och reser. Många dråpliga saker, mycket som man inte är beredd på, mycket konstigt, en del ledsamt och MYCKET som sätter sig fast i minnet hos en.
Och det är nästan det där konstiga och oväntade som blir de bästa resminnena.
Det som man inte berättar för var och en. Kanske bara det man delar med sig själv, eller möjligtvis med en kär reskamrat som var med ;)
 
 
En del bara bagateller som sätter sig stenhårt i minnet.
 
Min första charterresa åkte jag på när jag var 17. Hur min mor kunde släppa iväg mig är helt ofattbart, jag är mycket imponerad av henne. Jag tror INTE att jag kommer att kunna vara lika, ja vad säjer man? "släppa-på-kontrollen-och ge-fria-tyglar-lita-på-och ge-ansvar-under-förtroende".
 
Inte för att vi GJORDE så mycket "fuffens" på resan. Bara vetskapen om att vi var själva ute på resa gjorde att vi var berusade av frihet ;).
Men nu när jag vet hur lite man egentligen vet fast man tror att man vet så mycket, när man är 17 år, så kommer jag nog ha väldigt svårt för det där frihetsgivandet ;)
 
I alla fall, vi åkte till Grekland och hade en underbar semester. Men det som jag kommer ihåg mest var att jag hade en sån där blåsa i munnen som är så himla irriterande, under hela veckan. Så varenda gång som jag försökte äta den där underbara grekiska salladen som man bara MÅSTE äta varje dag när man är i just Grekland, så sved det så in i bomben i munnen på mig.
 
Så fort som vi kom hem i gen så var den puts väck.
Så himla typiskt.
 
 
Och naturligtvis så är det inte bara jag som varit ute på icke perfekta semestrar. Så skönt att höra ;)
 
- Ann-Mari berättar om hur hon och sin tågluffarkompis blev osams efter en månads luffande tillsammans. Och spenderade en hel dag på Akropolis, en plats där man verkligen inte ska gå ensam och vara sur, gåendes på varsitt håll surandes utan att kunna byta intryck med varandra.
 
- Dagliga ljusglimtar berättar om ett äventyr från sin resa med rosa bussarna, som man tyvärr inte längre kan göra. På en underbar plats skulle de sova på ett underbart hotell och for iväg med en taxi. Längre och längre bort tills hon var övertygad om att nu var sista timmen slagen.
 
- Anneli tycker att semesterfloppen denna sommaren har varit sommaren i Sverige, den kom aldrig. Rest in peace önskar hon den ;)
Och hon drömmer redan drömmar om att få komma ner hit. Till den eviga solen och värmen.
 
- Freja berättar om sina försök att åka på sol-charter-resa och sina olyckliga brännskador av dessa försök. Även här ingår det en sur resekompis som bidrar till den "sorjliga"stämningen. Dock har hon lyckats bättre med charter som inte har solning som huvudtema.
 
- Gardenhouse berättar om sina semesterfloppar och de flesta av dem innehåller nån form av felaktig informering av gubben ;) Jag vet inte riktigt om det kan kallas för semesterflopp. Det går nog under rubriken dolda kameran ;)
 
Tackar så mycket igen för alla glada skratt som ni delar med er av.
Semesterminnen är härligt va?
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-15 Klockan: 15:11:12

Här räknar jag idag

Idag måste ja ta tag i en sak som jag stoppat huvudet i sanden inför LÄNGE, som jag inte velat ta tag i och som jag har en värstans ångest inför: ekonomigranskning.
Vill jag egentligen veta svaret?
 
Så det här är jag idag och förhoppningsvist även renbäddning av sängar, målning av mögelbyråer och städning av kökslådor.
Naturligtvis lite tvättmaskin också, men det är ju så himla uppenbart så det behöver jag knappast nämna ;)
 
 
 
Vår ekonomi är inget upphettsande, snarare tvärt-om och jag försöker att tänka på den så lite som möjligt. Men ibland så måste man se över även skrämmande saker för att försöka få en någon så när uppfattning om vad det är man håller på med.
 
Den som bär skulden för att det är så här är väl till största delen jag.
Jag jobbar ju inte.
Och med bara en inkomst i familjen, och den enda kommer ifrån en lastbilschaffis, så fattar ni ju hur det är. Kniven på strupen varenda månad. Om ens det. Ibland känns det banne mig som den är inkörd, rätt i hjärtat på mig.
 
Jag försöker att uppmuntra mig själv med att det är också mycket värt att ungarna få ha sin mamma hemma om dagarna när de är små. Och att om jag skulle börja jobba så skulle det bli väldigt mycket mer stressigt med hemarbetet och kanske att mycket av det som jag verkligen HINNER med just nu, inte skulle hinnas med.
 
Men jag vet inte.
Det börjar att kännas lite FÖR jobbigt.
Och nästa höst börjar Irma skolan.
 
De där människorna som säjer att pengar inte är allt, att det inte gör en lyckligare och alla klyshor som de säjer, de vet nog inte riktigt vad de talar om.
JO att det är viktigare med hälsa.
JO att det är viktigare med kärlek.
MEN om jag fick ha det precis som jag har det nu, FAST med lite över på kontot varje månad, då skulle jag vara en VÄLDANS massa både lyckligare och mindre orolig.
 
Kära Euromillionen, komsi komsi....;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-14 Klockan: 22:55:35

Här ges det upp

Ja, nu går jag och lägger mig.
Det har varken blivit hackat eller malet idag utan vi tog ut ungarna och kastade lite boll nere på gården här, när Älsklingen kom hem från jobbet.
Thats it!
 
Men det får vara så idag. I morgon ska det bli andra bullar av, det är nämligen helgdag då. Nått helgon igen som firas. Jag återkommer i just helgon-frågan, för just nu har jag inte en susning om vad det handlar om. Men det måste jag ju naturligtvis informera om. Som sann kanaria-informatör som jag är ;)
 
 
 
 
 
Med svärföräldrarna kom även idag en försenad födelsedagspesent från kusinen i Göteborg, ett hemmaknåpat halsband.
Lyckan var TOTAL.
Och slagmålet mellan syskonen ett faktum ;)
Det verkar vara våran framtid just nu. En framtid full av syskongnabb. Jag kommer SÅ väl ihåg hur det var att ha två "pain in the ass" under hela barndomen. Och jag är inte säker på att det är över än ;)
 
Men nu får det vara det för idag. Kom bara ihåg att filosofera ihop någonting till morgondagens Real Life - semesterhistorier >>>.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-14 Klockan: 16:04:57

Här gör vi helst ingenting

Vi kom just precis nu hem från flygplatsen, där vi varit och hämtat svärföräldrarna som kom tillbaka från sin Sverigesemester idag.
Jag har ännu en gång rattat oceanångaren genom Las Palmas och ut till flygplatsen efter ÄNNU en natts ångest över vad som komma skall.
Jag bara MÅSTE öva mig mer på att köra bil ;)
 
 
Annars så är det en SÅN där dag idag. En sån som jag inte vill ha, när jag inte har lust med någonting och det blir heller ingenting gjort. Och så går jag runt och har dåligt samvete över det.
 
Vad det beror på har jag ingen aning om, de kommer bara ibland, helt utan förvarning.
Det kan vara att helgen var väldigt aktivitetsfylld och kroppen nu behöver vila.
Det kan vara så att Irma förde sånt liv i natt på grund av förkylning att jag är trött idag.
Det kan vara så att kroppen är matt för att mensen kom.
Det kan vara så att spänningen inför att ratta oceanångaren till flygplatsen släppt nu och lämnat kroppen lealös.
Hur som helst jag är slak och VILL inte göra något.
 
Ingen bra kombination med att det finns MASSOR att göra; bädda rent i sängarna, packa upp från sommarstugehelgen, laga mat, passa ungar eftersom Älsklingen jobbar extra länge idag på grund av möte, och så förbereda inför helgens kommande dubbel-födelsedags-fest.
 
Inte heller nån bra kombination med tillgängligheten till en färsk hitsmuggnad kanellängd i köket. Trötthet, hunger och låg karraktärsstatus går INTE ihopa med kanlellängd.
Den höll på att försvinna, nästan innan den ens hunnit installera sig i vårt hem.
Jag hann att kasta halva i frysen och resten, ja det talar vi inte högt om för den var ju till HELA familjen. Men vi kan säja så här att jag är inte lika hungrig längre.
Men desto skamsnare ;)
 
Ja herre gud...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-13 Klockan: 18:27:23

Mândagslista frân sommarstugan

Ja som sagt, vi är fortfarande kvar i sommarstugan och att vara själv med de tvâ monstrena var lite mer energikrävande än att vara hemma inom hemmets lugna och säkra fyra väggar.
Jag fick gâ till stranden med dem för att hâlla dem lugna och har inte kommit ât att skriva mândagslista förrens nu, dâ Älsklingen kommit frân jobbet, lunchen är intagen och Irma är tagen till poolen för att rasta av sig ;)
 
 
 
 
 
 
 
Just nu, när jag har en mistlurslâtande 5-âring som är mycket besviken över att ha utegângsförbud i 5 minuter efter att ha missbrukat sina 3 andra chanser, försöker jag att koncentrera mig pâ vad jag är tacksam över i mitt liv, en mândag som denna.
Efter vissa koncentrationssvârigheter har jag beslutat mig för att utegângsförbudet för 5-âringen kommer att gälla tills jag fâtt färdigt inlägget och sedan ska vi gâ till poolen och bada.
Det sista badet innan det är dags att âka tillbaka till storstan och vardagslägenheten.
 
Alltsâ en mândagslista a`la jennyn:
 
 
- att jag har en sommarstuga att âka till ;)
 
- att jag har barn, jag ÄR lycklig över att ha barn, jag lovar och svär, fast kanske inte alltid.....eller? ;)
 
Mer räckte inte koncentrationsfömâgan till under mistlursorkestern. Jag ger mig.
 
Âterkommer!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-13 Klockan: 00:47:55

Här blev det lite trângt

Här sitter jag och tittar pâ avslutningscermonin av OS, själv. Älsklingen har fâtt gâ och lägga sig, mot sin vilja ;)
Vi är kvar i sommarstugan och han, som ska upp och jobba i morgon, fâr gâ upp extra tidigt och âka härifrân till Las Palmas över dagen. Vi andra är kvar här en dag till och sedan kommer han och hämtar oss efter jobbet, och efter att han solat och badat lite här ocksâ naturligtvis ;)
 
Sen sâ börjar det en ny vecka.
 
 
Men idag sâ blev det riktigt med vardagsspänning. Ja, mitt liv är sâ spännande sâ jag vet inte vad ;) Jag satt pâ stranden och riktigt frossade i allt som hände runt omkring mig. Som värsta skvallertanten pâ ljugarebänken.
Det kom ett gäng "ungdomar" och parkerade sina handdukar nästan ovanpâ vâra.
Ja, kan ni tänka er ;)
 
 
 
Jag vet att det är söndag och fullt med folk pâ stranden och att det ÄR trângt om utrymmet. Men detta var väl lite att överdriva.
Helt plötsligt när jag kom upp frân badet sâ hade en grupp personer slagit läger nästan under vârt parrasol och tittade konstigt pâ oss när vi försökte att fâ plats pâ vâr handduk (den oranga).
 
Jag fick helt oförberett första parkett till skâdespelet om att vara 20-nânting igen. Och jag har inte känt mig sâ gammal pâ länge som nu när jag satt där med mina ungar, min hemlagade matsäck och min rynka mellan ögonbrynen ;)
 
Sen sâ var det ett par ungar som, friskt pâhejjade av sina föräldrar började snika in pâ vatten-lek-landet och kasta glâpord ât badvakten. Sâ denne fick ringa polisen som kom och hytte ât ungarna.
Allt under översyn av vâra skvallersugna ögon.
 
Ja, det var sannerligen en spännande dag detta.
Men nu bränner de av fyrverkerierna här pâ OS-TV och det är dags att gâ och vila upp mig.
 
God afton!
/Y

Skrivet den: 2012-08-12 Klockan: 01:10:06

Real Life - Semesterhistorier

En gammal klasskamrat till mig är ute och bâtluffar i Grekland med sin familj och lägger upp underbara foton frân sin semester pâ Facebook.
Vita stränder, middagar vid havskanten, glada barn, avslappnade föräldrar och spännande bâtturer.
Jag blir jättesugen pâ att bara packa ihop min familj, en sovsäck, ett spritkök och sticka.
Tilläggas ska väl att hon har lite större barn än jag ;)
 
Visst är det underbart att sitta och titta pâ fotona och drömma sig bort, men jag VET ju att sâ där som det SER ut, sâ är det ju inte riktigt ;)
 
 
 
Det är lördag, det är Real Life och det är dags att berätta "riktiga" semesterhistorier. Utmaningen som vi kör varje vecka och som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
För jag har varit ute och rest, tâgluffat tvâ gânger, dock INTE med barn. Och jag har varit ute och rest pâ andra sätt och även med barn. Och mânga gânger när jag berättar om mina reseminnen sâ lâter det helt otroligt, även jag bli imponerad över vad jag varit med om ;)
Men dâ har jag ju inte berättat hur det VERKLIGEN var.
Det är liksom inte lika intressant att berätta, det förstör ju imponeringsfaktorn ;) De historierna sparas till "roliga timmen", de drâpliga historierna om hur tokigt det kan gâ.
 
Som när vi var i paradiset pâ Fuerteventura i maj 2010. Allinclusive, kritvita stränder, en lycklig familj och 8 dagar med lyxsemester. Jag höggravid med Irma och kunde inte äta sâ mycket som jag ville av den underbara maten pâ grund av all halsbränna. Och jag kunde inte dricka av den gratisa champagnen pâ grund av, ja det var ju uppenbart.
I paradiset men kunde inte njuta.
 
Eller när vi tâgluffade och kom till Rom. Ja, jag har varit pâ alla de berömda ställena; Colloseum, Spanska trappan, Fontana de Trevi, Vatikanen you name it. Men inte kunde jag njuta av det eller titta speciellt mycket heller. Det var 40 grader ute och vi var DYNG-trötta efter tâgluffingen.
 
Sânna här historier finns det en uppsjö av. I alla fall i mitt liv ;)
 
 
Har inte ni sâdana historier?
Har du varit i paradiset men inte riktigt kunnat njuta av det pâ grund av en eller annan orsak?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-11 Klockan: 12:40:54

Här har vi städat

Det är samma sak, varenda gâng vi kommer hit till sommarstugan, uteplatsen mâste skuras. Det blir sâ himla skitigt här, sand flyger i luften, sand kommer med frân stranden, folk gâr med uteskor hit och dit, ja allmänt liv helt enkelt.
Det första vi gör pâ lördagsmorgonen, som idag dâ ;), är att skura.
Och nu är det gjort.
 
Men nâgot som VERKLIGEN är mystiskt, är att jag skurade HELA sommarstugan innan vi âkte hem förra gângen. Och vi hinner bara in här med ungar och packning sâ är det dags att städa igen.
Vart kommer allt ifrân? ;)
 
 
 
Angâende det här problemet med turisterna och deras handdukar >>> sâ verkar det som att bungalowkomplexet kom till en gräns för vad man tâlde. Nya skyltar har kommit upp för att förhindra kollisioner mellan de som förstâr och de som inte tycker att det är ok att paxa solsängar klockan 7 pâ morgonen.
 
Nu är det bara att se om det hjälper.
Augusti är ju den stora semestermânaden här och det verkar vara fullt med folk överallt, i poolen som pâ väg till stranden.
 
Nu ska vi sätta pâ oss kräm och gâ till stranden för arr undersöka hur läget är där.
Âterkommer!
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-11 Klockan: 01:22:28

Här är vi tillbaka i sommarstugan

Efter ännu en lyckad mini-födelsedag är vi tillbaka i sommarstugan.
Och Wifin:n verkar fungera ;)
 
 
 
Det väntas värmebölja här, âterigen, till helgen. Temperaturer runt 40 grader är förutspâtt. Och vad kan dâ vara bättre än att ligga i vattenet, playan eller poolen ;)
 
När vi lämnade Las Palmas, halv âtta pâ kvällen, sâ visade bilen pâ 25,5 grader. Halvvägs ner visade den pâ 31,5 och väl i Puerto Rico hade den sjunkit nâgot till 27 grader.
Vi fâr se vad som händer i morgon ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-10 Klockan: 15:24:41

Fredagsvägning med semesterstämning

Det är Älsklingens födelsedag idag och vi har precis kommit in från en shoppingrunda i kvartersaffären där vi inhandlade både en sockerkaka som ska bli dubbel födelsedagstårta i helgen.
För Irma & Älsklingen.
Samt en ny muffin som ska bli en minitårta till födelsedagsbarnet idag.
Man kan ju inte ha en födelsedag UTAN tårta, det skulle ju bli FÖR sorjligt ;)
 
Och det är liksom lite detta, födelsedagsstämning kombinerat med semesterstämningen som hänger sig kvar, som nog gör att veckans resultat blir som det blir.
Och som gör att min reaktion på den inte blir så himla negativ.
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ 200 gram
Det är egentligen ingenting, en fjärt i rymden ;)
Men ändå plus.
Jag hade förväntat mig att kroppen skulle reagera annorlundare på bytet från semester till vardag, typ en chocksänkning av vikten ;)
 
Men den förväntan, eller snarare önskan, var baserad på att jag skulle ha utövat det "vanliga" vardagslivet och det har jag INTE gjort.
Semester-, fest- och födelsedags-stämning har funnits hela veckan och så gör man inga chock-vikt-minskningar ;)
Det VET ju jag.
 
UTVÄRDERING
Återgången till vardagslivet från semestern gick ju inte så bra måste jag ju erkänna. De första fyra dagarna så kom jag inte alls ut på min fettbrännartur. Det var veckohandlingar och fester och barnvaktning och kalas och f-n och hans moster.
Ingen ordning på torpet alls.
Men det fick vara så, det gick helt enkelt inte. Och jag kan ju inte dela på mig, eller lämna ungarna själva hemma.
 
Så blev det en helg PROPPFULL med frosseri. Bland annat en helt brownie (form) som jag lyckades så med att jag nästan tror att jag smällde i mig hela själv ;)
Brownie, och då en bra sådan, är min Ackilles-häl.
En av dem alla...
 
Och så denna veckan med inte mindre än TVÅ födelsedagar. Och även om jag inte frossat i födelsedagstårtor, så har det ju blivit lite mer av det goda än vanligt.
 
Annars inget annat och vet ni, det FÅR vara så ibland. För det är inte sommar, semester och födelsedagar.....och lyckade brownisar varenda vecka.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Hälften av dagarna.
Mat - Check! + lyx.
Plankan - Fortfarande omöjligt att komma ihåg.
Och 3,2 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-08-10 Klockan: 00:11:49

Här var det dop i söndags

Så var den här dagen över....också.
I morgon är det fredag och det vankas födelsedag för Älsklingen samt söder-över-åkning till sommarstugan för lite strandliv igen. Det VAR ju så länge sedan sist ;)
 
Men först, vi var ju på dop i söndags. Lille Neda skulle döpas och vi var bjudna.
 
 
 
Familjen Kaos var på plats i kyrkan och vi var INTE sist in. Visserligen är vi ofta sena, men eftersom vi inte är fullblodsspanskar så kommer vi aldrig sist ;)
Och visserligen är vi högljudda av oss med eftersom vi inte är....är det inte oss prästen var tvugna att hysha på i kyrkan.
 
Ja kan ni förstå, prästen var tvungen att hysha på folket i kyrkan. Så livliga diskussioner var det, UNDER döpningen.
Jo men visst, det var 5 olika släkter där, med var sitt dop, men i alla fall.
I kyrkan.
Så pinsamt ;)
 
Irma skrek HOLA till höger och vänster precis när alla slutat prata, lite då och då, men det är ju sånt som man får ta. Det är ju barndop, MED barn där ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter sermonin i kyrkan var det inget mer utan alla åkte hem till var och en. Men vi var inte färdiga än tyckte vi så Älsklingen föreslog söndagslunch på lokal och det var ju inte jag sen att tacka ja till.
En söndag utan att laga mat, kan det bli bättre?
 
Men det får vi ta i ett annat inlägg, för här har blivit så många kort att ögonen går väl i kors på er ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-09 Klockan: 12:13:07

Här blev det lite oroligt i magen

Egentligen var det inte detta jag hade tänkt att skriva om just nu, men så hände detta och nu måste jag få lufta mina känslor lite.
 
Det är så här att det finns ju mycket fattigt folk här, som sitter på gatorna och tigger, som sitter utanför affärerna och tigger, som kommer fram till en helt sonica och tigger och nu sist så kommer de och plingar på dörren och tigger.
:(
 
 
Eller fattiga och fattiga ska jag väl inte heller säja, det har jag ingen aning om.
Det är vad DE säjer.
Jag vet att det förmodligen finns mycket fattigt folk här, MEN det finns också annat folk som inte är så fattiga men utger sig för att vara det ändå. Och anledningen till att jag VET det är att Älsklingen som jobbar ute på gatan möter MYCKET folk.
Han kör ju ut chips till affärerna och chips är högvillt bland "fattiga" människor på gatan. De kommer fram till honom hela tiden och tigger och till slut så lär han ju känna dem och se vad de går för och det finns MYCKET skummt därute...
 
I alla fall så har det börjat att gå runt en man i vårat hyreshus här, plingar på dörrarna, drar sin historia och tigger mat och pengar till "bussen" hem.
Jag har blivit helt ställd när han har kommit och inte vetat på vilket ben jag ska stå på, om jag ska ge något eller vara skeptisk. Bland annat så har jag spungit fram och tillbaka till skafferiet och förslagit saker för mannen som han kan få, men han tackade nej till en påse torkade kikärtor som var vad jag kom på just då att erbjuda honom ;)
 
Men sedan fick jag skäll av Älsklingen för att jag gjort så, lämnat dörren öppen och gått till skafferiet med ungarna i dörren.
Vad som helst kan hända när du är själv hemma sa Älsklingen. Han kan ta sig in, råna dig, ta ungarna eller vad som helst. Nu för tiden vet man aldrig.
Och han har rätt.
Man hör så mycket OTROLIGT om folk nu och jag är INTE van vid det. Jag är nog lite blåögd när det gäller att tro saker om folk.
Ingen bra egenskap.
 
Hur som helst, jag har haft så dåligt samvete för att jag inte gett mannen något, så nu idag så tänkte jag att jag skulle ta mig i kragen och göra en insatts för de fattiga ;)
När han plingade på så sansade jag mig, stängde dörren, gick till skafferiet och hämtade 2 paket mjölk och en riktig shoppingkasse att stoppa dem i.
Men han blev inte nöjd.
Han ville ha pengar också :(
 
Och nu så började tankarna att fara i skallen på mig. Jag känner mig väldigt orolig. Något säjer mig att detta inte var så bra det jag gjorde. För nu kommer han säkert att se detta som ett ställe där han får saker, komma tillbaka och säkert kommer detta att bli en jobbig situation.
Och jag är inte den som kan be folk fara och lämna mig ifred så där när de ser så nödbedda ut. Inte annars heller för den delen ;)
 
Visst, jag har gjort en GOD gärning idag....hoppas jag.
Så varför känner jag mig inte bättre?
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-08 Klockan: 23:57:54

Sammanställning av Real - Sladdlådan

Vi var på det nya Ikea-varuhuset här på Gran Canaria. Det öppnade för två veckoredan och ÄNTLIGEN så har de lyckats med att göra något rejält här, a´la Sverige ;)
Den gamla varuhuset var rent beklagligt. Jag kommer ihåg mina första år här, då hade det bara EN toalett. Skandalöst ;)
 
 
Men nu är det ett nytt på plats. Stort, rymligt och precis likadant som de i Sverige.
Ja föutom den gratisa glassen till barnen, trapplöst för barnvagnar och rullstolar och så en billig korv. Här kostar korven 1 euro.
Hutlöst!
 
Anledningen till att vi åkte just idag var ju att Älsklinge var ju tvungen att utnyttja sin födelsedagspresent från Ikea, gratis prinsesstårta och kaffe.
Sånt kan man inte missa.
I morgon väntar ju "torsdag from hell" med veckohandling och på fredag bär det av mot sommarstugan......troligtvis.
 
Alexander var så trött efter sitt pyjamasparty att han somnade i bilen dit och sen gick det INTE att få liv i honom. Vi fick lägga honom i barnvagnen och skjutsa omkring på honom så.
Det är jobbigt att vara på kalas ;)
 
Men det var ju om sladdar vi skulle tala nu och då är väl Ikea ett praktexemplar på osyndliga sladdar. Inga sladdar så långt ögat når. Inga härvor på golven som ligger och samlar damm.
Kan vara för att de har sina eluttag i taket ;)
 
Kanske något att fundera på.
 
 
Andra som funderat på sladdhärvor är:
 
- Anneli som förundras över hur sladdarna kan få eget liv och krypa fram av sig själva ur sina gömmor.
För hennes är det då rakt inte.
Men de går en säkert öde till mötes...
 
- Freja är den som fixar i hemmet men på just sladdområdet så vill hon gärna ha lite avlastning av sin sladd-utbildade man. Problemet är bara att sådana här sladdutbildade personer brukar vädigt ofta tycka mycket om just sladdar och därför inte vilja gömma dem. De ska ju ändå snart användas igen.
Så då tog Freja tag i den biten också....i vardagsrummet, y voila!
 
Det var de sladdhärvor som skickades in denna veckan. Semesterkomat verkar tydligen fortfarande härska ute i vida världen ;)
Men jag tackar så mycket, och blir precis lika glad över alla bidrag som kommer.
Nästa vecka kör vi på semesterminnen, tänk på den så länge.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-08 Klockan: 16:02:04

Här var vi på födelsedagskalas

Hjälp vad tiden går.
Redan eftermiddag.
Och stunden då lugnet lägger sig i vårt hem, när Irma sover och jag får tid att sitta vid bloggen, blir allt senare och senare för varje dag :(
 
Men det är väl det som ÄR sommarlov antar jag.
 
 
 
Snart dags att hämta hem Guldklimpen från sitt pyjamasparty. Jag ringde dit i morse för att höra hur det hade gått och det hade visst gått super.
Skönt att höra.
Alexander själv hade knappt tid att prata med mig och ville ABSOLUT inte bli hämtad.
Vi får se hur det går nu när det verkligen är dags att gå hem...
 
Irma och jag passade på att ta morgonrundan i morse. Man får ju passa på och fettbränna lite nu när man är en-barns-mamma för en dag. Så himla skönt att få det gjort direkt på morgonen. Så slipper man tänka på att man måste hinna ut på eftermiddagen när Älsklingen kommit från jobbet.
Och så kan man ha gott samvete hela dagen ;)
 
Ja morgon och morgon ska jag väl inte säja att det var när vi begav oss ut. För Irma sov till 9:15 när det inte fanns nån storebror där som väckte henne.
Så snarare förmiddagsrunda då.
Och frukost klockan 11.
Tänk så dekadent...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korten är från födelsedagskalaset som vi var på i lördags. Med samme klasskompis som ni Alexander har sovit över hos, i natt.
Förra året hade de kalas på lokal, detta år blev det i parken. Och jag är så glad över att vi blivit bjudna bägge åren, även om jag inte är superbekant med familjen. Alexander och kompisen verkar komma bra överens i alla fall.
 
Men det är lite jobbigt tycker jag att gå på ett kalas där man inte känner NÅGON av de andra gästerna. Fast jag behövde inte oroa mig för det SÅ mycket, för jag fick mest springa efter Irma som sprang efter de andra barnen, mest storebror då.
Så oroa sig över kalorierna i tårtan beövde jag ju INTE göra. Irma är bättre än värsta personliga tränaren ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-08 Klockan: 00:38:23

Här blev det bra till slut

Har precis varit i väg och lämnat ett nattklädd Guldklimp på sitt pyjamasparty.
Han verkade vara ok.
Eller rättare sagt, han märkte inte ens att jag sa god natt och gick när han hade kompisar där och ett alldeles nytt Wii-spel att utforska.
Det är väl så det ska vara.
Men det känns lite sorjligt i hjärtat och lägenheten känns väldigt tom just nu. Hur ska det inte bli i morgon förmiddag när Irma märker vad som fattas ;)
 
 
 
 
Dagen som vi haft här, med födelsedagsfirande på en höft, blev väldigt lyckad trots allt.
Helt över förväntan.
Och jag är så himla glad för det.
Igår var jag så ledsen och besviken på mig själv för att jag inte hade ordnat det roligare, men detta blev kanon till slut.
 
 
 
 
Vi var ute på förmiddagen och handlade atteraljer till en improviserad mini-födelsedags-tårta och när Älsklingen kom hem från jobbet så familjefirade vi lite.
 
Först ringde mormor & morfar på chatten och grattade.
Sedan ringde det kompisar på telefonen och grattade.
Och till slut så ringde familjen från Göteborg, med påhälsande farmor & farfar där och sjöng och spelade på chatten.
Tänk vad bra vi har det som kan live-chatta med våra familjer.
Men om det är sån här ståhej när hon fyller 2, hur ska det då inte bli i framtiden ;)
 
 
 
 
 
 
 
Efter att Irma blåst ut ett ljus på tårtan så fick hon rök i ögonen och blev lite skeptisk till att blåsa ut ljus. Men efter att vi övat lite till, allt under käcka pårop, så fick hon mod att blåsa. Och sedan så ville hon inte sluta.
Inte förens vi tänt och släkt tårtljusen så många gånger att de brunnit ned. 
 
Och presenterna blev helt klart lyckade, fastän det var plastigt skräp.
Jag ska fortsätta att leta fin servis vid sidan av nu. Tills vidare får detta duga och det verkar duga väldigt bra i ungarnas ögon. Som naturligtvis redan var i luven på varandra om vem som skulle leka med vad ;)
 
 
 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, nöjd med denna dagen, fast inte försöka att tänka på den tomma sängen i rummet bredvid. Och framför allt inte börja tänka dumma tankar som att det kommer att "hända" något, han kommer att komma bort, trilla ut, bli kidnappad eller jag vet inte vad för dumt som brukar dyka upp i huvet på mig när jag ska sova.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-07 Klockan: 15:35:40

Här har vi 2-årsdag

Ja vad vi har pysslad med idag är väl ganska så uppenbart, firat födelsedag ;)
Fast egentligen inte SÅ mycket, bara det att det legat som en födelsedagsstämning över allt vardagliga som vi gör normala dagar också.
Äta frukost, borsta tänderna, sätta på tvättmaskin, klä på oss, gå till fruktaffären....
 
GRATTIS Irma Lillskatten på 2-årsdagen!
 
 
 
Och jag som hade sån presentångest igår >>>.
I dag så visade det ju sig att det hur bra som helst att leka med ett födelsedagskort.
Hur skoj som helst.
Födelsedagskortet kanske INTE tycker likadant dock ;)
 
Vi har varit till fruktaffären och köpt frukt till eftermiddagens födelsedagsfirning som blir fruktsallad med vanljyoghurt och solrosfrön. Så att jag kan vara med och njuta utan att få dåligt samvete. Och säsongens frukt är just nu OTROLIGT god. Jag kan lätt föreställa mig att det var så här som Paradisets frukter måste ha smakat.
Nästan lite overkligt gott.
 
Fast det blev EN jättemuffin också som jag ska pimpa lite med dekoration och ljus så det blir lite tårtstämning i alla fall.....till ungarna ;)
 
 
 
Och detta med kvällena pyamasparty för Alexander, ja jisses hur ska vi göra?
 
I går när ungarna gått och lagt sig så hörde vi plötsligt gråt inifrån Alexanders rum och när jag kom in så hittade jag en helt förtvivlad liten kille där inne.
Vi hade tidigare pratat om vad ett pyjamasparty var och vad de skulle göra och Alexander hade haft värsta ångesten att bestämma sig om hur han skulle göra: gå eller inte.
Han ville ju så gärna gå men så ville han inte att vi skulle bli ledsa om han gick heller.
 
Nu låg han i sängen och grät för att han inte riktigt förstått att partyt var UTAN föräldrar utan han hade trott att vi skulle gå hela familjen, som vi alltid brukar göra.
Och det var han ledsen för nu.
Ja lille killen.
Det är inte alltid lätt att bli större...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-07 Klockan: 00:29:25

Här har jag födelsedagsångest

Vad köper man till en 2-åring som inte behöver någonting?
Som inte är skräp, men som ändå är roligt?
Ingen aning och jag har värsta ångesten över detta.
 
 
 
Ja det är ju Irma som fyller 2 i morgon, tisdag och hon har verkligen ALLT som hon behöver; kläder, skor, leksaker, böcker och en HÄRLIG familj ;)
Men någon present måste det ju bli.
Jag stog där i leksakaffären och VISSTE vad jag ville ha men kunde inte köpa det :(
 
Dels för att det inte fanns i leksaksaffären.
Dels för att jag inte hade pengarna till det.
Och dels för att jag inte ville köpa något skräpigt substitut för det.
 
Det blev inget bra i alla fall. Som tur är så fyller hon ju bara 2 och kommer förhoppningsvist inte ha några avancerade minnen av sin presentskörd, i framtiden. Och vi har ju planer på att fira denna födelsedag, tillsammans med Älsklingens, nästa lördag med större dunder och brak.
Det får duga.
 
Vad det blev?
Jo jag VILLE köpa Ikeas träkök till Irma. Men det kostar 1000 kronor så det GÅR inte. Och så ville jag köpa nån fin servis till henne, men inte i porslin som går sönder. Utan kanske i plast, eller metall. Men inte skrikiga plastiga färger med klistermärken som det FANNS i leksakaffären.
Så det blev inget sånt heller.
 
Det blev det minst dåliga alternativet; en kundvagn, en korg och en massa olika affärsvaror som jag har sett att hon intresserat sig för hemma hos en kompis när hon fått leka med dennes leksaker.
Men jag ville inte ha det så plastigt och det VAR det, det fanns inget annat.
 
Och nu så har jag värsta ångesten över detta.
 
Något som jag INTE har ångest för idag, men som jag hade ångest för innan jag gjorde det, var att jag gick hem efter shoppingen. Flera dagar har gått utan att jag har kunnat gå min runda och nu fick jag äntligen det gjort. Även fast jag hade ont i fötterna efter shoppingen, var trött och ledsen på grund av densamme.
Men jag gick hem.
Och det känns bättre nu, i alla fall angående gångningen. (ni ser fartvinden i håret va? Så fort gick jag ;) )
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-06 Klockan: 15:17:30

Måndagslista

Efter nästan tre veckor utan måndagar, så har det blivit dags att ta tag i denna lista igen.
För det är ju måndag idag.
Om någon har missat det ;)
Någon som fortfarande är på semester och inte bryr sig så mycket om, om det är måndag eller lördag idag.
 
 
 
Vi har precis varit i frukaffären och handlat potatis, jag och ungarna. Det har blivit vårt dagliga utflyktsmål på förmiddagen. När ungarna börjar bli rastlösa men det är inte riktigt dags för Irma att sova så Alexander kan spela dator.
Då tar vi en sväng och köper frukt....eller potatis som idag.
 
Där träffade vi en skolkompis till Alexander och hans familj och mamman frågade om jag skulle kunna tänka mig att låta Alexander sova över hos kompisen som i morgon natt. De ska ha pyjamasparty.
 
Uff, nu blev det så där svårt igen.
Låter jag det?
Han har aldrig sovit borta själv förut.
Jag är egentligen inte orolig för Alexander, för han är stabil som en klippa. Mest orolig är jag för mig ;)
Fast nån gång måste ju bli den första...
 
Här kommer veckans lista a´la jennyn:
 
- att vi har haft semester som var härlig, men också att vi kommit hem och det är också härligt. Och att vi ska åka till sommarstugan igen för det är härligt att veta att man kommer att få ha det härligt igen ;)
 
- att i morgon fyller Lillskatten Irma TVÅ år. Fast det vet jag egentligen inte om jag är så GLAD för. Det betyder ju att tiden skenar iväg från mig ;)
 
- att jag mögeltvättade byrån idag och det var skönt att äntligen ta tag i en sak som legat över mig längre. Inte SÅ roligt är tvätthögarna som det resulterade i. Men de jobbar jag på nu.
 
- att Älsklingen också fyller på fredag så detta kommer att bli en riktig födelsedagsvecka. Mindre kul är att jag INTE vet NÅGOT som jag ska ge i present eller vad vi ska hitta på eller NÄR vi ska ha kalas. Fast det brukar ju lösa sig.
 
- att jag KAN vara glad :D
 
Nej nu måste jag sätta fart och laga lunch. Älsklingen kommer förhoppningsvist snart hem och då ska vi åka iväg och titta efter en ny kaffebryggare. YTTERLIGARE en glaskanna har förolyckats och det är ju OMÖJLIGT att få tag på en ny som passar.
Gör de så med flit?
Men denna gången tror jag banne mig att vi ska sattsa på en bryggare med ståltermos som kanna, istället för glas.
Man kan ju inte hålla på och köpa nya bryggare hela tiden.
Och det verkar som att det är svårt att låta bli att slå sönder glaskannor till kaffebryggare ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-05 Klockan: 23:21:21

Här har det mögelsanerats

Och så var denna helgen över.
Jisses vad det gick.
Fast det brukar det ju göra när man har fullt upp.
Visserligen brukar det göra det även när man inte har det fullt upp, har jag märkt på sista (den efter att ungarna kom) tiden.
Swish!
 
 
Denna helgen så har det varit gräsänklings-extra-fredags-mys med ungarna, födelsedagskalas i parken och idag dop och ute-lunch.
Allt har dokumenterats och kommer att visas upp inom "rimlig" tid (innan jul?). Men i dag har även hunnits med och tagits tag i en sak som legat och gnagt på mig på sista tiden.
 
Och som jag är jäkligt stolt över att ha tagit tag i. Även om jag inte, på långa vägar, är ens i närheten av att vara klar med det ;)
 
Mögelsanering av sovrums-byråerna.
 
 
 
Igen ja!
 
För det känns som om det inte var så länge sedan som jag gjorde det sist >>>.
April, men då tvättade jag bara ur lådundersidorna och insidan på byrån. Och med vatten. Det tog INTE bort möglet.
Så nu hade jag införskaffat starkare doningar och idag så sparkade jag mig själv därbak, när vi kom hem från dopet.
 
Sedan vi kom hem från sommarstugan så har jag känt att det luktat mögel här något så fruktansvärt. Varenda gång som man går in i sängkammaren så får man kväljningar.
När man sover där så vänjer man sig vid lukten. Men så fort som man går ut och kommer tillbaka så märker man ju den.
Och nu när vi varit borta ett tag, och andats "frisk" luft så blev ju det hela så mycket mer påtagligt.
 
Slag i saken alltså.
 
Jag slet ur alla lådor, tömde alla kläder på sängen, sprayade med starka doningar och tvättade HELA möbeln + fram- OCH baksida, det hade bildats mögen IGEN sedan sist :(.
Och nu står allt och torkar och luftar.
 
ALLA kläderna ligger nu framför tvättmaskinen och planen är att hinna igenom MONSTER-högen inom de närmsta åren av mitt liv. Innan jag blir pensionär tack.
Förutom ett par kläder som ligger kvar i sommarstuge-resväskan, som jag inte har packat upp än.
Tur va ;)
 
Ramarna på byrån och smyckesskrinet, där det också börjat komma mögel, fick sig en omgång av sprayen. Så nu hoppas jag bara att denna spray inte är farligare att andas in än vad själva möglet var.
Tiden får utvisa...
 
Nöjd är jag i alla fall.
Fast inte över hur det ser ut här hemma just nu.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-05 Klockan: 01:01:16

Real Life - Sladdlådan

Jag fick en sån där aha-upplevelse idag.
Många gånger så ser man inte riktigt det man har omkring sig för att det är så vanligt. Men så kan man få sånna där ljusglimtar och aha-upplevelser som gör att man ser en situation helt ur ett annat perspektiv och ser det som det verkligen är.
 
Jag talar om inget mindre än min.....sladdlåda ;)
 
 
Vi kör en enkel en, denna veckans Real Life. För alla som fortfarande är inne i semesterlunken och inte vill tänka så djupt ;)
Och för NATURLIGTVIS alla andra också.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Alltså jag tycker att jag har varit ganska så smart här. Jag har vikt en hel låda i skrivbordet åt sladdar....och sånt.
Jättebra!
Nu vet man vart ALLT sådant finns och det finns INGA andra ställen där de kan finnas på.
 
Sladdar är ju så himla tråkigt och det finns ingenting som kan förstöra helheltintrycket i ett tipp-topp-hem som när man ser sladdhärvor som sticker fram.
ÄNDÅ så är det ju så himla krångligt att dölja dem.
Man ska ju åt dem hela tiden.
 
Men nu är det inte sådana sladdar som jag har i min låda utan här ligger, batteriladdare, USB-kablar, mobilladdare, kamerasladdar, musikmackapärladdare....ja mest laddare alltså.
Men också mycket gammalt som inte används, men som ligger där för att det inte finns något annat bra ställe att ha dem på, tillsvidare.
 
Men så idag när jag drog ut lådan så såg jag den verkligen, ur ett annat perspektiv, Real Life-perspektivet.
Det här är inte snyggt Yohannna ;)
Praktiskt men inte fint.
Detta skulle ALDRIG platsa i något hemma-hos-reportage i nån inredningstidning.
 
Så vilken tur att jag inte brukar få så himla många förfrågningar om att vara med i några sådana reportage då.
För jag gillar min låda skarpt.
Och så är det ju så praktiskt.
Så fort som Älsklingen frågar: Yohanna, var är....
I lådan svarar jag snabbt då, och det finns inga tvivel om vilken låda det är.
 
 
Så gott folk:
- Hur har du det med sladdarna?
- Nån speciell förvaring?
- Hur gör man med sladdar, speciellt bakom TV:n?
- Gör det något om de syns?
- Brukar du få många förfrågningar om att vara med i hemma-hos-reportage ;) ?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag kväll, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-04 Klockan: 14:57:58

Här har det fyndats

I går gick ju ungarna och jag upp till närmsta shoppingcentrum, La Ballena (Späckhuggaren), som ligger cirkus 15 minuter med barn- och barnvagns-släpande uppfrån mitt hus.
Det skulle inhandlas dop-present till dopet vi ska på, på söndag.
 
Fy 70-singen vad det är svårt med dop-presenter.
Med alla presenter för övrigt.
Men speciellt med dopgåvor.
Det ska ju vara något speciellt, något som är ett minne från denna speciella dag, och som man förhoppningsvist ska ha nån nytta av.
 
Skitsvårt.
 
 
Men jag hade en tanke om att jag ville ge bort en fin ram med ett par fina kort på dopbarnet. Jag var ju på BB när han föddes >>> och därifrån fick jag ett par fina bilder.
Kan det bli bra tro?
 
Och det är ju super-REA just nu, så tror ni inte att jag hittade en bikini också ;) 2 euro delen, som hittat. Och satt kalas också när jag kom hem och provade.
Så kul det är.
Får nog gå tillbaka dit, för de hade flera modeller till samma pris.
Bikinisar kan man ALDRIG få för många av ;)
 
 
Men det är ju helt omöjligt att ta bra bilder på sig själv, speciellt halvnaken. Känner mig som värsta pinuppan och så är inte kul att känna.
Får öva på det där, med att ta kort på mig själv.
Pinuppandet kanske jag inte ska öva på SÅ mycket. Inget bra att kunna...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-03 Klockan: 23:49:39

Här är det fredagsmys

Ja, här sitter jag och myser med mig själv. I finaste gå-borts-klänningen, med ett glas vin i handen, har just avnjutit en grillad chevré och en krabbsalladssmörgås. Nu väntar det överblivna chippat och godiset från ungarnas fredagsmys tidigare.
 
Jo ett bad tog jag ju innan.
Det hör ju till.
Och jag tror banne mig att jag ska se på en romantisk kärleksfilm på den bärbara. OM jag nu kan slita mig ifrån Pearl Harbour som visas på TV och som jag sett minst 100 gånger ;)
 
 
 
Jag skulle det kunna låta vara med det.
Men ni som känner mig vet ju att det brukar SÄLLAN vara som det låter hemma hos mig. Det trasslar alltid på något sätt.
Ni vet på det där RIKTIGA livet-sättet.
 
Först så ville inte ungarna somna. Uppspelta av godis, film och chippa. Plus att pappa var borta och det hör ju inte till vanligheterna. Och kanske LITE på grund av att jag var så sugen på att börja min tjejkväll att jag stoppade dem i säng kanske lite för tidigt mot vad de brukar lägga sig nu under sommarlovet.
Ja ja det kommer att straffa sig i morgon.
Det är jag säker på ;)
 
Så väl i badet så blev det inget avslappnande där. För grannarna började att bråka och slängde så i dörrarna och skrek så jag trodde minst att de var INNE i vår lägenhet. Så blev jag ju orolig för att ungarna skulle vakna av det så det var lika bra att gå upp och sitta på vakt.
 
Så var rödvinet slut och det hade jag INGEN aning om. Och jag som var så sugen på just det.
Det fick bli glögg istället, blandat med sött moscatellvin. Och det blev en höjdare. Prova det.
Men glögg?
Mitt i sommaren ;)
 
Så brände jag två brödskivor till den grillade chevrén och brödrosten VÄGRADE att bränna mindre, även fast jag drog knappen till NOLL.
Hemskt god den där chevrén som jag gör.
En rostad skiva bröd.
På med en tjock skiva chevré.
Häll på en stor klick honung eller sirap.
Och grilla i micron i 4 minuter.
Klart!
 
Men nu så får det väl vara slut på missöden...
Om jag bara kan slita mig härifrån och från filmen på TV som jag sett så många gånger.
Nu ska det bli en film som jag INTE har sett. Tror jag. Om inte SATC 2 drar i väg mig på andra villovägar ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-03 Klockan: 12:08:01

Här blir vi ensamna idag

God Morgon!
 
Det verkar som att vi kommer att bli gräsänklingar här idag och i morgon. Älsklingen ska ge sig av på folkfest och inte vilken som helst. En av de största folkfesterna här på ön, La Rama i byn Agaete på norra delen av ön.
 
Jag har skrivit om festen på Travelstart >>>
 
 
Jag kan inte följa med utan får vara hemma och passa ungarna. Så går det när man har familjen hemma i Sverige ;)
Fast det gör ingenting, för jag har varit på festen ett par gånger och det är en ganska så jobbig fest. Inte riktigt min stil. Men helt i stil med Älsklingen som inte gillar att ta på sig finkläder och gå på disco, något som däremot är MIN stil.
 
Och detta gör ju att jag har en utgång till godo på mitt konto ;)
 
 
Skämt åt-sido, Älsklingen går så sällan ut, och vill inte heller göra det. Så när det kommer en sån här fest och han har kommit på att han VILL åka, då är det inget att snacka om.
UT och roa dig ;)
 
Så jag och ungarna ska göra något som vi sällan gör, om ems någonsin har gjort, vi ska roa oss själv en fredagskväll och en hel lördag. För det är så länge som festen håller på, i TVÅ dagar.
Hur gör man då?
;)
 
Jag har handlat hem lite gott och så får man väl rusta sig med en god portion tålamod och INTE tidsoptimista, vilket brukar ge stress som ger irritation som ger bråk.
Ni vet, den onda cirkeln.
 
Men nu ska vi dra iväg upp på stan och leta doppresent till dopet vi ska på, på söndag.
Får skynda mig för ungarna börjar på att bli desperata här, på att få komma ut.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-03 Klockan: 00:26:15

Här torsdagsväger vi

Fredags Torsdagsvägning var jag ju tvungen att göra idag. För att få facit i hand så att säja.
VAD blev slutnotan efter denna semestern?
Hur har det gått efter två veckor utan våg?
 
VÄGNING
+1,1 kilo
Inte klokt!
Vad stolt jag blir.
Jag hade tänkt mig mellan 2 och 4 kilo. Det lät lagom och tillräckligt för att jag skulle vara nöjd.
Men ETT kilo.
Tjoho!
 
 
 
UTVÄRDERING
Jag har haft en bra semester, mat och motionsmässigt sett. Jag hade bestämt mig för att jag skulle få njuta utan dåligt samvete, fast inte gå över gränsen till frosseri, och det höll jag.
 
Jag har ätit det jag varit sugen på, tagit mig en chokladbit (eller två) om jag varit sugen på det och nån glass har det väl blivit.
Nu är ju inte jag nån glassmänniska och det har hjälp mig ganska så mycket.
Och vin och öl har det inte varit läge för heller.
Det är väl de största semester-kalori-fällorna.
 
Chips, kakor och choklad har det däremot blivit i mängder. Fast å andra sidan har jag gått mina morgonrundor alla mornar utom en eller två som inte hans med.
Det känns skönt att det har räckt till för att hålla mig på banan.
 
Kortet är från förra året, ungefär vid den här tiden, fast innan jag hunnit få nån solbränna (om jag nu någonsin brukar få det). Ungarna är de samma, fast ett år äldre, och så nya solbrillor förståss ;)
 
Nu känner jag mig lugnare.
Denna fallgropen är avklarad.
Nu ska jag bara ta tag i de sista tre kilona och gå i mål.
 
Men fasiken vad det har varit svårt idag att hålla sig borta från chokladen...
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-02 Klockan: 12:36:38

Här packar vi upp

Nu börjar det mindre roliga med att komma hem från en semester; att packa upp. Hela huset är fullt med väskor och påsar med saker som ska in på sina ställen och på något sätt så är det inte lika roligt att packa upp som det är att packa ner.
 
Konstigt ;)
 
 
Fast det som ändå är roligt just idag, är ju att jag får hänga upp alla mina nya, fina och nytvättade kläder som jag fyndat och fått under semestern.
DET är roligt.
 
Annars så gapar allt tomt här hemma och vi ska straxt ge oss iväg till fruktaffären för att handla hem lite frukt och grönsaker. Älsklingen jobbar länge idag + att de har möte ovanpå det, så vi får se om vi hinner med någon storhandling idag när han kommer hem.
 
Bäst att köra igång i ett molnigt med varmt Las Palmas.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-02 Klockan: 00:32:27

Sammanställning av Real Life - Sommarstatus

Vi är äntligen hemma!
Och jäklar vad skönt det är ;)
Vad skönt det är att sitta vid en riktig dator, med stor skärm och fungerande internet. Vad skönt att vara bland mina saker igen. Och vad SKÖNT det ska bli att sova i min egna säng ;)
 
Vi får se hur skönt det blir att vakna upp i morgon till ett tomt kylskåp och ett par ungar som tröttnar på sina nya/gamla leksaker och får myror i byxorna när de inte får springa av sig på stranden ;)
 
 
 
Veckans Real Life skulle ju handla om sommarstatusen och hur man känner för sommaren just nu och jag måste faktisk erkänna att jag känner mig ganska så nöjd hittills.
Det är så SKÖNT att känna så.
 
Jag kommer ihåg när jag bodde i Sverige och sommaren började gå mot sitt slut, vilken ångest jag hade. Jag fasade för hösten och allt där till. Det kändes som att livet var slut i och med sommaren och jag kunde till och med få panik och deppighet när allt var över.
 
Och så detta med vädret. All denna prestationsångest som kom med en solig dag och jag kan fortfarande känna av den. Även fast de flesta dagarna här är soliga eller också har jag bara en liten bit bort till den.
 
Kom det en solig dag på semestern, så kommer jag ihåg att jag kände pressen på mig att hitta på någonting, åka till stranden, sitta i en park eller något annat somrigt.
Passa på nu, du vet aldrig om det kommer nån mer sol denna sommar.
 
Nej, ursch, det saknar jag INTE.
Och detta är skälen till att jag var så villig att flytta hit ner. Och fortsätter att leva här. Trots kackerlackor, strul med myndigheter och hemlängtan.
Det är värt det.
Bara jag slipper sommar-pressen.
 
 
 
Och om sommar-statusen i blogg världen kan man läsa:
 
- Freja som är mitt i semestern, och precis har fått upp ångan med hemmarenoveringen, berättar att hon är helt nöjd med det svenska sommarvädret. Hon är inte gjord för varmare än så här och är ganska så nöjd med en dag eller så UTAN regn.
 
- Madelein är också mitt inne i sin semester och berättar att de haft fullt upp med att åka på små utflykter för att inte ungarna ska bli alltför uttråkade. Men den stora resan till Legoland väntar fortfarande.
Annars så tycker Madelein att hon har semester när hon går och jobbar. Förutom sovmornarna då, som är det bästa med att ha semester.
 
- Ann-Mari är i sluttampen på sin semester och tycker att det känns lite vemodigt. Hon visar upp fina bilder och berättar vad de haft för sig och vad som komma skall.
MEN så säjer hon en riktigt viktig sak:
 
"Att skriva detta känns som att packa ihop sommaren :-), men det skall vi inte göra. Det är mycket roligt på gång ännu. Att semestern är slut betyder inte att sommaren är slut."
 
Så sant, så sant.
Än väntar mycket roligt och skönt kvar av sommaren.
Detta var bara en halv-tids-rapport ;)
 
Tack så mycket för att ni delade med er.
Och ha er RIKTIGT skön fortsättning på sommaren.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-01 Klockan: 13:04:10

Här säjer vi adjö

God Morgon Lördag nr. 15!
 
Här har morgonen kört igâng, den allra sista morgonen. För denna juli, juli 2012. Vi kommer ju tillbaka snart, vilken helg som helst.
Ingen fara pâ taket.
 
 
 
 
 
 
 
Adjö sol och pool.
Adjö sommarstuga och uteliv pâ terassen.
Adjö semesterstämning och gângavstând till stranden.
 
Nu väntar storstad, ständigt avgasmoln över vâra huvuden, renovering av lägenhet och ângest över att man borde ta ungarna och hitta pâ nâgonting.
 
Nej inte riktigt sâ farligt är det ju ;)
 
Men vardagslivet väntar där hemma, även om det är halva sommarlovet kvar. Vem vet, kanske fâr vi ett ryck och âker tillbaka hit ner efter att lägenheten blivit färdigt. OM den blir färdig ;)
Och sâ kan ungarna och jag leva sommarlovsliv här medans Älsklingen âker och jobbar härifrân. Det är inte sâ otänkbart.
 
Men tills vidare....
 
Hej dâ!
Vi syns i Las Palmas.
 
/Y

Skrivet den: 2012-08-01 Klockan: 01:30:10

Sista dagen pâ stranden

Lördag nr. 14, det drar ihop sig för hemfärd och sista dagen är spenderad pâ stranden. I morgon väntar städning, varvat med ett par dopp i poolen.
Sâ är planerna.
Men de brukar ju sällan sammanfalla med hur verkligheten sedan blir....när det gäller oss ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag sov ungarna till HALV TIO.
Det händer ju bara inte sâ vi har varit lite ur spâr mest hela dagen. Jag kom inte ut pâ nâgon morgonrunda utan fick ta igen det pâ stranden, precis som förr i tiden. Och det var inte sâ dumt det heller.
 
Alexander har lärt sig att simma utan sim-puffar och Irma har helt förlorat den osäkerhet hon hade för vâgorna och springer nu rakt ut i vattnet som om hon vore född där-i.
Visst är det bra att de inte är rädda för vattnet, men en viss respekt är att föredra när man spenderar sâ mycket tid där.
Om inte annat sâ för att föräldrarna ska känna sig lite lugnare.
 
Japp, det var det, sommar-semestern 2012 ;)
 
/YRSS 2.0