Skrivet den: 2009-07-31 Klockan: 12:11:17

Sista juli 2009 Imorgon är det augusti!

Men nog pratat om hur fort tiden går, jag förundrar mig fortfarande men nog tjatat om det.

Jag förlorade mitt jobb i förrgår. Jag har inte skrivit något om det här för jag har slickat mina sår och tyckt synd om mig själv.

Jag vet, det var inget stort jobb, jag tjänade inga pengar på det ( på sin höjd kunde jag ta en kaffe i veckan eller köpa ett par skor om jag sparade i en hel månad, villket man ju inte gör för det finns alltid hål att stoppa pengarna i) men det gav mig en känsla av viktighet, att jag var värd något. Och så inte minst känslan av att jag hjälpte till att dra in pengar till hushållet.

Och så det att jag var tvungen att leta reda på information och på så sätt lärde mig en massa nytt och fick reda på saker som jag aldrig annas skulle ha fått reda på. Och jag var fullspäckad med nyheter från resebranchen, jag kunnde något. Hela dagarna gick jag omkring och formulerade artiklar i mitt huvud och letade efter snillrika meningsuppbyggnader som skulle roa folk.
Fortfarande kommer jag på mig själv med att göra det men så kommer jag på det, avskedad.

Men nu så är jobbet alltså borta.
Företaget bestämde sig för att en korrespondent på Gran Canaria inte ingick i den framtida sattsningen och så plockades jag helt enkelt bort. Så då plockar jag helt enkelt bort de länkar till dem som finns hos mig. Bort!

Nu så hör man ju om människor som förlorar sina jobb och som sätter sig ner och grunnar på vad de ska göra med sin framtid. Och så kommer de på en helt storartad idé som de förverkligar och så blir de stenrika och behöver aldrig jobba mer. Förutom ideelt som de gör för att fylla själen med viktighet. Sån ska jag också bli.

Undrar bara vad det är för hemlig dröm som jag ska förverkliga eller vad det är för storartad idé som jag ska komma på?

Hmmmmm

Skrivet den: 2009-07-24 Klockan: 15:54:37

24 juli 2009 Jag gillar bling bling och glitter

Jag vet inte om vi ska åka till Puerto Rico i helgen....
Alexanders förmodade öroninflamation blev en sprucken trummhinna som han fick antibiotika för. Det bra med antibiotika är att det dödar allt som finns i kroppen, baciller och dumma grejjer.
Det dåliga med antibiotika är att det dödar allt, allt och då menar jag även ditt eget imunförsvar, magen lusten osv.
Efter 10 dagars antibiotika kur med diare och utebliven matlust så fick Alexander nu även en vanlig influensa (hoppas vi att det är sa doktorn när vi var där, nu i dessa svininfluensatider) och har denna veckan haft halsinfluensa med hög feber och allt vad det innebär.
Så vi har bara varit hemma och vilat och ätit febernedsättande medicin.
I natt så var första feberfria natten. Så vi får se nu när han vaknar om han har feber eller ej. Beroende på det så åker vi eller inte.
Det är ju tråkigt att inte kunna umgås med familjen som är här från Göteborg. Men så är det......

Jag har börjat att titta på Ugly Betty.
De visade en säsong här på TV men det gick väl inte så bra för de slutade med det ganska snart. Men jag gillar serien. Jag tycker hon är söt så nu laddar jag ner avsnitt för avsnitt och tittar på det när jag får en stund över.
Det är så härligt att se en okomplicerad humor-serie. Det är som att läsa en serietidning, totalt avslappnande och bra för humöret.

Jag har kommit på att jag är som Betty.
Hur jag än anstränger mig så ser jag aldrig så chic ut som alla modeller runt omkring mig. Jag kan sätta på mig exakt samma saker som de men det ser aldrig lika snyggt ut på mig och själv känner jag mig jättefånig.
Och jag är trött på att försöka.
Jag tycker om färger, och krimskrams och glitter och guld. Och helst allt på samma gång. Jag vet att det inte ser klokt ut men jag gillar det.
För dett med att förstå vad som är på modet just nu blir jag helt tokig av.
Jag fick ju en hög med damtidningar här-om-veckorna och jag har studerat dem. Men de motsäger hela tiden sog själva. En säjer att detta är på modet och en annan säjer tvärt om.
Ena stunden ska det vara hellånga, blommiga klänningar med väst och skärp. Andra stunden ska det vara gulliga, romanstiska, vita klänningar med nitbälte och punkstövlar.
Och ska det vara starka somriga färger i makeupen och på naglarna eller är det naturliga jordfärger i år?
Jag fattar ingeting....

Jag tror att jag ska börja ta på mig det jag tycker om och blanda och välja som jag tycker. Och så är jag trött på allt vitt i mitt hem. Jag ska dekorera om sovrummet med orange gardiner, lila kuddar, guldiga vaser och en silverljuskrona med tända ljus. Jag vill ha glitter och glamour och harem i sängkammaren...


Skrivet den: 2009-07-08 Klockan: 11:59:40

? ja vad är det i dag? ..8e juli 2009

Att ha en blogg betyder, har jag förstått, att man ska skriva korta inlägg varje dag och inte som jag långa någon gång ibland när man får tid. Detta med att ha blogg är ett ansvar och ska tas med stort allvar. Man vet aldrig vem det är som läser det man har skrivit eller vem som kan influeras av ens åsikter.
Jag har läst skvallertidning, kan ni förstå. Och där har alla åsikter om allt. Tex om att ha blogg.

Det är kul att läsa skavllertidning, om det nu kan kallas så, dessa tidningar, amelia osv. Jag hade ingen aning om att jag var så borta på vad som händer och sker i Sverige. Jag har tex ingen aning om vem denna Linda Rosing är för någon och hon dyker upp mest här och där i alla tidningar.
Vem 17 är Linda Rosing? Kan någon hjälpa mig?
Klart att det känns heller inte så viktigt att veta det heller.

Idag är en ganska bra dag.
I går på eftermiddagen fick A hög feber och klagade på ont i ena örat. Vi befarade att det var öroninflamation igen och jag såg framför mig vaknätter och antibiotikakur igen, inte så kul.
Så A fick lök i öronen och det verkade hjälpa mot smärtan (husmorsknep som min mor talat om för mig är poppis i Sverige nu för tiden ibland småbarnsmammor med öronbarn).
Jag bäddade åt O på soffan så att han skulle få sova ostört om det behövdes tas in sjukt barn i sängen. Men natten passerade ostörd, febern gick ner, och jag ser inga tecken på öronsmärta idag.
Så jag är otroligt lättad men vi åker nog inte till stranden idag. Det är dumt att utmana ödet. Och så kommer familjen från Göteborg idag och då gäller det att vara från sin bästa sida så man orkar med stoj och stimm som det alltid blir vid besök.Hoppas att ni har en bra dag idag också.
/Y

Skrivet den: 2009-07-06 Klockan: 15:36:07

Hemsidan

Jag glömde ju att tala om att problemet med hemsidan är tillfälligt löst och jag håller på och uppdaterar.
Tills jag fått bestämt om jag ska köpa min adress till hemsidan www.yohanna.se (som ägs av ett hammalt hämdlystet ex) så får jag fortsätta med denna tillfälliga lösning.

Hoppas att ni tittar förbi där!

Skrivet den: 2009-07-06 Klockan: 15:32:38

6 Juli 2009 Sommar sommar sommar...

Det är måndag och det betyder städdag.
Jag har dammsugit, hanns med innan det var sovdags för Alexander och nu så ska jag skura toór och golv. Tvättmaskinen går redan på högvarn och ren tvätt hänger i solen på balkongen.

Vi åker ju bort över helgerna nu när det är sommar och då åker vi till Octavios föräldrars "sommarstuga" som ligger i Puerto Rico på södra delen av Gran Canaria. Det tar cirkus en timme att köra dit.
Där solar vi och badar hela helgerna och när vi kommer hem så behövs det städas och tvättas. Det faller på min lott eftersom jag går hemma och har tid. Tro inte att jag gör det för att jag är kvinna, nej då, det blir det andra bullar av med när jag hittar mig ett jobb. Fast jag måste ju börja söka för att hitta, men det är ett annat problem.

I Puerto Rico är det samma sak varje dag och det är skönt, avslappnande liksom.
På morgonen går vi upp och äter frukost på altanden med färskt brön och tidning, TV för Alexander.
Sedan borstar vi tänderna och smörjer in oss med solkräm.
Förmiddagen tillbringar vi på stranden som ligger bara 5 minuter bort.

(En toa städad och halva våningens golv skrubbade, Alex sover fortfarande, jag tar en paus...)

På stranden går jag minst fram och tillbaka tills stegräknaren visar på 9000 steg. Innan så gick vi på eftermiddagen men nu mitt i sommaren är det så varmt att på em så ligger vi vid poolen tills det är dags att gå och lägga sig och då får jag inte tid att gå. Så det är bäst att göra det på morgonen så har man det gjort.

Alexander och Octavio gräver sandhål tills jag har gått färdigt och kan bada med dem.
Så badar vi fram tills klockan 1 och då äter vi mellan mål och plockar ihop och går hem för att Alexander ska sova siesta.
Jag och Octavio slappar på uteplatsen med att sola och bada i poolen.

Så äter vi lunch när A vaknar och ligger sedan vid poolen hela eftrmiddagen tills det är dags att ge A middag, bada och gå och lägga sig.
Då sätter sig O och jag och ser på TV och äter nåt smaskens.
Sist nu så hade jag fått ett par svenska skvallertidningar av en granne där nere och jag tillbringade kvällen med ett par öl, ett par cigg och en hel skavllertidning att plöjja igenom. Det känndes så himmla skönt och dekadent att jag bara började fnissa vid tanken på vad jag gjorde. Och jag varken röker, dricker (ja i alla fall inte så mycket som förr) eller är intresserad av skvaller (ja där ljög jag till riktigt ordentligt).Jag bjuder på en bild från förra helgens badorgie i Puerto Rico. Det tog inte lång tid innan Alexander fattat galoppen med simpuffar på armarna. Nu badar han helt utan rädsla och helt utan respekt för vad som kan hända vid vatten (måste ta tag i det problemet senare) och kastar sig från poolkanten och springer rakt ut i havet ända tills han inte bottnar längre.

Nu är det dags att ta tag i den andra toan och resten av golven. Tvättmaskin nummer två verkar vara på G att avslutas också.

Hat bra!
/YRSS 2.0