Skrivet den: 2017-03-21 Klockan: 15:51:00

Karnevalen är över för denna gång

La carnaval se acabó por este año. Nosotros fuimos al de Las Palmas y también i Maspalomas. 

En Maspalomas había ola de calor y estuvimos hasta las 12 al lado de la piscina disfrutando el calor. 
Y la semana después lluvia y nieve...😜
 
 
 
 
 

De sista två veckorna har vi haft, minst sagt, växlande väderlek här på ön. För två veckor sedan så kom det en otrolig värmebölja och het luft från Afrika strömmade in över ön som fortfarande haft något kyligare temperaturer eftersom vi fortfarande befinner oss i mars. När den varma luften från öknen mötte den kalla över ön täcktes hela Las Palmas av en tät dimma och bilder, som liknade något taget ur en film, florerade på de sociala medierna.

Temperaturen här på ön höjdes med ca 10 grader över en natt och stannade under nästan en vecka. Sedan sjönk temperaturen igen.

Förra veckan blev det ovädersvarning här och i fredags, lördags och söndags kom det massvis med regn och hagel över nästan hela ön. Bilder florerade i media om den bortspolade stranden i Playa del Inglés och högar med snö och hagel i de norra delarna.

Men när det var värebälja så åkte Familjen Kaos på karneval i Maspalomas där det var den stora karnevalsparaden. Irma och jag svängde våra lurvida och filmade lite medan de andra satt vid poolkanten och njät av en ljum sommarnatt.
RSS 2.0