Skrivet den: 2012-09-30 Klockan: 22:50:09

Här är det slött just nu

...för visst, jag över levde gårdagens tjej-kalas som blev en hit, men inte mycket mer.
 
På eftermiddagen så drog vi iväg (ja jag kanske släpade min trötta lekamen eller nåt sånt) till kanariska trädgården där tjejerna från igår hade picnic och "låt-ungarna-springa-så-mycket-de-orkar-så-de-somnar-fort-i-kväll". Det regnade en skvätt men det gjorde inget för vi satt under tak. Och ALLA med solglasögon på för att dölja de mörka ringarna under ögonen som visst var värst på mig enligt de närvarande ;)
 
 
 
 
Men det förstår ni ju att efter ett sånt här kalas så FÅR man vara trött, ha ont i huvudet och behöva solglasögon.
Det kommer mer info om det, var så lugna ;)
Och veckans Real Life kommer också, men just nu så flög inspirationen all världens väg. Det gör inget. Den kommer tillbaka.
 
 
 
 
Jag är TRÖTT nu ;)
Jag tänker sätta mig i soffan, slötitta på något halvdåligt, kramas med Älsklingen, försöka äta upp det som blev över av after-eight-kladdkakan som jag gjorde tills igår och kanske gå och lägga mig tidigt...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-29 Klockan: 17:47:39

Här rumsteras det om

...för det är ju som vanligt med Ute-i-sista-minuten-Yohanna. Varför förbereda något i god tid, när man kan ångeststressa som är så kul ;)
 
Hittills så har jag tagit morgonrundan, handlat blommor, skrivit ut prinsessor (vadå jag har aldrig fått haft ett prinsess-kalas och man blir aldrig för stor för att vilja vara en prinsessa), bakat kladdkaka, lagat lunch, Älsklingen har skurat badrummen (nått ska man ju ha han till också) och nu har jag lagat lunch och den har nu intagits.
 
Nu väntar MÖGELBYRÅERNA som inte blivit av.
Jag MÅSTE flytta in i dem nu.
Men det är i senaste laget, jag erkänner.
 
Men jag tror att jag har kalaset under kontroll.
Med sånt här så kan det väl inte gå fel...
 
 
 
 
 
 
Utöver detta så är det väl inte så knussligt ;)
Jo men visst, det finns mat också. Eller kommer att finnas. Om jag kommer till skott vill säja och inte sitter här.
 
Sovrumslampan blev upphängd i går, så här kommer den.
 
 
 
 
 
 
Jag är nog VÄLDIGT nöjd men den får hänga till sig ett tag innan jag spikar åsikten permanent. Fast nu ser det ju ut som att kanske nattygslamporna även skulle passa bättre att vara svarta än guld.
Ja ja ett arbete leder till ett annat.
 
Men nu måste jag på lägenhetskaoset a la "knö-in-allt-stökigt-på-alla-lediga-skrymslen-som-inte-kommer-att-synas". Det kan dock vara svårt att hitta dessa lediga skrymslen som inte syns.
 
På återhörande.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-29 Klockan: 00:37:00

Fredagsvägning

Igår kväll så fastnade jag framför den bärbara och tittade igenom alla Hollywoodfruar.
Hur dum får man egentligen bli?
I natt har jag drömt om och idag har jag tänk på en massa fruar hit och dit och inte kunna släppa temat.
Snacka om att vara lätt-hjärntvättad.
Men nu är jag i alla fall på banan och vet vad det snackas om.
 
Jag ska inte orera mer om detta utan jag är mer fasinerad över hur JAG kunde fastna så lätt för något som jag inte tycker om....egentligen.
De är ju inte kloka i hövvet...ja det skulle väl vara hon sångpedagogen då. Men hon flippar väl ut snart hon med ;)
Men det kanske är det som gör det så fängslande. Att några så helt ur-flippade damer har kunnat komma så långt som de gjort.
.....och inte jag ;)
 
I alla fall.
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
-0,5 kg
Det blev lite kaosartat idag på morgonen för Irma var uppe med mig, ja faktiskt före mig till-och-med.
Vanligtvis brukar jag få 10 minuter SJÄLV på morgonen att göra dagens höjdpunkt, gå själv på toa, borsta tänderna i lugn-o-ro och klä på mig och faktiskt hinna fatta vad det är jag sätter på mig. Vilket inte är så spännande eftersom det alltid är ut-och-gå-morgonrunde-kläder på morgonen.
 
Och på fredagar så brukar jag hinna väga mig i lugn och ro och reflektera lite över de tankar som poppar upp i skallen över resultatet. Det är förvånande över hur mycket tankar det väl poppar upp när man väl hinner tänka dem innan det "händer" något som kräver hjärnan till annat....unge som klättrat upp i fönstret, unge som petar i kontakter, unge som satt på spisen. Ja ni fattar.
 
Men idag hanns det alltså varken gå på toa själv eller fundera så värst mycket över viktresultat. Faktum är att jag var bombsäker på att jag stått still på samma vikt sen förra veckan, och svor ve och förbannelse över mensen som får vara boven i dramat på G eller inte på G, ända tills jag kom till viktlistan och skulle anteckna veckans dom och såg att jag faktiskt sjunkit ett halv kilo och är tillbaka på vikten innan semestern.
Nu är det bara att tuta och köra.
 
UTVÄRDERING
Det har väl varit en ganska så vanlig vecka utan varken dippar eller fällor. Kommer i håg att jag hettsåt en halv form brownie på söndagskvällen för att jag inte skulle behöva slänga den och fick en sockerdipp så djup på måndagen att jag drog i mig det som var kvar av en mintchokladkaka i kylen.
Inget mer.
 
Lagat mycket gott men tiden går ju så förbaskat fort att jag inte hinner skriva ner recepten och lägga ut här.
 
Promenader varje dag, ur som i skur. Det är inte så ofta som det händer men denna veckan fick jag mig 10 minuters promenix i regn. Och plankan har jag lagt på hyllan tills jag får inspiration igen. Dumt att ha den hängande över mig och ge mig dåligt samvete när jag aldrig kommer ihåg den.
Nytt nyårslöfta kanske.
Man ska inte ha för bråttom ;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check!
Mat - Check!
Och 2.0 kilo kvar till målet.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-28 Klockan: 13:12:06

Här har det regnat

...men nu skiner solen igen. Dock BARA 28 grader utomhus och 33 inne på kontoret. Ja hösten har definitivt kommit till Las Palmas ;)
 
 
 
 
Igår skulle ju ovädret komma och vi väntade och väntade men solen bara sken och himlen var blå.
När jag skulle gå och hämta Guldklimpen i skolan hände något jag inte varit med om tidigare. Solen sken och allt det där men när jag klev utanför porten så regnade det.
Skitmysko.
Jag såg inte ett moln på himlen men när vinden tog i och blåste så kom det regnsstänk. Precis som när man står bredvid en fontän. Bara det att vi inte har nån fontän på min bakgård.
Så ovädret var ju inte långt borta...
 
Jo det kom allt, ovädret.
PRECIS när vi klivit utanför dörren för att GÅ och handla på eftermiddagen. Jag gör så på "torsdagar from hell", när Älsklingen jobbar sent, veckohandlingen behövs göras och ungarna håller på att gå balobas hemma för att de har så mycket spring i bena. Ja det är väl mest Irma som går balobasen. Alexander är så glad bara han får sitta och spela dataspel. Något som kan vara MYCKET svårt att göra när Irma går balobas över HELA huset.
 
Så då tar jag ungarna, en stadigt i varje hand, och så spatserar vi, under gråt och tandagnisslan naturligtvis för annars så vore det ju inte oss, till vår mataffär.
Varför gråt och tandagnisslan?
Jo för Alexander vill sitta kvar hemma och Irma vill inte hålla handen.
Men ut SKA vi (om det är någon som vill ha lördagsgodis så måste det inhandlas och efter den förklaringen så brukar Alexander förstå anledningen till veckohandling). Och hållas hand MÅSTE det om vi inte ska ta vagnen (och efter den förklaringen så brukar Irma vara spakare, fast bara i tre sekunder som är så länge hennes minne når).
Jag klarar inte av att vara ensam med dessa inomhus på torsdagar, så allt är bättre än det.
 
Hur som helst, utanför dörren kom vi och då började det hälla ner a´la kanarisk manér, som är typ lite intensivt duggregn.
Men jag är ju viking och ska vara van vid detta så jag tänkte käckt att vi skulle hinna fram till affären, 15 minuter bort, innan vi blev dygsura.
Och det var ju inte kallt ute, typ 30 grader ;)
 
Det jobbiga är inte att knata med två motsräviga ungar i regn, utan de förvånade blickar som man får från folk runt omkring som står hukade under tak och i busskurer.
- Hon är utlänning den där, hon vet inte att man kan DÖ av regn, tänker de. Det är jag säker på. Jag kan känna blickarna i ryggen.
Stackars barn...
 
I alla fall.
Det sken upp.
Det torkade.
Det blev fredag och vi trodde att det var över.
 
Precis samma sak händer idag när vi ska gå till skolan. Men nu var det lite mer regn över ovädret och mindre dugg. Fast nu hade jag ju vagnen och med den så är jag alltid förberedd. Däri finns allt, mitt liv.
Regnskydd till vagnen, regnjacka till Alexander, bläckpennor och avledningsleksaker osv >>>.
 
Tänk att lite regn kan ge en sådana problem om man har fel "kläder".
 
 
 
 
Men dagens "oväder" höll bara i sig en liten stund, typ den stunden som det tog för oss att gå hemifrån och till skolan. Sen sken det upp på en gång och himlen blev så fin.
 
Nu MÅSTE jag verkligen sätta igång här om det ska bli något kalas i morgon. Jag MÅSTE ju inte spara att göra allt dagen innan och stress ihjäl mig då.
Jag VET att det är mitt normala förfarande men jag MÅSTE ju inte göra så.
Jag kan ju lära mig av mina misstag...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-27 Klockan: 13:23:21

Här rullar det på

Det ska visst komma oväder idag igen.
En liten påfyllning av det som kom i  måndags. >>>
Regn på nytt alltså.
När jag tittar ut genom fönstret så ser jag bara blå himmel och stekande sol. Så jag vet inte riktigt om jag ska hysa några förhoppningar om svalka.
 
Vad härligt att känna så. Längta efter höst-stormar ;) >>>
 
 
 
 
Jag borde sätta igång med att avsluta lite projekt här om det ska bli en stress-fri lördag innan kalaset. Hittills så har sex tackat ja och det är ett lagom antal tjejer. Jag har nämligen bara sex stolar. Kommer det fler så blir det att kånka från svärmor.
Fast det går ju det också.
"The more the merrier". säjs det ju. >>> Och det kan mycket väl stämma in på en tjejmiddag, fast med risk för att det blir en hönsgård av det hela ;)
 
Igår blev det att dra iväg till byggvaruhuset på panikutrycktning. Mina planer var att flytta in i mögelbyråerna som är färdiga nu >>>, men det blev att vara flexibel och kasta om i planeringen.
Precis sånt som jag är skitkass på. >>>
 
Sovrumslampan som vi gått och tittat på sedan jul, men som vi inte lyckats sammanträffa med tillgång på ekonomiska tillgångar i familjen OCH tillgång till lampa i affären, alltid har det varit det ena eller det andra, hade helt plötsligt kommit in i butiken samtidigt som vi fått födelsedagspengar av svärföräldrarna att köpa den för.
För JÄDRAR vad lampor är dyra. Helt oförklarigt.
Sådant tillfälle kan inte låta passeras obemärkt.
Vi drog iväg på en gång.
 
Det har ju bara gått TRE år sedan vi flyttade in här.
Sovrumslampa är väl inte SÅ viktigt ;)
 
Men nu är den här i alla fall och jag hoppas verkligen att vi kommer att få tid att hänga upp den innan lördagskvällen.
Det är inte bara att klicka ihop och hänga upp som med Ikea-lampor. Nej här måste borras i tak och skruvas i kabel-sockerbitar för att det hela ska bli upphängt.
Och det var inte riktigt läge för det igår kväll när vi kom hem.
Så vi får se...
 
 
 
 
Man borde ha kalas lite oftare så att man får saker och ting gjort här hemma ;)
Nu måste jag ställa mig och laga köttfärssåsen till lördagens lasagne. Kladdkakan har jag inte vågat mig på att göra än, fastän den mår bäst av att stå och goa till sig lite i kylen ett par dagar, för det finns risk att den inte överlever tills på lördag då.
 
Och klippa prinsesskronor. Tycker jag låter som en jätterolig idé.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-27 Klockan: 01:22:00

Sammanställning av Real Life - Dela eller komplettera

Veckans Real Life >>> handlade ju om att berätta om hur det var i någon av alla de relationer som omger oss i livet. Delar vi intressen?
Eller kompletterar vi varandra genom att tycka olika?
Eller vad är det som gör att det fungerar så otroligt bra, eller dåligt också för den delen, i vår relation.
 
Jag hade tänkt att undersöka mitt och Älsklingens relation men så tänkte jag att jag vill nog tala om något annat.
Något nytt.
En vän.
Eller väninna.
 
 
 
 
Det här är jag och min väninna C. Hon var den första här som jag blev "kompis" med. Kanske för att hon var den enda som vågade/kunde tala engelska ;)
C och jag har mycket kul, och har haft, och varför har vi det?
 
-Hobbys - delar
För vad har varit våra hobbysar? Först så var det partajja, sedan så blev det ungar (får man kalla något som tar upp nästan 100% av sitt liv som en hobby eller är det ett jobb då?). Och under hela denna tiden så har vi intresserat oss för kläder och mode och kanske att just där så kompletterar vi mer varandra än delar.
C är intresserad av mode och vet vad som är modernt. Och jag hänger på och kopierar så gott jag förstår ;)
 
- Fika - delar
Här delar vi självklart som de kvinnor vi är och förr vad det mycket fika på cafeér hit och dit. Men vad ska man säja, tiden finns inte riktigt till nu och jag ska inte skylla bara på ungarna men men...
Sist vi sågs så var det i matvaruaffären, hon bor i kvarteret brevid mig och handlar på samma ställe som jag, och då konstaterade vi att dagens fika är 5 minuter i snabbköpet med utbyte av den viktigaste informationen i våra liv.
Vi får hoppas att det ändrar sig VÄLDIGT fort.
 
- Partaj - DELAR
Om det är något som C och Yohanna kan så är det att partajja. Förr i tiden så brukade Älsklingen skicka ut mig att partajja med C ofta, för det var det enda sättet som han kunde vara RIKTIGT säker på att han skulle få sova hela dagen efter i lugn o ro.
Jag menar, kommer man hem klockan 8 på morgonen, ja då vill man inget annat än att ligga i sängen hela dagen efter.
Ja jisses vad mycket skoj vi haft.
Nu blir det inte lika ofta och Älsklingen är nog glad för det nu. För nu-för-tiden betyder inte utgång med C att han får sova hela dagen efter. Utan att han blir själv med små-monstrena HELA dagen ;)
 
På lördag är det dags igen.
Födelsedagsmiddagen med flickorna går enligt planerna ;)
 
 
 
 
De som lusläste sina relationer denna veckan var:
 
- Gardenhouse berättar om hennes och sin svärmors relation och av 11 upptagna punkter delar de 4 av dem mer eller mindre.
Dock leder svärmor på partaj-fronten.
Det var mer drag i dem förr ;)
 
- Mia tar upp sitt Husband och gämför 11 punkter där 7, mer eller mindre, kan anses som lika. Däribland skvaller där dåda säjer STOPP, speciellt till skvaller om just dem ;)
 
- Tjejmorsan tar upp 10 punkter som hon utvärderar i relationen med sin man. Och även om hon tror att de är väldigt olika så tycker i alla fall jag att de verkar väldigt lika, och de har 5 delade punkter. På de andra punkterna så tycker jag att de kompletterar varandra bra. Ja det ska vara det där med golfen då. Men det kommer ju med framtiden.... ;)
 
- Ann-Mari berättar om en svår stund i sitt liv och sammanfattar det hela med:
"Vi är en familj och vi delar och kompletterar varandra."
 
- Freja  listar upp 11 punkter i förhållandet med sin man. Hur många de har tillsammans? Nja, men de är nog MER lika nu än vad de var när de träffades ;)
 
- Dagliga Ljusglimtar har en punkt på sin lista om förhållandet med sin man, som sticker ut ;) Städningen. De har en städdag, söndagen då DE ska städa. Hon går ut med barnen och mannen får ha egentid hemma och just STÄDA ;) Me like!
 
- Miriam kommer på i slutet av sin lista på nio punkter att det är nog hon som bestämmer det mesta hemma hos dem.
Det är bra med reflekteringar ;)
 
- (Hönan) Anna strukturerar upp sin och makens relation och även om det är mycket olikt här så får jag ändå en känsla av att de är ett härligt par som kompletterar varandra mycket istället för att skilljas åt av de olika.
 
- Justlikeacat listar upp inte mindre än 12 punkter ihopa med sin man. Här är det ordning och reda. Dock är det än punkt som får mig att fnissa högt:
"Eh, vi bryr oss inte så mycket om miljön. Men vi slänger inte skräp på backen iallafall."
Så ska det vara. Ärligt så att det känns ;)
 
- Marlene tar upp en rolig sak i sin lista med sin man som jag även märkt av här hemma under läggningen av ungarna. Marlene och hennes man jobbar ihop och när de ska plocka ihop på kvällen så behöver de inga ord. Alla vet vad den ska göra och det är nästan som att man läser varandras tankar.
Det är RIKTIGT bra teamwork ;)
 
- Jenny får avsluta med en mycket viktig sak i alla detta: att var och en bör göra det den är bra på och tycker om att göra. DÅ kompletterar man väl varandra?
Så sant.
Men vad händer om INGEN vill göra något? Eller börjar slåss om att få diska? Ja just detta kanske inte är så troligt ;)
 
Jättekul att så många ville vara med denna veckan. Och som vanligt en hel drös med kluriga funderingar som kommit upp.
 
Tack och hej!
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-26 Klockan: 13:40:41

Här har det varits på posten

... men ibland så är det så till och jag blir generad över mig själv.
 
Samma sak idag, stekande sol på kontoret. Jag sick-sackar mellan kontorsstolen och svalkan i köket, och har slagit till på stort med ett glas SAFT. Tänk, jag har faktiskt hittat en saft här nere, en engelsk dock, men den smakar faktiskt barndoms-BOB-blandsaft.
Nästan i alla fall.
Jag är inte så petig längre om sånt där.
 
Blandar man saften med bubbelvatten så får man nästan en känsla av lyx och flärd.
Nästan....
Som sagt jag är inte så petig längre.
 
 
 
 
Idag, på morgonen, kom vi faktiskt iväg till posten.
Det var öppet.
Visserligen lyste kreditkortet rött, det är ju slutet på månaden så vem ska jag lura? - men det gick att betala med det. Problemen skjuter vi på framtiden ;)
 
Men när jag stog där på posten och liksom såg oss själva utifrån så var det ingen rolig syn. Jag är ju banne mig en karikatyr på karikatyren av en härdad småbarnsmamma.
Jag började skämmas.
Men så slutade jag med det för jag orkade inte bry mig.
Ännu ett karraktärsdrag i karikatyren.
 
Trött på grund av för varmt sovrum så 2-åring, som borde ha eget rum men på grund av fuktsanering som dragit ut på tiden får sova inne hos föräldrarna, inte sover bra utan vaknar och ska ha vatten vereviga minut.
 
Och så ett liv från köket klockan 5 i morse. Jag sover igenom det mesta på mornarna för jag är ju van vid att Älsklingen går upp då. Normala morgonljud, som återkommer och inte är farliga, vänjer man sig vid. Jag vet. Vår familj bodde bredvid järnvägen när jag var liten.
Ingen skada skedd....förhoppningsvis.
 
Men när det kommer ett annolunda ljud när man sover, och speciellt detta som betyder kakeckerlacks-jakt på g, japp då sätts hela stenåldermäniskan i försvarsberedskap. Här ska det försvaras familj.
Klarvaken på en gång.
Älsklingen jagade pekfingerstor kackerlacka i köket. Älsklingen är proffs så utgången för kackerlackan var ju utstakad redan när den satte sina smutsiga ....klor?...tassar?....ben?...spröt? hemma hos oss.
Men jag, klarvaken och adrenalinet på topp.
 
Hur som helst vi var ju på posten. Skitlång kö och inga kölappar. Sånt är överkurs här. Nej lååååång kö med folk som svär och klagar högljutt, det är mer Spanien. Helst ska några señoras tränga sig också men inte idag. Idag var det lugnt på just den fronten.
 
Men jag var ju tvungen att ställa mig vid ett bord för att förbereda mitt paket för att sedan ställa mig sist i kön. Och när jag satte igång med förberederiet, för jag HADE fått med mig både adress, det som skulle vara I paketet, en penna OCH ett papper att skriva med samt en omgång papper och penna till, till Irma. Det slår aldrig fel. Ser Irma någon skriva så ska hon skriva också.
Om inte, gråt och tandagnisslan.
Nu var jag förberedd.
 
Jag koncentrerade mig i högst TRE sekunder med att skriva något käckt till paketet och under dessa ögonblick hann Irma med att måla HELA sig och sina kläder med sin bläckpenna.
Nybörjarmiss där Yohanna.
Inte bläckpenna till ungar.
BLYERTSPENNA!
 
Så då fick hon ju inte ha den mer och gråt och tandagnisslan för hela slanten inne på posten.
Alla såg och HÖRDE vad som var på G.
Så var det gråt och tandagnisslan genom hela den lååååånga kön och inte ens avledningsleksakerna som jag tagit med, man är väl rutinerad ;), lyckades med sitt syfte att avleda superarg 2-åring.
Kast i golvet så fort som jag försökte avleda.
Bort med dom.
 
Så skulle skorna av och kastas runt lokalen. Under fortsatt gråt och tandagnisslan och det var nu som karikatyren av trött småbarnsmamma satte in.
Jag slog dövörat till.
Funkar skitbra för mig.
Funkar inte lika bra för de runt omkring som börjar att sucka och stöna och titta anklagande på mig att jag bara MÅSTE komma på något sätt att få tyst på detta.
 
Men jag härdade ut.
Alla 2-årings-mammor VET ju att är de på det humöret, ja då hjälper inte någonting. Bara att mamman ger sig och SÅ roligt skulle vi inte ha det idag.
Jag köpte vadderat kuvert och fick reda på att nu var jag tvungen att packetera kuvertet vid ett annat bord och sedan komma tillbaka för att frankera det, via kön.
När kassörskan såg paniken i mina ögon så ändrade hon sig till att jag kunde få stå kvar i kassan och packa färdig så skulle hon ta mig när hon blev ledig.
 
Så där ja.
Paketet skickat.
Gråt och tandagnisslan överlevd.
Och hela posten drog en lättnades suck när vi traskade ut.
 
Hem för att äta frukost.
Så går det till här minsann ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-25 Klockan: 23:55:32

Här ska det skapas rubriker

.....och jag tänkte skicka lite smuggelsprit över gränsen.
 
Herre gu, jag har sett Hollywoodfruarna på web-TV:n. Det skulle jag ju inte alls göra. Jag står över sånt tjaffs ;) Men så halkade jag in där förra veckan >>> och det var så trevligt. Ja inte programmet då utan själva sällskapet på Facebook.
Så nu gjorde jag det igen.
 
Uff hur ska detta gå?
Jag som inte ens ser nyheterna, ska jag börja prioritera sånt här?
Som att skratta lite.
Jag är förtappad ;)
 
MEN, det blir nog så att vi, nästa år, får ta och spela in Svenska Las Palmas-fruar här-i-från. Måste bara ragga lite sponsorer först ;)
 
 
 
 
 
Jag fick ju en glädjande leverans förra veckan >>>.
Jag fick ett paket av självaste Geisha-drottningen Meekatt och jag har lovat att skicka tillbaka lite kanarisk kultur och inget kan väl vara bättre än lite RUM.
 
Meekatt befarade dock att det skulle bli ramaskris-rubriker typ:
"Bloggmammor byter choklad mot sex......nej jag menar sprit."
Men det tycker jag lät bra. Svenskar är så prudentliga när det gäller alkohol. Tills de kommer hit ner och får se all billig sprit. Då blir de som galna...
Spanjorer är med kontrollerade på det planet. Men det får vi ta på min nya lista >>> framöver.
 
Nu gäller det bara att tre saker sammanfaller i morgon så ska rubrikerna snart få komma:
1. Att ungarna inte utmattar mig för mycket så att vi kan gå till posten.
2. Att posten har öppet när vi väl kommer dit.
3. Att kreditkortet inte lyser rött så här i slutet på månaden.
 
Men nu sover alla i huset och jag har spenderat kvällen med att se på kusar, pårökta biltvättare och en skämmig bff, vad DET nu är.
En sannerligen intressant dag.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-25 Klockan: 17:12:00

Solen, Vädret & Värmen

Här sitter jag just nu på kontoret/balkongen(inglasad) och försöker att skriva. Alla fönster är öppna men termometern visar på TRETTIO grader, INNOMHUS.
Tror ni att man känner att hey vad skönt, här kan jag sitta i evighet och filosofera om allt som dyker upp i mitt huvud.
Pust!
Nej med gämna mellanrum måste jag gå in i lägenhetens innandöme och andas lite.
Svetten lackar här kan man lugnt säja.
 
 
 
 
Men nu skulle det inte handla om gnäll utan det positiva med att ha Sol, Värme & det sköna VÄDRET. Den nya kategorin här som jag berättade om igår >>>.
Ja det huvudsakliga skälet till att vi bor här och inte i Sverige var att JAG ville flytta. Jag ville göra det som många drömmer om. Jag ville prova på att bo i ett annat land .
Och jag ville bo i den eviga SOLEN.
 
Både jag och Älsklingen är sol- och-bad-mäniskor och barnen håller på att uppfostras i samma anda. Jag kommer ihåg att jag under mitt första år här, åkte till stranden så fort som jag hade en minut ledig. Efter skolan, där jag läste spanska och som låg precis vid den stora stranden i Las Palmas, gick jag direkt dit och lade mig. Jag hade alltid en STOR väska med mig till skolan med bikini, matsäck och handduk >>>.
Ingen tid fick förspillas.
 
Älsklingen kom direkt efter jobbet och gjorde mig sällskap. Detta var på den tiden då vi inte hade några förpliktelser och inga skyldigheter.
Vi kunde komma och gå som vi ville.
Ack så bra jag hade det men inte visste om.
Och ALDRIG har jag väl varit så brun som jag var då. Det krävs mycket arbete och underhåll för att få den här kroppen att anta någon annan färg är räk-rosa ;)
 
Nu och under denna sommaren så har jag läst om hur vädret har varit i Sverige och hur nu hösten har kommit. "Folk" försöker uppehålla en enutiasm om att nu så är det dags att mysa, tända ljus, dricka the, titta på film, goa in sig i filt, ta på sig gummistövlar osv.
Härliga höst.
Vem försöker de lura? ;)
Jag VET hur det känns när hösten kommer efter en regnig vinter.
Ve och förbannelse.
Höstdeprimission som ett brev på posten.
 
Nu slipper jag det.
Nu är det faktiskt så att jag kan välkomna hösten med ett ärligt hjärta och känna att NU så är det dags för lite jul. Efter jul lite karneval och i mars så är det dags att sätta på sig bikinin igen. Och emellan dess om jag skulle få för mycket sollängtan så är det bara att sätta sig i bilen och åka 40 minuter söderöver.
 
Och detta med att vara TVUNGEN att gå ut när solen skiner.
HJÄLP! vilken ångest jag har haft om det.
Kommer ihåg när man väl hade semester och det kom en solig dag. Jag fick en sån känsla av att jag bara måste ut och göra något somrigt: picnic, stranden, utflykt ja vad som helst så man fick visa sina nya fina sommarkläder och glassa med polarna.
Ve och förbannelse om man inte hade några polare att hänga med, eller någon flott picnicmat i kylen eller nån bensin i bilen.
 
Nu slipper jag det.
För om det kommer en solig dag och jag inte har nån lust eller det inte passar att göra något somrigt. Så VET jag att det kommer en ny solig dag i morgon och efter den dagen och en annan dag. Jag kan vara inne hela sommaren om jag så känner för det ;)
Det är snarare så att den "glassa-med-polarna-statusen" som man hade i Sverige har bytt mot "jag-är-så-lyxig-så-jag-kan-sitta-inne-om-jag-känner-för-det".
Det är SÅ skönt och en SÅN lättnad.
 
Och då har vi inte kommit in på när det väl regnar, som det gjorde igår.
DÅ känns det nästan lyxigt och exotiskt. Då får man ta fram alla sällan-kläder ur garderoben och visa upp: regnsställ, gummistölvar, paraply.
Ja fast just igår så var det ju 30 grader så det hade passat bäst med bikini och paraply. Fast jag såg folk som tagit fram både jacka och kofta och jeans. Jag som svettades som en gnu där i mina shorts och linne.
 
Det är inte ens värt att gå och köpa sig ett regnställ med gummistövlar. För att användas en gång om året? Eller max tre. Nej då blöter jag ner mig.
 
Så JA, jag är kalasnöjd med solen, värmen & vädret här.
Faktiskt det som jag är nöjdast med. Förutom familjen då får jag väl lägga till så där puttinuttigt. Fast det vete17 om det är riktigt sant ;)
 
 
 
PLUS
1. Solen, värmen & vädret >>>
 
 * * * * * * * * * * *
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-24 Klockan: 23:57:00

Här har vi ny kategori ...

...Yohannas för och emot att flytta till Las Palmas. Ett kanske för långt namn för en kategori.
Jag får fundera på den.
 
Här-om-veckan så fick jag ju nämligen ett förslag från Justlikeacat att jag skulle göra en lista på för och emot att bo här.
Och jag har funderat och funderat.
Hur skulle man bäst kunna göra detta?
 
 
 
 
Det finns ju massor med saker att berätta. En massa saker som är för och ännu ett gäng med saker, kanske  fler när jag tänker på hur ofta jag gnäller här om kanarierna och deras påhitt ;), som är emot att bo här.
Och så finns det en hel bunt med saker som är både och.
Hänger ni med?
Som choklad. Det är ju å ena sidan väldigt positivt för att det är så gott. Men å andra sidan....finns det något negativt ;).
Ja man får ju hål i tänderna ;)
Jag får komma till det.
 
Jag hade ju en gång för länge sedan en frågestund där läsarna fick skicka in frågor om hur det var att bo här. Och svaren går att läsa här >>>. I kategoring GC-frågor och svar.
När blogg.se gjorde all den här omstruktureringen som orsakade och fortfarande orsakar en massa strul, så försvann alla frågorna som fortfarande låg och väntade på att få bli besvarade.
Trist men poff - borta.
 
Och om hur det är att leva här och mina funderingar på VAD i hela friden de har för sig här på ön, ja det kan man ju läsa i kategorin GranCanariaLiv. Nu ska jag alltså sammanfatta allt detta i en lista. Och jag är ju inte direkt känd för att skriva korta inlägg där jag kommer till skott på en gång.
Nej mer långrandig har jag fått inse att jag är.
 
Hur som helst.
Det blir ingen lista.
Det bidde en kategori, som i slutänden ska bli en lista.
Vi tar det en sak i taget så att ingen sitter och somnar här vid datorn ;).
 
Vad är det första jag kommer att tänka på som är bra med att ha flyttat hit, som är det bästa med stället, som gör att jag bor kvar här, det ALLRA största och första punkten på min FÖR sida?
 
SOLEN - VÄDRET - VÄRMEN
 
Men mer om det i morgon. Jag måste ju få förklara mig, få svamla lite.
Men här med förklarar jag Yohanna i Las Palmas-bloggens nya kategori - "Gran Canaria + & -", för invigd.
 
/Y
 
 
PS Glöm inte veckans Real Life tills på onsdag. DS

Skrivet den: 2012-09-24 Klockan: 13:53:00

Måndagslista med OVÄDER

Måndag....igen.
Men idag gjorde det ingenting faktiskt.
Är jag sjuk eller?
Måste känna mig på pannan ;)
 
Det är faktiskt så att denna veckan så händer det mycket roligt och, jag känner inte riktigt igen mig, men jag är glad och full av förväntan...
 
Vi kör väl igång med en lista a´la jennyn så jag får ur mig allt som bubblar och hoppar i magen på mig ;)
 
- att denna veckan så börjar skolan att ha de "vanliga" tiderna på skoldagarna. Nu ska vi väl äntligen kunna få ordning på våra rutiner här hemma och lyckas komma i form inför höstens kraftansträngning - överleva och vara trevliga ;)
Vi sätter inte ribban så högt här hemma just nu...
 
Hittills så har det varit tidiga hämtningar i skolan som krockat med Irmas mitt-på-dagen lur. Och sömn, mat och skola har rumsterat om i rutinerna så att allt blivit - FEL. Alla har varit trötta och liksom inte kommit igång.
 
Så har semesterkänslan lurat i hörnen med följd att vi inte ätit ordentligt, inte kommit i säng ordentligt på kvällarna och inte kommit till skott med saker som ska göras.
 
Men nu ska det bli andra bullar. Ja kanske inte bullar då, utan mer som äpplen och morötter ;)
 
- att regnet och OVÄDRET som varnats om hela veckan, äntligen kom och tvättade av Las Palmas. Jag antar att det har slutat nu, för det har inte regnat på två timmar och vinden har redan torkat upp alla spår.
 
Jag skulle ju ut och dansa i regnet och njuta av att känna det på bara huden. Men jag hann inte ens det. Och inga regnbilder heller. Jag antar att ni har nog av dem där hemma va? ;)
 
OVÄDRET varade i typ 2 timmar och strömmen gick en gång. Brandbilar och ambulanser har kört i skytteltrafik här hela morgonen, och håller på fortfarande. Det måste vara något hemskt som kom över staden ;)
Något som vi i Sverige skulle ha kallat en regnskur...
 
 
 
 
 
 
- att målarkillarna >>> har varit här igen idag och målat det som blev fult sist de var här. Det vill säja i köket, vardagsrummet och i korridoren.
Irmas rum är det bestämt att de inte har något mer att göra där inne.
Ingen idé.
 
Vi har ringt till försäkringsbolaget och bett dem skicka hit nån som kan bestämma om att prova nån annan lösning, typ avfuktare eller värmefläkt, men de envisas med att skicka målarkillarna.
Men nu får det vara slut med det, jag ska sätta ner foten, som jag är så bra på....not ;)
 
Men i alla fall.
Vardagsrummet och köket skall anses som klara nu, tills om ett halvår igen så det börjar att bubbla sig och allt börjar om från början....suck. Men vi kan i alla fall börja att ställa i ordning rummen nu och börja "leva" där.
 
- att jag har bestämt mig för att göra en födelsedagsmiddag för mina väninnor på lördag och det passar ju jättebra med att vi ska börja färdigställa lägenheten. Så långt som vi nu kan.
 
Det ska bli middag och drinkar utan karlar och ungar. Jag hoppas på en kväll med mycket skratt och avslappning för alla.
Vad jag ska göra av övriga familjen har jag inte kommit på än, men det löser sig.
 
Så om det är nån som har vägarna förbi Las Palmas....;)
 
Nu gäller det bara att inte hamna i min vanliga fälla. Att göra allt så ambitiöst att jag själv inte hinner njuta utan springer som en skållad råtta hela kvällen.
Inte så Yohanna.
Man kanske kan köra på köpepizza och blandsaft med vodka ;)
 
- Och sist men inte minst att mögelbyråerna är färdigsanerade för att flytta in i igen. Visserligen har jag inte hunnit att tvätta igenom alla mögelkläder utan de liggen som en skammhög mitt i sovrummet, ännu en sak att lösa inför kalaset, men det ska bli skönt att får bort alla högar med tvättad tvätt som ligger överallt.
 
Hur ska jag hinna med allt?
Uff nu blev jag nästan lite stressad...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-24 Klockan: 00:57:27

Här har vi haft en dispyt med svärmor

.... fast det var inte jag den här gången, måste jag väl tillägga, till mitt försvar.
 
Här har jag varit supermorsa ikväll och fortsätter att vara. Guldklimpens klass i skolan har en mjukis-maskot, en delfin. Den tillfaller lite då och då de olika eleverna att ta hem och pyssla om. Förra året var det en ko och bägge har de varit här hemma och hälsat på ett par gånger.
 
Det är visst nån pedagogisk tanke bakom detta att ungarna ska bli mer ansvarstagande och omhändertagande på detta sett.
Jag ser bara hur det stackars mjukisdjuret blir kärleksfullt omhändertaget på hemvägen från skolan. Sedan glöms det bort i sängen medans andra roligare aktiviteter lockar.
Fast det kanske är precis SÅ det ska vara.
 
I alla fall, detta mjukisdjur, FLOPPY, kom hem till oss i fredags med lite hinter om att den behövde både lagas och tvättas....minsann.
Men eftersom vi varit på bortaplan hela helgen har det inte blivit tid över till att super-morsa förens nu, fram på nattkröken.
 
Så nu har jag tråcklat mjukisdelfin samt lagt densamme i blöt. Herre gu vad vattnet blev svart. Vad GÖR ungarna egentligen med detta djur?
Hur som helst.
Nu gäller det bara att komma ihåg att stoppa in honom i torktumlaren i morgon bitti, medans det frukosteras här. Så att vi kan checka av helgens viktigaste uppgift, som mamma, med ett WELL DONE.
 
 
 
 
Här-om-dagen så berättade min svärmor att hon haft en liten dispyt med min son. Det hela hände medans jag hade storsanering av toaletten efter att Irma övat sig i att gå på toa och inte riktigt hunnit UPP på stolen utan överaskats av ett utblås av överaskanade kvantitet.
Vi kan ju säja så här att jag är JÄKLIGT glad över att hon inte är dålig i magen längre ;)
 
Men men, till dispyten.
Guldklimpen hade legat i soffan och tittat på TV, jag städade/röjde upp på toan och svärmor hade suttit på en stol i vardagsrummet och försökt att konversera med Alexander.
Som blir både blind och döv när TV:n är på.
Hon hade visst sagt åt honom att plocka upp en leksak som låg på golvet och fått till svar:
 
- Du är inte min mamma så jag behöver inte lyda dina order.
 
Se där.
Där satt den.
Den känner vi igen från andra sammanhang, typ min egna barndom ;)
 
-Vad tycker du om detta?, sa svärmor till mig och förväntade väl sig att jag skulle bli arg på Guldklimpen och ge honom en avhyvling.
- Ska man svara så?
 
Och vet du vad, jag kunde inte hålla mig, stoltheten vällde upp i bröstet men även blodet i ansiktet och så svarade jag:
- Jag tycker att han har rätt.
 
Poff!
Det var den familjerelationen det...
 
Nej men jag tillade väl att nej han ska inte svara så. Men du ska inte ge honom anledning till att säja så.
För detta säjer egentligen mer om min svärmor än om Guldklimpen.
Guldklimpen är inget uppstudsigt barn. Han är inte elak med flit.
Svärmor däremot kommer hem till oss och börjar domdera med barnen. Ge order hit och dit och bestämmer saker som inte har nån logik alls.
 
1. Det var inte Guldklimpens leksak, han hade inte lagt den på golvet.
2. Det är ingen idé att plocka undan något i detta hus för Irma plockar genast fram det igen.
3.Vi har som rutin i detta hus att innan ungarna ska gå och lägga sig, då plockar vi undan ALLT och då gör vi det tillsammans.
 
Jag sa till henne att föräldrar ger barnen order och regler som de ska följa. En farmor/mormors roll är att ha godis i fickorna, komma och leka med barnen och baka vaniljbullar.
Ja typ något sånt. Inte ta över uppfostringen med egna hitte-på-regler.
 
Så 1-0 till Guldklimpen, med en varning förståss ;)
Så går det till hemma hos oss.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-23 Klockan: 01:18:00

Real Life - Dela eller komplettera

"De" säjer ju, de som vet sânt här, att för att ett förhâllande, av vilket slag, ska fungera sâ skall parterna ha vissa gemensamma intressen. Men "de" säjer ocksâ att man ska inte ha allt gemensamt utan ha vissa intressen som skiljer en för att det inte ska bli allt för trâkigt.
 
Det är dags för veckans Real Life och denna gâng tänkte jag att vi skulle tala lite om förhâllanden av olika slag. Men sin partner, vän, familj, brevbärare eller vad man nu har för slags typ som sticker ut lite frân de vanliga belantskaperna som man har.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
 
 
 
Till exempel sâ hade jag ett ex (ja precis dâ var han ju inte mitt ex utan det blev han ju förstâs senare) i slutet av 90-talet, början av 2000-talet. Jag har alltid varit intresserad av melodifestivalen och haft speciellt sammankomster med mina väninnor för att titta och kommentera dessa tillställningar. Pâ den tiden var mello inte speciellt poppis. Ja den var inte speciellt hatat heller. Den var mest ingenting. Det var innan de började göra storsattsningen pâ den och allt mer eller mindre rann över kanterna ;)
 
I alla fall, jag körde mitt race med mina väninnor och det var tillräckligt för oss och vi roade oss kungligt vid dessa tillställningar. När mitt X märkte att det inte var nân töntstämning över vad vi pysslade med, nâgot som han hävdade â det bestämdaste utât sett mot sina kompisar (ja vârt förhâllande blev inte lângvarigt), utan att vi hade det ganska sâ fräckt sâ började han ändra attityd och helt plötsligt var han jätteintresserad och började svänga sig med ârtal och namn frân melodifestivalens historia.
 
Det jag vill komma fram till att det nu, dâ han bytt attityd mot detta mitt intresse, sâ borde det ju varit guld och gröna skogar i vârt förhâllande. Nu när vi hade ett gemensamt intresse. Men pâ nâgot sätt sâ irriterade jag mig pâ att nâgot som han hânat oss för helt plötsligt blivit hippt och skulle utövas gemensamt.
 
Ja, jag kanske svävade iväg lite i minnenas arkiv här men vad jag vill komma fram till är en lista som vi kan fylla i, med tanke pâ nâgot av vâra förhâllanden: till mannen, till älskaren ;), till bästa väninnan, till favvo-systern, till mamma, till psykologen ;) eller vilket ni nu vill undersöka.
 
Delar ni dessa intressen eller är det sâ att ni inte delar dem och pâ sânt sätt kompletterar varandra med att vara motpoler. Eller kan det till och med vara sâ att detta delade intressen, eller icke delade är nâgot som är dâligt för detta förhâllande.
 
Jag kan börja för att visa, men min fullständiga lista kommer naturligtvis i sammanställningen.
Annars sâ blir det ju inget spännande.
 
Yohanna vs. äkta hälften Älskling
- Matlagning - kompletterar varandra.
Jag är intresserad av mat och matlagning. Älsklingen ger blanka tusan i vad han äter och kan pâ sin höjd koka ett ägg.
Vi kompletterar varandra för att dâ fâr jag härska fritt i köket och laga det jag vill utan att behöva ha nâgon hängandes i hasorna som ska ifrâgasätta eller komma med râd och lägga sig i.
 
- Städning - delar
Jag tycker om att ha det städat och Älsklingen ocksâ. Dock tycker ingen om att just städa, den âsikten delar vi ocksâ.
Vi delar âsikten om att det mâste städas lite dâ och dâ och bägge gör det tillsammans.
 
Och sâ vidare...
 
 
Nu till er tur. Och punkterna är sâ som följer. Man tar de som passar in pâ just den relationen som du vill beskriva.
- Matlagning
- Städning
- Hobbys, vilka?
- Bilen, om det finns
- Fika
- Miljöâsikter
- Politik
- Skvaller
- Partaj
- Underhâllning
- TV
osv. Finns det fler sâ är det bara att fylla pâ.
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-22 Klockan: 16:41:28

Här hade vi en sân natt...

...som vi botade med lite shopping.
 
Uff! Ibland undrar jag varför vi âker till sommarstugan egentligen. Den första natten blir alltid helvetisk. Men detta var väl lite att överdriva. Kanske borde jag fundera över varför jag skaffade ungar egentligen ;)
 
Hela natten hade Irma problem med nâgot som vi andra i sängkammaren inte hade nân aning om vad det var. Irma har ju aldrig varit känd för att sova bra om natten men det är ju lite att överdriva att vakna varenda timme och vara skitförbannad för absolut INGENTING. Dock sov hon dock hela tiden ska jag väl tillägga till hennes försvar. Dessa mardrömmar är inget att leka med.
 
Jag är säker pâ att ALLA grannat i bungalowkomplexet hörde illtjuten och hade säker en massa bra lösningar pâ vad jag skulle göra för att lugna henne. Beklagligt nog nâdde inga av dessa râd fram till mig.
Det blev rejält pinsamt att gâ till poolen idag. Jag riktigt kände blickarna i ryggen pâ mig.
- Titta där gâr den där familjen med den där ungen som skriker hela natten och de gör ingenting för att det ska sluta sâ att vi andra fâr sova.
Typ...
 
6:30 tyckte även denna lilla dam, som VANLIGTVIS brukar sova till 9, ja jag vet att jag är bortskämd, att det var dags att gâ upp och ut och leka fast det var becksvart ute.
Ja jag erkänner. Jag hade bra lust att bara öppna dörren och lâta henne gâ ut.
Hon väckte naturligtvis alla andra i familjen men vi gick INTE upp. Ända till ÂTTA höll vi ut.
Här kommer ingen trots-2-âring och bestämmer över mig ;)
 
 
 
 
Jag drog iväg som en avlöning direkt efter frukost för att lugna mina upprörda mamma-nerver med lite riktig kvinno-terapi - shopping.
Men eftersom jag inte är nâgon karriärskvinna med fett avlönat arbete eller rik man, sâ fick det bli pâ det sätt som jag kan.
LOPPIS i Arguineguin >>>.
 
Det gick bra.
Jag är lugnare nu och nöjd med mina fynd. Men jag skulle väl inte vilja säja att jag rekommenderar denna terapi. Herre gu vad patetisk man är ibland ;)
Bättre att klämma i sig en chokladkaka eller tvâ. Och den terapin ska jag ocksâ prova.
 
Men först ett dopp i poolen.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-22 Klockan: 01:16:00

Fredagsvägning med julafton

Vilken vecka det har varit. Varmt varmt och varmare. Det har känts som att jag har kommit i klimakteriet (det som jag hört om det). Svettats hela tiden, jag som aldrig svettas, ja inte sâ att det syns i alla fall ;)
En värme som liksom kommer innifrân som när feber gâr ner.
Men Älsklingen har försäkrat att det ÄR varmt och klimakteriet inte har infunnit sig ännu.
 
Och till sommarstugan har vi kommit nu och här lär det ju inte bli svalare. Redan när vi öppnade dörren sâ slog en vâg av djungelvärme emot oss.
En stuga som stâtt stäng under tvâ veckor med gassande sol pâ taket.
Och där ska vi sova i natt.
 
För det fanns ju ingen tid för utvädring av djungelvärme när vi väl var pâ plats. När vi väl var pâ plats sâ var klockan redan sent och halva barnaskaran sov. Den andra verkade som att den fâtt en överdos av socker och betedde sig som att det var rave-party pâ g och inte dags för att sova för länge sedan.
 
Ja vi kom iväg hemifrân mycket sent och den tendensen bara förvärras för varje helg som vi âker ner. Jag har ingen aning om hur jag ska göra för att bryta den trenden.
Ungarna var nyduschade och nyätna. Föräldrarna var i luven pâ varandra. Smockan hängde i luften och fredagsmyset var pâ topp ;)
 
Men det är ju fredag och jag har tagit en fight med vâgen.
 
FREDAGSVÄGNING
- 0.7 kg.
Och vet ni vad?
Jag blev faktiskt besviken.
Hur är det möjligt?
Jag är ju banne mig inte riktigt frisk i huvet.
 
Jag hade väl pâ nâgot konstigt vis, om jag ska analysera mig själv lite, hoppats pâ att kilot frân förra veckans födelsedagstârta-picnicutflykt, skulle ha varit luft och bara en vâg-villa. Sâ det skulle ha försvunnit ut i atmosfären + att jag skulle ha gâtt ner det jag hade gâtt ner denna veckan pâ att "fettsanera" mig.
Dâ hade jag varit nöjd.
Eller det vete kanske 70-singen...
 
UTVÄRDERING
Jag har ju berättat att Irma haft problem med magen och det verkar som att det smittat av sig lite här och var pâ hela familjen. Jag tex har haft allmänt illamâende mest hela tiden och gravid-värkar. Japp, magont som betett sig precis som värkarna vid en förlossning. Fast inte sâ frekvent som vid BB-tillfällena.
Vilka minnen.
Precis sâdana som man INTE vill minnas ;)
 
Precis därför hade jag kanske hoppats pâ nân typ av effekt a´la magsjuka. En enorm viktminskning, fast UTAN att spy.
Fast jag har ätit bra, jag har gâtt mina morgonrundor, dock INGA plankor. Vem försöker jag lura egentligen? Ta upp den varenda vecka här som OM jag skulle tro att jag nâgon gâng ska fâ till dem som en daglig rutin.
Tro kan flytta berg....har jag hört.
 
EN dag, bara en, tappade jag kontrollen och klämde i mig den halva mint-choklad-kaka som lâg i kylen efter förra helgens kladdkakebakning >>>. Efter lunch skedde det. Efter lunch är min stora svaghet. Och det var ju nästan solklart vad som skulle ske när jag lämnade den där chokladkakan i kylen.
Jag känner ju mig.
 
Och sâ idag...
Meekatt hade tagit fasta pâ en av mina kommentarer pâ facebook om att det inte fanns nâgra Geishor (chokladen alltsâ) i min matvaruaffär utan jag var tvungen att âka till Ikea för att fâ tag pâ sânna lyxigheter.
Och skickat ett paket.
Det paketet kom idag och det var ju skrivet i stjärnorna att jag inte skulle kunna vänta tills pâ lördag för att provsmaka.
Men hur ofta händer egentligen sânt. Att nân "blogg-stjärna" fâr för sig att skicka choklad tvärs över hela världen bara för att glädja just dig.
Klart att man mâste fira.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Check
Mat - Jajjemen
Plankan - Kanske ska ta bort denna punkten....snart
Och 2.5 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?
 
/Y
 
PS Naturligtvis ska det âka ett paket tillbaka till Sverige för att glädja bloggstjärnan ;) Men om det en annan dag. DS

Skrivet den: 2012-09-21 Klockan: 14:29:00

Här satte jag melonen i vrångstrupen

Yihaaa!
Det går uppåt i karriären ser jag ;)
 
 
 
Här satt jag alldeles lugnt med ett blogginlägg i skallen som skulle sättas på pränt. Men först så skulle jag bara.....ja det glömde jag bort när jag fick se detta.
Jag befinner mig på en lista. >>>
 
Det är inte så noga vad det är för lista, (ja inget olagligt eller i alla fall inget olagligt som märks eller något elakt självklart), eller spelar ingen roll vad det handlar om.
 
JAG LIGGER PÅ EN LISTA :D
 
Det märks att den där anställningen jag gett mig själv >>>, som hittills resulterat i EN timmes letande efter en jobbadress till en jobb som jag till slut inte kunde söka på grund av pettitesser som att man var tvungen att vara medlem i spanska arbetsförmedlingen där jag blev utkickad ifrån när jag kom in med ett felaktigt intyg för sent på grund av att jag legat och fött Guldklimp och sedan dess bojkottar av principskäl, ja det märks att den anställningen börjar ge frukt till min karriär ;)
 
Det lönar sig att sattsa på sig själv.
Så fortsätt att länka....till mig ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-21 Klockan: 00:02:13

Här blir det konkurrens i härligheten

Torsdagen har gått.
Helt otroligt.
Jag kommer ihåg när halva måndagen hade gått och jag satt och skrev på facebook att snart var det fredag igen och sen *poff* inget mer förrens nu: FREDAG.
Skrämmande.
 
Dagen gick bra. Nästan allt blev gjort som skulle göras.
- Skollämning
- Morgonrunda
- Inlämning av Irmas bajsprover. Nu när hon är bättre i magen. Och provsvaren tar sig en vecka till på att komma. Så det var ju tur att det inte var något allvarligt detta (peppar peppar). För då vete 70-singen hur det hade gått
- Dusch
- Frukost
- Till vårdcentralen igen på 2-årskontroll och allmän pappersexersis
- Skolhämtning
- Bebissövning
- Bloggskrivning
- Lunchfixning
- Allmänt luncherande i olika omgångar
- Veckohandling med ungarna och upphämtning av Älsklingen
- Dagliga läggningsrutinen av ungar med bad, middag, tandborstning och god natt. Kryddat med "lite" 2-årstrots  för att göra det hela lugnt och trevligt.
 
Det enda som glömdes var att ringa väninnan C och gratta på födelsedagen samt ringa om sovrumslampan som skulle ha kommit in i lager idag.
Kanske de viktigast sakerna som inte blev gjorda.
 
 
 
 
Annars så ska det visst åkas till sommarstugan i helgen. Det ska visst mina svärföräldrar göra också. Samt ett stycket faster till Älsklingen.
Det kommer bli huset fullt och ett jäkla kackalorum.
 
Förstår ni hur det kommer att bli?
Det är ju VÅRAN sommarstuga nu.
Vi har varit där själva hela sommaren och boat in oss, gjort våra rutiner och känt oss som kungar i vår egna borg.
Och nu kommer det inkräktare som vi måste samsas med ;)
 
Gud hjälpe mina nerver...
 
Nej men visst, det är inte våran sommarstuga, vi kan inte bestämma något över den, vi får vara glada och tacksamma över att vi har den lyxen att kunna få åka dit när vi vill.
Och visst är det kul att svärisarna kommer dit. Om inte annat skönt. För svärmor släpper inte in någon i hennes kök. Varken för att diska eller laga mat. Och skulle man komma in där är det ingen idé för svärfar äter inte "konstigt" lagad mat ;)
Och min svärmor är ju den snällaste person som man kan tänka, det har jag ju berättat. >>>
 
Men kan ni förså den där känslan när någon vill hjälpa till så mycket HELA tiden att det inte bli någon hjälp utan bara till besvär?
Och när någon ska lägga sig i redan fungerande rutiner och vanor, bara för att avlasta?
Och det enda man får är en jädrans massa dåligt samvete för att man inte är tacksam över det ;)
 
Gud hjälpe mina nerver i helgen ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-20 Klockan: 15:30:22

Här flyter det på

Torsdag är det ju och jag är ju van vid "torsdagar from hell >>>", så jag är inte riktigt med på banan idag då allt har flytit på ÖVER förväntan.
 
Peppar peppar, jag kanske inte ska ropa hej. Det är inte dags att skicka ungarna i säng....än.
Än ska mycket hinnas med.
 
 
 
 
Det började med att Alexander vaknade av sig själv och kom upp när jag satt på toan.
Vad är detta egentligen med ungar och föräldrar på toan? Har de en radar eller nåt?
Men i alla fall, jag var så himla lycklig över det faktum att jag skulle slippa väcka Guldklimpen och få ett:
- GÅ HÄR IFRÅÅÅÅÅN!!!!!
Slängt i ansiktet direkt på morgonen.
Och sen så åt han frukost i ett rasande tempo, det har väl ALDRIG hänt förut. TV:n var konfiskerad efter en incident i går. Men jag kanske borde sattsa på att konfiskera den lite oftare.
Muuuoooohääää (djävulskt skratt för den som inte hänger med ;)  )
 
I alla fall, om ungarna vaknar på gott humör och gör som de vet att de ska göra men aldrig gör, ja då blir mamman på gott humör och orkar med att peppa och ge berömmande kärleksfulla tillrop, vilket i sin tur leder till att ungarna blir skitsugna på att uppföra sig ännu duktigare och vara sin mamma till lags.
Och så brukar det balla ur genom att någon klampar på nån annans tå och så är vi tillbaka på ruta ett och alla är sura och griniga som vanligt igen.
 
Men inte idag.
Idag var alla lyckliga och glada.
Och rödkindade och nystrukna, hrrrrm.
Men mer än vanligt i alla fall.
Och då hamnar vi bakom en sån där barnvagnsmamma på vägen till skolan. Jag VET, jag är själv en sån för det mesta.
 
Mamman slet och drog på en barnvagn med en bebis i. Och det ska ni VETA att det är ingen dans på rosor att köra barnvagn här. Bilar parkerar på totoarerna, hundar skiter där man ska gå, tror inte man vet att de nedsänkta trotoarkanterna vid övergångsställena REDAN är uppfunna utanför Spanien. Över huvud taget så vet jag inte om man vet att övergångsställen är uppfunna ;) och speciellt inte sådana med trafikljus med en knapp som man ska trycka på för att det ska bli grönt.
 
Hur som helst det är ett slitjobb att köra barnvagn här. Och den här mamman körde en med ena handen. I den andra hade hon en tjurig 3-åring som INTE ville gå till skolan idag.
Tjuriga 3-åringar är som kor.
De står bara still och blänger. Rör sig inte en millimeter.
Om de inte helt plötsligt blir personlighetsbytta och börjar att skrika för ingenting så rutorna på byggnaderna runt omkring går i 1000-tals bitar.
Den här 3-åringen körde lite av bägge sorterna, hipp som happ.
 
Nu kom ju vi bakom dem och fick stanna upp. Och det kom annat folk bakom mig som också skulle till skolan så att det bildades en liten smärre trafikstockning där och jag såg hur svettpärlorna började bryta fram på barnvagnsmamman.
Man ska ju inte ge efter för trilskande 3-års-kossor.
Det vet ju ALLA ;)
Men är man en barnvagnsmamma med frambrytande svettpärlor i pannan och en deadline att passa i skolporten, ja då har man inte så stor lust att vara pedagogiskt.
Hon slet upp 3-åringen i famnen och började konka med allt framåt mot skolan.
 
Och när jag såg det där så välde alla bebis-tids-minnen över mig och jag mindes hur jag slitit med att få Guldklimpen till skolan när Irma var nyfödd och jag vad död efter amningsnätter och inte alls på humör för att vara pedagogisk.
Och här kom jag med mina nystrykna ungar som gick och sjöng för varandra. Det var faktiskt så att jag skämdes.
 
Herre gu, vad mycket bättre det har blivit på två år.
Det trode jag aldrig när jag var inne i den där amnings-bebis-får-inte-sova-på-natten-dimman. Då trodde jag att jag skulle dö.
Men det HAR faktiskt blivit bättre.
Nu får vi i alla fall någon bra morgon lite då och då.
Som idag.
Hoppet finns ;)
 
Men för att återgå till batnvagnsmamman så var jag ju tvungen att säja något till henne när jag skämdes så. Att hon inte behövde känna sig stressad av oss. Att jag visste hur det var. Och att 3-årings-kossan kunde få hålla Irma i handen till skolan om hon ville det.
Naturligtvis så blev det INGET bättre av det. En 3-åring är en 3-åring. Och har man svettpärlor i pannan efter en dålig morgon, ja då går inte så mycket uppmuntran in i förståndet heller.
 
Men vi måste hjälpas åt lite tycker jag.
Vi barnvagnsmammor emellan.
Ja och alla andra som kommer efter och stressar och blänger också.
För det är inte så lätt alla gånger.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-20 Klockan: 01:07:00

Sammanställning av Real - Mysställen

Jag kan här med meddela att soptunnekudden >>> har blivit invigd i vår myshörna och är nu officiell skämskudde och myskudde i vår "kaotisk-spartanska (pga renovering)" myshörna.
 
Veckans Real Life >>> om alla myshörnor, designade eller inte, kan börja.
 
 
 
 
Ja detta med mys hörrni. När jag flyttade hemifrån så var det faktiskt DET som jag var mest ledsen över att förlora.
För vem skulle jag nu mysa med?
Mina föräldrar var specialister på kvällsmys. På fredagarna hade ofta min mor lagat en sockerkaka och den intogs framför det obligatoriska Dallas på fredagskvällarna. Alla iklädda dåtidens one-piece i velour. Om jag inte minns fel så hade min far en grön och min mor en beige.
Tänk om de hade sparat dem.
Vilken cool tjej jag hade varit NU i dem ;)
 
Som vanligt så har säkert minnenas dimma lagt sig över dessa minnen och säkert så slogs vi som katter runt denna sockerkaka under kvällsmyset.
För vi var ju en TRE-barns-familj.
Vad händer annars då, när alla ska mysa som bäst ;) ?
 
Fast konstigt nog så kommer jag INTE ihåg några kuddar eller filtar i denna soffa...
 
 
Och veckans mysare är:
(En liten fråga bara innan, vad vill ni bli kallade? Bloggnamn eller "riktiga" namn?)
 
- Ann-Mari visar upp MÅNGA mysställen. Nästan så att hela hennes hus är en enda stor myshörna. Och hon gör det enda rätta här, hon visar upp det med stök och allt. Fast meddelar att det inte är hennes prylar utan någon helt annans.
 
- Freja visar upp sin myshörna där hon sitter just nu bland alla katter och filtar och om jag inte ser fel så är det fåtöljen som hon målat själv?
Och här kommer gubben med en kopp the.
Kan det bli bättre?
 
- Dagliga Ljusglimtar visar upp hela familjens nya myshörna: vardagsrumssoffan. Som från början var så stor att det ekade i den när de låg i den. Men nu när hela familjen flyttat in i den, och ÄVEN som hemma hos oss på vardagsrumsmattan under, så är det bara mys där för hela slanten, mest hela tiden.
 
- Mormor Mu berättar om hennes mysställe sängen och om varför det är så himla nödvändigt att den är extra bred. Det vankas ju besök i den, när skolorna tillåter såklart.....av barnbarnen ;)
 
- Mia berättar om ett planerat mys som verkligen faller utanför ramarna för det som jag brukar tänka på när det gäller mys: Tvättstugemys ;)
Men kanske något att överväga för att få bort det där träliga med tvätten...
 
- Tjejmorsan får avsluta denna myshörna med den absolut vanligaste platsen på myshörna: soffan. Men den absolut mest kända vardags-rums-mys-soffan. Soffan där barnbarnet föddes för bara en månad sedan.
Jag antar att efter det har soffan fått ett alldeles enormt affektionsvärde.
 
Så jag kan väl konstatera att vardagsrummssoffan är den allra mest poluläsa myshörnan bland oss Real Lifare. Tätt följd av sängen. Och som joker det oväntade tvättstugemyset.
Och så kan jag konstatera att tvättkorgen HAR en botten. Fast det är väldigt få som har sett den ;)
 
Tack för denna veckan.
Ni är enna riktiga mys-kämpar.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-19 Klockan: 15:30:56

Här har jag anställt mig själv

Det har varit lite gnälligt på sista tiden. Ja jag har nästan tröttnat på mig själv ;)
Men bara nästan...
Att gnälla är ju nästan mitt varumärke - jag är ju från gnällbältet Ööööööörebro.
 
Det var ju deppig födelsedag. >>>
Och utgången som blev misslyckad. >>>
Och som grädde på isberget så var jag missnöjd med mitt liv. >>>
Ta tag i dig själv Yohanna!
 
 
 
 
Jag ÄR faktiskt medveten om att jag är lyckligt lottad som får bo här i solen, ha två friska barn och en lätthanterlig, inte otrogen (peppar peppar) men väl fotbollstokig man ;)
Allt detta avhandlar vi ju i måndagslistorna varje vecka.
 
Men jag tycker också att det är viktigt att vara medveten om och sätta på pränt, även dessa andra, lite mindre smickrande känslorna som jag faktiskt drar omkring på. Och som faktiskt skrämmer mig rejält ibland.
 
Är DETTA 40-årskrisen?
Nån gång måste den ju komma och nu har jag väntat och spekulerat jättelänge om den.
 
Jag har nämligen en väääääldigt lång startsträcka. Jag kan komma till skott. Men vanligtvis så brukar jag inte göra det förens det är för sent och någon annan redan kommit på min smarta idé, sökt mitt drömjobb, ringt den där snygga killen, skrivit den där skjutgärnsartikel...
Men om jag får gnälla så mycket så att jag till slut "nästan" tröttnar på mig själv, ja då kan kan lyckas komma till skott och verkligen få saker och ting ändrade på.
En nytändning.
Leta lösningar.
Kickoffa mig själv lite.
 
För jag var/är ju väldigt missnöjd med mitt liv.
Och varför då?
Jag sitter verkligen inte i en sjunkande båt. Ja, jo, kanske om man ser på ekonomin men inte i övriga livet.
MEN ingen kommer att komma hit med någon allsmäktig lösning på mina problem och missnöjen. Hur mycket jag är hoppas på att nån ska komma och hur mycket jag än försöker att bortse ifrån faktumet att det inte kommer nån.
Det är jag själv som måste göra det.
(please please kan nån komma och rädda mig bort ifrån denna hemska sanning och stoppa tillbaka mitt huvud ner i sanden ;)
 
Så jag har beslutat att anställa mig själv.
En av de saker som jag är så missnöjd med i mitt liv är ju att jag aldrig får tid över att göra alla dessa saker som ska förändra mitt liv.
Jag bara kör på med vardagsstressen och dagarna går och inte kommer de tillbaka.
Så den timmen om dagen, den mellan att lunchen är ihopplockad och klockslaget då ungarna ska i badet, den som vi brukar uttyttja för att göra ärenden eller springa ut med ungarna i parken för att de ska få rusa av sig, den ska här med ägnas åt:
 
"Projekt: Yohannas karriär"
 
Ja det vill säja, de dagar då vi inte måste göra några ärenden under just den timmen, och de dagar som Älsklingen inte kommer hem så sent att det redan är dags att stoppa ungarna i badet eller ännu sämre, det är redan gjort. De dagarna, då ska jag skicka ut Älsklingen ENSAM med ungarna och stanna inne SJÄLV för att jobba.....med min karriär. UTAN dåligt mammasamvete och utan "det-är-fint-väder-ute-alltså-måste-jag-gå-ut-och-njuta-av-det"-samveten.
 
Det kanske inte blir många timmar i veckan.
Men det är en bra början.
Nu gäller det bara att övertyga de andra om det också.
 
Jag känner mig peppad och genast på bättre humör.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-18 Klockan: 23:59:00

Här har det tittats på web-TV

Jag fastnade i något som jag verkligen inte hade tänkt att fastna i, idag.
Svensk TV-såpa på webben.
Sist jag tittade på såpa på web-TV var nog en unge på minuten. Vad hände föresten med den serien som fick varenda mamma att gråta och gräva ner sig i minnenas arkiv?
 
Men jag blev så himla nyfiken på vad folk talade om på Fejjan med skämskuddar hit och skämskuddar dit.
Vad var det för någonting som väkte så himla mycket känslor?
 
Men först:
 
 
INTE skämskudden utan SOPTUNNEKUDDEN >>>.
Den överlevde knappt den grundliga rengöringen igår. Två bad i badkaret + en runda i tvättmskinen blev för mycket och den förlorade formen och knapparna slets bort.
Hmmmm.
Måste fundera på om jag skulle kunna göra lite återupplivningsförsök på den. För jag tycker den är himla fin...
 
Och så detta med TV-såpan.
Jag har ju hört talas om Hollywoodfruar och när första omgången gick så såg vi det faktiskt hemma i Sverige ett par gånger när vi var och hälsade på.
Så jag kan faktiskt härma Anna Anka och hennes "Det är så djälva dåligt", speciellt om problemen med trädgårdsmästaren och fläckarna i den svindyra gräsmattan.
:D
 
Älsklingen och jag skrattade så vi grät när vi såg det. Och då fattar Älsklingen ingen svenska. Men han fattade ju att det var ironi på HÖG nivå.
 
 
 
Så nu när jag hamnade mitt i en live-konversation inne hos Meekatt på Facebook där de kommenterade dagens program så blev jag ju så himla nyfiken på allt detta om skämskuddar, talböcker för döva och vikdörrar.
Jag surfade in på sidan och tittade. >>>
 
HE-RE-GU!
 
De här damerna fattar väl att man driver med dem?
De har väl fått skriva på nåt kontrakt där de godkänner att det kommer att fokuseras på deras klavertramp?
Jag menar, är detta på riktigt?
 
Ja ja. Jag är i alla fall tacksam över att jag KAN titta på sådana här viktiga saker så att jag kan vara uppdaterad med vad som händer och sker ute i vida världen ;)
Och Älsklingen satt bara ändå och skrek åt fotbollen på TV:n. Varför gör killar sånt?
 
Nästa web-tv-tittande ska bli på Danspalatset som Alfvan skickade in mig direkt på. Mina föräldrar har talat om denna serie och den är ju faktiskt här-i-från så då MÅSTE jag ju se det.
OCH visa den för Älsklingen.
Behöver man skämskudde för den också? För då kanske soptunnekudden kan få vikariera där ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-18 Klockan: 14:52:05

(Det) Här är inte mitt liv

Ibland så får jag en väldig skriv-prestationsångest.
Jag VILL skriva så mycket....och bra.
Då blir det helt blankt i skallen på mig och jag kommer inte på en endast liten anekdot att berätta om.
 
...tomt.
 
 
 
 
Och det jag kommer på kanske jag inte borde berätta om.
Som att ibland, som idag, så känns det som att mitt liv inte är mitt. Som att jag lever någon annans liv. Det känns helt overkligt det jag håller på med.
En jättekonstig känsla, som som tur är inte håller i så fasligt länge.
Men jag kanske borde få något piller för det där ;)
 
Jag städar, och tvättar, och sköter barn, och lagar mat, och stressar hit och dit, och lägger mig alldeles för sent om kvällarna, och kämpar med vikten, och är avundsjuk på andra, och drömmer om ett jobb.....eller snarare pengarna ;), och åker och veckohandlar, och släpar sopor och återvinning.
 
Precis som så många andra.
 
Men det är så himla tråkigt.
Så himla vardag.
Det var inte så här det SKULLE bli.
 
Jag skulle ju bli en grym karriärkvinna, tjäna grova pengar på nån unik idé, få ihop det med nån kändis, få gå på gala premiärer, ha dyra kläder...och fina naturligtvis, bygga mitt egna hus och leva lycklig där med min familj som genom något magiskt under helt plötsligt skulle infinna sig där och skötas av något ännu magiskare under.
 
Jag skulle inte sitta utfattig och vardagsgrå på en öde ö ute i havet och inte ens kunna gå till affären och köpa lite sill om det nu skulle vara det som jag blev sugen på.
 
så.var.inte.planen
 
Men så tänker jag att DETTA, det är ju mitt liv.
Här och nu.
Det kommer aldrig tillbaka. Jag kommer aldrig att få någon andra chans att göra om det. Rätt vad det är en dag så är det slut. Och då är det ju kört.
Och då blir jag rädd.
Riktigt rädd.
 
Dags att få tummen ur nu Yohanna.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-17 Klockan: 23:48:59

Här är min födelsedag (tårta)

Jag hade tänkt att visa er min födelsedag som var förra veckan. >>>
Men faktum är att den var jättetråkig och jag blev faktiskt lite deppig.
 
Och sånt får man ju inte skriva...
 
Det är vid sådana här tillfällen, födelsedagar, högtider, speciellt viktiga datum och annat sentimentalt, som jag verkligen undrar om jag var vid mina sinnens fulla bruk den dagen jag bestämde mig för att flytta utomlands.
Då är det EXTRA tungt att vara borta från familjen.
 
Men som förnuftig och vuxen hade jag önskat mig:
 
 
- en blombukett.
Köp inte rosor när det är varmt. De tycker inte om det.
 
 
- att barnen skulle sjunga för mig.
 
 
- och att tårtan som jag hittat på skulle bli lika lyckad som den som funnits i mitt huvud.
 
 
Det blev tre uppfyllda önskningar av tre. Mer kan jag väl inte begära ;)
Men jag lovade ju att om födelsedagskladdkakan överlevde infrysning så skulle jag bjuda på receptet. Och DET gjorde den.
Den blev till och med ÄNNU godare efter infrysningen.
 
Originalreceptet hittar ni här. >>> Som i original original är från acarolina.
 
Så här gjorde jag nu:
Pepparkaks After eight-brownie
Smält 200 gram smör i en kastrull
Bryt ner 100 gram mörk choklad och 100 gram mjölkchoklad i smörer och låt sakta smälta ner under omrörning.
Vispa 4 ägg och 2 dl socker litegrann.
Häll ner chokladsmöret i ägg-sockersmeten.
Blande 2½ dl mjöl med 1 krm salt och blanda ner i smeten.
Bryt ganska många pepparkakor mörka chokladbitar med mintfyllning i bitar och rör också ner i smeten.
Hacka 100 gram vit choklad och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 22-26 cm. VÄL smörad och socker-ströbröad.
Grädda 200 grader, nedre delen av ugnen under 22 minuter.
Efter halva tiden la jag på hela after-eight-bitar över hela kakytan.
 
Låt svalna och bums in i frysen, om du kan hålla dig ;)
 
Angående födelsedagsdeppigheten och den tråkiga födelsedagen så smider jag planer på att anordna en tjejmiddag hemma vid mitt älskade middagsbord.
Problemet med vart jag ska göra av familjen under tiden måste dock lösas först. Annars så får de klä ut sig till serveringspersonal med bomul i öronen.
 
Så gick det till här.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-17 Klockan: 15:53:40

Måndagslista

Jisses!
Är jag verkligen vaken? Har jag varit till skolan och ute och gått? Har jag duschat? Har jag ätit frukost?
Har jag slarvat bort Lillskatten?
Det känns som jag sover fortfarande...
 
 
 
 
Ingen bra idé att gå och lägga sig sent dagen efter en utgångskväll då det kommer en måndag dagen efter och vardagslivet kör igång och det gäller att vara alert.
 
Ännu ingen olycka skedd men jag känner att jag tappade konceptet lite här framför datorn och höll på att nicka till.
Så himla jobbigt att rycka upp sig då ;)
 
Annars så har jag blivit en lodis nu som går och rotar i soporna. Har haft det på känn ett par gånger då jag tagit hem ett par möbler som stått vid soptunnan och fixat till dem.
Men detta var faktiskt första gången jag tog något UR själva tunnan. Jag är förtappad ;)
 
Allvarligt talat, folk slänger en massa fina saker som skulle kunna komma till nytta för någon annan. Inte alla vill stå på loppis eller lägga ut på Tradera.
Inte överallt fungerar detta med second hand, som här.
Så man skulle kunna se mig som en miljökämpe, en återvinnare, om man kisar riktigt mycket med ögonen.
 
Hur som helst, nu ligger det en fin fin kudde i blöt i badkaret för första saneringen. Sedan blir det en sväng i tvättmaskinen på högsta möjliga temperatur.
Man vet ju aldrig vad denna klenod varit utsatt för.
 
Men det är måndag och det ska skrivas lista a´la jennyn och varas tacksam över saker som man normalt sett inte ser, förblindad som man är av just det sorjliga faktumet att det är just MÅNDAG.
 
- att jag målade färdigt alla lådorna till mögelbyråerna igår. Nu ska de bara stå och lukta av sig, hur lång tid det nu kan ta, så ska alla kläderna få flytta in där så fort som det bara går. Vi är redigt trötta på att ha kläder liggandes överallt i lägenheten även fastän det normaltsett även ser ut så. Men lite mer ordning och reda skulle vara skönt.
Nu är målet nära ;)
 
- att jag var på galej i lördags. >>> Själva galejet var skittråkigt. Men det var kul att komma ut, klä upp sig, äta gott och träffa lite vuxna människor UTAN att vara mammastressig.
 
- att Irmas diarré som hon dragits med sedan magsjukan >>> ser ut att vilja ge med sig. Kan tänkas som en *skit*sak, men jag har faktiskt varit lite orolig.
 
- att jag nog håller på att smida planer om ett födelsedagskalas. Min födelsedag var så himla trist så den får inte komma upp här i listan. Men tanken på att liva upp det lite med en liten fest får mig att känna mig gladare.
 
- att denna veckan nog kommer att bli lite lugnare än förra >>> förutom torsdag då typ ALLT måste hända. Det är provsvar med Irma, det är att ringa om sovrumslampan, det är min väninna C:s födelsedag, det är 2-årskontroll, veckohandling som vanligt och säkert fler saker som fallit bort ur minnet men kommer att kommas pås i sista sekunden.
 
- veckans Real Life som kommer att bli spännande att se vad folk berättar om sitt "riktiga" mys ;)
 
Det var det.
Nu måste jag få ihop spagetti med köttfärssås på en halvtimme innan Irma vaknar och döööööööör av hunger ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-17 Klockan: 00:27:43

Här var jag på galej

Jo jag lever.
Jag överlevde utgången igår. >>>
Och faktiskt mer än det, jag är inte ens bakis.
För jag kom hem tidigt, ja eller klockan tre då men det är tidigt för mig.
 
För festen blev en flopp...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var jättetragiskt.
Festen var jättebra planerad, stället var jättefint, dekoren var enastående och när solen gick ner blev den jättemysig. Maten var jättegod, drinkarna (3) var gratis, folket var partysugna, sambaorkestern drog igång ett jäkla drag bland publiken och kypare högt och lågt som passade upp.
 
Allt var jättebra planerat.
 
Men det funkar INTE om man inte har folk som kommer eller bra musik. 50 pers på ett ställe som tar flera hundra blir ekande tomt. Och när man bara spelar soft musik chill-musik så sitter folk och somnar.
 
så.himla.synd
 
För alla var verkligen partysugna och hade ansträngt sig jättemycket med att klä ut sig + betalat inte så lite för en party-biljett.
Roligast var egentligen bussresan hem då det strulade ihop sig på grund av en tokigt parkerad bil. Så gubbarna i bussen + poliser fick handgripligen LYFTA en bil åt sidan för att bussen skulle komma ut. Och det gjorde den bara på grund av den skickliga chaffisen och ett skohorn.
 
Sånt händer bara i Spanien ;)
 
 
 
 
 
Jag kände mig jättebesviken när jag kom hem och det blev så här. Jag går ju inte ut så ofta att jag känner att jag har "råd" att slösa bort en på något som blev som detta.
Men idag känner jag mig bättre och jag är ganska så glad i alla fall över att jag kom ut, fick fixa mig lite, bära snygga kläder och tala med vuxna en sväng.
Nästa gång blir bättre.
 
Så går det till här.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-16 Klockan: 08:58:00

Real Life - Mysställen

Hösten börjar komma, ja inte här då för här har vi sommar i minst en månad till ;).
Nej men faktiskt, den märks här också. Som att dagarna börjar bli kortare, skolan har börjat, Ikea har tagit fram julsakerna...
Nej kanske inte det sista då.
 
Freja föreslog till mitt koj-inlägg >>> att vi kunde köra en Real Life om myshörnorna, kojorna, ställen som vi myser på helt enkelt.
Som då INTE tillhör de där perfekta stylade chabby-chic-gungstolarna framför en sprakande brasa med ett förälskat par på en renfäll.
Ja ni vet ju, Real Life.
 
 
Det är dags för veckans Real Life med höst-och-mys-välkomnings-tema, mysställen.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i. Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>> Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Vi kör inte med fredagsmys här hemma, vi hinner aldrig, kommer aldrig till skott, är inte på humör.
You name it.
På fredagarna gäller mest "få-ungarna-i-säng-så-fort-som-det-bara-går-jag-skiter-i-att-de-vaknar-tidigt-i-morgon" ;)
 
Vi kör lördagsmorgonmys istället.
Det går lika bra.
OM inte bättre.
 
När man har familj måste man tvätta.....mycket.
Stoppa i en maskin och tvätta går fort.
Hänga tvätt och vika den går inte så fort och är inte lika roligt.
Hänger ni med på vart det jag är på väg?
 
Mycket av den rena tvätten hamnar i soffan i väntan på att någon själ ska få en minut över för att börja vika och para ihop.
På lördagsmornarna efter mysfrukost (som inte är så fasligt mysig om ungar skriker i högan sky och ska ha än det ena än det andra) med färskt bröd som jag köpt på mina morgonrundor, så brukar hela familjen hamna i samma soffa som tvätten.
Jag VET, inte bra alls för tvätten.
Men det blir så.
Fasligt mysigt bland alla nytvättade prassliga lakan som inte blir så nytvättade och prassliga efter en sån behandling.
 
En av våra inte så stylade myshörnor.
Så går det till hos oss.
 
 
Hur är det hos er?
- Har hösten kommit?
- Fredagsmys eller annat mys?
- Något ställe som är hela familjens myshörna?
- Designat mys eller kaosmys?
- Och finns det verkligen en botten på tvättkorgen?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-15 Klockan: 17:31:44

Här dras det iväg på galej

Nu är klockan slagen och jag har säkert jättebrådis som vanligt.
 
Jag och väninnan C ska iväg på eftermiddagsgalej med Änglar-Djävlar-och-Demoner-tema i en trädgård lite utanför Las Palmas. Älsklingen ska skjutsa oss till bussen och sedan blir det mat och dryck för hela halabaloen ända tills bussen går tillbaka till stan klockan 1 i natt.
 
Mer har jag ingen aning om...
 
 
 
 
Jag skulle ju bleka håret i natt >>> och det gjorde jag. Bara det att resultatet i mitt hår inte blev det som visades på förpackningen.
Morotsguldigt blev färgen istället för blekblond som det skulle vara.
Hå hå ja ja, det är tur att inte allt hänger på håret ;)
 
Benen är depilerade, armhålorna rakade, håret morotsfärgat, änglavingarna och glorian inköpta och mobilkameran laddad.
Lyckades jag sminka mig?
Kom klackskorna på?
Kom jag ihåg tingeltanglet?
 
I morgon är jag troligtvis bakis så ni får roa er med veckans Real Life som kommer upp på bloggen klockan 9 om blogg.se sköter det som de ska sköta.
Vilket kan gå si eller så...
 
Ha en underbar lördagskväll. Vad ni än ska göra.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-15 Klockan: 14:58:27

Här skenade fantasin iväg

I går fick jag ju ett telefonsamtal som inte fick den utgången som jag hoppats på >>>. Och visst var det ett jobb.
Jag blir så himla trött på mig själv.
För att låta fantasin och drömmarna skena iväg utan nån som helst anledning.
 
Men så här var det, som min pappa brukar säja ;)
 
 
 
Här-om-veckan satt jag och talade med en väninna som berättade att hon fått ett jobberbjudande som hon inte kunnat ta för att hon accepterat ett annat jobb.
Ja, över vissa haglar det erbjudanden och jag är inte ett dugg avis ;)
 
Men det kunde kanske vara någonting för dig sa hon. Halvtid, med språkkunnskaper och administrativa uppgifter.
Som klippt och skuret.
Men det är ju i södra delen, sa hon. Lite långt för dig att åka.
Och så snackade vi inte mer om det.
 
Men på natten så kunde jag inte sova utan låg bara och tänkte på det där jobbet som passade mig så bra. Va fasiken, så långt är det ju inte, jag kunde köpa mig en liten bil, och det är ju inte så att jobberbjudandena haglar direkt över mig och vi skulle verkligen behöva detta. Irma kunde gå på dagis och Alexander skulle kunna äta i skolan. Jag skulle kunna klara det. Med lite pill.
 
Jag som inte ens börjat att tänkt på att börja jobba. Jo, jag har tänkt, men eftersom arbetslösheten och den ekonomiska krisen här fortfarande är så stor så har jag inte haft något hopp.
Jag tänkte snarare ta detta sista år, innan Irma börjar skolan, som ett njutningsår och vara mammaledig med gott samvete och förhoppningsvist kunna skriva färdigt nån bok eller avsluta något annat projekt som jag har i mitt huvud.
 
Men nu blev jag sketasugen på att få börja jobba.
Ärligt talat så blev jag väl mest sketasugen på att få ha lite egna pengar ;)
 
När jag väl fått numret till den här snubben som hade det här lediga jobbet så satt jag med lappen i handen och kallsvettades. Jag är dålig, ingen ide att ljuga, jag är världssämst, på att ringa telefonsamtal. Speciellt då för att erbjuda tjänster som tillhandahålls av mig själv och inte har efterfrågats av den som jag ringer till.
 
Jag visste inte hur många svepsjäl jag skulle hitta på för att slippa ringa. Men saken är den att jag egentligen inte ville ringa för att jag inte ville ha svar på frågan.
Jag ville inte bli av med alla de drömmar och förhoppningar som jag dumt nog redan skapat i mitt huvud.
 
Och visst var det så när jag ringde, platsen var redan tillsatt.
Ve och förbannelse vilken besvikelse.
 
Men jag ringde i alla fall.
DET är jag stolt över.
Och snubben sa i alla fall att han skulle spara mitt nummer i fall situationen ändrade sig.
.....det SA han i alla fall.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-14 Klockan: 23:26:10

Här vankas det transformering

Här kommer jag just upp från ett bad nästan mitt i natten. Det är ju då trötta småbarnsföräldrar lyckas få tid för att bada. Men det var inget sånt där mysigt perfekt bad med doftljus och lugnt musik som man SKA få till.
Nej mer ett "jag-slänger-mig-i-badet-och-skiter-i-lulllullet-för-jag-är-så-trött-men-tar-med-mig-rakhyveln-för-att-i-alla-fall-göra-NÅN-nytta-där-i"-bad.
 
Ett sånt bad som man INTE tar bloggbilder till ;)
 
För operation "förvandla-trött-småbarnsmamma-till-kalaspingla-inför-morgondagens-galej" har börjat. Och sånt där tar ju tid, nu-för-tiden.
Inget man gör i en handvändning.
 
 
 
Först så ska det depileras ben. Och det är ingenting man kan göra dagen till ära. Benen förvandlas nämligen till två rödprickiga monster av den ovana behandlingen.
Jo jag gör det.
Men kanske inte så ofta som jag borde.
Därav den OVANA behandlingen.
 
Och så ska det gås en faight med rakhyveln. För vissa ställen på kroppen är sådana att jag inte vill gå i närheten av dem med depilatorn, även fast jag vet att det finns de som gör det.
Och nu talar jag inte om att göra en Braziljanare utan i armhålorna. Huvaligen för att rycka där. Man kan ju få med hela armen.
 
Och sen gick jag lös med rakhyveln på lite andra lämpliga ställen när jag ändå var igång så att säja. Ska man ut på galej så vet man ju aldrig vad som kan hända och vem man ska visa upp sig för och vad man ska göra.
Och där tog fantasin slut och jag kom ihåg att jag är ju lyckligt gift och gör inte sådana saker längre.
Men det skadar ju aldrig att ta sig en runda med hyveln i alla fall. Man vet ju aldrig på vilket humör man är när man kommer hem ;)
 
Fast det mest troliga är ju nej.
Idag, efter veckohandlingen, så stog vi i hissen upp till lägenheten med ungar och påsar huller om buller och klängde oss på varandra för att få plats. Då skulle jag passa på att flörta lite när vi ändå stog så pass nära och ungarna höll på med något annat.
Men halvvägs igenom flörten, precis när Älsklingen fattat vad jag höll på med, så kände jag hur avgrundstrött jag var, att jag inte ens orkade avsluta en flört.
Och Älsklingen nickade och fattade precis.
Tragiskt va?
 
Men nu så hade jag ju tänkt att jag skulle ha kraft och ork till att slänga i en blekning i håret och passa på att måla naglarna uppe och nere medans den sköter sitt jobb.
Ska det vara så ska det vara hela paketet.
För de jag ska ut med i morgon är inga "lämna-åt-slumpen-tejer" om jag så säjer. De kör stylat från topp till tå. Och man vill ju inte ligga i underläge redan från början...
 
Men vi får se hur det går med detta.
Mest troligt är att jag somnar ifrån hela transformeringen, slänger på mig nåt som jag sett i huvudet under veckan men som inte kommer att se likadant ut när jag väl får på mig det i verkligheten, lyckas att sminka mig men glömmer tingeltanget hemma.
Så går det till hemma hos oss.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-14 Klockan: 15:10:22

Fredagsvägning med besvikelser

Hå hå ja ja vad det blev ledsamt idag.
På en fredag.
Då ska ju allt vara tipp-topp och rosaskimmrande.
 
Men jag tror att alla i familjen är ganska så trötta efter denna, lite kaosaktika, första skolstartsvecka. Vi är inte vana vid att gå upp på mornarna och få ordning på rutinerna än.
Det kommer.
Men det tar på krafterna.
 
 
 
 
Födelsedags-ros-buketten börjar se lite hängig ut och får väl representera hur jag känner mig idag. Man ska inte köpa rosor när det är varmt. De gillar inte det.
Undrar om de gaskar till sig om de får en kalldusch?
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
+ ETT KILO!
Känn på den du, som en spark i magen.
På bara 5 dagar.
Fast det har ju varit en kaosvecka så jag hade väl inte väntat mig annat. Hoppats på annat resultat, ja. Men förstått att det inte skulle bli så, jo det hade jag väl gjort, men förträngt nånstans i bakhuvudet ;)
 
UTVÄRDERING
Dessa fem dagar som passerat sedan sista kontrollvägningen >>> har ju inte varit fettsanerade eller kontrollerade.
Måndagen blev ju skolstarten >>> inställd med tillhörande kaos.
Tisdagen var det ju utflykt >>> med tillhörande pic-nic-mat och stillasittande.
Onsdagen var det ju MIN födelsedag >>> med tillhörande födelsedagstårta och "presenter" ;)
Och torsdagen så var jag ju tvungen att äta upp allt som blivit över från tårtbakandet. Det kan ju inte ligga och locka i kylen. Fattar ju vem som helst ;)
 
Annars så har jag gått mina rundor, plankan har glömts bort som vanligt. När SKA jag egentligen börja att komma ihåg den? Maten har väl varit bra när jag väl lagat den. Men en MASSA frestelser har slunkit ner.
Då blir det så här.
 
Och med denna dom från vågen + att ett telefonsamtal som jag haft stora förväntningar på och börjat att spinna framtidsdrömmar om, inte gick i lås, så blev det en väldig sordi på fredagsstämningen här.
Men så läste jag detta inlägg hos Meekatt och blev genast på sånt himla mycket bättre humör. Jag tror att jag har en ny idol. En som jag inte ens visst fanns.
Härligt!
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Alla utom måndagen.
Mat - Nja det kan man väl inte påstå.
Plankan - Skojjar du? Fortfarande;)
Och 3,2 kilo kvar till målet. Suck, det ökar.

Hur har det gått för er?

Skrivet den: 2012-09-14 Klockan: 01:09:45

Vattenpölsfesten i La Aldea 2012

Uff vilken jäkla dag det har varit.
En del blir ju sådana tyvärr.
Har varit på benen hela dagen och gjort saker. ÄNDÅ så har det inte blivit något vettigt gjort. Och jag är helt slut.
Känner ni igen situationen?
 
Men det var ju om tisdagens utflykt >>> till byn Aldea och vattenpölsfesten där som jag skulle berätta.
Om det är någon som vill se spektaklet, själva loppet till vattenpölen, så kan man se det på video här >>>.
Dagstidningen skrev om det och visade bilder här >>> och här >>>.
 
Vi, vi gick upp klockan 7 på morgonen. Borstade tänderna och hivade in ungar och packning i bilen. Klockan 8 skulle vi ha träffat våra kompisar från just byn Aldea och åka dit tillsammans i vår nya Oceanångare. Men familjen Kaos kommer aldrig i tid, så en bit efter 8 var vi och hämtade upp och en si-så-där 10 minuter efteråt så var det dags för första kisspausen ;)
Här gick det undan.
 
 
 
 
 
 
 
Stackars lilla Irma blev så åksjuk att hon spydde, för vägen dit är inte att leka med. Slingrande vägar längs klippkanten och en maxfart på 40 km/h.
Själv blev jag också lite konstig men klarade mig ifrån att gå så långt som Irma.
Som tur var, var vi framme på en timme och jag hade med extra ombyte och härlig frukost när vi kom fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och sedan gick vi och badade i havet, det hade vi förtjänat med en gassande sol över våra huvuden hela dagen. Men då tog tröttheten överhand och kameran kom i underläge när alla ungara skulle badas, torkas, sandskakas och kläs pås. Och sedan var det en sväng mat igen i skuggan av bron och så hemfärd som jag fick äran att göra eftersom gubbarna druckit ett par öl under dagens lopp.
 
Men jag fick snacka med farbror polisen på utvägen av byn och svara på frågan om jag drukit nån alkohol.
?
Ja vad svarar man på det när man kör bil?
;)
Jag blev i alla fall betrodd och behövde varken blåsa eller visa körkort. Så jag måste se väldigt ansvarstagande ut.
 
Så kom vi hem, fick duscha av ungarna och hiva dem i säng.
Och det var det.
En härlig dag med kulturella kanariska seder och bruk.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-12 Klockan: 23:51:00

Sammanställning av Real - Köksskåpen

Här har födelsedagen gått mot sitt slut. After-eight-kladdkakan blev kalas. Resterna ligger i frysen så får vi se i helgen hur det gick att frysa in den.
Överlevde den det, ja då bjuder jag på receptet ;)
 
En rosbukett hittade hem till mig och jag stack mig så tokigt när jag ansade den så att hela tummen värker nu. Men vad gör man inte för att ha färska blommor i hemmet?
 
Ivägbjuden på maskeradgalej blev jag också. Så nu ska denna käring iväg och roa sig på lördag. Hå hå ja ja, det vet jag ju hur det brukar bli ;)
 
Och födelsedagskalasplaner har jag också. Man måste ju ha ett tjejkalas med coctails och skvaller när man fyller.
Tycker ni inte det?
 
Men en sak i taget. Först Real Life om köket denna veckan, sen bilder från gårdagens byfest, så galej och sedan planera födelsedagsmiddag
 
 
 
 
I mitt kök finns en REJÄL miss. Egentligen så finns där en väldans massa rejäla missar men nu ska jag visa er denna.
Här kommer hyreslägenheter UTAN kylskåp. Det får man hålla med själv och flytta och baxa på när man byter bostad. Något som är VÄLDIGT dumt eftersom man har en förkärlek här att bygga in dessa möbler i köksinredningen.
 
När vi flyttade in här fanns således ett hål i köksinredningen där kylskåpet skulle stå. Naturligtvis med ett helt annat mått än det som vårt kylskåp hade...
Och då har jag inte berättat att köksdörren var i smalaste laget och inte ens mätte 60 cm. Något som är normalt standardmått på vitvaror. Så de fick ta in kylskåpet via köksfönstret.
Men diskmaskinen, den berättade jag ju om. När vi fick karva i dörrposten >>>.
 
 
Så nu står det extra höga och extra breda kylskåpet vid fönstret och tar upp plats. Och på kylskåpets plats har vi fått köpa till extra köksskåp och ställt in. Med micron ovanpå skåpen och det blir ändå en massa damfällor runt omkring i utrymmet.
Mina köksskåp naturligtvis mycket snyggare än de som fanns här innan ;)
 
Jag har väl berättat att hela köket är kaklat.
Ännu en speciell grej de har för sig här nere.
Om man skulle lyckas få till en riktig ordentlig köksolycka där så är det bara att ta fram stora vattenslangen och spruta av.
Fast jag vet inte riktigt vad det skulle vara för sorts olycka som skulle behöva sådan avsprutning ;)
 
 
 
Och här har vi kök att titta in i:
 
- Freja berättar att de skulle minsann INTE börja med att renovera köket när de flyttade in. Det fungerade bra så som det var. Men efter EN vecka stog gubben inte ut med det befintliga skicket och föreslog en ändring i planerna. Så nu råder det design i köket - Frejas design. OCH kaos - familjens kaos.
 
- Ann-Mari kör också egen design i ett fungerande kaos och visar upp de obligatoriska burkskåpet ;) Men hon visar också upp skåpen fulla med glas som väntar på att en busslast med törstiga gäster ska komma.
 
- Dagliga ljusglimtar visar upp sitt renoverade kök och berättar att det även där inte var meningen att det skulle renoveras. Men en krashad ungnslucka fick bli orsaken för att få ett större och mer användarvänligt kök. Och även här finns ett burkskåp/låda. Och även där har småfolket tagit makten över dessa burkar som det verkar vara högvilt i småfolkets lekvärld.
 
Det var det. Köksskåpen avklarade. Tack så mycket för bilder och berättelser. Ni är fenomenala på detta ;)
 
/Y
 
Hjälp!
Jag missade ju alldeles upphovskvinnan till denna veckans ämne - Justlikeacat - som naturligtvis är med och visar upp sina alldeles OTROLIGT välorganiserade  köksskåp. Välorganiserade trots att hon fått flytta många gånger med kort varsel. Eller kanske just på grund av detta.

Skrivet den: 2012-09-12 Klockan: 15:15:22

Här är det ingen vanlig dag...

....nej för idag är det Yohannas födelsedag.
Grattis till mig!
Du rockar tjejen.
I alla fall idag ;)
 
Hittills så har det inte märkts av något speciellt annorlunda med just att bli ett år äldre. Två födelsedagskort kom här-om-dagen, skolan startade idag och en massa hälsningar från Facebook, mest från folk som jag inte sett sen jag bodde hemma hos föräldrarna.
Men likväl förfärligt trevligt inslag i vardagen.
 
 
 
39 år.
Och för dagen iklädd finklänning. Man vet ju aldrig, det KAN ju komma överaskningsbesök ;)
Nu ska jag ställa mig och försöka få ihop en kladdkaka med After-eight-smak. Ingen aning om hur det kommer att gå men jag tycker att det smakar underbart i munnen bara jag tänker på det.
 
39 år.
Detta är sista året som jag får kalla mig 30-någonting. Nästa år blir det rakt på 40-års-strecket.
Och hur känns det då?
Ärligt talat så känns det ingenting och jättekonstigt på en gång. Skulle jag vara snart 40 år. Det är ju jättegammalt.
Tyckte jag.
Nu känns 40 inte alls så gammalt, nästan som det har känts jämt, hela tiden tycker jag.
 
Jag känner mig lagom. Fast på bättringsvägen. Jag blir bara bättre och bättre, tycker jag själv.
Tänk vad mycket jag har åstakommit med mig själv, om man jämför med när jag var tonåring, 20-åring och innan jag fick barn.
Bara bättre har det blivit.
Ja om man bortser från hängtuttarna och de mörka sover-inte-så-mycket-ringarna under ögonen. Ja och det ständiga jag-räcker-inte-till-som-mamma-för-jag-blir-skitförbannat-på-mina-ungar-dåliga samvetet också.
 
Om jag fick vara riktigt födelsedagsbarnslig så hoppas jag på en RIKTIGT stor och ny mobiltelefon och en överaskningsmiddag i födelsedagspresent.
Men nu fyller jag ju faktiskt 39 och har förstått detta med att vara vuxen så då hoppas jag på att Älsklingen inte behöver jobba över idag och kommer ihåg att han har frågat mig och att jag då svarat om en födelsedags-blomsterbukett i present. Och att svärföräldrarna kommer och äter av den förmodat lyckade kladdkakan. Och att mina barn sjunger för mig.
 
Men man kan ju alltid sitta och drömma sig tillbaka till barndomens födelsedagar och all den där otroliga spänningen som låg i luften.
 
Grattis till mig!
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-11 Klockan: 12:18:00

Här har vi åkt på utflykt

Idag, tisdag, har vi tagit ungar och kompisar och åkt upp i bergen på en byfest.
Den underligaste som jag sett hittills.
Vattenpölsfesten i Aldea, El charco de Aldea.
 
Som vanligt så har jag skrivit om denna fest på resebloggen som jag jobbade innan >>>.
 
 
 
 
 
Flera 1000-tals människor samlas runt en vattenpöl för att, vid en given signal, slänga sig däri och slåss om att få fånga en fisk.
Tokeri ;)
Men vi ska dit och titta på spektaklet.
 
Jag hoppas att jag kommer hem med en massa roliga bilder att visa. Och att vi får det trevligt naturligtvis.
 
Hörs!
/Y
 

Skrivet den: 2012-09-11 Klockan: 00:58:10

Fredags (måndags) vägning

Efter en hel vecka i sommarstugan med tillhörande semesterliv. så hade jag ju bestämt att jag skulle söndagsväga mig för att få slutnotan inför kickoffen alias nystarten på "operationfettsanering" idag.
Tror ni att jag kom ihåg det?
 
Ja sa till Älsklingen när jag gick ut på min morgonrunda på söndagsmorgonen, att han skulle ställa fram vågen i hallen så att jag skulle se den så fort som jag klev in genom dörren.
Tror ni att HAN kom i håg det?
 
Det blev en söndagsvägning efter frukost och den slutnotan visade på en semesterövervikt på ett kilo.
Det gick väl att ta.
Surt.
Men välförtjänt.
 
Fast idag så kom jag ihåg det på morgonen, INNAN frukost och skulle göra en liten justeringsvägning.
Den visade på +, -, 0 gämfört med innan semesterveckan.
Det gick VÄLDIGT bra att ta.
 
FREDAGSVÄGNING
+, -, 0 samma som förra veckan
Helt otroligt men sant.
Jag är supernöjd.
Nu har jag inget överskott att ta hand om utan bara mina sista två kilon innan jag kan gå i mål.
Jag i hela världen ska jag hitta på att fira mig med som INTE är av äta/dricka-karaktären?
 
UTVÄRDERING
Veckan gick över förväntan. Jag var ute på stranden och gick mina rundor alla dagarna. Utom fredagen då vi kom dit sent på kvällen och lördagen då vi åkte för att jag var på loppis hela förmiddagen och städade på eftermiddagen.
Maten har varit god och inte så smal. Mer av den sorten att "vi lagar vad vi är sugna på för att passa på när det är semester".
Och lite glass har det blivit, och chips som jag inte var så nöjd med samt en eller två eller tre chokladbitar efter maten.
Det är mina svagheter.
Mer frosseri än så blev det inte.
Fastän jag hade tillåtit mig själv.
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Nästan alla dar.
Mat - Nej!
Plankan - Skojjar du?
Och 2,2 kilo kvar till målet.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-09-10 Klockan: 15:08:47

Måndagslista inför skolstartsvecka

Då har man varit iväg på det första föräldramötet för detta skolåret. Eller det var ju egentligen inget möte, det var ju en informationsträff inför skolstarten.
 
 
Jag var ju helt inställd på att skolan skulle starta idag. Så jag hade förberett ungar och saker inför tidigt sänggående igår och informerat alla om måndagens aktiviteter.
Alexander med gråt och tandagnisslan som vanligt. Han som har tjatat hela sommarlovet om att han saknade skolan och sina kompisar. Så hastigt vände den längtan ;)
Och Irma, som inte fick sova nån middag för att vara riktigt pömsig och somna i tid på kvällen iställer för att nattuggla som blivit vanan under sommalovet, hon kom knappt i säng på grund av trötthet. Slocknade nästan halvvägd dit ;)
 
Men under min fettbrännartur i går så gick jag förbi skolan för att kolla om de satt upp något anslag om måndagens aktiviteter och lite mer utförligt än ett datum, typ tider. Och där stog det att måndagen den 10:e var det informationsträff bara, med föräldrar UTAN barn och bara en liten stund. Själva skolan skulle börja på tisdagen.
Så snöppligt det blev.
Det blev att ta en väldigt lugn skolstart med uppvärmning idag.
 
Och nu har jag precis kommit därifrån...
 
Men nu en måndagslista a´la jennyn:
 
- att jag fått vara iväg på trevlig informationsträff med de andra föräldrarna i Alexanders klass. Alltid kul att träffa andra vuxna ;)
 
- att vi kom hem från sommarstugan >>> en dag innan och fick ta sommarlovsavslutet i lugn takt och komma i ordning i alla fall lite här.
 
- att jag hittade så mycket fint på loppisen i lördags >>>. Jag tror att jag blivit beroende ;)
 
- att i morgon blev det hastigt och lustigt bestämt att vi ska på byfest upp i bergen med en annan barnfamilj. Det blir att packa picnic-korgen och ge sig av tidigt i morgon bitti. Älsklingen har tagit en dag ledigt och Alexander får missa första skoldagen.
 
- att denna veckan bjuder på ännu en födelsedag. Gissa vems? Får jag se om det är någon som kommer ihåg att fira.
 
- att denna veckans Real Life verkar vara något som lockar efter förra veckans skrämsel-utmaning ;)
 
- att vi fick chansen att avsluta detta sommarlov med en hel vecka i sommarstugan >>>. Visst var det slitigt för föräldrarna, Älsklingen att pendla hela veckan i lastbilen och jag som fick rodda hela ruljansen alldeles själv, men jag tror att alla var redigt nöjda med sommarlovet.
 
Det var det.
Nu börjar allvaret.....lite pö om pö ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-09 Klockan: 18:16:45

Real Life - Köksskåpen

Här-om-veckan sprang jag på ett inlägg inne hos Justlikeacat där hon berättade att hon hade ett helt skåp tillägnat bara för sina bakprylar samt att hon hade stylat sitt kök efter en viss idé.
Jag blev skit-nyfiken.
Kan man göra sånt?
 
I sånt fall så har jag stylat mitt kök enligt kaos-stilen. Det är/var meningen att det skulle bli ordning och reda där.
Efter att vi flyttat in.
Efter att vi fått ordning på saker och ting.
Efter att vi kommit i ordning.
 
Vi har bott här i snart TRE år och vi har ännu inte hunnit till det stadiet...
 
 
 
Det är dags för veckans Real Life och denna veckan så lugnar vi ner oss lite från förra veckans sex-chock med lite köksskåpsinredning.
Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Det här är mitt kök och mina köksskåp.
Skitfult och skitdåligt planerat.
Men så är det när man bor i hyreslägenhet. Då får man stå ut med någon annans smak.
 
I vår förra lägenhet hade vi en sån jäkla tur att vi fick planera, köpa och bestämma vårt egna sprillans nya kök från IKEA, och det blev ju något utöver det vanliga. Och så lärde man ju sig en hel del om köksplanering.
Synd att vi inte kunde få göra samma sak här ;)
 
När vi flyttade in här så hivade vi bara in sakerna där de fick plats.
Allt för att komma i ordning och få upp sakerna ur flyttlådorna så fort som möjligt.
Tanken var att vi skulle strukturera upp köks-skåps-organisationen så fort vi kom i ordning och fick lite tid.
Den tiden kommer aldrig verkar det som.
Och nu är det som det är.
 
 
Det här är skåpet över diskbänken. Där man MÅSTE ha tallrikarna. Ett VÄLDIGT vanligt system här nere.
Och detta måste ju vara världens mest outnyttjade och bortslösade skåputrymme.
Säkert uppfunnet av en karl ;)
Så smart att kunna ställa in tallrikarna stående så att de kan droppa av ner i diskhon för skåpet har ingen botten.
Men VEM gör egentligen sånt?
Nej.....just det.
I diskmaskinen så kommer all disk ut torr ;)
 
 
 
Och detta är skåpet för alla mina plastbyttor. Det har kommit till för att det var där som Irma började att riva ut alla saker när hon var mindre.
Bäst att ha ofarliga saker där då.
Som plastbyttor och liknande.
Och ingen idé är det att städa, organisera eller ställa i ordning saker där.
De åker ju snart ut igen.
Nej knö in skiten bara ;)
 
Slangen ovanpå är den från diskmaskinen. Som ska borras ett hål för genom bytt-skåpet och kopplas till avloppsröret.....när vi får tid ;)
 
 
Nu är det er tur:
- Hur är det i ditt kök?
- Design eller kaos?
- Och HUR skulle du vilja ha det?
- Några allvarliga design/planeringsmissar i det?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
/Y

Skrivet den: 2012-09-09 Klockan: 00:15:31

Här har det kommits hem nu

ÄNTLIGEN hemma!
Fy i sjuttsingen vad skönt att vara hemma.
Och att det bara är lördagskväll och inte söndag, så att vi har en HEL dag i morgon på oss att komma i ordning innan allvaret börjar.
 
 
 
Det är inte säkert att tvättmaskinen är av samma åsikt...
 
Jag är inte den som är den som propagerar att hemma är alltid bäst. För det kan vara väldigt bra borta också.
MEN....idag är det i alla fall så.
 
Nu ska jag hoppa i badet och tvätta av resdammet och sedan väntar MIN säng. I morgon är det nya tag som gäller. Och då ska tvättmaskinen och lite andra prylar få visa vad de går för.
 
God afton!
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-08 Klockan: 16:40:10

Här har det fyndats

Det var det.
Dâ har jag varit iväg pâ loppis i Arginenguin och blivit lite fattigare och VÄLDIGT mycket rikare i saker ;)
 
 
 
25 euro tror jag att jag brände pâ tvâ timmar och dâ kom jag hem med:
Till mig:
2 klänningar
1 par skor
1 väska
 
Till Irma:
2 shorts
3 klänningar
1 mjukisjacka
1 jeanskjol
 
Till Älsklingen 2 par solglasögon och ett fodral.
 
Till Alexander:
1 Woddy-docka till.
Säkert 30 stycken blandade figurer och bilar.
 
Samt ett bling-bling skärp för magdans för utklädning eller annan sorts lek ;) Om jag ska klä ut mig till Shakira eller nâtt.
 
Nu är det bara att vänta pâ att Irma ska vakna sâ ska jag börja att städa och plocka i ordning. Sâ väntar det obligatoriska besöket pâ MacceD.
 
Det var det.
Sommaren är över......nja inte riktigt. Bara sommarlovet.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-08 Klockan: 01:06:08

Här blev det nân form av dipp

Jag vet inte riktigt vad som hände idag.
Jag skulle ju suga musten ur sista sommarlovsdagen.
Jag kanske tog i för mycket för när mitt-pâ-dagen-lugna-stunden kom, när Irma sover och Alexander gör läxor, ja dâ fick jag en dipp sâ djup att jag inte kommit upp ur den än.
Jag trodde att jag skulle somna vid nattningen, som en sten. Men jag överlevde ;)
 
 
 
 
När Älsklingen kom hem frân jobbet, tidigare för det var ju fredag, dâ gick musten ur mig. Den som jag skulle suga ur sommarlovsdagen. I stället för att ta tag i lunch, bloggskriveri och läxläsningshjälp sâ slocknade jag pâ soffan.
Jag vet inte vad det tog ât mig.
Och senare när vi skulle gâ till stranden och jag skulle fâ min dagliga dos av strandmotion, ja dâ hade jag ingen lust.
 
VA!
 
Jo jag gick ju till slut, och det blev ju bra till slut. Men det var väldigt ledsamt, jobbigt och allmänt obehagligt. Men jag gjorde det.
Kommer ni ihâg att jag skrev om hur mens-symtomerna ändrar sig sedan jag fâtt barn, eller blivit äldre? Det beror pâ vad man tror pâ.
För den kom ju idag.
Men sâ här dâligt har jag aldrig mâtt förrut.
 
Trött, illamânde, hâglös, matt, magont, ledsen, huvudvärk. Och inte ville jag visa mig i bikini och inte ville jag bada.
Bara tycka synd om mig själv ;)
Ska det vara sâ här?
Eller var det bara fredagströttheten som fick grepp om mig?
Eller nân sjuka pâ G?
 
I morgon, lördag fâr det i alla fall ha gâtt över. För dâ vankas det loppmarknad för Yohanna. Och resten av familjen ska stanna hemma.
Jag provar med att gâ och lägga mig. DET är ett hett tips.
 
/Y
 

Skrivet den: 2012-09-07 Klockan: 16:54:19

Fredagsvägningen har semesterstängt

Ja det blir ingen vägning idag.
Jag har ledigt.
Och ingen vâg finns det heller. Den är hemma.
Men pâ söndag sâ blir det slutnota inför kickoffen pâ mândag. Sâ vägning blir det.
Bara inte idag. 
 
 
 
Och pâ tal om att ha semester frân "operation fettsanering" sâ hade jag gâtt och spanat pâ dessa rör under ett par dagar. Det var erbjudande om att köpa tre för 4 euro. Och Pringles är ju alltid Pringles om man sâ säger.
De är ju alltid bra.
Och en massa nya smaker som verkade spännande som jag ville prova.
 
Men ack vilken besvikelse.
Köp dem inte om man sâ säjer.
Jag provade Salt & Vinäger, Barbeque och den hederliga Sourcreamen. Av dessa var de bara Sourcreamen som jag gillade och som jag tänker äta upp. De andra fâr nân annan tvinga i sig.
BRA! Dâ har jag det begäret stillat och slippet tänka mer pâ det.
 
Men nu är det fredag och jag skulle helst av allt bara vilja slänga mig ner pâ soffan och ligga still och tycka synd om mig själv.
Mens.
Det borde vara förbjudet pâ semestern.
Ja annars ocksâ för den delen...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-07 Klockan: 01:29:16

Här händer det inget speciellt

När man kommer ner i köket pâ morgonen och möts av detta, ja dâ är det sâ att man vill gâ upp och lägga sig igen.
;)
Tur att man är chef pâ sitt egna jobb och kan bestämma att det är precis vad som jag behöver, gâ och lägga mig igen.
 
 
 
 
Ha ha ha som om jag har nâgot stt säja till om i mitt egna hem.
Pâ med diskhandskarna bara.
 
Förlât min dâliga humor. Det har varit en SÂN dag bara. Lite väl mânga konfrontationer med smâcheferna här hemma under dagen bara.
Det sänker mammasjälvförtroendet ner i stövelskaften.
 
Och sâ behövs det bara att de tvâ somnar som smâ änglar i sina sängar sâ är livet härligt igen...

 
 
Snart är detta sommarlover över och jag tycker nog att jag lyckats ganska sâ bra med att fylla det med sommarlovsaktiva saker.
Jag känner mig stolt över mig själv.
Jag som var sâ orolig i början pâ sommaren.
 
Helt otroligt egentligen att det är över. Nu börjar allvaret igen med tidiga mornar och stressiga kvällar.
Jag mâste verkligen se till att njuta och suga ur det sista ur den sista dagen, fredag. Pâ lördag eftermiddag bär det av mot Las Palmas.
Men först lite loppmarknad och storstädning av bungalowen.
 
Men en sak i taget.
Först fredag och suga must.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-06 Klockan: 12:45:28

Sammanställning Real Life - Sex

WiFi:n spelade mig ett spratt igâr kväll när jag skulle skriva sammanställningen. Helt plötsligt puts väck och ville INTE komma tillbaka.
I-landsproblem, jag vet. Men likförbenat otroligt irriterande.
Sâ här kommer den lite försenad.
 
*  * * * * * * * *
 
Sex.
Ja, det var ju det som veckans utmaning i Real Life handlade om. Jag tror att jag fâr ta mig en öl först för att komma i stämning och repa mod ;)
 
 
 
Skämt ât sido, sâ var det inte meningen att det skulle handla om sex som aktivitet utan mera allmänt som ämne att ha âsikter om. Jag tycker att det är lite väl privat och lite väl utlämnade att jag skulle be er att berätta smaskiga historier i detta ämne.
 
Men jag antar att det är fler än jag som gâr och tänker pâ detta ämne lite dâ och dâ med tillhörande frâgeställningar och observationer. Och därför tycker jag att det är lite konstigt att man inte ser nâgra inlägg om detta.
Allmänt tänkt alltsâ ;)
 
Frâgorna var:
- Läser man om sex pâ bloggar?
Och det tycker jag väl att man inte gör. Med undantag av de inlägg som jag tog upp här innan och de inlägg som ni skrivit nu sâ tror jag inte jag har läst nâgot. Fast det beror ocksâ pâ vilken typ av bloggar som man läser tror jag. Och jag kan nästan tro att OM jag skulle läsa nâgra bloggar skrivna av män, sâ skulle jag se mer sâdant.
Sant?
Varför?
 
- Kan man skriva om sex pâ sin blogg?
Och det är klart att man kan. Trixet är ju att inte skriva sâ att man utelämnar sig själv och sin partner pâ ett sâdant sätt att nâgon känner sig obekväm. Mânga skriver dock att det inte skulle intressera dem att läsa om sâdant.
 
- Hur är din inställning till sex nu mot dâ?
Ja det finns ju inte sâ mycket tid att varken tänka pâ eller ägna sig ât detta nu som när man var ung. Dock kan detta bero mycket pâ detta att det var lite förbjudet när man var unga och att det man trodde var, och det som det nu är i verkligheten inte stämmer sâ väldigt bra överens. Precis som med sâ mycket annat här i livet.
 
- Vad är den bästa ingrediensen för att vara nöjd med sin sex-situation just nu?
Detta har jag funderat mycke pâ för det krävs ju bara ett par glas vin pâ en tjejfest sâ är samtalen igâng i detta ämne. Âsikter hit och dit. Klagomâl, tips och râd flyger vitt och brett och alla har för det mesta nâgot som de behöver ösa ur sig. Trixet för att vara nöjd verkar vara antingen hitta en partnet med samma nivâ av behov som du själv. Eller att man har förstâelse för de skillnader i behov som finns.
Helst bägge tvâ sakerna :)
 
 
 
Och de modiga Real Lifarna är:
 
- Tjejmorsan hade egentligen ingen aning om vad veckans utmaning skulle handla om utan skrev detta helt pâ eget bevâg. Som klippt och skuret ycker jag.
Och SÂ befriande att läsa ;)
 
- Madredetres tillägger att de minsann fanns fler tillfällen för detta under smâbarnstiden än vad det finns nu när hennes flickor är tonâringar.
De sover ju aldrig ;)
 
- Anneli visar världens roligaste Berglin om just sex och hur man ska fâ det lite mer "spännande" i sin relation. Pang pâ rödbetan där.
 
- Freja kommenterar att detta med att skriva om sex pâ bloggen är ju nâgot som självklart gâr, det är ju fritt. Men inget som varken intresserar henne eller intresserar henne att läsa om. Nâgot, som om man läser vad hennes läsare kommenterat hâller med i mycket.
Nâgot som jag förstâr men ändâ känner verkar lite nedtryckt, lite skamligt. Sex är ju ett ämne som vilket som helst i ens vardag, typ skvaller ;). Och än en gâng sâ var det ju inte personliga historier frân sovrummet jag var ute efter utan âsikter i ämnet varför det är sâ som det verkar vara.
 
- Ann-Mari känner sig lätt obekväm i detta ämne och allmänt generad, men beslutar sig för att har man gett sig in i leken...
Än en gâng sâ var det inte detta som var meningen med utmaningen...
Men Ann-Mari tillägger att hennes inställning till sex inte har förändrats genom âren. Förutom att nu med tonârsdöttrar i huset sâ gâr tankarna mer kring säkerhet och ansvar än vad det gjorde innan.
 
Jag tackan sâ JÄTTEMYCKE för allas inlägg även om det kännts obekvämt och genant. Det var inte meningen att ni skulle känna er obekväma. Men kanske att det kan ändâ vara lite nyttigt att tänka tankar som varför det känns obekvämt...
Kanske...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-05 Klockan: 16:09:13

Här är det lunchpaus

Jag borde sätta igâng med lunchen.
Det är dags.
Irma sover, Alexander mâlar, Älsklingen sover en sväng i solen efter att ha kommit hem frân jobbet och jag borde gâ och handla det sista som fattas till lunchen som ska bli squashsoppa och pannkakor.
Fattas kycklingbuljong och nâtt gott bröd.
Men det är sâ lugnt och skönt och jag sitter i skuggan och tittar ut pâ solen.
Det är en lyx det ocksâ.
 
 
 
 
Det är inte ofta som man som vuxen fâr göra en koja och det är riktigt synd. Det är ju sâ mysigt.
Nu när hösten är pâ väg och solen stâr lägre pâ himlen sâ har det blivit lite kojmys här vid frukostbordet. En filt mâste hängas upp för att skydda frân morgonsolen när frukosten skall intagas.
Och det blir ju sâ himla mysigt pâ nâgot sätt.
Fler kojor ât folket ;)
 
Men nu mâste jag sätt igâng med lunchen här.
Monstrena vaknar snart och är VRÂLHUNGRIGA. Och sedan väntar eftermiddagsstranden pâ att fâ besök.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-05 Klockan: 00:24:27

Här njöt vi av eftermiddagen

De sista dagarna har vi gâtt till stranden pâ eftermiddagarna, när Älsklingen kommit hem frân jobbet.
För att ta oss dagens sista dopp och för att jag ska fâ knalla min fettbrännartur och inte fâ dâligt semestersamvete ;)
 
Och det är nâgot speciellt med stranden pâ eftermiddagarna.
Ljuset, stämningen, det kommande lugnet, den avsvalnande värmen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det är nâgot speciellt med stranden pâ eftermiddagen och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Vi brukar ju alltid (pâ helgerna) gâ till stranden pâ förmiddagen och gâ hem mitt pâ eftermiddagen för att avsluta dagen i poolen.
Och det är skönt det ocksâ.
 
Men dâ gâr vi frân stranden mitt i högtrycket om ni förstâr. Värmen ligger pâ topp. Aktiviteterna och energin i ungarna flödar. Och allt liksom sprakar där.
 
När vi kommer till stranden runt halv 6, ja dâ har värmen lagt sig, solen stâr lägre, mânga har âkte hem eller ligger och sover i skuggan av ett parasoll.
Allt känns lugnt(are).
 
Att gâ min runda dâ och sedan avsluta med ett bad som nästan gör att jag fryser när jag kommer upp. Ja det är en annorlunda upplevelse.
 
Och hösten är pâ väg här ocksâ.
Det mörknar tidigare om kvällarna och det blir kyligare om nätterna.
Den kommer hit ocksâ...
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-04 Klockan: 16:24:57

Här förstâr jag en del saker

Här har vi det bra idag igen.
Vi har varit vid poolen och nu sover Irma, resten av barnen har mâlat + sommarlovsläxor och snart är det dags att börja med lunchen.
Jag tror minsann att vi har börjat gjort nya rutiner för vâra sommarstugedagar och det känns skönt.
Jag gillar rutiner ;) >>>
 
 
 
 
 
 
Det här med att bli förälder, jag vet att jag tjatar, men jag slutar aldrig att förundras över hur det blir eller fungerar. Eller inte fungerar ocksâ för den delen ;)
Hur jag nu, sedan jag själv blivit förälder, förstâr min egna föräldrar och deras beteénde när jag var barn. Sânt som jag tyckte var väldigt konstigt och ganska sâ löjliga saker ser jag nu att jag själv upprepar och tycker är helt normalt.
 
Som detta med "andras ungar men sina egna barn", helt SOLKLART ;)
Alla familjer har ju sina rutiner och sina regler och förhoppningsvist sâ följer barnen dem. Men när man kommer sâ tätt inpâ andra familjer som jag har gjort nu, här i sommarstugan, sâ tvingas man ibland rätt in i rutiner och regler som inte alls passar med dem som man har själv i familjen.
Och det känns jättejobbigt.
Och andras "ungar" kan kännas jättejobbiga bara för att de är vana vid andra rutiner och regler.
Hänger ni med?
 
När jag var liten till exempel sâ sâgs det inte med blida ögon pâ att ha kompisar hemma medans vi ât eller gjorde oss i ordning.
De fick gâ hem medans och sâ fick vi träffas ute igen efter att vi var färdiga.
Jag förstog aldrig riktigt det där och tyckte att mina föräldrar var jättedumma.
Nu har jag själv blivit utsatt för samma sak.
 
Här i bungalowkomplexet sâ finns det ju en massa ungar och det kommer nya och âker hem allt eftersom.
Och det är ju jättebra.
En av anledningarna för att vi âker hit.
Men det är ett jäkla stressande.
I dag kom en kompis över här redan när vi satt och ât frukoste och började tjata pâ Alexander när han skulle komma ner till poolen.
 
Jag är ju själv här sâ jag mâste göra allt själv. Ta med ungarna och köpa bröd, göra frukost, mata, plocka undan, diska, borsta tänderna, smörja in, packa poolväskan osv.
Sâ det är ju klart att det tar lite tid för mig.
Jag kan heller inte skicka iväg ungarna själva till poolen medans jag gör detta. Utan jag stänger in oss, gör oss alla i ordning samtidigt och sâ gâr vi tillsammans ner.
Sâ funkar det hos oss.
Och dâ kan jag inte ha nân kompis som sitter i ett hörn och hettsar ungarna och tjatar sâ att det bara blir pannkaka och stress av allt.
Och jag mâr dâligt och ungarna bângstras.
 
Sâ nej tack till kompisar som väntar hemma hos oss ocksâ alltsâ.
Och mina barn kommer säkert att tycka illa om mig för det :(
 
Men mer om jobbiga ungar fâr jag ta en annan gâng ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-04 Klockan: 00:26:46

Här är man aldrig nöjd

Jag vet inte vad det är med sommarstugan och all de här friska luften och strandlivet. Men när kvällen kommer och ungarna och Älsklingen sover, ja dâ är jag helt tom i huvet och vill bara gâ och lägga mig.
Hemma i Las Palmas har jag massor med ideér och roliga historier att berätta. Men här......
.....bara tomt ;)
 
 
 
 
Hur som helst.
Här-om-dagen satt jag och pratade med min väninna Ce och hon berättade att hennes familj tagit in pâ ett allinclusive-hotell över helgen och haft det sâ trevligt där.
Bla bla bla ;)
Och de lät oss ha kvar hotellrummet ända tills det var dags att âka hem pâ söndag kväll, berättade hon.
Sâ bra kommenterade jag, för annars blir det sâ jobbigt när man mâste lämna hotellet klockan 12 mitt pâ dagen, som det normalt sett är, och sâ àker man till stranden för att utnyttja dagen och sâ mâste man sätta sig i bilen och âka hem pâ kvällen med ungarna fulla med sand och salt.
 
Ha ha ha ha...
Helt plötsligt började min väninna skratta för fulla muggar och klämde fram att:
- Yohanna du är dâ bara för skön. Du har helt anpassat dig till att bo här. Fattar du hur mânga människor, tex i Sverige, som skulle vara ÖVERLYCKLIGA över att fâ sätta sig i bilen efter en dag pâ stranden och vara fulla med sand och salt.
 
Sant, sâ sant.
Men man blir väl aldrig nöjd. När man väl bor i solparadiset och fâr det där som andra bara drömmer om, ja dâ hittar man fel med det ocksâ ;)
 
/Y
 
 

Skrivet den: 2012-09-03 Klockan: 16:10:41

Mândagslista frân sommarstugan

Jag har det bra.
Irma sover sin lur.
Alexander gör ett par övningar för att friska upp minnet lite inför skolstarten pâ mândag.
Jag har överlevt förmiddagen med att vara själv med tvâ monster och en jättedisk frân gârdagens spontanmiddag. Trixet är att ta det VÄLDIGT lugnt och inte hettsa upp sig när bägge tvâ skriker som stuckna grisar för att det gâr för lângsamt att borsta tänderna och smörja in sig.
Och att komma till poolen sâ snabbt som bara 17 ;)
 
 
 
 
Till lunch planerar jag att göra tacos. Fastän det är mândag sâ är det ju faktiskt lite semester. Det är väl inte bara fredagar som fâr ha tacomys ;)
 
 
 
 
Och självklart, när det är mândag blir ju en liten lista:
- att vi fâr ha detta tillfälle att spendera den sista veckan innan skolstart här i sommarstugan. Sommarstuga är grejjen ;)
 
- att jag INTE gett upp hoppet om att en dag sâ kommer Irma att fâ sitt rum och att det kommer att bli fint.
 
- att det fortfarande är sommar, sol och bad här och mycket framöver. när jag läser om att hösten kommit till Sverige, ja dâ VET jag varför jag flyttade hit.
 
- att jag ska âka pâ loppis med grannen pâ lördag och hoppas pâ att fynda nâgot riktigt bra. Vad, ve jag inte riktigt än ;)
 
- att jag överlever ;) För varje dag jag överlever utan att bli tokig tillsammans med min familj är jag tacksam över. Och när jag tänker sâ, sâ pâminner jag mig om hur jag kände mig när jag bode själv i Göteborg och dâ blir jag istället tacksam över att jag har denna fina familj som jag KAN bli tokig av ;)
 
NU, tacos och sen stranden för en liten fettbrännartur och dopp.
Och nu kom Älsklingen hem vilket jag blir MYCKET tacksam över ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-03 Klockan: 00:49:59

Här lever vi ute-liv

Det blev en HEL-dag pâ stranden.
Helt oplanerat.
Men jättebra.
Det är nästan de, de där oplanerade dagarna som blir de bästa...
 
Härligt ocksâ att se att det är folk som vâgar hänga pâ veckans Real Life och snacka om sex pâ sin blogg. Jag kunde väl slâ mig i backen pâ att det inte bara är jag som gâr omkring och tänker pâ sânt ;)
 


 


Och som jag skrev pâ Facebook:
"Vad är det äckligaste man kan hitta pâ stranden, i vattenbrynet där ditt barn leker?
Förra veckan hittade vi en bajskorv och i gâr en binda.
Vad ÄR det med folk? "
 
Sedan sâ blev det spontanmiddag med grannarna pâ uteplatsen. Jag älskar verkligen att ha uteplats. Tror ni inte att man skulle kunna hänga pâ en sân pâ lägenheten ;) ?
 
Men nu dags att gâ och knoppa. I morgon mândag och arbetsdag. Sâväl för Älsklingen som fâr ta lastbilen härifrân till Las Palmas, som för mig som ska försöka överleva här, själv med tvâ monster. Men MED uteplats.
Det kan bara bli bättre.
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-02 Klockan: 02:02:23

Real Life - Sex

Det var nästan lite kusligt, fastän mer roligt när jag förra veckan funderade och funderade pâ vad jag skulle hitta pâ för tema till Real Lifen. Jag har länge funderat pâ att jag ville skriva om sex men tänkte att det ABSOLUT inte skulle passa för detta. Jag menar, man läser ju aldrig om sex pâ bloggar. I alla fall inte pâ dem som jag besöker.
Varför?
Är sex tabu för att tala om öppet?
Eller tänker ingen pâ sex längre?
 
I alla fall, jag snubblade över detta inlägg hos Tjejmorsan och blev sâ otroligt glad och fnissig av det.
Banne mig, tänkte jag för mig själv, jag ska banne mig ta och prova att göra en Real Life om sex. Det kan flippa och det kan floppa. Det kan gâ hur som helst. Men eftersom Freja säjer att hon inte haft sâ mânga besökare och kommentarer som i detta inlägg där hon snuddar vid ämnet, sâ chansar jag ;)
 
 
 
 
Det är dags för veckans Real Life och jag riskerar mig med temat "Sex" denna gång. Utmaningen som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>
 
Alltsâ, sex har ju inte riktigt samma"mystik" över sig nu som när man var ung och det var lite förbjudet. Som med sâ mycket annat som tappar sitt förbud och blir nästan lite "plikt", tappar det dragningskraften och intresset.
Synd!
Tänk om man var lika fasinerad av sex nu som man var dâ, dâ kunde det bli andra bullar bakade ;)
Ett förbud kanske vore att fundera pâ för att hjälpa upp dragningskraften lite...
 
Men det där kommer ju och gâr, beroende pâ hur mânga spännande reklampelare >>> jag ser ute pâ mina rundor ;)
Och mycket prat hör man om hur män har mer drift och behov än kvinnor och hur det ger mycket huvudbry i relationerna.
Jag vet inte riktigt om jag ska tro det där. Men VAD jag vet är att det är guld värt att hitta sig en partner med sin drift och behov pâ samma nivâ som du.
Nâgot som borde införas i grundlagen ;)
 
Annars sâ är det ju sâ att som smâbarnsförälder sâ finns det inte sâ mycket tid eller utrymme för detta intresse. Och râkar det finnas lite tid och utrymme ledigt nân gâng sâ kan man slâ sig i backen pâ att det kommer efter en vaknatt, spynatt eller annat som gör att man har orken och lusten nere vid fotknölarna.
Men det är ju sânt som kommer i barnpaketet men som ingen informerade om innan.
 
Förhoppningsvis gâr det över när ungarna flyttar hemifrân, eller med en liten gnutta tur MYCKET tidigare ;)
 
 
Sâ vad tycker du?
- Läser man om sex pâ bloggar?
- Kan man skriva om sex pâ sin blogg?
- Hur är din inställning till sex nu mot dâ?
- Vad är den bästa ingrediensen för att vara nöjd med sin sex-situation just nu?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

/Y

Skrivet den: 2012-09-01 Klockan: 11:59:03

Här är svärmorslunchen

Lördagen har kört igâng med det vanliga, lördagsfrukost, lördagsstädning och lördagssolkrämsinsmörjning.
Ja alltsâ inte SÂ vanligt för vi är ju inte i sommarstugan och har det sâ här VARJE lördag. Men när vi väl ÄR här sâ gör vi ju detta varje lördag.
 
;)
 
Vi drar snart iväg till playan men först ska jag visa svärmorslunchen frân igâr för min far som ÄLSKAR svärmors friterade sardiner.
Och ja, de är verkligen bra.
Para chuparse los dedos som man säjer pâ spanska. = ung. "För att slicka sig om fingrarna."
 
 
Detta är ett par delikatesser som jag inte hade provat pâ innan jag flyttade hit:
- friterade sardiner - verkligen mycket godare än vad man kan tro.
- färska fikon - som torkade men saftiga.
- kaktusfikon - kanske ingen favorit hos mig men onekeligen exotiskt ;)
 
Nej bäst att köra igâng här om det ska bli nâgot solande av ;)
 
/Y

Skrivet den: 2012-09-01 Klockan: 01:22:29

Här är det fullmâne

 
Framme, i ordning och mot sängen.
27 grader klockan 21 pâ kvällen.
I morgon väntar sol och bad.
 
/YRSS 2.0