Skrivet den: 2010-03-23 Klockan: 15:56:04

23 mars 2010 Alexander 3 år

I dag fyller Alexander 3 år, det är inte klokt. För tre år sedan så satt Octavio och jag på BB med ett litet knyte i famnen och undrade vart han kom ifrån och kännde oss allmänt vimmelkantiga. Efter 18 timmar sedan vattnet gick så föddes Alexander klockan 10.30 på morgonen, 4200 gram och 55 cm lång. Nu väger han ca 19 kilo och mäter över metern.

 


Uj jag känner mig nostalgisk och gammal.
Snart vill han ha moppe och kommer hem med flickvän.

Vi ska fira lite smått idag med liten tårta med farmo och farfar. Sedan blir det barnkalas på lördag. Alexander kan inte bärja sig och frågar hela tiden när kompisarna kommer. Det är helt omöjligt att förklara vad lördag är för något.

Nu ska jag gå och slå in presenter med först vill jag bara tala om att nya gravid-sidan ligger ute på hemsidan www.yohanna.se.
Den har fortafrande ingen knapp men ni kan nå den via nyhetslistan till höger.

Hej!

ja må han leva, ja må han leva na na na nannna uti hundrade år......

Skrivet den: 2010-03-22 Klockan: 13:34:08

22 mars 2010 En ny epok

I går startade en ny epok i våra liv, Alexander är stora killen nu.
Vi avslutade ihopmonteringen av IKEA-sängen som vi slutligen bestämmde oss för. Vi var i flera affärer och jämförde sängar, men hittade ingen så fin, med så många finesser och till så billigt pris och bra kvallité som på IKEA. Så även om 6000 kronor (säng, madrasser och transport hem) är väldigt mycket pengar så får vi väl inse att man får inte mer för pengarna i någon annan affär. Så är det ju en svensk kedja också, det får man ju inte glömma. Vi är ju bra, det är ju bara att inse.

Så sängen kom i lördags. Vi åkte och handlade sängskydd, så han inte ska ramla ur tills han vant sig vid att sova där, nya stora lakan och lite finsaker till mamma också som jag återkommer till.

På lördagen så hann vi inte att montera ihop hela sängen, det tar längre tid att skruva en massa skruvar än man tror. Men på söndagen så tog vi nya atg och sängen stog färdig tills det var dags att sova middag. Alexander var så stolt över sängen, fastän lite orolig över om han skulle trilla ur eller ej. Och han somnade där utan några problem som helst. Samma sak på kvällen. Vi läste godnattsagan i nya sängen och han somnade helt lugnt utan några uppspringningar som jag hade varit orolig för.

Jag är hur glad och stolt som helst. Men det är lite sorgligt när de växer upp och blir stora.


Skrivet den: 2010-03-16 Klockan: 11:16:18

16 mars 2010 På allmän begäran.....

På allmän begäran kommer nu här de första magbilderna på mig. Det har gått exakt 20 veckor nu och det betyder halvvägs. Nu är det bara lika mycket kvar som det har gått. Tänk vad tiden går. Planerna var att jag skulle lägga upp lika fint på hemsidan som jag gjorde under Alexanders ankomst, men planerna är många tillfällena få. Bäst att passa på när de kommer.

Igår, den 15 mars 2010. 20 veckor gången och glad som en lärka för illamåendet gett med sig, jag inte behöver sova middag längre och för att svärmor tittade överaskandes förbi med två jättefina mamma-tunikor till mig. Toppendag! helt enkelt.

  

Senare på dagen åkte vi ut för att titta på säng åt Alexander. Han ska få en egen säng, en stor en till sin födelsedag. Han är helt förtjust i våra sängar och älskar att ligga där och gosa och göra grottor i täckena (precis när jag bäddat sängarna förståss, men vad är lite bäddning när man kan få se ett så lyckligt ansikte i täck-kaoset? Bädda kommer jag ju att göra i morgon igen, och igen och igen....blääää).

Men det är helt otroligt vad en säng kostar. Jag vill köpa en riktig säng åt honom som ska hålla tills han flyttar hemifrån. Stackarn ligger fortfarande i sin bebis-spjälsäng och det börjar bli för trångt. Det har varit praktiskt att ha honom där. För som tur är har han bara försökt att klättra ur en gång och ramlade då på huvudet och slog sig så att han inte har försökt mer. Det har varit lugnt och skönt att veta vart man har haft honom men jag får nog börja inse att han är stor nu och borde ha en egen säng. Dessutom kommer vi att behöva spjälsängen inom kort.

Vi har hittat en säng på IKEA som vi gillar (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60162886). Men den kostar 5000 kronor med madrass. Jag tycker att det låter dyrt. Men man får väl tänka på att den har en extra säng under och lådor. För vi var och tittade på sängar på andra ställen och på det fina varuhuset typ Harrolds så kostar en säng 10.040 kronor och det UTAN madrass. På ett annat ställe så kostar säng med lådor UTAN extra säng typ 5000 kronor med madrass med med en MÅNADS leveranstid.
Vi ska fortsätta leta men hittills så verkar det som att IKEA ligger bäst till i undersökningen.

Jag återkommer med fler undersökningsobjekt.
/Y

Skrivet den: 2010-03-12 Klockan: 12:08:33

12 Mars 2010 Operation "Utrotning av kackerlackor"

I dag startar "Operation utrotning av kackerlackor del 2"

Förra veckan så hittade vi ju två gigantiska kackerlackor i lögenheten (i köket värsta stället av alla, förutom sovrummet).
Octavio kommenterade fenomenet med:
- Nu är hela lägenheten fylld med kackerlackor.
Jag kunnde inte sova på natten och när jag var tvungen att gå upp på toa på natten, så gick jag med ångestkänslor. Jag väntade hela tiden på att på höra crash crash under fötterna. I stil med Inidána Jones i de fördömdas tempel, kommer ni ihåg, huuuuuääää.

På fredagen bestämde jag mig för att ta i med hårdhandskarna mot ohyran och fyllde lögenheten med giftig kackerlacks-spray. När jag sprayade så såg jag inga rörelser, inga kk som flydde så jag stänkte i mitt stilla sinne att det kanske inte finns några. Det kanske bara fanns de två igår som vi tog kål på (ha ha vad dum jag var).

Jag och Alexander flydde lägenheten och den giftiga sprayen till farmos/svärmor och var där hela dagen. Nu är det tur att hon bor nära ha ha.
På eftermiddagen gick Octavio och jag över till vår lägenhet för att titta på förödelsen.
HUUUU
Det låg kackerlackor överallt. Jag tror att vi hittade i alla rummen, förutom badrummen, där de brukar hålla till.
Till och med i sovrummen.
Bara tanken på att vi delat lägenhet med dessa odjur, utan att vi anat någonting, fick och får mig fortfarande att rysa.
Tänk om de krypigt över sängen när vi legat där och sovit.
Tänk om de krypigt ner i maten som stått på spisen och svalnat eller trillat ner i den när jag lagat den. (Jag tro jag börjar att må illa).

Det var säkert 15-20 stycken som jag samlade ihop och naturligtvis var tvungen att fotta. Fattar ni vad hemskt?
Svärföräldrarna försökte dock att lugna med att de troligen bott i köket (som om det skulle vara något lugnande) men flytt därifrån när jag sprayat och på detta sätt hamnat i hela huset. Annars så finns det ingen rimlig anledning till varför de skulle finnas i sovrummen, där det inte finns någon mat eller smuts.

Stackars Octavio (som hade jobbat hela dagen och bara ville ha fredagslugn) fick ställa sig och torka golv, medans jag dammsög. Dels så kändes det så skitigt i lägenheten efter all kk-lik och dels så skiter kk på sig när de dör och lämnar en massa smuts efter sig på golvet.Hur som helst. Jag känner mig inte riktigt övertygad om att de är riktigt utrotade så jag ska göra om proceduren idag. Alexander och jag ska göra oss i ordning nu och fly till farmor medans jag öser ut en annan ännu starkare spray.
Det är ju dock lite oroligt att inte veta: HUR farlig är sprayen för oss andra? Visserligen så kommer vi tillbaka och öppnar alla fönster innan vi går och lägger oss. Men på spray-flaskan står det att efekten ska sitta kvar i ett ÅR!!! Hur sunt känns det? Men vad ska man göra? Jag HATAR kackerlackor!

Håll tummarna!!!!
/Y

Skrivet den: 2010-03-04 Klockan: 15:48:59

14 Februari 2010 Födelsedagskalas

Min tyska kompis Ulrikes son Lukas fyllde 4 år och det firades med stort kalas i en lekpark lite utanför Las Palmas.
Det är en stängd lekpark som man betalar inträde för att komma in i eller får hyra ett bord där för att ha kalas av olika slag.
Jättemånga barn, som eftersom det var karnevalstider skulle vara utklädda, och massor med skvallersugna vuxna.
Jag målade Alexander hemma och han var helt med på noterna eftersom han dagen innan blivit utklädd till payas för att gå på karnevalståget. I bilen till kalset sov han sin siesta så när vi kom fram till kalaset var det inte mycket av  målningen kvar. Och de fina tigeröronen åkte av efter 10 minuter eftersom de bara föll av när man skulle krypa i trånga tunnlar i lekparken.
Men trevligt hade vi. Synd bara att vädret var så dåligt, men det regnade i alla fall inte.Fler bilder finns som vanligt på hemsidan www.yohanna.se under album eller nyheter.

/YRSS 2.0