Skrivet den: 2016-08-24 Klockan: 10:03:28

Jag har haft semester

He tenido vacaciones
 
.....o semi-vacaciones como explique la otra vez. Y hoy es el dia de regresar a Las Palmas y la vida allí.
 
Eso no es totalmente verdad porque me falta una 12 días mas de vacaciones en septiembre y esta noche llegan mis pades de Suecia para cuidar los teroristas mientras yo y El Marido trabajan lo último que queda en agosto.
A si que va a haber mas de ambiente de vacaciones un par de semanas mas.
Pero hemos dejado la vida en el sur y en el bungalow por lo menos.
Y eso me da un poco de sensacion de tristesa.
 
Durante este med que ha pasado, desde que dejamos la vida en la cuidad por una vida en el sur con sol y playa, hemos hecho cosas.
 
Primero yo tenia dos semanas de vacaciones cuando, la primera semana, solo ibamos y veniamos de la playa y la segunda semana Irma cogió una infección del oido y no podia bañarse mas. Tuvimos que estar en el bungalow viendo tele, pintando, leyendo haciendo puzle etc. pero, francamente, para mi pudiera haver sido lo mejor que podia haber pasado. Porque lo de ir y venir a la playa, sola con niños, cargada de bolsos, con brasos que duelen de tanto encremar con crema solar, no es mucho descanso.
 
 A si que mi ultima semana de vacaciones estuvimos en el bungalow, yo leyendo y tomando sol, solo yendo a mojarme en la picina de vez en cuando.
Eso era descanso!
 
Despes vino la familia de Gutemburgo, la hermana de El Marido y estuvimos con ellos, fuimos de excurciones, fui con las muchachas a un relax, asadero y otras cosas de vacaciones.
 
Yo empecé a trabajar y El Marido estaba con los niños en el bungalow.
 
Y ahora vienen mis padres para cuidar a ellos mientras yo y El Marido trabajamos.
 
En septiembre tendre una semana mas de vacaciones y voy a estar con los niños y mis padres, quien sabe lo que vamos a hacer...
 
Eso fueron mis vacaciones hasta ahora.
Que han hecho ustedes?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
....eller SEMI-semester som jag berättade och idag är det dags att återvända till Las Palmas med allt som det innebär.
 
Eller det är ju inte riktigt sant för jag har ytterligare 12 dagars semester i september att ta ut och i natt kommer mina föräldrar från Sverige för att ta hand om skitungarna medan jag och Älsklingen jobbar det som är kvar av augusti.
Så det kommer att bli lite semester-feeling ytterligare några veckor till.
Men vi har lämnat sommarstugelivet nu i alla fall.
Och det känns faktiskt lite sorgligt.
 
Men under denna månad som har passerat sedan vi lämnade storstadslivet för sommarstugeliv har vi gjort en massa saker.
 
Jag hade två veckors semester, var av den första var sol och bad och playa och pool. Och den andra var öronhinnehinflammation hos Lillskatten som inte fick bada mer utan det blev stug-liv med rit och pyssel och TV och dataspel som substitut.
 
Fast för MIG var det kanske det bästa som kunde hända.
För ärligt talat. Det är inte så mycket semsteravslappning när man ska smörja in ungar tills armarna värker, släpa väskor upp och ner till stranden, packa picknickmat och vara uppfinningsrik.
Ganska så stressigt faktiskt.
 
Så andra veckan spenderade vi i bungalowen och det enda som jag rörde på mig var små vändor till poolen för att doppa mig. Sedan låg jag i solstolen och läste böcker.
Det var semester!
 
Sedan kom familjen från Göteborg och vi solade och badade med dem, åkte på utflykter och bara umgicks. Jag har varit på tjej-mys, vi har grillat, åkt på loppis och varit ute och gått morgonrudor på morgnarna.
 
Så började jag att jobba och hade semi-semester.
 
Nu kommer mina färäldrar och jag ska ha semi-semester med dem, men i Las Palmas.
 
Och så i september så har jag drygt en veckas semester till och då ska jag vara med föräldrarna på heltid och vi får se vad vi ska hitta på.
 
Det var min semesterstatus hittills.
Vad har ni hittat på på semestern?
Jag har hört att hösten börjat att visa sig i Sverige.
 
/Y - som ska få träffa föräldrarna sina nu efter ett år av separation ;)

Skrivet den: 2016-08-09 Klockan: 18:31:39

Jag har semester

Tengo vacaciones
O mas bien dicho, semi-vacaciones.
Porque estoy trabajando pero el resto de la familia esta en el bungalow en el sur y yo voy y vengo con el coche o con la guagua y tengo la tarde en la piscina.
 
Semi-vacaciones.
Trabajando pero con ambiente de vacaciones.
 
Hace una semana yo tenía dos semanas de vacaciones y El Marido se iba y venía con el camión. La semana pasada y esta semana yo trabajo y El Marido tiene vacaciones.
La semana que viene, vienen mis padres y cuidan a los niños mientras yo y el Marido trabajamos.
Y la ultima semana antes de que el cole empieza, tendré yo otra semana libre.
Realmente, todo esto empezó con que El Marido tenia 15 días libres en junio. Pero como el cole todavía no había terminado y no nesecitaba cuidar a los niños, realmente no cuenta como vacaciones y le tocó de limpiar las ventanas en el balcon.
 
Un lio esto....
 
¿Como hacen ustedes para cubrir las vacaciones con los niños?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller snarare semi-semester.
Jag jobbar nu, men resten av familjen är i sommarstugan i Puerto Rico. Jag åker till och från jobbet i bil eller med bussen och jobbar på dagarna och sedan när jag kommer hem så ligger vi vid poolen den timmen som är kvar på dagen.
 
Semi-semester.
Jobbar men med semester-feeling.
 
För en vecka sedan så hade jag två veckors semester och Älsklingen åkte till och från jobbet i Las Palmas med sin lastbil. Förra veckan och denna så jobbar jag och Älsklingen har semester.
Nästa vecka så kommer mina föräldrar från Sverige och tar hand om ungarna medan jag och Älsklingen jobbar.
Sista veckan innan skolan börjar så har ytterligare en vecka ledigt.
Faktiskt så var det så att Älsklingen hade 15 dagar ledigt i juni. Men eftersom skolan inte hade slutat då, och han inte behövde passa ungarna, så räknas det inte riktigt som semester utan det föll på hans lott att putsa fönsterna på den inglasade balkongen istället.
 
Komplicerat detta.
 
Hur gör ni för att puzzla ihop sommarlov, semester och jobb under sommaren?
 
 
/Y - som precis slutat jobbet och ska åka bort och lägga sig vid poolen och njuta av semi-semestern.RSS 2.0