Skrivet den: 2010-07-19 Klockan: 11:46:18

19 Juli Liten undersökning..."När är det dags att packa väskan?"

Det är ju ingen idé att låtsas som om man går och tänker på andra saker än förlossning just nu. Visst gör vi andra saker men de är för det mesta förknippade med tankar på den stundande "maratonprestationen".
Jag läste någonstans att aldrig är väl kvinnor så intresserade av andra kvinnors förlossninghistorier som inför sin egen och det är verkligen sant. Och nu vet jag ju lite vad jag har att vänta mig. HUUUUU (lite skämt huuuu).

Därför kommer här en liten undersökning:

1. När kom ditt/dina barn till världen?
(En graviditet varar ju 40 veckor och min Alexander kom till världen på 40+1, vattnet gick exakt på dagen 40 veckor)

2. Hur startade din/dina förlossningar?
(vattnet gick, värkar började komma, blev igångsatt, eller hur?)

3. Hur länge varade din/dina förlossningar?
(Från att vattnet gick, eller det kom värkar så att du fattade att detta var förlossningsvärkar, att nu är det på riktigt)

4. Hur mycket vägde och mätte/ ditt/dina barn?
(Alexander vägde 4180 gram och mätte 56 cm, stort? Betyder det att detta blir i samma stil eller kan det variera?)

5. Vad körde du för smärtlindring? Fungerade det?
(epidural, lustgas, profylax, massage eller skälla på partnern:))

6. Man är ju alltid efterklok. Har du kommit på något som skulle fått det att gå bättre?
(Jag skulle inte ha legat ner som de sa åt mig utan varit uppe och gått)

Svara genom att klicka på kommentera här under.
Tack för all hjälp och för att du svarat.
Vi höres!
/Yohanna

Skrivet den: 2010-07-14 Klockan: 20:50:33

14 Juli 2010 Varmt varmt varmt!

Man är inte kaxig nu, det vill jag lova.
Vi har det en smula varmt just nu och folk har ju varnat mig för att vara gravid under sommaren. Men jag har bara skakat på huvudet och inte trott nåt vidare på det. Jag är en riktig fryslort och svettas nästan aldrig. Men nu är det andra bullar.
Jag svettas som en galning, sover utan täcke på nätterna (det har väl aldrig hänt i hela mitt liv, täcket är min bästa vän), har jättesvullna ben o fötter och mår allmänt inte bra av detta.De ser ju inte kloka ut, som små prinskorvar på ett par köttklumpar. Det gör inte ont men pirrar oskönt i skinnet.
Det spricker väl inte :-S?
Mer gravidberättande på hemsidan >>>yohanna.se

Vi pysslar på hemma. I helgen ska vi måla sovrummet. Det ska bli skönt att få det gjort. O håller som bäst på just nu att mögeltvätta tak och hörn, där vi har fläckar.

FOTBOLLEN!
Javisst måste jag nämna fotbollen. Det gick ju som det skulle och Holländarna fick på tuffsen. Det var nära men det gick. Och tur var väl det för de spelade riktigt fult och det var ingen rolig fotboll. Mest frisparkar och gula kort hela tiden. Det är inget spel det.
Vi var i södra delen med familjen och såg matchen och sedan brakade det STORA kalaset lös. Överallt så körde bilar och tutade med den spanska flaggan ut genom fönstrena. Folk ute på gatorna, badandes i fontänerna, festade fstän det var jobbardag efteråt och allmän kallabalik.
Helt underbart!Om ni inte hör nått på ett tag så kan det ju ha hänt någonting.....ett besök kanske.....jag berättar så fort jag vet.
/Y

Skrivet den: 2010-07-08 Klockan: 15:31:29

8 Juli 2010 Nu går det undan...

I helgen hade vi en väldigt produktiv helg och jag är supernöjd. Nu går det undan, både i tid och arbete. Man måste bara bestämma sig.
Vi bestämde oss för att inte åka till stranden denna helgen utan vara hemma och stöka undan lite. Det blir så lätt att man bara handlar på sig saker och sedan inte sätter upp dem, ställer i ordning eller förbereder dem.

Men först....
Fotbollen. Det är ju fotboll i stora lass nu och förr förra helgen så fick vi komma på pool-fotbolls-grill-party. Underbart! Inte så fint väder men det var varmt. Sedan började det att regna och sedan sken solen upp på slutet. Det var Tyskland som spelade så jag intresserade mig mest för att skvallra med de andra mammorna som var där. Vi var hen hel hög. Jag var enda gravida, men sedan fanns det både nyförlösta- baby- och småbarns-mammor. (Ulis foton från samma kalas >>>)
Föresten, Tyskland vann och det skulle visa sig att de hamnade i semifinal med Spanien....

 


Så kom då den produktiva helgen.
Vi satte upp IKEA-hyllorna i det nymålade skafferiet. Visst blev det fint? Kanske lite väl rosa, det var inte meningen att det skulle bli så starkt, men fint ändå.
Nu återstår bara att fylla förrådet/skafferiet och då ser det ju inte lika fint ut, när allt skräp kommer på plats. Men det är ju det det är till för.
Jag är supernöjd, det kanske syns?På söndagen vaknade jag klockan 6 på morgonen och kunde inte sova. Inspirerad av min gamla scoutvän, 3barns- och bullmamman Diana som alltid fixar och donar, så steg jag upp och bestämde att vi skulle fira lite midsommar denna dagen. Fixade Jordgubbs- och smörgåstårta medans de andra sov. Sill hade jag fyndat en tidigare dag.
Vi hade ju varit söderöver när det var midsommar och inte kunnat firat ordentligt. Så vi tog det nu istället.
Gottigott gott!
Och tänk, detta var den enda maten, på senare tiden som jag INTE fått halsbränna av på eftermiddagen (intressant info). Så tips till gravida mammor med halsbränna, smörgåstårta och sill i stora lass.


Därefter monterade vi ihop sängen, vi har sovit på madrasser på golvet tills nu (under det halvår som vi bott här). För att jag haft planer på att måla sängen och fodra in gaveln på den. Men nu så gick det inte längre. Magen har blivit så stor att det är otroligt svårt att komma upp ur sängen för mig. Vi monterade i hop den, vilken lättnad!!! och se, det gick superbra att måla den monterad. Jag spayade den svart med lackfärg på burk, superenkelt. Jag återkommer med bilder när den är färdig.

Denna veckan så var det då dags för den stora sammandrabbningen: Spanien-Tyskland i semifinal.
Vi blev återigen bjudna på pool-, grill-, fotbollsparty men den här gången var stämningen betydligt spänndare. Hälften spanjorer, hälften tyskar. Uj uj vad spännande det var.
De flesta som jag talat med, inklusive min fotbollsvetande far, trodde att tyskarna skulle vinna, för de har verkligen spelat bra under denna cup.
Men vad hände?
Tyskland spelade sämre än vanligt.
Spanien spelade bättre än vanligt.
Och det bästa laget vann!!! Vilken tur....

Vi åt först och man är ju inte snygg nu för tiden. Hade tagit på mig det enda spnienröda som jag hade hemma.


Äntligen vann de....


Sedan hoppade alla i poolen, mer eller mindre frivilligt.

Nu följer nästa vecka med fler projekt, familjen från Göteborg kommer, sovrummet ska målas, sängen ska fodras, fotbollsfinalen ska spelas och så ska man hinna slappna av också.
Hoppas att ni har det trevligt i sommaren.

Hälsningar
YohannaRSS 2.0