Skrivet den: 2006-05-24 Klockan: 21:04:42

24 Maj 2006 Examensdags

Jag sitter och pluggar igen. Ja det är examensdags IGEN!!!! Det känns som att det inte var länge sedan sist men här sitter jag igen och har ingen lust. Jag vet ju hur det blir. Jag kommer att bli besviken på resultatet och ångra att jag inte pluggat mer men det är så tråkigt att plugga.

Jag hade konversations-examen förra torsdagen och vi talade om en bok som jag läst. Denna gången var jag mer lugt och försökte att tänka på hur jag svarade och på att använda så svåra och varierande ord som möjligt. Läraren sa att de hade gått mycket bättre denna gång än förra då jag blev så nervös att jag inte kom i håg vad jag hade sagt efteråt.

Sedan hade jag läsförståelse och hörförståelse i tisdags och det verkade gå bra också. Precis det jag hade pluggat på och kunde kom på provet, vilken skittur!!!!

Och så imorgon är det skriftligt utryck. Vi ska säkert skriva två olika texter om något ämne på vardera 150 ord. Då gäller det att ha tungan rätt i munnen och skriva så korrekt som möjligt och visa att man kan använda krångliga meningsuppbyggnader och liknande.

Det ska bli skönt när det är över för i helgen ska vi ha minisemester och åka söderut till Puerto Rico och vara i bungalowen fredag till onsdag. För på tisdag är det helgdag här, Kanarieöarnas nationaldag.

Håll tummarna!!!!!!

Skrivet den: 2006-05-24 Klockan: 20:55:17

20 Maj 2006 Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest

Här sitter Sandra, Anguio och Alberto och räknar ihop rösterna från vår omröstning i Eurovision song contest.
Som vanligt varje år så samlas vi hemma hos mig för att under stoj o stimm titta på tävlingen och rösta på vårt eget sätt.
Detta år var vi 6 stycken vilket var alldeles lagom för vår lilla lägenhet (inte med på bilden är Uli (och lille Lukas), jag och Octavio. Man röstar från 1 till 5 poäng där 1 är urdåligt och 5 är vinnare. Efter att vi tittat på alla bidragen såg ställningen ut som följer.

ISRAEL 2-4-2-4-1-5
MALTA 4-4-4-3-1-3
TYSKLAND 4-4-3-5-4-5
DANMARK 5-4-2-4-4-3
RUMÄNIEN 4-4-2-4-4-4
LITUANIA (kan det vara Littauern?)1-4-3-5-1-4
GREKLAND 5-4-4-3-4-4
SVERIGE 5-4**-5-5-4-5

(FINLAND 3-3-3-4-1-2)

Ja som ni kan se så hade vi inte mycket gemensamt med den slutliga topplistan. Finnarna hade vi inte räknat med eftersom det var ett skämt, Ryssland som kom 2a låg inte högt hos oss, Bosnien tänkte vi inte ens på, Rumänien låg bra till hos oss men det var för att de döpte om titeln till "bombero" som betyder brandman på spanska och så Sverige som alla trodde skulle vinna men som bara kom 5a.
Och vi som röstade kom från Sverige (jag), kanarieöarna, Madrid, Spanjor och 2 tyskor(vilket kan vara skälet till att Tyskland kom så högt upp på vår lista.

Ja vi hade det jättekul och det blev över så mycket mat att vi hade till hela veckan efter, fast ingen öl blev det över ha ha.
Nu väntar vi på nästa år!!!!

Skrivet den: 2006-05-22 Klockan: 14:34:25

19 Maj 2006 Salsakonsert i Vecindario

I fredags var vi på salsakonsert i Vecindario som ligget ett par minuter utanför Las Palmas, vid flygplatsen.

Salsa i Vecindario


Skrivet den: 2006-05-22 Klockan: 13:06:12

17 Maj 2006 Barcelona vinner Champions League

 Vi var och tittade på finalen av Champions League förstås.
Barcelona vann efter ett par påfrestande 90 minuter. Påfrestande för oss tittare. Domaren var norsk och det märktes...:) Han dömde bort Barcelonas första mål efter ett felaktigt domslut och visade ut Arsenals målvakt efter bara ett par minuter.
Sedan följde många minuter när inget av lagen lyckade göra mål. Men då lyckades Arsenal klämma in ett och vi tittare kände det som att vi förlorat. Men Barca visade än en gång att de är starka och gjorde 2 mål på raken. Samtliga med passning av HENKE LARSSON!!!!!!!

Efter matchen blev det helkaos i hela Las Palmas. Bilar tutade, det sköts fyrverkerier och folk samlades vid den stora rondellen "Plaza de Victoria" för att fira. Polisen fick spärra av rondellen och monumentet i mitten erövrades av segeryra Barcelonafans. Det var tur att det var en vardag och inte en helg så att folk skulle jobba dagen därpå för annars vet man inte hur det hade blivit, då hade de väl hållit på än och firat.

GRATTIS !!!

Barcelona CL


Skrivet den: 2006-05-22 Klockan: 11:30:38

16 Maj 2006 Träff med Uli & Lukas

Jag träffade Uli och Lukas hemma hos dem.
Jag underhöll Lukas medans Uli hade utrotning av kackerlackor i lägenheten. Det hade påbörjat något bygge i hennes trappuppgång och alla kackerlackorna flydde in i lägenheten. Det äckligaste var när Uli skulle äta lunch och halvvägs in på tallriken hittade en död kackerlacka, då spydde vi nästan samtidigt....alla 3.
16 Maj 2006 Lukas

Skrivet den: 2006-05-19 Klockan: 16:06:48

13 Maj 2006 Födelsedagskalas

I Lördags var vi på födelsedagskalas. Det var vår granne som bor över oss som fyllde......jag kommer inte ihåg hur mycket, men ett eller två år yngre än mig.
Vi hade varit på stranden hela dagen innan vi gick.

Det började på morgonen med att vi öppnade fönstret och såg att det troligen skulle bli en fin dag här i Las Palmas. Himlen var lite molnig men det fanns en stor bit blå himmel som såg ut att kunna öppna sig. Vi packade ihop oss och åkte till stranden och spelade lite tennis medans vi väntade på solen. Efter en timme hade fortfarande inte hålet blivit större så vi packade in oss i bilen igen och åkte ca 10 minuter utanför Las Palmas där det var strålande blå himmel och sol. Typiskt när vi för en gångs skull var på stranden innan 12 att vi förlorade en massa tid på att vänta på solen, men men, det var inte hela världen. Vi fick sol till slut.

Vid 22.30-tiden infann vi oss hos grannarna (väldigt sent för att vara svensk tid men här är det helt normalt att börja förfesta vid den tiden).
Vid 02 rindes det på taxi och vi åkte vidare till ett ställe som heter "30 och lite till". Det är typ ett ställe som lite mognare folk går till och som spelar gamla godingar. Nu kan ju inte jag alla gamla spanska godingar men det var ingen fara, det spelades Grease och vanliga godingar också.
Vi kom hem vid skaplig tid för en gångs skull och jag var i sängen vid 6.
Ingen bakfylla att tala om när jag dagen därpå fick stiga upp för att åka iväg och grilla hos Octavios farbror Boro i Areucas.

13 Maj 2006 Födelsedagskalas


Skrivet den: 2006-05-12 Klockan: 10:58:14

7 Maj 2006 Playa del Ingles

Jag glömde tala om att förra helgen var det skitväder i Las Palmas så vi fick åka söderut. 5 minuter utanför Las Palmas var det klarblå himmel och inte ett moln i sikte.
Vi åkte till Playa del Ingles och lade oss på ett ställe där jag aldrig varit förut. Stranden är lång, jättelång. Exakt vet jag inte men kanske 1,5 mil, jag ska ta reda på det mer säkert.
Vi var på samma ställe både lördag och söndag och hade det jätteskönt.
Detta kort tog Octavio när vi skulle åka hem på söndagen och visar tid och temperarut den dagen.
Fler bilder ska jag lägga ut på vanliga hemsidan i fotoalbummet.
Välkomna dit!
http://www.yohanna.se

Playa del Ingles


Skrivet den: 2006-05-12 Klockan: 10:41:02

11 Maj 2006 Yo Uli y Lucas


Yo Uli y Lucas   Uli ringde mig igår och sa att hon skulle vänta på mig efter skolan så att vi kunde ta en promenad och skvallra lite. Det var jättelänge sedan jag träffade henne och lille Lukas. Först var hennes föräldrar här i två veckor, sedan var det en sjuk tand och så kalas och en massa annat som tagit upp tiden.

Nu träffades vi i alla fall och Lukas har blivit JÄTTEstor!!!! Han väger nästan 7 kilo nu och är 4 månader.
Typiskt som allt är så strejkade kameran och jag fick bara ett kort där vi alla kom med.

Vi promenerade på stranden och sedan gick vi och tog en fika utanför min skola där det finns ett litet torg med caféer. Vädret var underbart med strålande sol och knallblå himmel.
Nästa helg kommer de hem till mig för då ska vi se Eurovisionsfestivalen och ha vår egna omröstning. Får vi se om Octavio vinner i år igen med sin nybörjartur.
Ja det är fredag igen och idag är det fint väder. Än är det inte så fint som igår men klockan är bara 9.30 så det kan bli bättre. Jag ska kamma håret och packa ner frukosten och gå till stranden för att sola lite innan det är dags att äta veckans lunch hos svärföräldrarna. Att gå till stranden borde ta ungefär 1 timme och lite till, det borde vara lagom som dagens motion och täcka de extra kalorier som lunchen kommer att innehålla.

Ha´t bra så länge.
På återseénde.
Yo

Skrivet den: 2006-05-05 Klockan: 13:45:48

5 Maj 2006 Bakfull i en vecka....

Ja det märks att man börjar att bli gammal. Jag orkar inte med lika mycket festande som i mina unga dagar. Det är trist men sant.....och så är det fredag igen.
 Ja jag var bjuden på födelsedagskalas i lördags. Det var en kompis till min kompis Celeste som fyllde år. Ja i ärlighetens namn är inte Celeste min kompis heller utan min svägeska Monicas kompis. Men jag har tagit över Celeste nu när Monica bor i Göteborg och jag här på Gran Canaria.....hrmm ja tillbaka till ämnet.

Vi var på ett ställe som heter "La Cuevita" (den lilla grottan) och det var upplagt så att alla hade betalat 20 euro och då fick man ett rum att vara i, fri bar och så kom de med olika tapas (smårätter) under kvällen. Utanför rummet danns ett dansgolv och flera barer och andra rum  med andra sällskap i som firade diverse högtider.
 Carolinas födelsedagskalas
Bl.a. så var det en svennsexa där som hade en strippa som uppträdde, fast då stängde de dörrarna till alla rummen så att bara de inbjudna (och de som hade betalat) fick se henne.
Grottan stängde vid 3 och då åkte vi vidare till ett disco och var där tills det stängde. Jag kom hem vid 8 och stupade i säng.

Sedan var det söndagen att återhämta sig på. Vi åkte till Octavios farbror och åt lunch sedan var det fotboll hos Choi´s på kvällen.
Måndagen (ledig pga 1 maj, även helgdag här) började fint med strålande sol så vi åkte till stranden. Vi fick en timme sedan mulnade det ihop sig med svarta moln så vi åkte hem och åt spagetti med köttfärssås.

På tisdagen var det skoldags och när jag vaknade så kändes det fortfarande som om min kropp var helt utslagen och även på onsdagen var den trött.
Jag vet inte om detta med festande är en så bra idé.

Denna helgen så ska vi i alla fall ta det lugnt och jag hoppas verkligen att det blir fint väder i Las Palmas så att vi inte behöver åka söderut för att leta sol.
Las Palmas är egentligen väldigt likt Sverige om sommaren. 1 dag sol, 3 dagar moln och 2 dagar regn. Fördelen med att bo här är ju dock att i södra delarna så är det nästan 100 % sol och dit tar det bara 40 minuter om man har tid, lust och besin.

Ja ja hat så bra nu ska jag gå iväg och äta lunch med svärföräldrarna som alltid på fredagar.

Puss o kram
YohannaRSS 2.0