Skrivet den: 2009-11-23 Klockan: 15:12:02

23 november 2009 Flyttrapportering

Vi renoverar och flyttar. Det går långsamt men framåt. Ibland känns det som att vi reparerar en sak men då går det sönder 10 istället. Men så säger de att det är att renovera ett gammal hus. Och ibland frågar jag mig varför jag gör mig så stort besvär i en hyreslägenhet. Jo jag vet. Jag vill ha det fint och fräscht och längst inne så hoppas jag att det är här som vi ska trivas så bra att vi kan stanna tills vi vinner pengar och kan bygga oss ett eget hus.Här renoverar jag.
Fler bilder på renovering och på den nya lägenheten och flyttens framskridande finns på hemsidan www.yohanna.se under flytt i albumet eller under nyheter.

Kämpa på!
Y

Skrivet den: 2009-11-21 Klockan: 05:56:37

21 november 2009 Uppe med tuppen, eller t.o.m före den

Klockan är 4 på morgonen, en LÖRDAGSmorgon och jag kan inte sova. Jag har för mycket flyttkartonger i huvudet.
Jag ni hör rätt, vi ska flytta IGEN!
Vi har knappt bott här i ett och ett halvt år och nu är vi på gång igen.

Skälen är många men främst är väl att hyresvärden som lovade att hon skulle sätta in garderober åt oss, nu säjer att hon inte har råd att göra det. Vi har fortfarande alla kläderna kvar i flyttkartongerna och eftersom det är så fuktigt här i lägenheten så bildasdet mögel på kläderna mellan varven som man använder dem. Och de som inte har mögel luktar unket. Det skulle behövas göras en riktig fuktsanering i huset och redas ut hur man löser detta. Men det kan vi inte göra för det är inte vår lägenhet och nu säger alltså ägaren att hon inte heller kan. Så det bev att flytta. Det känns ganska bra på så sätt för jag är lite orolig för hur mögel påverkar de boende och speciellt Alexander.

Ett annat skäl är elräkningen. Eftersom det är så fuktigt här och speciellt då på vintern (lägenheten och byggnaderna här är inte förberedda på regn, kyla och fukt även om det kommer varje vinter fastän vi bor på Gran Canaria, vi bort lite högre upp där det är kyligare och fuktigare) så har vi fått köra med elelement på nätterna för att torka ut lite och få upp värmen. Förra januari kom elräkningen på 2.500 kr. En chock! Så kan man inte ha det. Jag letade lite solvärmelösningar, för jag har en balkong med sol på förmiddagarna, men hittade inget enkelt sätt. Det skulle ju vara kanon om det fanns någonting som jag kunde ställa på balkongen på förmiddagarna som sög åt sig solvärmen, som jag sedan kunde ställa in i sovrummen på nätterna och som då avgav allt det varma. Det finns ingen sådan sak. Kanske något för Uppfinnar-Jocke. Det skulle spara många dyra kWh.

Ett annat skäl som jag heller inte ska förneka är hyran. Den blir mycket billigare nu. Vi tog oss lite vatten över huvudet när vi flyttade in här och det har varit ett tufft år att få ekonomin att gå ihop sig, vilket den inte alltid gör och det är dåligt för nattron och självförtroendet. Men lägenheten var ju så fin att vi inte kunde motstå. Visst hade den inget kök och inga garderober. Och visst låg den lite för långt utanför stan för att inte ha egen bil. Och visst det fanns inga grönområden för barnen att leka på. Och buss fanns det ingen utan jag var tvungen att gå en bra bit, nerför går ann men uppför är det ett helvete. Men den var ju så fin, sprillans ny, jättestor och jättemodern.
Men vi har klarat det, i ett ½ år och det har gått bra.
Men nu ska vi alltså byta.
Nästa helg och jag kan inte sluta att tänka.

Det blir ett sovrum mindre (3 sovrum, salong, kök, tvättstuga, 2 toór och två inglasade balkonger) men inte litet.
Det blir äldre lägenhet. Vi håller på och försöker att fixa där du och det är gammalt och äckligt.
Det blir centralare läge men med det försvinner också lugnet vi vant oss vid. Här finns det folk nedanför fönstret hela tiden. Med tillhörande bomber vid alla högtider.
Och som sagt det blir mycket billigare och vi får bo bredvid en stor, grön park.

En annan sak som jag inte vet om jag ska benämna som positivt eller negativt är att vi ska bo i byggnaden bredvid svärföräldrarna....
Och ni vet ju vad man brukar säja.
Inte bo för nära svärmor :)
.....det ska nog gå bra. Jag är mer orolig för kackerlackorna.

Så jag ligger här och tänker och tänker och vaknar tidigt på mornarna och kan inte somna som. Jag packar och spacklar i huvudet och bara väntar på att det ska bli dags att stiga upp och göra det på riktigt.

God morgon
Yohanna

Skrivet den: 2009-11-17 Klockan: 12:03:45

17 november 2009 Va´bra!

Det regnar ute idag men vi ska gå ut änd´å.
Först en sväng på facebookan och hittar detta.
Skitbra!
Jag vill också ha en och skaffar en.
Även om man inte bor i Sverige får man väl använda....? :)
http://www.tackfilm.se/?id=1257973060671RA38

Se och njut....och skratta!

/Y

Skrivet den: 2009-11-09 Klockan: 15:46:52

9 november 2009 Tillbaka i solen, eller regnet....

Det har gått en vecka sedan vi kom hem och vi har hunnit att återkomma i de gamla bekanta gängorna.
När jag tänker tillbaka på semester så är det en sak framför allt som har slagit mig. Det känndes konstigt i år. Jag har ju bott utomlands i 6 år nu och åkt hem för att hälsa på, i alla fall en gång om året. Men först nu, i år känndes det inte som att komma hem, utan att åka bort.

Det var konstigt. Hittills så har alltid Sverige och Pålsboda känts som hemma och det har inte känts konstigt att komma hem. Men i år kändes det helt annorlunda. Jag kan inte riktigt beskriva det. Hela familjen oc kompisarna var som vanligt och det var inget konstigt med dem. Men platserna och allt runt omkring kändes konstigt på nåt sätt, främmande. Jag tyckte att folk pratade konstigt, betedde sig konstigt och folk skrattade åt hur jag pratade, eller mer gestikulerade. För jag talar normal, jag har ingen fisförnäm "jag-har-bott-så-länge-i-utlandet-dialekt". Nej mer att de tyckte att jag talade så kännslosamt och gestikulerade så mycket med händer och kropp.

Jag å andra sidan tyckte att folk pratade så "smaklöst" som de säger på spanska, utan inlevelse eller höja rösten. Och alla var så ybertrevliga. Nejmen HEJ! Kommer DU!! ÅHHH vad roligt! Och det var inte åt mig utan en kassörska till en kund i en butik. Här nere är man inte så vänliga och de ryter ifrån om det är något som inte går som det ska.

Som jag skrev tidigare om långkalsonger och nariga händer så är det ju en annan sak som jag inte riktigt kommer överens med med vinter-Sverige. Och det är ett av de stora plussen med att ha flyttat hit. Jag kommer ihåg när jag bodde hemma. Under vintern så kliade det alltid något helt otroligt över hela kroppen och händerna var konstant nariga. Det tog, två dagar tror jag, när vi kom hem att få tillbaka allt kliet och narigheten. Och tvärtom när vi kom tillbaka nu. Det gick över på tio minuter.

Men uj vad trötta vi var när vi kom hem. Fast resan gick väldigt bra. Ingen extrabetalning för övervikt och alla väskorna kom fram TILLSAMMANS med oss.
Men uj vad trevligt vi har haft det i oktober-Sverige.
Och uj vad mycket fina bilder vi har tagit.

Här bjuder jag på en, resten kommer på hemsidan.


Vad härligt det är med mössa och halsduk. Vad bra det modet är just nu. Perfekt när man har en dålig hårdag (ända tills man ska gå in någonstans och måste ta av sig den).

/Y
RSS 2.0