Skrivet den: 2012-02-29 Klockan: 23:29:06

Sammanställning av Real Life - LÖVE

Så träffande att det blev idag som jag skulle sätta mig och göra sammanställningen av Real Life - KÄRLEK, idag på skottdagen. Den dagen då vi tjejer kan ta saken i egna händer och fria.
Man kan ju inte vänta i evigheter ;)Som vanligt så mycket bra skrivet, så mycket kul filosoferat och så många häpnadsväckande historier. Kärlek, ja det finns många sorter och kommer i många skepnader.

Själv kan jag säja att jag känner mig väldigt förälskad i vår nya bil just nu. Men den känns så där ouppnålig och fjärran från mig. Älsklingen använder den till jobbet och det är inte alltid som vi ger oss ut på nåt äventyr till bils när han kommer hem. Jag sitter nästan här hemma och väntar på att jag ska få träffa den igen och få komma ut på utflykt i den.
På lördag, på lördag ska vi åka ärenden. DÅ ska vi få träffas igen. Som jag har längtat ;)- Tina - Störst av allt är kärleken, möts man av när man kommer in till Tina som berättar om hur hon och sin man träffades via en gemensam bekant. Hon precis som jag lämnade allt för kärleken och fick kämpa i början för att komma in på det nya stället.
Men efter alla svåra prövningar så är det fortfarande dom. "Vi har varit nere i helvetet och vänt, vi är starka tillsammans och vi vet vart vi har varandra."

- Ewa berättar om hur det gick till när hon träffade sin gube. Ensamstående 4-barns-mamma blev hon utlockad på krogen. Fastän hon bestämt sig för att aldrig MER låta en man få komma in i hennes liv så stog HAN bara där, klockan 00:00 på natten.
Ewa är beviset för att det inte bara finns EN drömprins per person.

- Carina träffade sin drömprins i skolan och detta luktar Grease långa vägar ;), för 30 år sedan. Trotts den LÅNGA tiden tillsammans så har inte Carina ändrat åsikt. Hon vill åldras med sin älskling.

- Gunsan är ännu en som träffade sin gube i skolan och de har levt tillsammans i 47 år. Om hon får som hon vill så har de många år kvar tillsammans. Tillsammans med alla barn och barnbarn som är en annan sorts kärlek som är så stor.

- Gardenhouse:s bästa råd för att hålla kärleken vid liv är att resa bort. Hemma finns det alltid något att göra. När hon och sin reser bort, camping, spa eller resor så får man återhämtning och vila.

- Miriam berättar en annorlunda historia om hur hennes drömprins alltid fanns där i bakgrunden och stöttade henne genom livets svårigheter. Sedan, nu för 19 år sedan, ja då kom de på att det nog skulle vara de för resten av framtiden.

- Hyrestanten berättar sin filosofi från den andra sidan av historien. Hon har varit ensamstående i 23 år och är nöjd med det. De som verkar ha problem med det däremot verkar vara omgivningen som inte riktigt vet hur de ska hantera det.
Är det så farligt att inte vara i ett par?
Nej, svarar hyrestanten.

- Jenny håller med mig om att man måste vårda förhållandet och inte ta kärleken för given. Något som kan vara svårt när man får barn och så mycket annat måste gå före. Nu börjar deras barn bli stora dock och de har börjat ta hand om varandra genom att datea. En gång i veckan så blir det date och mys ;)

- Marie berättar om sin man och deras fem döttrar som alla har en plats i hjärtat som växer med varje barn. Och nu så kommer barnbarnen intrillande och ska ha sin plats i hjärtat också. Mycket kärlek blir det.

- Vuxenmamman spånar in på något helt nytt i detta med kärlek, kärleken till sig själv, den svåraste kärleken. Hon skriver så bra att:
"Det är då när vi älskar oss själva som minst som vi klänger oss fast vid andra, kräver uppmärksamhet och bekräftelse. Men det är också då i detta skede som kärleken är som svårast att få. Det är då vi är som svårast att älska och känna kärlek för."
Väldigt tänkvärt!

- AnneliH berättar om kärleken till Gran Canaria och hur hon och hennes man blev ett par på deras första resa hit. Faktiskt så tror hon att vid en stor lotto-vinst så blir det att köpa hus här nere. Jag säjer TUR och välkommen ner hit ;)

- Ansibecki får avsluta denna sammanställning med ett citat från sin gubbe som svarade när hon frågade varför han trodde att de inte tröttnat på varandra:
"att man får ju inte vara för kinkig. Man kan inte irritera sig på allt."
Det är riktig karl-logik det. Inget med kemi eller känslor. Pang på rödbetan om hur man GÖR :D


Tack så mycket för att ni delade med er av alla era kärlekshistorier, tips och åsikter om detta med kärlek, amor, LÖVE.
Det finns så mycket i detta ämne. Så mycket minnen, så många historier, så mycket erfarenhet. Aldrig tar det slut och aldrig blir man uttråkad.
Kärleken övervinner allt ! eller ?, ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-29 Klockan: 17:18:56

Dag 3 istället för lunchrecept

Idag blev det inget "Yohanna trixar i köket" för Yohanna har INTE trixat i köket idag, hon har legat på soffan. En rolig sak hände dock att fick fick ett vykort från mormor och morfar som snart är i antågande.


(Bortse tack från okammad fotograf i fönstret ;)

Alexander är bättre nu och i morse åt han tre tuggor smörgås och en kopp the. Därför hade han fått äran att önska sig lunch idag nu när halsen tillät lite njutning, och önskade då självklart varm korv. Till morgondagen har han beställt köpepizza med korv (naturligtvis) och det ska vi väl försöka att tillgodose nu när lönen är i faggorna.

Så trixandet blev att koka makaroner och steka korv. Ingen störr utmaning. Älsklingen fick resten från en annan dag och jag har drukit en kopp the och en dosing penicillin.

Därför kör vi på dag tre i musikutmaningen:
Dag 3: En låt du förknippar med att dansa tryckare.

Ja vad ska man säja. Jag har nog inte dansat tryckare sedan jag gick i skolan och var på disco.....som jag kommer ihåg ;)
Här nere har det varit mest salsa, då man visserligen dansar tätt intill men det kan väl knappst räknas som tryckare.

Därför får det bli "all-time-tryckarlåten" från när jag var riktigt ung och gick på disco i skolan.
VAR ENDA förbaskade gång så spelades denna som en av de tre obligatoriska tryckarna på slutet som alla gick och väntade på hela kvällen.
Skulle man få dansa?
Skulle man bli panelhöna?
Och vad i hela friden skulle man göra där i mitten på låten där det blev rockigt?
Skulle man fortsätta dansa tryckare eller släppa varandra?
Den ständiga frågan ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-29 Klockan: 12:34:08

Smittsamma streptokocker

Vilken natt!
Ja det är ömsom vin ömsom vatten här hemma hos oss.
Ena natten sover ungarNA till sent på morgonkvisten. Och nästa så vägrar ungEN (Irma) att sova över huvud taget och man tror att nu är det hon som fått ont i halsen. Men idag på morgonen är hon helt som vanligt igen och river ut ALLT på ALLA ställen.

Istället var det jag som började få en killande känsla i halsen under kvällen igår, och jag försökte att inbilla mig att det bara var ett frö från brödet som fastnat i halsen och killade. Men jag fick under nattens lopp, när halsen svullnade igen och blev så där typiskt streptokock-stel, finna mig i att de hemska basiluskerna nog hade hoppat över till mig och att jag nu är SJUK igen :(.

Nu har morgonen och förmiddagen gått och jag är fortfarande i morgonrock. Och vet ni, jag struntar nog i det just nu. Jag har stoppat Irma i säng efter att hon tänjt tålamodet till bristningsgränsen idag. Ett tålamod som visserligen var ganska så nära bristningsgränsen redan när jag gick upp.
Men men hennes pillerfingrar kan tänja ganska så fort.

Dock har jag inga stora förhoppningar att lilla damen ska somna fort idag och låta mig ligga på soffan och vänta på penicillinets kurerande effekt. Jag har snott ett par kurer av Alexander eftersom jag är ganska så 100 på vad det är som jag har i halsen.
Grannen har bestämt sig för att byta golv idag och bankar så det står härliga till och det låter nästan som om de vore i vår lägenhet och böt golv.

Vi får se hur det går med soveriet. Ibland kan bebisar överaska och somna på de mest konstiga ställen med fruktansvärt oväsen. Medans de i sängkammaren med mörket och absolut tystnad, vaknar av bara av att man bara tänker att man ska gå och lägga sig.

Jag återkommer!

/Y

Skrivet den: 2012-02-28 Klockan: 23:37:59

Fem-gafflars fiskgryta

Alltså.
Nu kommer jag ju att låta som värsta nybörjar-bloggaren, men det är faktiskt så att jag inte hann med att ta något foto på dagens lunch.
Totalmiss!

Men den blev så god att hela kastrullen gick åt på ett naffs, både som lunch och som middag. Och jag hade ingen tanke på att föreviga skapelsen.
Jo en tanke hade jag, men sedan så tog hungern över och kameran glömdes bort i allt gluffsande.

Det blev en fiskgryta idag.
Och jag har gjort den förrut.
Den är så jäkla god.

Häng med nu!

I en STOR kastrull häller man i 1,5 L vatten och sätter på plattan.
I med 2 buljongtärningar. Det SKA ju förståss vara fisk, eller fiskfond, eller hummerfond. Men jag hade bara kyckling-buljong-tärningar och det gick så bra så.
1 msk timjan.
3 msk thai seet chilisås. Man kan ta 5 msk om man inte har några barn som ska äta maten. Eller också tillsätta en msk i sin egna tallrik när man ska äta.
5 potatisar skurna i tärningar.
5 morötter skurna i tärningar.
2 hackade lökar.
1 klyfta strimlad vitkål.
Detta får puttra i ca 10 minuter.

I med 500 gram vit fisk. Jag brukar köra med Pnga och det har gått bra. Men idag provade jag med en smakrikare fisk och det blev ju naturligtvis bättre ;)
5 dl skalade räkor. Jag tog frysta.
Låt puttra en 10 minuter till.

Rör i 1 dl kräm fräs.
Pressa över en stor citron. Här får man smaka sig fram. Det blir gott med ganska så syrlig smak.

Smaklig lunch!

Denna gryta är otroligt enkel att göra men ack så smakrik. Den får helt klart fem gafflar av fem möjliga från oss vuxna. Alexander äter fortfarande inte. Förutom en yoghurt idag. Men Irma åt till lunch och fick då en variant som hade mycket mer CF i sig för att mildra smaken.

Skrivet den: 2012-02-28 Klockan: 14:52:22

Tisdagslunk

Dagen går sin gilla gång här hemma.
Inget nytt under solen.
Den, solen alltså, skiner i Las Palmas och det verkar vara en underbar dag utanför fönstret. Vi håller oss dock innomhus och kurerar sjukling som verkar vara på bättringsvägen. Syskonen har lekt och till och med bråkat lite idag. DET tar jag som ett gott tecken ;)

Annars så sov ungarna till 8:45 idag!!!
Guldklimpen kom in till mig vid 7-snåret och ville krypa ner. Jaha det var den morgonen tänkte jag, men han somnade faktiskt om.
Det har väll ALDRIG hänt innan.....tror jag ;)
Det har sina fördelar när de små är sjuka också.

Så det är som det brukar här hemma; frukost, hänga tvätt, vika tvätt, göra i ordning ungar, springa efter Irma och snart är det dags att trixa ihop lite lunch.
Precis som vanligt.
För utom att Alexander är hemma från skolan då och att jag och Irma inte kommit ut på någon morgonsväng.

Idag är det dag 2 på musik-utmaningen:
Dag 2: Låt som din mamma lyssnade på när du var liten.

Uff denna var svår för jag tror aldrig att jag sett min mamma välja en låt eller sätta på musik.
När jag var liten alltså.
Det var min far som var chefen över bandspelaren på den tiden. Sedan tog vi systrar över den rollen och bägge föräldrarna blev utan bestämmanderätt över musiken ;)

Sen, när vi alla flyttat hemifrån så skaffade mina föräldrar var sin apparat och väljer nu och vrakar så det står härliga till bland radiostationer och musikplattor.

Men när jag var liten, hmmm.
Den enda låt som jag förknippar med min mamma och min barndom är denna.Den brukade hon gå och nynna på och sjunga för oss systrar, har jag för mig. Jag förknippar den låten med henne i alla fall. Fast nu när jag tänker efter så kan jag förstå att hon inte hade mycket tid över till att lyssna på musik när vi var små.
Tre systrar som ständigt var i luven på varandra, en heltids- och många gånger övertidsarbetande gubbe.
Men nu tar hon igen det har jag sett.
En massa skivor vid sin musikspelare i köket där hon rockar loss :D

Skrivet den: 2012-02-27 Klockan: 23:39:49

Prestationsångest och peppningslåt

Ganska så ofta, fast inte nu på sista tiden förutom just nu då, så sätter jag mig och bloggsurfar. Går in hos någon bloggare och surfar runt till dennes alla läsare som skickat kommentarer.
Det är så kul att hastigt och lustigt komma in på nya bloggare och kanske hitta pärlor bland allt annat bra som finns.

Men jag förstår mig inte. Många gånger när jag gör det så får jag prestationsångest sedan när jag själv ska sätta mig och skriva på min egna blogg. Det känns som att jag måste skriva något riktigt bra när jag läst något riktigt bra.
Hänger ni med?
Och av en sådan känsla så blir det ju bara fel och det jag skriver blir det bara prestationsångest.

Sån tur då att jag gett mig in i den där 30-dagaras-musik-utmaningen och just nu bara ska skriva om:
Dag 1: Låt som får dig peppad.
Naturligtvis kan jag inte bara välja EN låt utan här kommer två som jag just nu har i min musikmackapär när jag är ute och går.

Bägge två låtarna, fastän de är HELT olika och från olika delar av min tidsålder, är sådana som får mig på sån bra humör och gör så jag stegar på extra mycket.
Jag blir GLAD och får energi.Med dessa två kanon-peppar-låtar så säjer jag god natt och berättar även att Alexander var lite piggare nu på kvällskvisten. Fortfarande har han inte ätit något sedan i söndags morse, men i kväll vickade han faktiskt lite med fötterna och pratade nästan skallen av oss andra ;)
Det ser jag som ett possitivt tecken.
Hejja penicillin!

/Y

Skrivet den: 2012-02-27 Klockan: 16:51:20

Lunch med utmaning

Jag fick äta lunch själv idag :(  +  ;).

Irma hade inte vaknat än efter förmiddagens doktorsäventyr, Alexander hade somnat i soffan medans han tittade på TV och någon som också hade somnat i soffan var Älsklingen som kommit hem från jobbet och slocknat medans jag trixade i köket.

Eller trixade och trixade, det blev nästan inget matlagande för vi hade en matlåda över från svärmors lunch i fredags.
Spansk kalops.
Det är som svensk kalops med tänk er att man stoppat ner friterade potatisbitar i den och harcot verts. Annars precis samma smak och utseénde.

Men eftersom jag känner min svärmors matlagning rätt och jag har ett dåligt minne av ett extra kilo som hoppat på mig i fredags >>>, så fick jag fixa till en lite nyttigare variant till mig.
Det blev att koka en kastrull med potatis och morötter, och de sista 10 minutrarna stoppa i ett jäng frysta broccolibuketter och ett jäng brysselkålare.

Inte så mycket matlagning alltså.

Däremot tänkte jag hoppa på en utmaning som jag läste om inne hos Alfan och som verkade rolig.
Det är Liw som har knåpat ihop en 30-dagars utmaning i ämnet musik.

30 dagar av musik
Dag 1: Låt som får dig peppad.
Dag 2: Låt som din mamma lyssnade på när du var liten.
Dag 3: En låt du förknippar med att dansa tryckare.
Dag 4: En sång du sjunger i duschen.
Dag 5: Vaggsång du minns.
Dag 6: Låt du inte kan låta bli att sjunga med i
Dag 7: En låt som är förknippad med ett starkt minne.
Dag 8: Låt du föknippar med gymnastik lektionerna.
Dag 9: En låt du spelar när du är arg.
Dag 10: Världens bästa låt enligt dig när du var 10 år.
Dag 11: Låt du kan spela på valfritt instrument.
Dag 12:En engelsk låt ni sjöng i mellanstadiet.
Dag 13: Låten som spelades jämt på ditt Högstadiedisco.
Dag 14: En låt med dina tonårsidoler.
Dag 15: Låt som din pappa lyssnade på när du var liten.
Dag 16: Låt du gråter till.
Dag 17: Låt som får dig att stänga av radion.
Dag 18: Låt som spelades på krogen.
Dag 19: Den mest överskattade ”klassikern”.
Dag 20: En sång du sjunger i duschen.
Dag 21: Bästa sångerskan.
Dag 22: En låt du hånglar till.
Dag 23: Låten du älskar men din partner inte tål.
Dag 24: En låt du gärna kör/åker bil till.
Dag 25: En låt du och dina vänner har kul till.
Dag 26: Låt du spelar när ett förhållande tagit slut.
Dag 27: Låt du vill ska spelas på din begravning.
Dag 28: Den Sämsta sommardängan under 2000-talet.
Dag 29: Bästa låten på radio just nu.
Dag 30: Ditt all time favorite band.

Jag återkommer med punkt ett, för nu ska jag gå på föräldrasamtal med Alexanders fröken.
Och därefter tar jag mig en liten sväng för att passa på.

/Y

Skrivet den: 2012-02-27 Klockan: 14:05:32

Måndagslista och parkhäng

Så där ja.
Nu är vi hemma och på plats igen >>>.
Irma sover och Alexander tittar på film. (Vänligen bortse från dammet på TV-bänken och klädhögen i soffan, tack!)
Jag har röjt i köket och nu kan jag sätta mig ner en sväng innan det blir dags att trixa till en lunch.

Vi gick till doktorn och fick beskedet streptokocker efter en liten provtagning i halsen. Så nu blir det penicilin i 10 dagar här.
Inte roligt med medicin men skönt att veta att vad det var och att lindring nu är på väg.
NU är det bara att hålla tummarna för att baciluskerna inte ska hoppa över till någon annan i familjen.

Tack för alla kommentarer och hälsningar. Jag blev lite orolig där ett tag när jag såg hur det såg ut.
Och så är det ju aldrig roligt att se sina små lida och när de inte äter.
Men nu har vi hopp inför framtiden igen.Nu när jag fått ett par minutrar för mig själv så är det klart att vi kör en måndagslista.


- att vi kom till doktorn och har fått medicin för Alexanders hals. Nu ska här bli tillfriskning.

- att jag kom ut på en runda igår kväll trots att Alexander var mitt uppe i en spy-period och trots att jag gått och skjutit på rundan hela dagen och försökt komma undan den. Jag ska inte hoppa över rundan på morgonen. Det blir svårare att komma ut senare.

- att det INTE var musikmackapären som lagt av här-om-dagen >>>. Det var hörlurarna. Fortfarande lite tråkigt men mycket billigare att införskaffa nya.

- att vi kom ut en sväng i parken i lördags, därifrån bilderna här ovanför. Det kom ett SMS om att hela högen var i "vår" park men jag hade verkligen ingen lust att gå ut. Jag hade massvis med saker att göra hemma. Hur som helst så gick jag i alla fall ut och det var ju som vanligt skönt och trevligt att träffa folk. Det är jag stolt över, att jag tog tag i mig själv.

- att idag är det måndag och då kommer Älsklingen hem tidigt och jag ska gå på föräldrasamtal i Alexander skola. Det var ett tag sedan.

- att solen skiner idag och det verkar som att värmen och våren kommit tillbaka. Sommarstugan står ledig och man kanske skulle påbörja sol- och badsäsongen ;)
Inte riktigt än. Först måste vi göra ett rum åt Irma.

- och det är jag glad för också, att vi ska göra ett rum åt Irma naturligtvis ;)

- att jag lyckades se en melodifestivaldeltävling i lördags. Med den bärbara på matbordet, matandes ungarna. Men det gick jättebra och ungarna var roade. Nu fick jag ju mersmak och trode att det var en deltävling kvar. Men detta var vist den fjärde och sista så jag var helt ute och cyklade. Men stora finalen måste bokas in och tittas på.

- att veckans REAL LIFE handlar om kärlek och det ska bli så kul att läsa vad alla har att tycka om den.


Nu är det dags att börja med lunchen.
Ha en skön måndag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-27 Klockan: 10:06:09

På väg till doktorn

God Morgon Måndag!

Det är lite trassligt här just nu och jag skulle bara kika in här för att säja att jag kommer tillbaka, det har blivit måndag här också ;)

Alexander är sjuk, mycket sjuk med hög feber och igår spydde han hela eftermiddagen. Halsen är helt igensvullen och ser ut som något jag aldrig sett. Jag har själv varit ett hals-barn och -vuxen, så jag har sett det mesta i halsväg. Men detta slår allt.
Det ser ut som ett stort blåmärke och är fullt med blodutgutningar. Halsmandlarna täcker i stort sett hela svalget och det SER ut som det blöder.

Han klagar inte så mycket och det är det som gör mig orolig. Han bara ligger i sin säng.

Så nu går vi till doktorn och hoppas på hjälp.
Jag återkommer.

/Y

Skrivet den: 2012-02-26 Klockan: 14:54:30

Real Life - LÖVE

Nu har det varit alldeles för mycket mammagnäll och fettsanering här på bloggen på sista tiden. Det måste finnas annat i livet också. KÄRLEK till exempel ;)
Fram för mer LÖVE i livet.
En Real Life om just kärlek skulle inte sitta fel just nu känner jag.
Det är återigen dags för en Real Life-utmaning som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>

Om hur jag träffade min Älskling och hur det kom sig att jag flyttade ner hit, har jag ju skrivit om i Gran Canaria-svaren >>>.
Och varför jag älskar honom så speciellt mycket skrev jag ju om på Alla Hjärtans >>>.

Och jag är JÄTTE tacksam över att jag träffat just honom, min Älskling. Och jag hoppas ju naturligtvis att det ska vara just vi genom hela livet. Vilket nog alla gör som ger sig in i ett förhållande och även giftemål.

Men ibland, när jag sitter och tittar på romantiska komedier, som jag ju är en sucker för >>>, så kan jag känna att det är lite sorjligt att jag REDAN träffat drömprinsen ;)
Jag kommer aldrig mer att vara så där härligt nyförälskad så man varken kan äta eller sova. Jag kommer aldrig mer att ha de där fjärilarna i magen som gör att det pirrar till där så fort som man hör hans namn eller hör en telefon ringa.
(Egentligen så är det ju ganska så skönt att slippa det där jobbiga. Men det känns ändå sorjligt när jag just tittar på romantiska komedier.)

Jag är ju som sagt ganska så förälskad i kärleken och vill gärna att det ska komma en drömprins och svepa med mig i ett skärt moln av kärlek och lycka.
Sällan eller ganska så aldrig händer ju det i verkligheten och framför allt så händer inte det som händer i filmer.
Nu hade jag tur som fick vara med om något som var i alla fall något så när snarlikt en Harlekin-roman när jag träffade Älsklingen i främmande land och lämnade allt för kärleken. (Det låter väldigt romantiskt när jag skriver så va ;), Verkligheten var dock något annat.)

På senare tiden så har jag haft inte mindre än tre nära vänner och bekanta som slagit upp sina långa/stabila förhållanden/äktenskap och gått skilda vägar.
Helt utan förvarning.
Och sådant gör mig rädd och orolig. Om det kan hända dem så kan det ju hända oss.
Vad händer då?

Älsklingen och jag har med olika frekvens försökt att ha romantiska dater med varandra. Nu på senare tid så har vi försökt att ha middag och snack på lördagskvällarna. En lite extra god middag med vin och så pratar vi med varandra och inte sällan brukar vi hamna med fotoalbumen i händerna, talandes om gamla goda tider.
Jag tror att det är viktigt, att ta sig tid för varandra. Speciellt när man har barn och vardagstiden är så fylld med andra saker än att ägna sig åt varandra.
ÄNDÅ kan det hända att kärleken dör.Så veckans Real Life blir att filosofera om kärlek.
Vad tycker du om kärlek?
Finns det NÅGON för alla?
Finns det bara EN drömprins?
Hur ska man hålla kärleken levande?
Vad händer OM det skulle gå åt skogen?
Är det så "farligt" att inte vara i ett par?
Vad är kärlek och hur känns det?
Och till sist; Har DU haft en kärlek?

Som vanligt så skriv och berätta på din blogg, om det du VILL berätta om, tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

LÖVE is in the air ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-26 Klockan: 12:05:53

The Butterfly Effect

God Söndagsmorgon!

Denna dagen började mycket bättre än igår, även fastan Alexander är sjuk med öron- och hals-värk och feber. Vi tar det lugnt idag alltså.

Gårdagen blev till slut kalas efter att jag blivit ivägtvingad till sängen av Älsklingen, för att sova middag tillsammans med Irma.
Idag ska det bli Älsklingens tur att sova, medans jag ger mig ut på en försenad morgonrunda.
Hur länge ska man vänta efter att man ätit sig sprängfylld på smörgås och jordgubbar ;) ?I går blev det en snabbis-inlägg om filmen för jag var lite yr i mössan av vin och trötthet. Men i dag ska ni få en trailer och lite info.
Denna filmen alltså, den är väl ganska så gammal, från 2004. Och jag har hört talas om den. Men det konstiga när jag ser den är att jag känner igen den, det känns som att jag sett den.
Men varför kommer jag inte i håg filmen?
En sån bra film borde man ju komma ihåg.

Wikipedia skriver om den:
Evan Treborn drabbas under sin uppväxt av flera trauman och blackouter, som ofta händer när han känner sig stressad. När han som vuxen försöker hitta en lösning till sina emotionella problem upptäcker han att han kan resa bakåt i tiden när han läser sina gamla dagböcker. Han använder tidsresorna för att ändra saker som hände under hans barndom, och orsakar därmed de blackouter han upplevde då. Det visar sig dock att de ändringar han gör påverkar hans framtid, och tvingar honom till att resa tillbaka fler gånger för att rätta till andra händelser.

Den är lagom läskig, lagom svår att hänga med i, lagom orealistisk, bra slut osv.
Jag kunde inte gå ifrån den för att skriva real lifen som jag hade tänkt.

Denna filmen får fem stjärnor av fem från mig och en rekommendation till er att se den. Om ni gillar lite onaturligt, lite thrillerhemskt och lite tänka till-filmer.

NU ska jag sätta mig och skriva real life så håll utkik.

/Y

Skrivet den: 2012-02-26 Klockan: 01:56:48

Nästan real life

Jag satt här och skulle skriva veckans real life som skulle handla om LÖVE. Men så fastnade vi framför en film som jag inte kunde slita mig ifrån:
The Butterfly effect.

Herre gud. En sån gammal film. Och som jag nästan kom ihåg att jag sett. Konstigt..
Den får fem stjärnor av fem från mig.
Se den.

Real life får jag skriva om i morgon för nu är klockan sent.

Dagen blev bra efter en liten lur tillsammans med Irma. Tack så mycket för alla kommentarer. Lördagen blev bra till slut. Efter allt :D

Vi får höras i morgon.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-02-25 Klockan: 12:13:39

J-la, %&!¤, skit, ?&%¤# Lördag

Jag skulle inte ha skrivit det där igår.
Att vi var bra på lördagsmys >>>.
Skriv/Säg ALDRIG att du är bra på någonting, det går åt skogen.

Man kan väl säja att det var tur att jag inte skrev detta inlägg tidigare på morgonen då jag var på värsta stridshumöret. Nu är jag visserligen inte på solskenshumör ÄN, men jag är i alla fall inte beredd att strypa någon.

Jag var ute på min runda för att försöka att komma på bra humör, men det gick åt skogen. En olycka kommer sällan ensam. Och sällan, om ens någon gång så har jag blängt så argt på ALLA människor som kom i min väg. Och aldrig har jag väl mummlat förbannelser till höger och vänster om allt som jag kom på.

Så vardan detta stridshumör?
Jo det vanliga.
Det som väl alla småbarns-föräldrar råkar ut för.
Lördags-morgon-pigga ungar.

Guldklimpen vaknade 6:15 och kunde inte gå på toa själv för han var mörkrädd.
Så ville han inte sova i sin säng utan i min. Men jag vet ju vad som händer, att han bara ligger och snurrar runt och gör konstiga ljud så att Irma ska vakna. Men för att han inte skulle börja tjuta som en siren mitt i natten så fick han krypa ner hos oss och det gick ju som förutspått.
Hela familjen klarvaken klockan 7 en lördagsmorgon. Det är ju så man går åt.

Det är inte det att han är mörkrädd, eller att han inte kan somna om en lördagsmorgon som gör mig irriterad upp över öronen. Det är det att en vanlig vardag så är det jobbigt att få upp honom kl. 7:15. Men en lördagsmorgon är han pigg som en mört en hel timme innan. Och han ska ligga i våra sängar och störa alla andra så att de inte får sova.
Jag blir SKIT-IRRITERAD :(

Så det var bara att ge sig ut på morgonrundan för att komma på bättre humör, men då hade musikmackapären, som är den enda som skulle kunna ha skingrat mina svarta tankar, bestämt sig för att Alexanders behandling av den här-om-dagen var droppen som fick den att gå i pension.
Och det var MIN droppe som fick lördagsmorgonen att gå åt fanders.

Så jag blängde åt höger och vänster och bestämde att alla hundar som rastas ute på gatan borde skjutas så att alla bilar blive fria från hundkiss och trottoarerna fria från bajs.

Att alla barn som inte låter sina föräldrar sova på morgonen kunde få lämnas tillbaka till sjukhuset där de kom ifrån, eller bytas mot annat barn med mat- och sov-klocka.

Att alla uteliggare som rotar i sopporna och skär sönder alla soppåsar och slänger skräpet ute på gatan borde låsas in på något säkert ställe.

Att alla pensionärer som är ute och trängs utanför mataffären för att vara först in genom dörrarna när de öppnar, borde få extra starka sömntabletter så de höll sig i sängarna hela dagarna.

Och skitsura småbarnsmammor som inte fått sova på morgonen och som är allmänt missnöjda med livet och småkrisar lite om det mesta, borde skickas på lyxspa för att bli snälla igen så de inte sitter på sina bloggar och skriver otäcka inlägg där de öser galla över allt och ingenting som inte har gjort dem något illa.

Tur att det är lördag ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-24 Klockan: 23:25:20

Fredags- vs. lördags-mys

Fredagskväll och resten av världen har väl ätit tacos och sitter och fredagsmyser i soffan nu ;)
Det gör inte vi.
Vi väntar bara på att få gå och lägga oss efter att ha ätit rester från svärmorslunchen och efter att ha skickat ungarna i säng alldeles för tidigt.

Nej men detta med fredagsmys låter ju alldeles förfärligt trevligt. Bara det att vi lyckas aldrig att få till det.

Det KAN vara för att den traditionen inte finns här i Spanien eller från Älsklingen familj så jag får ingen draghjälp av honom när jag vill införa den traditionen i vårt hem.

Det KAN vara för att med småbarn så är det svårt att få till något mys över huvud taget. Speciellt när de skriker som stuckna grisar och bara vill gå och lägga sig fast de egentligen inte vill.

Och det KAN vara för att vi är trötta från veckan och troligtvis kommer att somna i soffan vid första bästa reklampaus ;)

I min barndom så var det ALLTID fredagsmys hemma hos oss. Först veckohandling med föräldrarna när min far svor över alla pensionärer som kom och handlade precis när alla barnfamiljer skulle göra det. De som hade all tid i världen till att handla när ingen annan gjorde det.

Till kvällsmat var det alltid något speciellt. Inte lyxigt men något speciellt. Och det kändes alltid väldigt spännande att vänta på vad som skulle bjudas på.

Min mor hade alltid bakat någon god kaka till kvällskaffet och så såg vi på Dallas, Jacobs stege eller något annat gammalt örhänge som jag inte kommer ihåg namnet på. Och så slogs vi systrar om den största chokladbiten förståss ;)

När jag skulle flytta hemmifrån så var det faktiskt DET som jag oroade mig mest för. Vem skulle jag fredagsmysa med nu?
Ja och så rann mitt fredagsmys ut i sanden.

Vi kör lördagsmys här istället.
Det funkar bättre för oss.
Då har vi, för det mesta lugn o ro, eller också så tar vi oss det. Jag går ut och köper färskt bröd på min morgonrunda.
Och någon godbit till förmiddagskaffet brukar slinka med.
Så äter vi fukost med TV:n på utan att ha dåligt samvete för det. Ungarna äter i sin takt och vi tjatar inte. 
Nu har jordgubbssäsongen börjat här och vi lyxar med färska sådana. Vilken känsla :D
Vi sitter och pratat och skämtar och försöker ha en bra stämning och tar LÅNG tid på oss.
Efter det så blandas det väldens största godisskål som räcker hela helgen.

Det är vårt fredags- lördagsmys.
Sånt är VI bra på.

Nu ska jag gå och somna i soffan lite.

/Y

Skrivet den: 2012-02-24 Klockan: 12:52:28

Fredagsvägning och utvärdering, vecka 7

I dag är allt som vanligt igen; fredagsstämning, fredagsvägning, frukostbråk, fylld blöja precis när vi ska gå, sol i Las Palmas, lunch hos svärmor och ett något så när gott humör.
Fast Irma vill inte sova middag.
Hon tror att hon är stor kicka nu ;)

FREDAGSVÄGNING
+1,0 kg
ETT KILO!!! plus.
Ja jag vet att denna veckan inte har varit den optimala med semlor, ungar som är hemma från skolan och hindrar mig från att gå som jag brukar, muffinsbesök och så en mens ovanpå det.
Men ett kilo. Kom igen nu :(

När man vill gå ner i vikt så tar det minsann tid och tittar jag i min viktkalender så ser jag att det tagit mig typ en månad att gå ner detta kilot.
När man sedan gör några snedsteg, ja då hoppar det tillbaka på EN VECKA.
Är det rättvist?

;)

Fast jag tar det egentligen med en klackspark. Nästa vecka är det borta igen.....hoppas jag.
Det är bara att köra på.
So what?
Det har varit en sån vecka. Vågen visar inte riktigt sanningen och jag KÄNNER mig ju bra.

Så jag kör på.
Fast litegrann så svider det i själen....litegrann. Och fredagskänslan kom på sned.

Jag tar och provar mina smaljeans för att komma på roligare tankar.
Inte långt kvar nu.
Tills vidare får jag nöja mig med "inte-tjockis-men-heller-inte-smal-jeansen" som börjar att bli LITE stora. Det känns bra för själen ;)

UTVÄRDERING
Jag lyckades ju inte göra något upplägg inför vecka 7 i söndags. Men jag har kört på med samma saker som de andra veckorna.

Stegmål varje dag på 15.900 steg. Nu fick min stegräknare sig ett fall här-om-dagen och räknar helt upp-åt-väggarna. Men jag har kört på känn. Måste nu ta fram reservräknaren och se om den fungerar.

Ungarna har ju varit hemma under tre av dagarna och jag har inte kommit ut och gå morgonrundor som jag brukar. Dock har vi gått till parken på eftermiddagarna och där har jag tagit ett par tre vändor. Men jag har inte kommit upp i mina stegmål i alla fall.
Fy skäms ;)

Plankan har jag gjort VARJE dag och jag tror att jag börjar bli beroende ;)
Det är så kul när man börjar märka resultat. Nu kan jag ju inte ärligt säja att det är resultat som bygger på muskeluppbyggnad eller om det är jag som börjar att fatta hur den ska göras eller om jag fuskar i ställningen.
Bättre tider börjar jag att få i alla fall. Snart börjar det bli dags att höjja ribban.

Frukosten är utbytt mot havregrynsgröt och det är OTROLIGT hur bra det mättar jämfört mot smörgås. Nu är ju jag en smörgåsälskare så jag lider verkligen ;)
Nej skämt åt sido, det har gått jättebra med gröten och smörgås äter jag ju på helgerna. Är jag inte nöjd efter gröten, smakmässigt då menar jag för mättnadmässigt så är jag proppad, så tar jag mig ett par skinkskivor efteråt. Det saltar till smaken lite.

Nyttighetsmässigt så har jag inte lyckats få till gröten än. Äter den nu med en dl sylt på och det är ju inte optimalt. Målet är att jag ska göra äpplemos en gång i veckan som räcker till veckans grötätning, men än har jag inte lyckats få till den rutinen.
Den kommer. Äpplena ligger där och väntar.

Matlagningen går kanon och det är så kul att jag börjat att dokumentera recepten här på bloggen. Det blir ovärdeligt att gå tillbaka och kunna laga igen de toppenrecept som jag stöter på.

Nu funderar jag bara på om jag ska ta och damma av ett par gamla hantlar som jag har liggandes här i byrålådan och ta med dem ut och gå. Man kanske skulle kunna hitta på något roligt med dem för att bygga muskler på armar och axlar där jag är som svagast.
Vi får se. Man ska inte ha bråttom ;)Nu är det FREDAG!
Känner ni det?

/Y

Skrivet den: 2012-02-23 Klockan: 23:21:45

Bebis, bebis, bebis.

Det har varit mycket bebistankar idag, ända sedan jag såg den stora nyheten om den nya prinsessan. Folk har skrivit om det på bloggar, jag har läst om det i kvällspressen och på fejjan och jag har fått en massa newsletters som tagit upp nyheten som en anledning att fira eller ge rabatt och erbjudande.
Ja denna dagen har andats bebis.

Självklart så kommer ju tankarna till mig om mina egna förlossningar, mina egna graviditeter och min egen prins och prinsessa.
På något konstigt sätt så blir jag inte bara glad över nyheten om den nya prinsessan. Jag blir lite sorjlig också. Lite avundsjuk på det underbara som de går igenom nu.
Förstår ni mig rätt nu?

Jag är inte alls missundsam på dem, för de har all rätt i världen att vara lyckliga och njuta av detta stora. Utan jag blir lite nostalgisk för jag tänker på allt detta som man själv varit med om och som kanske inte blev så perfekt som jag hade drömt om.
För alla andras graviditeter och förlossningar är ju SÅ perfekta Yohanna ;)

Nostalgisk är det rätta ordet kom jag på nu. Inte avundsjuk, det låter fel.

För ett tag sedan så skrev jag ju om känslan att ALDRIG mer få gå igenom detta och om jag verkligen var säker på att jag inte skulle ha fler barn >>>.
Sånt tål att tänkas på.
Jag VILLE ju ha 4 barn. Ska jag ge upp den drömmen?

Men för nån vecka sedan så var jag och hälsade på en kompis som fick sitt andra barn här i julas och jag hade faktiskt lite ångest över att åka dit.
Vad skulle hända?
Skulle jag få bebisångest igen?

Och vet ni? Det gick bra. Jag tyckte att det var roligt att se bebisen, att få hålla i den, att få hälsa på. Men jag tror att jag är nöjd nu.
Det kändes annorlunda på något sätt. Jag känner mig färdig med detta med bebisar nu.
Kanske för att jag börjar att få tillbaka min nöjda kropp, att jag inte vill låta den "förspillas" igen.
Kanske för att Irma börjar att sova bättre och bättre nu och de HELA sovnätterna nu kommer oftare och oftare. Jag vill inte börja om med vaknätter igen ;)
Och kanske för att ungarna börjar bli större och vi börjar att få roligare tillsammans nu på ett helt annat sätt. Jag börjar att slappna av i mammarollen och behöver inte vara på helspänning som man är med en liten bebis.

Jag ser fram emot framtiden och att få vara med min nya familj på ett helt annat sätt nu än jag gjorde förut.
Jag känner mig bebisnöjd.
ÄNDÅ så blir jag lite sorgsen när jag hör nyheten om prinsessan.
Visst är man konstig?

/Y

Skrivet den: 2012-02-23 Klockan: 15:48:23

(Vilt)-biffar med lök

Jisses vad trött jag är.
Syns det? ;)
Så trött att jag helt plötsligt fann mig ståendes och mumsandes på en macka med mjukost istället för min vanliga morot. DEn där tröttheten och hungern är inte att lita på.

Inte så där sömnigt trött utan trött/slut i kroppen. Jag skulle bara vilja slänga mig på soffan alt. i sängen med en bok, ett par chokladbitar och läsa, alt. stirra i taket.
Och så är det torsdag.
Finns inte en chans i universum att den möjligheten kommer att finnas idag.
Om inte jultomten kommer. Är han på G?

Och lagas mat ska det ju.
I pärmen står det viltbiffar med vild sås och det ska vara älgfärs och enbär i. Så vitt jag vet så har jag aldrig sett de ingredienserna här nere så det får bli "tager-vad-man-haver-metoden" igen.

En kastrull med potatis sätts på och kokas. De sista 10 minutrarna så slänger man ner en halv påse fryst broccoli däri.

En sås vispas ihop på:
3 dl vatten.
3 msk CF (creme fraishe eller hur det nu stavas).
3 msk glögg (ska vara svartvinbärssaft, men detta är det närmsta jag kommer det).
1 msk lingonsylt får representera det vilda ;)
1 msk fond, ska vara kantarell men jag hade ox med rödvin.
1 msk japansk soya.
1 msk vetemjöl.

Nötfärs knådas och steks hamburgare av.
När de är färdiga i med två skivade lökar och stek mjuk.
Ta upp.
I med såsen.
Koka upp och i med kött och lök.

Servera!

Ungarna får mos på potatis och broccoli med smör och mjölk. Och en hamburgare till det + tomat.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Ännu en KANON-rätt. Den får fem gafflar av fem från oss allihopa. Enkel, snabb och god.Skrivet den: 2012-02-23 Klockan: 13:21:06

Muffins och prinsessor

I går kom min väninna C förbi med sin lille Lukas. Och hon hade med sig MUFFINS. Hon är ju inte klok. Ta med sig muffins till någon som försöker att gå ner i vikt.
Det är ju dödsstraff på sånt ;)

Så morgondagens fredagsvägning, ja för det är faktiskt fredag i morgon igen, blir väldigt spännande. Och då menar jag inte spännande på det där roligt spännande sättet när det pirrar i magen och man känner att man ALLTID väntar för länge.

Nej mer spännande åt det där hållet när det ska bli intressant att se reultatet sett ur ett mer vetenskapligt perspektiv när man väntar på en inte så glad nyhet.
HUR ska det gå?

Mens, semlor, helgdag och nu igår muffins är inte en så bra kombination med skollediga barn som ger uteblivna morgonrundor.
Det blir SPÄNNANDE att se hur det går i morgon ;)

Och nu på morgonen så möts jag naturligtvis, när jag sätter på FB min räddare i nöden när det gäller att hålla mig uppdaterad med vad som händer i världen, av nyheten av den nyfödda prinsessan.
Jag får väl säja grattis till underverket precis som alla andra just nu.

Men jag ser en stund på Aftonbladets LIVE-sändning >>> och glädjen byts litegrann mot kväljningar, lite skam, jag vet inte hur jag ska förklara. Här sitter detta folk och snackar om en massa oviktiga saker som hur denna prinsessa kommer att bli uppfostrad, om hur Sverige kommer att vara om 50 år när hon ska bli drottning och en massa annat strunt.
Jag menar, det känns ju så himla patetiskt.

Och utanför BB så står det en massa fotografer och försöker få en första bild på detta barn och dess föräldrar. De ska nämligen åka hem efter SEX timmar.
Redan?
Jag ser presskonferensen med pappan som vädjar om att "ni förstår väl att vi vill vara för oss själva nu och njuta av detta nya".

Herre gud.
Jag kommer ju själv ihåg hur det var.
Man var ju helt omtumlad av vad som hänt, hade jätteont och var hög på adrenalin.
Octavio däremot såg ut som om han hade varit med om någon naturkatastrof ;) Och det hade han kanske också...Ja ja hå hå ja ja...
Torsdagen drar igång här nu och det är bara att sätta igång.

/Y

Skrivet den: 2012-02-23 Klockan: 00:13:41

Sammanställning av Real Life - (o)vanor

Vilken tur jag hade, jag var inte själv om att ha en massa konstigt för mig. >>>
För visst har jag en MASSA saker för mig. Det märkte jag ju när jag läser vad alla andra har för sig. Då poppar det upp en massa aha-vanor hos mig också som jag hade glömt bort.

Och konstigt nog så var jag inte ensam om att ha lagt märke till den första pannkakan, även om åsikterna och förhållingssättet till den varierade väldigt.Jag skär bort det gröna på tomaterna.
Jag slår knut på plastpåsarna.
Jag spottar efter svarta katter och säjer tvi tvi tvi ;)
Och min käre far känner på dörren när den ÄR låst och säjer nere, nere, nere. Låst, låst, låst. Den är så gullig att jag bara var tvungen att få berätta den.
- Yohanna i Las Palmas; som alltid äter upp den första pannkakan medans hon kockar de andra pannkakorna.

Freja; som aldrig kan svara enkelt på en fråga och alltid kommer med för- och nackdelar.

- AnneliH; som inte kan med att kläderna hänger i FEL ordning i garderoben.

- Gunsan; som alltid måste göra en extra koll innan hon går hemmifrån. Är allt stängt, släkt, avstängt?

- Miriam; som är en hejjare på att skjuta upp saker. Varför göra det idag när man kan göra det i morgon?

- Ewa; som MÅSTE vika tvätten RÄTT. Och hur är det?

- Anna; som innan hon går hemifrån kollar så alla kranar är vridna åt kallvattenhållet.

- Carina; som varje gång hon börjar på en ny bok, måste läsa sista meningen först.

- Fru Visp; som när hon hänger tvätt måste hänga jumprarna med trycket uppåt.

- Madredetres; som måste ha samma färg på klädnyporna när hon hänger den rena tvätten.

- Karin; som svarar på en fråga med ett svar på en ANNAN fråga.

- Gardenhouse; som måste smälla påsar.

- Ann-Mari; som gnider fötter, för det mesta iskalla sådana.


Ja herre gud vilken lista. Vad MYCKET konstigt folk har för sig ;)

Jag tackar än en gång för allt deltagande och berättande. Det har varit ett sant nöje att läsa runt och fnissa, skratta MED folk och humma igenkännande.
Vad ska vi skriva om nästa vecka?

/Y

Skrivet den: 2012-02-22 Klockan: 17:11:07

Dagens lunch: Kycklingpasta

Ja ha ja.
Matlagningsdags igen.

Idag ska det bli kycklingpasta läser jag i pärmen. Den ska göras på grillad kyckling. Det har jag INTE hemma. Jag sätter istället på två frysta kycklingfileér att koka i kycklingbuljong med en skivad lök och en skivad vitlöksklyfta.
Där får det stå och puttra ett par, två timmar.

Det är ju problemet när man köper frysta kycklingfileér, att de brukar bli sega som tuggummi när man steker dem. Färska är ju att föredra, men så mycket dyrare.
Idag kör jag med frysta som får koka.
Har man färdiggrillad så tror jag att det blir MYCKET bättre.

Koka en kastrull med spagetti.
Stek en stekpanna med frysta grönsaker i LITE olivolja. Jag kör två påsar av mina grillade grönsaker (squash, aubergine, röd och gul paprika och lök) a´400 gram.
Hacka i tre vitlöksklyftor i grönsakerna.
Häll på en msk oregano.
Häll på 2 dl vatten.
Häll på 2 msk tomatpuré.
Salta
Låt puttra ihop.

Ta upp kycklingen och skär i tärningar.

Blanda spagetti, grönsakerna, kycklingen, fetaost i kuber och två hackde färska tomater.

Stänk på tabasco efter tycke och smak (ja inte till ungarna då ;).

Nu hade jag kört grönsakerna med stavmixern till ungarna, om den inte hade gått sönder här-om-dagen. Nu blev det att försöka att klippa dem i små bitar med saxen. Och så lite extra olivolja på deras tallrikar.

OM jag hade kört grönsakerna med mixern så hade nog ungarna ätit bättre än vad de gjorde idag för Guldklimpen SÅG grönsakerna och det var ju inte poppis ;) Ändå så åt de helt OK för att vara exprimentmat.

Bra och snabbt krubb som får tre gafflar av fem från mig.

Smaklig lunch!

/Y

Skrivet den: 2012-02-22 Klockan: 14:31:41

Barncancer

I dag var det meningen att jag skulle skriva om något helt annat, men när jag öppnade Facebook och möttes av Fotograf-Helenas statusuppdatering så kändes allt annat så fjuttigt att skriva om.


om denne lille Kämpe: >>>

Vad ÄR detta?
Så MÅNGA barn, en sån hemsk sjukdom.

Jag vet att jag inte klarar av sådant här och jag skäms så fruktansvärt över detta.
Förra gången som jag skrev om Essensce Vitae >>>, >>> så grät jag i en hel vecka och var tvungen att sluta upp med att läsa.
Jag blev FÖR överväldigad över allt svårt.

Nu så i alla fall så är det ju väldigt viktigt att ta upp detta och att vara medveten om det svåra. Helena skriver i ett mail till mig att:
"Johanna du ska veta att när vi träffar dessa familjer så är det allt annat än sorg och tårar. Vi möter såna starka underbara familjer med sådan styrka och glädje och en sån förmåga att se hoppfullt på framtiden. Vi upplever en sådan kärlek och glädje mitt i all sorg att det är helt fantastiskt."


Här-om-veckan så var det internationella barncancerdagen och med tanke på den måste jag berätta om ännu ett gäng med underbara personer som ställer upp och jobbar ideéllt för en underbar sak.

Min barndomskompis från den lilla byn Pålsboda, Jeanette och en massa av hennes kompisar har en kör som de gett namnet GLÖD. De reser land och rike runt och uppträder. Alla pengar som de tjänar på uppträdandena går till Barncancerfonden och jag blir så glad när jag hör om sådana här människor.

De har varit på TV >>>, >>>, blivit nominerade till Svenska Hjältar och är allmänt kända i vår lilla "by" och runt-om-kring.

Hejja hejja alla dessa UNDERBARA människor som hjälper till överallt.
Jag skulle också vilja hjälpa, uppfinna ett botemedel mot cancer, lösa gåtan och göra så INGA barn behövde packa sin resväska för att åka till himlen mer.

Men jag kan varken sjunga eller fotografera. Jag har ingen överfull plånbok att ösa ur. Och jag skäms så mycket över att jag inte ens kan sätta mig ner och läsa om dessa människor.
Jag hoppas att min empati och tårar på något sätt, i en magisk känsla, ska komma fram och lindra litegrann i all denna sorg.

Till alla familjer i deras svåra stund ♥

/Y

Skrivet den: 2012-02-22 Klockan: 00:08:54

Mer karneval

Här nere så har de ett program på TV som heter spanjorer i världen och som jag bara ÄLSKAR att titta på. Som man får en liten aning om av titeln ;) så är det just spanjorer som har flyttat ut i världen som det handlar om. Tänk att det kunde vara SÅ enkelt.

Ett TV-team kommer och hälsar på spanjorerna och de får visa upp stället de bor på och berätta. Jag som alltid har varit en rese-människa, men som har fått lägga reseriet på hyllan för att jag nu bor utomlands och måste använda mina pengar och semesterdagar åt att åka HEM och hälsa på, känner att jag i alla fall kan få lite av min reslust stillad av att titta på detta programet.

För 10 minuter sedan så var de på Hawaii och hälsade på. Ett par öar som verkar likna Kanarieöarna väldigt mycket med vulkaner, höga berg och blåsiga stränder.

Och just nu är de i Lappland. Den nordligaste punkten innan nordpolen där två spanjorer startat ett hotell och en isbar.
Så härligt att se och Älsklingen blev helt hänförd av bilderna på snö och is.

Men det var inte det jag skulle visa idag utan jag satt och tittade på kort och såg att jag inte visat fotona från förra söndagen då vi var på kostymtävlingen för barnen på karnevalen.
Det var ju den dagen då solen kom tillbaka till Las Palmas och vi fick lite värme efter så lång tid av moln och kyla.

Naturligtvis hade vi klätt på oss och ungarna allt vi hade i garderoben och fick nästan värmeslag där vi stog i parken.
Tur att man kan ta av sig ;)

Nu har det blivit mycket karneval här ett tag men jag kan nu meddela att karnevalen i Las Palmas är slut för detta år. Men man kan titta på fler bilder på karnevalens hemsida >>>. Och kanske förbereda ett liten resa hit till nästa års karneval.

Det kommer väldigt mycket turister hit till ön just under karnevalen och jag kan lova att det är ett riktigt håll-i-gång. Just i år så kortade de ju av längden på karnevalen på grund av den ekonomiska krisen. Så det blev rejält kompakt med festandet när de skulle få plats med alla kalas på hälften så mycket tid.

Ni är SÅ välkomna hit på karneval när ni känner att ni blir sugna ;)
/Y

Skrivet den: 2012-02-21 Klockan: 15:43:09

Lax i kastrull

Har star jag med en DUNDERhög med rena handdukar som ska vikas. Annu ett projekt som jag vill hinna med idag pa var LATA dag ;)

Eftersom det ar lite sondagsfeeling har idag sa blir det nagot enkelt men lyxigt; lax i kastrull.
Och eftersom den barbara ar tagen under forvar pa grund av tandborstningsvagran, sa kan jag skriva "Yohanna trixar i koket" i realtid i dag.

Sa da kor vi.
I en stor kastrull mater jag upp ris och rakbuljong som jag kokade av alla-hjartansdagsskalen. Det som inte racks till med buljongen fyller jag upp med vanligt vatten.

(Älsklingen och jag firade ju alla hjartans dag i lordags med att ata ett kilo rakor i varierande former, skagenrora, vitloksrakor och brod. Medans vi at sa kokade de skalade skalen i vatten och med en morot i en kastrull pa spisen. Jag forsoker, pa sista tiden, att ta hand om skal och ben. Det var ju inte sa svart som jag trodde nar allt kom omkring.)

Sa strimlar jag i en morot och en lok i riskoket och efter halva tiden sa slanger jag i en skinn- och benfri lax dari.
Inget mer.
Enkelt sa det forslar.

Totalt tog den 20 minuter, 10 med laxen i, och sa ar det klart.
Jag serverar den med CF till ungarna och cirtron med CF till oss. Och sa de overblivna kokta gronsakerna fran igar till mig.

Smaklig lunch!

/Y

Skrivet den: 2012-02-21 Klockan: 13:05:31

Lördagsmorgon?

God Lördagsmorgon! höll jag på att skriva. Dessa lediga dagar mitt i veckan gör att allt blir huller-om-buller i planeringen.
Men ett trevligt huller-om-buller ;)

I dag är det karnevals-tisdagen, en allmän helgdag i Las Palmas och folk har väl varit ute och partajjat i natt. När jag var ute på min morgonrunda i morse, YES jag kom iväg, så såg jag en ensam Duracell-kanin på hemväg med släpande steg. Sängen väntade och drog starkt antar jag efter en riktigt lyckad festnatt som dragit ut tills klockan 9 på morgonen.
Ja det var tider det...

Vi har myst i sängen, jag har gått morgonrundan, vi har frukosterat, Irma ligger och sover middag, Alexander tittar på TV, Älsklingen somnade i soffan, solen skiner på mitt ansikte i data-bords-fönstret och jag börjar bli varm i min morgonrock.

I dag ska vi inte göra något speciellt. Dock vill jag gärna hinna med att organisera klädkaoset på matsalsbordet, bädda rent i Alexanders säng och så skära tilll gummimattorna till bilen.

Vi åt semlor i går kväll, tacos och semlor.
Jag VET, det är ju idag och jag skulle ju göra dem idag. Men så kunde jag inte hålla mig och gjorde 4 igår. Så nu har vi ätit och tröttnat på dem. En räcker för mig. Man blir ju så HIMMLA mätt av dem. Först är man SÅ sugen så man inte vet vart man ska ta vägen.
Så äter man en och blir så mätt att man inte vet vart man ska ta vägen.
Så nu är det gjort. Årets semmelfrossa är avklarad.
Skönt!

Det var det. Nu kör det igång här, tror jag. Om man inte skulle ta och passa på och krypa ner i sängen tillsammans med Irma en liten sväng.
Finns det något skönare än att hoppa ner i sängen efter frukost? En njutning som är ack så ljuvlig, men sedan jag fick barn är ack så sällsam.

/Y

Skrivet den: 2012-02-21 Klockan: 00:12:24

Lördagens karnevalståg

Det får bli ett bildregn från lördagens stora karnevalståg. Vi var där från klockan 5 till klocan 9 och såg 23 karosser av 110!!!!
Ni förstår vilken tid det tog.
När slutade tåget kan man fråga sig?


Så kom kvällen och skymningen och jag skulle kunna hålla på i evighet här och visa alla fantastiska utklädnader och upptåg som folk hittat på.
Jag fick så mycket kort.

Men med kvällen så kom också festen och fyllan och det är lite oroligt att vara ute med ungarna bland folk som partajjar och inte riktigt har koll på vad de tar sig för.


Så vi åkte hem och var nöjda med det. Men fortfarande klockan två på natten kunde vi höra hur de fortfarande höll på och paraderade nedanför oss i San Telmo-parken.

Glad Karneval!

/Y


Skrivet den: 2012-02-20 Klockan: 22:49:03

Tropisk salsa

Ja när ungarna är hemma och rutinerna stjälps omkull, ja då hinner man inte med ens hälften av vad man normalt sett brukar hinna med.
"Yohanna trixar i köket" fick stå tillbaka för stjärnornas-kring-spelande på den bärbara och kommer här nu i en väldigt försenad version.Det blev karrékotletter med tropisk salsa till lunch idag. Karrekotletter är inte SÅ nyttigt och det vet jag ju. Men på fredagar så har de specialpris på färska kotletter och då brukar vi köpa ett kilo för 45 spänn.
Ett kilo är föresten inte så mycket, typ 6 stycken. Inte fler.

Och kött är FRUKTANSVÄRT dyrt. Jag föredrar nötkött men det är nästan så att vi aldrig äter det. Det blir för det mesta fredagskotletterna och så fryst fläskfile. Annars så kör vi nötfärs och kycklingfileér.
Tråkigt men sant.

När jag blir så där ruskigt rik så att jag kan torka mig med 50 euros-sedlar i rumpan, ja då ska jag äta blodig oxfilé varenda dag ;)

Nu blev det alltså karrékotletter med tropisk salsa.

En kastrull med potatis fick koka. De sista 10 minutrarna slängde jag i ett gäng frysta broccolibuketter däri.

En kastrull med squash, morötter och en bit kål fick koka i kycklingbuljong och två skivade vitlöksklyftor.

Steka karrékottleterna.Salsan är:
en fint hackad gul lök
3 tärnade tomater
en bukett färsk koriander som hackas
en hackad frukt, idag blev det päron men jag brukar ta melon, mango, papaya eller något annat jag har hemma.
en citron pressas över
lite salt och tabasco efter tycke och smak
blanda

Till ungarna gjorde jag potatismos av potatis, broccoli och kokta morötter med smör och mjölk. Wrrrom med stavmixern.

Kalasgott! Salsan får LÄTT fem gafflar av fem.
Det blev så gott med salsan och de kokta grönsakerna att jag nästan inte åt potatisen till. Om nu det ska vara något att glädjas över ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-20 Klockan: 13:32:29

Måndagslista och skollov

Här körde måndagsmorgonen igång med racerfart; sängmys, frukost, tvättmaskin, tvätt av karnevalskostym, påklädning och tandborst av ungar, undanplock av helgen bråttomkaos, torktummlare, tvättvikning, renbäddning av sängar osv.Solen skiner här och det är härligt väder. Jag hade faktiskt tänkt att rusa ut nu på morgonen, till parken med ungarna. Men innan jag hann färdigt så började Irma att trött-gnälla och det var dags att stoppa henne i säng.
Själv var jag fortfarande bara i morgonrock då.

Det är bara att hoppas på att vädret håller i sig så vi kan gå ut efter lunchen.
Det KAN gå, men vet aldrig. Det lurar några molnklungor i vardera hörn på himmlen. Behöver inte betyda någonting.

I dag måndag blir det måndagslista naturligtvis:


- att det är skollov i dagarna tre och Älsklingen har helgdag i morgon tisdag. Ska vi vara hemma och mysa och ta det lugnt?
Det var längeedan.

- att helgerna som passerat har varit fyllda av roliga saker. Tiden går fortade, alldeles för fort, när man har kul och hemmet blir en avstjälpningsplats, men vi har ju det SÅ roligt.

- att snart så kommer våren och värmen. Det har jag på känn. Precis idag när solen skiner och värmer lite extra i fönstret där jag sitter vi datorn.

- att snart är föräldrarna på gång hit ner och Alexander fyller FEM år.

- BILEN. BiLeN, biiiilen. Jag är överlycklig >>>.

- att jag fick en alldeles överaskande bukett på alla hjärtans >>>. Och den lever fortfarande ;)

- att semmelbullarna >>> som tog så lång tid på sig att jäsa och nästan skrämde livet ur mig, jäste och blev så bra att jag aldrig varit med om maken. Dock hann vi inte med några semlor i helgen. Men jag ska göra ett par i morgon tisdag när det är helgdag.
OM det finns några kvar då. Jag ser att antalet bullar i påsen minskar för varje dag. Undrans vem det är? Jag vet en VÄLDIGT misstänkt person som går upp tidigare än mig på mornarna...

- att jag gick hade minus på vågen i fredags trotts att det varit tårtkalas hela veckan och jag definitivt inte hade väntat mig det >>>.

- att jag lärde ut plankan till tejerna på kalaset igår >>>. Det var en syn för själen att se alla småbarnsmammor ligga på golvet med rumporna i vädret. Jag fick inga kort på spektaklet. Men andra tog som jag få ta del av. Tålamod.
Plankorna börjar ge resultat >>> och jag börjar få in rutinen på att göra dem. Sakta men säkert och inte ge upp :D

-att det verkar som att jag inte kommer att vara ensam om mina konstiga (o)-vanor och att folk kommer att hänga på veckans REAL LIFE ändå, trotts mina farhågor.

- att vi var iväg på ett härligt karnevalståg i lördags. Hann inte lägga ut bilder på det, men det kommer, det kommer.

- att solen skiner och det är lite FREDAG idag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-20 Klockan: 00:02:58

1-års-kalas

Dagens födelsedagskalas, det 4:e denna veckan, var för Amelie som fyllde ett år. Vi var hemma hos familjen och det var ett lagon antal barn men ganska så kyligt på terrassen i skuggan.
MEN vad härligt med terrass.
Vilket mervärde det ger åt hemmet.
Jag är så avis....nu igen ;)

Härligt kalas som inte alls slutade så tidigt som jag hade tänkt mig.
Tänk vad kul det är att komma ut och snacka strunt med jämngamla ;) Timmarna bara flyger förbi.

Dock bjöd kalaset på TVÅ mamma-missar.
Först så blev ungarna instängda i källaren och vi vuxna hörde inte deras rop på hjälp ute på terrassen. Ungarna var dock så rediga att de kilade över till grannen via garaget, som gick över med den och plingade på dörren utifrån.
Upps...

Alexander grät så det skvalade när han kom in och sa att han hade varit SÅ rädd för att vi skulle ha åkt hem utan honom.
Lille gubben.
Jag förklarade att jag ALDRIG skulle åka hem utan honom och att jag ALLTID skulle hitta honom om han kom bort.
Gud förbjude.

Sedan så hittade jag Irma drickandes ur en mugg med likör som någon ställt i en blomlåda på lagom Irma-höjd. Nu vet jag inte om hon fick i sig något men det luktade likör ur munnen på henne. Dock såg jag inga tecken på onykterhet förutom att det blev ett riktigt ös på henne när de satte på sommar-plågan >>> och vi dansade.
Upps...

Så var det dags att åka hem och få ungarna i säng, fast det INTE är någon skola i morgon. Denna vecka är det karnevals-lov. Kanariernas svar på sportlovet ;)
Alexander är hemma måndag, tisdag och onsdag. Älsklingen är ledig på tisdag. Detta betyder att jag inte kommer att komma ut på några morgonrundor.
Hmmmm, jag får se hur jag löser detta problem.

Nu en god natt!

/Y
Skrivet den: 2012-02-19 Klockan: 14:26:53

Real Life - (o)-vanor

Det är återigen dags för en Real Life-utmaning som NATURLIGTVIS alla är välkomna att deltaga i.
Om Real Life och vad det innebär kan man läsa här. >>>
Och de andra utmaningarna kan man se här. >>>


Foto: David på Flikr


Den här veckan tänkte jag ta upp en sak som antingen visar sig vara en jättevanlig förekommande sak i var mans liv och vi kommer att dela med oss av våra erfarenheter.
ELLER
Så visar det sig att jag är helt ensam om detta och folk kommer att tycka att jag är en jätteskum person och ingen kommer att vilja vara med och till och med sluta läsa min blogg på grund av detta.

Jag hoppas väldigt mycket på det första alternativet ;)
Jag snackar om detta med att man gör saker ibland som man inte har en aning om varför eller att man gör dem mot sin vilja.
Ovanor/Vanor.

Det finns ju saker man gör, rent fysiskt, som man inte kan kontrollera, sk tics. Nu vet jag inte riktigt om detta räknas som en tics men när jag kliar mig i vänster öra så börjar jag att hosta och det går inte att hejda.
Mycket mystiskt.

Så finns det ju saker som man gör för att man känner något psykologiskt över dem, tex rädsla. Typ skrock.
Jag går, ja inte här nere i Las Palmas för här finns det inga men när jag kommer hem till Sverige, fortfarande inte på A-brunnar.
Jag VET, det tillhör tonåren. Men det blev så invant då att det hänger liksom fortfarande med. I fall att. Man vet ju aldrig vad som kan hända.

Men så finns det vanor, i alla fall så har jag dem, som jag gör utan att veta varför. Det har liksom blivit så och jag har fortsatt med dem. Inte för att jag är rädd för att det ska hända något om jag inte gör dem. Och inte för att jag inte skulle kunna sluta med dem.
Ja, jag vet faktiskt inte riktigt varför jag gör dem.

Till exempel.
När jag steker pannkakor så skall ALLTID den första pannkakan ätas upp under tillagning och av KOCKEN.
Så är det!

Fast tänker jag efter så kan jag faktiskt komma ihåg lite hur det kom sig att det blev så.
Det är nämligen så att den första pannkakan, den som ligger underst, alltid blir den godaste. Fråga mig inte varför. Och jag och mina systrar slogs alltid om att få den. Eller mina systrar ville ju också ha den när de såg att jag kommit på att det var den bästa.
Så det var ett evigt vändnade på pannkakshögen hemma hos oss när jag var liten.
Och den vanan har fortsatt.

 Så nu, snälla, säg att jag inte är den enda som beter sig konstigt ibland ;)
Har du nån tic, är skrockfull eller gör något annat konstigt som du inte riktigt kan förklara. Som du har hittat på själv måste göras?
Skriv och berätta på din blogg tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.

Skrivet den: 2012-02-18 Klockan: 12:39:14

Semmel-bulle-bak LIVE

God Lördagsförmiddag!
Tankte att jag skulle baka semmelbullar idag som jag kan bjuda pa ikvall nar vi ska ha romantisk alla-hjartans-middag och som sondagsfika med svarmor i morgon.

Och dar blev jag avbruten av att jag fick radda datormusen fran en saker dod i Irmas hander. Musar klarar inte av att bli bankade i golvet med. Forsok att forklara det for Irma.
Suck!
Man kan inte lamna henne ensam i mer an TVA sekunder.... Om ens det :(

Hur som helst. Jag skulle baka semlor och detta ar tankte jag gora det fran grunden och aven baka bullar. Och inte som forra aret da jag fuskade och kopte fardiga >>>.

Men jag har aldrig lyckats med semmelbullar sa darfor hoppar jag modigt pa ett recept som jag hittade inne hos Trattoria. Hon skriver att "De här receptet på semlor är det bästa jag någonsin testat." Sa jag litar pa henne.

Men har star jag i morgonrock och ofrissat har. Det far man ju inte gora nar man bakar LIVE.
Jag ska bara satta degen till jasning sa ska jag ga och byta om.Men for det forsta sa verkar koket sa kallt att har kommer inga bullar att jasa. Jag far satta pa ugnen och varma upp lite.

Sa jasten. Smula ner 50 gram i en bunke.
I med 2 tsk stott kardemumma.
Varm 5 dl mjolk till 37 grader.
Hall mjolken pa jasten och ror om tills det lost upp sig.
i med 1 tsk salt.
2 dl socker.
175 gram rumsvarmt smor.
1 burk kesella. Det ar 2 dl va? Och sa skulle det vara av den feta sorten och det har ju inte jag hemma. Det far bli den magra.

Och sa arbeta in 15 del mjol medans degen arbets i maskinen. Nu har jag ingen husàllsberedare sa jag kor elvispen med degrokar. Det maste val vara samma sak eller?
Nu ar det ju sa att mjolet har nere ar inte samma sak som hemma. Vanligtvis nar jag bakar sa maste jag ha i mycket mer mjol an vad det star i receptet. Fast da blir ju brodet torrt.
Sa jag vet inte vad jag ska tro eller gora.

Nar jag haft i 15 dl sa ar degen fortfarande kletig. Den ska vall slappa fran kanterna nar den ar klar har jag for mig. Sa jag har i lite till. Ett par dl och fortfarande slapper degen inte fran kanterna.
Vad gora?
Jag later det vara da. Den far jasa sa far jag ta hand om det nar jag bakar ut den.

(Jag forsoker att halla i degbunken och elvispen medans jag trycker pa utlosaren pa kameran, om det ar nagon som undrar over min spanda min pa fotot. Man ar val fotograf, inte modell ;)

Handduk over bunken och sa sta och jasa i 30 minuter.
Da gar jag och fixar i ordning mig.

Hua!
45 minuter har gatt och degen har inte rort pa sig. Inte svallt nagot alls. Detta luktar flopp om hela baket :(
Vad ska jag nu bjuda pa?
FAST detta har hant forut.
Nu vet inte jag vad det ar som far degen att jasa. Om det har med lufttrycket eller luftfuktigheten eller bakteriekulturen att gora. Saken ar den bara att nagot ar inte likadant har nere vid ekvatorn som uppe i Norden. Degen brukar ta VÄLDIGT lang tid pa sig att jasa har.
Nagon som har erfarenheter eller teorier sa beratta tack.
Jag vantar val ett tag till. Degen ska val ha dubbel storlek nar den ar klar har jag for mig.

Det blev RIKTIGT bra det har.
Degen tog en och en halv timme pa sig att jasa till dubbel storlek men nar jag stjalpte ut den pa bakbordet da sa var det som att ta pa margarin. Vilken mjuk deg.
Detta kan det ju inte bli torra bullar av...

Jag rullade 16 bullar pa en plat och av resten sa gjorde jag kanelbullar. Just 16 stycken pa en plat var inte sa bra, de blev fyrkantiga efter jasning och graddning. 9 hade varit battre att gora.

Efter utbak sa fick bullarna jasa en timme till och sa ca 10 minuter i ugnen.
Da borjade det svaraste, vanta tills de svalnat nagot sa vi kunde prova utan att branna tungan av oss.
Men vilka bullar.
Vilket FLUFF.
Detta ar utan tvekan de basta bullar jag gjort. Nu aterstar bara att se hur de ar i morgon efter en natt i plastpase.


Men nu har det blivit hog tid for att ata lunch och dra ivag ut pa KARNEVALSTAG.
Ha en harlig lordagskvall och jag kommer att missa mello idag igen. Det ar bara att inse ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-18 Klockan: 12:00:23

Awarder igen


För ett tag sedan, ja för SÅ länge sedan att det känns väldigt pinsamt för mig att ta upp detta nu, så fick jag ett par fina awarder från fina personer.
Jag vill visa upp dem och visa att det betyder mycket för mig att få dem, även om de hamnat lite mellan stolarna och jag inte tackat ordentligt.

Först så kom det en från spralliga Anna >>>.
Hon har alltid en massa tok för sig så man bli alltid på sånt bra humör när man kommer in till henne. Dessutom så brukar hon ge en massa fina komplimanger i sina kommentarer. Sånt ÄLSKAR jag ;)

Så fick jag en tilll från söta Annelie >>>.
Annelie skriver alltid så fint om sina barn och har så förnuftiga tankar så man bli alldeles förundrad. Och så har hon lyckats att träna till sig på en utmaning och jag är så imponerad så jag kan dö.

Och nu så ska jag bekänna det mest pinsamma. Jag såg en award till inne hos någon och den var till mig. Egocentrerad Stressad som jag var, så lade jag inte på minnet vart det var att jag sett den. Och personen/givaren skickade heller inte något meddelande till mig så jag kunde påminna mig själv. Men jag vill passa på och tacka för den också och säja att jag blev jätteglad.

Vilka jag har skickat vidare till kan man se i detta inlägg >>> som jag skrev för ett tag sedan. Idelidel käcka bloggar att kika in på.

Nu ska jag baka semlor här på förmiddagskvisten.
Sen så blir det karnevaltåg här på eftermiddagen.

Tjohej!
/Y

Skrivet den: 2012-02-17 Klockan: 21:14:55

Fredagsvägning och utvärdering, vecka 6

FREDAGSVÄGNING
-400 gram.
Nästan ett halvt kilo. Man tackar och bockar.

Jag var ju helt övertygad om att denna veckan så skulle det inte ha hänt något, eller eventuellt en uppgång. Troligare en uppgång än nedgång om man så säjer.
Med två tårtkalas och en massa fest ovanpå tårtorna så har denna veckan inte varit någon höjdarvecka. Fettsaneringmässigt sett alltså .

Men jag får väl igen det nästa vecka då. Är det inte dags för mens snart? Jag skrev inte upp det sist men det känns som det var ett tag sedan sist.
Snart 40 och ingen ordning på detta fortfarande ;)

Jag fick ju inte till något upplägg för vecka 6 förra helgen, det var så mycket kalasande på G ;). Men tanken var att köra på precis som innan med smalmat, steg och plankan. Jag måste ju få ordning på denna rutinen.


UTVÄRDERING
Stegmålet på 15.900 steg om dagen har jag nått varenda dag utom på söndagen. Det är svårt med söndagar. Vi är ofta hemma och förbereder oss på den kommande veckan och försöker få ordning på hemmet.
Egentligen så borde jag gå en RIKTIGT lång promenad på söndagsmornar, för att få ihop stegen direkt där när jag ändå är ute. Men ofta är det så att jag kommer ut sent på grund av morgonmys i sängen. Sånt måste också hinnas med ;)

Man kanske skulle ta och göra som så att man INTE går ut på morgonen utan tar en riktig ordentlig mitt på dagen?
Fast det är svårt att komma ut på dagen. Då gör vi oftast något.
Tål att tänkas på.

Plankan har jag överaskat mig själv med. Jag har gjort den nästan varenda dag.
Upps nu kom jag på att inte idag.
Jag går iväg och gör den på en gång.
Tar inte så lång stund.
Klart!

Jag gör den nu en gång på tår och armbågar och klarar 50 sek.- 1 minut.
Så gör jag en på knä och armbågar och klarar lite över 1 minut. Bara för att känna mig duktig ;)
Och sista gör jag på tår och händer och kör det sista som räcker i 30 sekunder.
Så ska man ju göra den på sidorna också. Men jag börjar så här. Jag är SÅ nöjd att jag gör den ;)

Maten går det ju bra med. Det ser ni ju här nu när jag börjat att lägga ut recepten som "Yohanna trixar i köket".
Grundrecepten är från MåBra som jag sparat i en pärm och sedan så gör jag om den så de passar mitt kyskåp och det jag har hemma.

Javisst ja!
Jag har börjat med att äta havregrynsgröt på morgonen och vilken skillnad. Jag håller mig mätt MYCKET längre än med smörgås.
Detta kom på tapeten för att jag inte var så nöjd med hur min smörgåsfrukost kändes. Redan två timmar efter jag ätit så började jag tänka på mat igen.
Men nu är det bra med det.
Ska bara komma till skott och göra eget äpplemos att ha till också.

Det var denna veckan, vecka 6.
15.900 steg om dagen - CHECK!
Mer grönsaker - CHECK!
Mindre fett - CHECK!
Plankan - På G ;)
4,2 kilo till målvikt.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-02-17 Klockan: 13:06:56

Karneval i skolan

Så där ja.
Då har jag varit med Alexander till skolan där de ska ha kalas idag med karneval. Det ska bli musik, dans och gottis. Hoppas de får det jätteroligt.
Från mitt fönster så kan jag höra trummornas sambarytmer när de är ute på skolgården och spexar.

Vi föräldrar får inte komma och titta i år och det känns så synd. Förra året så tog de ut alla barnen på gatan utanför skolan och tågade lite >>>. Alla föräldrar som sliter så för att kä ut ungarna och så får man inte se dem roa sig på festen.
Ja ja det är väl en fråga om pengar och resurser precis som vanligt.

Morgonen började inte alls bra.
Har ni hört det förut? ;)
Alexander skulle inte alls klä ut sig till Sportacus, han ville vara brandman eller Batman.

Nu är det ju som så att årets karneval har teknade serier som tema och föräldrarna hade fått order om att klä ut ungarna efter just detta tema. Och därför så köpte vi ju just Sportacus från Lazy Town.

Men inte idag alltså. Idag var ingen bra dag för att klä ut sig till honom enligt Alexander.
Han ändrade sig dock när vi ringde pappa för att fråga om det mystiskt försvunna märket som blinkar som till slut hittades på det mest ologiska stället för just märken som blinkar.
Ja se karlar. När de är med och organiserar så blir det för det mesta helt kaos ;)

 
Idag och ganska så ofta tänker jag på det här med att ha barn (har ni hört DET förrut ;)  ) och hur annorlunda det är mot vad jag hade TÄNKT mig att det skulle vara.
I morse till exempel när jag såg alla dessa föräldrar och mestadels mammor då, som stretade med sina telningar till skolan.
De hade kanske gått upp extra tidigt idag för att måla och klä ut ungarna.
Barnen säkerligen trötta och helt emot vad som igår var en jätterolig idé.
Mammorna svettiga så det lackar av stress, trixande och lockande med ungarna.

En mamma såg jag hiva ut sin unge ur bilen och slita av den kläderna för att de var nerkissade. Det var bara att hitta på en plan 2 så där i morgonstressen och utan rekvisita.

I går hörde jag en annan mamma diskutera med sin unge om att de skulle gå hem och äta. Ungen grät för att den ville vara kvar i skolan och äta men mamman sa att i morse så sa du ju att du INTE ville gå till matsalen, därför hämtar jag hem dig nu så du får äta hemma.
osv.

Man får ju inte gnälla som mamma och säja att det är jobbigt och att ungarna suger musten ur en, tar all ens fritid och lämnar en så urlakad att det är svårt att driva någon form av egen personlighet utanför mammarollen.

Men sällan skulle man ta så mycket skit och besvär av någon annan person än sina barn. En pojkvän hade åkt dit pepparn växte fortare än kvickt om han betett sig på det sättet. Och en kompis hade inte blivit långlivad.
Även syskor eller andra familjemedlemmar har jag svårt att se någon relation med om de skulle kräva så mycket av mig som mina barn.

Det jag vill komma fram till är att jag är fruktansvärt imonerad av alla dessa föräldrar som sliter och släpar i det evinnerliga. Många jobbandes också.
Hela ens liv blir taget ifrån en när barnen kommer, den gamla personen man var finns inte längre och man får mycket skit för det. Inte bara från ungarna själv utan från folk runt-omkring, samhället och mer därtill.

Hur orkar man?
Är det värt det?

Jo för det måste ju vara det. Folk skaffar ju barn, OCH syskon därtill.
Så det måste ju betyda att all smärta från förlossningen, alla sömnlösa nätter, all ångest i mamma-hjärat, all rädsla, all utspottad mat, alla hånflin, all trotts, alla bråk osv, vägs upp av ett par barnsarmar runt halsen och leendet i ansiktet när de har riktigt roligt.

Visst måste det vara så?

Trevlig fredag på er.
/Y

Skrivet den: 2012-02-16 Klockan: 22:41:32

Ansiktsmålning och regn

Jag blev tillfrågad en dag om jag ville komma och ansiktsmåla barnen i Alexandes klass nu när det är karneval. Och självklart ville jag det.
Det är inte ofta man får komma in i skolan och se ungarna LIVE där så att säja. Eller ofta ska jag väl inte säja. Aldrig passar bättre. Vi föräldrar får inte komma in där under skoltid. Det står en stor farbror polis och vaktar i dörren.

Visst jag går dit på samtal och föräldramöten, men då är det ju inga barn där. Och det är så kul att se Alexander, hur han är mot andra i sitt andra hem.Så idag var vi där hela förmiddagen, Irma och jag.
Vi skulle vara där klockan 11. Så det var bara att rusa runt morgonrundan efter skollämningen, hem och duscha, frukostera, klä på oss och så iväg igen.
Till klockan 1 var vi där och de timmarna bara rusade iväg.
Jisses vad kul det var.
Detta skulle jag kunna jobba som ;)
Och Irma satt som ett ljus i vagnen hela tiden och tittade på.
Bra blev det också om jag får skryta lite.


Men när vi rusade ut på morgonrundan så började det att regna.
Inget skyfall.
Vanligt strilregn.
Inget farligt.

Jag satte på regnskyddet på vagnen och så knetade jag på. Det var ingen fara med mig. Jag var ju varm av arbetet med att dra vagnen. Paraply klarar jag bara inte hålla i samtidigt. Det blir bara tok av det.

Men detta med att ha kort hår när det regnar.
Vattnet rinner ju direkt in i hårbotten och rinner efter huvudet och killar. Det har jag inte varit med om förut.
Med långt hår så rann ju vattnet liksom utanpå.
Hänger ni med? ;)

Men där på sluttampen av rundan, den som jag tar i vår park, så kom det en herre springandes efter mig med sitt paraply och skulle skydda mig från regnet.
- Jag följer dig till bilen, sa han. För det är väl dit du är på väg i detta regn.

Så sött.

Nej jag är ute och går sa jag. Det är ingen fara med mig, jag är varm.
Men herren och hans kompis tittade konstigt på mig.
Utlänning, sa de säkert.
De vet inte hur FARLIGT detta är med regn.

Ha ha och detta är inte första gången som något liknande händer här. Kanarierna är livrädda för regn. Man kan DÖ av det ;)
Men det får bli en annan historia.

I morrn är det freda hörrni :D

/Y

Skrivet den: 2012-02-16 Klockan: 16:35:15

Hamburgare

Har star jag alldes nyklippt i koket och lagar lunch ;) Ja fast riktigt nyklippt ar jag ju forstass inte. Jag var ju och klippte mig igar. Men det sitter i idag ocksa.
Sa skont for jag blev nojd. Det ar inte ofta det hander, men igar sa gjode det det.
Plotsligt sa hander det som de skulle ha sagt.

Vi har varit ivag, nu pa morgonen, till Alexanders skola och malat ungarna i ansiktet. Darfor blev det inget bloggande. Och nu ar det redan att laga mat.

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Idag blir det hamburgare till lunch. Det bestammer jag envaldigt efter att forst ha checkat det med Alexander. Det gick bra ;)

Hamburare ar i sig ingen onyttig mat, det beror ju pa vad man har till. Jag tycker om dressingar, saser och smak. Alsklingen vill ha sin enklast mojligt brod, burgare och nagra gronsaker. Jag vill ha SAS pa.

Och det ar ju den som ar onyttig.
Det ar kanske darfor som han ar smal och jag ar tjock ;)

Och pomfritten, de ar bannlysta i vart hem just nu. Han man tur kan det bli klyftpotatis i ugnen. Men idag har vi brattom, hunger hunger...

600 gram notfars knadas och rullas till 8 bollar som plattas ut till tunnast mojliga form. De fluffar ju upp sig nar man steker dem anda.
Stek i stekpanna med LITE smor.
Salta och peppra.

Rosta vanliga skivor brod i rosten. Eller ta sanna dar runda fiberbron och kor ner i rosten.

Skiva tomater.
Skiva lok. Jag stekte halva loken efter burgarna i stekpannan. Inget mer smor, det ar dar som fettet drar ivag.
Sallad
Inlagd gurka

Och nu det viktiga, DRESSINGEN ;)
Jag gjorde en rora pa kesella, overbliven tacosas, en sked fettfri majjo (fast jag har ju inget fettfri utan far ta vanlig men skriva upp pa onskelistan fran Sverige). Och ett stank curry.

Det dar kan man egentligen blanda som man vill. Huvudsaken ar att den ar mager.
Ex: Lattfil, chilisas, fettfri majjo, hackad gurka + lite senap.

En burgare till mig och det ar ju nu som mandomsprovet kommer. For jag kan gladeligen smalla i mig bade tva och tre av dessa burgare.
Det gar ju sa fort.
Nu galler det att stalla in sig pa EN burgare och stanna dar. Dricka vatten, ata tomater, lata maten sjunka ner. Och sa ar det bra sa.
Det racker.

Smaklig lunch!

/Y

Skrivet den: 2012-02-16 Klockan: 00:06:38

Sammanställning av Real Life - Jag!

Veckans utmaning blev en höjdare. >>> 
Vilken respons.
Det här, det var RIKTIGT roligt att läsa. Tänk om man skulle ta och köpa sig en sån där "Mina klasskamrater"-bok igen, eller göra en på nätet som folk kunde skriva i.
Vilken ide!Och vad mycket man kommer på och får flashbacks av, av att läsa hos alla andra. Jag hade ju helt glömt bort Ferarribilar och After Eight till min godis-topp-lista.
Självklara så klart.

Och detta med världsfrågan.
Svårt va?
Många fuskade och hoppade över att välja en. Ajja bajja ;)


När jag läser allas inlägg så slås jag över hur lika vi är allihopa. Och på samma sätt så olika. Jag tror tex att 90%hade nämt tacos som en av rätterna som man lagar ofta.
Det kan väl bara betyda att den har gjort succe i Sverige..... typ ;)

Något som däremot var olika och det var väldigt intressant att se var ordspråken, talesätten som vi försöker att leva efter.
Tror ni att man kan avgöra hur en person är genom att titta på deras livsfilosofering?
Här kommer de i alla fall.

- Yohanna i Las Palmas: Sakta men säkert och alltid framåt.
Måste få tillägga ett som min farfar alltid sa och som jag tycker är så huvudet på spiken också:
Man måste vara om sig och kring sig för att få nåt i sig och på sig.

- Ewa: Carpe Diem!

- Miriam: Allt går utom små små barn.

- Gunsan: Fånga dagen!

- Fru Visp: Det som inte dödar härdar.

- Annelie: Behandla/bemöt andra människor så som du själv vill bli behandlad/bemött.

- Freja: Age is a matter of mind. If you don’t mind it doesn’t matter.

- Carina: ”Det blir inte alltid som man tänkt, ibland kan det bli bättre”
”Misstag är det vi gör för att lära oss”
”Den friske har många önskningar – den sjuke bara en”
”Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern”

- Gardenhouse: Ångra ingenting du gjort, det kunde ha blivit värre!

- Jenny: Allt eller inget.

- Marie: Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig.

- Jenny i Wales: Keep calm and carry on.

- Madredetres: Ta dagen som den kommer.

- Anna: Fånga dagen!

- Ansibecki: Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Tack så jättemycket igen alla som ville vara med. Det har varit ett STORT nöje att läsa inne hos alla.
Nästa vecka så kör vi igen. Glöm inte att ge förslag på tema/fråga.

/Y

Skrivet den: 2012-02-15 Klockan: 16:35:13

Bönsallad

Hejsan hoppsan dar blev onsdagen till en torsdag helt plotsligt, nar Alsklingen ringde och sa att han skulle komma hem pa en snabbis, och da menar jag inte det som jag hoppades pa ;) utan att ata lunch.
For det hade minsann dykt upp ett MÖTE igen pa jobbet och annu en eftermiddag skulle ga i arbetets tecken. UTANFÖR arbetstid och utan betalning naturligtvis.
För Älsklingen har ju redan jobbat sina 8 timmar idag.

Min klipptid och eftermiddags-avslappnings-mys, blev helt plotsligt en ringa-svarmor-och-sitta-som-pa-nalar-klippbesok.
Ha ha ja ja. Min tid kommer val, hoppas jag, onskar jag, KRAVER jag ;)

YOHANNA TRIXAR I KOKET

Nu ska vi se.
Det star kassler med bonsallad idag pa menyn.
Kassler har jag ingen hemma och jag tvivlar stakt pa att en bonsallad gar hem hos ungarna. Sa jag gor ett BIG NO NO for mammor och lagar separat mat till ungarna.
Men det ÄR okey, bestammer jag, om de inte sagt nagot om det. Om maten menar jag.

For jag vill valdigt garna prova san dar mat som man inte tycker verkar nagot vidare.
Vem vet?
Kanske hittar man ett guldkorn...

Bönsallad alltsa.
Hacka tva lokar
Hacka tva klyftor vitlok.
Stek lokarna i nagra droppar olivolja tills den blir mjuk och glansig.
I med en burk med vita bonor i stekpannan.
I med en burk majskorn i stekpannan.
Salta och peppra.

I en stor bunke river jag ner tva morotter. Ja en och en halv da. Andra halvan ater jag upp ;)
Haller i bonmixen i skalen.
Hackar upp tre tomater ochb haller i bunken.

Nu skulle smaksattningen pa detta vara citron, men jag har redan gjort over med mina citroner sa det far bli en halv dl thai sweet chili sauce.

Och sa skulle det vara kassler till men det har jag heller inte. Sa jag serverar rullar av kokt skinka som tillbehor. Och det gick bra det ocksa.
Faktum ar att jag har alltid en massa kokt skinka i skivor hemma och i frysen. Jag ater dem som smorgaspalagg och som snacks och som mellanmal.
Gott, salt, och smalt.

Smaklig lunch!
Nu ska jag ga och klippa mig.

/Y

Uppdatering:
Tyvärr hann jag inte få någon bild på bönsalladen för helt plötsligt så vad den borta. Den var inte SÅ tokig, rätt god faktiskt. Fast jag har väldigt svårt för bara bönor så där. Då måste de vara i en smaskig dressing som ger lite sting och det hade inte denna. Tror att citron på hade varit pricken över i'et. Älsklingen smackade och åt dock.
Av mig får denna rätt 2 gafflar av fem.

Skrivet den: 2012-02-15 Klockan: 13:02:50

Sån där mor-son-bråk-morgon :(

När mornarna börjar som idag, och som den där andra dagen och som för en vecka sedan osv. Ja då vet man att man lever. Adrenalinet rusar i taket och stressen får en att nästan gå mitt i tu.

Det är frukost-mysteriet som spökar igen. >>>
Hur kan man (Alexander) sitta och bara titta på frukosten i 40 minuter? Speciellt när jag går fram och tillbaka och tjatar om att han ska äta, hela tiden.

Igår och idag så blev det ingen TV, vilket var den mest misstänktsamma faktorn i frukost-mysteriet.
Ja, jag låter mina ungar titta på TV på morgonen medans de äter frukost. Och det har lite med att göra med att Irma är med och dricker en flaska välling då och sitter still i sin stol om TV:n är på. Annars så ska hon hoppa ner på en gång när hon är färdig, springa runt benen på mig, dra ut alla saker hon kommer åt, och så blir vi ÄNNU mer sena/stressade än vad vi är.

Hur-som-helst.
Ingen TV idag eftersom Alexander inte äter sig frukost. Gråt och tandagnisslan naturligtvis.
Världens dummaste mamma :(
Men frukosten blev inte uppäten nu heller och i vanliga fall så stress-matar jag honom de sista 5 minutrarna innan vi helt enkelt MÅSTE borsta tänderna för att komma iväg.
Igår och idag gjorde jag inte det. Ungen fick gå till skolan utan frukost.

Det sägs ju att de ska lära sig av konsekvenser och hajja att man blir hungrig av att inte äta.
Men det skär i mamma-hjärtat att göra så.
Matning av avkommorna är något som ligger lagrat i DNI:n hos föräldrar tror jag.

Nu gick han utan frukost i varje fall, igår och idag. Men jag är inte så säker på att han hajjar konsekvenserna. Det är så mycket lek och kul i skolan så de känner nog inte av hur de mår. Det är bara det att när JAG kommer och hämtar, då är gränsen nådd och det ska bråkas och gnällas på grund av trötthet och hunger.
Men, men, nu provar vi detta...

I alla fall, precis som när det var som MEST stressigt att komma iväg och jag hade fått på HALVA klädseln på Irma och var mitt uppe i gormandet åt Alexander, så nådde en väldigt bekans stank min näsa och det vara bara att dra av alla kläder och in till blöj-byter-bordet.
Varför varför varför?
Och inte kan man bli arg och skälla för sånt ;)

Hur som helst, vi kom till skolan och Alexander träffade en kompis och hade helt glömt morgonens osämja, vilket jag INTE hade gjort och mitt hjärta var tungt av dåligt samvete.
Han skulle precis springa in genom skolporten hand i hand med kompisen när han kom på något och jag såg att han sa något till kompisen som också kom kutande efter Alexander när han tvärvände.
Tvärvände och kom kutande tillbaka till mig för att kasta sig om halsen på mig och ge mig en hej-då-puss och ett leende.

Det där var en sån där scen från en film när jag höll på att börja böla mitt utanför skolan och snabbt fick böja mig ner och fixa något med Irma för att inte alla andra mammor runt omkring mig skulle se.
Fast jag undrar om det skulle ha varit någon som skrattat åt mig där.
De flesta skulle nog ha nickat och lett igenkännande.

/Y

PS Glöm inte att skicka in till veckans REAL LIFE. Ända tills ikväll har ni på er. Sedan sammanställer jag. DS

Skrivet den: 2012-02-14 Klockan: 23:36:35

Jag ÄLSKAR dig!

Jag stog som sagt och lagade mat när blomsterbudet kom och jag trodde det var svärmor men det var det inte och istället så blev jag uppvaktad med en kärleks-bukett.
Där fick jag så jag teg.

Och sanning att säja så är det inte ofta, för att inte säja aldrig, som Älsklingen glömmer bort ett speciellt tillfälle. Alla hjärtans, födelsedagar, när vi fått barn, alla har han uppvaktat mig på med blommor. Ibland på andra tillfällen, men de är han svårare på ;)
Och VARJE gång så blir jag lika överaskad och glad.

Man kan väl säja att jag inte har några höga tankar om männen och deras romantiska talanger. Det går ju inte till som på film och man säjer så ;)

Jag kände mig som i en parodifilm när blomsterbudet kom upp med buketten till vår dörr och jag stog där i köksförkläde och handduk, med gnällande snoriga ungar springandes kring benen och skulle ta emot en romantisk kärleks-bukett från min älskade.
Vem kan vara förälskad i en sån där typisk tråk-"hemma-fru", kändes det som att blomsterbudet borde ha tänkt.
Jag såg på mig själv utifrån och blev full i skratt:
- Ja vem kan vara det?Jag kan berätta att jag är, jag ska inte skriva vansinningt för det låter så passionerat och så är det ju inte, men stadigt låter bättre, ständigt, på riktigt,varje dag, ända till evigheten och ännu längre (som Buzz i Toystory säjer) förälskad i min Älskling.

Varför?

Av många själ.
Men några av de viktigaste, och det är de små små sakerna som gör det:

- att han aldrig har gjort eller försökt gjort mig svartsjuk. Han har aldrig talat om andra tjejer, inte ens kändisar, framför mig. Inte ens skämtat om dem med andra killkompisar.
Aldrig har jag hört Älsklingen tala beundrande om någon annan tjejs utse´ende/kropp.

- Att han aldrig har luktat svett utan alltid luktar gott.

- att han aldrig spelar fick-tennis in public. Det är något av det töntigaste som de flesta killar håller på med av någon konstig vana.
Varför?
De ser ju bara FÖR löjliga ut.

- att direkt när vi träffats och klarat av den första skärrade kyssen, ja då var det vi. Han har alltid talat om oss som något som var självklart och som skulle vara för evigt. Aldrig var det något av de där tröttsamma och magsårsgivande spelen som man "ska" ägna sig åt som ny-förälskad.
- Nej jag får inte ringa för tidigt, visa mig för intresserad osv. För då tappar han intresset.
ALDRIG var det så mellan oss.

Därför älskar jag dig. Och mer därtill naturligtvis. Men det tar vi mellan oss ;) Och på lördag ska vi mysa ordentligt.
Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans. Och har ni inte det så gör inte det något. SÅ viktigt är det inte ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-14 Klockan: 16:37:55

Plommonfilé

Aaaarghhh!
Har varit pa vardcentralen och forsokt fatt tag i en ny tid for Irmas 18-manaderskontroll. Den som jag hade skrivit in fel i almanackan i fredags.
Men det var likson forgjort och ungarna gnallde sa forbaskat att jag fick ga hem.
Med humoret pa topp.... NATURLIGTVIS!

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Sa har gjorde jag idag.
En kastrull med ris kokt i kycklingbulgong.

I en annan kastrull kokar jag squash, morotter och en bit kal i mer kycklingbuljong.

I en stekpanna med lite smor steker jag en  flaskfile som jag strimlat.
Salta och peppra.
Hall pa ca 5 dl av buljongen fran gronsakerna.
Strimla in 14 katrinplommon.
Hall pa 2 msk thai sweet chili sas.
I med massor av fint strimlad vitkal.
Lat koka ihop.
Tillsatt 1 dl CF.
Smaka av.


Smaklig lunch!

/Y

Nagonstans mitt i matlagningen sa ringde det pa dorren och jag tankte direkt att det var min svarmor.
Men si det var det inte.
Det var ett blomsterbud med en rosbukett. Sa nu far jag sta har med langt ansikte och kanna mig som en idiot for att jag rationaliserat bort Alla Hjartans Dag.

En glad idiot som ALSKAR overaskningar och rosor.
Min Alskling han kan han.
Ibland.
Nar han vill ;)


UPPDATERING:
Jisses vad gott detta blev. Denna rätt kan man utan tvekan bjuda på till fest. OM man äter den tillvardags så är det tvunget att ha en massa kokta grönsaker till som fyller upp. Annars så äter i alla fall jag av maten till sista droppen ;)Skrivet den: 2012-02-14 Klockan: 12:45:29

Massa kärlek ♥ naturligtvis

Är det alla hjärtans dag så är det. Så en MASSA kärlek till hela världen a´la Di Leva-stuket ;)

Här har vi börjat dagen med kärleksbrev till och från Älsklingen, hjärtformade smörgåsar till frukost och TV:n som bara spelar kärleksmusik så det dånar om det.Vi ska inte fira idag.
Låter tråkigt att säja det, men det känns helt ok.

I dag har vi födelsedagskalas direkt på eftermiddagen och kommer att få stressa järnet för att komma i tid.
I dag kostar rosor, som vanligtvis kostar en euro, det trippla.
I dag kommer vi att vara trötta och inte ha någon inspiration att mysa.

I dag ska vi tycka om varandra riktigt mycket och försöka vara sams. På lördag ska jag försöka att komma på någon överaskning och romantisk middag med lull lull.

Jag blir så himla ledsen när det görs ett sånt stort hallabalo runt denna kärlekens dag. Att OM man skulle vilja köpa något för att glädja sin käresta med, för det ÄR roligt att få blommor och det ÄR roligt att bli överaskad, så måste man punga ut med MYCKET mer än på normala dagar.
Det är inte rättvist.

För visst ska man komma ihåg att visa kärlek VARENDA dag. Men livet går och vardagen är stressig och det blir inte av. När det då finns en dag att riktigt komma ihåg det på, och så är det ju extra mysigt när det är så mycket runt-om-kring, ja då ska man på något sätt bli straffad för det ekonomiskt.

Nej vi skiter i det idag och firar på lördag.
Hoppas att Älsklingen kom ihåg att vi bestämt det, precis som alla andra är. Och inte kommer hem med något nu som får mig att framstå som värsta tråkisen ;)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Glad alla hjärtans dag på er och kom ihåg att tycka om varandra och er själva riktigt mycket idag.....och att vara sams ;)

/Y

 


Skrivet den: 2012-02-13 Klockan: 23:24:46

6-årskalaset i parken

Det började inget bra i lördags.
Vi stressade iväg efter frukost för att leta present och för att byta en julklapp. Present hittades julklappen gick inte att byta.
Så hem, lägga bebis, laga mat och prova utklädnad.

Det är här det SORA misstaget uppdagades.
Något som borde vara så jäkla självklart att det finns inpräntat i själen hos varje profisionell shoppare.

1. Prova alltid nyinköpta kläder direkt. Lita INTE på storleksangivelse på paketet.
2. Släng ALDRIG kvitton på oprovade kläder.....aldrig, aldrig, aldrig.

Här sket det sig riktigt ordentligt. Alexanders nyinköpta karnevalskostym, som vi ÄNTLIGEN hittat efter att ha letat sedan förra karnevalen >>>, var för liten.
Det är ju så man kan börja stortjura.
På förpackningen så stog det 5-7 år och Alexander är ju snart 5. Så vi tänkte att den kanske är lite stor, men det är bra, för då räcker den till nästa år också.
Jo-jag-tackar.
Den var så kort att grenen stramade som på värsta tjejtjusaren.

Så det blev att, medans de andra åt lunch, ta fram stora saxen och klippa isär kostymen och tråckla ihop den i TVÅ delar på bästa möjliga vis.
Kanske blev den bättre så.
Men ledsamt var det.Och så kom vi en timme försent till kalaset och Alexander missade den stora skattjakten i parken. Men det man inte vet om kan man inte bli ledsen över. Och han fick ju vara med och dela på skatten som de hittat.

Och säja vad man säja vill om min virriga kompis U, men barnkalas, det är hon fenomenal på att ordna.
Vi hade en kanon-eftermiddag i parken. Lite kallt, men vi var förberedda.

Nu började Irma att gråta. Jag får återkomma med fler bilder i morgon. Mamma-rollen kallar.
God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-02-13 Klockan: 16:01:00

Kycklingpasta

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Sa dar ja.
Da ar det mandag igen och jag star har i koket. Tillbaka till grytorna ;)
Det ska visst bli kramig kycklingpasta enligt min smal-mats-parm. Jag har gjort detta recept innan, men naturligtvis kommer jag inte ihag hur jag gjorde. For jag gjode ju inte enligt receptet, det kan jag ju aldrig tro ;)

Som vanligt sa har jag inte alla ingredienser hemma sa det far bli att tanka efter extra och forsoka sa gott det gar.

Jag kokar en kastrull med spagetti med tva kyckling-buljong-tarningar i. Jag har faktiskt slutat att anvanda annan buljong. Jag har bara kyckling hemma.
Enklast sa ;)

Sa tar jag en stor kastrull. Battre an att det ska halla pa och valla over kanterna på stekpannan, eftersom jag inte har nagon gjutjarnspanna. Den ar kvar hemma i Sverige. Den vager ju bly. Överviktskilon kostar manga pengar extra ;)

I kastrullen sa hackar jag i tva lokar och ett paket bacon. Det ska egentligen vara kotlettbacon som ar smalare, men det har jag inget hemma. Faktum ar att den enda affaren som salde sant har, har faktiskt slutat med det. Sa jag far kora med vanligt bacon.

Men da tar jag inget smor. Eftersom baconet kommer att avge fett och lok inte brukar branna fast sa gar det utmarkt.
Sedan i med tva strimlade kycklingfileér. Enligt receptet ska det vara fardiggrillad kyckling, men det har jag inte. Tar man det ska kycklingen vanta tills pa slutet. Men nu sa maste den stekas med.

Sa i med en nave farsk strimlad basilika.
Tva buljontarningar.
2 dl vin, eller det som ar kvar i flaskan. Vilket var drygt en dl i mitt hem.
Och sakert 2 dl vatten eller lite mer.
Sa strimlar jag i en stor klyfta vitkal som far koka med.

Bli inte oroliga over storleken pa mangden nu, vitkalen smalter ner till nastan ingenting.
Sa far det koka ihop sig nagra minuter och sa i med en dl CF. Det ska vara lattCF, men det har ju inte jag ;)

Smaka av.
Blanda med pastan eller servera tillsammans, det gor man som man vill.

Smaklig lunch!

/Y


Uppdatering:
Hela familjen åt med god aptit.
Det är bra. Då blev det lyckat.
Enkelt att göra, går fort men kanske inte SÅ smakrikt.
Rätten får 4 av 5 gafflar.Skrivet den: 2012-02-13 Klockan: 13:17:27

Tröttast men lista blir det

Under frukosten så satte jag på min nya radio, musikTv, nån MTv typ, och där har de spelat Whitney Huston hela morgonen.
Vi fick reda på´t när vi kom ut på kostymtävlingen i går morse av våra kompisar.
Ibland blir jag lite orolig för oss. För vi lever liksom i en bubbla här hemma och får aldrig reda på saker och ting förens efter LÅNG tid.

Det är bara stress och barn och stress och barn.
Jag missade helt kryssningolyckan utanför Italien för en tid sedan, och fick reda på det typ en vecka senare.
Och nu Whitney.
Måste börja titta på nyheterna oftare.
Synd om henne. Ännu en stjärna som mina barn inte kommer att växa upp med :(

Ursäkta om jag svammlar lite idag men huvudet är fullt av bomul och koncentrationen är inte riktigt på topp.
Irma har skrikit hela natten känns det som.
Hon är förkyld och kan inte sova. Det är i alla fall vad jag TROR är vad som händer.
Tredje natten i rad som hon sover riktigt dåligt. Men i natt var värst.
Varje halvtimme tror jag att hon vaknade och klagade.

NU är hon glad som en lärka och ska INTE sova middag.
Man blir ju hispig för mindre.
Jag är i alla fall helt slut.
Inte hon.
Och orolig för Älsklingen blir jag. Han måtte väl inte somna vid ratten...

Men klämma till med en lista måste man ju. Även om det, idag, just nu, känns väldigt svårt att komma på något att vara glad över.
Jäsp ;)- Japp, jag är FORTFARANDE överlycklig över nya bilen >>> och njuter av fulla muggar när vi är ute och åker. Dock har jag INTE vågat mig på att köra den än.
Tänk om det skulle hända något...

- att helgen var så bra, trots att den flög förbi med ljusets hastighet och lämnade ett otroligt kaos efter sig i vår lägenhet. Normalt sett så använder jag helgerna till att plocka undan och få, i alla fall lite, ordning i hemmet.
Fast då krävs det ju att man är just hemma och det var vi inte denna helgen.

- att solen kom fram och sken på oss i går under karnevals-kostym-tävlingen. Det blev så varmt att man led lite. Men det var trevligt ändå. Nu är värmen på väg. Nu kan det ta och bli vår tycker jag.

- att idag är det kalas och tårta. Svärfar fyller år och vi ska dit en liten sväng på eftermiddagen.

- att på tisdag är det ÄNNU ett födelsedagskalas. En kompis till Alexander ska ha kalas för kompisarna och vi är bjudna. Kalas kalas kalas. Men kul att komma ut och träffa folk.

- att jag börjar att känna mig fin i kroppen och kunna använda mina kläder i garderoben som hängt och väntat så länge. Även om vågen och måttbandet inte är med på samma noter så känns det i alla fall som om min kamp börjar att ge resultat.

- att veckans REAL LIFE >>> verkar bli riktigt rolig. Jag har redan varit inne och läst ett bidrag och det var jättekul att läsa lite extra om personen bakom bloggen. Nu väntar jag med spänning på fler.

- att första morgonen av 5 är avklarad. Mornarna är värst. Och torsdagseftermiddagar ;) Snart är det helg igen.

/Y

Skrivet den: 2012-02-12 Klockan: 17:48:19

Real Life - Mina klasskamrater, JAG

Så-där-ja.
Nu har vi kommit hem från dagens äventyr, ätit, vilat och börjar så smått att förstå att det REDAN är söndagseftermiddag.
Var det någon helg?

Detta är det negativa med att ha för många järn i elden, för många saker inplanerade, för roligt under helgen.
Den bara försvinner.
Poff!

Just nu kom jag på att jag lovat att lägga ut Real Lifen INNAN helgen och det har jag ju inte lyckats med IGEN.
Jag hade faktiskt glömt av den.
Nu kom jag på den.

Jag hade faktiskt en önskan som legat och väntat ett tag på att få göra sig. En utmaning som jag sett gått runt på bloggarna för ett tag sedan och som JAG tyckte var jätteintressant att läsa inne hos dem som gjorde den.
Att få veta saker om den som skriver bloggen.
Kändes litegrann som en sån där "Mina klasskamrater" som jag hade när jag var liten.

Nu var det ingen som skickade denna utmaningen till MIG, så jag fick aldrig svara på dessa frågor, till min stora besvikelse ;)
Så nu tar jag saken i egna händer, gör en REAL LIFE av utmaningen och svarar på frågorna på uppdrag av mig själv.

För att trixa till det lite och för att de som redan svarat på denna utmaning inte ska känna att de inte kan vara med, så har jag ändrat lite i konceptet. Lagt till och dragit ifrån.
Man kan klippa och klistra lite som man själv vill.
Svara bara på det du vill lämna ut.Namn: Yohanna i Las Palmas
Stjärntecken: Jungfru

10 ord som beskriver dig: Storasyster, morgontrött, påhittig, telefonfobi, festprisse, matglad, trevlig, närkingsgnällig, planerare och skämtsam.


Ordspråk/talesätt du gillar/lever efter:
Sakta men säkert och alltid framåt.


Vad ville du bli när du gick i gymnasiet? Jag valde byggnadsteknisk linje för att jag ville konstruera hus och bli arkitekt.


Hur gick det med den drömmen? Åt skogen ;) Jag har aldrig jobbat med att bygga hus och nu har den drömmen gått i graven. Kanske ville jag bara det eftersom jag viste att de tjänade mycket pengar ;)


Vad var det viktigaste som hände under 2011?
En nära vän till familjen råkade ut för något tråkigt och jag blev VÄLDIGT medveten om att jag befinner mig väldigt långt bort ifrån Sverige och att det är viktigt att höra av sig.

Annars så var det vikigaste som hände att Irma lärde sig sova bättre och bättre om nätterna. Och jag och Älsklingen började få tillbaka hoppet om framtiden ;)


På milleniumnatten, vad gjorde du då?
Jag, dåvarande pojkvän och ett gäng kompisar hyrde lokal och ordnade middag med dans. Sedan gick vi ut på Avenyn i Göteborg och sköt campagne med en massa andra människor.


Fem maträtter du lagar ofta:
- Korv och makaroner (till ungarnna)
- Pannkakor (till ungarna)
- Tacos
- Lax i ugn med senapstäcke
- Yohanna-trixar-i-köket-rätter (hitta-på)


Godisarnas topp 5:
1. Choklad
2. Leonbars
3. Sura colaflaskor
4. Sockerbitar
5. ?


Vad skulle du göra om du vann 5 miljoner:
Investera i något som gav så mycket avkastning att ingen i familjen skulle behöva jobba mer.


Fem saker du är bra på:
- Laga mat
- Organisera och planera (fester tex.)
- Blogga? /Skriva
- Fika
.......brukar säja att jag är inte speciellt bra på någonting men kan hyffsat om det mesta ;)


Tre du är dålig på:
- Komma i tid
- Gå upp på mornarna
- Ringa


Fem hobbies eller saker du gillar att göra:
- Se på film
- Läsa
- Blogga/Skriva
- Gå på kalas
- Shoppa


Fem som du INTE gillar att göra:
- Diska
- Stryka
- Städa
- Gräla
- Ringa samtal


Det fulaste du vet i klädväg: På karlar när de har skjortan uppknäppt till naveln. Det fick jag informera Älsklingen om ;)

På damer vet jag inte så noga. Men jag kommer ihåg 80-talets skipants med byxorna nedstoppade i vita tubsockar.


Fem favoritleksaker:
- Datorn
- Kameran
- Stavmixern ?
- Nu när jag riktigt tänker efter så saknar jag nog leksaker. Jag har nog inga. Det måste nog bli ändring på det.


Viktigaste världsfrågan: Den ständiga frågan är ju alltid svälten eller miljön. Men jag får nog välja miljön även idag. Om vi inte har någon jord att leva på så spelar det ju ingen roll hur mycket mat som finns.


Någon ovanlig talang:
Jag skulle så gärna vilja kunna säja att jag hade nån spännande talang men som jag skrivit tidigare så är jag inte speciellt bra på någonting. Om det nu inte är en ovanlig talang att vara hyffsad på nästan allt.


Så var det slut på frågestunden. Nu ska det bli roligt att läsa vad NI har att berätta.
Skriv och berätta på din blogg tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla vem DU verkligen är.
Om Real Life kan man läsa om här. >>>
Och de andra uppdragen kan man läsa om i kategorin Real Life. >>>

/Y

 


Skrivet den: 2012-02-12 Klockan: 11:54:22

Bråttom

Nej det går inte.
Jag hinner inte hoppa in här.
Vi måste i väg.

Den stora kostymtävlingen för barn börjar nu om 10 minuter i Santa Catalina-parken och VI har precis avslutat frukosten.
Det finns ju ingen chansi i h-vetet att vi hinner dit. Men vi kan komma lite sent.
Så jag måste dra nu och klä ut ungar och borsta tänder och åka fin stor ny bill inne i stan och hotta parkering.

Återkommer med rapporter, foton och veckans real life.

Puss
/Y

Skrivet den: 2012-02-12 Klockan: 01:39:58

Åter-igen kalas i parken

Vi var på ett riktigt bra kalas i parken i dag. Får återkomma i morgon för jag tog ca 300 stycken kort.Lördag, det är grejjer det ;)

På återhörande.

/Y

Skrivet den: 2012-02-11 Klockan: 12:24:52

Lördagsmorgon

God Morgon här!
Ingen tid att sitta ner och mysa här, vi måste dra iväg och fixa födelsedagspresent till kalaset vi ska på i eftermiddag.
Och byta en julklapp som inte uppskattades. Tror ni att det gå när två månader har passerat?
Håll en tumme tack.

Las Palmas är gråmulet och kallt men jag drog iväg på min runda. Inte lika lång som vanligt och en helt annan väg. Men efter en riktigt HEMSK natt med feber-och-snor-Irma så är jag grymt imponerad över att jag kom iväg över-huvud-taget.
Hur mycket sov jag egentligen?
Sov jag något alls?
Men har man bestämt sig så har man.
Dock kom jag iväg lite sent efter morgonmys i sängen med Alexander. Sånt måste också hinnas med och då får rundan stå tillbaka och bli lite kortare.

Så nu så har vi ätit frukost med färskt bröd och jordgubbar, vi ska klä på oss och dra iväg och så får vi hoppas att resten av dagen ordnar sig på något sätt.

Många tjejer i Sveriges land ska åka på ett bloggevent i Malmö idag. Det är "att vara någons fru-Emma" som fixat ihop en träff och bland annat Vuxenmamman ska dit.
Är det någon mer här inne som är på väg dit?

Jag är så jäkla avundsjuk på dem så jag är alldeles grön i ansiktet ;)
Jag behöver komma iväg på lite galej och använda min nya guldblus >>>, få fnittra och bli rödmosig om kinderna av bubbel.
Också skulle jag behöva få bli lite på-flörtad av och kanske bjuden på några glas under komplimang-hagel och få möta lite spännande blickar. För att sedan få åka hem i taxi och krypa ner hos trygga armar hos någon som älskar mig precis som jag är.

Ja ja vi får se vad lördagen kommer med för något.

Ha en UNDERBAR lördag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-11 Klockan: 00:32:19

Fredags-mys-status-uppdatering

HJÄLP!
Vad trött jag är. Vi sitter i soffan och har fastnat i en LÖVE-film med Jennifer Lopez som är gravid med tvillingar, men inte tillsammans med killen som hon är kär i.
En sån där typisk amerikansk kärleksfilm som vi alla vet hur det slutar, men som är skön att se en fredagskväll när man är trött.
Vi missade början dessutom så jag recenserar inte den idag.

Det blev lunch hos svärmor idag, precis som alla andra fredagar. Skönt sätt att starta helgen på, med att slippa laga mat. Men det är ju ingen smalmat man blir bjuden på därborta och inte går det att sluta äta heller.
Ja ja är det kalas så är det.

Så blev det veckohandling på det. Hela veckan har gått och vi handlade inte innan, så det fick bli fredagshandling. Handla på fredagar är ju lika med krigszon i affären men vi hade inget val.
Och vet ni vad?
Det var nästan tomt i matvaruaffären. Handlingen gick på 30 minuter. In, swish swish ner med sakerna i vagnen, ungarna under kontroll och så betala och ut igen.
30 minuter.
Nytt personligt rekord sedan vi blev fler-barns-familj.

Som ytterligare uppdatering kan jag berätta att Älsklingen ringde från personalmötet igår och berättade att det fanns ytterligare en person på hans jobb som ville ha semester i december.
Kommer ni ihåg att jag drömt om att få ta med hela familjen till Sverige nästa jul och fira svensk jul och åka pulka. Och att jag har beställt extra mycket snö till nästa år.

Ja så gick det med det.
Älsklingen och den andra arbetskamraten fick kasta peng om det och vi gick inte vinnande ur spelat kan man väl säja.
Det blir ingen jul i Sverige nästa år. Älsklingen fick dock ta första delen av december, så det KAN bli pulkaåkning om vi har tur.
Så kan det gå när det är bestämt att bara en person per månad får ta semester.
Jag har jul-sorg just nu.

Och nu så slutade filmen på TV. Tur att det finns reklampauser att skriva i ;) Och Jennifer fick sina tvillingar under en film-förlossning. Ni vet en sån där som verkligen INTE har någonting med verkligheten att göra. En krystning under skratt och gråt och så är ungen ute.
Tänk nu VET jag att så går det inte till ;)

Nu ska jag gå och lägga mig. I morgon har vi födelsedagskalas IGEN, i en park ;) Och på söndag vankas det karneval.
Jajjemen, fullspäckat schema här.

God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-02-10 Klockan: 13:36:10

Fredagsvägning och mätning v.5

FREDAGSVÄGNING
-200 gram.
Inte mer.
Och denna veckan har jag ingenting att skylla på, förutom att jag åt pasta igår och att den förmodligen ligger som en STOR, TUNG sten i magen ;)
Alltid måste man ju hitta på något att peppa humöret med ;)

Men detta med vägning, det funderar jag mycket på. Ha ha det har ni inte förstått va ;)
Jag litar inte riktigt på den, vägningen alltså.
En vecka upp, en vecka ner. Det bara hoppar hit och dit. Ingen ordning alls. Jag försöker istället se på det över en längre period, som jag gör med mätningen.

Att mäta sig varje vecka gör ju ingen glad. Då hinner det ju inte bli så stora förändringar, om man ens kan mäta dem.
Men på en månad, ja då kan man se saker.

Så vikten går nedåt, det är det viktigaste. INTE varje veckas resultat.
Och nu har jag fått bort hela julens frosseri och är tillbaka på banan igen.
Det går frammåt :D

Mätningen då:
Lår: -2 cm. (skillnad sedan sista mätningen den 10 januari)
Stjärt: oförändrat
Navelhöjd: -3 cm.
Smalast midjan: -1 cm.
Byst: -4 cm.

Nu börjar det hända som alltid brukar ske på sluttampen, med de sista kilona. Jag blir smalare om byst och mage, men rumpa och lår händer det inte så mycket med.
Fortsätter jag så här så kommer jag att se ut som autentiskt päron som går omkring ;)

UTVÄRDERING
Stegmålen har jag nått varje dag, förutom måndag och tisdag då steg-f-n-skapet nollställde sig på grund av för taighta byxor ;)
Men jag tror att jag fått rutin på detta nu och vet ungefär hur mycket jag behöver röra på mig för att komma upp i mina 15.900 steg om dagen.
Peppar, peppar...

Plankan har jag fortfarande inte lyckats att göra varje dag och det är ju nedslående. Tror att jag måste ändra om i taktiken.
Planen har varit att göra plankan på kvällen, när ungarna sover, och helst tillsammans med Älsklingen.
Han skulle må bra av, eller jag menar jag skulle må bra av ;) att se lite rutor där. He he.
Och det är ju enklare för killar att få platt mage än för oss tjejer. De behöver ju bara spänna sig lite så poppar rutorna upp.
Men jag är inte säker på att jag jagar magrutor till mig heller. Jag blir nöjd bara det inte ser ut som att jag är gravid längre.

Nya plank-taktiken får nog bli att göra den på morgonen, då jag har mest energi, tillsammans med allt annat som måste hinnas med då.
OM det skulle råkas bli tid över på kvällen, så kan man ju köra en planka till då, tillsammans.
OM det skulle bli tid över......oaaaaa. Troligt...

Tillslut i alla fall, så KÄNNER jag mig smalare, jag KÄNNER mig finare och det måste ju nästan vara huvudsaken.
Att man känner sig fin och trivs i sina kläder.

Det var denna veckan, vecka 5.
15.900 steg om dagen - CHECK!
Mer grönsaker - CHECK!
Mindre fett - CHECK!
Plankan - bakläxa ;)
4,6 kilo till målvikt.

Hur har det gått för er?

/Y

Skrivet den: 2012-02-09 Klockan: 22:44:13

Stängt för LOVE ;)

Här satt jag och planerade att överaska Älsklingen med romantisk kväll, nu när Alla hjärtans närmar sig och jag har gått och spanat på reklamkampanjsplancher >>> hela dagen.
Man kan ju säja att jag var "in the mood" så att säja ;)

Men klockan har blivit 21:30, maten har kallnat och jag har hoppat i en ful pyjamas med tillhörande mys-morgonrock. Så stämningen dog :(

Dock har jag roat mig under tiden jag väntade, med att göra ett colage av killar som får det att pirra i magen. Men när jag satt och funderade på dessa magkillare så kom jag nog på att det inte är killarna som får det att pirra, utan rollkaraktären de har just då, i en film, reklam eller roll etc.

Jag kan hoppa upp och sätta mig på att de inte är likadana när de kommer hem ;)

Titta, njut och hoppas att det pirrar lite hos er också ;)
Om det nu skulle vara så att ni gillar dessa figurer.
Nu ska jag gå och ta hand om Älsklingen som just kom hem efter en arbetsdag på 15 timmar på raken.
Så går det till här.

/Y

Skrivet den: 2012-02-09 Klockan: 16:16:36

Spagetti med tonfisksas

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Vad det star i matparmen idag vet jag inte for jag blev sugen pa spagetti. Och ar man sugen sa ar man.
Da blir det spagetti.

Men det maste ga fort. Ungarna springer kring benen pa mig och skriker efter mat.
Sa kor igang.

Enkastrull med spagetti kokandes i vatten med en kycklingbuljongtarning.

En STOR kastrull fylls med:
3 burkar krossade tomater.
2 pasar a 400 gram med frysta grillade gronsaker; squash, aubergine, lok och rod och gul paprika ar det i mina.
3 skivade vitloksklyftor.
oregano
timjan
salt
3 sakariner (sotningsmedel)

Detta far koka sa lange som man har tid att vanta. I detta fallet medans spagettin blir fardig.

Nagonstans har sa ramlade Irma ner fran soffan och slog i lappen sa blon sprutade.....droppade ;) Och matlagningen blev lite upp och ner bland tarar, blod och trostning.

Mixa sasen med stavmixer till en slat sas.
Hall i 3/4 burk CR. Nu har ju jag bara vanlig CF pa fetthalt 40%. Sa jag brukar akta mig for att ha i sant. En halv burk brukar racka till en stor kastrull for att fa lite kramighet pa sasen.

Sa i med en massa tonfisk. Jag hade i 5 stycken burkar a 80 gram. De kommer ju i sa forbaskAT SMA BURKAR ;)
tonfisk i vatten naturligtvis.

Smaka av, justera och servera.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Hela familjen åt med STOR glädje och vi ger den 5 gafflar av fem möjliga. Vardagskrubb som kan piffas till, till fest.


Skrivet den: 2012-02-09 Klockan: 13:21:33

Verkligen torsdag

Ja det är torsdag och det känns. Las Palmas är gråmulet och det kommer några stänk då och då.
18 grader.
Jag sitter här framför datorn i stickad kofta och halsduk och fryser.
18 grader är verkligen inte vad 18 grader BORDE vara. När jag hör 18 grader så tänker jag jumma sommarkvällar med tunna kläder och härligt. Detta är inte så. Detta är något helt annat.
Brrrr.

Vad är det med mig och torsdagar egentligen?
De går verkligen inget bra för mig med dem.
"Torsdag from hell" är det bara för att man är trött efter veckan och vet vad som komma skall? >>>, >>> & >>>.

Jag skulle kunna berätta om hur Alexander och jag bråkade nu på morgonen igen. Om hur jag blir JÄTTE-irriterad.
Jag kan verkligen inte med folk dom bär sig tokigt åt och barn är ju experter på att göra sånt.

Jag VET, problemet ligger hos mig och jag borde verkligen inte bli så där arg. Jag borde inse att barn är barn och har inte samma logik som vi andra. Det är ett stadium de måste gå igenom för att få egna erfarenheter och lära sig hur livet funkar.
Men jag SUGER verkligen på sånt.

Jag menar, hur kan man verkligen sitta med en skål flingor och en smörgås på morgonen, i FYRTIO minuter utan att äta och bara glo på TV:n?
Och jag som springer fram och tillbaka och fixar och påminner:
-Alexander äter du?
-Du äter väl?
Och så stoppar jag in en sked då och då. Men det slutar alltid med att jag får stressmata honom de sista minutrarna innan vi MÅSTE borsta tänderna och springa iväg.

Och hur kan man bara sätta på sig byxorna bak-och-fram när det är som mest bråttom?
Och, och, och...
Irritation.

Ja ja, jag blir bättre och bättre på att behärska mig. Och jag lär mig hela tiden att låta vara. Men jag tycker verkligen illa om när folk beter sig som idioter. Och det är barn experter på. Det tänker jag stå för. ÄVEN om jag är mamma och älskar mina barn.

Men nu blev det så tråkig stämning att tala om detta så jag kunde fortsätta med att berätta att hela Las Palmas är fyllt av STORA reklamafficher på en nästan naken David Bekham.
Jag antar att ni har samma reklamkampanj i Sverige.

Får man vara lite tantsnuskig och säja att jag blir lite pirrig i magen av att se bilderna. Som värsta tonåringen. Men det är väl så det är menat antar jag.
Med bilderna alltså.
Och då är inte David en av mina favvo-killar.

Och VISST har de fixat något med fyllningen?
Tror ni att han ser ut så där i verkligheten?

Nej nu blev jag väldigt röd om kinderna när jag tänkte på det ;) Är jag verkligen en snart 40-årig kvinna, som varit tillsammans med samma Älskling i 9 år och har två barn?
Jag menar, jag VET ju hur det går till. Jag vet ju vad som finns där inne i kalsongerna, så att säja.
Ska jag verkligen bli generad och pirrig av sånt?

Jag har nog varit hemma för länge. Haft brist på sömn för länge. Och haft brist på fritid och egentid med min karl, för länge.
Man kanske skulle ta och skicka ett litet SMS till Älsklingen för att överaska ;)

Jajjemen.
Det är torsdag.
Snart fredag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-08 Klockan: 23:07:35

Sammanställning av Real Life - Melodifestivalen

Onsdag kväll och jag har fortfarande inte tittat ikapp lördagens melodi-festival-omgång.
På lördag kommer det väl en ny.

Så här brukar det bli för mig. I alla fall sedan de gjorde ett sånt stort jippo av det, med så många deltävlingar och kval. Jag missar, kommer efter och lägger på hög. Till slut ser jag Sverige-finalen och ESC om jag har tur.Och det beror INTE på att jag inte är intresserad. Jag VILL verkligen se men LYCKAS inte komma till skott.
Det är lite tråkigt, för nu har jag ju ingen aning om vad folk pratar om. Och det är ju liksom halva nöjet, att diskutera hit och dit med andra som har sett den.
Men men. Jag får väl ta en snabbgenomgång på youtube, om den ligger där ;)


De som hängde på veckans utmaning och berättar om sina förhållanden till melodifestivalen är:

- Katja gjorde precis som jag, tittade på mello med familjen i barndomen. Men sedan alla deltävlingar, kval och hej-kom-och-hjälp-mig kom till så "Orkar.Hon.Inte.Bry.Sig".

Tråkigt att det ska vara så. För Katja ÄLSKADE melodifestivalen, förr.

- Gardenhouse:s man drog till på stort, som hämd för julklappsspelet, och fixade "Stora melodifestivalsspelet". Så nu spelar hela familjen VARJE lördag fram till finalen.
Avancerat ;)

- Carina är ännu en som tittade FÖRR men som tappade intresset när det blev för många moment i tävlingen. Innan så tittade hon jämt på den svenska finalen och den europeiska och tydligaste minnet är Carola i sin pippigula dräkt.

- Marie står med ett ben i varje läger angående melodifestivalen och vet inte riktigt vad hon tycker. Dock har hon varit på en deltävling och sett spektaklet live. Och en massa kändisar ;)

- Fru Visp gillar i alla fall melodifestivalen, ända sedan barndomen. I hennes familj har de utvecklat en alldeles egen tradition nämligen att äta chips till den första delfinalen. Och jag kan inte låta bli att undra om det inte handlar mer om chipsen än om låtarna i detta hem ;)
Chipssugen blev jag i alla fall. På svenska grillchips.

- Miriam tycker festivalen har blivit bättre på senare år. Förr var det så mycket dansband med och för en riktig "rockare" så var det ju FÖR hemskt att gå och tralla på dessa dansbandslåtar som satte sig som ett tuggummi i skallen.

- AnneliH minns ESC 2004 då Lena Ph tävlade för Sverige och de var på Gran Canaria och S:ta Catalinaparken i Las Palmas rättare sagt och fick se allt utomhus. Ukraina vann och ingen trodde sina ögon. Jag kommer också ihåg detta. Det var de som var klädda i djurhudar va? Men sedan så kom låten till sig och satte sig på huvudet. I alla fall i mitt ;)

- Gunsan berättar om sitt första minne, det var å 1958, Gunsan var 9 år och satt hemma hos kusinerna och tittade och hurrade. För hennes familj hade ingen TV.
Tänk, det var tider det. Och sedan dess har MYCKET förändrats.

- Vuxenmamman erkänner glatt att hon ÄLSKAR melodifestivalen och att det är en massa delfinaler. Den skulle hon inte missa för några pengar i världen ;) Dock är den stora, ESC inte lika rolig. En massa musik som hon inte gillar och fel låt som alltid vinner.
Och vet du, där håller jag med dig till 100.
Om det inte är Sverige som vinner förståss ;)

- Freja är en riktig melodifestivalfantast och njuter i fulla muggar av detta just nu, ALLT. Fast mest är det, det runt omkring erkänner hon och inte så mycket själva musiken.

Bästa minnet är ABBA och Waterloo. De skulle ha kommit och spelat i hennes byhåla den sommaren. Men de bokade av detta när de vann ECS.

* * * * * * * * * * *

Det var allt för denna veckan mina kära läsare. Och NU blev jag så sugen på lite mello att jag verkligen MÅSTE komma till skott och se.
Tack för att ni delade med er och inspirerar andra, varandra och mig.

Nästa vecka kör vi igen.
Glöm inte att komma med förslag på vad ni vill skriva om då.

/Y

Skrivet den: 2012-02-08 Klockan: 15:43:52

Yohanna trixar i köket - Fiskgryta

Idag ska det visst vara fisk i foliepaket som bara ska ta 10 minuter i ugen. Om man har tinade filskfileér och fardigkokt potatis.
Det har inte jag.
Jag har fryst fisk och glomt att forbereda potatisen.
Det far bli en justering av receptet.

Jag kokar en kastrull med potatis och morotter. En morot ater jag som vanligt medans jag lagar och skriver ;)
Pa slutet kastar jag i nagra frusta broccolibuketter i potatiskoket. Det ska bli mos till ungarna och gronsaker till oss andra.

Av fisken gor jag en gryta medans potatisen kokar fardigt.
Om jag ska gora gryta av nagot som skulle ha varit foliepaket sa maste jag ju lagga till en sas av nagot slag. Man kan ha tex vitt vin, gradde, krossade tomater, buljong etc.
Eller allt tillsammans.

Nu ska ju detta vara smalmat sa jag valjer krossade tomater eftersom dessa gar bra med citron och timjan som ar det ovriga smaksattarna i receptet.
Borjar med att halla i tva burkar krossade tomater i en kastrull och satta pa kokning.
I med en tsk olivolja.
En strimlad lok.
En strimlad rod paprika.
1 msk timjan.
1 pressad citron med fruktkott.
Salt
500 gram vit fryst fisk.
2.5 dl frysta skalade rakor.
Koka ihopa.
Smaka av.

Till ungarna mixar jag potatis, morotter och brockoli med smor till mos. Man kan aven ha lite CF i sasen till dem.

Sa dar ja.
Fiskgryta med gronsaker och potatis.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Ungarna hatade det men Älsklingen gav den toppbetyg. Tolka det som ni vill ;)
Det var i alla fall en bra och snabb rätt som får 3 av 5 gafflar från mig.Skrivet den: 2012-02-08 Klockan: 13:00:55

Irma 18 månader ♥ Lillskatten

Javisst!
Det har redan gått en månad.
Irma fyller ett och ett halvt år.
Jag skriver inget om hur tiden går, för det där vet ni ju redan ;)
Sista jag skrev fyllde hon ju 17 månader. >>>

TÄNDER
Irma har fått två nya tänder under denna månaden och det var lite kämpigt ett tag där i början på januari då det var svullet på en massa ställen i munnen. Men nu har alla tittat fram och det fattas bara de fyra hörntänderna. Ser lite roligt ut, men Irmas tänder har ju kommit lite hipp som happ och inte i ordning.

Nu är det alltså framtänder med tillhörande sidotänder. Sedan blir det ett glapp och så kommer de fyra kindtänderna. Men vilken skillnad det blir med äteriet när de får tänder.
Och vilken skillnad i utseéndet. Stackaren såg ju ut som en bebis ända fram till långt efter ett-årsdagen när hon inte hade några tänder.

Men jag är förvånad. Så mycket tänder på en gång, svullnad och söndrigt tandkött och så har hon inte klagat SÅ mycket. En vecka med hög feber, men det kan lika gärna ha varit en förkylning. Ingen klagan eller händer i munnen.
Tålig flicka.

ÄTA
Irma är en humör-tjej. För det mesta äter hon jättebra och kommer springandes till bordet när jag säjer att det är dags att äta. Men råkar det bli fel på något sätt så skiter sig hela ät-rutinen och hon går i baklås.
Då vill hon INTE äta.

Många är de gånger som jag måste sätta på TV:n, ta fram leksaker, spela pajas eller sjunga ätar-sången, som just nu är "litet hus i skogens bryn".

Jag vill inte göra så. Jag tycker att man kan ha det lugnt och skönt vid matbordet utan att ha underhållning. Men det går inte att förklara för en 1½-åring eller övertala. Det enda som fungerar är en avledningsmanöver för att få lugn o ro vid matbordet.

Hon kan äta sin yoghurt själv och saker som smetar sig fast på skeden. Men inget som rullar. Hon vänder fortfarande på skeden när den ska in i munnen.

Frukten har hon börjat äta själv i bitar. Man kan ge henne en banan eller en äpplebit och så sitter hon och smackar för sig själv ett tag. Hejja tänder!

HUMÖR
Irma vet vad hon vill nu och blir skitförbannad om det inte går som hon vill. Då slåss hon och slänger sig på golvet och skriker. Det är klart hon blir ju ofta arg, eftersom hon har en storebror som tar allt ifrån henne och därför har hon fått lära sig att försvara sig. Men vad jag vet så är det ingen som har slagit henne, så jag vet inte vart det kommer ifrån.

Hon kan till och med vakna på nätterna och vara arg. När jag inte tar upp henne så blir hon rasande och kastar sig i sin spjälsäng och skriker i raseri. Det låter som om jag höll på att göra henne illa.

Ibland så vaknar hon, tror jag, av att hon drömt att något inte gått som hon velat och är superarg för det.

Men för det mesta så är hon glad och sprallig. Tycker om att springa runt, runt, dansa och bli jagad. Sista är nu att hon vill snurra snurra och naturligtvis så blir hon ju yr och trillar. Vilket kan få väldigt allvarliga följder om hon står nära ett hörn eller annat hårt.

Ja detta har varit en tid av många vurpor, smällar och blåmärken. Irma går in i allt, har ingen koll på vad hon håller på med, slår sig här och där, ramlar och gör sig illa.
Men inte blir hon mer försiktig för det ;)
Jo föresten. Hon är, efter att ha klämt sig en massa gånger, mer försiktig med lådor och har lärt sig att stänga dem försiktigt.

SOVA
Jag törs knappt skriva det men soveriet verkar hålla på och ordna upp sig. Visst vaknar hon ibland på nätterna. Ibland så räcker det med att få lite vatten, ibland så skriker hon av ilska och ibland så räcker det med att vi hyshar lugnande till henne.

Få gånger så har jag varit tvungen att ta upp henne och lägga henne i vår säng. Och ytterst få gånger sover hon lugnt där. De flesta gångerna har jag fått lägga tillbaka henne i sin säng för att hon inte somnar i vår utan bara snurrar omkring mellan oss.

Generellt så kan man nog säja att hon sover hela nätter utan störningsmoment var tredje natt. Två tredjedelar så vaknar hon någon gång under natten men somnar om. Och NÅN gång ibland, kanske en gång på två veckor så blir det en sån där jobbig natt som vi hade VARJE natt tidigare.
Jag är nöjd och har hopp inför framtiden :D

LEKA
Irma är inne i den där jobbiga tiden nu när hon pillar på ALLT. ALLT vill hon leka med och titta på och då menar jag verkligen ALLT.
Hon går som en orkan fram över huser och drar fram än den ena saken efter den andra, som hon lämnar som ett slagfällt efter sig.

Hon är inne på Alexanders rum och drar fram alla leksakena, drar ner allt från skrivbordet, öppnar lådor och tar fram kläder ur garderoben.

Sedan till köker där hon tar fram alla plasbunkar i skåpet, kikar i tvättmaskinen, ska leka med platsåtervinningen, rullar ut soppåserullen och öppnar man diskmaskinen för att ta ur eller ställa in, ja då hör hon det på mils avstånd och kommer sättande.
Man kan inte lämna den öppen och obevakad ett ögonblick. Ett par gånger har hon kommit gåendes med en kniv från diskmaskinen när den stått på glänt för att torka.
Nu har vi lärt oss.

TV:n knäppte hon på och av till förbannelse. Tills vi fick en ny och hittills så har hon inte lärt sig den knappen än. Men det är väl bara en tidsfråga.

Vi har fått ställa ett bord framför TV-skåpet och en fåtölj framför CD-hyllan. Annars så drar hon fram allt där i och leker med.

Hon älskar att ta fram min mobil som ligger i barnvagns-väskan och dra ut alla våtservetter ur paketet i samma väska. Nu har jag fått börja med att ta bort väskan från barnvagnen. Det gick inte längre.

Jag antar att detta är ett stadium som de måste igenom för att lära sig något viktigt. Men det är så jobbigt och man kan inte lämna henne själv i många sekunder innan hon hittar på något bus.
Inte kommer jag ihåg att Alexander var sån här.

Men jag tror att hon behöver ett eget rum med egna leksaker att pilla på. Som det är nu så har hon en korg i hallen med leksaker och det är ju inte intressant längre. Korgen har vi för övrigt fått ställa framför spegeln då hon var där hela tiden och slet och drog i den så att det knakade betänkligt i spegelglaset.

Annars så har Irma och storebror börjat att leka otroligt bra på sista tiden. Nog för att Alexander sliter sakerna ur händerna på henne och hon blir arg som ett bi hela tiden. Och JA jag har sagt till honom 100 gånger eller mer, men han glömmer det. Dessutom är det ju bara de saker som Irma leker med som är de intressanta ;)

Irma ska göra PRECIS som sin storebror. Dricker han mjölk så ska hon dricka, kastar han sig på golve så ska hon göra det också. Nu har hon lärt sig att hoppa fram bakom hörn, skrika och försöka att skrämmas.
Buuuuu!

PRATA
Nu vet ju inte jag hur "vanliga" ett-språkiga barn beter sig eller när de börjar att tala. Bägge mina barn har varit sena på att tala. Irma säjer Mamma, pappa, nej, guapa (vacker) och kakka (bajs). Men alla dessa orden använder hon lite hur som helst och det är inte säkert att hon menar det hon säjer. Hon bara använder dem. Alla folk är antingen mamma eller pappa. Kakka kan vara när man slagit sig osv.

Men hon gör sig förstådd i alla fall. Pekar på blöjan när hon bajsat. Kommer och hämtar en och ropar på en när hon vill visa något. Grymtar som en arg björn när hon är arg.

Andra ord kan jag utskillja ibland, men jag vet aldrig om det var ett ord eller bara en lyckosam grymtning från hennes sida.

Men man kan se att hon är frustrerad över att inte göra sig förstådd och den där jobbiga tiden när de ska gå från bebisgråtandet till att aktivt säja till om vad de vill har börjat.

Av gammal vana så gråter hon ju när hon vill något. Som en beis. När jag sedan säjer till henne att inte gråta utan visa vad hon vill, ja då kan hon ju visa vad det är för något.
Men steget från att gråta först och få allt fixat av föräldrarna, som när man var nyfödd, det steget är svårt att gå ifrån.

Hon har i alla fall börjat att ropa mamma på nätterna när hon vaknar istället för att gråta, IBLAND ;)

Och när folk runt omkring henne står och pratar, ja då ska ju hon också vara med och tjattra. Det kan bli ett väldans liv ibland när alla ska tala i munnen på varandra och det är inte ofta som jag och Älsklingen får tala med VARANDRA.

ÖVRIGT
Annars så är Irma en väldigt gosig person. Hon ska vara med och pussas när hon ser att jag och Älsklingen pussas. Hon ska också ha puss när pappa kommer hem från jobbet och hänger pappa i hälarna när han ska försöka byta om från jobbet.

När vi lägger Alexander om kvällarna så sjunger vi vaggsång och hon sjunger med. Sedan får Alexander godnattpuss så det smackar om det och så spetar hon vidare.

Irma tycker inte om strumpor och jag ser verkligen fram emot våren och värmen då jag inte kommer att vara tvungen att kämpa med att få henne att ha på sig strumpor. Så fort som hon ska somna själv i sin säng så sliter hon av sig strumporna. Men nu för tiden så vaknar hon inte av att man petar på henne utan jag kan försiktigt försöka pilla på henne strumporna igen när hon har somnat.

Om man har tappat saker på golvet så kommer hon alltid med det och visar. Smulor, papper, ja allt som ska slängas kommer hon med mellan de små fingararna.
Uhmm, tittad vad jag hittat. Ska vi slänga det.
Det är ju positivt i alla fall.

Bada är fortfarande jätteroligt och hon kommer springandes så fort som man ropar att nu är det bad. Fast hon springer iväg lika fort igen när man fått av henne kläderna. Nakenfis är visst underbart att springa runt som.

Pappa, som förut badade MED ungarna, har fått flytta ut ur karet. Han fick inte plats för allt lekande där i som var. Irma har varit väldigt intresserad av Alexanders snopp och velat klämma ordentligt på den. Så små och redan så märker de skillnader.

Men stå upp i badet är bäst. Det spelar ingen roll hur många gånger man säjer till henne, stå är bäst. Så hon har gjort en del rejäla vurpor. Men hon lär sig väl. Vi har inget hårt badkar utan ett av plast.

Det var det.
Det finns säkert en massa mer som jag glömt bort att dokumentera. Så är det med minnet ;)

En månad till har gått.

/Y


Skrivet den: 2012-02-08 Klockan: 00:29:08

Filmtajm: Copycat

Som vanligt så skulle jag göra en massa saker men vi fastnade i en film på TV. En film från 1995. När vi började se den så tänkte jag:
- Ähhh vilken tråkfilm. Äldre än Dirty Dancing ju ;)

Men så började vi titta och fastnade.
En thriller, lite Seven över den, fast inte riktigt SÅ bra.
Uff, triller, mördare, spänning, poliser och skrämslar.
Jag ska inte se sånt här. Kan inte sova sedan för jag tänker på all ondska som finns i världen.
Men nu såg vi den ;)

Det blev varken tidigt säng-gående eller blogginlägg om Irmas 1½-års-dag. Och det blev heller inget färdigtittande på filmen som vi började att se här-om-dagen.
Det blev en annan film.

Denna får 4 stjärnor av 5 i thriller genren.
Rekommenderas, om du inte redan sett den. För vad jag har förstått så är detta en känd gammal film. Jag känner igen namnet.

Men nu en god natt och i morgon är det halv-vecka. Redan onsdag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-07 Klockan: 15:53:02

Yohanna trixar i köket

Det star i min receptparm att det ska vara quornbiffar med bulgur idag.
Som vanligt sa blir det modifikation.
Jag har inga quornbiffar hemma. Nar jag tanker efter sa vet jag inte ens om jag sett det i min matvaruaffar. Kanske for att jag inte aktivt letat efter dem. Men det ar ocksa mycket mojligt att det inte finns.

Och bulgur var ingen poppis hos ungarna sist jag testade. Jag kor det sakra fore det osakra och tar ris.
Kokar en kastrull med ris och skalar tva morotter. En river jag ner i riset dit jag ocksa slanger i en kycklingbuljongtarning.
Den andra moroten ater jag sjalv upp medans jag lagar mat.

Och vatten, vatten, vatten. Battre att dricka nu an precis innan man ska ga och lagga sig ;)

I stallet for quornbiffarna sa tar jag vanlig notfars for det har jag hemma.
Tinar farsen och rullar bollar som jag plattar ut till hamburgare.
Bara fars inget annat.
Enklast sa.
Men man maste knada farsen ordentligt innan man plattar ut den om man inte ska ha nagot i.
Stek i lite fett och salta. Inget annat.

Jag har 500 gram fars och gor 5 burgare av det. 100 gram per boll och person.

Sa ska det vara sas till.
Blanda:
1 msk dijonsenap
1 tsk olivolja
1 riven vitloksklyfta
1 pressad citron
1 tsk flytande honung

Sa 2 dl ris med morotter i, 1 st. hamburgare a 100 g. som serveras med sasen (som ska racka till minst tva pers. och en tomatsallad till med MASSOR med hackade tomater och FINT hackad ra lok.

Ungarna far smor i riset, bara hackade tomater, hamburgare och ketchup till.
Tror jag blir bast.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Lunchen blev KANON. Alla åt så det smackade om det. Jag blandade riset med tomatena och löken och hällde såsen/dressingen över. Hamburgaren till.
Jättegott. Får fem gafflar av fem möjliga.

Skrivet den: 2012-02-07 Klockan: 12:59:03

Jag skulle så gärna vilja gifta mig, The End

Här-om-dagen kom det ett tjockt kuvär, adresserat till oss, hem till svärmor som ringde på direkten.
Det kunde ju vara en BOMB!
Man kan ju aldrig veta...

Varför kom det hem till henne kan man fråga sig och då förklarar jag snabbt att vi ALLA är folkbokförda hemma hos mina svärföräldrar, hela tjocka släkten. Det är nämligen så krångligt att folkbokföra sig och när vi har flyttat så ofta så har vi bestämt att göra så.
För att i-alla-fall ha ett papper mindre att ordna.

Det var ju ingen bomb ;) Det var papprena om vårt giftemål till spanska ambasaden i Stocholm som blivit omhändertagna och nu kom svaret.
En sten föll från mitt bröst och äntligen kan jag slappna av i den frågan. Papprena KOM fram, det fattades INGET, allt blev GODKÄNT och nu är vi officiellt GIFTA i bägge länderna :D
En sak att bocka av på to-do-listan.


Det som var så tjockt i kuväret var familjeboken.
Ja, Spanien är ett modernt land och med i 2000-talet. Men ibland kan man verkligen undra vad de pysslar med.
När man bildar familj här nere så får man en bok som ska fyllas i av myndigheterna.
FÖR HAND!
Den ska man sedan ha med sig varenda gång som man ska göra någonting överhuvud taget. Kopior på boken hit och dit. Underskrifter och stämplar.
Det finns ingen hejd på pappersexercisen.
Man kunde ju tro att det finns ett register på dator som innehåller alla uppgifter och som alla myndigheter skulle ha tillgång till.
Men nej då. Här gillar man papper och stämplar.
Och boken, ja den är ganska söt...

Detta med giftemålet och boken hit och dit har ju varit en krånglig resa.
Det var ju:
del 1 >>>, när jag försökte få ett intyg på att jag inte gift mig under mina år här.

del 2 >>>, när jag inte kunde få något intyg på att jag inte kunde få något intyg om att jag inte gift mig i Spanien.

del 3 >>>, när jag gick till konsulatet och de inte heller hade hört talas om något liknande. Men att den svenska skattemyndigheten löste alla frågetecken till slut.

Om hur vi sedan kom till Sverige med alla våra papper i ordning och de glömde att ta en kopia på våra pass, så nästan hela månaden gick åt till att få en tid för vigsel på kommunkontoret i Hallsberg.

Och hur Sverige visade sig från sin allra bästa sida just den dagen det var vigsel >>>.

del 4 >>> när jag skickade in alla ifyllda papper och kom på att jag kanske borde ha skickat brevet rekommenderat.

Och nu är det ÄNTLIGEN klart och fixat.
Jag kan sätta en CHECK-stämpel på pappershögen och vi kan härmed kalla oss för Herr & Fru.

Men vart är bröllopet?

/Y

Skrivet den: 2012-02-06 Klockan: 23:16:13

Födelsedagskalas i parken

Min kompis Sandra, ni vet hon som gifte sig för inte så länge sedan >>>, fyllde år i helgen och firade det genom att bjuda på fika i en park i Las Palmas, Parque Romano.
Hur många år hon fyllde?
Sånt spelar ingen roll längre men jag tror att hon är av samma årgång som mig ;)


Det hade ju varit kallt hela helgen och termometern visade på 15 grader när vi skulle ut. Jag var lite orolig för att det skulle bli kallt att stå flera timmar i en blåsig park utan mina ordentliga Sverige-vinter-kläder. Men vi byllsade på oss allt som vi hade hemma och jag fick ju en täckjacka av svärmor i julklapp så den fick komma ut och lufta sig ;)

Och vet ni vad, det var inte alls så kallt och inget blåsigt alls.
Vad skönt.
Annars så kan ju det ta glansen av de flesta kalas, att man måste stå och huttra och konversera när man bara vill åka hem och lägga sig i ett varmt bad.

Men nu gick det så bra så och alla roade sig kungligt. Om än bara en liten stund så där på söndagseftermiddagen. Innan vardagen började igen.
För att glädja Petra så måste jag ju visa upp den vunna Willvin-väskan >>> och visa att den har varit ute och luftat sig ;)Det obligatoriska Facebook-kortet där det gäller att få med så många som möjligt på ett kort, lägga ut det på fejjan och tagga så många som man känner där.

Och så var denna helgen slut.
Poff!
Väck!

/Y

Skrivet den: 2012-02-06 Klockan: 15:31:01

Mandagslunch

"Yohanna trixar i koket" blir inte sa mycket trixande idag, for vi har en matlada fran svarmor som maste atas upp. Ladan innehaller traditionell kanarisk mat och aven kand fran filmen sallskapsresan: Ropa vieja (gamla klader). Ropa vieja ar Spaniens svar pa den svenska pytt-i-pannan och innehaller potatisbitar, kott, kyckling, kikartor och lite dekorations-sas.

Da jag kanner min svarmor ratt sa ar denna ratten inte nagon smalmat sa jag garderar mig med att koka en kastrull med morotter och blomkal att ata till.

Alltsa mandagens lunch
Matlada med gamla klader
+ kycklingbuljong- och vitloks-kokade gronsaker.

Om jag ska vaga mig pa en lite gissning om hur svarmor gor "gamla klader" sa kokar hon en stor kottbit och en stor kycklingbit i MANGA timmar tills kottet blir sa dar mjukt att man knapt ens behover tugga.
Hon friterar ett gang potatisbitat.
Och hon har blotlagt en kastrull med kikartor under natten.
Sa gor hon en rora pa stekt lok, paprika och vilok i en massa olja. Haller pa passerade tomater och vitt vin. Kryddar med timjan och sa i med de andra ingredienserna.
Sa far det koka ihop till en rora.
Tror jag...Smaklig lunch!

/Y

PS Och dar kom Alsklingen hem fran jobbet, och dar hade Irma fatt tag pa en krita och malat hela vaggen fullt med blatt. Suck. Ingen rast inget lugn ;) DS

Skrivet den: 2012-02-06 Klockan: 13:30:07

Måndagslista och hyresgäst

Måndag förmiddag.
Solen skiner i Las Palmas.
Det verkar som att den tillfälliga köldknäppen håller på att ge med sig för termometern visar på nästan 18 grader klockan 12.
Helgen gick fort som vanligt. Kommer man någonsin att vänja sig vid det?

Vi var ute och shoppade på lördagen och på söndagen var det park-kalas. Det blev inte SÅ kallt i parken som jag hade befarat. Bilder kommer från den sammankomsten. Men först måste jag berätta om en ovälkommen hyresgäst som vi haft denna veckan.

En kackerlacka i microugnen!
Vad den nu ska där och göra.
Rätt vad det var när jag stog och värmde något i micron så fick jag se att det rörde sig vid siffrorna i displayen.
Jodå, det var en kackerlacka, och den levde, och den var kvar där i flera dagar.

Vad ska man göra?
Jag kan ju inte spraya I micron. Där ska vi ju ha vår mat.
Men jag gjorde det i alla fall.
Tror ni att den dog?
NEJ!
Den forsatte att krumbukta sig där inne vid siffrorna.
Så sprayar man I micron så når gasen inte till displayen. Det vet jag NU ;)

Rätt vad det var en dag så var det borta. DET var nästan olustigare än att ha den i displayen. För vart hade den tagit vägen?
Skulle den hoppa i maten om jag ställde in den i micron?
Hade den dött?

Så nu är det lite smått halvlustigt att värma mat i micron.
Det blev liksom inget bra slut på historien.
Det blev en "loose end" som man brukar säja om filmer utan slut ;)
Jag kollar EXTRA noga innan jag käkar mat som värmts i micron nu, i fall att...

Måndagslista a'la jennyn, jajjamensan:


- BILEN >>>, ja jag är fortfarande överlycklig över den. Det går som ett skott och känns superhärlig att åka i. Jag bara längar till mina föräldrar kommer i mars så vi kan ta ut dem på en riktig "visa-vad-du-går-för-tur". Men 7 personer i och branta serpentinvägar.
Då ska den få bekänna färg ;)

- Att vi ska åka iväg och hälsa på en kompis som jag inte har sett sedan hon låg på BB >>>. Tiden flyger i väg och alla har händerna fulla med livet. Rätt vad det är så har man inte setts på evigheter.
Men i eftermiddag drar vi alltså dit. Alexander kommer att bli överlycklig.

- Det kom ett brev från spanska ambasaden förra veckan som gjorde att en stenlyftes från mitt hjärta. Får återkomma till det.

- Är så glad för att det går bättre och bättre med vår lilla familj. Jag vänjer mig mer och mer vid att vara mamma och erfarenheterna kommer med tiden. Skönt att se att det går frammåt ;)
Vi har så kul när vi väl är samstämmiga och ungarna är så roliga så ibland har man svårt att vara allvarlig när det behövs.

- Att jag fick kul resultat på fredagsvägningen i fredags >>>. Nu borde det komma lite resultat från mina ansträngningar. Inte mycket kvar nu. Men det sista brukar ju vara svårast.

- Melodifestivalen är visst på full gång i Sverige och veckans real life >>> handlar just om vad vi tycker om den. Folk verkar tycka mycket och bidragen trillar in. Så kul.

- Att solen skiner på mitt ansikte i fönstret. DET gör mig glad :D

Ha en bra måndag.

/Y

Skrivet den: 2012-02-06 Klockan: 00:28:29

"Operation fettsanering" vecka 5 upplägg

UPPLÄGG vecka 5
- 15.900 steg om dagen.
- Plankan varje dag.
Denna veckan så ska jag faktiskt bara köra på och rida på framgångens våg sedan i fredags ;) >>>
Med det menar jag att jag ska fortsätta som jag gjort denna veckan med extra fokus på att försöka få till plankan varje dag, något som jag inte lyckats med under denna veckan.
Veckans upplägg gick ju så bra och gav rersultat så varför ändra på ett vinnande koncept?
Desutom så har det gått en månad sedan senaste mätningen, så på fredag blir det både vägning och mätning för att se vad som hänt.

Stegningen har gått jättebra denna veckan. Jag har nått upp till stegmålet varenda dag utom på helgen då det på lördagen fattades ett par steg och på söndagen då steg-f-n-skapet nollställde sig nån gång på eftermiddagen.
En aktivitet per eftermiddag var vad som fick det att gå så bra.

Plankan har det inte gått så bra med. Jag har kanske gjort den 2 dagar av 7 denna veckan. Men jag tappade sugen lite när jag såg att jag inte orkade så mycket. Enligt de som vet så ska man göra den tre repetitioner med 15 sekunders vilning mellan varven. Första gången så klarade jag 50 sekunder, nästan en minut ;)
Så 15 sekunders vilning men så orkade jag bara 20 sekunder på andra repetitionen. Då tappade jag sugen direkt.
Men det är ju detta man ska öva upp va?
Skärpning Yohanna. Tänk att du ska bli bättre ;)


Vecka 5 blir alltså en upprepning av vecka 4. Samtidigt som jag även fortsätter med de gamla punkterna:
Vecka 1: Kick off, vägning och mätning, börja med morgonrundor och sluta äta godis i veckorna.
Vecka 2: På med stegräknaren och anteckna stegantal, börja med två mellanmål om dagen och dricka mer vatten.
Vecka 3: Mer grönsaker i maten, minska på fettet och öka stegantalet till 15.900 steg om dagen.
Vecka 4: Minst 15.900 steg om dagen och göra plankan varje dag, tre repetitioner på varje sida.


* * * * * * *

Vecka 5 blir då:

- Stegräkningen
Veckans steg var:
Måndag: 17.113 steg
Tisdag: 20.045 steg
Onsdag: 16.925 steg
Torsdag:17.853 steg
Fredag: 18.099 steg
Lördag: 15.400 steg
Söndag: 10.000 steg
Det ger ett medel-steg-värde på: 16.490 steg om dagen KALAS! :D. Det fortsätter vi på även denna veckan.

- Styrkeövningen PLANKAN
Få till plankan minst en gång om dagen, tre repetitioner åt höger, vänster och rakt fram. Men den bästa träningen är den som blir av, om det så bara är tre sekunder.

* * * * * * *

På fredag kör jag fredagsvägning med utvärdering av veckan igen. Om ni skriver något på era bloggar under veckan, så skicka gärna in länkarna så ska jag göra en lista här under med alla oss som håller på och VAD vi håller på med under veckan.
Så man kan gå in hos varandra och läsa, peppa och se hur det går.
Nämn gärna i kommentaren hur mycket ni vill gå ner och hur ni ligger till nu.

Nu börjar det att flyta på, peppar peppar ;)
/Y


Fettsanerare ;)
- Yohanna i Las Palmas (4,8 kg kvar, 12,2 kg uppnått, GRATTIS!): fredagsvägning v.4

- Marie (1 kg uppnått, 10 kg kvar, GRATTIS!): vägning v.4

- AnneliH: upplägg v.6

- Du?

Skrivet den: 2012-02-05 Klockan: 17:10:13

Lördagsfixning

Vi drog ju iväg för att fixa lite saker till bilen igår och jag kan väl säja att vi lyckades få ihop allt som vi skulle ha. Stolsfickor, matta till bilen och skydd till förarsätet.
Men jag kan inte påstå att det blev något fynd. Stolsfickorna, de enda som var några att hänga i julgranen på hela ön, kostade 200 kronor styck. Bara för att det var Disney. Men Älsklingen ville inte vänta på Sverigeleverans från Biltema. Så då fick det bli dyrt.Dock åkte vi vidare till ett shöpcentrum lite utanför Las Palmas och där var det REA både på korsen och tvärsen ;) Och då kunde jag ju inte gå förbi en euro-bordet utan att stoppa med några bodysar, mysstrumpor, tjockstumpbyxor och caipirinha.
Är det rea så är det ;)Och så hittade vi ÄNTLIGEN en lampa till sovrummet som vi gillade, och en till Irmas blivande lila rum. Men då lyste kreditkortet RÖTT och dessutom var lamporna slut i lager så det fick bli ett andningsrum för både oss och kortet i väntan på nya leveranser.
Och så KAN det vara bra att tänka efter på saker ibland...
För jag vet inte vilken lampa som skulle passa bäst.Nu var det ju meningen att jag skulle ha hunnit sett på mello del 1 idag så att jag kan hänga med på vad alla snackar om på fejjan. Men dagen har gått och nu ska vi åka iväg på födelsedagskalas i parken. TROTS kyliga 16 grader i Las Palmas.
Jag får hoppas på kvällen.
Men då har vi ju den där filmen som vi borde se klart innan vi glömmer vad den handlade om och vem som gjorde vad och sa si och så.

Hå hå ja ja. Kommer tid kommer råd ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-05 Klockan: 00:16:02

Real Life - Melodifestivalen

När vi kom hem idag och jag fått ungarna i säng, kycklingbenen i ugnen och en REA-caipirinha för 1 euro i handen, så satte jag mig framför facebook och började att läsa.
Bara stausuppdateringar om melodifestivalen.Jag skulle ju också ha tittat på den men så kom vi hem så sent och det var fotboll på TV och jag skulle skriva real life, så det blev liksom inte stämning fört. Men jag ska försöka att ta mig tid i morgon och i alla fall snabbspola igenom för att få ett hum om vad som försigått.

Jag har förstått att Sverige, nu som alltid, är uppdelat i två läger angående melodifestivalen. De som tittar på den och tycker att det är kul och de som fullständigt skiter i den.
Och då är väl allt som det ska.
Alla kan inte tycka samma om saker. Vad tråkigt det skulle bli.

Från melodifestivalen eller schlagerfestivalen har jag många minnen. När jag var liten så tittade vi alltid med familjen och den första finalen som jag kommer ihåg var den när Carola vann. Jag kommer inte riktigt ihåg själva final-tittandet, men jag kommer ihåg allt ståhej som det blev efteråt och alla blev kära i Carola och ville se ut som henne med permanentat hår och slitna jeans.

När jag flyttade hemmifrån och så småningom kom till Göteborg och träffade min bästa vän och blivande svägerska med samma schlagerintresse som jag, så började vi göra melodifestivalkvällar. Då vi träffades ett gäng tjejer och såg på finalen drinkandes drinkar, sjunga och dansa inför en utgång efter finalens slut.

Speciellt kommer jag ihåg det året på Chalotte vann med Take me to your heaven. Vi hade varit på cykelorientering under dagen och stog i omklädningrummet och hörde hur hon vann. Så sprang vi upp på discot och önskade den låten hela kvällen att dansa till.

Så flyttade jag hit men jag försökte fortfarande att fira schlagern och sammankallade lite vänner för att titta. Nu blev det ännu lite roligare eftersom vi kom ett bli en grupp som representerade många olika länder. Röstningslistan (håll utkik efter den på fotona, alltid representerad och markerad med en röd ring) uppfanns och det börjades att sätta betyg på de olika bidragen. Poäng från 1 till 5 skulle utdelas till alla länder med tanke på framförande, låt och vinnarchanser.
Jag har fortfarande kvar alla listor från alla år. Det kommer att bli antikvärde på dem en dag.

Första året här på Gran Canaria kommer jag ihåg speciellt. Det var innan ungarnas intåg och vi var i sommarstugan och tittade. Jag kommer ihåg att vi var så inspirerade efter finalens slut att vi gick ut på kareoki för att försöka oss på själva att uppnå kändisglans. Därefter fortsatte vi ut på byn och en folkfest som firades i krokarna.
Det var tider det ;)

Så fick alla barn och det blev en kaotisk tid med alla småbarn på samma ställe och mammor som skulle fixa hit och dit. Inte mycket tittande blev det. Men vi träffades i alla fall. Det är ju nästan det som är det viktigaste.

Sista gången nu i år, så blev det strul och de inbjudna tackade nej eller var upptagna. Besvikelsen var stor men vi beslöt att titta och fira inom familjen.
Och så är liksom cirkeln sluten.
Tillbaka där jag började, i soffan, med familjen, tittandes på melodifestivalen ;)

Men det har varit svårt de sista åren att hänga med i allt. Det är delfinaler, andra chanser, final, europafinal, intervjuer, hemsidor och fan och hans moster. Jag måste ju se programmen på datorn och har svårt att hitta tid för allt.
Den stora europafinalen har jag dock reserverat i kalendern för hela familjen att sitta som ljus framför ;)

* * * * * * * * * * * * * * *Jag kommer säkert att återkomma till melodifestivalen, men veckans tema i Real Life blir alltså hur är din inställning till melodifestivalen?
Vad tycker du om den?
Tittar du på den?
Något speciellt minne från den?
Några speciella traditioner omkring den?

Skriv och berätta på din blogg tills på onsdag, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll, så att vi alla kan gå in och kolla hur det verkliga livet går till hos just dig.

Om Real Life kan man läsa om här. >>>
Och de andra uppdragen kan man läsa om i kategorin Real Life. >>>

/Y

Skrivet den: 2012-02-04 Klockan: 12:50:33

Lördag i kyligt Las Palmas

15 grader i Las Palmas på förmiddagen, Älsklingen är helt förstummad.
-När såg man detta senast, var hans kommentar när han tittade på termometern.
Man kan väl säja att jag inte var den enda som hade mössa på mig när jag var ute nu på morgonen ;)För visst kom jag ut nu på morgonen. Irma vaknade kvart i sju och ville inte sova mer. Så jag gick upp med henne och vek lite tvätt och lät Älsklingen sova lite längre idag. I morgon är det det min tur....hoppas jag....man vet aldrig ;)

Jag körde den nya sommarplågan >>> i musikmackapären, 100 gånger på raken ;) och jag blev så glad och så fylld med energi. Detta med morgonpromenader är grejjen för att komma igång.
Och då är jag INGEN hurtbulle.
Nu sitter jag här i morgonrock igen och är så där lördagsskön.

För visst, det är morgonrunda, men så hem och en dusch på det och morgonrock ovanpå det. Så är det lördagsfrukost med hela familjen. Färskpressad jos, färskt bröd och slapp i stora lass.
En liten stund i alla fall. För nu bär det iväg ut på jakt efter sådana där stolsfickor till bilen >>>. Och ett och annat rea-fynd >>> kanske slinker med ;)

Återkommer senare med veckans real life som ska handla om mellodifestivalen som jag såg, av en slump, börjar i kväll.
Detta måste ju avhandlas, vad man än tycker om den.

Återkommer.
/Y

Skrivet den: 2012-02-03 Klockan: 22:57:07

TV-fredag

Vi satt och tittade på nyheterna i soffan och njöt av lugnet och stillheten i huset. Jag VET, det är riktigt skyhöga vuxenpoäng på det ;)

Och lugn och lugn, jag vet inte, tvättmskinen går på högvarv. Och som Älsklingen påpekade att när man är van vid diskmaskinen mjuka susande, ja då låter tvättmaskinen som en bulldozer. Men jag har för hög, hög med tvätt att ta igen nu i helgen. Kan inte låta detta tillfälle gå förbi.

I alla fall, så på nyheterna så kom det ett reportage från hela Spanien om att det är kallare än normalt och att det till och med har snöat på Mallorca. De är helt till sig här och det är STORA sensationsnyheter.
Rätt vad det var så visade de bilder från när de saltade vägarna, och då såg man tre killar på ett lastbilsflak som står med skyfflar och ströar salt på vägen.

Jag kunde inte låta bli och fnissa. Tänk vad olika det är på ett förberett land och ett som inte alls är vant vid snö och halka. Stackas killar att stå där och ströa salt som om det vore på stenåldern ;)

Och så visade det sig att det visst var stora invigningen och tävlingen om karnevalens drottning nu. Det hade jag HELT missat.
På grund av den ekonomiska krisen, som alla länder utom Spanien kommit ur, så har det dragits in ordentligt på karnevalen här och den är mycket kortare och mycket mindre omfattande än vanligt.

De kör live på TV så man kan se den här. >>>

Årets tema är teknade serier och jag försöker som vanligt att ta bilder på TV:n och det är helt omöjligt. Vad är det med TV:n egentligen?
Hur ska man göra när man tar kort på det som är på TV?
Nu tävlar de om vem som har finast klänning och som inte trillar av scenen. En av kandidaterna hade Marlena Ehrmans opera-schlager-bidrag  som uppträdande låt. Sverige når ända ut i välden ;)
Och där började Irma att skrika som en galning i sin säng så jag missade resten.
Over and out from Las Palmas.

/Y

Skrivet den: 2012-02-03 Klockan: 15:06:13

Ingen lunch men sommarplåga

Det blir ingen "Yohanna trixar i köket" idag för idag är det fredag och obligatorisk lunch hos svärmor.

Jag bjuder istället på årets sommarplåga som det verkar just nu.
Denna låt hör man överallt och de säjer att det kommer att bli den nya Macarena.

Hör ni den i Sverige?


 

Trallvänlig är den i alla fall och jag har haft den på hjärnan sedan MÅNGA dagar tillbaka.
Jobbigt ;)

/Y

Skrivet den: 2012-02-03 Klockan: 13:11:59

Fredagsvägning, utvärdering och problemområden

FREDAGSVÄGNING
-0,8 kg. (nu är jag nere i vikten innan frosseriet)
:D
Jag visste det!

Om man bara håller ut, inte börjar att tappa sugen och skrida över gränserna, ja då ger kroppen vika till slut och släpper på sina högt älskade fettreserver. Jag behöver ju inte dem längre. Jag är ingen uråldersmäniska som måste lagra upp fett inför den kalla vintern.
Jag HAR jacka ;)

Visserligen är 0,8 nästan ett helt kilo och det är lite FÖR mycket att tappa i veckan. Men med tanken på de föregående veckornas långsamma minskning så kan jag dela upp detta kilot på fyra, för det är vad det tagit att få kroppen att släppa efter. FYRA veckor.
Men jag har hållit ut och har nu en livsstil som jag kan köra med tills nästa viktplatå kommer.

För de kommer ju. Kroppen släpper efter lite och man går ner. Sen så blir kroppen rädd igen och håller i kilona. Så får man öka förbränningen lite eller dra in på kalorier och så släpper den efter.
Det är ett givande och tagande detta ;)
Men alltid i samarbete och med uppmärksamheten på hur kroppen mår.

UTVÄRDERING
Bakläxan från förra veckan var ju att nå stegmålet 15.900 steg om dagen och det har jag klarat med råge VARENDA dag :D
Trixet är att hitta på någonting på eftermiddagen och inte sitta inne. Med min morgonrunda och skolhämtning och lämning så har jag ca 3.500 steg som jag ska göra över med på eftermiddagen för att komma upp i målet.
Det är inte mycket man måste göra då. En halvtimmes promenad ca.

Måndagen åkte vi på shoppingrunda, tisdagen gick vi till lekparken, onsdagen letade vi födelsedagspresent och igår var vi på födelsedagskalas. Idag blir det veckohandling och sen så kommer det svåra, att hålla målet även på lördag och söndag.
Vi får se hur det går.Jag har även laddat in Zumba-passet >>> på hårddisken i DVD:n och kikat. Om det blir krisigt så kan man alltid ta ett sådant pass med ungarna. De gillar att hoppa och studsa. Och Älsklingen har lovat ta ett kort på mig när jag försöker, iklätt matlagningsförkläde som jag oftast brukar glömma bort att få av mig.

Plankan skulle ju köras varenda dag och det har gått lite si och så med den. Det är så nedslående när man inte orkar så mycket. Och ännu mer nedslående är när man ligger och har närbild på vardagsrumsmattan som JÄMT är supersmutsig :(

Älsklingen och jag skulle ju göra plankan tillsammans på eftermiddagarna för att peppa varanda. Men eftersom vi varit ute och flängt varenda eftermiddag denna veckan så har plankan blivit lidande.
Man kan inte få allt, steg OCH planka.
Måste komma på en bra rutin på den också.Jag får tacka så mycket för alla fina komplimanger om hur jag såg ut i mina nya rea-kläder >>>. Men det är faktiskt inte så att jag är i mål, har blivit smal eller något annat. Jag ser ut som jag brukar, det är bara en fråga om positionering och bloggstyling ;)
Tex. Väst får en att se smal ut om midjan. Står man med benen i kors så ser låren smalare ut. Lite har jag lärt mig med åren ;)
Varför står alltid modeller så där fånigt? ;)

Ni ser ju tydligt mina problemområden och om jag kunde så skulle jag sätta in punktfokusering med viktminskandet där. Men det går ju tyvärr INTE.
Det som brukar hända nu, i viktminskningens slutskede, är att jag brukar bli jättesmal om axlar och nyckelben, tuttarna börjar hänga och skrynkla ihop sig mer än vanligt ;) Men låren och rumpan behåller all fyllning precis som innan.
Tragiskt men sant.

Jag hoppas på att plankan ska ordna upp det där med att jag ser ut som om jag vore gravid i 5:e månaden och framöver ska jag även försöka lägga in nån övning för at bygga upp armarna lite.
Men just nu så ser det ut såhär.

Trevlig fredag på er.

/Y

Skrivet den: 2012-02-03 Klockan: 00:32:18

Födelsedagskalas

På grund av extremt jobbig och oförstålig kamp med internetbanken så har krafterna runnit ur mig och klockan tickat iväg.
Jag bjuder på några bilder från dagens kalas >>> och går och lägger mig.
Presenten blev väldigt uppskattad och stegräknaren står på nära 18.000 steg :DJa, vi stannade kvar resten av familjen också på kalaset. Förutom Älsklingen som jobbade då.
Ja, det fanns en massa godis och snacks.
Ja, jag åt av nästan allt fastän det är fredagsvägning i morgon.
Ja, jag har dåligt samvete för det, FASTÄN jag har bestämt att är det kalas så är det kalas. Det sitter liksom i ryggmärken att man INTE får ;)
JA, det blev gråt och tandagnisslan när det var dags att gå hem...I morgon är det FREDAG!
God natt!

/Y

Skrivet den: 2012-02-02 Klockan: 16:06:13

Torsdagslunch

Sa star jag har i koket IGEN. Jag tror bestamt att jag skapat en ny kategori har pa bloggen: Yohanna trixar i koket ;)
Men det ar sa bra att skriva har, annars sa far jag inte ner pa prant vad det ar som jag har kokat ihop idag och sa forsvinner det, receptet, ut i glomskans land.

Pa detta satt sa skriver jag ner pa en gang och sa blir det dokumenterat. Sen att webbkameran ar av den varsta sorten, det far jag ta och klura pa. Det kan val inte vara mojligt att den tar SÅ daliga bilder?

Idag blir det lax och ett recept som fran borjan var fran mina MaBra-recept, men som jag har modifierat lite efter vad som fallit mig in.

Igar hamnade vi ju pa rean och hann inte att veckohandla sa kylskapet och frysen ar precis lika toma som de var igar. Det har bara tillkommit en STOR laxbit som jag delat upp i portionspasar.

Laxfilé ar dyrt har, 170 kronor kilot i var vanliga matvaruaffar. Men en annan kedja brukar ha specialpris om man koper en hel lax och man kan da bara behova betala 70 kr/kg. Dyrt anda men jag tycker sa mycket om lax och det AR ju nyttigt. Sa ibland sa slar vi till och fryser in.

Lax alltsa.
En laxfile i en smorad ugnsform.
Hall over en dl vitt vin.
Salta.
Ror ihop en rora av en dl dijonsenap, saften av en citron och pressa i tva vitlokar.
Bred roran over laxen.
Skiva over farska tomater.
Tack med folie och skjuss in i ugnen pa 200 grader.Nu kokar jag potatis, morotter och broccoli for att ha till. Lax ar ju en ganska fet fisk sa det galler att inte ha nagra feta tillbehor som graddsas eller potatisgratang. Da blir det en kaloribomb.
Men det gar utmarkt nar man tanker till ;)

For barn och icke-fettsanerare sa kan man blanda i CF i skyn nar laxen kommer ut ur ugnen, eller en klick smor pa potatisen.

Smaklig maltid!

/Y

Skrivet den: 2012-02-02 Klockan: 13:17:25

Torsdag och födelsedagskalas

God Förmiddag!

Först och främst så måste jag berätta att gårdagens tacosallad blev en SUCCE här hemma. ALLA, och då menar jag verkligen alla utan undantag, smaskade och åt så det stog härliga till.

Hemmaknåpad tacosallad får 5 stjärnor av Familjen Medina Ode.
Prova den om du får tillfälle. Ser inte så smaskig ut men blev skitbra. Man kan grunda på tallriken med sallad. Tacoröran ovanpå. Hackade färska tomater och överst tacosås.
Mumsfillibabba ;)

Idag så vankas det födelsedags-kalas för Alexander så "torsdag from hell" kanske uteblir. Man kan ju alltid hoppas.
Det är Alexanders första kalas utanför kompiskretsen och även för mig.
Så det är lite nervöst.
Hur går det till?
Ska mamman lämna barnet och gå, eller hur gör man?

Hittills så har vi bara varit på kalas hemma hos mina kompisar och då stannar ju hela familjen kvar och snackar strunt medans barnen roar sig.
Men nu.
Jisses.
Tänk om det blir fel.

Hur som helst. Vi var iväg och handlade present åt denna tjej som ska fylla 5. Det blev någonting som jag vet att JAG skulle ha blivit överlycklig för som 5-åring. En glänsande vuxenväska full med vuxenhalsband, hårsnoddar och diadem som glittrar.
Hoppas att det går hem även hos denna dam.
Man vet ju aldrig. Barn kanske ha förändrats över de senaste 30 åren.Men så hamnade vi ju på en REA och Älsklingen suckade så nästan hela varuhuset rasade när han såg mig gå och pilla på saker och humma.
Jag HÖLL på att komma hem med ett par strechjeans för 90 kronor, men så sansade jag mig och kom fram till att jag behöver inte köpa bara för att det är billigt.

Jag har redan ett par stretchjeans som jag inte använder för att de åker ner över rumpan på mig. Dessutom är det snart vår och långbyxesäsongen kommer att vara över. Bättre att jag använder det jag har den tiden som är kvar.
Ibland kan även jag vara förnuftig i en butik fylld med rea ;)

Men jag kom hem med 4 bodysar till Irma och ett par rosa tennisdojjor till densamma.
Man kan ju inte gå riktigt tomhänt därifrån...

/Y

Skrivet den: 2012-02-01 Klockan: 23:47:06

Sammanställning av Real Life - En doft från förr

Det var en massa doftminnen som kom upp här och det var roligt att läsa. Jag var lite orolig för, när jag valde ämnet, att ni inte skulle tycka att det var lika spännande som jag.
Men när jag läser vad ni skrivit och när jag läser vad era läsare har kommenterat inne hos er så slås jag av hur MYCKET dofter med minnen som alla har. Och vad viktigt luktsinnet är.


Det har efterfrågats en logga till REAL LIFE så jag knåpade ihop en som man kan använda om man vill. Det är upp till var och en.

Men nu kör vi igång med det roliga ;)

- Jenny berättar att hennes pappa jobbade på besinstation när hon var liten och doften därifrån. Tur för mig att jag inte var den enda med bensin-lukts-minnen.

Hon berättar även om hur gubbarna kom ut och tankade åt folk förr-i-tiden. Och jag kan berätta att sånt sker fortfarnade här i Las Palmas. Min svärmor tankar inte på bensinstationer utan sådan service. Hon KAN nämligen inte tanka själv ;)
Förr-i-tiden, jo jag tackar jag.

- Miriam tar fram ett sånt självklart UNDERBART doftminne att jag alldeles hade glömt bort det. När man hänger rentvättade lakan på tork ute och får krypa ner i en sommaräng av dofter.
Visst, just precis SÅ är det.

- Freja förlorade luktsinnet en gång och all lukt förvandlades till "bränd metall". Ingen höjdare. Men hennes minnesdoft är inte SÅ långt därifrån: kraftig diselmotor när det är kallt.
Varför då?
Jo hon är en hejjare på att fickparkera stora militärfordon. Och det får man erfarenhet av genom att....

- Victoria sparade en sjal från sin mamma när hon gick bort. Den sjalen luktade på ett sätt som fick minnet av hennes mor att finnas kvar och hjälpa till när saknaden blev för stor.

Vet du, vi systrar hade en låda full med klä-ut-kläder och där fanns bland annat en massa sjalar från vår mormor. När hon gick bort så letade vi i den lådan efter doften från henne.
Tänk vad en sjal kan göra ;)

- AnneliH berättar om en doft som jag känner väldigt väl till men inte visste vad det var för något. Doften när man stiger av flygplanet på Las Palmas flygplats. Hon säjer att det luktar flygbränsle.

Och visst luktar det speciellt när man kliver av planen här. Och roliga minnen får man av den lukten; sol, semester, playa och Gran Canaria ;)

- Gunsan bestämde sig på en gång när de hade hittat SITT hus. Här ska vi bo, sa hon. Och varför var det så enkelt. Jo, hur det luktade där, hemma, trygghet, hus.
En doft kan styra ens liv och ge en DEN känsla som man vill ha.

- Marie tar oss med på en promenad längs minnenas allé i sitt parfymskåp. Varje parfym har sina minnen och berättar om en epok i hennes liv.

- Vuxenmamman tar fram en massa härliga och olika dofter från sitt arkiv. En doft som hon tar upp, får mitt minne att också gå igång, nämligen den om apelsiner med kryddnejlikor i. Liksom henne får jag en känsla av barndomens jular fast jag egentligen INTE vet om vi verkligen gjort sånt hemma i min barndom.

- Ansibecki skriver om lukten i sin gammel-mormor- och morfars hus. Om fina minnen från barndomen och hur huset har gått i arv. Ack så väl jag känner igen det. Det luktar något speciellt i gammelföräldrars hus. Minas såldes för ett par år sedan och det skulle vara roligt att få komma och hälsa på och se om lukten sitter kvar i huset.

- Annelie påminnde mig om en doft som jag VERKLIGEN hade glömt bort, den av ny postorderkatalog. När man river av plasten och sniffar i en helt ny. Det påminner mig också om doften av en helt ny bok. Den är också speciell.

Jag vill passa på och avsluta med ett doftminne som inte kom upp här men som på en gång får mig tillbaka i Sverige på ett naffs. Det är när det regnar på solvarm asfallt. Blundar jag då, för det regnar här faktiskt ibland också, då är jag tillbaka i sommarsverige med sommarlov och varmt regn på solbrända axlar.

Tack så mycket för denna veckan. Tack för att ni så frikostigt delar med er av era minnen och era "riktiga liv".
Glöm inte att komma med tips på vad ni vill skriva om nästa vecka för då kör vi igen.

/Y

Skrivet den: 2012-02-01 Klockan: 15:38:13

Onsdagslunch

Sa star jag har i koket igen och ska forsoka svanga ihop nagot atbart pa kortast mojliga tid. Helst ska det ga lika fort som pastan som kokar, eller potatisen eller riset.

Denna veckan har det varit lite kyskaps-rensnings-knap eftersom det varit sista helgen i manaden och utbudet i kalskapet inte varit sa stort. Idag ar det loning och stor veckohandling pa schemat.I frysen har det funnits kottfars och kycklingfileér. Igar blev det kyckling, idag blir det kottfars. Sa vad ska man hitta pa?
Det far bli en tacosallad av nat slag.
Man tager vad man haver ;)

Koka pasta och slang med ett halvt blokalshuvud i buketter i.Stek notfars och slang med en hackad lok och tre grovrivna morotter. Jag forsoker alltid ha rivna morotter eller strimlad vitkol i tacokottfarsen. Allt for att smyga i gronsaker och dryga ut maten.

I med en pase tacokrydda och en stor skvatt vatten, lat puttra ihop.

Blanda pastan med kottfarsen nar allt ar klart. Hacka i nagra farska tomater for tacofeeling. Den modige serverar med tacosas till. Ungarna far en klick smor i som vanligt ;)

Detta var dagens ihopkok. Nu far vi se vad ungarna sager....

/Y

Skrivet den: 2012-02-01 Klockan: 13:32:17

REA-fynden

God förmiddag från Las Palmas. Första februari, mitt i veckan och det finns ingen hejd på tiden ;)

Först måste jag berätta att filmen vi såg igår var El inocente med Mathew MacConnely eller vad han nu kan heta, ni vet vem det är. Filmen kanske heter The inocent eller Den oskyldige i Sverige. Berättar mer om den en annan gång, för här blev den inte färdigsedd. Älsklingen somnade i soffan PRECIS när det började att vara som mest intressant. Så nu vet jag inte när vi får tid att se färdigt den. I kväll är det visst fotboll. Suck ;)

Men förrgår så lovade jag ju att jag skulle visa min REA-fynd >>>. Och det kom jag ju inte till skott med igår när förmiddagen flög sin kos >>>.
Så här kommer fynden.Jisses, jag måste VERKLIGEN putsa av spegeln i hallen om jag ska fortsätta att ta bilder i den ;)

En stickad klänning med ett rynkat framstycke i sidentyg. Vi får se hur det går att tvätta den, men för 80 kronor (7,95 euro) så får man väl inte ha för höga krav.
Man kan nog ha den både som finklänning med klackar och pynt och som vardagstunika med taights och kängor.
Bekväm är den i alla fall.
Det är ju det viktigaste.
Hittade även en jeansväst för 100 kr (9.95 euro) och ett guldskärp för 20 spänn (1,95 euro) och slog till på dem. Jeansväst brukar ju bli på modet lite då och då och även om det inte är det just nu så tycker jag att det är ganska så smickrande för figuren att ha en väst.

Och kortkort är väl inte riktigt min grej, börjar ju närma min de 40 och det är då en sån hamnar på förbjudna listan va? ;)
Men nu har jag två sådana i garderoben och med tights under så blev det ju inte så naket. Jag ju passa på att använde dessa nu medans jag inte hunnit nå den kritiska åldersgränsen än ;)
Guldskärp är ju alltid ett guldskärp och för 20 spänn så ska man inte fundera så mycket.

Ja som ni ser så är inte jag en person som handlar dyra märkeskläder. Jag kan inte och skulle inte kunna med att gå och köpa mig en kjol för flera tusen eller en jacka närmare 10. Det funkar inte hemma hos mig.
Jag handlar på REA och då helst när rean är så där oförskämt billig.
Jag vet, jag kommer aldrig att se så där dyr och sofistikerad ut. Men det undrar jag om jag skulle göra även MED tusenkronors-kläder. Jag är inte en sån "kind of girl" helt enkelt...

/Y

PS Glöm inte veckans real life >>> som håller på ända tills ikväll. Än är det inte försent att minnas lite från förr med hjälp av motorolja och tuggtobak. ;)
En logga till upplägget har efterfrågats och en sån håller jag på att snickra ihopa.DSRSS 2.0