Skrivet den: 2011-10-31 Klockan: 00:09:49

Söndagslunch vid betongfabriken

Javisst åkte vi till favorithaket på ön, betongfabriken.





För den nytillkomne så ska jag ta det från början.
Om man åker på motorvägen från Las Palmas söder ut. Så när man kört förbi Playa del Ingles och Maspalomas så kommer två tunlar. När man passerat den så kommer en avfart där man ska ta av om man vill komma till Argineguin. Fortsätter man rakt så kommer man till Puerto Rico och Mogan.
När man har svängt av motorvägen mot Arguineguin så ska man INTE svänga höger mot denna by utan ta till väster och åka ett par 100 meter. Då kommer man till en rondell där man svänger höger och kommer till en liten bu som heter EL Pajar.

Det är just en LITEN by som har ett STORT dragplåster en resturang, och en liten strand som denna restaurang ligger vid.
På andra sidan resturangen och i slutet av stranden ligger en stor cementfabrik, därav namnet som VI gett stället:
BETONGFABRIKEN ;)



Egentligen kan man inte kalla det för en resturang för det är ett hak. Ett skjul på stranden där man ställt upp ett gäng plaststolar och kabelrullar på ett cementgolv. Fast nu idag när vi var där så hade man faktist renoverat lite och det börjar bli någorlunda.

Så varför är det SÅ poppis?
Man serverar bra mat till billigt pris. Och mina föräldrar tycker att det är lite exotiskt att åka och knö med lokalbefolkningen ;)





En söndag som denna såg det ut som om hela öns befolkning var här. Och kön ringlade sig lång utefter resturangen. Man får en kölapp och kan sätta sig och dricka öl utanför i solen. Vi fick nummer 619 och då stog nummertavlan på 550. En halvtimme-45 minuter tror jag att vi väntade, medans vi flanerade runt och tog kort.





Så kom maten och som vi ÅT.
Irma fick äta först och sedan stoppade jag ner henne i vagnen och där somnade hon som en stock TROTS att ljudnivån påminde om den på ett disco.
Ja det är inte mycket matro där, kan man säja UTAN att överdriva ;)



Kanarisk ost
Tonfisksallad
Tomater med mojosås
Skrynklig potatis
Friterad HEL bläckfisk
Friterade fiskbitar
Bläckfisksallad
Paella
Sa jag att det bara finns fisk och skaldjur här. Inget kött så långt ögat når...



Så blev det efterrätt.

Och en tur på stranden för att leta fina stenar.



Det blev dags att åka hem. Älsklingen fick köra två vändor med oss, dit och hem. Eftersom vi har en skokartong till bil och det inte finns plats för 4 vuxna och två barnstolar däri på samma gång. Som tur är så ligger inte detta SÅ långt från där mina föräldrar håller till i San Augustin.

Det var vår dag.
På sant spanskt manér så tog det HELA dagen att äta lunch.
Det var bara att fika, duscha barnen och åka hem och förbereda oss inför måndagen.
Fast det är ju helgdag på tisdag igen. Alla helgonsdag.

/Y

PS Jag tog en del snygg-bilder. Men de får ni se i morgon. För nu vill jag gå och lägga mig och orkar inte redigera mer. God natt! DS

Kommentarer
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]

Men, vad ni ser ut att ha det underbart. Jag är inte alls avis, inte alls ;)

2011-10-31 @ 04:40:34
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: Sören D

Vilken härlig lunch!

2011-10-31 @ 06:37:20
Postat av: Anonym

Hejsan! :) Har du haft en bra helg med mycket halloweenkänsla?



Tänkte bara tipsa om att jag nu har startat en tävling där man kan vinna 2 mysiga spalampor att ha i badkaret/duschen! Väldigt mysigt nu till hösten och det vore superduperkul om du ville vara med och tävla! :)



http://lindshe.blogg.se/2011/october/tavling-vinn-2-spalampor-fran-smartasakerse.html#comment



vad mysigt! ;D

2011-10-31 @ 09:09:18
Postat av: Hanna

Sådana ställen är ju bara bäst! Små guldkorn som man inte alla känner till :-) Ser ut som ni haft en underbar lunch-dag! Hoppas starten på veckan börjat bra också! kram

2011-10-31 @ 09:40:19
URL: http://mamzter.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Er dag ser helt underbar ut. Det är på de lokala "haken" som man brukar få bäst mat :) Dit där lokalbefolkningen går. Kram

2011-10-31 @ 09:44:52
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Chiquita

Härliga bilder! Det är så fantastiskt när man hittar sina små smultronställen som ju oftast ligger utanför turiststråken. Såg vansinnigt gott ut. Får man fråga vad ett sånt här kalas kostar på ett "inhemskt" ställe?

2011-10-31 @ 10:59:52
URL: http://eldiariodechiquita.wordpress.com
Postat av: AnnaPanna

Älska långluncher. GOtt ser det ut oxå!!

2011-10-31 @ 11:12:05
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vilket häftigt ställe - dit vill jag oxå åka!

Men... skrynklig potatis??? Hur ser sån ut???



kram kram

2011-10-31 @ 11:21:03
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: mankan

Man blir riktigt sugen! Kommer du ihåg vad detta kalas kostade? Skulle vara intressant å veta. Ska till L.P. snart och brukar hyra bil ibland. Med denna fina vägbeskrivning skulle vi nog hitta dit. Kul å se Irma traska omkring alldeles själv. Denna lilla flicka har "stulit" mitt hjärta!

2011-10-31 @ 11:31:16
Postat av: Linda L2K

Vad härligt det där lät!!!!



Sv: jag kommer under dagen göra en liten sammanställning av stegen och lägga ut på Willvins facebook. Mats steg kommer i slutet av veckan. :o)

2011-10-31 @ 12:06:40
URL: http://l2kw.blogspot.com/
Postat av: FruStolpe

Hej! Vilken trevlig blogg du har. :) Gran Canaria är en av mina favoritplatser....efter Hong kong...tror jag. Eventuellt har de delad första plats. ;)

Undrar om du kan hjälpa mig, antar du får många frågor så känn dig inte pressad. Vi är på väg till puerto rico igen i januari har vi tänkt. Mina föräldrar som var där för en tid sedan bodde på ett litet hotell som drevs av ett äldre par...de hade gett mamma och pappa deras direkta nummer och sagt att de kan ringa när som helst om de vill komma igen. Vi har försökt att ringa men inte fått tag på någon. Hotellet hette calypso och finns alltså i puerto rico...googlade lite och kom till något som såg ut som en sida som säljer hus. Kan det vara som så att hotellet är till salu/blivit sålt? Har du tid så googla gärna och berätta om vi helt enkelt får söka upp nåt annat litet hotell. :) Ha de så bra! Sofia, Finland

2011-10-31 @ 13:11:08
Postat av: Nina P

Hejsan!

Vi är en familj från Västerås som planerar att flytta dit. Hur länge har ni bott där? Några tips? Hur trivs barnen? Våra är 10 och 12 år. Har varit i kontakt med svenska skolan och snart kommer jag och min man dit för att kolla på lägenheter osv. Är lite orolig. Så att feedback tas tacksamt emot.

Mvh: Nina

2011-11-01 @ 22:30:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0