Skrivet den: 2012-07-16 Klockan: 14:44:45

Måndagslista innan semestern

Idag är en innedag med uppdrag att försöka hinna så mycket som möjligt av det som inte hanns i helgen och det som behöver hinnas med innan vi åker på semester till sommarstugan på onsdag.
Och dagen till ära så är vädret strålande sol från en klarblå himmel här i Las Palmas.
Något som inte hänt sedan sommarlovsstarten i juni.
:(
 
 
 
 
I morgon har jag planer på att ta ungarna till playan och det vore ju perfekt om det kunde vara lika samma väder då, så vi kan ta bussen till stranden här i Las Palmas. Slippa ta ut Oceanångaren på motorvägen samt spara en massa dyrbara minutrar.
FAST det är fasligt mycket varningar om brännmaneter i Las Palmas nu. Bara igår när vi gick och söndagsflanerade så såg vi två personer som blivit brända.
 
 
Måndag ÄR det, även fastän det känns mer som en fredag med semestern så nära inpå. Så lista a´la jennyn blir det naturligtvis:
 
- att "vår" semester börjar på onsdag. Visserligen bara Älsklingen som har semester, mammor/hemmafruar får aldrig ledigt ;) Men jag hänger på, på ett hörn och känner av stämningen.
 
Vi ska åka 14 dagar till sommarstugan med allt vad det innebär av uteplats, pool, strand, grillning, lekkompisar till ungarna, inga renoveringssysslor som pockar på uppmärksamhet, inget annat att göra än kanske ha lite tråkigt, ingen oro över att ungarna ser på TV för mycket eller spelar dataspel när de borde vara ute, ingen ångest över VAD som ska hittas på, inget dåligt väder som förstör utan kanske bara ger paus i solandet ;) osv.
 
Mest gläds jag åt detta att ungarna får sol, bad och kompisar utan att jag behöver organisera stora utflykter >>>. DET blir semester för mig att VETA det.
 
- att de påbörjat renoveringen >>> här hemma och det VERKAR gå bra. Nu har de spacklat de tak som behövde spacklas. Efter semestern så kommer de och finjusterar, slipar, fuktbehandlar och förhoppningsvist målar ALLT.
 
Jag struntar i att både städa och ställa tillbaka sakerna på sina ställen. Vi ska på semester och sedan kommer de tillbaka för att smutsa ner allt igen.
Den lyxen tar jag mig, att inte städa i onödan ;)
 
- att vi hittade kackerlacksmotorvägen in hit i lägenheten >>>. Nu är den förhoppningsvist kapad och vi har inte sett till nån lacka eller känt nån kloakdoft sedan dess.
 
Nu ska det bara sprutas rejält med spray i alla vrår när vi åker bort så att de monstren som gömt sig i skrymslen och vrår kommer ut och kolavippar. Därefter så hoppas jag att detta blir ett roligt minne blott att ta fram vid roliga-historier-aftonar vid öppna brasan när vi är pensionärer ;)
 
- över mobilen naturligtvis ;) Alltid lika prylgalen jag.
 
- att det är bara 2 kilo kvar till målvikten nu >>>. Visserligen kommer semestern och ställer till det på slutspurten. En beredskapsplan måste göras upp men även så får det släppas lite på reglerna och njutas.
 
- att det kommer att komma många roliga tips på hur man glamoufierar veckohandlingen lite i veckans REAL LIFE.
 
Nej, bäst att börja med to-do-listan om det ska bli nån semester av här...
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Freja

Ohh, nu missade jag min gladmåndag igen, jag hade fullt upp att klämma in två utmaningar i ett inlägg... Och mitt glamourtips är bäst av alla ;-)

Svar: Ja det där tipset får jag fundera på om det kan hjälpa mig också ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-16 @ 20:55:08
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Ann-MarI

Mycket att vara glad över! Önskar er en riktigt fin semester och hoppas allt i hemmet är i skick snart. Tror att ni kommer att vara mycket friskare i vinter när ni fått fuktskadan fixad!
Kram
Ann-Mari

Svar: Ja jag tror att det kommer att bli mycket bättre i vinter jag också. Eller hoppas...
Yohanna i Las Palmas


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0