Skrivet den: 2012-07-09 Klockan: 23:56:34

Hårdhandskarna mot kackerlackorna

Det har blivit mycket kackerlackor här på sista tiden. Men det är så som livet har sett ut för oss och det är värmen som gör det. De monstren gillar värme, då sticker de fram sitt fula tryne och lever upp.
Och jag HATAR dem.
De ger mig ilningar och hysteriska anfall.
 
Så nu måste jag få berätta om vårt senaste utfall i kampen mot dem. Älsklingen var så stolt i går att han bara gick omkring och mös och sken som en liten sol, muttrandes för sig själv; Vi gjorde det. Tänka på 1000-an att vi gjorde det.
 
Så då får jag varna känsliga läsare, som är kräkmagade och som har lätt att få mardrömmar på nätterna att sluta läsa nu. För detta var det närmsta Indiana-Jones-i-de-fördömdas-tempel-upplevelse som jag kommit.
Huvaligen...
 
 
Vi har ju haft väldiga problem med kackerlackor inne hos oss. Vi har hittar stora rackare springandes omkring även fastän vi döds-sprayat så fort som vi åkt bort över helgen.
 
Något har varit galet har vi tänkt. SÅ många kackerlackor kan det inte flyga in genom de öppna fönstrena om dagarna utan att vi märker något. De måste komma in på några andra vägar.
 
Vi har tätat och letat och tätat igen. Alla sprickor, hål och öppningar i lägenheten som funnits har fått antingen silikon i sig eller spacket. Tätt ska det vara.
Ändå har de funnits där.
 
I vår lägenhet så går det som en stor pelare i köket där alla avloppsledningar från hela byggnaden passerar. Den är ju täkt med kakel så det är ju inget konstigt med det. Men vi har tyckt att det luktat avlopp från den lite då och då. Men allt eftersom vi tätat sprickor, även i denna pelare, så har lukten förbättrats. Dock aldrig helt försvunnit.
 
Längst upp i staket så har vi stukatur och där denna stukatur sitter fast på denna avloppspelare så har vi även röret från köksfläkten sittandes så det har varit lite svårt att riktigt se hur det ligger till med spickor just i den zoonen. Men så igår så fick Älsklingen för sig att han skulle speta upp där, slita loss köksfläktsröret och kika om det inte fanns något riktigt mystiskt där som kunde orsaka denna kloaklukt i vårt kök.
 
Sagt och gjort och mycket riktigt så visade det sig att en av stukaturdelen inte var riktigt fastsatt mot väggen utan det var en stor glipa där.
Älsklingen gick för att hämta stora silikontuben för att täta den glipan och jag spetade upp där för att kolla in den otroliga snickarmissen i vårt kök, då jag ser två stora antenner stickandes ut från glipan.
- Hörru, skriker jag till Älsklingen. Det sitter en jätte-kacke-lacka här och väntar på att krypa ut. Jag ska ta och spraya den så den dör.
 
FEL!
 
Det visar sig att i denna spricka så finns en stor motorväg in i avloppsrörs-kanalen och när jag sprayar där så blir alla kackerlackor som bor där inne helt vansinniga och ska bara UT.
Det välde ut kackerlackor som i värsta Indiana-Jones-filmen och jag blev bara hysterisk och skrek rakt ut.
Jag stog i köket i bara fötter utan något tillhygge att drämma till dem med. Älsklingen kom springande och fick kasta tofflan sin på dem och raskt stoppa tidningspapper i glipan för att stoppa rusningstrafiken.
 
 
Det tog lång stund innan jag sansat mig och slutat skaka. Men då stoppade vi papper i glipan och så mycket silikon att nog huset kommer att rasa innan denna glipan öppnar sig igen.
Men nu är den tätad och vi tror att ÄNTLIGEN har vi hittat vari-70-singen alla dessa monster kom ifrån.
 
Brrrrrrr! Vad äckligt!
Men nu hoppas jag verkligen att det blir slut på alla dessa kackerlackshistorier i mitt liv.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Åsa

Asså du ÄR så rolig!!! Fick ett skratt här som jag behövt hela dagen hahha! Motorväg för kackerlackor! Du e bara så underbar! Å jag förstår. Vart på Terneriffa och där var de runt 8 cm i storlek och inte kul alls. Jag hade kackerlacksjakt varje kväll innan jag gick och la mej...
Grattis å bra jobbat!!!
Stor kram till dig

Svar: Så bra att du skrattade lite. Blev så sorjlig när jag läste om dina mörker-upplevelser i sommarstugan i går kväll. :D
Yohanna i Las Palmas

2012-07-10 @ 00:25:21
URL: http://sommerseth1.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

blä för kackerlackor :( Kram

Svar: BLÄ x 1000 ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-10 @ 10:19:41
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: AnneliH

Tur att ni hittade motorvägen :) Jag hade nog blivit lika hysterisk själv tror jag...om inte värr !
Hoppas ni slipper dem nu :)

Svar: Ja nu får det vara nog med kackerlackor för ett LÅNGT tag.
Yohanna i Las Palmas

2012-07-10 @ 13:37:22
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Meekatt

Åh, jag dör lite! Hade jag sett EN sån här hemma...hade jag flyttat till Norrland. ;)

Svar: Packa väskorna för jag har hört att de är på G dit. Svensk-turisterna får med dem i resväskorna hem ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-17 @ 17:44:39
URL: http://www.meekatt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0