Skrivet den: 2011-10-05 Klockan: 12:47:11

Aldrig mer...

För ett tag sedan så ringde en väninna till mig och sa:
-En tjej som min mamma känner ska ha barn och de är lite oroliga för hur de ska kunna köpa allt till den lille.
De har det lite svårt ekonomiskt just nu.
Jag tänkte på dig, eftersom du sagt att du inte ska ha fler barn, att du kanske skulle vilja skänka dina barnkläder till henne.

Inget fel med det.
Jättebra tänkt.
Att allt som bara ligger och skräpar här hemma skulle kunna komma till användning.
Tilläggas ska väl att min väninna själv går och väntar på att kunna skaffa sig sitt andra barn. Hon har förhoppningar om att snart kunna få användning av sina barnkläder. Annars så är jag säker på att hon hade skänkt sina.

Men jag blev helt ställd.
Visst har jag sagt att fler barn blir det inte här hemma. Jag har nog med de vildbasar som jag har. De håller mig sysselsatt och MER därtill.
Dessutom var den sista graviditeten hemsk hela vägen igenom >>> och den sista förlossningen >>>, >>> skrämde slag på mig.

Nej deta gör jag inte om.

(Hela förlossningsberättelsen finns på hemsidan
www.yohanna.se, som är lagt på is just nu, men till vänster under Irma eller till höger under förlossning, kan man läsa hela den långa historien.)

Jag fyller snart 40 och känner att MITT liv måste komma tillbaka nu. >>>
Jag känner att detta med ungarna tar så mycket tid att det blir liksom ingen Yohanna kvar. >>>
Nu är det dags att ungarna växer upp och "livet" får börja.


MEN så tänker jag ALDRIG MER?
Ska jag aldrig mer få uppleva känslan av att se två streck på stickan, känna hur det växer någonting inne i mig, känna lyckan över att lära känna en helt ny nyfödd, snosa bebis och gosa med ett litet knytte?
Aldrig mer?

Just detta ALDRIG kan sätta griller i huvudet på en. Precis som när man bantar och tänker: Jag får ALDRIG mer äta choklad. Man blir ju störtsugen på en gång och måste ta sig en bit ;)

Och just när man mammabloggar och läser andra mammabloggar, så kommer det upp en massa tjejer som är gravida eller har små bebisar och de berättar hur UNDERBART det är.
Det är klart att man blir sugen.
Det är klart att tanken smyger sig in att:
-Vi kanske skulle ändå....
Älsklingen suckar och tittar på mig.
-Kommer du ihåg Yohanna? Kommer du ihåg?

Så behövs det bara att Irma har en sån där inte-kan-somna-om-natt >>> eller vad man ska skylla på. Att Alexander får ett av sina raseriutbrott >>> eller jag tittar i min garderob fylld av fina kläder, fina men för SMÅ. >>>
Så tänker jag att jag har gjort mitt.
Jag är nöjd med min familj som den är nu.
Vi har det bra som vi har det och kommer få det skitkul i framtiden när allt detta med bebis, tänder, 4-årstrots och raseriutbrott lagt sig.

Jag ska nog sälja av allt skräp som står och dammar igen.

Men man vet ju aldrig. De kanske uppfinner nån mojäng i framtiden, som garanterar att bebisen sover HELA nätter och ALDRIG blir arg.

Man vet aldrig . . .

/Y

Kommentarer
Postat av: AnnaPanna

Gud a fin bild!! Du var sådär VACKERT gravid som en annan bara kunde drömma om!!DÄremot skulle jag lätt göra om det.... eller ja, nej mjaa..kanske äsch jag vet inte!! ;D

2011-10-05 @ 13:27:25
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: Chiquita

Hmm.. du kan ju alltid skaffa en liten kisse att snusa på ;-) Nämen skämt å sido så förstår jag att det kan kännas tomt att ta det beslutet, men nån gång kommer du ju hur som helst att ta det beslutet. Jättefina bilder!

2011-10-05 @ 13:34:12
URL: http://eldiariodechiquita.wordpress.com
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Det där aldriget gäckar mig med.... å så gärna jag vill vara gravid å föda barn igen, men INTE vara vaken om nättern, behöver ett par år med sömn... men en sladdis ;-D Ja, kanske ler KRAM

2011-10-05 @ 13:38:54
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: ✫Familjen Bus✫

Usch för raseriutbrott eller gnäll för dumma tänder... Sånt har vi hela dagarna här oxå :(Sv: åååh stackarn! Båda barnen är mer för mig, men de älskar och längtar till pappa med såklart...

Kan dock känna att de blir lite för mkt när båda är på mig hela tiden och pappan inte "får" hjälpa till ibland. Så det är både på gott och ont ;)kram kram

2011-10-05 @ 14:24:25
URL: http://familjen-bus.com
Postat av: 4U2

Jag tror att det är detta med vetskapen om att man blir "för gammal" som mamma, vilket män slipper. som spökar. Detta att vi liksom har ett bäst-före-datum. Eller?

2011-10-05 @ 18:17:05
URL: http://4U2really.blogspot.com/
Postat av: Maya

Jag det är ju inte lätt, jag brukar säga att: man ska aldrig säga aldrig!

2011-10-05 @ 18:41:18
URL: http://mayashideout.blogspot.com/
Postat av: soffie

jag fick 2 barn tätt det är 1år och 4månader emellan dem sen fick jag en sladdis och guuu va det va kul då va barnen 9,5år och 11år de har haft mycket glädje av lilla Nellie:) så vem vet en liten sladdis skulle kanske va nårt för er nu vet ju inte jag hur gamla ni är men jag va 35 då sladdisen kom:) ååå va vacker du är vilka fina bilder, kram

2011-10-05 @ 18:48:37
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Chiquita

Sv:Tack för att du tittar in hos mig. Det är på tiden att folk äntligen får se hur vi katter har det ;-) Det är inte alltid en dans på rosor, trots att vi har nio liv.

2011-10-05 @ 18:52:04
URL: http://eldiariodechiquita.wordpress.com
Postat av: Chiquita

ja, just och det där med "gordita" förstår jag var ett misstag, att du bara rååkade slinta på tangenterna ;-)

2011-10-05 @ 18:57:20
URL: http://eldiariodechiquita.wordpress.com
Postat av: Maya

Glömde fråga dig vad du har för webbläsare? Kan va den som ställer till när du ska kommentera :) Ta hem google chrome den funkar och är gratis :)

Kram maya

2011-10-05 @ 19:11:41
URL: http://mayashideout.blogspot.com/
Postat av: Ann Catrine

Vilka underbara foton på vacker gravid kvinna!Du kan ju annars alltid vänta tills du blir

mor/farmor...

Inte såååå pjåkigt det heller vill jag lova ;-)

2011-10-05 @ 19:25:28
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Var sak har sin tid, brukar jag tänka....och jag har gjort mitt för att för att föröka världens befolkning. Men visst var t en ljuvlig tid, när man väntade barn och bara njöt.

Nu har jag precis vinkat av min mellersta dotter som ska resa till Australien....vart tog tiden vägen?!

Vilka underbara fina bilder!

Kram

2011-10-05 @ 19:39:36
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Vilka fina bilder och så vackert med gravidmagen :)

Ja det där med aldrig mer.... det är en knasig känsla. Jag har bestämt mig för aldrig mer småbarn och har till och med steriliserat mig, men mina är ju stora nu och om några år kan det utan problem börja komma barnbarn. Och det är inte helt fel det heller. Men jag förstår din känsla. Kram fina

2011-10-05 @ 19:45:11
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Linda Olsson

Underbara bilder! Och jag kan känna igen mig i det du skriver, trots att jag är lite yngre än dig. Vi sa efter Kean kom, att nu räcker det,nu ska barnen få bli stora osv, som du skriver. MEN, jag kan säga att jag är inte alls lika hundra på det längre...för vi båda är nog allt lite sugna på en liten till NÅN gång. Man ska, som nån här över skrev, aldrig säga aldrig. ;)

Blev lite sent för real life för mig idag, men hakar gärna på nästa gång! ;)Kramar

2011-10-05 @ 19:53:29
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: ♥ Carina ♥

Det är så definitivt att säga aldrig mer. Jag har absolut sagt aldrig mer, men visst kan jag känna en sorg över att den tiden att vänta och ha små barn är över. Men nu är mina/våra barn 14 & 17 och det ska erkännas att man blivit lite bekväm att dom är så självgående :)

Kram

2011-10-05 @ 19:58:20
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Vilka vackra bilder. Jag gillar inte orden "aldrig mer."

2011-10-05 @ 20:15:58
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Tina

Hej hjärtat! Jag är definitivt inte färdig med barn men tyvärr så är min man det. Jag skulle göra vad som helst för att få vara med om en graviditet till för att inte tala om en förlossning. Jag har två underbara (men trotsiga) barn MEN jag har bara varit gravid en gång och jag har bara varit med om en förlossning. Visst är det skönt att barnen börjar bli större och att man får mer tid över för annat men tänk så mysigt med en liten till....Hoppas du har en fin kväll. KRAM!

2011-10-05 @ 20:17:31
URL: http://frurosmer.wordpress.com
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

klockren jämförelse med chokladen där.. man ska aldrig säga aldrig.. :P saker o ting händer, hela tiden!

blir det så blir det liksom. Jag har sagt nu att nästa ska vänta 2 år iallafall... för joo jag vill ha många barn men inte NU.

MEN... man vet ju aldrig! det kan ju bli plus NU ändå, och då har man ju helt plötsligt andra förutsättningar.minigrisen i kylen var en fryspåse med lössnus, som lasse hade lagt där... hahha!jaa precis. men nu har jag bestämt mig, jag ska göra en undersökning ändå, men deltagarna får ha tystnadsplikt. :)

pöss!

2011-10-05 @ 20:26:01
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Jag förstår dig!Vi planerar att skaffa syskon till Kevin och sambon tycker att det räcker med två barn (om vi nu har turen att få en till ::) och redan nu, fastän jag inte ens är gravid med "2:an" känner jag "Ska jag bara få vara med om detta en gång till??" Haha!Nej, rotsakerna kokade jag!Kram

2011-10-05 @ 20:37:10
URL: http://annacondas.wordpress.com
Postat av: Alfva - i preggoland!

Jag undviker att säga aldrig numera, för jga vet med mig att jag kan ändra mig på 2 sekunder. Bara jag glömmer varför jag inte ville från början så.. ;)Sv: Se det som pedagogiskt om du vill, men här är det mer en överlevnadsmekanism. Vi har insett att utbrotten blir längre, värre och kommer oftare om vi inte använder oss av en viss taktik. Och det vill vi ju helst undvika såklart.. ;)

2011-10-05 @ 20:39:01
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Ruth i Virginia

Att få barn efter 40. Huvaligen. Tänk bara på att ha en tonåring i huset vid 55!Skulle du, mot förmodan, bli gravid igen, vill du säkert ha nya, moderna, with-it mamma-kläder. Ge bort till dom som behöver och var glad att du kan göra en anna människa glad!Min inte så snälla tanke är, att det är själviskt att föda barn vid "hög" ålder. Man gör det för sin egen tilfredsställelse. Mina föddes när jag var 26, 28 och 33. Fem års skillnaden var planerad så att nr 2 skulle börja skolan när "efterrätten" anlände.

2011-10-05 @ 20:52:27
Postat av: Nina

Roligt att du kikade in, och tack för gratulationen =)Jag blir också sugen av tanken på "aldrig mer", fast jag egentligen inte vill ha fler (tror jag)Trevlig kväll!

2011-10-05 @ 21:32:51
URL: http://petitfashion.se
Postat av: ansepanse

ja sådana uppfinningar vet man ju inte riktigt ifall de kanske dyker upp :)

kramar

2011-10-05 @ 21:40:45
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Melinda - Mamma till Maja

Vilken fin gravidbild! :)Ja, nu blev det mkt soffprat eftersom vi sålt soffan och beställt ny ;)

2011-10-05 @ 22:02:01
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Mita

Skönt att man kommit ifrån den tiden för längesen.Barnbarnen stillar barn och baby abstinensen,..ler...

Vilken vacker bild på dig,

Kramiz!

2011-10-05 @ 22:48:59
URL: http://mithasplace.wordpress.com
Postat av: Katja

sv;

Ja, man kan säga grattis så tack! :)

Nej, operationen jag ska göra kan du läsa om här: http://www.cftk.se/oeverviktsoperationer/gastric-bypass.aspx

Äter för mycket...tjaaa...framför allt så äter jag fel saker... Finns många faktorer till att jag nu har en övervikt på ca 80 (!) kg. Så, nej, jag tror inte att jag kan klara detta på egen hand. Det är ju inte ett mirakelmedel detta m operation utan den är ett verktyg till att hjälpa mig med min viktnedgång.

Leva på sopporna skulle driva mig till vansinne. De kan passa om man behöver minska lite inför badsäsongen men inte för denna enorma nedgång jag behöver.

Jag tar inte illa upp alls, klart man ska fråga om man undrar :)Jag hoppas att du blev lite klokare annars är det bara att fråga igen :)

Kram

2011-10-05 @ 22:55:59
URL: http://isnusmumrikens.blogg.se/
Postat av: Fina Frun

Ja man ska aldrig säga aldrig...

Vilken vacker bild med fina magen :)

2011-10-05 @ 23:40:19
URL: http://finafrun.se
Postat av: Everlasting

Ja, att ta det där steget som gör något (nästintill) omöjligt är inte lätt. Men vet du, du skulle ju kunna göra dig av med de flesta kläderna och barnvagnarna utan att känna att det är ett 100%-igt beslut. Det går ju alltid att få tag på nytt eller bättre begagnat.

2011-10-06 @ 08:39:19
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Karin

Säg aldrig aldrig. Jag sàlde av alla bebiskläder efter 2:an, nu fyller vi pà igen, haha:-) Jag kan inte ens förlika mig med tanken att jag Är färdig nu, även om det är mer än fullt hemma hos oss! Bebisar & barn är ju det bästa som finns, ju fler desto bättre:-) Typ....

2011-10-06 @ 09:47:59
URL: http://mammaispanien.blogg.se/
Postat av: Vuxenmamman

Hej på dig och tack för dina rara kommentar om mitt inlägg. Är ju ganska ny på det här med att blogga men har fått lite tips av min syster Fnulan ;-).

Jag kan förstå att du står i valet och kvalet och kastas mellan dina önskemål och självklarheter. Du har ju trots allt ett val fortfarande till skillnad från mig. Om din graviditet och förlossning var besvärlig så kan jag förstå det ännu mer. Njut av dina barn- njut extra mycket varje dag så ska du se att suget går över ;-).Kram till dig

2011-10-09 @ 18:06:09
URL: http://vuxenmamman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0