Skrivet den: 2013-01-25 Klockan: 00:38:37

Här kommer de tre vise männen

...för det har jag ju inte visat upp fastän tiden runnit iväg och lämnat trettondagen efter sig med hästlängder.
 
Ja, jag VET att julen är slut, fast MIN gran står kvar :(, men detta är ju en fest som heter duga och som är ett sånt där exotiskt inslag i var-helg-dagen här på Gran Canaria.
Men dagen innan trettondagen så kommer de Tre Vise Männen (Los Reyes Magos) med båt från Orienten och besöker Las Palmas.
 
Om hur man firar jul och TRETTONDAG på Kanarieöarna har jag berättat här >>>.
Och andra Tre-vise-männen-parader har vi varit på här 2012 & 2011 & 2010 (blev det inget inlägg för jag var gravid-dålig och ville bara ligga i sängen och stirra upp i taket) & 2009 (som var det hemska året då det inte blev något alls för vi låg på sjukhus).
 
 
 
 
 
 
Visa av förra årets parkeringsfiasko när Älsklingen missade hela paraden för att han letade parkeringsplats, så lämnade vi bilen hemma, åkte INTE buss, utan GICK ner.
Inte så farligt.
Cirkus 20 minuter till vårt traditionella ställe på gatan. Även fast vi detta år utökat den traditionella skaran med två familjer till. Finns det hjärterum... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kom de då ÄNTLIGEN.
Långt där borta.
De Tre Vise Männen - De magiska Kungarna ;)
 
Nytt för i år var att barnen inte fick gå fram till kungarna för att lömna sina önskelistor, utan fick ge dem till en betjänt/page som gick före.
Det var nog bäst så, för förr om åren så har kamelerna verkat lite oroliga när desperata föräldrar kastat sig över dem och hängt sig om nacken på dem för att sina små telningar skulle nå upp till kungen med sin älskade lista.
Olyckor har hänt förr.
 
 
 
 
 
Så var det slut.
Det var det.
Och efter kungarna kom städpatrullen. Och JÄDRAR vilken effektivitet. Det var sopare, sånna där blåsmaskiner, en skurbil som sprutade och skurade med vatten och sist en desinketeringsbil.
Allt var rent på tre röda.
 
 
 
 
Och sen gick vi och åt middag och detta är det bästa på hela högtiden. Att alla måltider intages på lokal. Kockan i hemmet behöver inte laga någonting ;)
 
 
 
 
Väl hemma var det dags att ställa i ordning skorna och matsäcken till kungarna och kamelerna som förhoppningsvist skulle komma under natten.
 
 
 
 
Och jag fick slå in de sista klapparna.
 
 
 
 Och SEN var det ÄNTLIGEN jul i stugan....igen.
 
 
 
 
Det var den paraden ja. Och dagen efter så var det ju PAKETKAOS >>> och det har jag ju heller inte berättat om.
Här går det undan som vanligt.
Men alltså, detta var trettondagsaftonens Vise-män-parad.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Ruth i Virginia

Vilken fantastisk upplevelse. Riktiga, levande kameler! Och presenter - igen! Hade ingen aning om detta. Är det i hela Spanien eller bara på Kanarieöarna?
Tänk vad man får uppleve genom att blogga!!!
HÄRLIGT!

Svar: Jag tror att detta firas i hela Spanien, men jag är inte 100%. Ja det var väldigt annorlunda för mig och nu känns det härligt med en SUPERlång jul ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-25 @ 04:34:14
Postat av: AnneliH

Härliga bilder! Det där och mycket annat skulle jag vilja uppleva på plats. Snart är det ju dags för Karnevalen...

Svar: Ja snart är det dags för karnevalen, DÅ skulle du vara här. För den varar mycket längre och är en massa festligheter. Fast i år har de ändrat på en massor så vi får se hur det blir med det.
Yohanna i Las Palmas

2013-01-25 @ 12:06:29
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Cristina

HEJ VAD MYSIGT
VI HAR ALLTID FIRAT LOS REYES DÄR O HÄR
HÄR NÄR VI BODDE I LÄGENHET KUNDE INTE VÅR DOTTER FATTA HUR I HELA VÄRLDEN KAMELERNA KOM IN I HISSEN. MINNEN FRÅN CORTEGEN...TACK FÖR FINA BILDER Y.

Svar: Jag väntar just på sånna frågor om HUR i alla världen fungerar detta ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-25 @ 21:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0