Skrivet den: 2014-06-19 Klockan: 00:32:00

Här kommer testet av "Världens bästa tårtbotten"

....precis som utlovat.
Brukar jag inte hålla vad jag lovar kanske ;)
 
 
 


 
Det kom ju ett brev på posten >>>
Och jag planerade en dammiddag >>>
Och var sugen på att prova att få till en Operatårta.
 
Det kunde väl knappast ges något bättre tillfälle att göra slag i saken.
 
Sagt och gjort, det skulle provbakas tårtbotten och försöka få till en tårta. Men först var det tvunget att efterforskas lite. Frågan hade ju kommit upp om VAD är en Operatårta och VAD är en Prinsesstårta.
Google fick som vanligt ställa upp med svaret ;)
Så nu vet ni det >>>
 
 
 


 
 
Det var ju lite skillnad i detta recept mot det som jag normalt sett brukar använda >>>: ett ägg mindre och två tsk bakpulver mindre.
Men det är spännande med nytt.
Man vet aldrig vilka skatter man kan upptäcka.
 
 
 


 
Denna tårtform skulle bröas med BARA smör och mjöl. Det var nytt för mig men skulle visst vara för att få en slätare yta på botten.
Slätt är bra ;)
 
 


 
Så siktar jag ner mjölet i den vispade smeten för att det inte ska bli några klumpar. Jag har haft mjölklumpar i tårtbotten och det ser INTE fint ut.
Visst ser det proffsigt ut ;)
Och inte tar det lång tid heller.
Man får visst inte röra för mycket i den redan vispade smeten.
Då blir den platt.
 
 


Och så sjuss in i ugnen.
Denna skulle ta en kvart kortare tid än den andra.
 
 
 


Men POFF!
Denna sjönk ihop på SAMMA sätt som den andra tårtbotten.
Jag vet inte vad jag gör för fel.
Eller så uppför sig tårtbottnar så.
Ska man ha hög tårta får man alltså göra TVÅ bottnar och ha ovanpå varandra.
Denna gång var det dock bara en tårta för 10 personer som skulle göras. Så det behövdes inte dubbelbottnas.
 
 
 


Och så kavla ut ett block marsipan som färgats lila.
Lila är MIN färg ;)
Annars var det vaniljkräm och sylt mellan bottnarna. Och så MASSOR med grädde högst upp så den blev lite bollig.
Men för-1000:av. Kom ihåg att bre ner grädden på sidorna också. Det glömde jag. Och då sitter inte marsipanen fast där.
Kom ihåg!
 
 


 
 


 
 


Ser nu att jag inte tog ett endaste kort på den färdiga tårtan, utan bara en efter bild.
Efter provsmak.
Fast det gör inget för denna skulle ha garnerats med en guldkrona och florsocker och det blev varken det ena eller det andra av när livet kom emellan...
 
 


 
 
Ja, vad tycker jag då?
Jo, jag tycker nog att detta INTE är väldens bästa tårtbotten.
Den som jag brukar köra med är bättre. Mer fluffig på något sätt. Och högre.
 
Dock fattas det att göra en och en halv satts av denna för att prova om det skulle kunna vara något. Men jag är inte SÅ imponerad än så länge.
 
Tårtan blev dock SKITGOD.
Jag är en hejjare på tårtor.
Inte på att garnera dem... ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Amanda [SPONTAN]

Alltså åh vad det där såg gott ut!

Svar: Och det VAR det kan jag lova ;)
Yohanna i Las Palmas

2014-06-19 @ 13:33:21
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Mor o Far

mitt recept blir nog bättre tror jag

Svar: Och vilket är ditt? Måste du skicka.
Yohanna i Las Palmas

2014-06-19 @ 16:43:17
Postat av: Lena2

Kan det vara det spanska mjölets fel? Har hört andra utlandssvenskar klaga på att bakverken inte blir som hemma i Sverige. Kul att läsa din steg-för-steg-beskrivning :-)

Svar: Jag har funderat på det också. Det blir att beställa svenskt mjöl nästa gång det kommer besök.
Yohanna i Las Palmas

2014-06-19 @ 20:23:13
Postat av: Freja

Min dotter fick en köpt prinsesstårta nu när hon fyllde år, hon skulle verkligen älska att ha dig till mamma!

Svar: Köpetårtår är ändå de bästa ;)
Yohanna i Las Palmas

2014-06-19 @ 23:21:46
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: [email protected]

Här kan man köpa färdiggjorda kakbottnar.
Dom kan man lita på ju. :)
Har också paketerade "cake mixes" som är
väldigt lätta att göra och blir jättebra.

Svar: De färdiga tårtbottnarna när är inget bra. Och det blir ju så gott med egna. OM de blir som de ska. Det är det som är problemet ;)
Yohanna i Las Palmas

2014-06-20 @ 03:24:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0