Skrivet den: 2013-03-30 Klockan: 00:34:44

Här gâr man med uteskor innomhus

Det var länge sedan vi avhandlade lite för- och nack-delar med att flytta hit ner >>> och eftersom jag lâg pâ knä hela dagen igâr och skurade vardagsrumsmattan, hade jag gott om tid att tänka pâ denna ack sâ pyttelilla detaljen men ack sâ FRUKTANSVÄRT irriterande.
 
Att folk gâr in med uteskorna i ditt hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade inte funderat sâ himla mycket pâ detta fenomen innan. Tyckte kanske till och med att det var lite tufft att gâ med skor innomhus. Lite som i amerikanska filmer sâ att säja.
Och tänk vad man fâr använda sina skor mycket om man gör sâ.
Sverige kan ju annars vara lite tufft för just sko-användningen annars. Man har inte sâ mycket tillfällen att använda andra skor än just gummistövlar och tennisdojor, eftersom det mest snöar eller regnar där ute ;)
 
Men sâ skaffade vi barn, denna ack sâ ögonöppnande och âsiktsförändrande handling ;) och helt plötsligt sâ ville man använda golvet, och speciellt mattorna dâ till nâgot annat än att gâ pâ.
Ligga pâ, till exempel, och leka och busa med lite bebis.
 
Fast DET känns ju inte sâ roligt att göra när man tänker pâ att folk som varit ute och gâtt pâ gatan där hundar skiter och pinkar hejvillt, folk spottar, det skräpas ner nâgot fruktansvärt, avgaser, olja och Gud vet vad, har trampats i. Sedan kommer in i mitt hus och gâr med dessa nedsmuttsade skor och torkar av sig pâ mina mattor dar jag sedan ska ligga och leka eller gâ och mysa med bara târ.
Nej inte sâ inbjudande...
 För att inte tala om smuttsigt det SER ut.
 
Vi köpte en sprillans ny och glänsdande RÖD matta till vardagsrummet när Guldklimpen var i ligga-pâ-matta-och-busa-stadiet och den har sedan hängt med sedan dess.
Endast damsugen.
En gâng försökte jag mig pâ en sân där möbel-skum-tvätt pâ spray-flaska. Men det var ju bara att kasta pengarna i sjön.
 
Men nu gick det inte längre.
Mattan var för läskig.
Den var liksom täckt av en svart hinna över de röda trâdarna.
Uäck!
 
Sâ denna helgen gjorde jag slag i saken och tog med mig vardagsrumsmattan ner till sommarstugan och skurade den utifrân och in med diskmedel och skurborste. Det tog ett par timmar och ett par hinkar med vatten, men den blev RÖD igen. Nu hänger den här i solen och jag hoppas att tre dagar med sol och luft ska fâ den torr sâ jag kan ta med den hem igen och njuta av en ren matta ;)
 
Och den som vâgar gâ pâ den med uteskor un, blir det skottpengar pâ ;)
 
Själva kör vi den svenska stilen hemma hos oss och tar av oss skorna när vi gâr in. Även om min svärmor är övertygad om att barnens fötter blir mer eller mindre "felformade" av att gâ sâ mycket fritt ;)
 
 
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
2. Aldrig tråkigt >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
2. Går inte att "fixa" saker enkelt >>>
3. Gâ med uteskor innomhus
 
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Kommentarer
Postat av: cristina

Hej. Du är en hjälte du !!! vilken Energi. Skor inne, till mig säger de alltid mira la SUECA !utan skor. Hon kommer få problem med skelettet för hon blir så kall. Då skulle jag vara invalid för länge sedan i Sverige brukar jag säg ..då hör man bara et hmmmm.

Svar: Ja det kommer en del VÄLDIGT konstiga resolnemang ibland som jag bara undrar HUR i hela friden kom de till ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-30 @ 01:17:15
Postat av: Ruth i Virginia

Du skriver om sommarSTUGA. Där du tvättar din matta, ser det ut som ett miniatyr-Taj Mahal.
Bra jobbat iaf, Yohanna! :)

Svar: Ha ha Taj Mahal är nog att överdriva. Det som syns på fotona är den genensamma uteplatsen för alla bungalows där jag höll till och skurade. Vår uteplats är inte alls i Taj-mahal-stuk ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-04-01 @ 11:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0