Skrivet den: 2012-11-06 Klockan: 15:06:00

Här har man aldrig tråkigt

.....här på Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien.
Kommer ni ihåg?
Jag startade ju en ny kategori: Yohannas för och emot att flytta till Las Palmas.  Och idag tänkte jag att jag skulle svamla vidare på hur det är att leva här....där jag alltså aldrig har tråkigt.
 
Men ni:
- ni kommer väl ihåg att rösta på bloggarna innan fredag. >>>
- och att skriva Real Life om pysselmissarna tills i morgon, onsdag natt. >>>
 
 
 
 
Nu var det ju så att när jag flyttade från mitt kära gamla Göttlaborg och fäderneslandet Sverige, så var jag singel och levde loppans alla glada dagar. Eller hrmmm, jag var ensam, uttråkad och deppig ;) I alla fall jag hade bara mig själv att tänka på, var jäkligt själviskt och allt kretsade om vad jag ville göra.
Då hände det INGENTING, kändes det som.
Allt var dötråkigt.
 
Så flyttade jag ner hit där det ALLTID är något på gång. Skillnaden blev brutal och jag kan känna nu att jag kanske borde ha uppskattad min "tråk"tid och använt den till att förverkliga några av de saker som jag kände att jag ville klara av innan kistlocket faller igen. Som det är nu så verkar det inte bli mycket av den saken gjord.....just nu.
Vänta bara ;)
 
Visst, och nu måste jag framhålla detta att jag var själv i Göteborg och KÄNDE mig ensam. Nu har jag däremot min familj hängandes om halsen på mig 24 timmar om dygnet. Och skitungarna är fortfarande små. Det är liksom 3 och ett halvt liv (ja jag räknar faktiskt i Älsklingen här också på halvtid) som ska skötas av mig. Som vanligtvis har svårt att få det att gå ihopa med mina egna skötningar ;)
 
Det är uppstigningar, och tandborstningar, toalettbesök (dessa sköter dock Älsklingen själv ....just nu), det är matlagning och ätning, så ska det underhållas och lekas, betalas räkningar, tvättas, vikas tvätt, kläs på (och detta sköter faktiskt Älsklingen igen och så även ätningen, därför räknas han bara som halv här).
Och en MASSA fler saker som gör att mitt vardagsliv är så mycket mer upptaget nu än det var när jag var själv.
MEN förutom familjen om halsen, så finns det så mycket mer att göra här.
 
För det första:
Så måste jag väl ta upp vädret igen ;) Detta väder som, även om det inte är strålande sol och 30 grader, och tacka gud för det ;), så kan man vara utomhus nästan jämt. Livet här sker ute på gatorna, i lekparkerna, på stränderna, på cafeér och inte minst i mataffärerna.
 
Nästan ingen sitter hemma och häckar. Alla är ute. Även om man är ensam, ensamstående, änka/änkling så går man ut, om så bara för att sätta sig på en bänk och glo på folk.
Överallt ser man hemmafruar stå i hörn och skvallra, mellan fönstrena i husen, gamla gubbar som disskuterar sittandes på trottoarkanten, stressade mammor som slår sig ner för att ta en kaffe med andra mammor innan arbete eller hemarbete väntar.
 
Man blir aldrig hembjuden till någon här och väldigt få pysslar därför, eller bryr sig så mycket om sitt hem som i Sverige. Ska man ta en fika, syns man ute. Ska man äta middag syns man på en restaurang. Ska man partajja syns man på en parkbänk med en påse sprit ;)
 
För det andra:
Det anordnas så mycket fester/aktiviteter/jippon här. Alltid är det något på g. Tänk på att varje dag på året har ett helgon här. Varje by har ett helgon som sitt skyddshelgon. Och när det är det helgontets dag är är det MINST en veckas fest i den byn. Och då menar jag KALAS. Inget fjuttigt litet marknadsstånd, utan folk går man ur huse och festar på gatorna. Det är konserter och restaurangstång och ingen bryr sig om att det är arbetsdag dagen efter.
 
För det tredje, och detta är en teori från min sida:
Att detta är ju en liten ö. Nästan alla känner varandra, om ja kanske lite överdrivet ;) Man har många fler bekanta här. Inte fler kompisar kanske, men nästan alla vet vem alla är på något sätt. Och det är klart, kan inte dina kompisar vara med dig så är det alltid någon som känner någon som anordnar något som du kan gå på.
 
Så ÄVEN om jag inte hade min familj hängandes om halsen på mig 24 timmar om dygnet så tror jag inte att jag någonsin skulle ha tråkigt. Det är snarare så att jag skulle fråga mig själv HUR jag skulle ha tid för att jobba ;)
 
 
 
LISTAN på för- och nackdelar med att flytta till Gran Canaria
 
Plus
1. Solen, värmen & vädret >>>
2. Aldrig tråkigt >>>
 
Minus
1. Värmen >>>
 
 
 
* * * * * * * * * * *
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Tänk så mycket härligt du får vara med om :) och vilket modigt beslut att flytta!

Svar: Ja jag tor inte att det hade blivit bra på något annat sätt.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-06 @ 15:38:34
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: cristina

Du har så rätt i allt su skriver.
1. Y Du drog en bra lott. Min Canarie ville stanna kvar i Suecia efter en semester.
2. Jag har mer vänner på Ön än här i detta land.
3. Y hoppas du förstår vilket bra val du gjorde hihi.
4. LA VIDA SIGUE...

Svar: Ha ha ha fick du bli kvar i Sverige. Men visst är det så att det går till på detta vis ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-06 @ 15:44:10
Postat av: Helena

Ja tänk så olikt det är mot Sverige, här är det inte alltid lika familjärt hos alla, medans i andra länder så hälsar man på alla och alltid finns det någon att skvallra med :)
Kram på dig

Svar: Ja här är det ett riktigt skvallrande på allt och alla ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-06 @ 20:10:22
URL: http://snusan2.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0