Skrivet den: 2011-05-28 Klockan: 07:00:00

Gran Canaria-svar, del 4 - om att leva här

Det finns fortfarande frågor kvar, om att bo på Kanarieöarna, som jag inte har svarat på.
Jag är otrolig. Men det kommer, lite i taget.
Hav tålamod.
Jag svarar så gott jag kan

-Var det svårt att komma in i samhället och bli accepterad, kunna leva vanligt liv och inte känna sig som en turist?
Ja, jag vet inte om jag kommit in i samhället än....he he. Jag kommer nog alltid vara den där konstiga, hon ni vet, girin (utlänningen). Hon som alltid gör så konstiga saker (som att inte ta hål i öronen på Irma när hon var nyfödd), talar så konstigt (kommer väl alltid att ha brytning) eller tänker så konstigt (att man inte dör av lite regn).


Mitt första år på Gran Canaria. Jag ville åka till stranden jämt eller ligga vid poolen. Jag kunde inte få nog av sol & bad. Så brun som jag var då har jag aldrig varit, varken före eller efter det...


Men jag försår vad du menar. Nej det var inte svårt. Jag blev accepterad ganska fort. Kanske pga att jag var med en kanarier och hans familj som accepterade mig. Det var svårare för mig att acceptera dem som de är.....Mycket konstiga saker som jag har berättat om.

Leva vanligt liv blev det ju nästan på en gång. Då jag flyttade ihop med Octavio och han var tvungen att leva som vanligt. Vi letatde lägenhet, flyttade ihop och så jobbar han. Då kan man inte ligga på stranden varenda dag. Även om vi låg mycket på stranden först. Jag ville åka dit jämt. Eftermiddagar och helger. Vi var bruna som pepparkakor den sommaren. Fast man tröttnar på det också.
JAG LOVAR! Även om man tror att man aldrig kommer att tröttna på att sola och bada så gör man det. Det blir vardag av det också.

Och livet måste ju fortgå. Mat ska lagas, tvätt ska tvättas och familj ska besökas. Då finns det inte tid att ligga på strand hela tiden.

Fast det är svårt med besök som kommer. De förstår inte alltid det. Att jag har ett vanligt liv här nu. Inget turistliv. De tror att jag ligger på stranden jämt och så är det VERKLIGEN inte. På sommaren gör vi det. Det blir nästan som semester för oss också. Fast då blir det ju inget gjort hemma istället.
Man kan inte vara på två ställen samtidigt!

Tidigare frågor och svar
Gran Canaria-svar del 3 - om att leva här >>>
Gran Canaria-svar del 2 - om att leva här >>>

Gran Canaria-svar del 1 - om oss >>>
Gran Canaria - uppmaningen >>>


Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Vad roligt att få läsa dina svar :) ja men visst blir det vardag, man kan inte ha fest och semester jämt när man väl flyttat dit. Kram

2011-05-28 @ 19:47:38
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Sandra

så otroligt skönt det låter att bo utomlands :)

2011-06-04 @ 18:08:40
URL: http://ssandraaf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0