Skrivet den: 2013-03-04 Klockan: 14:04:38

Måndagslista med storm

... eller rättare sagt VARNING för storm. Alla öarna, föruton Lanzarote och Fuererventura går på RÖD alert idag då dåligt väder med hårda vindar och regn kom in i från väst igår och orsakade stor kallabalik på de yttersta öarna och kom hit under natten i natt.
Skolor är stängda på grund av bortblåsningsrisk ;) 
Vilket betyder att ALLT är upp-och-ned här och ungarna är hemma och mamman går i pyjamas fastän det är långt ut på blanka förmiddagen.
 
 
 Spanska nyheterna >>>
 
Ver vídeoAlerta por lluvia y viento fuerte en Canarias
 
Dock är utikten från mitt kontorsfönster av något annat slag.
Visst det blåser, ganska mycket ibland, man hör dörras som slår, saker som ramlar och sirenerna tjuter ideligen ideligen, men solen skiner gott.
 
 
 
 
Helgen drog förbi igen och ingenting av det som skulle bli gjort BLEV gjort. Så det var med andra ord precis som vanligt ;)
 
Irma har fortfarande feber så den planerade sommarstugehelgen med födelsedagkalas blev en (skulle bli) lugn hemmahelg med en massa pysslande.
Men lördagen kom med en spontanförfrågan om utgång på kvällen, så jag passade på att byta chip i skallen från feber och sjukvak till skitsnack och drinkar med tjejerna.
För ett par timmar.
 
Och söndagen blev då helt plötsligt självskriven med bakissoffa och mellohäng framför den bärbara då.
Men ungarna var bara glada för det.
Chips och godis i soffan.
Skojar du? ;)
 
Helgen i korthet på instagaram - yohannailaspalmas.
 
Svärmorslunch, veckohandling och fredags-mys-öl på fredagen.
 
Morgonrunda och lördagsgodis (för ungarna) på lördagsförmiddagen. Ja ja jag höll mig tills på eftermiddagen. DSedan erkänner jag att jag dök ner i den där godiskålen också >>>.
 
Det dök upp en förfrågan om utgång på lördagskvällen, så resten av dagen ägnades åt: måla naglarna & jag har INGET att ta på mig ;)
Visst ja, jag höll på att elda upp huset också när jag glömde en kokande napp på spisen och huset fylldes av hemsk rök när nappen smält till oigenkännlighet.
Tog EVIGHET att vädra ur lägenheten och jag kom naturligtvis försent till partyt. Thats me.
 
Söndagen blev ju given då: bakisfrulle i soffan, melodifestival och godis&chipsmys i soffan och så EXTRA mycket mys med liten Lillskatt som blev febertrött på kvällen. Idag är hon dock mycket bätttre.
 
 
Det var helgen det. Men idag är det måndag, även om en kaosaktig och ledig en, så det blir en lista naturligtvis ;)
 
- att det INTE är sådan oväder idag som vi befarade att det SKULLE bli igår, nu när Älsklingen är ute på gatan och jobbar.
 
- att jag var ute med spralliga, ny-fri-släppta mammor i lördags och hade det jätteroligt. Och ett EXTRA plus för att jag inte var alls så bakis som jag brukar vara trotts att jag inte låg i sängen förens klockan var 6.
 
- att Irma verkar vara LITE på bättringsvägen efter EN VECKAS feber. Inte alls bra med så mycket feber, men jag har hört att det varit något som gått. Så nu väntar vi på bättring.
Fast kanske MEST lycklig över, är jag över att Alexander och jag verkar att ha, på något MIRAKULÖST sätt, klarat oss helt från detta. Peppar, peppar....
 
- att det går bra med att ta nacksving på de sista två kilona på vågen ;) Sista kontrollvägningen visade att fredagsvägningen >>> inte varit rättvis och att jag visst hade lyckats ändå.
 
Så där ja.
Måndagen är igång.
Nu väntar resten av dagen.....och veckan.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Freja

Här var det snöstorm i helgen och då var min utsikt - vit! Såg inte ens till grannen...

Svar: HÄRLIGT! Men antar att ni börjar bli ganska så trötta påt nu ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-04 @ 20:43:37
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/
Postat av: Ruth i Virginia

Hejsan - Det var kul att höra väderleksrapport på spanska. Va´ fort dom pratar, men det tycker man ju alltid, när s.k. utlänningar pratar. Har du lärt dej spanska så det går lätt för dej att både prata och förstå?

Utsikten från ditt fönster: Vilken tjusig gata!!!
Är det kontorshus eller lägenheter eller blandat?
Vackert är det iaf.

Svar: Jo då, nu har jag lärt mig så pass mycket att jag anser mig vara flytande. Dock har jag fortfarande svårt för att förstå just nyheterna. De pratar på något konstigt sätt som jag inte är van vid, baklänges liksom ;) Och byggnaderna runt mitt hus är bara hyreshus, ingen komers här inte ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-04 @ 21:48:43
Postat av: Fnulan

Men håll i dig för guds skull!! Eller blås hem till oss =))))

Svar: Jag ligger under sängen och hoppas att vinden inte når mig där ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-04 @ 22:14:12
URL: http://www.femme.se/fnulan
Postat av: Becka [fotoblogg]

Åh så vacker utsikt. & hoppas att stormen inte hamnar över er!

Svar: Nej det blev inte så farligt trots allt. Jag hade förväntat mig mer. Men det blev ju en del skador på stan. Som tur var INTE hos oss.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-05 @ 12:14:58
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0