Skrivet den: 2013-03-18 Klockan: 13:44:28

Måndagslista med sommarfeeling

...för förra veckan och denna helgen har det varit kalasväder här. Helt plötsligt känns det alldeles för varmt att gå med tunnstrumpbyxor. Men man kan ju inte slita av sig dem utan att ha varit på standen och fixar magnesyl-varningen på dem först ;)
 
(sommarvärme på instagram - yohannailaspalmas)
 
 
Och så deklarerade en väninna till mig som är stilexpert och vet det där med klädregler och etikett här, att innan påsk så får man inte gå barbent.
Då räknas man som tokig turist ;)
Turist = Tokigt soldesperat folk som kommer hit och klär sig i shorts och sandaler även om det så är mitt i vintern och svinkallt (17 grader).
 
Så jag uthärdar väl lite till i mina tunnstrumpbyxor. Nästa vecka är det påsklov och då fixar vi väl både första strandbesöket och klädkoden, antar jag.
Fast, enligt min erfarenhet, så är påsklovet förenat med regn och dåligtväder nere i sommarstugan >>>. Så vi får se hur det går, det där med magnesyl-looken på benen.
 
Helgen swishade förbi med extraknäck, bröllop, undanplock, tvätt och sol i parken. Lugna, jag återkommer till det. Men idag är det måndag och då ska man tänka på hur lyckligt lottad man är även fast det är måndag.
Fast just på måndagar så brukar inte detta vara speciellt svårt. Jag undrar om jag håller på att bli gammal som börjar tycka om måndagar och att gå upp på mornarna.
Aj aj Yohanna ;)
Man kanske skulle ändra till en torsdagslista. För på torsdagar är det banne mig lätt att hålla sig för skratt.
 
- att sommaren är här, även om man måste svettas lite till i sina tunnstrumpbyxor. Eller det är ju VÅR enligt kanarierna. Men jag känner att detta måste banne mig vara sommar, så som jag svettas. Men vart tog då våren vägen?
 
- att det är påsklov nästa vecka och vi planerar att åka ner HELA veckan till sommarstugan och bara vara. Inget strandhetts utan bara leva uteplats-liv och njuta av att ha nära till sol och bad om lusten faller på.
Älsklingen får ju åka därifrån och jobba. Men det är ju bara för tre dagar. Sen är det LÅNGhelg med påsk.
 
- att mor och far är i antågande. Nu fattas det bara två veckor. Jisses! Jag har redan fullt schema för dem ;)
 
- att vågen visade på 60,0 PRICK i lördagsmorse så det är inte långt kvar. Synd att det inte var fredagsvägning då så det hade räknats. Nu gick det bort på grund av fel dag ;)
Visserligen visade vågen på nästan + TVÅ kilo i morse på grund av all pasta carbonara som jag klämde i mig igår. (Jag är en MÄSTARE på att göra det. Ingen kunde sluta äta.) Men det gör inget. Den, pastan, vet jag ju kommer ut igen ;)
 
- att det är fars dag här på tisdag (i morgon upps) och det ger mig visserligen lite presationsångest att komma på något roligt. Men det är ju kul att fira. Det ÄR det ju.
Men vi kör på samma tema som på alla-hjärtans >>>. Inget pengaspenderande, bara kärlek och kreativitet och det kräver ju lite hjärncells-gnuggande.
 
- att vi var på bröllop i lördags. Visserligen annolunda men inte alls så farligt som jag befarat. Men när vi kom hem var det en slak Yohanna som blev i-säng-skickad på en gång.
 
 
(bröllopsåkning på instagram - yohannailaspalmas)
 
- att idag är det föräldramöte med temat "sociala medier" och polisen ska visst komma och informera om risker och lagar. Intressant. Och jag ska få träffa RIKTIGA vuxna ;)
 
Dags att sätta fart här.
Skolhämtning, lunchlagning, föräldramöte och eftermiddagsrunda......och ja, INTE glömma: farsdagsplanering.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Åsa

Den klänningen va riktigt fin på dig!
Å det där e så sjukt hahha, att man tycker 17 e kallt och vinter ;-9 på riktigt så kan de ju inte tycka det? Fast det e klart. På semestar har man ju sett att de travar runt i moonboots och dunjackor..? Kommer aldrig att förstå.
nej Yo Hanna! Gör något crazy, brun utan sol på benen och ta en tur ute :) för min skull om inte annat :)
Kram Åsa

Svar: Får leta på en tub sånt där. Jag kan ju inte blända alla på stranden första dan. Åhhh den är så hemsk. Första dan på stranden efter vintern ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-18 @ 14:43:26
URL: http://sommerseth1.wordpress.com
Postat av: Hyrestanten

Då förstår jag varför det fanns en massa tårtor i form av en slips i kondisets kyldisk. Jag trodde att farsdag inföll på samma dag som i Sverige.
Jag klär mig somrigt men fryser mig igenom den kallaste tiden här på ön och hemma i lägenheten har jag oftast långbyxor, långärmat och fleecetröja. Har redan börjat gruva för att komma till Sverige i slutet av april. Tror kroppen vänjer sig vid ett varmare klimat.
Men om du svettas i strumporna måste du väl ändå få ta av dem eller...nja jag förstår din känsla ;)
Kram!

Svar: Jag tror att problemet med att man fryser här när det är så varmt är att innomhus är det alltid svinkallt så man blir aldrig uppvärmd ordentligt. Ja detta med strumpbyxorna är ett aber ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-18 @ 19:56:51
URL: http://hyrestanten.blogspot.com.es
Postat av: Eva

Skönt att vädret är fint! Ha ha jag tillhör ju de där tokiga turisterna som åker in till Las Palmas i december med tunna kläder, dock ej aldrig shorts eller korta kjolar. Tänk vad jag älskar Las Palmas, underbart stad! Nu är det bara en vecka kvar innan jag äntrar ön och dessvärre brukar vädret alltid vara kallt under påskarna när jag är där men men vi får väl se, ingen regel utan undantag, Var ligger er sommarstuga på ön? Jag tycker du är urduktig med din vikt blir alldeles imponerade! Vägde mig själv imorse och hade gått upp men jag tror det är hormoner som spökar, nackdelen med att vara på GC är att man alltid går upp i vikt därnere. Jag rör mig mycket mindre där nere än hemma till skillnad från många andra som tränar järnet när de kommer till solen. Brukar gå på min Canariska Body Pump så musklerna inte somnar in helt :-)! Måste allstå ner detta kilo innan jag åker! Ha en solig och skön dag - här är kallt och soligt! //Eva

Svar: Halloj Eva. Nu lämnade du ingen e-mail så jag kunde svara. Men vår sommarstuga ligger i alla fall i Puerto Rico. Välkommen ner igen får man säja då ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-19 @ 06:48:48
Postat av: Marie-Louise

Vad skönt att värmen börjar komma :) och att din mamma och pappa kommer ner snart <3 Kram

Svar: Ja nu är det härliga grejor på G ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-19 @ 09:44:05
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: RackarTuss

Wow..... jag blir matt av att bara läsa ;)

I sverige har det blivit vinter igen :( massor av snö och kallt - japp, jag håller mig för skatt!

Tack och lov för att min bil är en SUVisch.

Svar: Ja jag har hört det att ni fått vintern tillbaka. Brrrrrr!
Yohanna i Las Palmas


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0