Skrivet den: 2013-03-07 Klockan: 15:38:41

Här är mer om spanska mammor

....för detta ämne är inte uttömt än, tro inte det. Ibland kan man undra om vi fötts på samma planet ;)
 
Tidigare om spanska mammor >>>
Jag har ju berättat om mormor som hämtar i skolan >>>.
Och om min svärmor som domderar med mina ungar >>>.
Kanske kan bli en följetong det här ;)
 
 
 
 
I fredags när vi var på den obligatoriska svärmorslunchen så berättade svärmor att hon samtalat med en señora (spansk tant/dam) som bor i samma hus som henne. Denna señoran ska straxt bli mormor för första gången och de kom nu i samspråk om detta de två señorasarna ;)
(en señora flera señorasar) ;)
 
Den blivande mormodern sa att nu fattas det bara tre veckor innan min dotter ska föda. Hon kommer naturligtvis och bor hos mig efter förlossningen eftersom hennes lägenhet är så liten. Och sen efter tre månader (Spanien har bara TRE månaders mammaledighet), ja då blir det jag och FARmor som får turas om att ta hand om den lilla. Mamman måste ju börja arbeta igen.
 
Ja detta är inget ovanligt här.
Och JA Spanien lever på 2000-talet de också ;)
 
Många mammor flyttar hem till sina mammor igen, efter förlossningen. De kan ju inte ta hand om en bebis. De vet ju inte hur man gör. De måste lära sig av sina mammor. Och pappan måste ju arbeta. Och så måste ju mormor få vara mamma. Och så måste ju den nyförlösta tas om hand om.
 
Jag bara undrar:
- Vad gör papporna under sin 16 dagar långa pappaledighet?
 
Ja om detta kan man säja mycket: om jämställdhet, om mammor som blir som barn när de får barn och inte kan ta hand om sina egna barn, om Spanien som inte avancerar framåt utan lever kvar i det gamla, om mammor som inte VILL lära sig, om mormödrar som tror att DE är mammorna, om ansvar hit och dit osv.
 
Är det bara jag som går igång på sånt här?
För egentligen så är det ju jättekonstigt att jag blir så irriterad. Jag ska ju inte ha några fler barn. Mig berör detta ingenting. Och när svärmor sa att jag skulle flytta hem till henne efter MIN förlossning, ja då skrattade jag henne rakt upp i ansiktet.
Här ska JAG lära mig att sköta MITT barn.
Här ska MIN karl lära sig att sköta SITT barn.
Här ska VÅR familj svettsas samman och övervinna detta ;)
Och här ska MIN karl sköta SIN nyförlösta och hjälpa till.
Farmor och mormor ska komma med godis och kaffebröd och ringa FÖRST innan de kommer. Och komma när VI känner oss beredda. Så att mammorna kan vara trevliga mot sina svärmödrar och låta dem hjälpa till med barnbarnet utan att det finns konstiga spänningar i släkten.
 
Ja ni ser.
Jag går igång på en gång så det osar svavel ur örona på mig.
 
Lugn Yohanna, lugn ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Karin O

Svar: Ja en del haha, de är så konstiga ursäkta men så måste man nog få säga ibland:D Rapar HÖGT på spinningpasset (rapa är inte fult här), dricker även 1,5 lite cola på löpbandet HAHA!

Svar: VAD? Det är ju så att man blir mörkrädd ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-07 @ 16:08:05
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: AnneliH

Ja,nog kan man tycka att de inte vill gå framåt i den frågan om det fortfarande går till på det viset.
Själv höll jag på bli galen på dåvarande svärmor som hela tiden gav mig "goda råd" men ingen förstod min irritation, så du har min fulla förståelse över att du går igång på detta. :)

Svar: Nej det känns lite ensamt här eftersom det BARA är jag här som tycker detta är konstigt.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-07 @ 16:32:31
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Åsa

Åh herregud jag hade blitt galen ..jisses amalia :)
Bra du stod på dig mot tanta!
Kramar Åsa

Svar: Jag BLIR galen lite titt som tätt ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-07 @ 16:57:48
URL: http://sommerseth1.wordpress.com
Postat av: Åsa

Hej Yohanna!
Hittade precis nu din fina blogg!
Vilka söta barn du har:) Jag är också tvåbarnsmamma och min yngste son (som fyllde fyra år i tisdags) är så himla lik din dotter, fast han är ljuslockig med grönbruna ögon:)
I allafall så är vi jättesugna på att kanske flytta till GC, fast San Augustin isåfall eftersom där finns svensk skola/dagis och vi kan ingen Spanska:)
Vi är trötta på overaller och snöblask:( Hur är vädret i San Augustin? Är det som en "bra" Svensk sommar året om? Räcker det med sandaler, sommarjacka på de små året om? Är så trött på kängor och dunjackor:( Så skönt på sommarn med bara sandaler, shorts och solhatt, och sen ut och leka:) Vill ha det så jämt:) Vi är riktiga sommarälskare hela familjen!
Hur är gemenskapen på ön mellan "svenska" barnfamiljer? Vi kan ju ingen spanska än, och vill ju inte bli isolerade tills vi lärt oss...barnen behöver ju kompisar också...det får dom väl iofs på skola, dagis:) Känner du till om det permanentbor svenska barnfamiljer i San Augustin eller är det bara turister?
Varma hälsningar från ett kyligt Sverige!
Åsa

Svar: Oj oj oj jag ska försöka svara men det får bli per mail. Under tiden kan du titta under kategorin Gran Canaria svar. Där finns det en del tips. Och tack för berömmet, sånt glädjer.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-07 @ 18:54:23
Postat av: Marie-Louise

ja du vad ska man säga... Jag anser ju också att det är självklart att papporna ska ta sitt ansvar direkt. Herre gud min man har ju fått ta hand om sina döttrar direkt efter förlossningen eftersom alla tre slutade i kejsarsnitt. Det var han som satte på den första blöjan, han som satte på de första kläderna, han som vägde och mätte med barnmorskan, själv låg jag på operation och blev ihop sydd... Lite sorg ser jag i detta, jag hade gärna gjort detta själv men ibland blir inte livet som man trott/hoppats - men min älskade man har ett speciellt band till sina döttrar som ingen kan ta ifrån honom. Kram

Svar: Ja det är inte just att ta bort den rätten för papporna. Min svärmor tyckte att HON skulle vara med på förlossningen istället för Älsklingen. Vad ska man säja? NEJ!
Yohanna i Las Palmas

2013-03-07 @ 20:12:50
URL: http://www.madredetres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0