Skrivet den: 2012-11-08 Klockan: 15:05:00

Här regnar det idag

...för andra dagen i rad så det börjar nästan att kännas som höst i Sverige här nu.
Har vi flyttat hem igen utan att jag märkt något?
Men jag antar att temperaturen avslöjar att så INTE är fallet, trots att den helt plötsligt fallit från överdrivna (för att vara november) 26 grader till lite mer novembervanliga (för att vara Kanarieöarna) 20 grader.
 
Nu kanske det ÄNTLIGEN (får man skriva så utan att bli lynchad av alla svenska höstdeppiga läsare ;)?) är dags för att ta fram strumpbyxorna, långbyxorna och höstjackorna som legat och väntat i garderoben.
För det känns onekligen lite konstigt att sitta här i kjol och T-shirt när regnet strilar ute och det brisar lite kallt om fötterna.
MEN det var faktiskt sol och varmt ute i morse när jag var ute på min morgonrunda.
Dock kunde man ana att någonting var i görningen när himlen helt plötsligt blev kolsvart och det kändes som lite stänk i luften. Men det regnade ju igår, då kan det väl inte...idag igen.
Johodå, det kunde det.
 
Det kändes faktiskt OCKSÅ konstigt igår när det också regnade och jag tog på mig långbyxor, jacka och boots och kom ut genom dörren och det var jättevarmt ute (temperaturfallet kom under natten). Konstigt för att det var varmt och konstigt för att det kändes så ovanligt att ha på sig höstkläder. Kroppen var liksom inte van vid så mycket på sig som skavde ;)
Hur länge sedan var det sist?
Mars? April? Länge sedan i alla fall.
 
 
 
 
Alltså jag visste inte, när jag satte mig här vid datorn, vad jag skulle skriva om. Jag hade gått och tänkt på en sak men velat hit och dit OM jag verkligen skulle skriva om detta. Ge det mer publicitet än vad det egentligen förtjänade.
Eller ämnet i sig förtjänar ju det.
Men inte den som skapat allt rabalder.
 
Det är den där träningsfanatikern och hennes uttalande om "tjocka" personer.
Har det blivit ramaskri i Sverige?
Det har liksom nått ända hit. Och jag fick för mig att jag skulle kolla upp nyhetsmorgon där det visst talades om detta idag >>>.
 
Jag läste denna tjejs blogg EN gång för väldigt länge sedan och fick då mig en chock så jag drösa i golvet.
VA!
Det handlade om att vi kvinnor använder graviditeterna som nått slags svepsjäl för att FÅ bli tjocka. Och sedan efteråt skyller på att det som tagit 9 månader att gå upp ska minsann få ta lika lång tid, eller MER, att gå ner. Fel enligt henne.
Än-sen-då?
 
Jag funderade länge på att skriva något om denna artikel men hittade aldrig tillbaka till den så det rann ut i sanden.
Nån som läst, kommer ihåg, har en länk?
För efter det så bestämde jag mig för att aldrig gå tillbaka och läsa något mer där.
Varför göra sig själv illa liksom?
 
Men så läste jag detta hos Meekatt >>> och detta hos Fnulan >>> och då blev jag ju så fruktansvärt nyfiken och läste ju naturligtvis.
Dumt gjort av mig.
Än en gång en chock och drös i golvet ;)
 
Alltså jag kan förstå hur hon menar, att man går till gymmet för att bli smal. Jag (Yohanna) har som ENDA anledning att gå dessa morgonrundor att jag ska komma ner i min målvikt. Men det är jag. JAG skulle aldrig träna om det inte vore för att bli smal. Jag HATAR att röra på mig. Sitta i soffan i en filt och äta praliner lockar mycket mer.
Men fungerar inte för MIG.
 
Men det denna tjej skriver, typ att tjocka mäniskor är nån form av monster, det FÅR man bara inte skriva. Eller HUR skulle någon vilja se ut som tjejen på bilden?
(Ej citerat nu utan bara hur JAG tolkade hennes texter).
Så får man ju bara inte säja.
Det finns väl en massa olika åsikter där ute. Folk som tränar för att må bra, folk som vill se kurviga ut, folk som tycker att det HON tycker är överviktigt, är smalt.
Så himla tonårsaktigt >>> det där tyckandet.
 
För är det något som jag lärt mig genom att bli vuxen, OM man nu kan kalla det det, eller äldre då.
Är att jag inte vet ett SMACK om vad som finns i andras huvuden. Eller vad som är rätt och fel. Det finns liksom inte. Var och en bestämmer själva vad de tycker.
Man kan bara inte tycka en sak och se det som en regel för världen utanför sitt huvud.
Det gjorde jag när jag var tonåring, då ägde jag världen. Nu har jag en mer ödmjuk inställning.
 
För att inte tala om alla som blir ledsna.
 
Nej dagens replik får nog vara den som programledaren i nyhetsmorgon sa till denna tjejen när hon försökte göra sig lustig över varför SATS chef inte ville komma och prata med henne i programmet:
- Han tycker nog inte om dig.
Ha ha ha. Får man vara lite skadeglad i denna dråpliga och sorgliga situation?
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Ja det är väl mest tragiskt att någon ens får det utrymmet i media som hon får, alltså bloggerskan :( Vissa saker får man tycka tyst för sig själv! Men det här är inte första gången hon (bloggerskan) kör med mobbingstilen.
Kram
p.s. jag lynchar dig inte för att du gillar att ta fram varmare kläder - jag minns hur svettigt det var när jag var borta och jag gillar faktiskt också höstkläder d.s.

Svar: Ja höstkläderna fâr inte komma ut sâ ofta sâ det kan vara lite spännande ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 15:24:37
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: AnneliH

Temperaturfall på några grader kan ju göra att man blir frusen fast termometern visar på 20 och det blåser lite kallt när man har vant sig med varma vindar. Vi har haft regnigt här i dag och solen har inte visat sig på hela dagen och det är bara 5 grader...burr...hur ska man överleva :) Tänkte först inte kommentera resten av din text men enligt mitt sett att se kan den tjejen INTE uttrycka sig väl och känner som du att man får nog vara lite mer ödmjuk som vuxen och om man dessutom är en offentlig person. Programledaren hade en poäng :)

Svar: Ja programmledaren var dagens roligaste replik i denna trista historia.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 15:26:24
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: SiA

Har också nämnt denna person med namn idag i bloggen. Hon som den offentliga person som hon faktiskt är får passa sig med vad hon säger! Kränkning och mobbning är något som inte får förekomma någonsin...och i detta fallet kan jag tycka att det är på snudd på gränsen till ärekränkning (om tjejen på bilden). Katrin Z passa dig väldigt noga...rätt som det är dimper det ner en polisanmälan i postlådan...

Ha det bra värmen för här är det kallt!!
/Wiveca

Svar: Ja det var riktigt elakt skrivet.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 15:39:02
URL: http://sleeplessinashyred.blogspot.se
Postat av: Meekatt

JAG tycker det är bra att debatten kom igång. Att Katrin har idiotiska åsikter om mycket är ju ingen nyhet - men frågan om kroppsideal och sundhet är intressant. Att hon får publicitet och en massa besökare för att folk tycker illa om henne stör inte mig ett dugg. Vill hon bli rik på idioti är det ju hennes sak. Det är dock sponsorer och företag som möjliggör detta. Har sett att många företag har gått ut i media och sagt att de tar avstånd ifrån hennes uttalande och avbrutit sitt samarbete med henne. ;) DET är ju positivt.


Svar: Ja nu belv det ett riktigt hallabalo, det var nog nyttigt.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 17:05:27
URL: http://www.meekatt.com
Postat av: Lillasyster

Christina Aguilera är en stolt tjockis som killar tycker är skitsnygg i alla fall. Man ska inte bry sig så mkt om vad folk häver ur sig utan vara trygg i sig själv. Lättare sagt än gjort men ändå...

Svar: Christina Aguilera? Sist jag tittade sâ var hon trâdsmal. Eller har jag missat nâgot igen? ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 17:16:44
URL: http://emmasfoton.blogspot.com
Postat av: jaana

Så jobbigt med regn!! ;)

Svar: Nej dâ. Det är ganska sâ skönt ibland ;).....ibland.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 18:18:00
URL: http://bananajaanablogspot.se
Postat av: Freja

Zytomierskas blogg är preis den sorts bloggar jag aldrig skulle läsa. Intressant att hon på något sätt likställer smal med snygg och dessutom ser det som något slags mål som alla kvinnor har, att vara snygg... Själv kan jag tycka att det inte alls alltid är snyggt att vara smal, och jag blir mer smickrad om någon uppskattar min hjärna än min kropp...

Svar: Ja utseendet är faktiskt inte det viktigaste i livet.....för mânga människor.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 19:38:02
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Jenny

Tanker inte ens namna nagot om bloggaren du tar upp. Har inget gott att saga om henne sa jag later bli. ;) Sjalv blir jag lite less att vi i samhallet ar 2012 fortfarande tanker smal=snyggt. De vackraste manniskor jag kanner, ar dem som ar trygga i sig sjalva, mar bra, trivs i sin kropp, de utstralar nagot som inte visar sig pa en vag. Skonhet ar ju nagot som kommer fran insidan. Inget fel med att vilja leva halsosamt med nyttig mat och lagomt med motion. Men det jag inte gillar att vi fortfarande star och trampar pa samma stalle med att smalt=snyggt. Bara man sjalv mar bra borde val egentligen ingen annan bry sig. Det handlar ju om att trivas i sin egen kropp. Och for att knyta ihop sacken kan jag val saga att jag personligen tycker SATS hade sjukt fin reklam, att ga pa gym borde vara for alla manniskor, korta, langa, stor, sma...osv. ;)

Tja..det var vad jag hade att saga ikvall. Sjalv har jag skickat ut maken pa godisjakt. Ar grymt godissugen...

Halsningar Jenny

Svar: Bra karl du har som fixar sânt när det blir akutsug ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 20:42:08
URL: http://www.lifeinuk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0