Skrivet den: 2012-11-15 Klockan: 13:33:56

Här fastnades det i minnenas arkiv

...för det går ju inte att rensa i ett förråd utan att hitta saker som påminner en om saker från förr, saker som man trodde att man glömt. Eller man hade ju glömt dem tills man kom på att man faktiskt kom i håg dem.
Hur som helst nu ska vi inte bli filosofiska ;)
 
 
 
 
Går dagens röjning i förrådet >>> gick ÖVER förväntan och ibland lyckas jag överaska mig själv så det står härliga till. Normalt sett så tidsoptimistar jag något otroligt FASTÄN jag vill så gärna komma i tid och tar till så det räcker och blir över....som jag tror. Jag brukar nämligen inte hinna det som jag trott att jag ska hinna när jag planerat tiden. Men jag har en misstanke om att det inte har att göra med att JAG planerar fel utan att det är tiden som har börjat att gå fortare.
Japp SÅ är det ;)
 
I alla fall.
Vi hann både dra ut ALLT ur förrådet i går, gå igenom allt och besluta vad som skulle sparas och vad som skulle FÖRSÖKA krängas på loppis. Det är ju inte alls säkert att folket som kommer på loppisen är av den åsikten att det som vi tycker är skräp, är klenoder för dem.
Men man kan ju alltid försöka...
 
Men det som förvånade mig så mycket igår är att vi även, efter en sväng i parken för att lufta ungar och mamma, inte pappa för han luftar sig mest hela dagen lång på jobbet ;), hann att få IN alla sakerna som skulle stanna i förrådet.
Normalt sett så brukar vi hinna till att riva ut allt och så blir det dags att lägga ungarna och detta ALLT ligger kvar utspritt över lägenheten tills antingen Irma har haft sönder det eller att det kommit ett nytt andningshål i vardagen och vi får tummen ur att plocka tillbaka det igen där det hörde hemma.
 
Men inte igår.
Igår var vi duktiga och genomförde ett projekt från början till slut. Inte illa pinkat för Familjen Kaos ;)
 
Men självklart så hamnade jag i en inre diskussion med mig själv angående vissa prylar med affektionsvärde. Bland annat en SKYhög hög med handbroderade haklappar som min svärmor gjort till ungarna. Och här skall tilläggas att ingen av mina skitungar har använt haklapp till annat än att äta. Och då är det ju en helt ANNAN typ av haklapp som måste användas om man ska ha några kläder i behåll efter matning, typ tre-manna-tält ;) Dregel har inte förekommit hos oss.....tack för det ;)
Och på grund av detta så har jag detta berg av haklappar som aldrig är använda :(
 
Sälja på loppis?
 
Det är ju detta problem med liksom alla prylar som är efter ungarna, bebissakerna. De är ju inhandlade, tillverkade med så mycket förväntan att det vore synd att göra sig av med dem.
MEN det går inte att spara på allt som de lämnat efter sig. Huset klarar inte av alla dessa berg med saker.
FAST jag har en känsla av att jag kommer att ångra mig om jag gör mig av med dem. Dockorna kunde få använda dem. Barnbarnen, ja jag är långsiktig ;) kanske skulle bli glada av att få något gammalt. Det kanske kommer en dag när jag helt enkelt vill sitta och titta på någonting som minner en om något som man glömt bort.
 
Jobbigt sånt där och jag har ju tagit upp fenomenet tidigare ;) >>>
 
Tre av de minsta haklapparna fick stanna kvar samt tre av de minsta handbroderade handdukarna. De får dockorna leka med tills det eventuellt blir dags för barnbarn. Samma öde går även ett par speciella barnkläder till mötes.
 
De lite mer finare sakerna, som den handsydda sänghimmelen och blöjkorgen, som jag aldrig använt på grund av kultirkrock mellan puttinuttigt-kulturen och Yohannas här ska vara avskalat och naturliga kultur, få åka tillbaka till svärmor som gjort dem och så får hon bestämma. Där har jag ingen intressekonflikt eftersom det inte finns något affektionsvärde för mig.
 
 
 
 
 
 
 
Men så jobbigt detta.
Ska man, ska man inte?
Och tänk om, tänk om inte....
 
Tänk om man hade ett förråd stort som en fotbollsplan....
 
/Y
 
PS Glöm inte bort Real Lifen tills ikväll ;) DS

Kommentarer
Postat av: Sofia Werlin - från 116 kg till 72 kg..

Sv: sjukt irriterande när det händer! Så har det varit här med några gånger, dock hade dom stängt av varmvattnet utan att lägga lappar i brevlådan först så fick mig en ordentlig kalldusch när jag skulle duscha den gången :P

Svar: Ja det gäller att inte ha badtankar precis efter att ungarna badat. Då kan det bli klent med varmvattnet ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 14:06:39
URL: http://Sofija.blogg.se
Postat av: AnneliH

Ja, håller med dig där. Svårt att veta nu vad man tycker sen. Jag har gjort mig av med massor av saker som jag nu önskar att jag hade sparat. Tyckte då att det var onödiga saker att spara på. Men lite roligt också att gå igenom gamla grejer :)
Vilka fina haklappar!
Hoppas att det går bra på loppiset.

Svar: Det är VÄLDIGT svårt att veta detta. OM man kommer att ångra sig i framtiden. Om om om om ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 15:13:53
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Hanna S

Åh Vad fin blogg, underbara bilder! Älskar verkligen din design! :)
Tänkte höra om du vill göra ett bloglovinbyte? :)

Svar: Man bockar och tackar. Men jag använder mig inte av bloglovin.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 18:44:26
URL: http://hannaasundin.blogg.se
Postat av: Mor & Far

Önskar jag kunde skicka med lite saker, har massvis med loppisgrejor som skulle gå bra därnere tror jag.

Svar: Har du gjort en rensning igen? Vi sålde ju alldeles nyss av allt ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 19:11:34
Postat av: Freja

Jag har ju turen att ha tillgång till ett nästan oändligt förråd hemma hos mina föräldrar, men jag har ändå börjat rensa ut för vad ska jag göra med allt när pappa och mamma inte finns längre (de är 88 och 83 år gamla). På söndag ska vi dit och hämta ett lass till loppisen nästa helg. Leksaker den här gången, det sålde bättre än barnkläder...

Svar: Jasså leksaker sålde bättre. Otur jag har mycket mer kläder än saker ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 19:30:08
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Hyrestanten

Vilka jättefina haklappar! De hade nog jag också haft svårt att göra mig av med.
Flyttade ju nyss från hus till en etta och blev tvungen att slänga och sälja det mesta som jag sparat genom åren. Inte lätt och det blev en hel del tårar. Nu efteråt njuter jag av att inte äga så mycket och vet att jag aldrig kommer att sakna nåt av det jag gjort mig av med. Mina fyra vuxna barn ville inte heller ha många saker. Där fick jag för allt jag trott mig ha sparat för deras skull ;)
Önskar er lycka till med loppisen!
Kram.

Svar: Jaha så snopet att de inte ville ha det. Men kanske väldigt vanligt. Tänker främst på mig själv då ;) Man ska nog inte spara så mycket. Det kan bli en börda.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-15 @ 23:15:06
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0