Skrivet den: 2012-07-17 Klockan: 00:08:51

Lördagens strandhäng

Måste bara berätta att jag inte kunnat släppa det där med att vi handlar för dyra blöjor >>> och gått och grämt mig så. Så idag tog vi och lämnade tillbaka de dyra och åkte vidare till den andra affären för att kolla in deras priser.
Vi fick lite mer än dubbelt så många blöjor för samma pris.
Nu återstår bara att se om de klarar natt-provet. Dvs att Irma inte vaknar sjöblöt i morgon bitti.
Tufft test ;)
 
 
I lördags så var vi ju iväg med en kompis-familj ut på strandhäng >>> och kom hem och var alldeles utmattade ;)
Jag skrev ju att det inte hade hänt något speciellt och det är ju en sanning med modefiering. Här händer det ALLTID saker. Antingen för Familjen Kaos eller också något runt-omkring.
Inget världsomvälvande.
Små incidenter.
 
Som när vi kom fram till parkeringen vid stranden och den var alldeles full av sand. Kompis-pappan hade varnat oss för att INTE köra ner på FEL sida av bommen så naturligtvis så gjorde vi det ;) Och hamnade rakt i en räddningaktion av en bil som fastnat.
 
Som tur var så blev det en parkeringsplats ledig precis nära uppfarten till parkeringen och den fick vi, så att vi slapp att köra fast vi också med oceanångaren.
Sån tur så det var inte klokt.
Nära att vi köpte euro-millonen där på stört också för att slå två flugor ;)
 
 
 
 
Stranden som vi åkte till var Las Burras som ligger precis mitt emellan San Augustin och Playa del Ingles. Man kan se spetsen på Maspalomas-stranden som går ihop med Playa del Ingles-stranden långt där borta. Ja så förfärligt långt är det ju inte ;)
 
Det var första gången som vi var här och strandhände. Promenerat här har vi gjort, tillsammans med mina föräldrar som bott här ett par gånger under sina besök.
Älsklingen hade dock varit här ett antal gånger i sin barndom. Med samma kylväska från 70-talet som vi nu har ärvt och släpar omkring på.
Så nu är cirkeln sluten för kylväskan.
Sådana i orange hårdplast görs inte längre.
 
 
 
 
Så kom ju den här gubben på besök.
Det är istället för glassbil, man har glassgubbe ;)
Ett väldigt exotiskt inslag i vår helgdag på stranden.
Barnen blev som eld och lågor naturligtvis. Men jag kan faktiskt inte se vittsen med att äta glass på stranden. Det är ingen njutning. Den hinner att smälta innan du ens fått den i handen. Och så får du stress-äta den för att hinna få något i dig innan allt rinner ner i sanden.
Nej jag vill njuta av min glass i lugn o ro.
 
 
 
 
Så det viktigaste med strandhänget - maten. Och det som ger mig mest ångest när vi ska åka.
VAD i 70-singen ska man ta med sig?
I och för sig så smakar allt underbart på stranden. Men det måste vara något praktiskt, som man kan äta med händerna, som alla kan äta, som inte är så sand-magnetiskt.
Och helst ska det ju vara lite festligt, det är ju helg.
Jag går bet varenda gång.
Smörgåsar...
 
 
 
 
Alexander blev begraven i sand och tyckte det var helfestligt. Mindre festligt tycker jag att det är att han har 5 kg sand + tång i byxorna när det ska tvättas av sig och åka hem.
Men hey, jag lär mig ;)
 
 
 
 
Så det vanliga. Ungarna somnar i bilen. Är förbi av trötthet när vi kommer hem och måste väcka dem för att duscha av all sand och få i dem någonting vettigt.
Men sånt är livet om man vill åka till stranden.
 
Det var vår lördag på stranden det.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Härligt det ser ut.
Som jag längtar dit!
Här är det ingen risk för strandhäng :)

Svar: Ja det är så tråkigt att höra om ert sommarväder. Fy bubblan ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-17 @ 11:11:34
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Här var det +9 grader i förmiddags... Fast jag klagar inte, jag har faktiskt varit i Playa de Inglese en gång, i två veckor. Som jag tillbringade i skuggan på en balkong eftersom jag brände sönder mig redan första dagen...

Svar: Aj aj aj och du är inte den enda som gjort det. Min syster sket i solkräm den färsta gången de var här. Sånt är bara för fegisar. Och var ute och cyklade en hel dag i solen. INTE så smart...Hon tillbringade också resten av semestern i skuggan.
Yohanna i Las Palmas

2012-07-17 @ 20:05:57
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0