Skrivet den: 2012-07-04 Klockan: 23:19:07

Dagens smallunch: Lax- och potatissallad

 
Lax är väldigt gott.
Och väldigt dyrt här nere.
Den matvarubutiken som vi gör våra veckohandlingar i tar 16 euro per kg. för färsk lax. Det är ju inte klokt. För det priset köper jag ingenting.
 
En annan matvarukedja brukar ha färsk laxt till 7 euro kilot OM man köper hela laxen då vill säja. Det brukar vi köra ibland när vi känner oss rika. Och så fryser jag in den i portionsbitar.
 
Men på sista tiden så har jag sett att "vår" matbutik har fryst laxfile till MYCKET billigare pris. Fast den har sett så tråkig ut att jag inte velat prova den. Smal, tunn och torr ser den ut på nått vis.
Fast på sista veckohandlingen så var jag så sugen på lax, och vi hade slut på fynd-laxen i frysen och inte haft tillfälle att fylla på ny, så jag klämde till med ett par frysta laxbitar.
Och dessa provade vi igår.
 
Lax- & Potatissallad
Skala småpotatis och skär på hälften.
Skala ett par lökar och klyfta dem.
Lägg på bakplåtspapper och blanda med 3 tsk olivolja.
In i ugnen på 225 grader tills de fått lite färg, ca 20 min.
 
Skär en laxfile i kuber och lägg in i ugnen, ovanpå potatisen. Stek i ytterligare 10-15 minuter.
Blanda om.
 
Strimla sallad i en bunke.
Skär ett par tomater i bitar och lägg i bunken.
Blanda i laxen och potatisen i salladsbunken.
Blanda i balsamvinäger och flingsalt efter smak.
 
 
Detta är en favvorätt hos mig som återkommer ofta, när jag har lax hemma. En varm sallad känns alltid mer mättande än en kall. Och denna får fyra gafflar av fem hemma hos oss.
God, lätt och mättande.
Pricis som en lunch ska vara.
 
Och den frysta laxen, ja den skötte sig bra. Inte alls så tokigt. Kan mycket väl tänka mig att köpa den igen om det krisar ;)
Men den smakade lite beskare, lite starkare i sin smak. Och var lite hårdare och torrare än färsk lax.
 
Nu hittade vi ju fyndlax igår, när vi var på tapet-excursion >>>. Till det facila priset av 8,7 euro. Inget att tveka på. Så nu har jag fyra färsk-lax-portioner i frysen innan jag måste köpa fryst igen ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Det ser väldigt gott ut :-)
Ja visst är det bra med sele men som du säger är det en förutsättning att de vill sitta där. Milla vill helst springa hon med men orkar inte så länge så selen blir perfekt ;)

2012-07-05 @ 09:24:38
URL: http://madelein.se/
Postat av: Lena

Tack för lax o potatissallad receptet! Blir perfekt till sommarlunch.Lax är ju något billigare här och ofta på menyn hemma hos oss! Har bestämt att semestern som börjar imorgon ef kl 14 även skall bli veckor av god och nyttig mat! hmmm.....blir några dagar i Barcelona också där kanske det nyttiga glöms lite då o då ! Men vad gör man inte för sin kära mor som skall fira sina 80år där ! Hoppas ni fick en härlig dag på stranden!Själv har jag varit i Stadsparken på picknick, riktigt härligt här idag ! Hälsar Lena från Örebro

Svar: Åhhhh Barcelona, dit vill jag också åka. Och då ska man ju njuta. Fast den här lax-salladen är så god så då njuter man faktiskt också. Med ett glas spruttel kanske kan gå an om det är semester ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-05 @ 15:22:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0