Skrivet den: 2012-08-30 Klockan: 16:28:03

Här kör vi lite uppdatering

Phu!
Det verkar vara värmebölja på gång igen.
För vilket nummer i ordningen vet jag inte men termometern visar på TRETTIO grader här, både inom- och utomhus. Vi var ute en sväng förut och köpte bananer och bröd. Men så gick vi hem igen. Det går liksom inte att göra något annat när det är SÅ varm och soligt.
Att vara innomhus.
Eller ett ligga på stranden, I vattnet om man nu kan det.
 
Jag kunde ha åkt till stranden idag med ungarna >>>. Det är ju torsdag och Älsklingen jobbar sent. Men ärligt talat så föll inte ens tanken mig in.
 
ETT:
Det är kaos hemma och saker högt och lågt som måste börjas att fås någon ordning på.
Målarkillen var här i måndags och tittade på förödelsen efter renoveringen >>> och sa att han visste faktiskt inte mer saker som han skulle kunna göra nu.
Det är bara att vänta och se sa han.
Och göra om arbetet om ett par månader igen. Och FÖRHOPPNINGSVIST så har taket torkat lite mer då och resultatet blir FÖRHOPPNINGSVIST bättre då.
Men han kunde ju inte garantera något.
 
Så vi har saker överallt undanstoppar sedan byggarbetet och halva lägenheten städad ifall de skulle komma och jobba igen. Men nu verkar det som att vi måste ta saken till en högre nivå. Klaga hos försäkringsbolaget som MÅSTE komma med en lösning eller plan.
Så här kan vi ju inte bo.
 
Och Irma som skulle få ett nytt rum som skulle bli så fint. Och alla grejjor som skulle in där för att avlasta de andra ställena i huset. Och mamma och pappa som skulle få sitt sovrum för sig själva och kanske kunna återuppta några av de tidigare aktiviteterna därinne ;)
Typ läsa en bok innan släckning...
 
Entusiasmen dalade ett par våningar där kan man säja.
 
TVÅ:
Vi ska förhoppningsvis åka till sommarstugan i morgon och stanna där hela sista sommarlovsveckan innan det är dags att börja skolan igen den 10:e. Så då måste det förberedas saker inför det.
Bland annat så måste jag avsluta lackningen av mögelbyråerna >>> och dess lådor så att det kan stå och torka och lufta/lukta av sig medans vi är borta.
 
Jag var engagerad igår och satte ivrigt igång med att måla en av dem, med tanken att: bättre göra lite varje dag och komma till skott, än att vänta tills jag får det där STORA tidshålet och kan slutföra detta projekt.
Förhastandes missade jag den effekten att lacken luktar VÄLDIGT mycket, ÄVEN efter en hel dag med fönstrena öppna på vid gavel. Så vi fick sova i ångor som nog inte var SÅ hälsosamma i natt och jag var förfärligt orolig över det.
 
Så nu på morgonen har jag flyttat över alla lackningsprojekt till Irmas rum som "snöar" av all färg som rasar ner från det NYmålade taket :/. Och SNART eller kanske i morgon så MÅSTE jag slutföra målandet av dess så att de kan stå där och lufta sig medans vi är borta.
 
För de är ju delvis skälen till att det är sån kaos här. Alla kläderna som var däri håller ju på att tvättas och ligger spridda runt i lägenheten tills byråerna har fått sitt mögelskydd.
 
TRE:
Irma har en fruktansvärd diarre sedan magsjukan förra veckan. Och det är ingen höjdar idé att vara på stranden när det med jämna mellanrum bara rinner ur henne, stackaren.
Jag har kört med ris och morot och äpple och vitt bröd och kokt skinka. I går så var jag till och med och köpte ris- och majsvälling samt soja-mjölk till henne. Så nu får vi se om vi inte kan få bukt med detta.
 
Det gick ganska bra i början. Men så läste jag på vårdguiden att man skulle ge dem vanlig mat i den utsträckningen som de ville ha. Så jag skickade på lite vanlig mat samt JUICE och det kanske var mitt stora misstag. De små framsteg vi gjort gick åt fanders så nu kör jag strikt här: ris, morot, äpple, vitt bröd, soja-mjölk och ris-majs-välling.
 
 
Det var det.
Ett mastodontinlägg men nu är det på pränt, så här ligger banan till för tillfället.
Och i eftermiddag har jag klippning för reklam-pengarna >>>. Det kan gå hur som helst för "min" frisör är på semester så det blir en ny. Bäst att ta med sig ett foto som förklarar ;)
Fast "min" frisör" är ju inte så himla känd för att göra mig nöjd heller >>> så detta kanske blir jättebra.
Håll en tumme tack!
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

uff! Ja, du måste ju iaf känna av att du lever. Känns som om jag skulle kunna ta första bästa flyg o hjälpa dig...Kram

Svar: Ja nu blev det lite mycket igen. Det lugnar väl inte ner sig förens man blir pensionär antar jag, och då får man tråkigt ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-30 @ 16:58:58
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Mor & Far

Vadå reklampengar, har jag missat något ?

Svar: Kolla länken mamma, kolla länken. Eller så berättar jag i morgon på chatten ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-30 @ 20:50:38
Postat av: ♥ Sojka ♥

Ja men visst är det en svårt balangång och man vill ju så gärna göra rätt som förälder men kommer säkert göra miljoner fel ändå. :)

Svar: Ja alla dessa fel som man gör, bör göra får ångest av att veta att man kommer att göra ;) Hoppas man lär sig någonting ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-30 @ 22:01:29
URL: http://www.sojkasframtid.se
Postat av: Eva Wikmark Walin

Oj vilket elände det där med magproblem i värmen... gå på magkänslan ;-) - vet du vad dom tipsade oss om en gång hela vitpepparkorn skall sväljas 2-4 för barn 5-8 för vuxna. Jag tänkte det går aldrig när lilla E var magsjuk... han svalde ner dem, behöll dem 1 tim - allt kom upp men sedan la det sig??!

Hoppas det ger med sig och att värmen lägger sig lite, vi åker till Italien nästa v men vi längtar e lite sol nu ;-). kram och lycka till med alla 3 projekten

Svar: De där vitpepparkornen har många tippsat om, det MÅSTE jag prova på. Hat det så UNDERBART i Italien, där får ni garanterat sol ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-30 @ 22:12:49
URL: http://blogg.amelia.se/evawikmarkwalin/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0