Skrivet den: 2011-03-18 Klockan: 11:24:47

Real life: Vår-fönster

Jag satt precis och skulle skriva nått käckt som: Känns som våren är på väg. Solen strålar från en klarblå himmel i Las Palmas och känslorna spritter i kroppen. Men så tittade jag ut genom fönstret och såg att det mulnat ihop totalt.
Men sånt kan ändra sig på ett litet kick.
Blåst, blåst och så blåser de elaka regn-molnen iväg.
Termometern står i alla fall på 18 grader och det var varmt i luften när vi gick till skolan i morse.

Äntligen fredag och därmed dax för Yohannas "real-life" utmaning.
Jag vill se hur det är hemma hos er - På riktigt!
I dag tar vi detta med vårfönster. Som jag läste någonstans igår. Kul med vår. Men det sämsta är ju att när solen skiner på fönstrena så ser man verkligen hur skitiga de är.

Medans solen sken här förut så fick jag ett par riktigt beklämmande bilder på mitt kontorsfönster.
Ska det verkligen vara så här? ;)
Hur är era vår-fönster?
Eller har ni redan hunnit få bort det värsta?
Eller har du sådana där mirakelfönster som det aldrig regnar på eller som tvättar sig själv?



Detta med "Real-life"-bilder kom sig ju av att jag tröttnade på att se alla stylade bilder från alla perfekta hem. Är det bara jag som har det stökigt och kaotiskt hemma?
Och övriga "real-life"-inlägg är >>> & >>> & >>> & >>>. Förra veckan så blev det inget pga.....jag kommer inte ihåg men det var säkert bråk eller sjukdom. Det har inte varit annat på sista tiden.
Men nu ska här bli ändring.
(Martyr-Yohanna har flyttat och possitiv-Yohanna har infunnit sig, i alla fall inför helgen...)

Lägg upp en "real-bild" på din blogg och länka här i kommentarerna. Eller skriv en beskrivning av läget, det går lika bra.
Så tittar jag in hos dig och gör en sammanställning sedan.


Kommentarer
Postat av: Marie - Den Moderna Familjen

Nja mina fönster tvättar sig inte själv och havet och vinden ligger rakt på. Men ändå är de faktiskt inte såå skitiga. Men jag hatar att tvätta fönster. Roligare kan man ha :) Min styvfar är däremot urduktig på det och brukar göra det när han är på besök mest för att han är rastlös här på "landet". Sist var det i höstas tror jag och mer än 2 ggr/år brukar jag inte besvära mig med att få dem tvättade.



Skulle lagt upp en real-life bild ja.. Men eftersom vi hade städerskan hos oss igår så är det idag ganska fint :) I alla fall rent!



Trevlig helg!

2011-03-18 @ 12:42:54
URL: http://www.modernafamiljen.se
Postat av: Annelie

Tack för din fina kommentar hos mig... ang Ryan. Jag har flygit 1 gång till London, 2 gånger till Barcelona, 2 gånger till Rom och en 1 gång till Venedig, och så ska jag iväg på torsdag till London med dem igen. De avgifter som jag har råkat ut för har jag vetat om. Oftast så reser jag bara med handbagage eftersom det är bara över några nätter som jag är borta. Men första gången jag flög till London så hade jag incheckat bagage men då checkade man in på flygplatsen och inte på nätet som man gör nu. Men när jag var till Rom i höstas så åkte vi ned med handbagage men åkte hem med ett bagage incheckat på hemresan och det fungerade bra att checka in det redan innan man åkte via nätet. Jag tycker ärligt talat att det fungerar bra att resa med dem men jag har aldrig haft en flygresa längre än tre timmar så jag vet inte hur det är att resa med dem längre och utan film och dylikt. Om man vill sitta tillsammans så bör man ställa sig i kön som bildas en bra stund innan man får borda planet men oftast när jag åker med en kompis så struntar vi att köa och kliver på bland de sista och tar de platser som blir över. När jag åkte till Barcelona sist så ställde jag mig och köade för då åkte jag med min yngsta son och då skulle vi sitta tillsammans. Det jag verkligen vill säga är att man helst inte ska betala extra för att få gå ombord först, alla gånger jag har åkt så har man hunnit ikapp de som har betalat extra och nästa kommit före dem in i planet... så det känns som bortkastade pengar.



Alla gångerna jag har flygit med dem så har det varit direkt och det är ett stort plus. :-) Du får gärna ställa fler frågor om du har det :-)



Jag ska lägga upp en bild på mitt vårfönster :-) Ha en härlig fredag och jag hoppas ni verkligen har det varmt och skönt i min favvostad Las Palmas :-)

2011-03-18 @ 13:53:48
URL: http://blogg.aftonbladet.se/barbamama
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Men vad är detta, hinner ju inte skriva kommentarerna färdiga innan de försvinner?! Men tycker detta är ett toksjojigt initiativ!!! Kommer definitivt att haka på dina irl utmaningar framledes! I dag hinner jag dock inte då jag har folk på ingång som jag ska roa ;-) Kram och trevlig helg <3

2011-03-18 @ 16:05:19
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Självtvättande fönster... Det vore ju drömmen!

Fast jag är nöjd, har mycket färre och mer lättvättade fönster här. I Sverige bodde vi ett gammalt hus från 1938 med USLA och krångliga fönster. Här har fönstren bara en in- och en utsida och är från 2002 när huset byggdes.

:-)

2011-03-18 @ 16:11:04
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: sweetmama

Real life oj oj törs jag det. Hmmmm.... ja efter några veckor med ryggpaj så har ju städningen helt klart halkat efter här hemma.

I morse vaknade vi med en dm snö på marken igen vilket kändes pest eftersom vi börjat hoppas på vår. Men nu till nästa vecka verkar det som att våren ändå är på väg :)

2011-03-18 @ 22:25:17
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

vi tvättade fönstrena för två helger sedan och satte upp nya fina vårgardiner =) Idag skiner solen underbart, ska snart ta en promenad till gymmet =)

2011-03-19 @ 08:15:47
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: sweetmama

Här kommer sanningen om mina vårfönster :)



http://sweetmama.blogg.se/2011/march/varfonster.html#comment

2011-03-20 @ 09:39:08
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Ann Catrine

Himmel och pannkaka,

vilken bra idé!!

Är såååå less på alla stylade perfekta hem,

perfekta liv..

Det är mycket gulligull och sånt i både bloggar och

på FB.

Och livet, har jag lärt mig, är perfekt... ibland..

och däremellan kan det vara några riktiga

skitdagar också.

Det är väl det som är livet?!



Ska se om jag kan fota något av fönstren idag,

för jag hoppar gärna på utmaningen ;-)

(och mina fönster öppnas utåt, på andra våningen?!

HUR är det tänkt att man ska kunna putsa dom...?!)



Önskar dig en riktigt fin vårdag!!



Kikat runt i din mysiga blogg,

förstår det speciellt måste vara guld värt för era

nära och kära här i norr att få följa er vardag!

Och vilka goa ungar!!!



Kram!

2011-03-24 @ 06:52:09
URL: http://mormormu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0