Skrivet den: 2011-07-24 Klockan: 07:15:00

Bönsalsa

Nu när jag gör min "operation fettsanering" och äter mat ut min specialpärm, så kommer jag ibland, oftare än man tror faktiskt, över riktiga pärlor.
Recept som är så goda att man måste sätta stjärna i kanten på dem och spara dem för framtida repetitioner.

Här om dagen stötte jag på ett sådant recept.
Och nu bjuder jag även er på det.
Laga och njut.
Och tala sedan om för mig vad ni tyckte om det.

En kall bönsalsa som passar bra till viken grillad köttbit som helst. Eller fisk för den delen. Tror att den passar jättebra till även fisk.
Receptet i dess original stämmer inte överens med hur jag gjorde.
Dels så hade jag inte alla ingredienser hemma och dels så tycker jag om att lägga till och dra ifrån som jag känner i tungspetsen.

Jag kanske är urusel på att inprovisera detta med kamerainställningar >>>, men jag är en hejjare i köket.
Om jag får säja det själv.
Och DET får jag.

I köket känner jag efter men tungan hur jag tycker att det kan smaka gott. Och så kör jag som jag tycker.
Jag tycker att det är skönt att ha mig ett recept att luta mig emot, veta vad det är som jag ska laga. Men i slutänden så blir det sällan som i receptet.
Det blir mycket bättre .....tror jag. Jag vet ju inte eftersom jag aldrig gör precis som det står där ;)

Håll till godo.
Kall bönsalsa.

KALL BÖNSALSA
Skölj en burk bönor av valfri sort i kallt vatten. Jag tror de smakar ungefär likadant allihopa men jag tog en burk av vita bönor, fast utan tomatsås.
Finhacka en stor gul lök.
Finhacka en tooooor tomat eller flera små.
Hacka en bit melon eller annan frukt (man tager vad man haver).
Hacka en stor näve färsk koriander.
Blanda allt i en bunke.
Pressa över en stor citron.
Häll på så mycket tabasko som du tycker om.
Salt och peppar.



Servera till något ;)
Jag serverade till stekt fläskfile i skivor som jag stekt tillsammans med rosmarin.

Och SÄKERT passar det med ett glas vin till.
Det är jag bompis på...

/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0