Skrivet den: 2014-03-26 Klockan: 00:32:47

Här har man varit på kontroll

....när nya morgonjobbet skickade iväg alla sina anställda på hälsokontroll. Det såg ut dom det skulle bli en rätt så solig dag. Men det gick lite di och så med den prognosen. Glad i hågen, som ett barn på julafton, gick jag i väg med en burk kiss i handväskan (inte varge dag man spetar runt med en sån tack och lov) för att gå på min första hälsokontroll någonsin. 

Jag vet, man SKA ta hand pm sig själv och gå på allehanda kontroller varge år. Men saken är den att sånt fallit mellan stolarna här och faktum är att:
- det är över 12 år sedan sista synkontrollen. 
- jag aldrig gjort en hörselkontroll i vuxen ålder. 
- det inte var SÅ länge sedan sista tandläkarbesöket som gjordes sist jag var o Sverige. 

Jag blev utfrågad och undersökt, tömd på blod och lyssnad på här och där. Och domen blev att jag nog borde börja träna igen, byta madrass i sängarna och skaffa glasögon OMEDABUMS (finns det ordet verkligen?)
Annars frisk och kry. 
Det tackar man för. 

Men vad lyxigt det kändes. 
Och sedan gick vi ut och åt frukost på café. 
Ingen ände på lyxigheten här idag ;)

/Y


Kommentarer
Postat av: Freja

Hälsokontroller är det tunnsått med här oxå, det går inte att få en läkartid för sånt här där jag bor. Vi har i princip bara akutsjukvård på grund av läkarbrist... Tandläkare och optiker besöker jag dock regelbundet!

Svar: Har hört det. Att det går utför med sjukvården hemma i Sverige och att det inte är lätt att gå vård. Så himla tråkigt att höra.
Yohanna i Las Palmas

2014-03-26 @ 20:44:31
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Ruth i Virginia

Har en härlig kvinnlig läkare som specialiserar sej på "gammalt fölk", gerontologist heter det visst. Hon håller efter mej, för jag vill helst inte bli undersökt heller. Jag tar milda tabletter för högt blodtryck, och när jag behöver fylla på, måste det gå genom henna,och då passar hon på att haffa in mej, annars får jag inga piller.
Tur nog har jag försäkring som täcker det mest. Tandläkarn 2 ggr om året. Har ny linser i båda ögonen och får behandling för "gula fläcken" (fick en spruta i morse förresten). Kan läsa utan glasögon för det mesta.
När man har barn, är det viktigt att hålla sej frisk,så jag är väldigt glad att din kontroll visade, att du är i fin form. Keep it up!

Ruth i Virginia

Svar: Ha ha. Din din läkare känner fig verkar det som. Sånna ska man bevara. Sånna som bryr sig på riktigt.
Yohanna i Las Palmas

2014-03-26 @ 20:55:18
Postat av: Hyrestanten

Det är nog få människor som går på hälsokontroller om de inte har en företagshälsovård som kallar dem men det måste vara sällsynt. Tandläkaren borde jag gå till men har inte sökt upp någon sen jag flyttat och det blir ju så dyrt om de behöver göra något. Har vänner som passar på när de är på GC eftersom det är så billigt där men då gäller det att veta var det finns någon bra, engelsktalande som jag inte blir rädd för.

Svar: Jasså! Det visste jag inte. Att tandläkare är billigt här. Jag som alltid passar på att gå när jag är i Sverige.
Yohanna i Las Palmas

2014-03-26 @ 23:38:31
URL: http://hyrestanten.blogspot.se/
Postat av: Hyrestanten

Ruth i Virginia, jag blir nyfiken på dina sprutor mot Gula fläcken. Vad är det för sorts läkemedel? Min mamma håller på att mista synen och läkaren säger att det finns inget botemedel mot gula fläcken. När jag efterlyste intervjupersoner till min kandidatuppsats om äldre så skrev du att du skulle meddela din mailadress men jag vet inte om du gjorde det. Vill du fortfarande ställa upp, blir jag glad om du skriver mailadressen och vem den kommer ifrån på min blogg. Jag publicerar det inte. Förlåt snälla Yohanna att jag skriver detta i din blogg.

Svar: Jag vidarebefordrar till Ruth att hon har ett meddelande här att läsa.
Yohanna i Las Palmas

2014-03-26 @ 23:50:50
URL: http://hyrestanten.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0