Skrivet den: 2013-11-15 Klockan: 00:13:35

Här börjar Lucia nästa vecka

...för visst var det en av Lucia-verserna jag fick i handen i går och blev nostalgisk över >>>.
 
 
Det är BARA fyra veckor kvar till Lucia och ska man hinna få något inövat med barnen till Lucia-tåget så får man börja nu om man bara träffas en gång i veckan.
 
Tänk!
För inte så länge sedan så satt jag och ojjade mig över att jag inte fick vara med om något Lucia-tåg nu när jag bodde här nere >>>. Och så träffade jag Sofia en dag i parken, blev med svenskakurs till skitungarna, blev med lärar-jobb i modersmål och nu har man trillat rakt ner i soppskålen.
Nu är det JAG (tillsammans med alla andra föräldrar såklart) som ska anordna det där stora Lucia-tåget som trotts allt finns här i Las Palmas, och som har funnits här sedan urminnes tider ;).
Även om jag aldrig fick ändan ur att gå och titta på det.
 
Hörrni, den 13:e december i engelska kyrkan i Cuidad del Jardin, då går det av stapeln. Och det brukar vara smockat med folk säjer de som varit med tidigare. Jag har ju ingen aning.
Men jag får säkert anledning att återkomma i frågan.
 
 
Så nu är det jag som tar vid efter farmor >>> och övar Lucia-tåg med ungarna. Och finns det plats och möjlighet så klämmer jag nog in mig där i tåget jag också. Nån måste ju gå där och hålla ordning på Tornado-Irma ;)
 
Hörrni.
Det är bara fyra veckor kvar.
Dags att börja öva.
Natten går tunga fjät....
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Mor o Far

Ska det vara lusselinne till dig med?

Svar: Luccelinne och krona har jag redan här. Kommer du inte ihåg att ni redan varit här med det.
Yohanna i Las Palmas

2013-11-15 @ 12:27:58
Postat av: Anonym

...rund gård och stuva... alltså, är det stuva eller stuga? Det borde ju vara stuva, för det ska ju rimma på ruva, men vad är en stuva? Du kommer att bli Luciaexpert, så du får upplysa mig!

Svar: Stuva! Stuva är nog ett annat ord för stuva. Ingen aning egentligen men jag har alltid utgått från det. /Hälsn. Lucia-experten ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-15 @ 23:24:36
Postat av: Freja

...och jag menade inte att vara creepy anonym...

Svar: Bra! Jag blev lite skrämd där ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-15 @ 23:25:03
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Ruth i Virginia

Vi få svenskor i Women´s International Club i Bandung, Indonesia, beslöt oss för att visa vårt svenska Luciafirande. Klädde oss i vita nattskjortor och röda midjeshalar. Det fanns också en del gulliga, blonda flickebarn som fick vara med.
Vår "Natten går tunga fjät ..." var bland det värsta utförande av den sången jag hört, men det spelade ju ingen roll, för ingen i publiken hade hört den förut. Blev frågade om vem Lucia var, och dom undrade varför Sverige firade ett helgon från Italien. Det undrar jag också, förresten.

Ha det kul i soppskålen! :)

Svar: Det var en bra fråga. Det måste jag undersöka ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-15 @ 23:44:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0