Skrivet den: 2013-11-14 Klockan: 00:27:00

Här kom minnena över mig

...när jag idag fick en lapp i handen med detta:
 
"Så låt oss på dörren till julen glänta,
till vilket Lucia ett förebud är.
Att sjunga dess sånger vi ivrigt längta,
att höra dess klockor från fjärran och när."
 
 
 


  
 
Vad i hela friden är det vi har börjat med, eller SKA, nästa vecka, på svenska klasserna?
 
Minnena från förr kom över mig och fastän TRETTIO år gått så kan jag fortfarande dessa rader.
Vilken feeling ;)
 
/Y
 
PS Nu blev det så där sent igen och sängdags på en gång. Hav tålamod. Jag är snart på banan igen....
....hoppas jag.DS

Kommentarer
Postat av: Bella

Hola!
Jag har varit läst lite inne hos dig ibland under de senaste åren då jag också är mamma till en halvspanjor. Bodde i Spanien i 8 år. Vi brukar alltid semestra i mannens hemtrakter Murcia men så längtade jag efter soligare, varmare väder och bokade precis en charterresa över nyår till Las Palmas. Jag läste dina frågor och svar men hittade ganska lite om lekplatser. Vi kommer bo vid Parque Santa Catalina och undrar över de bästa/roligaste lekplatser eller andra ställen att roa en snart 3 åring förutom den enorma sandlådan;)
Kram

Svar: Vad händer i Sverige nu? Ger de bort Kanarieresor där? Massor med folk är på väg hit innom en snar framtid. Nu ska vi se, lekplatser nära Catalina-parken? I själva parken finns det en ganska så stor lekplats som mina ungar tycker om. Så finns det ett skepp i SanTelmo-parken som är spännande att klättra i. Det finns en massa lekparker i Las Palmas men de är utspridda över hela staden. Jag bor vid den stora Rehoyas-parken och det är en stor grön park där man kan leka med även en lekpark uppdelad i två delar efter ålder. Små lekparker i varje hörn som det finns hemma i Sverige är de däremot ganska så dåliga på här. Hoppas det hjälpte lite och välkomna hit ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-14 @ 10:03:09
URL: http://backstageimodebranschen.blogspot.se/
Postat av: Mor o Far

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra o glimma, alla sova i enlig vrå djupt under midnatts timman Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit över fur o gran, snön lyser vit över taken, endast tomten är vaken. Kommer du ihåg den här också. Kram på dig.

Svar: Klart jag kommer i håg den!
Yohanna i Las Palmas

2013-11-14 @ 17:34:04
Postat av: Freja

Ohh, luciafirande, så kul! Jag kan massor av sånger utantill från den tiden då jag var med och lussade hemma i byn... Gläns över sjö och strand brukade jag natta ungarna med!

Svar: Jag brukar köra den på julen till nattningen. Men det känns lite konstigt på sommaren så då kör vi andra här ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-14 @ 22:42:29
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Ruth i Virginia

Jag var med i Women's International Club i Bandung, Indonesia, 1980-82. Jul skulle firas, givetvis, och vi få svenskor föreslog att vi skulle visa Lucia-firande. Vi fick ihop en grupp i nattskjortor och röda band kring midjan och även en del gulliga små blondiner. Vår "Natten går tunga (?)fjät.." var inte det bästa, men vi fick i alla fall en känsla av Sverige. Att Sverige firar ett helgon från Italien, kom aldrig på tal. :)

Svar: Åh, du har gjort så mycket intressant. Så roligt att höra om dina upplevelser.
Yohanna i Las Palmas

2013-11-15 @ 00:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0