Skrivet den: 2013-03-10 Klockan: 13:51:48

Real Life - Fredagsmys

Det var fredag, som om någon hade missat det ;), och vi hade en helt VANLIG fredag. Jag har börjat att märka att vi nog, kanske, hoppas, peppar peppar ta i trä, börjar komma lite i ordning här hemma vad det gäller FREDAGSMYS.
 
Jag menar: Vem vill inte ha fredagsmys? Det är ju lag på detta. I Sverige i alla fall. Här nere, utanför Sveriges gränser, har man aldrig hört talas om något så tokigt påfund.
Fredagskvällar.
Det är ju då som hela familjen ryker ihop på grund av trötthet från veckan samt somnar i soffan innan ens hämtmaten hunnit plinga på dörren och veckohandlingen, OM man nu gör en sån (vilket jag verkligen undrar om spanjorer gör), står och tinar bortglömd i hallen.
 
 
 
 
 
Om fredagsmys tänkte jag att veckans Real Life skulle handla, och kanske sticka hål på, om än i alla fall litegrann, på den så in i bomben så präktiga fredagsmysbubblan ;)
Vi kör tills på ONSDAG som alltid.
Så kan vi alla läsa om hur vi har det i det RIKTIGA livet på torsdag.
Alla välkomna såklart.
Vad Real Life är >>>.
Tidigare Real Life att titta på >>>.
Och det är bara att hänga på: the more the merrier (ju fler desto roligare) ;)
 
Om vad JAG tycker om fredagsmys och om HUR det brukar gå till hemma hos oss >>> har jag ju skrivit förr >>>.
 
MEN!
På sista tiden, ja ok då två eller tre fredagar på raken, så har det kommit ett litet flyt till oss i form av lite fredagsmys. I alla fall så att man skulle kunna kalla det mys.
Vi är i alla fall glada.....en stund.
Kanske börjar det gå mot en ljusning även för oss. Småbarnstiden börjar att vika hädan.
Ja, jag skyller helt sonika på den ;)
 
Så VAD ägnar vi oss åt då, då som är så mysigt och glatt?
Jo, fredagsmys a´la Kaosfamiljen:
"Jag ensam i köket, upplockandes veckohandlingen i lugn o ro, sippandes på en öl, unnandes mig en näve nötter, medans skitungarna sitter i badet nöjda med jos och ostbågar, vaktandes av en avslappnad ( ja ja man kan inte begära för mycket när man vaktar ungar i badet även om man har en öl) pappa även han sippandes på en öl och en handfull nötter ;)"
 
Det brukar vara MYS-igt och så kommer föräldrarna i mys-avslappningsstämning av lite lugn och en öl. Så kan middagen, som brukar bestå av rester från svärmorslunchen tidigare under dagen, intagas av ungarna under lite flams & trams eftersom föräldrarna inte behöver stressa dem i säng för det är ju ingen skola på lördagar.
Ungarna hoppar glatt i säng efter en saga i sängen, OM vi har tiden på vår sida ;)
Alla nöjda och glada och så sitter föräldrarna som två döingar i soffan och bligar på något dumt på TV:n tills ögonen far ihop och "någon" tar tag i saken och skickar föräldrar i säng också.
 
 
 
 
Jag är nöjd med hur vårt "mys" artar sig. Det har potencial att bli något bra. Bara man INTE har för stora förväntningar på HUR det SKA vara.
 
Jag tror att jag förväntade mig mycket mer än vi kunde prestera, läsandes över tacokvällar med nybadade barn som LYCKLIGA berättade om sin vecka för engagerade föräldrar och sedan hoppade hela den LYCKLIGA familjen i säng och såg på en hyrfilm som INGEN bråkade om och så somnade alla i en LYCKLIG hög, alla i samma säng och sov HELA natten tätt omslingrade tillsammans ;)
 
Barn är sällan lyckliga har jag grymt lärt mig av mitt liv.
Det inser de att de VAR det när de bli vuxna.
Ändå sliter föräldrar som djur för att få dem att bli det.
Men DET skulle vi inte tala om nu.
 
Så går det till hemma hos oss på fredagar.
 
 
Hur går det till hos er?:
- Vad är fredagsmys?
- Har ni fredagsmys?
- Några speciella rutiner?
- Hur får man fredagsmys?
- Vad tycker du om att det är så fredagsmysigt överallt?
- Har man för höga förväntningar på myset?
 
Som vanligt så skriv och berätta på din blogg tills pâ onsdag, om det du VILL berätta om, fota om du vill. Och lämna länken här i en kommentar till detta inlägg.
På onsdag kväll gör jag en sammanställning, så att vi alla kan gå in och kolla hos varandra.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Viktkamp

fredagsmys för mig är att umgås med nära och kära =)

Svar: Gör du det då? Eller är det bara en dröm? Himla bra sätt att mysa på annars ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-10 @ 22:02:45
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

När jag bodde i Sverige var det inte tal om fredagsmys, för vi jobbade halvdag på lördagarna!!!
Ungdomarna hade "lilla lörda´n" på onsdagkvällarna. Bestod vanligtvis att gå på bio eller, i vintertid i min lilla hemstad, allsångskväll på Frälsis, där det var fullpackat.
Lördagskvällarna gick man på dans på Folkets Hus.

Ordet "mys" fanns inte i vår vokabulär!!

Svar: Du ser, alla har eller hade sitt sätt. Det finns INTE bara ett. Och ert lät väldigt mysigt det också. Lilllördag ja, det har kommit bort lite.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-11 @ 03:45:10
Postat av: Eva Utterström

Måste bara skriva! Har följt din blogg ett tag nu och det är så roligt! Är ett stort Gran Can Fan då vi är lyckliga ägare till en bunglow i San Agustin. Längtar dit jämt!
Vi är väldigt osvenska i vårat fredagsmys! Nästan varje fredag umgås vi med våra grannar och bär mat över gatan kors och tvärs - det blir knytis och vi umgås, ibland badar vi tillsammans deras balja. Övriga grannar tycker vi är galna! Vi lagar mat tillsammans i varandras kök och sen äter vi. I fredags var vi 10 personer här hemma hos oss. Min familj som är 5 och grannens som är 4 och en kompis till min äldsta son. Sen droppar det ofta in kompisar till min äldsting som "förfestar" hos oss innan de går ut. Det är så himla roligt att sitta tillsammans med dessa ungdomar (mellan 12-20) och höra hur de tänker och tycker om livet. Vi har det otroligt trevligt tillsammans och det blir aldrig sent! Fredagar är underbara!
Nu åker vi snart alla till Gran Can och fortsätter grilla ihop och umgås fast med ett varmare klimat! För mig blir det dock lilla familjen som åker. Jag har man, tre pojkar, som fyller 12,18 och 20 i år men de stora vill inte följa med :-)! Just ja, lilla Morris också, vår snart ettåriga Bichon Havanaise!

Svar: Tack vad roligt att höra. Och erat fredagsmys verkar ju vara det ultimata. Nästan som fest veranda helg ;) Hoppas att ni får det jätteskönt när ni kommer hit ner.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-11 @ 08:24:18
Postat av: Freja

Ohh, kan inte vara med den här veckan. Fast det gör inte så mycket för vi har inget fredagsmys att tala om. Möjligtvis gör sonen tacos eftersom det är hans älsklingsrätt, men sen kollar ungarna och mannen film, eller så spelar de olika spel, och jag slappar i soffan och bloggar. Vi slappnar av på olika sätt och myser tillsammans på lördagen i stället med lördagsgodis. De senaste veckorna har mellot varit myset...

Svar: DET är väl fredagsmys om något, även om det är annorlunda. Det är ju det jag vill komma fram till. Alla har sitt sätt att göra det på. Huvudsaken är att alla myser och har trevligt...i alla fall lite. Fredag eller lördag ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-11 @ 12:30:15
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/
Postat av: Jenny

Det här tänker jag INTE missa så här är mitt bidrag:

http://jennysviktigaliv.blogg.se/2013/march/real-life-fredagsmys.html

kramis

Svar: Jättebra! Varför kan man fråga sig, är det så som du frågar....;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-12 @ 12:54:14
URL: http://jennysviktigaliv.blogg.se
Postat av: countrylivingintheciity.blogg.se

Klar!

Och grattis till att komma i jeansen! Det gjorde du bra!

Svar: Jag bockar av i listan ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-03-13 @ 16:18:18
URL: http://countrylivingintheciity.blogg.se/
Postat av: Ansibecki

Här kommer mitt bidrag. Är så nöjd att jag orkat/ hunnit knåpa ihop ett till den här veckan :)

http://ansibecki.blogspot.se/2013/03/real-life-fredagsmys.html

Svar: Det tackar jag för för att du tog dig tid.
Yohanna i Las Palmas

2013-03-13 @ 20:32:43
URL: http://www.ansibecki.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0